Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koronakatsaus, osa 17

Uskomattomia teorioita, joita et ole vielä kuullut.
Suurenna näkymä
Koronakatsaus, osa 17

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 79 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +421 (435 ääntä)
   Älkää syökö orgaanista ruokaa, se on geenimössöä.

   Lainaa

  2. Tulos: -150 (384 ääntä)
   Hieman ihmettelen mikä tuon Jennan kommentin pointti täällä mokissa on. Tunnen paljonkin ihmisiä, jotka ovat sairastaneet vakavasti tietämättään. Monet syövät alkavat oireilla vasta levinneinä, ja silloin saattaa olla liian myöhäistä parantumisen kannalta. Mut jos se viittaa koronaan, ni sit eri juttu. Asiayhteydestä täysin irrallaan herättää vain halun spekuloida.

   Lainaa

  3. Hallitsijaton persikka 5.1.2021 0:15
   Tulos: -436 (492 ääntä)
   Samantasosta tuubaa syöttää valtamedia että eipä sillä. herättäkää ku tää feikkipandemia on ohi.

   Lainaa

  4. traumcity 5.1.2021 0:16
   Tulos: +224 (314 ääntä)
   PIN: Hieman ihmettelen mikä tuon Jennan kommentin pointti täällä mokissa on. Tunnen paljonkin ihmisiä, jotka ovat sairastaneet vakavasti tietämättään. Monet syövät alkavat oireilla vasta levinneinä, ja silloin saattaa olla liian myöhäistä parantumisen kannalta. Mut jos se viittaa koronaan, ni sit eri [...]
   Koronakatsaus otsikossa ei sitten ollut tarpeeksi selkee asiayhteys sulle vai?

   Lainaa

  5. Sietämätön maito 5.1.2021 0:20
   Tulos: +96 (116 ääntä)
   PIN: Hieman ihmettelen mikä tuon Jennan kommentin pointti täällä mokissa on. Tunnen paljonkin ihmisiä, jotka ovat sairastaneet vakavasti tietämättään. Monet syövät alkavat oireilla vasta levinneinä, ja silloin saattaa olla liian myöhäistä parantumisen kannalta. Mut jos se viittaa koronaan, ni sit eri [...]
   Taisi kaikki tämän postauksen mokat liittyä koronaan.

   Lainaa

  6. Pilkkottu herukka 5.1.2021 0:26
   Tulos: -62 (102 ääntä)
   Jossain uutisessa kerrottiin joskus harvoin koronaviruksen voivan levitä aivoihin myös lieväoireisessa taudissa, tai siis virusta oli tutkimuksessa löytynyt aivoista. Ehkä Jenna muisteli samaa uutista yhtä hämärästi kuin minä.

   Lainaa

  7. Tornipöllö 5.1.2021 0:27
   Tulos: +337 (367 ääntä)
   Jep. Maailmanlaajuinen pandemia ei voi johtua mistään muusta kuin siitä, että suomalaiset poliitikot päättivät että "tehääs tämmönen pikku jekku että pistetään käytännössä koko maailma sekaisin ja tapetaan pirusti porukkaa siinä samalla, tehdään tosi hyvä tili sillä." Kerronpa sinulle Mika nyt salaisuuden: joskus asioita vain tapahtuu ilman että kukaan ihminen sitä päättää. Olemme loppujen lopuksi aika kädettömiä olioita ja jos käy niin, että jossain purkautuu tulivuori joka peittää lähitienoot tuhkaan ja laavaan, tai pyörremyrsky iskee ja pyyhkäisee pari kylää maailmankartalta, tai jos surkeiden sattumusten sarja johtaa siihen että hullun lailla tarttuva virus pääsee karkaamaan jostain kiinalaiselta torilta ja lopulta valtaa koko maapallon, niin siinä ei ole kyse mistään salaliitosta. Kyse on vain siitä, että luonnonvoimat, virukset, bakteerit ja mitä näitä nyt on eivät välitä paskankaan vertaa meistä ihmisistä ja meidän puuhistamme. Joten jos joku tulivuori tai pyörremyrsky tai virus päättää että nyt järjestetäänkin vähän säpinää, niin siinä ei kyllä ihmisellä ole paljoa sananvaltaa suuntaan eikä toiseen.

   Lainaa

  8. Toj Karin 5.1.2021 1:01
   Tulos: +229 (253 ääntä)
   Hallitsijaton persikka: Samantasosta tuubaa syöttää valtamedia että eipä sillä. herättäkää ku tää feikkipandemia on ohi.
   Feikki? Kerro toki miten koko pandemiaa ei ole olemassakaan. Mihin ne melkein kaksi miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa ovat kuolleet ja melkein sata miljoonaa sairastuneet? Mikä selittää kaikkien näiden ihmisten samankaltaiset oireet, jos ei pandemia?

   Lainaa

  9. traumcity 5.1.2021 1:05
   Tulos: +138 (152 ääntä)
   Hallitsijaton persikka: Samantasosta tuubaa syöttää valtamedia että eipä sillä. herättäkää ku tää feikkipandemia on ohi.
   Oot sen verran uninen ettei taida onnistua.

   Lainaa

  10. Tukkajumala leopardi 5.1.2021 2:33
   Tulos: +164 (188 ääntä)
   Hallitsijaton persikka: Samantasosta tuubaa syöttää valtamedia että eipä sillä. herättäkää ku tää feikkipandemia on ohi.
   Sun kaltaisia ei taida ikävä kyllä herättää mikään.

   Lainaa

  11. Jani Spetke 5.1.2021 3:27
   Tulos: +66 (82 ääntä)
   Toj Karin: Feikki? Kerro toki miten koko pandemiaa ei ole olemassakaan. Mihin ne melkein kaksi miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa ovat kuolleet ja melkein sata miljoonaa sairastuneet? Mikä selittää kaikkien näiden ihmisten samankaltaiset oireet, jos ei pandemia?
   Ne on näitä samoja ihmisiä jotka väittävät ettei kuussa ole käyty ja syyskuun 11. päivä torneihin lensi hologramit, eikä oikeat lentokoneet.

   Lainaa

  12. Tulos: +121 (131 ääntä)
   Kannattaa myös harrastaa seksiä ilman kondoomia, vastustuskyky vaan kasvaa.

   Lainaa

  13. Tulos: +96 (136 ääntä)
   Hallitsijaton persikka: Samantasosta tuubaa syöttää valtamedia että eipä sillä. herättäkää ku tää feikkipandemia on ohi.
   Varma tapa tietää, että kirjoittaja on idiootti: käyttää sanaa ”valtamedia”.

   Lainaa

  14. Tulos: +161 (177 ääntä)
   Salaliittoteorioiden ja yhdyssanavirheiden välillä esiintyy tietynlaista korrelaatiota. Hmmm... Salaliitto?

   Lainaa

  15. Tulos: +100 (110 ääntä)
   Ano: Kannattaa myös harrastaa seksiä ilman kondoomia, vastustuskyky vaan kasvaa.
   Vanhempani harrastivat, kerran, eivät toiste uskaltaneet, kun näkivät seuraukset 🤣

   Lainaa

  16. Tulos: +64 (74 ääntä)
   Mua rupesi kyllä kiinnostamaan tuo laserhoito, kun on noita purentalihasvaivoja itsellä, onko siitä oikeasti jollain täällä tietoa? :D

   Lainaa

  17. jukkapalmu 5.1.2021 7:33
   Tulos: +89 (91 ääntä)
   Zompieita :D

   Lainaa

  18. Alin kala 5.1.2021 7:35
   Tulos: +35 (47 ääntä)
   Piupali: Mua rupesi kyllä kiinnostamaan tuo laserhoito, kun on noita purentalihasvaivoja itsellä, onko siitä oikeasti jollain täällä tietoa? :D
   Rupesi kiinnostamaan, ja ajattelit että Feissarimokien kommenttipalstalta löytyy varmaan paras tieto? :D
   Ihan oikeasti kyllä Terveyskirjastosta löytyy tietoa tästä(kin)

   Lainaa

  19. Tulos: +77 (85 ääntä)
   Vai, että "sukulais lääkäri". Varmaan kaikki pystyy sanomaan, että "Mä kerran kuulin, et lääkäri sanoin näin, et ei tämä niin jne..."

   Lainaa

  20. Sillaton muurahainen 5.1.2021 7:50
   Tulos: -51 (77 ääntä)
   Toj Karin: Feikki? Kerro toki miten koko pandemiaa ei ole olemassakaan. Mihin ne melkein kaksi miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa ovat kuolleet ja melkein sata miljoonaa sairastuneet? Mikä selittää kaikkien näiden ihmisten samankaltaiset oireet, jos ei pandemia?
   Sairauksiin joita on ollut ennen koronaakin. Pelkästään Jenkeissä kuoli viime vuonna lähes 3 miljoonaa ihmistä, joista korona oli _osallisena_ kuolinsyyhyn 10 %:ssa tapauksista. Todellisia pelkästään koronan aiheuttamia kuolemia voidaan vain arvailla. https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid19/index.htm

   Lainaa

  21. Tulos: +65 (69 ääntä)
   tonique: Älkää syökö orgaanista ruokaa, se on geenimössöä.
   Orkaanista ruokaa syö vain zompiet!

   Lainaa

  22. Monenlaanen seepra 5.1.2021 8:45
   Tulos: +68 (70 ääntä)
   tonique: Älkää syökö orgaanista ruokaa, se on geenimössöä.
   Pysytelkää epäorgaanisessa ruuassa, siinä ei ole geenejä!

   Lainaa

  23. Patalaiska lohikäärme 5.1.2021 9:24
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   FatVonD: Salaliittoteorioiden ja yhdyssanavirheiden välillä esiintyy tietynlaista korrelaatiota. Hmmm... Salaliitto?

   tarkoitit varmaan sanoa: sala liitto

   Lainaa

  24. Pöpipää lepakko 5.1.2021 9:58
   Tulos: +27 (35 ääntä)
   PIN: Hieman ihmettelen mikä tuon Jennan kommentin pointti täällä mokissa on. Tunnen paljonkin ihmisiä, jotka ovat sairastaneet vakavasti tietämättään. Monet syövät alkavat oireilla vasta levinneinä, ja silloin saattaa olla liian myöhäistä parantumisen kannalta. Mut jos se viittaa koronaan, ni sit eri [...]
   Kyllä, esimerkiksi vakavasti mielisairaat voivat olla sellaisia tietämättään.

   Lainaa

  25. Tulos: -12 (34 ääntä)
   traumcity: Koronakatsaus otsikossa ei sitten ollut tarpeeksi selkee asiayhteys sulle vai?
   Hups, mäkään en katsonu otsikkoa(en kato ikinä, ei mitään hajua mitä eri otsikoita/kategorioita täällä ees on :D ), ja ihmettelin samaa kuin PIN.

   Lainaa

  26. Härski hirmulisko 5.1.2021 10:40
   Tulos: -22 (72 ääntä)
   Antin logiikka on täysin selkeää persulogiikkaa. Suomalaisten ei kannata käyttää maskia koska Etiopiassa on ollut verilöyly. Antti on joko persu tai muuten vaan tyhmä. Todennäköisesti kuitenkin tyhmä persu.

   Lainaa

  27. Tukintolvana 5.1.2021 10:48
   Tulos: +58 (90 ääntä)
   Ja näiden samojen ihmisten kanssa pitää jonottaa äänestysluukulla. Ei ihme että tulee jytkyjä kun porukka uskoo sitä joka kovimpaan ääneen huutaa "totuutta". Mediakriittisyys tuntuu myös olevan monille tuntematon käsite. Onneksi kaikesta voi syyttää Suomen hallitusta, eiku.

   Lainaa

  28. Koko norppa 5.1.2021 11:01
   Tulos: 0 (32 ääntä)
   Tukintolvana: Ja näiden samojen ihmisten kanssa pitää jonottaa äänestysluukulla. Ei ihme että tulee jytkyjä kun porukka uskoo sitä joka kovimpaan ääneen huutaa "totuutta". Mediakriittisyys tuntuu myös olevan monille tuntematon käsite. Onneksi kaikesta voi syyttää Suomen hallitusta, eiku.
   Päivän uutisten mukaanhan pääministerin pitäisi laittaa nyt vauhtia rokotuksiin. Ei ole kuulemma rokottanut tarpeeksi nopeasti. Ja tuossa öyhötyksessä on mukana mm. F-securen joku... kuka lie ja oman elämänsä persu, Hjallis.

   Lainaa

  29. Tulos: -4 (38 ääntä)
   Härski hirmulisko: Antin logiikka on täysin selkeää persulogiikkaa. Suomalaisten ei kannata käyttää maskia koska Etiopiassa on ollut verilöyly. Antti on joko persu tai muuten vaan tyhmä. Todennäköisesti kuitenkin tyhmä persu.
   Sulta taitaa puuttua kokonaan sarkasmitutka. Mut saitpa omalla logiikallasi vedettyä persut tähänkin asiaan mukaan...

   Lainaa

  30. Poistettava mehiläinen 5.1.2021 11:27
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   "Ja lääkärithän ovat kollektiivinen älykkyys jonka jokainen osa, eli jokaikinen lääkäri, tietää kaikesta 100% kaiken eikä ikinä voi olla väärässä eikä todellakaan voi muodostaa omia mielipiteitä asioista." Suomen ilmasto on niin hyvä että me suomalaiset olemme kehittäneet vastustuskyvyn kaikkia tulevaisuuden viruksia vastaan. Ikävää että se ilmasto vaihtuu niin kovasti kun mennään rajaltamme muutama kilometri itään tai länteen, olisihan se mukavaa jos Ruotsissa ja Venäjällä olisi samanlainen ilmasto niin ei olisi niin paljon niitä sairastuneita tai kuolleitakaan.

   Lainaa

  31. Kiikkerä myyrä 5.1.2021 11:31
   Tulos: +101 (107 ääntä)
   Tukintolvana: Ja näiden samojen ihmisten kanssa pitää jonottaa äänestysluukulla. Ei ihme että tulee jytkyjä kun porukka uskoo sitä joka kovimpaan ääneen huutaa "totuutta". Mediakriittisyys tuntuu myös olevan monille tuntematon käsite. Onneksi kaikesta voi syyttää Suomen hallitusta, eiku.
   Mediakriittisyys tarkoittaa näillä tyypeille sitä, että suhtaudutaan kriittisesti valtavirtamediaan (yle sun muut) ja hyväksytään purematta kaikki tieto mitä saadaan vaihtoehtomedioista. Valtavirtamedia valehtelee aina, mutta jos joku Pekka-Perusinsinööri Sukevalta kirjoittaa blogia 5G-verkkojen ja koronaviruksen "yhteensattumasta" niin sen on pakko olla totta.

   Lainaa

  32. Tulos: +67 (85 ääntä)
   Tornipöllö: Jep. Maailmanlaajuinen pandemia ei voi johtua mistään muusta kuin siitä, että suomalaiset poliitikot päättivät että "tehääs tämmönen pikku jekku että pistetään käytännössä koko maailma sekaisin ja tapetaan pirusti porukkaa siinä samalla, tehdään tosi hyvä tili sillä." Kerronpa sinulle Mika nyt [...]
   Itse asiassa: pandemiat ovat seurausta ihmisen toiminnasta. Metsien suurhakkuut, tehomaatalous, lihatalous, vesistöjen pilaaminen ym. kaventavat biodiversiteettiä ja lisäävät riskiä. Esimerkiksi lepakot (jotka ovat tunnettuja siitä, että kantavat ihmiseen tarttuvia viruksia) ja muut villieläimet siirtyvät elämään lähemmäs ihmistä elintilan kaventuessa, lihantuotannon teollisuuslaitokset joissa on miljoonia eläimiä samassa laitoksessa lisäävät vakavien virusten syntymistä (esim. lintu- ja sikainfluenssa), teholihatuotannon holtiton antibioottien käyttö luo superbakteereita ja luo antibioottiresistenssiä jne.
   Myös tietyt luonnonvoimat (syklonit, hurrikaanit, taifuunit) voimistuvat ilmaston lämmetessä, ja siihenkin on ihminen syypää. Eli tietyssä määrin kyllä saamme ihan itseämme kiittää vallitsevasta tilanteesta.

   Lainaa

  33. Rajaton flamingo 5.1.2021 11:52
   Tulos: -8 (22 ääntä)
   Jokujaska: Sulta taitaa puuttua kokonaan sarkasmitutka. Mut saitpa omalla logiikallasi vedettyä persut tähänkin asiaan mukaan...
   Kannattaa ensin tutkia sillä omalla tutkallasi että mitä tarkoittaa sarkasmi ja tulla vasta sitten poraamaan.

   Lainaa

  34. Aallokas hanki 5.1.2021 12:14
   Tulos: -54 (64 ääntä)
   Maida: Itse asiassa: pandemiat ovat seurausta ihmisen toiminnasta. Metsien suurhakkuut, tehomaatalous, lihatalous, vesistöjen pilaaminen ym. kaventavat biodiversiteettiä ja lisäävät riskiä. Esimerkiksi lepakot (jotka ovat tunnettuja siitä, että kantavat ihmiseen tarttuvia viruksia) ja muut villieläimet [...]
   Höpö x2

   Lainaa

  35. Jörö leopardi 5.1.2021 12:31
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   PIN: Hieman ihmettelen mikä tuon Jennan kommentin pointti täällä mokissa on. Tunnen paljonkin ihmisiä, jotka ovat sairastaneet vakavasti tietämättään. Monet syövät alkavat oireilla vasta levinneinä, ja silloin saattaa olla liian myöhäistä parantumisen kannalta. Mut jos se viittaa koronaan, ni sit eri [...]
   Tuli mieleen, että jokuhan voisi tulkita asian niinkin, että lievästäkin koronasta voisi saada myöhemmin ilmeneviä vakavia ongelmia. Näistähän on jonkin verran maailmalla uutisoitu, että jotain vaurioita voisi jäädäkin koronaviruksesta. 
   Tätä taustaa vasten voisi ajatella, että se RNA-mössö kokonaisena koronaviruksena on isompi riski kuin pelkän piikkiproteiinin sisältävä RNA-mössö. En ole asiantuntija, mutta tällaiseen tulokseen olen toistaiseksi tullut asiantuntijoita kuuntelemalla ja asioista vajavaisella ymmärrykselläni lukemalla. 

   Lainaa

  36. Jörö leopardi 5.1.2021 12:33
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Maida: Itse asiassa: pandemiat ovat seurausta ihmisen toiminnasta. Metsien suurhakkuut, tehomaatalous, lihatalous, vesistöjen pilaaminen ym. kaventavat biodiversiteettiä ja lisäävät riskiä. Esimerkiksi lepakot (jotka ovat tunnettuja siitä, että kantavat ihmiseen tarttuvia viruksia) ja muut villieläimet [...]
   Puhut totta. 
   Suomessa ollaan muuten valovuosia edellä esim. antibioottiasioissa verrattuna ihan moneen EU-maahankin, eli siksi syön kotimaista ruokaa ennen ulkomaalaista. 

   Lainaa

  37. Tulos: +48 (52 ääntä)
   Sillaton muurahainen: Sairauksiin joita on ollut ennen koronaakin. Pelkästään Jenkeissä kuoli viime vuonna lähes 3 miljoonaa ihmistä, joista korona oli _osallisena_ kuolinsyyhyn 10 %:ssa tapauksista. Todellisia pelkästään koronan aiheuttamia kuolemia voidaan vain arvailla. cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid19/index.htm
   Ja sinun "arvailut" todistaa ettei pandemia aole olemassa? Anna mun kaikki  kestää... *facepalm*

   Lainaa

  38. Lässy maksamakkara 5.1.2021 13:01
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   varo vaaraa!

   Lainaa

  39. Parantumaton simpanssi 5.1.2021 13:15
   Tulos: -25 (31 ääntä)
   Jörö leopardi: Puhut totta.  Suomessa ollaan muuten valovuosia edellä esim. antibioottiasioissa verrattuna ihan moneen EU-maahankin, eli siksi syön kotimaista ruokaa ennen ulkomaalaista. 
   No nyt on kovaa faktaa! :D

   Lainaa

  40. hohhoijakkaa 5.1.2021 14:18
   Tulos: -21 (29 ääntä)
   tonique: Älkää syökö orgaanista ruokaa, se on geenimössöä.
   Ei sitä rokotetta käsittääksei ole tarkoitus syödä? Laittaisitko porkkanamuhennosta piikillä lihakseen?

   Lainaa

  41. Mustalaisnaamio 5.1.2021 15:03
   Tulos: +13 (23 ääntä)
   Tukintolvana: Ja näiden samojen ihmisten kanssa pitää jonottaa äänestysluukulla. Ei ihme että tulee jytkyjä kun porukka uskoo sitä joka kovimpaan ääneen huutaa "totuutta". Mediakriittisyys tuntuu myös olevan monille tuntematon käsite. Onneksi kaikesta voi syyttää Suomen hallitusta, eiku.
   Eniten rokoitekriittisyyttä esiintyy ruotsinkielisellä pohjanmaalla. Ei ole persujen ydinaluetta se, ei.

   Lainaa

  42. Lentävä lapamato 5.1.2021 15:57
   Tulos: -5 (25 ääntä)
   FatVonD: Salaliittoteorioiden ja yhdyssanavirheiden välillä esiintyy tietynlaista korrelaatiota. Hmmm... Salaliitto?
   Yhdyssanavirheestä tuli mieleen tuo "minä vahingossa koko... Onko tämä paha" suoni, mitä suurinosa suomalaisista kirjoittaa ja osa jopa puhuukin noin. Hyvä esimerkki on vaikka Anun lause, "Ja meil Suomes jo sellanen ilmasto et periaattees koronaan jo vastustuskyky".
   En ole mikään kielitieteilijä, mutta suomen kieli vääntyy tuohon jenkkienglannin suuntaan, että puhutaan lähinnä kuin neljävuotiaat kun ei oikein osata sanoja riittävästä tai laittaa niitä oikeaan järjestykseen. Ymmärretyksi kyllä pääosin tulee, ja kyllä itsekkin kirjoitan pikaviestisovelluksissa noin jolloin se on osaltaan vitsi ja kuitenkin kaverit tietää mikä asiayhteys on. Mutta miksi tuolla tavalla pitää kirjoittaa ihan joka paikassa? Onko siitä sitten jo tullut se arkikieli? En mä paheksu, mut sivust oon huomannu. 

   Lainaa

  43. Katuva piikkisika 5.1.2021 16:14
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Parantumaton simpanssi: No nyt on kovaa faktaa! :D
   https://www.ruokatieto.fi/uutiset/suomessa-tuotantoelaimille-annetaan-eurooppalaisittainkin-vahan-antibiootteja

   Lainaa

  44. Maailmankuulu hampurilainen 5.1.2021 17:48
   Tulos: -13 (23 ääntä)
   Katuva piikkisika: ruokatieto.fi/uutiset/suomessa-tuotantoelaimille-annetaan-eurooppalaisittainkin-vahan-antibiootteja
   Suora lainaus linkkisi takaa: "Suomessa lääkkeitä käytettiin jonkin verran pohjoismaisia naapureita enemmän."

   Lainaa

  45. Arkkienkeli 5.1.2021 17:50
   Tulos: -14 (26 ääntä)
   Tämän saa, kun antaa heikkolahjaiselle (en sano minkä puolueen kannattaja) tietokoneen.

   Lainaa

  46. Tulos: -12 (20 ääntä)
   Rajaton flamingo: Kannattaa ensin tutkia sillä omalla tutkallasi että mitä tarkoittaa sarkasmi ja tulla vasta sitten poraamaan.
   Juu, sitähän mää teinkin...porasin... Sun kannattaa varmaan tarkistaa sen sanan merkitys.

   Lainaa

  47. Moottoriton lintu 5.1.2021 20:51
   Tulos: +33 (45 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Eniten rokoitekriittisyyttä esiintyy ruotsinkielisellä pohjanmaalla. Ei ole persujen ydinaluetta se, ei.
   Väärin arvattu. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007661632.html "Perussuomalaisia kannattavat suhtautuvat rokotteeseen selvästi negatiivisemmin kuin muiden puolueiden kannattajat." Alle 30-vuotiaat PerSut ovat suurimpia salaliittoteoreetikkoja. Tämä nyt ei varmasti ketään normaalia ihmistä yllätä.

   Lainaa

  48. Jörö leopardi 5.1.2021 21:45
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Maailmankuulu hampurilainen: Suora lainaus linkkisi takaa: "Suomessa lääkkeitä käytettiin jonkin verran pohjoismaisia naapureita enemmän."
   Se on kieltämättä hyvä, että niitä Ruotsissa ja Norjassa menee vielä paremmin, ja heilläkin on varmaan vielä parantamisen varaa. Enimmäkseen tuontiruokaa tulee kuitenkin Suomeenkin eteläisemmästä Euroopasta, ja esim. joulukinkkuja tuodaan Tanskasta, jossa tilanne on ainakin tuota artikkelia edeltävästi ollut huonompi.

   Lainaa

  49. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Sillaton muurahainen: Sairauksiin joita on ollut ennen koronaakin. Pelkästään Jenkeissä kuoli viime vuonna lähes 3 miljoonaa ihmistä, joista korona oli _osallisena_ kuolinsyyhyn 10 %:ssa tapauksista. Todellisia pelkästään koronan aiheuttamia kuolemia voidaan vain arvailla. cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid19/index.htm
   Niin oli osallisena. Ja korona tuskin korotti selvitymismahdollisuuksia, vai kuinka?

   Lainaa

  50. Kierrätetty kobra 5.1.2021 23:58
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Sillaton muurahainen: Sairauksiin joita on ollut ennen koronaakin. Pelkästään Jenkeissä kuoli viime vuonna lähes 3 miljoonaa ihmistä, joista korona oli _osallisena_ kuolinsyyhyn 10 %:ssa tapauksista. Todellisia pelkästään koronan aiheuttamia kuolemia voidaan vain arvailla. cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid19/index.htm
   Miksei sinne Losin sairaaloihin nyt sitten mahdu enää lisäpotilaita?

   Lainaa

  51. Tulos: +6 (8 ääntä)
   traumcity: Koronakatsaus otsikossa ei sitten ollut tarpeeksi selkee asiayhteys sulle vai?
   No heleijaa, taas yks syy lisää sille ettei kannata tulla lukemaan Mokia puolilta öin. Silmät ristissä voi jäädä oleellisia asioita lukematta.

   Lainaa

  52. Sinkitty etana 6.1.2021 0:45
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Hallitsijaton persikka: Samantasosta tuubaa syöttää valtamedia että eipä sillä. herättäkää ku tää feikkipandemia on ohi.
   Mv-sivusto ja Suomen Uutiset eivät ole "valtamedia".
   Ei herätetä.

   Lainaa

  53. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Aallokas hanki: Höpö x2
   Tässäpä tasokas vasta-argumentti.

   Lainaa

  54. Tarkistamaton herukka 6.1.2021 10:30
   Tulos: -21 (29 ääntä)
   Ilq: Tässäpä tasokas vasta-argumentti.
   Samaa tasoa sen kommentin kanssa johon se on vastauksena. Sillä erotuksella että tuossa on enemmän asiaa.

   Lainaa

  55. Tulviva raataja 6.1.2021 13:47
   Tulos: -11 (11 ääntä)
   Jenna taitaa tietämättään sairastaa vakavasti - aivot ei saa riittävästi happirikasta verta.

   Lainaa

  56. Soinniton ananas 6.1.2021 19:01
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Tornipöllö: Jep. Maailmanlaajuinen pandemia ei voi johtua mistään muusta kuin siitä, että suomalaiset poliitikot päättivät että "tehääs tämmönen pikku jekku että pistetään käytännössä koko maailma sekaisin ja tapetaan pirusti porukkaa siinä samalla, tehdään tosi hyvä tili sillä." Kerronpa sinulle Mika nyt [...]
   Muuten samaa mieltä, mutta mielestäni ihmiset on aika kädellisiä olioita!

   Lainaa

  57. Silmiinpistävä banaani 6.1.2021 19:13
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Jörö leopardi: Puhut totta.  Suomessa ollaan muuten valovuosia edellä esim. antibioottiasioissa verrattuna ihan moneen EU-maahankin, eli siksi syön kotimaista ruokaa ennen ulkomaalaista. 
   Totta. Italian ja Espanjan massiivisten koronakuolemien yhdeksi syyksi on arvailtu antibioottiresistenssiä - koronapotilaat eivät ole kestäneet antibioottiresistenttejä bakteereja vielä koronaviruksen päälle ja ovat menehtyneet keuhkokuumeeseen. Antibiootteja käytetään poskettomia määriä sekä ihmisille (jopa ilman reseptiä) että tuotantoeläimille. Jopa normaalina vuonna 10000(!) italialaisen on arvioitu kuolevan antibioottiresistenttien bakteerien vuoksi. Aikooko EU joskus pistää tälle stopin? Käytännössä kaikissa EU-maissa käytetään enemmän antibiootteja kuin Suomessa, ja osassa maista aivan käsittämättömiä määriä ja käsittämättömällä tavalla. Italia on ylpeä ruoastaan, jota tuotetaan antibiooteilla ja halvalla siirtotyöläistyövoimalla (jälkimmäinen toki pätee myös mm. Saksaan, minkä riskit koronakriisi myös paljasti).

   Lainaa

  58. Silmiinpistävä banaani 6.1.2021 19:25
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Silmiinpistävä banaani: Totta. Italian ja Espanjan massiivisten koronakuolemien yhdeksi syyksi on arvailtu antibioottiresistenssiä - koronapotilaat eivät ole kestäneet antibioottiresistenttejä bakteereja vielä koronaviruksen päälle ja ovat menehtyneet keuhkokuumeeseen. Antibiootteja käytetään poskettomia määriä sekä [...]
   (Tarkennan vielä - halvalla siirtotyöläistyövoimalla -> polkuhintaan käsittämättömissä työ- ja asuinoloissa. Minkä riskit korona-aikana on myös jo nähty.)

   Lainaa

  59. Verkoton maksamato 7.1.2021 16:00
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Toisaalta tuo "Tietämättään vakavasti" on ihan järkevä kysymys. Eli esim jos sairastat erittäin rankan influenssan, mutta kärvistelet sen kotona ilman lääkäriä. Et jälkikäteen voi tietää oliko se Korona vai paha flunssa. Oma isä aikoinaan oli monta päivää korkeassa kuumeessa, ja muu perhe suunnilleen meinasi ambulanssia soittaa, kun isä ei suostunut menemään lääkäriin. Lopulta tauti alkoi parantua ja isä selvisi ilman jälkiseuraamuksia. Jälkikäteen ei voi enää tietää mikä kyseisen vakavan taudin teki.

   Lainaa

  60. Verkoton maksamato 7.1.2021 16:03
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Moottoriton lintu: Väärin arvattu. hs.fi/politiikka/art-2000007661632.html "Perussuomalaisia kannattavat suhtautuvat rokotteeseen selvästi negatiivisemmin kuin muiden puolueiden kannattajat." Alle 30-vuotiaat PerSut ovat suurimpia salaliittoteoreetikkoja. Tämä nyt ei varmasti ketään normaalia ihmistä yllätä.
   Toisaalta samass todetaan että Vihreät ovat toiseksi eniten rokotteista kieltäytyvä ryhmä. Eli ovatko hekin foliohattuja? 
   Ironisesti Persujen kannattajat ovat usein täysi vastakohta sille mitä puolue ajaa koronaan liittyen. Persut puolueena ajaa erittäin tiukkaa koronakuria ja laajoja rokotuksia.

   Lainaa

  61. ElvisJagger 8.1.2021 7:18
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Angst: Hups, mäkään en katsonu otsikkoa(en kato ikinä, ei mitään hajua mitä eri otsikoita/kategorioita täällä ees on 😁 ), ja ihmettelin samaa kuin PIN.
   Meidän kaikkien on onneksi hyvä tietää mitä juuri sinä ihmettelin.

   Lainaa

  62. ElvisJagger 8.1.2021 7:19
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Moottoriton lintu: Väärin arvattu. hs.fi/politiikka/art-2000007661632.html "Perussuomalaisia kannattavat suhtautuvat rokotteeseen selvästi negatiivisemmin kuin muiden puolueiden kannattajat." Alle 30-vuotiaat PerSut ovat suurimpia salaliittoteoreetikkoja. Tämä nyt ei varmasti ketään normaalia ihmistä yllätä.
   Hienosti lainattu pilipali tutkimusta ja sitten heitetty omaa mutua perään :-D Hölmöimmät olettavat väitteidesi olevan peräisin HS:stä vaikka ne olivatkin täysin oma keksimisäsi.

   Lainaa

  63. Ekstrovertti harakka 8.1.2021 16:10
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Hallitsijaton persikka: Samantasosta tuubaa syöttää valtamedia että eipä sillä. herättäkää ku tää feikkipandemia on ohi.
   Ei herätetä. Vähemmän ärsytät kun pysyt unessa.

   Lainaa

  64. Ekstrovertti harakka 8.1.2021 16:12
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   ElvisJagger: Hienosti lainattu pilipali tutkimusta ja sitten heitetty omaa mutua perään 😁 Hölmöimmät olettavat väitteidesi olevan peräisin HS:stä vaikka ne olivatkin täysin oma keksimisäsi.
   Eivät ole keksittyjä.
   PS on myös matalimmin koulutettu puolue ja sen kannattajilla on rikostuomioita enemmän kuin millään muulla puolueella per capita.
   Te vain olette ihan saatanan tyhmää sakkia, sinäkään et edes yhdyssanoja osaa.

   Lainaa

  65. Punnittu karjalanpiirakka 8.1.2021 19:25
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   ElvisJagger: Hienosti lainattu pilipali tutkimusta ja sitten heitetty omaa mutua perään 😁 Hölmöimmät olettavat väitteidesi olevan peräisin HS:stä vaikka ne olivatkin täysin oma keksimisäsi.
   Loistavaa argumentointia. Eikö oikeasti ole MINKÄÄNLAISTA vasta-argumenttia? Ei minkäänlaista? Näin arvelinkin.

   Lainaa

  66. Attrahoiva preeriasusi 8.1.2021 19:30
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Verkoton maksamato: Toisaalta samass todetaan että Vihreät ovat toiseksi eniten rokotteista kieltäytyvä ryhmä. Eli ovatko hekin foliohattuja? Ironisesti Persujen kannattajat ovat usein täysi vastakohta sille mitä puolue ajaa koronaan liittyen. Persut puolueena ajaa erittäin tiukkaa koronakuria ja laajoja rokotuksia.
   Ero on kuitenkin aika selkeä: Persuista 40%, viherpipertäjistä 24% ovat noita salaliittosekoilijoita. Samoja idealistisia ääliöitä he ovat kumpikin sakki. Elämäm kova kolu ei ole vielä opettanut muuta kuin sossusta pummaamaan.

   Lainaa

  67. Attrahoiva preeriasusi 8.1.2021 19:30
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Ja minkä takia nimimerkki vaihtui?

   Lainaa

  68. Kellokortiton jänis 9.1.2021 14:11
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Ekstrovertti harakka: Eivät ole keksittyjä.PS on myös matalimmin koulutettu puolue ja sen kannattajilla on rikostuomioita enemmän kuin millään muulla puolueella per capita. Te vain olette ihan saatanan tyhmää sakkia, sinäkään et edes yhdyssanoja osaa.
   Harmi kun sinun piti sortua tuohon haukkumiseen ja nimittelyyn. Pilasi kommenttisi painoarvon :/

   Lainaa

  69. Totuttu alligaattori 9.1.2021 16:59
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Kellokortiton jänis: Harmi kun sinun piti sortua tuohon haukkumiseen ja nimittelyyn. Pilasi kommenttisi painoarvon :/
   Faktaahan siinä vain oli eikä mitään nimittelyä. Tyhmä on tyhmä. Ja suurin osa persuista nyt sattuu olemaan tyhmiä.

   Lainaa

  70. Työntyvä taikuri 10.1.2021 18:04
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Totuttu alligaattori: Faktaahan siinä vain oli eikä mitään nimittelyä. Tyhmä on tyhmä. Ja suurin osa persuista nyt sattuu olemaan tyhmiä.
   Saako soveltaa samaa logiikkaa myös muihin ihmisryhmiin ja joukkoihin, jos taustalla on vain tilastoja?

   Lainaa

  71. Kellokortiton jänis 10.1.2021 18:12
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Totuttu alligaattori: Faktaahan siinä vain oli eikä mitään nimittelyä. Tyhmä on tyhmä. Ja suurin osa persuista nyt sattuu olemaan tyhmiä.
   Nyt on kyllä argumentaationtaso kuin usealla Persulla, joita tunnut kommentissa pilkkaavan.
   Onko jossain tilastoa jossa tyhmyys ja älykkyys on määritelty puolueille?
   Koulutustaso ei välttämättä kerro mitään, nimittäin AMKssa luokalla on sellaisia henkilöitä, joilla on matemaattista päätä esim polttoaineisiin, mutta todellisuudessa autonkorjaaja tietäisi asiat käytännössä.
   Kuulun itse myös tähän ryhmään. Teoriassa osaisin kertoa vaikka mitä polttoaineista ja moottoreista, mutta käytännön toiminnasta en uskaltaisi haastaa mekaanikkoa väittelyyn.

   Lainaa

  72. Kylmänkostea aprikoosi 10.1.2021 18:55
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Kellokortiton jänis: Nyt on kyllä argumentaationtaso kuin usealla Persulla, joita tunnut kommentissa pilkkaavan. Onko jossain tilastoa jossa tyhmyys ja älykkyys on määritelty puolueille?Koulutustaso ei välttämättä kerro mitään, nimittäin AMKssa luokalla on sellaisia henkilöitä, joilla on matemaattista päätä esim [...]
   Ohhoh! Ihan sattumalta tuli sama avatar kuin edellisellä kommentoijalla :D

   Lainaa

  73. Kylmänkostea aprikoosi 10.1.2021 19:01
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Kellokortiton jänis: Nyt on kyllä argumentaationtaso kuin usealla Persulla, joita tunnut kommentissa pilkkaavan. Onko jossain tilastoa jossa tyhmyys ja älykkyys on määritelty puolueille?Koulutustaso ei välttämättä kerro mitään, nimittäin AMKssa luokalla on sellaisia henkilöitä, joilla on matemaattista päätä esim [...]
   Niin ja kyllä se koulutus ja sen puute kertoo tyhmyydestä. Se, että on olemassa sellaisia ja tällaisia henkilöitä ei tarkoita mitään. Tyhmä ihminen ei pärjää älyä vaativissa tehtävissä mutta älykäs ihminen pärjää tehtävissä, missä ei älyä vaadita. Suurin osa kansasta on tyhmää ja siihen perustuu persujen suosio.

   Lainaa

  74. Tiheähkö lisko 11.1.2021 2:11
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Verkoton maksamato: Toisaalta tuo "Tietämättään vakavasti" on ihan järkevä kysymys. Eli esim jos sairastat erittäin rankan influenssan, mutta kärvistelet sen kotona ilman lääkäriä. Et jälkikäteen voi tietää oliko se Korona vai paha flunssa. Oma isä aikoinaan oli monta päivää korkeassa kuumeessa, ja muu perhe [...]
   Tai: sairastat ei-niin-vakavan koronan, mutta saatkin pitkittyneet tai vakavat jälkioireet. Voi olla vaikea tietää, pitäisikö esimerkiksi liikuntaa ja rasitusta välttää vielä akuutin tautivaiheen jälkeen, välttyäkseen pahoilta jälkitaudeilta, jos ei kuitenkaan alun perin ollut ihan kuolemankielissä. Voi olla, että taudin vakavuuden arvioiminen ei olekaan niin yksinkertainen juttu.

   Lainaa

  75. Vakuuttava maksamakkara 11.1.2021 7:50
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Tai sitten lentsikka lentää naamaan! Mitenkäs sitten suu pannaan?

   Lainaa

  76. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Pitää alkaakin kommentoimaan omalla nimimerkillä kun tuo generaattori jakelee nimiä miten sattuu ja aina ei viitsi tarkastella että onko samalla nimellä liikenteessä.
   Kylmänkostea aprikoosi: Niin ja kyllä se koulutus ja sen puute kertoo tyhmyydestä. Se, että on olemassa sellaisia ja tällaisia henkilöitä ei tarkoita mitään. Tyhmä ihminen ei pärjää älyä vaativissa tehtävissä mutta älykäs ihminen pärjää tehtävissä, missä ei älyä vaadita. Suurin osa kansasta on tyhmää ja siihen perustuu persujen suosio.
   Ja koulutuksen puute ei edelleenkään kerro tyhmyydestä. Metallipajalla isä tehnyt töitä 20 vuotta, koska pitää siitä hommasta. Jos sinä olet jokin innokas ja viisas opiskellut, niin hyvät sinulle. Itse AMKssa, koska tykkään alasta jota opiskelen. 
   Tuollainen ylimielinen ihmisten aliarvioiminen ja ihmisarvon sitominen älykkyyteen kertoo vähintään yhtäpaljon omasta rajoittuneesta maailmankuvasta.

   Lainaa

  77. Pelkäämätön soturi 11.1.2021 15:26
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Jarski: Pitää alkaakin kommentoimaan omalla nimimerkillä kun tuo generaattori jakelee nimiä miten sattuu ja aina ei viitsi tarkastella että onko samalla nimellä liikenteessä. Ja koulutuksen puute ei edelleenkään kerro tyhmyydestä. Metallipajalla isä tehnyt töitä 20 vuotta, koska pitää siitä hommasta. Jos [...]
     Se, että joku jossain on tehnyt jotain, ie. maailman vanhin nainen polttaa tupakkaa tai jossain huoltsikalla on töissä henkilö, jolla on kahdet tohtorin paperit koska hän viihtyy mieluummin siellä huoltsikalla, ei tarkoita etteikö koulutus yleisesti ottaen korreloisi älykkyyden kanssa (tai että tupakka olisi yleisesti ottaen terveellistä). Tai, "data" on monikko mutta saman sanan yksikkömuoto ei ole "anekdootti". 
     Ihmettelen enemmän tätä koulutetumpi/ älykkäämpi ihminen = parempi ihminen -positiota, jota kukaan ei tunnu kyseenalaistavan. Itse ainakin arvostaisin ahkeraa ja rehellistä lähihoitajaa paljon korkeammalle kuin huippujuristia, joka kerää huippuomaisuuksia auttamalla suuryrityksiä pilaamaan ympäristön ja selviämään maksamatta korvauksia, ja verojakaan, siitä huolimatta että jälkimmäiseen tehtävään tarvitaan koko lailla nokkeluuttta. Tai tohtorismiestä joka flirttailee väkivaltaisen äärioikeiston kanssa -siinä tapauksessa asiaa vain pahentaa, että järki riittää ymmärtämään mitä tekee. 
     Poliitikolta toivoisi toki ainakin auttavaa asiaosaamista, mutta toisaalta heillä on apulaiset ja ja virkamiehet selvittämään miten jokin toivottu asia käy käytännössä päinsä -päättäjältä toivoisi ennemmin arvo-osaamista (jos se on sana, ellei niin lanseeraan sen), eikä siihen tarvita enemmän älyä kuin odotamme pikkulapsiltakin: Älä kiusaa (ei vihapuhetta), älä varasta, älä valehtele, auta muita, jaa kaikille tasapuolisesti, suojele pienempiäsi... ei siihen kummoista ÄOta tarvittaisi, kotikasvatus riittäisi. Erään Tietyn Puolueen *koulutustaso* ei tässä ole se ongelma. 

   Lainaa

  78. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Jarski: Pitää alkaakin kommentoimaan omalla nimimerkillä kun tuo generaattori jakelee nimiä miten sattuu ja aina ei viitsi tarkastella että onko samalla nimellä liikenteessä. Ja koulutuksen puute ei edelleenkään kerro tyhmyydestä. Metallipajalla isä tehnyt töitä 20 vuotta, koska pitää siitä hommasta. Jos [...]
   Et ymmärtänyt lainaamaasi viestiä ollenkaan. Totta hel*etissä nero voi vaikka lakaista lattiaa työkseen, mutta keskivertolähihoitajasta ei tosiaan ole ydinfyysikoksi. Toisaalta tyhmyydestä sekin kertoo jos olisi resursseja parempiin töihin mutta lakaisee lattioita tai kääntelee mummoja osastolla. Sinun isäsi tyhmyyteen tai viisauteen en ota mitään kantaa.

   Lainaa

  79. Ytimekäs ahven 19.1.2021 12:58
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Hallitsijaton persikka: Samantasosta tuubaa syöttää valtamedia että eipä sillä. herättäkää ku tää feikkipandemia on ohi.
   Tää oon taas näitä, joille ei oo koulunkäynti/opiskelu napannu, kun ei älli riitä. Mutta virologiassa päihittävät silti kaikki asiantuntijat.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hammaslääkäri, ilmasto, korona, maskit, oireeton, purenta, rokote, rokotus, ruotsi, vakava