Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 504

Kärpänen sujahti mikroon.
Sekalaisia, osa 504

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +307 (313 ääntä)
   https://www.reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/1luha0/eli5_how_did_a_fly_survive_being_microwaved/ Tl;dr Kärpänen selvisi koska se ei jäänyt hengailemaan ruuan päälle vaan pörräsi ympäriinsä välttäen mikroaallot.

   Lainaa

  2. Kykenemätön peura 22.7.2021 0:27
   Tulos: +263 (269 ääntä)
   Kiitos Matias. Korvamato varmasti helpottaa nukahtamista.

   Lainaa

  3. Tornipöllö 22.7.2021 0:47
   Tulos: +399 (403 ääntä)
   Ai saakeli, asun Turussa ja kuljen vähintään kerran viikossa tuon Ase ja erä -putiikin ohi. Jos tästä lähin alkaa joka kerta soida Las Ketchup päässä, kun näen paikan nimikyltin, syytän Matiasta. 😡

   Lainaa

  4. Tulos: -46 (126 ääntä)
   Mikroaaltojen ruokaa lämmittävä vaikutus perustuu ruoassa olevien vesimolekyylien värähtelemiseen. Onko siis niin, että kärpäsissä ei ole vettä? 🤔

   Lainaa

  5. Hamsu Pettersson 22.7.2021 1:52
   Tulos: +263 (273 ääntä)
   Näin joskus jonkun ohjelman missä selitettiin tuota mikrohommelia. Siinä laitettiin muurahaisia mikroon ja ne selvisivät. Jotenkin se liittyi niihin säteisiin ja siihen etteivät ne osu joka kohtaan ja ötökät ovat niin pieniä että ne sen takia sitten selviävät. En oikeastaan muista hirveästi mitään kun tuosta on vuosikausia. Niin että tämä onkin nyt aika epäinformatiivinen kommentti nyt kun mietin.

   Lainaa

  6. Ehjä pupu 22.7.2021 2:49
   Tulos: +134 (148 ääntä)
   Hamsu Pettersson: Näin joskus jonkun ohjelman missä selitettiin tuota mikrohommelia. Siinä laitettiin muurahaisia mikroon ja ne selvisivät. Jotenkin se liittyi niihin säteisiin ja siihen etteivät ne osu joka kohtaan ja ötökät ovat niin pieniä että ne sen takia sitten selviävät. En oikeastaan muista hirveästi mitään [...]
   Niin kauan kun ötökkä pysyy liikkessä säteet eivät ehdi keskittämään kuumuutta siihen, mutta kärähtää jos jää muutamaksi sekunniksi paikoilleen.

   Lainaa

  7. Jäkälänpeittämä kuguaari 22.7.2021 3:01
   Tulos: -36 (102 ääntä)
   Piti tulla kommentteihin katsomaan mikä tuo biisi oli, enkä joutunut pettymään. Kiitos tietäjät!

   Lainaa

  8. Raudaton leijona 22.7.2021 3:46
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   En tiiä, mutta tulipa mieleen The Fly -elokuva. Klassikko!

   Lainaa

  9. Tulos: +140 (168 ääntä)
   Räkämäkäfou

   Lainaa

  10. Liittyvä sotilas 22.7.2021 4:27
   Tulos: +153 (171 ääntä)
   Misu: Räkämäkäfou
   drrrrrrrrrrraviou räkä friistailou

   Lainaa

  11. Tulos: -14 (54 ääntä)
   Kiitos Jake. Maailma pelastuu kierrättämällä vanhat vitsit.

   Lainaa

  12. Tulos: +10 (32 ääntä)
   Misu: Räkämäkäfou
   Vato makouu rrrrrraviouu

   Lainaa

  13. Tulos: -137 (187 ääntä)
   Tää on oikeestaa eka kerta kun näen Macarenan alkuuperäset sanat kirjoitetussa muodossa

   Lainaa

  14. Tulos: +197 (203 ääntä)
   öhmi: Tää on oikeestaa eka kerta kun näen Macarenan alkuuperäset sanat kirjoitetussa muodossa
   Macarenan?? Ei, se ei ole Macarena.

   Lainaa

  15. Kumara liitu 22.7.2021 9:11
   Tulos: +70 (78 ääntä)
   Teekuppi: Mikroaaltojen ruokaa lämmittävä vaikutus perustuu ruoassa olevien vesimolekyylien värähtelemiseen. Onko siis niin, että kärpäsissä ei ole vettä? 🤔
   Ei, vaan mikroaaltojen energia vaihtelee nollan ja ykkösen välillä riippuen sijainnista.
   Kärpänen pienenä olentona oli onnekas, ja vältti korkeaenergiset kohdat.
   Tästä syystä mikrossa on muuten pyörivä lautanen, jos näin ei olisi, kiehuisi tietyt pisteet ruuassa hetkessä, ja muuten ruoks jäisi kylmäksi.

   Lainaa

  16. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Kykenemätön peura: Kiitos Matias. Korvamato varmasti helpottaa nukahtamista.
   Korvamato kyllä helpotti heräämistä.

   Lainaa

  17. Tulos: -8 (34 ääntä)
   Misu: Räkämäkäfou
   Hilipatihippa

   Lainaa

  18. Pehmeä jänis 22.7.2021 11:07
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Hamsu Pettersson: Näin joskus jonkun ohjelman missä selitettiin tuota mikrohommelia. Siinä laitettiin muurahaisia mikroon ja ne selvisivät. Jotenkin se liittyi niihin säteisiin ja siihen etteivät ne osu joka kohtaan ja ötökät ovat niin pieniä että ne sen takia sitten selviävät. En oikeastaan muista hirveästi mitään [...]
   Muurahaiset selviää mut sit viinirypäleet rupee hehkumaan plasmana

   Lainaa

  19. Mallorgalla 22.7.2021 11:10
   Tulos: -14 (28 ääntä)
   Kumara liitu: Ei, vaan mikroaaltojen energia vaihtelee nollan ja ykkösen välillä riippuen sijainnista.Kärpänen pienenä olentona oli onnekas, ja vältti korkeaenergiset kohdat. Tästä syystä mikrossa on muuten pyörivä lautanen, jos näin ei olisi, kiehuisi tietyt pisteet ruuassa hetkessä, ja muuten ruoks jäisi kylmäksi.
   Nollan ja ykkösen? =D

   Lainaa

  20. Joutava pingviini 22.7.2021 11:14
   Tulos: -16 (30 ääntä)
   Ehjä pupu: Niin kauan kun ötökkä pysyy liikkessä säteet eivät ehdi keskittämään kuumuutta siihen, mutta kärähtää jos jää muutamaksi sekunniksi paikoilleen.
   Niin, mutta mistä ne ötökät sen tietää?

   Lainaa

  21. Tulos: +60 (66 ääntä)
   Pehmeä jänis: Muurahaiset selviää mut sit viinirypäleet rupee hehkumaan plasmana
   Tai ruoka kylmää, mutta laitanen on niin kuuma, ettei siihen voi tarttua.

   Lainaa

  22. Suora kirsikka 22.7.2021 11:28
   Tulos: +71 (71 ääntä)
   Kumara liitu:
   Tästä syystä mikrossa on muuten pyörivä lautanen, jos näin ei olisi, kiehuisi tietyt pisteet ruuassa hetkessä, ja muuten ruoks jäisi kylmäksi.
   Meillä oli edellisessä mikrossa pyörimistoiminto monta vuotta rikki, eikä se ihan noin mennyt, koska ne säteet kimpoilee ja lämpöenergia siirtyy kuumasta kylmään. Hädin tuskin huomasin eroa pyörivään verrattuna, mutta riippuu varmaan myös mikrosta.

   Lainaa

  23. Jäyhä koira 22.7.2021 12:02
   Tulos: +79 (89 ääntä)
   Matias herätti kauhean muiston liittyen tuohon biisiin: joskus vuonna nakki ja kives mulla oli vatsatauti. Ja koko yön, kun en voinut oksentamisen takia edes nukkua, soi tuo perkele päässä uudestaan ja uudestaan, lakkaamatta.

   Lainaa

  24. Suora kirsikka 22.7.2021 12:25
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Teekuppi: Mikroaaltojen ruokaa lämmittävä vaikutus perustuu ruoassa olevien vesimolekyylien värähtelemiseen. Onko siis niin, että kärpäsissä ei ole vettä? 🤔
   Tätä vesimolekyylijuttua kuulee aina selitykseksi mikron toiminnalle, mutta se ei pidä täysin paikkaansa. Mikrossa voi lämmittää myös mm. öljyä.

   Lainaa

  25. Puhekyvytön poro 22.7.2021 13:30
   Tulos: -9 (23 ääntä)
   Kumara liitu: Ei, vaan mikroaaltojen energia vaihtelee nollan ja ykkösen välillä riippuen sijainnista.Kärpänen pienenä olentona oli onnekas, ja vältti korkeaenergiset kohdat. Tästä syystä mikrossa on muuten pyörivä lautanen, jos näin ei olisi, kiehuisi tietyt pisteet ruuassa hetkessä, ja muuten ruoks jäisi kylmäksi.
   Höpö x2

   Lainaa

  26. Suurustettu manaatti 22.7.2021 13:55
   Tulos: +62 (76 ääntä)
   Jusu: reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/1luha0/eli5_how_did_a_fly_survive_being_microwaved Tl;dr Kärpänen selvisi koska se ei jäänyt hengailemaan ruuan päälle vaan pörräsi ympäriinsä välttäen mikroaallot.
   Ei. Jos joku kirjoittaa jonkin hatusta vedetyn selityksen Redditiin, se ei tarkoita että kyseinen selitys on oikein. Sen sijaan kannattaa
   A) käyttää omiakin aivoja ja pohtia onko selityksessä mitään järkeä, ja
   B) miettiä miten tarjotun selityksen oikeellisuutta voisi testata.
   Kärpästen luontaisessa elinympäristössä ei ole valtavia määriä mikroaaltoja, joten ei ole mitään järkevää syytä olettaa, että kärpäset jollain mystisellä kuudennella aistilla osaisivat havaita ja välttää mikroaaltoja.
   Oikea selitys tulee tässä, ja bonuksena esittelen vielä koeasetelman, jolla voitte testata sitä, jos tieteellinen uteliaisuutenne siihen riittää.
   Kärpäsessä, kuten useimmissa muissakin hyönteisissä, on suhteellisen vähän vettä tai muita dipolimolekyylejä, jolloin mikroaaltojen lämmittävä vaikutus ei tapahdu niihin kovinkaan nopeasti. Lisäksi asiaa helpottaa, jos mikrossa on kärpäsen lisäksi jotain muuta, esim. ruokaa, jonka sisältämä vesi absorboi suurimman osan mikroaalloista, mikä entisestään vähentää kärpäseen kohdistuvaa lämmitystä.
   Jos mikrossa ei ole muuta kuin kyseinen kärpänen, mikroaallot absorboituvat siihen, joten aikanaan se kyllä kuumenee ja kuolee.
   Samasta syystä myös öljy lämpenee mikrossa vaikkei siinä ole juurikaan dipolimolekyylejä. Jos mikroaalloilla ei ole muutakaan paikkaa mihin absorboitua, ne absorboituvat vaikka sitten öljyyn.
   Ja sitten siihen huipputieteelliseen kokeeseen, jolla voit itse testata selitykseni oikeellisuutta:
   Välineistö: Toimiva mikroaaltouuni, lasillinen (n. 2dl) vettä, kaksi jääkaappikylmää lihapullaa tai muuta pientä ruokapalaa.
   Koeasetelma: Lämmitä yhtä lihapullaa mikrossa 60 sekuntia ja mittaa sen lämpötila esimerkiksi tunkemalla se suuhusi. Sitten lämmitä toista lihapullaa mikrossa 60 sekuntia siten, että asetat sen viereen lasillisen vettä ja mittaa tämänkin lihapullan lämpötila tunkemalla se suuhusi.
   Hypoteesi: Ensimmäinen lihapulla oli lämmityksen jälkeen selkeästi lämpimämpi kuin jälkimmäinen.
   Selitys: lasillinen vettä absorboi suuren osan mikroaalloista, jotka muuten olisivat lämmittäneet lihapullaa. Vastaavasti lautasellinen ruokaa absorboi suuren osan mikroaalloista, jotka muuten olisivat lämmittäneet kärpästä.

   Lainaa

  27. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Hamsu Pettersson: Näin joskus jonkun ohjelman missä selitettiin tuota mikrohommelia. Siinä laitettiin muurahaisia mikroon ja ne selvisivät. Jotenkin se liittyi niihin säteisiin ja siihen etteivät ne osu joka kohtaan ja ötökät ovat niin pieniä että ne sen takia sitten selviävät. En oikeastaan muista hirveästi mitään [...]
   Kiitos silti kommentistasi, me arvostamme sitä todella.

   Lainaa

  28. Sairas peruna 22.7.2021 14:08
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   Suora kirsikka: Tätä vesimolekyylijuttua kuulee aina selitykseksi mikron toiminnalle, mutta se ei pidä täysin paikkaansa. Mikrossa voi lämmittää myös mm. öljyä.
   Mikroaallot absorboituvat huomattavasti helpommin poolisiin molekyyleihin (esimerkiksi veteen) kuin poolittomiin (esimerkiksi öljyyn).
   Jos mikrossa on esimerkiksi kupillinen vettä ja kupillinen öljyä, käytännössä kaikki mikroaallot absorboituvat veteen, joten vesi kuumenee paljon nopeammin kuin öljy.
   Jos mikrossa on vain öljyä, tietysti mikroaallot absorboituvat siihen, koska eivät ne voi noin vain lakata olemasta absorboitumatta mihinkään.

   Lainaa

  29. Suora kirsikka 22.7.2021 14:44
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Sairas peruna: Mikroaallot absorboituvat huomattavasti helpommin poolisiin molekyyleihin (esimerkiksi veteen) kuin poolittomiin (esimerkiksi öljyyn).Jos mikrossa on esimerkiksi kupillinen vettä ja kupillinen öljyä, käytännössä kaikki mikroaallot absorboituvat veteen, joten vesi kuumenee paljon nopeammin kuin [...]
   Vaikka selityksesi hieman ontuu, ymmärsin pointin. 
   Et voi sanoa, että "käytännössä kaikki mikroaallot absorboituvat veteen" ja heti seuraavassa lauseessa, että "vesi kuumenee paljon nopeammin". Jos käytännössä kaikki absorboituisi veteen, öljy ei käytännössä kuumenisi lainkaan (tai siis, öljyn lämpeneminen olisi lähes olematonta, jos käytännössä kaikki menisi veteen).
   Olen kokeillut öljyn ja veden lämmittämistä samaan aikaan mikrossa. Vesi kuumenee nopeammin, mutta myös öljy lämpenee huomattavasti, joten "käytännössä kaikki" mikroaallot eivät absorboidu veteen. 

   Lainaa

  30. Varakas kirahvi 22.7.2021 14:51
   Tulos: +107 (107 ääntä)
   Tornipöllö: Ai saakeli, asun Turussa ja kuljen vähintään kerran viikossa tuon Ase ja erä -putiikin ohi. Jos tästä lähin alkaa joka kerta soida Las Ketchup päässä, kun näen paikan nimikyltin, syytän Matiasta. 😡
   Korvamadon saa pois kun sanoo ääneen "Hei lopeta" ja taputtaa kaksi kertaa.

   Lainaa

  31. Suora kirsikka 22.7.2021 14:54
   Tulos: +6 (30 ääntä)
   Suurustettu manaatti: Ei. Jos joku kirjoittaa jonkin hatusta vedetyn selityksen Redditiin, se ei tarkoita että kyseinen selitys on oikein. Sen sijaan kannattaaA) käyttää omiakin aivoja ja pohtia onko selityksessä mitään järkeä, jaB) miettiä miten tarjotun selityksen oikeellisuutta voisi testata. Kärpästen luontaisessa [...]
   Vaikka sinäkin puhut periaatteessa asiaa, niin kokeesi ontuu, joten hieman tuota asennetta pienemmälle, kiitos. 
   Totta kai toisella kierroksella lihapulla lämpenee hitaammin, kun tunget sinne mikroon lisää massaa. Ensimmäisellä kierroksella mikroon pitäisi laittaa lihapullan viereen vailla lasillinen öljyä ja toisella lasillinen vettä, niin voit todistaa sen veden vaikutuksen.

   Lainaa

  32. Tulos: +53 (57 ääntä)
   Jormis: Macarenan?? Ei, se ei ole Macarena.
   Mutta saatko sä smurffista tanssikaveria?

   Lainaa

  33. Pitäytyvä kolibri 22.7.2021 15:17
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Tornipöllö: Ai saakeli, asun Turussa ja kuljen vähintään kerran viikossa tuon Ase ja erä -putiikin ohi. Jos tästä lähin alkaa joka kerta soida Las Ketchup päässä, kun näen paikan nimikyltin, syytän Matiasta. 😡
   Turussa oli joskus myös kauppa nimeltä El-mikro (ruotsinkielinen, olettaisin) ja aina ohi kulkiessani päässä alkoi soida "El mikro on vain mies..."

   Lainaa

  34. Tulos: -4 (22 ääntä)
   Kumara liitu: Ei, vaan mikroaaltojen energia vaihtelee nollan ja ykkösen välillä riippuen sijainnista.Kärpänen pienenä olentona oli onnekas, ja vältti korkeaenergiset kohdat. Tästä syystä mikrossa on muuten pyörivä lautanen, jos näin ei olisi, kiehuisi tietyt pisteet ruuassa hetkessä, ja muuten ruoks jäisi kylmäksi.
   Kuinka paljon on yksi energiaa?

   Lainaa

  35. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Sieltä mitään savua tule :D

   Lainaa

  36. Maaton krokotiili 22.7.2021 15:52
   Tulos: +18 (34 ääntä)
   Suora kirsikka: Vaikka sinäkin puhut periaatteessa asiaa, niin kokeesi ontuu, joten hieman tuota asennetta pienemmälle, kiitos.  Totta kai toisella kierroksella lihapulla lämpenee hitaammin, kun tunget sinne mikroon lisää massaa. Ensimmäisellä kierroksella mikroon pitäisi laittaa lihapullan viereen vailla [...]
   ”Hieman tuota asennetta pienemmälle”? Onko siis se, ettei sinisilmäisesti usko kaikkea, mitä joku on kirjoittanut Redditiin, jonkinlainen asennevamma? Minusta se on ennemminkin vain järkevää.
   Tuo koeasetelma muuten näyttää juuri sen mitä sen pitäisikin. Jos on olemassa vielä parempi/tarkempi koeasetelma, ei se muuta asiaa miksikään. Niin tiede toimii. Asioita kokeillaan ensin jollain suunnilleen pätevällä tavalla ja sitten sekä hypoteeseja että koeasetelmia tarkennetaan ja parannetaan sitä mukaa kun ymmärryksemme asiasta lisääntyy. Tuota koeasetelmaa voisi parantaa myös sillä, että suun sijaan lämpötilaa mitattaisiin esimerkiksi lämpömittarilla. Ei se tee tuosta alkuperäisestä havainnosta yhtään vähemmän validia.

   Lainaa

  37. Kursivoitu seuraeläin 22.7.2021 16:31
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Sairas peruna: Mikroaallot absorboituvat huomattavasti helpommin poolisiin molekyyleihin (esimerkiksi veteen) kuin poolittomiin (esimerkiksi öljyyn).Jos mikrossa on esimerkiksi kupillinen vettä ja kupillinen öljyä, käytännössä kaikki mikroaallot absorboituvat veteen, joten vesi kuumenee paljon nopeammin kuin [...]
   Mikrossa ei ole lämpösäteilyä, vaan mikroaaltosäteilyä. Se heiluttaa poolisia molekyylejä ja tästä syntyy lämpöä, mikä lämmittää poolisen aineen ja johtumisen avulla kaiken sen ympäriltäkin (esim. lautasen). Jos mikroon pistää poolitonta ainetta (esim. nestemäistä typpeä, jota on hieman hankala kotioloissa saada) se ei lämpene mikrossa lainkaan muuten kuin ilman lämmön vaikutuksesta (nestemäinen typpihän on todella kylmää). Olen omin silmin nähnyt, testasimme tätä yliopistofysiikassa. Alkuperäiseen kysymykseen vastaus on pitkä aallonpituus, se on mikroaalloilla useita senttejä. Siksi ne säteet pääsääntöisesti pysyvät mikrossa oven verkon avulla ja kärpänen pystyy väistelemään säteilyä lentäessään.

   Lainaa

  38. Suora kirsikka 22.7.2021 16:41
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Kursivoitu seuraeläin: Mikrossa ei ole lämpösäteilyä, vaan mikroaaltosäteilyä. Se heiluttaa poolisia molekyylejä ja tästä syntyy lämpöä, mikä lämmittää poolisen aineen ja johtumisen avulla kaiken sen ympäriltäkin (esim. lautasen). Jos mikroon pistää poolitonta ainetta (esim. nestemäistä typpeä, jota on hieman hankala [...]
   Vaikka lopputulos on sama, ei metodisi ole validi. Miten todistat, ettei lihapulla lämmennyt toisella kierroksella vähemmän vain siksi, että uunissa oli nyt enemmän massaa absorboimassa mikroaaltoja?

   Lainaa

  39. Korvamadohko 22.7.2021 17:34
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kykenemätön peura: Kiitos Matias. Korvamato varmasti helpottaa nukahtamista.
   https://www.feissarimokat.com/2019/04/koti-kuntoon/
   Tuon kommentit voisivat vaikuttaa asiaan.

   Lainaa

  40. Pesty oppilas 22.7.2021 19:34
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Kumara liitu: Ei, vaan mikroaaltojen energia vaihtelee nollan ja ykkösen välillä riippuen sijainnista.Kärpänen pienenä olentona oli onnekas, ja vältti korkeaenergiset kohdat. Tästä syystä mikrossa on muuten pyörivä lautanen, jos näin ei olisi, kiehuisi tietyt pisteet ruuassa hetkessä, ja muuten ruoks jäisi kylmäksi.
   on myös mikroja joissa ei ole pyörivää alustaa ja nekin toimii

   Lainaa

  41. Sätöstäjä 22.7.2021 21:20
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Pesty oppilas: on myös mikroja joissa ei ole pyörivää alustaa ja nekin toimii
   Mikroissa joissa ei ole pyörivää lautasta on eräänlainen pyörivä "sirotin" magnetronin edessä heijastelemassa mikroaaltoja tasaisesti eri kohtiin. Tämä voisi olla kärpäselle ehkä huonompi.

   Lainaa

  42. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 22.7.2021 22:59
   Tulos: -10 (18 ääntä)
   Suurustettu manaatti: Ei. Jos joku kirjoittaa jonkin hatusta vedetyn selityksen Redditiin, se ei tarkoita että kyseinen selitys on oikein. Sen sijaan kannattaaA) käyttää omiakin aivoja ja pohtia onko selityksessä mitään järkeä, jaB) miettiä miten tarjotun selityksen oikeellisuutta voisi testata. Kärpästen luontaisessa [...]
   Hypoteesi: sulla on lasin lämmityksen jälkeen märkä mikro.
   Toiseen aiheeseen: lasten tahaton seksualisointi, hiha, haha, onpa hauskaa kerrassaan. Musta tää meni vähän metsään. Limasille tyypeille tiedoksi, että lapsetkin käyttää alusvaatteita ja uimapukuja. Ja oot aika inhottava tyyppi jos revit tosta jotain huvittavaa.

   Lainaa

  43. Abstrakti susi 23.7.2021 1:24
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Toj Karin: Kuinka paljon on yksi energiaa?
   0 = 0%
   1 =  100%

   Lainaa

  44. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Abstrakti susi: 0 = 0%1 =  100%
   Kuinka paljon on 100% energiaa?

   Lainaa

  45. Uneton delfiini 23.7.2021 2:51
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Toiseen aiheeseen: lasten tahaton seksualisointi, hiha, haha, onpa hauskaa kerrassaan. Musta tää meni vähän metsään. Limasille tyypeille tiedoksi, että lapsetkin käyttää alusvaatteita ja uimapukuja. Ja oot aika inhottava tyyppi jos revit tosta jotain huvittavaa.
   Jos tuo on mielestäsi onnistunutta lastenvaatteiden mainostamista, niin heippa. Eiköhän siinä ole joku moka tapahtunut.

   Lainaa

  46. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Teekuppi: Mikroaaltojen ruokaa lämmittävä vaikutus perustuu ruoassa olevien vesimolekyylien värähtelemiseen. Onko siis niin, että kärpäsissä ei ole vettä? 🤔
   Ei johdu täydin siitä, mutta kärpäsissä on hyvin vähän vettä. Ovat kuitenkin erittäin tehokas proteiinin lähde

   Lainaa

  47. Tahrittu kala 23.7.2021 8:51
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   Suurustettu manaatti: Ei. Jos joku kirjoittaa jonkin hatusta vedetyn selityksen Redditiin, se ei tarkoita että kyseinen selitys on oikein. Sen sijaan kannattaaA) käyttää omiakin aivoja ja pohtia onko selityksessä mitään järkeä, jaB) miettiä miten tarjotun selityksen oikeellisuutta voisi testata. Kärpästen luontaisessa [...]
   Olipas siinä huono selitys esitettynä mulkkumaisella asenteella. Kukaan ei ole sanonut, että kärpäsellä on mikroaaltoja havaitseva kuudes aisti. Lämpötilaa ne kuitenkin aistivat ja jos jossakin kohdassa tulee liian lämmin, kärpänen lähtee pois. Niin yksinkertaista se on. Oletat myös, että kokeesi todistaa automaattisesti joka ikisen muun mahdollisen hypoteesin absoluuttisen vääräksi. Näin ei todellakaan ole, vaan yhdellä ilmiöllä voi olla (ja usein onkin) monta selittävää tekijää, jotka yhdessä tekevät sen mahdolliseksi.

   Lainaa

  48. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Raudaton leijona: En tiiä, mutta tulipa mieleen The Fly -elokuva. Klassikko!
   Jep. Vähän odotin, että mikrosta olisi lentänyt ylös joku mutatoitunut kärpäsen ja porkkanan sekoitus. Vahingoittumaton kärpänen vähän antikliimaksi.

   Lainaa

  49. Itseasiassa 23.7.2021 11:10
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Ei tuossa Lindexin mainoksessa ole valitettavasti hirvittävän erikoista. Kävin yhdessä ruotsalaisessa vaateketjussa katsomassa rintsikoita ja ihmettelin miksi niitä löytyy ihan järkyttävän pieninä. Naureskelin asiaa Ruotsista muuttaneelle työkaverilleni, niin hän valisti, että Ruotsissa pitää olla valikoimaa kaikille halukkaille. Eli rintaliivivalikoimasta löytyy myös kaarituelliset vaihtoehdot tytöille joilla ei ole vielä edes esiteini-ikää.

   Lainaa

  50. Itseasiassa 23.7.2021 11:15
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Suora kirsikka: Meillä oli edellisessä mikrossa pyörimistoiminto monta vuotta rikki, eikä se ihan noin mennyt, koska ne säteet kimpoilee ja lämpöenergia siirtyy kuumasta kylmään. Hädin tuskin huomasin eroa pyörivään verrattuna, mutta riippuu varmaan myös mikrosta.
   Mulla on tällaisessa mikrossa ollut ongelma, että ruoka lämpenee vain yhdestä kohtaa. Eikä koskaan keskeltä!

   Lainaa

  51. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 23.7.2021 19:30
   Tulos: -12 (16 ääntä)
   Uneton delfiini: Jos tuo on mielestäsi onnistunutta lastenvaatteiden mainostamista, niin heippa. Eiköhän siinä ole joku moka tapahtunut.
   Ei toki, vahinkohan tuo varmaan on. Ei nuo kuvan mallitkaan tosin montaa vuotta yli täysi-iän ole. Lasten alusvaatteita ja uima-asuja ei varmaan edes saa mainostaa, en tiedä. Vaan kyllä sitä teininä käytti ihan samoja alusvaatteita ja uikkareita kuin aikuisetkin, että jos nyt lopetettais vaihteeks taas naisruumiiden seksualisointi, jookosta kookosta nookosta!

   Lainaa

  52. Uneton delfiini 23.7.2021 19:59
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Ei toki, vahinkohan tuo varmaan on. Ei nuo kuvan mallitkaan tosin montaa vuotta yli täysi-iän ole. Lasten alusvaatteita ja uima-asuja ei varmaan edes saa mainostaa, en tiedä. Vaan kyllä sitä teininä käytti ihan samoja alusvaatteita ja uikkareita kuin aikuisetkin, että jos nyt lopetettais vaihteeks taas naisruumiiden seksualisointi, jookosta kookosta nookosta!
   Sanalla "lastenvaatteet" ei mielestäni yleensä tarkoiteta kaikkia alaikäisiä, vaan pienempiä lapsia. Teineille markkinoidaan nuortenvaatteita tai ihan vaan naisten tai miestenvaatteita.
   Kaarituelliset rintaliivit eivät joka tapauksessa kuulu lastenvaatteisiin. En tiedä mistä revit jonkun naisten seksualisoinnin vielä tähän. 🙄

   Lainaa

  53. Tahdistamaton keiju 24.7.2021 18:13
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Pitäytyvä kolibri: Turussa oli joskus myös kauppa nimeltä El-mikro (ruotsinkielinen, olettaisin) ja aina ohi kulkiessani päässä alkoi soida "El mikro on vain mies..."
   Ei nimen perusteella ainakaan kannata olettaa ruotsinkielistä... Ei viittaa sinne päinkään.

   Lainaa

  54. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 26.7.2021 22:54
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Uneton delfiini: Sanalla "lastenvaatteet" ei mielestäni yleensä tarkoiteta kaikkia alaikäisiä, vaan pienempiä lapsia. Teineille markkinoidaan nuortenvaatteita tai ihan vaan naisten tai miestenvaatteita. Kaarituelliset rintaliivit eivät joka tapauksessa kuulu lastenvaatteisiin. En tiedä mistä revit jonkun naisten seksualisoinnin vielä tähän. 🙄
   Niin no, mihin se raja sit milloinkin vedetään. Mut miks tää ei sit ois ihan sopiva lasten(/nuorten, jos 10-14-v. ei enää oo lapsi)vaatemainos? Vaikka ne 10-14-v. lapsetkin käyttää tarvittaessa kaarituellisia rintaliivejä? Vai pitäiskö niissä olla jotain titinalleja, että menisivät läpi? 😅 En tajua.

   Lainaa

  55. Reipas perhonen 26.7.2021 23:24
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Niin no, mihin se raja sit milloinkin vedetään. Mut miks tää ei sit ois ihan sopiva lasten(/nuorten, jos 10-14-v. ei enää oo lapsi)vaatemainos? Vaikka ne 10-14-v. lapsetkin käyttää tarvittaessa kaarituellisia rintaliivejä? Vai pitäiskö niissä olla jotain titinalleja, että menisivät läpi? 😅 En tajua.
   Mene suihkuun ja nukkumaan. Huomenna töihin. Muuta neuvoa ei tule.

   Lainaa

  56. Paperiton mandariini 28.7.2021 19:24
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Suora kirsikka: Tätä vesimolekyylijuttua kuulee aina selitykseksi mikron toiminnalle, mutta se ei pidä täysin paikkaansa. Mikrossa voi lämmittää myös mm. öljyä.
   Helpottaako jos puhutaan nestemolekyyleistä? Kärpänen on niin kuiva suhteessa ruokaan että säteily absortoituu melkein kaikki osa ruokaan.

   Lainaa

  57. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Varakas kirahvi: Korvamadon saa pois kun sanoo ääneen "Hei lopeta" ja taputtaa kaksi kertaa.
   Hei tämä toimii! (et saa mua susta välittämään)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ase ja erä, aserejé, biisi, kappale, kärpänen, kärpänen mikrossa, las ketchup, lastenvaatteet, laulu, lindex, mainos, mainosmoka, mikro, taksi, taksikuski