Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 29

8-vuotias yksin kaupassa. "Häiritsee myyjien työskentelyä paljonkin."
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 29

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 67 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +742 (788 ääntä)
   Nojoo ehkä hieman Sadulla oli hieman tilannetajuttomuutta kun tuollaisen tekstin iskee lastenhuoneen seinälle 😅

   Lainaa

  2. Tulos: +204 (284 ääntä)
   Raija ja Tuija: Ai kun söpöjä nukkeja, kiitos joululahjaideasta. Menen heti huomenna ostamaan pari.

   Lainaa

  3. Tulos: +245 (273 ääntä)
   Ja minä kun aina luulin, että voodoo-nukkeja voidaan käyttää myös puhdistamaan omaa kehoa pahasta jujusta, kun kyseisen taikuuden harjoittamiseen kuuluu kuitenkin se hyvän ja pahan energian konsepti

   Lainaa

  4. Tulos: -188 (342 ääntä)
   Vaikka voodoo ei kokonaisuudessaan liity millään tavalla pahan palvontaan on mielestäni silti kyseenalaista tuputtaa uskontoja ja okkultismia skideille lelujen muodossa.

   Lainaa

  5. Tulos: -102 (266 ääntä)
   Tuo jauhotarina ei pitänyt paikkansa. Joko muksu valehteli tai äiti liioitteli, tässä mustamaalattiin taas muita vaikka muksu oli vain jäänyt omille teilleen. Tarinoissa aina se kaksi puolta.

   Lainaa

  6. Lakattu meduusa 17.9.2020 1:34
   Tulos: -86 (138 ääntä)
   Moni lapsukainen toki aloittaa tarha/koulupäivänsä kahvilla (mikä näiden kohdeikäryhmä on oikeasti?)

   Lainaa

  7. Kummikäki 17.9.2020 1:43
   Tulos: +272 (308 ääntä)
   Itse olisin kakarana ollut ihan täpinöissäni jos kaupasta olisi saanut voodoonukkeja. Mutta minä kävinkin pyhäkoulussa vain kerran ja muun ajan opiskelin Noidan käsikirjaa. Kauheasti harmitti kun en tiennyt mistä olisin saanut murhatun lapsen rasvaa jotta olisin voinut muuttua ihmissudeksi.

   Lainaa

  8. Piparjuuri 17.9.2020 2:49
   Tulos: +112 (126 ääntä)
   Haluan tuon vihreän kofeiinikuningatar-nuken!

   Lainaa

  9. Tornipöllö 17.9.2020 5:31
   Tulos: +283 (297 ääntä)
   "Voodoo_nukke_leikeissä lausutaan mustan magian loitsuja", siis ihan automaattisestiko lapset alkavat Saatanan opastamina loitsimaan kesken leikkien vai miten tämä tarkalleen ottaen toimii? Meinaan että jos muksuja opetetaan kotona noitumaan (mikä on tunnetusti erittäin suuri yhteiskunnallinen ongelma) niin tuskin massatuotettujen minivoodoonukkejen vetäminen myynnistä auttaa hirveästi. "Voi hitsin hitsi, meidän lähi-Prismasta ei enää saakaan voodoonukkeja, nyt ei voida opettaa Louhi-Afroditelle miten kutsutaan demoneja naapurin kotiin!"

   Lainaa

  10. Mustalaisnaamio 17.9.2020 6:28
   Tulos: +159 (175 ääntä)
   Satu taitaa nyt purkaa omia traumojaan viattoman 5-vuotiaan seinälle...

   Lainaa

  11. Reilu kirjohylje 17.9.2020 6:29
   Tulos: +90 (136 ääntä)
   purri: Tuo jauhotarina ei pitänyt paikkansa. Joko muksu valehteli tai äiti liioitteli, tässä mustamaalattiin taas muita vaikka muksu oli vain jäänyt omille teilleen. Tarinoissa aina se kaksi puolta.
   Ja sinä tiedän siitä että...? Niinpä. Et mistään.

   Lainaa

  12. jukkapalmu 17.9.2020 6:42
   Tulos: +209 (257 ääntä)
   Jos toi äiti olis yhtään fiskumpi niin se tajuaisi ettei se lapsi ollut kysynyt niistä jauhoista ollenkaan ja siksi vastasi noin. Sama kun joku tossumies joka ei uskalla puhua vieraille väittää kotona ettei kaupassa ollu kananmunia kun ei vaan löytänny niitä omin päin.

   Lainaa

  13. Tulos: +46 (64 ääntä)
   Siis vieläkö noi voodoonuket on muodissa? Ihanaa, tulee ihan omat ala-asteajat mieleen

   Lainaa

  14. Dark artist 17.9.2020 6:59
   Tulos: +120 (160 ääntä)
   Tank: Vaikka voodoo ei kokonaisuudessaan liity millään tavalla pahan palvontaan on mielestäni silti kyseenalaista tuputtaa uskontoja ja okkultismia skideille lelujen muodossa.
   Millä tavalla se on tuputtamista? Kastetaanhan lapsia synnyttyään kirkkoonkin ja se vasta tuputtamista onkin. Okkultismi ei sitä paitsi edes ole uskonto.

   Lainaa

  15. Ihan ookoo greippi 17.9.2020 7:01
   Tulos: +300 (308 ääntä)
   Itsetuhoisuus- ja väkivaltajutut onkin kaikista ihanimpia lastenhuonejuttuja.

   Lainaa

  16. Asuttu kauris 17.9.2020 7:36
   Tulos: +45 (57 ääntä)
   Duocorn: Raija ja Tuija: Ai kun söpöjä nukkeja, kiitos joululahjaideasta. Menen heti huomenna ostamaan pari.
   Ei kannata. Samoja nukkeja myytiin omassa lapsuudessa. Hajoavat heti, eli ovat krääsää, joka pitäisikin poistaa myynnistä tuolla riistohinnalla. 

   Lainaa

  17. Oikukas hämähäkki 17.9.2020 7:56
   Tulos: +126 (128 ääntä)
   jukkapalmu: Jos toi äiti olis yhtään fiskumpi niin se tajuaisi ettei se lapsi ollut kysynyt niistä jauhoista ollenkaan ja siksi vastasi noin. Sama kun joku tossumies joka ei uskalla puhua vieraille väittää kotona ettei kaupassa ollu kananmunia kun ei vaan löytänny niitä omin päin.
   Itelle tuli mieleen, että jos tuossa on kerran oltu illemmalla asioimassa niin myyjä ei välttämättä vaan oo voinut lähteä auttamaan. Kun ite olin kaupassa töissä niin ilta-aikaan meillä oli ihan minimimiehitys töissä, eikä kassalta saanut lähteä jos siinä sattui olemaan ainoana paikalla (jos vaikka toinen kassa oli just tekemässä jotain iltarutiineja tms). Ja meillä ei esim. hyllyttäjiä tai HeVi-työntekijöitä enää joskus 18 jälkeen ollut ollenkaan paikalla. Niin voi hyvin olla, että lapsi on kysynyt kassalta apua, mutta myyjä ei ole voinut lähteä koska on ollut ainoa kassa siinä vaiheessa.

   Lainaa

  18. Tulos: +52 (56 ääntä)
   Olen siis aina salassa palvonut voodoo-jumala Kofeiinikuningatarta kahvia juodessani.

   Lainaa

  19. Tulos: +85 (157 ääntä)
   Voodoo on Länsi-Afrikkalainen/Karibialainen uskonto. Usein popkulttuurissa näkee että voodoo maalataan vain pahansuopana magiana, mutta kyse on uskonnosta jonka elementtien käyttäminen leluina ja koristeina on todella epäkunnioittavaa. Samoin myös mm. alkuperäiskansojen unisiepparin valmistus ja käyttö koristeena, tai saamelaisujen ja noitarumpujen käyttö asusteena. Vähemmistökansoja on murhattu ja sorrettu uskonsa ja kulttuurinsa vuoksi (ja sorretaan edelleen), mutta niiden elementit kuitenkin kelpaavat leluiksi ja koristeiksi. Samalla kun yritetään pyyhkiä koko kansan kulttuuri pois, napsitaan sieltä kivoja shamaanirumpuja koristamaan omaa seinää tai lapselle leikkeihin kun se näyttää niin kivalta, huomioimatta sitä että kyse on kulttuurille/uskonnolle merkityksellisestä talismaanista/esineestä.

   Lainaa

  20. Tulos: +78 (108 ääntä)
   Tornipöllö: "Voodoo_nukke_leikeissä lausutaan mustan magian loitsuja", siis ihan automaattisestiko lapset alkavat Saatanan opastamina loitsimaan kesken leikkien vai miten tämä tarkalleen ottaen toimii? Meinaan että jos muksuja opetetaan kotona noitumaan (mikä on tunnetusti erittäin suuri yhteiskunnallinen [...]
   Joo ja sitten on kumminkin ookoo sellaisen olennon palvominen, joka heidän omien pyhien tarinoidensa mukaan kiukuspäissään tappoi valtavan määrän lapsia kiristääkseen porukkaa omaan tahtoonsa. Miettikää nyt, miten helkkarin pelottava sellainen olento on, jonka mielestä joukkolastensurma on hyvä (ja usein toistettu) metodi fanikerhon kasvattamiseksi. sitten toisella kertaa ihan yhtä itsekkäistä syistä hukutti valtaosan ihmisistä ja eläimistä. Ilmeisesti myös katsoi hyväksyvästi johdonmukaiseen väkivaltaan ja pakottamiseen perustuvan seuraajien hankkimisen. Tappaminen oli ihan ookoo. Elävältä polttaminen oikein fine. Kivittäminen, you go girl! Itsekästä ja arvaamatonta massamurhaajaa kyllä kelpaa rukoilla, mutta joku halpalelu askarteluhyllyn kupeessa on pilttien tie vahingollisten henkiolentojen yhteyteen. Kyllä. 

   Lainaa

  21. Ouijalainen 17.9.2020 8:45
   Tulos: +26 (54 ääntä)
   Tank: Vaikka voodoo ei kokonaisuudessaan liity millään tavalla pahan palvontaan on mielestäni silti kyseenalaista tuputtaa uskontoja ja okkultismia skideille lelujen muodossa.
   Millä tavalla? Pikemminkin juuri hyvä, että opetetaan lapsille pienestä pitäen kulttuurien moninaisuutta vaikka sitten tuossa muodossa, kun vieläkään peruskoulu ei siihen kykene vaan tuputetaan iänaikaista kristinuskoa.
   Joskin olen silti enempi edellisen kommentoijan kannalla siinä, että tuollainen on tosi epäkunnioittavaa ja se kyseenalaisuus pohjautuu siihen. Lapsille pitää opettaa moninaisuutta mutta ei kyllä noin. Harjoitan itsekin suurelle yleisölle melko tuntematonta, mustamaalattua vähemmistöuskontoa ja kyl se oikeasti itseäkin ärsyttää, kun omasta uskosta tehdään vitsi, vaikka ymmärränkin etteivät kaikki usko samaan eikä toki tarvitsekaan. Mut jotain kunnioitusta muita ihmisiä kohtaan, hitto. 

   Lainaa

  22. Sileä maksamato 17.9.2020 8:48
   Tulos: +25 (33 ääntä)
   Kummikäki: Itse olisin kakarana ollut ihan täpinöissäni jos kaupasta olisi saanut voodoonukkeja. Mutta minä kävinkin pyhäkoulussa vain kerran ja muun ajan opiskelin Noidan käsikirjaa. Kauheasti harmitti kun en tiennyt mistä olisin saanut murhatun lapsen rasvaa jotta olisin voinut muuttua ihmissudeksi.
   Sama! Täytyykin kaivaa tuo elämäni eka merkkiteos esiin...
   Pyhäkouluun mut houkuteltiin suklaalla. Aika katolista meininkiä näin jälkikäteen ajatellen. 

   Lainaa

  23. Arkkienkeli 17.9.2020 9:17
   Tulos: -14 (30 ääntä)
   Raijan & Tuijan kannattaisi lääkäreiltä ottaa selvää sopivasta lääkityksestä.

   Lainaa

  24. Takkuinen hilleri 17.9.2020 9:43
   Tulos: -25 (43 ääntä)
   En minäkään lähettäisi lasta käymään KAUPASSA, joka ei löydä asioita sieltä.

   Lainaa

  25. Vaakasuora haukka 17.9.2020 9:49
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Noi voodoonuket on sitäpaitsi avaimenperiä, eikä mitään varsinaisia leluja.

   Lainaa

  26. Tulos: +65 (69 ääntä)
   Luin eka että Watchtower Voodoo ja mietin että ovatko jehovan todistajat alkaneet kehitellä uusia aluevaltauksia.

   Lainaa

  27. Tulos: +41 (51 ääntä)
   Tietenkin pohjanmaan lakeuksilla vaaditaan voodoo-nuket kaupoista pois, suomen bible belt taas edustaa

   Lainaa

  28. Häpeämätön koira 17.9.2020 10:23
   Tulos: -32 (66 ääntä)
   Voodoonukke on kieltämättä outo lelu, kun tietää mitä sillä tehdään. Ei mikään hyvän mielen lelu. Itse en kehuisi, jos lapselta puuttuu itsesuojeluvaisto.

   Lainaa

  29. Naulitseva eläin 17.9.2020 11:32
   Tulos: +60 (86 ääntä)
   Voodoo-lelut pahasta "uskonnollisena tuputtamisella" mutta kaikenmaailman lastenraamatut hyvästä? Koska niissä ei ole mitään uskonnollista taustaa, vai?

   Lainaa

  30. Tulos: +67 (71 ääntä)
   15 vuotta kaupan arkea tällä hetkellä takana ja allekirjoitan täysin sen mitä Elmi sano. Siitä tulee aidosti iloinen ja hyvä fiilis ku saa palvella pientä asiakasta joka uskaltaa reippaasti tulla kysymään apua.

   Lainaa

  31. Pelkäämätön soturi 17.9.2020 12:02
   Tulos: +66 (78 ääntä)
   Takkuinen hilleri: En minäkään lähettäisi lasta käymään KAUPASSA, joka ei löydä asioita sieltä.
     Ja lapsen on tarkoitus oppia miten? Samaa sarjaa kuin lapset, jotka eivät omilleen lähtiessään osaa siivota tai laittaa ruokaa. Tietysti siitä syntyy hirveä sotku kun päiväkoti-ikäinen vähän "auttaa" keittiössä, nopeammin saa kun komentaa lapsen istumaan ruudun ääreen ja tekee itse, mutta näin menetellen siirtää sen kaaoksen vain kymmenen vuotta eteenpäin jonkun muun (lapsen, hänen kumppaninsa tai kämppiksensä) riesaksi. 8-vuotias joka yrittää ostaa jauhoja vaihtelevalla menestyksellä on soma. 18-vuotias ei niinkään.

   Lainaa

  32. Kastunut jyrsijä 17.9.2020 12:05
   Tulos: +76 (78 ääntä)
   Eikö 8-vuotiaan muutenkin pitäisi olla jo kykeneväinen muuten käymään kaupassa esim. pienillä ostoksilla? Muistelisin, että itse juurikin 8-vuotiaana laskettiin omia taskurahoja riittääkö ne karkkipussiin vai ei, käytiin viemässä tälkkejä kauppaan niin saatiin lisää rahaa jne. Ja taisiko äiti pyytää käymään hakemassa maitoa n. 500 metrin päästä olevasta kaupasta, antoi rahat ja kävin hakemassa.

   Lainaa

  33. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Toj Karin: Luin eka että Watchtower Voodoo ja mietin että ovatko jehovan todistajat alkaneet kehitellä uusia aluevaltauksia.
   On ne vähän sitäkin, täällä päin ainakin, kun eivät voi nyt oven takana käydä, ovat ottaneet puhelimen käyttöön ja soittelevat. 

   Lainaa

  34. Tulos: +12 (52 ääntä)
   Uskonnot on tämän planeetan suurin syöpä, ihan jokainen.

   Lainaa

  35. Tulos: +72 (72 ääntä)
   Kastunut jyrsijä: Eikö 8-vuotiaan muutenkin pitäisi olla jo kykeneväinen muuten käymään kaupassa esim. pienillä ostoksilla? Muistelisin, että itse juurikin 8-vuotiaana laskettiin omia taskurahoja riittääkö ne karkkipussiin vai ei, käytiin viemässä tälkkejä kauppaan niin saatiin lisää rahaa jne. Ja taisiko äiti [...]
   Joskus voi lapsi kokea kaupassa huonoa kohtelua. Taannoin lähikaupan kassajonossa oli skidi maitopurkin, suklaapatukan ja vitosen setelin kanssa. Heräsin ajatuksistani kun asiointi kesti. Kassaneiti selitti lapselle että rahat ei riitä molempiin että täytyy valita kumman ostaa. Mä jo ehdin kaivaa kolikot ja kysyä paljonko puuttuu mutta sitten laskin että kyllähän tuo vitonen riittää vaikka kahteen suklaapatukkaan. Sanoin sen kassaneidille ja joutui se sitten myymään pojalle maidon ja suklaan. Minulle kassaneiti on vihainen vieläkin vaikka on jo rouva. En tiedä mitä nautintoa hän siitä kiusaamisesta sai.

   Lainaa

  36. Tulos: +53 (59 ääntä)
   Sisustustekstit missä vaan on ihan kauheita, että sikäli tollanen karheempi sisustustaulu on virkistävä poikkeus, niin kuin noin sisällöllisesti, mutta että lastenhuoneeseen...enpä tiiä. Työpaikan kokoustilaan ehkä...

   Lainaa

  37. Lasittamaton unikeko 17.9.2020 13:55
   Tulos: +15 (31 ääntä)
   Ihan ookoo greippi: Itsetuhoisuus- ja väkivaltajutut onkin kaikista ihanimpia lastenhuonejuttuja.
   Perheväkivalta on pop.
   Ainaki ilmeisesti Sadun mielestä

   Lainaa

  38. Saastamoinen 17.9.2020 13:58
   Tulos: +11 (41 ääntä)
   nandor: Uskonnot on tämän planeetan suurin syöpä, ihan jokainen.
   En sanoisi yhdeltä kädeltä noin, sillä uskonnot ovat myös osaltaan aiheuttaneet hyvää, vaikka uskon puolesta on sodittukin. Ei voida sanoa minkälainen maailma olisi ollut ilman uskontoja. Ihminen muutenkin tuppaa olemaan sellainen, että se vain luo sen oman uskonsa, jos muuta ei ole saatavilla ja elää sen mukaan. Jokainen uskoo johonkin. 

   Lainaa

  39. Tuijottava sitruuna 17.9.2020 15:23
   Tulos: 0 (26 ääntä)
   Eikös tuollaiset Voodoo nuket ole kulttuurillista omimista? Mm. Sombreroa ei saisi enää käyttää Halloweenjuhlissa.

   Lainaa

  40. Raju fretti 17.9.2020 15:31
   Tulos: 0 (26 ääntä)
   Tuijottava sitruuna: Eikös tuollaiset Voodoo nuket ole kulttuurillista omimista? Mm. Sombreroa ei saisi enää käyttää Halloweenjuhlissa.
   Ha ha ha. Siinä Persu tekee pilkkaa? Kulttuurin omiminen on vakava asia, joka on isona syynä rasistisiin ennakkoluuloihin.

   Lainaa

  41. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Oikukas hämähäkki: Itelle tuli mieleen, että jos tuossa on kerran oltu illemmalla asioimassa niin myyjä ei välttämättä vaan oo voinut lähteä auttamaan. Kun ite olin kaupassa töissä niin ilta-aikaan meillä oli ihan minimimiehitys töissä, eikä kassalta saanut lähteä jos siinä sattui olemaan ainoana paikalla (jos [...]
   Niinpä , eikä välttämättä oikeasti tunne koko kauppaa tarkemmin jos on vaikka vuokratyön tekijä aka joka vuoro eri myymälässä 

   Lainaa

  42. Väljä mato 17.9.2020 16:31
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Dipoli: Ja minä kun aina luulin, että voodoo-nukkeja voidaan käyttää myös puhdistamaan omaa kehoa pahasta jujusta, kun kyseisen taikuuden harjoittamiseen kuuluu kuitenkin se hyvän ja pahan energian konsepti
   Ei kyllä se on pahasta koska jeesus. 

   Lainaa

  43. Tulos: -39 (45 ääntä)
   Just perinteistä maahanmuuttajan toimintaa. Tuskin tässä uskaltaa enää edes lauluiltaa järjestää, ilman että Marinin hallitus tulee senkin estämään.

   Lainaa

  44. Tulos: +24 (36 ääntä)
   Sisustustaulusta en oikein tiedä, mutta itse ostin 3-vuotiaalle t-paidan tekstillä "Hyvä sun on puhuu, kun sä et tiedä miltä musta tuntuu."

   Lainaa

  45. Sillaton mäyrä 17.9.2020 20:00
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Laura: Niinpä , eikä välttämättä oikeasti tunne koko kauppaa tarkemmin jos on vaikka vuokratyön tekijä aka joka vuoro eri myymälässä 
   Olin töissä pääkaupunkiseudulla vuokratyöntekijänä opiskeluaikana, siis menin tekemään satunnaisia vuoroja eri kauppoihin ympäri pääkaupunkiseutua. Usein työ oli juuri sitä kassalla olemista, enkä tiennyt yhtään että miltä koko kauppa edes näyttää lukuunottamatta sitä kassa-aluetta. Ja useissa paikoissa on sellainen sääntö, että kassalta ei saa lähteä jos on siellä yksin. Lisäksi iltaisin on niin kiire pienemmissä paikoissa, ettei sieltä kassalta edes ehtisi lähtemään kun jonoa on.

   Lainaa

  46. Tulos: +28 (38 ääntä)
   Aika jäätävää settiä lapsen seinälle. Kuusivuotiaaksi aivot toimivat aivoaalloilla, jotka eivät kykene erittelemään juurikaan vaikutteita, vaan imevät aikalailla sensuroimatta asioita. Tossa on sellaisen ohjelmoinnin aineksia, mitä en kellekään toivoisi.

   Lainaa

  47. Karmia maito 17.9.2020 22:46
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   Kiva viisvuotias kun muuttuu noilla eväillä "kivaksi" 15-vuotiaaksi niin eiköhän lähde mietelausetaulu v#¤tuun siltä seinältä ja äkäseen.

   Lainaa

  48. Pesemätön kobra 18.9.2020 0:33
   Tulos: -10 (18 ääntä)
   Laura: Niinpä , eikä välttämättä oikeasti tunne koko kauppaa tarkemmin jos on vaikka vuokratyön tekijä aka joka vuoro eri myymälässä 
   Tsaijai. Molemmista näistä kunnon mystery shoppaaja antaisi runtua.
   Kassamyyjä voi ystävällisesti pahoitella, ettei pääse nyt näyttämään ja kertoa vaikka hyllynumeron tai osoittaa oikeaa välillä välikköä.
   Ekstraaja taas voi sanoa, että lähdetään yhdessä katsomaan. Jos ekstraaja on kassalla, eikä voi lähteä, niin voi sanoa _entiiän_ sijasta "valitettavasti 

   Lainaa

  49. Tulos: -12 (16 ääntä)
   Se on muuten "haltiatar" eikä "haltija".

   Lainaa

  50. Tymäkkä puuma 18.9.2020 6:34
   Tulos: -4 (14 ääntä)
   Naulitseva eläin: Voodoo-lelut pahasta "uskonnollisena tuputtamisella" mutta kaikenmaailman lastenraamatut hyvästä? Koska niissä ei ole mitään uskonnollista taustaa, vai?
   Missä sanottiin että "kaikenmaailman lastenraamatut on hyvästä"? Niin. Ainoa joka niin sanoi olitkin sinä itse.

   Lainaa

  51. Kristitty aasi 18.9.2020 8:28
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Oi mulla olis joskus 10-15 vuotta sitten samantapainen voodoo-nukke avaimenperä. Pitääpä käydä katsomassa sopisko nuo siihen tarkoitukseen...

   Lainaa

  52. Toimiva pomelo 18.9.2020 8:43
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Irvikisu: Se on muuten "haltiatar" eikä "haltija".
   Haltija(tar) ja haltia(tar) ovat molemmat oikeita ja sallittuja muotoja.

   Lainaa

  53. Kiltti tyttö 18.9.2020 21:24
   Tulos: -23 (25 ääntä)
   Huoneentaulun kritisoijat eivät selvästikään ole kuulleet ko. kappaletta :) Hyvinkin hyväntuulinen. Tekstitaulut nyt ovat mitä ovat, mutta ainakin erilainen.

   Lainaa

  54. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Semmonen tohon jauho hommaan ei ny välttämättä tähän kuulu mut kumminkin eli isoimmissa kaupoissa esim cittari ja prisma niin kassahenkilö ei välttämättä oikeesti tiedä et mikä missäkin on, koska ovat monesti ns aivan erifirmassa töissä vaikka tavallaan onkin samassa :D Eli kassahenkilö ei ole osastopuolen työntekijä. Tietty jos on monta vuotta ollu nii sillon ehkä tietävät, mutta kaikkia ei välttämättä edes kiinnosta tietää missä mikäkin on ja minkä hintasia ovat.

   Lainaa

  55. Maksuton luovuttaja 19.9.2020 9:46
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Porkkana: Aika jäätävää settiä lapsen seinälle. Kuusivuotiaaksi aivot toimivat aivoaalloilla, jotka eivät kykene erittelemään juurikaan vaikutteita, vaan imevät aikalailla sensuroimatta asioita. Tossa on sellaisen ohjelmoinnin aineksia, mitä en kellekään toivoisi.
   Ajattelin samaa. Mitä tässä toivotaan lapselta? Ei ainakaan tulevaisuus hääville näytä tollasella rohkaisulla...
   Kyllä täytyy olla melko katupartiolaiset vanhemmat.

   Lainaa

  56. Välitön persikka 19.9.2020 9:50
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Väkivaltainen ja itsetuhoinen eivät ole niitä sanoja, mitä viisivuotiaalle opetetaan ja varsinkaan laiteta seinille. Siitä ne kivasti imeytyy lapseen. Tai jos elämänkatsomus on väkivaltaa ja itsetuhoisuutta niin toki jo pikkulapsesta kannattaa opettaa nämä perheen teesit.

   Lainaa

  57. Pesemätön juhta 19.9.2020 11:06
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Eiköhän Sadun taulun ole tarkoitus shokeerata tuttavapiiriä. Ikävää sinänsä. Menee samaan kastiin niiden muiden elämäm_kovan_kolun käyneiden kanssa, joiden mielestä on hienoa kun pieni lapsi osaa näyttää keskisormea tai jonka ensimmäisiä sanoja on liuta kirosanoja.

   Lainaa

  58. Kassatyttö 19.9.2020 11:25
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   jukkapalmu: Jos toi äiti olis yhtään fiskumpi niin se tajuaisi ettei se lapsi ollut kysynyt niistä jauhoista ollenkaan ja siksi vastasi noin. Sama kun joku tossumies joka ei uskalla puhua vieraille väittää kotona ettei kaupassa ollu kananmunia kun ei vaan löytänny niitä omin päin.
   Tämä tuli minullekin mieleen.
   Muistan itselleni sattuneen vastaavan tilanteen, kun olin opiskeluaikoina töissä pienessä ruokakaupassa. Kauppaan tuli yksin tokaluokkalainen eli juurikin n. 8-v. tyttö (ikä selvisi myöhemmin), joka vaikutti ujolta (ei tervehtinyt eikä puhunut). Tyttö kierteli kaupassa selkeästi jotakin etsien. Menin hänen luokseen maitohyllylle, moikkasin häntä iloisesti ja kysyin voinko auttaa häntä. Tyttö katsoi ujosti maahan/seinille ja mumisi että "ei tarvi". Sanoin että "ok, tule vaan kysymään kassalta, jos apua tarvitset".
   Tyttö kierteli vielä hetken ja lähti sitten pois ostamatta mitään. Kysyin vielä hänen poistuessaan että etkö löytänyt etsimääsi, mutta tyttö vaan esitti ettei kuullut ja meni ulos.
   No, puolen tunnin päästä ovesta marssii sisään tuohtuneen näköinen äiti tuo sama ujo tyttö perässään. Äiti alkoi saman tien mesota, että kuinka törkeää on, että lasta ei auteta. Olin hämmentynyt ja äiti kysyi että olitko äsken töissä kun tämä tyttö kävi ostoksilla. Vastasin myöntävästi ja äiti alkoi _huutaa_ että hänen lapsensa oli etsinyt levitettä ja kysynyt apua kassatytöltä ja että kassa oli sanonut että "en voi auttaa, etsi itse".
   Yritin selittää tilannetta niin kuin se oikeasti meni, mutta tuloksetta. Hänen lapsensa ei kuulemma valehtele. Lapsi seisoi katse lattiassa koko keskustelun ajan eikä sanonut sanaakaan.
   Lopulta keskeytin naisen tiukemmalla äänensävyllä ja sanoin että kaupassa on videovalvonta ja äiti voi jättää yhteystietonsa ja otamme yhteyttä kun saamme videon katsottavaksi. Kerroin että videolla näkyy kun menen kysymään apua. Äiti hämmentynyt hetkeksi, mutta jatkoi sitten mesoamistaan, että todellakin tulevat uudestaan, kirjoitti puhelinnumeronsa tarjoamalleni lapulle ja poistui lapsi kannoillaan ulos.
   Esimieheni soitti tälle naiselle seuraavana päivänä. Yllättäen äiti ei halunnutkaan nähdä videota, kiireisiinsä vedoten.
   Voi kun vanhemmat muistaisivat, että kyllä ne lapset huijaavat eivätkä aina myönnä kaikkea. 

   Lainaa

  59. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Pikku nukkejen taakse kätkeytyy todellinen voima... Voi luoja! xD

   Lainaa

  60. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Satun kommentista tulee vähän sellanen vaikutelma, niin kuin hän ei oikein tietäisi mitä itsetuhoisuus edes tarkoittaa. Siis niin kuin Satu yhdistäisi sen ihan vaan itsesuojeluvaiston puuttumiseen. (Onko noin nuorilla itsesuojeluvaisto edes kovinkaan kehittynyt vielä?) Ei sillä et se nyt taulua kokonaan selittäisi, en kuitenkaan ihan usko että Satu sentään kuvittelisi rämäpäisyyden olevan väkivaltaisuutta, vaikka sitäkin tuossa selityksessään käyttää.

   Lainaa

  61. Edukas peruna 20.9.2020 17:23
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Siis eihän noi voodoo-nuket ole edes leluja? Ne on avaimenperiä. Ei erikseen markkinoitu lapsille, eikä minkäänlaisina leikkikaluina.

   Lainaa

  62. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Onko mitään suloisempaa kuin itsetuhoinen 5-vuotias ❤️....

   Lainaa

  63. Väliseinätön siili 22.9.2020 8:19
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Ja lapsen on tarkoitus oppia miten? Samaa sarjaa kuin lapset, jotka eivät omilleen lähtiessään osaa siivota tai laittaa ruokaa. Tietysti siitä syntyy hirveä sotku kun päiväkoti-ikäinen vähän "auttaa" keittiössä, nopeammin saa kun komentaa lapsen istumaan ruudun ääreen ja tekee itse, mutta näin [...]
   Lainaamassasi kommentissa oli uskoakseni tarkoitus kiinnittää huomiota relatiivipronominin virheelliseen käyttöön...

   Lainaa

  64. Epätavallinen ihminen 22.9.2020 21:49
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Duocorn: Raija ja Tuija: Ai kun söpöjä nukkeja, kiitos joululahjaideasta. Menen heti huomenna ostamaan pari.
   Toiselle nimeksi Raija ja toiselle Tuija? Revi niiltä päät irti mun puolestani. Kiitos ❤

   Lainaa

  65. Joku ihme Pelle 23.9.2020 6:49
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Minut äiti laittoi ala-asteikäisenä viemään lottoa kiskalle kauhella kiireellä ennen arvontaa joka hiton lauantai. Miettikää kun se kioskintäti auttoi uhkapelaamaankin!

   Lainaa

  66. Tulos: -1 (1 ääni)
   Noitaakka: Voodoo on Länsi-Afrikkalainen/Karibialainen uskonto. Usein popkulttuurissa näkee että voodoo maalataan vain pahansuopana magiana, mutta kyse on uskonnosta jonka elementtien käyttäminen leluina ja koristeina on todella epäkunnioittavaa. Samoin myös mm. alkuperäiskansojen unisiepparin valmistus ja [...]
   Ei mua haittaisi jos karibialla tai länsi-länsi-afrikkalaisessa A-marketissa myytäisiin höpöjä pikku leluja jotka olisi raamatusta revittyjä action figuureja. Vai onko niin etten edes saisi loukkaantua koska minua ja "kansaani" ei ole tietääkseni sorrettu. Ikävää on mitä monelle kansalla on tehty, ja tehdään edelleen, mutten osaisi löytää mitään ongelmia kyseisten lelujen ostosta. Ehkä se jopa innostaa joitakin ottamaan tarkemmin selvää mitä voodoo oikeasti on. 

   Lainaa

  67. Sinervä undulaatti 25.9.2020 18:29
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Höpö: Ei mua haittaisi jos karibialla tai länsi-länsi-afrikkalaisessa A-marketissa myytäisiin höpöjä pikku leluja jotka olisi raamatusta revittyjä action figuureja. Vai onko niin etten edes saisi loukkaantua koska minua ja "kansaani" ei ole tietääkseni sorrettu. Ikävää on mitä monelle kansalla on tehty, [...]
   Totta kai se sorto vaikuttaa, se on aika oleellinen osa tätä ilmiötä. En usko että raamattukrääsäfiguurit olisi susta kovin kiva juttu jos kristityt olisi Suomessa pieni vähemmistö, jota on aktiivisesti yritetty estää harjoittamasta uskontoaan, kirkkoja ja ristejä tuhottu tai kristittyihin ihmisiin kohdistettu väkivaltaa uskonnon vuoksi - ja sitten niitä samoja hahmoja joiden palvominen on sulta kielletty tai tehty hyvin vaikeaksi tai mahdottomaksi myydään siinä lähimarketissa krääsänä leluiksi ihmisille jotka ei edes ole kristittyjä. Vaikeahan sitä varmaan on ymmärtää, kun ei ole itse joutunut kohtaamaan mitään ikävää uskontonsa takia.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: apulanta, jauhot, kaupassa, kauppa, kuva, lapset, nuket, nukke, sanat, sisustus, taulu, voodoo, väkivaltainen