Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 48

Se nyt vaan on tyhmää ostaa leluja.
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 48

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 76 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kipakka päärynä 17.6.2021 0:20
   Tulos: +784 (788 ääntä)
   Olen apteekissa töissä ja tuo keskimmäinen tapaus muistuttaa vahvasti apteekin asiakkaita. Aloittavat usein "minulla olisi kysyttävää näistä lääkeasioista jotain tietävältä", kertovat pitkän kaavan mukaan koko elämäntarinan ja lopuksi sieltä tulee joku miten saan helpoten tämän pahvipakkauksen avattua -tyyppinen kysymys.

   Lainaa

  2. Peeaa vadelma 17.6.2021 0:20
   Tulos: +683 (689 ääntä)
   Katille voisi vastata aloittamalla fontin historiasta, kuka keksi ensimmäisen fontin ja millainen parisuhdestatus hänellä oli.

   Lainaa

  3. Kaikkitietävä ahven 17.6.2021 0:24
   Tulos: -95 (173 ääntä)
   Näin itkevän vauvan ensimmäisen kerran! Se on todella olemassa eikä vain legendaa!

   Lainaa

  4. Käyttämätön mango 17.6.2021 0:47
   Tulos: +481 (499 ääntä)
   Twinssit.

   Lainaa

  5. Tulos: +290 (292 ääntä)
   Toivottavasti Emilia ei oo tosissaan. 😳

   Lainaa

  6. Murjottava myyrä 17.6.2021 1:52
   Tulos: +245 (257 ääntä)
   Peeaa vadelma: Katille voisi vastata aloittamalla fontin historiasta, kuka keksi ensimmäisen fontin ja millainen parisuhdestatus hänellä oli.
   No ennen kuin päästään fontteihin, pitää puhua kirjoituskoneista ja Christopher Latham Sholesin ja Mary Jane McKinneyn kymmenen lapsen perheestä.

   Lainaa

  7. Epäpätevä pöllö 17.6.2021 4:33
   Tulos: -368 (508 ääntä)
   Onko väärin, jos minusta tuo säästövinkki on aika nerokas? 8) Siis tottakai ei mennä kenenkään pihoille tai mitään, mutta jos joku on jättänyt julkiseen leikkipuistoon jotain... Oppiipahan huolehtimaan tavaroistaan paremmin. Veikkaan, että oikeasti aika vähän mitään järkevää mihkään puistoihin edes jää. Vaikkapa mistäpä minä lapsettomana mitään tiedän.

   Lainaa

  8. Tornipöllö 17.6.2021 4:47
   Tulos: +326 (330 ääntä)
   Katin tekstistä tulee mieleen ne nettireseptit, joissa kirjoittajan on ensin selostettava koko elämäntarinansa ja vasta sitten voi kertoa että mitä niihin helkatin pikkuleipiin oikein tulee.

   Lainaa

  9. Joutuisa jyrsijä 17.6.2021 4:52
   Tulos: -38 (110 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Onko väärin, jos minusta tuo säästövinkki on aika nerokas? 8) Siis tottakai ei mennä kenenkään pihoille tai mitään, mutta jos joku on jättänyt julkiseen leikkipuistoon jotain... Oppiipahan huolehtimaan tavaroistaan paremmin. Veikkaan, että oikeasti aika vähän mitään järkevää mihkään puistoihin edes jää. Vaikkapa mistäpä minä lapsettomana mitään tiedän.
   Usein leikkipuistoihin jätetään muutama lelu hiekkalaatikoille siksi aikaa kun puisto on kiinni.

   Lainaa

  10. Kummikäki 17.6.2021 5:15
   Tulos: +232 (240 ääntä)
   Murjottava myyrä: No ennen kuin päästään fontteihin, pitää puhua kirjoituskoneista ja Christopher Latham Sholesin ja Mary Jane McKinneyn kymmenen lapsen perheestä.
   Jo muinaisilla roomalaisilla oli käytössään useita erilaisia fontteja. Comic sansin käytöstä saattoi joutua Colosseumille leijonien raadeltavaksi.

   Lainaa

  11. Kummikäki 17.6.2021 5:28
   Tulos: +318 (320 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Onko väärin, jos minusta tuo säästövinkki on aika nerokas? 8) Siis tottakai ei mennä kenenkään pihoille tai mitään, mutta jos joku on jättänyt julkiseen leikkipuistoon jotain... Oppiipahan huolehtimaan tavaroistaan paremmin. Veikkaan, että oikeasti aika vähän mitään järkevää mihkään puistoihin edes jää. Vaikkapa mistäpä minä lapsettomana mitään tiedän.
   Tosi nuuka lapsiperhe käy tonkimassa myös löytötavaralaatikot kaupoissa, uimahalleissa ja missä kaikkialla niitä lieneekään. Kirpputorien ja kierrätysten ilmaisosastot kolutaan tarkkaan. Yleiset naulakot tarkistetaan myös. Minulla ei ole mitään ilmaistavaraa vastaan, jos se lahjoitetaan ”saa ottaa” -periaatteella, itselläni on mm. lahjoituslaarista löydettyjä astioita. Löytötavarat jätän kuitenkin odottamaan omistajaansa enkä ota talteen irtaimistoa julkisista naulakoista. Tiedän ihmisiä, joiden mukaan lähtee suunnilleen kaikki mitä ei ole pultattu kiinni, ja sekin jos on sopivat työkalut. ”Mitäs ovat jättäneet”, oli selitys, kun kysyin, miksi he vievät toisten tavaroita.

   Lainaa

  12. Malttamaton hyönteinen 17.6.2021 6:12
   Tulos: +241 (295 ääntä)
   Kielletään twinssit-sanan käyttö.

   Lainaa

  13. Kierteetön norppa 17.6.2021 6:13
   Tulos: +447 (449 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Onko väärin, jos minusta tuo säästövinkki on aika nerokas? 8) Siis tottakai ei mennä kenenkään pihoille tai mitään, mutta jos joku on jättänyt julkiseen leikkipuistoon jotain... Oppiipahan huolehtimaan tavaroistaan paremmin. Veikkaan, että oikeasti aika vähän mitään järkevää mihkään puistoihin edes jää. Vaikkapa mistäpä minä lapsettomana mitään tiedän.
   Mä jätin tarkoituksella joskun muutaman lelun leikkipuiston hiekkalaatikolle. Ihan vaan siksi, että ne ilahduttaisi satunnaisia puistossa poikkeavia lapsia pitkin kesää. En siksi, että, joku käy pöllimässä ne himaansa. On kiva poiketa ohimennen vähäks aikaa johonkin puistoon, jos löytyy pari lelua valmiina. Lisäksi silloin siinä on oivallinen tilaisuus opettaa lapselle, joka tietenkin haluaisi ottaa lelut mukaan, että miksi niitä ei saa viedä kotiin.

   Lainaa

  14. Tulos: +40 (54 ääntä)
   Kipakka päärynä: Olen apteekissa töissä ja tuo keskimmäinen tapaus muistuttaa vahvasti apteekin asiakkaita. Aloittavat usein "minulla olisi kysyttävää näistä lääkeasioista jotain tietävältä", kertovat pitkän kaavan mukaan koko elämäntarinan ja lopuksi sieltä tulee joku miten saan helpoten tämän pahvipakkauksen avattua -tyyppinen kysymys.
   Allekirjoitan tuon myös järjestyksenvalvojana paikoissa jossa käy lähinnä vanhempaa porukkaa. Niiden kanssa tosin jää juttelemaan mielellään jos ei ole jonoa, kun tipit on ihan toista luokkaa kuin lasten suosimissa bile-mestoissa.

   Lainaa

  15. Avulias jyrsijä 17.6.2021 8:37
   Tulos: +269 (269 ääntä)
   Oho, minä jopa osin leluja taloyhtiön hiekkalaatikolle yhteiskäyttöön. Kaikki sieltä on kadonnut, tämäköhän on selitys.

   Lainaa

  16. Valaiseva makkara 17.6.2021 8:42
   Tulos: +214 (230 ääntä)
   Jessus ihan oikeasti... Tyyppi kirjoittaa ihan oikeasti jostain avioerosta, lasten leireistä, siitä miten pitkä aika on erosta jne. ja kaikki vain ja ainoastaan siksi, että voi kysyä fontin vaihtamisesta. Mikä ihmisiä vaivaa?

   Lainaa

  17. Kekseliäs mandariini 17.6.2021 9:16
   Tulos: +219 (227 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Onko väärin, jos minusta tuo säästövinkki on aika nerokas? 8) Siis tottakai ei mennä kenenkään pihoille tai mitään, mutta jos joku on jättänyt julkiseen leikkipuistoon jotain... Oppiipahan huolehtimaan tavaroistaan paremmin. Veikkaan, että oikeasti aika vähän mitään järkevää mihkään puistoihin edes jää. Vaikkapa mistäpä minä lapsettomana mitään tiedän.
   Kaikki lapset leikkivät mieluummin jollain muulla kuin omalla lelulla, joten on ihan normaalia, että leluja jätetään leikkipuistoihin muiden lasten iloksi. Jos kaikki tekisivät niin (eikä kukaan pöllisi niitä), niin lapsilla olisi siellä aina kivoja, uusia leluja leikittävänä. Monissa puistoissa on ihan kunnan kustantamia "puistoleluja", joista osa laitetaan lukkojen taakse puiston sulkeuduttua, mutta osa jätetään sinne, jotta lapset voivat niillä leikkiä, mikäli käyvät puistossa muulloin kuin valvottuna puistoaikana. Monissa taloyhtiöissä on aina "yhteiset" lelut hiekkalaatikolla kaikkien leikittävänä. Peruslelut eivät oikeasti niin paljoa maksa, että niillä kovin suurta säästöä tekisi varastamalla. Ja jos ei lapsilleen halua ostaa leluja, niin ei edes tarvitse, kun voi käydä siellä puistoissa leikkimässä niillä jätetyillä leluilla ja jättää ne sitten sinne taas seuraavaa kertaa varten. Kuten sanoit, mitään kallista sieltä ei löydy. Siksi onkin typerää viedä muiden lapsilta ilo löytää puistosta euron lelu leikittäväksi siellä ollessa, vaan se pitää otetaan omille lapsille heidän lelulaatikkoon lojumaan, kun ei se kauaa jaksa kiinnostaa, kun se on oma. Ja siinä sivussa opetetaan lapselle, että kaikki mikä ei ole lukkojen takana kannattaa varastaa.

   Lainaa

  18. Tuntematon sorsa 17.6.2021 9:29
   Tulos: +71 (95 ääntä)
   Twinssit? Onko se nykypäivänä niin vaikea kirjoittaa suomen kieltä?

   Lainaa

  19. Ympäripyöreä harakka 17.6.2021 9:48
   Tulos: -80 (114 ääntä)
   Käyttämätön mango: Twinssit.
   Po. twinnit. Typerää käyttää sekä englannin että suomen monikon tunnusta. Ethän sano myöskään muffinssit, pringlessit, leggingsit jne...

   Lainaa

  20. Suora preeriasusi 17.6.2021 10:00
   Tulos: +81 (83 ääntä)
   Ympäripyöreä harakka: Po. twinnit. Typerää käyttää sekä englannin että suomen monikon tunnusta. Ethän sano myöskään muffinssit, pringlessit, leggingsit jne...
   Tuntuisi oudolta jos joku sanoisi noin. Vähän kun puhuisi CD-levyistä.

   Lainaa

  21. Jutteleva tohtori 17.6.2021 10:55
   Tulos: +170 (172 ääntä)
   On aika kieroutunut maailmankuva jos kaiken saa ottaa mitä ei ole tyyliin pultattu kiinni. Missä tämä raja sitten menee? Jos jonkun lapsen pyörä ei ole lukossa kaupan edessä tai leikkipuistossa niin saako senkin sitten ottaa kun siinäkin säästäisi muutaman kympin? Tai jos taloyhtiön pihalla on jotain kesäkalusteita tai kukka-amppeleita niin saako niitä sitten roudata omalle parvekkeelle? En ole mitenkään erityisen varakas vaikka nimimerkiksi valikoituikin "tohtori", mutta ei voi väittää että ikinä olisi tullut mieleen varastaa jotakin vain koska ei siihen olisi varaa. Saatika jotain leluja jostain leikkipuistosta..

   Lainaa

  22. Sukaton kenguru 17.6.2021 10:56
   Tulos: +47 (61 ääntä)
   En ole aiemmin kuullutkaan julkisista puistoista, jotka menevät iltaisin kiinni. Kaikkea sitä oppiikin.

   Lainaa

  23. Tulos: +44 (44 ääntä)
   Valaiseva makkara: Jessus ihan oikeasti... Tyyppi kirjoittaa ihan oikeasti jostain avioerosta, lasten leireistä, siitä miten pitkä aika on erosta jne. ja kaikki vain ja ainoastaan siksi, että voi kysyä fontin vaihtamisesta. Mikä ihmisiä vaivaa?
   Minullakin on Facebook-kaverina entinen työkaveri jolla on tarve selittää milloin mistäkin asiasta pitkät litaniat omista kokemuksistaan, jotka eivät varsinaisesti edes liity siihen mitä oikeasti piti kysyä tai sanoa. Ja vielä samat litaniat uudestaan ja uudestaan kuukausien, jopa vuosien ajan.

   Lainaa

  24. Myötätunnoton hilleri 17.6.2021 11:12
   Tulos: +145 (145 ääntä)
   Kummikäki: Tosi nuuka lapsiperhe käy tonkimassa myös löytötavaralaatikot kaupoissa, uimahalleissa ja missä kaikkialla niitä lieneekään. Kirpputorien ja kierrätysten ilmaisosastot kolutaan tarkkaan. Yleiset naulakot tarkistetaan myös. Minulla ei ole mitään ilmaistavaraa vastaan, jos se lahjoitetaan ”saa ottaa” [...]
   Vein pienen enkelipatsaan äitini haudalle. Kaks päivää meni ennenkuin oli varastettu. Ihmiset oikeesti varastaa niitä patsaita, lyhtyjä sekä kukkia haudoilta.

   Lainaa

  25. Tulos: +8 (38 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Onko väärin, jos minusta tuo säästövinkki on aika nerokas? 8) Siis tottakai ei mennä kenenkään pihoille tai mitään, mutta jos joku on jättänyt julkiseen leikkipuistoon jotain... Oppiipahan huolehtimaan tavaroistaan paremmin. Veikkaan, että oikeasti aika vähän mitään järkevää mihkään puistoihin edes jää. Vaikkapa mistäpä minä lapsettomana mitään tiedän.

    On se väärin Jos olet valmistanut esineen tai saanut sen vapaaehtoisesti valmistajalta näkisin, että sinulla on moraalinen oikeutus esineeseen.

   Yhteiskuntamme ja kaikki edes jossain määrin toimivat yhteiskunnat perustuvat merkittävin osin vaihdannan vapaaehtoisuuteen. Mikäli tästä luovuttaisiin, taannuttaisiin hyvin nopeasti tilaan, jossa vahvin vie kaiken ja muut näkevät nälkää. Pystyisitkö itse esimerkiksi estämään sen, ettei vahvempi tai vahvempien joukkio vie sinun tavaroitasi? Näkisin, että on tärkeää pitää yllä järjestelmää, jossa omaisuuden valmistaja tai sen valmistajalta vapaaehtoisella vaihdannalla hankkinut, on suojattu omaisuuden ottamiselta häneltä ilman hänen suostumustaan.

   Muitakin syitä, miksi varastaminen on väärin, voidaan löytää. Esimerkiksi usein tilanne on sellainen, että joku on nähnyt vaivaa ja käyttänyt aikaa hankkiakseen omaisuutta. Yleensä tämä vaivan ja ajan käyttö on työn tekemistä. Tämä vaivan ja ajan käyttäminen luo henkilölle moraalisen oikeutuksen omistaa ja hallita näin hankittua omaisuutta.

   Varastamisessa puuttuvat lähes kaikki edelliset omistamisen moraaliset edellytykset.

   Vielä lisäksi voidaan mainita mielipaha, joka aiheutuu varkauden uhrille sekä vaiva ja aika, jonka hän joutuu kokemaan hankkiakseen uudelleen varastetut esineet.

   Varastamisen vääryydelle on varmasti vielä monta muutakin perustetta, mutta riittäköön nämä nyt toistaiseksi.

   Moraalisia kantoja on toki hyvin monenlaisia ja varmasti joku ranskalainen filosofi osaa perustella oikeutuksen varastamiselle, mutta tietääkseni moraalifilosofiakin on pääsääntöisesti sen kannalla, että varastaminen on väärin. 

   Lainaa

  26. Myötätunnoton hilleri 17.6.2021 11:14
   Tulos: +84 (86 ääntä)
   Jutteleva tohtori: On aika kieroutunut maailmankuva jos kaiken saa ottaa mitä ei ole tyyliin pultattu kiinni. Missä tämä raja sitten menee? Jos jonkun lapsen pyörä ei ole lukossa kaupan edessä tai leikkipuistossa niin saako senkin sitten ottaa kun siinäkin säästäisi muutaman kympin? Tai jos taloyhtiön pihalla on jotain [...]
   Näitä vaan on joiden mielestä kaiken voi ottaa itelle, jos otettavissa on. Puiston penkit, kukka-amppelit, pyörät, koristeet jne koska heidän mielestään ne on "jätetty"

   Lainaa

  27. Hihaton mansikka 17.6.2021 11:16
   Tulos: +25 (57 ääntä)
   Valaiseva makkara: Jessus ihan oikeasti... Tyyppi kirjoittaa ihan oikeasti jostain avioerosta, lasten leireistä, siitä miten pitkä aika on erosta jne. ja kaikki vain ja ainoastaan siksi, että voi kysyä fontin vaihtamisesta. Mikä ihmisiä vaivaa?
   Ajattelin itse ensin samoin, että onko tuo vitsi.
   Mutta loppuun luettuani ymmärsin kyllä idean tuossa taustalla, tai ainakin luulen niin.
   Siellä olisi kuitenkin ensimmäinen kommentti ollut jotain että" pyydä tytärtäsi vaihtamaan fontti takaisin" tai jotain vastaavaa. 
   Joten tämä henkilö perusteli jo aloitusviestissä sen miksi ei halua häiritä tytärtä tai aviomiestä tämän asian takia.

   Lainaa

  28. Näpsäkkä kala 17.6.2021 11:20
   Tulos: +78 (108 ääntä)
   Ympäripyöreä harakka: Po. twinnit. Typerää käyttää sekä englannin että suomen monikon tunnusta. Ethän sano myöskään muffinssit, pringlessit, leggingsit jne...
   Sanonpas, nimenomaan muffinssit, pringlesit ja leggingsit. Luonnollisen, puhutun kielen ei tarvitse noudattaa mitään jäykkää matemaattista logiikkaa, tuplamonikot ja -negatiivit on ihan ok, eikä useinkaan edes ristiriidassa virallisen kieliopin kanssa.

   Lainaa

  29. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Käyttämätön mango: Twinssit.
   Luulin, että kyse on jostain vanhentuneesta ruokatuotteesta, kunnes luin jutun loppuun.

   Lainaa

  30. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Asiakaspalveluhommissa työskentelevänä voin sanoa, että Kati on esimerkillinen tapaus jokapäiväisistä asiakkaista. Poikaystävä ulkomaalaisena on huomannut, että ainakin minä ajattelen asioita turhan monen mutkan kautta, kun asiat voi tehdä varsin simppelisti. Onko tämä sitten suomalaisuuden perintövika, vai mistä lie tarttunut itseenikin, kun en ole töissä! :D

   Lainaa

  31. Epävarma maksamakkara 17.6.2021 12:43
   Tulos: +21 (39 ääntä)
   Tuntematon sorsa: Twinssit? Onko se nykypäivänä niin vaikea kirjoittaa suomen kieltä?
   Kaksosetit

   Lainaa

  32. Pulska rotta 17.6.2021 14:43
   Tulos: +96 (98 ääntä)
   Jos Emilia oli tosissaan, niin joku saisi kyllä hieman ojentaa häntä. Millaisia ihmisiä kasvaa lapsista, jotka omat vanhemmat opettaa varastamaan toisten lasten leluja?! Näin kahden pienen lapsen äitinä kiehahti ja pahasti. Pienten kanssa tavaroita hukkuu, mutta kun päivittäin käydään samoissa puistoissa, niin on kivaa että ne myös löytyy sieltä.

   Lainaa

  33. Vauhditon kalkkuna 17.6.2021 14:49
   Tulos: +15 (35 ääntä)
   Sukaton kenguru: En ole aiemmin kuullutkaan julkisista puistoista, jotka menevät iltaisin kiinni. Kaikkea sitä oppiikin.
   Jos olet tosissasi niin leikkipuistot ovat auki yleensä klo 9-17. Sinä aikana siellä on toimintaa ja kerhoja henkilökunnan järjestämänä. Silloin esillä on myös leluja. Hiekkaleluja, polkupyöriä yms. Kesäisin monissa on myös uima-allas ja ilmaista ruokaa. Illalla kimpsut ja kampsut kerätään pois, mutta muuten ulkotiloissa voi leikki milloin vain. Joskus leikkipuiston työntekijät jättävät hiekkaleluja hiekkalaatikko on sulkemisajan jälkeenkin.

   Lainaa

  34. Tulos: +89 (91 ääntä)
   Kerran nettikirppiksellä joku antoi ilmaiseksi hiekkaleluja. Yksi pidettiin ja loput vietiin läheiselle leikkikentälle. Onhan se kiva että hiekkalaatikolla on leluja käytettävissä kaikille. Mielestäni aikuisella joka menee leluja pöllimään on a) ongelmia elämänhallinnassa jos ei muuten "pysty" hiekkaleluja hankkimaan. Eivät kalliita ole, varsinkaan käytettyinä b) joku päänsisäinen ongelma että saa mielihyväryöpyn kun pääsee hiekkalapion "saalistamaan" Tai molemmat.

   Lainaa

  35. Tulos: +60 (60 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Vein pienen enkelipatsaan äitini haudalle. Kaks päivää meni ennenkuin oli varastettu. Ihmiset oikeesti varastaa niitä patsaita, lyhtyjä sekä kukkia haudoilta.
   Aivan kamalaa. Olen todella pahoillani!

   Lainaa

  36. Tulos: +54 (62 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Onko väärin, jos minusta tuo säästövinkki on aika nerokas? 8) Siis tottakai ei mennä kenenkään pihoille tai mitään, mutta jos joku on jättänyt julkiseen leikkipuistoon jotain... Oppiipahan huolehtimaan tavaroistaan paremmin. Veikkaan, että oikeasti aika vähän mitään järkevää mihkään puistoihin edes jää. Vaikkapa mistäpä minä lapsettomana mitään tiedän.
   -Sinusta muiden lasten / puistojen yhteisten tavaroiden ottaminen on nerokasta? -Sinulla ei ole lapsia, mutta pitää päästä kertomaan mikä on sinusta fiksu tapa opettaa lapsia huolehtimaan tavaroistaan, ja myös "veikkaamaan", että mitään järkevää ei lapsiperheiltä yleensä puistoihin jää (miten niiden tavaroiden vieminen sitten olisi "nerokasta"?) ?

   Lainaa

  37. Tulos: +46 (56 ääntä)
   Todellinen säästövinkki: Mieti mitä ostat ja jätä turhat ostamatta. Se, että ostat aina halvinta laskee vaan elämänlaatua eikä niillä säästetyillä senteillä ole mitään merkitystä.

   Lainaa

  38. Tahdistamaton keiju 17.6.2021 17:15
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Emilian lapsilla on vain hiekkaleluja... Ja nekin varastettuja. :(

   Lainaa

  39. Tahdistamaton keiju 17.6.2021 17:18
   Tulos: +17 (33 ääntä)
   Joutuisa jyrsijä: Usein leikkipuistoihin jätetään muutama lelu hiekkalaatikoille siksi aikaa kun puisto on kiinni.
   Suomessa harvoin leikkipuistoilla on mitään aukioloaikoja. Jos siis oikeasti julkisia leikkipuistoja ovat.

   Lainaa

  40. Tulos: -59 (61 ääntä)
   Henna: Toivottavasti Emilia ei oo tosissaan. 😳
   Riippuu kuinka yleisestä paikasta kyse, koska jos pihapiirin hiekkis niin ei ok. Mut jos ootte maksuttoman ison julkisen leikkipaikan (ei kenenkään vakinainen päivittäinen eikä maksullinen paikka), niin minua ei haittaisi tuollainen toiminta, koska ei olisi palautustoimistoa tai muutakaan tapaa kerätä jätettyjä leluja kuin roskiin. T: lapsieni ekat lelut kirpparilta, jossa ne aina myin uusia hommattaessa samasta paikasta. Jokaisella myös omat mieltymyksensä joten turha säästellä edellisen sisaren leluja, joka ei halua sitä säästää.

   Lainaa

  41. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Avulias jyrsijä: Oho, minä jopa osin leluja taloyhtiön hiekkalaatikolle yhteiskäyttöön. Kaikki sieltä on kadonnut, tämäköhän on selitys.
   Toivottavasti et ole tämän tiedon jälkeen enää vaan pelkästään Jyrsijä. Minä ainakin arvostan avuliaisuuttasi.

   Lainaa

  42. Höylätty puhveli 17.6.2021 20:56
   Tulos: +74 (76 ääntä)
   Irmeli: Riippuu kuinka yleisestä paikasta kyse, koska jos pihapiirin hiekkis niin ei ok. Mut jos ootte maksuttoman ison julkisen leikkipaikan (ei kenenkään vakinainen päivittäinen eikä maksullinen paikka), niin minua ei haittaisi tuollainen toiminta, koska ei olisi palautustoimistoa tai muutakaan tapaa kerätä jätettyjä leluja kuin roskiin.
   Mitä ihmeen palautustoimistoa? Jos muksulta on unohtunut lelu puistoon ja asia huomataan kotona, niin varmaan he päättävät lähteä heti seuraavana päivänä hakemaan lelu kotiin. Miksi se pitäisi roskiin heittää siinä välissä tai sallia jonkun pölliä?

   Lainaa

  43. Rehevä ahven 17.6.2021 21:53
   Tulos: +38 (60 ääntä)
   Vauhditon kalkkuna: Jos olet tosissasi niin leikkipuistot ovat auki yleensä klo 9-17. Sinä aikana siellä on toimintaa ja kerhoja henkilökunnan järjestämänä. Silloin esillä on myös leluja. Hiekkaleluja, polkupyöriä yms. Kesäisin monissa on myös uima-allas ja ilmaista ruokaa. Illalla kimpsut ja kampsut kerätään pois, [...]
   Tämä taitaa olla lähinnä pääkaupunkiseudun juttu. Meillä muualla on ihan tavallisia leikkipuistoja, jotka on aina auki, eikä niissä ole henkilökuntaa eikä puistoruokailuja eikä järjestettyä toimintaa. Tervetuloa siis kehäkolmosen ulkopuolelle.

   Lainaa

  44. Nuori vadelma 17.6.2021 22:28
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Rehevä ahven: Tämä taitaa olla lähinnä pääkaupunkiseudun juttu. Meillä muualla on ihan tavallisia leikkipuistoja, jotka on aina auki, eikä niissä ole henkilökuntaa eikä puistoruokailuja eikä järjestettyä toimintaa. Tervetuloa siis kehäkolmosen ulkopuolelle.
   Kyllä Jyväskylässäkin on ainakin kaksi tälläista yleistä leikkipuistoa, joissa on henkilökuntaa ja kerhotoimintaa päivisin.

   Lainaa

  45. Kuivakka maahinen 17.6.2021 22:37
   Tulos: +55 (55 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Onko väärin, jos minusta tuo säästövinkki on aika nerokas? 8) Siis tottakai ei mennä kenenkään pihoille tai mitään, mutta jos joku on jättänyt julkiseen leikkipuistoon jotain... Oppiipahan huolehtimaan tavaroistaan paremmin. Veikkaan, että oikeasti aika vähän mitään järkevää mihkään puistoihin edes jää. Vaikkapa mistäpä minä lapsettomana mitään tiedän.
   Tänään olis leikkipuistosta juurikin saanu mukaansa softshell takin, hatun ja ryhmä Hau pallon, jos olis halunnu. Jätettiin ne kuitenkin odottamaan omistaajansa. Takki olis ollu muuten just sopiva meidän tytölle. Ei ollu meidän, ei.

   Lainaa

  46. Itseasiassa 18.6.2021 0:04
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Tuntematon sorsa: Twinssit? Onko se nykypäivänä niin vaikea kirjoittaa suomen kieltä?
   Mä mietin jo ekalla kerralla, kun näin tän Ei menny niinku Stömsössä -ryhmässä, että onko twinssi joku hygienia tuote. Seuraava mielikuva oli joku TV Shopista tuttu tuotemerkki. Eikä kumpikaan.

   Lainaa

  47. Rajoittunut piimä 18.6.2021 1:15
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Käyttämätön mango: Twinssit.
   KIELTOOB

   Lainaa

  48. Tulos: +11 (21 ääntä)
   Itseasiassa: Mä mietin jo ekalla kerralla, kun näin tän Ei menny niinku Stömsössä -ryhmässä, että onko twinssi joku hygienia tuote. Seuraava mielikuva oli joku TV Shopista tuttu tuotemerkki. Eikä kumpikaan.
   Minä ymmärsin heti saman tien että se on joku uusi slangi-ilmaus kaksosille. Ihan täysin paska slangi-ilmaus minun mielestäni. Mikä vika on sanassa "kaksoset"?

   Lainaa

  49. Vesisateeton papukaija 18.6.2021 11:46
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Mun äiti on iänkaiken ollut tuollainen Katin kaltainen jaarittelija. Hän ei pysty kertomaan mitään asiaa ihan muutamalla sanalla, ei edes silloin kun hänet keskeyttää ja sanoo että mene asiaan. Aina saa kuulla liirumlaarumia täysin yhdentekevistä asioista mitkä liittyy tai ei liity itse asiaan.

   Lainaa

  50. Vyölaukkuun pukeutunut hirmulisko 18.6.2021 13:06
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Pulska rotta: Jos Emilia oli tosissaan, niin joku saisi kyllä hieman ojentaa häntä. Millaisia ihmisiä kasvaa lapsista, jotka omat vanhemmat opettaa varastamaan toisten lasten leluja?! Näin kahden pienen lapsen äitinä kiehahti ja pahasti. Pienten kanssa tavaroita hukkuu, mutta kun päivittäin käydään samoissa puistoissa, niin on kivaa että ne myös löytyy sieltä.
   Jep, tuli mieleen että mitähän Embo tuumaa kun Pirkkopetteri löytää kaupasta karkkia tai kyläpaikasta emännän hajuveden tai isännän taskukellon.

   Lainaa

  51. Apteekin tekninen työntekijä 18.6.2021 13:30
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Kipakka päärynä: Olen apteekissa töissä ja tuo keskimmäinen tapaus muistuttaa vahvasti apteekin asiakkaita. Aloittavat usein "minulla olisi kysyttävää näistä lääkeasioista jotain tietävältä", kertovat pitkän kaavan mukaan koko elämäntarinan ja lopuksi sieltä tulee joku miten saan helpoten tämän pahvipakkauksen avattua -tyyppinen kysymys.
   Niin tuttua, tälläkin hetkellä istun töissä. Parasta, kun asiakkaalta tulee tuollainen pitkä avautuminen, eikä itse sanottua mihinkään väliin, että en osaa/voi auttaa lääkkeellisissä asioissa. Sitten tietysti kutsutaan farmaseuttinen paikalle ja kuunnellaan koko stoori uudestaan. :D

   Lainaa

  52. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Olisin halunnut tykätä Larsin jutusta 🤭

   Lainaa

  53. Letittämätön kyyhky 18.6.2021 13:47
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Sukaton kenguru: En ole aiemmin kuullutkaan julkisista puistoista, jotka menevät iltaisin kiinni. Kaikkea sitä oppiikin.
   Monet julkiset leikkipuistot ainakin Helsingissä ovat "auki" esimerkiksi 9-16, joka käytännössä tarkoittaa, että leikkipuiston leluvarasto on käytettävissä. Saattaa olla myös sisätiloja joihin pääsee aukioloaikana sekä leikkipuiston ohjaajia paikalla.
   Myös taloyhtiöiden pihoilla on hyvin yleisesti leluja, itsekin jätin suurimman osan pihaleluista vanhan taloyhtiön pihalle kun muutimme rivitalosta kerrostaloon. On se kiva kun ei tarvitse aina raahata mukana hiekkaleluja,  ja voi pysähtyä hiekkalaatikolle leikkimään vaikka matkalla kaupasta. Harmi, että muutaman euron säästön takia joku vie ilon muilta lapsilta, "minäminäminä" ajattelua oikein parhaimmillaan 😞

   Lainaa

  54. Merkitsevä persoona 18.6.2021 18:05
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Toj Karin: Allekirjoitan tuon myös järjestyksenvalvojana paikoissa jossa käy lähinnä vanhempaa porukkaa. Niiden kanssa tosin jää juttelemaan mielellään jos ei ole jonoa, kun tipit on ihan toista luokkaa kuin lasten suosimissa bile-mestoissa.
   En tiennyt et järkkäreille pitäis antaa tippiä

   Lainaa

  55. Tulos: +3 (17 ääntä)
   Vauhditon kalkkuna: Jos olet tosissasi niin leikkipuistot ovat auki yleensä klo 9-17. Sinä aikana siellä on toimintaa ja kerhoja henkilökunnan järjestämänä. Silloin esillä on myös leluja. Hiekkaleluja, polkupyöriä yms. Kesäisin monissa on myös uima-allas ja ilmaista ruokaa. Illalla kimpsut ja kampsut kerätään pois, [...]
   Oon asunu kuudessa kaupungissa, pk-seudulla, radan varrella, isoissa kaupungeissa keski- ja itäsuomessa...
   En oo törmänny yhteenkään tuollaiseen leikkipuistoon :o

   Lainaa

  56. Punerva puuma 18.6.2021 21:46
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Valaiseva makkara: Jessus ihan oikeasti... Tyyppi kirjoittaa ihan oikeasti jostain avioerosta, lasten leireistä, siitä miten pitkä aika on erosta jne. ja kaikki vain ja ainoastaan siksi, että voi kysyä fontin vaihtamisesta. Mikä ihmisiä vaivaa?
   Yksinäisyys. Kun ei ole ketään aikuista kenelle jutella.

   Lainaa

  57. Harmaa kivi 18.6.2021 23:00
   Tulos: +9 (19 ääntä)
   AKRASIA: Oon asunu kuudessa kaupungissa, pk-seudulla, radan varrella, isoissa kaupungeissa keski- ja itäsuomessa...En oo törmänny yhteenkään tuollaiseen leikkipuistoon :o
     Ööö... lue vaikka tuosta, yleisiä ovat kuin kaurapuuro. https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/leikki-ja-avoin-toiminta/leikkipuistot/
     Varsinkin alle päiväkoti-ikäisen vanhemmalle näiden järjestämät vauvatapahtumat -korona-aikana tosin vain ulkona tapahtuvat, mutta pihamuskari toimi kuitenkin -ovat kullan arvoisia. Lapsi saa myös tavata muita pieniä lapsia vaikkei kävisikään tarhassa ja omasta perheestä ei satu löytymään. Ja pihalla saa leikkiä *leluilla*jotka*kuuluvat*puistolle* ja joita todellakaan ei saa ottaa mukaan! Vielä pahempaa ottaa unohtunutta -sano itse sydämensä särkeneelle parivuotiaalle "olisit ollut huolellisempi". Onko tämä jotain disneypahis -tasoa: varastetaan pienten lasten tavarat, joihin he joskus suhtautuvat suunnattomalla tunteella, säästääkseen pari senttiä, koska se on helppoa? 
     Olen aina ihmetellyt miten ihmiset varastavat/ lyövät/ käyttäytyvät kuin täydelliset hyypiöt: "jo leikkipuistossa opetetaan, ettei noin saa tehdä". Alle kaksivuotiaani ymmärtää konseptit "älä pure leikkitovereitasi, äläkä ota sellaista, mikä ei ole sinun", vaikka lusikan käyttö onkin vielä meneillään oleva projekti. 
     Mutta näköjään porukka kasvattaa lapsistaan sosiopaatteja koska eivät viitsi ostaa kierrätyskeskuksesta parin euron lapiota ja kippoa. Tai edes tarvitsisi ostaa, omani leikkii luonnonesineillä, tikuilla ja kivillä, yhtä mielellään kuin ostotavarallakin.
     
     Suututtaa ihan yli kaiken kohtuuden, että tuollaista voi olla. "Helppoa kuin varastaisi lapselta", todellakin. 
     

   Lainaa

  58. Lukematon käärme 18.6.2021 23:21
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Onko väärin, jos minusta tuo säästövinkki on aika nerokas? 8) Siis tottakai ei mennä kenenkään pihoille tai mitään, mutta jos joku on jättänyt julkiseen leikkipuistoon jotain... Oppiipahan huolehtimaan tavaroistaan paremmin. Veikkaan, että oikeasti aika vähän mitään järkevää mihkään puistoihin edes jää. Vaikkapa mistäpä minä lapsettomana mitään tiedän.
   Voin kertoa että lasten kanssa kyllä jää. Siinä kun yhdellä on paskat housussa ja uhmaikäisellä kiukkukohtaus, on aika vaikea kiertää puistoja ympäri ja varmistella että kaikki on mukana. Ja usein käyn illalla tai seuraavana aamuna hakemassa jos jotain on jäänyt. jos tuo vitun Emilia ei ole käynyt siellä siinä välissä. Usein euronkin arvoinen pallo voi olla lapselle tärkeä. Emilia on samaa sarjaa kun toisten Frisbeegolfkiekkojen nyysijät.

   Lainaa

  59. Tyyni tonttu 18.6.2021 23:52
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Mun somekommentit meinaa monesti lähteä rönsyilemään, samoin kun jutut ihan livetilanteissakin, mutta kommenttien kanssa yleensä onneksi tajuan ennen julkaisua, että tämä ei taida olla nyt kokonaisuuden kannalta relevanttia. Joskus luin, että ihmisillä joilla on asperger-piirteitä, voi olla vaikeuksia hahmottaa mikä tieto on kuulijan kannalta tärkeää. Ehkä monella on näitä piirteitä lievempinä?

   Lainaa

  60. Kuha sanoo 19.6.2021 8:25
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   AKRASIA: Oon asunu kuudessa kaupungissa, pk-seudulla, radan varrella, isoissa kaupungeissa keski- ja itäsuomessa...En oo törmänny yhteenkään tuollaiseen leikkipuistoon :o
   Jännä kuulla, että näitä vielä on. Olen kuullut puistotätitoiminnasta viimeksi 80-luvun alussa. Luulin että se ei nykyisin ole mahdollista ja olen sitä kaiholla ajatellut. Ei kai nykyään voi tuollaista palvelua kumminkaan satunnaisesti käyttää? Pitääkö puistopaikkaa hakea ja maksaa joks päivältä vaikka ei käyttäisikään? Vai saako paikan vain päiväksi viikossa?

   Lainaa

  61. Pelkäämätön soturi 19.6.2021 11:25
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kuha sanoo: Jännä kuulla, että näitä vielä on. Olen kuullut puistotätitoiminnasta viimeksi 80-luvun alussa. Luulin että se ei nykyisin ole mahdollista ja olen sitä kaiholla ajatellut. Ei kai nykyään voi tuollaista palvelua kumminkaan satunnaisesti käyttää? Pitääkö puistopaikkaa hakea ja maksaa joks päivältä vaikka ei käyttäisikään? Vai saako paikan vain päiväksi viikossa?
     Ei maksa mitään, ja kesällä on ilmaiset ruokailutkin. Pientä lasta ei voi jättää tädin vastuulle, leikkipuisto ja lastentarha ovat eri asioita, mutta leluja ja muuta löytyy talon puolesta (ellei niitä ole varastettu). Myös muskareita, vauvamaalausta ja muuta on aina kun koronan puolesta mahdollista, maalaus arvostaa jos ilmoitat tulevasi että osaavat varata tarvikkeita, muuten voi vaeltaa paikalle halutessaan. Näin ainakin omassani. Enkä minäkään näistä tiennyt ennen kuin omani syntyi ja asia tuli ajankohtaiseksi, samaa harsot tai unikoulut tai mitä nyt on, vanhempainlorea, raskausaikani kului aika pitkälti tilassa "anteeksi mikä?" :)

   Lainaa

  62. Košer päärynä 19.6.2021 19:31
   Tulos: +2 (12 ääntä)
   Hihaton mansikka: Ajattelin itse ensin samoin, että onko tuo vitsi. Mutta loppuun luettuani ymmärsin kyllä idean tuossa taustalla, tai ainakin luulen niin.Siellä olisi kuitenkin ensimmäinen kommentti ollut jotain että" pyydä tytärtäsi vaihtamaan fontti takaisin" tai jotain vastaavaa. Joten tämä henkilö perusteli jo [...]
   Miksi vatussa joku kysyisi somesta, jos voisi kysyä perheenjäseneltä?
   Oletatko kaikkien elävän ydinperheissä, vaikka sinkkutalouksia on melkein puolet kaikista?

   Lainaa

  63. Tulos: +6 (20 ääntä)
   Suora preeriasusi: Tuntuisi oudolta jos joku sanoisi noin. Vähän kun puhuisi CD-levyistä.
   Ex-työkaveri puhui sähköpostista ”mailipostina”. Aivoni sulivat ja olin lähellä turvautua väkivaltaan.

   Lainaa

  64. Ilmiselvä banaani 20.6.2021 7:41
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Ei maksa mitään, ja kesällä on ilmaiset ruokailutkin. Pientä lasta ei voi jättää tädin vastuulle, leikkipuisto ja lastentarha ovat eri asioita, mutta leluja ja muuta löytyy talon puolesta (ellei niitä ole varastettu). Myös muskareita, vauvamaalausta ja muuta on aina kun koronan puolesta [...]
   Oulussa oli 90-luvulla jotain leikkipuistotoimintaa, kun siskon lapset menivät sinne päivähoitoon kesällä, kun päiväkoti oli kiinni. Lapset, ei mitään vauvoja tai taaperoita, sai jättää sinne ja ruokaa saivat, mutta päivä ei ilmeisesti ollut yhtä pitkä kuin päiväkodissa, koska minä kuljetin heitä sinne, kun vanhemmat olivat töissä. En tiedä oliko toiminta maksullista. 
   Minun lasten aikana (syntyneet 2007 ja 2009)  ei tuollaista toimintaa enää ollut. Avoimessa päiväkodissa oli kerhoja niille, jotka eivät ole päiväkodissa. Se oli kuitenkin maksullista. Vauvaperheille oli äiti-vauvakerhoja, vähän isommille perhekerhoja, jossa oli vanhempia ja lapsia ja sitten oli päiväkoti-ikäisille omia kerhoja, joihin lapset jätettiin, kuten päiväkotiin, mutta muutamaksi tunniksi muutamana päivänä viikossa. Kun lapseni oli ensimmäistä vuotta kerhossa, jonne lapset jätettiin, heille tarjottiin lounas, mutta seuraavana vuonna ei enää annettukaan, vaan piti olla omat eväät. Se oli harmi. 
   Lisäksi oli MLL:n perhekahviloita ja seurakunnan kerhoja. Niistä ainakin perhekerhot olivat maksuttomia. En tiedä, onko kesäisin missään oikein mitään toimintaa, muuta kuin päiväkodit niitä tarvitseville ja leirit kouluikäisille. 

   Lainaa

  65. Yrjö_Komero 20.6.2021 12:39
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Löysin alkukeväästä kaupunkimetsässä kivenkolosta golfmailasetin laukkuineen. En opetellut golfaamaan, toimitin laukun poliisille.

   Lainaa

  66. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Onko väärin, jos minusta tuo säästövinkki on aika nerokas? 8) Siis tottakai ei mennä kenenkään pihoille tai mitään, mutta jos joku on jättänyt julkiseen leikkipuistoon jotain... Oppiipahan huolehtimaan tavaroistaan paremmin. Veikkaan, että oikeasti aika vähän mitään järkevää mihkään puistoihin edes jää. Vaikkapa mistäpä minä lapsettomana mitään tiedän.
   Minullakaan ei ole lapsia enkä niitä ikinä aio hankkia, mutta silti tiedän, mikä on varastamista. Vai saako puistoon jäänee ruohonleikkurin tai polkupyörän mielestäsi hakea itselle? Jännä, kun joidenkin mielestä kaikki, mikä ei ole lukkojen takana, on vapaata riistaa, tai, jos esineellä ei ole suurta rahallista arvoa, sen varastaminen (tai näpistäminen) ei ole moraalisesti tuomittavaa.

   Lainaa

  67. avokado takki päällä 21.6.2021 18:16
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Ilmiselvä banaani: Oulussa oli 90-luvulla jotain leikkipuistotoimintaa, kun siskon lapset menivät sinne päivähoitoon kesällä, kun päiväkoti oli kiinni. Lapset, ei mitään vauvoja tai taaperoita, sai jättää sinne ja ruokaa saivat, mutta päivä ei ilmeisesti ollut yhtä pitkä kuin päiväkodissa, koska minä kuljetin heitä [...]
   Kyllä suurissa kaupungeissa on edelleen leikkipuistoja, joihin voi n. satasella kuussa jättää tarhaikäisen muksun 2-3:ksi tunniksi leikkimään.
    Omat eväät, lelut ja pelit siellä on.
     

   Lainaa

  68. Riskaabeli raadonsyöjä 22.6.2021 2:16
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Fonttihan vaihtuu itsekseen muutaman välivaiheen kautta, kun lapioi paskaa keskimäärin 6 kottikärryllistä päivässä ja saman veraran kuivikkeita, mutta on oltava tarkkana! Jos tätä jatkaa päivälleen 15-vuotiaaksi asti, fontti naksahtaa oletusasetuksille, eikä ketään kiinnosta, ja aiheesta friikkaava on omg nii vitu nolo

   Lainaa

  69. HepomiestenTietotoimisto 22.6.2021 8:35
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Onko väärin, jos minusta tuo säästövinkki on aika nerokas? 8) Siis tottakai ei mennä kenenkään pihoille tai mitään, mutta jos joku on jättänyt julkiseen leikkipuistoon jotain... Oppiipahan huolehtimaan tavaroistaan paremmin. Veikkaan, että oikeasti aika vähän mitään järkevää mihkään puistoihin edes jää. Vaikkapa mistäpä minä lapsettomana mitään tiedän.
   Meidän lähileikkipuistoihin viedään tarpeettomia hiekkaleluja yhteiseen käyttöön, koska kaikille ei aina tule omat lelut mukaan. Ne on siis ihan tarkoituksella siellä kaikkien iloksi ja yhteiseen käyttöön, ei kenenkään vietäväksi.

   Lainaa

  70. Ilmiselvä banaani 22.6.2021 11:07
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   avokado takki päällä: Kyllä suurissa kaupungeissa on edelleen leikkipuistoja, joihin voi n. satasella kuussa jättää tarhaikäisen muksun 2-3:ksi tunniksi leikkimään. Omat eväät, lelut ja pelit siellä on.  
   Niin varmasti on, mutta Oulussa ne on ilmeisesti nykyään korvattu avoimella päiväkodilla, jossa tehdään samoja juttuja kuin päiväkodissa. Välillä ulkoillaan ja välillä ollaan sisällä.  Ja näitä ei ole kesällä.

   Lainaa

  71. Suomalainen 22.6.2021 15:58
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Iphone ei käytä Androidia, Erkki.

   Lainaa

  72. Tulos: -14 (16 ääntä)
   Lukematon käärme: Voin kertoa että lasten kanssa kyllä jää. Siinä kun yhdellä on paskat housussa ja uhmaikäisellä kiukkukohtaus, on aika vaikea kiertää puistoja ympäri ja varmistella että kaikki on mukana. Ja usein käyn illalla tai seuraavana aamuna hakemassa jos jotain on jäänyt. jos tuo vitun Emilia ei ole käynyt [...]
   En todellakaan ole sitä mieltä, että leluja nyysitään leikkipuistoista. Mutta en kyllä ymmärrä miksi sitä lapselle tärkeää euron palloa lähdetään hakemaan sieltä puistosta.  Jos se on lapselle tärkeä niin hän pitää siitä huolta. Jos pallo jää randomisti eri paikkoihin, niin se ei ole lapselle niin tärkeä. Olkoon sitten ilman palloaan.

   Lainaa

  73. Itseasiassa 25.6.2021 8:38
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Ihan: Ex-työkaveri puhui sähköpostista ”mailipostina”. Aivoni sulivat ja olin lähellä turvautua väkivaltaan.
   Mun työkaveri kävi hakemassa mailit, tuli takaisin kirjepostin kanssa. Mut en tiedä saako sähköpostia kutsua enää mailiksi vai pitääkö liittää e eteen.

   Lainaa

  74. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Mihinkähän ryhmään Kati kirjoitti? Jos se oli vaikka sellainen ryhmä, jossa puhutaan yleisesti perheasioista, niin se selittäisi miksi tuossa viestissä on muutakin asiaa kuin yksi kysymys.

   Lainaa

  75. Rottanpää 29.6.2021 12:48
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Onko väärin, jos minusta tuo säästövinkki on aika nerokas? 8) Siis tottakai ei mennä kenenkään pihoille tai mitään, mutta jos joku on jättänyt julkiseen leikkipuistoon jotain... Oppiipahan huolehtimaan tavaroistaan paremmin. Veikkaan, että oikeasti aika vähän mitään järkevää mihkään puistoihin edes jää. Vaikkapa mistäpä minä lapsettomana mitään tiedän.
   Muistuipa tästä mieleen eräs tapahtuma lapsuudestani, kun pikkuveljeni lempilelu oli kauppareissulla tippunut Prisman parkkipaikalle.
   No, siinä kävi lopulta hyvin, kun äiti lähti veljen kanssa takaisin Prismaan (kun lelu ei löytynyt autosta eikä pihasta), ja se sattuikin löytymään juuri siitä vierestä, jossa auto oli ollut parkissa. Veli oli superonnellinen ja helpottunut, ettei kukaan Epäpätevä Pöllö ollut käynyt varastamassa omalle pennulleen kuvitellen "Oppiipahan huolehtimaan".
   Lapsiarki on kaoottista, eikä unohtuneet lelut aina johdu huolimattomuudesta. Jopa aikuisilta itseltään tippuu välillä tavaroita, saatikka sitten lasten kanssa/lapsilta. Jos tippunut lelu on tärkeä, pelkkä säikähdys on ihan riittävä opetus, jos tässä sellaista nyt tarvitaan. Jos se ei ole tärkeä, en usko, että edes sen kadottaminen opettaisi yhtään mitään.

   Lainaa

  76. Kypsynyt norppa 7.7.2021 3:19
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kekseliäs mandariini: Kaikki lapset leikkivät mieluummin jollain muulla kuin omalla lelulla, joten on ihan normaalia, että leluja jätetään leikkipuistoihin muiden lasten iloksi. Jos kaikki tekisivät niin (eikä kukaan pöllisi niitä), niin lapsilla olisi siellä aina kivoja, uusia leluja leikittävänä. Monissa puistoissa on [...]
   Millä lailla puisto menee kiinni? Tarkoitetaanko tässä nyt jotain Puuhamaan tyylistä, vai mistä kyse? En ole nähnyt puistoja, joissa olisi ketään töissä tai mitään aukioloaikoja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: android, fontti, hevosleiri, hiekkalaatikko, kaupassa, kauppa, lapset, leiri, lelut, löytötavarat, puisto, ratsastusleiri, säilytyslokero, säästää, säästövinkki