Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 466

Osaatko sanoa "pörröpää" englanniksi?
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 466

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 62 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1168 (1176 ääntä)
   Mitä sitä suotta seuraamaan mitään muutakaan mediaa, senkun luo jonkun skenaarion päässään ja alkaa meuhkaamaan muille asiasta. Näin toimii fiksu ja tiedostava ihminen, ei mikään länsimainen lammas ja maapalloon uskoja.

   Lainaa

  2. Tulos: +644 (648 ääntä)
   En seuraa valtamediaa, mutta kuitenkin kritisoin sitä avoimesti, way to go

   Lainaa

  3. Tulos: +159 (217 ääntä)
   traumcity: Mitä sitä suotta seuraamaan mitään muutakaan mediaa, senkun luo jonkun skenaarion päässään ja alkaa meuhkaamaan muille asiasta. Näin toimii fiksu ja tiedostava ihminen, ei mikään länsimainen lammas ja maapalloon uskoja.
   Kamaan. Hakkaraisella ollut kiireitä sahalla, ei kerkeä töllöö tuijottaa

   Lainaa

  4. Ylpeä mango 8.12.2020 0:54
   Tulos: +505 (509 ääntä)
   Wtf Lynne... Tiedän että on olemassa klisee tyhmistä amerikkalaisista mutta toivon tämän kuitenkin olleen trollausta/läppää. Ja Teuvon kommentti kyllä kiteytti hyvin valtamedian kieltävien salaliittoteoreetikoiden typeryyden. Osa noista elää tosiaan tynnyrissä.

   Lainaa

  5. Kalpea varis 8.12.2020 0:59
   Tulos: +477 (491 ääntä)
   Amerikka, tuo maailman napa. Onko kukaan muu havainnut sellaista ilmiötä että jos avaat suusi vaikka jossain kansainvälisessä fb-ryhmässä etkä erikseen mainitse sijaintiasi, vähintään yksi viestiisi vastaava jenkki olettaa automaattisesti sinunkin olevan USA:sta. "What the fuck, what state u from??" "You can buy that from Walmart." "Snow already? U in Alaska?" Muilta kansallisuuksilta tätä automaattioletusta ei juuri ikinä näe, he ovat kai havainneet että muitakin maita on olemassa ja niissäkin osataan englantia. En siis yhtään ylläty että "4th of July" on jonkun jenkin mielestä yleispätevä englanninkielinen termi itsenäisyyspäivälle... oli itse päivämäärä mikä tahansa. We are living in America, Amerika ist wunderbar!

   Lainaa

  6. Reilu keissi 8.12.2020 1:24
   Tulos: +150 (168 ääntä)
   Haluan nähdä vastapuolen ilmeen kun joku kuvailee itseään sanoilla "i'm extremely hairy". Fetissinsä toki kullakin, mutta ihan "extremely"?

   Lainaa

  7. Kummikäki 8.12.2020 1:33
   Tulos: +97 (135 ääntä)
   Emma voi käyttää myös sanoja ”fluffy”, ”fuzzy” tai ”furry”.

   Lainaa

  8. Tiivis paimen 8.12.2020 1:51
   Tulos: +161 (167 ääntä)
   Kalpea varis: Amerikka, tuo maailman napa. Onko kukaan muu havainnut sellaista ilmiötä että jos avaat suusi vaikka jossain kansainvälisessä fb-ryhmässä etkä erikseen mainitse sijaintiasi, vähintään yksi viestiisi vastaava jenkki olettaa automaattisesti sinunkin olevan USA:sta. "What the fuck, what state u from??" [...]
   Tämä on niin totta! Maailman napa - ajattelua näkee monessa ryhmässä. Ja kansainvälisissä matkustusyhmissä ne, jotka ei mainitse sijaintiaan on aina jenkkejä, jotka kuvittelee koko ryhmän olevan suunnattu jenkeille, vaikka puolet ryhmän jäsenistä on muualta... Ärsyttää joka kerta.

   Lainaa

  9. Mahtava maahinen 8.12.2020 2:26
   Tulos: +75 (79 ääntä)
   Kalpea varis: Amerikka, tuo maailman napa. Onko kukaan muu havainnut sellaista ilmiötä että jos avaat suusi vaikka jossain kansainvälisessä fb-ryhmässä etkä erikseen mainitse sijaintiasi, vähintään yksi viestiisi vastaava jenkki olettaa automaattisesti sinunkin olevan USA:sta. "What the fuck, what state u from??" [...]
   Kyllä. Sen triljoona kertaa.

   Lainaa

  10. King Arthur 8.12.2020 2:29
   Tulos: +200 (208 ääntä)
   Kummikäki: Emma voi käyttää myös sanoja ”fluffy”, ”fuzzy” tai ”furry”.
   Etenkin toi furry on hyvä.

   Lainaa

  11. King Arthur 8.12.2020 2:31
   Tulos: +227 (231 ääntä)
   Kalpea varis: Amerikka, tuo maailman napa. Onko kukaan muu havainnut sellaista ilmiötä että jos avaat suusi vaikka jossain kansainvälisessä fb-ryhmässä etkä erikseen mainitse sijaintiasi, vähintään yksi viestiisi vastaava jenkki olettaa automaattisesti sinunkin olevan USA:sta. "What the fuck, what state u from??" [...]
   Joo. Mut käskettiin kerran poistumaan yhdestä keskustelusta kun korjasin olettamuksen ja sanoin olevani Suomesta. "This is the american facebook!"

   Lainaa

  12. Vallaton kotka 8.12.2020 6:41
   Tulos: +111 (113 ääntä)
   Minä ainakin olen totaalinen ilmapää!

   Lainaa

  13. Tukintolvana 8.12.2020 6:47
   Tulos: +194 (198 ääntä)
   Englannissa yliopistossa vitsailtiin yhden suomalaisen opiskelijakollegan kanssa jenkkivaihtareille että suomalaisten hiukset muuttuvat punaiseksi sateessa, kun värjäsin omat oranssiksi ja toisella oli jo punaiset hiukset. Raukkaparat eivät ymmärtäneet sitä vitsiksi, vaan luulivat jutun olevan totta.

   Lainaa

  14. Lievä lohikäärme 8.12.2020 7:21
   Tulos: +45 (167 ääntä)
   Kalpea varis: Amerikka, tuo maailman napa. Onko kukaan muu havainnut sellaista ilmiötä että jos avaat suusi vaikka jossain kansainvälisessä fb-ryhmässä etkä erikseen mainitse sijaintiasi, vähintään yksi viestiisi vastaava jenkki olettaa automaattisesti sinunkin olevan USA:sta. "What the fuck, what state u from??" [...]
   Keskustelupalstoilla olen huomannut, että helsinkiläisissä on samaa vikaa.

   Lainaa

  15. Humaani nauta 8.12.2020 7:38
   Tulos: +65 (73 ääntä)
   Kummikäki: Emma voi käyttää myös sanoja ”fluffy”, ”fuzzy” tai ”furry”.
   Ei ei. Kyllä Erkan vaihtoehdot on paljon parempia. ;)

   Lainaa

  16. Tulos: +125 (129 ääntä)
   Eli Teuvo tosiaan elää kiven alla, ja on vielä ylpeä siitä!

   Lainaa

  17. Sorsapulla 8.12.2020 7:52
   Tulos: +131 (135 ääntä)
   En lukenut edes otsikkoa, mutta kommentoin silti!

   Lainaa

  18. Häjy oliivi 8.12.2020 7:57
   Tulos: +85 (89 ääntä)
   traumcity: Mitä sitä suotta seuraamaan mitään muutakaan mediaa, senkun luo jonkun skenaarion päässään ja alkaa meuhkaamaan muille asiasta. Näin toimii fiksu ja tiedostava ihminen, ei mikään länsimainen lammas ja maapalloon uskoja.
   Tää, sata ja tuhat kertaa tää! 👌

   Lainaa

  19. Tulos: +78 (86 ääntä)
   Teuvo H.. ylpeänä kyllä uhoo netissä ja olettikohan, että muut lähteen sen meuhkaamiseen mukaan ja kyllähän Linnan juhlat peruttiin jo kesällä, niin eiköhän se informaatio ole kulkeutunut jo muihinkin "mediohin"

   Lainaa

  20. Tulos: +275 (281 ääntä)
   Toivottavasti Katja muistaa toivottaa Lynnelle "Happy 6th of December" seuraavana Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä.

   Lainaa

  21. Tulos: +13 (27 ääntä)
   Erkan kommentti puhdasta voittoa. :D

   Lainaa

  22. Tulos: +385 (387 ääntä)
   Jenkeillä on käynyt tsäkä, kun niillä 4th of July on osunut heinäkuun neljännelle.

   Lainaa

  23. Hillitön greippi 8.12.2020 8:35
   Tulos: -93 (145 ääntä)
   Björn: Toivottavasti Katja muistaa toivottaa Lynnelle "Happy 6th of December" seuraavana Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä.
   Näissä on kyllä mielestäni kuitenkin sellainen pieni vivahde ero, että jenkkilässä on hyvin yleistä puhua itsenäisyyspäivästä nimellä 4th of july, kun Suomessa ei ole tapana puhua joulukuun kuudennesta vaan itsenäisyyspäivästä. Tyhmiähän nuo "4th of july" toivotukset sikäli on, mutta jenkit saattavat mieltää tuon sen varsinaisen juhlapäivän nimeksi kuin niinkään päivämääräksi. Harvoin tulee puolustettua jenkkien aivoituksia, mutta tavallaan hitusen tämän mokan ymmärrän. Ehkä olen liian väsynyt tänään.

   Lainaa

  24. Tulos: +250 (252 ääntä)
   Muistan lukeneeni jutun amerikkalaisturisteista, sanotaan nyt Tanskassa (en muista maata tarkalleen), jotka tuohtuneena kyselivät hotellin respasta, miksei missään ole mitään ohjelmaa tai koristeita vaikka 4th of July jo seuraavana päivänä. He kun olivat tulleet lomalle nimenomaan sitä juhlistamaan.

   Lainaa

  25. Epämukava kivi 8.12.2020 9:06
   Tulos: +186 (188 ääntä)
   Olin kerran jenkeissä kesätöissä. Useasti kun multa kysyttiin, mistä oon kotoisin, ja vastasin "I'm from Finland", kysyttiin seuraavaksi "What state is that in?"

   Lainaa

  26. Puolikiero_savolainen 8.12.2020 9:10
   Tulos: +17 (39 ääntä)
   King Arthur: Etenkin toi furry on hyvä.
   Mä olisin (ilman että tarkistan translatesta) ehdottanut big curly hair. Liekö olisi mennyt pahasti metsään, pitääpä tarkistaa.

   Lainaa

  27. Hampaaton lehmä 8.12.2020 9:27
   Tulos: +149 (165 ääntä)
   Ylpeä mango: Wtf Lynne... Tiedän että on olemassa klisee tyhmistä amerikkalaisista mutta toivon tämän kuitenkin olleen trollausta/läppää. Ja Teuvon kommentti kyllä kiteytti hyvin valtamedian kieltävien salaliittoteoreetikoiden typeryyden. Osa noista elää tosiaan tynnyrissä.
   Minäkin luulin, että tyhmät amerikkalaiset on urbaania legendaa, kunnes menin työharjoitteluun Yhdysvaltoihin ja kiitospäivän aikoihin multa kysyttiin monesti, että miten Suomessa vietetään kiitospäivää. Että onko Suomessakin tapana syödä kalkkunaa.. :)

   Lainaa

  28. Särkemätön nektariini 8.12.2020 11:03
   Tulos: +117 (121 ääntä)
   Kalpea varis: Amerikka, tuo maailman napa. Onko kukaan muu havainnut sellaista ilmiötä että jos avaat suusi vaikka jossain kansainvälisessä fb-ryhmässä etkä erikseen mainitse sijaintiasi, vähintään yksi viestiisi vastaava jenkki olettaa automaattisesti sinunkin olevan USA:sta. "What the fuck, what state u from??" [...]
   On tuttu ilmiö, vähän outo suomalaisen näkökulmasta tosiaan. Moni jenkki ei tunnu osaavan kovin kansainvälistä ajattelua.
   Seuraan erilaisia podcasteja ja vlogeja ja niissä on hämmentävän usein tuollaisia aivopierukommentteja. Joku jenkki vaikka vitsaili redditistä ja sitten nauroi että "mitähän kaikki ei-amerikkalaiset ajattelee tästä, hihihii, että mistä IHMEESTÄ minä puhun, ovat varmaan ihan suu auki nyt". Ihan kuin internet olisi vain jenkeissä.
   Tai toisessa podcastissa mainittiin joku meme, tästä nyt on jo aikaa, mutta joku sen hetken suurimmista. Juontaja alkoi selittämään ihan tosissaan "teille ulkomaalaisille, että kyseessä on amerikassa suosittu meemi, jossa...". Muitakin ilmiöitä omivat itselleen ja selittävät muille, vaikkei ne jutut ole edes lähtöisin sieltä! Ei tartte selittää jotain gangnam styleäkään kaikille Tampereen ulkopuolella asuville rautalangasta vääntäen.

   Lainaa

  29. Tulos: +141 (145 ääntä)
   Hillitön greippi: Näissä on kyllä mielestäni kuitenkin sellainen pieni vivahde ero, että jenkkilässä on hyvin yleistä puhua itsenäisyyspäivästä nimellä 4th of july, kun Suomessa ei ole tapana puhua joulukuun kuudennesta vaan itsenäisyyspäivästä. Tyhmiähän nuo "4th of july" toivotukset sikäli on, mutta jenkit [...]
   No eihän tuota nyt voi puolustella mitenkään. Jos ei ymmärrä sitä, että 4th of July -nimitys heidän itsenäisyyspäivälle tulee juuri siitä päivämäärästä, niin silloin on yksinkertaisesti tyhmä.
   Yleistäminen on typerää, mutta onhan se jo aika huvittavaa miten usein se tulee todistettua, että jenkit on vaan tyhmä kansa. 

   Lainaa

  30. Tulos: +117 (123 ääntä)
   riesa: Yleistäminen on typerää, mutta onhan se jo aika huvittavaa miten usein se tulee todistettua, että jenkit on vaan tyhmä kansa. 
   Toisaalta 5 minuuttia Suomi24:ssä (tai Feissarimokissa) ei anna kovin mairittelevaa kuvaa tästä maailman parhaan peruskoulun maasta.

   Lainaa

  31. King Arthur 8.12.2020 13:38
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Mä olisin (ilman että tarkistan translatesta) ehdottanut big curly hair. Liekö olisi mennyt pahasti metsään, pitääpä tarkistaa.
   Joo googleta "what is a furry" :)

   Lainaa

  32. Pelkäämätön soturi 8.12.2020 14:20
   Tulos: +97 (99 ääntä)
   Olen kohdannut amerikkalaisen turistin joka selosti aivan varmana että Amsterdam on Kööpenhaminan pääkaupunki (ja Kööpenhamina on siis maa). Kun yritin korjata käsitystä, hän kiihtyi ja ilmoitti olevansa maailmanmatkailija joka on käynyt vaikka missä, kyllä hän tietää! Miten uskallan mitään selittää kun en ole globetrotter kuten hän! Ei muuten, mutta sitä keskustelua käytiin amsterdamilaisessa "ruskeassa kahvilassa" (ei sotkettava coffee shoppeihin, vaan enemmänkin kahvilan ja pubin risteytys, eli vaihtoehtoinen mielentilakaan ei käy selitykseksi).

   Lainaa

  33. Tulos: +29 (53 ääntä)
   Epämukava kivi: Olin kerran jenkeissä kesätöissä. Useasti kun multa kysyttiin, mistä oon kotoisin, ja vastasin "I'm from Finland", kysyttiin seuraavaksi "What state is that in?"
   Olisit voinut tietysti tarkentaa, että eurooppalaisesta valtiosta olet kotoisin, etkä esimerkiksi Minnesotan Finlandista

   Lainaa

  34. Kirjautuminen epäonnistui 8.12.2020 15:28
   Tulos: +41 (49 ääntä)
   -x-x-: Toisaalta 5 minuuttia Suomi24:ssä (tai Feissarimokissa) ei anna kovin mairittelevaa kuvaa tästä maailman parhaan peruskoulun maasta.
   Juuh, onhan täälläkin ollut älynväläys tai pari ”Hei mä just tajusin et sana uusivuosi tarkoittaa uutta vuotta!” sekä kiistelyä, kumman vuoden puolella vuoden vaihtuessa onkaan uudenvuodenpäivä. 
   Eipä silti, voi kelle tahansa sattua niin, että kun on liian tottunut johonkin sanaan, ei koskaan tule erikseen ajatelleeksi, mistä se oikein koostuu.

   Lainaa

  35. Tulos: +68 (78 ääntä)
   Tiivis paimen: Tämä on niin totta! Maailman napa - ajattelua näkee monessa ryhmässä. Ja kansainvälisissä matkustusyhmissä ne, jotka ei mainitse sijaintiaan on aina jenkkejä, jotka kuvittelee koko ryhmän olevan suunnattu jenkeille, vaikka puolet ryhmän jäsenistä on muualta... Ärsyttää joka kerta.
   Mistee se ulkomualaenen voes tietee että mualiman napa on Kuopijo.

   Lainaa

  36. Asunnoton viinirypäle 8.12.2020 17:26
   Tulos: -33 (39 ääntä)
   Eiköhän 'fluffy head' tai 'very curly head' ole oikein.

   Lainaa

  37. Ryönäpetteri 8.12.2020 17:34
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Teuvo tuo maanteiden kuningas.

   Lainaa

  38. Päheä preeriasusi 8.12.2020 19:16
   Tulos: -18 (40 ääntä)
   Hampaaton lehmä: Minäkin luulin, että tyhmät amerikkalaiset on urbaania legendaa, kunnes menin työharjoitteluun Yhdysvaltoihin ja kiitospäivän aikoihin multa kysyttiin monesti, että miten Suomessa vietetään kiitospäivää. Että onko Suomessakin tapana syödä kalkkunaa.. :)
   10 vuoden sisällä sitä vietetään todennäköisesti Suomessakin. Niin se valui "black fridaykin" Suomeen, ilman mutinoita. Aasiassa näköjään vietetään Yhdysvaltojen kiitospäivää. Ainakin täällä, missä minä asun oli monessa paikassa juhlia ja "Happy thanksgiving" banderolleja.

   Lainaa

  39. Muikea flamingo 8.12.2020 20:04
   Tulos: +69 (71 ääntä)
   Siinä missä me joskus tajutaan, että än yy tee NYT on ne kirjaimet, amerikkalaiset saattavat joskus tajuta "ei hitto, 4th of July on niinku 4. päivä heinäkuuta, ootteko ikinä ajatelleet sitä!"

   Lainaa

  40. Letkeä munankuori 8.12.2020 20:16
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Teuvon vaihtoehtototuus oli "hyvin mielenkiintoista" mutta kiinnostus lopahti kun kuuli miten se oikeassa maailmassa oli.

   Lainaa

  41. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Asunnoton viinirypäle: Eiköhän 'fluffy head' tai 'very curly head' ole oikein.
   "Pörröpää" on sanonta, eikä käänny tuohon muotoon mitenkään. Ei se pää ole pörrössä vaan hiukset.

   Lainaa

  42. Puliveivari 8.12.2020 22:02
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Epämukava kivi: Olin kerran jenkeissä kesätöissä. Useasti kun multa kysyttiin, mistä oon kotoisin, ja vastasin "I'm from Finland", kysyttiin seuraavaksi "What state is that in?"
   Vastasit tietysti Minnesota

   Lainaa

  43. Kysyin Googlelta 9.12.2020 0:41
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Hellu: Muistan lukeneeni jutun amerikkalaisturisteista, sanotaan nyt Tanskassa (en muista maata tarkalleen), jotka tuohtuneena kyselivät hotellin respasta, miksei missään ole mitään ohjelmaa tai koristeita vaikka 4th of July jo seuraavana päivänä. He kun olivat tulleet lomalle nimenomaan sitä juhlistamaan.
   Tanskan tapauksessa paikka, josta olisi potentiaalia löytää juhlatunnelmaa, voisi olla vaikkapa The American Pie co. Köpiksessä. Semmosen löysin Googlelta kyselemällä.

   Lainaa

  44. Perverssi metsämarja 9.12.2020 1:34
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Sam: Teuvo H.. ylpeänä kyllä uhoo netissä ja olettikohan, että muut lähteen sen meuhkaamiseen mukaan ja kyllähän Linnan juhlat peruttiin jo kesällä, niin eiköhän se informaatio ole kulkeutunut jo muihinkin "mediohin"
   Ei voi olla Teuvo H, sen sukunimi ois liian pitkä tohon.

   Lainaa

  45. Perverssi metsämarja 9.12.2020 1:38
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Alin kala: Olisit voinut tietysti tarkentaa, että eurooppalaisesta valtiosta olet kotoisin, etkä esimerkiksi Minnesotan Finlandista
   Mut toisaalta vielä harvempi jenkki tietää sen Minnesotan Finlandin kuin Suomen.

   Lainaa

  46. Perverssi metsämarja 9.12.2020 1:39
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   On Emmalla kyllä varsin huono englannin kielen osaaminen jos ihan tosissaan Erkkaa kiitteli noista vastauksista.

   Lainaa

  47. Ikääntyvä mäyrä 9.12.2020 9:13
   Tulos: +14 (30 ääntä)
   Lievä lohikäärme: Keskustelupalstoilla olen huomannut, että helsinkiläisissä on samaa vikaa.
   Tämä on niin totta. Jos paikkakuntaa ei mainita valtakunnallisessa ryhmässä, henkilö on helsinkiläinen 99% todennäköisyydellä. Yritä siinä sitten ostaa jotain sohvaa tai kiinnostua yrityksen palveluista, kun et kuitenkaan lähde paikalle kaukaiseen Helsinkiin.

   Lainaa

  48. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Hellu: Muistan lukeneeni jutun amerikkalaisturisteista, sanotaan nyt Tanskassa (en muista maata tarkalleen), jotka tuohtuneena kyselivät hotellin respasta, miksei missään ole mitään ohjelmaa tai koristeita vaikka 4th of July jo seuraavana päivänä. He kun olivat tulleet lomalle nimenomaan sitä juhlistamaan.
   Minä menin Japanissa uudenvuodenaattoiltana katsomaan ilotulitusta. En ole koskaan nähnyt vastaavaa. Tai pikemminkin ollut näkemättä ...

   Lainaa

  49. Tulos: -18 (26 ääntä)
   Häjy oliivi: Tää, sata ja tuhat kertaa tää! 👌
   Mikä mahtaa olla näiden täysin turhien kommenttien idea?

   Lainaa

  50. Tulos: -26 (30 ääntä)
   Väsynyt: Minä menin Japanissa uudenvuodenaattoiltana katsomaan ilotulitusta. En ole koskaan nähnyt vastaavaa. Tai pikemminkin ollut näkemättä ...
   Kiitos tästä tärkeästä tiedosta.

   Lainaa

  51. Sateeton hyttynen 10.12.2020 8:45
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Toi on muuten niin totta. Jenkit ei tiedä MITÄÄN Usan ulkopuolisesta maailmasta. Siksi he saattavat kysellä norjalaiselta onko heillä sähköä, saksalaiselta onko heillä autoja, suomalaiselta onko heillä jääkaappeja, italialaiselta onko heillä internettiä, australialaiselta onko heillä kaupunkeja (koska Australia = autiomaa), brasilialaiselta asuuko tämä viidakossa, egyptiläiseltä asuuko tämä pyramidissa, uusiseelantilaiselta kuinka kauan häneltä kesti ajaa autolla USAan jne. Tää kuulostaa liioittelulta, mutta vakuutan että ei ole! Mutta tosiaan, mulla on on jo ollut suomalaisilla keskustelupalstoilla periaate "jos paikkakuntaa ei mainita, se on Helsinki (tai pääkaupunkiseutu)", ja yleensä olen ollut oikeassa. Tai huomaan että pääkaupunkiseudulla asuvat olettavat joko että kaikki muutkin keskustelijat asuu siellä tai että heidän vastauksensa kysymyksiin on yleispäteviä kaikkialla Suomessa.

   Lainaa

  52. Violetti gerbiili 10.12.2020 17:39
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Myös norjalaiset kutsuvat omaa kansallispäiväänsä päivämäärällä eli ”syttende mai” on päivän nimitys. Norjalainen kollegani mainitsi minulle eräänä vuonna 16.5., että hänhän on sitten vapaalla huomenna, koska on 17.5. Pikku hetken piti suomalaisena miettiä, että mitä tässä nyt piti tietää, mutta sitten muistin. Ja onhan Meksikossa myös juhla Cinco de Mayo (ei kansallispäivä) eli kyllä muissakin maissa on näitä päivämäärän nimellä kulkevia juhlia. Mutta en kuitenkaan oikein pysty kuvittelemaan norjalaisia kollegojani toivottamassa joulukuussa meille suomalaisille ”Happy 17th of May!”.

   Lainaa

  53. Pohjaanpalanut papaija 11.12.2020 0:55
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Langalla-sarjassa (the Wire) Bunny Colvin kutsuu kiharatukkaista McNultya lempinimellä 'Bushy top', joka on käännetty Pehkopää. Kiharaa tukkaa voi kuvata esim. sanoilla wavy, curly tai kinky, joista eka on loivaa ja viimenen tiukkaa kiharaa. Joskus myös saatetaan sanoa että jollain on 'a mop of curls'. Fuzzy käynee myös, mutta mulle siitä tulee mielikuva huonokuntoisesta tukasta enemmän kuin vaan pörröisestä.

   Lainaa

  54. Sensuelli ihminen 11.12.2020 2:27
   Tulos: +1 (1 ääni)
   JakkeTee: Kamaan. Hakkaraisella ollut kiireitä sahalla, ei kerkeä töllöö tuijottaa
   Ja dipsomaanipassin jälkeen ei kehtoo ennee lehtiä ies avata, tana.

   Lainaa

  55. Jusshi Alllahlaho 11.12.2020 16:49
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Ylpeä mango: Osa noista elää tosiaan tynnyrissä.
   Teuvo elää tynnyristä.

   Lainaa

  56. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Erkalla oli Asemakadulla oma parturiliike: Funny Hair

   Lainaa

  57. Itseasiassa 13.12.2020 0:19
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Kalpea varis: Amerikka, tuo maailman napa. Onko kukaan muu havainnut sellaista ilmiötä että jos avaat suusi vaikka jossain kansainvälisessä fb-ryhmässä etkä erikseen mainitse sijaintiasi, vähintään yksi viestiisi vastaava jenkki olettaa automaattisesti sinunkin olevan USA:sta. "What the fuck, what state u from??" [...]
   Kansainvälisissä kirjeenvaihtoryhmissä ainoastaan jenkit eivät osaa ilmoittaa maata, josta he ovat kotoisin. Ainoastaan kaupungin, joskus sen kanssa on vinkkinä ystävällisesti osavaltio, mikä on ihan kiva koska siellä joitain paikkakuntia on useampi kuin yksi.

   Lainaa

  58. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Olen kohdannut amerikkalaisen turistin joka selosti aivan varmana että Amsterdam on Kööpenhaminan pääkaupunki (ja Kööpenhamina on siis maa). Kun yritin korjata käsitystä, hän kiihtyi ja ilmoitti olevansa maailmanmatkailija joka on käynyt vaikka missä, kyllä hän tietää! Miten uskallan mitään selittää [...]
   Veljeni vaimo on amerikkalainen, ja brassailee aina kuinka on matkustellut siellä täällä ja tuntee erilaisia kulttuureja. Silti tällä hahmolla ei ole mitään käsitystä erilaisista kulttuureista. Meidän vieraillessa siellä yrittää pakottaa meitä amerikkalaiseen muottiin, ja täällä vieraillessaan osoittelee suomalaisia tapoja ja asioita ja antaa korjausehdotuksia kuinka nekin saataisi toimimaan niin kuin Amerikassa, joka on siis hänen mielestään oletusarvo kaikessa, ja johon koko muun maailman tulisi pyrkiä. Ja kun asiat eivät jossain ole kuin siellä heillä, niin sitten ei vaan olla vielä herätty niin kuin tajuamaan kuinka asioiden kuuluisi olla.

   Lainaa

  59. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Alin kala: Olisit voinut tietysti tarkentaa, että eurooppalaisesta valtiosta olet kotoisin, etkä esimerkiksi Minnesotan Finlandista
   Ja jokaisen suomalaisen tulisi tietää, että jossain Minnesotassa on kaupunki nimeltä Finland? Koska koko muun maailman vaan täytyy tietää kaikki Amerikasta, mutta heidän ei tartte tietää mitään mistään?

   Lainaa

  60. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Päheä preeriasusi: 10 vuoden sisällä sitä vietetään todennäköisesti Suomessakin. Niin se valui "black fridaykin" Suomeen, ilman mutinoita. Aasiassa näköjään vietetään Yhdysvaltojen kiitospäivää. Ainakin täällä, missä minä asun oli monessa paikassa juhlia ja "Happy thanksgiving" banderolleja.
   Siellä tuskin sitä varsinaisesti vietetään, vaan eiköhän nuo kikkalot ole turreille suunnattu. Saavat myytyä esim teemallisia illallispaketteja.

   Lainaa

  61. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Pohjaanpalanut papaija: Langalla-sarjassa (the Wire) Bunny Colvin kutsuu kiharatukkaista McNultya lempinimellä 'Bushy top', joka on käännetty Pehkopää. Kiharaa tukkaa voi kuvata esim. sanoilla wavy, curly tai kinky, joista eka on loivaa ja viimenen tiukkaa kiharaa. Joskus myös saatetaan sanoa että jollain on 'a mop of [...]
   Pörröpää on sanonta, joka ei tarkoita yhtäkään noista luettelemistasi käännöksistä.

   Lainaa

  62. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Huomasin saman, kun Teuvo! Meille valehdellaan. Kaiken lisäksi meidän presidenttinä toimii Mauno Koivisto.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: englanti, fourth of july, independence day, itsenäisyyspäivä, kalenteri, korona, käännös, käännösvirhe, linnan juhlat, norja, pila, pörröpää