Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Karman kosketus

Älkää auttako Saria.
Suurenna näkymä
Karman kosketus

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 54 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Aurinkolasiton noita 17.11.2020 0:17
   Tulos: +1076 (1086 ääntä)
   Tuollaisesta ihmisestä voisi viimein joku laittaa oikeasti jutun eteenpäin. Tuohan on jo petos.

   Lainaa

  2. Tulos: +650 (662 ääntä)
   Haha toi Sarin keksimä stoori on ihan pimee :D Ei voi viedä puolikuollutta koiraa eläinlääkäriin koska nyt oli samaan aikaan ihan pakko maksaa ylinopeussakot pois? Hienosti toimii aivot, ei oo pelkkä hattuteline Sarin pää.

   Lainaa

  3. Kipakka satuhahmo 17.11.2020 1:01
   Tulos: -98 (310 ääntä)
   Potra appelsiini: Sari taitaa olla näitä kansallispukuisia kansalaisia?
   Ei ole.
   Sitäpaitsi, kenen romanin nimi on Sari?

   Lainaa

  4. Puolikiero_savolainen 17.11.2020 1:35
   Tulos: +242 (314 ääntä)
   Nämä jutut luettuani ensin pisti vihaksi miten joku kehtaa elää elämää, jossa käytetään ihmisten hyväntahtoisuutta hyväkseen noin häikäilemättömästi. Sitten taas toisaalta alkoi käymään sääliksi reppanaa, voisin vaikka lyödä vetoa että kyseessä on narkomaani. Ei ole varmasti hääppöistä elo kerjääjällä.

   Lainaa

  5. Nesteytetty järvisieni 17.11.2020 2:20
   Tulos: +206 (212 ääntä)
   Kappas Sari siellä taas. Puskaradiossa on tullut häneen törmättyä :D Lennokkaita tarinoita.

   Lainaa

  6. Tulos: +103 (109 ääntä)
   Aurinkolasiton noita: Tuollaisesta ihmisestä voisi viimein joku laittaa oikeasti jutun eteenpäin. Tuohan on jo petos.
   Eiköhän moni ole jo laittanut. Mutta minkäs sille voi, oikeusjutuissa kestää pitkään eikä poliisi ala ketään putkassakaan tai muualla pitämään pitkiä aikoja. Ryhmien ylläpitäjien ja ryhmäläisten kannattaisi näissä tilanteissa olla valppaana kun muuta ei oikein voi, kuten tässäkin tapauksessa on esimerkillisesti toimittu.

   Lainaa

  7. Rakennettu lohikäärme 17.11.2020 3:09
   Tulos: +51 (69 ääntä)
   Mmmikä tää tyyppi oikein on? 😲

   Lainaa

  8. Tulos: +93 (105 ääntä)
   Rakennettu lohikäärme: Mmmikä tää tyyppi oikein on? 😲
   Sari.

   Lainaa

  9. Siirretty preeriasusi 17.11.2020 3:33
   Tulos: +138 (150 ääntä)
   Rakennettu lohikäärme: Mmmikä tää tyyppi oikein on? 😲
   Täys huijari! Kun vaan kukaan ei lainais hälle rahaa kun ei ole entisiä velkojakaan maksanu kellekään. Estää vaan sen jälkeen ettei hälle pysty laittamaan enää viestejä.. Tän uhriks on moni jääny kun sepittää näitä säälitarinoitaan yksityisviesteinä satunnaisille ihmisille eri ryhmistä. 

   Lainaa

  10. Tulos: +185 (197 ääntä)
   Näitä tarinoita katsoo vähän eri tavalla sen jälkeen, kun tuttavapiirissä oli joskus yksi, joka kanssa pyysi rahaa ja apua milloin minkäkin tarinan varjolla. Tarkalleen en tiedä prosessista tai diagnoosista, mutta jonkinlaiseen terapiaan päätyi ja vieläkin monet asiat hoituu edunvalvojan kautta. Nykyään sillä kai menee muuten ihan hyvin, paitsi että haluaisi vain unohtaa tuon pakkomielteisen valehtelun ajanjakson. Tämä Sarikin on todennäköisesti valehdellut lähipiirille niin paljon, että luottamus on jo mennyt, joten on pitänyt siirtyä tuntemattomiin. Oma tuttavani (mitä minä olen ymmärtänyt) ei onneksi päässyt siihen asti ennen avun saamista.

   Lainaa

  11. Tulos: +58 (64 ääntä)
   Huoh...Miten toiset kehtaa?

   Lainaa

  12. Tulos: +201 (205 ääntä)
   Minulla on täti, jolla on ollut tapana haksahtaa kaikenlaisiin kusetuksiin, olivat ne sitten lomaosakkeita tai puhelinterapeutteja. Hän on kertakaikkiaan liian kiltti ja hyväuskoinen, eikä asiaa ole aina auttanut hänen miehensä, jonka mielestä (hänen) rehellisyytensä ja suoraselkäisyytensä estää huijareita edes yrittämästä. Suoraan sanoen ovat pikkuisen yksinkertaisia, mutta eivät voi myöntää sitä. Eräänkin kerran olen saanut olla ylipuhumassa tätiäni tyyliin ”älä nyt hyvä ihminen maksa sille yhtään mitään”, ”et tasan anna sille henkilötietojasi” tai ”nyt jumalauta järki käteen!”. Luojan kiitos, ettei täti ole Facebookissa, Sari olisi varmaan kyninyt hänet puille paljaille.

   Lainaa

  13. Tulos: -101 (117 ääntä)
   Aurinkolasiton noita: Tuollaisesta ihmisestä voisi viimein joku laittaa oikeasti jutun eteenpäin. Tuohan on jo petos.
   No eihän ole. Kerjäämistä vaan

   Lainaa

  14. Tulos: -61 (105 ääntä)
   Kipakka satuhahmo: Ei ole. Sitäpaitsi, kenen romanin nimi on Sari?
   Puolikas tai vartti?

   Lainaa

  15. Pelkäämätön soturi 17.11.2020 8:01
   Tulos: +95 (165 ääntä)
   kettu: Puolikas tai vartti?
     No nyt on vahvistusharha todella lähtenyt laukalle... "Kaikki romanit ovat epärehellisiä. Tiedän sen, koska kaikki tuntemani epärehelliset ihmiset ovat romaneja (muiden mielestä ehkä eivät ole, eivätkä he siltä näytä tai ole tyypillisen nimisiäkään, mutta muut erehtyvät ja minä tiedän paremmin, heidän täytyy olla romaneja koska he ovat epärehellisiä)". Loogista!

   Lainaa

  16. King Arthur 17.11.2020 8:18
   Tulos: +98 (110 ääntä)
   Itse olen niitä pölvästejä joilta jo lapsena muut varasti lelut kun olen niin hyväuskoinen ja kiltti. Onko mitään toivoa jos ei 30+ tilanne ole juurikaan muuttunut? Nää Sarit tosin onneksi on suht läpinäkyviä, mutta on niitä taitavampiakin ikuisia uhreja. Suututtaisi ellei masentaisi.

   Lainaa

  17. Tornipöllö 17.11.2020 8:28
   Tulos: +114 (120 ääntä)
   Vai että koira ontuu toista jalkaa pahasti. Onko Sarilla kaksijalkainen koira?

   Lainaa

  18. Katkera lintu 17.11.2020 8:31
   Tulos: -33 (55 ääntä)
   Kipakka satuhahmo: Ei ole. Sitäpaitsi, kenen romanin nimi on Sari?
   Anneli Sari eli Sari Anneli?

   Lainaa

  19. Pelkäämätön soturi 17.11.2020 8:51
   Tulos: +55 (63 ääntä)
   King Arthur: Itse olen niitä pölvästejä joilta jo lapsena muut varasti lelut kun olen niin hyväuskoinen ja kiltti. Onko mitään toivoa jos ei 30+ tilanne ole juurikaan muuttunut? Nää Sarit tosin onneksi on suht läpinäkyviä, mutta on niitä taitavampiakin ikuisia uhreja. Suututtaisi ellei masentaisi.
     Toivoa on. "Birds of a feather flock together". Joskus sitä tietysti joutuu uhriksi kun on turhan kärkäs uskomaan ihmisistä hyvää, mutta me olemme sosiaalisia eläimiä. Jos on itse kiltti, kelpaa muiden kilttien seuraan, ja elämä on kauhean paljon helpompaa kun lähipiirissä on kilttejä ihmisiä. Sekä ihan käytännön syistä -mitä jos tämä Sari jonain päivänä oikeasti tarvitsisi apua? Ei ketään kiinnostaisi -että siksi, että elämä on kauhean paljon vähemmän ahdistavaa kun kokee olevansa sovussa muiden kanssa. Ilkeiden ja epärehellisten ihmisten seura kelpaa pitkän päälle vain muille ilkeille ja epärehellisille ihmisille, ja heillä on sitten varmaan tosi mukavaa keskenään.

   Lainaa

  20. Altis fretti 17.11.2020 8:52
   Tulos: +73 (79 ääntä)
   kukakumma: Huoh...Miten toiset kehtaa?
   Patologinen valehtelu liittyy eräisiin psyykkisiin sairauksiin ja häiriöihin.  Sitä esiintyy erityisen paljon narsismissa.

   Lainaa

  21. Tulos: +90 (94 ääntä)
   Onkohan tämä sama henkilö, kuin se jolla puuttui aina pari euroa junalipun hinnasta Jyväskylän rautatieasemalla? Aina joku riipaiseva stoori kuinka nyt on just rahat lopussa tai lompakko hukassa. Kauempaa katsottuna ihan siististi pukeutuva nainen, mutta kun tuli lähemmäs kerjäämään rahaa niin viina haisi ja naamasta näki että on muutakin vedetty kuin pulkkaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +96 (100 ääntä)
   Matkailija: Onkohan tämä sama henkilö, kuin se jolla puuttui aina pari euroa junalipun hinnasta Jyväskylän rautatieasemalla? Aina joku riipaiseva stoori kuinka nyt on just rahat lopussa tai lompakko hukassa. Kauempaa katsottuna ihan siististi pukeutuva nainen, mutta kun tuli lähemmäs kerjäämään rahaa niin viina haisi ja naamasta näki että on muutakin vedetty kuin pulkkaa.
   Ei. Se taitaa olla mun vanha koulu"kaveri", ainakin olin kasvoista tunnistavinani aikanaan kun pari kertaa tuli multa pummimaan. Surullinen tapaus, oli tosi varakkaasta perheestä ja niin itseään täynnä kuin olla voi. Koulukiusaaja. Siinä on karma iskenyt...

   Lainaa

  23. Tulos: +104 (108 ääntä)
   kettu: No eihän ole. Kerjäämistä vaan
   No kyllähän nimenomaan on petos jos huijaa rahaa ilman aikomustakaan maksaa takaisin, myös nigerialasprinsseilyt ja auervaarailut on rikoksia. 

   Lainaa

  24. Huono unikeko 17.11.2020 11:25
   Tulos: +98 (102 ääntä)
   Ja parhaillaankin tiistaiaamupäivällä useisiin fb-ryhmiin tehty sydäntäsärkevä aloitus siitä, miten muutto tulossa, rahat loppu, ei ruokaa, koiralla nälkä, diabeteskin vaivaa, kela ei auta... Alle 11h tämän mokan julkaisusta!

   Lainaa

  25. Tulos: -31 (63 ääntä)
   King Arthur: Itse olen niitä pölvästejä joilta jo lapsena muut varasti lelut kun olen niin hyväuskoinen ja kiltti. Onko mitään toivoa jos ei 30+ tilanne ole juurikaan muuttunut? Nää Sarit tosin onneksi on suht läpinäkyviä, mutta on niitä taitavampiakin ikuisia uhreja. Suututtaisi ellei masentaisi.
   Aika samanlainen olen, ratkaisin sen sillä etten halua tutustua keneenkään edes enää, suomessa on ihan älyttömän paljon huijareita ja petollisia ihmisiä, sosiopaattien ja narsistien luvattu valtakunta. 

   Lainaa

  26. Tyylikäs persikka 17.11.2020 13:13
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Huono unikeko: Ja parhaillaankin tiistaiaamupäivällä useisiin fb-ryhmiin tehty sydäntäsärkevä aloitus siitä, miten muutto tulossa, rahat loppu, ei ruokaa, koiralla nälkä, diabeteskin vaivaa, kela ei auta... Alle 11h tämän mokan julkaisusta!
   Missä ryhmissä tämä oikein vaikuttaa?

   Lainaa

  27. Tulos: +4 (24 ääntä)
   Perus nisteilyä. "Apu" olisi toivottu juuri tilisiirtona (kun olisi kätevästi saanu kylmäasemalla maksettua) jolla olisi voinu ostaa pussin piriä taas.

   Lainaa

  28. Tulos: +47 (53 ääntä)
   Ootahan vaan jos Sari joutuu vielä jonain päivänä ihan oikeeseen pulaan ja pitäisi päästä kotiin talviyönä tai saada ruokarahaa.

   Lainaa

  29. Tulos: -25 (43 ääntä)
   traumcity: Haha toi Sarin keksimä stoori on ihan pimee :D Ei voi viedä puolikuollutta koiraa eläinlääkäriin koska nyt oli samaan aikaan ihan pakko maksaa ylinopeussakot pois? Hienosti toimii aivot, ei oo pelkkä hattuteline Sarin pää.
   Niin koska luonnon lait määrää, että koira ei voi alkaa ontumaan vasta sakkojen maksamisen jälkeen. *facepalm* Ei tuossa tarinassa ollut mitään muuta vikaa kuin että se oli valhetta.

   Lainaa

  30. Sairastava gorilla 17.11.2020 14:07
   Tulos: -124 (158 ääntä)
   nämä ovat niitä jotka vasemmistoa äänestävät. Kaikkien muiden on kustannettava.

   Lainaa

  31. Kaiteeton sitruuna 17.11.2020 14:15
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   Sarilla on kaksi profiilia. Nauratti, kun yhden mukaan hän on käynyt elämänkoulun ja toisen mukaan elämän kovan koulun. 😄

   Lainaa

  32. Kotoisa banaani 17.11.2020 15:02
   Tulos: +50 (56 ääntä)
   kettu: No eihän ole. Kerjäämistä vaan
   Kerjääminen on sitä että pyydetään kanssaihmisiltä vastikkeettomasti rahaa.  "Anna kymppi, (kiitos)" on kerjäämistä. Et kerro mihin sitä käytät, ihmiset joko antaa tai ei anna rahaa. Petos on taloudellisen hyödyn tavoittelua ja sana määritellään mm. näin: "Erehdyttäminen hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa" Sarin toiminta on juuri tätä, vedotaan ihmisten hyväntahtoisuuteen väärin perustein. Jos Sari on harrastanut tätä vuosikausia, petoksista syntynyt hyöty voidaan laskea tuhansissa, ellei kymmenissä tuhansissa. Useampi vuosikymmen tätä ja hyöty voi olla kuusinumeroinen luku. 

   Lainaa

  33. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Keijo haistoi fiilunkia...

   Lainaa

  34. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Nämä jutut luettuani ensin pisti vihaksi miten joku kehtaa elää elämää, jossa käytetään ihmisten hyväntahtoisuutta hyväkseen noin häikäilemättömästi. Sitten taas toisaalta alkoi käymään sääliksi reppanaa, voisin vaikka lyödä vetoa että kyseessä on narkomaani. Ei ole varmasti hääppöistä elo kerjääjällä.
   Narkomaani ei tarvitse olla käyttäytyäkseen noin. Mutta kyllä siitä varmaan apua on.

   Lainaa

  35. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Toj Karin: Niin koska luonnon lait määrää, että koira ei voi alkaa ontumaan vasta sakkojen maksamisen jälkeen. *facepalm* Ei tuossa tarinassa ollut mitään muuta vikaa kuin että se oli valhetta.
   No mä en kuule yhtään epäile että se oli sun mielestäsi hyvin keksitty tarina, fiksummat kaverit pystyykin sitten jo keksimään "vähän" parempia juonia jos niille on tarvetta.
   Olisi ollut paljon uskottavampi koko stoori ilman koko "sakot piti maksaa" lisäystä, kaikki tuollainen liika yksityiskohtailu ja vakuuttelu valehdellessa haisee 150km päähän. 

   Lainaa

  36. Arkkienkeli 17.11.2020 17:19
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Kipakka satuhahmo: Ei ole. Sitäpaitsi, kenen romanin nimi on Sari?
   Jospa tuo niljake tarkoittikin meitä lappalaisia?

   Lainaa

  37. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Tää samahan väitti olevansa raskaana, ja sen varjollakin kerjäs rahaa. Kun ihmiset alko kyseleen todisteita, niin kappas tuli keskenmeno

   Lainaa

  38. Tulos: -7 (13 ääntä)
   traumcity: No mä en kuule yhtään epäile että se oli sun mielestäsi hyvin keksitty tarina, fiksummat kaverit pystyykin sitten jo keksimään "vähän" parempia juonia jos niille on tarvetta. Olisi ollut paljon uskottavampi koko stoori ilman koko "sakot piti maksaa" lisäystä, kaikki tuollainen liika yksityiskohtailu ja vakuuttelu valehdellessa haisee 150km päähän. 
   Haisee, haisee, ihan kuten sanoinkin, mutta ei sen takia mitä esitit alkuperäisessä kommentissasi.

   Lainaa

  39. Nukkuva tonttu 17.11.2020 23:41
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Onks tää nyt sellainen... Sarimoka? 8)

   Lainaa

  40. Rappeuttava hauki 18.11.2020 20:05
   Tulos: -7 (23 ääntä)
   Oppikoon olemaan ihmisiksi tai kuolkoon pois on minun mielipide.

   Lainaa

  41. Kähärä henkilö 18.11.2020 20:53
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Tornipöllö: Vai että koira ontuu toista jalkaa pahasti. Onko Sarilla kaksijalkainen koira?
   Sittenhän tilanne onkin jo pahempi :( koiraparalla enää yksi toimiva tassu käytössä :(

   Lainaa

  42. Rappeuttava hauki 18.11.2020 21:32
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Kähärä henkilö: Sittenhän tilanne onkin jo pahempi 😒 koiraparalla enää yksi toimiva tassu käytössä :(
   Ihmisen ja koiran hybridi? ;P

   Lainaa

  43. Rappeuttava hauki 18.11.2020 21:37
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Rappeuttava hauki: Ihmisen ja koiran hybridi? ;P
   Ehkä Family guyn puhuva koira, Brian.

   Lainaa

  44. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Haluan kuolla. Anteeksi.

   Lainaa

  45. Tulos: +3 (5 ääntä)
   uudempi/vanhempi-nappi hävinnyt, ei pääse selaan :'(

   Lainaa

  46. Kielevä haisunäätä 19.11.2020 7:22
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Sari lähettelee myös yksityisviesteillä ihmisille noita itkuvirsiään.

   Lainaa

  47. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Kipakka satuhahmo: Ei ole. Sitäpaitsi, kenen romanin nimi on Sari?
   Tunne kolme Sari- nimistä romania.

   Lainaa

  48. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Dipoli: Näitä tarinoita katsoo vähän eri tavalla sen jälkeen, kun tuttavapiirissä oli joskus yksi, joka kanssa pyysi rahaa ja apua milloin minkäkin tarinan varjolla. Tarkalleen en tiedä prosessista tai diagnoosista, mutta jonkinlaiseen terapiaan päätyi ja vieläkin monet asiat hoituu edunvalvojan kautta. [...]
   Haluaa unohtaa valehtelun ajanjakson... näin varmasti jokainen huijari sanoisikin, kun haluaa huijata seuraavaa eli sinua. Enhän minä nyt enää huijaa olen parantunut ja haluaisin unohtaa huijaukset.

   Lainaa

  49. Ujosteleva metsämarja 21.11.2020 15:58
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Sarin pitäisi esittää tositteet menoista, niin näkisi mihin ne rahat oikeasti menee. Niin Kelakin vaatii, ennen kuin antaa toimeentulotukea (jos antaa). Valitettavasti näihin aina joku hyväsydäminen ihminen sortuu, kun haluaa auttaa. Tuo lapsen kuvan käyttäminen kyllä loksautti leuat, on joillakin otsaa. Tuosta voisi tehdä melkein jo rikosilmoituksen.

   Lainaa

  50. Luottava kauris 21.11.2020 16:02
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Itse otin lainan, että pystyin maksamaan kissan 600 euron lääkärikulut. Ei olisi tullut mieleenkään kerjätä netissä ventovierailta avustusta. Jos on luottotiedot kunnossa, voi saada lainan ja maksaa sitten jälkikäteen. Tuon lapsijutun perusteella en usko, että mitään koiraa on olemassakaan.

   Lainaa

  51. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kipakka satuhahmo: Ei ole. Sitäpaitsi, kenen romanin nimi on Sari?
   Mä tunnen yhden Sarin. Ei kyl ihan perinteisin, pukeutuu housuihin jne.

   Lainaa

  52. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Nämä parin päivän mokat sai mut miettimään ihan vakavissani virallista nimenvaihtoa. Cannakin olisi parempi.

   Lainaa

  53. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Sari: Nämä parin päivän mokat sai mut miettimään ihan vakavissani virallista nimenvaihtoa. Cannakin olisi parempi.
   Miten olisi Cari?

   Lainaa

  54. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   No nyt on vahvistusharha todella lähtenyt laukalle... "Kaikki romanit ovat epärehellisiä. Tiedän sen, koska kaikki tuntemani epärehelliset ihmiset ovat romaneja (muiden mielestä ehkä eivät ole, eivätkä he siltä näytä tai ole tyypillisen nimisiäkään, mutta muut erehtyvät ja minä tiedän paremmin, [...]
   Olisikin jotain "vahvistusharhaa" tjsp. Olen töissä asiakaspalvelutehtävissä julkishallinnollisessa kiinteistössä keskeisellä paikalla kaupunkia ja ainoa asiakasryhmä josta on poikkeuksetta viimeisen kolmen vuoden aikana ollut aina vain haittaa, ovat romanit.
   Ei ole mutuilua, ei kaverilta kuultua eikä mitään muutakaan yleiskäsitystä, vaan oma henk.koht kokemus kolmen vuoden ajalta.
   Varastavat, huijaavat, vittuilevat, rikkovat järjestyssääntöjä ja ovat muutenkin riesaksi kaikille asiakkaille, sekä työntekijöille.
   Niistä kymmenistä manneista joita joudun kestämään töissä tasaisin väliajoin on yhden käden sormilla laskettavissa montako asiallista tuossa joukossa on.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: apua, auto, auttaa, bensa, diesel, huijata, huijaus, hädässä, hätä, polttoaine, raha