Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 16

Oletko aina tehnyt kaakaon väärin?
Suurenna näkymä
Mitä tänään syötäisiin? Osa 16

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 67 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Rakas lammas 29.12.2020 0:17
   Tulos: +733 (735 ääntä)
   Floran vastauksesta tuli mieleen Asiakaspalvelu Suomi.

   Lainaa

  2. Tulos: +185 (381 ääntä)
   Ehdin olla jo tyytyväinen ettei kukaan turhaan korjaa Natalian kirjoitusvirheitä, mutta siinähän seki taas meni viimeisessä lauseessa.

   Lainaa

  3. Tulos: +332 (366 ääntä)
   Onkohan Ann koskaan kuullut vegaaneista kertovista stereotyioista? Luultavasti ei, koska hälle ne ovat jokapäiväistä elämää.

   Lainaa

  4. Liukuportaaton lisko 29.12.2020 0:57
   Tulos: +271 (275 ääntä)
   Oli pakko käydä Floran sivuilla. Kyllä, tällainen se on: https://www.flora.com/fi-fi/flora/recipes/bataattilaatikko-216518

   Lainaa

  5. Gaius Blatar 29.12.2020 2:15
   Tulos: +189 (201 ääntä)
   Floran vastaus taitaa olla käännetty englannin kautta ja vaikuttaa tylymmältä kuin oli tarkoitus...

   Lainaa

  6. Lypsylämmin roska 29.12.2020 2:18
   Tulos: +438 (440 ääntä)
   Liukuportaaton lisko: Oli pakko käydä Floran sivuilla. Kyllä, tällainen se on: flora.com/fi-fi/flora/recipes/bataattilaatikko-216518
   Flora, valitettavasti meillä kaikilla on vaikeuksia käyttäessämme reseptiänne.

   Lainaa

  7. Tulos: +39 (133 ääntä)
   Aika jännä et joku ei tykkää sopan liemestä! Eipä siinä mitään. Ihan turhaa jää Natalia jankuttamaan. Myöskin ihan turhaa korjaa Aira Natalian kielioppia. Olipa hämmentävä setti kokonaisuudessaan. Syököhän joku muu perheessä sen liemen...🤔

   Lainaa

  8. katsastamaton maito 29.12.2020 3:00
   Tulos: +329 (335 ääntä)
   Kymmenen vuotta, eikä kukaan ei ole kertonut Annille vegaanisista vaahtokarkeista.

   Lainaa

  9. Tulos: -229 (289 ääntä)
   Mikä "keito"? ikinä kuullukkaan. eikö se ole "keitto"?

   Lainaa

  10. Kako kirjohylje 29.12.2020 3:22
   Tulos: +207 (215 ääntä)
   Floraa ei kiinnosta vittuakaan

   Lainaa

  11. Labiili norppa 29.12.2020 3:44
   Tulos: +229 (239 ääntä)
   Jännä, et niin iso firma, mut palautteen vastaanottaminen on tuota laatua....

   Lainaa

  12. Pöpipää lepakko 29.12.2020 5:11
   Tulos: +102 (134 ääntä)
   Aika hyvää edistystä Annilta. Vain 25 % kaikista virkkeistä mainostaa henkilön olevan vegaani.

   Lainaa

  13. Tulos: -78 (182 ääntä)
   Se liemi oikein hyvin tehdyssä keitossa on kaikkein parasta. Tosin jostain vegaaninakeista oikeasti maistuvaa keittoa pystyy mitenkään tekemään.

   Lainaa

  14. Tulos: -60 (188 ääntä)
   Miksi vegaanien on pakko toitottaa olevansa vegaaneja.täytyykin itse liimata pekoni paketteja autoon kiinni, että ihmiset että olevani lihansyöjä

   Lainaa

  15. Muovailtava pulu 29.12.2020 6:20
   Tulos: -10 (74 ääntä)
   Labiili norppa: Jännä, et niin iso firma, mut palautteen vastaanottaminen on tuota laatua....
   Siellä vastaa kuka vastaa, aika usein asiakaspalvelussa vastaa tyypit, jotka eivät vain osaa, jostain pystymetsästä revityt vastavalmistuneet ehkä. Itse olen tapellut yhden ammattiohjelman asiakaspalvelun kanssa. Ohjelmaan tuli uudistus ja aina kun antoi jotain palautetta, vastaus oli tyyliä "et osaa käyttää" ja muutkin ovat saaneet samantyylisiä vastauksia. Mun tapoihin ei kuulu hermostua kovin vähästä, mutta kun viimeksi annoin palautetta, kerroin vähän taustoistani ja kokemuksestani ja siitä, mistä heillä ohjelmissa viat johtuvat (testauksen puute, testaajien oma käyttökokemuksen puute, liian nopea lanseeraaminen, käyttäjiä ei kuunnella, palautetta ei kyetä ottamaan vastaan ja vielä annoin ohjeita, miten pitää testata, ennen kuin ohjelma tuodaan markkinoille) niin johan tuli nöyrä vastaus, jossa toki siinäkin seliteltiin. Vastaus kesti sen verran, että oli taidettu hakea vähän päälliköiltä apua.

   Lainaa

  16. Voimakas kuguaari 29.12.2020 6:33
   Tulos: +148 (214 ääntä)
   Ttppi: Se liemi oikein hyvin tehdyssä keitossa on kaikkein parasta. Tosin jostain vegaaninakeista oikeasti maistuvaa keittoa pystyy mitenkään tekemään.
   Jos ei vegaaninakeista mitenkään onnistu saamaan hyvää keittoa, lienee vika ennemmin kokissa (ja kokin asenteessa) kuin niissä nakeissa.

   Lainaa

  17. Tulos: +163 (175 ääntä)
   Junala: Mikä "keito"? ikinä kuullukkaan. eikö se ole "keitto"?
   On. Mutta Natalia on selvästi ulkomaalaistaustainen (venäläinen?), niin nuo kaksoiskonsonantit tuottanevat vaikeuksia.

   Lainaa

  18. Myötätunnoton hilleri 29.12.2020 7:49
   Tulos: +57 (153 ääntä)
   Voimakas kuguaari: Jos ei vegaaninakeista mitenkään onnistu saamaan hyvää keittoa, lienee vika ennemmin kokissa (ja kokin asenteessa) kuin niissä nakeissa.
   Mä olen tässä yrittänyt tutustuttaa itseäni noihin korvikkeisiin välillä koska "eroa et huomaa".
   Olen todennut että joko ei omista hääviä makuaistia (tai tekstuuri on erilainen) jos näin väittää tai sit vaan valehdellaan itselle niin kauan että uskotaan. Tämä nimenomaan korvikkeissa. Kyllähän kasviksista ja vihanneksista saa makoisaa ruokaa kun osaa laittaa. Korvikkeet on yhtä lisäainenmössöä.
   Tai no. Kyllähän siihen makuun lopulta tottuu ja siitä tulee normaalia. Mutta olen todennut, että elämässä on niin paljon paskaa että jatkan ruuasta nauttimisesta sekasyöjänä.

   Lainaa

  19. Kahju pelikaani 29.12.2020 8:09
   Tulos: +10 (104 ääntä)
   Haluaisin tykätä Airan kommentista. On mielestäni ihan oikein kääntää tuollaisen jankkaajan huomio omiin virheisiin. Ruoanlaitossa on kyse kuitenkin makuasioista, kieliopissa ei onneksi vielä ole. Muuten miellä olisi Cannoja maa täynnä.

   Lainaa

  20. Syötävä kesyhanhi 29.12.2020 8:15
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Gaius Blatar: Floran vastaus taitaa olla käännetty englannin kautta ja vaikuttaa tylymmältä kuin oli tarkoitus...
   Varmaan heilläkin ulkoistettu aspat ulkomaille säästöjen toivossa.

   Lainaa

  21. Tulos: +106 (108 ääntä)
   Liukuportaaton lisko: Oli pakko käydä Floran sivuilla. Kyllä, tällainen se on: flora.com/fi-fi/flora/recipes/bataattilaatikko-216518
   Kannattaa tsekata alta myös muita reseptejä, erityisesti minttu-suklaaleivokset. Voin kertoa että on tosiaan vaikeuksia käyttää, kun tietoa on vielä vähemmän kuin bataattilaatikkoreseptissä 😄

   Lainaa

  22. Sievistelevä raadonsyöjä 29.12.2020 8:20
   Tulos: -70 (150 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Mä olen tässä yrittänyt tutustuttaa itseäni noihin korvikkeisiin välillä koska "eroa et huomaa".Olen todennut että joko ei omista hääviä makuaistia (tai tekstuuri on erilainen) jos näin väittää tai sit vaan valehdellaan itselle niin kauan että uskotaan. Tämä nimenomaan korvikkeissa. Kyllähän [...]
   Se mitä olen aina ihmetellyt on, että miksi pitää olla lihakorvikkeita kuten vegenakkeja, vegepihvejä ym. joita väkisin yritetään saada maistumaan ja näyttämään lihaisilta esikuviiltaan. Siinä kuitenkaan ikinä onnistumatta. 

   Lainaa

  23. apinaattori 29.12.2020 8:22
   Tulos: -87 (93 ääntä)
   Keito? Onko se vähä niinku miso muttei mitää tekemistä sen asian kanssa?

   Lainaa

  24. Tulos: +103 (141 ääntä)
   Sievistelevä raadonsyöjä: Se mitä olen aina ihmetellyt on, että miksi pitää olla lihakorvikkeita kuten vegenakkeja, vegepihvejä ym. joita väkisin yritetään saada maistumaan ja näyttämään lihaisilta esikuviiltaan. Siinä kuitenkaan ikinä onnistumatta. 
   Onneksi oot kuitenkin keksinyt täysin uniikin ihmettelyn aiheen, jota ei olla jankattu esim täällä Feissarimokissa harva se viikko.

   Lainaa

  25. Särkymätön alpakka 29.12.2020 9:15
   Tulos: +146 (190 ääntä)
   Sievistelevä raadonsyöjä: Se mitä olen aina ihmetellyt on, että miksi pitää olla lihakorvikkeita kuten vegenakkeja, vegepihvejä ym. joita väkisin yritetään saada maistumaan ja näyttämään lihaisilta esikuviiltaan. Siinä kuitenkaan ikinä onnistumatta. 
   Viimeisen kerran. Hyvin harva alkaa kasvissyöjäksi/vegaaniksi sen takia, että ei pidä liharuoista. Yleensä syynä on esim. eläinten oikeudet, joka ei tarkoita sitä että yhtäkkiä ei enää tykkääkkään siitä miltä nakkikeitto maistuu. Tuskin kukaan (tai ainakin hyvin harva) odottaa kasvispihvin maistuvan identtiseltä lihan kanssa. Pointti on siinä, että kyseessä on vastaava tuote jota voidaan käyttää samalla tavalla kuin sitä lihaversiota. Ihmetyttää aina kun verrataan lihaan ja tuomitaan siksi ettei maistu samalta. No ei tietenkään maistu kun ei ole samaa tavaraa.
   Vaikka tuskin tätä kukaan sisäistää, vaan kyselee samaa taas viikon päästä.

   Lainaa

  26. Sulatettu kavioeläin 29.12.2020 9:29
   Tulos: +119 (155 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Mä olen tässä yrittänyt tutustuttaa itseäni noihin korvikkeisiin välillä koska "eroa et huomaa".Olen todennut että joko ei omista hääviä makuaistia (tai tekstuuri on erilainen) jos näin väittää tai sit vaan valehdellaan itselle niin kauan että uskotaan. Tämä nimenomaan korvikkeissa. Kyllähän [...]
   Ihan yhtä "lisäainemössöä" ne tavallisetkin nakit on.
   Huvittaa kun nämä vannoutuneet lihansyöjät dissaa kasvisruokia siitä että ne on "niin prosessoituja". Ei se sun HK:n sininenkään sellaisenaan mistään eläimestä tipahda, ihan yhtä prosessoitua se on kuin vegemakkaratkin.

   Lainaa

  27. Pilkkottu herukka 29.12.2020 9:34
   Tulos: +5 (43 ääntä)
   Vegaani pilasi lasten joulun.

   Lainaa

  28. Tulos: -52 (84 ääntä)
   Jos tuo kaakaobaari kuva on otettu Suomessa, niin miksi englanninkielinen teksti lapsosille tuossa lapussa? Sherlokkina huomasin Meiran nompparellipurkin tuosta...

   Lainaa

  29. Tulos: -74 (114 ääntä)
   Särkymätön alpakka: Viimeisen kerran. Hyvin harva alkaa kasvissyöjäksi/vegaaniksi sen takia, että ei pidä liharuoista. Yleensä syynä on esim. eläinten oikeudet, joka ei tarkoita sitä että yhtäkkiä ei enää tykkääkkään siitä miltä nakkikeitto maistuu. Tuskin kukaan (tai ainakin hyvin harva) odottaa kasvispihvin maistuvan [...]
   Hirveetä on veganistien liha-addiktio että täytyy lihanhimoa paikata korvikkeilla. Rehti ja reipas sekasyöjä voi paremmin syömällä vegaanisen vaiheen iskiessä rehellistä kasvisruokaa. Tofu on täysin tarpeeton keksintö. Ainesosat halpaa palmuöljyä, GM-tärkkelystä ja epämääräisiä lisäaineita. Ja sellasta syötetään jopa lapsille. Sama koskee kaikkia kasvis"nakkeja"; liha on korvattu teollisilla lisäaineilla, ei kasviksilla.

   Lainaa

  30. Ajatukseton taikuri 29.12.2020 9:48
   Tulos: +99 (119 ääntä)
   Vähä ärsyttävää et piti jäädä jankuttamaan liemen puutteesta, kun se tuli tossa selväksi ettei tekijä halunnut sitä lautaselle. Sitä en kyl tajua miks tehdä keittoa jos ei tykkää liemestä. Se kun on vähän se keiton pointti :)

   Lainaa

  31. ihmettelijä 29.12.2020 11:28
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Hyvän näköisiä ruokia tuolla Floran sivuilla, mutta suurimmassa osassa ei ole reseptiä ollenkaan!

   Lainaa

  32. Tulos: +48 (60 ääntä)
   Ajatukseton taikuri: Vähä ärsyttävää et piti jäädä jankuttamaan liemen puutteesta, kun se tuli tossa selväksi ettei tekijä halunnut sitä lautaselle. Sitä en kyl tajua miks tehdä keittoa jos ei tykkää liemestä. Se kun on vähän se keiton pointti :)

   No vaikkapa siksi, että sitä ruokaa saattaa syödä joku muukin perheessä. 

   Lainaa

  33. Tulos: +8 (28 ääntä)
   Floran resepti on ikivanha ja hyväksi todettu. Muistan kun melkein 40 vuotta sitten isoäitini kertoi reseptistä, mutta silloin sen nimi oli vielä naulakeitto.

   Lainaa

  34. Tulos: +11 (35 ääntä)
   Frodo: Aika jännä et joku ei tykkää sopan liemestä! Eipä siinä mitään. Ihan turhaa jää Natalia jankuttamaan. Myöskin ihan turhaa korjaa Aira Natalian kielioppia. Olipa hämmentävä setti kokonaisuudessaan. Syököhän joku muu perheessä sen liemen...🤔
   Miksi ei saisi huomauttaa siitä että kirjoittaa sanoja väärin? Koska Natalia kirjoittaa jo ihan hyvää suomen kieltä, niin kaksoiskonsonantin hallitsemalla se voisi olla tulevaisuudessa jo oikein mallikasta!

   Lainaa

  35. Tulos: +67 (67 ääntä)
   K: Kannattaa tsekata alta myös muita reseptejä, erityisesti minttu-suklaaleivokset. Voin kertoa että on tosiaan vaikeuksia käyttää, kun tietoa on vielä vähemmän kuin bataattilaatikkoreseptissä 😄
   https://www.flora.com/fi-fi/flora/recipes/minttu-suklaaleivokset-195813
   Haha, oli pakko käydä tarkastamassa ja nauroin ihan liikaa. 😂 Nyt vain valmistamaan! 

   Lainaa

  36. ihanmummovaan 29.12.2020 12:25
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   K: Kannattaa tsekata alta myös muita reseptejä, erityisesti minttu-suklaaleivokset. Voin kertoa että on tosiaan vaikeuksia käyttää, kun tietoa on vielä vähemmän kuin bataattilaatikkoreseptissä 😄
   Ei kyllä ainakaan liho, kun tuolla ohjeella leipoo maistuvia, kuohkeita minttu-suklaaleivoksia!

   Lainaa

  37. Katsottava seppä 29.12.2020 13:53
   Tulos: +53 (71 ääntä)
   Jonne: Miksi ei saisi huomauttaa siitä että kirjoittaa sanoja väärin? Koska Natalia kirjoittaa jo ihan hyvää suomen kieltä, niin kaksoiskonsonantin hallitsemalla se voisi olla tulevaisuudessa jo oikein mallikasta!
   Konsonanttien kestoasteet eivät valitettavasti muutamalla huomauttamisella löydy, koska aikuisen suomenopiskelijan on vaikea oppia edes kuulemaan niitä. (Harva suomalainen myöskään osaa ääntää kaikkia yli 20:tä englannin kielen vokaalia, mutta olemme siitä onnekkaita, ettei se näy kirjoituksessa.)
   Jos tuttu maahanmuuttaja toivoo, että hänen suomeaan korjataan kontekstista riippumatta, tee ihmeessä niin. Virheistä oppii. Tuntemattoman kirjoitusvirheiden korjaamista on vaikea tehdä täysin aiheeseen liittymättömässä keskustelussa niin, ettei se vaikuta ikävältä. Jos virheet selvästi haittaavat ymmärtämistä, silloin tietysti kannattaa kysyä selvennystä, oli kirjoittajan äidinkieli suomi tai ei.

   Lainaa

  38. Tornipöllö 29.12.2020 15:20
   Tulos: +59 (67 ääntä)
   Nyt tarkkuutta, Ann! Kuvassa näkyy myös kermavaahtoputeli, eli maitotuotteita on myös käytetty. Myös etualan suklaapurkki voi sisältää maitoa ja onhan kaakaossa itsessäänkin usein sitä. Saarnassasi on siis erittäin pahoja puutteita. Jokes aside, tuo kaakaobaari on kyllä ihana idea.

   Lainaa

  39. Tulos: +53 (55 ääntä)
   Lypsylämmin roska: Flora, valitettavasti meillä kaikilla on vaikeuksia käyttäessämme reseptiänne.
   Entäs tämä sitten https://www.flora.com/fi-fi/flora/recipes/maukkaat-amerikkalaiset-pannukakut-195800 Ei ollenkaan ainesosia, mutta taikinaa voi kuitenkin maustaa kaardemummalla

   Lainaa

  40. Pelkäämätön soturi 29.12.2020 16:28
   Tulos: +16 (50 ääntä)
   Ttppi "Se liemi oikein hyvin tehdyssä keitossa on kaikkein parasta. Tosin jostain vegaaninakeista oikeasti maistuvaa keittoa pystyy mitenkään tekemään." Tanita "Miksi vegaanien on pakko toitottaa olevansa vegaaneja.täytyykin itse liimata pekoni paketteja autoon kiinni, että ihmiset että olevani lihansyöjä" Nämä lainattu näin koska hiukan huvittaa, että "olen sitten lihansyöjä, ei vegaaninakeista saa mitään keittoa" kommentti ehti jopa ennen ensimmäistä "mksi vegaanien täytyy aina julistaa" kommenttia (joskin hänkin kyllä sitten ilmoitti ettei ole ainakaan vegaani). Joskin vegaanisia ruokia on puolustettu syömäkelpoisina, kukaan ei ole vielä ilmoittautunut vegaaniksi... Kenenkään muun mielestä tämä hiukan huvittavaa?

   Lainaa

  41. Pelkäämätön soturi 29.12.2020 16:31
   Tulos: +63 (81 ääntä)
   Tylsimys: Hirveetä on veganistien liha-addiktio että täytyy lihanhimoa paikata korvikkeilla. Rehti ja reipas sekasyöjä voi paremmin syömällä vegaanisen vaiheen iskiessä rehellistä kasvisruokaa. Tofu on täysin tarpeeton keksintö. Ainesosat halpaa palmuöljyä, GM-tärkkelystä ja epämääräisiä lisäaineita. Ja [...]
     ...ja tofu on tosiaan tehty soijapavuista, se ei ole palmuöljyä tai GM-tärkkelystä nähnytkään. Vai onko tässä tasapuolisuuden nimessä, kun postaus teki idiootin vegaanista, sekasyöjät tekemässä idiootteja itsestään kommenteissa?

   Lainaa

  42. Skitso marja 29.12.2020 17:31
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   Kahju pelikaani: ...Ruoanlaitossa on kyse kuitenkin makuasioista, kieliopissa ei onneksi vielä ole. Muuten miellä olisi Cannoja maa täynnä.
   Olen samaa meiltä.

   Lainaa

  43. Sulaton ampiainen 29.12.2020 18:17
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   K: Kannattaa tsekata alta myös muita reseptejä, erityisesti minttu-suklaaleivokset. Voin kertoa että on tosiaan vaikeuksia käyttää, kun tietoa on vielä vähemmän kuin bataattilaatikkoreseptissä 😄
   Pavolovan ohje oli myös aika mahtava. Tai no, siinä ei ollut ohjetta eikä aineosaluetteloa ollenkaan...

   Lainaa

  44. Sulaton ampiainen 29.12.2020 18:21
   Tulos: +12 (22 ääntä)
   Mel: Floran resepti on ikivanha ja hyväksi todettu. Muistan kun melkein 40 vuotta sitten isoäitini kertoi reseptistä, mutta silloin sen nimi oli vielä naulakeitto.
   Tuskinpa on bataattilaatikkoa koskaan miksikään keitoksi kutsuttu...

   Lainaa

  45. Askarruttava ankerias 29.12.2020 19:28
   Tulos: +62 (78 ääntä)
   Tanita: Miksi vegaanien on pakko toitottaa olevansa vegaaneja.täytyykin itse liimata pekoni paketteja autoon kiinni, että ihmiset että olevani lihansyöjä
   Kyllä jokaisessa vegaaniseenkin ruokaan liittyvässä postauksessa ja mainoksessa on aina joku sekasyöjä öyhöttämässä, miten ei ikinä lopeta lihan ja maitotuotteiden syömistä eikä niitä voi millään korvata. Parhaissa tapauksissa postaavat vielä jonkun ikivanhan meemin siitä, miten vegaanien täytyy aina joka tilanteessa päästä ilmoittamaan olevansa vegaaneja.

   Lainaa

  46. Voitokas papaija 29.12.2020 21:35
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Rakas lammas: Floran vastauksesta tuli mieleen Asiakaspalvelu Suomi.
   Floran algoritmi on miltei parempi kuin jälkimmäisen moka-akan keitoton keitto.

   Lainaa

  47. Tulos: -27 (51 ääntä)
   Särkymätön alpakka: Viimeisen kerran. Hyvin harva alkaa kasvissyöjäksi/vegaaniksi sen takia, että ei pidä liharuoista. Yleensä syynä on esim. eläinten oikeudet, joka ei tarkoita sitä että yhtäkkiä ei enää tykkääkkään siitä miltä nakkikeitto maistuu. Tuskin kukaan (tai ainakin hyvin harva) odottaa kasvispihvin maistuvan [...]
   Jäin lukemaan tätä kommenttia useita kertoja, mutta en vieläkään ihan hahmota, miten vastaus liittyi lainattuun kommenttiin. Eihän kirjoittaja väittänyt mitään liittyen vegaaniksi alkavien lihamakuun tai sen puutteeseen, vaan toi esille ihmettelevänsä, miksi lihaa huonosti maultaan imitoivia kasvistuotteita tehdään (vrt. että kasvissyöjät suosisivat perinteistä kasvisruokaa). 
   Ja kyllä, ymmärrän, että mielestäsi lihaa imitoivat tuotteet tarjoavat mahdollisuuden perinteisten liharuokien tekemiseen korvikkeella, joiden kukaan ei edes oleta olevan aidosti lihan makuisia. Mutta yhdyn ainakin osittain alkuperäisen kirjoittajan mielipiteeseen ja ihmettelen, että jos kasvislasagneen voisi käyttää vaikka soijarouhetta eikä "kasvisjauhelihaa", miksi tätä jälkimmäistä tuotettaisi, ellei juuri imitoimaan lihan makua ja tekstuuria? 
   Särkymätön alpakka: Viimeisen kerran. Hyvin harva alkaa kasvissyöjäksi/vegaaniksi sen takia, että ei pidä liharuoista. Yleensä syynä on esim. eläinten oikeudet, joka ei tarkoita sitä että yhtäkkiä ei enää tykkääkkään siitä miltä nakkikeitto maistuu. Tuskin kukaan (tai ainakin hyvin harva) odottaa kasvispihvin maistuvan [...]
   Mutta siis, jos sinun mukaasi feikkinakkikeitto ei maistu eikä sen kuulukaan maistua aidolta nakkikeitolta, niin miten kasvissyöjien lihaisan nakkikeiton himo tulisi taltutetuksi sen avulla? 
   Olen ihmetellyt vähän samaa kuin alkuperäinen kirjoittaja. Miksi esim  rehellisten kasvispihvien sijaan käytetään feikkilihapihviä, kun se ei kuitenkaan riittävästi imitoi lihaa? 
   Tai miksi kasvislasagneen pitää käyttää feikkijauhelihaa eikä soijarouhetta? Todennäköisesti lopputulos on maun osalta aika sama molemmissa, eikä annos maistu kumpaakaan käytettäessä lihalta. 
   Toki makuasioitahan nämä ovat ja hyvä, että jokaiselle löytyy jotakin.

   Lainaa

  48. Soinniton ananas 29.12.2020 23:51
   Tulos: +50 (62 ääntä)
   Liuho hai: Jäin lukemaan tätä kommenttia useita kertoja, mutta en vieläkään ihan hahmota, miten vastaus liittyi lainattuun kommenttiin. Eihän kirjoittaja väittänyt mitään liittyen vegaaniksi alkavien lihamakuun tai sen puutteeseen, vaan toi esille ihmettelevänsä, miksi lihaa huonosti maultaan imitoivia [...]
   Itselle näistä tulee lähinnä vaihtelua ainaiseen soijaan: kauraa, härkäpapua jne. Maku on yksi asia (jossa tärkeintä ehkä umamisuus), mutta itse koen kasvissyöntiin siirtymistä helpottaneen tutun helpot muodot ja rakenteet - ei ole siis tarvinnut alkaa keksiä ruokia uudelleen, vaan "pihvi" + muusi ja "nakki"soppa ovat mahdollisia edelleenkin.

   Lainaa

  49. Soinniton ananas 29.12.2020 23:52
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Maun ei ole niin tärkeä olla aivan yksi yhteen, kunhan on maittava kumminkin.

   Lainaa

  50. Harteeton tomaatti 30.12.2020 8:27
   Tulos: +26 (32 ääntä)
   Liuho hai: Jäin lukemaan tätä kommenttia useita kertoja, mutta en vieläkään ihan hahmota, miten vastaus liittyi lainattuun kommenttiin. Eihän kirjoittaja väittänyt mitään liittyen vegaaniksi alkavien lihamakuun tai sen puutteeseen, vaan toi esille ihmettelevänsä, miksi lihaa huonosti maultaan imitoivia [...]
   Eiköhän niihin pitkälti vaikuta juuri se maku ja tekstuuri, ja nimenomaan yleisesti, ei mikä vastaa eniten lihaa. 
   Jotkut tykkää enemmän soijarouheesta, toiset kasvisjauhiksesta. Jotkut käyttää molempia eri ruokiin. Toisilla maha ei edes kestä soijaa, minkä vuoksi valitsee soijattoman kasvisjauhiksen.
   Esimerkiksi voisin ottaa burgerit, niissä vain  "feikkilihapihvi" vaan maistuu paljon paremmalta kuin perinteiset kasvispihvit. 

   Lainaa

  51. Tulos: -12 (16 ääntä)
   Frodo: Aika jännä et joku ei tykkää sopan liemestä! Eipä siinä mitään. Ihan turhaa jää Natalia jankuttamaan. Myöskin ihan turhaa korjaa Aira Natalian kielioppia. Olipa hämmentävä setti kokonaisuudessaan. Syököhän joku muu perheessä sen liemen...🤔
   Sanoite väärä! Myoskin ihan turha korja Aira Natalian Kieliopia!

   Lainaa

  52. Aivoton susi 30.12.2020 11:54
   Tulos: -6 (24 ääntä)
   Frodo: Aika jännä et joku ei tykkää sopan liemestä! Eipä siinä mitään. Ihan turhaa jää Natalia jankuttamaan. Myöskin ihan turhaa korjaa Aira Natalian kielioppia. Olipa hämmentävä setti kokonaisuudessaan. Syököhän joku muu perheessä sen liemen...🤔
   Sit se ei oo keittoa, jos ei lientä syö. Yksinkertaista.

   Lainaa

  53. Himoton koira 30.12.2020 12:26
   Tulos: -21 (37 ääntä)
   Tanita: Miksi vegaanien on pakko toitottaa olevansa vegaaneja.täytyykin itse liimata pekoni paketteja autoon kiinni, että ihmiset että olevani lihansyöjä
   Koska monelle ihmiselle vegaanius tuntuu olevan jokin saavutus ja he kuvittelevat olevansa parempi ihmisiä.
   Toki on sallittua mainostaa olevansa vegaani, jos on esim juhliin menossa, jotta järjestäjä valmistautuisi erikoisruokavalioihin. 

   Lainaa

  54. Vissi oliivi 30.12.2020 13:42
   Tulos: +38 (46 ääntä)
   20 vuotta kasvisruokavaihtoehtoina koulu- ja työpaikkaruokaloissa sekä ravintoloissa oli käytännössä sienipihvi (yök) tai juurespihvi. Kumpikaan niistä ei pysynyt koossa grillatessa, vaan sain aina tyytyä kasvisvartaisiin ym. missä kasvis on sellaisenaan grillissä. Proteiinit piti järjestää erikseen. Viitisen vuotta oli kausi, kun markkinoilla oli kaksi erilaista kasvisnakkivaihtoehtoa, joista toista sai yleisesti kaupoista ja toista erikoiskaupoista kaupungissa käydessä. Toinen näistäkään ei pysynyt koossa grillissä. Olen iloinnut valtavasti tästä nykyisestä trendistä, jossa koko ajan tulee erilaisia kasvispihvejä ja makkaroita markkinoille. Sehän on se tuotteen muoto tärkeintä. Ei kukaan jaksa jatkuvasti itse vääntää soijarouheesta tai jauhelihasta pihviä, kun voi ostaa valmiin tuotteen ja lykätä grilliin tai sämpylän väliin. Vihdoinkin, kaikkien näiden vuosien jälkeen saan valita ravintolassa sitä, mitä tekee mieli. Vähintään kahdesta vaihtoehdosta. Myös grilliin saan valita ruokani maun, en koossapysymisen perusteella. Tämä on valtavan tärkeää - ei tarvitse tyytyä siihen yhteen vaihtoehtoon ja makuun jokaikinen kerta, kaikkialla kodin ulkopuolella. Se ei ole yhdeltäkään lihansyöjältä pois, että minäkin olen saanut lähes 30 vuoden vegaaniuden aikana nauttia ravintolassa käymisestä viimeiset vuodet. Päinvastoin, nyt voin lähteä mukaan, kun pyydetään ravintolaan ystäväporukalla, eikä tarvitse jäädä kotiin sen takia, ettei ravintolassa osata tehdä ruokaa minulle.

   Lainaa

  55. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Tylsimys: Hirveetä on veganistien liha-addiktio että täytyy lihanhimoa paikata korvikkeilla. Rehti ja reipas sekasyöjä voi paremmin syömällä vegaanisen vaiheen iskiessä rehellistä kasvisruokaa. Tofu on täysin tarpeeton keksintö. Ainesosat halpaa palmuöljyä, GM-tärkkelystä ja epämääräisiä lisäaineita. Ja [...]
   Tää on pakko nostaa ihan vaan sanoakseni, ettei tofu ole lihankorvike. Tää "tarpeeton keksintö" on n. 2000 vuotta vanha. Vaikka meillä länsimaissa sitä syökin pääasiassa kasvissyöjät, se on kuitenkin ihan oma ruoka-aineensa. Se kokataan ihan omalla tavallaan eikä se yritä muistuttaa lihaa sen enempää kuin mätitahnakaan yrittää muistuttaa hummusta. (Ja oikein kokattuna on muuten tosi hyvää. Suurin osa vaan ei tunnu tietävän miten tofua laitetaan, ja nekin jotka tykkäisivät tofusta luulevat sitten että se on pahaa.)

   Lainaa

  56. Mäntylahti-Piiras 30.12.2020 15:01
   Tulos: -9 (15 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Mä olen tässä yrittänyt tutustuttaa itseäni noihin korvikkeisiin välillä koska "eroa et huomaa".Olen todennut että joko ei omista hääviä makuaistia (tai tekstuuri on erilainen) jos näin väittää tai sit vaan valehdellaan itselle niin kauan että uskotaan. Tämä nimenomaan korvikkeissa. Kyllähän [...]
   itse testasin taannoin Hesen veke juustohampurilaisen, olihan se ihan syötävä euron burgeriksi mutta siihen se sitten jäikin, ehkä kurkkumajoneesin käyttö olisi auttanut mutta kun pitää olla vegaani tuote niin majoneesikin korvattu vegaanilla...

   Lainaa

  57. Mäntylahti-Piiras 30.12.2020 15:09
   Tulos: -15 (25 ääntä)
   Sulatettu kavioeläin: Ihan yhtä "lisäainemössöä" ne tavallisetkin nakit on. Huvittaa kun nämä vannoutuneet lihansyöjät dissaa kasvisruokia siitä että ne on "niin prosessoituja". Ei se sun HK:n sininenkään sellaisenaan mistään eläimestä tipahda, ihan yhtä prosessoitua se on kuin vegemakkaratkin.
   just joo, että vaihtoehtoja on maailmassa tasan kasvisperäinen korvike ja HK:n sininen

   Lainaa

  58. Mäntylahti-Piiras 30.12.2020 15:20
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Jonne: Miksi ei saisi huomauttaa siitä että kirjoittaa sanoja väärin? Koska Natalia kirjoittaa jo ihan hyvää suomen kieltä, niin kaksoiskonsonantin hallitsemalla se voisi olla tulevaisuudessa jo oikein mallikasta!
   tämä, itseäni häiritsee jos tekstissä on sama v***n kirjoitusvirhe kymmeneen kertaan, kun asiasta sitten huomauttaa että tiesitkös että tuossa tekstissä on sama virhe kymmeneen kertaan ja että kyseinen virhe itseasiassa muuttaa sanan merkityksen (esimerkkinä englannin kielessä "where" kymmeneen kertaan kun muun tekstin perusteella pitäisi olla "were"), niin eikös heti alka itku ja valitus että tekstin kirjoittajalla on lukihäiriö (joka ilmeisesti vaikuttaa ainoastaan kirjoittajan kykyyn kirjoittaa se yksi sana oikein-) ja että itselläni ei ole varaa valittaa kun unohdin päättää kommenttini pisteeseen.

   Lainaa

  59. Mäntylahti-Piiras 30.12.2020 15:33
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Harteeton tomaatti: Esimerkiksi voisin ottaa burgerit, niissä vain  "feikkilihapihvi" vaan maistuu paljon paremmalta kuin perinteiset kasvispihvit.
   testasin hesen veke juustohampurilaisen, olihan se pihvi parempi kuin ne koulun puutarhurin pihvit (mikä ei kyllä ole korkea rima ylittää) mutta ei se kyllä täyttänyt ruoan ensimmäistä tehtävää eli nälän lykkäämistä x ajalla myöhemmäksi.

   Lainaa

  60. Lentävä lapamato 30.12.2020 15:43
   Tulos: +6 (22 ääntä)
   Kommenttiosiot alkaa nykyään menemään epämielyttäviksi ympäri internettiä, kun sivuston pitäisi olla huvitusta varten, mutta sitten sakki päätyy aina paasaamaan jostain ideologioista, maailmanpelastuksesta ja ties mistä, kuin että vain otettaisiin huumorilla ne asiat ja hoidettaisiin keskustelut sitten niihin tarkoitetuilla foorumeilla. Tähän on tietty syynä se, että niillä erilaisilla foorumeilla ja alustoilla pyörii samanmielistä sakkia, kun taas tälläisille sivustoille päätyy vähän kaikenlaisia tyyppejä ja äkkiä ei ideat kohtaakkaan, jolloin syntyy sitä vääntöä. En sitten tiedä onko se hyvä vai huono asia, mutta jotenkin menee se kommentoinnin ja lukemisen maku, kun takerrutaan joihinkin aivan sivuseikkoihin ja johdetaan keskustelu aivan muualle.

   Lainaa

  61. Pelkäämätön soturi 30.12.2020 22:45
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Lentävä lapamato: Kommenttiosiot alkaa nykyään menemään epämielyttäviksi ympäri internettiä, kun sivuston pitäisi olla huvitusta varten, mutta sitten sakki päätyy aina paasaamaan jostain ideologioista, maailmanpelastuksesta ja ties mistä, kuin että vain otettaisiin huumorilla ne asiat ja hoidettaisiin keskustelut [...]
     Itse olen eri mieltä. (Sosiaalinen) media on kuplaantunut ihan hirveällä tavalla; mitä ihmeen iloa siitä on että puolet meistä huutaa vegaanisivuillaan siitä miten liha on murha, ja toinen puoli omalla puolellaan siitä miten vegaanit ovat saatanan punavihreitä ituhippejä jotka kuolevat nälkään kuten oikein on? (Tai minkä aiheen nyt milloinkin keksimme, en ole varma miksi juuri vegaanit niin polarisoivat porukkaa, ottaen huomioon ettei kukaan ole vielä ehdottanut että muiden syömisiä kuin omiaan pitäisi muuttaa. Virallinen suositus on toki lihan vähentäminen, mutta ei kukaan siitäkään ota ideologista hernettä että suolaa pitäisi vähentää). Onko kellekään mitään hyötyä siitä, jos on kaivautunut poteroon, että kymmenen tyyppiä ojentaa lisää lapioita? 
     Tämä on varmaan about kohtelian netin nimetön palsta jonka tiedän (joskin myönnän etten tiedä montaa), ja tänä ihanana aikana kun edes tätien kanssa ei voi kinata joulupöydässä -joka olisi normaalielämässä terveempi mahdollisuus keskustella toisen kuplan kanssa ryhtymättä huutamaan -tämä on ihan hyvä paikka olla eri mieltä ilman että kaikki riistäytyy hallinnasta. Ihmiselle on hyväksi oppia olemaan eri mieltä sovussa. 
     Sitä paitsi, eihän kommenttiosastoa tarvitse lukea?

   Lainaa

  62. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: testasin hesen veke juustohampurilaisen, olihan se pihvi parempi kuin ne koulun puutarhurin pihvit (mikä ei kyllä ole korkea rima ylittää) mutta ei se kyllä täyttänyt ruoan ensimmäistä tehtävää eli nälän lykkäämistä x ajalla myöhemmäksi.
   Sen kyllä ymmärtää jos niissä ei ollut edes oikeaa puutarhuria.

   Lainaa

  63. Tervetullut undulaatti 31.12.2020 3:05
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Junala: Mikä "keito"? ikinä kuullukkaan. eikö se ole "keitto"?
   Kaikenmaailman vegaani-sekaaniöyhötystä ja kirjoitusvirheiden pilkkaamista. 
   Ulkomailla usein ruoka-annokseen kuuluvat keitetyt vihannekset. Tästä oli kyse. Keitto on keittoa ja keitetyt vihannekset ovat keitettyjä vihanneksia. 

   Lainaa

  64. Itseasiassa 2.1.2021 20:31
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Vastaakohan noihin palautteisiin nykyään joku botti? Lähetin yhteen ruokaketjuun palautetta, että voisiko vaikka niiden nettisivuilla lukea tarkemmin mitkä ruuat on saatavina Suomessa erittäin yleisen ruokarajoitteen mukaan, jotta voisin itse katsoa tilauksen etukäteen. Pari kertaa kun ravintolassa myyjät ovat menneet sekaisin ja alkanut loputon selvittely, kun kävin tilaamassa ruokaa. Lopulta tarjottiin yhtä vaihtoehtoa vaikka tiedän jo itsekin että niitä on kyllä enemmän, en vain tiedä mitä. Ei se tietenkään työntekijöiden vika ole, jos tämä ei ole kuulunut perehdytykseen, mutta toivoisin kaikkien pääsevän tilanteesta helpommalla. Palautteeseen vastattiin, että kiva kun asioit meillä, henkilökuntamme auttaa mielellään tilauksesi kanssa. Joten ei mitään hyötyä... Onneksi naapuriketjussa osataan paremmin, pitää varmaan mainita ensi kerralla, kun lähetän viestiä sille botille.

   Lainaa

  65. Ei-vegaani 3.1.2021 19:39
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tämän reseptin käyttämisessä on ehkä vielä vähän enemmän vaikeuksia: https://www.flora.com/fi-fi/flora/recipes/vegaaninen-ja-lempean-tulinen-bataatti-kookospiirakka-195793

   Lainaa

  66. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Ei-vegaani: Tämän reseptin käyttämisessä on ehkä vielä vähän enemmän vaikeuksia: flora.com/fi-fi/flora/recipes/vegaaninen-ja-lempean-tulinen-bataatti-kookospiirakka-195793
   😄 Parasta ovat nuo alkuhehkutukset, jotka johtavat vain pettymykseen.

   Lainaa

  67. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jesus: Ehdin olla jo tyytyväinen ettei kukaan turhaan korjaa Natalian kirjoitusvirheitä, mutta siinähän seki taas meni viimeisessä lauseessa.
   Sama juttu, ihan feissarimokien arvoinen päivitys.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bataattilaatikko, flora, joulu, kaakao, kasvisruoka, keitto, liemi, liivate, resepti, vaahtokarkit, vegaanit