Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 82

Hyvä idea. Vai onko?
Mielensäpahoittajat, osa 82

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Oliivinvihreä leijona 21.1.2021 0:16
   Tulos: +1102 (1190 ääntä)
   Pirkko on jäänyt ilman makkaraa jo jonkin aikaa.

   Lainaa

  2. Apea mandariini 21.1.2021 0:21
   Tulos: +798 (810 ääntä)
   Kyllä kaiken pitää olla ilmaista siltä varalta ettei joku kanna mitään maksuvälinettä mukanaan! Kai ilmaiseksi jaetaan myös luistimia, kypäriä, lätkämailoja ja Ferrareita kun sellainenkin ajoi luistelukentän ohi ja minä haluaisin myös? Juuri tälla ajatusmallilla kasvatetaan pettymyksiä sietämättömiä itkupotkuraivarilapsia jos aikuinen näyttää draaman mallia siitä että grillimakkara jää ostamatta kun rahat ei tulleet mukaan. Se on kuitenkin vain makkara. Tässä maailmassa ehtii elämänsä aikana nähdä aika monta asiaa joita ei voi ostaa syistä x ja y, siihen kannattaa tottua.

   Lainaa

  3. Kallis mäyrä 21.1.2021 0:21
   Tulos: -118 (250 ääntä)
   Mitäs Pirkko olet niin köyhä? Ihan oma syy.

   Lainaa

  4. Addiktoiva roska 21.1.2021 0:27
   Tulos: +453 (461 ääntä)
   Joidenkin ihmisten on kyllä pakko aina loukkaantua jostain. Aivan hiton hienoa, että pienellä kylällä saa jopa makkaraa luistelun ohella. Kaikenlisäksi raha menossa hyvään tarkoitukseen. Pirkko voisi toki mennä vaikka itse paistelemaan omalla rahalla ostettuja makkaroita omalla grillillä sinne seuraavana viikonloppuna, jos noin paljon häiritsee, ettei kaikilla ole sitä kahta euroa ehkä mukana.

   Lainaa

  5. Tulos: +240 (246 ääntä)
   Ammattimaista mielen pahoittamista. Kylmällä säällä kuuma makkara on parasta!

   Lainaa

  6. Pilkkottu herukka 21.1.2021 0:45
   Tulos: +442 (454 ääntä)
   Näen kuvassa ainoastaan tyytyväisen koiran, joka on iloinen kun saa osallistua ihmisten juttuihin. Ja niin söpö.

   Lainaa

  7. Soinniton ananas 21.1.2021 0:59
   Tulos: +311 (317 ääntä)
   En kestä, miten ihanan ja innokkaan näköinen Putte!

   Lainaa

  8. Tornipöllö 21.1.2021 1:12
   Tulos: +366 (384 ääntä)
   Sijaisloukkaantujien hienoin alalaji on kyllä ehdottomasti se, joka luokkaantuu sellaisten eläinten puolesta, jotka eivät edes kykene loukkaantumaan asiasta itse. Se koira nolostuu "pelleksi pukeutumisesta" ihan tasan tarkkaan yhtä paljon kuin julkisella paikalla kuseksimisesta, eli ei ollenkaan.

   Lainaa

  9. Tulos: +190 (196 ääntä)
   ILMAN NOLAAMATTA?! Ok Sari.

   Lainaa

  10. Tulos: -47 (71 ääntä)
   Oliivinvihreä leijona: Pirkko on jäänyt ilman makkaraa jo jonkin aikaa.
   Niin Pirkot yleensä jäävät, paitsi Mannis joka saa säännöllisesti vuosikerta-falukorvia. Jauhomakkara on rikkaus. Ei mulla muuta.

   Lainaa

  11. Tulos: +180 (186 ääntä)
   Pirkko, jos ei ole varaa makkaraan, niin sitten ei "osta makkaraa". Niin yksinkertaista se on.

   Lainaa

  12. Tulos: +97 (105 ääntä)
   Kyllä minä NIIN taas makkarani pahoitin.

   Lainaa

  13. Köppänen albatrossi 21.1.2021 1:41
   Tulos: +180 (190 ääntä)
   Tornipöllö: Sijaisloukkaantujien hienoin alalaji on kyllä ehdottomasti se, joka luokkaantuu sellaisten eläinten puolesta, jotka eivät edes kykene loukkaantumaan asiasta itse. Se koira nolostuu "pelleksi pukeutumisesta" ihan tasan tarkkaan yhtä paljon kuin julkisella paikalla kuseksimisesta, eli ei ollenkaan.
   Kannattaa joskus kokeilla mitä tapahtuu ja nauttia seurauksista, kun puettavana onkin kaikenlisäksi kissa. Aina joukosta löytyy ne muutamat, joiden mielestä sellainen on eläimen nolaamista ja hirveää kiusaamista, poikkeuksetta. Varsinkin kissa on niin herkkä kiusaamiselle ja nolaamiselle, että on täysin ala-arvoista nujertaa sen itsetunto.
   On meistä kaksi elsuakin tehty, koska olimme ulkona sään mukaan pukeutuneena. Hupullinen lämpötakki, alushaalari ja tossut, melkoinen kombo. Mitä nyt itse ulkoilutettava oli innoissaan, kävi hangessa kierimässä, jahtasi lumihiutaleita, leikki oksien ja käpyjen kanssa, etsi herkkujaan ja juoksenteli kuin kissa jota ei ole voinut käyttää ulkona viimeiseen viikkoon kylmän takia.

   Lainaa

  14. King Arthur 21.1.2021 3:24
   Tulos: +92 (94 ääntä)
   Putte ❤️

   Lainaa

  15. Pyhäinhäpäisty yökkökoira 21.1.2021 5:04
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Vovve

   Lainaa

  16. Tulos: +138 (146 ääntä)
   Olen ollut tällä samalla nimimerkillä jo vuosia. Nyt aidosti vituttaa.

   Lainaa

  17. Tulos: +79 (83 ääntä)
   Pirkko vie mielenpahoittamisen ihan uudelle tasolle. Älkää tehkö noin, koska, jos, jos, jos....

   Lainaa

  18. Nokkava poro 21.1.2021 6:40
   Tulos: +144 (148 ääntä)
   Parasta on pahoittaa mieli siltä varalta että joku toinen voisi pahoittaa asiasta mielensä.

   Lainaa

  19. Humaani vihannes 21.1.2021 6:41
   Tulos: -72 (116 ääntä)
   Tornipöllö: Sijaisloukkaantujien hienoin alalaji on kyllä ehdottomasti se, joka luokkaantuu sellaisten eläinten puolesta, jotka eivät edes kykene loukkaantumaan asiasta itse. Se koira nolostuu "pelleksi pukeutumisesta" ihan tasan tarkkaan yhtä paljon kuin julkisella paikalla kuseksimisesta, eli ei ollenkaan.
   No sinänsä toi koira näyttää aika nololta, niinkuin yleensäkin eläimet kun huomaa, että heille naureskellaan. Eikä nuo vaatteet varmaan mukavimmat ole. 
   Tuskin koiralle kuitenkaan mitään traumoja jää. Oletan, ettei kuitenkaan tuossa asussa tepastele yötä läpeensä. 

   Lainaa

  20. Tauoton seppä 21.1.2021 6:57
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Sarilla taitaa olla muutama pallo hukassa.

   Lainaa

  21. Pilkkopimeä vuohi 21.1.2021 7:07
   Tulos: +122 (124 ääntä)
   Vaikkei koirat välitä pukemisesta, niin en näe ongelmaa laitaa jotain rekvisiittaa kuvaa varten, jos sen jälkeen luvassa on palkkio. Enemmän kauhistelen ihmisiä, jotka ei koskaan pue koiraa, vaikka koira palelisi lenkillä.

   Lainaa

  22. apinaattori 21.1.2021 7:29
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Oliivinvihreä leijona: Pirkko on jäänyt ilman makkaraa jo jonkin aikaa.
   Luulen ettei tässä nyt makkara taida riittää.

   Lainaa

  23. Maankuulu raadonsyöjä 21.1.2021 7:53
   Tulos: -24 (58 ääntä)
   Pirkko on ryypänny lastensa makkararahat ja sit rähisee kännipäissään facessa xD

   Lainaa

  24. Maittava kettu 21.1.2021 7:54
   Tulos: +69 (75 ääntä)
   Pirkko: Olen ollut tällä samalla nimimerkillä jo vuosia. Nyt aidosti vituttaa.
   Mut muista, et sä oot forever se og Pirkko, ja toi vaan joku nolo feikki joka kopioi sua.

   Lainaa

  25. Kuivakas vihannes 21.1.2021 8:01
   Tulos: -156 (164 ääntä)
   Koira hoitolaitoksessa korona-aikana? Huono idea. Toivottavasti kuva on vanha. Vaikka koirien käyttö vanhusten ja muistisairaiden hoidossa on mahtava idea, niin ajankohta on huono. Juuri äskettäin jostain luin, että koiranomistajat on suuremmassa koronavaarassa ulkoilun takia.

   Lainaa

  26. Mikroton kuormaeläin 21.1.2021 8:14
   Tulos: +147 (147 ääntä)
   Kuivakas vihannes: Koira hoitolaitoksessa korona-aikana? Huono idea. Toivottavasti kuva on vanha. Vaikka koirien käyttö vanhusten ja muistisairaiden hoidossa on mahtava idea, niin ajankohta on huono. Juuri äskettäin jostain luin, että koiranomistajat on suuremmassa koronavaarassa ulkoilun takia.
   Ja tämän koiran omistajako ei ole koiranomistaja silloin, jos se koira on kotona tai muualla näkymättömissä sen vanhustentalon sijaan? En nyt ihan kyllä käsittänyt logiikkaasi.

   Lainaa

  27. Tylppä henkilö 21.1.2021 8:45
   Tulos: +60 (72 ääntä)
   Apea mandariini: Kyllä kaiken pitää olla ilmaista siltä varalta ettei joku kanna mitään maksuvälinettä mukanaan! Kai ilmaiseksi jaetaan myös luistimia, kypäriä, lätkämailoja ja Ferrareita kun sellainenkin ajoi luistelukentän ohi ja minä haluaisin myös? Juuri tälla ajatusmallilla kasvatetaan pettymyksiä sietämättömiä [...]
   Ja tässäkin itkupotkuraivarit vetää aikuinen ihminen, ei lapsi! Miksi niitä lapsia pitää jatkuvasti mollata, kun aikuinen käyttäytyy typerästi

   Lainaa

  28. Kylmänkostea aasi 21.1.2021 8:59
   Tulos: +102 (104 ääntä)
   Mikroton kuormaeläin: Ja tämän koiran omistajako ei ole koiranomistaja silloin, jos se koira on kotona tai muualla näkymättömissä sen vanhustentalon sijaan? En nyt ihan kyllä käsittänyt logiikkaasi.
   Aissaakeli, en tajunnutkaan että mähän olen jostain luetun perusteella nyt tartuttaja ja en voi mennä töihin, oon koiranomistaja ja ULKOILEN sen kanssa. Eikun pomon puheille nyt heti.
   Terv. palveluasumisen työntekijä

   Lainaa

  29. Tulos: -82 (110 ääntä)
   Pirkko on hyvä esimerkki siitä, miksi vasemmistolaisuus on niin raskasta.

   Lainaa

  30. Tulos: +96 (98 ääntä)
   Pirkon sitaattien käyttö on kiinnostavaa. Menee pahoilla mielin kotiin "syömään iltapalaa". Eli ei kotonakaan saa oikeasti iltapalaa, vaan jotain muuta?

   Lainaa

  31. Nocebo-efekti 21.1.2021 11:24
   Tulos: -64 (74 ääntä)
   Apea mandariini: Kyllä kaiken pitää olla ilmaista siltä varalta ettei joku kanna mitään maksuvälinettä mukanaan! Kai ilmaiseksi jaetaan myös luistimia, kypäriä, lätkämailoja ja Ferrareita kun sellainenkin ajoi luistelukentän ohi ja minä haluaisin myös? Juuri tälla ajatusmallilla kasvatetaan pettymyksiä sietämättömiä [...]
   jep, voin veikata että tämä Pirkko on noin 25-30 vuotias kouluttamaton YH-äiti, joka polttaa tupakkaa ja ryyppää joka viikonloppu (lapsi hoidossa).

   Lainaa

  32. Tulos: +50 (58 ääntä)
   Ajatelkaa jos Sari, Pirkko, Kirsi ja koira laitettaisiin häkkiin ja heitettäisiin sinne yksi makkara.

   Lainaa

  33. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Pirkkoa ehkä ilahduttaa tieto että luisteleminen ei kuitenkaan maksa mitään, ihan ilmaiseksi pääsee. Tai sitten ei, kun mieli on pahoitettu niin se on sitten pahoitettu.

   Lainaa

  34. hämyhäkki 21.1.2021 12:08
   Tulos: -48 (64 ääntä)
   Sari on oikeassa. Nämä mukahauskat lemmikkien pukemiskuvat. Eikä koirakaan näytä nauttivan. Tylsää ja typerää.

   Lainaa

  35. Tulos: +42 (60 ääntä)
   Olen aika varma, että Sari on sen lajin eläinten oikeuksien puollustaja, että toimet jää tasolle puettujen koirien ja Kiinan yulin-festivaalin boikotoiminen. Kotimaiset siat ja kanat kasvaa iloisina maaseudulla ja haluaa tulla syödyksi, ja kuha hyppää pannulle mielellään. Mutta koiralle tossut, niitä ei saa laittaa.

   Lainaa

  36. Kuivakas vihannes 21.1.2021 12:56
   Tulos: -71 (75 ääntä)
   Kylmänkostea aasi: Aissaakeli, en tajunnutkaan että mähän olen jostain luetun perusteella nyt tartuttaja ja en voi mennä töihin, oon koiranomistaja ja ULKOILEN sen kanssa. Eikun pomon puheille nyt heti. Terv. palveluasumisen työntekijä
   Käytätkö töissä maskia? Vietkö koirasi duuniin? Kritisoin koiraa palveluyksikössä nyt, kun hygienian kans pitää muutenkin olla tarkkana. Onhan sekin toki riski, että henkilökunta vie koronan töihin, mutta sä osaat varmaan koiraasi paremmin hygieniasta huolehtia?

   Lainaa

  37. Peruuttamaton riikinkukko 21.1.2021 13:14
   Tulos: +86 (90 ääntä)
   Pirkko unohtui loukkaantua siitä, että tarjolla on vain makkaraa. Entä jos paikalle tulee henkilö, joka ei syystä tai toisesta syö makkaraa?!

   Lainaa

  38. Pyöreä mäyrä 21.1.2021 13:54
   Tulos: +64 (80 ääntä)
   Humaani vihannes: No sinänsä toi koira näyttää aika nololta, niinkuin yleensäkin eläimet kun huomaa, että heille naureskellaan. Eikä nuo vaatteet varmaan mukavimmat ole.  Tuskin koiralle kuitenkaan mitään traumoja jää. Oletan, ettei kuitenkaan tuossa asussa tepastele yötä läpeensä. 
   Luuletko oikeasti että eläimet osaavat nolostua? Kyllä ne ilon, surun, vihan ja pelon tunnistavat, mut lopettakaa nyt oikeesti se eläinten inhimillistäminen. Eläimet eivät nolostu, kun niille nauretaan. Ne huomaavat vain ilon, jota eläimet useimmiten peilaavat. Vai oletko joskus nähnyt koiran tekevän jotain hassua, ja kun se huomaa ihmisen nauravan ja katsovan sitä, se lähtee häntä koipien välissä pois sen sijaan että häntä heiluen ehkä jopa toistaa tämän hassun jutun, joka aiheutti ihmisessä ilon merkkejä?
   Ei tämä tarkoita, että koiria saisi pukea miten sattuu. Aika usein ne eivät ymmärrä esim. päähineitä ja häiriintyvät niistä ja yrittävät päästä päähineestä eroon. Aika vaikea kuitenkin uskoa, ettei Kirsi olisi ottanut maskia pois koiran päästä kuvan jälkeen.

   Lainaa

  39. Tulos: +65 (69 ääntä)
   On kyllä niin mahtavasti hymyilevä koira, että tuskin harmittelee kun joutui yövuoroon mukaan. Luultavasti lähes joka koira, lähtisi mielummin omistajan mukana töihin kuin jäisi yksin kotiin (en tiedä olisiko yksin jäänyt). Terapiakoirat on loistava keksintö. Vanhukset saa iloista seuraa ja koirakin nauttii ylettömästä huomiosta sekä rapsutuksista.

   Lainaa

  40. Tulos: -18 (36 ääntä)
   Pirkko: Olen ollut tällä samalla nimimerkillä jo vuosia. Nyt aidosti vituttaa.
   Noniin taas tuli vale Pirkko trollaamaan. T: aito alkuperäinen pirkko

   Lainaa

  41. Kuivakas vihannes 21.1.2021 14:09
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Pyöreä mäyrä: Luuletko oikeasti että eläimet osaavat nolostua? Kyllä ne ilon, surun, vihan ja pelon tunnistavat, mut lopettakaa nyt oikeesti se eläinten inhimillistäminen. Eläimet eivät nolostu, kun niille nauretaan. Ne huomaavat vain ilon, jota eläimet useimmiten peilaavat. Vai oletko joskus nähnyt koiran [...]
   Oisko niin, että kun tuo maski saa koiran korvat menemään päänmyötäisesti, ihmiskatselija assosioi mielessään sen korvien luimistamiseen, joka mielletään nolostumiseleeksi? Jonkintasoista epämukavuutta tuo varmaan aiheuttaa, mutta tuskin kovin suurta, kun koira on kuvattavaksi jäänyt. Tai sitten on alistunut, kun ei ole saanut riisutuksi, mut todennäköisempänä pidän ensin mainittua.

   Lainaa

  42. Kuivakas vihannes 21.1.2021 14:28
   Tulos: -65 (67 ääntä)
   Kylmänkostea aasi: Aissaakeli, en tajunnutkaan että mähän olen jostain luetun perusteella nyt tartuttaja ja en voi mennä töihin, oon koiranomistaja ja ULKOILEN sen kanssa. Eikun pomon puheille nyt heti. Terv. palveluasumisen työntekijä
   Siis se koira voi tuoda ulkoa teille kotiin taudinaiheuttajia. En mä sanonut, että koiranomistajat ei saa käydä töissä. Sanoin vain, että koira hoivayksikössä ei juuri nyt ole paras idea, tai miten sen nyt sitten kukin sen hyöty-haitta-suhteen ajattelee...

   Lainaa

  43. Humaani vihannes 21.1.2021 14:46
   Tulos: -10 (44 ääntä)
   Pyöreä mäyrä: Luuletko oikeasti että eläimet osaavat nolostua? Kyllä ne ilon, surun, vihan ja pelon tunnistavat, mut lopettakaa nyt oikeesti se eläinten inhimillistäminen. Eläimet eivät nolostu, kun niille nauretaan. Ne huomaavat vain ilon, jota eläimet useimmiten peilaavat. Vai oletko joskus nähnyt koiran [...]
   Hmm. Itse olen ainakin tavannut luimistelevia koiria ja kissoja, jotka näyttäisi mielummin piiloutuvan kun niiden kustannuksella nauretaan. Se on eri asia jos eläin itse iloitsee mukana.
   Nolostua on mahdollisesti väärä sana tässä yhteydessä, mutta kyllä eläimestä näkee, että vaistoaa tilanteen olevan kummallinen. 

   Lainaa

  44. Köppänen albatrossi 21.1.2021 15:24
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Kuivakas vihannes: Oisko niin, että kun tuo maski saa koiran korvat menemään päänmyötäisesti, ihmiskatselija assosioi mielessään sen korvien luimistamiseen, joka mielletään nolostumiseleeksi? Jonkintasoista epämukavuutta tuo varmaan aiheuttaa, mutta tuskin kovin suurta, kun koira on kuvattavaksi jäänyt. Tai sitten on [...]
   Meillä kissa on sellainen parhaat mahdolliset lähtökohdat elämäänsä saanut tapaus. Kasvattaja on totuttanut sosiaalistamisiässä kaikenlaiseen, mm. valjaisiin, kaikenlaiseen käsittelyyn ja veteen. Sitten katti on vielä saanut olla emon ja sisarusten kanssa 14-viikkoiseksi. Lopputuloksena on kissa jonka voisi laittaa vaikka solmuun, kunhan siitä saa palkan. Joulukuvien ottaminen hattu päässä ja puettuna oli vähän outoa, mutta ei se kissa missään vaiheessa lähtenyt herkkupussia kauemmaksi. Korvat oli luimussa ja häntä hyppi pariinkin kertaan, mutta edes vaatteiden riisuminen ei saanut kissaa katoamaan. Siihen se jäi pyörimään vaikka kuvausrekvisiitta vaivasi ja oli oudon tuntuista.
   Näin meillä niihin tossuihin harjoitellaan. Sisällä lyhyitä korkeintaan minuutin pätkiä, samalla hirveästi herkkuja, kehuja js leikkiä. Kummasti sitä parisss päivässä ollaan päästy jo ulos asti ja tossut vaivaa vain istuessa. Eiäimet, varsinkin ruokamotivoituvat, ovat koulutettavissa vähän kaikenlaisern.

   Lainaa

  45. Tulos: -29 (43 ääntä)
   Taas joku joka on pakko kutsua eläintä "häneksi". Uskoisinpa että ihmisiä Sari kutsuu aina "siksi".

   Lainaa

  46. Tulos: +42 (50 ääntä)
   Humaani vihannes: No sinänsä toi koira näyttää aika nololta, niinkuin yleensäkin eläimet kun huomaa, että heille naureskellaan. Eikä nuo vaatteet varmaan mukavimmat ole.  Tuskin koiralle kuitenkaan mitään traumoja jää. Oletan, ettei kuitenkaan tuossa asussa tepastele yötä läpeensä. 
   Ihmisellä on sisään rakennettu kyky ja tarve nähdä kaikkialla asioita, joita siellä ei ole. Tämä ilmenee mm. näkemällä Jeesuksen kuvia paahtoleivissä sekä koiran takapuolissa, junia ja sukuelimiä pilvissä, sekä ihmiselle ominaisia ilmeitä eläimillä joilla naama ei edes taivu mihinkään vastaavaan.

   Lainaa

  47. Tulos: +82 (88 ääntä)
   Hoivayksiköissä se koiran, kissan tai terapiahevosen tuoma elämänilo vanhuksille on paljon suurempi, kuin riski että sitä hevosta tai koiraa olisi lääppinyt joku koronaa sairastava, ja sen turkissa muka joku koronapöpö voisi laitokseen tulla. Herätkää nyt jo noista koronapsykooseistanne, ei se virus missään koiran tai muunkaan eläimen turkissa elä ja leviä. Monelle muistisairaalle vanhukselle se eläimen kanssa oleminen on se pieni hetki, kun vanhus herää omasta maailmastaan ja kommunikoi ulospäin. Ehkä kauneimpia näkemiäni asioita oli, kun meidän mummon vanhainkodille oli joku hoitaja vienyt kissansa poikaset. Ne mummot ja vanhat papat silitteli sylissä nukkuvia kissoja aivan silmät onnea tihkuen. Monessa (ei-osakeyhtiöpohjaisessa eli kunnollisessa) vanhainkodissa on oma terapiakissa jatkuvasti paikalla.

   Lainaa

  48. ihanmummovaan 21.1.2021 15:41
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Makkaran syömisen iloista ei edes tarvinnut jäädä paitsi jos sitä halusi eikä rahaa sattunut olemaan mukana - Ryttylän koulua pystyi avustamaan myös velkavekselillä!

   Lainaa

  49. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Oi olispa muuten kiva mennä johonki luistelemaan jos sen jälkeen vois ostaa vasta grillattua makkaraa! :) tosi hyvä idea, toivottavasti tästä tulis joku isompikin trendi.

   Lainaa

  50. Peritty keiju 21.1.2021 17:10
   Tulos: +20 (34 ääntä)
   Pyöreä mäyrä: Luuletko oikeasti että eläimet osaavat nolostua? Kyllä ne ilon, surun, vihan ja pelon tunnistavat, mut lopettakaa nyt oikeesti se eläinten inhimillistäminen. Eläimet eivät nolostu, kun niille nauretaan. Ne huomaavat vain ilon, jota eläimet useimmiten peilaavat. Vai oletko joskus nähnyt koiran [...]
   Tähän on pakko kertoa kokemus koiran nolostumisesta. Tiedostan, että eläinten nolostuminen on kiistelty aihe ja siitä on myös tehty tutkimuksia. Siitä huolimatta, että koirat eivät tiedettävästi kykene tuntemaan häpeän-kaltaista tunnetta, olen itseasiassa nähnyt juurikin kuvailemasi kaltaisen tilanteen jo edesmenneen koirani kanssa. Kyseessä oli siis todella paksuturkkinen koira, jolle oli pakko (yhden ainoan) kerran laittaa kurapuku lenkille suojaamaan vastapestyä valkoista turkkia loskalta ja kuralta. Minä ja tilanteessa mukana olleet kaksi siskoani nauroimme tietysti, koska koira näytti todella huvittavalta (klassinen makkara nakinkuoressa). Koira katsoi meitä hyvin loukkaantuneena kulmiensa alta ja korvat luimussa, kunnes paineli häntä koipien välissä toiseen huoneeseen piiloon. Tilanteessa ihmisten taholta siis vilpittömästi huvittunutta nauramista, mutta koira otti itseensä. Lisäksi lenkillä kulki tosi matalana ja paineli puskiin piiloon, joka oli erittäin epätyypillistä ko. koiralle. Ja selvennykseksi kyseinen lenkki tapahtui n. 4-5 aikaan aamuyöstä, jolloin ei KETÄÄN tullut vastaan :D Koiralle ei jäänyt mitään traumoja asiasta, mutta tuo noloutta heijasteleva käyttäytyminen tilanteessa jäi vahvasti mieleen.

   Lainaa

  51. Jörö leopardi 21.1.2021 18:06
   Tulos: +20 (36 ääntä)
   Peritty keiju: Tähän on pakko kertoa kokemus koiran nolostumisesta. Tiedostan, että eläinten nolostuminen on kiistelty aihe ja siitä on myös tehty tutkimuksia. Siitä huolimatta, että koirat eivät tiedettävästi kykene tuntemaan häpeän-kaltaista tunnetta, olen itseasiassa nähnyt juurikin kuvailemasi kaltaisen [...]
   Entä jos se reagoi siihen pukuun noin jostakin muusta syystä kuin häpeän takia? Esimerkiksi koki, että se rajoittaa liikkumista tai ainakin pelkäsi, ettei ole täydellisen toimintakykyinen sen puvun kanssa, ja koki itsensä siksi alttiimmiksi vaaroille. Ehkä tuo toiseen huoneeseen meneminen ja kyyryssä kulkeminen oli vaarojen välttelyä (vaikka sitä kai se häpeäkin tavallaan ihmiselle on, se tulee vaan jälkijunassa)?

   Lainaa

  52. Lonkeroton keiju 21.1.2021 18:57
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Taidanpa "sulkea" feissarimokat tältä päivältä ja "syödä" vähän "iltapalaa" MUTTA KOIRAANI EN NOLAA

   Lainaa

  53. Tulos: +29 (35 ääntä)
   hämyhäkki: Sari on oikeassa. Nämä mukahauskat lemmikkien pukemiskuvat. Eikä koirakaan näytä nauttivan. Tylsää ja typerää.
   Tässä taas yksi henkilö joka ei kovin usein taida koiria tavata saati tiedä mitään niiden elekielestä. Kuvan koira on selkeästi aivan täpinöissään, mahdollisesti joku herkkupalakin näkösällä jonka tietää saavansa kuvan jälkeen.

   Lainaa

  54. Taivukas mehiläinen 21.1.2021 22:06
   Tulos: -18 (28 ääntä)
   Ace: ILMAN NOLAAMATTA?! Ok Sari.
   Jotkut savolaiset käyttävät tätä; ilman tekemättä, ilman pesemättä, ilman nolaamatta. Murrejuttuja, en edes tajunnut mitään kummallista tässä ennen kuin eräs heilani asiasta huomautti. Ihan menin vuosia  ilman hoksaamatta.

   Lainaa

  55. Apea mandariini 21.1.2021 23:18
   Tulos: -5 (19 ääntä)
   Tylppä henkilö: Ja tässäkin itkupotkuraivarit vetää aikuinen ihminen, ei lapsi! Miksi niitä lapsia pitää jatkuvasti mollata, kun aikuinen käyttäytyy typerästi
   Pahoitit sitten sinäkin mielesi varmuuden vuoksi ihan tyhjästä. Lukaisepa vielä uusiksi, niin saatat huomata että kritiikki koskee nimenomaan sitä että Pirkon kaltaiset aikuiset ihmiset jotka näyttävät näin huonoa ja lapsellista esimerkkiä tällaisella draamalla ovat juuri niitä jotka sitten opettavat lapsetkin kiukkuamaan kun jotain ei aina saakaan, varsinkaan ilmaiseksi.

   Lainaa

  56. Viimeinen jääkarhu 22.1.2021 1:03
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Oho, vanha kunnon "kissan maine menee" -moka nyt koiraversiona! The fail is strong with this one.

   Lainaa

  57. Tulos: +23 (25 ääntä)
   "Karen" on siis suomeksi "Pirkko".

   Lainaa

  58. Lonkeroton keiju 22.1.2021 7:20
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Kerran näin kun koira paskansi puistikkoon keskellä kirkasta päivää. Kelatkaa, siis miten se kehtasi!

   Lainaa

  59. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Peritty keiju: Tähän on pakko kertoa kokemus koiran nolostumisesta. Tiedostan, että eläinten nolostuminen on kiistelty aihe ja siitä on myös tehty tutkimuksia. Siitä huolimatta, että koirat eivät tiedettävästi kykene tuntemaan häpeän-kaltaista tunnetta, olen itseasiassa nähnyt juurikin kuvailemasi kaltaisen [...]
   Mulla on kissa joka vaikuttaa nolostuvan / loukkaantuvan, kun sille nauretaan tai sen käyttäytymistä matkitaan. Esim. kun kissa pesee itseään ja ihminen matkii sen eleitä, kissani lopettaa pesemisen, mulkaisee pahasti ja vaihtaa asentoaan, niin että kääntää selkänsä ihmiselle. Naurettaessa kissa reagoi jokseenkin samalla tavalla. Jos esim. kissan hyppy epäonnistuu ja sille nauretaan, se taas mulkaisee loukkaantuneesti ja kääntyy selin. Sitten jos taas reagoin hypyn epäonnistumiseen myötätuntoisesti, kissa tulee silitettäväksi ja "lohdutettavaksi". Kyllä kissa varmasti oppii, mitä ihmisen reaktiot tarkoittavat ja tekee omat johtopäätöksensä.

   Lainaa

  60. Autuas panda 22.1.2021 10:28
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Kuivakas vihannes: Koira hoitolaitoksessa korona-aikana? Huono idea. Toivottavasti kuva on vanha. Vaikka koirien käyttö vanhusten ja muistisairaiden hoidossa on mahtava idea, niin ajankohta on huono. Juuri äskettäin jostain luin, että koiranomistajat on suuremmassa koronavaarassa ulkoilun takia.
   Luit väärin. Ulkoilua ei ole mitenkään yhdistetty koronatartuntoihin, päin vastoin. Kodit on pahimmat kun ilmanvaihto on niin huonoa. Lakkaa levittämästä haitallista disinformaatiota.

   Lainaa

  61. Kuivakas vihannes 22.1.2021 10:42
   Tulos: -30 (40 ääntä)
   Autuas panda: Luit väärin. Ulkoilua ei ole mitenkään yhdistetty koronatartuntoihin, päin vastoin. Kodit on pahimmat kun ilmanvaihto on niin huonoa. Lakkaa levittämästä haitallista disinformaatiota.
   Se koira tuo sieltä ulkoa taudinaiheuttajia, kun koirat ei käytä kenkiä ja maiskuttelevat mitä tahansa, sekä nuuskuttavat ympäriinsä. Koirien tassuja ei voi lenkin jälkeen pestä, mutta ihminen itse riisuu kenkänsä ja pesee kätensä. Ulkoileva ihminen ei yleensä haistele nokka kiinni maassa kaikkea mahdollista ja pureskele kaikkea kiintoisaa, mitä sattuu löytymään. Ulkoilua en ole noin ylipäänsä siis tarkoittanut.

   Lainaa

  62. Käsittelemätön eläin 22.1.2021 16:57
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Kuivakas vihannes: Koirien tassuja ei voi lenkin jälkeen pestä,
   Mikäs tämän estää?

   Lainaa

  63. NigerialaisPrinssi 22.1.2021 19:47
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Humaani vihannes: No sinänsä toi koira näyttää aika nololta, niinkuin yleensäkin eläimet kun huomaa, että heille naureskellaan. Eikä nuo vaatteet varmaan mukavimmat ole.  Tuskin koiralle kuitenkaan mitään traumoja jää. Oletan, ettei kuitenkaan tuossa asussa tepastele yötä läpeensä. 
   Rohkenisin väittää, ettei eläin ymmärrä käsitettä nauru. Eläin toki tunnistaa mielialoja ja sillä on niitä itselläkin, mutta kyllä eläimen vaivautuminen ihmisen naurun takia menee inhimillistämisen puolelle. 
   Joo ja mä olen sitä mieltä, että puillakkin on jonkinlaista "älliä", ei ehkä sellaista jota olemme tottuneet ymmärtämään, mutta sanon tämän suojatakseni itseni joltain eläinrääkkääjän ja öyhöttäjän leimalta heti kättelyssä. Pidetään järki päässä niinkuin eläimetkin eikä ruveta haihattelmaan ihan ufoja juttuja. 
   Mutta kuten sanoit, tuskin tuo koira noista jutuista traumatisoituu niinkukn kissa imurista. 

   Lainaa

  64. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Humaani vihannes: No sinänsä toi koira näyttää aika nololta, niinkuin yleensäkin eläimet kun huomaa, että heille naureskellaan. Eikä nuo vaatteet varmaan mukavimmat ole.  Tuskin koiralle kuitenkaan mitään traumoja jää. Oletan, ettei kuitenkaan tuossa asussa tepastele yötä läpeensä. 
   Tuo koira on minun ja kerjää luuta kuvaajan kainalossa. Ei se ees tajunnu et laitoin asusteet, ku on niin perso ruualle

   Lainaa

  65. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Pyöreä mäyrä: Luuletko oikeasti että eläimet osaavat nolostua? Kyllä ne ilon, surun, vihan ja pelon tunnistavat, mut lopettakaa nyt oikeesti se eläinten inhimillistäminen. Eläimet eivät nolostu, kun niille nauretaan. Ne huomaavat vain ilon, jota eläimet useimmiten peilaavat. Vai oletko joskus nähnyt koiran [...]
   Koira on mun ja oli ehkä 2min maski päässä. Olen seurannut tarkkaan koiran vointia tämän jälkeen, enkä huomaa postraumaattisen stressihäiriön oireita.

   Lainaa

  66. Kuivakas vihannes 23.1.2021 23:04
   Tulos: -15 (17 ääntä)
   Käsittelemätön eläin: Mikäs tämän estää?
   Useimmiten käytännön elämä estää monet teoriassa ihan mahdolliset ihannetilanteet.

   Lainaa

  67. Tulos: -16 (26 ääntä)
   Pilkkottu herukka: Näen kuvassa ainoastaan tyytyväisen koiran, joka on iloinen kun saa osallistua ihmisten juttuihin. Ja niin söpö.
   Minä näen virusta levittävän eläimen joka ei osaa pitää turvavälejä. Ei todellakaan ole ok nyt tuoda koiraa vanhusten kotiin. Haloo!

   Lainaa

  68. Kovera sakaali 24.1.2021 10:14
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Kuivakas vihannes: Useimmiten käytännön elämä estää monet teoriassa ihan mahdolliset ihannetilanteet.
   Eli et osaa?

   Lainaa

  69. Sateeton hyttynen 26.1.2021 11:16
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Anu: Minä näen virusta levittävän eläimen joka ei osaa pitää turvavälejä. Ei todellakaan ole ok nyt tuoda koiraa vanhusten kotiin. Haloo!
   Tämä koronavirus ei tartu koiriin. Haloo!

   Lainaa

  70. Kuivakas vihannes 1.2.2021 16:35
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Kovera sakaali: Eli et osaa?
   Tai sitten sinä et osaa kuvitella sellaista, mitä ei ole paloiteltu valmiiksi?  Koiran hygieeninen putsaus joka ikisen ulkoilun jälkeen ei ole käytännön elämässä useinkaan realismia, mutta senhän jo tiesitkin, kunhan piti päästä muka-näppärästi näpäyttämään.

   Lainaa

  71. Kuivakas vihannes 1.2.2021 16:37
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Sateeton hyttynen: Tämä koronavirus ei tartu koiriin. Haloo!
   Itseasiassa covid-19 tarttuu koiriinkin, mutta todennäköisesti koira ei ihmisen tavoin yleensä levitä koronaa tehokkaasti, eli sen hengityselimistö ei eritä virusta. Sen sijaan muu hygienia on koiran kanssa hankalaa, ja koirien tuoma lisäriski liittynee enemmän siihen.

   Lainaa

  72. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Hattu: Pirkko, jos ei ole varaa makkaraan, niin sitten ei "osta makkaraa". Niin yksinkertaista se on.
   Ei taida olla markkaa saati kahta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: eläinten oikeudet, koirat, kuva, luistella, luistelu, makkara, maski, muistikoti, myydä