Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koronakatsaus, osa 18

Kristityn mielipide koronasta.
Suurenna näkymä
Koronakatsaus, osa 18

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 83 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +540 (574 ääntä)
   Ei näytä nuo foliohattuilijat tajuavan vieläkään, että argumentit olisi helpompi ottaa tosissaan jos osattaisiin kieliopista edes ne perusteet. Niin, ja tietenkin jos väitteet olisivat edes totta.

   Lainaa

  2. Höperö pöllö 26.1.2021 0:37
   Tulos: +889 (899 ääntä)
   Voi kun pääsisin peukuttamaan Eetun kommenttia, ja uskaltaisin tehdä itse saman.

   Lainaa

  3. Puolikiero_savolainen 26.1.2021 1:03
   Tulos: +261 (351 ääntä)
   Tuttavani somessa hehkuttaa samanlaisia juttuja kasvomaskeista. Lisäksi kuulemma lapset pelkäävät kun on aikuisilla maskit kouluissa ja päiväkodeissa. Sama tyyppi tosin on Maria Nordin-fani ja intohimoinen joogaaja/meditoija. Olen kuullut että tuon genren ihmisillä tuota tiedevastaisuutta esiintyy enemmänkin..

   Lainaa

  4. Kaikkein paras poro 26.1.2021 1:13
   Tulos: +258 (280 ääntä)
   Napael: Ei näytä nuo foliohattuilijat tajuavan vieläkään, että argumentit olisi helpompi ottaa tosissaan jos osattaisiin kieliopista edes ne perusteet. Niin, ja tietenkin jos väitteet olisivat edes totta.
   Ei väitteen tarvitse olla totta, että se olisi vakavastiotettava. Säieteoriasta ja silmukkakvanttigravitaatiosta vain toinen voi olla totta, mutta molemmat ovat täysin vakavastiotettavia hypoteeseja (vaikka toinen onkin ennenaikaisesti nimetty teoriaksi).
   Minulle riittäisi hyvin jos nämä ”rokotekriittiset” (eli kulkutautimyönteiset) opettelisivat perustelemaan väitteensä rehellisesti ja asiallisilla lähdeviitteillä. Se vain on kovin noloa myöntää lähteen olevan ”se yks tyyppi YouTubessa” tai ”jonkun ehkä lääkärin kirjoittama blogi” tai ”no keksin sen itse, mutta on sitä varmaan joku tutkinutkin”.

   Lainaa

  5. Tulos: +337 (343 ääntä)
   Eetu ❤️

   Lainaa

  6. Pelkäämätön soturi 26.1.2021 1:22
   Tulos: +234 (298 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Tuttavani somessa hehkuttaa samanlaisia juttuja kasvomaskeista. Lisäksi kuulemma lapset pelkäävät kun on aikuisilla maskit kouluissa ja päiväkodeissa. Sama tyyppi tosin on Maria Nordin-fani ja intohimoinen joogaaja/meditoija. Olen kuullut että tuon genren ihmisillä tuota tiedevastaisuutta esiintyy enemmänkin..
     Älä halveeraa joogaa ja meditaatiota. Jooga on täysin validi liikuntamuoto, ja mindfulnessista on tutkimustakin (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31241348/  pikagooglauksella, pystyisin parempiin lähteisiin jos kello ei olisi yksi). En tiedä miksi niihin takertuu näitä Nordin-tyyppejä. Vähän kuin ei voisi olla kiinnostunut geologiasta koska joku tulisi ilmoittamaan että kristallit sitten värähtelevät sielullisilla tasoilla joo, kun normaali ihminen ajattelisi, että tässäpä kiva geodi.

   Lainaa

  7. Tulos: -55 (165 ääntä)
   Siinä mielessä kyllä oikeessa, etteivät nämä kirurginmaskit kyllä kovinkaan kummoista suojaa viruksia vastaan anna.

   Lainaa

  8. Tulos: +193 (199 ääntä)
   mikä tämä ,, -pilkku pistepiste on?

   Lainaa

  9. Puikea kurkku 26.1.2021 2:12
   Tulos: +146 (208 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Tuttavani somessa hehkuttaa samanlaisia juttuja kasvomaskeista. Lisäksi kuulemma lapset pelkäävät kun on aikuisilla maskit kouluissa ja päiväkodeissa. Sama tyyppi tosin on Maria Nordin-fani ja intohimoinen joogaaja/meditoija. Olen kuullut että tuon genren ihmisillä tuota tiedevastaisuutta esiintyy enemmänkin..
   Älä niputa meitä joogaajia ja mindfullnes ihmisiä noihin Maria nordin kristalli homeopatia maskivastaisiin - hörhöihin. Nykyjooga on 60-luvulla kehitetty vanhoihin oppeihin perustuva venyttely, venytellä voi muutenkin, mutta jooga on joidenkin mielestä kivempaa. Meditointi / mindfullnes on tieteellisesti todistettu parantavan aivojen toimintaa. Kannattaa tutustua asiaan tarkemmin.

   Lainaa

  10. Säväyttävä ahma 26.1.2021 2:21
   Tulos: +152 (166 ääntä)
   Henri on aivopesty idiootti ja Eetu on mun idoli 💪

   Lainaa

  11. Hallitsijaton persikka 26.1.2021 2:27
   Tulos: -144 (178 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Tuttavani somessa hehkuttaa samanlaisia juttuja kasvomaskeista. Lisäksi kuulemma lapset pelkäävät kun on aikuisilla maskit kouluissa ja päiväkodeissa. Sama tyyppi tosin on Maria Nordin-fani ja intohimoinen joogaaja/meditoija. Olen kuullut että tuon genren ihmisillä tuota tiedevastaisuutta esiintyy enemmänkin..
   Kutsutaan myös terveeksi järjeksi.

   Lainaa

  12. Maustamaton hirvi 26.1.2021 2:55
   Tulos: +262 (270 ääntä)
   Höperö pöllö: Voi kun pääsisin peukuttamaan Eetun kommenttia, ja uskaltaisin tehdä itse saman.
   Ite kerran näin kun eräs tyttöporukka surutta viskasi hampurilaispaperit kävelytienposkeen.  Ohimennen sujautuin likaiset paperit avonaiseen laukkuun. 
   Olisi tehnyt mieli jäädä seuraamaan sivusta reaktiota, mutta jos olisi sattunut vaikka kalliimpi laukku olemaan, niin olisi saattanut joutua vaikka korvaamaan jos olisi jäänyt kiinni.

   Lainaa

  13. Tulos: +200 (226 ääntä)
   Uskovaiset on välilä niin uusavuttomia. "Ei mun tartte syödä, jumala pitää minut kylläisenä."

   Lainaa

  14. Tornipöllö 26.1.2021 3:12
   Tulos: +252 (254 ääntä)
   Ihan näin nippelitietona, että Raamatussa on ohjeet spitaaliseksi epäillyn ihmisen karanteeniin asettamiseen (3. Mooseksen kirja 13). Että semmoista harhaoppia se järjen käyttäminen sairauksien suhteen.

   Lainaa

  15. Soiva luumu 26.1.2021 4:36
   Tulos: +306 (318 ääntä)
   Kirurgit ja leikkaussalihoitajat tunnetusti kupsahtelevat tuon tuostakin aioinfarkteihin ja kaulavaltimotukoksiin ym. Vaarallinen työ.

   Lainaa

  16. katsastamaton maito 26.1.2021 5:04
   Tulos: +199 (209 ääntä)
   Ihan kun olisin kuullut joskus kristittyinä vuosinani tarinamuotoisen varoittavan esimerkin siitä, että ei pidä kieltäytyä muiden avusta, koska Jumala pelastaa loppujen lopuksi. Että Jumala auttaa ihmisten tekojen ja alan ammattilaisten muodossa. Jos voi uskoa, että voi törmätä auttavaan ihmiseen hädän hetkellä, koska Jumala halusi niin, sitä kuvittelisi, että sama loogiikka pätisi myös rokotetta tarjoavaan sairaanhoitajaan.

   Lainaa

  17. Tulos: +129 (133 ääntä)
   Kyllä taitaa Henri ola se harhaoppinen, ketä ei pidä kuunnella. Ja Eetulle täydet pisteet :)

   Lainaa

  18. Tulos: +59 (77 ääntä)
   Mitenhän Maikki perustelee, että jäykkäkouristusrokote on ihan eri juttu kuin muut rokotteet?

   Lainaa

  19. Tulos: +5 (35 ääntä)
   Jotenkin minusta tuntuu, että Henri ottaa jäykkökouristusrokotuksen jos kapinen kettu (tms) puree häntä. Jäykkäkouristukseen kun ei ole tehokasta hoitoa, mutta rokotus estää tehokkaasti.

   Lainaa

  20. Tekopyhä ahven 26.1.2021 6:48
   Tulos: -73 (101 ääntä)
   Maustamaton hirvi: Ite kerran näin kun eräs tyttöporukka surutta viskasi hampurilaispaperit kävelytienposkeen.  Ohimennen sujautuin likaiset paperit avonaiseen laukkuun.  Olisi tehnyt mieli jäädä seuraamaan sivusta reaktiota, mutta jos olisi sattunut vaikka kalliimpi laukku olemaan, niin olisi saattanut joutua vaikka korvaamaan jos olisi jäänyt kiinni.
   Ja koko junanvaunullinen ihmisiä taputti.

   Lainaa

  21. Pitkänhuiskea henkilö 26.1.2021 7:16
   Tulos: +31 (55 ääntä)
   Höperö pöllö: Voi kun pääsisin peukuttamaan Eetun kommenttia, ja uskaltaisin tehdä itse saman.
   Koiranpaskoille myös. Pussissa tai mieluummin ilman

   Lainaa

  22. Räkäpää 26.1.2021 7:17
   Tulos: +91 (97 ääntä)
   katsastamaton maito: Ihan kun olisin kuullut joskus kristittyinä vuosinani tarinamuotoisen varoittavan esimerkin siitä, että ei pidä kieltäytyä muiden avusta, koska Jumala pelastaa loppujen lopuksi. Että Jumala auttaa ihmisten tekojen ja alan ammattilaisten muodossa. Jos voi uskoa, että voi törmätä auttavaan ihmiseen [...]
   Minä oon kuullu/käsittäny niin, että kristitty voi käyttää kaikkea lääketiedettä mitä on, jos sillä pelastetaan henkiä tai muuten autetaan ihmisiä, koska nehän on jumala antanut ihmisen löytää ja näin ollen käytöstä kieltäytyminen olisi jumalan halveksimista. On sitten olemassa erittäin suuri väärintulkinnan vaara. :D

   Lainaa

  23. Myötätunnoton hilleri 26.1.2021 7:20
   Tulos: +155 (159 ääntä)
   Höperö pöllö: Voi kun pääsisin peukuttamaan Eetun kommenttia, ja uskaltaisin tehdä itse saman.
   Mä näin kerran ku teinit (18v) oli autossa parkissa ja tiputtivat jonku mäkkäripussin ikkunasta ulos. Nostin,koputin ikkunaan ja sanoin "hei teiltä tipahti tää" ja ojensin takaisin. Sit totesin ett hei älkää viittikö roskata. Tossa 10m päässä on roskis. Kuului vaimea "joo" (eli todennäköisesti mun lähdettyä "lol vittu mikä ämmä") mut ei ne roskat ollu siinä parkkiksella ku tulin takas.

   Lainaa

  24. Tulos: -6 (28 ääntä)
   Oliskohan Henri kuitenkin vaan mennyt ryhmään trollaamaan hihhuleita?

   Lainaa

  25. Sukkarikki 26.1.2021 7:33
   Tulos: +180 (202 ääntä)
   Oon aiemminkin törmännyt tähän maskivastustajien ontuvaan logiikkaan, jonka mukaan maski on niin harva, että virukset pääsee estoitta läpi, mutta niin tiheä, että viruksia pienemmät happimolekyylit ei pääse läpi. Osaako joku avata tätä logiikkaa?

   Lainaa

  26. Tulos: +89 (91 ääntä)
   katsastamaton maito: Ihan kun olisin kuullut joskus kristittyinä vuosinani tarinamuotoisen varoittavan esimerkin siitä, että ei pidä kieltäytyä muiden avusta, koska Jumala pelastaa loppujen lopuksi. Että Jumala auttaa ihmisten tekojen ja alan ammattilaisten muodossa. Jos voi uskoa, että voi törmätä auttavaan ihmiseen [...]
   Henri odottaa, että Jumala tulee henkilökohtaisesti pelastamaan, ei lähetä lakeijootaan.

   Lainaa

  27. Vakavarainen alpakka 26.1.2021 8:30
   Tulos: +174 (178 ääntä)
   Nämä ihmiset jotka heittävät maskinsa maahan sietäisi joutua alimpaan helvettiin. Aivan sietämätöntä, minkälainen uusi globaali muoviroskaongelma meille on syntynyt vuodessa. Tämä taas osoittaa ihmislajin itsekkyyden parhaimmalla mahdollisella tavalla; kunhan me selviämme koronasta, aivan sama jos ennestään muoviin tukehtumaisillaan oleva planeettamme saa vähän lisää muovijätettä osakseen sen varjolla. Olen parhaani mukaan lenkkieni yhteydessä kerännyt käytettyjä maskeja maasta roskiin. Kerran niitä tuli 15 litran verran (puolikas kaupan muovipussillinen, se isompi siis) yhdeltä lyhyeltä tienpätkältä. Viikossa muovisia kertakäyttömaskeja kulutetaan tällä hetkellä _miljardeja_. Näitä päätyy aivan liikaa luontoon ja meriin. Joten... EI MASKEJA LUONTOON.

   Lainaa

  28. Tulos: -88 (112 ääntä)
   Kun se maski nyt on se pelastava juttu niin voisiko joku kertoa miten se suojaa virukselta mikä kuitenkin tulee siitä maskista läpi

   Lainaa

  29. Järkky hedelmä 26.1.2021 8:52
   Tulos: +59 (71 ääntä)
   Mirva voi sitten käyttää maskia huoletta, kun ei tarvi pelätä hapenpuutteen aiheuttamia ongelmia aivoissa.

   Lainaa

  30. Krista Raveala 26.1.2021 8:55
   Tulos: +150 (158 ääntä)
   Maski: Kun se maski nyt on se pelastava juttu niin voisiko joku kertoa miten se suojaa virukselta mikä kuitenkin tulee siitä maskista läpi
   Koronavirukset leviävät tarttuneina pieniin nestehiukkasiin, joita kantajan uloshengityksen mukana leviää ympäristöön. Kun käyttää maskia, merkittävä osa näistä uloshengityksen hiukkasista tarttuu maskiin. Maski suojaa siis ennen kaikkea muita, ei niinkään käyttäjäänsä. Covid on erityisen tarttuva hiukan ennen oireiden alkua, joten maskin käyttö on tärkeää, vaikka et tuntisi itseäsi kipeäksi. Maski ei toki torppaa kaikkia uloshengityksen mukana tulevia viruksia, mutta vähentää määrää oleellisesti ja näin laskee riskiä.

   Lainaa

  31. Sula tomaatti 26.1.2021 8:59
   Tulos: +97 (103 ääntä)
   Kerran järjestyksenvalvojahommissa pistin yhdet pojat keräämään roskia (mm. suklaapatukoiden kääreitä), kun huomasin että joku tai jotkut niistä niitä heittelee. Heti tuli "en minä, se oli tuo". Sanoin, että ihan sama kuka, mutta joku teistä kerää ne. Kaikki keräsivät.

   Lainaa

  32. Pliisu lihapiirakka 26.1.2021 9:08
   Tulos: -15 (59 ääntä)
   Krista Raveala: Koronavirukset leviävät tarttuneina pieniin nestehiukkasiin, joita kantajan uloshengityksen mukana leviää ympäristöön. Kun käyttää maskia, merkittävä osa näistä uloshengityksen hiukkasista tarttuu maskiin. Maski suojaa siis ennen kaikkea muita, ei niinkään käyttäjäänsä. Covid on erityisen tarttuva [...]
   Maski vähentää pisaroiden kulkemisen molempiin suuntiin. Päinvastaisen väittäminen on niin älytöntä, että vaatii perusteluja. Maskin suodatuksen epäsymmetrisyys oli hallituksen viimekeväistä kakkapuhetta ja tarkoitettu vähentämään kyselyitä puuttuvista maskeista.

   Lainaa

  33. Kekseliäs mandariini 26.1.2021 9:23
   Tulos: +72 (78 ääntä)
   Sukkarikki: Oon aiemminkin törmännyt tähän maskivastustajien ontuvaan logiikkaan, jonka mukaan maski on niin harva, että virukset pääsee estoitta läpi, mutta niin tiheä, että viruksia pienemmät happimolekyylit ei pääse läpi. Osaako joku avata tätä logiikkaa?
   Logiikkana on, että kaikki mitä tiede todistaa on väärin. Siitä seuraa tällaisia pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta ne kompensoidaan olemalla johdonmukaisesti sitä mieltä, että jos virallisesti jotain todetaan, asian täytyy olla juuri päin vastoin.

   Lainaa

  34. Tulos: -8 (52 ääntä)
   Sukkarikki: Oon aiemminkin törmännyt tähän maskivastustajien ontuvaan logiikkaan, jonka mukaan maski on niin harva, että virukset pääsee estoitta läpi, mutta niin tiheä, että viruksia pienemmät happimolekyylit ei pääse läpi. Osaako joku avata tätä logiikkaa?
   Ainoastaan Ffp2 ja sitä tehokkaammat maskit tuovat hyvän suojan virusta vastaan. Kirurginmaskit/kangasmaskit eivät sairaalallakaan ole koronapotilaiden hoidossa käytössä juurikin tästä syystä. Kostuessaan uloshengityksen tuoman kosteuden vaikutuksesta alkaa maskin hapen läpäisevyys olla tukalahkolla tasolla, reilun tunnin kuluttua maskin käytöstä. Tällöin se alkaa myös enemmän falskaamaan sivuilta ja menettää vähäisenkin suojatehonsa viruksia vastaan. Nämä maskit ovat tehty torjumaan lähinnä roiskeita ja bakteereita. Meillä vaan ei ole saatavuutta parempiin suojiin. T: Terveystieteiden maisteri.

   Lainaa

  35. Tulos: +99 (105 ääntä)
   Tank: Ainoastaan Ffp2 ja sitä tehokkaammat maskit tuovat hyvän suojan virusta vastaan. Kirurginmaskit/kangasmaskit eivät sairaalallakaan ole koronapotilaiden hoidossa käytössä juurikin tästä syystä. Kostuessaan uloshengityksen tuoman kosteuden vaikutuksesta alkaa maskin hapen läpäisevyys olla tukalahkolla [...]
   Kaupassa tai vastaavassa käydessä myös ne etäisyydet ja ajat, joita sille koronaiselle ihmiselle potentiaalisesti altistuu, on kuitenkin toista luokkaa kuin sairaalan työntekijöillä. Pienikin suoja on kokonaiskuvan kannalta parempi kuin ei suojaa ollenkaan.

   Lainaa

  36. Tulos: +70 (78 ääntä)
   Tank: Siinä mielessä kyllä oikeessa, etteivät nämä kirurginmaskit kyllä kovinkaan kummoista suojaa viruksia vastaan anna.
   Edelleenkin niiden tarkoitus on estää leviämistä. Eli jos sulla on korona, etkä edes vielä tiedä sitä, eli olet oireeton, niin maskai käyttäessä estät muihin tartuttamisen. Noh, tuskin 100%:sti mutta olettaa sopii, että suurinosa viruksista jää maskiin, jos esim aivastat tai yskit.

   Lainaa

  37. Tulos: +10 (24 ääntä)
   Pliisu lihapiirakka: Maski vähentää pisaroiden kulkemisen molempiin suuntiin. Päinvastaisen väittäminen on niin älytöntä, että vaatii perusteluja. Maskin suodatuksen epäsymmetrisyys oli hallituksen viimekeväistä kakkapuhetta ja tarkoitettu vähentämään kyselyitä puuttuvista maskeista.
   "Tämä kasvomaski ei suodata sisäänhengitysilmaasi, eli kasvomaski ei suojaa ympäristöltä. " -https://www.medkit.fi/kingfa-suu-nenasuojus-type-i-50-kpl-kertakayttoinen

   Lainaa

  38. Tulos: -50 (62 ääntä)
   Vakavarainen alpakka: Nämä ihmiset jotka heittävät maskinsa maahan sietäisi joutua alimpaan helvettiin. Aivan sietämätöntä, minkälainen uusi globaali muoviroskaongelma meille on syntynyt vuodessa. Tämä taas osoittaa ihmislajin itsekkyyden parhaimmalla mahdollisella tavalla; kunhan me selviämme koronasta, aivan sama jos [...]
   Mistä se muovi sinne tulee? Kokeile muovipussia päähän ja yritä hengittää ja tee sama maskin kanssa. Huomaa ero. Siinä olet ihan spot on asiassa, että roskiin ne saamarin maskit eikä pitkin pihoja. Kunnon tautipesäkkeitä heitellään pitkin maailmaa vaikka esim. kaupoissa roskikset on ihan oven edessä ja useita.

   Lainaa

  39. Päheä undulaatti 26.1.2021 11:04
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   Mistä vetoa, että Henrin yhden hengen seurakunnassa saavat naiset puhua ihan vapaasti niin kauan kuin sanovat Henrille mukavia asioita.

   Lainaa

  40. Tulos: -10 (28 ääntä)
   Krista Raveala: Koronavirukset leviävät tarttuneina pieniin nestehiukkasiin, joita kantajan uloshengityksen mukana leviää ympäristöön. Kun käyttää maskia, merkittävä osa näistä uloshengityksen hiukkasista tarttuu maskiin. Maski suojaa siis ennen kaikkea muita, ei niinkään käyttäjäänsä. Covid on erityisen tarttuva [...]
   Nyt oli hyvin kerrottu. Näin minäkin sen ajattelen. Mutta on vain erikoista että moni ketä maskeista jaksaa jauhaa on sitä mieltä että virus ei pääse lainkaan siitä läpi ja se pelastaa maapallon. Eli niinhän se on että molempiin suuntiin se virus pääsee maskista läpi vaikkakin vähemmän

   Lainaa

  41. Mikroton leijona 26.1.2021 11:14
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Räkäpää: Minä oon kuullu/käsittäny niin, että kristitty voi käyttää kaikkea lääketiedettä mitä on, jos sillä pelastetaan henkiä tai muuten autetaan ihmisiä, koska nehän on jumala antanut ihmisen löytää ja näin ollen käytöstä kieltäytyminen olisi jumalan halveksimista. On sitten olemassa erittäin suuri väärintulkinnan vaara. :D
   Niin, lääkäreistäkin löytyy ihan kristittyjä, kirkkoon kuuluvia ja uskossa eläviä. Enkä tarkota vain Päivi Räsästä.

   Lainaa

  42. Seläkkeetön pupu 26.1.2021 11:23
   Tulos: +71 (77 ääntä)
   Just: Kaupassa tai vastaavassa käydessä myös ne etäisyydet ja ajat, joita sille koronaiselle ihmiselle potentiaalisesti altistuu, on kuitenkin toista luokkaa kuin sairaalan työntekijöillä. Pienikin suoja on kokonaiskuvan kannalta parempi kuin ei suojaa ollenkaan.
   Odotan nyt innolla, että joku tulee valittamaan, että miksi käyttää maskia jos se ei anna edes 100% suojaa. En usko että moni kondoomeistakin sanoo "Hei se ei anna 100% suojaa, joten mitä väliä mennäänkö kumilla vai paljalteen, kun kuitenkin molemmissa on riski?" Monet käyttävät ennemmin kumia, miksei myöskin ennemmin maskia, jossa riski asiaan x on pienempi?

   Lainaa

  43. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Henri on uskossaan vahva. Toivottavasti muistaa myös sitten kun vanhuus tuo tullessaa kaikenlaista vaivaa että rukoilemalla niistä selviää, eikä suotta kuormita terveydenhuoltoa. Estolle joutuu semmosesta harha-oppisuudesta.

   Lainaa

  44. Tuhoisa ankerias 26.1.2021 11:48
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   Pliisu lihapiirakka: Maski vähentää pisaroiden kulkemisen molempiin suuntiin. Päinvastaisen väittäminen on niin älytöntä, että vaatii perusteluja. Maskin suodatuksen epäsymmetrisyys oli hallituksen viimekeväistä kakkapuhetta ja tarkoitettu vähentämään kyselyitä puuttuvista maskeista.
   Maski pysäyttää osan pisaroista kyllä, mutta käyttäjän suoja on silti aika vähäinen, koska se maski on niin kiinni naamassa. Tästä on kiertänyt hyvä havainnollistava esimerkki: Jos sulla on housut jalassa ja kaverilla ei ja kaveri kusee sun päälle, niin kyllä se kusi kuitenkin sen verran tulee housuista läpi että kastut. Mutta jos kaverillakin on housut, niin se kusee enää vaan itsensä päälle ja sinä pysyt kuivana.

   Lainaa

  45. Päiväämätön mustikka 26.1.2021 11:49
   Tulos: -40 (50 ääntä)
   Milloinkohan alkavat rangaista meitä maskittomia

   Lainaa

  46. Itseasiassa 26.1.2021 11:53
   Tulos: +18 (28 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Tuttavani somessa hehkuttaa samanlaisia juttuja kasvomaskeista. Lisäksi kuulemma lapset pelkäävät kun on aikuisilla maskit kouluissa ja päiväkodeissa. Sama tyyppi tosin on Maria Nordin-fani ja intohimoinen joogaaja/meditoija. Olen kuullut että tuon genren ihmisillä tuota tiedevastaisuutta esiintyy enemmänkin..
   Ei leimata kaikkia joogaajia ja meditoijia. Varsinkin kun tiede on todistanut meditaation terveelliseksi ja mm. parantavan oppimista.

   Lainaa

  47. Tulos: +62 (74 ääntä)
   Ahnas aasi: "Tämä kasvomaski ei suodata sisäänhengitysilmaasi, eli kasvomaski ei suojaa ympäristöltä. " -medkit.fi/kingfa-suu-nenasuojus-type-i-50-kpl-kertakayttoinen
   Mutta ehkäisee pisaroiden leviämistä omasta hengitysilmasta, joten suojaa muita. Ja JOS kaikki nyt vaan viitsisivät kantaa vastuunsa tässä asiassa ja käyttää maskia, niin siinähän ne tartunnatkin lähtisivät laskuun. 
   Sen sijaan tyypit tekee maskin käytöstä näinkin vakavan pandemian aikana jonkun h*lvetin vapaus- ja itsemääräämisoikeuskysymyksen ja kiukuttelee ku pikkulapset, kun ei saa tehä kaikkee mitä haluais. Sopeutukaa ja ajatelkaa hetki muidenkin kuin omaa etuanne. 
      Tunnen yhden koronan saaneen, joka oli kuukausia sairaslomalla taudin takia, kertoi joutuneensa käymään läpi koko oireiden kirjon, ja joutui vieläpä sairaalaankin jossain kohtaa. Nuori, perusterve ihminen. Ei ole edelleenkään palautunut taudista kokonaan. 
   Ja mä itse synnytän keväällä ja pelkään kuollakseni, että tartuntojen leviämisen takia ei sairaalaan enää pääse tukihenkilöä mukaan, näinhän oli viime keväänä. Että joutuisi menemään yksin eikä mies pääse tueksi. 
   Joten lopettakaa tuo itkeminen ja ottakaa maskisuositukset yms tosissaan, kiitos. Jos ette itsenne niin muiden takia. 
   Päästäisiin joskus eroon tästä taudista.

   Lainaa

  48. totuuden_torvi 26.1.2021 12:59
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   katsastamaton maito: Ihan kun olisin kuullut joskus kristittyinä vuosinani tarinamuotoisen varoittavan esimerkin siitä, että ei pidä kieltäytyä muiden avusta, koska Jumala pelastaa loppujen lopuksi. Että Jumala auttaa ihmisten tekojen ja alan ammattilaisten muodossa. Jos voi uskoa, että voi törmätä auttavaan ihmiseen [...]
   Tuosta tulikin mieleeni jostakin vuosien takaa jokin raamatullinen tarina miehestä, joka asui jonkin sortin saarella ja hänen kotiaan uhkasi raju tulva ja miestä itseään kuolema samasta syystä. Saarella kävi kaksi tai kolme kertaa ihmisiä veneellä pyytämässä miestä mukaansa, mutta mies aina kieltäytyi avusta sanoen jotakin tämmöistä: "En tarvitse apua, koska Jumala pelastaa minut.". Tulva tuhosi miehen talon ja hukutti hänet. Tarinan opetus oli, että nämä avuntarjoajat olivat se Jumalan apu ja pelastus, mutta mies itse kieltäytyi siitä toistuvasti.
   Henri on tarinan itsepäinen mies.

   Lainaa

  49. Tulos: +35 (43 ääntä)
   Miksi noita,,, pilkkuja ,,tungetaan ,,liikaa ja ,,vääriin paikkoihin,,?? Ihan oikeasti siis ihmettelen. Mistä jotku on tämän keksiny? Ymmärrän jos ollaan sarkastisia vaan jos ei ole sarkastinen niin miksi mitä ja miten?! Tehkää joku tästä tutkinus onko se yhteydessä älykkyysosamäärään 😂

   Lainaa

  50. Palloton kuguaari 26.1.2021 15:56
   Tulos: +15 (23 ääntä)
   Maski: Kun se maski nyt on se pelastava juttu niin voisiko joku kertoa miten se suojaa virukselta mikä kuitenkin tulee siitä maskista läpi
   Keväällä jo oli niitä VTT:n ja Aalto-yliopiston mallinnuksia, joissa näytettiin, miten ne nestepisarat, jotka uloshengityksen mukana tulevat ilmaan, nopeasti ilmassa hajoavat pienemmiksi ja kuivuvat, ja mitä pienempiä ja kuivempia (eli kevyempiä), sitä kauemmas ja kauemmin ne leijailevat. Ihmisen uloshengitys on kosteaa, ja kovemmalla pakkasilmallahan tämän kosteuden määrän näkee hengityksen höyrystymisen ansiosta ihan visuaalisesti. Maskin kanssa pitäisi silti muistaa pitää sitä turvaväliä lisäksi, niin suoja olisi kaikkein tehokkain. Se tartuttavampi muunnos on jo aiheuttanut sen, että turvavälisuositusta on pidennetty yli kahteen metriin.

   Lainaa

  51. Palloton kuguaari 26.1.2021 15:59
   Tulos: -49 (57 ääntä)
   Puikea kurkku: Älä niputa meitä joogaajia ja mindfullnes ihmisiä noihin Maria nordin kristalli homeopatia maskivastaisiin - hörhöihin. Nykyjooga on 60-luvulla kehitetty vanhoihin oppeihin perustuva venyttely, venytellä voi muutenkin, mutta jooga on joidenkin mielestä kivempaa. Meditointi / mindfullnes on [...]
   Minä taas rohkenen väittää, että jopa Maria Nordininkin opeissa on pointtia, jos pitää järjen mukana ja tekee omat tulkintansa.

   Lainaa

  52. Erääntynyt kotieläin 26.1.2021 16:05
   Tulos: +23 (31 ääntä)
   Ehkä noiden ,,alapilkkujen,, käyttäjät ei osaa käyttää "lainausmerkkejä"?

   Lainaa

  53. Viimi hirmulisko 26.1.2021 17:57
   Tulos: -19 (33 ääntä)
   Itseasiassa: Ei leimata kaikkia joogaajia ja meditoijia. Varsinkin kun tiede on todistanut meditaation terveelliseksi ja mm. parantavan oppimista.
   Heh heh... "tiede on todistanut..." Ihan kuin tämä tiede olisi joku yksittäinen instanssi.

   Lainaa

  54. Tulos: +13 (37 ääntä)
   Päiväämätön mustikka: Milloinkohan alkavat rangaista meitä maskittomia
   Toivottavasti pian.

   Lainaa

  55. katsastamaton maito 26.1.2021 20:12
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   totuuden_torvi: Tuosta tulikin mieleeni jostakin vuosien takaa jokin raamatullinen tarina miehestä, joka asui jonkin sortin saarella ja hänen kotiaan uhkasi raju tulva ja miestä itseään kuolema samasta syystä. Saarella kävi kaksi tai kolme kertaa ihmisiä veneellä pyytämässä miestä mukaansa, mutta mies aina [...]

   Just tätä tarinaa meinasin. Siinä versiossa, joka mulle kerrottiin, eka ihminen tuli varoittamaan tulvasta ja pyytämään miestä tulemaan mukaansa turvaan; mies vastaa, "Jumala kyllä pelastaa minut." Seuraava on veneilijä, joka pyytää miestä tulemaan mukaansa, kun vettä on toisen kerroksen ikkunoihin asti; mies vastaa, "Jumala kyllä pelastaa minut." Kolmas on helikopteri, joka haluaa pudottaa tikkaat nyt jo veden varaan joutuneen miehen luo saadakseen hänet pois, ja mies edelleen vannoo Jumalan pelastuksen nimeen. Taivaassa hän kiroaa Jumalaa siitä, ettei Jumala pelastanut, ja Jumala sanoo, että yrittihän hän, lähettämällä ensin varoittajan, sitten veneen, ja sitten helikopterin.

   Ilmastosta huolehtimien oli se opetus, jonka tästä itse otin aikoinaan, mutta pätee vallan hyvin lääketieteeseenkin: ensin varoittavan tutkijan, sitten lääkkeen, sitten rokotteen.

   Lainaa

  56. Tulos: +6 (20 ääntä)
   Hallitsijaton persikka: Kutsutaan myös terveeksi järjeksi.
   Anteeksi, huomasin sulla pahan kirjoitusvirheen tuossa, mutta anna kun korjaan: terveen järjen puutteeksi. Toivottavasti ensikerralla menee paremmin. ;)

   Lainaa

  57. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Jälleen kerran kävi Feissarimokia lukiessa niin että ehdin jo laittaa hiiren osoittimen kommentin päälle (Eetun) ennenkuin muistin ettei näitä voi peukuttaa.

   Lainaa

  58. Tulos: -16 (32 ääntä)
   Tane: Toivottavasti pian.
   Olen käyttänyt aika ison summan rahaa kangasmaskeihin. Jos ne nyt kielletään, lopetan niiden käytön, mutta n.s. "parempia" maskeja en suostu käyttämään, ennen kuin pamputetaan. Jos ei saat**na osata suoraan sanoa, niin pitäkää tunkkinne. Eiköhän, kun aivastelen ja yskin, osaa "kirurkisesti oikeassa olevat" pysyä vähän kauempana (kun nyt ei osa). Maskit kun ei ole LÄHELLEKKÄÄN 100% suoja, kuten on osoitettu.

   Lainaa

  59. Tulos: -31 (35 ääntä)
   No pakkohan sitä on jostain räpättää, nyt nuista mikromuoveista, tupakkaa polttamattomat immeiset heittelee maskeja ohi roskin ja vaahtoaa miulle natsasta(muoviton, täysin maatuva filsu). Ottakaa hyvät ihmiset pusikost pitkät seipäät kainaloon, niin kestää turvavälit kohdillaan.

   Lainaa

  60. Kurkkusopuli 27.1.2021 1:51
   Tulos: +11 (25 ääntä)
   Väsynyt: Olen käyttänyt aika ison summan rahaa kangasmaskeihin. Jos ne nyt kielletään, lopetan niiden käytön, mutta n.s. "parempia" maskeja en suostu käyttämään, ennen kuin pamputetaan. Jos ei saat**na osata suoraan sanoa, niin pitäkää tunkkinne. Eiköhän, kun aivastelen ja yskin, osaa "kirurkisesti oikeassa [...]
   Oletpas vallan ihastuttavan ja muista välittävän kuuloinen ihminen. Tämä siis sarkasmia. Näyttää kiinnostavan vain "minä ja minun oikeuteni". Onko yhteisestä hyvästä ja elämästä välittäminen niin vaikeaa?

   Lainaa

  61. Tupakoin, en roskaa. 27.1.2021 4:10
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Ps: No pakkohan sitä on jostain räpättää, nyt nuista mikromuoveista, tupakkaa polttamattomat immeiset heittelee maskeja ohi roskin ja vaahtoaa miulle natsasta(muoviton, täysin maatuva filsu). Ottakaa hyvät ihmiset pusikost pitkät seipäät kainaloon, niin kestää turvavälit kohdillaan.
   Jos tarkoitat niitä aivan tavallisia valkoisia filttereitä, paperikuoren alta ne ovat kylläkin selluloosa-asetaattia, joka on siis muovia ja tuossa tapauksessa muistuttaa puristettua ja kovetettua pumpulia. Filtterin palaset hajoavat yhä pienemmiksi ja pienemmiksi, mutta itse muovipartikkelit säilyvät vuosia. Voit itse tutustua asiaan repimällä (käyttämättömän) filtterin riekaleiksi. Heitäthän kuitenkin riekaleet roskiin... Nykyään on tarjolla ainakin papereista tutulla merkillä myös maatuvia filttereitä ehkä n. 10 % tavallisia kalliimmalla hinnalla. Ovathan nekin rumia luonnossa ja niiden mukana maahan kulkeutuu tupakan myrkkyjä, mutta ainakin itse filtterit maatuvat täysin. Sitä en tiedä, tarjoaako yksikään valmiin tupakan valmistaja maatuvia filttereitä. Riippumatta siitä millaisia filttereitä käyttää, tupakasta voi karistaa tulipesän sekä purujen jämät pois ja pistää filtterin taskutuhkikseen tai vaikka taskuun, jos ei parempaakaan paikkaa ole ja heittää sitten sopivan tilaisuuden tullen roskiin.

   Lainaa

  62. Askarruttava ankerias 27.1.2021 8:19
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Ps: No pakkohan sitä on jostain räpättää, nyt nuista mikromuoveista, tupakkaa polttamattomat immeiset heittelee maskeja ohi roskin ja vaahtoaa miulle natsasta(muoviton, täysin maatuva filsu). Ottakaa hyvät ihmiset pusikost pitkät seipäät kainaloon, niin kestää turvavälit kohdillaan.
   Mistäs olet vetäissyt johtopäätöksen, että tupakoimattomat ihmiset heittelisivät maskeja maahan? Ja olen aika varma, että kukaan, joka sinulle valittaa natsojen heittämisestä maahan, ei itse roskaa. Miksi kukaan sellainen, joka ei piittaa ympäristöstä (maskien maahan heittelijä) viitsisi sinullekaan valittaa roskaamisesta?

   Lainaa

  63. Vakavarainen alpakka 27.1.2021 9:11
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Alekseli: Mistä se muovi sinne tulee? Kokeile muovipussia päähän ja yritä hengittää ja tee sama maskin kanssa. Huomaa ero. Siinä olet ihan spot on asiassa, että roskiin ne saamarin maskit eikä pitkin pihoja. Kunnon tautipesäkkeitä heitellään pitkin maailmaa vaikka esim. kaupoissa roskikset on ihan oven edessä ja useita.
   Ai mistä se muovi sinne tulee? Minne, maskeihin? Jos et tiennyt, niin iso osa kertakäyttömaskeista valmistetaan muovista. Ja jos et tiennyt sitäkään, niin kaikki muovi ei ole samanlaista läpipääsemätöntä "muovipussikangasta". Koetapa vaikka laittaa jokin tekninen urheiluvaate suusi eteen ja hengittää sitä kautta. Muovia nekin kaikki on.

   Lainaa

  64. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Työvuorossa, kun työskentelen palomiehenä, niin salillakin maskia joudun käyttämään. Hyvin onnistui 10km lenkki juoksumatolla, kivasti saa lisähaastetta, kun meinaa märkään maskiin tukehtua :D.

   Lainaa

  65. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Väsynyt: Olen käyttänyt aika ison summan rahaa kangasmaskeihin. Jos ne nyt kielletään, lopetan niiden käytön, mutta n.s. "parempia" maskeja en suostu käyttämään, ennen kuin pamputetaan. Jos ei saat**na osata suoraan sanoa, niin pitäkää tunkkinne. Eiköhän, kun aivastelen ja yskin, osaa "kirurkisesti oikeassa [...]
   En usko, että näin tulee käymään. Kangasmaskit (ainakin mikrokuitua tai polyesteriä sisältävät) näyttävät olevan hyödyllisiä muiden suojelemisessa, mikä on maskien päätarkoitus muutenkin. https://medical.mit.edu/covid-19-updates/2020/07/do-cloth-masks-work Toisekseen, ymmärrät varmaan, että ei kukaan ole sinulta kiusatakseen mitään tietoa pimittänyt; tuota tietoa ei vaan ole ollut. Tämä on uudenlainen tilanne koko maailmalle ja tutkijat ja terveydenhuoltoihmiset tekevät koko ajan valtavasti töitä saadakseen selville parhaat toimintatavat.

   Lainaa

  66. Puolikiero_savolainen 27.1.2021 11:44
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Itseasiassa: Ei leimata kaikkia joogaajia ja meditoijia. Varsinkin kun tiede on todistanut meditaation terveelliseksi ja mm. parantavan oppimista.
   Jos nyt sinä ja muut, jotka nousitte puolustamaan joogaajia/meditoijia, niin a) käyn itsekin aika ajoin joogaamassa (suosittelen kaikille ihmisille, se tekee hyvää) ja b) en tarkoittanut tai edes vihjannut että kaikki joogaajat olisivat rokotevastaisia.
   Mutta on fakta että jooga-piireissä tätä esiintyy ikävä kyllä jonkin verran. Jopa YLE teki tästä jutun, kannattaa lukea. Onneksi tuosta sekoilusta on irtisanoutunut iso joukko joogan opettajia. 

   Lainaa

  67. Sillaton muurahainen 27.1.2021 13:27
   Tulos: -20 (26 ääntä)
   Tank: Siinä mielessä kyllä oikeessa, etteivät nämä kirurginmaskit kyllä kovinkaan kummoista suojaa viruksia vastaan anna.
   Lampaat ja maskihörhöt hakkaamassa miinusta tällekin faktalle. Totuus sattuu. :(

   Lainaa

  68. Mukava Norppa 27.1.2021 13:57
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Tuttavani somessa hehkuttaa samanlaisia juttuja kasvomaskeista. Lisäksi kuulemma lapset pelkäävät kun on aikuisilla maskit kouluissa ja päiväkodeissa. Sama tyyppi tosin on Maria Nordin-fani ja intohimoinen joogaaja/meditoija. Olen kuullut että tuon genren ihmisillä tuota tiedevastaisuutta esiintyy enemmänkin..
   Olen töissä päiväkodissa, eikä kyllä tasan yksikään lapsi pelkää maskinaamaisia hoitajia. Enemmän on harmi, ettei etenkin uutena aloittavat pienet ihmiset nää lohduttavia ja kannustavia hymyjä hoitajiensa kasvoilla ja näin ollen alku voi olla sitäkin haasteellisempaa, mutta mieluummin näin, kuin korona koko porukalle. En sitten tiedä minkälaisia pitkäaikaisvaikutuksia kaikkein pienimmille, etenkin nyt tähän maskiaikaan vauvana oleville, voi tulla siitä, ettei pääse normaaliin tapaan opettelemaan ilmeitä, mutta kaipa nuo tarpeeksi näkee edes vanhempiensa maskittomia kasvoja.

   Lainaa

  69. Hameeton maksamakkara 27.1.2021 14:33
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   rappe: mikä tämä ,, -pilkku pistepiste on?
   Elämänkoulun oppimateriaaleissa ilmeisen laajasti viljelty tehokeino.

   Lainaa

  70. Mäntylahti-Piiras 27.1.2021 14:57
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Ihmettelen miksi Henri on ryhmässä jonka nimi tunnustaa Jeesuksen Herraksi kun hän nähtävästi asettaa kristittyjä vainonneen Rooman kansalaisen (joka ei ollut edes syntynyt Jeesuksen kuollessa-) mielipiteet Evankeliumissa kerrattujen Jeesuksen omien opetusten edelle.

   Lainaa

  71. Mukava Norppa 27.1.2021 15:07
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Pitkänhuiskea henkilö: Koiranpaskoille myös. Pussissa tai mieluummin ilman
   Oman naapurini portaille olen kiikuttanut pökäleet, kun antavat jatkuvasti koiransa paskoa meidän ulko-ovenpieleen. Ei tosin auttanut tasan yhtään.

   Lainaa

  72. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Tank: Siinä mielessä kyllä oikeessa, etteivät nämä kirurginmaskit kyllä kovinkaan kummoista suojaa viruksia vastaan anna.
   No, ei hirveätä, mutta kannattaa ajatella niitä oman suun suunnasta: maskit estävät omia pärskeitä leviämästä yleisöön. Virus leviää pisaroissa ja aerosolina ilmeisesti myös jonkin verran.

   Lainaa

  73. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Silmiin ,,sattuu

   Lainaa

  74. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Puikea kurkku: Älä niputa meitä joogaajia ja mindfullnes ihmisiä noihin Maria nordin kristalli homeopatia maskivastaisiin - hörhöihin. Nykyjooga on 60-luvulla kehitetty vanhoihin oppeihin perustuva venyttely, venytellä voi muutenkin, mutta jooga on joidenkin mielestä kivempaa. Meditointi / mindfullnes on [...]
   Jooga ja meditaatio ovat täysin ok, mutta niissä piireissä löytyy myös se hörhösiipi, joka on lähtenyt näihin QAnon-hommiin ihan täysillä mukaan. Tuosta ovat olleet huolissaan jo ns. skenen sisällä olevatkin.

   Lainaa

  75. Puikea kurkku 28.1.2021 1:04
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Leevi: Jooga ja meditaatio ovat täysin ok, mutta niissä piireissä löytyy myös se hörhösiipi, joka on lähtenyt näihin QAnon-hommiin ihan täysillä mukaan. Tuosta ovat olleet huolissaan jo ns. skenen sisällä olevatkin.
   Tässä mielestäni hassuinta on, että toinen ryhmä joka siellä hörhöjen joukossa on yliedustettuna on ne tietyt trump -myönteiset isänmaan toivot. Ehkä ajatusmaailma ympyrä ja ihan tahansa kumpaan suuntaan lähtee, niin päätyy samaan paikkaan, hörhöksi.
   Välillä mietin, mitä käy kun nämä ihmiset kohtaavat livenä? Maailmaa rakastava ituhippi ja vihainen pilottitakki kaljupää yhdessä maskeja vastaan. 

   Lainaa

  76. Söötti papaija 28.1.2021 2:54
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Pitkänhuiskea henkilö: Koiranpaskoille myös. Pussissa tai mieluummin ilman
   Ja tupakantumpeille. Postiluukusta sisään vaan.

   Lainaa

  77. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Tuttavani somessa hehkuttaa samanlaisia juttuja kasvomaskeista. Lisäksi kuulemma lapset pelkäävät kun on aikuisilla maskit kouluissa ja päiväkodeissa. Sama tyyppi tosin on Maria Nordin-fani ja intohimoinen joogaaja/meditoija. Olen kuullut että tuon genren ihmisillä tuota tiedevastaisuutta esiintyy enemmänkin..
   Joogaa ja meditointia harrastaa ihan tavalliset ihmiset. Tiedevastaisuuteen en ole koskaan törmännyt.

   Lainaa

  78. Tauoton seppä 28.1.2021 13:07
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Hnrillä on lääkkeet jäänyt ottamatta. Maalaisjärkeä kannattaisi käyttää sovinistisiankin. Naiset on ihan yhtä tasa-arvoisia on naiset kun miehetkin Jumalan silmissä. Miehet nyt vaan on sattuneet joskus vetämään maailmaa ja ovat omaan perinnäistietoonsa laittaneet vähän mieslisää.

   Lainaa

  79. Autuas panda 29.1.2021 11:10
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Maski: Kun se maski nyt on se pelastava juttu niin voisiko joku kertoa miten se suojaa virukselta mikä kuitenkin tulee siitä maskista läpi
   No se maskihan ei itsessään suojaakaan, jos on näitä ns kirurginmaskeja. Ideana on, että peset kätsei ja pidät etäisyyttä muihin ihmisiin, jolloin sinun mahdollisuus sairastua pienenee. Jos pienessä tilassa kaikki ihmiset käyttävät maskia, vähänee hengitysilmassa olevien virusten määrä niin pieneksi, että todennäköisesti et sairastu. Tämä sen takia, että maski sen ihmisen kasvoilla, jolla viruksia on, estää niiden vapaan pääsyn hengitysilmaan. Maski muidenkin kasvoilla vähentää virusten määrää. Mitä vähemmän viruksia terveen hengitysilmassa, sitä todennäköisemmin ei sairastu. Joten perustele mulle, miksi juuri sun ei tarttis käyttää maskia.

   Lainaa

  80. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Burned: Mutta ehkäisee pisaroiden leviämistä omasta hengitysilmasta, joten suojaa muita. Ja JOS kaikki nyt vaan viitsisivät kantaa vastuunsa tässä asiassa ja käyttää maskia, niin siinähän ne tartunnatkin lähtisivät laskuun. Sen sijaan tyypit tekee maskin käytöstä näinkin vakavan pandemian aikana jonkun [...]
   Halusin vain tulla kertomaan, että synnytin syyskuussa ja mulla oli täysin sama pelko, siis ihan kauhistutti synnytys ilman tukea ja omaa miestä. Loppujen lopuksi synnytys alkoi yht äkkiä, ja mies pääsi vasta juuri viime hetkellä mukaan. Mulla ei ollut mitään hätää sitä ennen, kätilöt pitävät sinusta kyllä huolen. Jos käy siis niin onnettomasti, et ole kuitenkaan yksin. Tsemppiä <3

   Lainaa

  81. Luova maksamato 1.2.2021 11:51
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Käyttääköhän Henri kenkiä, vaikka Psalmit 91: 11 Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi. 12 He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi.

   Lainaa

  82. Tulos: +1 (1 ääni)
   Maustamaton hirvi: Ite kerran näin kun eräs tyttöporukka surutta viskasi hampurilaispaperit kävelytienposkeen.  Ohimennen sujautuin likaiset paperit avonaiseen laukkuun.  Olisi tehnyt mieli jäädä seuraamaan sivusta reaktiota, mutta jos olisi sattunut vaikka kalliimpi laukku olemaan, niin olisi saattanut joutua vaikka korvaamaan jos olisi jäänyt kiinni.
   Minä katselin Lontoossa bussissa kun yläkerrassa nuori nainen söi KFC annoksen ja jätti pussin roskia penkille kun oli lähdössä. Joutui jonottamaan portaissa ja minä istuin juuri sillä kohtaa niin nappasin roskat ja roikotin naisen nenän edessä ja sanoin "excuse me you forgot your rubbish". Otti se ne lopuksi mutta useamman sekunnin yritti ignorata ennen kuin tajusi vissiin että helpoimmalla pääsee kun ei ala aukomaan päätään. Seuraavat viikot olin kyllä vähän vainoharhainen työmatkalla ja vilkuilin etteihän kukaan meinaa mua puukottaa tms... Mutta oli se sen arvoista x)

   Lainaa

  83. Rajaamaton henkilö 21.2.2021 8:32
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Voi eiiii näitä Henrin kaltaisia uskovia veljiä jotka oikeesti kieltäytyy Jumalan antamasta avusta vedoten uskoonsa? Järjen käyttö sallitaan Raamatussa perustuen siihen luottamukseen joka pitäisi olla sairauksien suhteen siinä että Jumala auttaa meitä keksimään ratkaisuja ja ottamaan apua vastaan ymmärtäen takana olevan viisauden Raamatun mukaan tässäkin asiassa että todella käyttää sitä tervettä harkintaa jne... Ei ihme että tällaisten rajatapausten tähden moni joko luopuu uskosta tai ei tahdo kuulla Jeesuksesta ensinnäkään vedoten hihhuliuteen. Sitähän se ei ole. Lahkolaisuudeksi kutsutaan. Poistakaa sellaiset ihmiset keskuudestaan jotka eivät luota Jumalaan ja pelkäävät kaikkea. Sehän se idea täs on joten koen et Henri on väärässä tässä asiassa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: esto, jeesus, korona, kristitty, maskit, mikromuovi, naapuri, oven kahva, raamattu, uskonto