Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 170

En varmaan kirjoittanut oikein.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 170

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 69 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Huomaamaton hyönteinen 22.7.2021 3:42
   Tulos: +480 (510 ääntä)
   Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.

   Lainaa

  2. Rajaton meduusa 22.7.2021 3:49
   Tulos: +227 (333 ääntä)
   Jos tietää ettei ole kirjoittanut oikein, niin miksi ei korjaa virhettään? Ja jos on niin yksinkertainen ettei osaa kirjoittaa, niin eiköhän ne tarvittavat sanat löydy ihan netistä tai jopa ihan sieltä "biscavorysta". Vai oliko Helin aloituksessa vaan tarkoitus keksiä "hassun hauskoja" sanoja? Ei onnistunut sekään.

   Lainaa

  3. Jalaton kultakala 22.7.2021 3:52
   Tulos: +197 (277 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Koska yhteiskunta ei sheimaa miehiä ostamaan kosmetiikkatuotteita hinnasta riippumatta. Muun muassa.

   Lainaa

  4. Jalaton kultakala 22.7.2021 3:53
   Tulos: +169 (229 ääntä)
   Rajaton meduusa: Jos tietää ettei ole kirjoittanut oikein, niin miksi ei korjaa virhettään? Ja jos on niin yksinkertainen ettei osaa kirjoittaa, niin eiköhän ne tarvittavat sanat löydy ihan netistä tai jopa ihan sieltä "biscavorysta". Vai oliko Helin aloituksessa vaan tarkoitus keksiä "hassun hauskoja" sanoja? Ei onnistunut sekään.
   Kyl toi paska kirjoitustaito ja alhainen älykkyys vaan korreloi ihan satasella jonkun Ex On The Beachin jne katsomisen kanssa.

   Lainaa

  5. Tulos: +72 (162 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Osasyynä on, että tuotteissa on pieniä ominaisuuseroja, kuten esim. Naisten sheivereissä on useammin kumia kahvassa, koska naiset yleensä sheivaavat suihkussa, kun taas parta ajetaan kuivin käsin. Toinen syy muistaakseni on siinä, että miehet useammin pitävät kauneudenhoitotuotteissa mahdollisimman halpaa hintaa hyvänä asiana, kun taas naiset kokevat halvan hinnan useammin negatiivisesti. (Toi jälkimmäinen oli kyllä ihan mutuilua hataran muistikuvan varassa, mutta youtubesta löytyy ihan valideja pointteja aiheesta)

   Lainaa

  6. Liittyvä sotilas 22.7.2021 4:15
   Tulos: -10 (118 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Markkinatalous, A.K.A. "ei se tyhmä ole kuka pyytää, vaan kuka maksaa"

   Lainaa

  7. Jalaton kultakala 22.7.2021 4:23
   Tulos: +57 (135 ääntä)
   Liittyvä sotilas: Markkinatalous, A.K.A. "ei se tyhmä ole kuka pyytää, vaan kuka maksaa"
   Sanotko näin myös bensan hinnasta valittaville?

   Lainaa

  8. Vastapuikea sarvikuono 22.7.2021 4:44
   Tulos: +118 (134 ääntä)
   Miarez93: Osasyynä on, että tuotteissa on pieniä ominaisuuseroja, kuten esim. Naisten sheivereissä on useammin kumia kahvassa, koska naiset yleensä sheivaavat suihkussa, kun taas parta ajetaan kuivin käsin.
   Sit on esim. Geisha Shaver, joka on sama esine kuin miesten klassinen partahöylä. Se vaan on eri värinen ja muka kalliimpi (ehkä pari euroa on enemmän hintaa kuin miesten vastaavalla perusperusperusmallilla). Tämä tosin on niitä esineitä, joita ei tarvitse olla ostamassa koko ajan uusia. Riittää, että pitää sen ehjänä ja ostaa uusia teriä.
   Mutta maailmassa mennään jostain syystä asenteella: "kyllähän naiset nyt on aina valmiita maksamaan vähän ekstraa, että saavat sen saman tuotteen pinkkinä/naisellisella tuoksulla". 🤦🏻‍♀️

   Lainaa

  9. Kranttu kantojuhta 22.7.2021 4:53
   Tulos: +188 (274 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Koska naisilta saa revityksi enemmän rahaa roskasta. Liittyy siihen riittämättömyydentunteeseen, johon naiset on kasvatettu: et ole tarpeeksi kaunis, tarpeeksi puhdas, tarpeeksi karvaton, tarpeeksi muodokas tai hoikka, tarpeeksi objekti luomakunnan kruunulle. 
   Koska mikäänhän ei ole niin tärkeää kuin kelvata sokealle, hajuaistittomalle, rumalle ja huonoihoiselle miehelle, joka viis piittaa vaan panee mitä tahansa, missä on reikä.
   Ilmiön nimi on rakenteellinen syrjintä ja sitä ylläpidetään mm. nimittelemällä ja solvaamalla naisia ja hinnoittelemalla heidän työnsä halvemmaksi riippumatta työn määrästä, laadusta, vaativuustasosta ja arvosta yhteiskunnalle.
   Ja tämä on niin syvälle opittu, että moni kieltää asian ja pitää esim palkkaeroja, seksuaalista häirintää ja huorittelua asiaankuuluvana ja ihan normaalina. Esim: "No olisit opiskellu insinööriksi, mitäs menit naisaloille?". "Oma vikas, ei julkinen sektori mitään tuota." 
   Paitsi ylläpitää niiden paskojen insinöörienkin elämää, vittu.

   Lainaa

  10. Tukintolvana 22.7.2021 5:00
   Tulos: +109 (117 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Kannattaa tutustua termiin pink tax. Siitä on tehty monia artikkeleja ja tieteellisiä tutkimuksia, jos kiinnostaa perehtyä lisää. Nämä vastaavat hyvin ja monipuolisesti kysymykseen.
   https://www.healthline.com/health/the-real-cost-of-pink-tax#The-tampon-tax

   Lainaa

  11. Piparjuuri 22.7.2021 7:05
   Tulos: +28 (38 ääntä)
   Lifts away crime? Ei ehkä menny oikein korjotus.

   Lainaa

  12. Touhukas opas 22.7.2021 7:25
   Tulos: +77 (103 ääntä)
   Jalaton kultakala: Sanotko näin myös bensan hinnasta valittaville?
   Jos tarjolla olisi miesten bensaa 1€/l ja naisten bensaa 2€/l, niin kumpaa itse ostaisit?

   Lainaa

  13. Makea hylje 22.7.2021 7:38
   Tulos: -3 (45 ääntä)
   Jalaton kultakala: Sanotko näin myös bensan hinnasta valittaville?
   Sivusta huudellen voin sanoa, että kyllä. Markkinatalous on se luonnonvoima, joka nämä asiat päättää aika pitkälti. Polttoaineiden hinnoissa tietysti on myös verotuksellinen elementti, mutta myyntipaikan sijainti ja sikäläinen tarjonta määrittelee aina loput

   Lainaa

  14. Kahen kilon kalori 22.7.2021 8:15
   Tulos: -35 (49 ääntä)
   En tiedä oliko isompi moka tuo "kuolen" vai tuo "ensviikolla".

   Lainaa

  15. Tulos: -84 (170 ääntä)
   Jalaton kultakala: Koska yhteiskunta ei sheimaa miehiä ostamaan kosmetiikkatuotteita hinnasta riippumatta. Muun muassa.
   Millon sua viimeks sheimattiin sen takia että jätit jonku kemikaalilärpäkkeen tai hiusvärin tai silmämeikkiputelin ostamatta?  
   Luuletko, että miehet tai kukaan heidän kohtaamansa ei välitä miesten ulkonäöstä? 
   Luuletko, että naiset eivät voi valita, millä perusteilla itsensä arvottavat, ja saavuttaa tämän henkilökohtaisen valintansa kautta myös yhteiskunnan hyväksyntää?
   Ajatteletko, että tarve seurata kauneusihanteita on sama asia kuin sheimauksen uhriksi joutuminen? Vai missä muussa muodossa se ”yhteiskunnan” toteuttama sheimaaminen mielestäsi tapahtuu? 
   Jos vastaat yllä olevaan kysymykseen ”kyllä”, niin ajatteletko, että kauneusihanteista on mahdollista luopua yhteiskunnallisessa mittakaavassa? 

   Lainaa

  16. Päiväämätön mustikka 22.7.2021 8:51
   Tulos: -42 (84 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Siksi koska naiset ovat valmiita maksamaan enemmän. Miehille käy halpakin kura jos aine on samaa kuin fantsussa kalliissa paketissa

   Lainaa

  17. Viehättävä lihapiirakka 22.7.2021 9:14
   Tulos: +55 (81 ääntä)
   Rajaton meduusa: Jos tietää ettei ole kirjoittanut oikein, niin miksi ei korjaa virhettään? Ja jos on niin yksinkertainen ettei osaa kirjoittaa, niin eiköhän ne tarvittavat sanat löydy ihan netistä tai jopa ihan sieltä "biscavorysta". Vai oliko Helin aloituksessa vaan tarkoitus keksiä "hassun hauskoja" sanoja? Ei onnistunut sekään.
   Mä luulen että on kyse lukihäiriöstä - silloin ymmärtääkseni usein esim b ja d menevät sekaisin. Ei siis varmaankaan tahallaan halunnut kirjoittaa väärin, vaan tajusi että nää sanat hänellä todennäköisesti ei mennyt ihan oikein.

   Lainaa

  18. Aivokuollut pussieläin 22.7.2021 9:30
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   "Lifts away crime"? Pahojen poikien naamio.

   Lainaa

  19. Puolimakea kettu 22.7.2021 9:59
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Jalaton kultakala: Sanotko näin myös bensan hinnasta valittaville?
   Se lienee kaikille sama.

   Lainaa

  20. It's a deal 22.7.2021 10:33
   Tulos: +47 (47 ääntä)
   Piparjuuri: Lifts away crime? Ei ehkä menny oikein korjotus.
   Siinä luultavasti lukee "grime".

   Lainaa

  21. Joutava pingviini 22.7.2021 11:22
   Tulos: -16 (30 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   SIksi kun aika harva mies ostaa noita muutenkaan.

   Lainaa

  22. Keitetty gaselli 22.7.2021 11:51
   Tulos: +9 (21 ääntä)
   Vastapuikea sarvikuono: Sit on esim. Geisha Shaver, joka on sama esine kuin miesten klassinen partahöylä. Se vaan on eri värinen ja muka kalliimpi (ehkä pari euroa on enemmän hintaa kuin miesten vastaavalla perusperusperusmallilla). Tämä tosin on niitä esineitä, joita ei tarvitse olla ostamassa koko ajan uusia. Riittää, [...]
   Geisha shaver oli yksi turhimpia ostoksia, jonka olen ikinä tehnyt. Olen tottunut käyttämään 5-teräisiä vaihtopäisiä muovisheivereitä, ja niihin verrattuna yhdellä terällä nylkyttely oli ihan tuskaa. Tuotekehittelylle olisi geishankin kohdalla tarvetta!

   Lainaa

  23. Tulos: +19 (23 ääntä)
   It's a deal: Siinä luultavasti lukee "grime".
   Voipi olla, joskin siinä tapauksessa naamion fontin C ja G ovat niin lähellä toisiaan että saa tosissaan pinnistellä erottaakseen ne (:

   Lainaa

  24. Solmuton stalkkeri 22.7.2021 12:38
   Tulos: +124 (142 ääntä)
   Banaani: Millon sua viimeks sheimattiin sen takia että jätit jonku kemikaalilärpäkkeen tai hiusvärin tai silmämeikkiputelin ostamatta?   Luuletko, että miehet tai kukaan heidän kohtaamansa ei välitä miesten ulkonäöstä?  Luuletko, että naiset eivät voi valita, millä perusteilla itsensä arvottavat, ja [...]
   Yhteiskunnan toteuttama sheimaaminen tapahtuu esim. niin, että naisten ihokarvoituksen ällöttävyys on yleisesti omaksuttu asenne ja sellaisen "esittely" (eli se, ettei karvoja aja pois ja julkenee olla ihmisten ilmoilla niin, että ne näkyvät) johtaa vähintäänkin ällistelyyn ja usein myös solvaaviin kommentteihin ja suorastaan vihaan. En uskoisi itsekään, mutta kerta kerran jälkeen tämä on tullut todettua.

   Lainaa

  25. Tulos: +103 (115 ääntä)
   Kranttu kantojuhta: Koska naisilta saa revityksi enemmän rahaa roskasta. Liittyy siihen riittämättömyydentunteeseen, johon naiset on kasvatettu: et ole tarpeeksi kaunis, tarpeeksi puhdas, tarpeeksi karvaton, tarpeeksi muodokas tai hoikka, tarpeeksi objekti luomakunnan kruunulle.  Koska mikäänhän ei ole niin tärkeää [...]
   Silläkin uhalla, että vien keskustelua sivuraiteille, pakko kompata tuota että naisoletettuvaltaisten alojen alempi palkkaus on nimenomaan rakenteellinen ongelma. Suosittelen lukemaan esim.  ”As Women Take Over a Male Dominated Field, the Pay Drops” (The New York Times) ja ” What Programming's Past Reveals About Today's Gender-Pay Gap” (the Atlantic), joista käy ilmi, että miesvaltaisen alan naisistuessa palkka ja arvostus laskevat, kun taas naisvaltaisen alan miehistyessä palkka ja arvostus nousevat. Esim. koodaaminen oli ensin naisvaltainen ala, ja koodaamista pidettiin naisille luontaisena, sillä ”se on kuin päivällisen valmistus – edellyttää valmistautumista, kärsivällisyyttä, ja yksityiskohtien havainnointia”. Miesten vallatessa alaa palkat ja arvostus nousivat. Opettajuudelle taas kävi päinvastoin, sillä se oli alunperin miesten hommaa, ja sen naisvaltaistaistuessa palkat ja arvostus laskivat. 
   Yhdessä noista artikkeleista myös kerrotaan tutkimuksesta, jossa lapsille näytettiin kuvia samasta työstä miehen ja naisen tekemänä, ja miehen tehdessä työtä lapset näkivät työn omaavan korkeamman statuksen kuin naisen tekemänä. Eli syvällä ovat asenteet.

   Lainaa

  26. Tulos: +52 (66 ääntä)
   Banaani: Millon sua viimeks sheimattiin sen takia että jätit jonku kemikaalilärpäkkeen tai hiusvärin tai silmämeikkiputelin ostamatta?   Luuletko, että miehet tai kukaan heidän kohtaamansa ei välitä miesten ulkonäöstä?  Luuletko, että naiset eivät voi valita, millä perusteilla itsensä arvottavat, ja [...]
   Mietippä työn hakua, tai myyjää, palvelualaa, ...

   Lainaa

  27. Tulos: -33 (69 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Syystä, että mies ei suostu maksamaan tuollaisesta samaa hintaa kuin nainen. Tuotteista otetaan juuri se hinta, jonka kohderyhmä suostuu maksamaan ja joka vielä tuottaa voittoa myyjälle.

   Lainaa

  28. Tympeä vihannes 22.7.2021 13:43
   Tulos: +1 (25 ääntä)
   Jalaton kultakala: Kyl toi paska kirjoitustaito ja alhainen älykkyys vaan korreloi ihan satasella
   Kyllä.

   Lainaa

  29. Tulos: +17 (25 ääntä)
   Traamaa.

   Lainaa

  30. Tulos: +100 (130 ääntä)
   Banaani: Millon sua viimeks sheimattiin sen takia että jätit jonku kemikaalilärpäkkeen tai hiusvärin tai silmämeikkiputelin ostamatta?   Luuletko, että miehet tai kukaan heidän kohtaamansa ei välitä miesten ulkonäöstä?  Luuletko, että naiset eivät voi valita, millä perusteilla itsensä arvottavat, ja [...]
   Milloinkas sua viimeksi sheimattiin siitä että et sheivaa kainaloita? Tai nypi kulmakarvoja? Tai poista vahaliuskalla karvoja huulen päältä? Ketä tahansa naista nimittäin sheimataan juuri tästä. (kaiken muun "näytät väsyneeltä ilman meikkiä" ja "hymyilisit, silloin olet kaunis" - paskan lisäksi)

   Lainaa

  31. Tulos: -59 (87 ääntä)
   Kranttu kantojuhta: Koska naisilta saa revityksi enemmän rahaa roskasta. Liittyy siihen riittämättömyydentunteeseen, johon naiset on kasvatettu: et ole tarpeeksi kaunis, tarpeeksi puhdas, tarpeeksi karvaton, tarpeeksi muodokas tai hoikka, tarpeeksi objekti luomakunnan kruunulle.  Koska mikäänhän ei ole niin tärkeää [...]
   Olet muuten täysin oikeassa rakenteellisesta syrjinnästä, mutta on epärehellistä verrata kahden  täysin erilaisen alan palkkoja keskenään ja väittää eron johtuvan naisten syrjinnästä.

   Lainaa

  32. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Koska eri paketti.

   Lainaa

  33. Tulos: +74 (84 ääntä)
   Toj Karin: Olet muuten täysin oikeassa rakenteellisesta syrjinnästä, mutta on epärehellistä verrata kahden  täysin erilaisen alan palkkoja keskenään ja väittää eron johtuvan naisten syrjinnästä.
   Lue huviksesi nuo kaksi ylempänä mainitsemaani artikkelia; vaikka kahta eri alaa ei voinekaan suoraan verrata, niin se että palkat laskevat kun ala naisistuu ja nousevat kun ala miehistyy, viittaa vahvasti siihen että sukupuolijakauma vaikuttaa palkkoihin.

   Lainaa

  34. Lattana alpakka 22.7.2021 17:10
   Tulos: -3 (35 ääntä)
   Laura: Milloinkas sua viimeksi sheimattiin siitä että et sheivaa kainaloita? Tai nypi kulmakarvoja? Tai poista vahaliuskalla karvoja huulen päältä? Ketä tahansa naista nimittäin sheimataan juuri tästä. (kaiken muun "näytät väsyneeltä ilman meikkiä" ja "hymyilisit, silloin olet kaunis" - paskan lisäksi)
   Toi kulmakarvojen nyppiminen on kyllä yksi maailman turhamaisimmista asioista. Jos ne kasvaa yhteen niin sitten ymmärrän kyllä miehille ja naisille, mutta muuten.

   Lainaa

  35. Tulos: -31 (63 ääntä)
   Laura: Milloinkas sua viimeksi sheimattiin siitä että et sheivaa kainaloita? Tai nypi kulmakarvoja? Tai poista vahaliuskalla karvoja huulen päältä? Ketä tahansa naista nimittäin sheimataan juuri tästä. (kaiken muun "näytät väsyneeltä ilman meikkiä" ja "hymyilisit, silloin olet kaunis" - paskan lisäksi)
   En väitä, ettäkö kokemukseni olisi ainoa oikea, mutta minua ei ole kyllä koskaan sheimattu mistään noista asioista vaikka jätän ne tekemättä. Väsyneeksi sanotaan jos olen sitä ihan oikeasti ja on tummat silmänaluset, mutta se lienee ihan sukupuolineutraali huomio. Ja koen kuitenkin olevani ihan "kuka tahansa nainen". Varmasti jotkut naiset kuulevat noita tökeryyksiä ja jotkut useammin kuin toiset, mutta välillä annetaan sellainen kuva, että kaikki kuulevat ja koko ajan, eikä se pidä paikkaansa.
   Ja silloinkin jos joku kommentoi ulkonäköäsi tavalla, jonka koet epäsoveliaaksi, voi siitä huomauttaa ja vaikka kysyä, että miksi toinen kokee tarvetta tehdä niin 

   Lainaa

  36. Läpäisemätön järvisieni 22.7.2021 18:42
   Tulos: -68 (88 ääntä)
   Aina kun lukee näitä naistenhuoneposteja vakuuttuu vaan enemmän ja enemmän siitä että naiset ei yksinkertaisesti ole hauskoja. Kaikki huumori on tasoa >muh vagina >haha pibel >menkat heh

   Lainaa

  37. Sitkas karjalanpiirakka 22.7.2021 18:58
   Tulos: +12 (32 ääntä)
   Vastapuikea sarvikuono: Sit on esim. Geisha Shaver, joka on sama esine kuin miesten klassinen partahöylä. Se vaan on eri värinen ja muka kalliimpi (ehkä pari euroa on enemmän hintaa kuin miesten vastaavalla perusperusperusmallilla). Tämä tosin on niitä esineitä, joita ei tarvitse olla ostamassa koko ajan uusia. Riittää, [...]
   Niin, ja se jokin syy on tietenkin se, että jotkut oikeasti ovat valmiita maksamaan extraa väristä tai tuoksusta tai paketista missä lukee "for women." Yritykset haluavat tehdä voittoa, joten jos asiakkaat näistä haluavat maksaa niin tottakai niitä myös myydään. Jos värillä ei ole niin väliä voi ostaa sen halvemman "miesten" höylän, joka on ihan sama esine eri värisenä. Eivät esineet käyttäjänsä sukupuolta katso.

   Lainaa

  38. Joutava pingviini 22.7.2021 20:28
   Tulos: -51 (57 ääntä)
   Piparjuuri: Silläkin uhalla, että vien keskustelua sivuraiteille, pakko kompata tuota että naisoletettuvaltaisten alojen alempi palkkaus on nimenomaan rakenteellinen ongelma. Suosittelen lukemaan esim.  ”As Women Take Over a Male Dominated Field, the Pay Drops” (The New York Times) ja ” What Programming's Past [...]
   Jospa se totuus tulee lasten suusta?

   Lainaa

  39. Masentunut kukka (Pluri) 22.7.2021 21:00
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Jalaton kultakala: Sanotko näin myös bensan hinnasta valittaville?
   Ottamatta muuten asiaan enempää kantaa mutta ainakin minä saattaisin huomauttaa jos joku valittaja kävisi tankkaamassa aina kalleimmassa paikassa. Eli mielestäni pointtisi ei ole relevantti.

   Lainaa

  40. Vauhditon kalkkuna 22.7.2021 21:07
   Tulos: +43 (57 ääntä)
   Lukihäiriöinen ihminen hädintuskin uskaltaa enää nettiin kirjoittaa. Itselläni tulee jatkuvasti yhdyssanojen kanssa virheitä. Kirjoituksissa sain niistä (ja muista tyypillisistä virheistä) hyvitystä vastauksissa, mutta netissä aina joku tietää, että älyssäni on vikaa ja olen kouluttautumaton idiootti. Englantia kirjoittaessani laitan aina mukaan, että en ole englantilainen ja lukihäiriö vaivaa. On se mukavaa, kun toiset ovat niin omahyväisiä ja itseriittoisia. Keskitytään vain mollaamiseen eikä keskusteluun.

   Lainaa

  41. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Häpeän tätä vieläkin, mutta joskus ysärillä laitoin radio NRJ:lle sähköpostia niiden toiveohjelmaan otsikolla "replest-show" (oikea versio siis request). Voin vaan kuvitella kun juontajat on revenneet lukiessaan mun mailia.

   Lainaa

  42. Aurinkolasiton noita 22.7.2021 23:19
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Mä jäin pohtimaan että miten Heli on edes onnistunut moisen palvelun löytämään.

   Lainaa

  43. Itseasiassa 22.7.2021 23:33
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Miarez93: Osasyynä on, että tuotteissa on pieniä ominaisuuseroja, kuten esim. Naisten sheivereissä on useammin kumia kahvassa, koska naiset yleensä sheivaavat suihkussa, kun taas parta ajetaan kuivin käsin. Toinen syy muistaakseni on siinä, että miehet useammin pitävät kauneudenhoitotuotteissa mahdollisimman [...]
   Mach3:ssa on kumikahva ja se maksaakin ihan mukavasti. Mutta hyvin sillä on vuosia lähtenyt kaikki tarvittavat naiskarvat musta.

   Lainaa

  44. Itseasiassa 22.7.2021 23:49
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Aurinkolasiton noita: Mä jäin pohtimaan että miten Heli on edes onnistunut moisen palvelun löytämään.
   Voi kuule, taannoin autoin läheistä tällaisen palvelun kanssa. Jotenkin se oli saanut sen tilattua mutta koko tv:n sekaisin kun asensi sitä. Eikä tilannetta auttanut, ettei muistanut omaa sähköpostiosoitettaan. Ehkä pari kuukautta sen asennuksen jälkeen oli yrittänyt jatkaa jotain sarjan katsomista ja palvelu ei toiminutkaan. Sain taas viestiä ja soittoa, en pystynyt lähtemään paikalle, mutta yritin etänä selvittää ongelmaa ja lopulta kaivoin sille aspan numeron. Vikana oli, kun oli joutunut kuollettamaan pankkikortin ja jostain syystä "ei saanut" tietoa, ettei palvelun maksu mennyt perille. Vähän säälin sitä aspaa, jolle tällainen selvittely on varmaan arkipäivää.

   Lainaa

  45. Kaarnaton susi/Sisuliini 23.7.2021 1:35
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Sitä en tiedä, mutta miesten partahöylät ovat olleet sekä halvempia että parempia ihokarvojen ajeluun. Suunniteltu kasvojen hellävaraista ajelua varten, joten ovat luxusta säärikarvojen ajeluun.

   Lainaa

  46. Tulos: -28 (40 ääntä)
   Piparjuuri: Lue huviksesi nuo kaksi ylempänä mainitsemaani artikkelia; vaikka kahta eri alaa ei voinekaan suoraan verrata, niin se että palkat laskevat kun ala naisistuu ja nousevat kun ala miehistyy, viittaa vahvasti siihen että sukupuolijakauma vaikuttaa palkkoihin.
   Amerikassa on moni muukin asia paljon pahemmin vituillaan kuin täällä, enkä yhtään epäile väitteen paikkaansa pitävyyttä siellä. En ole kuitenkaan nähnyt mitään sellaista että alan palkkataso laskisi Suomessa. Olen kyllä heti valmis myöntämään olevani väärässä, jos tuot pöydälle näyttöä siitä.

   Lainaa

  47. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Joskus tuli vastaan video mis tää aihe purettiin ihan alkuun asti. Tulos oli et esim. tietyt väriaineet maksaa enemmän ku toiset ja vaatis ilmeisesti eri lämpötiloi, mikä taas kuluttaa eri määrät energiaa jne jne...
   en muista ihan tarkkaa mitä kaikkee videos oli

   Lainaa

  48. Kujeilematon avokado 23.7.2021 13:22
   Tulos: -12 (24 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.

   Varmaan siksi että miehille kelpaa mikä vaan tökötti mikä sattuu ensimmäisenä osumaan käteen ja hoitaa hommansa, naisille pitää olla mielikuvamainontaa.

   Lainaa

  49. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Vauhditon kalkkuna: Lukihäiriöinen ihminen hädintuskin uskaltaa enää nettiin kirjoittaa. Itselläni tulee jatkuvasti yhdyssanojen kanssa virheitä. Kirjoituksissa sain niistä (ja muista tyypillisistä virheistä) hyvitystä vastauksissa, mutta netissä aina joku tietää, että älyssäni on vikaa ja olen kouluttautumaton [...]
   Halusin vain sanoa, että kirjoitat oikein hyvin ja ymmärrettävästi. Tunnen myös erään lukihäiriöisen tytön, joka alkoi kirjoittamaan blogia ihan vain saadakseen harjoitusta ja tullakseen paremmaksi kirjoittajaksi, ja minusta se oli hienoa ja rohkeaa. Älä anna ilkeiden ihmisten lannistaa ja estää sinua ilmaisemasta itseäsi. (:

   Lainaa

  50. Hämärä maahinen 23.7.2021 23:45
   Tulos: -3 (33 ääntä)
   Kranttu kantojuhta: Koska naisilta saa revityksi enemmän rahaa roskasta. Liittyy siihen riittämättömyydentunteeseen, johon naiset on kasvatettu: et ole tarpeeksi kaunis, tarpeeksi puhdas, tarpeeksi karvaton, tarpeeksi muodokas tai hoikka, tarpeeksi objekti luomakunnan kruunulle.  Koska mikäänhän ei ole niin tärkeää [...]
   Miks ihmeessä aina vedetään insinöörit ja julkinen vertailuun? Täysin eri palkan muodostus tapa ja maksaja jne. Esim konetekniikan inssi AMK, lähtöpalkka on pienempi kuin sairaanhoitajalla AMK joka on käynyt hiukan lyhyemmän koulutuksen. Käytännössä inssi onnistuessaan neuvoittelee oman henkilökohtaisen palkkansa vuoden tai muutaman sisään korkeammaksi jos onnistuu työssään. Korotuksen maksaa yleensä yritys joka kilpailee parhaista osaajista ja jollei maksa toinen yritys todennäköisesti maksaa. Tosin jos ei kykene näyttämään arvoaan jää korotus saamatta. Sairaanhoitaja yleisesti ottaen tienaa TES:in mukaisen palkan. Yksityiset yritykset eivät halua maksaa korkeampaa palkkaa edes työntekijä pulan uhatessa, ja suuri osa on työllistetty julkisella puolella. Sairaanhoitajan palkankorotukset maksaa veronmaksajat, tai yritykset joiden asiakkaita ovat tavalliset henkilöt ja yleisesti ottaen kerralla pitäisi korottaa kaikkien palkkaa. Korotus tilanne on siis täysin erilainen, maksajana ei ole yritys joka kilpailee tuottavimmasta hoitajalta jne. 
   Mitä luulet kun ennen ensimmäistä palkkaneuvottelua olin juuri säästänyt päivän tai parin työllä oman palkkani verran yrityksen kuukausi kuluja yhdellä idealla, sainko korotuksen? Yritys tekee yleensä suoraa voittoa jokaisesta ideasta jonka saan.
    En missään nimessä pidä työtäni tärkeämpänä kuin hoitajan työtä. Palkan maksun ja korotuksen perusteet ovat vain hyvin erilaisia. Jos minun pitäminen talossa maksaa 400€ enemmän kuussa mutta tuottaa reilusti voittoa on aika selvää että yritys sen maksaa. Jos koko alan pitäisi saada 400€ korotus tai edes kaikkien kollegoiden olisi tilanne täysin eri. Hoitajien palkka ei myöskään tule tyhjästä. Kun kyseessä on paljon työllistävä ala se aiheuttaa korotus painetta muualla jotta joko veroja tai hoitoalan yrityksien veloituksia on varaa maksaa. Sitä miksi alalla ei käytännössä yritetä pitää parhaita työntekijöitä talossa korottamalla yksittäisiä palkkoja TES minimiä korkeammaksi en ymmärrä, sama koskee myös muita julkisia aloja. Ilmeisesti työnantaja tai yhteiskunta ei arvosta tarpeeksi rahallisesti osaavia ihmisiä, mutta tähän on turha vetää aina inssejä. 
   PS. Kysynnän ja tarjonnan laki insseillä vaikuttaa paljon, veli on IT alalla ja tienaa tuplat muhun verrattuna koska tekijöitä ei ole.

   Lainaa

  51. Kaarnaton susi/Sisuliini 24.7.2021 0:14
   Tulos: +8 (24 ääntä)
   Hämärä maahinen: Miks ihmeessä aina vedetään insinöörit ja julkinen vertailuun? Täysin eri palkan muodostus tapa ja maksaja jne. Esim konetekniikan inssi AMK, lähtöpalkka on pienempi kuin sairaanhoitajalla AMK joka on käynyt hiukan lyhyemmän koulutuksen. Käytännössä inssi onnistuessaan neuvoittelee oman [...]
   Voiko feissarimokien kommenttia lähettää feissarimokiin?

   Lainaa

  52. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Niin, ja se jokin syy on tietenkin se, että jotkut oikeasti ovat valmiita maksamaan extraa väristä tai tuoksusta tai paketista missä lukee "for women." Yritykset haluavat tehdä voittoa, joten jos asiakkaat näistä haluavat maksaa niin tottakai niitä myös myydään. Jos värillä ei ole niin väliä voi [...]
   Yritykset tekee markkinointitutkimusta ja tuotteiden hinnat on täsmälleen niin korkeat, kun mistä asiakkaat ovat valmiita maksamaan. Jos menee liian korkealle ja tuotto tippuu, niin hintaa pudotetaan hiukan alaspäin, kunnes löydetään maksimi. Helpointa on varmaan seurata tuotteita, joita ostaa sekä miehet ja naiset, esimerkiks vaikka limupullon hinta ja miten ne seilaa ylös-alas, varsinkin pienemmissä K-kaupoissa.  Miehissä on pienempi määrä kauneustuotteita ostavia, joten niiden hintaa pidetään alhaalla, jotta jollekin asiaa pohtivalle olisi pienempi kynnys ostaa. Sit kun ne on saatu markkinoitua mainstreamiksi, niin voidaan miestenkin tuotteiden hinnat nostaa ylös. Huijaustahan tämä kaikki on. Markkinoinnin graalin malja on keksiä täysin uusi tuote, jota kukaan ei edes tiedä "tarvitsevansa". Suurin osa tuotteista mitä me ostellaan on sellasia, että niille löytyisi joku järkevämpi, halvempi, vähemmän ilmastoa tuhoavampi jne. vaihtoehto. Esimerkiksi vaikka aamupalamuroille. Osa korvaavista tuotteista joillekin asioille voi myös löytyä ihan omalta kotipihalta, mutta markkinoimalla meidät saadaan ostamaan näitä samoja tuotteita, mutta vaan pakattuna johonkin pakkaukseen ja tuotuna vaikka valtameren yli. Osa tuotteista on ihan vaan puhtaasti turhia, esimerkiksi vaikka "fidget spinnerit", tai "hiusvärit". Kaipa tämäkin on saatu markkinoitua jo niin hyvin, että monet ajattelee hiusten värjäämisen olevan lähes pakollista, mutta eihän se tietenkään ole. Monia tuotteita markkinoitiin "pakollisiksi" vähän sotien jälkeen, kun amerikkalaiset rikastuivat ja rupesivat etsimään kohteita mihin käyttää rahansa. Huumorituotteet on miljoonabisnes myös nykyään.

   Lainaa

  53. Stressitön banaani 24.7.2021 15:45
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Oon naisena vuosikausia käyttänyt MIESTEN höyliä mm. säärikarvojen ajeluun, koska se on helpompaa kuin selitellä jatkuvasti pällistelijöille ja kommentoijille karvaisuutta. Vähän surullista.
   Ja jatkuvasti kuulee, kuinka karvaiset naiset ovat ällöttäviä. Eli luonnollisuus on ison osan mielestä ällöttävää. 

   Lainaa

  54. Tahdistamaton keiju 24.7.2021 17:50
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Viehättävä lihapiirakka: Mä luulen että on kyse lukihäiriöstä - silloin ymmärtääkseni usein esim b ja d menevät sekaisin. Ei siis varmaankaan tahallaan halunnut kirjoittaa väärin, vaan tajusi että nää sanat hänellä todennäköisesti ei mennyt ihan oikein.
   Juu pakko olla, mikään muu ei kyllä selitä sitä että aikuisella ihmisellä menis b ja d sekaisin, vaikka sana muuten vähän väärin voikin mennä jos ei oikein osaa englantia.

   Lainaa

  55. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Stressitön banaani: Oon naisena vuosikausia käyttänyt MIESTEN höyliä mm. säärikarvojen ajeluun, koska se on helpompaa kuin selitellä jatkuvasti pällistelijöille ja kommentoijille karvaisuutta. Vähän surullista.Ja jatkuvasti kuulee, kuinka karvaiset naiset ovat ällöttäviä. Eli luonnollisuus on ison osan mielestä ällöttävää. 
   Et sinä ole ällöttävä. Ne kommentoijat on ällöttäviä.

   Lainaa

  56. vanhapiikako 24.7.2021 19:15
   Tulos: -24 (44 ääntä)
   Kranttu kantojuhta: Koska naisilta saa revityksi enemmän rahaa roskasta. Liittyy siihen riittämättömyydentunteeseen, johon naiset on kasvatettu: et ole tarpeeksi kaunis, tarpeeksi puhdas, tarpeeksi karvaton, tarpeeksi muodokas tai hoikka, tarpeeksi objekti luomakunnan kruunulle.  Koska mikäänhän ei ole niin tärkeää [...]
   Kuulostaa ihan elämäänsä kyllästyneen kitinältä
   Sinua ei kukaan kuitenkaan pakota käyttämään kosmetiikkatuotteita tai meikkaamaan. Eikä myöskään miellytämään ketään. Naiset meikkaavat ihan omasta vapaasta tahdostaan.
   Edes niitä (naisten tai miesten) töitäkään ei ole pakko tehdä, jos ei nyt vaan huvita, eikä täällä silti kuole nälkään.
   Jos sinulla on paska elämä, älä syytä siitä insinöörejä. Syytä sitä, joka sinua peilistä katsoo. Hän on se, joka viimme kädessä päättää ja toteuttaa.
   No voihan sitä toki nimettömänä nettipalstoilla nillittää, ei se mitään kuitenkaan muuta. Annat vain itsestäsi vitun typerän kuvan.

   Lainaa

  57. Valmistettu peruna 24.7.2021 20:54
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Olin itse ylpeän tyytyväinen, kun rintakarvat kasvoivat. Sitten kerran koulussa kuulin, kun yhdet tytöt porukalla nähtyään jonkun kuvan karvaisesta miehen rinnasta sanoivat: "yäk, ällöä". Sepä jäi kaikumaan mieleen jotenkin, ja ajoinkin sitten "ryijynalun" pois. Kutina oli niin hirveä, että en tehnyt sitä virhettä toiste, ja opin ajan kanssa päästämään irti ajatuksesta, että karvoissa olisi mitään vikaa. Hartiakarvoja tuli kyllä nypittyä melkein kolmekymppiseksi asti.

   Lainaa

  58. Tulos: -9 (17 ääntä)
   Kranttu kantojuhta: Koska naisilta saa revityksi enemmän rahaa roskasta. Liittyy siihen riittämättömyydentunteeseen, johon naiset on kasvatettu: et ole tarpeeksi kaunis, tarpeeksi puhdas, tarpeeksi karvaton, tarpeeksi muodokas tai hoikka, tarpeeksi objekti luomakunnan kruunulle.  Koska mikäänhän ei ole niin tärkeää [...]
   Insinöörit maksaa julkisen sektorin palkat

   Lainaa

  59. Tuottoisa kirahvi 27.7.2021 3:15
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Hämärä maahinen: Miks ihmeessä aina vedetään insinöörit ja julkinen vertailuun? Täysin eri palkan muodostus tapa ja maksaja jne. Esim konetekniikan inssi AMK, lähtöpalkka on pienempi kuin sairaanhoitajalla AMK joka on käynyt hiukan lyhyemmän koulutuksen. Käytännössä inssi onnistuessaan neuvoittelee oman [...]
   Luulis herra Isoherran koulutuksilla oppineen jo kirjottaan. Ps. Mun sisko on lääkäri, niin siis minäkin.

   Lainaa

  60. Tulos: -13 (23 ääntä)
   Kranttu kantojuhta: Koska naisilta saa revityksi enemmän rahaa roskasta. Liittyy siihen riittämättömyydentunteeseen, johon naiset on kasvatettu: et ole tarpeeksi kaunis, tarpeeksi puhdas, tarpeeksi karvaton, tarpeeksi muodokas tai hoikka, tarpeeksi objekti luomakunnan kruunulle.  Koska mikäänhän ei ole niin tärkeää [...]
   Riittämättömyyden tunne on ihan oikein, mutta muuten teksti onkin aika paljon väärässä, että mikä tätä aiheuttaa. Tämä riittämättömyyden syy ei nimittäin ole miehissä, vaikka sitä meidän syyksi yritetäänkin laittaa. Kaikkein eniten syyt löytyvät naisissa itsessään, siis toisista naisista, jotka pakosti vertaavat toisiaan ja ihmettelevät suureen ääneen kun joku nainen ei meikkaa. Äideissä, jotka ajavat tämän asenteen tyttölapsiinsa, sekä naistenlehdissä, jotka syöttävät valheellisesri otsikoita:"näin saat miehen.", "tänä kesänä et ole mitään jos et pukeudu tähän" yms.
   Kun te naiset tajuaisitte, että koko meikkaus/kauneus asia on toisten naisten aikaansaannosta ja miehiä miellyttää ihan toiset asiat, niin teillä olisi paljon helpompaa. Vai oletteko joskus olleet tilanteessa missä ystävän kanssa keskustelette meikeistä ja mies on jäänyt pakkalle kuuntelemaan ja antamaan ohjeita miten pitäisi meikata? Todennäköisesti aika harvoin. Miestenlehtien sivuillakaan ei ole mitään ohjeita siihen, että miten opettaa tyttöystävä meikkaamaan juuri sinulle sopivaksi. 
   Se ei ole rakenteellista syrjintää, se on naisten itsensä aiheuttamaa typeryyttä, josta naiset pääsee eroon heti niin halutessaan. Valitettavasti vaikuttaa vähän siltä, että ette kuitenkaan ole sitä haluamassa vaan toistatte vaan samaa kehää ja jatkatte samaa muille naisille. 
   Meillä ei ole rakenteellista palkkaeroa sukupuolen mukaan. Meillä on palkkaeroja yksityisen ja julkisen sektorin välillä. Yksityinen yleensä maksaa enemmän, koska siellä myös liikkuu rahaa enemmän. Sote alalla yksityinen puoli maksaa vähemmän, mutta siinä onkin kyse huijauksesta saada julkiset kulut pienemmäksi. Se mille alalle naiset menevät on kiinni naisista ihan itsestään suomessa. Yhtäläiset koulumahdollisuudet ovat kummallekkin ja nykypäivänä naiset pärjäävät jopa miehiä paremmin meidän kouluissa, joten naisilla olisi enemmän mahdollisuuksia mille tahansa alalle. Ja taas se on naisten oma syy, että hakeutuu matalapalkkaisemmalle alalle, ei rakenteellisesti miesten vika. 
   Joten lopettakaa meidän miesten syyllistäminen asioista, jotka eivät ole meidän vika ja katsokaa peiliin kun etsitte syyllistä. 
   Feminismi olisi paljon toimivampi, jos se ei yrittäisi vierittää vikaa miehiin vaan pyrkisi tuomaan naisten hyvyyttä naisilöe esiin. 

   Lainaa

  61. Paperiton mandariini 28.7.2021 19:04
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Jalaton kultakala: Sanotko näin myös bensan hinnasta valittaville?
   Maksaako naiset bensastakin enemmän? Lady Lasol pinkissä pullossa on kalliimpaa kuin tavallinen sinisessä.

   Lainaa

  62. Yöpyvä mato 29.7.2021 14:13
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Hämärä maahinen: Miks ihmeessä aina vedetään insinöörit ja julkinen vertailuun? Täysin eri palkan muodostus tapa ja maksaja jne. Esim konetekniikan inssi AMK, lähtöpalkka on pienempi kuin sairaanhoitajalla AMK joka on käynyt hiukan lyhyemmän koulutuksen. Käytännössä inssi onnistuessaan neuvoittelee oman [...]
   Herätyyyys! Äiti tässä. Näet taas sitä samaa unta jossa sinullakin on samat mahdollisuudet vaikka et osaa edes kirjoittaa kunnolla.

   Lainaa

  63. Eräsvaan 2.8.2021 9:01
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Veikkaan esim. kasvonaamioissa menekin olevan vahvasti naisvoittoista. Jos tehdään "for men"-versio ja laitetaan hintaa alemmas toivoen miesten innostuvan tuotteesta.

   Lainaa

  64. Tahraton järvisieni 2.8.2021 16:39
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Koska suostutte maksamaan.

   Lainaa

  65. Tunteeton sitruuna 3.2.2022 22:34
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Ex on the Beats? White Stripes dokumentti?

   Lainaa

  66. Gabriel DJ 4.4.2022 2:46
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Huomaamaton hyönteinen: Ihan validi kysymys, miksi miesten "versiot" on usein halvempia kuin naisten, kun on yleensä vielä samaa paskaa eri paketissa.
   Koska naiset ostaa noita töhniä enivei

   Lainaa

  67. Punahilkka hylje 22.12.2022 9:32
   Tulos: +1 (1 ääni)
   vanhapiikako: Kuulostaa ihan elämäänsä kyllästyneen kitinältä Sinua ei kukaan kuitenkaan pakota käyttämään kosmetiikkatuotteita tai meikkaamaan. Eikä myöskään miellytämään ketään. Naiset meikkaavat ihan omasta vapaasta tahdostaan. Edes niitä (naisten tai miesten) töitäkään ei ole pakko tehdä, jos ei nyt [...]
   Otapa pari isoa harppausta taaksepäin, että näet laajemman kuvan. Jos pystyt.

   Lainaa

  68. Puukotettu herne 22.12.2022 9:37
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Olento: Riittämättömyyden tunne on ihan oikein, mutta muuten teksti onkin aika paljon väärässä, että mikä tätä aiheuttaa. Tämä riittämättömyyden syy ei nimittäin ole miehissä, vaikka sitä meidän syyksi yritetäänkin laittaa. Kaikkein eniten syyt löytyvät naisissa itsessään, siis toisista naisista, [...]
   Syytettiin rakenteita, jonka itsekin tekstisi perusteella tajusit, mutta kuitenkin mielestäsi syytettiin miehiä? Mielestäsi siis miehet = rakenteet??

   Lainaa

  69. Sisäsiisti pelikaani 12.1.2023 14:42
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jalaton kultakala: Kyl toi paska kirjoitustaito ja alhainen älykkyys vaan korreloi ihan satasella jonkun Ex On The Beachin jne katsomisen kanssa.
   Asia selvä. Nimim. Temppareita satunnaisesti katsova TkT

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: discovery, kanava, kasvonaamio, kirjoitusvirhe, kuolen, kuva, miesten, naisten, oikeinkirjoitus, tv, whatsapp