Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lähtemätön vaikutus

Tinder-yllätys: "Ensitapaaminen, jota en unohda koskaan."
Suurenna näkymä
Lähtemätön vaikutus

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Öljytön tomaatti 6.4.2021 0:55
   Tulos: +677 (739 ääntä)
   Symppis tarina Susannalla! Tästä pakko nostaa esiin toi seikka miksi naiset haluaa usein pidemmän miehen; se ei itsellekään ole kyse siitä että se miehen itsensä pituus häiritsisi tai tekisi miehestä vähemmän viehättävän. Se on vain se oma epävarmuus, että tuntuu näyttävän vähintään norsulta sen lyhyemmän miehen seurassa. Olisi ehkä eri jos olisi mallin mitoissa; pitkä mutta langan laiha. Siltä miltä julkkisparit usein näyttävät, kun suhteessa nainen on pitempi. Miehellä iso ego ja nainen tikunlaiha arm-candy korkeissa koroissaan vielä. Itse on kuitenkin tälläinen tavallinen suomalainen nainen, ehkä vähän enemmän pyöreämpi kun laiha. Ja siihen yhdistettynä se naiseksi pitkä pituus niin sitähän on sitten aivan ryhävalas fiilis lyhyemmän miehen rinnalla. Huoh. Vaikeaa ja pitäisi päässä yli tälläisistä mutta minkäs teet..

   Lainaa

  2. ikisinkku 6.4.2021 0:58
   Tulos: -172 (270 ääntä)
   Mä olen nähnyt mitä kammottavempia ihmisiä parisuhteissa, mutta niin kammottava kuin minä, ei ole onnistunut koskaan saamaan parisuhdetta, joten Susanna; meille kaikille ei tosiaan ole olemassa kumppania.

   Lainaa

  3. Tulos: +304 (360 ääntä)
   Hauska, joskin minua aina vähän karmaisee tuo, että katkaistaan yhteydet muihin vastakkaisen sukupuolen edustajiin, kun aletaan seurustella. Kuulostaa turhan kontrolloivalta meiningiltä. Olen itse iso nainen ja voisin kyllä seurustella itseäni selvästi lyhyemmän kanssa. Varmaan tuntisin itseni isoksi, mutta niin minä nytkin tunnen. Sen sijaan tuo, että mies olisi valehdellut pituutensa, hiertäisi meikäläistä tosi pahasti. Ei mitään valehtelua, mistään asiasta. Pääsee paljon helpommalla, kun puhutaan totta.

   Lainaa

  4. Monilaenen opas 6.4.2021 1:21
   Tulos: +33 (197 ääntä)
   Öljytön tomaatti: Symppis tarina Susannalla! Tästä pakko nostaa esiin toi seikka miksi naiset haluaa usein pidemmän miehen; se ei itsellekään ole kyse siitä että se miehen itsensä pituus häiritsisi tai tekisi miehestä vähemmän viehättävän. Se on vain se oma epävarmuus, että tuntuu näyttävän vähintään norsulta sen [...]
   Mutta se ei tee siitä yhtään vähemmän pinnallista. Mikä sekin on ihan ok, kunhan ei sitten samaan hengenvetoon tuomitse norsunluutornistaan pinnallisia miehiä, joilla on myös jokin oma preferenssi naisten ulkonäön suhteen.

   Lainaa

  5. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 6.4.2021 2:14
   Tulos: +215 (233 ääntä)
   Oi Susanna, ei pidä sinun sureman: Minun kanssain porrastreeneihin kottikärryn kuljetan!

   Lainaa

  6. Tulos: +64 (148 ääntä)
   Pitäiskös tossa väripallokuvassa olla se paidan teksti vai onko tää taas näitä vitsejä joissa on pelkkiä palloja eikä tekstiä lainkaan? T: yks puna-viher"sokea"

   Lainaa

  7. tarkkasilmä 6.4.2021 3:38
   Tulos: -214 (302 ääntä)
   Iso Hoo: Pitäiskös tossa väripallokuvassa olla se paidan teksti vai onko tää taas näitä vitsejä joissa on pelkkiä palloja eikä tekstiä lainkaan? T: yks puna-viher"sokea"
   kantsisko olla olematta punavihersokee niin tajuaisit vitsin. siinä se tosiaan lukee, tai ehkä parempi että et nää niin et pääse loukkaantumaan :D

   Lainaa

  8. Tulos: +204 (206 ääntä)
   Kyöpeli: Hauska, joskin minua aina vähän karmaisee tuo, että katkaistaan yhteydet muihin vastakkaisen sukupuolen edustajiin, kun aletaan seurustella. Kuulostaa turhan kontrolloivalta meiningiltä. Olen itse iso nainen ja voisin kyllä seurustella itseäni selvästi lyhyemmän kanssa. Varmaan tuntisin itseni [...]
   Mulla jäi semmonen kuva et ois jotenki yleisluontosesti ilmottanut mulle tindematcheille (tai mitä ne on?), et on nyt parisuhteessa, eikä enää eti seuraa. Ei suinkaan katkassu yhteyksiä kaikkiin naissukupuolenedustajiin. En tosin oo ikinä käyttänyt Tinderiä, enkä tiedä miten se varsinaisesti toimii.
   Aika kiinnostava ja sympaattinen kohtaminen kuitenkin!

   Lainaa

  9. Tukintolvana 6.4.2021 6:10
   Tulos: +189 (245 ääntä)
   tarkkasilmä: kantsisko olla olematta punavihersokee niin tajuaisit vitsin. siinä se tosiaan lukee, tai ehkä parempi että et nää niin et pääse loukkaantumaan :D
   Jos yritit sarkasmia niin metsään meni. Ulosanti on pelkkää ilkeilyä ja ableismia.
   Iso Hoolle tiedoksi, siinä lukee se jutussa kuvattu teksti punaisilla palloilla vihreällä pohjalla.

   Lainaa

  10. Tulos: -103 (123 ääntä)
   Tukintolvana: Jos yritit sarkasmia niin metsään meni. Ulosanti on pelkkää ilkeilyä ja ableismia. Iso Hoolle tiedoksi, siinä lukee se jutussa kuvattu teksti punaisilla palloilla vihreällä pohjalla.
   Eiköhän netistä löydy filttereitä joilla tuosta saa luettavan punavihersokeillekkin. Jos ei, olen hämmästynyt.

   Lainaa

  11. jukkapalmu 6.4.2021 7:16
   Tulos: -42 (60 ääntä)
   Oon lukenut saman jo vuosia sitten parikin kertaa. Ilmeisesti hakenu googlella outoja treffejä.

   Lainaa

  12. Oikeustajuton hiiri 6.4.2021 7:23
   Tulos: +253 (263 ääntä)
   Tuota en kyllä millään muotoa ymmärrä, että miksi pitää arvioida omat fyysiset ominaisuutensa ihan vääriksi treffipalstalla. Jos vaikka sanoo olevansa 185cm pitkä ja treffeille tuleekin 165cm heppu niin kyllä sen huomaa. Tai jos sanoo olevansa normaalipainoinen ja treffeille tuleekin henkilö, joka oli normaalipainoinen 30kg sitten. En pidä itseäni mitenkään erityisen pinnallisena, mutta valehtelua en siedä. Kerran kävin treffeillä henkilön kanssa, jonka ilmoituksessa oli ilmoitettu painoksi normaali, mutta treffeille tuli heppu joka oli tosiaan aika merkittävästi ylipainoinen. Jos hän olisi rehellisesti kertonut ilmoituksessaan, olisin voinut lähteä toisillekin treffeille, mutta jotenkin meni fiilis siitä valehtelusta.

   Lainaa

  13. Tulos: -34 (60 ääntä)
   "kaatus"

   Lainaa

  14. Tulos: +110 (112 ääntä)
   Kyöpeli: Hauska, joskin minua aina vähän karmaisee tuo, että katkaistaan yhteydet muihin vastakkaisen sukupuolen edustajiin, kun aletaan seurustella. Kuulostaa turhan kontrolloivalta meiningiltä. Olen itse iso nainen ja voisin kyllä seurustella itseäni selvästi lyhyemmän kanssa. Varmaan tuntisin itseni [...]
   Olisiko vaikka muihin deitteihinsä? Eikä koko naissukupuoleen 😄

   Lainaa

  15. Kirjautuminen epäonnistui 6.4.2021 9:56
   Tulos: +61 (63 ääntä)
   ”Ei se mitään jos kuolet”😅 Letkeätä meininkiä...

   Lainaa

  16. Jerry Cotton ja Sininen Lavuaari 6.4.2021 10:24
   Tulos: -17 (89 ääntä)
   ikisinkku: Mä olen nähnyt mitä kammottavempia ihmisiä parisuhteissa, mutta niin kammottava kuin minä, ei ole onnistunut koskaan saamaan parisuhdetta, joten Susanna; meille kaikille ei tosiaan ole olemassa kumppania.
   Tämä! Kaikilla kavereilla alkaa olla lapsia, mut itel ei oo ollu ees parisuhdetta kymmeneen vuoteen. Kertoo aina hyvin siitä, miten jumalattoman kammottava ihminen sitä itse onkaan, kun kaikenmaailman ihmisperseet löytää kumppanin ja itse ei. :D

   Lainaa

  17. Tulos: -25 (37 ääntä)
   ikisinkku: Mä olen nähnyt mitä kammottavempia ihmisiä parisuhteissa, mutta niin kammottava kuin minä, ei ole onnistunut koskaan saamaan parisuhdetta, joten Susanna; meille kaikille ei tosiaan ole olemassa kumppania.
   Mahdat olla aika kammottava :D

   Lainaa

  18. Kiillotettu taistelija 6.4.2021 11:24
   Tulos: +114 (120 ääntä)
   Iso Hoo: Pitäiskös tossa väripallokuvassa olla se paidan teksti vai onko tää taas näitä vitsejä joissa on pelkkiä palloja eikä tekstiä lainkaan? T: yks puna-viher"sokea"
   Sama. Ei näe mitään muuta kuin saman värisiä palloja vaikka kuinka yrittää. 
   Tuli muisto mieleen. Aikoinaan yläasteen kuvisopettaja meuhkasi kerta toisensa jälkeen, että miksi en näe värejä oikein, kun olen vieläpä nainen, kelle värisokeus ei pitäisi tulla. Käski useaan otteeseen tarkistamaan olenko sittenkin oikeasti mieskromosomeilla varustettu, vaikka ihan selkeästi näki, että nainen (teinityttö siihen aikaan) olen. Väitti sitä sitten vain huumoriksi, kun valitin yhtä värisokealle isälle opettajan "huumorista", joka meinas sitten nostaa opettajan reksin huoneessa puhuttelussa kauluksesta ylös. 
   Bilsan opettaja taas piti mua aina esimerkkinä siitä, kun "laskettiin" miten mitkäkin asiat periytyy. Piti mua mielenkiintoisena ja mielenkiintoisia oli nuo periytyvyysasiatkin. 

   Lainaa

  19. Hillitty ananas 6.4.2021 12:02
   Tulos: +87 (103 ääntä)
   Kiillotettu taistelija: Sama. Ei näe mitään muuta kuin saman värisiä palloja vaikka kuinka yrittää.  Tuli muisto mieleen. Aikoinaan yläasteen kuvisopettaja meuhkasi kerta toisensa jälkeen, että miksi en näe värejä oikein, kun olen vieläpä nainen, kelle värisokeus ei pitäisi tulla. Käski useaan otteeseen tarkistamaan olenko [...]
   Pakko tähän sanoa, että ihan "selvästi naisellakin" voi olla tietämättään miehen kromosomit. Mahdollista se on, hyvin harvinaista tosin.

   Lainaa

  20. Hillitty ananas 6.4.2021 12:03
   Tulos: +60 (72 ääntä)
   Eipä ne oikeat punavihervärisokeat varmaan tuosta Astan paidasta olisi loukkaantuneet vaikka olisivatkin saaneet tietää mitä siinä lukee.

   Lainaa

  21. Hillitty ananas 6.4.2021 12:07
   Tulos: -103 (109 ääntä)
   Jos Susannalle on pituus noin tärkeätä niin miksi lähti treffeille alunperinkään miehen kanssa joka oli ilmoittanut pituudekseen hädintuskin saman pituuden kuin Susannan oma pituus on? Vai miten lättäpää Susannalle on... "päätä lyhyempi"...

   Lainaa

  22. Aivoton susi 6.4.2021 12:15
   Tulos: +52 (56 ääntä)
   Hillitty ananas: Jos Susannalle on pituus noin tärkeätä niin miksi lähti treffeille alunperinkään miehen kanssa joka oli ilmoittanut pituudekseen hädintuskin saman pituuden kuin Susannan oma pituus on? Vai miten lättäpää Susannalle on... "päätä lyhyempi"...
   Ehkä halusi antaa mahdollisuuden ja hän ei välttämättä korkokenkiä käytä.

   Lainaa

  23. Aivoton susi 6.4.2021 12:16
   Tulos: +66 (72 ääntä)
   Öljytön tomaatti: Symppis tarina Susannalla! Tästä pakko nostaa esiin toi seikka miksi naiset haluaa usein pidemmän miehen; se ei itsellekään ole kyse siitä että se miehen itsensä pituus häiritsisi tai tekisi miehestä vähemmän viehättävän. Se on vain se oma epävarmuus, että tuntuu näyttävän vähintään norsulta sen [...]
   Auta armias, jos mies on vielä hyvin laihakin, niin melkoiset sotanorsu- ja valasfiilikset täyttävät pään.

   Lainaa

  24. Tulos: +120 (132 ääntä)
   Väsynyt: Eiköhän netistä löydy filttereitä joilla tuosta saa luettavan punavihersokeillekkin. Jos ei, olen hämmästynyt.
   Vielä kun löytyisi netistä filtteri jolla saisi vittuilun loppumaan niin johan kelpaisi.

   Lainaa

  25. Kiillotettu taistelija 6.4.2021 12:26
   Tulos: +73 (81 ääntä)
   Hillitty ananas: Pakko tähän sanoa, että ihan "selvästi naisellakin" voi olla tietämättään miehen kromosomit. Mahdollista se on, hyvin harvinaista tosin.
   Sveitsiläiset lastenlääkärit raportoivat vastikään terveestä ja sukupuolielimiltään normaalista tytöstä, jolla on miehen kromosomit XY. Tapaus on historian ensimmäinen laatuaan, sillä vastaavalla tavoin poikkeavilla ihmisillä on lähes aina epämuodostumia sukuelimissä. (14.4.2009)
   On toki mahdollista, mutta todellakin harvinaista ainakin tuon uutisen perusteella. Intersukupuolisesta en tiedä, onko mahdollista sellaisella saada lapsia. Mulla niitä on kaksi siunaantunu, joten oletettavasti on kaikki naisen elimet ja värkit kuten naisella kuuluu ollakin. 
   Värisokeus naisella on kyllä harvinaisempaa (0,4%), mutta sillä kai bilsan ope piti mua mielenkiintoisena ja teki kaavoja kuinka se on periytynyt minulle. Näin jälkikäteen ajateltunakaan kuviksen ope ei mielestäni kuitenkaan kovin korrekti ollut syyttäessään minua mieheksi, varsinkaan teini-ikäistä tyttöä. En tapahtumasta traumatisoinut, mutta silloin ärsytti puolustaa itseään.

   Lainaa

  26. Kiltti tyttö 6.4.2021 12:54
   Tulos: +51 (57 ääntä)
   Aina joskus mietin, miltä maailma näyttäisi värisokeana. Punavihersokeilta kollegoilta saa hyvää palautetta esitysten luettavuudesta, kun itse ei todellakaan aina hoksaa.
   Iso Hoo: Pitäiskös tossa väripallokuvassa olla se paidan teksti vai onko tää taas näitä vitsejä joissa on pelkkiä palloja eikä tekstiä lainkaan? T: yks puna-viher"sokea"
   Tää oli just jännä, siis miten ei voi nähdä tuota tekstiä, tai siis miltä se näyttää? Keskenään samanvärisiä palloja? Vihreitä vai punaisia? Varmaan yhtä oudolta tuntuu punavihersokeista, että joku näkee siinä jotain tekstiä. :)

   Lainaa

  27. Tulos: +71 (73 ääntä)
   Kyöpeli: Hauska, joskin minua aina vähän karmaisee tuo, että katkaistaan yhteydet muihin vastakkaisen sukupuolen edustajiin, kun aletaan seurustella. Kuulostaa turhan kontrolloivalta meiningiltä. Olen itse iso nainen ja voisin kyllä seurustella itseäni selvästi lyhyemmän kanssa. Varmaan tuntisin itseni [...]
   Oon sun kanssa samaa mieltä tossa, että suurin ongelma on valehtelu. Oikeesti, vaikka kyseessä onkin periaatteessa pieni asia, niin jos pitää heti ensimmäisenä valehdella jotain niin se on vaan niin iso miinus mulle että heippa vaan.
   Älkää viitsikö valehdella. Kaikista vittumaisin selitys on valheesta kiinni jäämisen jälkeen; (valehtelin koska) en halunnut satuttaa sua. Valheesta jäät kuitenkin aina ennemmin tai myöhemmin kiinni. 

   Lainaa

  28. Liukas raparperi 6.4.2021 13:12
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Värisokeilta olisi kiva kuulla, onko Feissarimokien sensurointikuvakkeet vaikea erottaa toisistaan? Näyttävätkö esim. tässä Susannan ja Astan kuvakkeet saman sävyisiltä?

   Lainaa

  29. Pelkäämätön soturi 6.4.2021 14:50
   Tulos: +78 (80 ääntä)
   Starbar: Oon sun kanssa samaa mieltä tossa, että suurin ongelma on valehtelu. Oikeesti, vaikka kyseessä onkin periaatteessa pieni asia, niin jos pitää heti ensimmäisenä valehdella jotain niin se on vaan niin iso miinus mulle että heippa vaan.Älkää viitsikö valehdella. Kaikista vittumaisin selitys on [...]
     Ei kaikista valeista, mutta painoon, pituuteen ja muuhun sellaiseen liittyvistä kyllä. En ehkä ole maailman suurin ruudinkeksijä, mutta miten voi olla niin tyhmä, että valehtelee treffi-ilmoituksessa jostain ominaisuudesta mikä näkyy heti päältä? Miten siitä mitenkään voisi olla jäämättä kiinni, paitsi jättämällä tapaamisen kokonaan väliin? Ja kun kuitenkin makua on monenlaista, niin saa vielä varmasti viestejä tyypeiltä, joille ei sitten kuitenkaan kelpaa, eikä niiltä joille kelpaisi? Onhan lyhyillekin miehille ottajia -minä, muun muassa, olen itse lyhyt ja tunnen oloni ihan kääpiöksi jos muut huojuvat jossain yläilmoissa -mutta miten se ottaja löytyy jos ilmoituksessa väittää olevansa pitkä? En käsitä.

   Lainaa

  30. Tulos: +48 (50 ääntä)
   ikisinkku: Mä olen nähnyt mitä kammottavempia ihmisiä parisuhteissa, mutta niin kammottava kuin minä, ei ole onnistunut koskaan saamaan parisuhdetta, joten Susanna; meille kaikille ei tosiaan ole olemassa kumppania.
   Ehkä Susanna ei tuossa tarkoittanut arvioida miestä ihana-kammottava akselilla vaan tavanomainen-hyyyvin normeista poikkeava -akselilla ja tarkoitti siis, että hyvinkin epätavalliselle ihmiselle voi löytyä kumppani.

   Lainaa

  31. Tulos: +61 (65 ääntä)
   Liukas raparperi: Värisokeilta olisi kiva kuulla, onko Feissarimokien sensurointikuvakkeet vaikea erottaa toisistaan? Näyttävätkö esim. tässä Susannan ja Astan kuvakkeet saman sävyisiltä?
   En nyt tietenkään voi kommentoida kaikkien punavihersokeiden puolesta, mutta Susannan ja Astan kuvakkeet eivät näytä sinnepäinkään samalta. Susanna on punainen ja Asta vihreä. Yleisesti ottaen punavihersokea tunnistaa kyllä värit, mutta silloin kun näitä väripareja on lähellä toisiaan niin että toista on selvästi enemmän, toinen hukkuu sinne sekaan. Vihreä teksti punaisella pohjalla (sävyistä riippuen), punaperäinen tikka nurmikolla ja vadelma pensaassa muuttuvat täysin näkymättömiksi.

   Lainaa

  32. Tulos: +77 (87 ääntä)
   Olen aika kaivinkone naiseksi. Seurustelin joskus itseäni lyhyemmän ja siromman miehen kanssa. Minulle ihan fine, mutta hän veti kunnon kompleksia. Alkoi tulla valitusta siitä, miksi jalkani ja käteni ovat niin isoja, miksi käsivarteni on pidempi kuin hänellä, jne. Lisäksi jatkuva pitkien ihmisten haukkuminen. Nyt olen naimisissa itseni pituisen miehen kanssa ja olen meistä se aavistuksen vähemmän kaivinkone. Miehellä taas on niin iso... hymy, että en ole vuosien varrella havainnut mitään pituus kompleksia.

   Lainaa

  33. Tulos: +69 (73 ääntä)
   Olen punavihersokea ja pidin paitaa ihan hyvänä läppänä. Varmaan repeisin nauramaan jos jollain tuollainen paita on ja minulle kerrottausi mitä siinä lukee. Tietysti joku punavihersokea voi olla katkera viastaan, jos lapsuuden haave oli joskus päästä veturinkuljettajaksi tai sähkömieheksi

   Lainaa

  34. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Ehkä ei ole ollut Astan exällä tarpeeksi hyvää luottoa veljiensä huumorintajulle. Marv Filmsin perustaja on värisokea ja firman logosta ainakin näkyy hyväntahtoinen itseironia. :)

   Lainaa

  35. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Minun entisen kämppiksen mummo ei uskonut, että punavihersokeus on mikään oikea juttu. Pakotti lapsenlapsensa mukaan keräämään puolukoita ja huuti hänelle kun keräsi niin huonosti :,D

   Lainaa

  36. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Itse "jouduin" laittamaan pituusrajoituksen miehelle. En vain jaksanut noita komplekseja. Itselläni on pituutta 169cm eli en ole erityisen pitkä mutta tykkään käyttää korkkareita (kuuluu tyyliin, jolloin pituutta tulee reilusti lisää). Yksi pyysi, että käyttäisin vain tyyliin ballerina-kenkiä, toinen pyysi jospa voisin kulkea vähän kyyryssä etten näyttäisi niin pitkältä. Olivat siis about mun mittaisia miehiä. Noh, nykyinen mieheni on 178 senttinen eli ei sinällään kovin pitkä mutta ainakin hän kestää sen, että mehän ollaan useimmiten saman mittaisia. Näillä muilla miehillä ollut tarve vissiin tarve saada itseään lyhyempi nainen.

   Lainaa

  37. Hikoileva majava 7.4.2021 3:14
   Tulos: -3 (25 ääntä)
   Minä hyvinkin ymmärrän tuon, miksi ei halua miehen olevan itseään lyhyempi. Olen 150cm pitkä. Tosi harva mies on sitä lyhyempi. Meitä katsottaisiin varmaan kieroon ja saisi kuulla paljon kommentteja siitä, miten söpöä kun tollaset kääpiöt on löytäny toisensa ym. Tiedän, että tuntuu typerältä, mutta kyllä, kuulen hyvin paljon pilkkaa pituuteeni liittyen. Miehelleni se olisi varmasti astetta rankempi kokemus. Myös monet tapaamani miehet ovat halunneet olla se suhteen vahvempi osapuoli ja lyhyttä naista on kuulema helpompi tyydyttää. Joten ihan miehen oman egon vuoksi haluan, että heillä on mahdollisuus olla se suhteen 'vahvempi' osapuoli, niin ei kolahda itsetuntoon 😁

   Lainaa

  38. Tulos: +48 (52 ääntä)
   Kiltti tyttö: Aina joskus mietin, miltä maailma näyttäisi värisokeana. Punavihersokeilta kollegoilta saa hyvää palautetta esitysten luettavuudesta, kun itse ei todellakaan aina hoksaa. Tää oli just jännä, siis miten ei voi nähdä tuota tekstiä, tai siis miltä se näyttää? Keskenään samanvärisiä palloja? Vihreitä [...]
   Miltä se näyttää? Ihan samalta kuin ne vihoviimeiset samanlaiset läpyskät yläasteen terkkarilla (eli Ishihara -testi) joissa piti muka olla jotakin numeroita vaikka niissä oli pelkkiä palloja ja sait kuulla ettei sinusta olekaan sähkäriksi, kapteeniksi, poliisiksi tai lentäjäksi.
   Tuossa ylläolevassa kuvassa on vain hirveä määrä punaisia ja vihreitä palloja, paljon enemmän vihreitä. Näköjään kahta eri vihreää joista toinen nätti vaaleanvihreä ja toinen tummempi joka näyttää ruskeaan taitetulta. Punaisia samoin paria eri sävyä eli vaaleampi ja tummempi. Tuhat piljoonaa palloa sekaisin eikä näy mitään alkeellisintakaan kirjaimeen tai numeroon edes viittaavaa kuten viivaa tai ympyrää tai yhtään mitään; pelkkä pallomeri.
   Miltä maailma näyttäisi värisokeana? Vaikea sanoa kun ei ole nähnyt maailmaa ilman värisokeutta mutta näin hyvin lievälläkin puna-viher värinäön heikkoudella (eli vaikka Ishiharassa en näe mitään niin sain täydet pisteet Farnsworth-Munsellin sävyerotestistä ja nykyään pääsisin poliisiksi tai sähkäriksi muttei edelleenkään elektroniikka-asentajaksi, merille tai lentämään/lennonjohtoon) tulee juuri ne klassiset eli yhtään puolukkaa tai mansikkaa en pysty poimimaan (tosi isoja mansikoita hyvällä tuurilla jollen ole astunut niiden päälle) ja yhtään ruusua en erota ruusuaidasta joka mun silmään on vain tasainen vihreä muuri jollen mene kymmenen sentin päästä katsomaan.
   En ole koskaan nähnyt yhtään söpöä hennon vaaleanpunaista kuplavolkkaria mutta aina 80-luvulla ihmettelin miten tehtaan värivalikoimiin on mitenkään voinut kuulua tuollainen helvetin ruma likaisenruskeaan vivahtava työleirinharmaa väri ja miten noin ruman värisiä autoja on joka puolella X-D 
   Samoin ajalla ennen navigaattoreita harmaaksi luulemani kesämökki osoittautui vaaleanvihreäksi kun kutsuvieraat ajoivat kaikki siitä ohi ohjeiden mukaista harmaata mökkiä etsien ja kun velipoika on ihan yhtä värisokea niin samat väärät ohjeet lähti molempien tuttaville 8-o

   Lainaa

  39. Kilokalori 7.4.2021 10:22
   Tulos: -32 (32 ääntä)
   Jäin miettimään tuota, että miten lapsikatraasta pari voi olla ei-punavihersokeita, jos se on isältä tyttölapselle eli äidille ja tämän poikalapsille periytyvä ominaisuus? Pari tenavaa mennyt sekaisin synnytysosastolla? Samoin joskus tuli vähän hiljainen hetki kun mökillä puhuttiin veriryhmistä ja eksäni kertoi olevansa AB, hänen isänsä O. Ehkä siinä vaan oli jonkun veriryhmät määritetty lääkärissä väärin...

   Lainaa

  40. Tulos: -14 (16 ääntä)
   ikisinkku: Mä olen nähnyt mitä kammottavempia ihmisiä parisuhteissa, mutta niin kammottava kuin minä, ei ole onnistunut koskaan saamaan parisuhdetta, joten Susanna; meille kaikille ei tosiaan ole olemassa kumppania.
   No tuo "kaikille" oli puhekielinen ilmaisu, jota ei ole tarkoitettu tulkittavaksi kirjaimellisesti. Johan sen sanelee luonnonlaitkin, jotka näyttävät määräävän, että sataa tyttöä kohti syntyy keskimäärin sataneljä poikaa. Se tekee lähtökohtaisesti mahdottomaksi sen, että ihan jokaiselle löytyisi parisuhde, koska neljä poikaa sadastaneljästä ei edes teoriassa voi löytää (tyttöpuolista) paria, ja sen takia Suomessa onkin keskikokoisen kaupungillisen verran alle nelikymppisiä sinkkumiehiä, joille ei vain ole olemassa tyttöystäväehdokasta. Luonnonlait tietty myös tasoittavat tuota jakaumaa sillä, että miehet kuolevat keskimäärin nuorempina, mutta sekään ei tietenkään pysähdy mihinkään tasapainotilaan, vaan jossain 70+ ikävuoden paikkeilla tilanne alkaa olla niin päin, että naisia on lukumäärällisesti enemmän eli jälleen on mahdotonta, että ihan jokaiselle löytyisi vastakkaista sukupuolta oleva kumppani.

   Lainaa

  41. Tulos: +3 (23 ääntä)
   Ihan hassu tuo Susannan tarina ja pisteet empatiasta. Mutta mitä vikaa roskien keräämisessä? Kun ihan suruhymiö piti olla. Tietenkin sillä oletuksella että vie ne roskat roskiin, ei kotiin. Jokaisen pitäis korjata luonnosta pari roskaa pois silloin tällöin.

   Lainaa

  42. Hank von Hell 7.4.2021 11:22
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Väsynyt: Eiköhän netistä löydy filttereitä joilla tuosta saa luettavan punavihersokeillekkin. Jos ei, olen hämmästynyt.
   3D-laseilla onnistuu. Sellaiset sai Night of the Living Dead -remaken dvd-version kylkiäisenä, joten jokaiselta luulisi löytyvän.

   Lainaa

  43. Pelkäämätön soturi 7.4.2021 11:23
   Tulos: +9 (35 ääntä)
   Kilokalori: Jäin miettimään tuota, että miten lapsikatraasta pari voi olla ei-punavihersokeita, jos se on isältä tyttölapselle eli äidille ja tämän poikalapsille periytyvä ominaisuus? Pari tenavaa mennyt sekaisin synnytysosastolla? Samoin joskus tuli vähän hiljainen hetki kun mökillä puhuttiin veriryhmistä ja [...]
   O periytyy resessiivisesti, joten kunhan äiti on AB niin lapsikin voi hyvin olla, vaikka biologinen isä on O. Varmaan onkin. Vasta sitten herää kysymyksiä, jos äiti ei ole AB.

   Lainaa

  44. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Hikoileva majava: Minä hyvinkin ymmärrän tuon, miksi ei halua miehen olevan itseään lyhyempi. Olen 150cm pitkä. Tosi harva mies on sitä lyhyempi. Meitä katsottaisiin varmaan kieroon ja saisi kuulla paljon kommentteja siitä, miten söpöä kun tollaset kääpiöt on löytäny toisensa ym. Tiedän, että tuntuu typerältä, mutta [...]
   "lyhyttä naista on kuulema helpompi tyydyttää" what? Mitä tuo tarkoittaa? Saavatko lyhyemmät naiset helpommin orgasmin vai mitä häh?

   Lainaa

  45. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Nyt meni Susannalta helmi sivu suun!

   Lainaa

  46. Kilokalori 7.4.2021 14:59
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: O periytyy resessiivisesti, joten kunhan äiti on AB niin lapsikin voi hyvin olla, vaikka biologinen isä on O. Varmaan onkin. Vasta sitten herää kysymyksiä, jos äiti ei ole AB.
   Eikös se sukusoluissa tule "puolikas" molemmilta vanhemman dnasta, eli jos äidillä on AB, hänen sukusoluissaan on vain joko A tai B. Jolloin 00-isän kanssa tehdyt lapset on tyyppiä (0)B tai (0)A.
   Ainakin veripalvelu.fi veriryhmäinfon perityminen-kohdassa 0+AB vanhempien mahdolliset lapset on merkattu vain A tai B, ei AB.

   Lainaa

  47. Hurskas unikeko 7.4.2021 15:00
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Oikeustajuton hiiri: Tuota en kyllä millään muotoa ymmärrä, että miksi pitää arvioida omat fyysiset ominaisuutensa ihan vääriksi treffipalstalla. Jos vaikka sanoo olevansa 185cm pitkä ja treffeille tuleekin 165cm heppu niin kyllä sen huomaa. Tai jos sanoo olevansa normaalipainoinen ja treffeille tuleekin henkilö, joka [...]
   Tota valehtelua en kansa tajua. Jos noin alkuun jää kiinni siitä, ettei puhu totta, niin kuka sellasen kanssa ees viittis alkaa seurustelemaan, kun ei tiedä, mitä muuta se voi valehdella. Mulle kävi kerran niin, että yks mies oli tosiaan joku 15 cm lyhyempi kuin oli kertonut, mutta tän lisäks myös muutaman vuoden nuorempi kuin profiilissa. Tää ilmeni, kun oltiin menossa työvuoron (pääsin klo 23) jälkeen drinksuille ja kaveri siinä baarin ulkopuolella muuttuu vaikeeks ja miettii, että kuin tarkkojahan ne on ikärajoista. Ikäraja tais olla 21 ja itse olin tuolloin 23. Mä siinä sit vähän ihmeissäni, että mitä väliä sillä ikärajalla on, niin hän sit totes, että on vasta 19... Että tota joo. Eihän tuokaan mikään ikäero oikeasti ole, mutta heräs vaan ihmetys, että miks on ylipäätään pitänyt ikä valehdella. Kun ei oo mikään limanen 50v ukko, joka yrittää iskeä parikymppisiä.

   Lainaa

  48. Pelkäämätön soturi 7.4.2021 16:18
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Kilokalori: Eikös se sukusoluissa tule "puolikas" molemmilta vanhemman dnasta, eli jos äidillä on AB, hänen sukusoluissaan on vain joko A tai B. Jolloin 00-isän kanssa tehdyt lapset on tyyppiä (0)B tai (0)A. Ainakin veripalvelu.fi veriryhmäinfon perityminen-kohdassa 0+AB vanhempien mahdolliset lapset on merkattu vain A tai B, ei AB.
     Hm, lienet oikeassa. Vetoan pienen äidin lapsen univajeeseen -eikun toisinpäin :). Perustin väitteeni sille, että olen itse A, mies on O, ja lapsikin on A, ja neuvola vakuutti miehelle että näin käy koska O on resessiivinen (vaikka mies ei kysynyt koska mitään epäilystä ei ole, nauroimme sille jälkeenpäin) -mutta olisi tietysti pitänyt tarkistaa miten AB't eikä päteä "vauvan verityyppi on kuten äidin jos isä on O".

   Lainaa

  49. Ujosteleva metsämarja 7.4.2021 17:10
   Tulos: -25 (27 ääntä)
   Siis treffit joilla juostaan portaita?? Enpä ole aikaisemmin kuullutkaan. Juokseeko ne siis jossain kerrostalon porraskäytävässä? Kiva muille asukkaille.

   Lainaa

  50. Itseasiassa 7.4.2021 18:15
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Frodo: Mulla jäi semmonen kuva et ois jotenki yleisluontosesti ilmottanut mulle tindematcheille (tai mitä ne on?), et on nyt parisuhteessa, eikä enää eti seuraa. Ei suinkaan katkassu yhteyksiä kaikkiin naissukupuolenedustajiin. En tosin oo ikinä käyttänyt Tinderiä, enkä tiedä miten se varsinaisesti toimii. Aika kiinnostava ja sympaattinen kohtaminen kuitenkin!
   Itsellänikin on jo vuosia Tinderin käytöstä, mutta kai siellä edelleenkin saa tilin vain poistettua. Mä kyllä sovin treffit vain sitä kautta, joten joku tietty voi ottaa yhteyttä jos on antanut vaikka puhelinnumeron. 
   Hillitty ananas: Jos Susannalle on pituus noin tärkeätä niin miksi lähti treffeille alunperinkään miehen kanssa joka oli ilmoittanut pituudekseen hädintuskin saman pituuden kuin Susannan oma pituus on? Vai miten lättäpää Susannalle on... "päätä lyhyempi"...
   Jotkut voivat antaa onnelle tilaisuuden. Onhan se yksi Ensi treffit alttarilla -pari, jonka nainen oli ilmoittanut että miehen pitää olla pidempi. Castingista oltiin kysytty, että sopiiko samanpituinen. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta tietääkseni he ovat edelleen naimisissa.

   Lainaa

  51. katsastamaton maito 7.4.2021 19:04
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Kiillotettu taistelija: Sveitsiläiset lastenlääkärit raportoivat vastikään terveestä ja sukupuolielimiltään normaalista tytöstä, jolla on miehen kromosomit XY. Tapaus on historian ensimmäinen laatuaan, sillä vastaavalla tavoin poikkeavilla ihmisillä on lähes aina epämuodostumia sukuelimissä. (14.4.2009)On toki mahdollista, [...]

   Itse asiassa intersukupuolisuusjärjestöjen mukaan vajaalla 2 prosentilla maailman väestöstä on muut kromosomit kuin XX tai XY. Se vain yleensä ei näy päälle päin, joten asia on saatu testaamalla vain satunnaistestauksen kautta. Tämän prosenttiluvun perusteella jonkinasteineen intersukupuolisuus olisi melkein yhtä yleistä kuin punatukkaisuus.

   Lainaa

  52. katsastamaton maito 7.4.2021 19:11
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Ja yleiskäsitys siitä, että intersukupuoliset eivät voi saada lapsia liittyy enemmän jo hyvin varhaisella iällä usein tehtyyn pakkosterilaatioon, kuin tieteelliseen faktaan.

   Lainaa

  53. Sitkeä maahinen 7.4.2021 21:53
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Kaaleppi: Ihan hassu tuo Susannan tarina ja pisteet empatiasta. Mutta mitä vikaa roskien keräämisessä? Kun ihan suruhymiö piti olla. Tietenkin sillä oletuksella että vie ne roskat roskiin, ei kotiin. Jokaisen pitäis korjata luonnosta pari roskaa pois silloin tällöin.
   Tuo hymiö kuvaa liikuttuneisuutta

   Lainaa

  54. ikisinkku 8.4.2021 0:33
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Jussi: Mahdat olla aika kammottava :D
   No niin mä vähän niinkuin kirjoitin olevani.

   Lainaa

  55. Kukkeliskuu 8.4.2021 1:13
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Hillitty ananas: Eipä ne oikeat punavihervärisokeat varmaan tuosta Astan paidasta olisi loukkaantuneet vaikka olisivatkin saaneet tietää mitä siinä lukee.

   Lainaa

  56. Sateeton hyttynen 8.4.2021 9:36
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Kiillotettu taistelija: Sveitsiläiset lastenlääkärit raportoivat vastikään terveestä ja sukupuolielimiltään normaalista tytöstä, jolla on miehen kromosomit XY. Tapaus on historian ensimmäinen laatuaan, sillä vastaavalla tavoin poikkeavilla ihmisillä on lähes aina epämuodostumia sukuelimissä. (14.4.2009)On toki mahdollista, [...]
   Kyllä ihan ns. normaali XX-nainenkin voi olla värisokea. Se vain edellyttää sitä, että saa värisokeusgeenin sekä isältä että äidiltä eli että se löytyy molemmista X:istä. Isällä on vain yksi X, joten hänen täytyy olla värisokea (niin kuin tässäkin tapauksessa), ja äiti puolestaan on kantaja (hänellä on värisokeusgeeni toisessa X-kromosomissaan mutta hänen värinäkönsä on normaali koska toisessa X-kromosomissa on normaali värinäkögeeni). Äidillä on siis 50% mahdollisuus antaa värisokeusgeeni lapselleen. Ja tämän vuoksi värisokeus periytyy äidin puolelta, värisokea isä ei voi antaa omaa x:äänsä pojilleen (koska antaa heille Y:n, vaan ainoastaan tyttärilleen. p.s. Mutta tiesittekö muuten, että jos naisella on värisokeusgeeni toisessa x-kromosomissaan, puolet hänen tappisoluistaan on värisokeita? Se johtuu siitä, että solujen normaaliin toimintaan tarvitaan vain yksi x-kromosomi (koska eihän xy-henkilöilläkään ole kuin yksi!). Siksi xx-henkilöiden jokaisessa solussa toinen x on kytkeytynyt pysyvästi pois päältä. Tämä on sattumanvarainen prosessi, siksi tilanne on 50-50. Tämä ei kuitenkaan vaikuta henkilön värinäköön, koska riittää että puolet tapeista toimii normaalisti.

   Lainaa

  57. Letittämätön banaani 8.4.2021 10:53
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Iso Hoo: Miltä se näyttää? Ihan samalta kuin ne vihoviimeiset samanlaiset läpyskät yläasteen terkkarilla (eli Ishihara -testi) joissa piti muka olla jotakin numeroita vaikka niissä oli pelkkiä palloja ja sait kuulla ettei sinusta olekaan sähkäriksi, kapteeniksi, poliisiksi tai lentäjäksi.Tuossa ylläolevassa [...]
   Ei me muutkaan nähdä siinä mitään viivoja tai ympyröitä, vaan ne punaiset (joita tosiaan on kahta eri sävyä) pallot muodostavat yhdessä sen kirjaimen muodon ja siten koko tekstin. Eli jokaisessa kirjaimessa on useampi pallo.

   Lainaa

  58. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Siis mitä tossa paidassa sit lukiM en tajua

   Lainaa

  59. Lataamaton hyeena 14.4.2021 10:30
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Susannan tarinan opetus. Itsevarmuus vetoaa naisiin.

   Lainaa

  60. Lataamaton hyeena 14.4.2021 10:31
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kalaaab: Siis mitä tossa paidassa sit lukiM en tajua
   Jos olet värisokea, niin se kyllä lukee tuolla jutussakin että mitä siinä lukee.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kottikärryt, mcdonald's, paita, portaat, ravintola, tapaaminen, tinder, treffit, värisokeat, värisokeus