Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lunta tulvillaan

Talvi yllätti suomalaiset.
Suurenna näkymä
Lunta tulvillaan

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pilkkottu herukka 14.1.2021 0:18
   Tulos: +234 (294 ääntä)
   Pyöräilijä valittaa talvella auraamattomasta pyörätiestä. Yllättävää.

   Lainaa

  2. Tulos: +301 (321 ääntä)
   Sanalle ”arrogantti” ehdotan käyttämättä jättämistä. Sille kun on täydellinen kaikille tuttu suomalainen vastine. Tapiolle ”toiminnassa ilmenevä ongelma” siis on se, että Hänen Kenkiensä tieltä ei ole kaupunki ensimmäisenä työntämässä lunta. Miten se voi olla joillekin vaikeaa ymmärtää, että esim viime päivien kaltaisessa tilanteessa resurssit eivät edes teoriassa voi riittää kaikkien miellyttämiseen?

   Lainaa

  3. ...ääliö 14.1.2021 0:23
   Tulos: -253 (295 ääntä)
   Joskus kulkee kakskin auraa peräkkäin "auraamassa; jo valmiiksi aurattua tietä, jotta sais kilometrejä... Sitten kun sitä lunta on jo päälle 10cm niin auraa ei näy missään useaan tuntiin ja lumi kertyy

   Lainaa

  4. ...ääliö 14.1.2021 0:26
   Tulos: -127 (143 ääntä)
   Parhaimmillaan muutaman päivän lumi kertynyt ja tietä ei järkeä aurata kun tampattu tasaseksi, pieni kerroshan siihe muodostuu viikkojen kuluessa. No nyky talvilla lumi ehtii sulaa

   Lainaa

  5. Jakautunut kilpikonna 14.1.2021 0:40
   Tulos: +130 (144 ääntä)
   Talvi yllätti pyöräilijän

   Lainaa

  6. Tulos: +112 (122 ääntä)
   ...ääliö: Parhaimmillaan muutaman päivän lumi kertynyt ja tietä ei järkeä aurata kun tampattu tasaseksi, pieni kerroshan siihe muodostuu viikkojen kuluessa. No nyky talvilla lumi ehtii sulaa
   Tiäkkö, itse kun joudun ajamaan monenlaisia teitä niin talvella suolattujen motareiden seuraava suosikki on tiet, joihon lumi on hyvin tamppaantunut kiinni eikä ole pohjaa myöten aurattu. Pysyy paremmin näillä, kuin suolaamattomilla, pohjaa myöten jyrsityillä teillä jotka tahtovat jämähtää mustaan jäähän ja viskata väkisin pientaretta kohti kun kaasua painaa.

   Lainaa

  7. King Arthur 14.1.2021 2:29
   Tulos: +286 (294 ääntä)
   Tiina, miten voi olla "toimintatapa" se että jokaisen kaupunkilaisen kotikatu aurataan viimeisenä? Siis noin niinkuin luonnonlakeja jos ajatellaan?

   Lainaa

  8. Roteva tiikeri 14.1.2021 3:41
   Tulos: +165 (167 ääntä)
   King Arthur: Tiina, miten voi olla "toimintatapa" se että jokaisen kaupunkilaisen kotikatu aurataan viimeisenä? Siis noin niinkuin luonnonlakeja jos ajatellaan?
   Helposti. Heti kun oma kotikatu on aurattu se tipahtaa listan viimeiseksi. Tämä siis on se järkeily, jota naapuri käyttää. Sanoin, että tie on aurattu yöllä noin klo 03 niin tuli vihainen kitinä siitä, että nythän sitä auraa ei sitten näy koko päivänä kun ollaan listan viimeisenä taas.

   Lainaa

  9. Mustalaisnaamio 14.1.2021 5:21
   Tulos: +70 (130 ääntä)
   Pilkkottu herukka: Pyöräilijä valittaa talvella auraamattomasta pyörätiestä. Yllättävää.
   Ei sellaista asiaa ole, mistä Pyöräilijät ei valittais. Ei tietenkään kaikki, mutta just nämä itseään Pyöräilijöiksi tituleeraavat. (löytyy Youtubesta: Villi kortti - Työmatkapyöräily) Olin hetken aikaa Facebookin ryhmässä "Minä pysäköin pyörätielle", vaan sellaista nillittämistä ei yksinkertaisesti kestä. Jos ihminen soittaa poliisille siitä, että pyörätien leveydestä on mennyt 30 cm siihen, että siihen pyörätien laitaan on pysäköity työkone, joka on kunnostamassa sitä pyörätietä, niin sellainen ihminen tarvitsee jotain vahvempaa terapiaa kuin facebookryhmän. (ko. ryhmän kuvauksessa on, että se on terapiaryhmä pyöräilijöille)

   Lainaa

  10. Sievistelevä raadonsyöjä 14.1.2021 6:19
   Tulos: +161 (169 ääntä)
   Se on vaan joillekin vaikea ymmärtää, ettei mikään yritys tai kaupunki voi pitää reservissä niin paljon aurauskalustoa ja henkilöstä, että lumimyräkän aikaan siitä ei joku kärsisi. Kävisi aika kalliiksi seisottaa tallissa kalustoa 99 prosenttia ajasta.

   Lainaa

  11. Raksu järvisieni 14.1.2021 6:24
   Tulos: -113 (187 ääntä)
   Ai että aina saa nauraa näille kaupunkilaisille kun tulee vähän lunta :D Varsinkin noille etelän vetelille, jotka ovat kauhuissaan kun vähän pyryttää.

   Lainaa

  12. jukkapalmu 14.1.2021 6:55
   Tulos: +78 (88 ääntä)
   ...ääliö: Joskus kulkee kakskin auraa peräkkäin "auraamassa; jo valmiiksi aurattua tietä, jotta sais kilometrejä... Sitten kun sitä lunta on jo päälle 10cm niin auraa ei näy missään useaan tuntiin ja lumi kertyy
   Oikeesti se aura ei ole missään, vai ei ole siellä missä haluaisit sen olevan? :D 

   Lainaa

  13. jukkapalmu 14.1.2021 7:01
   Tulos: +100 (170 ääntä)
   Raksu järvisieni: Ai että aina saa nauraa näille kaupunkilaisille kun tulee vähän lunta 😁 Varsinkin noille etelän vetelille, jotka ovat kauhuissaan kun vähän pyryttää.
   Te pohjosen jäykät ette tajua, että täällä kehä ykkösen sisällä on pikkusen enemmän teitä, jalkakäytäviä ja autoja kun siellä eikä täällä ole kunnon talve, eli olosuhteet on niin erilaiset, ettei niistä kannata märistä yhtään. Moni "ylpeä" maalainen nauraa ettei helsingissä osata ajaa kun on kolareita heti kun tulee lunta. SItten kun se suhteutetaan liikennemääriin niin eipä niitä sen enempää olekaan ja toinen asia on se, että pohjoisessa tulee talvikeli syksyllä ja se päättyy keväällä, mutta etelässä on pakkasta ja loskaa ja pakkasta ja plussaa joka toinen päivä, niin sekin tekee aika paljon harmia liikenteeseen. Mikäs se kuivalla pakkaskelillä olis autoillessa, mutta ei. Ja se saatanan suolan lotaaminen mitä en jaksa käsittää vaikka rekkaa ajankin työkseni.

   Lainaa

  14. Hillitön kirsikka 14.1.2021 7:06
   Tulos: +160 (162 ääntä)
   Kuulin eilen, että tutun huoltoyhtiön päivystysnumeroon oli tullut ensimmäinen vihainen soitto tekemättömistä lumitöistä klo 3 aamuyöllä. Ja edellispäivänä oli käyty, lunta vaan satoi myös sen jälkeen, koko yön. Kaverit kävivät pari tuntia välillä nukkumassa ja silloin kolmelta aamuyöllä taas aloittivat. Siitäkin joku varmasti pahoiti mielensä, kun kolina häiritsee nukkumista.

   Lainaa

  15. Kommentoin 14.1.2021 7:09
   Tulos: +48 (58 ääntä)
   jukkapalmu: Te pohjosen jäykät ette tajua, että täällä kehä ykkösen sisällä on pikkusen enemmän teitä, jalkakäytäviä ja autoja kun siellä eikä täällä ole kunnon talve, eli olosuhteet on niin erilaiset, ettei niistä kannata märistä yhtään. Moni "ylpeä" maalainen nauraa ettei helsingissä osata ajaa kun on [...]
   Kyllä sitä sai täällä pohjosessakin jännittää jouluna, että tuleeko valkoinen joulu. Nyt tammikuusta vasta aikoi pysyvät, alle -5c pakkaset. Ennen sitä oli pakkasta, satoi lunta, tuli plussaa, lumi suli. Ja ainakin 3 kertaa tämä sään vaihtelu. Marraskuussa tuli vasta ensilumi. Terv. Oululaineb

   Lainaa

  16. Tulos: +51 (55 ääntä)
   Banaani: Sanalle ”arrogantti” ehdotan käyttämättä jättämistä. Sille kun on täydellinen kaikille tuttu suomalainen vastine. Tapiolle ”toiminnassa ilmenevä ongelma” siis on se, että Hänen Kenkiensä tieltä ei ole kaupunki ensimmäisenä työntämässä lunta. Miten se voi olla joillekin vaikeaa ymmärtää, että esim [...]
   Monelle ihmiselle kokonaisuuksien hahmottaminen on hankalaa.

   Lainaa

  17. Tulos: +95 (101 ääntä)
   Tiina valittaa samaan aikaan miten paljon teiden auraukseen menee rahaa ja miten huonosti tiet aurataan. Hei Tiin: Voit valita jomman kumman noista, mutta älä valita molemmista yhtä aikaa. Nimittäin raha on se mikä "korjaantuu" ensimmäisenä ja voit vaan arvailla mitä auraamiselle käy sitten.

   Lainaa

  18. Myötätunnoton hilleri 14.1.2021 7:34
   Tulos: +39 (51 ääntä)
   Sarkasmi, ironia ja satiiri ovat nykyihmiselle täysin tuntemattomia käsitteitä. Tätä ei voi edes kattaa "mitä ne siellä koulussa nykyään opettaa" kun se on vaikeaa myös vanhemmalle väelle.

   Lainaa

  19. Tulos: -11 (23 ääntä)
   Nyt jäi vaivaamaan, et mistä Elina varoitti?

   Lainaa

  20. Tyyni tonttu 14.1.2021 7:39
   Tulos: +149 (151 ääntä)
   Se oli tuo auraushomma mukavaa työtä. Tiet piti olla viimeistä väylää myöten aina aurattu ennen kun ensimmäinen ihminen lähtee liikenteeseen aamulla, tai tuli valitusta. Mutta, samaan aikaan yöllä ei saanut aurata koska auran kolina valvottaa.

   Lainaa

  21. Tulos: +58 (70 ääntä)
   Raksu järvisieni: Ai että aina saa nauraa näille kaupunkilaisille kun tulee vähän lunta 😁 Varsinkin noille etelän vetelille, jotka ovat kauhuissaan kun vähän pyryttää.
   Eikä olla.

   Lainaa

  22. Krottikala 14.1.2021 8:00
   Tulos: +92 (96 ääntä)
   Ihan yhtä mahdollista on, että puolen metrin kinokset hoituis pois Helsingin kokoisessa kaupungissa Tapion odottamalla vauhdilla, kuin että joulupukki oikeesti kävis jakamassa samanaikasesti lahjat jokaiselle maailman lapselle aattoiltana kello kuusi.

   Lainaa

  23. Oiva sonni 14.1.2021 8:19
   Tulos: +8 (24 ääntä)
   Sam: Nyt jäi vaivaamaan, et mistä Elina varoitti?
   Tuossa oli nähdäkseni ympyröity se kohta, missä on hetken nollassa ja sitten pakastaa. Eli varoittikohan jäätyvistä tienpinnoista?

   Lainaa

  24. Oiva sonni 14.1.2021 8:20
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Tai siis ei ollut. Ehkä Elinallakin oli vielä aamukahvit juomatta..

   Lainaa

  25. Tulos: +19 (31 ääntä)
   öhmi: Tiäkkö, itse kun joudun ajamaan monenlaisia teitä niin talvella suolattujen motareiden seuraava suosikki on tiet, joihon lumi on hyvin tamppaantunut kiinni eikä ole pohjaa myöten aurattu. Pysyy paremmin näillä, kuin suolaamattomilla, pohjaa myöten jyrsityillä teillä jotka tahtovat jämähtää mustaan jäähän ja viskata väkisin pientaretta kohti kun kaasua painaa.
   Keväällä onkin sitten kiva kun se tamppaantunut 40cm alkaa sulamaan sohjoksi siihen, jos oli talvella hyvä ajaa ja pientare ei kutsunut niin keväällä se kutsuu kahta kovemmin. Aurauksissa tuntuu ainakin täällä siltä, että kun lumi lähtee sulamaan niin se kiirekkin hellittää jollon voi olla kolmen plussapivän sohjot tiellä ennen kuin joku tulee nykäisemään ensimmäisen 10cm sohjokerroksen pois, jäljelle jää vaan loput :D

   Lainaa

  26. Äkkisyvä unikeko 14.1.2021 8:31
   Tulos: +84 (92 ääntä)
   Pahoittelut yleistämisestä nyt, mutta joka kerta, kun kuulen jonkun avautuvan jostain aiheesta ja siihen on liitetty sana eliitti, niin tulee vähän väkisilläkin mieleen, että tämä tapaus on kyllä niin yksinkertainen tapaus, ettei kannata edes lähteä keskustelemaan aiheesta, kun ei jakeluun mene kuitenkaan mikään.

   Lainaa

  27. Tulos: +76 (84 ääntä)
   Raksu järvisieni: Ai että aina saa nauraa näille kaupunkilaisille kun tulee vähän lunta 😁 Varsinkin noille etelän vetelille, jotka ovat kauhuissaan kun vähän pyryttää.
   Pääkaupunkiseudulla kun ajat ojaan, tulee hinuri ja päädyt iltapäivälehteen. Maalla pyydetään naapurin traktori vetämään.
   Lisäksi liikenne määrät huomattavasti suuremmat isoissa kaupungeissa ja niiden ympäristössä. Vaikea saada peräänajoa aikaiseksi, jos ei ole muita autoja.

   Lainaa

  28. Pariton flamingo 14.1.2021 8:35
   Tulos: +142 (144 ääntä)
   Tuosta Helsingin kaupunkiympäristön julkaisusta jäi postaamatta mielestäni paras osuus; Kommentoija: "Muistakaa kuitenkin aurata viherkommareiden pyörätiet ensimmäisenä ettei tule ammattiloukkaantujille paha mieli. Nettoveronmaksaja joutaa kyllä nyky-Helsingissä odottamaan!" Helsingin kaupunkiympäristö vastaa: Thanks so much RANDOM MAN YOUR OPINION IS NOTED Ja samaan aikaan Twitterissä: "@VantaanKaupunki Pääsiskö teille tekemään muuttamaan viestintää yhtä hauskaksi kuin @HelsinkiKymp" Vantaan kaupunki vastaa: "Ei ole valitettavasti mahdollista. Meillä täällä @VantaanKaupunki'lla ei ole huumorintajua. Kiitos kuitenkin palautteesta, ja pyritään silti auraamaan kadut mahdollisimman hyvin."

   Lainaa

  29. Pariton flamingo 14.1.2021 8:35
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Ja tuo Helsingin kaupunkiympäristön vastaus oli siis GIF.

   Lainaa

  30. Korvaamaton kookos 14.1.2021 9:00
   Tulos: +50 (58 ääntä)
   Ei ne osaa ajaa pohjoisessakaan ja silti tullaan aina pätemään kun etelässä pelti rytisee. Ihan yhtä uunoa porukkaa liikenteessä läpi Suomen.

   Lainaa

  31. Tulos: +28 (52 ääntä)
   Kun muutin maalta Helsinkiin ja sitten vähän ajan päästä tuli talvi ja satoi lunta. Meidän kerrostaloyhtiön asukit, taksikuskit yms fiksut seisoi portilla ja kiukutteli kun ei pääse pihasta. Koska olen maalta, kolasin itselleni reitin josta pääsin ajamaan auton tielle ja lähdin töihin. Oli ne naapurit järkyttyneitä. Pihan auraus kuuluu huoltoyhtiölle ja kadun auraus kaupungille.

   Lainaa

  32. Jorma Ralli-Kukkula 14.1.2021 10:00
   Tulos: +63 (69 ääntä)
   Mitä ihmettä Reijo sönköttää rahvaasta polkemassa? Mitä itse olen töihin aamuisin pyöräillyt, niin ei siellä mitään viidenkympin mummopyöriä ole näkynyt; pikemminkin niitä pyöräsuccicset jalassa olevia uraohjuksia joilla yli tonnin maantiekiituri tai cyclocrossi alla.

   Lainaa

  33. Tulos: +36 (38 ääntä)
   "Pyrkii vähättelemään toiminnassaan ilmeneviä ongelmia", mitä helvettiä?

   Lainaa

  34. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Itse lapsuuteni "Helsingin periferiassa" viettäneenä on ihan normi että se meidän kotikatu aurataan viimeisenä. Se ei siis aiheuta mitään kiukunpuuskaa että pääväylät, keskusta ja muut ruuhkaisemmat tiet ovat priorisoitu ennen meitä, kun tämän kadun varrella asuu about vajaa sata taloutta.

   Lainaa

  35. Maaton taistelija 14.1.2021 14:44
   Tulos: -33 (47 ääntä)
   jukkapalmu: Te pohjosen jäykät ette tajua, että täällä kehä ykkösen sisällä on pikkusen enemmän teitä, jalkakäytäviä ja autoja kun siellä eikä täällä ole kunnon talve, eli olosuhteet on niin erilaiset, ettei niistä kannata märistä yhtään. Moni "ylpeä" maalainen nauraa ettei helsingissä osata ajaa kun on [...]
   En ehkä uskaltaisi väittää että siellä kehä ykkösen sisäpuolella olisi enemmän teitä ja jalkakäytäviä kuin muualla. Alue kehä 1:n sisäpuolella on aika pieni, joten en oikein usko että päästään tuhansiin kilometreihin autoteitä jos laskee kaikki tiet mitkä jäävät ekan kehän ulkopuolelle.

   Lainaa

  36. Räkäpää 14.1.2021 16:17
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Raksu järvisieni: Ai että aina saa nauraa näille kaupunkilaisille kun tulee vähän lunta 😁 Varsinkin noille etelän vetelille, jotka ovat kauhuissaan kun vähän pyryttää.
   Kyllä niitä uiku-uikuja riittää täällä lumisessa pohjoisessakin. Kaupungeissa niitä vaan on luonnostaan enemmän, kun on väkeäkin.

   Lainaa

  37. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Meidän kaupungissa sama homma aurauksen kanssa, joka talvi valitetaan aurauksesta kun just tätä _minun_ reittiä ei ole aurattu just nyt heti ja just ensimmäisenä. Itse työmatkapyöräilijänä katson kaupungin veppisivuilta kartan joka kertoo väylien aurausjärjestyksen ja priorisoinnin, ja ajelen työmatkani täysin tyytyväisenä niitä ensimmäisenä aurattuja pyörätteitä pitkin. Hieman täytyy pidemmän kautta koukata, mutta eipä tarvitse lumessa kontata.

   Lainaa

  38. Tietokoneeton poro 15.1.2021 13:12
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Banaani: Sanalle ”arrogantti” ehdotan käyttämättä jättämistä. Sille kun on täydellinen kaikille tuttu suomalainen vastine. Tapiolle ”toiminnassa ilmenevä ongelma” siis on se, että Hänen Kenkiensä tieltä ei ole kaupunki ensimmäisenä työntämässä lunta. Miten se voi olla joillekin vaikeaa ymmärtää, että esim [...]
   Liian vähän muumeja.

   Lainaa

  39. Itseasiassa 21.1.2021 20:00
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   ...ääliö: Joskus kulkee kakskin auraa peräkkäin "auraamassa; jo valmiiksi aurattua tietä, jotta sais kilometrejä... Sitten kun sitä lunta on jo päälle 10cm niin auraa ei näy missään useaan tuntiin ja lumi kertyy
   Niille ei makseta kilometreistä. Kaupungin työntekijöillä on tasainen palkka lisineen, urakoitsijoille maksetaan tasan sopimuksen mukaan. Vähemmillä kilometreillä sitä on parempi saada alueensa puhtaaksi.

   Lainaa

  40. Itseasiassa 21.1.2021 20:09
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Hillitön kirsikka: Kuulin eilen, että tutun huoltoyhtiön päivystysnumeroon oli tullut ensimmäinen vihainen soitto tekemättömistä lumitöistä klo 3 aamuyöllä. Ja edellispäivänä oli käyty, lunta vaan satoi myös sen jälkeen, koko yön. Kaverit kävivät pari tuntia välillä nukkumassa ja silloin kolmelta aamuyöllä taas [...]
   Olin aikoinaan kaupungilla töissä ja tapasin paljon kadunkunnossapidon työntekijöitä. Kävi kyllä auraajia sääliksi kun lunta oli tullut monta päivää putkeen ja näki kuinka väsyneitä he olivat. Lisäksi joku jatkuvasti valitti kuinka juuri heidän talonsa edessä oli aurattu väärin (btw, lain mukaan pihaan ajoväylää ei tarvitse aurata puhtaaksi, auraajat kyllä mukaville asukkaille jättivät vähemmän lumiseksi portin kuin valittajille. Kannattaa siis vähintään hymyillä auraajalle). Tai auraajat eivät yöllä saaneet aikaan tietyissä paikoissa "kolistella" tai pitää taukoa, koska kalustosta kuuluu liian kova ääni. Todennäköisesti samalta alueelta tuli vielä seuraavana päivänä palautetta...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aurata, auraus, helsingin kaupunkiympäristö, lumi, pakkanen, sää, talvi