Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kahakka kirpputorilla, osa 50

Meno äijäkirppiksellä on hyvin... muualta tuttua?
Kahakka kirpputorilla, osa 50

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mieletön viinirypäle 15.6.2021 0:08
   Tulos: -95 (665 ääntä)
   Naiset tulevat pilaamaan äijäkirppiksenkin, kun omat on jo paskottu.

   Lainaa

  2. Penseä kenguru 15.6.2021 0:14
   Tulos: +656 (660 ääntä)
   Missä on Anne saanu gestapokoulutuspaperit 60-70 -luvulla?

   Lainaa

  3. Tulos: +621 (631 ääntä)
   Onko Gestapokoulu vähän niinkuin elämäm_koulun yläaste?

   Lainaa

  4. Tulos: +169 (297 ääntä)
   Oon tullu siihen tulokseen että ei nää oo lopulta edes niin hauskoja, naureskellaan ihmisille jolla ei selvästi ole kaikki kotona ja joka tarttis apua. :/

   Lainaa

  5. Tulos: +254 (266 ääntä)
   Että kuumehallusinaatiot osaa ollakin kivoja. Joskus kauan sitten kun olin kovassa kuumeessa, niin tuntui kuin olisin ollut osa Ahvenanmaata ja hoin jotain rikkinäistä ruotsia kunnes lääkkeet alkoi vaikuttaa.

   Lainaa

  6. Taidoton seppä 15.6.2021 0:40
   Tulos: +120 (136 ääntä)
   Napael: Että kuumehallusinaatiot osaa ollakin kivoja. Joskus kauan sitten kun olin kovassa kuumeessa, niin tuntui kuin olisin ollut osa Ahvenanmaata ja hoin jotain rikkinäistä ruotsia kunnes lääkkeet alkoi vaikuttaa.
   Nauroin tälle vähän liikaa 😄

   Lainaa

  7. Tulos: +305 (315 ääntä)
   Anne on niin sairas ettei jaksa mitata mekkoa, mutta onneksi tyhjään uhkailuun somessa ei tarvi nähdä läheltäkään yhtä paljon vaivaa.

   Lainaa

  8. Tympiä harakka 15.6.2021 1:07
   Tulos: +236 (306 ääntä)
   Mieletön viinirypäle: Naiset tulevat pilaamaan äijäkirppiksenkin, kun omat on jo paskottu.
   Nää stereotypiat miesten ja naisten kaupanteosta on niin kuluneita. Missään muussa ryhmässä en oo todistanut niin käsittämätöntä peppukipeyttä, katkeruutta, ilkeilyä ja yleistä paskaa käytöstä kaupanteon osalta kuin Facebookin Playstation -aiheisessa ryhmässä. Aikuiset miehet vänkäämässä ja itkemässä joka välissä toistensa tekemisistä. Tragikoomista luettavaa.

   Lainaa

  9. Tulos: +140 (150 ääntä)
   Ryhmän nimessä olis pitänyt olla lisäys "rento", niin Annen käytös ei ihmetyttäisi ketään.

   Lainaa

  10. Turta seuraeläin 15.6.2021 1:35
   Tulos: +167 (175 ääntä)
   Napael: Että kuumehallusinaatiot osaa ollakin kivoja. Joskus kauan sitten kun olin kovassa kuumeessa, niin tuntui kuin olisin ollut osa Ahvenanmaata ja hoin jotain rikkinäistä ruotsia kunnes lääkkeet alkoi vaikuttaa.
   Yhdyn tähän. Itse heräsin kerran päiväunilta kun kuume oli asteen liian korkealle ja seurauksena aloin nähdä sängyllä sellaisia 10cm kokoisia ihmisiä pitämässä farmia: Oli rakennuksia, aitoja, lehmiä, viljapeltoja, jne. Katselin näiden eloa hyvän tovin, kunnes lopulta uniet ja kuumeiset aivot alkoivat taas toimia ja olin vain "Hei hetkinen nyt!"

   Lainaa

  11. Kelpaamaton lepakko 15.6.2021 3:15
   Tulos: +104 (108 ääntä)
   Joutui ihan täältä toteamaan että vielä on ainakin yksi alueellinen faceryhmä mihin en ole kuulunut ja täten saanut sieltä päivittäistä someannosta mitä luen hymyillen vaikka silmäkulma vähän nykiikin. Nimerkillä "sain fudut lpr-ryhmästä kun kommentoin tärähtäneeseen paikallisbussikuvaan "eiks nää yhestä ja samasta bussista otetut kuvat jo riittäis?". Banneista vissiin 3kk ja kaveri osas kertoa että samoja bussikuvia tulee edelleen päivittäin ja useampi. En tiiä muista kaupungeista, mut meil lappeenrannassa on näköjään sellaisia harvinaisuuksia kuin linja-autot mitkä kuljettaa ihmisiä paikasta a paikkaan b, en ehkä ole osannut arvostaa tälläistä hienoutta ennen.

   Lainaa

  12. Ihan tavallinen kalapuikkoviiksinen mies 15.6.2021 4:36
   Tulos: +14 (28 ääntä)
   Penseä kenguru: Missä on Anne saanu gestapokoulutuspaperit 60-70 -luvulla?
   Elämäm kallujen yhdys sana koulussa.

   Lainaa

  13. Kummikäki 15.6.2021 5:02
   Tulos: +79 (83 ääntä)
   Jos tekisin ostoksia kyseisellä Äijäkirppiksellä, en ehkä uskaltaisi käydä kauppaa Annen kanssa, saati mennä hänen luokseen noutamaan ja maksamaan. Saattaisin joutua kuulusteluun, ehkä jopa kidutetuksi ja muilutetuksi johonkin epämääräiseen paikkaan. Sen verran nimittäin tulee hänestä mieleen eräs lähes seitsenkymppinen tätini, jolla on ollut samanlainen elämänasenne jo 70-luvun lopulta lähtien.

   Lainaa

  14. Kykenemätön peura 15.6.2021 5:54
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   Turta seuraeläin: Yhdyn tähän. Itse heräsin kerran päiväunilta kun kuume oli asteen liian korkealle ja seurauksena aloin nähdä sängyllä sellaisia 10cm kokoisia ihmisiä pitämässä farmia: Oli rakennuksia, aitoja, lehmiä, viljapeltoja, jne. Katselin näiden eloa hyvän tovin, kunnes lopulta uniet ja kuumeiset aivot alkoivat taas toimia ja olin vain "Hei hetkinen nyt!"
   Ai että. Kerran luulin olevani saksan ja ranskan välisessä sodassa molempien vakooja, jonka molemmat jalat oli amputoitu reidestä.

   Lainaa

  15. Tulos: -18 (82 ääntä)
   Onneksi meidän alueen äijäkirppikseltä lentää mekkokauppias heti pihalle. Siellä on kaupanteko helppoa. Äijä tuli hakee multa vanteet. Kysy vaan onko ne nuo ja löi rahat kouraan ja vei vanteet. Muuta ei puhunu koko aikana. Arvostan.

   Lainaa

  16. Siirrettävä kobra 15.6.2021 6:07
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kelpaamaton lepakko: Joutui ihan täältä toteamaan että vielä on ainakin yksi alueellinen faceryhmä mihin en ole kuulunut ja täten saanut sieltä päivittäistä someannosta mitä luen hymyillen vaikka silmäkulma vähän nykiikin. Nimerkillä "sain fudut lpr-ryhmästä kun kommentoin tärähtäneeseen paikallisbussikuvaan "eiks nää [...]
   Ennenku niistä tuli niitä hirveen rumia pinkkejä joukoja vai sen jälkeen?

   Lainaa

  17. Tulos: +28 (38 ääntä)
   Napael: Että kuumehallusinaatiot osaa ollakin kivoja. Joskus kauan sitten kun olin kovassa kuumeessa, niin tuntui kuin olisin ollut osa Ahvenanmaata ja hoin jotain rikkinäistä ruotsia kunnes lääkkeet alkoi vaikuttaa.
   Ensin piti kysyä olitko saari vai asukas, mut sit muistin et saaret tuskin osaa puhua ruotsia :D Vissiin aika ottaa itekkin aamulääkkeet.

   Lainaa

  18. Älytön undulaatti 15.6.2021 6:55
   Tulos: -25 (57 ääntä)
   KotKot: Oon tullu siihen tulokseen että ei nää oo lopulta edes niin hauskoja, naureskellaan ihmisille jolla ei selvästi ole kaikki kotona ja joka tarttis apua. :/
   Itse olen muutan vaan vähän parempi ihminen ja kerron sen koska sitä ei muuten huomaa.

   Lainaa

  19. Mäntylahti-Piiras 15.6.2021 8:07
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Taidoton seppä: Nauroin tälle vähän liikaa 😄
   pakko myöntää että niin minäkin

   Lainaa

  20. Tulos: +45 (53 ääntä)
   KotKot: Oon tullu siihen tulokseen että ei nää oo lopulta edes niin hauskoja, naureskellaan ihmisille jolla ei selvästi ole kaikki kotona ja joka tarttis apua. :/
   Anne ei täsmennä mihin kohtaan sairaus on iskenyt. Saattaa olla päässä tai sitten ei.

   Lainaa

  21. Vaalea hylje 15.6.2021 8:57
   Tulos: +97 (101 ääntä)
   En kyllä lähtisi sairastavalta ihmiseltä hakemaan nyt mitään ennen kuin on palannut terveiden kirjoihin.

   Lainaa

  22. Tulos: +51 (57 ääntä)
   Penseä kenguru: Missä on Anne saanu gestapokoulutuspaperit 60-70 -luvulla?
   Penseä kenguru: Missä on Anne saanu gestapokoulutuspaperit 60-70 -luvulla?
   Etelä-Karjalan kristillisessä kansanopistossa oli aikoinaan Gestapo-linja ja sivuaineena pystyi lukemaan itsensä SS-henkilöksi.

   Lainaa

  23. Karkea albatrossi 15.6.2021 9:10
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   Mua vähän harmittaa, että mulla ei tahdo kuume nousta, ni on jäänyt nää jännät, erilaiset tripit tekemättä. 😉

   Lainaa

  24. It's a deal 15.6.2021 10:16
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   Penseä kenguru: Missä on Anne saanu gestapokoulutuspaperit 60-70 -luvulla?
   Gestapostahan käräjille viemisen sijasta kaikki pätevät värvättiin mm. USA:han. Siellä arvostettiin maailman parhaita kommunistien metsästäjiä. Etelä-Amerikan diktaattoritkin olivat kyseistä erikoisosaamista hankkimassa isolla joukolla.

   Lainaa

  25. Arvokas koala 15.6.2021 11:48
   Tulos: +62 (66 ääntä)
   En ole ikinä varsinaisesti trippaillut kuumeessa. Joskus muksuna kovassa kuumeessa tosin luin Asterix ja Obelix -sarjakuvaa ihan vain mielessäni, siis ihan kirjaimellisesti luin muutaman sivun ja äidille vielä sanoin että on kätevää kun voi vaan päässä lukea eikä tarvitse niitä lehtiä.

   Lainaa

  26. Tulos: -9 (29 ääntä)
   KotKot: Oon tullu siihen tulokseen että ei nää oo lopulta edes niin hauskoja, naureskellaan ihmisille jolla ei selvästi ole kaikki kotona ja joka tarttis apua. :/
   Samaa mieltä. Tän sivuston arvo nousis mielestäni monessakin mielessä jos ylläpito päättäisi olla tuomatta yleisen naurun aiheeksi selkeitä mielenterveysongelmia tai kehitysvammoja. Miksei sitten naureta kaikki syöpäpotilaillekin ja halvaantuneille?

   Lainaa

  27. Häikäisevä kyyhky 15.6.2021 11:56
   Tulos: -82 (88 ääntä)
   Tympiä harakka: Nää stereotypiat miesten ja naisten kaupanteosta on niin kuluneita. Missään muussa ryhmässä en oo todistanut niin käsittämätöntä peppukipeyttä, katkeruutta, ilkeilyä ja yleistä paskaa käytöstä kaupanteon osalta kuin Facebookin Playstation -aiheisessa ryhmässä. Aikuiset miehet vänkäämässä ja itkemässä joka välissä toistensa tekemisistä. Tragikoomista luettavaa.
   Aikusia miehiä Playstation ryhmässä? Tuskinpa.

   Lainaa

  28. Relevantti seepra 15.6.2021 12:43
   Tulos: +58 (66 ääntä)
   Häikäisevä kyyhky: Aikusia miehiä Playstation ryhmässä? Tuskinpa.
   Alakoululaisten viikkorahathan yleensä riittää helposti uusimpaan pelikonsoliin, joka sitten ostetaan netistä ilman vanhempien lupaa. Mielellään sellaisen somesivuston kautta, jonka ikäraja on 12 ja käyttäjien keski-ikä tätä nykyä jossain nelissäkymmenissä.

   Lainaa

  29. Raskauttava kana 15.6.2021 14:13
   Tulos: +92 (102 ääntä)
   Häikäisevä kyyhky: Aikusia miehiä Playstation ryhmässä? Tuskinpa.
   Hei tää ”aikuiset ei pelaa videopelejä” -läppä vanheni jo vähintään 20v sitten. Yritähän herätä todellisuuteen.

   Lainaa

  30. Estävä manaatti 15.6.2021 15:12
   Tulos: +17 (47 ääntä)
   Mitä jotkut näkevät Marimekossa? Ihan hirveitä mummolaverhoja..

   Lainaa

  31. Pramea tohtori 15.6.2021 17:18
   Tulos: -87 (95 ääntä)
   Raskauttava kana: Hei tää ”aikuiset ei pelaa videopelejä” -läppä vanheni jo vähintään 20v sitten. Yritähän herätä todellisuuteen.
   Ei me aikuiset edelleenkään pelata. Lapsen tasolle jääneet on sitten erikseen. Nämä joiden puolisotkin ovat lähinnä äidinkorvikkeita eivätkä osaa muutenkaan hallita omaa elämäänsä.

   Lainaa

  32. Tulos: +70 (76 ääntä)
   Pramea tohtori: Ei me aikuiset edelleenkään pelata. Lapsen tasolle jääneet on sitten erikseen. Nämä joiden puolisotkin ovat lähinnä äidinkorvikkeita eivätkä osaa muutenkaan hallita omaa elämäänsä.
   Ehkä sunkin kannattais joskus kokeilla pelaamista niin ei olisi näin paha mieli. Ei elämänhallinta ole kiinni siitä, miten viihteelläoloaikansa käyttää. Toki pahat riippuvuudet ovat oikea ongelma, mutta se taas ei ole sidonnainen itse pelaamiseen.

   Lainaa

  33. Tulos: +48 (48 ääntä)
   Turta seuraeläin: Yhdyn tähän. Itse heräsin kerran päiväunilta kun kuume oli asteen liian korkealle ja seurauksena aloin nähdä sängyllä sellaisia 10cm kokoisia ihmisiä pitämässä farmia: Oli rakennuksia, aitoja, lehmiä, viljapeltoja, jne. Katselin näiden eloa hyvän tovin, kunnes lopulta uniet ja kuumeiset aivot alkoivat taas toimia ja olin vain "Hei hetkinen nyt!"
   Lapsena kovassa kuumeessa lueskelin Aku Ankan taskukirjaa, jossa oli hyvin erikoinen tarina Mikki Hiirestä. Vähän ajan kuluttua tajusin, että kääntelin sivuja ajatuksen voimalla. Siitä vasta huomasin, että ei ehkä ollutkaan todellinen taskari.

   Lainaa

  34. Itseasiassa 15.6.2021 20:57
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Hämmennyin niin etten tiedä mitä äänestää. Mutta joka tapauksessa aina tyylikästä laittaa oman Fb-ryhmän nimeen "(alueen suosituin)".

   Lainaa

  35. Itseasiassa 15.6.2021 21:15
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Pramea tohtori: Ei me aikuiset edelleenkään pelata. Lapsen tasolle jääneet on sitten erikseen. Nämä joiden puolisotkin ovat lähinnä äidinkorvikkeita eivätkä osaa muutenkaan hallita omaa elämäänsä.
   Aijaa. Mm.  Ota kipu haltuun -kirjassa suositeltiin pelaamista yhdeksi kivunhallintamuodoksi. Kirjan kirjoittanut lääkäri unohti vain mainita, että vinkki on vain lapsille.

   Lainaa

  36. Mitä vittua sanoit minulle 15.6.2021 22:04
   Tulos: -27 (37 ääntä)
   Mitä vittua sanoit minulle, pieni huoranpenikka? Sinun kannattaisi tietää, että olin luokkani paras gestapo koulussa, ja olen viisaampi kuin uskotkaan. Jos ei vieläkään aivoissa liiku mitään ei mahda mitään ja onnea sinulle kun et osaa ajatella. Sinä et ole minulle mitään muuta kuin vain yksi kohde lisää. Pyyhin sinut helvettiin maan päältä tarkkuudella, jollaista ei ole ikinä ennen nähty Maan päällä, sano minun vittu sanoneen. Luulet, että voit nauraa minulle internetissä, ja selvitä? Mieti uudestaan, runkkari. Tälläkin hetkellä minusta tulee hyvin tyly, kun tarpeeksi kovin ihmistä kyödään lyttyyn, joten sinun on parempi varautua myrskyyn, maan matonen. Myrskyyn, joka lakaisee pois sen säälittävän asian, jota sinä kutsut elämäksesi. Olet vitun kuollut, kakara. Voin olla missä tahansa, milloin tahansa, ja ikää on 57 vuotta, luuletko että pärjäät vanhalle ja saatanan rumalle akalle. En ainoastaan ole tällä hetkellä hyvin sairaana, mutta en myöskään tule tekemään mitään ylimääräisiä kikkailuja, jotta saan pyyhittyä säälittävän perseesi pois tältä maanosalta, sinä pikkupaska. Jos vain olisit tiennyt, mitä ”nokkela” pikku kommenttisi tulisikaan tuomaan niskaasi, olisit pitänyt perkeleen kielesi kurissa. Mutta et pitänyt, et kyennyt ja nyt maksat hinnan, saatanan idiootti. Aion paskoa raivoa ympärillesi ja sinä tulet hukkumaan siihen. Vain nopeat elävät, kakara.

   Lainaa

  37. Ketsupiton kotka 16.6.2021 1:24
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Penseä kenguru: Missä on Anne saanu gestapokoulutuspaperit 60-70 -luvulla?
   Uskon että se liittyy hyvinkin vahvasti siihen vakavaan sairauteen.

   Lainaa

  38. Harmaa kivi 16.6.2021 11:28
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Banaani: Samaa mieltä. Tän sivuston arvo nousis mielestäni monessakin mielessä jos ylläpito päättäisi olla tuomatta yleisen naurun aiheeksi selkeitä mielenterveysongelmia tai kehitysvammoja. Miksei sitten naureta kaikki syöpäpotilaillekin ja halvaantuneille?
     Tyhmyys ja ilkeys eivät ole sairauksia. Tuon eukon pelottelusta tulee mieleeni "kovikset" jotka lapsena yrittivät "assan jengi hakkaa sut" "mun poikaystävällä on kuule musta vyö vätystämisessä (tai jossain), se hakkaa sut" etc. Eivät he oikeasti nähneet pinkkejä elefantteja sekä jotain olemattomia jengikytköksiä tai poikaystäviä, he vain toivoivat, että muut uskoisivat. MT-ongelmat eivät mitenkään korreloi raivoamisen ja vittuilun kanssa -toisten sairauksille ei saa nauraa, mutta jos ilkeudelle ja tyhmyydelle ei saa, niin mille sitten?
   Mitä kuumehallusinaatiohin tulee, sairaalassa sain kuulemma käsiini Gideonien Raamatun, kun kuumeet olivat aika katossa. En muista tätä itse, mutta vanhempani kertoivat että kun aloin vakavissani vaahdosta kuolemasta joka saapuu kalpealla hevosella, he ottivat sen pois ja korvasivat vähän soveliaammalla lukumateriaalia. Ilmeisesti Ilmestyskirja ei sovi sairaille lapsille :)

   Lainaa

  39. Uniikki karjalanpiirakka 16.6.2021 17:39
   Tulos: -31 (31 ääntä)
   Itseasiassa: Aijaa. Mm.  Ota kipu haltuun -kirjassa suositeltiin pelaamista yhdeksi kivunhallintamuodoksi. Kirjan kirjoittanut lääkäri unohti vain mainita, että vinkki on vain lapsille.
   Niin. Kivunhallinnastahan tässä olikin kyse. Kannattaa edes yrittää ymmärtää asiayhteys ennen kuin lähtee näsäviisastelemaan. Vahvistat vaan sitä väitettä että lapsen tasolle jääneet pelaavat.

   Lainaa

  40. Vitsikäs ahven 16.6.2021 17:40
   Tulos: -22 (22 ääntä)
   bleb: Ehkä sunkin kannattais joskus kokeilla pelaamista niin ei olisi näin paha mieli. Ei elämänhallinta ole kiinni siitä, miten viihteelläoloaikansa käyttää.
   Ööö... on. Se on kiinni siitä.

   Lainaa

  41. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Häikäisevä kyyhky: Aikusia miehiä Playstation ryhmässä? Tuskinpa.
   Mun eläkkeellä jo oleva isäni viettää päivänsä pelaillen pleikkarilla.

   Lainaa

  42. seppo pitkästä aikaa 17.6.2021 12:05
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Huh huh huvittavaa porukkaa nämä, joiden mielestä pelaaminen on jotenkin vain lasten harrastus. Samanlainen porukka on aikoinaan itkenyt samat virret jokaikisestä uudesta mediasta televisiosta, radioon ja ties mihin. Ihan turha niille tampioille on mitään yrittää sanoa. Heillä on päässä jokin lokero kaikelle miten asiat voi ja pitää olla eikä sitä ole päivitetty vuosikymmeniin. Eikä yleensä päivitetäkään. Voisivat muutenkin tällaiset ihmiset miettiä että puhuvatko jokaisesta muusta harrastuksesta samalla tapaa? Eikö jokainen liikuntaharrastuskin kuulu ala-asteen pallokentälle jos tälle linjalle on pakko mennä? Samat valittajat myös usein katsovat jotain potkupalloa tai kiekon perässä luistelua televisiosta kalja kourassaan koska se on jotenkin täysin ok harrastus. Ja onhan se toki mutta eivät tajua kuinka typerän tekevät itsestään "hyväksymällä" paljon "typerämpiä" tai vähintään yhtä "typeriä" harrastuksia.

   Lainaa

  43. Naarmuton hyönteinen 18.6.2021 23:12
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Penseä kenguru: Missä on Anne saanu gestapokoulutuspaperit 60-70 -luvulla?
   Ehkä Argentiinassa? :D

   Lainaa

  44. Laadukas lehmä 19.6.2021 19:56
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   KotKot: Oon tullu siihen tulokseen että ei nää oo lopulta edes niin hauskoja, naureskellaan ihmisille jolla ei selvästi ole kaikki kotona ja joka tarttis apua. :/
   Hulluille saa nauraa. T. Hullu

   Lainaa

  45. Tulos: -6 (8 ääntä)
   nii,tätä se tekee kun akat pääsee äijäkirppikselle... :D

   Lainaa

  46. Rottanpää 29.6.2021 22:10
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Turta seuraeläin: Yhdyn tähän. Itse heräsin kerran päiväunilta kun kuume oli asteen liian korkealle ja seurauksena aloin nähdä sängyllä sellaisia 10cm kokoisia ihmisiä pitämässä farmia: Oli rakennuksia, aitoja, lehmiä, viljapeltoja, jne. Katselin näiden eloa hyvän tovin, kunnes lopulta uniet ja kuumeiset aivot alkoivat taas toimia ja olin vain "Hei hetkinen nyt!"
   Oon juuri lukemassa Tonttu – tarua ja totta -kirjaa (on muuten tosi mielenkiintoinen!) ja oon sen aikana pohtinut paljon eri selityksiä kaikille vanhoille tonttu- ja haltiatarinoille. Osa on varmasti alun alkaenkin ollut ihan täyttä palturia, mutta ilmeisesti tonttuihin on kuitenkin ihan todella uskottu ja välillä ihmiset jopa näkivät/tapasivat niitä. Monet kirjan kertomista näköhavannoista on niin ihmeellisiä ja tarkkoja, ettei ihan mitkään pelkät varjot ja sivusilmävilkaisut selitä niitä. Oon jopa miettinyt, että eliköhän jotkut ihmiset "tonttuina" ruokkimalla ittensä esim. saunoihin jätetyillä tontunruuilla ym., niin että joskus tulivat sitten myös vahingossa nähdyiksi.
   Niin että tuli vaan mieleen, että kuumehoureethan on tosiaan varmaan myös yksi selitys! Ennen aikaan olis joku tuollasessa tilanteessa ehkä uskonut kodin haltijoiden näyttäytyneen.
   (Kirjan mukaan tontut ja haltijat oli muuten aika pelottaviakin, mitä en itse ainakaan tiennyt. Esim. saunatonttu saattoi olla litteä, hiilen musta ja yksisilmäinen (keskellä otsaa), ja välillä se murhasi ihmisiä.)

   Lainaa

  47. It's a deal 31.3.2022 12:51
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Penseä kenguru: Missä on Anne saanu gestapokoulutuspaperit 60-70 -luvulla?
   Veikkaan Argentiinaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: gestapo, haku, jono, kirppari, kirppis, kirpputori, marimekko, mekko, nouto, riita, sairas