Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 128

Palovaroitin pilaa Oonan elämän.
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 128

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 32 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Epästabiili kesyaasi 20.10.2020 0:12
   Tulos: -71 (95 ääntä)
   Niinalle: JSSAP

   Lainaa

  2. Tulos: -166 (296 ääntä)
   Anneli Auer-vitsiin oikea vastaus lienee, että se käyttäisi lasta hyväkseen, mutta en mä tiiä miten se auttaa Hannan miehen kuorsaamisen suhteen.

   Lainaa

  3. Rajoittunut piimä 20.10.2020 0:50
   Tulos: +254 (348 ääntä)
   Ihan paras Anneli Auer -läppä. Murhaajahan se on, vaikkei tuomioon riittänytkään todisteet.

   Lainaa

  4. Tulos: +227 (235 ääntä)
   Purentakisko auttaa ainakin hampaiden narskutteluun ja öiseen leukojen lihasjännitykseen. Saa hammaslääkäristä ja halpisversioita netistä.

   Lainaa

  5. Soinniton ananas 20.10.2020 2:24
   Tulos: +138 (144 ääntä)
   Tuo Satun surunaama olisi tositilanteessa ollut aika mainio. Nyt se ummetus sitten meni, voi harmi! 😥

   Lainaa

  6. Soinniton ananas 20.10.2020 2:25
   Tulos: +48 (62 ääntä)
   Onpas viime aikoina muuten ollut paljon mokailevia Satuja! Jolleivät ole yksi ja sama henkilö...

   Lainaa

  7. Tornipöllö 20.10.2020 5:45
   Tulos: +281 (293 ääntä)
   En ala vähättelemään toisen fobioita (itse kammoan hämähäkkejä aivan järjettömästi), mutta tekisi kyllä mieli nähdä pelastuslaitoksen reaktio kun Oona ihan vakavissaan menee valittamaan siitä, että hänen kotiinsa on heidän takiaan päässyt kärpäsiä.

   Lainaa

  8. Tulos: +385 (389 ääntä)
   Oonalle tiedoksi, että palohälyttimen paristot eivät kestä tasan vuotta. Eli siitä milloin viime vuonna alkoi piipata ei voi päätellä mitään. Lisäksi uskon vahvasti, että palomiehet kyllä ymmärtää jos kyse on vain palohälyttimen huonoista paristoista. Eivätkä näin huvikseen tuulettaa kämppää.

   Lainaa

  9. Turhauttava viinirypäle 20.10.2020 6:43
   Tulos: +171 (199 ääntä)
   Oonan tapauksessa on kyllä huoltoyhtiö mokannut. Jos käy asukkaan kämpässä ja haistaa käryä ja jättää ikkunat auki niin eikö siitä kuuluisi ilmoittaa asukkaalle?

   Lainaa

  10. Tulos: +317 (323 ääntä)
   Turhauttava viinirypäle: Oonan tapauksessa on kyllä huoltoyhtiö mokannut. Jos käy asukkaan kämpässä ja haistaa käryä ja jättää ikkunat auki niin eikö siitä kuuluisi ilmoittaa asukkaalle?
   Jokin tässä jutussa nyt käryää pahasti. Ensinnäkin, ei kai joku kuvittele että paristoissa/palovaroittimessa on sisäänrakennettu kalenteri jotta se osaa piipata aina vuoden välein? Toiseksi, kai nyt asunnon omistajaan otetaan yhteys jos palokunta on hälytetty asuntoon ja havaitsee siellä niin paljon selittämätöntä käryä että pitää tuulettaa? Ja kolmanneksi, ei siis ilmeisesti ketään kiinnostanut mistä se käry on peräisin? Koska ainahan nyt asunnoissa käryää milloin mistäkin syystä, varsinkin kun kukaan ei ole kotona. 
   Eli joko koko homma on nyt ihan keksitty juttu tai sitten kohta se kämppä palaa.

   Lainaa

  11. Kaulapannaton simpanssi 20.10.2020 7:57
   Tulos: +217 (233 ääntä)
   Eikö Oona tiedä että palovaroittimesta kuuluu ihan erilainen piippaus silloin kun on savua ja silloin kun on patteri loppu? Haistan tässä kyllä nyt palaneen käryä...

   Lainaa

  12. Skrubu koira 20.10.2020 8:16
   Tulos: +8 (48 ääntä)
   Peeke: Jokin tässä jutussa nyt käryää pahasti. Ensinnäkin, ei kai joku kuvittele että paristoissa/palovaroittimessa on sisäänrakennettu kalenteri jotta se osaa piipata aina vuoden välein? Toiseksi, kai nyt asunnon omistajaan otetaan yhteys jos palokunta on hälytetty asuntoon ja havaitsee siellä niin [...]
   Eihän se palokunta sinne jää odottamaan, että josko se käry olis jo poistunut. Eikä se ole palokunnan asia etsiskellä asunnon haltijaa ja tavoitella puhelimella. Tavattoman usein näin käy tenukepeille ja niitähän ei saa mistään kiinni, jos ei nyt alakerran kuppilasta tavoita. Palokunnalle riittää, että paikalla on vaikka se huoltomies, joka vastaa kyseisestä kiinteistöstä ja jättää hommat sen murheeksi. Ainut, joka tässä nyt olisi, jos tarina kuvatun kaltaisesti olisi edennyt, on talonmies.

   Lainaa

  13. Tulos: +82 (100 ääntä)
   Ehkä Oonan kämpässä kärysi vain vuosikausien paska, kun ei ollut uskaltanut tuulettaa sitä kärpästen pelossa.

   Lainaa

  14. Turhauttava ampiainen 20.10.2020 9:53
   Tulos: +120 (122 ääntä)
   Oonan tarina kuulostaa vähän oudolta. Mutta kyllä itseänikin tietyissä tilanteissa harmittaisi, jos omaan asuntoon jätettäisiin päiviksi ikkunat auki ilmottamatta. Esim talvella paleltuisi huonekasvit.

   Lainaa

  15. Tulos: +26 (44 ääntä)
   WWAAD. What would Anneli Auer do?

   Lainaa

  16. Harmaa soturi 20.10.2020 14:16
   Tulos: +34 (40 ääntä)
   Piparjuuri: Purentakisko auttaa ainakin hampaiden narskutteluun ja öiseen leukojen lihasjännitykseen. Saa hammaslääkäristä ja halpisversioita netistä.
   Kiitos vinkistä, en edes tiennyt halpisversiosta, nyt se on jo tilattuna 👍👍👍

   Lainaa

  17. Pelkäämätön soturi 20.10.2020 14:25
   Tulos: +113 (123 ääntä)
   Turhauttava ampiainen: Oonan tarina kuulostaa vähän oudolta. Mutta kyllä itseänikin tietyissä tilanteissa harmittaisi, jos omaan asuntoon jätettäisiin päiviksi ikkunat auki ilmottamatta. Esim talvella paleltuisi huonekasvit.
      Jos ulkona sataa sivuttain kirjahyllyt kastuisivat, jos on lemmikki ja asuu korkeammalla se voisi päästä hengestään (ei lemmikkiä saa tietenkään moneksi päiväksi yksin jättää, mutta varmaan useimmat jättävät ihan hyvällä omatunnolla kissan 8 tunniksi. Siinä ehtii jo misse hyvin suorittamaan avoimesta ikkunasta surmanloikan). Ja jos asuu matalammalla, siitä ikkunasta voi tulla joku sisään. Plus, jos on tulipalo palokunta ei lähde etsimään yleisavainta vaan tulee ovesta sisään, ja jos ei ole, niin tuskin tulee laisinkaan (voisi kuvitella että palokunta tietää eron oikean palon ja hälyttimen patterivalitusäänen välillä). 
     Jos tämä tapahtui, niin oletanpa että Oonan ongelma ei ole palokunnan vaan isännöitsijän kanssa: isännöitsijää alkoi ketuttaa palovaroittimen ääni, ja sen sijaan että olisi vaivautunut ottamaan asukkaaseen yhteyttä, tuli omin luvin sisään sen sulkemaan, ja ei-niin-paloturvallisuustietoisena oletti että jos joku käry on varoittimen käynnistänyt, niin tuulettamallahan siitä päästään. Ja sitten keksinyt hätävalheen kun ei mennytkään ihan putkeen. Pelastustoimen ammattitaitoon uskon, mutta isännöitsijät eivät aina ole tehtäviensä tasalla.

   Lainaa

  18. Kurja marsu 20.10.2020 15:15
   Tulos: +31 (43 ääntä)
   Ärsyttää rojun dumppaaminen roskakatoksiin. Kerrostaloasuminen on sietämätöntä, koska ihmiset katsovat oikeudekseen kollektivisoida jätekulunsa kaikkien yhteisesti maksettavaksi mitä kieroimmilla perusteilla. Saisipa tuon jotenkin tehokkaasti kuriin niin, että sen tekeminen kiinni jäämättä muuttuisi mahdottomaksi.

   Lainaa

  19. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Vaimoni (joka ei ole Anneli Auer) suositteli minulle purentakiskon hankkimista. Tein niin, ja narskuttelu loppui.

   Lainaa

  20. Tulos: +72 (80 ääntä)
   Harmaa soturi: Kiitos vinkistä, en edes tiennyt halpisversiosta, nyt se on jo tilattuna 👍👍👍
   Älä missään nimessä tilaa Kiinasta halpaa muovi- tai kumitavaraa jota on tarkoitus pitää ihoa vasten, kuten hammassuojia ja lasten leluja. Niistä ei ikinä tiedä mitä myrkkyjä ne sisältävät, koska yksittäisiä tilauksia ei tarkasteta aktiivisesti, kun ei lelutukkureiden isoja bulkkitilauksiakaan, ellei joku tee niistä erikseen ilmoitusta valvovalle viranomaiselle.

   Lainaa

  21. Kahko hanki 20.10.2020 23:17
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Epästabiili kesyaasi: Niinalle: JSSAP
   av-mammoja täälläkin! :O

   Lainaa

  22. Säädytön lehmä 21.10.2020 1:33
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Kurja marsu: Ärsyttää rojun dumppaaminen roskakatoksiin. Kerrostaloasuminen on sietämätöntä, koska ihmiset katsovat oikeudekseen kollektivisoida jätekulunsa kaikkien yhteisesti maksettavaksi mitä kieroimmilla perusteilla. Saisipa tuon jotenkin tehokkaasti kuriin niin, että sen tekeminen kiinni jäämättä muuttuisi mahdottomaksi.
   Joissain taloyhtiöissä on roskakatoksessa, kellarissa tms. kierrätyspiste johon voi tuoda itselle tarpeetonta ehjää ja toimivaa tavaraa, jonka voi naapuri halutessaan ottaa itselleen. 
   Pirun kätevä ratkaisu, kun haluaa luopua jostain ylimääräisestä, mutta ei jaksa nähdä sitä vaivaa lähteä julkaisemaan FB-kirpparille ilmoituksia, lukea kymmeniä av-jonoja, kokea parit oharit ja lopulta seistä vesisateessa odottamassa myöhässä saapuvaa ostajaa parin euron takia.

   Lainaa

  23. Tulos: -26 (30 ääntä)
   Peeke: Jokin tässä jutussa nyt käryää pahasti. Ensinnäkin, ei kai joku kuvittele että paristoissa/palovaroittimessa on sisäänrakennettu kalenteri jotta se osaa piipata aina vuoden välein? Toiseksi, kai nyt asunnon omistajaan otetaan yhteys jos palokunta on hälytetty asuntoon ja havaitsee siellä niin [...]
   Ensinnäkin ei, palovaroittimessa ei ole sisäistä kalenteria. Vaan kun paristossa alkaa jännite ( virta )  laskemaan alle tietyn rajan, varoitin alkaa noin minuutin välein piippaamaan. Tämän moni kokee palohälytyksenä jos asuu kerros-tai rivitaloissa. Toiseksi, asunnon omistajaan ei ole aina niin helppo ottaa yhteyttä jos toedossa on esim vain sukunimi esim Virtanen joka lukee ovessa. Lisäksi talon miehellä ei ole, eikä tarvikkaan tietää kaikkia nimeltä ketä kiinteistössä asuu. Kolmanneksi, kyllähän sä käry kiinnosti ainakin palokuntaa. Eikai ne muuten olisi ikkunoita sitten avanneetkaan. Oma veikkaukseni on että vauvan paskavaipat ovat jääneet viemättä ulos ennenkö on lähtenyt kylään mummolaan.

   Lainaa

  24. Tiivis hirmulisko 21.10.2020 10:21
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Säädytön lehmä: Joissain taloyhtiöissä on roskakatoksessa, kellarissa tms. kierrätyspiste johon voi tuoda itselle tarpeetonta ehjää ja toimivaa tavaraa, jonka voi naapuri halutessaan ottaa itselleen. Pirun kätevä ratkaisu, kun haluaa luopua jostain ylimääräisestä, mutta ei jaksa nähdä sitä vaivaa lähteä [...]
   Pirun kätevä, jos ihmiset ymmärtäisivät sen, että ne tavarat viedään sieltä sitten itse jonkun ajan päästä pois jos ne ei kenellekään kelpaa. Omassa talossa on ulkovälinevarastossa tuollainen hylly ja se rojun määrä kasvoi jossain vaiheessa ihan eksponentiaalisesti kun sinne varastoon dumpattiin mm. rikkinäisiä huonekaluja ja kaikkea roinaa, jotka olisivat kuuluneet kaatopaikalle. 

   Lainaa

  25. Tulos: +3 (13 ääntä)
   En ole kuullutkaan hyönteisfobiasta. Sen tiedän että hämähäkkejä yms joku pelkää, mutta että kaikkia hyönteisiä. Minä olisin siis voinut palomiehenä jättää kämpän tuulettumaan hyvää tarkoittaen ja saanut tästä syystä haukut. On ikävää että ihmisillä on erilaisia sairauksia ja fobioita, joita ei näe päältä saatikka hänen asunnostaan, mutta ei voi olettaa että tuntemattomat sen erikseen osaavat huomioida.

   Lainaa

  26. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Jotkut mallit piippaa patterin loppuessa ihan samalla tavalla kuin hälyttäessä, infosivat meille palomiehet kun soitimme heidät naapureille palohälyttimen hälytteässä toista tuntia

   Lainaa

  27. Sepienvepari 22.10.2020 1:25
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Peeke: Jokin tässä jutussa nyt käryää pahasti. Ensinnäkin, ei kai joku kuvittele että paristoissa/palovaroittimessa on sisäänrakennettu kalenteri jotta se osaa piipata aina vuoden välein? Toiseksi, kai nyt asunnon omistajaan otetaan yhteys jos palokunta on hälytetty asuntoon ja havaitsee siellä niin [...]
   Palomies täällä hei o/
   Me otetaan aina huoltoyhtiöön yhteys ja he soittavat eteenpäin asukkaalle. Joskus harvoissa tapauksissa esim. yksikön johtaja soittaa asukkaalle, mutta tällöin yleensä on jonkin sortin tuttu kyseessä (hoituu nopeammin soittamalla itse). 
   Jos kämpästä löydetään jotakin muuta kuin viimeisiä vetelevä palovaroitin (jonka ääni on erilainen hälyttäessä kuin ilmoittaessa pariston loppumisesta), vaihdetaan me tai huolto siihen patterit ihan hyvää hyvyyttämme - ja naapureidenkin korvia säästääksemme. 
   Jos taas asunnossa haisee palanut, tuuletetaan me asunto, mutta ei jätetä ikkunoita auki ilman valvontaa. Yleensä valvonnan hoitaa huoltoyhtiö, koska on hieman kustannustehokkaampaa jättää yksi huoltomies vahtimaan kuin 1+5 miestä sekä paloauto, jotka voisivat olla ajamassa keikkoja tuolla välin.

   Lainaa

  28. Säädytön lehmä 22.10.2020 2:19
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Tiivis hirmulisko: Pirun kätevä, jos ihmiset ymmärtäisivät sen, että ne tavarat viedään sieltä sitten itse jonkun ajan päästä pois jos ne ei kenellekään kelpaa. Omassa talossa on ulkovälinevarastossa tuollainen hylly ja se rojun määrä kasvoi jossain vaiheessa ihan eksponentiaalisesti kun sinne varastoon dumpattiin [...]
   Tähän ongelmaan törmännyt ensimmäistä kertaa nykyisessä asuinpaikassa; joku oli kans tuonut vanhat kulahtaneet petivaatteet täkkeineen, tahraiset vaahtomuovipatjat, rikkinäiset hyllyköt yms. kierrätyspisteelle. Kierrätyspisteelle varattu yksi 1,5m leveä hyllykkö ja tätä roinaa oli noin 10 neliön verran. 🙄

   Lainaa

  29. Autuas panda 24.10.2020 22:59
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Sepienvepari: Palomies täällä hei o/Me otetaan aina huoltoyhtiöön yhteys ja he soittavat eteenpäin asukkaalle. Joskus harvoissa tapauksissa esim. yksikön johtaja soittaa asukkaalle, mutta tällöin yleensä on jonkin sortin tuttu kyseessä (hoituu nopeammin soittamalla itse).  Jos kämpästä löydetään jotakin muuta [...]
   Kiitos kun tulit kertomaan ammattilaisena, miten toimitaan. Mutta muistan kyllä nähneeni jonkun realityn, jossa seurattiin mm pelastuslaitosta ja siinä mentiin kämppään sisälle kun palohälytin piippasi kuin oikeassa tilanteessa, mutta kun kämpästä ei mitään käryä löytynyt, päädyttiin uskomaan että kyseessä oli loppuneet patterit. Olisko jokin ikivanha malli? Ehkä jopa mallia #jonneteimuista ;).

   Lainaa

  30. Tulos: +1 (1 ääni)
   Piparjuuri: Purentakisko auttaa ainakin hampaiden narskutteluun ja öiseen leukojen lihasjännitykseen. Saa hammaslääkäristä ja halpisversioita netistä.
   Ja lievään uniapneaan voi auttaa myös hammaskiskot samalla kun auttaa narskutteluun. Paha kuorsaus ja hampaitten narkuttelu on oikeesti terveydelle vaarallista ja kannattaa hoidattaa.

   Lainaa

  31. Aurinkolasiton noita 31.10.2020 14:43
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Jep: Jotkut mallit piippaa patterin loppuessa ihan samalla tavalla kuin hälyttäessä, infosivat meille palomiehet kun soitimme heidät naapureille palohälyttimen hälytteässä toista tuntia
   Ai että naapurissa huutaa palohälytin täyttä kyytiä toista tuntia, ja vasta sitten soitatte palokunnan paikalle?

   Lainaa

  32. Hyvänsuopa kameli 4.11.2020 7:58
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jämä: Ja lievään uniapneaan voi auttaa myös hammaskiskot samalla kun auttaa narskutteluun. Paha kuorsaus ja hampaitten narkuttelu on oikeesti terveydelle vaarallista ja kannattaa hoidattaa.
   Uniapneanisko ja purentakisko ovat kaksi erillistä asiaa, tässä kyseessä oleva purentakisko ei uniapneaan auta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: anneli auer, hyönteisfobia, ikkunat, kuorsata, kärpäset, marsu, nimi, palovaroitin, paristot, patterit, pelastuslaitos, piipata, roskat, ummetus, viesti, whatsapp, yksityisviesti