Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Unohtumaton matka Albaniaan

Road trip etelään tuntemattoman miehen kanssa.
Unohtumaton matka Albaniaan

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 44 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Istun vessassa 28.1.2021 0:22
      Tulos: +86 (124 ääntä)
      Hitto, veti sanattomaks🤔

      Lainaa

    2. Maksettu joutsen 28.1.2021 0:24
      Tulos: +388 (428 ääntä)
      Nämä on näitä, jotka kuvittelee tekevänsä suurenkin palveluksen "tarjoamalla" reissua, vaikka tosiasiassa haluavat jonkun maksamaan kuluja... Tuolla saattaa tulla rajoilla yllärinä vaatimus kohdekielelle käännetyistä max 24h / 72h sitten otetuista koronatesteistä... Semmonen satasen laaki joka rajalla. Kannattava reissu.

      Lainaa

    3. Aasiantuntija 28.1.2021 0:28
      Tulos: +135 (185 ääntä)
      No tottakai Juhalle löytyy reissusponsori heti. Ei vaan voi ymmärtää mitä hänelläkin päässä liikkuu, jos luulee jonkin vielä maksavan reissusta, kun olisivat menossa katsomaan hänen asuntoaan.

      Lainaa

    4. Ruokahaluton seppä 28.1.2021 0:39
      Tulos: +336 (418 ääntä)
      Reissarina nappaisin heti kiinni tuosta tarjouksesta, jos ei olisi pandemia päällä. Kuski on matkalla kattomaan asuntoaan ja matkakaveri lähtee reissuun matkan takia. Ootteko koskaan kuulleet kimppakyydeistä? Niissäkin kulut tasataan.

      Lainaa

    5. Höpöheinä 28.1.2021 0:56
      Tulos: +294 (334 ääntä)
      Puolitetuilla bensarahoilla etelään maisemia tieltä katsellen. Hyvältähän tuo kuulostaa?

      Lainaa

    6. Himokas maksamakkara 28.1.2021 0:59
      Tulos: +234 (274 ääntä)
      Vaikutti itseasiassa ihan mielenkiintoiselta seikkailumahdollisuudelta, kunnes pääsin kohtaan "Kulut tasataan." Viimeinen niitti oli kommenteissa kylvetyt kaksoispilkut (miksi?). Enpä lähdekään Juhan kanssa reissuun tällä kertaa.

      Lainaa

    7. Tulos: +241 (249 ääntä)
      Onko Juhan julkaisun oikolukenut naapuri tai lapsenlapsi? Ei sillä, että se olisi virheetöntä tekstiä, mutta kirjoitusasu muuttuu aika selvästi kommentteihin siirtyessä. Ja en suinkaan paheksu asiaa. Ilmoituksia, etenkin yrityspuolen sellaisia, olisi tosi suotavaakin oikoluetuttaa jollain kieliopillisesti nohevammalla. Välillä tulee vähän surku joitain Pärnäsen autokorjaamoja, kun yritysmainonta ei herätä suurta luottamusta yrityksen toiminnan laatuun, vaikka tekijät olisivatkin työssään täysin ammattitaitoisia. ”Me korjtaan sun auto jos, volvo ejn kulje. . Laatu korjaus työ 30:ennen vuohen ammmatti taidolla!”

      Lainaa

    8. Tulos: +43 (73 ääntä)
      Kyl mä ainaki täl reissul lähtisin jos ois rahaa ja ei ois tätä koronaa meneillää

      Lainaa

    9. Tulos: +127 (135 ääntä)
      Istun vessassa: Hitto, veti sanattomaks🤔
      Tarkoittanet,,hitto,,veti sanattomaks,,

      Lainaa

    10. Painostaja 28.1.2021 6:33
      Tulos: +145 (153 ääntä)
      Juhalla hieman ailahteleva kirjoitustaito. Aloituspostaus ihan hyvää suomea ja sitten,,kommentit,,niinpäniin...liekö Itse ,kirjottanut,,ainakaan selvin ,päin

      Lainaa

    11. Tulos: +42 (98 ääntä)
      Juha hakee eläkeläisestä tai työttömästä maksumiestä tällaiselle omalla henk.koht. reissulle. Jollain eläkeläisellä saattaakin olla rahaa, mutta työttömällä.

      Lainaa

    12. Sulkijaton norsu 28.1.2021 6:55
      Tulos: +17 (99 ääntä)
      Ruokahaluton seppä: Reissarina nappaisin heti kiinni tuosta tarjouksesta, jos ei olisi pandemia päällä. Kuski on matkalla kattomaan asuntoaan ja matkakaveri lähtee reissuun matkan takia. Ootteko koskaan kuulleet kimppakyydeistä? Niissäkin kulut tasataan.
      Morjens, Juha! Tässä ei ole kyse mistään kimppakyydistä vaan omien kulujen maksattamisesta muilla. Mikään eksoottinen seikkailu tuossa ei ole kyseessä, vaikka ilmoittaja jotain sellaista yrittääkin askarrella aikaan. "Elämänsä trippi" tuosta saattaisi tullakin, mutta ei sillä tavalla miten ilmoituksessa annetaan ymmärtää. "Etelän kämpässä" sattunut vuoto, jota pitäisi mennä katsomaan ASAP (tarkoittaa suomeksi "Niin nopeasti kuin mahdollista") ja matkaan lähdetään kuukauden päästä =) Jostain syystä ei oikein vakuuta.

      Lainaa

    13. Masentunut kukka (Pluri) 28.1.2021 7:04
      Tulos: +51 (67 ääntä)
      Himokas maksamakkara: Vaikutti itseasiassa ihan mielenkiintoiselta seikkailumahdollisuudelta, kunnes pääsin kohtaan "Kulut tasataan." Viimeinen niitti oli kommenteissa kylvetyt kaksoispilkut (miksi?). Enpä lähdekään Juhan kanssa reissuun tällä kertaa.
      Musta vaikutti ihan ookoolta. En vain ymmärtänyt meinaako hän hankkia 200e farkun jolla sinne ajetaan kun oma on niin huonossa kunnossa ettei siihen löydy luottoa. Kyllä itse voisin lähteä helpostikin.

      Lainaa

    14. Tulos: +91 (129 ääntä)
      Sam: Juha hakee eläkeläisestä tai työttömästä maksumiestä tällaiselle omalla henk.koht. reissulle. Jollain eläkeläisellä saattaakin olla rahaa, mutta työttömällä.
      Eihän tässä jokainen maksa kuin omat kulunsa, Juhanko pitäis matkakaverinkin kulut maksaa?

      Lainaa

    15. Kullattu kavioeläin 28.1.2021 7:47
      Tulos: +66 (70 ääntä)
      Juha tarkoittaa muuten kroaatiksi keittoa.

      Lainaa

    16. Väsynyt hamsteri 28.1.2021 9:38
      Tulos: 0 (42 ääntä)
      Käsitinkö oikein, että pitäisi auto vielä maksaa/homamta Juhalle. Ja mistä saa parilla satasella semmoisen?

      Lainaa

    17. Mielipuoli piikkisika 28.1.2021 9:48
      Tulos: +68 (92 ääntä)
      "jos sun ajatus on että muut maksaa sun matkan ja korjaukset", eihän se missään vaiheessa niin sanonut. Ihan hyvältä seikkailulta kuulosti ennen jatko-kommenttien mielenkiintosta kirjotusasua.

      Lainaa

    18. Elämäm kova koulu 28.1.2021 10:07
      Tulos: +31 (41 ääntä)
      ,, , ,, ,,, ,

      Lainaa

    19. Tulos: -22 (36 ääntä)
      Huhhuh, Juha, aika noloa.

      Lainaa

    20. Tulos: +78 (88 ääntä)
      ASAP vaikka kuukauden päästä? Älkää nyt toki kiirettä pitäkö. xD

      Lainaa

    21. Pitkänhuiskea henkilö 28.1.2021 12:39
      Tulos: +16 (48 ääntä)
      Ruokahaluton seppä: Reissarina nappaisin heti kiinni tuosta tarjouksesta, jos ei olisi pandemia päällä. Kuski on matkalla kattomaan asuntoaan ja matkakaveri lähtee reissuun matkan takia. Ootteko koskaan kuulleet kimppakyydeistä? Niissäkin kulut tasataan.
      Sinä se uskot kaiken. Minä epäilen loma-asunnon olemassaoloakin.

      Lainaa

    22. Tulos: +2 (22 ääntä)
      Lähtisin jos tietäsin Juhan yhteystiedot

      Lainaa

    23. Hurja piimä 28.1.2021 13:17
      Tulos: +64 (78 ääntä)
      Työttömältä työnhakijalta kyllä katkee tuet useammaksi kuukaudeksi, jos ei olekaan työmarkkinoiden käytettävissä. Joku viikon reissu sitä nyt ei vielä tee, mutta tämä kuulostaa vähän pidemmältä. Omalla autolla on kohtalaisen edullista matkustaa ja kaksi kuskia pääsee nopeammin perille kuin yksi, joten ei tämä pandemiattomana aikana ihan älytön ajatus ole, jos kakkokuski haluaa vaikka reppureissamaan etelään eikä halua lentää. Itse olen vain todennut, että tarpeeksi pitkällä automatkalla palaa joskus käämit ihan hyväänkin seuraan, joten tällaiselle roadtripille saattaisin harkita seuraani kauemmin kuin Facebook-ilmoituksen lukemiseen kuluvan ajan.

      Lainaa

    24. Kevyt unikeko 28.1.2021 14:40
      Tulos: +21 (27 ääntä)
      On kai niitä huonompiakin tarjouksia esitetty.

      Lainaa

    25. Pelkäämätön soturi 28.1.2021 14:51
      Tulos: +59 (63 ääntä)
      Hurja piimä: Työttömältä työnhakijalta kyllä katkee tuet useammaksi kuukaudeksi, jos ei olekaan työmarkkinoiden käytettävissä. Joku viikon reissu sitä nyt ei vielä tee, mutta tämä kuulostaa vähän pidemmältä. Omalla autolla on kohtalaisen edullista matkustaa ja kaksi kuskia pääsee nopeammin perille kuin yksi, [...]
        Jotkut ovat luonnostaan seurallisempia kuin toiset. Käsittääkseni tuossa ei vaadittu että pitäisi maksaa kaikki kulut, saati korjausta, vaan tarjous oli lähteä apukuskiksi ja maksaa puolet bensoista, vastapainoksi saa asua Albanian talossa pidemmän aikaa. Jos se talo on olemassa ja asumiskelpoinen niin ei tuo tarjouksena vedätykseltä kuulosta, se on sitten eri asia, olisiko seura turhan raskasta vai ei.

      Lainaa

    26. Tulos: +19 (27 ääntä)
      minust toi Juhan ilmotus oli aika mielenkiintonen.. jos ei ois töitä täl hetkellä, ni ehdottomast lähtisin messii..

      Lainaa

    27. Aivoton susi 28.1.2021 15:10
      Tulos: +24 (24 ääntä)
      Hurja piimä: Työttömältä työnhakijalta kyllä katkee tuet useammaksi kuukaudeksi, jos ei olekaan työmarkkinoiden käytettävissä. Joku viikon reissu sitä nyt ei vielä tee, mutta tämä kuulostaa vähän pidemmältä. Omalla autolla on kohtalaisen edullista matkustaa ja kaksi kuskia pääsee nopeammin perille kuin yksi, [...]
      Mutta tämän jälkeen ei tarvitse välittää, jos välit menee lopullisesti :)

      Lainaa

    28. Tulos: +41 (59 ääntä)
      Pelkäämätön soturi:   Jotkut ovat luonnostaan seurallisempia kuin toiset. Käsittääkseni tuossa ei vaadittu että pitäisi maksaa kaikki kulut, saati korjausta, vaan tarjous oli lähteä apukuskiksi ja maksaa puolet bensoista, vastapainoksi saa asua Albanian talossa pidemmän aikaa. Jos se talo on olemassa ja asumiskelpoinen [...]
      Vieraan ihmisen kanssa matkalle lähteminen on aina hankalaa. Tiedän pari tapausta, että tuore pariskunta on lähtenyt "romanttiselle" matkalle esim. kiertämään Intiaa. Kotiin on sitten tultukin suu mutrussa ja pistetty heti romanssi poikki, kun se ei kestänytkään rankkaa monen viikon matkaa kaikkine hankaluuksineen. Täysin vieraan ihmisen kanssa lähteminen on aina arpapeliä, onko kyseessä joku ihan kahjo tyyppi. Ja itäblokin maiden kiertäminen autolla keskellä talvea ei kuulosta erityisen hauskalta tai eksoottiselta. Sitä paitsi se Albanian talossa asuminen ei ole ilmaista, vaan Juhan sanojen mukaan "puoli-illmaista", mitä se tarkoittaakaan. Asunto on kuitenkin aika iso ja hinnoista voi olla montaa mieltä. Eli Juha hakee tässä itselleen paitsi kulujen puolittajaa ja apukuskia, myös uutta vuokralaista jolta voi nyhtää rahaa. No, kaipa aina löytyy ihmisiä, joiden mielestä vieraan ihmisen kanssa matkustaminen on upea seikkailu. Itse en lähtisi.

      Lainaa

    29. Tulos: +19 (37 ääntä)
      Sulkijaton norsu: Morjens, Juha! Tässä ei ole kyse mistään kimppakyydistä vaan omien kulujen maksattamisesta muilla. Mikään eksoottinen seikkailu tuossa ei ole kyseessä, vaikka ilmoittaja jotain sellaista yrittääkin askarrella aikaan. "Elämänsä trippi" tuosta saattaisi tullakin, mutta ei sillä tavalla miten [...]
      Itseasiassa ASAP tarkoittaa suomeksi: Niin *pian* kuin mahdollista. Nopeudesta ei ole kyse, vaan tarkoitus on lähteä niin pian, kuin pystyy. Ja tässä tapauksessa kyse ilmeisesti noin kuukaudesta.

      Lainaa

    30. Tulos: +36 (52 ääntä)
      Mahtavan seikkkailun paikka, jos olisin joutomiehenä niin lähtisin heti ja monta vähän vastaavaa seikkailua on toki tullut tehtyäkin vuosien varrella. Aivan loistava tarjous vielä Juhalta; ensin seikkaillaan maisemia ihaillen cannonballhenkisesti vanhalla autonraadolla halki euroopan, tehdään tietty perushuolto pohjiksi ja otetaan perustyökalut sekä vähän varaosaa, jesaria ja rautalankaa mukaan tietty ja remppaillaan matkalla sen mitä sitä rotiskoa sitten tarviikin tai dumpataan vehje matkan varrelle jos mossahtaa liian pahasti ja jatketaan julkisilla tai ostetaan toinen rottelo alle. Nämä ne on kuningasreissuja ja kunnon seikkailuhenkistä meininkiä. Perillä jumanklavita ilmaiseksi kämppä käytettävissä ja tosiaan kuten Juha mainitsikin niin Tiranan hintatasolla asuminen on puoli-ilmaista niin sinnehän voisi jäädä pidemmäksikin tovia nautiskelemaan elämästä, etenkin jos on lomautettuna niin töksyillä elää tuolla päin maailmaa mukavasti. Jollei nyt tämän sortin matkailu sovi omaan maailmankuvaan niin turha siitä täällä inistä, elämä on lyhyt ja siitä pitää ottaa kaikki irti. Mikäs sen parempi tapa kuin kunnon seikkailu.

      Lainaa

    31. Tulos: +30 (36 ääntä)
      Huoh, vituttaa tuo kun ihmiset eivät osaa kirjoittaa ja tunkevat,,,,,pilkkuja,,,,tuonne väliin,,, Todella rusauttavaa lukea tuommoista. Tämä kertoo yleensä elämäm koulusta mitä tämä jantteri vaikuttaa käyneen aivoitustensa perusteella. Huhhuh sanon minä.

      Lainaa

    32. Ohikiitävä marja 28.1.2021 17:28
      Tulos: +4 (22 ääntä)
      Ruokahaluton seppä: Reissarina nappaisin heti kiinni tuosta tarjouksesta, jos ei olisi pandemia päällä. Kuski on matkalla kattomaan asuntoaan ja matkakaveri lähtee reissuun matkan takia. Ootteko koskaan kuulleet kimppakyydeistä? Niissäkin kulut tasataan.
      Ja ensin ostetaan joku paska auto puokkiin. Todella kiva reissu tulossa.

      Lainaa

    33. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Moi! Ajoimme 350 euron pösöllä 2 v.sitten Albanian Durresiin reitin Puola- Ukraina- Moldova- Transnistria,- Odessa- Romania- Bulgaria-Makedonia- Kosovo- Albania. Durresiin jäi pösö seisomaan talliin ja odottamaan seuraavaa reissua joka tulikin pikavisiittinä Sarandaan. Pari ukkoa peräpenkillä painona -ostivat Transnistriasta hyvää konjakkia. Suosittelen reissua - Itä Euroopan kustannukset eivät hetkahuta- Suomessa hupieläminen paljon kalliimpaa. Ei kun matkaan vaan . . Ja käykääpä myös Durresin pitsillä.

      Lainaa

    34. Mädäntynyt paprika 28.1.2021 18:16
      Tulos: 0 (24 ääntä)
      Janskuli: Itseasiassa ASAP tarkoittaa suomeksi: Niin *pian* kuin mahdollista. Nopeudesta ei ole kyse, vaan tarkoitus on lähteä niin pian, kuin pystyy. Ja tässä tapauksessa kyse ilmeisesti noin kuukaudesta.
      Pian = nopeasti. https://www.synonyymit.fi/pian

      Lainaa

    35. Mörökölli minut vieköön 28.1.2021 18:31
      Tulos: +11 (17 ääntä)
      Hurja piimä:
      .. joten tällaiselle roadtripille saattaisin harkita seuraani kauemmin kuin Facebook-ilmoituksen lukemiseen kuluvan ajan
      Juha antaakin kuukauden aikaa tutustua ja arvioida olisiko  kaveri sellainen jota sietää matkan ajan. Sen pidempään ei tarvikaan, koska naimisiin ei olla menossa.

      Lainaa

    36. Avuton haisunäätä 28.1.2021 18:51
      Tulos: +29 (35 ääntä)
      Väsynyt hamsteri: Käsitinkö oikein, että pitäisi auto vielä maksaa/homamta Juhalle. Ja mistä saa parilla satasella semmoisen?
      Et käsittänyt. Juha sanoi, että tuollainen hankitaan koska ei omallaan halua. Vastaavilla ruostekasoilla joskus ajelleena voin myös mainita parilla sadalla löytyvän, sitten ei harmita jos jää vaikka sinne Ukrainan auto. En muutenkaan käsitä mikä tässä oli ongelma. Vai pitäisikö porukan mielestä tosiaan palkata apukuski, sen sijaan että etsii matkaseuraa jakamaan juoksevat kulut? Eiköhän jo tosta tule aika selväksi mikä reitti ja miten edetään niin voi päättää kiinnostaako itseä. Huomattavasti vähemmän inhottavaa vetää pitkää ajoa kaksin kuin yksin

      Lainaa

    37. Särkemätön nektariini 29.1.2021 1:37
      Tulos: +19 (29 ääntä)
      Mä en lähtisi tuolle reissulle siksi että on liian selkeä päämäärä. Pakko päästä sinne kämpälle ja äkkiä. Varmaan isoja teitä saa huristaa aamusta iltaan, viettää aikaa rajaselvityksissä ja hankkia koronatestejä sieltä täältä. Kuulostaa tuon ilmoituksen perusteella siltä ettei matkustajalla ois paljon sananvaltaa, ei aikaa tai tilaa seikkailla. Voin toki olla väärässäkin ja ehkä siellä perillä olisikin siistiä, mutta jonkin verran reissanneena just tämä ilmoitus ei nappaa yhtään.

      Lainaa

    38. Tulos: +17 (27 ääntä)
      Vetää sanattomaksi.. Siis Eppu ja Samuli. Aikanaan useastikin ottanut netin kautta kyytiläistä kustannukset puoliksi tyylillä, kun pidempää ajomatkaa edessä. Koskaan ole ollut ongelmia. Kai tää on sitä, että ihmiset tahallaan väärinymmärtää. "hakee maksajaa matkalleen" 😂

      Lainaa

    39. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Missäs rannalla Juhalla luxuslokaali sijaitsee - Golemilla?

      Lainaa

    40. Itseasiassa 30.1.2021 8:40
      Tulos: +3 (19 ääntä)
      Avuton haisunäätä: Et käsittänyt. Juha sanoi, että tuollainen hankitaan koska ei omallaan halua. Vastaavilla ruostekasoilla joskus ajelleena voin myös mainita parilla sadalla löytyvän, sitten ei harmita jos jää vaikka sinne Ukrainan auto. En muutenkaan käsitä mikä tässä oli ongelma. Vai pitäisikö porukan mielestä [...]
      Eihän sille apukuskille tarvitsisi välttämättä palkkaa maksaa, mutta Juhalla pitäisi olla varaa itse maksaa juoksevat kulut. Hänen taloaan siinä ollaan menossa rakastamaan.
      Mulle tuli kyllä kriipi olo tuosta. Tuli mieleen, että Juha on jättämässä apukuski sinne talonmieheksi, joka saa vielä asua "puoli-ilmaiseksi", joten saisi maksaa vielä talon kulut kun olisi vahtimassa ettei kukaan asu siellä luvatta Juhan ollessa poissa. Juu ja en ole vain vähän vainoharhainen, on tullut elämässä nähtyä myös näitä hyväksi käyttäjiä, jotka pystyvät kyllä selittämään, miten tilanne on juuri sen hyväksikäytetyn parhaaksi... 

      Lainaa

    41. Tulos: +11 (17 ääntä)
      Hämmästyin, että suhtaudutaan näin kriittisesti. Eikö tuo nyt ole ihan normaalia settiä tietynhenkisten ihmisten parissa etsiä reissuseuraa tuohon tapaan? Tottakai miehen pointtina on vähentää omia kuluja, mutta luultavasti myös ihan vain saada seuraa/apukuski. Jotkut ovat sosiaalisia tapauksia, on tylsä ajaa yksin. Lähtijälle pointtina on niin ikään kulujen jakaminen, ehkä myös ihan vain saada random "tekosyy" reissuun. Ei sen tyypin tarvitse asuntoa korjata. Luultavasti käy myös esim. pelkkä menosuunta, jos nyt jostain syystä on aikeena matkustaa tuohon suuntaan ja jäädä sinne. Korona-aikana en itse lähtisi mihinkään, mutta muuten voisin hyvin harkita vastaavaa, jos henk koht tilanne sattuisi sallimaan (lomat, ym.)

      Lainaa

    42. Tulos: -1 (11 ääntä)
      Ruokahaluton seppä: Reissarina nappaisin heti kiinni tuosta tarjouksesta, jos ei olisi pandemia päällä. Kuski on matkalla kattomaan asuntoaan ja matkakaveri lähtee reissuun matkan takia. Ootteko koskaan kuulleet kimppakyydeistä? Niissäkin kulut tasataan.
      En minä ainakaan ole liftareita kyyditessä mitään maksua ottanut, ideahan on siinä, että olen jokatapauksessa menossa minne olenkaan, eikä kuluni siitä kasva, jos joku tulee kyytiin.
      Luksusasunnon omistajalla on varmasti rahaa millä mällätä, törkeää pyytää mitään maksua noin riskialttiista matkasta ja vielä köyhiltä ihmisiltä, kuten suunnitteli tekevänsä. Kulut puoliksi tuossa tilanteessa on silkkaa ahneutta.

      Lainaa

    43. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Selvennys..matkakumppani löydetty..autokin löydetty (200€ Mondeo) ja noin viikon päästä lähtö kohti Balkania voi alkaa.kukaan ei tässä kuviossa vedätä ketään..won won kaikille...ettäs tiedätte..ja transittina ei testejä ym tarvita

      Lainaa

    44. Iloton Kalori 21.10.2023 21:26
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Ei kai kukaan ole niin ääliö että suostuu maksumieheksi tuollaiseen? Eihän?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: albania, asunto, auto, eurooppa, matka, matkustaa, road trip, vesivahinko