Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 33

Poikani laittautui kuvauspäivää varten...
Vanhempainilta, osa 33

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Aasiantuntija 24.11.2020 0:28
   Tulos: +39 (155 ääntä)
   Miksi luoda kysely mihin ei ole oikeaa tai väärää vastausta.

   Lainaa

  2. heimosenkeimo 24.11.2020 0:46
   Tulos: +421 (433 ääntä)
   tuo muksun tukka on just hyvä nyt, ei muuta kun valokuvaukseen ja sit saa vanhempana katsoa että mitä tuli tehtyä.

   Lainaa

  3. Tulos: +233 (251 ääntä)
   Vauva vai taapero? a) Kyllä b) Ei

   Lainaa

  4. Tornipöllö 24.11.2020 1:09
   Tulos: +414 (422 ääntä)
   Eletään kyllä turmion aikoja, kun vanhemmat opettavat lapsilleen että heidän mielipiteillään on merkitystä, etenkin asioissa jotka vaikuttavat heihin itseensä jollain lailla.

   Lainaa

  5. Tulos: +153 (219 ääntä)
   "2,5wattinen turpoahdettu pershedelmä" Ei jumalaut! Tätä mä käytän, jos joskus erehdyn jälkikasvua hankkimaan

   Lainaa

  6. Puukotettu rotta 24.11.2020 3:50
   Tulos: +182 (194 ääntä)
   Kyllähän tuossa kai Marialla jotain perää on, näin kun itse kuulunut sellaisiin nuoriin ettei paljoa valittu kun sillä mentiin mihin oli varaa ja yleensä tilaisuuden ja alennuksien mukaan... Ja se kiusaaminen on se ongelma eikä merkkivaatteiden saamatta jääminen... Mutta en kyllä silti ymmärrä mitä haittaa siinä on sen nuoren mielipidettä kysyä jos kerta valinnanvaraa on. Jos tilanne on ettei sillä ole pakko mennä mitä saa niin onhan se nyt aina parempi ostaa mieluista puettavaa joka sitten tulee kanssa käyttöön ja jättää se ostettavaksi jollekulle jolla sille on oikeasti tarvetta, ennemmin kuin ottaa nurkkiin homehtumaan.

   Lainaa

  7. Sukukypsä kantojuhta 24.11.2020 4:25
   Tulos: +116 (128 ääntä)
   Miksi oi MIKSI pitää kirjoittaa niin ÄRSYTTÄWÄLLÄ TAWALLA

   Lainaa

  8. Laimennuslusikka 24.11.2020 5:01
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   Voi ku tohon feissarimokienki kyselyyn ois pistetty noi kyllä ja ei vastaukset!

   Lainaa

  9. Tulos: +106 (108 ääntä)
   Minulla ei ollut edes vanhemmat mukana vaateostoksilla enää 7. luokasta eteenpäin. Joko ostin omilla kesätyörahoilla tai sain vähän rahaa mukaan kera saatesanojen, että tämän verran saat talvitakkiin käyttää ja jos jää yli, lopulla saat ostaa jotain muuta vaatetta mitä tarvitset. En ollut kovin varakkaasta perheestä, mutta tienasin itse ja vanhemmat opettivat vastuullista rahankäyttöä. Omat nuoreni eivät ole olleet niin itsenäisiä, olen ollut mukana maksamassa. Ovat he saaneet valita, niin että ylähintaraja on annettu ja älyttömyyksille olisi tietysti sanottu ei, mutta ei he älyttömyyksiä ole halunneet.

   Lainaa

  10. Tulos: +78 (78 ääntä)
   Aasiantuntija: Miksi luoda kysely mihin ei ole oikeaa tai väärää vastausta.
   b) Ei

   Lainaa

  11. Tulos: +135 (137 ääntä)
   Ei Maria nyt ihan ymmärä. Ei minun vanhemmillani ollut varaa ostaa merkkivaatteita, mutta kyllä me silti itse saatii vaatteet valita, vaikka ne sitten olikin aina niitä kaupan halvimpia.

   Lainaa

  12. Tulos: -19 (69 ääntä)
   No ei 2.5 v ole kumpikaan. Vauva ei osaa kävellä ja taapero taapertaa nimensä mukaisesti, eli kävelee, muttei kunnolla. Alle 1v on vauvoja ja 1-1.5 v vois olla taaperon ikä jos nyt joku edes tollasta termiä viitsii käyttää. Mulle ne on ollu lapsia aina. Iän olen määrittänyt sillä kuinka kauan aikaa sitten ne on syntyneet, en millään termillä.

   Lainaa

  13. Ylipitkä kolibri 24.11.2020 8:22
   Tulos: +130 (130 ääntä)
   En minä kyllä nyt ihan ymmärrä yhteyttä nuoren mielipiteen kysymisen ja merkkivaatteiden välillä. Meidän perhe oli todella köyhä, kun olin nuori ja kyllä minä lähtökohtaisesti sain itse valita silti vaatteeni, vaikkei ne merkkivaatteita olleetkaan. Sehän nyt ihan parasta olisi kun äitini olisi vaatteeni valinnut, kun meillä nyt oli hyvin erilainen näkemys kivoista vaatteista. Vaikkei ne merkkivaatteita olisikaan, niin kai ne nyt sentään saa olla sellaiset, mitkä sopii nuoren tyyliin, identiteettiin tai mihin nyt ikinä kokevatkaan haluavansa sen sopivan.

   Lainaa

  14. Tulos: -6 (48 ääntä)
   Aasiantuntija: Miksi luoda kysely mihin ei ole oikeaa tai väärää vastausta.
   Koska kysytään mielipidettä. Maria väittää ihan tosissaan, että asioita ei saa myytyä jos niille on jatkuvaa kysyntää. Pelkästään tuossa väitteessä on niin monta asiaa väärin, että on vaikea kuvitella sen muita juttuja yhtään järkevämmäksi.

   Lainaa

  15. Tulos: +81 (85 ääntä)
   Käsitin Annin jutun lähinnä kritiikiksi ÄiTyLeiden tavalle kirjoittaa lasten ikä kirjaimella W eikä v. Kun sehän on watin lyhenne eikä mikään "wuotta". Että olisiko siksi vaihtoehdot noin höhlät. Tai sitten ne vaan on äityleitä.

   Lainaa

  16. Tulos: +85 (85 ääntä)
   On kulunut 31 vuotta siitä, kun sain mielestäni hyvän idean leikata itselleni otsatukan rippikuvaa varten. Vieläkään en pysty irvistämättä katsomaan sitä kuvaa. Joten ei Susannalla mitään hätää ole.

   Lainaa

  17. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Annilla oli ikä väärin, 2,6 W tietysti.

   Lainaa

  18. Tulos: +46 (54 ääntä)
   jukkapalmu: No ei 2.5 v ole kumpikaan. Vauva ei osaa kävellä ja taapero taapertaa nimensä mukaisesti, eli kävelee, muttei kunnolla. Alle 1v on vauvoja ja 1-1.5 v vois olla taaperon ikä jos nyt joku edes tollasta termiä viitsii käyttää. Mulle ne on ollu lapsia aina. Iän olen määrittänyt sillä kuinka kauan aikaa sitten ne on syntyneet, en millään termillä.
   Googlaamalla selviää, että virallisemmat tahot pitävät taapero- ja leikki-iän rajana noin 2,5 ikävuotta. Meidän nuorin on nyt sen ikäinen ja tosiaan voi sanoa että on tässä syksyn aikana siirtynyt leikki-ikään. Kävellä on osannut sujuvasti vuoden verran, samoin puhua, mutta leikeissä on tapahtunut selvä harppaus kehittyneempään, tunteita ja päivän tapahtumia käsittelevään suuntaan juurikin siinä kohtaa kun 2,5 ikävuotta tuli täyteen.

   Lainaa

  19. Tulos: -25 (45 ääntä)
   Marian ratkaisu koulukiusaamiseen on seuraava: Äiti hoitaa nuoren vaateostokset, ettei vaan tuu merkkivaatteita koska lapsi saattasi jo pitä niitä. Joten haetaan kirpparilta levikset ja loput UFFin laatikolta käydään sukeltelemassa talteen. Nyt kun 95% muista vanhemmista ei oiken ole kiinnostunut niin hippeilystä ja on rahaa niitä uusia vaatteita edelleen osaaa, niin siinä teki, Maria kivat lapselleen, kun kaikilla muuilla edelleen ne merkkivaatteet ja Marian Lapsi Sarajevo 1984 villapaidassa istuu taas kerran rostiksessa.

   Lainaa

  20. Iätön maahinen 24.11.2020 11:09
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Tietysti jos tietää tosi hyvin minkälaisia vaatteita lapsi käyttää ja mistä pitää, niin voihan niitä ostaakin itse. Mutta vaikka antaisikin lapsen ostaa omat vaatteensa vanhempien rahoilla tai omillaan, niin ei sekään tarkoita sitä että se olisi heti menossa ostamaan jotain satasen merkkifarkkuja varsinkaan jos perhe ei ole mitenkään erityisen varakas. Ei oikein kuulosta siltä että tyypillä olisi hirveästi luottamusta omiin lapsiinsa. En minäkään välttämättä luottokorttiani antaisi käteen mutta jos antaa viiskymppiä ja sanoo että käy ostamassa housut ja vaikka joku paita niin mikä vika.

   Lainaa

  21. Pelkäämätön soturi 24.11.2020 11:16
   Tulos: +64 (70 ääntä)
   Toj Karin: Koska kysytään mielipidettä. Maria väittää ihan tosissaan, että asioita ei saa myytyä jos niille on jatkuvaa kysyntää. Pelkästään tuossa väitteessä on niin monta asiaa väärin, että on vaikea kuvitella sen muita juttuja yhtään järkevämmäksi.
     Pakko olla Toj Karinin kanssa samaa mieltä -kaikkea sitä sattuukin. Tuo postaus ei ole vain ikävä (kuten kaikki muut sanovat, miksei nuori saisi valita omia vaatteitaan, budjetin ja terveen järjen puitteissa tietenkin), mutta myös järjetön. Sikäli kuin idiootti-suomi-idiootti käännöskoneeni toimii, Maria yrittää selittää ettei saa vaatteita myydyksi, koska muiden lapset eivät niitä halua, ja siksi on väärin kysyä lapsilta mitä he haluavat. Eli Maria on ostanut jälkikasvuilleen kelvottomia räsyjä, ja vaatii nyt, että muidenkin jälkikasvu pitäisi pakottaa sellaisia pitämään, koska muuten hän ei saa niitä myydyksi. Muu on koulukiusaamista.

   Lainaa

  22. It's a deal 24.11.2020 12:08
   Tulos: +65 (69 ääntä)
   Minuakin ärsyttää, kun en saa myytyä asioita, joita saaja ei halua. Monet hyvät kaupat pilalla. Eihän kukaan pääse ikinä eroon kamoistaan, jos aletaan ihan kyselemään vastaanottajaltakin. Mihin tämä maailma on menossa?

   Lainaa

  23. Susiruma riesa 24.11.2020 15:56
   Tulos: +5 (23 ääntä)
   Toisaalta jälkikäteen olen usein miettinyt, että äiti MIKSI annoit mun itse valita vaatteeni?? Pikkukylässä olis saanut vähemmän turpaansa kun olisi edes näyttänyt ihmiseltä.

   Lainaa

  24. dazedconfused 24.11.2020 17:14
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Jyrkkä ehkä.

   Lainaa

  25. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Susiruma riesa: Toisaalta jälkikäteen olen usein miettinyt, että äiti MIKSI annoit mun itse valita vaatteeni?? Pikkukylässä olis saanut vähemmän turpaansa kun olisi edes näyttänyt ihmiseltä.
   Oliko nimesi Feissarimokien nimikoneen antama vai itse keksitty? Meinaan jos oli mokien automaattinimi niin jopas sattui osuva 😅 (siis viestiisi nähden, en hauku sinua rumaksi)

   Lainaa

  26. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Näin lapsetonta ihmistä ihmetyttää, onko se nyt kovin kauheaa, jos lapsi/taapero/whatever vähän hiuksiaan leikkelee. Onpa hassu tarhakuva jota muistella. Pitääkö kaiken olla aina niin vakavaa? Jos ei saksilla pysyvää vahinkoa tee itselleen tai muille niin hiukset kasvaa kyllä takaisin.

   Lainaa

  27. Siistimätön käärme 24.11.2020 20:36
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   2.5 W taitaa olla keskonen. Normaali kasvuinen vauva kuluttaa noin 110 kcal / kg / vrk, joten 3 kiloinenkin vauva kuluttaa noin 330 kcal / vrk eli sellaiset 1482 kJ / vrk, josta saadaan laskettua tehoksi noin 17 wattia. Vauvojen kasvu tosin sotkee tuota laskelmaa. Mutta kyseessä saattaisi kuitenkin olla pieni keskonen. Taapero se ei ainakaan ole.

   Lainaa

  28. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Mie en saanu (ei kylläkään edes kiinnostanut) valita lapsena vaatteita. Niitä vaan ilmestyi kaappiin, enimmäkseen sukulaisten nurkista, koska äitee inhosi shoppailua. Siinä sitten kuljin ties missä rumissa resuissa ja näytin koulukuvia myöten milloin miltäkin liikennemerkiltä, ja ihmettelin miks koulussa kiusataan :( Omaa 8-wattista tytärtä ei myöskään vaatteet paljoa kiinnosta. Mutta sen puolesta katson hyvin tarkkaan, että kuteet on siistejä, "muodikkaita" vaikkei varsinaisia merkkivaatteita, ja että ne edes jotenkin sopivat yhteen. Joskus tytär antaa suuntaviivoja, kuten "mekko jossa on tasku" tai "jotain synkkää ja goottista" ja toteutan sen toiveita ilomielin.

   Lainaa

  29. Jäävi liitu 24.11.2020 22:47
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   2,5w on kaks-ja-puol-viikkonen. Eli 17,5d beibi, puol vuorokautta enää ja täys 18 päivää täynnä kohdun ulkopuolella! Vastaus on siis kyllä.

   Lainaa

  30. Harvennettu mandariini 25.11.2020 7:22
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Ei saa Seppo-tukkaa Susannan pojalle kun näyttäis olevan jo valmiiks sivuilta lyhyet hiukset.

   Lainaa

  31. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Tuo vauvataaperojuttuhan on uusinta vuosien takaa. Löytyy täältä Feissarimokistakin.

   Lainaa

  32. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Juttelin tuossa entisen kollegan kanssa ja hän kertoi serkuistaan (tätinsä lapsista), jotka eivät saaneet pienenä valita omia vaatteitaan. Perhe ei ollut köyhä, lapset saivat harrastaa mm. jääkiekkoa, taitoluistelua ja ratsastusta, mutta jostain syystä vaatteisiin käytettiin rahaa minimaallisen vähän. Perheen äiti oli töissä kunnalla siivoojana, ja kiersi useita kohteita joissa oli löytötavaralaatikot, kuten uimahalleja, kouluja, päiväkoteja, urheilutaloja jne. Sieltä sitten löytyi pipoja, hanskoja, sukkia, paitoja, takkeja (kuka unohtaa talvella takkinsa uimahalliin?) ja ties mitä. Niillä lapset sitten kätevästi vaatetettiin. No, kuten arvata saattaa, iän karttuessa ei lapsia enää hirveesti napannut pukeutua löytötavaroihin, varsinkaan sen jälkeen, kun perheen vanhinta poikaa syytettiin koulussa jonkun ison pojan nahkahanskojen varastamisesta (hanskat olivat Hienot ja ne oli ostettu Ulkomailta) vaikka iso poika oli ne itse unohtanut jonnekin ja perheenäiti otti löytötavaroista parempaan talteen. Yläasteiässä perheen lapset tekivät jo apinan raivolla kesätöitä saadakseen himoitsemiaan merkkivaatteita, sillä kotoa ei niihin herunut rahaa. Lasten kasvettua perheen äiti lakkasi haalimasta lastenvaatteita, kunnes lapset alkoivat saada omia lapsia. Kollega kertoi eräistä syntymäpäiväjuhlista, joissa tämä nyt hyvää tarkoittava isoäiti antoi vanhimman pojan pienelle tyttärelle lahjaksi käytettyjä lasten sukkahousuja, peräisin löytötavaralaatikosta. Nuori isä sai sellaisen hepulin, että kollegani ei tiennyt itkeäkö vai nauraa. Lopulta oltiin päästy jonkinlaiseen sopuun, kun isoäiti myöntyi siihen, että poika ja hänen vaimonsa pystyvät hankkimaan lapsilleen vaatteet ihan ite.

   Lainaa

  33. Tulos: +28 (28 ääntä)
   Kummikäki: Juttelin tuossa entisen kollegan kanssa ja hän kertoi serkuistaan (tätinsä lapsista), jotka eivät saaneet pienenä valita omia vaatteitaan. Perhe ei ollut köyhä, lapset saivat harrastaa mm. jääkiekkoa, taitoluistelua ja ratsastusta, mutta jostain syystä vaatteisiin käytettiin rahaa minimaallisen [...]
   Aika erikoista, jos siivooja kollaa löytötavaroista lapsilleen vaatteita. Ellei sitten kyse ole siitä että ne on ollu siellä löytötavaralaarissa jo todella kauan, vaikkapa vuoden. En yhtään ihmettele että on syytetty varastamisesta, jos sieltä on hamstrattu esim. viikon-parin päästä kalliit hanskat (tarina ei toki kerro kuinka pitkä aika oli kulunut).
   Toisaalta siivoojan palkka ei häävi ole, ja saa olla toisella vanhemmalla melkoiset tulot jotta on varaa useaan kalliiseen harrastukseen siivoojan lapsilla. Että ehkä siellä on arvotettu ne harrastukset niin korkealle, että on nipistetty vaatekustannuksista. Valintoja, valintoja. 

   Lainaa

  34. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Wtf: Vauva vai taapero? a) Kyllä b) Ei
   c) pershedelmä

   Lainaa

  35. Tulos: +11 (11 ääntä)
   PIN: Aika erikoista, jos siivooja kollaa löytötavaroista lapsilleen vaatteita. Ellei sitten kyse ole siitä että ne on ollu siellä löytötavaralaarissa jo todella kauan, vaikkapa vuoden. En yhtään ihmettele että on syytetty varastamisesta, jos sieltä on hamstrattu esim. viikon-parin päästä kalliit hanskat [...]
   Niinpä. Pitääkin kysyä kollegalta, mitä tädin mies teki työkseen. Ei se ole voinut mikään kovin huonopalkkainen homma olla, edes silloin 80-luvulla.

   Lainaa

  36. Itseasiassa 25.11.2020 13:36
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   traumcity: Marian ratkaisu koulukiusaamiseen on seuraava: Äiti hoitaa nuoren vaateostokset, ettei vaan tuu merkkivaatteita koska lapsi saattasi jo pitä niitä. Joten haetaan kirpparilta levikset ja loput UFFin laatikolta käydään sukeltelemassa talteen. Nyt kun 95% muista vanhemmista ei oiken ole kiinnostunut [...]
   Kannattaisiko ehkä käydä siellä kirpparilöa, jotta tietäisi mitä siellä myydään. Itse olen ostanut vaatteita sieltä yli 20 vuotta, eikä ole mikään pakko rahallisesti. Sisarten lapset ostelevat niitä myös, osa teini-ikäisiä ja jotkut jo aikuisia. Se on tätä päivää.

   Lainaa

  37. Itseasiassa 25.11.2020 13:45
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Pan: Mie en saanu (ei kylläkään edes kiinnostanut) valita lapsena vaatteita. Niitä vaan ilmestyi kaappiin, enimmäkseen sukulaisten nurkista, koska äitee inhosi shoppailua. Siinä sitten kuljin ties missä rumissa resuissa ja näytin koulukuvia myöten milloin miltäkin liikennemerkiltä, ja ihmettelin miks [...]
   En saanut minäkään. Lama oli iskenyt ja sain käyttää isosisarien vanhoja vaatteita. Vielä kun oli jo 90-luvun puoli väli, niin sain kulkea esim. kasarin kirjavassa ja olkatopatussa villapaidassa, tyylikästä 10-wattisella. Ehkä olisi ollut hyvä, että olisi valittu ajattomia ja siistejä vaatteita kaiken neonkirkavan sijaan.

   Lainaa

  38. Pelkäämätön soturi 25.11.2020 14:21
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Itseasiassa: Kannattaisiko ehkä käydä siellä kirpparilöa, jotta tietäisi mitä siellä myydään. Itse olen ostanut vaatteita sieltä yli 20 vuotta, eikä ole mikään pakko rahallisesti. Sisarten lapset ostelevat niitä myös, osa teini-ikäisiä ja jotkut jo aikuisia. Se on tätä päivää.
   On kyllä, ja kirpparilla on se hyvä puoli että valinnanvaraahan on. Viime kesänä olivat jostain syystä muodissa puhvihihat (!), ja laadukkaammissakin aikuisille tarkoitetuissa vaateliikkeissä erilaiset kummalliset kaftaanit. Sehän on tietysti muotivaatteiden myyntikonsti, että ne ovat niin outoja ettei niitä kehtaa enää muodin vaihduttua pitää, joten pakko taas ostaa uudet. Naistenlehtien mukaan tänä syksynä pitäisi pukeutua myrkynvihreään, pinkkiin ja oranssinruskeaan (!!!). Nykyisin, kun vaatehävikki on sitä luokkaa, että kirpparilta ei suinkaan saa siivousräsyä vaille valmiita esityksiä vaan useinkin vaatteita joissa on vielä hintalaput kiinni, jos haluaa esim. sileän mustan mekon jota kehtaa pitää myös ensi vuonna, sellaisen saa helpoiten UFFilta ja sen sisaruksilta, koska ei ole niin jumissa sen kanssa mitä muodin mielestä tällä kaudella (tai yhä useammin, tällä viikolla) saa ostaa. Muotiteollisuus on täysin sekaisin, mutta se on sitten eri juttu...

   Lainaa

  39. Tulos: -7 (9 ääntä)
   heimosenkeimo: tuo muksun tukka on just hyvä nyt, ei muuta kun valokuvaukseen ja sit saa vanhempana katsoa että mitä tuli tehtyä.
   Juuri näin, lapsen syyllistämisellä kannattaa mennä.

   Lainaa

  40. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Aasiantuntija: Miksi luoda kysely mihin ei ole oikeaa tai väärää vastausta.
   Eikös sitä juuri siksi luoda kyselyitä?

   Lainaa

  41. King Arthur 28.11.2020 17:14
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Miksi te spekuloitte tuota vaatesählinkiä kun ihan selkeästi ryhmän nimessä lukee että nämä on porilaisia.

   Lainaa

  42. Hallitsijaton persikka 29.11.2020 2:25
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Vittu nuo äitylit on sekasi :Ddd suurin osa vielä vastaa tuohon ihan onnessaan. Tietysti toivon kaikesta sydämestäni että nämä todennäköisesti lisääntyneet yksilöt vain vitsailevat...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: gallup, hiukset, kuva, kuvaus, kysely, merkkivaatteet, poika, salatut elämät, salkkarit, seppo, taapero, tarha, vaatteet, vanhemmat, vauva