Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 3

Sääntö-Suomi iskee jälleen.
Puskaradio suhisee, osa 3

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +392 (436 ääntä)
   Tietää, että sääntö-suomi on tehnyt tehtävänsä ihmisten mieliin, kun aina - AINA - löytyy näitä Raulin kaltaisia nillittäjiä. Seuraavaksi ihmetellään, kun nuoret eivät halua alkaa yrittäjiksi..

   Lainaa

  2. Käyttämätön mango 8.6.2021 0:48
   Tulos: +293 (307 ääntä)
   Chris sai juuri sen tiedon, mitä kysyikin.

   Lainaa

  3. Epäselvä Satuhahmo 8.6.2021 1:32
   Tulos: +156 (226 ääntä)
   Mua jäi suunnattomasti häiritsemään että mitä tuo Chris nyt ajo tolla takaa?

   Lainaa

  4. Tulos: +320 (326 ääntä)
   Mä oon saanut vihat päälleni kun en maksanut veroja siitä että lenkitin kerran viikossa kahta koiraa ja tienasin siitä sen 5 euroa/viikko. Ei sillä, itsekin karsastan harmaata taloutta mutta ehkä nyt joku raja niuhotuksellekin. 20 euroa kuukaudessa, ei riitä edes bussikorttiin.

   Lainaa

  5. Arvoliberaali leopardi 8.6.2021 2:09
   Tulos: +276 (276 ääntä)
   Epäselvä Satuhahmo: Mua jäi suunnattomasti häiritsemään että mitä tuo Chris nyt ajo tolla takaa?
   Hänellä on joku video- tai valokuvausidea, johon tarvitsisi ympäristöksi uima-altaan. Uimahalliin on hankala saada lupaa mennä kuvaamaan, eikä tausta välttämättä ole teemaan sopiva, joten yksityisiltähän sitä on kyseltävä.

   Lainaa

  6. Seinätön taikuri 8.6.2021 3:01
   Tulos: +208 (210 ääntä)
   James: Tietää, että sääntö-suomi on tehnyt tehtävänsä ihmisten mieliin, kun aina - AINA - löytyy näitä Raulin kaltaisia nillittäjiä. Seuraavaksi ihmetellään, kun nuoret eivät halua alkaa yrittäjiksi..
   Luulen, että tuo menee toisinpäin: Raulin kaltaiset tyypit on luoneet Sääntö-Suomen, Suomen yhteiskunta ei erityisesti ole luonut Raulia. Muutenhan me kaikki oltaisiin opittu, että pakettiautolla ei siirretä kaverin huonekalua.

   Lainaa

  7. Kuiva Apina 8.6.2021 4:45
   Tulos: +111 (115 ääntä)
   Paitsi että alle 2000 kg painava pakettiauto ei nykylain mukaan tarvitse edes ilmoitusta Trafiin, puhumattakaan liikenneluvasta tai muutoskatsastuksesta.

   Lainaa

  8. tööttäävä tööttieläin, entinen marjatta 8.6.2021 5:41
   Tulos: +104 (136 ääntä)
   Noniin. Nyt tiedän mihin vaimo jatkossa vetoaa, eikä tuo sitä yhtä kaljaa jääkaapista sohvalle.

   Lainaa

  9. Yököttävä kesyaasi 8.6.2021 6:41
   Tulos: +146 (154 ääntä)
   tööttäävä tööttieläin, entinen marjatta: Noniin. Nyt tiedän mihin vaimo jatkossa vetoaa, eikä tuo sitä yhtä kaljaa jääkaapista sohvalle.
   Anniskeluluvan puuttumiseen)

   Lainaa

  10. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Muutoskatsastaakin vielä pitäisi.

   Lainaa

  11. Tulos: +187 (189 ääntä)
   Eli ne kymmenet kerrat kun ollaan kavereitten kanssa toisiamme autettu esim muutoissa, niin se on ollut pois muutofirmojen tuloista ja ei ole ollut lupa-asiat kunnossa :)

   Lainaa

  12. Myötätunnoton hilleri 8.6.2021 7:50
   Tulos: +56 (70 ääntä)
   Pöljä: Mä oon saanut vihat päälleni kun en maksanut veroja siitä että lenkitin kerran viikossa kahta koiraa ja tienasin siitä sen 5 euroa/viikko. Ei sillä, itsekin karsastan harmaata taloutta mutta ehkä nyt joku raja niuhotuksellekin. 20 euroa kuukaudessa, ei riitä edes bussikorttiin.
   Näille nillittäjille voi vastata, että veroja maksetaan sen jälkeen kun vuositulot ylittää 14t. Alvin maksu tulee vähän aikaisemmin.
   (Tai tulothan pitää ilmoittaa verottajalle mutta niistä ei mene veroja)
   Samaan kategoriaanhan menee kaikenlainen pikkutienesti, kuten kirpparimyynti, luonnonmarjojen poiminta jne.

   Lainaa

  13. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Näille nillittäjille voi vastata, että veroja maksetaan sen jälkeen kun vuositulot ylittää 14t. Alvin maksu tulee vähän aikaisemmin. (Tai tulothan pitää ilmoittaa verottajalle mutta niistä ei mene veroja) Samaan kategoriaanhan menee kaikenlainen pikkutienesti, kuten kirpparimyynti, luonnonmarjojen poiminta jne.
   Näinhän se on.
   Paitsi luonnonmarjojen poiminta (ja kaikki muukin luonnonvaraisen tuotteen myynti) on verotonta tuloa. Siinä ei tarvitse miettiä mitään vuositulojen määrää.

   Lainaa

  14. Tulos: +52 (62 ääntä)
   Mut näille Rauleille on ihan fine jobbaille autoja ja myydä niitä sit eteenpäin sen 30kpl vuodessa? Sehän ei kato ole elinkeinoa tai verotettavaa kun omia autojaan laittaa ja myy...

   Lainaa

  15. Jalaton kultakala 8.6.2021 9:39
   Tulos: -19 (29 ääntä)
   Harmaa talous on valitettavasti kyllä niin iso osa taloutta mm. huumekaupan takia että mahtaisikohan tämä yhteiskunta ilman pyöriäkään? Systeemissä se vika on.

   Lainaa

  16. Tulos: -38 (46 ääntä)
   Arvoliberaali leopardi: Hänellä on joku video- tai valokuvausidea, johon tarvitsisi ympäristöksi uima-altaan. Uimahalliin on hankala saada lupaa mennä kuvaamaan, eikä tausta välttämättä ole teemaan sopiva, joten yksityisiltähän sitä on kyseltävä.
   Minä sain kyllä kerran otettua kuvia uimahallista kun siellä oli yksityistilaisuus johon minut oli kutsuttu. Koko halli oli vuokrattu vain meille pariksi tunniksi joten päätin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja otin kerrankin sisäkuvia uimahallista. Kaikki kuvat ovat vain yleiskuvia, ei siinä keitään tiettyjä henkilöitä ole kuvattu.

   Lainaa

  17. Huoliteltu ankerias 8.6.2021 9:52
   Tulos: +96 (98 ääntä)
   foo: Minä sain kyllä kerran otettua kuvia uimahallista kun siellä oli yksityistilaisuus johon minut oli kutsuttu. Koko halli oli vuokrattu vain meille pariksi tunniksi joten päätin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja otin kerrankin sisäkuvia uimahallista. Kaikki kuvat ovat vain yleiskuvia, ei siinä keitään tiettyjä henkilöitä ole kuvattu.
   No, jos tässä haettiin pienimuotoiseen kuvaamiseen lyhytaikaista tilaa, niin koko uimahallin vuokraaminen voisi tulla aika kalliiksi verrattuna tuttavan kellarialtaaseen :)

   Lainaa

  18. Rekisteröity lehmä 8.6.2021 9:53
   Tulos: +74 (78 ääntä)
   foo: Minä sain kyllä kerran otettua kuvia uimahallista kun siellä oli yksityistilaisuus johon minut oli kutsuttu. Koko halli oli vuokrattu vain meille pariksi tunniksi joten päätin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja otin kerrankin sisäkuvia uimahallista. Kaikki kuvat ovat vain yleiskuvia, ei siinä keitään tiettyjä henkilöitä ole kuvattu.
   Jotenkin veikkaan, että koko uimahallin vuokraaminen yhtä harrastelijavideota tai muutamaa valokuvaa varten menee hieman yli Chrisin tälle projektille varaamasta budjetista.
   Totta kai yksityistilaisuudessa on helpompi saada lupa kuvata mitä lystää, mutta jos yrität ihan normaaliin aukioloaikana mennä uimahalliin kuvaamaan yhtään ketään, niin sinut heitetään aika nopeasti pihalle.

   Lainaa

  19. Tulos: +95 (99 ääntä)
   Sam: Eli ne kymmenet kerrat kun ollaan kavereitten kanssa toisiamme autettu esim muutoissa, niin se on ollut pois muutofirmojen tuloista ja ei ole ollut lupa-asiat kunnossa :)
   Entäs ne kerrat, kun olette kuskanneet toisianne? Ei taida taksilupaa löytyä.

   Lainaa

  20. Musta kiivi 8.6.2021 10:13
   Tulos: +60 (70 ääntä)
   Onkohan Raulilla omat luvat kunnossa? Vaikuttaisi esiintyvän jonkinsortin viranomaisena ja ehkä vähän poliisinkin tontilla. Noita oikeuksia ei käyttöönsä saakaan ihan yksipuoleisella ilmoituksella, että ai jai jai Rauli, taidat olla aika isossa qsessa nyt!

   Lainaa

  21. Tulos: +33 (39 ääntä)
   James: Tietää, että sääntö-suomi on tehnyt tehtävänsä ihmisten mieliin, kun aina - AINA - löytyy näitä Raulin kaltaisia nillittäjiä. Seuraavaksi ihmetellään, kun nuoret eivät halua alkaa yrittäjiksi..
   Mä luulen että Raulin kaltaiset vatulat on enemmänkin se syy, kuin sääntö-Suomi. Nimittäin Suomessa ei ole ollut kuin pieni murto-osa niistä kaikista luvista, säännöistä  ja vaatimuksista, mistä nämä kahjot jatkuvasti kitisevät. Pohjaan tämän toki vain omaan kokemukseen. Sinun kokemus voi olla erilainen.

   Lainaa

  22. Jakamaton biisoni 8.6.2021 13:01
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Leikkasin eilen omat hiukseni, mitään lupia tälläiseen yrittäjätoimintaan ei tietenkään löydy. Onko nyt kohta poliisit oven takana😱

   Lainaa

  23. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Jakamaton biisoni: Leikkasin eilen omat hiukseni, mitään lupia tälläiseen yrittäjätoimintaan ei tietenkään löydy. Onko nyt kohta poliisit oven takana😱
   Mä oon jo vuosia joutunut ajamaan pääni kaljuksi noin joka toinen päivä(en suostu Suppo Taalasmaaksi), mutta käyn aina ajon jälkeen heittämässä lähimmälle parturille parikymppiä varmuuden vuoksi.

   Lainaa

  24. Karmia maito 8.6.2021 14:10
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Onko kellään kotona sisällä isoa kassakaappia täynnä rahaa? Tai tunteeko sellaista tahoa? Saa vinkata kaikki kontaktit.

   Lainaa

  25. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Sam: Eli ne kymmenet kerrat kun ollaan kavereitten kanssa toisiamme autettu esim muutoissa, niin se on ollut pois muutofirmojen tuloista ja ei ole ollut lupa-asiat kunnossa :)
   No siis kyllähän ne on ihan suoraan pois muuttofirmojen tuloista. Jos kakilla olisi kavereita, jotka voivat ja haluavat auttaa muutossa, niin ei niitä firmoja tarvittaisi mihinkään. Paitsi ehkä joidenkin yritysten muuttoihin. 
   Mutta ei se silti tarkoita, että ihmisten täytyisi käyttää muuttofirmoja, vain jotta niillä riittäisi töitä. Yritystoiminta on juuri sellaista, että tarjotaan palveluita joita tarvitaan, jos kysyntää ei ole tarpeeksi niin sitten sitä ei vaan ole ja pitää tarjota jotain muuta. Ei kaikilla ole edes varaa muuttofirmoihin. 

   Lainaa

  26. Tulos: +1 (29 ääntä)
   James: Tietää, että sääntö-suomi on tehnyt tehtävänsä ihmisten mieliin, kun aina - AINA - löytyy näitä Raulin kaltaisia nillittäjiä. Seuraavaksi ihmetellään, kun nuoret eivät halua alkaa yrittäjiksi..
   Ehkä yrittäjäksi ryhtymiseen löytyisi enemmän innokkaita jos ei joutuisi kilpailemaan harmaata taloutta edustavien epäyrittäjien kanssa. Vaikee pärjätä jos itse maksaa luvat ja verot, mutta kilpailija ei. En väitä että Olli olisi harmaan talouden edustaja tai yrittäjä. Ilmoitus vaikuttaa ihan vaan hyväntahtoisesta kertakeikasta. Ja ei ole verrattavissa kavereille kotona tehtyihin kampauspalveluihin. Jos se tehdään erillisessä liiketilassa tai sitä markkinoidaan, sitten alkaa olla yritystoimintaa.

   Lainaa

  27. Tulos: +1 (13 ääntä)
   Rauli, ime parsaa. Taitaa olla jossain kuljetusliikkeessä liian pienellä liksalla, tai sitten joku urpo juristi.

   Lainaa

  28. Tulos: +12 (24 ääntä)
   Tällaiset Raulit vituttaa aivan helvetisti. Kaveri kävi tänään kahvilla mun luona, oliko se pois kahviloilta. Mistä väitä saatanan jeesustelioita tulee. Oma elämä ilmeisesti niin hirveetä paskaa, että ei ole muuta tekemista kuin tehdä kaikkien muittenkin elämästä paskaa.

   Lainaa

  29. Tulos: -12 (22 ääntä)
   Puskaradiossako niitä lähimmäisiä autetaan? :D jotenkin ihmisiltä menee nyt vähän normaali apu ja selkeä tienestien hankkiminen sekaisin

   Lainaa

  30. Tulos: -7 (21 ääntä)
   Nimi: No siis kyllähän ne on ihan suoraan pois muuttofirmojen tuloista. Jos kakilla olisi kavereita, jotka voivat ja haluavat auttaa muutossa, niin ei niitä firmoja tarvittaisi mihinkään. Paitsi ehkä joidenkin yritysten muuttoihin.  Mutta ei se silti tarkoita, että ihmisten täytyisi käyttää muuttofirmoja, [...]
   niin tässähän ei ole kyse siitä, että tekee itse ja säästää muutossa 
   vaan siitä, että kun rupeaa markkinoimaan muuttopalvelua jossain sosiaalisessa mediassa ja ottaa siitä rahaa vastaan mutta ei maksa veroja niin silloin se on tosiaan kilpailuetua muihin alalla toimiviin 
   sama homma kuljetusjupakassa, toki voit vastikkeetta kuljettaa tavaraa miten haluat 
   tai tehdä kaverillesi vaikka palveluksen, mutta sitten kun rupeat markkinoimaan palveluasi ja otat siitä rahaa niin alkaa menemään harmaalle alueelle 

   Lainaa

  31. Tulos: +2 (6 ääntä)
   JP: Näinhän se on.Paitsi luonnonmarjojen poiminta (ja kaikki muukin luonnonvaraisen tuotteen myynti) on verotonta tuloa. Siinä ei tarvitse miettiä mitään vuositulojen määrää.
   Pitää jonkin rajan jälkeen. En muista paljonko raja...

   Lainaa

  32. Itseasiassa 9.6.2021 11:44
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Mun lanko leikkas mun hiukset ja annoin sille siitä hyvästä sixarin kaljaa. En edes uskalla ajatella montaako lakia tässä nyt on rikottu.

   Lainaa

  33. Kostutettu leopardi 10.6.2021 0:40
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Tota kuljetusapuhommaa on syytä käyttää harkiten, varsinkin silloin jos olet työntämässä koko omaisuuttasi, lue: muuttokuormaa, puolitutun tahi jopa tuntemattoman kyytiin. Sattuipa kerran niin että firabelimuuttoauto oli lähtenyt Savosta ja menossa Turkuun. Sitten tuli pari muuttujaa ja tämä auto pyörähti Keski-Suomessa katon kautta ympäri päätyen pellolle, kuorma leviten pitkin ja poikin ja kaikki missä oli ilmaa välissä, hajosi tietysti. Sohvat, sängyt, jne. Ja autossa ei tietenkään liikennelupia saati siihen liittyviä vakuutuksia. Itse liityin asiaan niin että ajoin tämän keikan loppuun, lastasimme romut kyytiin oman työnantajani autoon ja vein perille. Tämä autonsa kaataja lähti mukaan, ja kuorman omistaja oli Turussa vastassa. Siinä pääsi nuorelta parilta itku kun raotin perälautaa. Melko pitkään neuvottelivat mutta jonkinlaiseen sopuun pääsivät korvaushinnasta ja ilmeisesti tämä jopa suoritettiin kun ei kutsua käräjille tullut todistajan ominaisuudessa. Tämä tapahtui markka-aikaan joskun vuosituhannen vaihteen tietämillä. Jos asianosaiset lukevat tämän ja tunnistavat itsensä niin kertokaa toki kuulumiset.

   Lainaa

  34. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Epäselvä Satuhahmo: Mua jäi suunnattomasti häiritsemään että mitä tuo Chris nyt ajo tolla takaa?
   Ehkä miettii uima-altaan rakentamista ja kaipaa vinkkejä tai kokemuksia?

   Lainaa

  35. Suojaton herne 10.6.2021 8:27
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Seinätön taikuri: Luulen, että tuo menee toisinpäin: Raulin kaltaiset tyypit on luoneet Sääntö-Suomen, Suomen yhteiskunta ei erityisesti ole luonut Raulia. Muutenhan me kaikki oltaisiin opittu, että pakettiautolla ei siirretä kaverin huonekalua.
   Minä puolestani olen sitä mieltä, että sääntö-Suomi on seurausta usein esiintyvästä "Ei se ole laissa kiellettyä"/"Ei se haittaa jos minä..." -asenteesta, ts. itsekkäästä öykkäröinnistä. Mitä enemmän ihmiset käyttävät tervettä järkeä ja ottavat toisensa huomioon, sitä vähemmän lakeja ja asetuksia tarvitaan sääntelemään käyttäytymistä. Lisätään nyt vielä, että mielestäni satunnainen ei-ammattimainen tavarankuljetus tavaroiden omistajan omalla vastuulla nyt on asiana niin vähämerkityksellinen että siitä kenenkään on turha hermostua.

   Lainaa

  36. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tylsimys: Ehkä yrittäjäksi ryhtymiseen löytyisi enemmän innokkaita jos ei joutuisi kilpailemaan harmaata taloutta edustavien epäyrittäjien kanssa. Vaikee pärjätä jos itse maksaa luvat ja verot, mutta kilpailija ei. En väitä että Olli olisi harmaan talouden edustaja tai yrittäjä. Ilmoitus vaikuttaa ihan vaan [...]
   Se on juurikin näin. Tämän tyyppiset yksinkertaiset säännöt luovat toiminnalle läpinäkyvyyttä ja helpottavat kuluttajan suorittamaa hintavertailua.

   Lainaa

  37. Tulos: -2 (6 ääntä)
   MIten ihmset jaksaa provosoitua noista ilmi selvistä provosoinenista. Ja täällä kommenteissa vielä. Aikuset ihmiset!

   Lainaa

  38. Villi pomelo 12.6.2021 10:12
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tässä nyt vaan ei millään tavalla ollut kyse siitä että kaveria jeesataan kun julkisessa ryhmässä haetaan tavaraa kuljetettavaksi.

   Lainaa

  39. Kypsynyt norppa 8.7.2021 5:14
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Villi pomelo: Tässä nyt vaan ei millään tavalla ollut kyse siitä että kaveria jeesataan kun julkisessa ryhmässä haetaan tavaraa kuljetettavaksi.
   Miksi ei? Koska ei tuntenut henkilöä riittävän pitkään? Sitten olisin samaa mieltä, jos olisi puhuttu jotain hinnasta, mutta tässä ei mikään vielä viittaa siihen, että olisi pyytänyt jotain vastineeksi.

   Lainaa

  40. Letittämätön kärpänen 29.7.2021 9:16
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Tämä luvanvaraisuus pelleily alkaa mennä melko naurettavaksi farssiksi. Kohta ei saa pyyhkiä persettään ilman pätevyyttä, vaan pitää ostaa se palveluna joltakin, jolla on siihen vasdittava sertifikaatti.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: harmaa talous, kuva, lupa, luvat, pakettiauto, tavaran kuljetus, uima-allas