Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 298

Viikon mielenkiintoisin ja turhin kierrätysvinkki.
Suurenna näkymä
Kuvakooste, osa 298

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. katsastamaton maito 12.11.2020 0:12
   Tulos: +492 (504 ääntä)
   Tällei ihmisenä, jolla ei ole pienintäkään aavistusta, mikä on "oikea" aika odottaa ennen kuin saa heittää synttäri-, joulu-, ynnä muut onnittelukortit pois (varsinkin, jos ovat kivoja, mutta tilaa ei ole), arvostan kierrätysideaa.

   Lainaa

  2. Painava koira 12.11.2020 0:32
   Tulos: +338 (350 ääntä)
   katsastamaton maito: Tällei ihmisenä, jolla ei ole pienintäkään aavistusta, mikä on "oikea" aika odottaa ennen kuin saa heittää synttäri-, joulu-, ynnä muut onnittelukortit pois (varsinkin, jos ovat kivoja, mutta tilaa ei ole), arvostan kierrätysideaa.
   Mietin täysin samaa! Mitä niillä korteilla oikeasti tekee, muuta kuin täyttää kaikki laatikot ja kaapit ja unohtaa niiden olemassaolon viikossa?

   Lainaa

  3. Aasiantuntija 12.11.2020 0:35
   Tulos: +58 (68 ääntä)
   Tossuthan menee mm rölleille yms "pelottaville oliolle" ja mukaan voi laskea mm klovnit

   Lainaa

  4. Tulos: +612 (626 ääntä)
   Hessu Hovolle? 😅

   Lainaa

  5. Ajovaloton nektariini 12.11.2020 0:40
   Tulos: +462 (476 ääntä)
   Hessu Hovo

   Lainaa

  6. yövuorolainen 12.11.2020 1:22
   Tulos: +180 (204 ääntä)
   Hessu Hopolle.

   Lainaa

  7. Myrkkymuratti 12.11.2020 1:51
   Tulos: -32 (66 ääntä)
   Sydamella

   Lainaa

  8. Suulas luovuttaja 12.11.2020 1:57
   Tulos: +198 (224 ääntä)
   Myrkkymuratti: Sydamella
   Höpsis! ❤:lla = rakkaudella
   ❤:llä = sydämellä 

   Lainaa

  9. Tulos: +168 (172 ääntä)
   Painava koira: Mietin täysin samaa! Mitä niillä korteilla oikeasti tekee, muuta kuin täyttää kaikki laatikot ja kaapit ja unohtaa niiden olemassaolon viikossa?
   Näin minäkin olen aina ajatellut mutta mumman kanssa (n. 90v) pengastettiin hänen säilytysarkkua niin oli jotenkin mahtavaa nähdä onnittelukortteja ym. krääsää jostain neljänkymmenen vuoden takaa. Eli jos säilöö niin kannattaa säilöä loppuun asti. Niillä voi olla myöhemmille sukupolville merkitystä osana suvun "historiaa". Toisaalta ei myöskään tiedä mitä maailmassa tapahtuu niin ne saattaa olla joskus osa jopa Suomen historiaa. 

   Lainaa

  10. King Arthur 12.11.2020 7:24
   Tulos: +200 (204 ääntä)
   Hessu Hovo ja Seppo Hopi

   Lainaa

  11. Karski albatrossi 12.11.2020 7:27
   Tulos: +118 (168 ääntä)
   Oli joskus vuosi tai pari sitten sukulaisen kanssa keskustelu tästä n-sanan käytöstä. Hän siis käyttää kyseistä sanaa, ja kysyin käyttääkö hän myös vaikka vammaisista sanoja "mongoloidi" tai "kääpiö". Hän oli ihan järkyttynyt ja vastasi "en tietenkään, nehän ovat haukkumasanoja! Kyllä minä elän ihan nykyajassa ja puolustan vähemmistöjä." Että tämmöistä.

   Lainaa

  12. Tulos: -60 (122 ääntä)
   Pluri: Näin minäkin olen aina ajatellut mutta mumman kanssa (n. 90v) pengastettiin hänen säilytysarkkua niin oli jotenkin mahtavaa nähdä onnittelukortteja ym. krääsää jostain neljänkymmenen vuoden takaa. Eli jos säilöö niin kannattaa säilöä loppuun asti. Niillä voi olla myöhemmille sukupolville merkitystä [...]
   Pengastitte hänen hänen säilytysarkkuaan? Nyt lähestytään kiellettäviä sanoja. Säilytysarkku kuulostaa joltain, missä edesmennyttä esivanhempaa säilytetään suvun luurankokaapissa. Kuten Addamsin perheen Niknak-setää pukupussissa.

   Lainaa

  13. Terhakas lokki 12.11.2020 7:53
   Tulos: +35 (61 ääntä)
   Pussy biscuit -kuva on jo ainakin kolme vuotta vanha. Myös tämä oli aika turhaa kierrätystä.

   Lainaa

  14. Veikeä vuohi 12.11.2020 8:08
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   Ninakin vähän kierrättää. Ehkä vielä tyhmempää kierrätystä kuin Mirjalla.

   Lainaa

  15. Tiheähkö hiiri 12.11.2020 9:03
   Tulos: +32 (96 ääntä)
   Karski albatrossi: Oli joskus vuosi tai pari sitten sukulaisen kanssa keskustelu tästä n-sanan käytöstä. Hän siis käyttää kyseistä sanaa, ja kysyin käyttääkö hän myös vaikka vammaisista sanoja "mongoloidi" tai "kääpiö". Hän oli ihan järkyttynyt ja vastasi "en tietenkään, nehän ovat haukkumasanoja! Kyllä minä elän ihan nykyajassa ja puolustan vähemmistöjä." Että tämmöistä.
   Ei siitä ole kuin 30 vuotta, kun minulle opetettiin koulussa, että suomenkielinen n-sana on täysin neutraali ja sitä voi aina käyttää. Opettaja oikein painotti tätä, että kääntäessä pitää olla varovainen, ettei mene vahingossa englanniksi sanomaan n-sanaa, joka ei ole oikea käännös, koska se ei ole neutraali kuten suomenkielinen sana, vaan on halventava nimitys. Pointti siis, että kieli muuttuu. Jos joku ei ole pysynyt täysin muutoksen kelkassa mukana, ei se välttämättä tarkoita, että hän olisi ilkeä ja tarkoittaisi loukata.

   Lainaa

  16. Tulos: +57 (81 ääntä)
   Tiheähkö hiiri: Ei siitä ole kuin 30 vuotta, kun minulle opetettiin koulussa, että suomenkielinen n-sana on täysin neutraali ja sitä voi aina käyttää. Opettaja oikein painotti tätä, että kääntäessä pitää olla varovainen, ettei mene vahingossa englanniksi sanomaan n-sanaa, joka ei ole oikea käännös, koska se ei ole [...]
   En tiedä miten te eksyitte tännekin juttelemaan aiheesta, mutta kuten sanoit niin kieli muuttuu ja jos 30-vuotta sitten ollut neutraali sana on nykypäivänä loukkaava niin sitä pitää silloin välttää käyttämästä. Aina ei voi tietää tehneensä väärin, mutta jos asiasta nätisti huomauttaa, pitäisi silloin vähäsen katsahtaa itseensä. Ihmisen pitäisi kyetä korjaamaan käytöstään jos kuulee loukkaavansa (tahalleen tai tahattomasti) jotakuta toista, eikä ottaa asennetta "minä, minä, minä saan käyttää tätä jos minä tahdon koska minä en loukkaa ketään kun minä tykkään tästä näin". Itse en osaa ottaa kantaa sanan neutraalisuuteen tai siihen mitä koulussa on aiemmin opetettu, mutta oman kokemukseni mukaan myös opettajat voivat opettaa virheellistä tietoa tai omia näkemyksiään oppilaille. Itse pyrkisin välttämään kyseisen sanan käyttöä, kun muitakin ilmauksia on.

   Lainaa

  17. Kirjautuminen epäonnistui 12.11.2020 9:58
   Tulos: +56 (78 ääntä)
   Karski albatrossi: Oli joskus vuosi tai pari sitten sukulaisen kanssa keskustelu tästä n-sanan käytöstä. Hän siis käyttää kyseistä sanaa, ja kysyin käyttääkö hän myös vaikka vammaisista sanoja "mongoloidi" tai "kääpiö". Hän oli ihan järkyttynyt ja vastasi "en tietenkään, nehän ovat haukkumasanoja! Kyllä minä elän ihan nykyajassa ja puolustan vähemmistöjä." Että tämmöistä.
   Puhutaanko nyt sanasta nuukuus vaiko kenties neulominen?

   Lainaa

  18. Moitittava metsämarja 12.11.2020 10:20
   Tulos: +100 (102 ääntä)
   Painava koira: Mietin täysin samaa! Mitä niillä korteilla oikeasti tekee, muuta kuin täyttää kaikki laatikot ja kaapit ja unohtaa niiden olemassaolon viikossa?
   Mummu opetti mut pelaamaan vanhoilla joulukorteilla Maiskua. Kaikki muutaman edellisen joulun joulukortit levitetään pöydälle viuhkaan tai rinkiin ja yksi pelaaja nostaa kortin, joka määrää, mitä korttityyppiä seuraava pelaaja etsii. Korttityypit ovat yksikkö, kaksikko, monikko ja maisku sen mukaan, onko kortin kuvassa yksi, kaksi tai monta ihmistä vai "maisku" (maisema tai vaikka jokin kynttiläasetelma). Pelaaja nostaa kortteja kunnes saa käteensä halutunlaisen kortin. Pelaaja asettaa kortin pöydälle ja pelaa tämän jälkeen kädestään kortin, joka määrää, mitä korttityyppiä seuraavan pelaajan pitää laittaa. Kun pöydällä olevat kortit loppuvat, pelaaja menettää vuoronsa jos ei voi asettaa korttia. Pelin voittaa se, jonka kädestä kortit loppuvat ensimmäisenä.

   Lainaa

  19. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Hessu Hovo...noh, sopis myös hasispiipun suojapussukaksi

   Lainaa

  20. Alempi varis 12.11.2020 10:50
   Tulos: -15 (39 ääntä)
   Tiheähkö hiiri: Ei siitä ole kuin 30 vuotta, kun minulle opetettiin koulussa, että suomenkielinen n-sana on täysin neutraali ja sitä voi aina käyttää. Opettaja oikein painotti tätä, että kääntäessä pitää olla varovainen, ettei mene vahingossa englanniksi sanomaan n-sanaa, joka ei ole oikea käännös, koska se ei ole [...]
   Höpö löpö. Tai mistäs minä tiedän, missä Perä-Hikiän persupetterin yksiopettajaisessa kyläkoulussa olet oppisi saanut. Mutta sen muistan, että jo tuolloin oli niin kova pula opettajista, että kahden vuoden poikkeuskoulutuksella jopa urheiluhierojia päivitettiin opettajiksi.

   Lainaa

  21. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Omia vanhempia jouduin kanssa joskus tästä asiasta sivistämään. Ovat maailmankatsomuksiltaan sellaisia, että eräät voisivat hyvin nimittää "suvakeiksi", mutta jotenkin heihin ei ollut tarttunut ymmärrys tämän sanan luonteesta. Käyttivät sitä juurikin ikään kuin se olisi oikeaoppinen nimitys kuvaamaan tummaihoisia ihmisiä, erityisesti afrikkalaisia kansoja.

   Lainaa

  22. Pekka Siitoin 12.11.2020 11:00
   Tulos: -10 (40 ääntä)
   Tein kerran ystäväpariskunnalle kihlajaisiin onnittelukortin jossa oli kääntöominaisuus. Fiiliksen mukaan siinä saattoi lukea "Onneksi olkoon" tai "Otan osaa" kihlauksen johdosta.

   Lainaa

  23. Epätarkka kenguru 12.11.2020 11:05
   Tulos: +57 (71 ääntä)
   Kummikäki: Pengastitte hänen hänen säilytysarkkuaan? Nyt lähestytään kiellettäviä sanoja. Säilytysarkku kuulostaa joltain, missä edesmennyttä esivanhempaa säilytetään suvun luurankokaapissa. Kuten Addamsin perheen Niknak-setää pukupussissa.
   "Pengastaminen" tässä kieltää pitäisi jos joku. Ihan epäsana.

   Lainaa

  24. Epätarkka kenguru 12.11.2020 11:06
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   Hessu Hovo ajaa movolla.

   Lainaa

  25. Karsas metsämarja 12.11.2020 11:11
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Perheen kesken ollaan monta vuotta sitten tehty toisillemme joulukortit niin, että niissä ei lue kenelle kortti on ja keneltä. Kuoreen on sitten laitettu tietenkin saajan osoite, sekä yläkulmaan lähettäjä. Samat kortit kiertää edelleen, osa on lähtenyt jo perhepiirin ulkopuolelle matkaan. Joskus tulee tehtyä uusia ihan huvin vuoksi tai jos vanha kortti vetelee jo viimeisiään. Kyse ei ole nuukuudesta tai laiskuudesta vaan ihan siitä, että kortit ei menisi heti joulun jälkeen roskikseen.

   Lainaa

  26. Pelkäämätön soturi 12.11.2020 11:57
   Tulos: +60 (72 ääntä)
   Muhveli: Omia vanhempia jouduin kanssa joskus tästä asiasta sivistämään. Ovat maailmankatsomuksiltaan sellaisia, että eräät voisivat hyvin nimittää "suvakeiksi", mutta jotenkin heihin ei ollut tarttunut ymmärrys tämän sanan luonteesta. Käyttivät sitä juurikin ikään kuin se olisi oikeaoppinen nimitys kuvaamaan tummaihoisia ihmisiä, erityisesti afrikkalaisia kansoja.
     Mutta jos olivat sivistettävissä niin eihän siinä sitten mitään. Kieli tosiaankin muuttuu, ja on täysin mahdollista että jollain oli vain epäpätevä opettaja. (80-luvulla eräässä Steiner-koulussa saksanopettaja opetti, että toinen maailmansota oli tapaus jossa pahat britit pommittivat Saksan tuusannuuskaksi, sairaalat ja kaikki, ilman minkäänlaista syytä. Tarkistin sitten historiani muista lähteistä ennen kuin lähdin tätä viisautta muille julistamaan :) ) Vika on asenteessa: "Tuo sana on loukkaava". "Ei ole" "On" "No minusta ei ole" "Googlaa vaikka tai katso uudemmasta sanakirjasta jossa mainitaan myös konnotaatiot, kyllä se nyt on" "Ei ole koska MINUSTA ei ole" "Et voi yksin päättää mitä sana tarkoittaa" "MINÄ voin!  MINÄMINÄMINÄ! LAALAALAA EN KUUNTELE! MINÄ!" 

   Lainaa

  27. Karski albatrossi 12.11.2020 12:07
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Karski albatrossi: Oli joskus vuosi tai pari sitten sukulaisen kanssa keskustelu tästä n-sanan käytöstä. Hän siis käyttää kyseistä sanaa, ja kysyin käyttääkö hän myös vaikka vammaisista sanoja "mongoloidi" tai "kääpiö". Hän oli ihan järkyttynyt ja vastasi "en tietenkään, nehän ovat haukkumasanoja! Kyllä minä elän ihan nykyajassa ja puolustan vähemmistöjä." Että tämmöistä.
   Hitto. Tämä tuli nyt kyllä ihan väärään mokaan, ei mitään muistikuvaa mitä tapahtui.

   Lainaa

  28. Raaka hilleri 12.11.2020 12:22
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Moitittava metsämarja: Mummu opetti mut pelaamaan vanhoilla joulukorteilla Maiskua. Kaikki muutaman edellisen joulun joulukortit levitetään pöydälle viuhkaan tai rinkiin ja yksi pelaaja nostaa kortin, joka määrää, mitä korttityyppiä seuraava pelaaja etsii. Korttityypit ovat yksikkö, kaksikko, monikko ja maisku sen mukaan, [...]
   Ihan mahtava idea, nyt lähti meidänkin perheessä käyttöön tämä peli! Aineetonta kierrätystä parhaimmillaan jakaa hyvät, itsekeksityt pelit toisille 👍🏻

   Lainaa

  29. Tulos: +12 (12 ääntä)
   HOVOLLE!!!! :D

   Lainaa

  30. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Hessuhovon sukassa eniten mietityttää miten huono suojapussi tuo oikeasti sille satisfyerille olisi, kun nimenomaan se suojauksen tarpeessa oleva vahingoille alttein kohta jäisi suojaamatta

   Lainaa

  31. Yönmusta kesyhanhi 13.11.2020 8:48
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Hessu Hovolle tossut tehnyt lienee sama mamma, joka vauvan aihe vapaalla kertoi saaneensa (vai oliko se lapsi) jonkun pövön ja sairastuneensa.

   Lainaa

  32. Tulos: -24 (24 ääntä)
   Karski albatrossi: Oli joskus vuosi tai pari sitten sukulaisen kanssa keskustelu tästä n-sanan käytöstä. Hän siis käyttää kyseistä sanaa, ja kysyin käyttääkö hän myös vaikka vammaisista sanoja "mongoloidi" tai "kääpiö". Hän oli ihan järkyttynyt ja vastasi "en tietenkään, nehän ovat haukkumasanoja! Kyllä minä elän ihan nykyajassa ja puolustan vähemmistöjä." Että tämmöistä.
   Kääpiöt on kääpiöitä, en ole kuullut vammaisista sanaa mongoloidi ennen mutta retuiksi niitä tulee kutsuttua kavereiden kesken.

   Lainaa

  33. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kummikäki: Pengastitte hänen hänen säilytysarkkuaan? Nyt lähestytään kiellettäviä sanoja. Säilytysarkku kuulostaa joltain, missä edesmennyttä esivanhempaa säilytetään suvun luurankokaapissa. Kuten Addamsin perheen Niknak-setää pukupussissa.
   Mietinkin tuota kirjoittaessani ja arvelin että joku siihen tarttuu. Kyllä... me säilömme mummaa arkussa josta hänet aina aamuisin kaivetaan naftaliinista. 

   Lainaa

  34. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Epätarkka kenguru: "Pengastaminen" tässä kieltää pitäisi jos joku. Ihan epäsana.
   Pengastaminen on pohjalainen murresana joka tarkoittaa tässä yhteydessä tutkimista. En edes tiennyt että se on murretta ennen kuin nostit asian esille ja paneuduin siihen hieman. Se kun on itsellä ollut aina käytössä niin en edes osannut ajatella että se ei kuulu yleiskieleen. Aina oppii uutta. 

   Lainaa

  35. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Pluri: Mietinkin tuota kirjoittaessani ja arvelin että joku siihen tarttuu. Kyllä... me säilömme mummaa arkussa josta hänet aina aamuisin kaivetaan naftaliinista. 
   Terveisiä mummalle! Enemmän minua tosin hämmästytti sana ”pengastaa”, koska en ollut siitä aiemmin kuullutkaan. Ilmaisin itseäni jokseenkin epätarkasti. 

   Lainaa

  36. Lattea kettu 15.11.2020 10:05
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Pluri: Pengastaminen on pohjalainen murresana joka tarkoittaa tässä yhteydessä tutkimista. En edes tiennyt että se on murretta ennen kuin nostit asian esille ja paneuduin siihen hieman. Se kun on itsellä ollut aina käytössä niin en edes osannut ajatella että se ei kuulu yleiskieleen. Aina oppii uutta. 
   Tutkimista vai penkomista? Voisin kuvitella, että kun muualla Suomessa sanotaan "pengottiin", niin Pohjanmaalla sanotaan pEnGAsTeTTiiN. 

   Lainaa

  37. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Tiiättekö mikä on tosi jännää? Se, kun heterot saavat näyttää rakkautensa ja välittämisensä avoimesti, ja se on perusoikeus, mutta mikäli seksuaalivähemmistöt sen saavat tehdä ilman pelkoa että hakataan tai tapetaan, se on etuoikeus. Heteroiden oikeus mennä naimisiin on myös tottakai perusoikeus, mutta mikäli kyseessä onkin jokin muu kuin heteropari, on kyseessä etuoikeus. Lapsien tekeminen ja adoptoiminen toki myös heteroille perusoikeus, muille etuoikeus. Unohtamatta tietenkään sitä, että jos heteropari ilmoittaa tehneensä jotakin (menneensä naimisiin, käyneensä matkalla, hankkineensa lapsen yms.) se on tosi kaunista ja suloista ja kyllä ihastellaan. Mutta mikäli joku muu kuin heteropari tekee saman, on se "homorummutusta" ja "sateenkaaripropagandaa." Haluaisko joku persu valaista mulla miten tämä logiikka tarkalleen toimii? :D

   Lainaa

  38. Tulos: -6 (6 ääntä)
   dakari: Hessuhovon sukassa eniten mietityttää miten huono suojapussi tuo oikeasti sille satisfyerille olisi, kun nimenomaan se suojauksen tarpeessa oleva vahingoille alttein kohta jäisi suojaamatta
   Hovon? Taipuuko Mopo "Movon" tai "Movolle" :D

   Lainaa

  39. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Lattea kettu: Tutkimista vai penkomista? Voisin kuvitella, että kun muualla Suomessa sanotaan "pengottiin", niin Pohjanmaalla sanotaan pEnGAsTeTTiiN. 
   No tuossa asiayhteydessä voinee käyttää sekä tutkimista että penkomista. Asia kun on asiayhteydessä käytännössä se ja sama. Pohojammaalla ku oltihi nii me pangastettihi sitä arkkua. Ristus notta son vaikiaa teille poijjaat. Pitääs antaa isän kärestä notta tuntuu. Eikoo komiaa puhetta tämä härmän murre? Alakkaa riepomaha tuallaanen voivoottelu.

   Lainaa

  40. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Moitittava metsämarja: Mummu opetti mut pelaamaan vanhoilla joulukorteilla Maiskua. Kaikki muutaman edellisen joulun joulukortit levitetään pöydälle viuhkaan tai rinkiin ja yksi pelaaja nostaa kortin, joka määrää, mitä korttityyppiä seuraava pelaaja etsii. Korttityypit ovat yksikkö, kaksikko, monikko ja maisku sen mukaan, [...]
   Säännöt on possusta, mutta kuulostaa kyllä kivan jouluiselta joulukorteilla pelattuna. Itse on tullut tuota pelattua vain tavallisilla pelikorteilla.

   Lainaa

  41. Astmaton lammas 2.1.2021 20:46
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Painava koira: Mietin täysin samaa! Mitä niillä korteilla oikeasti tekee, muuta kuin täyttää kaikki laatikot ja kaapit ja unohtaa niiden olemassaolon viikossa?
   Marie Kondo antaa jopa tähän ensimmäisen maailman ongelmaan ratkaisun: kortti on tehnyt iloiseksi lähettäjän ja vastaanottajan kun kortti on vaihtanut omistajaa. Sitten sen voi laittaa roskiin.
   Itse teen tämän samalla kun laitetaan kuusi palasiksi.

   Lainaa

  42. Ytimekäs ahven 13.1.2021 10:35
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Ajovaloton nektariini: Hessu Hovo
   Haluan kieltää tämän moan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: glögi, hessu hopo, kierrätys, kortti, kuva, kyltti, käännösvirhe, onnittelukortit, piparit, tossut, töppöset, viesti, virkata