Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pettynyt kuluttaja

Fazer ja Lumene saavat vihaista palautetta.
Pettynyt kuluttaja

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 81 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +621 (631 ääntä)
   Tuli ekana mieleen Andy McCoyn heitto joskus haastattelussa: "Mullon sellanen ihotyyppi, et se ei räntäsateessa rusketu".

   Lainaa

  2. Kohdistettu pelikaani 5.11.2020 0:25
   Tulos: +725 (731 ääntä)
   Veikkaan, että Fazer ei halua eikä osaa sanoa asiaan juuta tai jaata. 😂

   Lainaa

  3. Olemassa oleva sakaali 5.11.2020 0:34
   Tulos: +1127 (1461 ääntä)
   Tuo rasismin määrä naurattais jos ei olis niin surullista.. Apua, että tuollasia ihmisiä riittää ja kehtaavat vielä julkisesti huudella.

   Lainaa

  4. Ajovaloton nektariini 5.11.2020 0:47
   Tulos: +854 (1044 ääntä)
   No nyt on foliohatut tulilla taas. Mitähän salaliittoa se on, että tummaihoiset ihmiset ovat näkyvillä? Onko eri rotuisten ihmisten näyttäminen lapsille nykyään aivopesua? On elämä rankkaa, jos ei voi opettaa lapsille etteivät kaikki maailman ihmiset ole valkoisia!

   Lainaa

  5. Kulmakarvaton hanki 5.11.2020 0:49
   Tulos: +809 (959 ääntä)
   ”Olen oikeasti surullinen ja pettynyt” Niin minäkin, nimittäin tuohon keskusteluun. Mitä ihmettä.

   Lainaa

  6. Vihertävä gerbiili 5.11.2020 1:26
   Tulos: +528 (686 ääntä)
   "Itse vastustan tätä sontaa ja tätä lasten aivopesua mitä koulut ja mainokset tekee" Anteeks, mutta minkälaisessa maailmassa Eija oikein kuvittelee elävänsä? Toivottavasti Eijalla ja Eijan kaltaisilla ei ole lapsia joille tyrkyttää omia näkemyksiään. Tulipa paha mieli.

   Lainaa

  7. Tulos: +265 (303 ääntä)
   Ei kai Emilialla enää mitään lasta olekaan. Missä lie menee.

   Lainaa

  8. ihanmummovaan 5.11.2020 1:43
   Tulos: +250 (258 ääntä)
   Fazer parka; nyt myös kannanottoja lasten katoamisiin kaivataan. Ehkä sellainen amerikkalainen tyyli vois passata tähän, maitopurkki-ilmoitusten sijaan Fazerina-levyyn kuva kadonneista pilteistä?

   Lainaa

  9. ...ääliö 5.11.2020 2:25
   Tulos: +77 (223 ääntä)
   No, joillakin vetää aina tunteisiin kosmetiikka elämää suurempana asiana. Eivät välttämättä nyt edes tajua olevansa rasisteja vaikka heille niin sanoisi. Puuttuu muutama muumi laaksosta

   Lainaa

  10. Addiktoiva ihminen 5.11.2020 3:06
   Tulos: +359 (507 ääntä)
   Tjoop. Voisko nyt vaan pikkuhiljaa alkaa menemään perille, että suomalaisia tulee jo koko värikartan skaalassa. Useimmista koko pakalla pelaavista se on ihan helvetin hyvä juttu.

   Lainaa

  11. Soinniton ananas 5.11.2020 3:42
   Tulos: +261 (365 ääntä)
   Juuh, suomalainen ja afrikkalainen maskara ja meikinpoistoaine eroaa toisistaan niin hitokseen!

   Lainaa

  12. Suvereeni peruna 5.11.2020 4:57
   Tulos: -142 (340 ääntä)
   Miten typeriä pillueläimiä noi Lumenen mallista urputtajat. Ilmeisesti vanhempaa sukupolvea, jotka loukkaantuvat kun heidän kansallisaarteensa on toista etnistä alkuperää olevan käytössä. Mitenköhän olisivat reagoineet, jos olisi kerrottu, että Lumenea on ulkomaillakin myytävänä ja joku aasialainenkin, tai herra varjele, venäläinenkin on saattanut Lumenen tuotteita käyttää. Samalla tavalla ne "pohjoismaiselle iholle kehitetyt" tuotteet imeytyy myös siihen tummempaan ihoon. Kyseessä on sitä paitsi markkinointikikka, jolla saaada kotimaan kansalaisia sitoutumaan tuotteeseen kun vedotaan heille erityisesti suunniteltuihin aineisiin. Pohjoismainen iho ei tarvitse sen ihmeellisempiä hoitotuotteita kuin muunkaan maalaiset ihot. Kaikenlisäksi kosmeettisen tuotteen vaikutus ei ole aina kiinni siitä, millainen ihotyyppi on kyseessä. Sellaista älyteknologiaa ei noissa tököttien ainesosissa ole, että tunnistaisi ihonvärin.

   Lainaa

  13. Kullattu kavioeläin 5.11.2020 5:22
   Tulos: +150 (172 ääntä)
   Eikös Lumene myyty Jenkkeihin tai Britteihin tuossa taannoin, marginaaliosuus jäi Suomeen. Että se siitä pohjoismaalaisuudesta ja kotimaisuudesta. Toki britit lasketaan joskus myös pohjoismaalaisiin mukaan.

   Lainaa

  14. Autio lihapulla 5.11.2020 5:44
   Tulos: +84 (224 ääntä)
   Kaikkein pahinta on, että Marja&co ovat vieläpä oikeassa. Eri ihotyypeille käyvät erilaiset tuotteet. Pohjoinen, melko helposti palava ja rasvoittuva iho tarvitsee aivan erilaisia tuotteita kuin eteläinen vastineensa.

   Lainaa

  15. Tulos: +146 (304 ääntä)
   Jaahas, siellä on oikein persunaisten kokoontuminen. Tässäkö on Suomen tulevaisuus? Pelottavaa, että kyseinen ahdasmielinen porukkaa saattaa lähiaikoina päättää Suomen asioista.

   Lainaa

  16. Tulos: +173 (233 ääntä)
   Toki. Eri ihonvärisillä ihmisillä on biologisia eroja, muun muassa melaniinin hajoamistahti, määrä jne, mutta ei se tähän vaikuta. Ihokudoksessa ei ole merkittävää eroa tässä asiassa. Lisäksi asun mieluummin ystävällisen ihmisen, olkoonkin vaikka musta, hui, naapurissa kuin epäystävällisen nipottajan, jollaisilta nämä mokaajat kuulostavat.

   Lainaa

  17. Minä itte 5.11.2020 6:56
   Tulos: +283 (351 ääntä)
   Jaa, että ihonväri määrittää ihotyypin? Pitääkin heti kertoa tuolla omalle jälkikasvulle, että lopettaa heti sen kuivaihoisuutensa ja atopiansa koska on liian tumma moiseen valkoisten lumihiutaleiden iho-ongelmaan.

   Lainaa

  18. Tulos: -319 (423 ääntä)
   Addiktoiva ihminen: Tjoop. Voisko nyt vaan pikkuhiljaa alkaa menemään perille, että suomalaisia tulee jo koko värikartan skaalassa. Useimmista koko pakalla pelaavista se on ihan helvetin hyvä juttu.
   Tuleehan niitä, harmi että kaikki muut paitsi tietyn väriset yleisesti ottaen puhuvat joko helvetin huonoa suomea tai vaihtoehtoisesti eivät puhu suomea ollenkaan. Myös taskujen sisältö kannattaa tarkastaa sen jälkeen kun kohtaat sellaisen.

   Lainaa

  19. Nuhteeton pähkinä 5.11.2020 7:21
   Tulos: +116 (168 ääntä)
   Arjan (ja noiden muiden) ihotyyppi taitaa vaaleuden lisäksi olla piikikäs, sellaiset defenssit maailmaa vastaan on nyt tulilla. Valitettavasti sisäistä vinksahtaneisuutta ei korjata ihonhoitotuotteilla.

   Lainaa

  20. Tulos: +79 (83 ääntä)
   Ton Remix Galaxyn luumukarkit saattaavat olla pahanmakuisia, mutta maistakaapa piparminttu-luumu-komboa. Vie pettymyksen ihan tähtiin asti.

   Lainaa

  21. Muovailtava pulu 5.11.2020 7:46
   Tulos: -68 (86 ääntä)
   Sivuhistoriaani pompsahti joku mainos Fazerilta. Kysyin valmistusmaata. Ei vastattu, enkä löytänyt kommenttianikaan enää muutaman päivän päästä kyseisen mainoksen alta. Niin kauan kuin en saa vastausta, välttelen Fazerin tuotteita. Onneksi ne ovat kaikki sellaisia, mitä ilman tulee mainiosti toimeen. Puolisen vuotta on nyt tainnut mennä, odottelen vielä - tosin se kommentti pitäisi palautua ensin. Sen verran vähän Facessa kommentoin mitään, että löydän sen edelleen helposti.

   Lainaa

  22. Myötätunnoton hilleri 5.11.2020 8:09
   Tulos: +101 (105 ääntä)
   Kullattu kavioeläin: Eikös Lumene myyty Jenkkeihin tai Britteihin tuossa taannoin, marginaaliosuus jäi Suomeen. Että se siitä pohjoismaalaisuudesta ja kotimaisuudesta. Toki britit lasketaan joskus myös pohjoismaalaisiin mukaan.
   Jtn 80% myytiin brittiläiselle pääomasijoittajalle.
   Tuotanto on edelleen täysin Suomessa, samoin kotipaikka, joten verot maksaa tänne eli ihan ok.

   Lainaa

  23. Metsätön eläin 5.11.2020 8:18
   Tulos: +174 (242 ääntä)
   Just. Ja anna kun arvaan: Lumene-mokan neidit EIVÄT ole omasta mielestään rasisteja. Heillä on "vain mielipide"!

   Lainaa

  24. Läski hanhi 5.11.2020 8:20
   Tulos: +147 (177 ääntä)
   Kullattu kavioeläin: Eikös Lumene myyty Jenkkeihin tai Britteihin tuossa taannoin, marginaaliosuus jäi Suomeen. Että se siitä pohjoismaalaisuudesta ja kotimaisuudesta. Toki britit lasketaan joskus myös pohjoismaalaisiin mukaan.
   Niin niin mutta kun eihän ne jenkit ja britit ole niitä ulkomaalaisia, vain afrikkaiset ja lähi-idän asukkaat ovat! Vai miten se meni....

   Lainaa

  25. Mallorgalla 5.11.2020 8:33
   Tulos: -203 (267 ääntä)
   Olemassa oleva sakaali: Tuo rasismin määrä naurattais jos ei olis niin surullista.. Apua, että tuollasia ihmisiä riittää ja kehtaavat vielä julkisesti huudella.
   Sinun kommenttisi aiheuttaa myötähäpeää.

   Lainaa

  26. Okei haukka 5.11.2020 8:35
   Tulos: +167 (207 ääntä)
   Suvereeni peruna: Miten typeriä pillueläimiä noi Lumenen mallista urputtajat. Ilmeisesti vanhempaa sukupolvea, jotka loukkaantuvat kun heidän kansallisaarteensa on toista etnistä alkuperää olevan käytössä. Mitenköhän olisivat reagoineet, jos olisi kerrottu, että Lumenea on ulkomaillakin myytävänä ja joku [...]
   Hyi yäk miten puhut naisista. Ja jos tietäisit kosmetiikasta yhtään mitään, tietäisit ettei "pohjoismaiselle iholle" ole pelkkä markkinointikikka vana liittyy sääolosuhteisiin, jotka vaikuttavat suurimpaan osaan ihoa väristä huolimatta samalla tavalla.

   Lainaa

  27. Mykkä majava 5.11.2020 8:35
   Tulos: +92 (100 ääntä)
   Jaa-a, mikäköhän merkki heille sitten sopii... Itsekin olen käyttänyt (sen mitä meikkiä nyt käytän) Lumenen pohjusteita, kun löytyy sopivan valkosta mun zombi-iholle. Maksaa veronsa Suomeen ja on järkevän hintaista, kaikki voittaa.

   Lainaa

  28. Todisteeton kauris 5.11.2020 8:44
   Tulos: -95 (127 ääntä)
   Tämä on osoitus siitä, miten ihmiset pettyvät asioihin. Kuinka heidänkaltaisensa ihmiset sivuutetaan heidän yhteiskunnassaan eikä heille puhuta. Totta kai ihmiset nöksähtävät siitä. Jos mainostajat eivät ajattelisi rasistisesti, he ottaisivat kaikki asiakaskunnat erikseen huomioon - ja siinä suhteessa, jossa heidän asiakaskunnassaan on erilaisia ihmisryhmiä. Siinä kannattaisi kohdistaa mainonta järkevästi eri kanavilla.

   Lainaa

  29. Tulos: +127 (187 ääntä)
   Tuli ihan paha olo tuosta Lumene keskustelusta. Miten joku voi olla noin julma? Toivottavasti heillä ei ole lapsia.

   Lainaa

  30. Tulos: +105 (161 ääntä)
   Sinänsä ihonväriin ottamatta kantaa niin afrikkalaisilla ja pohjoismaalaisilla on hyvin erilainen ihotyyppi johon toimii täysin eri aineet. Rasistista puhettahan tuo oli mutta on tärkeä ymmärtää että mustaihoisten voiteet ei monesti oikeasti toimi valkoisille ja toisinpäin... Terveisin suomalainen tummaihoinen kosmetologi.

   Lainaa

  31. Indifferentti hedelmä 5.11.2020 9:46
   Tulos: +155 (155 ääntä)
   "minullakin on fazerille asiaa joten jos voisit poistua täältä nyt", sanoo Emilia joka kommentoi Eijan kommentin perään? Onko tässä joku jonotussysteemi Fazerin vastaanotolle? Linja varattu niin kauan kuin Eija räyhää?

   Lainaa

  32. Tulos: +154 (174 ääntä)
   Kosmiikka: Sinänsä ihonväriin ottamatta kantaa niin afrikkalaisilla ja pohjoismaalaisilla on hyvin erilainen ihotyyppi johon toimii täysin eri aineet. Rasistista puhettahan tuo oli mutta on tärkeä ymmärtää että mustaihoisten voiteet ei monesti oikeasti toimi valkoisille ja toisinpäin... Terveisin suomalainen tummaihoinen kosmetologi.
   Varmasti, mutta ilman rasismiakin "hieman" erikoinen tuo keskustelijoiden oletus, että yksi firma voi tehdä tuotteita vain yhdelle ihotyypille. Ja lyön vetoa, että jokainen noista naisista on ostanut ihonhoitotuotteita muiltakin merkeiltä kuin Lumene, kauhistelematta lainkaan, että esim. jollain Max Factorilla tai Lancomella on myös tummaihoisille suunnattuja tuotteita.

   Lainaa

  33. Päätön mansikka 5.11.2020 9:54
   Tulos: +121 (151 ääntä)
   Jumalauta vuosia kuitenkin ovat käyttäneet tasan samoja aineita ihollaan ihan tyytyväisenä. Nyt mainoksen takia se aine ei muka enää sovikaan näiden uniikkien lumihiutaleiden iholle :DDD

   Lainaa

  34. Tulos: +68 (98 ääntä)
   Soinniton ananas: Juuh, suomalainen ja afrikkalainen maskara ja meikinpoistoaine eroaa toisistaan niin hitokseen!
   Niin. Vinkkinä vaan että 95% ihonhoitotuotteista on 100% tarpeettomia.
   Mitähän pitäis ajatella noista keskustelijoista joiden mielestä valkoihoisilla voi olla erilaisia ihotyyppejä, mutta yksikään niistä ei ole sama kuin niillä mustilla. Ja että ilmeisesti ajatus on että mustaihoisia ihotyyppejä on vain yksi, siis musta. 

   Lainaa

  35. Jotakin mieltä 5.11.2020 10:06
   Tulos: -59 (89 ääntä)
   Naistenhuone levittäytyy pelottavasti Fazerille... Vanhaan hyvään aikaan Lumene yritti tavoitella mainoksilla maksavia asiakkaita.

   Lainaa

  36. Epäpätevä pöllö 5.11.2020 10:14
   Tulos: +108 (122 ääntä)
   Niin että yksi kosmetiikkavalmistaja voi tehdä useita erilaisia tuotteita erilaisille ihoille?? 🤯 Maalaisjärki, missä. Sama kuin räyhäisi vaatesuunnittelijoille, että kun se mainostaa olevansa SIZE INCLUSIVE (oli oikeasti sitä tai ei), on hoikkana pettynyt siihen, ettei ole enää ainoa kelpaava asiakas... vaikka suurin osa (ellei kaikki) tuotteista on edelleen suunniteltu ja valmistettu S-kokoisille naisille. Rinnastus ei nyt ole ihan täydellinen, mutta kuitenkin. Kuten eräs viisas lintu piipitti: I am feel uncomfortable when we are not about me?

   Lainaa

  37. Korkeahko peruna 5.11.2020 10:32
   Tulos: -77 (121 ääntä)
   Niin, jos Suomen väkiluvusta korkeintaan 2% on näitä tummahipiäisiä joista ehkä anteliaasti 50% on naisia niin onhan siinä 50000 ostajaa kohdeyleisönä!

   Lainaa

  38. Tulos: +89 (129 ääntä)
   Oon ollut täysin sokea. Jotenkin luulin että nykypäivän suomessa erilaisuus ja tummaihoiset henkilöt ovat niin "normijuttu" ettei heihin enää kiinnitetä huomiota.

   Lainaa

  39. Johtava undulaatti 5.11.2020 11:05
   Tulos: +83 (111 ääntä)
   Mahtaisi noiden rasistien päät räjähtää jos saisivat tietää, että tummia ihmisiä on ollut mainoksissa jo 90 -luvun alusta alkaen. Eivät ole vissiin silloin katselleet töllöä.

   Lainaa

  40. Niin kutsuttu kolibri 5.11.2020 11:05
   Tulos: +84 (110 ääntä)
   Nämä rasisimia sisältävät mokat tekevät mut niin surulliseksi.

   Lainaa

  41. Tulos: -15 (81 ääntä)
   Ehkä Lumene vaan joutui toteamaan, että Marjalla, Eijalla, Teijalla ja Paulalla on niin kuppanen, ahavoitunut läskinaama, jonka huokoset on liika ahdasmielisyys tukkinut nii pahasti, et Lumene luovutti ja lähti muihin hommiin.

   Lainaa

  42. Tulos: +73 (95 ääntä)
   Okei haukka: Hyi yäk miten puhut naisista. Ja jos tietäisit kosmetiikasta yhtään mitään, tietäisit ettei "pohjoismaiselle iholle" ole pelkkä markkinointikikka vana liittyy sääolosuhteisiin, jotka vaikuttavat suurimpaan osaan ihoa väristä huolimatta samalla tavalla.
   Juu ja oletteko ajatelleet, että meillä ihan ASUU erivärisiä ihmisiä täällä. Ja he ostavat kosmetiikkatuotteita, kaupasta! Suomessa!
   Joo ja muuten tohon alkuperäiseen mokaan, itse vältän nykyään pahan mielen sillä, että tiedän, että tollaset marjat, eijat ja teijat on onneksi katoava luonnonvara.

   Lainaa

  43. Taskulämmin norppa 5.11.2020 11:41
   Tulos: +103 (125 ääntä)
   Marja kavereineen ei selviäisi päivääkään vähemmistön asemassa, kun enemmistössäkin on jo noin rankkaa.

   Lainaa

  44. Turhauttava ampiainen 5.11.2020 11:46
   Tulos: +69 (89 ääntä)
   S: Varmasti, mutta ilman rasismiakin "hieman" erikoinen tuo keskustelijoiden oletus, että yksi firma voi tehdä tuotteita vain yhdelle ihotyypille. Ja lyön vetoa, että jokainen noista naisista on ostanut ihonhoitotuotteita muiltakin merkeiltä kuin Lumene, kauhistelematta lainkaan, että esim. jollain [...]
   Oletus johtuu luultavasti siitä, että Lumenen Nordic chic-tuotesarjaa mainostettiin ainakin aluksi nimenomaan pohjoismaiselle iholle. Tämä Nordic-c tuote, joka kyseisessä mainoksessa on, ei kyllä kuulu siihen tuotesarjaan. Mutta ehkä joillain menee sekaisin, kun molemmissa Nordic mainitaan. Mokan valittajat kyllä on pelkkiä rasisteja. 

   Lainaa

  45. Tulos: +49 (61 ääntä)
   Jäin kans odottamaan koska tämä vitsi räjähtää käsiin. Ilmeeni oli :O siinä kohti kun tajusin ettei kyseessä olekaan vitsi.

   Lainaa

  46. Suippo kissa 5.11.2020 12:26
   Tulos: +22 (60 ääntä)
   Näitä idiootteja ymmärtää vähän paremmin jos ottaa huomioon sen että vielä nykyäänkin pienemmillä paikkakunnilla on huomattavasti vähemmän tummaihoisia kuin valkoihoisia. Uskaltaisin väittää että jopa suurimmassa osassa pikkukaupunkeja ja kyliä ei ole ainoatakaan tummaihoista. Suomessa toki on paljon tummaihoisia ihmisiä, ja muunkin värisiä kokonaiskuvallisesti, mutta jos oletetaan että mokassa esiintyvät ihmiset ovat kaikki kotoisin jostain maalaiskylistä niin heidän näkemyksensä on helpompi ymmärtää. Ei tietenkään hyväksyä. Jos käy jossain pääkaupunkiseudulla niin melkein jokatoinen vastaantulija on joko tummaihoinen (suomalainen tai ulkomainen) tai jotain muuta etnisyyttä edustava. Itse olen kuopiolainen ja nykyään täällä on tosi paljon muitakin kuin valkoisia, mutta ei silti läheskään niin paljon kuin esim. Helsingissä. Silti huomattavasti enemmän kuin 15-20 vuotta sitten oli, eikä tarvitse mennä kovin montaa kilometriä johonkin ilmansuuntaan kun päästään pitäjille joissa ei asu ketään muita kuin valkoihoisia suomalaisia. Jos elät koko elämäsi sellaisella paikkakunnalla ja satunnaisesti käyt kerran vuodessa tai parissa vähän isommissa kaupungeissa niin kyllähän se saattaa ihmetyttää miksi mainoksissa on "nykyään" myös niitä tummaihoisia, kun "ei meidän kylillä sellaisia ole". Toki voi olla niinkin että koko tekstini on täysin turha, ja kyseessä on ihan suoraan jotain helsinkiläisiä tai muun ison kaupungin rasisteja.

   Lainaa

  47. Pelkäämätön soturi 5.11.2020 12:52
   Tulos: +82 (96 ääntä)
   Korkeahko peruna: Niin, jos Suomen väkiluvusta korkeintaan 2% on näitä tummahipiäisiä joista ehkä anteliaasti 50% on naisia niin onhan siinä 50000 ostajaa kohdeyleisönä!
     Teoria 1: Lumene on huomannut että heidän ihonhoitotuotteidensa potentiaaliseen ostajakuntaan kuuluu tummaihoisia. Lumene haluaa myydä tuotteitaan koska Lumene on liikeyritys, Lumene lisää mainokseensa tummaihoisen mallin. 
     Teoria 2: Suomea hallitsee salaliitto, josta valtamedia ja useimmat ihmiset eivät tiedä, koska sensuuri. Jostain syystä internet kuitenkin tietää siitä kaiken! Salaliittoon kuuluu myös se, että Suomeen täytyy tuoda mahdollisimman paljon tummaihoisia ihmisiä (jostain syystä). Mukana juonessa ovat aivan kaikki, koska suuri osa Suomen kansasta, erityisesti vihervassarit, haluaa hävittää _alkuperäisen_ Suomem_kansan_. Tästä luonnollisesti seuraa, että kouluissa ei opeteta FAKTOJA, vaan AIVOPESTÄÄN lapsia luulemaan, että on normaalia, että joku on tummaihoinen (ja kaikenlaisia muita valheita joita "luonnontieteinä" opetetaan). Tästä seuraa myös se, ettei ole laillista esim. kehottaa tappamaan kaikkia tummaihoisia -tämä on jo sinällään todiste salaliitosta! Ja koska Marja, Paula, Teija etc ovat niin fiksuja etteivät he valtamediaa lue tai kouluja käy, salaliitto yrittää pakkosyöttää tummaihoisuuden virusta heille "turvallisina" -eli pohjoismaisina -mainostettujen meikkien kautta. On tässä syytäkin tuohtumukseen, ettäs kehtaavat!
   ...do your own research, sheeple :>

   Lainaa

  48. Tipaton lammas 5.11.2020 14:29
   Tulos: +60 (64 ääntä)
   Hanna: Oon ollut täysin sokea. Jotenkin luulin että nykypäivän suomessa erilaisuus ja tummaihoiset henkilöt ovat niin "normijuttu" ettei heihin enää kiinnitetä huomiota.
   Ei näköjään ole kun kerran heidän pelkkä telkkarissa näkymisensäkin on lasten aivopesua..

   Lainaa

  49. Päihteetön hirmulisko 5.11.2020 15:08
   Tulos: +25 (45 ääntä)
   Mittä helvettiä mä juuri luin?

   Lainaa

  50. Tulos: -72 (100 ääntä)
   Jos perustaisi näkemyksensä Suomalaisista vain mainoksiin, olisi helppo uskoa, että puolet suomalaisista on mustia.

   Lainaa

  51. Pelkäämätön soturi 5.11.2020 15:40
   Tulos: +73 (91 ääntä)
   Juupeli: Jos perustaisi näkemyksensä Suomalaisista vain mainoksiin, olisi helppo uskoa, että puolet suomalaisista on mustia.
     Mitä ihmeen mainoksia sinä näet missä puolet porukasta on mustia? Sellaisellakin merkillä kuin vaikka Dove jonka koko _juttu_ on olla inklusiivinen ja bodypositiivinen ja kaikkea kivaa kaikille, mainoksessa jossa on siinä kahdeksan "erilaista" naista yksi on tummaihoinen ja yksi vähän pulleampaan päin (obeesi ei toki kukaan). Ja tämä siis ääriesimerkki brändistä joka pyrkii inklusiiviseen (itse sanoisit ehkä "suvakki") imagoon. Normimainosten perusteella uskoisin että suomalaisista naisista lähes kaikki ovat alle 25 ja hurmaavia, miehistä puolet on lihaksikkaita, toinen puoli hassunhauskoja tunareita, ja lisäksi koko populaatiosta löytyy yksi (erittäin hyvännäköinen) musta tai homo joka edustaa aina kun tarvitaan vähemmistökoriste, muita ei ole. (Otin tuon Doven mainoksen muistin pohjalta, mutta tarkistin miltä se näyttää ennen kommentin lähettämistä, ja muistin tasan oikein). Eli, mitä mainoksia sinä olet nähnyt?

   Lainaa

  52. Tulos: +54 (68 ääntä)
   Kyllä on rasismi juurtunut syvään joihinkin ihmisiin, ihan sääliksi käy.

   Lainaa

  53. Arkkienkeli 5.11.2020 17:34
   Tulos: +33 (49 ääntä)
   Haluaisimpa tietää minkä ikäisiä "aikuisia" oikeasti tulee julkisesti huutelemaan yrityksen sivuille. Mitähän tämä WT-jengi sanoisi, jos kuulisi miehen käyttävän merkin kosteusvoidetta?

   Lainaa

  54. Tulos: +41 (57 ääntä)
   Mistä vetoa, että nää sankarirasistit kuitenkin käyttää 10 sävyä liian tummaa meikkivoidetta koska "rusketus". Mutta liian tummaa ei saa Lumene myydä.

   Lainaa

  55. Köppänen leopardi 5.11.2020 18:51
   Tulos: +3 (29 ääntä)
   Olemassa oleva sakaali: Tuo rasismin määrä naurattais jos ei olis niin surullista.. Apua, että tuollasia ihmisiä riittää ja kehtaavat vielä julkisesti huudella.
   No katsopa kun vajakit eivät tajua omaa vajavuuttaan.

   Lainaa

  56. Tulos: -12 (30 ääntä)
   Miksi Feissarimokat julkaisee tällaista rasistista p*skaa???

   Lainaa

  57. Väljä mato 5.11.2020 19:20
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Mikähän siinä, että heti kun joku on LUULLUT ja OLETTANUT jostain asiasta jotain niin heti ollaan kusetettu ja valehdeltu sun muuta?

   Lainaa

  58. Kankea metsämarja 5.11.2020 19:26
   Tulos: +36 (48 ääntä)
   Arkkienkeli: Haluaisimpa tietää minkä ikäisiä "aikuisia" oikeasti tulee julkisesti huutelemaan yrityksen sivuille. Mitähän tämä WT-jengi sanoisi, jos kuulisi miehen käyttävän merkin kosteusvoidetta?
   No siis daa silloinhan se mies olisi homo ja sekin olisi lasten aivopesua!

   Lainaa

  59. Tulos: -30 (38 ääntä)
   Teija, Marja, Eija ja Paula. Nimet ollu muotia viimeks joskus 40-luvulla. Ei teidän ryppysiä nahkoja pystyis mikään tasottamaankaan.

   Lainaa

  60. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Autio lihapulla: Kaikkein pahinta on, että Marja&co ovat vieläpä oikeassa. Eri ihotyypeille käyvät erilaiset tuotteet. Pohjoinen, melko helposti palava ja rasvoittuva iho tarvitsee aivan erilaisia tuotteita kuin eteläinen vastineensa.
   Niin, isoilla kosmetiikkaketjuilla tunnetusti on vain yhdenlaista tököttiä tarjolla. Eikä esimerkiksi useampaa eri sarjaa eri ihotyypeille. Eteläisen ihon hoitoon vaikuttaa myös se fyysinen ympäristö ilmankosteuksineen, eikä puhtaasti pelkkä genetiikka.

   Lainaa

  61. Tulos: -4 (22 ääntä)
   Kaiken maailman marjatat ja sirpa-irmelit on nykyään niitä persujen peruskannattajia.

   Lainaa

  62. Grillattu soturi 5.11.2020 23:00
   Tulos: -5 (17 ääntä)
   Krottikala: Teija, Marja, Eija ja Paula. Nimet ollu muotia viimeks joskus 40-luvulla. Ei teidän ryppysiä nahkoja pystyis mikään tasottamaankaan.
   Tasoituslaasti? Ehkä Lumenen pitäisi alkaa valmistamaan myös sitä siis :) "Rapautuneen julkisivun eheytys." 

   Lainaa

  63. Kehno kalkkuna 6.11.2020 1:27
   Tulos: -19 (37 ääntä)
   Ville: Kaiken maailman marjatat ja sirpa-irmelit on nykyään niitä persujen peruskannattajia.
   Kyllä sanon, että se on se ihmisryhmä jotka näkee kaiken ihonvärin mukaan ovat niitä rasisteja. 
   Aina toi pakollinen persu kommentti. Ne oikeat rasistit löytyy ihan muualta. 

   Lainaa

  64. Eloton nektariini 6.11.2020 8:27
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Muovailtava pulu: Sivuhistoriaani pompsahti joku mainos Fazerilta. Kysyin valmistusmaata. Ei vastattu, enkä löytänyt kommenttianikaan enää muutaman päivän päästä kyseisen mainoksen alta. Niin kauan kuin en saa vastausta, välttelen Fazerin tuotteita. Onneksi ne ovat kaikki sellaisia, mitä ilman tulee mainiosti [...]
   Ihan Suomessa ne on valmistettu edelleen. :)

   Lainaa

  65. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Voisitko poistua, minullakin on Fazerille asiaa :D Ei luoja

   Lainaa

  66. Miehevä sotilas 6.11.2020 14:17
   Tulos: +14 (28 ääntä)
   Ja herranjestas kun ei riitä että kouluissa aivopestään lapsia puhumalla eri etnisyyksistä ja kaikkien samanarvoisuudesta, vaan Suomen koulujärjestelmä on kehdannut hyväksyä kaikki ei-valkoiset lapset samoihin kouluihin kuin näiden teijojen ja eijojen lapset! Siis sehän vasta aivopesua onkin, Teijan lapsen paras kaveri voi olla MUSTAIHOINEN! Miten sitten ei-valkoisten lasten (joita mun opettamassa luokassa on puolet) aivopesu, kehtaavatko opettajat oikeasti aivopestä heidät ajattelemaan, että he ovat tasavertaisia valkoisten kanssa?

   Lainaa

  67. Mahti jänis 6.11.2020 14:36
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Ei vissiin tyttäret tiedä, että niitä meikkivoiteita ym voi kokeilla kämmenselkään itselle sopivan sävyn löytämiseksi.

   Lainaa

  68. Korska krokotiili 6.11.2020 15:46
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Mä en pysty nykyään enää keskittymään kommenttien sisältöön, kun nauran vaan jatkuvasti niille visuaaliselle mielikuville, joita nimimerkkikone päähäni luo. Päätön mansikka? Väljä mato? Ratkean.

   Lainaa

  69. Äkkijyrkkä peura 6.11.2020 16:07
   Tulos: -23 (49 ääntä)
   Onhan se kyllä kummallista, että miksi mainostaa pohjoismaalaiselle iholle tummalla naisella. Ihotyyppi kun on ihan erilainen.

   Lainaa

  70. Soinniton ananas 7.11.2020 5:37
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Tämän mokailun parasta antia oli silti "enkä kokenut pääseväni avaruusmatkalle tähtiin tällä pussilla".

   Lainaa

  71. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Tällä hetkellä lumene myy ja markkinoi tuotteita mm herkälle, rasvoittuvalle, kuivalle ja sekaiholle. On geeliä, öljyä, kuorintaa... Mutta ilmeisesti kaikilla tummaihoisilla on universaali MustaIho© johon ei länsimainen kosmetiikka tehoa. Olen käyttänyt kymmenien eri merkkien kosmetiikkatuotteita elämäni aikana, ja meikit poislukien en ole ikinä nähnyt tai kuullut, että jokin tietty tuote ei sovi ihonvärille x. Tuotteet valmistetaan ihotyypin, ei värin, mukaan. Älkää uskoko pseudotieteelliseen paskaan.

   Lainaa

  72. Pohjaanpalanut papaija 8.11.2020 2:44
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Teoria 1: Lumene on huomannut että heidän ihonhoitotuotteidensa potentiaaliseen ostajakuntaan kuuluu tummaihoisia. Lumene haluaa myydä tuotteitaan koska Lumene on liikeyritys, Lumene lisää mainokseensa tummaihoisen mallin.    Teoria 2: Suomea hallitsee salaliitto, josta valtamedia ja useimmat [...]
   Lisäisin tähän vielä teorian 3 (joka voi olla yhtä aikaa voimassa teorian 1 kanssa): Lumene haluaa luoda mielikuvaa nuorekkaasta ja nykyaikaisesta merkistä. Lumene on ollut markkinoilla pitkään ja on toistaiseksi onnistunut välttämään "mummoutumisen". Tämän hetken meikkikulttuuriin kuitenkin kuuluu kalliit tuotteet, joilla tehdään näyttäviä, kirkasvärisiä meikkejä ja se on aika kaukana Lumenen luonnonläheisestä ja keskihintaisesta suomi-imagosta. Lumene vaikuttaisi melko feikiltä, jos se yhtäkkiä kopioisi vaikkapa Jeffrey starin räikeän lookin, mutta jollakin tavalla tätä kohderyhmää täytyy tavoitella. 
   Tumma iho symboloi muoti/mainoskuvastossa usein urbaaniutta. Musta malli toimii siis oikoreittinä shoppailijan alitajuntaan ja herättää siellä mielikuvia kaupunkilaisuudesta, suvaitsevaisuudesta, nykyaikaisuudesta ja nuorekkuudesta. Mainoskampanja saattaa ehkä houkuttella tummaihoisia asiakkaita Lumenen tuotteiden pariin, mutta veikkaan että he eivät ole kampanjan ykköskohde. 

   Lainaa

  73. imaani munaani 8.11.2020 22:17
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   ihanmummovaan: Fazer parka; nyt myös kannanottoja lasten katoamisiin kaivataan. Ehkä sellainen amerikkalainen tyyli vois passata tähän, maitopurkki-ilmoitusten sijaan Fazerina-levyyn kuva kadonneista pilteistä?
   Kunhan ei tule suklaahipiäistä pilttiä, se olisi rasistista rienausta ja kulttuurin varastamista.

   Lainaa

  74. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Lumenea paheksuvia tanttoja ei kuitenkaan häiritse termi ”nordic chic”, vaikka kyllähän sitä nyt suomalaisten naisten tuotteiden pitäisi olla suomenkielisiä.

   Lainaa

  75. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Mallorgalla: Sinun kommenttisi aiheuttaa myötähäpeää.
   Sinä ihmisenä aiheutat myötähäpeää. 

   Lainaa

  76. Poistettava hampurilainen 11.11.2020 10:44
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Voisitteko kaikki poistua, minullakin on Feissarimokan ylläpitäjille asiaa!

   Lainaa

  77. Turta mango 11.11.2020 13:18
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Itse asiassa Lumene-mainoksen hämmästelijät ovat oikeassa siinä, että ihotyyppejä on erilaisia. Ihotyypit jaetaan kuuteen luokkaan I - VI. Pohjoismaalaiset kuuluvat ihotyypiltään pääsääntöisesti luokkiin I, II ja III. Eurooppalaiset kuuluvat ihotyyppeihin I - IV, joista IV on Etelä-Euroopassa yleisin. Tummaihoiset ja -hiuksiset kuuluvat ihotyyppeihin V ja VI. Mitään tekemistä minkään aivopesun tai muun öyhötyksen kanssa tällä ei tokikaan ole.

   Lainaa

  78. kiukkuinenkukka 13.11.2020 19:02
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Rasistisen sisällön ei tulisi kuulua Feissarimokiin, vaikka tyhmyydessään olisikin jostakusta hauskaa. Suoraan roskakoriin, jottei kenenkään tarvitse lukea. Ps. Pohjoismaisia ihoja on kaikenvärisiä.

   Lainaa

  79. Tulos: +8 (14 ääntä)
   bv c: Tuleehan niitä, harmi että kaikki muut paitsi tietyn väriset yleisesti ottaen puhuvat joko helvetin huonoa suomea tai vaihtoehtoisesti eivät puhu suomea ollenkaan. Myös taskujen sisältö kannattaa tarkastaa sen jälkeen kun kohtaat sellaisen.
   Wau. Hienosti kasattu ennakkoluuloja sulla. Onkohan sitten etelän lomalla ruskettunut tyyppi todennäköisempi varastamaan lompakkoja kuin ennen?

   Lainaa

  80. Kirpeä Ahven 3.7.2022 22:49
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Ajovaloton nektariini: No nyt on foliohatut tulilla taas. Mitähän salaliittoa se on, että tummaihoiset ihmiset ovat näkyvillä? Onko eri rotuisten ihmisten näyttäminen lapsille nykyään aivopesua? On elämä rankkaa, jos ei voi opettaa lapsille etteivät kaikki maailman ihmiset ole valkoisia!
   Tosin suomalaiset pääosin ovat. Ja Lumene on suomalainen tuote, joka, oletettavasti, on suunniteltu suomalaisille ihotyypeille. Niin onhan se vähän hölmöä markkinoida tummaihoisten kuvilla. Konteksti ratkaisee.

   Lainaa

  81. Kanneton riikinkukko 3.10.2023 1:04
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kosmiikka: Sinänsä ihonväriin ottamatta kantaa niin afrikkalaisilla ja pohjoismaalaisilla on hyvin erilainen ihotyyppi johon toimii täysin eri aineet. Rasistista puhettahan tuo oli mutta on tärkeä ymmärtää että mustaihoisten voiteet ei monesti oikeasti toimi valkoisille ja toisinpäin... Terveisin suomalainen tummaihoinen kosmetologi.
   Hanki koulutus.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: fazer, ihonväri, karkit, kosmetiikka, lumene, mainos, makeiset, meikki, pohjoismaalaiset, rasismi, rasistit, riita, tummaihoiset, väittely