Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 36

Kosteuspyyhkeet, kyllä vai ei?
Vanhempainilta, osa 36

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 59 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1157 (1159 ääntä)
      Veikkaan, että Marjut käyttää pimpin sijasta termiä etupeppe.

      Lainaa

    2. Luettava peura 2.2.2021 0:18
      Tulos: +329 (351 ääntä)
      Kuzimuna: Veikkaan, että Marjut käyttää pimpin sijasta termiä etupeppe.
      Tai toista klassikkotermiä "pipuli"a.

      Lainaa

    3. Tulos: +393 (397 ääntä)
      Kuzimuna: Veikkaan, että Marjut käyttää pimpin sijasta termiä etupeppe.
      Tai kenties pemppe.

      Lainaa

    4. Tulos: +251 (259 ääntä)
      Luettava peura: Tai toista klassikkotermiä "pipuli"a.
      Äh, se on pipukka!

      Lainaa

    5. Nuiva dinosaurus 2.2.2021 0:26
      Tulos: +58 (102 ääntä)
      Nöyhtä: Äh, se on pipukka!
      Pinppi?

      Lainaa

    6. Tulos: -210 (332 ääntä)
      Jonnan lapsi pitäis ehkä ottaa huostaan, ennenkuin menee enemmän pilalle.

      Lainaa

    7. Säväyttävä ahma 2.2.2021 0:29
      Tulos: +208 (220 ääntä)
      Ehkä Jonnankin kannattas ottaa vaikka sitten pemppe käyttöön tuon pillun sijasta..

      Lainaa

    8. Epäjalo sorsa 2.2.2021 1:12
      Tulos: +340 (346 ääntä)
      Voi vittu nyt marjut. Onkohan marjutin perheessä esim. kakka sit vaikka kukku ettei varmasti opi rumia sanoja 🤦‍♂️

      Lainaa

    9. Tulos: -30 (72 ääntä)
      Marjutilla taitaa olla myös vanhempia lapsia. Yhdellä heistä on paske kamera. https://www.feissarimokat.com/2017/06/ikuisesti-iholla-osa-27/

      Lainaa

    10. Tulos: -11 (35 ääntä)
      🐰

      Lainaa

    11. Itkupotkuraivaroiva karen 2.2.2021 1:45
      Tulos: +221 (265 ääntä)
      Lapsettomana en viitti ruveta nillittämään Jonnasta, pienten lasten vanhemmat saa tarpeeksi jo ivaa osakseen. Mainitsen vaan josko tästä olis apua muille vanhemmille; näin juuri videon jossa kaupassa kiukuttelevan tytön isä vei tämän takaisin autolle, istutti konepellin päälle ja totesi että voidaan olla tässä vaikka koko päivä, sisälle ei mennä ennen kuin rauhotut. Ei vihaisesti mutta jämäkästi. Ja kuinka ollakaan lapsi rauhottui muutamassa minuutissa. Seuraavaksi kun kassajonossa joku kamppailee lapsen kanssa, osoitan myötätuntoa mulkoilun sijaan.

      Lainaa

    12. Säädytön lehmä 2.2.2021 2:01
      Tulos: +265 (277 ääntä)
      Mulla oli 4 vuotiaana ongelmana kun luut matkivat kaikkia tekemisiäni... 😁

      Lainaa

    13. Sprinkles 2.2.2021 3:25
      Tulos: +152 (178 ääntä)
      Tämän takia en oikein ikinä ole kannattanut sanojen kieltämistä. Ongelmat kun harvemmin ovat itse sanoissa vaan niiden konnotaatioissa. Ja kuten Marjutin esimerkistä nähdään, konnotaatio-ongelma ei poistu vaihtamalla aiemmin epäsopivaksi koettu sana toiseen, jolla kuitenkin tarkoitetaan samaa asiaa kuin vanhalla. Kun se uusi sana vakiintuu edellisen tilalle samaan käyttöyhteyteen, konnotaatio-ongelma palaa ja sitten pitää taas keksiä tilalle joku _vielä_ neutraalimpi sana, mutta tämä kehä jatkaa vain ikuista pyörimistään. (Eri asia on sitten taas se, jos olemassaolevasta sateenvarjotermistä halutaan eriyttää uusi tarkempi termi kuvaamaan spesifimmin mistä puhutaan. Ja tällöin olisi epätarkkaa/väärin käyttää tästä spesifistä asiasta vanhaa sateenvarjotermiä, jolla sitä on aiemmin kutsuttu. Esim. nyt vaikka tämä case ”eskimo”. Eskimo on kaikkia arktisia heimoja tarkoittava termi, mutta se ei ole peräisin näiltä alkuperäiskansoilta. Heimot haluaisivat, että heistä käytetään etymologisesti alkuperäisnimityksille uskollisempia ja täsmällisempiä sanoja ”inuiitti” tai ”jupikki”, riippuen mistä kansasta puhutaan. Suomalaisesta näkökulmasta ihan sympatiseerattavissa. ”Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tahdo tulla”)

      Lainaa

    14. Soinniton ananas 2.2.2021 3:27
      Tulos: -200 (250 ääntä)
      Miksei niitä lapsia voi jättää autoon odottamaan lukittujen ovien taa? Miksi aina kiukkupuuskissansa kieriskelevä lapsi päätyy kauppaan? Olettaisin, että ainakin silloin tällöin kauppareissulla ollaan ihan auton kanssa?

      Lainaa

    15. Tulos: +80 (182 ääntä)
      Itkupotkuraivaroiva karen: Lapsettomana en viitti ruveta nillittämään Jonnasta, pienten lasten vanhemmat saa tarpeeksi jo ivaa osakseen. Mainitsen vaan josko tästä olis apua muille vanhemmille; näin juuri videon jossa kaupassa kiukuttelevan tytön isä vei tämän takaisin autolle, istutti konepellin päälle ja totesi että voidaan [...]
      Mä tein aikoinaan omalle muksulle sen legendaarisen; penska heittäytyi kaupassa selälleen karkkihyllyn eteen ja potki jaloillaan kiljuen "Mut ku mä HALUUUU-UUUU-UUUUN!". Eikä lopettanut vaikka mitä olisin sanonut. Asia vilpitön. Kävin selälleni siihen lattialle ja tein samat.
      Voin kertoa, että sen lapsen hämmästyksestä pyöreät silmät ei olleet mitään verrattuna niihin ilmeisiin mitä aikuisilta tuli. Kyllä siinä muutama henkilö pysähtyi tuijottamaan kun 3-kymppinen nainen kierii mekko päällä kaupan lattialla ja kiljuu kuinka Mäkin HALUUUUU-UUU-UUUN! 
      Eikä edes hävettänyt. Homma toimi. Muksu nousi kiltisti ylös eikä kokeillut samaa temppua enää koskaan. Kai sitäkin hävetti 😆

      Lainaa

    16. Tulos: +154 (176 ääntä)
      Itkupotkuraivaroiva karen: Lapsettomana en viitti ruveta nillittämään Jonnasta, pienten lasten vanhemmat saa tarpeeksi jo ivaa osakseen. Mainitsen vaan josko tästä olis apua muille vanhemmille; näin juuri videon jossa kaupassa kiukuttelevan tytön isä vei tämän takaisin autolle, istutti konepellin päälle ja totesi että voidaan [...]
      Jos olet yksin kaupassa lapsen kanssa ja lapsen raivarit tulee kesken shoppailun, ostoskärry jo puolillaan niin siinä vaiheessa ei ainakaan mistään isosta marketista varmaan lähdetä käymään parkkipaikalla. Sinänsä muuten varmaan ainakin osaan lapsista toimiva keino.
      Edellä mainittua ei voi myöskään ennakoida jättämällä lasta autoon, ja tarpeeksi pienelle sekin voi olla ylipäänsä pelottavaa olla pitkä aika yksin autossa.

      Lainaa

    17. Hillitön roska 2.2.2021 4:52
      Tulos: +293 (293 ääntä)
      Lukeeko Marjutin lapsi päivityksen, vai miksi sanaa "peppe" pitää käyttää myös netissä?

      Lainaa

    18. Tuottoisa kobra 2.2.2021 6:09
      Tulos: +234 (256 ääntä)
      Jonna on kuitenkin jo unohtanut, että viinan vetäminen ja paneminen on johtanut kuvatun kaltaisiin ongelmiin.

      Lainaa

    19. Toj Karin 2.2.2021 6:11
      Tulos: -24 (64 ääntä)
      Elias, valitse nyt kasvatusmetodit tarkkaan. Niistä riippuen lapsestasi tulee isona joko suuri filosofi tai suuri huru-ukko/akka.

      Lainaa

    20. Naavaton sirkka 2.2.2021 6:45
      Tulos: +135 (141 ääntä)
      Soinniton ananas: Miksei niitä lapsia voi jättää autoon odottamaan lukittujen ovien taa? Miksi aina kiukkupuuskissansa kieriskelevä lapsi päätyy kauppaan? Olettaisin, että ainakin silloin tällöin kauppareissulla ollaan ihan auton kanssa?
      Kiukuttelevan lapsen voi jättää metroasemalla metroon. Metro vie ongelmat pois.

      Lainaa

    21. Tulos: +75 (101 ääntä)
      Yä? Yä???

      Lainaa

    22. Ministeri Nieminen 2.2.2021 7:05
      Tulos: +102 (112 ääntä)
      Kaaleppi: Yä? Yä???
      Ehkä se tykkää yällä soittaa pienoo.

      Lainaa

    23. Tulos: +119 (121 ääntä)
      Minulla oli lapsena Nalle jonka nimi oli Peppe. Hämmentävää.

      Lainaa

    24. Tulos: +82 (90 ääntä)
      Elias, sinun pitää tietenkin seurata 24/7 sitä muksua taskulampun kanssa ja sillä laittaa varjot katoamaan.

      Lainaa

    25. Vuoteenoma konna 2.2.2021 7:56
      Tulos: +50 (58 ääntä)
      P: Jos olet yksin kaupassa lapsen kanssa ja lapsen raivarit tulee kesken shoppailun, ostoskärry jo puolillaan niin siinä vaiheessa ei ainakaan mistään isosta marketista varmaan lähdetä käymään parkkipaikalla. Sinänsä muuten varmaan ainakin osaan lapsista toimiva keino. Edellä mainittua ei voi myöskään [...]
      Mä oon lähtenyt, kerran, vaikka oli kärry täynnä. Toista kertaa ei tarvinnut.

      Lainaa

    26. Vuoden vanhempi 2.2.2021 8:00
      Tulos: -132 (214 ääntä)
      Jonna on näitä vuoden äitejä. Jokaiselle lapselle tulee huonompia päiviä, mutta jos lapsi huutaa pillua koko päivän ja äiti vain haaveileen dokaamaan ja panemaan, niin pitäisikö pysähtyä miettimään sitä omaa kasvatusta, eikä kerjätä huomiota somessa kun mun pikku janipetteri sanoi tänään pillu. Aikuiset ihmiset herätys!

      Lainaa

    27. Räkäpää 2.2.2021 8:07
      Tulos: +172 (184 ääntä)
      Jaksuja Jonnalle vaan. Muistetaan, että tuon ikäisten lasten äidit kuitenkin kuuntelee päivän aikana enimmäkseen niitä pieniä, ja joutuvat sietämään jokaisen oikuin, mitä niiltä tulee ja niiltähän tulee. "Normaaleilla" stressiä ja vastaavia kommentteja tuottaa pomo, työt, kärppien häviäminen jne "hyvät" jutut. Lasten kasvattajilla lapset. Yhtälailla hekin tarvitsevat välillä taukoa, mutta eiväthän lapset osaa sitä antaa, vaan ne pitää saada lähipiirin avustamana, mikäli sellaista on. On aivan normaalia, että mieli heittää mitä sattuu ja jopa ajatus lapsen nappaamisesta nilkoista kiinni ja lyömisestä seinään on "normaali", vaikkei niiden mukaan tietenkään toimita. Myötätunto vie pidemmälle kuin irvailu. Saa olla aika hauskassa mielentilassa jos päätyy jo faceen jakamaan tuommoista.

      Lainaa

    28. Halventava kalkkuna 2.2.2021 8:23
      Tulos: +166 (168 ääntä)
      Soinniton ananas: Miksei niitä lapsia voi jättää autoon odottamaan lukittujen ovien taa? Miksi aina kiukkupuuskissansa kieriskelevä lapsi päätyy kauppaan? Olettaisin, että ainakin silloin tällöin kauppareissulla ollaan ihan auton kanssa?
      No ei oikein voi. 3-vuotiaalle yksin autossa oleminen voi olla pelottavaa ja isommankin lapsen kanssa joku huolestunut kansalainen kuitenkin onkii tiedot rekisterinumeron kautta ja tekee lastensuojeluilmoituksen lapsesta.

      Lainaa

    29. Tulos: +109 (117 ääntä)
      Räkäpää: Jaksuja Jonnalle vaan. Muistetaan, että tuon ikäisten lasten äidit kuitenkin kuuntelee päivän aikana enimmäkseen niitä pieniä, ja joutuvat sietämään jokaisen oikuin, mitä niiltä tulee ja niiltähän tulee. "Normaaleilla" stressiä ja vastaavia kommentteja tuottaa pomo, työt, kärppien häviäminen jne [...]
      Kiitos! Tarvitsin tätä just tänään. Terveisin ~2 v. uhmailijan vanhempi 🙈

      Lainaa

    30. Tulos: +54 (64 ääntä)
      Kaaleppi: Yä? Yä???
      Iä! Iä! Cthulhu fthagn!

      Lainaa

    31. Tulos: +108 (124 ääntä)
      Pirkko: Mä tein aikoinaan omalle muksulle sen legendaarisen; penska heittäytyi kaupassa selälleen karkkihyllyn eteen ja potki jaloillaan kiljuen "Mut ku mä HALUUUU-UUUU-UUUUN!". Eikä lopettanut vaikka mitä olisin sanonut. Asia vilpitön. Kävin selälleni siihen lattialle ja tein samat.Voin kertoa, että sen [...]
      Hyvä että toimi, mutta en lähtis suosittelemaan tätä ite. Jos pointti on ”näyttää” lapselle, miten irrationaalista lapsen käytös on, niin se lapsi tuskin siksi siinä tilanteessa lopettaa kiukuttelua. Se kiukkukäytös kohdistuu aikuiseen, jonka lapsi olettaa käyttäytyvän riittävän ennakoitavasti, jotta tunteen ilmaiseminen on turvallista. Aikuisen käytöksen muuttuessa hallitsemattoman näköiseksi lapsi saattaa hillitä tunnettaan ihan vain siksi, ettei enää koe tilannetta vakaaksi. Se tuskin on se tavoite. ”Kato nyt mäki reagoin koska sä oot tommonen” -lähestymistapa ei tue tunnesäätelyn oppimista. 
      En kirjoittanut kulmat kurtussa, ihan harmiton tilanne tuo varmasti oli sinänsä lapsellekin :) en vain usko että se ”pointti” siinä menee sillä tavalla jakeluun, kuin aikuinen sen siinä tilanteessa näkee.

      Lainaa

    32. Laimea hamsteri 2.2.2021 9:46
      Tulos: +69 (69 ääntä)
      Ilq: Elias, sinun pitää tietenkin seurata 24/7 sitä muksua taskulampun kanssa ja sillä laittaa varjot katoamaan.
      Ei, vaan sammuttaa valot.

      Lainaa

    33. Tulos: +63 (67 ääntä)
      Ilq: Elias, sinun pitää tietenkin seurata 24/7 sitä muksua taskulampun kanssa ja sillä laittaa varjot katoamaan.
      Tää oli hyvä, mä mietinkin miten täydellinen helikopterivanhempi hoitaisi tilanteen :D

      Lainaa

    34. Tulos: +78 (94 ääntä)
      Soinniton ananas: Miksei niitä lapsia voi jättää autoon odottamaan lukittujen ovien taa? Miksi aina kiukkupuuskissansa kieriskelevä lapsi päätyy kauppaan? Olettaisin, että ainakin silloin tällöin kauppareissulla ollaan ihan auton kanssa?
      Mä en nyt oikein tiedä, että oletko tosissas. Monta lasta on kuollut autoon lämpimillä keleillä.

      Lainaa

    35. Uusi kyyhky 2.2.2021 11:18
      Tulos: -91 (105 ääntä)
      Tinka: Mä en nyt oikein tiedä, että oletko tosissas. Monta lasta on kuollut autoon lämpimillä keleillä.
      Ja moni ihminen kuolee joka päivä kotiinsa.

      Lainaa

    36. Kimeä leijona 2.2.2021 11:32
      Tulos: -25 (47 ääntä)
      Peppe on kyllä sen verran symppis, että taidan ottaa omaan sanavarastoon kakken kaveriks

      Lainaa

    37. Tulos: +104 (110 ääntä)
      Ymmärrän kyllä, jos lapselle ei halua opettaa sellaisia sanoja, joita ei tykkää kuunnella tai joita ei vahingossakaan halua lapsen huutelevan julkisesti, mutta rajansa kaikella. Kuitenkin jossain kohtaa tulee vastaan kommunikaatio-ongelma, jos vaikkapa tarhan täti tai satunnainen lapsenvahti ei ymmärrä, mitä lapsi haluaa kun pepessä on piipaa ja kukku on kummaa.

      Lainaa

    38. Pureva papukaija 2.2.2021 12:04
      Tulos: +123 (127 ääntä)
      Onko ihan oikeasti vielä nykypäivänä vanhempia, joiden mielestä on jotenkin ongelmallista puhua asioista niiden omilla nimillä? Siis peppu on peppu, tai pylly. Penis on penis tai vaikka pippeli. Se ei millään tapaa suojaa lasta, että asioille keksitään jotain outoja lempinimiä - päinvastoin.

      Lainaa

    39. Kuoreton oppilas 2.2.2021 12:20
      Tulos: -10 (28 ääntä)
      Niksi-Sirkka: käytä pillusta nimeä Canna ja peniksestä nimeä Nico, niin lapsen käytös herättää vähemmän seksuaaliahdistusta.

      Lainaa

    40. Kaatunut Pulu 2.2.2021 12:57
      Tulos: +126 (126 ääntä)
      Peppu, tuo kirosanoista kamalin.

      Lainaa

    41. Tulos: +52 (60 ääntä)
      Luettava peura: Tai toista klassikkotermiä "pipuli"a.
      Se on pimpula. Näin joskus unta jossa joku kertoi että tamppooni on pimpulapompula, joten..

      Lainaa

    42. Armeijaton lintu 2.2.2021 15:21
      Tulos: +89 (89 ääntä)
      Hillitön roska: Lukeeko Marjutin lapsi päivityksen, vai miksi sanaa "peppe" pitää käyttää myös netissä?
      Koska oikeastihan se ongelma alkuperäisen sanan kanssa ei ole lapsella vaan Marjutilla. Lasta tuskin vois vähempää kiinnostaa, puhutaanko heidän perheessä perseestä, pyllystä vai pepusta. Tietysti helpottaisi, jos perhe käyttäisi edes jotain yleisemminkin käytettyä termiä itse keksityn "pepen" sijaan, mutta ehkä Marjut ei ole ajatellut, että lapsella voisi ikinä olla tarvetta kommunikoida ymmärrettävästi takapuoliasioista kenenkään muun kuin äitinsä kanssa.

      Lainaa

    43. Itseasiassa 2.2.2021 17:49
      Tulos: +33 (39 ääntä)
      Laimea hamsteri: Ei, vaan sammuttaa valot.
      Ei vaan sammuttaa aurinko.

      Lainaa

    44. jukkapalmu 2.2.2021 18:23
      Tulos: -16 (46 ääntä)
      Lapsi pimeeseen huoneeseen koko illaksi jos varjot häiritsee. Loppuu se vinkuminen saatana.

      Lainaa

    45. Tulos: +55 (57 ääntä)
      Epäjalo sorsa: Voi vittu nyt marjut. Onkohan marjutin perheessä esim. kakka sit vaikka kukku ettei varmasti opi rumia sanoja 🤦‍♂️
      Se voi olla, että Marjutilta tulee pari vuotta suoraa huutoa, kun lapsi menee kouluun ja tuo mukanaan pari laivalastillista vittuja ja perkeleitä.

      Lainaa

    46. Tulos: +37 (43 ääntä)
      Ihan vedellä on lapsen alapäätä pesty ja käytetty nestesaippuaa tarvittaessa. Peppejä meillä ei oo näkynyt, pyllyjä kyllä. Nimeääkö Marhut oman tussunsa Havis Amandaksi, ettei vaan rumat sanat tartu? Ääliömäistä. Kyllä se lapsi sen pillu, pippeli ja perse-sanat oppii viimeistään koulussa. Toivottavasti ei silloin enää sano peppe, etteivät muut naura.

      Lainaa

    47. Captain Obvious 2.2.2021 22:52
      Tulos: +35 (41 ääntä)
      Kesyhanhi: Ihan vedellä on lapsen alapäätä pesty ja käytetty nestesaippuaa tarvittaessa. Peppejä meillä ei oo näkynyt, pyllyjä kyllä. Nimeääkö Marhut oman tussunsa Havis Amandaksi, ettei vaan rumat sanat tartu? Ääliömäistä. Kyllä se lapsi sen pillu, pippeli ja perse-sanat oppii viimeistään koulussa. Toivottavasti ei silloin enää sano peppe, etteivät muut naura.
      Olen ratkaissut ongelman.
      Jotta tulevat lapseni eivät puhuisi rumia, mutta välttyisivät myös kiusaamiselta, aion opettaa heille ennen kouluikää termit silkki-iglu, lemmenmeisseli ja saviruukku.

      Lainaa

    48. Tulos: +50 (50 ääntä)
      Tai sitten ei opettaisi sitä lasta puhumaan ollenkaan, korkeintaan viittomakieltä. Sitten voisi julkisillakin paikoilla nassikka viittoa peppua niin hemmetisti, eikä valtaosa ihmisistä tajuaisi mitään.

      Lainaa

    49. Soinniton ananas 3.2.2021 2:26
      Tulos: -5 (27 ääntä)
      Halventava kalkkuna: No ei oikein voi. 3-vuotiaalle yksin autossa oleminen voi olla pelottavaa ja isommankin lapsen kanssa joku huolestunut kansalainen kuitenkin onkii tiedot rekisterinumeron kautta ja tekee lastensuojeluilmoituksen lapsesta.
      Mun vanhemmat on säästyneet hankaluuksilta kaupassa siten, että oon kiltisti odotellut isompien ostosten yhteydessä autossa niin pitkään kuin muistan. Nykyään osaan käydä kaupassa eikä traumoja ole jäänyt.

      Lainaa

    50. Soinniton ananas 3.2.2021 2:30
      Tulos: -11 (35 ääntä)
      Tinka: Mä en nyt oikein tiedä, että oletko tosissas. Monta lasta on kuollut autoon lämpimillä keleillä.
      Helteellä voi jättää ikkunat rakoselleen (ei apposelleen), parkkeerata varjoon, tai jopa ottaa lapsi kauppaan ja harvinaisena herkkuna tarjota vapaavalintainen jäätelötötterö. En nyt varsinaisesti puhunut siitä viikon hellejaksosta vaan niistä 51 muusta viikosta.

      Lainaa

    51. Tulos: +25 (31 ääntä)
      Soinniton ananas: Mun vanhemmat on säästyneet hankaluuksilta kaupassa siten, että oon kiltisti odotellut isompien ostosten yhteydessä autossa niin pitkään kuin muistan. Nykyään osaan käydä kaupassa eikä traumoja ole jäänyt.
      Niin, eli todennäköisesti sinua ei ole vielä alle 4-vuotiaana jätetty yksin autoon (pysyviä muistoja alkaa syntyä vasta yli 3-vuotiaille). Ja vaikka olisikin, niin useimmille 3-vuotiaille, saati pienemmille, se on pelottavaa.

      Lainaa

    52. Kolea puhveli 3.2.2021 20:37
      Tulos: -9 (23 ääntä)
      Vuoden vanhempi: Jonna on näitä vuoden äitejä. Jokaiselle lapselle tulee huonompia päiviä, mutta jos lapsi huutaa pillua koko päivän ja äiti vain haaveileen dokaamaan ja panemaan, niin pitäisikö pysähtyä miettimään sitä omaa kasvatusta, eikä kerjätä huomiota somessa kun mun pikku janipetteri sanoi tänään pillu. Aikuiset ihmiset herätys!
      Itsekin kahden lapsen YH:na ihmettelen miten tässä on onnistunut. Jos aikaa ei riitä kasvatukselle niin tämä on se lopputulos. Lapset ottaa kyllä kaiken vallan jonka niille antaa.

      Lainaa

    53. Kolea puhveli 3.2.2021 20:41
      Tulos: +26 (26 ääntä)
      Soinniton ananas: Helteellä voi jättää ikkunat rakoselleen (ei apposelleen), parkkeerata varjoon, tai jopa ottaa lapsi kauppaan ja harvinaisena herkkuna tarjota vapaavalintainen jäätelötötterö. En nyt varsinaisesti puhunut siitä viikon hellejaksosta vaan niistä 51 muusta viikosta.
      Kouluikäisen lapsen voikin jättää autoon, koska tämä osaa tarvittaessa tulla sieltä ulos ja ilmaista hädän. Pienet lapset eivät välttämättä osaa avata edes ovia, varsinkin jos takapenkillä on autoissa lapsilukot kuten yleensä.

      Lainaa

    54. seppo selittelijä 4.2.2021 10:50
      Tulos: -24 (26 ääntä)
      Räkäpää: Jaksuja Jonnalle vaan. Muistetaan, että tuon ikäisten lasten äidit kuitenkin kuuntelee päivän aikana enimmäkseen niitä pieniä, ja joutuvat sietämään jokaisen oikuin, mitä niiltä tulee ja niiltähän tulee. "Normaaleilla" stressiä ja vastaavia kommentteja tuottaa pomo, työt, kärppien häviäminen jne [...]
      Ihan en pystynyt plussaa antamaan jos noin tarkat mielikuvat on teoista kun lapsi ottaa aivoon. Minullakin on toki välillä hetkiä että on tehnyt mieli lyödä, ravistella tms. mutta hillitsen itseni ja jää vain ajatuksen tasolle kuten sinäkin asiallisesti kirjoitat mutta jotenkin outoa että jollekin tulisi noin tarkka "seinäänheittämistoimimissuunnitelma" tuossa tilanteessa mieleen. Okei, myönnän että välillä veitsi kädessä tulee outoja "mitä jos tällä nyt pistäisin tuota"-ajatuksia, kuten vaikka joskus kun on jossain korkealla ja pitää peruuttaa ettei "mieleen tule ajatuksia". Kuulostaa ihan hiton skitsolta mutta veikkaan yllättävän monella (kaikilla? suurella osalla?) olevan vastaavia. Silti, noin tarkka suunnitelma on mielestäni outo ja nämä omat outoudet on täysin tilanteeseen liittyviä. Pitäisi kai sitä lasta jo pitää valmiiksi jalasta kiinni että tulisi mieli seinään heittää vai miten sellainen voi tulla edes mieleen?

      Lainaa

    55. seppo selittelijä 4.2.2021 11:01
      Tulos: -2 (18 ääntä)
      seppo selittelijä: Ihan en pystynyt plussaa antamaan jos noin tarkat mielikuvat on teoista kun lapsi ottaa aivoon. Minullakin on toki välillä hetkiä että on tehnyt mieli lyödä, ravistella tms. mutta hillitsen itseni ja jää vain ajatuksen tasolle kuten sinäkin asiallisesti kirjoitat mutta jotenkin outoa että jollekin [...]
      Ja todettakoon että tuo veitsi-juttu on tullut mieleen siis ihan aikuisen kanssa. Ei sentään lasta ole veitsi kädessä edes miettinyt. Tosin se aikuinenkaan ei siinä mitenkään ole ärsyttänyt tms. mutta silti tuollaista voi pompata mieleen. Samoin kuin ne ovenpidiketapit maassa: joskus niitä nähdessä tulee kylmäävä ajatus että mitä jos kaatuu ja silmäkuopasta menee läpi ja kuolee, prkl, siihen. Erittäin epätodennäköistä mutta jostain näitä tulee mieleen. Vaan voi että sitä kuulostaa todella tasapainoiselta kun tällaisia kirjoittelee. Väitän silti että useilla tämä on tuttua. Onhan? :D

      Lainaa

    56. Pesemätön kobra 7.2.2021 16:00
      Tulos: +15 (15 ääntä)
      Taannoisella Mestarit Areenalla -kiertueella oli kuulemma tapana, että Hector esitteli yleisölle Willbergin Pepen.

      Lainaa

    57. Kurja Pineeli 7.2.2021 18:48
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Nöyhtä: Äh, se on pipukka!
      Eiei, se on pymppy!

      Lainaa

    58. Laskelmoiva jyrsijä 15.3.2021 17:32
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      Oon niin onnellinen ettei mulla ole lapsia.

      Lainaa

    59. Tulos: 0 (0 ääntä)
      seppo selittelijä: Ja todettakoon että tuo veitsi-juttu on tullut mieleen siis ihan aikuisen kanssa. Ei sentään lasta ole veitsi kädessä edes miettinyt. Tosin se aikuinenkaan ei siinä mitenkään ole ärsyttänyt tms. mutta silti tuollaista voi pompata mieleen. Samoin kuin ne ovenpidiketapit maassa: joskus niitä [...]
      Tavallaan tajuun ton sun pointin. Että yhtäkkiä tulee vaa jotain "entä jos vahingossa meen niin lähelle aitaa ja jotenki kompastun ja kiepsahan siitä toiselle puolelle" vaikka loogisesti se ei mitenkään ois mahollista puolentoista metrin aijjan yli mitenkään kompastua ja kiepsahtaa, mutta näitä vaan on ja tulee joissain tilanteissa. Tai että "entä jos yhtäkkiä tuun hulluksi ja teen jotain" epätodennäköistä, mutta ajatuksen tasollakin jo pysäyttävää. Ollaan tästä monesti puhuttu tuttujen kans, että kyllä niitä muitaki on. Monet vaa ei uskalla myöntää, mutta onhan se normaalia, luulen että siinä vaikuttaa alitajusesti joku semmonen pelko siitä että satuttais toista vahingossa, tai että jos tulis hulluksi ja tekis jotain, tai joku semmonen, vaikka tietää oikeesti ettei ikinäikinäikinä tekis mitään semmosta.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kiukku, kosteuspyyhkeet, känkkäränkkä, lapset, peppe, peppu, vanhemmat, varjo