Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 158

Missä menee raja? Onko mieheni syyllistynyt rikokseen?
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 158

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 79 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kiireetön sammakko 27.5.2021 0:08
   Tulos: +540 (558 ääntä)
   Ja pomoni mukaan ”itsari” on itsenäisyyspäivä...

   Lainaa

  2. Kummikäki 27.5.2021 0:18
   Tulos: +490 (560 ääntä)
   Itsarihan on itsensätyydyttäjä. Sellainen, joka työntää muovia sisäänsä ja voihkii.

   Lainaa

  3. Penseä kenguru 27.5.2021 0:22
   Tulos: +154 (182 ääntä)
   Kiireetön sammakko: Ja pomoni mukaan ”itsari” on itsenäisyyspäivä...
   Se onkin hyvä että on päivä, jossa suomalaiset voivat loistaa tilastoissa.

   Lainaa

  4. Tulos: -93 (207 ääntä)
   Koen jotenkin epämukavaksi sen, että itsemurhalle pitäisi ylipäätään olla "hyvä" lyhenne. Tai, no, mistäs minä tiedän, kuinka usein ihmiset "itsareista" ja "suikkareista" (itsemurha-asiayhteydessä) juttelevat arjessaan.

   Lainaa

  5. Tulos: +273 (305 ääntä)
   Tavallaan haluaisin tietää, miksi Annun maailmassa dildo liittyy amputoiduihin ruumiinosiin. Tavallaan en.

   Lainaa

  6. Tulos: +174 (210 ääntä)
   Ja sitten vielä ihmetellään miksi tulee väärinymmärryksiä kun kaikki yli kaksitavuiset sanat pitää väkisin lyhentää.

   Lainaa

  7. Keitetty kalkkuna 27.5.2021 1:19
   Tulos: +319 (339 ääntä)
   Raja menee siinä kun syytät omaa miestäsi rikoksesta kun etsii kotiavaimia.

   Lainaa

  8. Myrkkymuratti 27.5.2021 1:23
   Tulos: -23 (87 ääntä)
   Elisa Lamin kuolema ei ole mysteeri. Tapaukseen liittyy paljon väärää tietoa.

   Lainaa

  9. Pehmeä ilves 27.5.2021 1:25
   Tulos: +64 (124 ääntä)
   Pakko myöntää, että minustakin sellaiset hyperrealistiset dildot on vähän... creepy. Suurin osa dildoistahan ei toki edes yritä näyttää realistisilta ruuminosilta.

   Lainaa

  10. Poistuva kultakala 27.5.2021 1:41
   Tulos: +184 (212 ääntä)
   Penseä kenguru: Se onkin hyvä että on päivä, jossa suomalaiset voivat loistaa tilastoissa.
   Jännä miten tämä myytti elää ja elää vaan ikuisesti, että Suomi olisi jotain itsemurhatilastojen kärkeä. Olen kuullut tätä hoettavan nuoruudestani asti, vaikka se on ollut totta varmaan viimeksi 30 vuotta sitten - ja silloinkin vain siksi, ettei itä-blokin maista ollut siihen aikaan tällaisia tilastoja saatavilla. Erityisen mielenkiintoista on, kuinka innokkaita suomalaiset tuntuvat olevan kertomaan ulkomaalaisille, että täälläpä muuten tehdään melkein eniten itsareita maailmassa (useiden tarinoiden mukaan Japanin jälkeen eniten, vaikka Japanikaan ei ole maailman kärjessä). Ihan kuin tällaisesta oltaisiin ylpeitä, vaikka asia ei, onneksi, pidä paikkaansa. Tällaiseen omituisen vanhentuneeseen kuriositeettiin takertumisen sijaan voitaisiin alkaa olla ylpeitä sen sijaan siitä, että itsemurhien suhteellinen määrä on laskenut meillä rajusti sitten 80-90 -lukujen. Vaikka tokihan paljon on vielä tekemistä silläkin saralla.

   Lainaa

  11. Tulos: -63 (129 ääntä)
   Annu vaikuttaa niin neitseelliseltä että ei ole pienintäkään käsitystä seksuaalisesta nautinnosta edes ajatuksen tasolla.

   Lainaa

  12. Metsätön lammas 27.5.2021 1:58
   Tulos: +62 (94 ääntä)
   Myrkkymuratti: Elisa Lamin kuolema ei ole mysteeri. Tapaukseen liittyy paljon väärää tietoa.
   Ohhoh, siellähän on katsottu Netflixiä.

   Lainaa

  13. Tulos: -15 (89 ääntä)
   Karoliina: Tavallaan haluaisin tietää, miksi Annun maailmassa dildo liittyy amputoiduihin ruumiinosiin. Tavallaan en.
   Tavallaan haluaisin tietää, miksi Karoliinan maailmassa "amputoiduihin" on sana.

   Lainaa

  14. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 27.5.2021 2:47
   Tulos: +238 (244 ääntä)
   Annu, ne dildot tehdään kyllä erikseen eikä amputoida miltään muovi-ihmisiltä.

   Lainaa

  15. Tornipöllö 27.5.2021 3:17
   Tulos: +192 (196 ääntä)
   Muistaakseni dildot ovat pari tuhatta vuotta vanha keksintö, joten aika pitkään ovat ihmiset jaksaneet ihan vaan läpällä haalia niitä itselleen. Toki muovidildot ovat verrattain uusi juttu, ehkä Annua häiritsee ajatus esim. kivijorman sisääntunkemisesta vähemmän.

   Lainaa

  16. Päätön mansikka 27.5.2021 5:18
   Tulos: +323 (325 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Annu, ne dildot tehdään kyllä erikseen eikä amputoida miltään muovi-ihmisiltä.
   Niinhän ne haluaa sun luulevan. Etkö muka koskaan ole ihmetellyt miksi mallinukeilla ei ole penistä?

   Lainaa

  17. Aseeton raparperi 27.5.2021 6:50
   Tulos: +45 (61 ääntä)
   Pehmeä ilves: Pakko myöntää, että minustakin sellaiset hyperrealistiset dildot on vähän... creepy. Suurin osa dildoistahan ei toki edes yritä näyttää realistisilta ruuminosilta.
   Itestä ne pinkit jellyjortikat on vähän puistattavia mut kukin tavallaan

   Lainaa

  18. Tulos: +107 (119 ääntä)
   Poistuva kultakala: Jännä miten tämä myytti elää ja elää vaan ikuisesti, että Suomi olisi jotain itsemurhatilastojen kärkeä. Olen kuullut tätä hoettavan nuoruudestani asti, vaikka se on ollut totta varmaan viimeksi 30 vuotta sitten - ja silloinkin vain siksi, ettei itä-blokin maista ollut siihen aikaan tällaisia [...]
   Oli pakko tarkastaa tilastoista. Vuoden 2020 mukaan Japani näyttäisi olevan sijalla 30 ja Suomi sijalla 33. Kärjessä paljon Afrikan sekä itä-blokin maita ja oikeastaan ainoa poikkeus ”top 30” maissa on Etelä-Korea sijalla 10. 
   Muistan lukeneeni uutisen että Suomessa itsemurhien määrä on kasvanut korona-aikana jopa 15%, en tiedä globaalia vaikutusta mutta luulisi ettei se monen muutakaan maan tilannetta ole ainakaan parantanut. 

   Lainaa

  19. Tulos: +137 (145 ääntä)
   Puluparka: Koen jotenkin epämukavaksi sen, että itsemurhalle pitäisi ylipäätään olla "hyvä" lyhenne. Tai, no, mistäs minä tiedän, kuinka usein ihmiset "itsareista" ja "suikkareista" (itsemurha-asiayhteydessä) juttelevat arjessaan.
   Lyhennettä käytetään, kun ihmiset haluavat etäännyttää tragedian itsestään. Minäkin käytin joskus. Sen jälkeen kun osui omaan perheeseen, lyhenne on tuntunut liian keveältä. Puhun nykyään aina itsemurhasta, ja lyhenne kalahtaa tosiaan korvaan.

   Lainaa

  20. Ränsistynyt tohtori 27.5.2021 8:32
   Tulos: +57 (65 ääntä)
   Kummikäki: Itsarihan on itsensätyydyttäjä. Sellainen, joka työntää muovia sisäänsä ja voihkii.
   Kuulostaa maksupäätteeltä. Se kylläkin piipittää.

   Lainaa

  21. Takuuvarma liitu 27.5.2021 8:45
   Tulos: +114 (118 ääntä)
   Poistuva kultakala: Jännä miten tämä myytti elää ja elää vaan ikuisesti, että Suomi olisi jotain itsemurhatilastojen kärkeä. Olen kuullut tätä hoettavan nuoruudestani asti, vaikka se on ollut totta varmaan viimeksi 30 vuotta sitten - ja silloinkin vain siksi, ettei itä-blokin maista ollut siihen aikaan tällaisia [...]
   No juu. Luin suomalaisen oikeuslääkärin kirjan ja hänen mukaansa yksi syy miksi Suomi loistaa itsemurhatilastoissa on, että Suomessa tutkitaan ja raportoidaan kuolinsyy tarkkaan ja ilmoitetaan rehellisesti. Kun taas toisissa maissa itsemurhaan liittyy vielä voimakas häpeän leima, eikä itsemurhaa mielellään mainita kuoleman syyksi. Tai ylipäätään tutkitaan vähän sinnepäin.

   Lainaa

  22. Hurskas unikeko 27.5.2021 9:04
   Tulos: +60 (80 ääntä)
   Miten ihmiset vieläkin jaksaa paheksua dildoja. Eiks se mennyt muodista joskus 90-luvulla?

   Lainaa

  23. Konkurssikypsä lisko 27.5.2021 9:13
   Tulos: -9 (41 ääntä)
   Kiireetön sammakko: Ja pomoni mukaan ”itsari” on itsenäisyyspäivä...
   Itsari on itseruskettava.

   Lainaa

  24. Stressitön nauta 27.5.2021 9:23
   Tulos: +78 (102 ääntä)
   Jos säilyttää salaisia papereita käsilaukussaan, niin voi vain itseään syyttää. Vai olisiko paperit vain mieheltä salattuja? The plot thickens...

   Lainaa

  25. Tulos: -61 (71 ääntä)
   Kyllähän autojen eteenpäin aukeavista ns. "Suicide doorseistakin" on puhuttu suikkariovina, joten ehkä tässä on sitten joku alueellinen ero..?

   Lainaa

  26. Tulos: -7 (35 ääntä)
   Poistuva kultakala: Jännä miten tämä myytti elää ja elää vaan ikuisesti, että Suomi olisi jotain itsemurhatilastojen kärkeä. Olen kuullut tätä hoettavan nuoruudestani asti, vaikka se on ollut totta varmaan viimeksi 30 vuotta sitten - ja silloinkin vain siksi, ettei itä-blokin maista ollut siihen aikaan tällaisia [...]
   Jaa, kyllä Suomessa on edelleen aika korkeat itsemurhaluvut. Jos vertaa muihin länsimaihin (ei entisiin itäblokin maihin), niin Suomi on varsin korkealla. Mutta ainakin WHO:n 2019 listauksen perusteella myös monissa itäblokin maissa on matalammat luvut kuin Suomessa (Unkarissa, Eestissä, Georgiassa, Tsekeissä ja Serbiassa ainakin). En lähtisi sillä kehuskelemaan, mutta tosiasiat kannattaa tunnustaa.

   Lainaa

  27. Tulos: +5 (39 ääntä)
   Poistuva kultakala: Jännä miten tämä myytti elää ja elää vaan ikuisesti, että Suomi olisi jotain itsemurhatilastojen kärkeä. Olen kuullut tätä hoettavan nuoruudestani asti, vaikka se on ollut totta varmaan viimeksi 30 vuotta sitten - ja silloinkin vain siksi, ettei itä-blokin maista ollut siihen aikaan tällaisia [...]
   Niin siis lisäyksenä vielä, että ei Suomi toki maailman "ykkönen" ole jos katsotaan kaikkia maita, mutta yleensä kai halutaan katsoa miten Suomi sijoittuu muiden länsimaiden joukossa - ei se hirveästi lämmitä, että monissa Afrikan maissa, joissa elämän olosuhteet on aivan erilaiset, on isommat itsemurhaluvut.

   Lainaa

  28. Tulos: +99 (101 ääntä)
   Biubau: Kyllähän autojen eteenpäin aukeavista ns. "Suicide doorseistakin" on puhuttu suikkariovina, joten ehkä tässä on sitten joku alueellinen ero..?
   Googleen mukaan kukaan ei ole koskaan kirjoittanut nettiin sanaa 'suikkariovi'. Itsariovia taas löytyi.

   Lainaa

  29. Kollo hylje 27.5.2021 11:05
   Tulos: +33 (43 ääntä)
   S: Jaa, kyllä Suomessa on edelleen aika korkeat itsemurhaluvut. Jos vertaa muihin länsimaihin (ei entisiin itäblokin maihin), niin Suomi on varsin korkealla. Mutta ainakin WHO:n 2019 listauksen perusteella myös monissa itäblokin maissa on matalammat luvut kuin Suomessa (Unkarissa, Eestissä, Georgiassa, [...]
   Suomen itsemurhaluvut eivät ole kuitenkaan sellaiset, mistä voi rakentaa jotain kansallista identiteettiä. Wikipedia-sivulla "List of countries by suicide rate" voi käydä ihmettelemässä kaikkien maiden lukuja ja vertailla eroja vuosien ja sukupuolten välillä.
    
   Heti ensimmäisessä listauksessa Suomen luvut ovat vähän kivemmat kuin USA:n ja Belgian. Ovatko nämä itsemurhista tunnettuja maita? No ei ole. Ruotsinkin luvut ovat suhteessa vain vähän paremmat kuin Suomen, vaikka stereotyyppisesti ruotsalaisten ajatellaan olevan optimistisia onnistujia.
   Rautalangasta vääntäen: Suomen nykypäivän itsemurhaluvut eivät ole sellaisia, että niihin tarvitsisi kiinnittää sen enempää huomiota kuin aikaisemmin mainitsemiini maihin.
   P.S. Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä 11/2020 jutussa "Mies Mechelininkadulla" on kerrottu Suomen itsemurhaluvuista. Oli kiinnostava juttu, suosittelen lukemaan, jos on lukuoikeudet tai pääsee kirjaston lehtienlukusaliin.

   Lainaa

  30. Hintava kyyhky 27.5.2021 11:17
   Tulos: +91 (91 ääntä)
   Kiireetön sammakko: Ja pomoni mukaan ”itsari” on itsenäisyyspäivä...
   Entisessä työpaikassani mainoslehtien taittaja puhui joka viikko "pedareista" eli pdf:istä.

   Lainaa

  31. Abstrakti sorsa 27.5.2021 11:26
   Tulos: +63 (83 ääntä)
   Saattaa Tiina yllättyä poikaystävänsä reaktiosta jos joskus kertoo tälle harkitsevansa suikkarin tekemistä. Tiina: Yhyy. Teen kohta suikkarin! Poikaystävä: Uuu... Okei! (*Alkaa avata sepalustaan.) Tiina: Mitä helvettiä?!?

   Lainaa

  32. Sitkeä maahinen 27.5.2021 11:51
   Tulos: +33 (55 ääntä)
   Stressitön nauta: Jos säilyttää salaisia papereita käsilaukussaan, niin voi vain itseään syyttää. Vai olisiko paperit vain mieheltä salattuja? The plot thickens...
   Samaa epäilen! Tyyppi hermostui noin pahasti, koska laukuissa on jotain, mitä mies ei saa nähdä.

   Lainaa

  33. Itseasiassa 27.5.2021 11:51
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Puluparka: Koen jotenkin epämukavaksi sen, että itsemurhalle pitäisi ylipäätään olla "hyvä" lyhenne. Tai, no, mistäs minä tiedän, kuinka usein ihmiset "itsareista" ja "suikkareista" (itsemurha-asiayhteydessä) juttelevat arjessaan.
   Voi olla samasta asiasta kyse kun esim. kuoleman monista kiertoilmauksista, se vähän pehmentää asiaa, vaikka se on vakava ja kipeä aihe. Mutta aika usein meillä menehdytään, poistutaan keskuudesta, mennään lepoon, heitetään lusikka tai veivi nurkkaan, vaihdetaan hiippakuntaa, jne. Tästä löytyy Googlella monia hyviä artikkeleita, tässä yksi https://www.kielikello.fi/-/voiko-sodassa-saada-iaisyyskutsun-miten-kuoleminen-ilmaistaan-suomen-kielessa

   Lainaa

  34. Ketsupiton hyttynen 27.5.2021 11:52
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Kumpa poikaystävä joskus kaivais mun käsilaukkua. Ei suostu vaikka pyytäsin häntä hakemaan jotain käsilaukustani. Ihme tuohua

   Lainaa

  35. Itseasiassa 27.5.2021 12:09
   Tulos: +3 (29 ääntä)
   Karoliina: Tavallaan haluaisin tietää, miksi Annun maailmassa dildo liittyy amputoiduihin ruumiinosiin. Tavallaan en.
   Ja miksi se amputoitu ruumiinosa on muovia. 
   Toj Karin: Annu vaikuttaa niin neitseelliseltä että ei ole pienintäkään käsitystä seksuaalisesta nautinnosta edes ajatuksen tasolla.
   Voihan Annu myös olla A-seksuaali.

   Lainaa

  36. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Tornipöllö: Muistaakseni dildot ovat pari tuhatta vuotta vanha keksintö, joten aika pitkään ovat ihmiset jaksaneet ihan vaan läpällä haalia niitä itselleen. Toki muovidildot ovat verrattain uusi juttu, ehkä Annua häiritsee ajatus esim. kivijorman sisääntunkemisesta vähemmän.
   Veikkaan, että kivikaudella ja antiikissa, on tehty paljonkin asioita läpällä, mistä nykypäivän arkeologit tekevät sitten kovinkin vakavia tulkintoja. Se kuinka iso osa kivifalloksista tähän sarjaan menisi on sitten vaikeampi sanoa.

   Lainaa

  37. Tulos: -4 (22 ääntä)
   Takuuvarma liitu: No juu. Luin suomalaisen oikeuslääkärin kirjan ja hänen mukaansa yksi syy miksi Suomi loistaa itsemurhatilastoissa on, että Suomessa tutkitaan ja raportoidaan kuolinsyy tarkkaan ja ilmoitetaan rehellisesti. Kun taas toisissa maissa itsemurhaan liittyy vielä voimakas häpeän leima, eikä itsemurhaa [...]
   Samankaltainen ilmiö näyttää olevan aika monen muunkin tilaston kanssa, joita sitten ollaan kauhean mielellään käyttämässä kanssasuomalaisten syyllistämiseen milloin mistäkin.

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (31 ääntä)
   Miksi "suicide" pitäisi lyhentää muotoon "suikkari" kun se lausutaan "suisaid" eikä "suikaid"?

   Lainaa

  39. Kastunut raataja 27.5.2021 13:10
   Tulos: +37 (53 ääntä)
   Sitkeä maahinen: Samaa epäilen! Tyyppi hermostui noin pahasti, koska laukuissa on jotain, mitä mies ei saa nähdä.
   Mitä ihmettä? Meillä molemmat tekee etätöitä, ja välillä työasioita kulkee ihan paperimuodossakin työpaikalta kotiin ja takaisin. Ja itsestään selvää on, että kummallakaan ei ole mitään asiaa toisen laukulle/puhelimeen/tietokoneelle.

   Lainaa

  40. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Suikkari hämärissä olosuhteissa

   Lainaa

  41. Tulos: +28 (44 ääntä)
   Jotenkin Annu kuulostaa aseksuaalisuuden puoleen taipuvalle, jos ei kerta ollenkaan ymmärrä sitä periaatetta miksi joku dildoista tykkäisi. Ihan mahdollista toki myös että ei itse haluaisi mitään realistisia muovihirvityksiä lähelleen.

   Lainaa

  42. Tulos: +13 (25 ääntä)
   Kollo hylje: Suomen itsemurhaluvut eivät ole kuitenkaan sellaiset, mistä voi rakentaa jotain kansallista identiteettiä. Wikipedia-sivulla "List of countries by suicide rate" voi käydä ihmettelemässä kaikkien maiden lukuja ja vertailla eroja vuosien ja sukupuolten välillä. Heti ensimmäisessä listauksessa Suomen [...]
   Sieltähän minäkin niitä katsoin ja kuten sanottu, Suomi on korkealla länsimaiden joukossa. Ei minustakaan ole mitään järkeä rakentaa asiasta kansallista identiteettiä, mutta on silti järkevää kiinnittää asiaan huomiota (kuten varmasti Belgiassa ja USA:ssakin tehdään). Ja näinhän Suomessa on tehtykin ja jatkuvasti tehdäänkin - itsemurhien väheneminen viime vuosikymmeninä on hieno juttu ja varmasti seurausta siitä.

   Lainaa

  43. katsastamaton maito 27.5.2021 13:47
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Itseasiassa: Ja miksi se amputoitu ruumiinosa on muovia.  Voihan Annu myös olla A-seksuaali.

   Aseksuaalinen ihminen ei tunne seksuaalista vetoa toisiin ihmisiin, mutta voi edelleen haluta seksuaalista nautintoa jossain muodossa, yksin tai parin kanssa. Vain kohtuullisen pieni määrä aseksuaaleista (ainakin stereotypioihin verraten) tuntee niin vähän minkäänlaista seksiviettiä, että ei edes masturboi, tosin heitäkin löytyy.

   Lainaa

  44. Meluisa unikeko 27.5.2021 14:12
   Tulos: +5 (21 ääntä)
   Ketsupiton hyttynen: Kumpa poikaystävä joskus kaivais mun käsilaukkua. Ei suostu vaikka pyytäsin häntä hakemaan jotain käsilaukustani. Ihme tuohua
   Ei kukaan halua kaivaa käsilaukkua. Se tavaran määrä ja kaikki ihan sikin sokin. Sen kerran kun sieltä sit jotkut avaimet kaivaa ni tulee vaan huutia kuinka sotkin tarkan järjestyksen

   Lainaa

  45. Tulos: -25 (29 ääntä)
   Suikkari on poliisien slangia, siellä pitää jostain syystä kaikki sanat vääntää englannista suoraan (ja tarvittaessa ensin kääntää tökerösti suomesta englanniksi, esim. vasikka = kalvi)

   Lainaa

  46. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Vibraattori voi toki olla kivempi, jos ei penetraatiosta tykkää. Ja jos ei leluja tarvitse niin eihän niitä oo pakko ostaa. :)

   Lainaa

  47. Tulos: +21 (35 ääntä)
   Hmm. Siis ei olla sellaisissa väleissä, että toisen käsilaukkua saisi penkoa, mutta ollaan sellaisissa väleissä, että toisen laukussa voi olla omat kotiavaimet? Olenko aistivinani tässä epäsuhtaa?

   Lainaa

  48. Tulos: +37 (43 ääntä)
   Etsi kotiavaimiaAN aloittajan käsilaukusta. Jos on rikos tonkia toisen käsilaukkua niin varmaan on sit myös rikos piilottaa toisen kotiavaimet omaan käsilaukkuunsa.

   Lainaa

  49. Valkaiseva tohtori 27.5.2021 15:38
   Tulos: +38 (54 ääntä)
   Kastunut raataja: Mitä ihmettä? Meillä molemmat tekee etätöitä, ja välillä työasioita kulkee ihan paperimuodossakin työpaikalta kotiin ja takaisin. Ja itsestään selvää on, että kummallakaan ei ole mitään asiaa toisen laukulle/puhelimeen/tietokoneelle.
   Pelkäätkö, että puolisosi on kaksoisagentti? Hypoteettisesti ajatellen jos kaivaisin avaimia emännän käsilaukusta, niin vähät välittäisin mistään papereista. Reaktio tosiaan viittaa enemmän siihen, että laukussa oli mieheltä salattavaa tai sitten työskentelevät kilpailevissa yrityksissä.

   Lainaa

  50. Tulos: +19 (35 ääntä)
   Itseasiassa: Ja miksi se amputoitu ruumiinosa on muovia.  Voihan Annu myös olla A-seksuaali.
   Niin voi, mutta silloin oma seksuaalisuus ja halut on jo hyvin tiedossa ja sitä kautta myös seksuaalisuus ylipäätään. Täten aseksuaali tuskin ihmettelee heitä jotka nauttivat seksistä. Kyllä Annun kommentti vaikuttaa enemmän kokemattomuudelta kuin aseksuaalin puheelta.

   Lainaa

  51. Siveä juhta 27.5.2021 16:26
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Biubau: Kyllähän autojen eteenpäin aukeavista ns. "Suicide doorseistakin" on puhuttu suikkariovina, joten ehkä tässä on sitten joku alueellinen ero..?
   Eiks ne oo kaappariovet? Ihan uusi juttu tuo suicide doors-nimitys. Mistähän se on saanut alkunsa?🤔 Kaappariovien selitys taas on aika selvä, helppohan sellaisten ovien kanssa on napata pahaa-aavistamaton kulkija kyytiin.

   Lainaa

  52. Tulos: +31 (39 ääntä)
   Masentunut potilas psykiatrilla. "Yritin suikkaria, mutten onnistunut." Psykiatri: "Oliko liian iso vai epähygieeninen?"

   Lainaa

  53. Peittynyt valas 27.5.2021 17:17
   Tulos: -12 (24 ääntä)
   Minä olen aina ajatellut, että suikkari voi olla suihinotto arkikielessä, mutta esim. Psyk.sairaalassa voidaan ammattislangissa puhua suikkaripotilaasta potilaan ollessa suisidaali potilas

   Lainaa

  54. Niin kutsuttu mato 27.5.2021 17:39
   Tulos: +27 (35 ääntä)
   Kastunut raataja: Mitä ihmettä? Meillä molemmat tekee etätöitä, ja välillä työasioita kulkee ihan paperimuodossakin työpaikalta kotiin ja takaisin. Ja itsestään selvää on, että kummallakaan ei ole mitään asiaa toisen laukulle/puhelimeen/tietokoneelle.
   Olen joskus töissä joutunut käsittelemään yksityisiä tietoja (purin paperille psykologien tekemiä haastatteluja), eikä olisi tullut mieleenkään kanniskella sellaisia veskassa. Mieheni ei ole kiinnostunut laukkuni sisällöstä, mutta mitä jos joku varastaisi koko laukun? Jos paperia tarvittiin, suostumuslomakkeita ja sellaista varten, toimistossa oli lukittava metallikaappi. (Yleensä tiedot olivat salasanasuojatulla läppärillä joka ei ole edes yhteydessä verkkoon). Ei salassa pidettäviä asioita voi pitää kassissa.
   Inhoan ylipäänsä sitä, että tavaroihini kosketaan, ja ottaisin sen henkilökohtaisesti (käsitykseni järjestyksestä on "näyttää kaaokselta muille mutta tiedän tasan mihin asiat jätin" ja ärsyttää jos sitä ei kunnioiteta) mutta saa olla aika erikoisia käsilaukussa että siihen koskeminen olisi poliisiasia. 

   Lainaa

  55. Vararenkaaton sarvikuono 27.5.2021 18:42
   Tulos: +19 (35 ääntä)
   Valkaiseva tohtori: Pelkäätkö, että puolisosi on kaksoisagentti? Hypoteettisesti ajatellen jos kaivaisin avaimia emännän käsilaukusta, niin vähät välittäisin mistään papereista. Reaktio tosiaan viittaa enemmän siihen, että laukussa oli mieheltä salattavaa tai sitten työskentelevät kilpailevissa yrityksissä.
   Jos työasia on salassapidettävää, niin silloin se on salassapidettävää. Se koskee KAIKKIA ulkopuolisia, myös niitä perheenjäseniä. Ei tarvitse olla kaksoisagentti tai kilpailevassa yrityksessä työskentelevä, että pystyy jopa vahingossa aiheuttamaan ongelmia firmalle. Minulla esimerkiksi on paljon työasioita, jotka eivät mitenkään saa päätyä lehdistölle ja jos sattuisivat päätymään, lehdistö revittelisi niillä ihan surutta (ja ei, ei ole laitonta, ainoastaan kiinnostavaa). Sittenhän tieto olisi jo kilpailijoiden saatavilla. Jos siis puolisoni pääsisi tietoihin käsiksi, hän teoriassa saattaisi kertoa asiasta vaikka kaverilleen, joka saattaisi valuttaa tiedon niin, että se olisi kohta lehdissä. Koska tätä riskiä ei haluta ottaa, tieto ei saa mennä pienen ydinryhmän ulkopuolelle, koskien myös puolisoita. Joten kun teen etätöitä kotona, en päästä ketään selkäni taakse tietokoneelle edes kävelemään sieltä ohi. Kun käyn vessassa, kirjaudun koneeltani ulos.
   Ja jos tieto sattuisi vuotamaan, me muutamat siitä tietävät olisimme kaikki pulassa, koska vuotokohta pitäisi tukkia. Se olisi varmat potkut, jos selviäisi, että minun puolisoni tietää jotain. Pahimmassa tapauksessa se olisi potkut kaikille tai ainakin siirto muihin hommiin, jos tieto vuotaisi eikä selviäisi, kuka sen on vuotanut. 
   Toki en kantele työpapereita käsilaukussani tai varsinkaan jätä niitä vartioimatta, mutta työasiat eivät ole julkista tietoa.

   Lainaa

  56. Maksukyvytön alpakka 27.5.2021 19:00
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Mjv: Veikkaan, että kivikaudella ja antiikissa, on tehty paljonkin asioita läpällä, mistä nykypäivän arkeologit tekevät sitten kovinkin vakavia tulkintoja. Se kuinka iso osa kivifalloksista tähän sarjaan menisi on sitten vaikeampi sanoa.
   Voin kuvitella kuinka hauskaa jollain 2000-3000 vuotta sitten eläneellä teinillä olisi katsella historiallisia reliikkejä nykypäivän museossa :D

   Lainaa

  57. Maksukyvytön alpakka 27.5.2021 19:03
   Tulos: +10 (20 ääntä)
   Kyllä itsari pitäisi ottaa käyttöön suomennoksena selfiestä

   Lainaa

  58. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Siveä juhta: Eiks ne oo kaappariovet? Ihan uusi juttu tuo suicide doors-nimitys. Mistähän se on saanut alkunsa?🤔 Kaappariovien selitys taas on aika selvä, helppohan sellaisten ovien kanssa on napata pahaa-aavistamaton kulkija kyytiin.
   Ne ovat englanniksi suicide doors, suomeksi kaappariovet. Suomenkielinen nimitys on melko selkeä, mutta sitä en tiedä mistä tuo suicide tulee, eikä osannut Wikipediakaan kertoa.

   Lainaa

  59. Viraali riesa 27.5.2021 21:22
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Suikkariovi=glory holen peittävä miniovi

   Lainaa

  60. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Ketsupiton hyttynen: Kumpa poikaystävä joskus kaivais mun käsilaukkua. Ei suostu vaikka pyytäsin häntä hakemaan jotain käsilaukustani. Ihme tuohua
   pelkää eksyvänsä sinne

   Lainaa

  61. Pakastettu appelsiini 27.5.2021 22:28
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Penseä kenguru: Se onkin hyvä että on päivä, jossa suomalaiset voivat loistaa tilastoissa.
   Eipä nyt kauheesti loisteta nykyaikana, aika keskikastia ollaan. Euroopassakin on monta maata jotka on meitä edelle... Ja jopa tämä eräs Amerikan ihmemaakin on melkolailla samoissa lukemissa kuin me.

   Lainaa

  62. Masentunut kukka (Pluri) 28.5.2021 5:17
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Itselle on lapsesta asti opetettu että laukut, lompakot ym. vastaavat on henkilökohtaisia mihin ei ole asiaa ilman toisen lupaa. Nykyään siihen kuuluu myös puhelin. Itsestä tuntuu että olen pahan teossa vaikka lupakin olisi kun olen toisen tavaroilla. En mene edes porukoille sisälle ilman erillistä lupaa vaikka on sanottu että avain on sitä varten että sitä saa käyttää. Ehkä se johtuu siitäkin että haluan että omat asiat on omia ja toivon samalla että muutkin toimii samoin. Ei mulla mitään salattavaa oo mutta silti. Olen saanut myös suikkarin joskus enkä ajatellut että se olisi jotenkin lopullista.

   Lainaa

  63. Kimeä lohikäärme 28.5.2021 13:00
   Tulos: -1 (11 ääntä)
   Puluparka: Koen jotenkin epämukavaksi sen, että itsemurhalle pitäisi ylipäätään olla "hyvä" lyhenne. Tai, no, mistäs minä tiedän, kuinka usein ihmiset "itsareista" ja "suikkareista" (itsemurha-asiayhteydessä) juttelevat arjessaan.
   Joo, minulla on vähän samanlaiset fiilikset. Jotenkin "itsari" sanana tuntuu vitsailevalta, sellaiselta "humoristiselta" lyhenteeltä. Tämä on varmaan tarkoituksellista, ihmiset haluavat etääntyä synkistä asioista. Mutta mielestäni sellainen on jokseenkin epäkunnioittavaa näitä tragedioita kohtaan.

   Lainaa

  64. Maustamaton kuguaari 28.5.2021 14:11
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Kiireetön sammakko: Ja pomoni mukaan ”itsari” on itsenäisyyspäivä...
   "Muistakaa tehdä kaikki työt tällä viikolla valmiiksi, kun pian on itsari edessä."

   Lainaa

  65. Lasitehtaileva kääpiömarsu 28.5.2021 14:25
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Metsätön lammas: Ohhoh, siellähän on katsottu Netflixiä.
   Kato, varsinainen sherlokki siellä.

   Lainaa

  66. dfghsdghsdh 28.5.2021 14:41
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Kyllä tuo "hyvä sana" on aina tarkoittanut jotain muuta, ei siinä tarvitse tyhmää esittää

   Lainaa

  67. Pohjaanpalanut papaija 28.5.2021 17:33
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Maksukyvytön alpakka: Kyllä itsari pitäisi ottaa käyttöön suomennoksena selfiestä
   Eiku selfie on itsuli

   Lainaa

  68. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Njäh: Googleen mukaan kukaan ei ole koskaan kirjoittanut nettiin sanaa 'suikkariovi'. Itsariovia taas löytyi.
   Mä oon oppinut sanan "kaappariovi". Ikinä moista käyttänyt kuitenkaan.

   Lainaa

  69. Notkumaton mandariini 31.5.2021 7:38
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Väsynyt: Mä oon oppinut sanan "kaappariovi". Ikinä moista käyttänyt kuitenkaan.
   Kaapparioviahan nuo taaksepäin aukeavat onkin. Nämä "itsariovet" ja "suikkariovet" on jotain typeriä itse keksittyjä väännöksiä.

   Lainaa

  70. Tulos: -7 (7 ääntä)
   Poistuva kultakala: Jännä miten tämä myytti elää ja elää vaan ikuisesti, että Suomi olisi jotain itsemurhatilastojen kärkeä. Olen kuullut tätä hoettavan nuoruudestani asti, vaikka se on ollut totta varmaan viimeksi 30 vuotta sitten - ja silloinkin vain siksi, ettei itä-blokin maista ollut siihen aikaan tällaisia [...]
   Itse näin pikkukylän asukkaana, jossa koulu aikoina kaksi luokkakaveria (eri aikaan, eri syistä) oman henkensä vei, sanoisin ettei tuo väite ihan tuulesta temmattu ole. Tuskin kuitenkaan maailman suurinta luokkaa, mutta väittäisin että kohtalaisen korkealla tuolla listalla ollaan...

   Lainaa

  71. King Arthur 31.5.2021 13:44
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Meluisa unikeko: Ei kukaan halua kaivaa käsilaukkua. Se tavaran määrä ja kaikki ihan sikin sokin. Sen kerran kun sieltä sit jotkut avaimet kaivaa ni tulee vaan huutia kuinka sotkin tarkan järjestyksen
   Niin, se laukku on yleensä pussi jossa on tyyliin yksi sivutasku. Sinne syntyy ihan automaattisesti sellainen järjestys mikä nyt pussissa voi olla, eli laitat tietyt asiat aina samalle puolelle - lompakon keskelle, avaimet sen etupuolelle, henkkarit takapuolelle, muut kertyvät asiat joko oikealle tai vasemmalle. Sen lisäksi naisille harvoin suodaan kunnon taskuja edes ulkovaatteisiin, joten sinne päätyy tämän käsikopelojärjestelmän lisäksi sama määrä sekalaista minkä sinä tunget taskuun. Usko pois, järjestys on sellainen että sieltä kohtuu pienellä vaivalla edes sisään kurkkaamatta löytyy tarvittava esine. Saat sinä siitä suuttuakin kun käyt äitisi laukkua tonkimassa, en sitä sano. Kukin tuhistaa nokkaansa mistä haluaa.

   Lainaa

  72. Kuitti kiivi 31.5.2021 18:43
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Hintava kyyhky: Entisessä työpaikassani mainoslehtien taittaja puhui joka viikko "pedareista" eli pdf:istä.
   Kyllä! pedari=pdf-tiedosto, itsari=itsepalvelukassa! Käytän säännöllisesti, mutta molemmat tosin on saanut lähes kaikilta suoran palautteen "Ei."

   Lainaa

  73. Säväyttävä ahma 1.6.2021 5:43
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Ketsupiton hyttynen: Kumpa poikaystävä joskus kaivais mun käsilaukkua. Ei suostu vaikka pyytäsin häntä hakemaan jotain käsilaukustani. Ihme tuohua
   Mun mies ei tykkää kaivaa mun laukkua koska i löydä sieltä mitään ...

   Lainaa

  74. Varma hedelmä 1.6.2021 8:40
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Poistuva kultakala: Jännä miten tämä myytti elää ja elää vaan ikuisesti, että Suomi olisi jotain itsemurhatilastojen kärkeä. Olen kuullut tätä hoettavan nuoruudestani asti, vaikka se on ollut totta varmaan viimeksi 30 vuotta sitten - ja silloinkin vain siksi, ettei itä-blokin maista ollut siihen aikaan tällaisia [...]
   Ihmettelen samantyypistä asiaa: miksi ne (mielestään) isäm_maallisimmat urpot haukkuvat ja solvaavat tämän kiistatta maailman parhaimpiin kuuluvan maan alimpaan helvettiin?
   Eivätkö oikeasti tajua, ettei paljon parempaa planeetalta löydy? Täällä sentään hekin saavat öyhöttää ilman että irtoaa pää. Hiukan vain välillä porukka nauraa päin näköä.

   Lainaa

  75. Puolikiero_savolainen 2.6.2021 22:40
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Nelan tapaus on kyllä klassinen ”suikkari”. Hän kuitenkin oli käynyt ostamassa tarpeet teolleen (muistaakseni pyykkilankaa jne..) ennen kuin astui Nuuksion metsiin viimeisen kerran. Miehellä/työkavereilla ei aavistustakaan, jotenkin pelottavaa miten ihminen osaa sulkea olonsa kaikilta muilta. Puhukaa ihmiset jos tuntuu siltä, vaikka mikä olisi.

   Lainaa

  76. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kummikäki: Itsarihan on itsensätyydyttäjä. Sellainen, joka työntää muovia sisäänsä ja voihkii.
   Se on  kyllä runkkari. 😁

   Lainaa

  77. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Suomalaiselle puhekielelle on ominaista, että pitkät tai vaikeasi lausuttavat sanat lyhennetään. Itsemurha kääntyy itsariksi samasta syystä ja samalla mekanismilla kuin kylpyhuone kylppäriksi tai televisio telkkariksi. Sen syvällisempää filosofiaa sanan taustalta ei löydy.

   Lainaa

  78. Harmittava hamsteri 4.6.2021 16:40
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Pohjaanpalanut papaija: Eiku selfie on itsuli
   Tai omio.

   Lainaa

  79. Astmaton lammas 18.9.2021 21:12
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Puluparka: Koen jotenkin epämukavaksi sen, että itsemurhalle pitäisi ylipäätään olla "hyvä" lyhenne. Tai, no, mistäs minä tiedän, kuinka usein ihmiset "itsareista" ja "suikkareista" (itsemurha-asiayhteydessä) juttelevat arjessaan.
   Ainakin facessa ihmiset, joita asia todella koskettaa, käyttävät sanaa im eikä itsari. Sinänsä ymmärrettävää, että asialle on joku lyhenne, kun koko sanan kirjoittaminen voi tuntua pahemmalta kuin lyhenteen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: amputoida, itsari, itsemurha, laukku, mysteeri, sana