Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 102

Tekeekö kukaan muu näin, kun maksaa käteisellä?
Kohtaamisia kaupoilla, osa 102

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +12 (364 ääntä)
   Pelottavinta noissa on se, että nuo saavat äänestää

   Lainaa

  2. Kalpea dinosaurus 19.8.2021 0:57
   Tulos: +694 (704 ääntä)
   Ihan ei kyllä mene normaalisti hyvitys, jos joutuu maksamaan edelliset ostokset uudelleen 😵 Voisin hiukan ihmetellä itsekin.

   Lainaa

  3. Makaaberi pomelo 19.8.2021 0:59
   Tulos: +329 (341 ääntä)
   Kylläpä nyt on tullut hymiöiden käytöstä draamaa.

   Lainaa

  4. Kettutyttö raadonsyöjä 19.8.2021 1:00
   Tulos: +302 (334 ääntä)
   Miten on mahdollista, että myyjä(t) osaa monimutkaiset kuitin mitätöinnit ja palautukset, muttei ymmärrä, että tuossa tilanteessa voisi vain lyödä yhden rasiallisen mansikkaa hävikkiin.

   Lainaa

  5. Tulos: +311 (325 ääntä)
   Mitäs jos ei olisikaan ollut rahaa mukana ensinkään? Kun tuli palauttamaan vain mansikoita. Ihme myyjä kyllä, en varmaan olis tähän toimitukseen suostunut…

   Lainaa

  6. Tulos: -17 (51 ääntä)
   Kettutyttö raadonsyöjä: Miten on mahdollista, että myyjä(t) osaa monimutkaiset kuitin mitätöinnit ja palautukset, muttei ymmärrä, että tuossa tilanteessa voisi vain lyödä yhden rasiallisen mansikkaa hävikkiin.
   Ei mitään käryä mikä ruokakaupoissa on käytäntönä, mutta jos se on sama kuin esim. Mäkkärissä, kassa ei pysty lyömään hävikkiä vaan se tarvitsee vuoropäällikön. Toki tästäkin on aikaa yli kymmenen vuotta ja tilanne voi olla Mäkkäreissäkin muuttunut.

   Lainaa

  7. Tulos: +75 (109 ääntä)
   Satu ei kyllä osaa pelata hymiöitä vaikka siinä asiassa koittaa päteä. Jos Minna olisi laittanut :( hymiön tuon viestin loppuun niin sehän indikoisi sitä että se on ikävä juttu että ensi viikolla saa ne rahat takaisin. :) Taas meinaa sitä että "no problem, et ole menettänyt rahojasi.

   Lainaa

  8. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 19.8.2021 2:27
   Tulos: +136 (146 ääntä)
   Muakin hävettää aina kännykän äänet päälle pärähtäessään, mutta siihen riittää jo ihan youtube-mainos, pokemon go tai soittoääni. :D

   Lainaa

  9. Ruma hirvi 19.8.2021 2:55
   Tulos: +48 (56 ääntä)
   Jenna, ei tee

   Lainaa

  10. Jymäkkä pähkinä 19.8.2021 3:43
   Tulos: -93 (109 ääntä)
   Satu kuuluu ihmisiin jotka voisivat niellä käynnissä olevan oksasahan.

   Lainaa

  11. Tulos: +141 (163 ääntä)
   Kettutyttö raadonsyöjä: Miten on mahdollista, että myyjä(t) osaa monimutkaiset kuitin mitätöinnit ja palautukset, muttei ymmärrä, että tuossa tilanteessa voisi vain lyödä yhden rasiallisen mansikkaa hävikkiin.
   En tiedä muista kaupoista, mutta ainakaan meillä se "hävikkiin lyöminen" ei millään tavalla auta asiakasta saamaan rahojaan takaisin. 
   Kassasta jos antaa rahat takaisin mansikoista ilman palautuksen tekoa, niin siitä tulee kassavaje. Hävikkiä ei pysty merkkaamaan kassalla, se tehdään kokonaan eri laitteella. :)

   Lainaa

  12. Taitokseton hai 19.8.2021 6:20
   Tulos: +115 (141 ääntä)
   Mörkö: En tiedä muista kaupoista, mutta ainakaan meillä se "hävikkiin lyöminen" ei millään tavalla auta asiakasta saamaan rahojaan takaisin. Kassasta jos antaa rahat takaisin mansikoista ilman palautuksen tekoa, niin siitä tulee kassavaje. Hävikkiä ei pysty merkkaamaan kassalla, se tehdään kokonaan eri laitteella. :)
   No mitenkä pitää antaa yhtään mitään takaisin jos lyö rasian hävikkiin ja asiakas ottaa uuden rasian mukaansa?

   Lainaa

  13. Jäykkä biisoni 19.8.2021 6:30
   Tulos: -15 (45 ääntä)
   Sampon tarina on taas näitä "Olisipa hassua jos kävisikin niin että..."

   Lainaa

  14. Pehmeä jänis 19.8.2021 6:47
   Tulos: -80 (94 ääntä)
   Kettutyttö raadonsyöjä: Miten on mahdollista, että myyjä(t) osaa monimutkaiset kuitin mitätöinnit ja palautukset, muttei ymmärrä, että tuossa tilanteessa voisi vain lyödä yhden rasiallisen mansikkaa hävikkiin.
   Ja maksaa ite asiakkaam mansikat? Älä unta näe

   Lainaa

  15. Puoliväljä kameli 19.8.2021 7:06
   Tulos: -3 (17 ääntä)
   Toj Karin: Ei mitään käryä mikä ruokakaupoissa on käytäntönä, mutta jos se on sama kuin esim. Mäkkärissä, kassa ei pysty lyömään hävikkiä vaan se tarvitsee vuoropäällikön. Toki tästäkin on aikaa yli kymmenen vuotta ja tilanne voi olla Mäkkäreissäkin muuttunut.
   Ei ole muuttunut

   Lainaa

  16. Järjetön lokki 19.8.2021 7:19
   Tulos: +146 (156 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ja maksaa ite asiakkaam mansikat? Älä unta näe
   Täh? Pyydä nähdä kuitti, ota se mansikkarasia siihen kassalle ja sanoa asiakkaalle: "Voitte hakea tuolta hyllystä uuden tilalle. Kuljethan tämän kassan kautta ulos." Ei tässä kukaan maksa yhtään mitään ylimääräistä kenellekään. Taukosi alkaessa vie se mansikkarasia roskikseen ja merkkaa hävikiksi, koska hävikkiä ne mädät mansikat on.
   Ei näissä asioissa ole mitään hankalaa tai vaativaa. Tai no, jos tuo operaatio tuntuu hankalalta, niin Ugissa on tarvetta mersun pakoputken asentajille. Niissä on kaksi kiristettävää mutteria. Se on vielä vähän helpompaa

   Lainaa

  17. Karkea albatrossi 19.8.2021 7:21
   Tulos: +58 (70 ääntä)
   Toj Karin: Ei mitään käryä mikä ruokakaupoissa on käytäntönä, mutta jos se on sama kuin esim. Mäkkärissä, kassa ei pysty lyömään hävikkiä vaan se tarvitsee vuoropäällikön. Toki tästäkin on aikaa yli kymmenen vuotta ja tilanne voi olla Mäkkäreissäkin muuttunut.
   Hävikki on eri asia kuin hyvitys. Lyödään järjestelmiin eri tavalla.

   Lainaa

  18. Myötätunnoton hilleri 19.8.2021 7:37
   Tulos: -17 (25 ääntä)
   Jäykkä biisoni: Sampon tarina on taas näitä "Olisipa hassua jos kävisikin niin että..."
   Joo, parempi paikka jutulle on
   r/quityourbullshit
   r/thathappened

   Lainaa

  19. Tulos: +64 (64 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Muakin hävettää aina kännykän äänet päälle pärähtäessään, mutta siihen riittää jo ihan youtube-mainos, pokemon go tai soittoääni. :D
   Pokemon go:n alkufanfaari pelästyttää tarpeettoman paljon :D

   Lainaa

  20. Neutraali karjalanpiirakka 19.8.2021 8:16
   Tulos: -28 (48 ääntä)
   Miksi koko puhelin pitää sulkea Sampon tilanteessa, sen sijaan että laittaisi vain median äänet pois päältä? Volyyminapeilla ratkaisu olisi löytynyt nopeammin.

   Lainaa

  21. Sitoutunut nektariini 19.8.2021 8:25
   Tulos: +168 (172 ääntä)
   Kuulkaahan nyt. Myyjä olisi voinut ottaa sen homehtuneen mansikkarasian vastaan ja pyytää asiakasta hakemaan itselleen ilmaiseksi uuden rasian. Sitten kun myyjä lähtee jossain vaiheessa kassalta, niin ottaa homeisen mansikkarasian mukaansa ja merkkaa sen varaston puolella hävikkiin. Näin tulee saldot niinkuin pitääkin. Niin yksinkertaista se on!

   Lainaa

  22. Tukintolvana 19.8.2021 8:28
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Zippo: Pokemon go:n alkufanfaari pelästyttää tarpeettoman paljon :D
   Sama jos on unohtanut äänet päälle ja aika kovalle, ja sitten ottaa buddysta kuvan. Se ääni pelästyttää aina.

   Lainaa

  23. Heitettävä metsämarja 19.8.2021 8:35
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Jäykkä biisoni: Sampon tarina on taas näitä "Olisipa hassua jos kävisikin niin että..."
   Neutraali karjalanpiirakka: Miksi koko puhelin pitää sulkea Sampon tilanteessa, sen sijaan että laittaisi vain median äänet pois päältä? Volyyminapeilla ratkaisu olisi löytynyt nopeammin.
   Itse saman *useampaan* kertaan kokeneena voin kertoa, että paniikin iskiessä sitä ei tiedä mitä nappia painaisi. Hyvä, ettei lentänyt koko puhelin seinään viimeksi, kun alotin kameranappia rämppäämään.

   Lainaa

  24. Penseä mestari 19.8.2021 8:41
   Tulos: -26 (38 ääntä)
   Heitettävä metsämarja: Itse saman *useampaan* kertaan kokeneena voin kertoa, että paniikin iskiessä sitä ei tiedä mitä nappia painaisi. Hyvä, ettei lentänyt koko puhelin seinään viimeksi, kun alotin kameranappia rämppäämään.
   Mitä useammin tuo käy niin sitä helpommin luulis volyyminappien löytyvän sekunnin murto-osissa. Itsellenikin on tuota käynyt, ja sormi hakeutuu napille aivan vaistomaisesti.

   Lainaa

  25. Kassatäti 19.8.2021 8:57
   Tulos: +132 (132 ääntä)
   Siis noista mansikoista olisi pitänyt tehdä palautus kassalla erikseen, ei todellakaan mene niin että maksat kahteen kertaan myös muut ostokset. Nyt on kyllä myyjä sekoillut ihan kunnolla.

   Lainaa

  26. Nidottu pelikaani 19.8.2021 9:25
   Tulos: -20 (48 ääntä)
   Sitoutunut nektariini: Kuulkaahan nyt. Myyjä olisi voinut ottaa sen homehtuneen mansikkarasian vastaan ja pyytää asiakasta hakemaan itselleen ilmaiseksi uuden rasian. Sitten kun myyjä lähtee jossain vaiheessa kassalta, niin ottaa homeisen mansikkarasian mukaansa ja merkkaa sen varaston puolella hävikkiin. Näin tulee saldot niinkuin pitääkin. Niin yksinkertaista se on!
   Ei pysty myyjä siinä kassalla tekemään tämmöisiä päätöksiä, jos sieltä hevistä on jo sanottu että summa hyvitetään. Myöskin mansikoiden kohdalla hyvin mahdollista että illalla ei enää ole ollut niitä mansikoita. Tuppaavat loppumaan nopeasti, varsinkin mansikkakauden alussa.
   Sitä en kiistä, etteikö tässä olisi tapahtunut myös väärin. Missään nimessä ei pitäisi edellisten ja uusien ostoksien mennä samalle kuitille. Mutta esim. kaupassa jossa itse olin aiemmin töissä, jos sama kassa oli edelleen töissä (samana päivänä), tehtiin hyvitykset ja hinnan korjaukset nimenomaan niin, että edellinen kuitti ja maksu peruttiin, ja asiakas joutui maksamaan edelliset ostokset "uudestaan". Kaikki muu aiheuttaa kassaeroja, jotka aiheuttavat valtavasti paperitöitä.

   Lainaa

  27. Kuulas laama 19.8.2021 10:32
   Tulos: +100 (110 ääntä)
   Näin kaupantätinä on pakko sanoa, että mitä kettua! Ikinä missään kaupassa, jossa olen työskennellyt, ei ole tehty hyvitystä noin. Aivan järjetöntä.

   Lainaa

  28. Ikivihreä herukka 19.8.2021 11:48
   Tulos: +84 (84 ääntä)
   Mulle itseasiassa on kerran käynyt ihan samoin kuin Miljalle. Ei tosin mansikkarasian kanssa. Taisi olla aikoinaan Anttilassa tai Toptenissä. Ostin jotain vaatetta tai tavaraa viidellä tai kuudella kympillä ja yksi niistä oli rikki, ja kun menin reklamoimaan niin jouduin ostamaan uudestaan koko satsin ja seuraavalla viikolla sain sen aiemman summan takaisin tilille. Oli ihan helvetin outoa, ei ole ikinä missään muualla käynyt noin. Liekö ollut sama myyjä :D

   Lainaa

  29. Tulos: +77 (79 ääntä)
   Kalpea dinosaurus: Ihan ei kyllä mene normaalisti hyvitys, jos joutuu maksamaan edelliset ostokset uudelleen 😵 Voisin hiukan ihmetellä itsekin.
   Tossahan vois vaan jättää maksamatta. En mä ainakaan maksais niitä vanhoja ostoksia uudestaan koska tuo on selkeästi kaupan moka. Siis olettaen että se hyvitys vanhoista ostoksista tulis sit mulle takasi vasta joskus ens viikolla. Jättäisin kaupan setvimään asiaa itse, anteeksi vain.

   Lainaa

  30. Parantava kameli 19.8.2021 12:16
   Tulos: -157 (173 ääntä)
   Ärsyttääkö ketään muuta se, että on olemassa joukko ihmisiä jolle viikon odottelu 40 € saapumista tilille kaataa koko budjetin? Minä saatan käyttää helposti 100 € pelkkiin heräteostoksiin kauppareissulla (esim. hyvän näköistä sisäfilettä 50 € + kunnollinen viini päälle). Miksi ihmiset eivät rakenna elämäänsä niin, ettei tarvitse kituuttaa? Koulutus, ahkeruus, viisaat sijoitukset, tupakka ja ylimääräinen viinan läträys vähemmälle - siitä se menestys alkaa.

   Lainaa

  31. Mukava Norppa 19.8.2021 13:01
   Tulos: +137 (137 ääntä)
   Parantava kameli: Ärsyttääkö ketään muuta se, että on olemassa joukko ihmisiä jolle viikon odottelu 40 € saapumista tilille kaataa koko budjetin? Minä saatan käyttää helposti 100 € pelkkiin heräteostoksiin kauppareissulla (esim. hyvän näköistä sisäfilettä 50 € + kunnollinen viini päälle). Miksi ihmiset eivät rakenna [...]
   Joko teit popcornit valmiiksi vastauksia ootellessa? Jos et, niin älä turhaan vaivaudu. Ei kukaan jaksa näin selkeeseen provoon lähteä kimpaantumaan 😘

   Lainaa

  32. Tulos: +10 (48 ääntä)
   Parantava kameli: Ärsyttääkö ketään muuta se, että on olemassa joukko ihmisiä jolle viikon odottelu 40 € saapumista tilille kaataa koko budjetin? Minä saatan käyttää helposti 100 € pelkkiin heräteostoksiin kauppareissulla (esim. hyvän näköistä sisäfilettä 50 € + kunnollinen viini päälle). Miksi ihmiset eivät rakenna [...]
   Ei ärsytä tippaakaan. Sä teet nyt jonkun itsekeskeisen oletuksen, että koulutus, terveet elämäntavat ja materia olisi jotenkin tärkeä asia elämässä kaikille ihmisille.
   Jos sä haluat elää noin, anna mennä vaan. Mä taas en ymmärrä ihmisiä jotka elää mainitsemallasi tavalla. 
   Toiset elää kokemuksista ja toiset asuntolainoista ja hyvistä työpaikoista. Sä elät kuin insinööri, mä nauran insinöörejä koska ne helposti missaa kaiken oikeasti tärkeän.
   Mä olen hetken mielijohteesta muuttanut asumaan etelä-eurooppaan, reppuun mahtui mun koko maallinen omaisuus. 
   Vapaus vai vakaus on se pointti tässä, ja molemmat on OK koska ihmiset on erilaisia.
   Kyllä jokainen sälli nyt osaa koulussa istua, mutta ryöstäppä pankki.

   Lainaa

  33. Oikukas monni 19.8.2021 13:20
   Tulos: +68 (82 ääntä)
   Mukava Norppa: Joko teit popcornit valmiiksi vastauksia ootellessa? Jos et, niin älä turhaan vaivaudu. Ei kukaan jaksa näin selkeeseen provoon lähteä kimpaantumaan 😘
   ... Paitsi Traumcity

   Lainaa

  34. Tulos: -6 (14 ääntä)
   Karkea albatrossi: Hävikki on eri asia kuin hyvitys. Lyödään järjestelmiin eri tavalla.
   Lue oikein tarkkaan se kommentti mihin vastasin. Annan sulle kuitenkin ilmaisen vinkin: siinä ei puhuttu hyvityksestä.

   Lainaa

  35. Tulos: -2 (40 ääntä)
   Oikukas monni: ... Paitsi Traumcity
   En mä kimpaannut mistään asioista. Annoin näkökulman ikuisuusväittelyyn että mikä elämässä on tärkeää, oli tuo kirjoitus trollailua tai ei. Huomasit varmaan, että en mä moittinut kyseisen sällin ajatusmaailmaa, tarjosin vaan omani.

   Lainaa

  36. Tarkoitukseton varis 19.8.2021 15:13
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   Parantava kameli: Ärsyttääkö ketään muuta se, että on olemassa joukko ihmisiä jolle viikon odottelu 40 € saapumista tilille kaataa koko budjetin? Minä saatan käyttää helposti 100 € pelkkiin heräteostoksiin kauppareissulla (esim. hyvän näköistä sisäfilettä 50 € + kunnollinen viini päälle). Miksi ihmiset eivät rakenna [...]
   Ärsyttää, joo. 
   Minimipalkan ostovoimaa tulisi saada kasvatetuksi, tai minimipalkan- ja sen myötä toimeentulotuen tasoa paremmin myötäilemään nousevia kuluttajahintoja.

   Lainaa

  37. Tyydyttävä aprikoosi 19.8.2021 16:49
   Tulos: +97 (97 ääntä)
   Parantava kameli:
   Koulutus, ahkeruus, viisaat sijoitukset, tupakka ja ylimääräinen viinan läträys vähemmälle - siitä se menestys alkaa.
   Ymmärrän kyllä, että tupakkaa ja viinan läträystä vähentämällä säästää rahaa, mutta miten ihmeessä menestyisi paremmin vähentämällä koulutusta, ahkeruutta ja viisaita sijoituksia.

   Lainaa

  38. Itseasiassa 19.8.2021 16:55
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Toj Karin: Ei mitään käryä mikä ruokakaupoissa on käytäntönä, mutta jos se on sama kuin esim. Mäkkärissä, kassa ei pysty lyömään hävikkiä vaan se tarvitsee vuoropäällikön. Toki tästäkin on aikaa yli kymmenen vuotta ja tilanne voi olla Mäkkäreissäkin muuttunut.
   Aikoinaan Mäkistä sai helposti hyvitystä. Ei tarvinnut kuin vahingossa kaataa limsa lattialle, niin sai uuden tilalle.

   Lainaa

  39. Itseasiassa 19.8.2021 16:59
   Tulos: -11 (17 ääntä)
   Jäykkä biisoni: Sampon tarina on taas näitä "Olisipa hassua jos kävisikin niin että..."
   Niinpä. Hyvä ettei kaikki asiat ole tabuja, mutta tää tarina oli kyllä suht ällöttävä.

   Lainaa

  40. Kujeilematon tuhatjalkainen 19.8.2021 19:42
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Nidottu pelikaani: Ei pysty myyjä siinä kassalla tekemään tämmöisiä päätöksiä, jos sieltä hevistä on jo sanottu että summa hyvitetään. Myöskin mansikoiden kohdalla hyvin mahdollista että illalla ei enää ole ollut niitä mansikoita. Tuppaavat loppumaan nopeasti, varsinkin mansikkakauden alussa. Sitä en kiistä, etteikö [...]
   Miten niin ei pysty tekemään? Ei kai siihen mitään hevimyyjän siunausta tarvita, jos asiakas kertoo, että haluaa käyttää hyvityksen uuteen mansikkarasiaan, ellei summaa voi suoraan vähentää ostoksista. Ihan samanvertaisia päätöksiä, palautetaanko raha vai annetaanko uusi tilalle eikä kuittiin kosketa lainkaan. Joka tapauksessa on todettu, että pilaantuneet mansikat otetaan takaisin. Kaupan kassa ja saldot pysyvät täysin oikeina, tehtiin kummin päin tahansa.

   Lainaa

  41. Tulos: +37 (43 ääntä)
   Mulla on Jenna sulle ihan tajunnan räjäyttävä vinkki: Mene vaikka kiskalle, osta jotain pientä ja maksa se viiskymppisellä. Juuri kun kassa on lyömässä sitä sisään, niin sanot äkkiä että tulitkin toisiin aatoksiin etkä haluakaan ostaa sitä. NE ANTAA SULLE 50€! Ihan oikeesti! Ajattele mikä tyydytys!

   Lainaa

  42. Pesty oppilas 20.8.2021 9:03
   Tulos: -9 (17 ääntä)
   Jennalla tyydyttynyt olo kun joku maksaa hänelle

   Lainaa

  43. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Keskolla ainakin on eroja siinä mitä kassa saa tehdä ja mitä ei. Esim cittarilla joutui tekemään juuri tuon koko kuitin perumisen ja sieltä yhden tuotteen poistamisen, ja sitten uudellenmaksamisen. Kortilla maksetuista ostoksista sai käteishyvitysen vain neuvontapisteeltä. Supermarketissa taas homma toimi toisin. Luulisin että on kauppakohtainen systeemi. Mutta toki itsekin olisin tässä tapauksessa vain antanut viedä samanlaiset mansikat kassan läpi, ja ilmoittanut toiset hävikkiin.

   Lainaa

  44. Ihkauusi järvisieni 20.8.2021 14:55
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Kujeilematon tuhatjalkainen: Miten niin ei pysty tekemään? Ei kai siihen mitään hevimyyjän siunausta tarvita, jos asiakas kertoo, että haluaa käyttää hyvityksen uuteen mansikkarasiaan, ellei summaa voi suoraan vähentää ostoksista. Ihan samanvertaisia päätöksiä, palautetaanko raha vai annetaanko uusi tilalle eikä kuittiin [...]
   Jos hevimyyjä on ohjannut hakemaan hyvityksen, eikä tyrkännyt uutta rasiaa käteen, niin mansikat ovat todennäköisesti olleet lopussa. Eli siinä mielessä se hevimyyjän siunaus asialle on kyllä tärkeä, että on varmasti olemassa mansikoita mitä antaa tilalle.

   Lainaa

  45. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Ennen yritin minimoida kolikoiden määrää, mutta Jennan kommentin jälkeen ... jos saan pari euroa (ja häviän 50) on melko hyvin kun vertaa mun elämään.

   Lainaa

  46. Tilattava tuhatjalkainen 21.8.2021 23:12
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Muakin hävettää aina kännykän äänet päälle pärähtäessään, mutta siihen riittää jo ihan youtube-mainos, pokemon go tai soittoääni. :D
   Tai navigaattori "TEE UUKÄÄNNÖS" tai "OLET PERILLÄ". muutaman kerran kaupassa yms. Käynyt näin.

   Lainaa

  47. Tulos: +9 (9 ääntä)
   K-superissa on ollut kerran samantapainen tapaus kuin tämä mansikkakeissi. Olin todella hämilläni ja myyjä ei edes osannut selittää, mitä tapahtui. Maksoin siis kahteen kertaan, josta sen toisen sain takaisin muutamien päivien päästä.

   Lainaa

  48. Kouluttamaton muurahainen 23.8.2021 8:41
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Parantava kameli: Ärsyttääkö ketään muuta se, että on olemassa joukko ihmisiä jolle viikon odottelu 40 € saapumista tilille kaataa koko budjetin? Minä saatan käyttää helposti 100 € pelkkiin heräteostoksiin kauppareissulla (esim. hyvän näköistä sisäfilettä 50 € + kunnollinen viini päälle). Miksi ihmiset eivät rakenna [...]
   Minua ei muiden ihmisten raha-asiat ärsytä millään tavoin, mutta se ärsyttäisi, jos minun pitäisi lainata ilmaiseksi 40 euroa viikoksi jollekin kauppaketjulle. Varsinkin noin "pakotettuna". Ei kyse ole siitä, etten pärjäisi viikkoa ilman tuota summaa, vaan siitä, että minulla pitäisi olla oikeus päättää, miten rahojani käytän ja kenelle niitä lainaan. Tuohan tuo minulle lisätyötäkin, kun täytyy muistaa vahtia sitten viikon päästä, että onko se varmasti palautettu ja jos ei, niin kysellä perään. Mieluummin lahjoitan tuon summa vapaaehtoisesti jollekin oikeasti tarvitsevalle kuin lainaan kaupalle.

   Lainaa

  49. Tulos: -10 (10 ääntä)
   Toj Karin: Ei mitään käryä mikä ruokakaupoissa on käytäntönä, mutta jos se on sama kuin esim. Mäkkärissä, kassa ei pysty lyömään hävikkiä vaan se tarvitsee vuoropäällikön. Toki tästäkin on aikaa yli kymmenen vuotta ja tilanne voi olla Mäkkäreissäkin muuttunut.
   Mitä sä mäkkäristä sönkkäät. Ihan eri lafka ja säännöt. Dumbass.

   Lainaa

  50. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Ei tämä nyt oikein mennyt, MUTTA kassa on varmaankin lähtenyt aivopierussa tai uutena työntekijänä tekemään hyvitystä kuitinkorjauksena (rahoja hän ei voi tuotteesta kassalla antaa, vaan ainoastaan neuvonnassa on valtuudet tähän). Tässä vaiheessa järjestelmä mitätöi edellisen maksun ja maksun mitätöintiä ei voi peruuttaa enää millään. Tällöin ainut vaihtoehto on pyytää asiakasta maksamaan myös edellisen kuitin tuotteet uusiksi. Ikävää, mutta muutakaan ratkaisua ei ole. Ja kuten jo aiemmin tuotiin ilmi, on hyvin mahdollista, ettei mansikkarasioita enää illalla ollut antaa tilalle.

   Lainaa

  51. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Parantava kameli: Ärsyttääkö ketään muuta se, että on olemassa joukko ihmisiä jolle viikon odottelu 40 € saapumista tilille kaataa koko budjetin? Minä saatan käyttää helposti 100 € pelkkiin heräteostoksiin kauppareissulla (esim. hyvän näköistä sisäfilettä 50 € + kunnollinen viini päälle). Miksi ihmiset eivät rakenna [...]
   Huolimatta siitä onko kirjoituksesi tahallinen trollailu: Itsekin välillä sorrun ihmettelemään miten voi olla 40 eurosta mikään kiinni kun sekä työttömänä että opiskelijanakin ollessani ei koskaan ollut niin tiukilla. Eikä ole mitään pappa betalar eikä edes kummempia säästöjä tai töitä opiskelun ohessa vaan järkevästi käytetty raha. Muistan silti yleensä sen että elämässä voi tulla yllättäviä ikäviä asioita vastaan, joille ei voi mitään ja se voi vaikuttaa suoraan tai välillisesti myös talouteen.
   Omallakin kohdalla tilanne on nykyään sellainen että jos vaikka auto ja joku isompi kodinkone hajoaisi niin aika vähiin menisi rahat tililtä (kun hajonneita tavaroita pitäisi uusia) vaikka silti nelinumeroisista summista varmaan puhuttaisiinkin. Saa olla onnellinen jos ei millään pysty tajuamaan sitä että jopa 40 euroa voi olla joissain tilanteissa todella merkittäväkin summa. Ja ikävän usein ne tilanteet myös pitkittyvät jos joutuu ikävään jamaan, joten se 40 euroa voi olla järkiään iso summa.

   Lainaa

  52. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Mörkö: En tiedä muista kaupoista, mutta ainakaan meillä se "hävikkiin lyöminen" ei millään tavalla auta asiakasta saamaan rahojaan takaisin. Kassasta jos antaa rahat takaisin mansikoista ilman palautuksen tekoa, niin siitä tulee kassavaje. Hävikkiä ei pysty merkkaamaan kassalla, se tehdään kokonaan eri laitteella. :)
   Ei kiinnosta miten se teknisesti menee, tollasta kikkailua ei vaan täydy/kannata hyväksyä. Pakko onnistua siten että asiakas näyttää kuitin, antaa huonon rasian, ottaa tilalle hyvän rasian ja poistuu tyytyväisenä

   Lainaa

  53. Pähkähullu vuohi 15.12.2021 15:25
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Temmi: Pelottavinta noissa on se, että nuo saavat äänestää
   Samaa mieltä..

   Lainaa

  54. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Oikeesti pornoa äänet päällä? Ikinä ei oo äänet päällä.

   Lainaa

  55. heimosenkeimo 28.6.2023 1:07
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kerään usein ne viimeset pennit liivin taskusta että saan maksettua kaljani. Usein maksan osan myös pullokuitilla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kassa, kaupassa, kauppa, käteinen, mansikat, palauttaa, palautus, raha, takaisin, tasaraha, vaihtoraha