Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koronakatsaus, osa 12

En suostu karanteeniin ja aion yskiä jatkossakin.
Suurenna näkymä
Koronakatsaus, osa 12

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 66 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +796 (828 ääntä)
   Hyvä Ulpu.

   Lainaa

  2. Tulos: +598 (618 ääntä)
   Eli Riku on näitä joka tähän asti on aivastellut ja yskinyt täysin ympäriinsä? Nam.

   Lainaa

  3. Epäpätevä pöllö 24.11.2020 0:16
   Tulos: +661 (705 ääntä)
   Kai joku on jo ilmiantanut Janikan? t. riskiryhmässä.

   Lainaa

  4. Tulos: +385 (413 ääntä)
   Noni, siinä taas pari järjen ääntä. Näin se homma etenee, ja taas kohta ollaa samassa pisteessä ku keväällä. Kiitos Janika ja Riku, arvostan

   Lainaa

  5. Tulos: +404 (426 ääntä)
   Janika on näitä, jotka eivät usko auton huoltoonkaan niin kauan, kun se "toimii täydellisesti". Öljynvaihtokin on kusetusta ja tankkaaminen täysin turhaa, jos auto kulkee.

   Lainaa

  6. Osaton norppa 24.11.2020 0:31
   Tulos: +458 (460 ääntä)
   Riku ei varmaan pese hampaitaankaan, koska siitä ei saa korvausta, vaikka suositellaan pestäväksi kaksi kertaa päivässä.

   Lainaa

  7. apinaattori 24.11.2020 0:43
   Tulos: +220 (222 ääntä)
   Eiks noi rikun jutut pitäisi tietää muutenkin ilman suosituksiakin. Ja tietysti ne toteuttaakkin.

   Lainaa

  8. Tosi eläin 24.11.2020 0:45
   Tulos: +345 (357 ääntä)
   Minulla on oikeus, koska yksilönvapaus. Muilla on velvollisuus olla kanssani samaa mieltä. Minäminäminä, minäminäminä, minäminä eikä kukaan muu.

   Lainaa

  9. Tulos: +413 (419 ääntä)
   Olen Facessa viime aikoina laittanut merkille, että ihmisillä on aivan järjetön käsitys siitä, mitä kaikkea pitäisi korvata. Pari tuntia sitten Naistenhuoneella joku kysyi tosissaan, että jos ehkäisykapseli ei sopinutkaan itselle niin oletteko saaneet rahojanne siitä takaisin. En oikein pidä tästä lisääntyneestä, aavistuksen amerikkalaisesta KORVAUKSIA!1?-ajatusmaailmasta.

   Lainaa

  10. Tornipöllö 24.11.2020 2:06
   Tulos: +363 (369 ääntä)
   Onhan sekin aika kusetusta, että leffaan mennessä täytyy maksaa, eihän se valkokangas katsomisesta kulu. Paikallaankin täytyy istua kuin tatti ja olla hiljaa vaikka olisi kivempaa välillä vähän kiipeillä pitkin penkkejä ja oikein kovaan ääneen hehkuttaa vierustoverille, miten hyvä leffa on. Ja poistuessakin pitää vain madella ulos muiden tahdissa kuin lammas eikä saa rynniä toisten yli vaikka olisi kuinka kiire. On se kyllä jännä juttu, että yhteiskunnassa on lukemattomia sääntöjä mutta jostain syystä juuri koronarajoitukset ovat kusetusta ja eliitin aivopesua.

   Lainaa

  11. Tulos: +226 (230 ääntä)
   Puluparka: Olen Facessa viime aikoina laittanut merkille, että ihmisillä on aivan järjetön käsitys siitä, mitä kaikkea pitäisi korvata. Pari tuntia sitten Naistenhuoneella joku kysyi tosissaan, että jos ehkäisykapseli ei sopinutkaan itselle niin oletteko saaneet rahojanne siitä takaisin. En oikein pidä tästä [...]
   Omassa työssäni tarjoan asiakkaille kulttuurisia elämyksiä, annetaan nyt kuvitteelliseksi suuntaa antavaksi esimerkiksi vaikka teatteriesitys. Tietäisittepä kuinka yleistä on tulla näytöksen jälkeen vaatimaan rahoja ties minkä syyn takia takaisin. Ei tykännyt juonenkäänteistä yms. Juu toki saat rahat takaisin kun olet ensin nauttinut palveluistamme koko rahan edestä.

   Lainaa

  12. Tulos: +230 (234 ääntä)
   Rikun logiikalla siis paidan peseminen on kokonaiskustannuksilta kalliimpi vaihtoehto kuin tuhansien ihmisten tehohoito ja/tai yhteiskunnan täyssulku ja siitä seuraavat yrityssaneeraukset, kun pölvästit eivät malta noudattaa karanteeneja, ostaa kertakäyttönenäliinoja, käyttää maskeja tai pestä käsiään. Asia kunnossa.

   Lainaa

  13. Möyheä katkarapu 24.11.2020 3:53
   Tulos: -108 (168 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Kai joku on jo ilmiantanut Janikan? t. riskiryhmässä.
   Mua kyrsii et pitää erikseen mainita se riskiryhmä. Kaikista suurimmat kyylät ja valittajat on aina ”riskiryhmäläisiä”, joilla ei ole maskia tai se ei peitä nenää. Tulevat perjantai iltana täyteen ostariin skitsoomaan. 
   Tässä asiassa pitäisi kunnioittaa ja ottaa muut huomioon, oli riskiryhmää tai ei. Täytyy olla muutenkin todella vajaa, että kehtaa huudella facessa rikkovansa karanteenia.

   Lainaa

  14. Primaari gerbiili 24.11.2020 3:53
   Tulos: -110 (194 ääntä)
   Epäpätevä pöllö: Kai joku on jo ilmiantanut Janikan? t. riskiryhmässä.
   Riskiryhmäläinen on uusi vegaani

   Lainaa

  15. Tulos: +7 (19 ääntä)
   Antti ❤

   Lainaa

  16. Tulos: +125 (129 ääntä)
   Riku on ihanasta sisäistänyt nykymaailman meiningin ja osaa esittää oikeat kysymykset oikeaan aikaan ja hieman paheksuvalla/mielensäpahoittavalla sävyllä, eli kuka korvaa, kuka ottaa vastuun, kenen syytä tämä kaikki on?

   Lainaa

  17. Merkitön juhta 24.11.2020 4:28
   Tulos: +229 (233 ääntä)
   Meille neuvottiin jo ala-asteella 90-luvun puolivälissä yskimään/aivastamaan hihaan tai muuhun käden osaan. Että kyllä jo koronaa paljon aikasemmin ollaan tiedetty, miten voidaan estää influenssan tai muiden pöpöjen leviämistä. Mulle ainakin on jo lapsesta asti ollu selvää, että ei pärskitä ympäriinsä ja niin se on ollu muillekkin lapsille, kun ohjeistuksella haluttiin välttää kämmeneen yskimiseltä.

   Lainaa

  18. Kykenemätön ananas 24.11.2020 4:28
   Tulos: +130 (132 ääntä)
   Se tunne ku oon leffateatterissa töissä ja mietin miten monta Janikaa sielläkin potentiaalisesti pyörii. :(

   Lainaa

  19. Siirretty preeriasusi 24.11.2020 5:14
   Tulos: +175 (185 ääntä)
   Kunnon urpoja nuo Riku ja Janina. Tälläisten takia on kohta taas vähän lisää ravintolatyöntekijöitä lomautettuna kun perustasot ja kiihtymisvaiheet muuttuu leviämisvaiheeksi. Ajatelkaa perkele muutakin kuin vain sitä omaa napaanne. Että voi pistää niin vihaksi!

   Lainaa

  20. Hemmoteltu ankerias 24.11.2020 6:18
   Tulos: +132 (142 ääntä)
   Janika on tyypillinen esimerkki ihmisestä, jonka ei olisi pitänyt lisääntyä.

   Lainaa

  21. Tukintolvana 24.11.2020 6:55
   Tulos: +200 (202 ääntä)
   En ynnärrä tuota ulinaa käsienpesusta ja kyynärtaipeeseen yskimisestä että "nyt pakotetaan." Se siis on ollut ohjeistuksena jo ennen sikainfluenssaa, ainakin yskimisesä on ollut ohjejulisteita terveysasemilla yms. ainakin 2000-luvun alusta. Ei se mikään uusi juttu ole. Tietty jos kulkee pää rektumissa ei ole tullut nähneeksi jo aikaisempia kehoituksia.

   Lainaa

  22. Etumerkitön kivi 24.11.2020 7:10
   Tulos: +39 (91 ääntä)
   Janikalta lapsi pois. Täysin epäonnistunut yksilö vanhempana. Toivottavasti joku on ymmärtänyt tehdä lastensuojeluilmoituksen.

   Lainaa

  23. Tulos: +84 (92 ääntä)
   Janika haistapa paska!

   Lainaa

  24. Tulos: +142 (144 ääntä)
   Riku on näitä "miehiä", joka ei pese käsiää vessakäynnin jälkeen, vaikka olisi ollut kakkoshätä ja jotenkin ihmetyttää, jos Riku ei pese edes paitojaan. Mahtaa olla aika mahtava löyhkä.

   Lainaa

  25. Turhauttava viinirypäle 24.11.2020 7:38
   Tulos: +104 (112 ääntä)
   Pahin ympäristöongelma tässä taitavat olla nuo kauppojen edustoilla maassa lojuvat käytetyt kertakäyttömaskit. Ja vinkki: jos kaupan avonainen ulkoroskis on aivan täynnä, älkää tunkeko sitä maskia sinne, se luultavasti tippuu sieltä maahan.

   Lainaa

  26. Nuortumaton etana 24.11.2020 7:47
   Tulos: +131 (133 ääntä)
   Rikulle tiedoksi että normaalit ihmiset on pyyhkinyt perseensä vessapaperilla isomman hädän jälkeen eikä sitäkään kukaan ole erikseen korvannut. Niin tehdään koska on mukavampaa itselle ja muille.

   Lainaa

  27. Valitsematon salaatti 24.11.2020 7:57
   Tulos: +152 (156 ääntä)
   Miten tuossa Janikan päivityksessä on tykkäyksiä ja sydämiä enemmän kuin vihanaamoja? Onko Ulpu ainoa järkevä ihminen Janikan piirissä?

   Lainaa

  28. Tulos: -58 (72 ääntä)
   Siirretty preeriasusi: Kunnon urpoja nuo Riku ja Janina. Tälläisten takia on kohta taas vähän lisää ravintolatyöntekijöitä lomautettuna kun perustasot ja kiihtymisvaiheet muuttuu leviämisvaiheeksi. Ajatelkaa perkele muutakin kuin vain sitä omaa napaanne. Että voi pistää niin vihaksi!
   Kiihtymisvaihe on leviämisvaihe. Taudin leviäminen ei voi kiihtyä, ellei se leviä.

   Lainaa

  29. Vastarannan kiiski 24.11.2020 8:22
   Tulos: +92 (92 ääntä)
   Riku on selkeästi näitä miesten vessan kävijöitä, jotka poistuvat tarpeiltaan (kummaltakin) käsiään pesemättä. Yök.

   Lainaa

  30. Nuortumaton etana 24.11.2020 8:33
   Tulos: +111 (115 ääntä)
   Janikalta aivan k*sipäistä ajattelua Minä, minä tyyliin. Pahimmassa tapauksessa hänen takiansa satoja ihmisiä sairastuu ja joutuu jäämään töistä kotiin. Ihmiset ja yritykset kärsivät yksittäisen ihmisen sikailusta. Todella tärkeää toimintaa. Jos ei halua itse uskoa niin voi silti kunnioittaa muita ihmisiä.

   Lainaa

  31. Särkymätön alpakka 24.11.2020 8:39
   Tulos: +133 (141 ääntä)
   Kyllä lämmittää mieltä lukea näistä jotka eivät suostu edes karanteenia noudattamaan. Itse olen maaliskuusta asti jättänyt kaiken ylimääräisen ihmisten tapaamisen ja harrastamisen pois. Kiva istua täällä tunnollisesti eristyksissä ties vielä kuinka pitkään, kun on olemassa ihmisiä joita ei kiinnosta mikään.

   Lainaa

  32. Tulos: +82 (82 ääntä)
   Valitsematon salaatti: Miten tuossa Janikan päivityksessä on tykkäyksiä ja sydämiä enemmän kuin vihanaamoja? Onko Ulpu ainoa järkevä ihminen Janikan piirissä?
   Voi ollakin. Idiootit yleensä tuppaavat kerääntymään laumoihin.

   Lainaa

  33. Tulos: +35 (49 ääntä)
   Etumerkitön kivi: Janikalta lapsi pois. Täysin epäonnistunut yksilö vanhempana. Toivottavasti joku on ymmärtänyt tehdä lastensuojeluilmoituksen.
   Vaikka Janika on tyhmä kuin saapas, niin ei lastensuojelu noin toimi. Lapsen etua siellä ajatellaan, ei keltään oteta lasta huostaan lastenkotiin loppuelämäkseen vain siksi, ettei äiti noudata parin viikon ajan koronaohjeita. Lisäksi ei lastensuojelukaan halua väkisin levittää koronaa eteenpäin ottamalla altistuneita lapsia huostaan jonkun pikkusyyn takia. Korona ei estä kiireellistä huostaanottoa, mutta ei-akuutit lapset pidetään koronakarenssin ajan kotonaan.

   Lainaa

  34. Tulos: +57 (67 ääntä)
   Lisäksi kannattaisi miettiä vaikka sitä Erika-keissiä ja lastensuojelun resurssien rajallisuutta, ennen kuin lähtee tekemään mitään turhia lastensuojeluilmoituksia. Kun se sosiaalipuolen täti joutuu lukemaan mielipidettäsi jonkun koronapeelon edesottamuksista, niin jonoon hautautuu just ne oikeat ilmiannot ja oikea lasten hätä.

   Lainaa

  35. Tulos: +14 (26 ääntä)
   En yksilöi Janinaa, koska hän ei ainoa tälläinen "vähän yksinkertaisempi tapaus" ole. Minua taas suuresti kiehtoo se että, nämä Janinat ja muut vastaavat ihmiset "on selvinnyt hengissä elämässä näinkin pitkään" Se että sinä et usko johonkin asiaan vaatii minun itseni kohdalla sen nettä olen perehtynyt ja tutkinut asiaa, ja mikäli mä en ole, niin sanoon "en tiedä" tai ota asiaan mitään kantaa. Pitkä viesti tuli mutta "mä en coronaan/ilmastosumuutokseen, herättää facepalmin heti. Jos sinä olet kummallakan alalla arvostettu tiedemies, niin miksi se et sitten usko? Mihin sun mielipide perustuu ja MIKÄ TÄRKEINTÄ miksi sinulla on mielipide asioistaa joista et ymmärrä vittuakaan, jos ees sitä. Älä muodosta mielipiteitä asiasta josta sulla ei ole mitään hajua. Tyhmän ihminen merkki sellainen, ja sen vuoksi kaikki muut ihmiset huoneessa/maalmassa osoitta sua sormella ja nauraa.

   Lainaa

  36. Suopa kilpikonna 24.11.2020 10:42
   Tulos: -3 (25 ääntä)
   Valitsematon salaatti: Miten tuossa Janikan päivityksessä on tykkäyksiä ja sydämiä enemmän kuin vihanaamoja? Onko Ulpu ainoa järkevä ihminen Janikan piirissä?
   Janika on saanut 13 reaktiota. Voihan olla, että hän on saanut yhden peukun, antanut itse itselleen yhden sydämen ja ne loput 11 on raivonaamoja.

   Lainaa

  37. Vessapaperiton keiju 24.11.2020 11:15
   Tulos: +43 (53 ääntä)
   Janikan voisi laittaa 3 kuukaudeksi vankilaan. Ainakin pysyisi karanteenissa suositusaikaa (10 pv) pidempään. Saatan olla ilkeä, kun toivon, että Janika itse sairastuisi koronaan. Ei tietenkään niin pahasti, että henki lähtisi tai joutuisi teholle.

   Lainaa

  38. Terhakas hyönteinen 24.11.2020 11:23
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Sprinkles: Rikun logiikalla siis paidan peseminen on kokonaiskustannuksilta kalliimpi vaihtoehto kuin tuhansien ihmisten tehohoito ja/tai yhteiskunnan täyssulku ja siitä seuraavat yrityssaneeraukset, kun pölvästit eivät malta noudattaa karanteeneja, ostaa kertakäyttönenäliinoja, käyttää maskeja tai pestä käsiään. Asia kunnossa.
   Niko ei taida kansantaloustieteen opiskelija ollakaan. Niko näkee asiat hyvin suppeassa mittakaavassa niin ajallisesti kuin yhteiskunnallisestikin, vain oman lyhytkestoisen hyödyn näkökulmasta. Niko ei tajua, että kävipä itse koronatartunnan suhteen juuri hänelle miten tahansa, levähtnyt epidemia todennäköisesti vaikuttaa hänen elämäänsä negatiivisesti. Ellei Niko sitten ole koronahyötyjä (osakkeet, joku nyt myyvä tuote/palvelu), mutta sekin saattaa myöhemmin kostautua, jos koko Suomen talous ja/tai maailmantalous sakkaa. Mut Niko se vaan miettii pyykkikuluja.

   Lainaa

  39. Poistettava kobra 24.11.2020 11:25
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Ikävä kyllä Rikun tapaisia tyyppejä on hyvin paljon. Siis niitä jotka aivastelevat ja yskivät ilman että edes yrittävät peitellä sitä mitenkään. Pärskivät vaan menemään milloin kaupassa, bussissa tai missä sitten ovatkaan. Olen jo vuosia ajatellut ettei taida olla tuo älykkyysosamäärä kaikkein korkeimpia näillä tyypeillä, ja Rikun tapauksessa vaikuttaa siltä että olin oikeassa.

   Lainaa

  40. Pelkäämätön soturi 24.11.2020 11:46
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   Sam: Riku on näitä "miehiä", joka ei pese käsiää vessakäynnin jälkeen, vaikka olisi ollut kakkoshätä ja jotenkin ihmetyttää, jos Riku ei pese edes paitojaan. Mahtaa olla aika mahtava löyhkä.
     Joo, hiukan ihmetytti tuo "kuka korvaa paidan pesun". Kai ne pestään käytön jälkeen joka tapauksessa? Nyt en viitsi asiaa enempää ihmetellä, alkaa tulla huono olo kun tuollaista pohtii. Ei kai nyt korona ole ainoa syy, miksei omia limoja levitellä toisten päälle... Hyi yäk. 
     (Maskiroskasta: taskussa on hyvä olla ilmatiiviisti suljettava pakastepussi- konepestäviäkin saa. Siihen voi dumpata käytetyt maskit, ja kaataa sitten kotiintultua suoraan keitinveteen tai roskiin. Ei jää maskeja ympäristöön lojumaan). 

   Lainaa

  41. Mauton orava 24.11.2020 12:27
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Suopa kilpikonna: Janika on saanut 13 reaktiota. Voihan olla, että hän on saanut yhden peukun, antanut itse itselleen yhden sydämen ja ne loput 11 on raivonaamoja.
   Reaktiot järjestäytyy käsittääkseni lukumäärän mukaan. Janika on saanut eniten peukkuja ja vähiten vihanaamoja, ja sekös ihmetyttää.

   Lainaa

  42. Suopa kilpikonna 24.11.2020 13:11
   Tulos: +53 (53 ääntä)
   Mievaan: Noni, siinä taas pari järjen ääntä. Näin se homma etenee, ja taas kohta ollaa samassa pisteessä ku keväällä. Kiitos Janika ja Riku, arvostan
   Ja sitten kun ollaan kevään pisteessä ja maakunnat ovat taas lukossa, nämä samat janikat ja rikut valittavat senkin olevan asioiden ja henkilöiden X ja Y syytä.

   Lainaa

  43. Tulos: +6 (36 ääntä)
   Toj Karin: Kiihtymisvaihe on leviämisvaihe. Taudin leviäminen ei voi kiihtyä, ellei se leviä.
   Ihan puuta heinää taas kirjoitat, mutta se lienee sun tavaramerkki, joten älä koskaan ikinä muutu.
   Kiihtymisvaiheessa tapauksia on vähän ja ne pystytään paikantamaan lähes täydellisesti, jos tämä ei toimi, siirrytään leviämisvaiheeseen. Leviämisvaiheeessa tartuntaketjuja pystytään paikantamaan hyvin huonosti, joten se yllätysyllätys leviää.
   Tajuan kyllä että sulla on aivot solmussa koska "kiihtyä" ja "levitä" kuulostaa sun korvaan varmaan jotekin samalta.
   Jos sun huostaanottajaäitisi kiihtyy sulle, niin se sinun siitä kokema paha olotila leviää vasta kun purat sitä kaikkii vastaantulijoihin.

   Lainaa

  44. Tulos: +2 (24 ääntä)
   traumcity: Ihan puuta heinää taas kirjoitat, mutta se lienee sun tavaramerkki, joten älä koskaan ikinä muutu. Kiihtymisvaiheessa tapauksia on vähän ja ne pystytään paikantamaan lähes täydellisesti, jos tämä ei toimi, siirrytään leviämisvaiheeseen. Leviämisvaiheeessa tartuntaketjuja pystytään paikantamaan hyvin [...]
   Sulla on oikeasti joku pahasti vialla sun päässä, kun puhut jatkuvasti paskaa minusta. Ennakoin sinun väittävän, että niin teen minäkin. Siihen vastaan, että en muuten tee. Kusipään sanominen kusipääksi ei ole paskan puhumista ja ikinä en sano sellaisia kusipäiksi jotka eivät niitä ole joko minua tai muita kohtaan. Epäilemättä sinun vittumainen käytös on saanut minut kutsumaan sinua siksi, mutta alkaa pikkuhiljaa tulla sellainen olo että ehkä kyseessä on enemmänkin mielen häiriöt, kuin tarkoituksellinen kusipäisyys. Tästä lähtien en siis aijo enää kommentoida sinulle mitään, koska en halua olla osallisena sinun pahoinvointiin tai sinun pahoinvoinnin purkamisen kohteena.

   Lainaa

  45. Patalaiska lohikäärme 24.11.2020 14:22
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Kiitos Janika ja Riku. teidän kaltaisten idioottien takia mulla on korona. mäkin haluaisin jo näin viikon jälkeen poistua kotoani, mutta mä en todellakaan halua sairastuttaa saati tappaa ketään, joten noudatan kiltisti viranomaisten määräyksiä ja pysyn kotona.

   Lainaa

  46. Tulos: -6 (26 ääntä)
   Toj Karin: Sulla on oikeasti joku pahasti vialla sun päässä, kun puhut jatkuvasti paskaa minusta. Ennakoin sinun väittävän, että niin teen minäkin. Siihen vastaan, että en muuten tee. Kusipään sanominen kusipääksi ei ole paskan puhumista ja ikinä en sano sellaisia kusipäiksi jotka eivät niitä ole joko minua [...]
   Minä korjasin sinua  koska esitit väitteen joka ei pitänyt paikkaansa. Älä kirjoita paskaa tänne niin sua ei tarvitse tulla korjaamaan, se on ihan just noin helposti ratkaistu.
   Toki joutuisit sitten olemaan kommentoimatta mitään feissarimokiin, mutta käytä se aika vaikka johonkin asiaan missä olet oikeasti hyvä, kuten vaikka hiekkakakkujen rakentamiseen. Ulkona on kiva leikkiä, marttyyrinviitta vaan selkään kiinni ja oot tosi pähee Batman!

   Lainaa

  47. Epäpätevä pöllö 24.11.2020 15:19
   Tulos: +60 (68 ääntä)
   Möyheä katkarapu: Mua kyrsii et pitää erikseen mainita se riskiryhmä. Kaikista suurimmat kyylät ja valittajat on aina ”riskiryhmäläisiä”, joilla ei ole maskia tai se ei peitä nenää. Tulevat perjantai iltana täyteen ostariin skitsoomaan.  Tässä asiassa pitäisi kunnioittaa ja ottaa muut huomioon, oli riskiryhmää tai [...]
   Mitähän vittua?
   En ole maaliskuun jälkeen viettänyt aikaa kenenkään muun kuin oman perheen kanssa. Kotoa olen poistunut pääasiassa vain ulkoilemaan, ruokakauppaan ja lääkäriin. Pari kertaa olen käynyt kirpparilla, jolloin turvavälit eivät ole koko ajan olleet kunnossa, eikä kellään muilla ollut esim. maskeja. Onneksi silloin tautitilanne oli tällä alueella hyvä, muuten en edes olisi uskaltanut.
   Käytän aina maskia ja käsidesejä. Edes kesällä en sosialisoinut muiden ihmisten kanssa kuin etänä.
   Olen alle 30, mutta parantumattomien perus- ja pitkäaikaissairauksieni takia oon aidosti huolissani siitä, miten selviäisin koronasta hengissä. Voin kertoa, että tässä vaiheessa vapaaehtoista eristystä seinät kaatuvat jo aika hyvin päälle ja täällä rasahtelevat muutkin kuin rusinat. 
   Alentuneen immuunijärjestelmän takia sairastun myös heti, jos joudun kosketuksiin minkään taudin kanssa. Oon nyt ollut viikon nuhassa sen jälkeen, kun kävin ostamassa maitoa.
   Että mitä lottoat, jos joku Janika tulee kaupoille yhtä aikaa, niin kumpi meistä sairastuu alttiimmin koronaan varotoimenpiteistä huolimatta, perusterve Jorma-Leena vai minä?

   Lainaa

  48. Kehno seuraeläin 24.11.2020 15:43
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Kcs: Eli Riku on näitä joka tähän asti on aivastellut ja yskinyt täysin ympäriinsä? Nam.
   Ja tekee niin nytkin, ilman maskia. Ihmisperse -sanalle paljon käyttöä tänään.

   Lainaa

  49. Tulos: +29 (33 ääntä)
   traumcity:  älä koskaan ikinä muutu[...]
   Sä olet muuttunut, enkä mä tykkää siitä. Tiedän et tiedät et mun tykkääminen on tärkeintä joten ole taas se fiksu tyyppi jolla on jänniä oivalluksia äläkä tää uus erilainen kiukkutrauma. Kiitos ja rutistus.

   Lainaa

  50. Kohtelias avokado 24.11.2020 17:16
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Sam: Riku on näitä "miehiä", joka ei pese käsiää vessakäynnin jälkeen, vaikka olisi ollut kakkoshätä ja jotenkin ihmetyttää, jos Riku ei pese edes paitojaan. Mahtaa olla aika mahtava löyhkä.
   Se on just niitä miehiä, jotka ei pese persettään suihkussa

   Lainaa

  51. Karvas pussieläin 24.11.2020 20:46
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Kohtelias avokado: Se on just niitä miehiä, jotka ei pese persettään suihkussa
   Ei kato, tosi-Riku käy suihkussa niin että suihku TÄYSILLE ja siinä pari minuuttia vähän pyöritään veden alla! Ja sitten ihmettelee miten ne muijat ja neitimiehet kuluttaa niin paljon aikaa siellä suihkussa...

   Lainaa

  52. Herra Hakkarainen 24.11.2020 21:00
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Primaari gerbiili: Riskiryhmäläinen on uusi vegaani
   Osa riskiryhmät on lähtenyt näemmä vähän tähän mainostuslinjalle ja odottavat saada jotain etua sillä.
     Sitten on nämä, jotka ovat oikeasti riskiryhmään kuuluvat, joita ei juuri haittaa, vaikka poikkeusaikana joutuu vähän eri tavalla toimimaan, kun aina on joutunut sopeutumaan sairauden takia. Itselleni on ainakin on täältä omasta kuplastani aiva sama, kauanko ei riskiryhmäläiset haluavat tälläistä poikkeustilaa jatkaa, kun kerran tapojaan ei osata edes puolittaisen pakon edellä muuttaa. Itselleni tuo virus voi olla kuolemaksi, joten elän tasan sen mukaan, etten varmasti siihen tule sairastumaan ja ihan viimeiseksi sitä eteenpäin levittämään. 
   Mutta mitä luulette? Pelastetaanko maailma ties miltä ilmastokatastrofeilta tällä sakilla, jotka eivät pysty edes yhtä flunssa-aaltoa pitämään kurissa?

   Lainaa

  53. Tulos: -18 (22 ääntä)
   DiipaDaapa: Sä olet muuttunut, enkä mä tykkää siitä. Tiedän et tiedät et mun tykkääminen on tärkeintä joten ole taas se fiksu tyyppi jolla on jänniä oivalluksia äläkä tää uus erilainen kiukkutrauma. Kiitos ja rutistus.
   Yritä ite pysyy rauhallisena kun käyt pari kertaa viikossa feissarimokissa venailemassa, että jossain on joku koira tai kissa kadonnut, ja nyt ei oo pitkään aikaan ollut mitään sinne päinkään. Viimeksi oli joku lampun alla tönöttävä citykani, eikä niissä oo mitään tartuntapintaa. Sisälle joutaisivat muutenkin kaikki puput.
   Toj Karinia mä nyt oon aina tykännyt potkia, siinä ei ole tapahtunut muutosta.

   Lainaa

  54. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Sitä mietin, että mitä mönjää Rikulta ysköksenä tulee kun heti täytyy olla vaatteita pesemässä? Ehkä olisi syytä käydä näyttämässä? Nuhan yllättäessähän käytetään toki nenäliinaa, kuten ainakin viimeiset muutama sata vuotta on tehty. Vai?

   Lainaa

  55. Ikivanha seppä 24.11.2020 22:39
   Tulos: -25 (29 ääntä)
   Siis miksi janikalta ei ole otettu koronatestiä? Sillähän se selviäisi onko hän oireeton kantaja vai ei. Mun mielestä ehdottomasti pitäisi päästä testaukseen pari päivää sen jälkeen kun on todettu, että riski sairastumiselle on ollut. Jos testi on nega, niin miksi pitäisi sen jälkeen elää karanteenissa, ellei päättävä lääkäri niin määrää? En tiedä onko Janika työelämässä, mutta itse en voisi olla kahta viikkoa palkattomalla, enkä usko että työnantaja maksaa palkkaa siltä ajalta, jos testi näyttää negaa.

   Lainaa

  56. Itseasiassa 24.11.2020 22:47
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Joo, hiukan ihmetytti tuo "kuka korvaa paidan pesun". Kai ne pestään käytön jälkeen joka tapauksessa? Nyt en viitsi asiaa enempää ihmetellä, alkaa tulla huono olo kun tuollaista pohtii. Ei kai nyt korona ole ainoa syy, miksei omia limoja levitellä toisten päälle... Hyi yäk.    (Maskiroskasta: [...]
   Kunnassa asiakaspalvelussa töissä ollessa joutui toteamaan etteivät kaikki todellakaan pese vaatteitaan tarpeeksi usein. Välillä oikein voi pahoin kun asiakas seisoi lähellä, mutta pois ei voinut mennä. Eikä ollut kyse mistään palvelutalosta tai terveyskeskuksesta, vaan kulttuurilaitoksesta.

   Lainaa

  57. Tulos: +18 (20 ääntä)
   En katsoisi lainkaan pahalla jos näitä Janikoita laitettaisiin pari - muutama ihan oikeasti vastuuseen vastuuttomuudestaan. Ihan vaan esimerkkinä muille kaltaisilleen.

   Lainaa

  58. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Osaton norppa: Riku ei varmaan pese hampaitaankaan, koska siitä ei saa korvausta, vaikka suositellaan pestäväksi kaksi kertaa päivässä.
   Jos vetää pelkkää sikaa ja röökiä ni ei kuule tarvii hampaita pestä.

   Lainaa

  59. Siveetön aprikoosi 25.11.2020 12:47
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Ikivanha seppä: Siis miksi janikalta ei ole otettu koronatestiä? Sillähän se selviäisi onko hän oireeton kantaja vai ei. Mun mielestä ehdottomasti pitäisi päästä testaukseen pari päivää sen jälkeen kun on todettu, että riski sairastumiselle on ollut. Jos testi on nega, niin miksi pitäisi sen jälkeen elää [...]
   Altistuneita, oireettomia henkilöitä ei testata. Tähän on kaksi pääsyytä. 
   Ensinnäkin heidät asetetaan karanteeniin siksi, että taudin itämisaika voi olla hyvinkin viikko tai 10 päivää. Tai se voi olla vain yksi päivä. Tämä riippuu ihmisestä ja on yksilöllistä. 
    Toinen syy on se, että jos jokainen altistunut ja oireeton henkilö testattaisiin, testaajat eivät ehtisi mitään muuta tehdäkään, kun oireellisia testattaviakin on jo niin paljon. 
   Kaikkein järkevintä on nimenomaan viettää itämisaika eristyksessä eli karanteenissa, jotta ei tietämättään tartuta muita. Janika ei tajua, että taudinkuva voi olla myös täysin oireeton.

   Lainaa

  60. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Janika voisi kuolla. Kukaan ei jäisi kaipaamaan.

   Lainaa

  61. aina_ja_kautta_aikain 26.11.2020 2:20
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   https://aijaa.com/4x6mTW

   Lainaa

  62. Matala kuormaeläin 26.11.2020 9:41
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Täytyy kyllä ihmetellä miten kymmenen päivän karanteeni voi olla (kirjaimellisesti) elämää suurempi asia. Minun alakouluikäinen tyttäreni määrättiin altistuskaranteeniin, ja sitä luonnollisesti noudatettiin. Ei ollut edes vaikeaa, äkkiähän tuo meni...

   Lainaa

  63. Suunnaton opas 26.11.2020 13:46
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Tukintolvana: En ynnärrä tuota ulinaa käsienpesusta ja kyynärtaipeeseen yskimisestä että "nyt pakotetaan." Se siis on ollut ohjeistuksena jo ennen sikainfluenssaa, ainakin yskimisesä on ollut ohjejulisteita terveysasemilla yms. ainakin 2000-luvun alusta. Ei se mikään uusi juttu ole. Tietty jos kulkee pää rektumissa ei ole tullut nähneeksi jo aikaisempia kehoituksia.
   Vähintään 1900-luvun alun tuberkuloosi-, espanjantauti- ja polioepidemioista lähtien  on kehotettu yskimään ja aivastamaan nenäliinaan.  Vasta tuommoiset 120 vuotta siis.
   Mutta jos ei vanhemmista ole ollut opettamaan lapselleen käytöstapoja, niin valitettavasti joudumme yhä noita alkeellisia olentoja sietämään.
   Joskin marginaslissa ja usein syrjäytyneitä nuo neandertalilaiset ovat.
   Neandertalilaisen geeninpätkä muuten altistaa koronan vaikealle taudinkuvalle.

   Lainaa

  64. Hallitsijaton persikka 29.11.2020 2:18
   Tulos: -14 (14 ääntä)
   Oikia meininki janikalla. Aivan järjetöntä pelkopropagandapaskaa koko korona. Ihmisiä ei kuole, ihmisiä on tuskin sairaalassa. Normi kausi-influenssa vie ihmisiä monin verroin enemmän, miksei meiltä aiemmin ole viety elämää ja miksi nyt kun tilanne on parempi kuin vuosiin? (Kokonaiskuolleisuus pienempi kuin muina lähivuosina.) herätkää ihmiset psykoosista.

   Lainaa

  65. Kypsynyt norppa 6.12.2020 13:44
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Siis käsivarteen yskimisestä ja käsien pesemisestä on puhuttu jo kauan. Jossain näytettiin materiaalia, miten tätä on opetettu joskus 1930-luvulla. (Helsingin kaupunginmuseo, lastenkaupunki)

   Lainaa

  66. Neuleeton timantti 6.12.2020 18:28
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Osaton norppa: Riku ei varmaan pese hampaitaankaan, koska siitä ei saa korvausta, vaikka suositellaan pestäväksi kaksi kertaa päivässä.
   Nimenomaan, miksi kuuluisi kotona tehdä suuhygienistin työt täysin ilmaiseksi?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aivastaa, bussi, joukkoliikenne, karanteeni, korona, ohjeistus, yskiä