Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 162

Kun vedät hieman pidemmät päikkärit historiantunnilla.
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 162
Arvonta! Feissarimokat palasi Facebookiin upouudella sivulla ja arvomme 40 €. Osallistu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 80 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +499 (539 ääntä)
   Auschwitzin interrail-kuvat kuulostaa jotenkin väärältä.

   Lainaa

  2. Peittynyt kauris 10.6.2021 1:12
   Tulos: +400 (414 ääntä)
   Joku piste on ylitetty, kun kysytään somessa millainen keli ulkona on.

   Lainaa

  3. Vaikea nauta 10.6.2021 1:36
   Tulos: +359 (427 ääntä)
   Itse Auschwitz-Birkenaussa käyneenä ihmettelin sitä, kuinka jotkut hymyillen poseerasivat kuvissa..

   Lainaa

  4. Nukkuva metsämarja 10.6.2021 1:38
   Tulos: -587 (715 ääntä)
   Sitkeästi tuntuu elävän tuo 6 miljoonan valhe.

   Lainaa

  5. Kapeahko muurahainen 10.6.2021 3:30
   Tulos: +368 (378 ääntä)
   En ihan hahmota, mikä tuossa kampausjutussa oli sellaista, minkä vuoksi se on täällä.

   Lainaa

  6. Haluton karhu 10.6.2021 4:27
   Tulos: +243 (247 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: En ihan hahmota, mikä tuossa kampausjutussa oli sellaista, minkä vuoksi se on täällä.
   Samaa mietin. Siinä ei ollut mitään erityistä mokaa eikä se ollut muutoin hauska. Oliko moka se, että Sara sanoi "parturi" kampaajan sijaan? Vai se ettei hän tiennyt että jokainen kampaaja ilmeisesti (ainakin kommentoijan mukaan) osaa tuollaisen kampauksen tehdä? Ei kai tuo nyt mitään yleistietoon kuuluvaa tietoa ole. Ei minulla ainakaan mitään käsitystä siitä millaiset kampaukset kuuluvat "joka kampaajaan" tuntemukseen, vaikka olen nainen jolla aina ollut pitkät hiukset ja kampaamokäytejäkin ehtinyt yksi jos toinenkin kertyä tähän ikään mennessä.

   Lainaa

  7. Kommentoin 10.6.2021 6:22
   Tulos: -91 (155 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: En ihan hahmota, mikä tuossa kampausjutussa oli sellaista, minkä vuoksi se on täällä.
   Kyseisen kampauksen pystyis tekemään vaikka ihan normi ihminen katsomalla tutoriaalin netistä. Pohjana perus letti, missä jotenkin tiputetaan yksi aina alas. Waterfall braid haulla löytyy :)

   Lainaa

  8. Kommentoin 10.6.2021 6:23
   Tulos: +84 (120 ääntä)
   Vaikea nauta: Itse Auschwitz-Birkenaussa käyneenä ihmettelin sitä, kuinka jotkut hymyillen poseerasivat kuvissa..
   Mä en varmaan pystyis ottaa yhtään kuvia siellä :o

   Lainaa

  9. Tulos: +152 (174 ääntä)
   Peittynyt kauris: Joku piste on ylitetty, kun kysytään somessa millainen keli ulkona on.
   Jasmin on varmaan muuttanut ekaa kertaa korkeammalle kuin kolmanteen kerrokseen ja tuntee jostain syystä siitä nyt ylpeyttä. Näinpä hänellä olisi pakottava tarve päästä ilmoittamaan tarkemmin kerrosnumero somessa muttei ihan sitä kehdannut suorilta tehdä vaan yrittää saada jonkun kysymään sitä häneltä.

   Lainaa

  10. Raitis gerbiili 10.6.2021 7:16
   Tulos: +135 (157 ääntä)
   Vaikea nauta: Itse Auschwitz-Birkenaussa käyneenä ihmettelin sitä, kuinka jotkut hymyillen poseerasivat kuvissa..
   Samaa ihmettelin! 
   Iloisia pariskuntakuvia otettiin "arbeit macht frei" portin alla.. Ihana lomamuisto :(

   Lainaa

  11. Kuumeeton mansikka 10.6.2021 7:18
   Tulos: -70 (152 ääntä)
   Vaikea nauta: Itse Auschwitz-Birkenaussa käyneenä ihmettelin sitä, kuinka jotkut hymyillen poseerasivat kuvissa..
   Minua ihmettelen sitä miksi kukaa haluaa siellä käydä. Vaikka historialliset paikat kiinnostaa matkoilla, niin keskitysleirit jää väliin. Mulle riittää tieto siitä mitä on tapahtunut ja nähdyt kuvat.

   Lainaa

  12. Tulos: +112 (118 ääntä)
   Peeke: Jasmin on varmaan muuttanut ekaa kertaa korkeammalle kuin kolmanteen kerrokseen ja tuntee jostain syystä siitä nyt ylpeyttä. Näinpä hänellä olisi pakottava tarve päästä ilmoittamaan tarkemmin kerrosnumero somessa muttei ihan sitä kehdannut suorilta tehdä vaan yrittää saada jonkun kysymään sitä häneltä.
   Mietin kanssa, että ehkä yrittää rakennuksen korkeudella ja sataman läheisyydellä vihjata asuvansa jossain kalliilla alueella..

   Lainaa

  13. Tulos: -25 (45 ääntä)
   traumcity: Auschwitzin interrail-kuvat kuulostaa jotenkin väärältä.
   Junallahan sinne useimmat päätyivät, mutta millähän google-haulla tullut kuvat eteen ja kuinka houkuttelevia kuvat olisi matkailumielessä`Toki onhan näitä sanontoja "Näe Pariisi ja kuole"

   Lainaa

  14. Tulos: -147 (177 ääntä)
   Jos yhden ruumiin hävittäminen polttamalla vie 30min? eikö tuo ole aika tehotonta.Oliko noita uuneja satoja tuolla

   Lainaa

  15. Tuhoisa ankerias 10.6.2021 8:11
   Tulos: +270 (276 ääntä)
   Kuumeeton mansikka: Minua ihmettelen sitä miksi kukaa haluaa siellä käydä. Vaikka historialliset paikat kiinnostaa matkoilla, niin keskitysleirit jää väliin. Mulle riittää tieto siitä mitä on tapahtunut ja nähdyt kuvat.
   Harvemmalle se varmaankaan on mikään "hei jes mennään Auschwitziin" -kohde, mutta kyllä siellä käyminen teki ainakin minuun lähtemättömän vaikutuksen. Tieto ja kuvat ovat aina kuitenkin eri asia kuin nähdä paikka itse. Se tekee tapahtumat ihan eri tavalla todeksi. Ja sitä selkeästi tarvitaan kun tässäkin keskustelussa jo joku puhuu "6 miljoonan valheesta".

   Lainaa

  16. Nenäkäs hilleri 10.6.2021 8:12
   Tulos: -105 (119 ääntä)
   Ihmetyttää kyllä että jengi edes ottaa kuvia auschwitzista. Toi on kiellettyä 109 maassa. Googlaa "109 countries jews" jos haluut oppia lisää.

   Lainaa

  17. Tyyni tonttu 10.6.2021 8:13
   Tulos: +215 (233 ääntä)
   Nukkuva metsämarja: Sitkeästi tuntuu elävän tuo 6 miljoonan valhe.
   No, valhe ja valhe. Tarkan luvun antaminenhan on tietenkin mahdotonta puutteellisen tai olemattoman dokumentoinnin takia. Tuhoamisleireillä, kuten Auschwitz-Birkenaussa toki itsessään ei kuollut kuin "vain" arviolta 3 milj. juutalaista, mutta Hitlerin hallinnon alaisuudessa yhteensä kuolleiden määrässä ei tuo kuusi miljoonaa varmasti kovin pahasti väärässä ole.

   Lainaa

  18. Säädytön lehmä 10.6.2021 8:19
   Tulos: +66 (74 ääntä)
   Peittynyt kauris: Joku piste on ylitetty, kun kysytään somessa millainen keli ulkona on.
   Jasminin julkaisu menee yli omankin ymmärryksen… 
   Vaikka edellisessä asunnossa oli vähän samankaltainen ongelma; Aina kesäsin joutui tihrustamaan päivän säätä tarkkaan ja kysellä lähipiiriltä mitä niillä on päällä 😁
   Asunnon kaikki ikkunat itään, eli parvekkeella oli jo heti aamusta aikamoiset asteet. Iso talo, joten kun meni kadulle (länsi) missä ei paistanut aurinko vielä ollenkaan, oli siellä aivan jäätävän kylmä. Useamman vuoden siinä tuli asuttua ja monet kerrat pukeuduttua aivan väärin. 

   Lainaa

  19. Tulos: -24 (24 ääntä)
   Based Camilla

   Lainaa

  20. Kysyn vaan 10.6.2021 8:36
   Tulos: +167 (189 ääntä)
   Nukkuva metsämarja: Sitkeästi tuntuu elävän tuo 6 miljoonan valhe.
   Taas perinteinen tietäjä paikalla, koitappa vaikka perustella mistä sä otat tiedot kun holokaustin aikainen dokumentaatio ei ole parasta. Voit samalla toimittaa tiedot kaikille virallisille tahoille, he varmasti ovat kiinnostuneet juuri sinun täydellisistä tiedoista, ja voivat korjata asiat historian kirjoihin.

   Lainaa

  21. Puolikiero_savolainen 10.6.2021 8:54
   Tulos: +190 (214 ääntä)
   Nukkuva metsämarja: Sitkeästi tuntuu elävän tuo 6 miljoonan valhe.
   Vähemmän selkeästi tuntuu vielä elävän tuo holokaustin kieltäminen herran vuonna 2021. Mitäs jos ottaisit pään pois pyllystä ja lukisit enempi aiheesta? Ja ei, en tarkoita niitä jänniä nettisivuja joista olet tähän asti ”tietosi” ammentanut.

   Lainaa

  22. Tulos: -83 (119 ääntä)
   Tyyni tonttu: No, valhe ja valhe. Tarkan luvun antaminenhan on tietenkin mahdotonta puutteellisen tai olemattoman dokumentoinnin takia. Tuhoamisleireillä, kuten Auschwitz-Birkenaussa toki itsessään ei kuollut kuin "vain" arviolta 3 milj. juutalaista, mutta Hitlerin hallinnon alaisuudessa yhteensä kuolleiden [...]
   Mistä revit tuon 3 miljoonaa??? Tämän hetkiset arviot ovat 1,1-1,5 miljoonaa. Paljon sekin, mutta tuollainen valehtelu ja vääristely on juuri oikean historiankirjoituksen vastaista.

   Lainaa

  23. Tupakoimaton raparperi 10.6.2021 10:01
   Tulos: +84 (92 ääntä)
   Mimmi: Mietin kanssa, että ehkä yrittää rakennuksen korkeudella ja sataman läheisyydellä vihjata asuvansa jossain kalliilla alueella..
   Joudun vähän puolustamaan Jasminia. Itsekin olen asunut nyt vuoden verran varsin korkealla ja olen törmännyt aivan samaan ongelmaan. Koko päivän auringon porottamalla parvekkeella on paljon lämpimämpää mutta toisaalta myös tuulisempaa kuin maan tasolla. Ikkunat ovat sellaiseen suuntaan, ettei juurikaan näe ihmisiä, joiden pukeutumisesta saisi vinkkiä, miten itse kannattaisi pukeutua.
   Tosin somessa kyselyn sijasta olen tutkinut tarkkaan sääennusteita sekä hetkellistietoja lämpötilasta ja tuulisuudesta ja yrittänyt muistaa, missä vaiheessa on t-paitakeli. 

   Lainaa

  24. Kiinnitetty hyeena 10.6.2021 10:12
   Tulos: -135 (155 ääntä)
   Aina kun keskitysleirit mainitaan, tulee järkyttävät väittelyt puolilta toisin ihmisiltä jotka eivät asiasta mitään tiedä. Ne ihmiset jotka siellä poltettiin, olivat jo valmiiksi kuolleita ja ne poltettiin siksi ettei taudit leviäisi niistä muihin elossa oleviin vankeihin. Toki minäkään en asiasta mitään tiedä kuten ei kukaan muukaan täällä oleva, mutta yhtälailla yritän vakuuttaa tämän faktaksi koska olen sen jossain dokumentissa nähnyt, kuten kaikki muutkin omien "faktojensa" kanssa.

   Lainaa

  25. Makaaberi mandariini 10.6.2021 10:14
   Tulos: +127 (127 ääntä)
   Kuumeeton mansikka: Minua ihmettelen sitä miksi kukaa haluaa siellä käydä. Vaikka historialliset paikat kiinnostaa matkoilla, niin keskitysleirit jää väliin. Mulle riittää tieto siitä mitä on tapahtunut ja nähdyt kuvat.
   Vaikka itse nimenomaan halusin käydä siellä, en koskaan ajatellut meneväni sinne viihtymään, vaan oppimaan. Tämä reissupäivä ei ollut miellyttävä, mutta se oli tärkeä. Ymmärrän tosin kyllä, jos jostakusta vieraileminen keskitysleireillä on liian ahdistavaa.

   Lainaa

  26. Retro hedelmä 10.6.2021 10:15
   Tulos: +88 (130 ääntä)
   Yleensä feissarimokat on odotettu päivän piristys, mutta nyt kyllä masentaa pahasti nämä uusnatsihörhöilyt täällä ns. hyvän mielen (tai ainakin hyvien naurujen) saitilla:( Pitäis vissiin olla kiitollinen, että täällä tällasiin törmää ettei vaan kuplassaan erehdy luulemaan ettei mitään uusnatsiongelmaa tässä maassa olekaan...

   Lainaa

  27. Siirrettävä kobra 10.6.2021 10:21
   Tulos: +103 (105 ääntä)
   supo: Jos yhden ruumiin hävittäminen polttamalla vie 30min? eikö tuo ole aika tehotonta.Oliko noita uuneja satoja tuolla
   Hidastahan se oli, tuhoamisleirejä toki oli useita muitakin, eikä Auschwitz-birkenau edes ole pahamaineisin, kuuluisin kyllä. Ja siirryttiinhän tuosta polttamisesta jossain vaiheessa myös joukkohautaamiseen.

   Lainaa

  28. Alumiiniton haisunäätä 10.6.2021 10:33
   Tulos: -70 (86 ääntä)
   Camillasta tuli ihan mieleen se yksi feministipuolueen kuntavaaliehdokas joka vaahtosi natsien tulleen Helsinkiin kun joku oli maalauttanut Mannerheim-ristin rekkansa kylkeen.

   Lainaa

  29. Kiltti lammas 10.6.2021 10:40
   Tulos: -49 (83 ääntä)
   Tuhoisa ankerias: Harvemmalle se varmaankaan on mikään "hei jes mennään Auschwitziin" -kohde, mutta kyllä siellä käyminen teki ainakin minuun lähtemättömän vaikutuksen. Tieto ja kuvat ovat aina kuitenkin eri asia kuin nähdä paikka itse. Se tekee tapahtumat ihan eri tavalla todeksi. Ja sitä selkeästi tarvitaan kun tässäkin keskustelussa jo joku puhuu "6 miljoonan valheesta".
   Mikä se lopullinen luku nyt on? Porukka puhuu 3-7 miljoonan välistä.
   Surullista, että suuret massamurhat muuttuvat vain numeroiksi, joista saa heitellä mitä vain veikkauksia. 
   Saksa teki järkyttäviä hirveyksiä, mutta tapahtumia ja lukuja liioittelemalla vain ruokitaan antisemitismiä ja salaliittoja.

   Lainaa

  30. Kiltti lammas 10.6.2021 10:44
   Tulos: -71 (115 ääntä)
   Retro hedelmä: Yleensä feissarimokat on odotettu päivän piristys, mutta nyt kyllä masentaa pahasti nämä uusnatsihörhöilyt täällä ns. hyvän mielen (tai ainakin hyvien naurujen) saitilla:( Pitäis vissiin olla kiitollinen, että täällä tällasiin törmää ettei vaan kuplassaan erehdy luulemaan ettei mitään uusnatsiongelmaa tässä maassa olekaan...
   Mistä ihmeen uusnatseista puhut? Se että ihminen ei tunne historiaa facebookissa, tekee hänestä uusnatsin?
   Nyt varovasti sen leimakirveen kanssa. Edellä mainittu sana on menettänyt valtavasti tehoa, sillä varsinkin muutamien viimevuosien aikana sitä on alettu käyttämään aivan liikaa ja väärissä konteksteissa. 

   Lainaa

  31. Retro hedelmä 10.6.2021 10:58
   Tulos: +78 (100 ääntä)
   Kiltti lammas: Mistä ihmeen uusnatseista puhut? Se että ihminen ei tunne historiaa facebookissa, tekee hänestä uusnatsin?Nyt varovasti sen leimakirveen kanssa. Edellä mainittu sana on menettänyt valtavasti tehoa, sillä varsinkin muutamien viimevuosien aikana sitä on alettu käyttämään aivan liikaa ja väärissä konteksteissa. 
   Puhun kommenttipalstasta. Yksi kommentti täältä ainakin jo poistettiin. Näköjään jotakin muutakin suretti asia siis. Kommentissa oli sana, joka hyvin selkeästi viittaa juutalaisten kuolemien vähättelyyn ja uusnatseihin. Täällä edelleen on kommentti, jossa oleva numero viittaa valkoisen ylivallan harhoihin. Jos uskaltaa altistaa itsensä tällä vihalle, voi googletella menemään, mutta en suosittele:(

   Lainaa

  32. Tanakka kana 10.6.2021 11:38
   Tulos: +145 (157 ääntä)
   Kiinnitetty hyeena: Aina kun keskitysleirit mainitaan, tulee järkyttävät väittelyt puolilta toisin ihmisiltä jotka eivät asiasta mitään tiedä. Ne ihmiset jotka siellä poltettiin, olivat jo valmiiksi kuolleita ja ne poltettiin siksi ettei taudit leviäisi niistä muihin elossa oleviin vankeihin. Toki minäkään en asiasta [...]
   "Ne ihmiset jotka siellä poltettiin olivat jo valmiiksi kuolleita" No shit sherlock! Tiedätkös minkä takia ne oli jo kuolleita? Olisiko mahdollisesti sanoilla "suihku" ja "kaasu" jotain tekemistä asian kanssa? Vai meinaatko että vuosien saatossa yhdellä leirillä kuoli luonnollisista syistä reilu miljoona ihmistä? Ja itseasiassa ne poltettiin sen takia koska ei vaan ollut mahdollista haudata niin paljon ruumiita joka päivä. Polttaminen oli huomattavasti tehokkaampaa. Tietysti sitten sodan loppuvaiheilla alettiin heittämään porukkaa ihan joukkohautoihin koska todisteista piti päästä eroon. Tietämättömyytesi kyllä käy selväksi, mutta niin käy myös ylimielisyytesi.

   Lainaa

  33. Tulos: +73 (73 ääntä)
   Kävin Auschwitzissa kolmisen vuotta sitten, oli kyllä pysäyttävä käynti. Suosittelen, saa kummasti perspektiiviä elämään.

   Lainaa

  34. Tulos: +24 (26 ääntä)
   P.S. Venäläisiä poltettiin jonkin verran elävältä krematorioissa. Lähteenä kirja 'Kaasukammion Varjossa'..

   Lainaa

  35. Onnistunut kookos 10.6.2021 12:30
   Tulos: -133 (151 ääntä)
   Retro hedelmä: Puhun kommenttipalstasta. Yksi kommentti täältä ainakin jo poistettiin. Näköjään jotakin muutakin suretti asia siis. Kommentissa oli sana, joka hyvin selkeästi viittaa juutalaisten kuolemien vähättelyyn ja uusnatseihin. Täällä edelleen on kommentti, jossa oleva numero viittaa valkoisen ylivallan [...]
   Suosittelen lämpimästi terapiaa sinulle. Näyttää olevan niin pahat ahdistukset tyhjästä.

   Lainaa

  36. Epämukava kivi 10.6.2021 13:09
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   Mutta mitä noi Kristan nuolet on ja mikä niissä on hauskaa?

   Lainaa

  37. Kiltti lammas 10.6.2021 13:22
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   Retro hedelmä: Puhun kommenttipalstasta. Yksi kommentti täältä ainakin jo poistettiin. Näköjään jotakin muutakin suretti asia siis. Kommentissa oli sana, joka hyvin selkeästi viittaa juutalaisten kuolemien vähättelyyn ja uusnatseihin. Täällä edelleen on kommentti, jossa oleva numero viittaa valkoisen ylivallan [...]
   Aaivan. Pahoittelut. Luulin, että puhuit mokasta.

   Lainaa

  38. Onneton kivi 10.6.2021 13:24
   Tulos: +110 (120 ääntä)
   Onnistunut kookos: Suosittelen lämpimästi terapiaa sinulle. Näyttää olevan niin pahat ahdistukset tyhjästä.
     Taisi käydä selväksi miksi Auschwitzissa on hyvä käydä. Jos ja kun sellainen "no ei ne niin pahoja olleet ja ei kuutta miljoonaa varmaan kuollut, ja jos muutama kuoli niin sattuuhan sitä, älä nyt pienestä ahdistu" -tyyppinen ajattelu alkaa taas yleistyä, niin olisi todella hyvä joka sorkan muistaa, mitä tapahtui ja miten hirveää se oli, kun natsit viimeksi mellastivat. 
     Olen käynyt, se oli paljon pahempaa kuin mitenkään voi kuvitella. Ja opiksi. Siksihän se siellä on, ei turistikuvien poseerauspaikkana, vaan siksi, ettei unohtuisi.

   Lainaa

  39. Kiltti lammas 10.6.2021 13:27
   Tulos: +79 (85 ääntä)
   Onnistunut kookos: Suosittelen lämpimästi terapiaa sinulle. Näyttää olevan niin pahat ahdistukset tyhjästä.
   Ei suinkaan tyhjästä. Ihminen, joka vähättelee Saksan rikoksia, on erittäin harmaalla alueella, sillä siitä lipsahtaa helposti täyteen denialismiin ja valheisiin.
   Tämä on muuten yksi syy, minkä takia itse kannatan rakentavaa dialogia, myös ihmisten kanssa, joilla on erilaisia, jopa valheellisia mielipiteitä. Ihminen joka esim. epäilee Saksan uhrejen määrää, ei mieltään muuta, jos tätä tullaan haukkumaan. 

   Lainaa

  40. Onneton kivi 10.6.2021 13:27
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Suosittelen myös lukemaan kirjan "This way to the gas, ladies and gentlemen" (https://en.wikipedia.org/wiki/This_Way_for_the_Gas,_Ladies_and_Gentlemen) En suosittele lukemaan sitä jos tehtävänä on lähiaikoina jotain tarkkuutta vaativaa, koska sen jälkeen ei luultavasti saa kunnolla nukuttua viikkoon.

   Lainaa

  41. Onnistunut kookos 10.6.2021 13:38
   Tulos: -73 (95 ääntä)
   Onneton kivi:   Taisi käydä selväksi miksi Auschwitzissa on hyvä käydä. Jos ja kun sellainen "no ei ne niin pahoja olleet ja ei kuutta miljoonaa varmaan kuollut, ja jos muutama kuoli niin sattuuhan sitä, älä nyt pienestä ahdistu" -tyyppinen ajattelu alkaa taas yleistyä, niin olisi todella hyvä joka sorkan [...]
   Se oli historian yksi synkimmistä hetkistä. Kaikki kyllä sen tiedostaa. Jos ei niin ei. Se ei tehe ketään antisemiitiksi tai uusnatsiksi jos kyseenalaistaa määrän.
   Asioista pitää pystyä keskustelemaan. 
   Historia ja monumentit on sitä varten, että asiat ei unohdu,eikä menneisyyden virheitä tehdä uudelleen. Tämä taitaa monilta unohtua. 
   Kommenttini oli tarkoitettu tälle yhdelle joka ahdistuu feissarimokien kommenteista. Pitäiskö ehkä kasvattaa luonnetta. 

   Lainaa

  42. Karmia maito 10.6.2021 14:10
   Tulos: +7 (23 ääntä)
   traumcity: Auschwitzin interrail-kuvat kuulostaa jotenkin väärältä.
   Kyllä vain. Interrail tarkoittaa välistä raideliikennettä, mutta Auschwitz oli päätepysäkki.

   Lainaa

  43. Tulos: +72 (76 ääntä)
   Nenäkäs hilleri: Ihmetyttää kyllä että jengi edes ottaa kuvia auschwitzista. Toi on kiellettyä 109 maassa. Googlaa "109 countries jews" jos haluut oppia lisää.
   "The number 109 is white supremacist numeric shorthand for an anti-Semitic claim that Jews have been expelled from 109 different countries. "
    Hahahaha "oppia"? :D Uusnatsien keksimä luku jonka idiootit ottavat tosissaan, kun faktat ovat liian mainstream ja tieteeseen uskovat ovat "lampaita".

   Lainaa

  44. Tulos: -105 (129 ääntä)
   Tyyni tonttu: No, valhe ja valhe. Tarkan luvun antaminenhan on tietenkin mahdotonta puutteellisen tai olemattoman dokumentoinnin takia. Tuhoamisleireillä, kuten Auschwitz-Birkenaussa toki itsessään ei kuollut kuin "vain" arviolta 3 milj. juutalaista, mutta Hitlerin hallinnon alaisuudessa yhteensä kuolleiden [...]
   Karmeaahan tuo oli mutta ihan wikipediastakin selviää että tuolla kuoli "vain" max. 1,5 miljoonaa ihmistä. Tottakai tähänkin tulee joku vihervassari alapeukuttamaan koska hyvä valhe on parempi kuin totuus. Sen takia natsit aikanaan valtaan nousivatkin. Kansallissosialistinen = tämän päibän vihervasemmistolainen propagandakoneisto. JA hyvin samanlaista se politiikka silloinkin oli kuin tämän päivän vihreillä. Vihataan kaikkia eri mieltä olevia ja totuutta puhuvia. Vihataan kapitalismia, vihataan Israelia jne... Onneksi Liittoutuneet laittoivat Hitlerin kuriin. Hitlerhän oli kuuluisa vegaani ja muutenkin innokas vihreiden arvojen ajaja. Periaatteessa natsipuoluehan on perustettu virheän liikkeen tilalle aikanaan. Nämä kaikki tiedot löytyvät googlettamalla mutta on helpompi alapeukuttaa ja elää omassa kuplassaan.

   Lainaa

  45. Eloton gaselli 10.6.2021 16:45
   Tulos: +84 (86 ääntä)
   Kosmiikka: Karmeaahan tuo oli mutta ihan wikipediastakin selviää että tuolla kuoli "vain" max. 1,5 miljoonaa ihmistä. Tottakai tähänkin tulee joku vihervassari alapeukuttamaan koska hyvä valhe on parempi kuin totuus. Sen takia natsit aikanaan valtaan nousivatkin. Kansallissosialistinen = tämän päibän [...]
   Jos luet kommentin tarkemmin, huomaat että sanamuoto oli ”...tuhoamisleireillä, KUTEN Auschwitz-Birkenaussa...”. Kommentoija ei siis väittänyt että kaikki tuhoamisleirien uhrit kuolivat nimenomaan Auschwitzissa. Päinvastoin Tyyni tonttu oli erittäin asiallinen ja objektiivinen, toisin kuin sinä.

   Lainaa

  46. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Tikkanen siis tukehtui johonkin nesteeseen mikä on melkein kaljaa, mutta ei ihan. Ihmettelen vain miten hän on vielä kirjoittamassa aiheesta. Harva pystyy kirjoittamaan itse oman kuolintodistuksensa.

   Lainaa

  47. Onneton kivi 10.6.2021 20:35
   Tulos: +47 (55 ääntä)
   Kosmiikka: Karmeaahan tuo oli mutta ihan wikipediastakin selviää että tuolla kuoli "vain" max. 1,5 miljoonaa ihmistä. Tottakai tähänkin tulee joku vihervassari alapeukuttamaan koska hyvä valhe on parempi kuin totuus. Sen takia natsit aikanaan valtaan nousivatkin. Kansallissosialistinen = tämän päibän [...]
     Ei. Ei ei ei ei ja vielä kerran ei. 
     Se, että joku on kanssasi eri mieltä, ei tee heitä natseiksi. Eri mieltä saa olla ja on aina oltukin, siihen politiikka perustuu. Voit olla koko lailla eri mieltä vihreiden kanssa  (itsekin olen, hiton kokoomuksen puisto-osasto) -se on oikeutesi -mutta et pysty mistään löytämään vihreää joka haluaa ottaa sinut ja perheesi, ja toimittaa teidät jonkinlaiseen tuhoamislaitokseen. 
     On kerta kaikkiaan täysin eri asia olla asioista eri mieltä, tai toisaalta ryhtyä murhatöihin ja valheisiin. 

   Lainaa

  48. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Omien havaintojeni mukaan uusnatsien vihat kohdistuvat nykyään maahanmuuttajia ja pakolaisia kohtaan, juutalaisvastaisuus korostuu enemmänkin holokaustin vähättelynä. Lähi-idästä lähtöisin olevien nuorien/nuorien aikuisten olen usein kuullut käyttävän juutalaista/jutkua pilkkanimenä, hieman samalla tavalla kuin kurdiakin. Ajoittain törmännyt hyvinkin vahvoihin antisemitistisiin mielipiteisiin jotka usein pohjautuvat vahvaan Israelin vastaiseen ajatusmaailmaan. Eli tl;dr uusnatseilla on lähinnä holokaustin puolustelua ja lähi-idästä lähtöisin olevilla nuorilla negatiivinen mielikuva juutalaisista.

   Lainaa

  49. Tarkka kala 10.6.2021 23:14
   Tulos: +39 (45 ääntä)
   Voisko joku kertoa mitä nuo nuolet sitten noissa kirjaimissa on, ja miksi tästä pitää tukehtua kaljaan? T. Tumma blondi

   Lainaa

  50. Tulos: +18 (22 ääntä)
   supo: Jos yhden ruumiin hävittäminen polttamalla vie 30min? eikö tuo ole aika tehotonta.Oliko noita uuneja satoja tuolla
   Senpä vuoksi tuo polttaminen lopetettiin, kun uunien kapasiteetti ei riittänyt hävittämään tapettuja ihmisiä. Loppuvaiheessa käsittääkseni laittoivat suuriin joukkohautoihin suoraan.

   Lainaa

  51. Keuhkoton kalkkuna 11.6.2021 8:32
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Säädytön lehmä: Jasminin julkaisu menee yli omankin ymmärryksen… Vaikka edellisessä asunnossa oli vähän samankaltainen ongelma; Aina kesäsin joutui tihrustamaan päivän säätä tarkkaan ja kysellä lähipiiriltä mitä niillä on päällä 😁Asunnon kaikki ikkunat itään, eli parvekkeella oli jo heti aamusta aikamoiset asteet. [...]
   Itse asuin muinoin ihan vaan viidennessä kerroksessa, mutta ei sielläkään se päivän sää selvinnyt. Aurinko paistoi suoraan olohuoneeseen, jolloin keittiö jäi täysin varjoon. Lämpömittarit näyttivät näissä ikkunoissa luonnollisesti hyvin eri asteita. Meillä ei ollut edes parveketta, jolla olisi voinut vähän käydä tunnustelemassa. Ei ollut ihan yksi eikä kaksi kertaa, kun tuli lähdettyä vääränlaisissa vaatteissa ulos. Yritin kyllä aina ikkunasta tihrustella mitä muilla on päällä, koska silloin ei ollut vielä nettiä, josta kysellä, mutta nopeasti opin, että esimerkiksi vanhusten tai työmatkapyöräilijöiden pukeutuminen ei tarjonnut luotettavaa tietoa.

   Lainaa

  52. Tyhjä haltija 11.6.2021 9:09
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Onnistunut kookos: Suosittelen lämpimästi terapiaa sinulle. Näyttää olevan niin pahat ahdistukset tyhjästä.
   En ole se ihminen jolle vastasit, mutta kyllä minä menin terapiaan koska "ahdistuin ja masennuin ihan tyhjästä". Oli hyödyllistä, huomasin että masennukselle ja ahdistukselle on syy. Jos oma lapsuus on antanut huonot eväät elämään ihan vain vanhempien sotatraumojen vuoksi, niin miten luulet, että ihminen jonka tunteiden ilmaisua rangaistiin fyysisesti, pärjää elämässä? No ei se pärjää, koska negatiivisia tunteita tulee vastaan taukoamatta, eikä itseään voi enää lukita kaappiin hiuksista repien tai lyödä. Siinäpä sitten elelet elämääsi tietäen, että olet täysin arvoton ihminen jonka tunteilla ei ole minkäänlaista merkitystä. Tunteita ei saa olla, muiden tunteet ovat pelottavia ja aiheuttavat joko vihaa itseeni vastaan tai tarpeen vähätellä muiden tunnekokemuksia. Näistä lähtökohdista suosittelen meille kaikille terapiaa, varsinkin sinulle. Ei muuta kuin rohkeasti varaamaan vo-aikaa, vaikka se tuntuu äärimmäisen pelottavalta ja pelkoa ei saisi tuntea.

   Lainaa

  53. Naarmuton persoona 11.6.2021 9:48
   Tulos: +42 (50 ääntä)
   Kosmiikka: Karmeaahan tuo oli mutta ihan wikipediastakin selviää että tuolla kuoli "vain" max. 1,5 miljoonaa ihmistä. Tottakai tähänkin tulee joku vihervassari alapeukuttamaan koska hyvä valhe on parempi kuin totuus. Sen takia natsit aikanaan valtaan nousivatkin. Kansallissosialistinen = tämän päibän [...]
   Hengitä välillä ja yritä ensin ymmärtää lukemasi ja laita vasta sitten tuo "niimmutkuvihervassarit..." - itkupotkuraivari käyntiin.

   Lainaa

  54. Itseasiassa 11.6.2021 10:13
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Peeke: Jasmin on varmaan muuttanut ekaa kertaa korkeammalle kuin kolmanteen kerrokseen ja tuntee jostain syystä siitä nyt ylpeyttä. Näinpä hänellä olisi pakottava tarve päästä ilmoittamaan tarkemmin kerrosnumero somessa muttei ihan sitä kehdannut suorilta tehdä vaan yrittää saada jonkun kysymään sitä häneltä.
   Mun pikkusisar on just tällainen Jasmin. Pitää aina vähän huudattaa sitä, kun asioita pitää kertoa kierrellen, vaikka monen voisi kertoa ihan suoraan. Jos on esim. syystä ylpeä, että on päässyt vaik johonkin töihin tai opiskelemaan, niin ei tarvitse kierrellen vinkkailla "mitähän sosionomit niinku tekee töissä?" tai "onkohan kaupoissa aina kiire?". Hyviä tuollaiset kysymykset kun ei ole alasta kokemusta ja sitten kun vastaa etten tiedä, niin alkaa seuraavan kiemurtelu kysymyksen odottelu. Pitää antaa sille ens kerralla pölyhuiska käteen, kun se siinä ylpeyden ja salamyhkäisyyden ohessa aina kävelee ympäriinsä ja koskettelee kaikkea, tulis kerrankin hyllyt pyyhittyä :D

   Lainaa

  55. Itseasiassa 11.6.2021 10:22
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Säädytön lehmä: Jasminin julkaisu menee yli omankin ymmärryksen… Vaikka edellisessä asunnossa oli vähän samankaltainen ongelma; Aina kesäsin joutui tihrustamaan päivän säätä tarkkaan ja kysellä lähipiiriltä mitä niillä on päällä 😁Asunnon kaikki ikkunat itään, eli parvekkeella oli jo heti aamusta aikamoiset asteet. [...]
   Meilläkin on vähän samantyyppisiä ongelmia, talo on korkea (ja rannan läheisyydessä, ehhehee), joten meillä jostain syystä kaikki luonnonilmiöt tuntuvat aika reippaasti. Esim. yöukkosella meillä ei pysty nukkumaan, vaikka talo on jykevä. Pienikin tuuli ja lumisade näyttää lumimyrskyltä, vissiin, koska maisemat näkyvät aika pitkälle. Silti katson lämpötilan itse netistä (lämpömittari on myös itään) ja kurkin ihmisten vaatteita ihan kadulle ikkunasta. Mutta pitää koittaa ensi kerralla paikallisesta puskaradiosta varmistaa, etten pähde täältä kattojen yltä väärissä vaatteissa

   Lainaa

  56. Itseasiassa 11.6.2021 10:34
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Onnistunut kookos: Suosittelen lämpimästi terapiaa sinulle. Näyttää olevan niin pahat ahdistukset tyhjästä.
   Sinulle hyviä uutisia, empatiaa voi oppia myös aikuisena. Cheers!

   Lainaa

  57. riki sorsan veli 11.6.2021 10:38
   Tulos: -8 (16 ääntä)
   6 miljardia on oikea luku.

   Lainaa

  58. Tympiä mehiläinen 11.6.2021 12:00
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Olisi voinut vain asiallisesti kertoa, miten nuolet poistetaan. Ilkeää tuollainen, että ei voi vain kertoa, vaan pitää kiusata. Kaikki ei ole IT-neroja. Perkele kaikki höpöheikkejä

   Lainaa

  59. Muurattu konna 11.6.2021 12:34
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Mäki tapailin kerran yhtä mimmiä nuoruudessa. Katottii Inglourious Basterds leffaa telkkarista. Selvis sitä kattoessa että tää kyseinen henkilö oli täysin tietämätön niin Hitleristä kuin natseistakin... Humina vaa kuulu korvien välissä

   Lainaa

  60. Raukea karhu 11.6.2021 14:09
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Kiinnitetty hyeena: Aina kun keskitysleirit mainitaan, tulee järkyttävät väittelyt puolilta toisin ihmisiltä jotka eivät asiasta mitään tiedä. Ne ihmiset jotka siellä poltettiin, olivat jo valmiiksi kuolleita ja ne poltettiin siksi ettei taudit leviäisi niistä muihin elossa oleviin vankeihin. Toki minäkään en asiasta [...]
   "Ne ihmiset jotka siellä poltettiin, olivat jo valmiiksi kuolleita ja ne poltettiin siksi ettei taudit leviäisi niistä muihin elossa oleviin vankeihin"  
   Ei pidä paikkaansa. Kuolleita tuli sitä vauhtia että niitä ei ollut mahdollista haudata, eikä tila olisi riittänyt mitenkään. Toine syy oli se että hommasta ei haluttu jättää todisteita...

   Lainaa

  61. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Joko joku kertois oliko niissä nuolisssa jotain hauskaa ja jos oli niin mitä? Vai oliko hauskuus siinä ettei se osannut ottaa niitä pois?

   Lainaa

  62. Tulos: +37 (43 ääntä)
   Kosmiikka: Karmeaahan tuo oli mutta ihan wikipediastakin selviää että tuolla kuoli "vain" max. 1,5 miljoonaa ihmistä. Tottakai tähänkin tulee joku vihervassari alapeukuttamaan koska hyvä valhe on parempi kuin totuus. Sen takia natsit aikanaan valtaan nousivatkin. Kansallissosialistinen = tämän päibän [...]
   Vau. Että ihan Hitler oli Vihreiden arvojen ajaja. Suosittelen että käyt vielä lukemassa vihreiden arvoista vaikka jonkinlaisen yhteenvedon, ei siis persujen sivuilta vaan ihan Vihreiden omilta sivuilta.  Saatat huomata ettei ne ihan kuvasta Hitlerin aatemaailmaa. Ellet sitten väkisin halua elää siellä omassa pikku kuplassasi, alapeukuista voimaa imien.

   Lainaa

  63. Järkipuoli herkkuruoka 12.6.2021 19:07
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Kysyn vaan: Taas perinteinen tietäjä paikalla, koitappa vaikka perustella mistä sä otat tiedot kun holokaustin aikainen dokumentaatio ei ole parasta. Voit samalla toimittaa tiedot kaikille virallisille tahoille, he varmasti ovat kiinnostuneet juuri sinun täydellisistä tiedoista, ja voivat korjata asiat historian kirjoihin.
   Jostain syystä nää tietäjät ei tykkää debatoida holokaustista historiallisissa aikakausjulkaisuissa tai yliopistoissa, vaan netin keskustelupalstoilla.

   Lainaa

  64. Järkipuoli herkkuruoka 12.6.2021 19:13
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Lepakko: Mistä revit tuon 3 miljoonaa??? Tämän hetkiset arviot ovat 1,1-1,5 miljoonaa. Paljon sekin, mutta tuollainen valehtelu ja vääristely on juuri oikean historiankirjoituksen vastaista.
   Se sanoi tuhoamisleireillä. Niitä oli muitakin kuin Auschwitz.
   Kosmiikka: Karmeaahan tuo oli mutta ihan wikipediastakin selviää että tuolla kuoli "vain" max. 1,5 miljoonaa ihmistä. Tottakai tähänkin tulee joku vihervassari alapeukuttamaan koska hyvä valhe on parempi kuin totuus. Sen takia natsit aikanaan valtaan nousivatkin. Kansallissosialistinen = tämän päibän [...]
   Jos sä lukisit kommentin ja wikipedian vähän tarkemmin, niin huomiaist, että Auschwitzissä kuoli max 1.5 miljoonaa ihmistä Tuhoamisleirejä oli muitakin, ja kommentissa käytettiin monikkoa.

   Lainaa

  65. Kiltti lammas 13.6.2021 3:14
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Onneton kivi:   Ei. Ei ei ei ei ja vielä kerran ei.   Se, että joku on kanssasi eri mieltä, ei tee heitä natseiksi. Eri mieltä saa olla ja on aina oltukin, siihen politiikka perustuu. Voit olla koko lailla eri mieltä vihreiden kanssa  (itsekin olen, hiton kokoomuksen puisto-osasto) -se on oikeutesi -mutta et [...]
   Itseasiassa väite "Ei ole Vihreää joka haluaisi sinut ja perheesi..." ei pidä paikkaansa.
   Huonosti moderoituihin kommenttipalstoille on ilmestynyt äärivihreiden vihanpurkauksia kaikenlaista konservatismia vastaan.
   Myöskin eko-fasismia esiintyy pelottavan paljon uutisten kommenttiosioissa, joissa puhutaan esim. Ihmisen vaikutuksesta luontoon. Toivotaan mm. Thanoksen napsautusta oikeassa elämässä.
   Mutta olen siitä samaa mieltä, että alkuperäinen kommentoija on melko pihalla asioista, ja puhuu asioista, joista ei tiedä mitään.

   Lainaa

  66. Onneton kivi 13.6.2021 10:56
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Kiltti lammas: Itseasiassa väite "Ei ole Vihreää joka haluaisi sinut ja perheesi..." ei pidä paikkaansa.Huonosti moderoituihin kommenttipalstoille on ilmestynyt äärivihreiden vihanpurkauksia kaikenlaista konservatismia vastaan.Myöskin eko-fasismia esiintyy pelottavan paljon uutisten kommenttiosioissa, joissa [...]
     No hyvä, tarkennan "ei ole Vihreän puolueen edustajaa, joka...". Ekofasisteja on olemassa, mutta heille Vihreät on ihan liian pliisu. Vihreät nuoret ovat räväkimmillään yrittäessään laillistaa kannabiksen -säälittävää puuhastelua kun ekokatastrofi ympäröi meitä ja jotain radikaalimpaakin voisi ja pitäisi tehdä. En välitä Vihreistä puolueena juurikin siksi, ettei se tunnu saavan aikaan muuta kuin yleismyönteistä lässytystä pandojen ja salaatin hauskuudesta ja taksikuluja edustajilleen, ympäristötilanne kun on vakava -mutta inhoan "totuudenjälkeisyyttä" tai "vaihtoehtoisia faktoja" paljon enemmän kuin voimattomia puunhalaajia. Vihreät eivät aja kenenkään tai minkään eliminointia, voin ajatella vain yhtä Suomessa toimivaa puoluetta josta voisi jotenkin perustellusti sanoa muuta. Ja sitä puoluetta olisi syytä pelätä. Hauskaa vaalipäivää kaikille!

   Lainaa

  67. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Ilq: Vau. Että ihan Hitler oli Vihreiden arvojen ajaja. Suosittelen että käyt vielä lukemassa vihreiden arvoista vaikka jonkinlaisen yhteenvedon, ei siis persujen sivuilta vaan ihan Vihreiden omilta sivuilta.  Saatat huomata ettei ne ihan kuvasta Hitlerin aatemaailmaa. Ellet sitten väkisin halua elää siellä omassa pikku kuplassasi, alapeukuista voimaa imien.
   Minullakin kävi niin, että yksi Facebook-tuttuni joka on poliittiselta näkemykseltään aika lailla äärioikeistolainen, aloitti aivan täyden paskamyrskyn kun kerroin Hitlerin olleen oikeistolainen.

   Lainaa

  68. Tilattava tuhatjalkainen 13.6.2021 21:52
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Kiinnitetty hyeena: Aina kun keskitysleirit mainitaan, tulee järkyttävät väittelyt puolilta toisin ihmisiltä jotka eivät asiasta mitään tiedä. Ne ihmiset jotka siellä poltettiin, olivat jo valmiiksi kuolleita ja ne poltettiin siksi ettei taudit leviäisi niistä muihin elossa oleviin vankeihin. Toki minäkään en asiasta [...]
   Minä olen kuullut myös sellaisen perusteen juutalaisten polttamiselle, että kenellä oli jotain kultahampaita, saatiin helposti talteen polttamalla henkilö. En tiedä onko totta.

   Lainaa

  69. Masentunut kukka (Pluri) 13.6.2021 23:47
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Nenäkäs hilleri: Ihmetyttää kyllä että jengi edes ottaa kuvia auschwitzista. Toi on kiellettyä 109 maassa. Googlaa "109 countries jews" jos haluut oppia lisää.
   Auschwitzissa kuvan ottaminen on kielletty noin monessa maassa?

   Lainaa

  70. Tervetullut undulaatti 14.6.2021 10:29
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   foo: Minullakin kävi niin, että yksi Facebook-tuttuni joka on poliittiselta näkemykseltään aika lailla äärioikeistolainen, aloitti aivan täyden paskamyrskyn kun kerroin Hitlerin olleen oikeistolainen.
   Tavallaan ymmärrän. Nimi kansallissosialistinen puolue oli tarkoituksellinen ja kun otetaan pois natsien harjoittamat vainot niin ajettiinhan siinä sekä vasemmiston että oikeiston asioita.
   Wikipedia: "Kansallissosialismi on tyypillisesti luokiteltu äärioikeistolaiseksi politiikaksi. Aate käsittää kuitenkin sekä vasemmistolaisiksi että oikeistolaisiksi miellettyjä elementtejä."

   Lainaa

  71. Tulos: -36 (40 ääntä)
   Onneton kivi: Suosittelen myös lukemaan kirjan "This way to the gas, ladies and gentlemen" (en.wikipedia.org/wiki/This_Way_for_the_Gas,_Ladies_and_Gentlemen) En suosittele lukemaan sitä jos tehtävänä on lähiaikoina jotain tarkkuutta vaativaa, koska sen jälkeen ei luultavasti saa kunnolla nukuttua viikkoon.
   yhyy, sanat paperilla järkytti mua niin paljon että koko elämä meni sekasin.
   tässä näemme nykymilleniaalin jonka elämän suurin vastoinkäyminen oli kun poikaystävä jätti :D

   Lainaa

  72. Eloton gaselli 14.6.2021 17:15
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Tervetullut undulaatti: Tavallaan ymmärrän. Nimi kansallissosialistinen puolue oli tarkoituksellinen ja kun otetaan pois natsien harjoittamat vainot niin ajettiinhan siinä sekä vasemmiston että oikeiston asioita.Wikipedia: "Kansallissosialismi on tyypillisesti luokiteltu äärioikeistolaiseksi politiikaksi. Aate käsittää [...]
   Toki alunperin näin! Mutta ainakin mulle on jäänyt käsitys että natsipuolueen viimeisetkin sosialismin/vasemmistolaisuuden rippeet kuoli aika pitkälti Ernst Röhmin & kumppaneiden mukana pitkien puukkojen yön poliittisessa puhdistuksessa vuonna 1934. 
   (Ja viitaten aiempiin kommentteihin, Hitlerin kasvissyönti tai muu luomuilu ei kyllä paina vaa’alla käytännössä mitään verrattuna kaikkeen puolueen äärioikeistohörhöilyyn)

   Lainaa

  73. Jalaton kultakala 14.6.2021 21:52
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Kun erään puolueen suosiota katsoo, ei ole yllättävää että ihmisiltä on päässeet 30- ja 40-luvun Saksan tapahtumat unohtumaan.

   Lainaa

  74. Säväyttävä ahma 15.6.2021 2:53
   Tulos: -17 (17 ääntä)
   supo: Jos yhden ruumiin hävittäminen polttamalla vie 30min? eikö tuo ole aika tehotonta.Oliko noita uuneja satoja tuolla
   Mietin ihan samaa että yhdellä uunilla 6 miljoonan juutalaisen polttamiseen olis mennyt 342 vuotta yhdellä uunilla.. Ja sen aikaisen väestönlaskennan mukaan juutalaisia ei tainnut olla yhteensä maailmassa edes kuutta milliä, saati keskitysleireillä. Taitaa joku 1 miljoona olla paljon lähempänä, jos sitäkään..

   Lainaa

  75. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Jalaton kultakala: Kun erään puolueen suosiota katsoo, ei ole yllättävää että ihmisiltä on päässeet 30- ja 40-luvun Saksan tapahtumat unohtumaan.
   Ei välttämättä ole, vaan eräs puolue jonka nimikirjaimet ovat P ja S haikailee niitä takaisin.

   Lainaa

  76. Onnistunut kookos 15.6.2021 14:24
   Tulos: -13 (13 ääntä)
   Itseasiassa: Sinulle hyviä uutisia, empatiaa voi oppia myös aikuisena. Cheers!
   Cheers vaan sullekin. Ei tarvitse tehdä itsestä mitään uhria. Kuka meistä ei olisi kärsinyt jotenkin omassa elämässään. Tsemppiä!

   Lainaa

  77. Lainsuojaton hamsteri 17.6.2021 2:15
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Ne. Helvetin. Nuolet?

   Lainaa

  78. Vilkuton metsämarja 19.6.2021 13:34
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Nuolet! Eikö kukaan välitä nuolista?

   Lainaa

  79. Puukotettu avokado 30.6.2021 12:53
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Jusu: Omien havaintojeni mukaan uusnatsien vihat kohdistuvat nykyään maahanmuuttajia ja pakolaisia kohtaan, juutalaisvastaisuus korostuu enemmänkin holokaustin vähättelynä. Lähi-idästä lähtöisin olevien nuorien/nuorien aikuisten olen usein kuullut käyttävän juutalaista/jutkua pilkkanimenä, hieman samalla [...]
   Tosin kurdeilla usein vastaavasti on hyvät välit juutalaisten/Israelin kanssa, paitsi ehkä uskonnollisimmilla. Irakin Kurdistanissa suurimmissa tiedotusvälineissäkin oli usein "ystävyysohjelmia". Itse pidän tätä aika mielenkiintoisena ilmiönä.

   Lainaa

  80. Tulos: +5 (5 ääntä)
   NE NUOLET?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auschwitz, historia, hitler, hiukset, holokausti, ilma, kampaaja, kampaus, kuva, nuolet, parturi, sää, säätiedot, uuni