Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kiinan ihmeet, osa 34

Keskustelu AliExpressin asiakaspalvelun kanssa.
Suurenna näkymä
Kiinan ihmeet, osa 34

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 79 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 26.8.2021 0:33
   Tulos: +184 (268 ääntä)
   Tärkeitä paketteja Kiinasta jälleen. Tulikohan nuo viimeisen kuvan kolikot tai mitkä lie napit lähetyksen mukana? Näyttääköhän keskimääräinen eBay-tilaaja yhtä jännittyneeltä kuin viimeisen kuvan astronautti? :D Mutta varmasti "tosi hyvä paikka on tilata vaikka objektiiveja kun osaa katsoa"... ;)

   Lainaa

  2. Rapea ananas 26.8.2021 1:13
   Tulos: +603 (629 ääntä)
   Monesti kuulee valitettavan siitä, että nykyään lasten kasvuympäristöstä tehdään liiankin turvallinen ja pehmustettu, missä epäilemättä on joltain osin perääkin. En ehkä silti menisi aivan noin radikaalisti toiseen ääripäähän, että vartavasten tilaisin Kiinasta paloturvallisuusriskin asennettavaksi lastenhuoneeseen.

   Lainaa

  3. Tornipöllö 26.8.2021 1:18
   Tulos: +402 (406 ääntä)
   Pikaisella googletuksella selvisi, että tuo rakettilampun kuva on pöllitty Redditistä. Kyseessä on legoraketti (tarkalleen ottaen NASA Apollo Saturn V -setti, ei mistään halvimmasta päästä), jolle on kotikonstein kyhätty ledeistä ja pumpulista hohtava "savuvana" perään. Aliexpress kyllä taas edustaa rehellisellä mainonnallaan.

   Lainaa

  4. Tulos: +185 (185 ääntä)
   Tornipöllö: Pikaisella googletuksella selvisi, että tuo rakettilampun kuva on pöllitty Redditistä. Kyseessä on legoraketti (tarkalleen ottaen NASA Apollo Saturn V -setti, ei mistään halvimmasta päästä), jolle on kotikonstein kyhätty ledeistä ja pumpulista hohtava "savuvana" perään. Aliexpress kyllä taas edustaa rehellisellä mainonnallaan.
   Just katsoin kuvaa ja mietin että ei näytä kyllä miltään myyntikuvalta vaan potretilta kotialbumista. Onkohan tuo ollut ainoa kuva myytävästä tuotteesta?

   Lainaa

  5. Siivoton roska 26.8.2021 3:18
   Tulos: +466 (532 ääntä)
   Ihmiset, lopettakaa HETI tuo kiinanapaskan tilaaminen!!!! Mutta ei voi, kun se vaan on aina "niin vallan hupsua!!!" kun sieltä tuleekin sitten ihan mitä tahansa. Aivottomille tuollainen on suurtakin viihdettä, tavalliselle ihmiselle taas ei.

   Lainaa

  6. Päätön mansikka 26.8.2021 4:42
   Tulos: +245 (251 ääntä)
   Odottikohan Tatu oikeasti että sillä eurolla sieltä tulisi tuollainen lamppu?

   Lainaa

  7. Varastettu alligaattori 26.8.2021 4:48
   Tulos: +232 (254 ääntä)
   Onneksi noissa Kiinan romuissa edes vähän kiristyi verotus. Jos se edes hieman vähentäisi tilailua. Monesti kuulee sanottavan, ettei pienen Suomen ilmastoteoilla ole mitään merkistystä isossa kuvassa. Tämän krääsän tilaamisen lopettamisella on varmasti isot vaikutukset. Ja se on jokaisen helppo toteuttaa.

   Lainaa

  8. Sateenkaareva näätä 26.8.2021 6:36
   Tulos: -250 (310 ääntä)
   "Vieläkö joku tilaa mussun mussun ja sössön sössön söö?"

   Lainaa

  9. Tulos: +319 (345 ääntä)
   Johtoja Wishistä? Ne onkin varmaan kaikkien EUn turvallisuusstandardien mukaisia.

   Lainaa

  10. Kumara delfiini 26.8.2021 6:48
   Tulos: +243 (271 ääntä)
   Vaikuttaa siltä, että monet tilaavat Kiinan shaibaa vain päästäkseen esittelemään saamaansa "ei sinne päinkään" -tavaraa. Ei nämä ainakaan minua jaksa naurattaa.

   Lainaa

  11. Ruutukartta 26.8.2021 7:03
   Tulos: +101 (119 ääntä)
   Luulisi jo ulkomailta tulevan tavaran alv-maksupolitiikan muutoksen näkyvän kiinaroinan tilaamisessa, mutta ilmeisesti ei.

   Lainaa

  12. Tulos: +16 (68 ääntä)
   Kumara delfiini: Vaikuttaa siltä, että monet tilaavat Kiinan shaibaa vain päästäkseen esittelemään saamaansa "ei sinne päinkään" -tavaraa. Ei nämä ainakaan minua jaksa naurattaa.
   En kyllä usko, että kovin moni tilaa vain ja nimenomaan siksi. 
   Mutta jos sieltä tulee jotain väärää, niin miksei ne esittelis niihä? On ihmiset päivityksiä vähemmänkin kiinnostavista/tärkeistä/hauskoista asioista tehny.
   Ruutukartta: Luulisi jo ulkomailta tulevan tavaran alv-maksupolitiikan muutoksen näkyvän kiinaroinan tilaamisessa, mutta ilmeisesti ei.
   Eihän se näissä mokissa vielä näykään, sen verran tuore asia, sekä jo aikaa sitten tapahtuneet tilaukset ja fb-päivitykset.

   Lainaa

  13. Tulos: -10 (22 ääntä)
   wish maksaa alvit

   Lainaa

  14. Paidaton hyeena 26.8.2021 7:51
   Tulos: +148 (162 ääntä)
   Pirkko: Johtoja Wishistä? Ne onkin varmaan kaikkien EUn turvallisuusstandardien mukaisia.
   Ajattelin samaa. Itseäni media-alalla hirvittäisi käyttää tuollaisia, siinä kyllä vaarantuisi kallista laitteistoa. Elektroniikan kanssa ei kannata mennä halpismalleilla.

   Lainaa

  15. Säädytön lehmä 26.8.2021 7:54
   Tulos: -161 (211 ääntä)
   Siivoton roska: Ihmiset, lopettakaa HETI tuo kiinanapaskan tilaaminen!!!! 
   Ja sulta itseltäsi ei tietenkään löydy ensimmäistäkään tavaraa missä lukee ”Made in China”, eihän…? ☺️

   Lainaa

  16. Urbaani kuormaeläin 26.8.2021 7:55
   Tulos: -16 (80 ääntä)
   Näiden täytyy olla jotain keksittyjä juttuja, ei kai kukaan enää tilaa Alilta/Wishiltä/tjsp mitään? Noloo jos tilaa.

   Lainaa

  17. Tulos: -92 (190 ääntä)
   Siivoton roska: Ihmiset, lopettakaa HETI tuo kiinanapaskan tilaaminen!!!! Mutta ei voi, kun se vaan on aina "niin vallan hupsua!!!" kun sieltä tuleekin sitten ihan mitä tahansa. Aivottomille tuollainen on suurtakin viihdettä, tavalliselle ihmiselle taas ei.
   Niin, mielummin menee siihen lähimarkettiin ja ostaa sen saman tuotteen viisinkertaisella hinnalla. Silloin se ei ole enää halpaa kiinapaskaa, vaan laadukasta prismakamaa ja taatusti turvallista.
   Itse kyllästyin ostaan esimerkiksi valoja polkupyörään Suomesta, kun Kiinasta saa ihan saman noin kahdeksan kertaa halvemmalla. Toimituksessa hieman kestää, mutta kesällä tsekkasin kalenterista, että syksy tulee tänäkin vuonna, joten kamat on valmiina kun niitä tarvii.

   Lainaa

  18. Kaikkitietävä pingviini 26.8.2021 9:24
   Tulos: +167 (195 ääntä)
   NipaMan: Niin, mielummin menee siihen lähimarkettiin ja ostaa sen saman tuotteen viisinkertaisella hinnalla. Silloin se ei ole enää halpaa kiinapaskaa, vaan laadukasta prismakamaa ja taatusti turvallista. Itse kyllästyin ostaan esimerkiksi valoja polkupyörään Suomesta, kun Kiinasta saa ihan saman noin [...]
   Suomessa myytävien tavaroiden tulee olla Suomen turvallisuusstandardien mukaisia. Jos tilaat suoraan Kiinasta, tämä ei päde.

   Lainaa

  19. Itseasiassa 26.8.2021 9:30
   Tulos: +67 (73 ääntä)
   Rapea ananas: Monesti kuulee valitettavan siitä, että nykyään lasten kasvuympäristöstä tehdään liiankin turvallinen ja pehmustettu, missä epäilemättä on joltain osin perääkin. En ehkä silti menisi aivan noin radikaalisti toiseen ääripäähän, että vartavasten tilaisin Kiinasta paloturvallisuusriskin asennettavaksi lastenhuoneeseen.
   Tää on vielä se kaikkein kauhein skenaario, jos menee oma lapsi, ehkä myös muita ihmishenkiä. Mutta toissijaisista asioista olen miettinyt, että onko ollut sellaisia tulipaloja, joita ei vakuutus ole korvannut koska palon aiheuttanut tuote on tilattu EU:n ulkopuolelta?

   Lainaa

  20. jukkapalmu 26.8.2021 9:38
   Tulos: +29 (47 ääntä)
   Ei ole AliExpresin asiakaspalvelu vaan on tavaran myyjän. AliExpress on samanlainen kun Amazon, eli alusta jonne myyjät menee myymään tavaraansa. Ikäänkuin ostoskeskus netissä. Et sä mene Jumbon infoon valittamaan jos oot ostanu Clas Ohlsonilta jotain mistä pitää reklamoida.

   Lainaa

  21. jukkapalmu 26.8.2021 9:44
   Tulos: -20 (80 ääntä)
   Taasko joutuu sanomaan, että ihan hyvää kamaa sieltä saa kun osaa ostaa ja on järki päässä. Jos on niin tyhmä että luulee saavansa eurolla tollasen niin siinähän on. Mä olen ostanut käytettynä Canonin objektiivin ja tietokoneen näytönohjaimen AliExpresin kautta ja oon saanu just mitä tilasinkin. Molemmat maksoi toista sataa euroa. Wishiltä en kyllä tilais mitään, mutta ALi on ihan oikea kauppapaikka kun on järkeä päässä.

   Lainaa

  22. Tulos: -84 (116 ääntä)
   Rapea ananas: Monesti kuulee valitettavan siitä, että nykyään lasten kasvuympäristöstä tehdään liiankin turvallinen ja pehmustettu, missä epäilemättä on joltain osin perääkin. En ehkä silti menisi aivan noin radikaalisti toiseen ääripäähän, että vartavasten tilaisin Kiinasta paloturvallisuusriskin asennettavaksi lastenhuoneeseen.
   Kiinasta ne 'normi' jalkalamputkin tulee. Kannattaa lukea pohjatarra niin sivistyy. Juuri mitään sähköön liittyvää ei täälläpäin tuoteta

   Lainaa

  23. Huoltovapaa hirvi 26.8.2021 11:24
   Tulos: +126 (142 ääntä)
   iina: Kiinasta ne 'normi' jalkalamputkin tulee. Kannattaa lukea pohjatarra niin sivistyy. Juuri mitään sähköön liittyvää ei täälläpäin tuoteta
   Kuvitteleppas hetken aikaa olevasi ammattimainen maahantuoja, joka hakee Kiinasta vaikkapa sähkölaitteita ja tuo niitä Suomeen myytäväksi.
   Lain mukaan sinä olet vastuussa maahantuomiesi laitteiden turvallisuudesta (oikeinkäytettynä), ja näinollen korvausvelvollinen jos ne aiheuttavat vahinkoa.
   Maahantuojana sinulla on nyt kaksi vaihtoehtoa (joista toinen on itseasiassa laiton, mutta se ei ole tässä olennaista):
   1. Voit tehdä asianmukaiset tarkistukset ja testaukset, jotta maahantuomasi laitteet ovat mahdollisimman turvallisia. Tämä maksaa tietysti jonkin verran, mutta joudut harvoin korvaamaan tulipalossa tuhoutuneita kerrostaloja.
   2. Voit tuoda maahan testaamatonta rojua, jonka hankkiminen on tietysti halvempaa, mutta jokaisessa erässä on mukana muutama aikapommi, joiden aiheuttamista tuhoista saatkin maksaa itsesi kipeäksi.
   Kumpikohan on pitkällä tähtäimellä kannattavampaa liiketoimintaa?
   Testatut ja turvalliset tuote-erät myydään maahantuojille. Ne tuotteet, joita yksittäiset idioo... [kröhöm] ...siis ihmiset tilaavat Wishistä, ovat niistä B-luokan eristä, joita ei ole testattu tai jotka eivät ole päässeet testeistä läpi.

   Lainaa

  24. Kiero ankka 26.8.2021 11:31
   Tulos: +44 (50 ääntä)
   Ihan vaan tohon viimeseen space rocket juttuun, niin tuo eka upee diorama tosta rocketista on jonkun omatekemä himassa, kuva vaan kopsattu netistä kiinankauppaan EIKÄ todellakaan ole mikään "yleismalli" lampusta myynnissä. Sitä saa mitä tilaa kiinan kusetuskaupoista eli paskaa käteen.

   Lainaa

  25. Julle Kallela 26.8.2021 11:37
   Tulos: -85 (111 ääntä)
   Paidaton hyeena: Ajattelin samaa. Itseäni media-alalla hirvittäisi käyttää tuollaisia, siinä kyllä vaarantuisi kallista laitteistoa. Elektroniikan kanssa ei kannata mennä halpismalleilla.
   Vai että vaarallisia johtoja Kiinasta ja ovat vielä elektroniikkaa. Kyllä sun kannattaa media alalla pysyä kuule vaan Facebookin parissa, niin ei hengenvaaralliset johdot räjähtele silmille. Jos se elektroniikka kiinnostaa, niin tää sivu olis ihan sun tasoa.
   https://www.jollyroom.fi/lelut/elektroniikka-media

   Lainaa

  26. Universaali kilpikonna 26.8.2021 12:44
   Tulos: -2 (14 ääntä)
   Monican pakettikuva ei taida olla oma. On kiertänyt redditissä jo jonkin aikaa.

   Lainaa

  27. Tahdistamaton keiju 26.8.2021 13:28
   Tulos: -3 (13 ääntä)
   Tatu on tyhmä jos kuvittelee ett joku uskoo alemman kuvan olevan hänen omansa...

   Lainaa

  28. Tulos: +114 (128 ääntä)
   Ihmiset taas puolustelemassa kiinakaupasta tilaamista. Ja joka kerta se on yhtä noloa. Näiden kauppojen kautta ei kannata tilata yhtään mitään elektronista tai mitään, joka on kosketuksissa limakalvojen kanssa. Ottakaa asiasta selvää ennen kun teette itsestänne naurunalaisia tolla "kaikki tehdään Kiinassa". 2018 Tukes julkaisi artikkelin "Tukes testautti halpisverkkokauppojen tuotteita: lähes kaikki lelut, lastentarvikkeet ja sähkölaitteet vaarallisia". Yle julkaisi samana vuonna tutkivaa journalismia aiheesta; "MOT testasi, mitä Kiinasta tilatut halpismeikit oikeasti sisältävät – huulipunasta löytyi huomattava määrä vaarallista lyijyä". Aamulehti 2017: "Katsotko keneltä ostat? On kuluttajan tehtävä tietää mitä ostaa – Kiinan vaatteista löytyy haitallisia kemikaaleja" Kaleva 2016: "Kii­na­lai­set tavarat EU:n vaa­ral­lis­ten tuot­tei­den listan kär­jes­sä" Finanssialan artikkelissa "MustRead: EU haluaa eroon hengenvaarallisista tuotteista – verkkokauppa kolmansista maista saa eurooppalaiset turvallisuusnormit" 26.5.2020 aihetta sivutaan seuraavasti: "Tukehtumisriskejä. Myrkytysvaaroja. Tulipalo- ja sähköiskuriskejä… Siinä vain osa vakavista ongelmista, joita eurooppalainen kuluttajajärjestöjen kattojärjestö BEUC löysi, kun kuusi sen jäsenjärjestöä testasi EU:n ulkopuolisista verkkokaupoista ostettuja elektoroniikkatuotteita, leluja, kosmetiikkaa ja muita tavaroita. 250 testatusta tuotteesta peräti 66 prosenttia ei täyttänyt EU:n turvallisuusmääräyksiä, kertoo BEUC:n helmikuussa julkaistu raportti. Laboratorioissa testatuista 36 USB-laturista, matka-adapterista ja vara-akusta kolme neljästä ei läpäissyt EU:n turvallisuusvaatimuksia. Seitsemästä testatusta savu- ja hiilimonoksidihälyttimistä neljä ei havainnut lainkaan palavasta muovista, puusta tai puuvillasta syntyvää savua, eikä yksikään hälytin reagoinut edes tappavaan määrään hiilimonoksidia huoneilmassa. Kymmenestä testatusta hampaiden valkaisuaineesta seitsemässä tavattiin liian suuria määriä vetyperoksidia. Kolmanneksesta testatuista lasten leluista löydettiin EU-määräykset ylittäviä kemikaalipitoisuuksia. Pahimmillaan ylitykset olivat 200-kertaisia EU:n säätämiin raja-arvoihin verrattuna. Yhteistä testatuille tuotteille oli se, että ihmiset tilaavat niitä, koska ne ovat edullisia." Tukesin sivuilta on ihan hyvä aloittaa.

   Lainaa

  29. Kasvava gorilla 26.8.2021 13:43
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Pirkko: Johtoja Wishistä? Ne onkin varmaan kaikkien EUn turvallisuusstandardien mukaisia.
   Samaa itsekin ajattelin, toivottavasti ei käytä missään kovasähkö asennuksissa. Näytäisi kaiutinkaapelilta joten varmaan saa hifit toimimaan ilman säröjä.😂

   Lainaa

  30. Tulos: +80 (88 ääntä)
   Säädytön lehmä: Ja sulta itseltäsi ei tietenkään löydy ensimmäistäkään tavaraa missä lukee ”Made in China”, eihän…? ☺️
   Kiinassa tehdään paljon paskaa mutta myös paljon laatua, sillä molemmille on kysyntää. Voit vaan miettiä kumpaako saat Aliexpressiltä tai Wishiltä ja kumpaako kotimaiselta hyvämaineiselta ketjumyymälältä.

   Lainaa

  31. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Varastettu alligaattori: Onneksi noissa Kiinan romuissa edes vähän kiristyi verotus. Jos se edes hieman vähentäisi tilailua. Monesti kuulee sanottavan, ettei pienen Suomen ilmastoteoilla ole mitään merkistystä isossa kuvassa. Tämän krääsän tilaamisen lopettamisella on varmasti isot vaikutukset. Ja se on jokaisen helppo toteuttaa.
   Eoäilempä näin tapahtuvan. Ainoa missä tilanne muuttui oli nuo alle 20 euron tuotteet. Jossain 1-10 euron tuotteessa, mitä nuokkin yleensä taitanee olla ei vielä hirveesti näy hintaero alvinkaan kanssa verrattuna jos saman näköisen tuotteen ostais lähikaupasta lähikaupan katteella. (siksihän niitä usein ostetaan kun saadaan niin paljon halvemmalla)

   Lainaa

  32. Tulos: -8 (24 ääntä)
   Pirkko: Johtoja Wishistä? Ne onkin varmaan kaikkien EUn turvallisuusstandardien mukaisia.
   Riippuu varmasti siittä mistä firmasta ne ostaa sieltä Wishin kautta. Osassa ei varmastikkaan ole, mutta hyvinkin voi olla joku firma siellä joka myy myös sellasia missä on standardit mukana.

   Lainaa

  33. Harmaa kivi 26.8.2021 17:32
   Tulos: +62 (68 ääntä)
   Varastettu alligaattori: Onneksi noissa Kiinan romuissa edes vähän kiristyi verotus. Jos se edes hieman vähentäisi tilailua. Monesti kuulee sanottavan, ettei pienen Suomen ilmastoteoilla ole mitään merkistystä isossa kuvassa. Tämän krääsän tilaamisen lopettamisella on varmasti isot vaikutukset. Ja se on jokaisen helppo toteuttaa.
     Luin kerran avautumisen tyypiltä, joka Jenkeissä löysi kalorittoman, pannuun suihkutettavan oliiviöljyn. Purkissa luki 1 annos, 0 kcal. Suihkutteli sitä sitten onnessaan kunnes tuli ajatelleeksi, että öljy maistuu ihan normaalilta, hyvältä jopa. Miten se on kaloritonta? Ja otti ja luki myös pienellä präntätyn. 
     Alle 5 kcal/ annos saa siellä pyöristää nollaksi, koska eipä sillä niin väliä, ei kukaan parista kalorista liho, ja *yksi suihkautus* jää juuri sen alle. Koko pullossa on ne sama 10 000+ kcal kuin tavallisestikin. 
     Ei kai Kiinassakaan monikaan  pohdiskele, että no, olemme suuri maa, varmaan meidän pitäisi aloittaa. Luultavasti provinssin A porukat ajattelevat, että provinssin B porukat vasta kuluttavatkin, ja provinssi C haluaa tietää miksei heillä ole edes polkupyöriä kun toisilla on jo autoja. He ajattelevat tasan samoin "en minä, ne muut" kuin mekin. 
     Ja näin saadaan syödyksi viikossa 10 000 kcal vahinkokaloreina koska ei sitä yhtä suihkautusta lasketa, tai maapallo mukavan lämpimäksi, koska ei yhtä suomalaista (saati yhtä kiinalaista, vähemmänhän he kuluttavat keskimäärin per nokka kuin me) lasketa.

   Lainaa

  34. Kamala lepakko 26.8.2021 17:57
   Tulos: +19 (29 ääntä)
   Sateenkaareva näätä: "Vieläkö joku tilaa mussun mussun ja sössön sössön söö?"
   Helpommalla pääset itsekin kun laitat rahasi takkaan ja poltat. Pienemmät päästöt, yhtä iso ilo.

   Lainaa

  35. Made in China 26.8.2021 18:10
   Tulos: -56 (74 ääntä)
   Siivoton roska: Ihmiset, lopettakaa HETI tuo kiinanapaskan tilaaminen!!!! Mutta ei voi, kun se vaan on aina "niin vallan hupsua!!!" kun sieltä tuleekin sitten ihan mitä tahansa. Aivottomille tuollainen on suurtakin viihdettä, tavalliselle ihmiselle taas ei.
   Mistä kummasta luulet tavaran tulevan esim tänne kotisuomeen myyntiin?
   Itse tilaan tasan tarkkaan kiinasta juurikin siksi, että tänne tullessaan tavaralla on niin kova hinta ettei kyllä perse kestä moista.
   Jos tuote Kiinassa maksaa 3€ ja tänne Giganttiin tullessaan 20€ niin ei ole vaikea kuvitella miksi ihmiset tuolta tilailee. Jos täällä olisi vähänkin kevyempi verotus ja ahneus niin täältä viitsisi jopa ostaa tavaraa.
   Ja mainitaan nyt vielä sen verran etten kertaakaan ole käsiäni paskaan pistänyt vaan sitä saatu mitä tilattu. Wishin eurolla saat juuri sitä mitä voikin kuvitella.

   Lainaa

  36. Vanttera herne 26.8.2021 18:15
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Harmaa kivi:   Luin kerran avautumisen tyypiltä, joka Jenkeissä löysi kalorittoman, pannuun suihkutettavan oliiviöljyn. Purkissa luki 1 annos, 0 kcal. Suihkutteli sitä sitten onnessaan kunnes tuli ajatelleeksi, että öljy maistuu ihan normaalilta, hyvältä jopa. Miten se on kaloritonta? Ja otti ja luki myös [...]
   Tuo juttu oli Feissarimokissakin:

   Lainaa

  37. Tulos: +57 (61 ääntä)
   Huoltovapaa hirvi: Kuvitteleppas hetken aikaa olevasi ammattimainen maahantuoja, joka hakee Kiinasta vaikkapa sähkölaitteita ja tuo niitä Suomeen myytäväksi. Lain mukaan sinä olet vastuussa maahantuomiesi laitteiden turvallisuudesta (oikeinkäytettynä), ja näinollen korvausvelvollinen jos ne aiheuttavat [...]
   Näin se menee. Suomalaiset kauppaketjut tekevät yhteishankintoja eurooppalaisten toimijoiden kanssa. Käytännössä Kiinasta ostetaan koko jalkalampputehtaan tuotantolinjasto x kuukaudeksi ja tavara tuotetaan EU-standardeilla. Sama linjasto voi sen jälkeen tuottaa "samanlaista" tavaraa jota myydään halvalla Wishissä koska se tehdään niistä osista mitkä eivät täyttäneet laatuvaatimuksia. Ja arvatkaa minne menee ne valmiit tuotteet jotka eivät läpäisseet sen vastuullisen tilaajan laatustandardeja ? Aivan oikein, ei mennyt hukkaan vaan voit tilata niitä kiinalaisesta verkkokaupasta:)

   Lainaa

  38. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Tahdistamaton keiju: Tatu on tyhmä jos kuvittelee ett joku uskoo alemman kuvan olevan hänen omansa...
   No onhan se. :)

   Lainaa

  39. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 26.8.2021 22:50
   Tulos: +45 (55 ääntä)
   Made in China: Mistä kummasta luulet tavaran tulevan esim tänne kotisuomeen myyntiin?Itse tilaan tasan tarkkaan kiinasta juurikin siksi, että tänne tullessaan tavaralla on niin kova hinta ettei kyllä perse kestä moista.Jos tuote Kiinassa maksaa 3€ ja tänne Giganttiin tullessaan 20€ niin ei ole vaikea kuvitella [...]
   Miten pienet tulot on, jos ei perse kestä? Mä oon monen vuoden opiskeluelämän pärjännyt  mukavasti ilman nettiostoksia Kiinasta.

   Lainaa

  40. Tulos: +44 (44 ääntä)
   NipaMan: Niin, mielummin menee siihen lähimarkettiin ja ostaa sen saman tuotteen viisinkertaisella hinnalla. Silloin se ei ole enää halpaa kiinapaskaa, vaan laadukasta prismakamaa ja taatusti turvallista. Itse kyllästyin ostaan esimerkiksi valoja polkupyörään Suomesta, kun Kiinasta saa ihan saman noin [...]
   Joo, ja ne sähkötyötkin hoituu paljon edullisemmin, ku satunnainen Rane tekee eikä oikea sähkömies.

   Lainaa

  41. Vaikuton mustikka 27.8.2021 7:17
   Tulos: -31 (31 ääntä)
   Tylsimys: Näin se menee. Suomalaiset kauppaketjut tekevät yhteishankintoja eurooppalaisten toimijoiden kanssa. Käytännössä Kiinasta ostetaan koko jalkalampputehtaan tuotantolinjasto x kuukaudeksi ja tavara tuotetaan EU-standardeilla. Sama linjasto voi sen jälkeen tuottaa "samanlaista" tavaraa jota myydään [...]
   Höpö höpö.

   Lainaa

  42. Tulos: -23 (39 ääntä)
   Siivoton roska: Ihmiset, lopettakaa HETI tuo kiinanapaskan tilaaminen!!!! Mutta ei voi, kun se vaan on aina "niin vallan hupsua!!!" kun sieltä tuleekin sitten ihan mitä tahansa. Aivottomille tuollainen on suurtakin viihdettä, tavalliselle ihmiselle taas ei.
   Tokmanni, Rusta, Prisma, Granit, Lidl, H&M, Citymarket ja "kaikki" muut ovat täynnä tuota samaa kiinapaskaa mutta hintaan laitettu nolla perään (ennen pilkkua). 
   Ikea erottuu joukosta positiivisesti, siellä on todella paljon Euroopassa tuotettua käyttötavaraa. Tämä tulee monelle yllätyksenä.
   Osa kiinassa tuotetusta tavarasti on ihan laadukasta, mutta samat ympäristö- ja orjatyöongelmat niissä kaikissa on. 

   Lainaa

  43. Satulaton gaselli 27.8.2021 10:03
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Paidaton hyeena: Ajattelin samaa. Itseäni media-alalla hirvittäisi käyttää tuollaisia, siinä kyllä vaarantuisi kallista laitteistoa. Elektroniikan kanssa ei kannata mennä halpismalleilla.
   Todellakin! Eikä varmaan vakuutuskaan katso hyvällä, jos jää mitään jäljelle tuollaisten johtojen "laadun" tunnistamiseksi. Todennäköisesti jos isompi vaurio tulee ja ne selvittelee, niin jää itse maksettavaksi ja hinta moninkertainen siihen nähden, kuin olisi vaan ostanut ne johdot legitisti.

   Lainaa

  44. Tulos: -11 (17 ääntä)
   Pirkko: Johtoja Wishistä? Ne onkin varmaan kaikkien EUn turvallisuusstandardien mukaisia.
   Nuo on pienjännitejohtoja, eli on. Toki käyttökohde voi vaikuttaa, mutta tuskimpa tilaaja ammatissaan noita käyttää.

   Lainaa

  45. Tulos: -23 (33 ääntä)
   Siivoton roska: Ihmiset, lopettakaa HETI tuo kiinanapaskan tilaaminen!!!! Mutta ei voi, kun se vaan on aina "niin vallan hupsua!!!" kun sieltä tuleekin sitten ihan mitä tahansa. Aivottomille tuollainen on suurtakin viihdettä, tavalliselle ihmiselle taas ei.
   Mä lopetan heti kun Suomesta saa kotelollisia lukulaseja eurolla. Jostain kumman syystä ne samat on täällä 10€.

   Lainaa

  46. Silminnähtävä jyrsijä 27.8.2021 11:35
   Tulos: -13 (25 ääntä)
   Just päivittelin valaistusta olohuoneeseen. Alle 200€ koko olkkarin ympäri RGB+CCT 5in1 led-nauhaa virtalähteineen ja ohjausboxeineen ebaysta. Suomesta ei edes kolmelle seinustalle saa tota pelkkää nauhaa alle 200€ saatika että philips hue järjestelmään liitettäviä ohjausboxeja olis täällä edes saatavilla, mihin nuo nauhat kytkin. Eli joskus on vaan pakko tilata muualta, kun ei meillä täällä myydä kun jotain kivikautista roinaa.

   Lainaa

  47. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 27.8.2021 12:02
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Keijotar: Tokmanni, Rusta, Prisma, Granit, Lidl, H&M, Citymarket ja "kaikki" muut ovat täynnä tuota samaa kiinapaskaa mutta hintaan laitettu nolla perään (ennen pilkkua).  Ikea erottuu joukosta positiivisesti, siellä on todella paljon Euroopassa tuotettua käyttötavaraa. Tämä tulee monelle yllätyksenä. Osa [...]
   Ratkaisu: osta vain tarpeeseen ja niin vähän kiinakrääsää em. kaupoista kuin mahdollista.  Mulla menee nykyään ruuan lisäksi peruskauppaan lähinnä kenkien uusimiseen parin vuoden välein, satunnaiseen astiaan (vuoden aikana pakastus-/eväsrasia, puolen litran kuppi ja kaksi lautasta). Vaatekaapin käytöstä hiutuvaa keinokuitua korvaan mm. kirpparikankaista ompelemillani. Miellyttävämpää materiaalia ja sopivampaa mallia. Ompelukone vanha ja hyvä, mummon peruja. 
   Jos ei tee liian monimutkaista, on helppo onnistua. Vanhoista sopivista vaatteista saa hyvin kaavoja. Kehitystä on mukava seurata ja Youtube on hyvä apuri. Käsityömateriaaleja toki tarvitsee hieman alussa ostaa, mutta kun säästää vanhoista kumpparit, napit ja vetskarit, on jo voiton puolella. Paketti nuppineuloja ja ompelumitta kestää käytännössä ikuisesti. Mulla tää lähti oikeastaan siitä, että tarttin vaatetta mutta ostoskeskuksessa ei tehnyt mieli astua mihinkään kauppaan ostoksille, joko vaatteiden alkuperän tai opiskelijabudjetin (tai molempien) takia.
   Ei munkaan elämäntyylini ole täydellistä säästeliäisyyttä nähnytkään, mutta käytännössä turhan romppeen himoitseminen on kääntynyt kohti käytännössä ikuisia työvälineitä ja mukavia materiaaleja. Nyt työstän vaatetta alle vitosella saamistani ruotsalaisista puuvillaverhoista ja yksinkertaista huonekalua kotimaisesta puusta. Mutta tietenkään tämäkään tyyli ei ole kaikkien juttu. Mutta on sekin ihan mukava vaihtoehto muovihökötysten ja johtoviidakoiden rinnalle.

   Lainaa

  48. Tulos: +8 (16 ääntä)
   En kyllä ymmärrä miksi vielä tyypit lähettävät rahojansa näihin kiinan krääsäkauppoihin.

   Lainaa

  49. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Vaikuton mustikka: Höpö höpö.
   "Höpö höpö" on hyvä kommentti silloin kun ei tiedä asiasta mitään :) Luuleeko joku että Kiinassa tehdään satatuhatta jalkalamppua varastoon odottamaan että K-kauppias ja kiinalainen kellariverkkokauppa tulee jonossa ostamaan niitä. Ei se niin mene. Ennen kuin lapset köytetään liukuhihnan viereen kasaamaan niitä lamppuja, se tuotantoerä on jo myyty. Kun kiinalaiseen verkkokauppaan tulee halvalla myyntiin samanlainen tuote minkä näet oman lähimarkettisi hyllyssä, voit olla varma siitä että kiinalaisten myymä tuote on kasattu ylijäämäosista ja laatu on ihan tuuripeliä. Kun joku komponentti loppuu, sen tilalle laitetaan jotain muuta.

   Lainaa

  50. Tulos: +35 (41 ääntä)
   Väsynyt: Mä lopetan heti kun Suomesta saa kotelollisia lukulaseja eurolla. Jostain kumman syystä ne samat on täällä 10€.
   Saat varmaan jostain asbestista tms. tehdyt kotelolasit sillä eurolla. Kannattaa miettiä vähän sitäkin, että mikä tuotteen järkevä hinta olisi ja miten se joku älyttömän matala hinta on saavutettu? Mistä kaikesta on pitänyt tuotannossa tinkiä ja keitä on pitänyt riistää.

   Lainaa

  51. Harmittava hamsteri 27.8.2021 14:58
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Nopea mato: Ihmiset taas puolustelemassa kiinakaupasta tilaamista. Ja joka kerta se on yhtä noloa. Näiden kauppojen kautta ei kannata tilata yhtään mitään elektronista tai mitään, joka on kosketuksissa limakalvojen kanssa. Ottakaa asiasta selvää ennen kun teette itsestänne naurunalaisia tolla "kaikki tehdään [...]
   Mutta eihän tämä MINUA koske, se on joku muu joka saa huonolaatuisia tuotteita.

   Lainaa

  52. Harmittava hamsteri 27.8.2021 15:01
   Tulos: +37 (45 ääntä)
   Made in China: Mistä kummasta luulet tavaran tulevan esim tänne kotisuomeen myyntiin?Itse tilaan tasan tarkkaan kiinasta juurikin siksi, että tänne tullessaan tavaralla on niin kova hinta ettei kyllä perse kestä moista.Jos tuote Kiinassa maksaa 3€ ja tänne Giganttiin tullessaan 20€ niin ei ole vaikea kuvitella [...]
   Niin ahneuttahan se verotus on. Eihän sillä kustanneta, kuin terveydenhuolto, peruskoulu, pelastuslaitos, lapsilisät, opintotuet... Niin ahneutta se on verotus.

   Lainaa

  53. Proteiiniton leijona 27.8.2021 21:38
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Ruutukartta: Luulisi jo ulkomailta tulevan tavaran alv-maksupolitiikan muutoksen näkyvän kiinaroinan tilaamisessa, mutta ilmeisesti ei.
   Alvit lisätään suoraan hintoihin näillä isommilla toimijoilla kuten AliExpress, Wish ja eBay, on lisätty jo melko lailla heti kun uudistus tuli voimaan. Ei ole mitenkään ihme ettei uudistuksella ole vaikutusta - harvalla on ongelmaa maksaa 1,10-1,20€ tuotteesta joka aiemmin maksoi euron. Suorana sanottuna ihmettelen itse enemmän sitä, miten jotkut oikeasti luuli tällä olevan tilauksia vähentävä vaikutus.
    Uudistus on paperilla kiva, mutta epäilen sen tuottavan enemmän vaivaa kuin hyötyä lisääntyvän työmäärän ja prosessimuutosten muodossa. Somessa ja kuljetusfirmojen sivuilla oli aiemmin kesällä juttua ulkomaan pakettikuljetusten ruuhkautumisesta (ei yllättänyt ketään), en tiedä onko tilanne sittemmin helpottunut. Joka tapauksessa jos pakettien tilailu edes tilapäisesti vähenee, spekuloisin syyn olevan todella rajusti pidentyneet toimitusajat ennemmin kuin itse hinta.
   Ja niin, vielä tämä: Ennen uudistusta on ollut melko yleinen käytäntö Kiina-E-Korea-Japani-akselin myyjillä, että tuotteen todellinen hinta merkataan pakettiin reilusti alakanttiin (vaikka 17 euron arvoinen tuote vitosen hintaiseksi). Ovat olleet tietoisia, että EU-alueelle tuodessa yli 22€ ostoksesta joutui maksamaan lisämaksuja, joten paketit on väärä hinta ilmoittamalla saatu toimitettua ongelmitta ja asiakas on tyytyväinen. Jos mitään hyvää tästä hakee, niin sentään tuota käytäntöä ei enää voi jatkaa, kun alusta laskee alvit suoraan ilmoitetusta myyntihinnasta.

   Lainaa

  54. Tulos: -19 (23 ääntä)
   kookogff: Saat varmaan jostain asbestista tms. tehdyt kotelolasit sillä eurolla. Kannattaa miettiä vähän sitäkin, että mikä tuotteen järkevä hinta olisi ja miten se joku älyttömän matala hinta on saavutettu? Mistä kaikesta on pitänyt tuotannossa tinkiä ja keitä on pitänyt riistää.
   Asbestista :-D Eipä ainakaan mua ole riistetty. Joka on jo paljon kun katsoo halpakauppojen normihintoja ja "vanha kama ulos" hintoja. Muuten, ne "vku" hinnat on melko lähellä Alia. Sattumaa?

   Lainaa

  55. Ruostunut valas 27.8.2021 23:15
   Tulos: -1 (11 ääntä)
   Proteiiniton leijona: Alvit lisätään suoraan hintoihin näillä isommilla toimijoilla kuten AliExpress, Wish ja eBay, on lisätty jo melko lailla heti kun uudistus tuli voimaan. Ei ole mitenkään ihme ettei uudistuksella ole vaikutusta - harvalla on ongelmaa maksaa 1,10-1,20€ tuotteesta joka aiemmin maksoi euron. Suorana sanottuna ihmettelen itse enemmän sitä, miten jotkut oikeasti luuli tällä olevan tilauksia vähentävä vaikutus.
   Eikös jokaiseen lähetykseen lisätä myös kiinteä n. 2,50€ käsittelymaksu. Ja tulliselvitysten tekeminen on aika rasittavaa myös. Kyllä ne vois vähentää intoa tilailla turhuuksia.

   Lainaa

  56. Tulos: -27 (37 ääntä)
   kookogff: Saat varmaan jostain asbestista tms. tehdyt kotelolasit sillä eurolla. Kannattaa miettiä vähän sitäkin, että mikä tuotteen järkevä hinta olisi ja miten se joku älyttömän matala hinta on saavutettu? Mistä kaikesta on pitänyt tuotannossa tinkiä ja keitä on pitänyt riistää.
   Päätellen miinuksista, ihan aidostikko te pelkäätte noin paljon kiinatavaroita? Mä olen ostanut m.m. yläjyrsimen ja sorvin teriä, jotka on 10-30x halvempia kuin saksalaiset. En ikuna päivänä ostaisi kiinalaisia ammattikäyttöön (laatu), mutta harrastekäyttöön ne riittää, ei viitti montaa sataa maksaa kun jäljen ei tarvi olla 100% primaa. Niin suomalaiset kaupat myy vain yrityksille, eivät edes halua rahojani (haluavat kyllä, mutta eivät antaa kuluttajansuojaa). Mutta vihatkaa mua kun säästän useita satasia, varmaan yhteensä jo tonnin, tehän kuitenkin olette vihreitä-vegaaneja-parempia.

   Lainaa

  57. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Kaikkitietävä pingviini: Suomessa myytävien tavaroiden tulee olla Suomen turvallisuusstandardien mukaisia. Jos tilaat suoraan Kiinasta, tämä ei päde.
   Noita suomen turvallisuusstandardeja ei juurikaan valvota. Vuosittain joitain tuotteita otetaan sokkona tarkastukseen,
   mutta suomessa kyllä voi myydä ihan mitä tahansa sähkötuotteita ilman mitään ennakkotarkastuksia. 
   Ja siis ihan viralliset yritykset voivat myydä. 

   Lainaa

  58. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Olen käyttänyt kiinapiuhoja merkeiltä ugreen, anker ja aukey. Kaikki ovat CE-merkittyjä ja myynnissä myös Suomessa. Ostan vain ko liikeiden virallisesta kaupasta Alista. Suomeen tuotuna hinnat ovat moninkertaiset, täsmälleen sama tuote kyseessä.

   Lainaa

  59. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Ruostunut valas: Eikös jokaiseen lähetykseen lisätä myös kiinteä n. 2,50€ käsittelymaksu. Ja tulliselvitysten tekeminen on aika rasittavaa myös. Kyllä ne vois vähentää intoa tilailla turhuuksia.
   Ei lisätä, mikäli ALV on maksettu ostoksen yhteydessä (ja ostoksen hinta alle 150€).

   Lainaa

  60. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 28.8.2021 12:52
   Tulos: +20 (34 ääntä)
   Väsynyt: Päätellen miinuksista, ihan aidostikko te pelkäätte noin paljon kiinatavaroita? Mä olen ostanut m.m. yläjyrsimen ja sorvin teriä, jotka on 10-30x halvempia kuin saksalaiset. En ikuna päivänä ostaisi kiinalaisia ammattikäyttöön (laatu), mutta harrastekäyttöön ne riittää, ei viitti montaa sataa maksaa [...]
   Mä en ainakaan ole vihreä tai vegaani, ihan vaan tiedostava kuluttaja. Enkä oo ketään vihaamassa, ihan vaan kyseenalaistamassa monen Kiina-roinan ja -romppeen tarpeellisuutta. Kukin tekee omat valintansa, niissä on kuitenkin monesti hyvä olla rippunen harkintaa mukana.
   Kohvetti: Olen käyttänyt kiinapiuhoja merkeiltä ugreen, anker ja aukey. Kaikki ovat CE-merkittyjä ja myynnissä myös Suomessa. Ostan vain ko liikeiden virallisesta kaupasta Alista. Suomeen tuotuna hinnat ovat moninkertaiset, täsmälleen sama tuote kyseessä.
   Hyvä, että tsekkaat viralliset yhteydet. Tuli muuten mieleen, että China export -merkki ja CE-merkki on hämäävän samanlaiset, siinä kannattaa myös olla kärppänä.

   Lainaa

  61. Tahraton järvisieni 28.8.2021 16:32
   Tulos: +17 (31 ääntä)
   Säädytön lehmä: Ja sulta itseltäsi ei tietenkään löydy ensimmäistäkään tavaraa missä lukee ”Made in China”, eihän…? ☺️
   Noista suurin osa EI TÄYTÄ kemikaali- ja sähköturvallisuusnormeja. Turha yrittää sun olla nokkela kun tiedät hyvin mitä ihmiset tarkoittaa kun sanotaan ettei roskan postitus yksittäin Kiinasta ole fiksua.

   Lainaa

  62. Tulos: -26 (46 ääntä)
   Moni on vaan kateellinen kun ei osaa itse tilata, eikä ymmärrä englantia. Alissa on 100% rahat takaisin takuu, joten sieltä ostaminen on siksi turvallista. Noi "väärät" tuotteet ovat vain jäävuoren huippu, ja pääosin täysin ostajan omaa tyhmyyttä. Ei Suomen ruokakaupastakaan ostetussa sulatejuustorasiastakaan löydy voileipää tuoreilla yrteillä vaikka "tarjoiluehdotus"-kuvassa sellainen purkissa onkin. Joillain alin myyjillä on houkutuskuvana/klikkiotsikkona joku hieno kuva mikä ei liity tuotteeseen mitenkään. Aika tyhmä saa olla jos ei kymmenistä muista kuvista osaa katsoa mitä on ostamassa. Terveisin 2000 pakettia rikki alista, ja disputet lasketaan sormilla (kaikista rahat takaisin).

   Lainaa

  63. Lokasuojaton ahma 28.8.2021 23:00
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Eikö ketään kiinnosta, että yrittikö tuo Aliexpressin chatti saada asiakastaan treffeille?

   Lainaa

  64. Simpsakka konna 29.8.2021 1:29
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Lokasuojaton ahma: Eikö ketään kiinnosta, että yrittikö tuo Aliexpressin chatti saada asiakastaan treffeille?
   Ei, koska se on päivänselvää.

   Lainaa

  65. Säädytön lehmä 31.8.2021 1:38
   Tulos: -1 (15 ääntä)
   Toj Karin: Kiinassa tehdään paljon paskaa mutta myös paljon laatua, sillä molemmille on kysyntää. Voit vaan miettiä kumpaako saat Aliexpressiltä tai Wishiltä ja kumpaako kotimaiselta hyvämaineiselta ketjumyymälältä.
   Ei mun tarvitse mitään miettiä, tiedän kyllä mitä ostaa ja mistä, kiitos vain! Siivoton roska komensi kaikkia lopettamaan HETI nimenomaan _kiinapaskan_ tilaaminen. Neljästä julkaisusta mainitaan vain yhdessä Wish.
    Yhtälailla täällä monella on harhainen käsitys siitä, että on yks lysti tilaako ne euron tuotteet Kiinasta vai maksaako ”samasta tuotteesta” 10x hinnan Suomessa. Mm. Wishin tuotteita ei lähetä kauppiaat suinkaan yksittäin, vaan isommassa erässä aina tietyt tuotteet, jolloin ne postikulutkin on naurettavan halpoja. 
   Eikä siihen mitään nokkeluutta tarvita; Sä et voi koskaan olettaa, että toinen tietää mitä sä oletat, pelkästään oletuksen perusteella. 
   Tahraton järvisieni: Noista suurin osa EI TÄYTÄ kemikaali- ja sähköturvallisuusnormeja. Turha yrittää sun olla nokkela kun tiedät hyvin mitä ihmiset tarkoittaa kun sanotaan ettei roskan postitus yksittäin Kiinasta ole fiksua.

   Lainaa

  66. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Toki, kuten moni sanookin kommenteissa, suurin osa roinastamme on valmistettu Kiinassa. Mutta. Usein ebayssa, aliexpressissä jne myytävät tuotteet eivät täytä EU:n asettamia turvallisuusvaatimuksia. Moni tavara on sekundaa ja saattaa sisältää myrkyllisiä aineita yli sallitun määrän. Tai sisältää aineita, mikä eivät ole sallittuja eu:ssa. Siksi en ostaisi esim. mitään vaatteita tai muovileluja lapsille ebaysta. Tai meikkejä, ne voivat sisältää jopa raskametalleja. Enkä myöskään sähkölaitteita, ne on aivan hirvittävä tulipaloriski. Lisäksi Kiinasta tilatuissa sähkölaitteissa ei ole takuuta kuten Suomessa ostetuissa. Sanaa pätee esim. juotoslankoihin:ne voivat sisältää vaarallisia yhdisteitä, joita hengittelet kun juotat. En halua pilata kenenkään iloa, mutta haluan varoittaa. Itse olen saanut allergiaa reaktioita vaatteista (myös pesun jälkeen) jotka tilasin halvalla Kiinasta

   Lainaa

  67. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Kohvetti: Olen käyttänyt kiinapiuhoja merkeiltä ugreen, anker ja aukey. Kaikki ovat CE-merkittyjä ja myynnissä myös Suomessa. Ostan vain ko liikeiden virallisesta kaupasta Alista. Suomeen tuotuna hinnat ovat moninkertaiset, täsmälleen sama tuote kyseessä.
   Hmm. Olen ostanut ihan testiksi meikkejä, joiden vakuutettiin olevan aitoja.
   Pakkaus ja purkit olivat hyvin vakuuttavia. Kaikki leimat oli mitä aidoissakin. 
   Mutta pienet yksityiskohdat paljastivat tuotteiden olevan piraatteja kun niitä sitten katseltiin paikallisen jälleenmyyjän kassa. 
   Kannattaa olla tarkkana

   Lainaa

  68. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Tornipöllö: Pikaisella googletuksella selvisi, että tuo rakettilampun kuva on pöllitty Redditistä. Kyseessä on legoraketti (tarkalleen ottaen NASA Apollo Saturn V -setti, ei mistään halvimmasta päästä), jolle on kotikonstein kyhätty ledeistä ja pumpulista hohtava "savuvana" perään. Aliexpress kyllä taas edustaa rehellisellä mainonnallaan.
   Hauskan näköinen tuo raketti kyllä on. Itse en kyllä tilaisi tuotetta minkä mainoskuva on suoraan jonkun yksityishenkilön olohuoneesta.

   Lainaa

  69. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Kohvetti: Olen käyttänyt kiinapiuhoja merkeiltä ugreen, anker ja aukey. Kaikki ovat CE-merkittyjä ja myynnissä myös Suomessa. Ostan vain ko liikeiden virallisesta kaupasta Alista. Suomeen tuotuna hinnat ovat moninkertaiset, täsmälleen sama tuote kyseessä.
   Se CE- merkki on varmaan China Export -merkki.

   Lainaa

  70. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Just nii: Sanaa pätee esim. juotoslankoihin:ne voivat sisältää vaarallisia yhdisteitä, joita hengittelet kun juotat. [...]
   Tämä on yksi syy tilata Kiinasta, saa lyijyllisiä juotoslankoa ja -pastoja. Ne ovat harrastajalle paljon helpompia. Toki noita ei sitten saa myydä, mutta omaksi huvikseni olen kasaillut.

   Lainaa

  71. Pelkäämätön Soturi 1.9.2021 13:37
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Toj Karin: Kiinassa tehdään paljon paskaa mutta myös paljon laatua, sillä molemmille on kysyntää. Voit vaan miettiä kumpaako saat Aliexpressiltä tai Wishiltä ja kumpaako kotimaiselta hyvämaineiselta ketjumyymälältä.
   Itse ostan säännöllisesti Alista, joitain kymmeniä tai satoja paketteja vuodessa. Mieluiten ostan laatua suoraan valmistajalta heisän virallisesta tehtaanmyymälästä (Alista). Voin vakuuttaa, että Alista saa aivan samoja tuotteita kuin suomesta huonomaineisesta halpaketjumyymälästä. Hinta on ainostaan jopa 1/40-osa alkuperäisestä. Joissain tuotteissa kotimaassa hinta saattaa olla lähes sama. Homman juju on siinä, että Alista täytyy osata katsoa keneltä ostaa. Se on kuin tori.fi, jossa kuka tahansa saa myydä. Useimmat länsimaiset laatumerkit myyvät siellä ihan omassa kaupassaan tai tehtaanmyymälässään. Tiesitkö muuten, että jopa Suomen Valiolla on Alissa elintarvikkeita myynnissä.

   Lainaa

  72. Käsittämätön vadelma 1.9.2021 17:18
   Tulos: -4 (14 ääntä)
   Kaikkitietävä pingviini: Suomessa myytävien tavaroiden tulee olla Suomen turvallisuusstandardien mukaisia. Jos tilaat suoraan Kiinasta, tämä ei päde.
   Tuntuu olevan yleinen harhaluulo että Suomeen tuleva Kiinaroina tarkastetaan jotenkin eri tavalla jos se tulee paikalliseen kauppaan myyntiin verrattuna suoraan kotiin tilattuun roinaan. Todellisuushan on aika lailla toinen, mutta eipä nyt pilata näitä voimafantasioita.

   Lainaa

  73. Haiseva eläin 1.9.2021 17:21
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Just nii: Enkä myöskään sähkölaitteita, ne on aivan hirvittävä tulipaloriski.
   Omista kärähtäneistä sähkölaitteista 100% on ostettu Suomesta. Voit siitä laskea kuinka paljon annan arvoa sinun mutuilullesi.

   Lainaa

  74. Kyselevä varis 1.9.2021 17:24
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Ruostunut valas: Eikös jokaiseen lähetykseen lisätä myös kiinteä n. 2,50€ käsittelymaksu. Ja tulliselvitysten tekeminen on aika rasittavaa myös. Kyllä ne vois vähentää intoa tilailla turhuuksia.
   Sattuneesta syystä tuli tilattua vähän enemmän roinaa kerralla, eikä niihin mitään ylimääräisiä käsittelymaksuja tullut. Tulliselvitystä en ole joutunut tekemään vielä yhdestäkään tuotteesta ja wish hoitaa ALV:t. Silti halvempaa kuin Suomesta ja todellisuudessa siis täysin samaa kakkaa.

   Lainaa

  75. Säädytön lehmä 2.9.2021 1:35
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Käsittämätön vadelma: Tuntuu olevan yleinen harhaluulo että Suomeen tuleva Kiinaroina tarkastetaan jotenkin eri tavalla jos se tulee paikalliseen kauppaan myyntiin verrattuna suoraan kotiin tilattuun roinaan. Todellisuushan on aika lailla toinen, mutta eipä nyt pilata näitä voimafantasioita.
   Joo ei sitä mitenkään automaattisesti tarkisteta jokaikistä erää ja tuotetta. Eihän meillä Suomessa muuten olisi silloin tällöin isoja uutisointeja tai ilmoituksia tuotteiden takaisinvedosta, kun on sattunut vasta tuotteen myymisen jälkeen selviämään että sisältääkin kiellettyjä kemikaaleja tms.

   Lainaa

  76. Käyrä vesimeloni 3.9.2021 10:02
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Deepwebistä tilattu raketinheitin pukin konttiin sukulaislapselle

   Lainaa

  77. Harmittava hamsteri 3.9.2021 22:01
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Väsynyt: Päätellen miinuksista, ihan aidostikko te pelkäätte noin paljon kiinatavaroita? Mä olen ostanut m.m. yläjyrsimen ja sorvin teriä, jotka on 10-30x halvempia kuin saksalaiset. En ikuna päivänä ostaisi kiinalaisia ammattikäyttöön (laatu), mutta harrastekäyttöön ne riittää, ei viitti montaa sataa maksaa [...]
   Parempia kuin vihreätvegaanit? On jo aika mega hyvä silloin. :D

   Lainaa

  78. Harmittava hamsteri 3.9.2021 22:05
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   kilokalori: Moni on vaan kateellinen kun ei osaa itse tilata, eikä ymmärrä englantia. Alissa on 100% rahat takaisin takuu, joten sieltä ostaminen on siksi turvallista. Noi "väärät" tuotteet ovat vain jäävuoren huippu, ja pääosin täysin ostajan omaa tyhmyyttä. Ei Suomen ruokakaupastakaan ostetussa [...]
   Tää kateus kortti on aina yhtä huvittava.

   Lainaa

  79. jukkapalmu 2.4.2022 8:02
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Universaali kilpikonna: Monican pakettikuva ei taida olla oma. On kiertänyt redditissä jo jonkin aikaa.
   JOo, noi kolikot jo sen kertoo. Ei oo euroja noi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aliexpress, johdot, kuva, lamppu, mitä tilasin, muoto, paketti, raketti, valaisin, wish