Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 47

Auttakaa, en pidä lapseni kaverin nimestä.
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 47

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 68 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +642 (802 ääntä)
   Päivi on siis huolissaan, miten saisi lapsestaan opetettua itsensä kaltaisen rasistisen mulkun.

   Lainaa

  2. Piparjuuri 1.6.2021 0:15
   Tulos: +525 (633 ääntä)
   Taitaa Päivi olla se joka ei ymmärrä. Toivottavasti 7-vuotias on fiksumpi eikä kuuntele äidin rasistisia vihjailuja.

   Lainaa

  3. Nulkun Pissijä 1.6.2021 0:19
   Tulos: +594 (682 ääntä)
   Päivi, et koe olevasi rasisti, mutta kyllä sä olet.

   Lainaa

  4. Kaiteeton henkilö 1.6.2021 0:29
   Tulos: +293 (347 ääntä)
   Nulkun Pissijä: Päivi, et koe olevasi rasisti, mutta kyllä sä olet.
   Nyanssit tuottavat vaikeuksia Päivillekin. Joskin tämä asia on kyllä selvä.

   Lainaa

  5. Malttamaton hyönteinen 1.6.2021 0:46
   Tulos: -461 (609 ääntä)
   Päivi ei ole kyllä millään tavalla rasistinen. Ihan normaalia on hieman olla varuillaan tuollaisessa tilanteessa.

   Lainaa

  6. Höperö pöllö 1.6.2021 0:53
   Tulos: +108 (172 ääntä)
   Ei ***** Päivi.

   Lainaa

  7. Tulos: +368 (438 ääntä)
   Malttamaton hyönteinen: Päivi ei ole kyllä millään tavalla rasistinen. Ihan normaalia on hieman olla varuillaan tuollaisessa tilanteessa.
   Rasismi on melko normaalia - sitä on meistä useimmilla, ihminen on epäluuloinen - mutta kyllä tuo nyt nimenomaan on koulukirjamääritelmän mukaista rasismia.

   Lainaa

  8. Miesmäinen paska 1.6.2021 1:12
   Tulos: +291 (367 ääntä)
   En ole rasisti, MUTTA... = kyllä, olet rasisti.

   Lainaa

  9. Kaksoiskovera karpalo 1.6.2021 1:57
   Tulos: +404 (442 ääntä)
   Ei ymmärrä tilanteen nyansseja, kuten että Ahmedilla ei saa olla kavereita, koska hänen kuuluu syrjäytyä. Miten muuten hän voisi oppia ymmärtämään suomalaista kulttuuria ja kokea olevansa osa tätä yhteiskuntaa?

   Lainaa

  10. Kuteeton etana 1.6.2021 2:48
   Tulos: +213 (247 ääntä)
   Malttamaton hyönteinen: Päivi ei ole kyllä millään tavalla rasistinen. Ihan normaalia on hieman olla varuillaan tuollaisessa tilanteessa.
   Juuri näin. Samasta syystä kiellän lapsiani leikkimästä Kalvein, Jormien ja Marttojen kanssa. Ties vaikka ryhtyisivät kirvesmurhaajiksi.

   Lainaa

  11. Tyyni tonttu 1.6.2021 4:37
   Tulos: +318 (350 ääntä)
   Malttamaton hyönteinen: Päivi ei ole kyllä millään tavalla rasistinen. Ihan normaalia on hieman olla varuillaan tuollaisessa tilanteessa.
   Juu, ja sit ihmetellään kun tolleen normaalisti toimimisen jälkeen Ahmed ei ole sopeutunut suomalaiseen kulttuuriin, vaikka on täällä asunut melkein koko elämänsä. :)

   Lainaa

  12. Turmeltu maahinen 1.6.2021 4:54
   Tulos: -244 (308 ääntä)
   Lapsia kannattaa hiljalleen ja vaivihkaa aina tilaisuuden tullen opettaa että muut kulttuurit ovat erilaisia. Ja jotkut todella huonossa mielessä. Toimii aika huonosti jos vanhemmat alkavat paasaamaan kouluikäisen uusista kavereista. Ihan ymmärrettävä huoli kun lapsi voi saada ties mitä vaikutteita idän ihmeeltä.

   Lainaa

  13. Opiskeleva oppilas 1.6.2021 6:02
   Tulos: +166 (200 ääntä)
   Mikä päivi sitten on jollei rasisti?

   Lainaa

  14. apinaattori 1.6.2021 6:31
   Tulos: +100 (144 ääntä)
   Opiskeleva oppilas: Mikä päivi sitten on jollei rasisti?
   Ainakin vähän tyhmä. Rasisti joka ei tajua omaa rasismiaan ei voi olla ihan täysillä tehoilla liikkeellä.

   Lainaa

  15. apinaattori 1.6.2021 6:31
   Tulos: 0 (42 ääntä)
   Opiskeleva oppilas: Mikä päivi sitten on jollei rasisti?
   Ainakin vähän tyhmä. Rasisti joka ei tajua omaa rasismiaan ei voi olla ihan täysillä tehoilla liikkeellä.

   Lainaa

  16. Kahvitauoton piikkisika 1.6.2021 6:49
   Tulos: +226 (252 ääntä)
   Alkaa aina surettamaan tällaiset Päivit, sillä pahimmillaan lapset ottavat ohjeesta vaariin ja alkavat kiusaamaan toista, jolla on "outo" nimi tai "liian tumma" ihonsävy tai kulttuuri voi olla liian erilainen. Harvemmin niiltä lapsilta kysytään etukäteen, että minkä sävyisenä haluaisit syntyä, mistä suvun pitäisi olla kotoisin ja mikä nimi olisi sopivin, jotta olisi "normaali ja hyväksyttävä". Itse aikoinaan sain turpaan koulussa, koska olin liian tumma ollakseni "normaalilla luokalla". Kuulemma minun ulkonäölläni olisi pitänyt mennä maahanmuuttajien kouluun ja että eihän minun valkoinen äitini voinut mitenkään rakastaa tummaa isääni, vaan olin aivan varmasti raiskauksen tulos. Vielä aikuisenakin saan todistella, että ei en tullut kumiveneellä ryöstämään suomalaisten töitä ja miehiä, vaan olen ihan "oikea" suomalainen. Nyt kun odota esikoistani, toivon hänelle helpompaa koulutietä, jotta hän voisi keskittyä siihen olennaiseen, eli oppimiseen, kasvuun ja muiden kunnioittamiseen. Mutta kiitos näiden Päivien joudun opettamaan, että edelleen on ihmisiä, jotka eivät hyväksy erilaisuutta tai anna mahdollisuutta näyttää, millainen ihminen oikeasti on.

   Lainaa

  17. Tulos: +198 (258 ääntä)
   Pakko mainita että pikkusen huolestun tän aamun kommenttien äänijakaumista. Asiallisia kommentteja joissa puhutaan päivänselvästä asiasta (Päivi on rasisti) on alapeukutettu aika runsaasti. Näitä ”en ole rasisti, mutta”- ihmisiä on vaan edelleen pelottavan paljon eivätkä sitä edes välttämättä itse tunnista. Se on ainoa asia mikä tässä mokassa laittaa kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin.

   Lainaa

  18. Askarruttava ankerias 1.6.2021 7:30
   Tulos: +217 (247 ääntä)
   Turmeltu maahinen: Lapsia kannattaa hiljalleen ja vaivihkaa aina tilaisuuden tullen opettaa että muut kulttuurit ovat erilaisia. Ja jotkut todella huonossa mielessä. Toimii aika huonosti jos vanhemmat alkavat paasaamaan kouluikäisen uusista kavereista. Ihan ymmärrettävä huoli kun lapsi voi saada ties mitä vaikutteita idän ihmeeltä.
   Kannattaa kuitenkin jättää se muista kulttuureista opettaminen sellaisille ihmisille, jotka oikeasti tuntevat näitä kulttuureita sen sijaan, että perustaisivat tietämyksensä omiin ennakkoluuloihinsa.
   Ja Päiville ja muille päivinmielisille tiedoksi: rasismi ei ole pelkästään sitä, että huudellaan kadulla hävyttömyyksiä ulkomaalaistaustaisille. Myös syrjintä ja ulkopuolelle jättäminen ihmisen taustan vuoksi on rasismia.

   Lainaa

  19. Tulos: -131 (157 ääntä)
   Ahmed nimisten pitäisi vaihtaa nimeä ennen Suomeen tuloa

   Lainaa

  20. Tukintolvana 1.6.2021 8:23
   Tulos: +165 (187 ääntä)
   Tyyni tonttu: Juu, ja sit ihmetellään kun tolleen normaalisti toimimisen jälkeen Ahmed ei ole sopeutunut suomalaiseen kulttuuriin, vaikka on täällä asunut melkein koko elämänsä. :)
   Ahmed voi olla myös Suomessa koko elämänsä asunut suomalainen. Ja silti kohtaa rasismia arjessaan.

   Lainaa

  21. Tulos: +155 (175 ääntä)
   Lapsellani oli kaveri nimeltä Päivi. Jokin siinä haiskahti, joten sanoin, että kannattaa olla varuillaan, sillä ei noista koskaan tiedä.

   Lainaa

  22. Varma hedelmä 1.6.2021 8:32
   Tulos: +80 (94 ääntä)
   Malttamaton hyönteinen: Päivi ei ole kyllä millään tavalla rasistinen. Ihan normaalia on hieman olla varuillaan tuollaisessa tilanteessa.
   Entä jos kaverin nimi olisi Antti? Kenties jopa Pohjanmaalta?

   Lainaa

  23. Kelpo pussieläin 1.6.2021 9:16
   Tulos: +120 (132 ääntä)
   Päivin Ahmed-pelko on ihan turha. Jos lapsi on hankkiutuakseen huonoille teille niin se onnistuu siinä vitivalkoisessa seurassakin. Lapsen päätyessä sellaisille teille olisi myös aika mukavaa, jos lapsesta tuntuisi siltä, että hän voi luottaa vanhempiinsa ja puhua asioista ilman hysteeristä vastaanottoa. Niin ja minusta kasvoi täysin normaali ja vieläpä päihteetön "vaikka" paras kaverini tarhaikäisenä oli maahanmuuttajaperheen lapsi. Enemmän äitini karsasti erästä kantasuomalaista tyttöä, jonka äiti ilmeisesti petti miestään. Ei vissiin kokenut sitä hyväksi ympäristöksi lapselle. Sain kyllä silti leikkiä sielläkin.

   Lainaa

  24. Tulos: +44 (62 ääntä)
   En ole sitä mieltä, että Päivi olisi rasisti, mutta kyllä se vaan on.

   Lainaa

  25. Veres meduusa 1.6.2021 9:21
   Tulos: +99 (115 ääntä)
   Malttamaton hyönteinen: Päivi ei ole kyllä millään tavalla rasistinen. Ihan normaalia on hieman olla varuillaan tuollaisessa tilanteessa.
   Ai joo, hyvä että muistutit. Unohdin ihan kokonaan, 7-vuotias on arabikulttuureissa jo koulutettu tappaja joka hijadin nimissä yrittää käännyttää kaikki ympärillään olevat uusiksi Isisin taistelijoiksi ja itsemurhapommittajiksi.

   Lainaa

  26. Lähtemätön paprika 1.6.2021 10:12
   Tulos: +117 (125 ääntä)
   Eikös se ole hyvä juttu, että myös Ahmed käy koulussa ja kotoutuu Suomeen. Paremmin se onnistuu kun on kavereita.

   Lainaa

  27. Tulos: -20 (56 ääntä)
   Kyllä, vanhemmilla on liikaa rahaa, sekä liian vähän kiinnostusta kiinnittää huomiota siihen miten paljon antavat lapsiensa vedellä karkkia pitkin päivää, tai siihen että nämä heittää ruokaa harakoille. Varmaan tuntunut helpolta ratkaisulta saada omaa aikaa ja heittää muksuja muutamalla karkkipussilla ja hätistää ovesta ulos että pysyyvät poissa jaloista. Kirsikaksi kakun päälle, näyttävät vanhemmat myös olevan myös laiskoja ylimielisiä roskaajia sekä liian rikkaita arvostamaan ruokaa, kun näin hienosti on nämä tavat jo periytyneet lapsillekin.

   Lainaa

  28. Makaileva karjalanpiirakka 1.6.2021 10:24
   Tulos: -38 (60 ääntä)
   10 vuoden kuluttua Päivin lapsi on jengissä. Pitääkö nuo vastaanväittäjät normaalina, että leikkipuisto on täynnä karkkia ja sipsejä?

   Lainaa

  29. Lihava taikuri 1.6.2021 10:37
   Tulos: -29 (47 ääntä)
   AI KAUHEETA! Ahmed tulee varmaan tarjoamaan Päivin lapselle HUUMEITA! Kuka nyt viinoja oksentelee? Krapula niistä kyllä tulee mut sillonkaa en minä ainakaan oksentele, lähinnä jotkut teinit kännissä oksentaa.

   Lainaa

  30. Tulos: +33 (45 ääntä)
   Mä olen 38-vuotias enkä ymmärrä kaimani nyansseja. Tuntuu hyvältä kun kaikki Päivit on vajakkeja xD

   Lainaa

  31. Patalaiska lohikäärme 1.6.2021 11:04
   Tulos: +120 (136 ääntä)
   Onnea Päivi! olet tunnistanut mielessäsi vallitsevan ennakkoluulon. Nyt ratkaisevaa on, miten toimit. Kun kerran et koe olevasi rasisti, niin tietysti mietit järjellä, mistä mahtaa johtua, että nimi Ahmed saa olosi epämukavaksi. Kun sitten toteat, että onpa hullua tuomita joku (lapsi!) vain nimen perusteella, päätät antaa lapsesi leikkiä kaverinsa kanssa. Jos toimintatapa on joku muu, niin kyllä sinä Päivi sitten olet rasisti. Ennakkoluuloisuus ei vielä ole rasismia, toisten syrjiminen etnisen taustan takia on.

   Lainaa

  32. Pakastettu appelsiini 1.6.2021 11:08
   Tulos: +86 (96 ääntä)
   Lähtemätön paprika: Eikös se ole hyvä juttu, että myös Ahmed käy koulussa ja kotoutuu Suomeen. Paremmin se onnistuu kun on kavereita.
   Suurella todennäköisyydellä Ahmed 7 v on asunut koko ikänsä Suomessa.

   Lainaa

  33. Pakastettu appelsiini 1.6.2021 11:09
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   Säädin: Kyllä, vanhemmilla on liikaa rahaa, sekä liian vähän kiinnostusta kiinnittää huomiota siihen miten paljon antavat lapsiensa vedellä karkkia pitkin päivää, tai siihen että nämä heittää ruokaa harakoille. Varmaan tuntunut helpolta ratkaisulta saada omaa aikaa ja heittää muksuja muutamalla [...]
   Ne lapset osaa ihan itsekin mennä kauppaan vanhempien tietämättä ja ostaa sieltä niitä karkkeja...

   Lainaa

  34. Tulos: +56 (74 ääntä)
   Päivi ilmeisesti yrittää sanoa, että "7-vuotiasta kun ei vielä ole opetettu olemaan rasisti"

   Lainaa

  35. Varpaaton hyönteinen 1.6.2021 11:28
   Tulos: +45 (63 ääntä)
   Turmeltu maahinen: Lapsia kannattaa hiljalleen ja vaivihkaa aina tilaisuuden tullen opettaa että muut kulttuurit ovat erilaisia. Ja jotkut todella huonossa mielessä. Toimii aika huonosti jos vanhemmat alkavat paasaamaan kouluikäisen uusista kavereista. Ihan ymmärrettävä huoli kun lapsi voi saada ties mitä vaikutteita idän ihmeeltä.
   Eli mielestäsi lapsia kannattaa aivopestä muodostamaan mielipiteensä vanhempiensa näkökulmien mukaisesti. Kyllä kuulostaa taas varsin tervejärkiseltä touhulta.

   Lainaa

  36. Tulos: -87 (115 ääntä)
   Opiskeleva oppilas: Mikä päivi sitten on jollei rasisti?
   Realisti. Siinä missä Ahmed itse on toivon mukaan samanlainen viaton ja vauhdikas seitsenkesäinen pojankoltiainen kuin Päivin pentukin, valitettavasti tilastollinen todennäköisyys sille että Ahmedin isoveli ja tämän jengi myyvät ganjaa ja ryöstelevät esiteinejä steissillä on merkittävästi suurempi kuin jos uusi kaveri olisi nyt vaikka "Ville" - ja kyllähän tasan kaikki vanhemmat haluavat tietää minkä sortin perheen jälkikasvun kanssa se oma pentu hengailee, oli etnisyys sitten mikä tahansa. On hyvin mahdollista että Päivi myös pelkää lapseen tarttuvan vaikutteita islamilaisesta kulttuurista tai on lukenut kauhutarinoita Syyrian sisällissodassa kuolleista tai Al-Holin leirille päätyneistä kantasuomalaisista käännynnäisistä ja on nyt pienessä mielessään aivan varma että pojasta tulee myöhäisteininä Daeshin taistelija jos leikkii jonkun Ahmed -nimisen kanssa hiekkalaatikolla X-D Ei ole helppoa Ahmedilla :-)

   Lainaa

  37. Tulos: +43 (59 ääntä)
   Päivi on ilmeisesti laittanut tuon omalle seinälleen? Miten joku voi kuvitella, että tuollainen olisi ok (kun kaverinsa eivät reaktioista päätellen onneksi näin ajattele). Vielä sen jälkeen kun juuri oli kamala juttu hesarissa rasistisesti kiusatusta pikkupojasta (juu, kaikki eivät lue hesaria eikä tarvitsekaan, tuli vain itselle mieleen koska juttu oli todella järkyttävä).

   Lainaa

  38. riki sorsan veli 1.6.2021 11:45
   Tulos: -60 (72 ääntä)
   Huutista lapsellisille maailmanparantajille :D

   Lainaa

  39. Hupaisa paprika 1.6.2021 11:47
   Tulos: +61 (77 ääntä)
   Makaileva karjalanpiirakka: 10 vuoden kuluttua Päivin lapsi on jengissä. Pitääkö nuo vastaanväittäjät normaalina, että leikkipuisto on täynnä karkkia ja sipsejä?
   Päivin lapsi voi olla kymmenen vuoden kuluttua jengissä vaikkei ikinä olisi Ahmedista kuullutkaan. Luuletko onneton ettei ole muita jengejä kuin jotain maahanmuuttajien "perustamia"? Mitäs ne oli ne skinijengit silloin 90-luvulla ja 2000-luvun alussa? Varmasti on vieläkin olemassa sellaisia. Katupartiotkin lähti niistä ympyröistä muutama vuosi sitten. 00-luvun alussa meilläkin oli jengi jonka kanssa ryypättiin ja välillä kaverit tappeli muiden porukoiden kanssa, kaikki oltiin ihan täysin suomalaista alkuperää kun koko kaupungissa ei ollut kuin kourallinen tummaihoisia. Porukkaan kuului sekopäitä jotka lopetti hakkaamisen vasta kun uhrin hampaat jäi rystysiin kiinni. Varmaan niitäkin hirveästi lohdutti että hampaat lähti 100% suomalaisen nuoren käsittelyssä sen sijaan että sen olisi tehnyt joku maahanmuuttaja. Jengejä on ollut varmasti aina, ja niitä tulee varmasti myös aina olemaankin. Uskaltaisin silti väittää että meno on rauhoittunut niistä ajoista. Sekopää on sekopää ihonväriin tai kansallisuuteen katsomatta.
   Ja leikkipuistokommenttiin viitaten, ei, se tuskin on täysin normaalia että leikkipuisto on täynnä sipsiä ja karkkia. Mutta toisaalta kun niitä leikkipuistoja yöaikaan varsinkin käyttävät muutkin kuin pikkulapset niin minkäs teet. Ennemmin karkkia ja sipsiä kuin jotain käytettyjä neuloja.

   Lainaa

  40. King Arthur 1.6.2021 12:14
   Tulos: +67 (87 ääntä)
   Päivillä on käynyt kyllä huono tuuri. Nimittäin vaikuttaisi siltä että hänen lapsensa on syntynyt huonoon seuraan.

   Lainaa

  41. Tuomittu monni 1.6.2021 12:52
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Toivottavasti vanhemmat tosiaan tunnistaa ostamansa tuotteet, koska karkkipussejahan tunnetusti myydän ja valmistetaan vain yksi kappale per laji.

   Lainaa

  42. insinörtti 1.6.2021 14:25
   Tulos: -75 (103 ääntä)
   Päivillä on hyvä pointti, naurattaa tän kommenttipalstan päivittely ihankuin ahmedit ja muhammedit ei olis maailmassa ISO ongelma 1000 vuotta nykysivistyksen perässä kulkevine kulttuureineen. Noh, taitaa tänne enimmäkseen kommentoda kouluttamattomat outiemamat jotka ei osaa ajatella asioita objektiivisesti, eikä ymmärrä sitä että oma kapea mielipide ei ole yhtäkuin realiteetti.

   Lainaa

  43. Pekka Kana 1.6.2021 15:16
   Tulos: -69 (93 ääntä)
   En ymmärrä miksi rasismi lasketaan negatiiviseksi asiaksi. Itse ainakin olen rasisti ja myönnän sen. Tuttavapiirissäni on myös paljon muita rasisteja.

   Lainaa

  44. Tulos: +54 (66 ääntä)
   Pekka Kana: En ymmärrä miksi rasismi lasketaan negatiiviseksi asiaksi. Itse ainakin olen rasisti ja myönnän sen. Tuttavapiirissäni on myös paljon muita rasisteja.
   Tässä oli nyt spesifisti kyse äidin yrityksestä vieraannuttaa lapsensa kaveristaan tämän nimen/taustan vuoksi. Se on nähtävästi (onneksi!) useimpien täälläkin kommentoivien mielestä tuomittavaa.

   Lainaa

  45. Tulos: +55 (67 ääntä)
   Kaksoiskovera karpalo: Ei ymmärrä tilanteen nyansseja, kuten että Ahmedilla ei saa olla kavereita, koska hänen kuuluu syrjäytyä. Miten muuten hän voisi oppia ymmärtämään suomalaista kulttuuria ja kokea olevansa osa tätä yhteiskuntaa?
   Joo, onhan se hyvä että syrjäytyy ja joutuu elämään kela tuilla jotta nää samat rasistit voi sitten vuosien päästä ruikuttaa että miksi Ahmed ei hanki suomalaisia ystäviä ja integroidu suomalaiseen kulttuuriin, täällä vaan nostetaan kela tukia ruikun ruikun... Oikeesti mikä näitä päivejä vaivaa?

   Lainaa

  46. Tulos: +69 (91 ääntä)
   insinörtti: Päivillä on hyvä pointti, naurattaa tän kommenttipalstan päivittely ihankuin ahmedit ja muhammedit ei olis maailmassa ISO ongelma 1000 vuotta nykysivistyksen perässä kulkevine kulttuureineen. Noh, taitaa tänne enimmäkseen kommentoda kouluttamattomat outiemamat jotka ei osaa ajatella asioita [...]
   "1000 vuotta nykysivistyksen perässä" sanoo tyyppi joka pelkää erivärisiä ihmisiä.

   Lainaa

  47. Piparjuuri 1.6.2021 16:23
   Tulos: +30 (44 ääntä)
   Laura: "1000 vuotta nykysivistyksen perässä" sanoo tyyppi joka pelkää erivärisiä ihmisiä.
   Jep. Erivärisiä ihmisiä ja ilmeisesti myös äitejä, joilla on ulkonevat häpyhuulet?

   Lainaa

  48. Tulos: -11 (41 ääntä)
   Nulkun Pissijä: Päivi, et koe olevasi rasisti, mutta kyllä sä olet.
   Mutta kokemus on nykyään se, joka määrittää miten asia on. Et sinä voi sanoa, onko Päivi rasisti vai ei. Vain sillä on merkitystä, miten Päivi kokee asian.

   Lainaa

  49. Laajahko sakaali 1.6.2021 17:31
   Tulos: +50 (60 ääntä)
   insinörtti: Päivillä on hyvä pointti, naurattaa tän kommenttipalstan päivittely ihankuin ahmedit ja muhammedit ei olis maailmassa ISO ongelma 1000 vuotta nykysivistyksen perässä kulkevine kulttuureineen. Noh, taitaa tänne enimmäkseen kommentoda kouluttamattomat outiemamat jotka ei osaa ajatella asioita [...]
   Onneksi saimme tässä kuitenkin maistiaisen fiksun, sivistyneen ja korkeasti koulutetun ihmisen puheista!

   Lainaa

  50. Silityskuiva hyeena 1.6.2021 19:05
   Tulos: -42 (62 ääntä)
   Yhy rasismi. Voi jumalauta ku pitää aina itkeä jostain.

   Lainaa

  51. Theresa knorr 1.6.2021 19:30
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Yritin monta kertaa tykätä Christianin viimeisestä kommentista, muistamatta että nää oli feissarimokat.

   Lainaa

  52. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Pekka Kana: En ymmärrä miksi rasismi lasketaan negatiiviseksi asiaksi. Itse ainakin olen rasisti ja myönnän sen. Tuttavapiirissäni on myös paljon muita rasisteja.
   Hyvä kysymys tähän maailmanaikaan, jolloin laiskat ihmiset pyrkivät määrittämään asioita kokemuksen kautta. Rasismi ei ole pahasta koska se koetaan ikäväksi, eikä rasismi ole "kokemusta rasismista" vaikka sellainenkin kuolleena syntyneiden ajatusten kukkanen on korkeilta tahoilta esitetty.
   Rasismi on sitä kun "rodullisuus" koitetaan tuoda perusteeksi kaikkeen, myös asioihin joilla ei ole näistä piirteistä lähtevää kausaliteettia. Rasismi on objektiivisesti väärin, sillä se on päättelyvirhe. Jos olemme aavikolla, on perusteltavaa jakaa eri värisille ihmisille eri määrä aurinkovoidetta, sillä ihonväri vaikuttaa suoraan palamisriskiin. Jos etsimme joukostamme varasta, ei ole perusteltua epäillä ensimmäisenä tummaihoisia, sillä ihonväri ei vaikuta suoraan rikollisiin taipumuksiin.
   Voidaan kenties nähdä tilastollisesti merkittäviä eroja jonkinlaisten rikostentekijöiden tilastoissa ihonvärin perusteella ja tämä voi johdattaa osan ihmisistä uskomaan että kyseessä on luotettava peruste. Lähemmässä tarkkailussa huomaamme että vaikuttava tekijä ei kuitenkaan ole ihonväri vaan sosioekonominen tausta, ihonväristä riippumatta. Jos ymmärrät eron korrelaation ja kausaliteetin välillä, voit myös ymmärtää miksi rasismi on väärin tässäkin tapauksessa.
   Rasismin kannattajat voivat vetää tässä vielä viimeisenä oljenkortenaan välinpitämättömyyden: rotuerottelu "toimii", koska korrelaation turvin voidaan ottaa kiinni useita rikollisia ja vähät välittää viattomista uhreista. Tämä ei kuitenkaan ole mikään peruste, vaan moraalinen toiminta vaatii että käytämme ennemmin perusteita jotka jättävät useita rikollisia vapaaksi kuin sellaisia jotka tuomitsevat yhdenkään viattoman. Moraalittomat toimintatavat rapauttavat vakaata yhteiskuntaa ja sellainen lasketaan negatiiviseksi asiaksi.

   Lainaa

  53. Tulos: +35 (53 ääntä)
   Enpä ole ennen nähnyt kun omia rasistisia ennakkoasenteita kutsutaan "nyansseiksi". Tuntuu että viikottain tulee uusia kiertoilmaisuja kuvaamaan omaa rasismia.

   Lainaa

  54. Itseasiassa 1.6.2021 22:22
   Tulos: +42 (54 ääntä)
   Mä todella toivon ettei Päivi ole niitä jotka möykkäävät joka kommenttipalstalla, että kiusaaminen pitää lopettaa. Tietenkään tajuamatta lopettaa sitä ensin itse.

   Lainaa

  55. Lymfoidi käärme 1.6.2021 22:44
   Tulos: +23 (41 ääntä)
   Mistä tunnistaa rasistin? - Aloittaa lauseensa aina "En ole rasisti, mutta.."

   Lainaa

  56. Aurinkolasiton noita 1.6.2021 23:40
   Tulos: 0 (16 ääntä)
   Mikä Päivin lapsen nimi sitten on? Tyttö vai poika? Adolf, Aatu, joku muuten vaan cool valkoinen nimi? Erikoiskirjaimin taiteiltu stripparinimi? Varmasti kuitenkin jokin joka ei herätä mitään assosiaatioita mihinkään suuntaan.

   Lainaa

  57. Kiltti lammas 2.6.2021 19:50
   Tulos: -13 (27 ääntä)
   Lymfoidi käärme: Mistä tunnistaa rasistin? - Aloittaa lauseensa aina "En ole rasisti, mutta.."
   Ja tämä ei pidä paikkaansa. Omasta mielestä nykyinen keskustelukulttuuri on osasyyllinen. 
   Ellet erikseen sano, että et tarkoita pahaa, pahimmillaan menetät työsi, jos vihainen aktiiviporukka ottaa sinut hampaisiisi.

   Lainaa

  58. Kiltti lammas 2.6.2021 19:53
   Tulos: -11 (25 ääntä)
   Laura: "1000 vuotta nykysivistyksen perässä" sanoo tyyppi joka pelkää erivärisiä ihmisiä.
   Eihän kukaan ihonväristä ole puhunut. Mm. Arabit taitavat olla loppupeleissä valkoisempia, kuin esim Uralilta ja Aasiasta olevat ihmiset.
   Kulttuuri on ratkaisevatekijä, ei ihonväri.

   Lainaa

  59. Kiltti lammas 2.6.2021 19:55
   Tulos: -8 (20 ääntä)
   PK: En ole sitä mieltä, että Päivi olisi rasisti, mutta kyllä se vaan on.
   Ennakkoluulot eivät autonaattisesti ole rasismia.

   Lainaa

  60. Tulos: +3 (11 ääntä)
   En ole rasisti, mutta kyllä se on epäilyttävää jos jollain on ihossa enemmän melanimia kuin minulla.

   Lainaa

  61. Viallinen lihapiirakka 3.6.2021 8:40
   Tulos: +16 (24 ääntä)
   Minun asiakaspiirissäni on näitä monien pelkäämiä Ahmedeja ja Muhammedeja, toki myös "ihan tavallisia suomalaisia". Hiljattain monille heistä avautui mahdollisuus saada valtion myöntämää tukea, ja minun työnkuvaani kuuluu tuen hakemisessa avustaminen. Eräs tuen määrään vaikuttava tekijä on hakijan itsensä arvioitavissa, eikä ole tukea myöntävän tahon puolesta varmennettavissa millään tavalla. Yksikään maahanmuuttajataustainen ei pyrkinyt tässä yhteydessä hyötymään ilmoittamalla todellisuutta suurempia lukuja, vaan arviot olivan pikemminkin alakanttiin. Suomalaisista valitettavasti ei voi sanoa samaa.

   Lainaa

  62. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Silityskuiva hyeena: Yhy rasismi. Voi jumalauta ku pitää aina itkeä jostain.
   Yhy ei saa enää olla rasisti. Voi jumalauta ku pitää aina itkeä jostain.

   Lainaa

  63. Katala valas 3.6.2021 19:05
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Patalaiska lohikäärme: Onnea Päivi! olet tunnistanut mielessäsi vallitsevan ennakkoluulon. Nyt ratkaisevaa on, miten toimit. Kun kerran et koe olevasi rasisti, niin tietysti mietit järjellä, mistä mahtaa johtua, että nimi Ahmed saa olosi epämukavaksi. Kun sitten toteat, että onpa hullua tuomita joku (lapsi!) vain nimen [...]
   Kiitos, tätä tulin itsekin kommentoimaan. Pidän myös sitä ihan hyvänä, että Päivi tavallaan julkisesti kummeksuu tätä omaa ennakkoluuloista tunnettaan, vaikka toisessa kappaleessa aletaankin mennä kyllä aika metsään. 
   Toivottavasti itse ketjussa on ollut kaltaisiasi kommentoimassa lempeän selkeästi ja rohkaisemassa Päiviä katsomaan tunteen taakse ja ottamaan vastuuta valinnoista. Vanhempien asenteet voivat olla hyvin merkittäviä vaikuttimia siihen, miten lapset katsovat ja reagoivat asioihin. 

   Lainaa

  64. Todensanoja 7.6.2021 20:22
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Jos minulla olisi 7 vuotias, hän ei todellakaan liikkuisi ahmedien kanssa.

   Lainaa

  65. Oppia ikä kaikki 8.6.2021 10:33
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Ville: Päivi on siis huolissaan, miten saisi lapsestaan opetettua itsensä kaltaisen rasistisen mulkun.
   Suotta Päivi sitä murehtii. Kyllä ne tulevat ja miellyttävät kokemukset, Ahmedin kanssa opettavat Päivin lasta paremmin kuin mikään muu..

   Lainaa

  66. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Iso Hoo: Realisti. Siinä missä Ahmed itse on toivon mukaan samanlainen viaton ja vauhdikas seitsenkesäinen pojankoltiainen kuin Päivin pentukin, valitettavasti tilastollinen todennäköisyys sille että Ahmedin isoveli ja tämän jengi myyvät ganjaa ja ryöstelevät esiteinejä steissillä on merkittävästi suurempi [...]
   Nimeni on ville, ja minä tein kavereiden kanssa ylä-asteella ollessani kiljua, ja myin sitä muille.

   Lainaa

  67. Verkkaisa kookos 9.6.2021 10:09
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kiltti lammas: Ennakkoluulot eivät autonaattisesti ole rasismia.
   Ennakkoluulot nimenomaan OVAT rasismia, mikäli ne liittyvät ihmisen etnisyyteen.

   Lainaa

  68. Letittämätön kyyhky 9.6.2021 14:50
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Minulla oli hyvä kaveri alakouluikäisenä, jolla oli vähän vastaava nimi. Tosi kiva ja reilu poika, harmi että muutti toiselle paikkakunnalle. Ajauduin kuitenkin pienessä alakoulussani pahoille teille, kun luokallemme tuli täysin kantasuomalainen tyttö, joka alkoi systemaattisesti pompottaa muita luokkamme tyttöjä. Joko teit kuten tämä "jengijohtaja" halusi, tai jäit ilman kavereita ja sai osaksi kiusaamista. Niinpä tuli juotua kaljaa, poltettua röökiä ja hilluttua yömyöhään ulkona. Tämä "kaveri" myös varasti jopa vanhemmiltani rahaa. Onneksi yläkouluun pääsin vähän pidemmälle, ja vaihtui kaverit tervehenkisimpiin (myös maahanmuuttajia oli kaverina). Että valitettavaa Päiville, mutta ei sitä seuran hyvyyttä voi nimestä päätellä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ahmed, herkut, karkit, kuva, maahanmuuttajat, mamut, nimi, raha, rasismi, rasistit, roskat, sotku, vanhemmat