Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 475

Se tunne, kun ullakolta löytyy ruumis.
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 475

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kallis mäyrä 21.1.2021 0:17
   Tulos: +621 (637 ääntä)
   "Silpojat Ry:ssä" ihmetellään vanhaa lapsen ruumista, ei kuulosta hyvältä... Eikä kuulostanut tuokaan, että "muut sit vaan hävitti sen". Kai siitä olis pitänyt poliisille ilmoittaa? Ihminen kuitenkin kyseessä.

   Lainaa

  2. Pilkkottu herukka 21.1.2021 0:36
   Tulos: +374 (388 ääntä)
   "Silpojat ry"? Eikä tuo edes ollut pahin yksityiskohta mokassa... 😲

   Lainaa

  3. Soinniton ananas 21.1.2021 1:20
   Tulos: +150 (160 ääntä)
   Artun mokasta tulee mieleen Leevien kipale Kiinalaisessa pesulassa: "Halpa-hallin alennusmyynnissä vaimoni katosi..."

   Lainaa

  4. Tornipöllö 21.1.2021 1:48
   Tulos: +759 (769 ääntä)
   Siis... R on harmissaan, koska sukulaiset menivät hävittämään ikivanhan lapsen ruumiin vaikka hän oli ilmaissut halunsa "tehdä lähempää tuttavuutta" sen kanssa? Ja hän ilmoittaa tästä FB-ryhmään nimeltä Silpojat ry? Anteeksi vaan mutta mitä helvettiä?

   Lainaa

  5. heimosenkeimo 21.1.2021 2:37
   Tulos: -87 (183 ääntä)
   yleensä ne vauvat poljettii suohon tai jätettii mettä reunaa mistä kettu tai näätä repi sen syvemmälle mettää. kyllähän niitä sudetki o hakenu lapsia pihasta eikä niitä oo ikinä löydetty.

   Lainaa

  6. King Arthur 21.1.2021 3:44
   Tulos: +353 (389 ääntä)
   1) On olemassa Silpojat ry 2) Sinne postaa joku asiaa vauvan ruumiista 3) Muut 'Silpojat ry:n' jäsenet järkyttyy Mitä

   Lainaa

  7. Kämänen pussieläin 21.1.2021 4:58
   Tulos: +83 (89 ääntä)
   Saila ei taida olla terävin kynä..

   Lainaa

  8. Watcha got there? A smoothie 21.1.2021 5:17
   Tulos: +181 (223 ääntä)
   -Tsihih,likainen käännösvitsi -Hahaa mies hukkasi vaimonsa, klassikko -Lapsen ruumis ullakolla -Hehe joku käyttää huonoa salasanaa Wait a minute Joku käyttää noin huonoa salasanaa?

   Lainaa

  9. Ministeri Nieminen 21.1.2021 5:47
   Tulos: -15 (77 ääntä)
   King Arthur: 1) On olemassa Silpojat ry 
   Eivät kaikki silpojat tee pahaa. Pitääkö se aina pahimman mahdollisen kautta miettiä asioita? https://fi.wikipedia.org/wiki/Silpojat

   Lainaa

  10. Norski ihminen 21.1.2021 6:36
   Tulos: -90 (108 ääntä)
   Huomio jälleen huorattu. Artulle vinkiksi että ensi kerralla sitten muistaa kännitypot huomiohuorauksessaan, niin olisi vähän uskottavampi.

   Lainaa

  11. Kallis mäyrä 21.1.2021 6:55
   Tulos: +102 (108 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Eivät kaikki silpojat tee pahaa. Pitääkö se aina pahimman mahdollisen kautta miettiä asioita? fi.wikipedia.org/wiki/Silpojat
   Kyllä mä ainakin ajattelin heti, että Suomesta löytyy silpojien ja ruumiisiin tutustujien rekisteröitynyt yhdistys "Silpojat ry".

   Lainaa

  12. Tulos: -14 (48 ääntä)
   Pimpla-kausi, hyvä tietää, et on tällainenkin termi pilkkimiskaudesta, niin ei tule mitään väärinymmäryksiä. Ja Saila, kaikki tuon salasanan arvaa ilman Iltalehteäkin!

   Lainaa

  13. Räkäpää 21.1.2021 7:23
   Tulos: +213 (219 ääntä)
   Se vauvan ruumis ois voitu viedä vaikka DNA-testattavaksi ja selvittää kenen se on...

   Lainaa

  14. Kukkahattuneiti 21.1.2021 7:24
   Tulos: -6 (144 ääntä)
   Vähän voisi taas miettiä mitä tännekin julkaistaan. Jos Silpojat ry on jotain kalloista/luista kiinnostuneita, ja siellä joku tunnustaa sivulauseessa vanhan ruumiin hävittämisen, ni kannattaako sitä feissarimokiin julkaista?

   Lainaa

  15. Laajahko juhta 21.1.2021 8:07
   Tulos: +55 (95 ääntä)
   Kukkahattuneiti: Vähän voisi taas miettiä mitä tännekin julkaistaan. Jos Silpojat ry on jotain kalloista/luista kiinnostuneita, ja siellä joku tunnustaa sivulauseessa vanhan ruumiin hävittämisen, ni kannattaako sitä feissarimokiin julkaista?
   Aikamoisen ulostemyräkän postaus sai aikaiseksi. Kyseessä oli tilanne jossa ehkä on joskus ennen 70-lukua jotain tapahtunut, mutta kukaan julkaisijan sukulaisista ei muistanut tapahtumaa. Ei pitkäkestoista draamaa.

   Lainaa

  16. Jänskä mandariini 21.1.2021 8:13
   Tulos: +168 (170 ääntä)
   Mihin ne sen ruumiin hävitti? Ei kai ne roskiin sitä linkassu?

   Lainaa

  17. Prepaid lepakko 21.1.2021 8:17
   Tulos: +202 (206 ääntä)
   Jos täällä on joku Silpojat ry:n jäsen, niin voitko kertoa miten tuo lapsen ruumiin löytymis-keissi jatkui?

   Lainaa

  18. jukkapalmu 21.1.2021 8:43
   Tulos: -81 (97 ääntä)
   Mitä helvettiä tuo Saila sekoilee tossa viimesessä jutussa? Ajattelin ensin että tuo kuvan ***** näyttää samalta kun sillon kun se itte kirjottaa sitä johonkin, mutta tähtien määrä ei täsmää. "hälyttävät merkit" ei täsmää, kun sillä ei ole *- merkkiä eli mitä?

   Lainaa

  19. jukkapalmu 21.1.2021 8:44
   Tulos: -30 (42 ääntä)
   Prepaid lepakko: Jos täällä on joku Silpojat ry:n jäsen, niin voitko kertoa miten tuo lapsen ruumiin löytymis-keissi jatkui?
   No eiköhän siitä ole jossain paskalehdessä juttu kohta jos on totta.

   Lainaa

  20. Epäjalo sorsa 21.1.2021 8:44
   Tulos: +169 (173 ääntä)
   Siis... kai joku ilmoitti poliisille tuosta vauvan ruumiista?? 😱

   Lainaa

  21. Itsetön oliivi 21.1.2021 8:52
   Tulos: +107 (111 ääntä)
   Norski ihminen: Huomio jälleen huorattu. Artulle vinkiksi että ensi kerralla sitten muistaa kännitypot huomiohuorauksessaan, niin olisi vähän uskottavampi.
   No mitä helvettiä? Kyllä mä ainakin korjaan tekstini vaikka olisin kännissä, yleensä olen jo sellaisessa tuubassa että katson yhdellä silmällä, ja siitäkin näkyy kolme kuvaa :D

   Lainaa

  22. Vaivaton jänis 21.1.2021 9:09
   Tulos: +89 (91 ääntä)
   jukkapalmu: Mitä helvettiä tuo Saila sekoilee tossa viimesessä jutussa? Ajattelin ensin että tuo kuvan ***** näyttää samalta kun sillon kun se itte kirjottaa sitä johonkin, mutta tähtien määrä ei täsmää. "hälyttävät merkit" ei täsmää, kun sillä ei ole *- merkkiä eli mitä?
   Soellä tekstissä oli annettu seuraavat esimerkit huonoista salasanoista
   salasana
   123qwe
   Facebook2021!
   S4!4s4n4

   Lainaa

  23. Tulos: +217 (221 ääntä)
   Prepaid lepakko: Jos täällä on joku Silpojat ry:n jäsen, niin voitko kertoa miten tuo lapsen ruumiin löytymis-keissi jatkui?
   Tarina oli keksitty ja ilmeisesti jonkinlaista huomionhakua mutta siitä tehtiin varulta rikosilmoitus.

   Lainaa

  24. Jörö pelikaani 21.1.2021 9:42
   Tulos: +254 (260 ääntä)
   Silpojien jäsen moi! Tuo henkilö oli provopäissään tehnyt postauksen. Joku jäsen teki asiasta rikosilmoituksen.

   Lainaa

  25. Rujo mansikka 21.1.2021 10:08
   Tulos: +281 (285 ääntä)
   Toinen silpojat ry:n jäsen täällä moi! Tosiaan ryhmässä vaihdetaan kalloja/luita/eläinten osia ja niistä tehtyjä käsitöitä. Kyseessä ei ole virallinen yhdistys, "ry" on lähinnä vitsi. Kyseinen vauva-keissi tosiaan oli joku huomionhakuinen tyyppi, joka ei ihan ajatellut sitä postauksensa seurauksia, mýöhemmin ilmoitti että oli KUULLUT sukulaiseltaan että joskus jostain on löytynyt vauvan jäänteet. Ilmoja tehty useampi, lepo vaan.

   Lainaa

  26. Kiinnostumaton hyeena 21.1.2021 10:37
   Tulos: -38 (82 ääntä)
   Olen pettynyt, että tuo vauvan raato ullakolla -provo saa täällä kommenteissa enemmän huomiota kuin Sailan järkyttävän huono salasana, jota hän ilmeisesti luulee hyväksi. Yrittäkää nyt ihmiset vihdoinkin älytä, että ’salasana’ ei ole hyvä salasana. Valitkaa ennemmin vaikka joku (pitkähkö) murresana, joka sattuu tulemaan mieleen, ja lisätkää kännykkänumeronne kolme viimeistä numeroa ja kyseisen palvelun nimen kirjainten lukumäärä perään. Esimerkiksi Instagramin salasanaksi ’Laphalainen438-9’. Se on helppo palauttaa mieleen jos unohtuu, ja tuota ei kiinalaiset hakkerit ihan heti arvaa.

   Lainaa

  27. Tulos: -25 (43 ääntä)
   Piti käydä lurkkaamassa mikä ihmeen ryhmä on "Silpojat ry". Ja nyt minulla on vain entistä enemmän kysymyksiä.

   Lainaa

  28. Tulos: +92 (96 ääntä)
   Mun lapset on kaksikielisiä joten joudun toisinaan simultaanikääntämään lastenkirjoja ruotsista suomeksi. Pysäytti hetkeksi kun ekan kerran tuli vastaan termi "pimpelgubben".

   Lainaa

  29. silpojien jäsen 21.1.2021 11:53
   Tulos: +73 (113 ääntä)
   Olen itse ollut silpojat ry:ssä pitkään ja tiivistettynä ryhmän idea on raatoilu ja kalloilu. Kyseinen postaus käyttäjältä R oli keskustelua tutkittua väärinjäsitys, joka kuitenkin johti poliisille ilmoitukseen toisen ryhmän jäsenen toimesta. Ryhmässä toki liikkuu (mm opetuskäytössä olleita) ihmisen luita lupapapereineen, joten aloittaja R kuvitteli tämänkin olevan huoleton asia jutteluun väärin ilmaistuna. Syntyi suurta häpeää ja keskustelua, ja erittäin törkeää mielestäni onkin jakaa tänne tuo pieni osa vain aloitetusta myllystä, joka hoidettiin asiallisesti jopa ylläpitäjien toimesta pois.

   Lainaa

  30. Tulos: -43 (61 ääntä)
   Oon vissiin todellakin elänyt jossain pumpulissa. En vois kuvitella, että kenenkään läheiseni jäämistöstä löytis vauva ruumista ja että homma siivutettas hävittämällä ruumis. Siis millasesta perheestä tässä on kyse? Onko näillä veren tilalla pakkasnestettä? Näiden äiti on vissiin vaan synnyttänyt nää ja siihen se huolenpito sit jäikin...😨

   Lainaa

  31. Tulos: +151 (153 ääntä)
   Krottikala: Oon vissiin todellakin elänyt jossain pumpulissa. En vois kuvitella, että kenenkään läheiseni jäämistöstä löytis vauva ruumista ja että homma siivutettas hävittämällä ruumis. Siis millasesta perheestä tässä on kyse? Onko näillä veren tilalla pakkasnestettä? Näiden äiti on vissiin vaan synnyttänyt nää ja siihen se huolenpito sit jäikin...😨
   Joskus 1900-luvun alkuvuosikymmeninä ei ollut ehkäisyä, eikä abortteja. Aviottoman lapsen synnyttäminen käytännössä ajoi äidin ja lapsen yhteisönsä hylkiöksi, joten lapsia salailtiin, käytiin synnyttämässä muualla, nuorten äitien kohdalla annettiin omien vanhempien "iltatähdeksi" - ja myös surmattiin. Mielenterveyspalveluita ei tunnettu lainkaan maaseudulla, esim synnytyksen jälkeinen masennus oli vaan äidin oikuttelua. Lapsensurma oli 1700-luvulta 1900-luvun alkuun asti yksi tavallisimpia naisia koskevia oikeusjuttuja Suomessa. Ikävää historiaa, mutta onhan näitä nykyisinkin välillä uutisissa. Joku teiniäiti synnyttää lapsen josta ei edes tiennyt olleensa raskaana, ja piilottaa lapsen ruumiin paniikissa jonnekin.

   Lainaa

  32. Pulska rotta 21.1.2021 14:02
   Tulos: -22 (52 ääntä)
   silpojien jäsen: Olen itse ollut silpojat ry:ssä pitkään ja tiivistettynä ryhmän idea on raatoilu ja kalloilu. Kyseinen postaus käyttäjältä R oli keskustelua tutkittua väärinjäsitys, joka kuitenkin johti poliisille ilmoitukseen toisen ryhmän jäsenen toimesta. Ryhmässä toki liikkuu (mm opetuskäytössä olleita) ihmisen [...]
   Mutta mitä sitten on raatoilu ja kalloilu?
   Ja mitä tarkoittaa "kyseinen postaus käyttäjältä R oli keskustelua tutkittua väärinjäsitys" lähinnä toi "keskustelua tutkittua väärinjäsitys? En vieläkään ymmärrä koko keissiä.

   Lainaa

  33. Tulos: +57 (61 ääntä)
   Krottikala: Oon vissiin todellakin elänyt jossain pumpulissa. En vois kuvitella, että kenenkään läheiseni jäämistöstä löytis vauva ruumista ja että homma siivutettas hävittämällä ruumis. Siis millasesta perheestä tässä on kyse? Onko näillä veren tilalla pakkasnestettä? Näiden äiti on vissiin vaan synnyttänyt nää ja siihen se huolenpito sit jäikin...😨
   Tämähän ei ollut totta, moni ryhmän jäsen on jo täällä kommentoinut, että kyseessä oli (postaajan mielestä ilmeisesti hauska) pila.

   Lainaa

  34. Pelkäämätön soturi 21.1.2021 15:04
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Kiinnostumaton hyeena: Olen pettynyt, että tuo vauvan raato ullakolla -provo saa täällä kommenteissa enemmän huomiota kuin Sailan järkyttävän huono salasana, jota hän ilmeisesti luulee hyväksi. Yrittäkää nyt ihmiset vihdoinkin älytä, että ’salasana’ ei ole hyvä salasana. Valitkaa ennemmin vaikka joku (pitkähkö) [...]
     Lauseista tulee parhaat salasanat. Vittu! Raato Facessa! Miksi minä luin tämän!!! -> V!RF!Mmlt111 -tai siis mikä tahansa lause minkä itse muistaa, tämä ei ole missään salasanani koska keksin sen juuri (varmaankin on ilmeistä mistä). On helppo arvata sanoja joita ajattelet -vaikkapa K1ss4! -mutta lauseet menevät jo vaikeammaksi. On tietysti salasanalompakkoja jos epäilee että unohtuu, mutta jos joku saa pääasiallisen salasanasi vaikka tietomurrosta niin siinä sitä ollaan... Voi pitää kirjahyllyssä kirjaa, josta ottaa jokaisen sivun ensimmäisten kymmenen sanan kirjaimet aina kun tarvitsee salasanoja vaihtaa -voit itse tarkistaa kirjasta jos pääsee unohtumaan, mutta kukaan muu ei mitenkään voi tietää mistä on kysymys kun salasana on esim. Aekony!Kt20 (lähin käteen sattunut kirja, sivunumero merkittynä).

   Lainaa

  35. Nevöhööd maksamato 21.1.2021 15:08
   Tulos: -29 (39 ääntä)
   Eikö tään "mokan" pitäisi olla mieluummin poliisin hallussa, kuin täällä "hauskuuttamassa"

   Lainaa

  36. Tulos: +59 (63 ääntä)
   Prepaid lepakko: Jos täällä on joku Silpojat ry:n jäsen, niin voitko kertoa miten tuo lapsen ruumiin löytymis-keissi jatkui?
   Ei kuulemma ollut oikeasti tapahtunut. Rikosilmoitus kuitenkin tehty, mutta kyseessä oleva henkilö ei mielenterveydellisistä syistä pystynyt sanomaan oliko juttu oikeasti tapahtunut.
   Asia on käsitelty ryhmässä ja ohjattu vastaavissa tapauksissa olemaan yhteydessä poliisiin.
   Vaikka ryhmän nimi on Silpojat ry, ei se tarkoita että tuolla silvottaisiin porukkaa.

   Lainaa

  37. Tulos: +37 (45 ääntä)
   Pulska rotta: Mutta mitä sitten on raatoilu ja kalloilu? Ja mitä tarkoittaa "kyseinen postaus käyttäjältä R oli keskustelua tutkittua väärinjäsitys" lähinnä toi "keskustelua tutkittua väärinjäsitys? En vieläkään ymmärrä koko keissiä.
   Ryhmä keskittyy kalloihin ja muihin eläinten- ja ihmisten jäänteisiin, mm.lääketiede näytteisiin.
   Monet myös keräilevät erilaisia eläin- ja ihmisperäisiä näytteitä. Sitä tarkoittaa raatoilu ja kalloilu.
   Tämä keissi oli yksittäinen sekoilu ja on käyty ryhmässä läpi. Ei todellakaan ole ok ryhmän henkeen liittyen.
   Laittomuuksiin ei kannusteta.

   Lainaa

  38. Kuolematon manaatti 21.1.2021 15:23
   Tulos: -22 (34 ääntä)
   Kiinnostumaton hyeena: Olen pettynyt, että tuo vauvan raato ullakolla -provo saa täällä kommenteissa enemmän huomiota kuin Sailan järkyttävän huono salasana, jota hän ilmeisesti luulee hyväksi. Yrittäkää nyt ihmiset vihdoinkin älytä, että ’salasana’ ei ole hyvä salasana. Valitkaa ennemmin vaikka joku (pitkähkö) [...]
   Miksi tämä on saanut noin paljon miinusta?
   Ymmärrän kyllä, että feissarimokien lukijoissakin on pari Sailaa, joiden mielestä on hyvä idea pitää joka paikassa sama SAla5Ana, mutta ei kai nyt oikeasti suurin osa ihmisistä ole noin kujalla tietoturvan suhteen?

   Lainaa

  39. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Pulska rotta: Mutta mitä sitten on raatoilu ja kalloilu? Ja mitä tarkoittaa "kyseinen postaus käyttäjältä R oli keskustelua tutkittua väärinjäsitys" lähinnä toi "keskustelua tutkittua väärinjäsitys? En vieläkään ymmärrä koko keissiä.
   Raatoilu ja kalloilu on ihan vain sitä, että ihmiset keräilee ja harrastaa täytettyjä eläimiä, kalloja, luita jne, "raatoja" eli "kalmoja" eli kuolleita asioita ja kaikkea tähän aihepiiriin liittyvää. 
   Mitä tulee tuohon keissiin, ei sitä tainnut kukaan oikein ymmärtää. Sen siitä sai irti että kyseessä oli jonkinlainen väärinkäsitys 🤷

   Lainaa

  40. Tulos: -25 (29 ääntä)
   Pilkkottu herukka: "Silpojat ry"? Eikä tuo edes ollut pahin yksityiskohta mokassa... 😲
   Moka? Ei siinä mokia ollut. "...ja muut sosiaalisen median helmet."

   Lainaa

  41. Tulos: -14 (18 ääntä)
   Tornipöllö: Siis... R on harmissaan, koska sukulaiset menivät hävittämään ikivanhan lapsen ruumiin vaikka hän oli ilmaissut halunsa "tehdä lähempää tuttavuutta" sen kanssa? Ja hän ilmoittaa tästä FB-ryhmään nimeltä Silpojat ry? Anteeksi vaan mutta mitä helvettiä?
   Joo hyi, mikä tää oli??

   Lainaa

  42. Kuoreton guava 21.1.2021 17:48
   Tulos: -33 (39 ääntä)
   Einäin: Ryhmä keskittyy kalloihin ja muihin eläinten- ja ihmisten jäänteisiin, mm.lääketiede näytteisiin.Monet myös keräilevät erilaisia eläin- ja ihmisperäisiä näytteitä. Sitä tarkoittaa raatoilu ja kalloilu.Tämä keissi oli yksittäinen sekoilu ja on käyty ryhmässä läpi. Ei todellakaan ole ok ryhmän henkeen liittyen.Laittomuuksiin ei kannusteta.
   Mutta siis miten voi olla laillista keräillä ihmisperäisiä näytteitä tai luita ja jaella niitä jossain fb-ryhmässä?

   Lainaa

  43. ennenvanhaa 21.1.2021 18:17
   Tulos: +62 (74 ääntä)
   heimosenkeimo: yleensä ne vauvat poljettii suohon tai jätettii mettä reunaa mistä kettu tai näätä repi sen syvemmälle mettää. kyllähän niitä sudetki o hakenu lapsia pihasta eikä niitä oo ikinä löydetty.
   Miksi tälle kommentille on annettu niin paljon miinusta? Aikoinaan on ei-toivotut raskaudet peitetty tiukoilla vöillä ja vaatteilla. (Jos ei saatu keskeytymään hakkaamalla tai muilla keinoin.) Joidenkin vauvojen kohtalo oli hukkua suohon tms. Kamalaa, mutta totta. ( ot: Tämä olisi hyvä paluttaa myös abortinvatustajien mieliin.)

   Lainaa

  44. Nuortumaton gaselli 21.1.2021 18:31
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Krottikala: Oon vissiin todellakin elänyt jossain pumpulissa. En vois kuvitella, että kenenkään läheiseni jäämistöstä löytis vauva ruumista ja että homma siivutettas hävittämällä ruumis. Siis millasesta perheestä tässä on kyse? Onko näillä veren tilalla pakkasnestettä? Näiden äiti on vissiin vaan synnyttänyt nää ja siihen se huolenpito sit jäikin...😨
   Lukaisepas vaikka Minna Canthin Anna Liisa: hyvän talon tytär surmaa siinä vastasyntyneen lapsensa, koska ei kestä tuottaa häpeää perheelleen. Loistavaa henkilö- ja ajankuvausta! https://fi.wikisource.org/wiki/Anna_Liisa

   Lainaa

  45. Räyhäkäs delfiini 21.1.2021 18:51
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Kuoreton guava: Mutta siis miten voi olla laillista keräillä ihmisperäisiä näytteitä tai luita ja jaella niitä jossain fb-ryhmässä?
   Tuolla ylempänä joku jo mainitsikin että nuo ihmisperäiset jäänteet ovat tutkimus- ja opetuskäytöstä poistettuja ja niiden mukana tulee lupapaperit.

   Lainaa

  46. Itseasiassa 21.1.2021 18:53
   Tulos: +33 (45 ääntä)
   Kilokalori: Joskus 1900-luvun alkuvuosikymmeninä ei ollut ehkäisyä, eikä abortteja. Aviottoman lapsen synnyttäminen käytännössä ajoi äidin ja lapsen yhteisönsä hylkiöksi, joten lapsia salailtiin, käytiin synnyttämässä muualla, nuorten äitien kohdalla annettiin omien vanhempien "iltatähdeksi" - ja myös [...]
   Suuri syy tähänkin on ollut 1800-luvulla aloitettu hypetys ydinperheistä. Sitä ennen aika iso osa lapsista on varsinkin kaupungeissa syntynyt aviottomina, mutta tarkoituksen mukainen ydinperheen ihannointi muutti muiden perhemuotojen asemaa huonommaksi. Vaikka avioton lapsi oli jo ollut epäilyttää, tuli siitä vielä tuomittavampaa. Perinteet ovat jatkuneet pitkään, tästä syystä omakin äitini on pakoitettu alaikäisenä naimisiin 1970-luvulla. Voin luvata että oli aika onneton avioliitto.

   Lainaa

  47. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Räkäpää: Se vauvan ruumis ois voitu viedä vaikka DNA-testattavaksi ja selvittää kenen se on...
   Niin, tähän DNA-testiin sitten tarvittaisiin ehdokkaita joihin matchata se perimä. Varmaan aika jättänyt niistä mahdollisista äideistä..

   Lainaa

  48. Itseasiassa 21.1.2021 19:01
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Itseasiassa: Suuri syy tähänkin on ollut 1800-luvulla aloitettu hypetys ydinperheistä. Sitä ennen aika iso osa lapsista on varsinkin kaupungeissa syntynyt aviottomina, mutta tarkoituksen mukainen ydinperheen ihannointi muutti muiden perhemuotojen asemaa huonommaksi. Vaikka avioton lapsi oli jo ollut epäilyttää, [...]
   Tähän vielä lisäys, että kirkolla on aina ollut tarve kontrolloida ihmisten lisääntymistä. Se vain ei ollut aina mennyt ihan putkeen, mutta juuri 1800-luvun puolivälissä alettiin yhteiskunnallisesti ajaa ydinperheen ihannetta läpi. Tietysti ajatuksena, että ihmiset eläisivät siveämmin ja esim. sukupuolitaudit eivät leviäisi. Ei ollut antibiootteja vieöä keksitty ja kuppa levisi kovaa vauhtia Suomenkin isoissa kaupungeissa.

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Sam: Pimpla-kausi, hyvä tietää, et on tällainenkin termi pilkkimiskaudesta, niin ei tule mitään väärinymmäryksiä. Ja Saila, kaikki tuon salasanan arvaa ilman Iltalehteäkin!
   Originaalissa viestissä tämä lukee tietysti ruotsiksi: "Snart drar förhoppnings pimpelsäsongen igång. Haparanda hamn, trettondagen 2021."
   Saa tällaisista tietysti huvittavan, kun käyttää huonoa käännöskonetta, joka ei ymmärrä erikoisemmista sanoista tuon taivaallista. Eli "Innehåller sig naturligtvis underhållande när du använder en dålig översättning som inte förstår de mer märkliga orden från den himmelska."

   Lainaa

  50. Höpsö kobra 21.1.2021 20:43
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Onko "plästeerääminen" jo kielletty?

   Lainaa

  51. Pelkäämätön soturi 21.1.2021 22:15
   Tulos: +34 (42 ääntä)
   heimosenkeimo: yleensä ne vauvat poljettii suohon tai jätettii mettä reunaa mistä kettu tai näätä repi sen syvemmälle mettää. kyllähän niitä sudetki o hakenu lapsia pihasta eikä niitä oo ikinä löydetty.
     Lapsien upottaminen suohon ja joutuminen suden kitaan ovat ihan eri juttu. Luin juuri Jouni Tikkasen kirjan Lauma, jossa kerrotaan elävästi siitä, miten nykyaikainen susiviha syntyi -susien tosiaan tiedettiin varastavan lapsia melkein pihasta 1800-luvulla. Ongelma-oli se, että ihminen oli suuressa viisaudessaan metsästänyt hirven, eli suden luontaisen saaliin, melkein sukupuuttoon, ja jäljellä olevat sudet olivat nälästä järjiltään, siihen märään että unohtivat luontaisen ihmiskauhunsa. Erityisen mielenkiintoista oli, että sudenmetsästäjät pitkään laittoivat pennut hengiltä aina kun löysivät, mutta ei sen lauman alfasusia -miksi ihmeessä tappaa kultamunia muniva hanhi? Jos ei pahemmin yritä tappaa alfanaarasta, niin ensi vuonnakin saa kerätä tapporahat pennuista.
     Mutta tämä siis liittyy susivihan historiaan, ei naisvihan historiaan, jota on kiittäminen siitä, että jotkut naiset olivat tarpeeksi epätoivoisia tappaakseen omat lapsensa. Maatilan naimisissa oleva emäntä varmasti olisi toivonut lastensa saaneen elää.

   Lainaa

  52. Mitätön makkara 21.1.2021 23:01
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Prepaid lepakko: Jos täällä on joku Silpojat ry:n jäsen, niin voitko kertoa miten tuo lapsen ruumiin löytymis-keissi jatkui?
   keissi selvä... poliisia tiedotettu asiasta, eikä siinä ole enää mitään muille kuin postauksen julkaisijalle selviteltävää

   Lainaa

  53. Mitätön makkara 21.1.2021 23:03
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Epäjalo sorsa: Siis... kai joku ilmoitti poliisille tuosta vauvan ruumiista?? 😱
   kyllä ilmoitettiin ja oletettavasti he ovat keskustelleet aiheesta postauksen julkaisian kanssa.

   Lainaa

  54. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Silpojat ry:n perustaja sai toisessa ryhmässä tarpeekseen muiden älyttömistä syytöksistä/spekuloinneista jne. joita sai osakseen myydessään siellä kalloja. Jotkut siis kauhistelivat, että luiden myyminen on tosi epäilyttävää, että myyjä on varmaan joku eläinrääkkääjä tms. yhtä naurettavaa. Seurasin itse yhtä näistä keskusteluista, mutta en nyt enää sen paremmin yksityiskohtia muista, muuta kuin sen, että tuo ryhmä perustettiin sitten hetikohta sen jälkeen. Eli tuo nimi on siis eräänlainen itseironinen kuittaus näille kauhistelijoille.

   Lainaa

  55. Hämärä maahinen 22.1.2021 0:09
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Itsetön oliivi: No mitä helvettiä? Kyllä mä ainakin korjaan tekstini vaikka olisin kännissä, yleensä olen jo sellaisessa tuubassa että katson yhdellä silmällä, ja siitäkin näkyy kolme kuvaa :D
   Ite korjaan tekstini lähinnä kännissä, etten vaikuttaisi olevan liian humalassa. Selvinpäin en jaksa yleensä noin tylsään asiaan keskittyä somessa tai viesteissä.

   Lainaa

  56. Soukka kirjohylje 22.1.2021 2:05
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Jörö pelikaani: Silpojien jäsen moi! Tuo henkilö oli provopäissään tehnyt postauksen. Joku jäsen teki asiasta rikosilmoituksen.
   En tajuu... kuka haluu noin paljon provosoida toisia että keksii jonkun tollasen jutun. 😲 ois nyt keksiny vähemmän järkyttävän .. 

   Lainaa

  57. Norski persikka 22.1.2021 5:12
   Tulos: -3 (11 ääntä)
   Laajahko juhta: Aikamoisen ulostemyräkän postaus sai aikaiseksi. Kyseessä oli tilanne jossa ehkä on joskus ennen 70-lukua jotain tapahtunut, mutta kukaan julkaisijan sukulaisista ei muistanut tapahtumaa. Ei pitkäkestoista draamaa.
   No mutta jos kyseessä on ollut murha niin edelleen ajankohtainen, koska murha ei vanhene koskaan. Poliisiasiahan tuo olisi ollut, mitä helvettiä

   Lainaa

  58. Lonkeroton keiju 22.1.2021 6:58
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Silpojia, eläinorgioita ja lasten raatoja.. Onko Ällö saanut työpaikan Feissarimokien plästeerääjänä?

   Lainaa

  59. Elluvaanmoi 22.1.2021 7:11
   Tulos: -3 (17 ääntä)
   Einäin: Ryhmä keskittyy kalloihin ja muihin eläinten- ja ihmisten jäänteisiin, mm.lääketiede näytteisiin.Monet myös keräilevät erilaisia eläin- ja ihmisperäisiä näytteitä. Sitä tarkoittaa raatoilu ja kalloilu.Tämä keissi oli yksittäinen sekoilu ja on käyty ryhmässä läpi. Ei todellakaan ole ok ryhmän henkeen liittyen.Laittomuuksiin ei kannusteta.
   Mitä nyt kuulemma ko ryhmän perustaja myy mm. petolintujen kalloja ilman papereita, kalloja ja luita joiden aluperää tai edes lajia ei tiedä ja omien sanojensa mukaan kerää jokaisen roadkillin mukaansa minkä löytää oli kyseessä rauhoitettu eläin tahi ei.

   Lainaa

  60. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Mä kuvittelin, että Silpojat ry olisi vertaistukiryhmä ihmisille jotka viiltelevät itseään.

   Lainaa

  61. jukkapalmu 22.1.2021 9:41
   Tulos: -11 (11 ääntä)
   Vaivaton jänis: Soellä tekstissä oli annettu seuraavat esimerkit huonoista salasanoistasalasana123qweFacebook2021!S4!4s4n4
   Eli se oli siellä. Mitä siinä nyt sitten oli ihmeellistä.

   Lainaa

  62. Autuas panda 22.1.2021 10:58
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Räkäpää: Se vauvan ruumis ois voitu viedä vaikka DNA-testattavaksi ja selvittää kenen se on...
   Sitä varten pitäisi olla verrokkinäytteet johon verrata, ja jos äitiehdokaskin oli jo kuollut, niin ei sillä näytteellä olisi enää mitään tehnyt.

   Lainaa

  63. Autuas panda 22.1.2021 11:10
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Itseasiassa: Suuri syy tähänkin on ollut 1800-luvulla aloitettu hypetys ydinperheistä. Sitä ennen aika iso osa lapsista on varsinkin kaupungeissa syntynyt aviottomina, mutta tarkoituksen mukainen ydinperheen ihannointi muutti muiden perhemuotojen asemaa huonommaksi. Vaikka avioton lapsi oli jo ollut epäilyttää, [...]
   Voi kun ihmiset olisivat tienneet jo silloin sen, minkä sukuja tutkivana tänään näen, eli miten yleistä loppupeleissä tuo aviottomien lasten saaminen on, ja miten ilmeisiä pakkoavioliitot, kun vertaan hääpäivää ja esikoisen syntymäpäivää. Esiaviollinen seksi on ollut osa ihmisen elämää kautta aikojen.

   Lainaa

  64. Kuoreton guava 22.1.2021 22:18
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   Räyhäkäs delfiini: Tuolla ylempänä joku jo mainitsikin että nuo ihmisperäiset jäänteet ovat tutkimus- ja opetuskäytöstä poistettuja ja niiden mukana tulee lupapaperit.
   Okei, mutta menee silti yli mun ymmärryksen :D jos antaisin ruumiini lääketieteen tutkimukseen ja opetukseen, olisi hämmentävää että ne päätyis johonki hämyseen faceryhmään hulluille keräilijöille

   Lainaa

  65. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Kuoreton guava: Okei, mutta menee silti yli mun ymmärryksen 😁 jos antaisin ruumiini lääketieteen tutkimukseen ja opetukseen, olisi hämmentävää että ne päätyis johonki hämyseen faceryhmään hulluille keräilijöille
   Meinaatko, että joku tunnistaa isosetänsä reisiluun ja tuohtuu?
   Se on pelkkää orgaanista massaa, jolla ei ole tietoisuutta tai sielua. Ymmärrän hyvin, että anatomiasta tai biologiasta kiinnostunut haluaa henkilökohtaiseen kokoelmaansa. Ja jos lupapaperit ovat kunnossa, niin en näe ongelmaa kaupitella niitä Facessa tai Torissa.
   Ja mitä tulee epäilyyn, että Arttu ei ole voinut olla kännissä kirjoittaakseen noin selkokielistä tekstiä, niin oma isäni on melko kädetön nykytekniikan kanssa. Ei osaa kytkeä puhelimestaan pois päältä automaattista oikokirjoitusta. Isällä on myös todella paha lukihäiriö. Tämän seurauksena hän kirjoittaa nykyään paljon kieliopillisesti soljuvampaa tekstiä, kun Androidinsa pystyy jo muutamasta kirjaimesta arpomaan kohtuullisen hyvällä menestyksellä mitä sanaa isäni on tarkoittanut.

   Lainaa

  66. Särkemätön nektariini 23.1.2021 22:20
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   StationX: Originaalissa viestissä tämä lukee tietysti ruotsiksi: "Snart drar förhoppnings pimpelsäsongen igång. Haparanda hamn, trettondagen 2021." Saa tällaisista tietysti huvittavan, kun käyttää huonoa käännöskonetta, joka ei ymmärrä erikoisemmista sanoista tuon taivaallista. Eli "Innehåller sig [...]
   Kiitti.. paitsi etten osaa ruotsia niin ei mitään hajua mikä tän viestin pointti nyt on :(
   Mitä siinä siis lukee?

   Lainaa

  67. Nuti kyyhky 23.1.2021 23:20
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Muusta en tiedä, mutta harvinaisen raskasta luettavaa tuo R:n teksti. 😪

   Lainaa

  68. Vetämätön seepra 24.1.2021 0:27
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Lauseista tulee parhaat salasanat. Vittu! Raato Facessa! Miksi minä luin tämän!!! -> V!RF!Mmlt111 -tai siis mikä tahansa lause minkä itse muistaa, tämä ei ole missään salasanani koska keksin sen juuri (varmaankin on ilmeistä mistä). On helppo arvata sanoja joita ajattelet -vaikkapa K1ss4! -mutta [...]
   Itse asiassa sitä lausetta kannattaisi käyttää sellaisenaan lyhentelyn sijaan. Ihan se merkkien määrä lisää huomattavasti salasanan monimutkaisuutta, eikä itse tarvi muistaa mitä kirjaimia sanoista jäi pois. Itselle järkeen käyviä lauseita saa muodostettua vaikka miettimällä kuka-mitä-missä-miksi-miten-milloin, jolloin voisi syntyä vaikka salalause "Mouru-koiraKieriUllakolla3,5Tuntia", joka on jo tosi vaikea murtaa koneellisesti ison merkkimäärän ja ei-ilmeisten sanayhdistelmien takia. Kaikkein helpoimmalla toki pääsee kun ottaa käyttöön salasanamanagerin ja pitää huolen sen master-salasanan monimutkaisuudesta.

   Lainaa

  69. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Soinniton ananas: Artun mokasta tulee mieleen Leevien kipale Kiinalaisessa pesulassa: "Halpa-hallin alennusmyynnissä vaimoni katosi..."
   Minkä ihmeen Leevien? Jos Leevi And The Leavingsia tarkoitat niin ei siellä ole mitään Leevejä.

   Lainaa

  70. Hurmaava makkara 26.1.2021 16:03
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Prepaid lepakko: Jos täällä on joku Silpojat ry:n jäsen, niin voitko kertoa miten tuo lapsen ruumiin löytymis-keissi jatkui?
   Tää oli joskus 1970luvulla tapahtunut ja ilmeisesti oli jo silloinkin ollut pitkään ullakolla ja sit lyötynyt

   Lainaa

  71. Uskalias hampurilainen 28.1.2021 16:39
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kallis mäyrä: Kyllä mä ainakin ajattelin heti, että Suomesta löytyy silpojien ja ruumiisiin tutustujien rekisteröitynyt yhdistys "Silpojat ry".
   Toi on vaan ryhmän nimi :D ei ole mitään yhdistystä olemassa. Ryhmässä keskustellaan ja kaupitellaan pääasiassa eläinten osia yms.

   Lainaa

  72. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kuoreton guava: Mutta siis miten voi olla laillista keräillä ihmisperäisiä näytteitä tai luita ja jaella niitä jossain fb-ryhmässä?
   Ihmisten jäänteiden hallussapito ja myyminen on täysin laillista, kunhan jäänteet ovat olleet aiemmin museossa tai lääketiede käytössä. Ihmisen kalloja, luita ja sikiöitä on monilla keräilijöillä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: haparandabladet, heikko salasana, iltalehti, kadonnut, kadota, käännös, käännösvirhe, lapsi, pilkki, ruumis, salasana, ullakko, vaimo