Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pelastetaan maailma ja talous

"Työttömyys omalla vastuulla" ja muita huippuideoita.
Suurenna näkymä
Pelastetaan maailma ja talous
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Raavas meduusa (pluri) 13.8.2020 0:45
   Tulos: +469 (479 ääntä)
   Ai että kun on kivaa että löytyy Evan ja Topin kaltaisia neroja jotka osaa ratkaista ongelmat yhdellä helpolla toimella. Nämä pitäisi saada päättävään asemaan.

   Lainaa

  2. Ajovaloton nektariini 13.8.2020 0:45
   Tulos: +817 (833 ääntä)
   Koska työttömyyskorvaukset ym ovatkin ainoat asiat, joihin verorahat menee...

   Lainaa

  3. Homoseksyelisti 13.8.2020 0:50
   Tulos: +12 (80 ääntä)
   Pärähti just räät nokast

   Lainaa

  4. Tulos: +551 (559 ääntä)
   Topin laskuopilla jokainen Suomen työtön saa reilut 400 tonnia vuodessa työttömyyskorvauksia.

   Lainaa

  5. Tulos: +287 (375 ääntä)
   Myös kelan työttömyyspäivärahasta maksetaan ennakonpidätysveroa.. 💁‍♀️

   Lainaa

  6. Tulos: -243 (367 ääntä)
   Tollaset maahanmuuttajia halventavat kommentit vois hyvin jättää täältä pois vaikka muuten hauskoja ovatkin. Kukkahattutäti täällä hei.

   Lainaa

  7. Kummikäki 13.8.2020 0:59
   Tulos: +126 (138 ääntä)
   Ennustan että Topin kommentista kehittyy täällä mittava ja laadukas keskustelu.

   Lainaa

  8. Kaalikäärinliina 13.8.2020 2:12
   Tulos: +293 (323 ääntä)
   Kummikäki: Ennustan että Topin kommentista kehittyy täällä mittava ja laadukas keskustelu.
   Ennustan että Topin mielipiteitä kerätään ylös, hakataan kiveen ja palvotaan tuhansia vuosia kuolemattomina viisauksina. Topille rakennetaan temppeleitä ja uhrataan viljaa, kultaa ja mirhaa. Topin synnyin ja kuolinpäivät rytmittävät ihmisten vuoden kiertoa ja iltaisin lapset ristivät kätensä ja kiroavat Topin opein työttömiä lusmuja. Lastenhuoneen taulussa kahta lasta huteralla sillalla vartioi enkelin sijaan Topi joka vahtii etteivät lapset jää sinne sillalle vetelehtimään. Kukkahattutädit eivät enää jeesustele vaan topistelevat. Topin patsas Sokeritoppavuorella houkuttaa miljoonia turisteja ja kuva vastasyntyneestä Topista löytyy pieneltä alttarilta joka olohuoneen nurkasta. Onhan Topi nyt herranjestas maksanut kuitenkin veroja. 

   Lainaa

  9. Tulos: +223 (227 ääntä)
   Topin ongelma voidaan ratkaista Evan idealla "painetaan" lisää euroja, vaikka sitten ilman EKP:n lupaa. Lykätään kaikille 400 tonttua kouraan kuukaudessa ja otetaan verot veks. Valtio voi sitten ottaa itse myös 400 tonttua per asukas omaan kirstuun, joilla sitten pidetään infra ja palvelut kunnossa. No joo, Topin kaltaiset ehdotelijat eivät ymmärrä ensinnäkään sitä, että kaikki verot eivät todellakaan mene sosiaalitukiin. Toisekseen eivät ymmärrä sitä, että jos kaikki tuet otettaisiin ihmisiltä pois, niin yhteiskunnasta tulisi "hieman" epävakaami ja rikollisuus lähtisi rajuun nousuun, kun ihmiset ajettaisiin ahtaalle. Itse ainakin mielelläni maksan veroja siitä hyvästä, että joku tällä hetkellä heikommassa asemassa oleva saa edes jotain jolla elää. Toki joukkoon mahtuu ihmisiä, jotka eivät edes halua töihin tai muuten vain käyttävät järjestelmää hyväkseen, mutta näiden henkilöiden määrä on vähäinen. Ellen väärin muista, niin EU:lta taisi jokunen vuosi sitten tulla noottia Suomelle siitä, että täällä on liian heikot tuet (ainakin joiltakin osin).

   Lainaa

  10. Kiikkerä liitu 13.8.2020 4:12
   Tulos: +183 (257 ääntä)
   "suomalaiset työttömät on mamujen kanssa ihan samaa roskasakkia joita elätän" Ensinnäkin, Topi, tuskin elätät maksamillasi veroilla yhtään ketään saatika kokonaista sakkia, ellet ole sitten joku Nalle Wahlroos. Toisekseen valtaosa mamuistakin käy kyllä töissä ja maksaa jopa veroja. Kolmanneksi, tuskin löytyy yhtään puoluetta joka olisi tarpeeksi tyhmä ajaakseen asiaasi tai ainakaan niin tyhmä että sanoisi sen ääneen. Mutta onhan niitä pari jotka ovat aika lähellä tuota näkemystä.

   Lainaa

  11. Syötävä kesyhanhi 13.8.2020 4:15
   Tulos: +243 (247 ääntä)
   Topi taisi unohtaa että niistä veroistakin n. 0,2% menee työttömyyteen. Eli, joo, Topi voisi toki saada sen muutaman kympin alennusta vuodessa siitä hyvästä ettei sitten työttömyyden iskiessä saisi muuta kuin perustuloa 502,21€/kk. Enemmän kuin sosiaalipummit hävettää nää tyypit jotka ulisee veroista edes tietämättä mihin niitä verotuloja käytetään.

   Lainaa

  12. Pölvästi 13.8.2020 4:57
   Tulos: +40 (54 ääntä)
   Evan idea kuulostaa varmasti joka korvaan melko älyttömältä, mutta nyt Euroopassa ja muualla maailmassa harjoitettava rahapolitiikka on itseasiassa juuri tätä. Keskuspankit lupaavat kuluttajille, yrityksille ja kansantalouksille että rahaa painetaan niin kauan kuin tilanne vaatii. Tätä rahaa annetaan "ilmaiseksi" eli nollakoroilla (ja jopa täysin ilmaiseksi ks. "Nuuka nelikko"). Inflaation ei korkojen pysyessä matalalla tulisi iskeä sen pahemmin kuin aiemminkaan, kunhan tuotanto ei laske dramaattisesti. Olennaisena erona Zimbabween ja Venezuelaan tms. maihin joiden valuuttakurssien kehittksessä on esiintynyt hyperinflaatiota, on se että nyt valtiot ovat sitoutuneet keskuspankkien noudattamaan politiikkaan, näin ollen tunnustaen sen credibiliteetin. Tai mistä minä tiedän :)

   Lainaa

  13. Tyyni tonttu 13.8.2020 5:10
   Tulos: +81 (101 ääntä)
   "Ajaako mikään puolue tätä asiaa?" Eikös se hyvä nyrkkisääntö ole että oikeistopuolueet haluaa keventää verotusta ja heikentää tukia ja vasemmisto verottaa enemmän ja tasoittaa tuloeroja tuilla?

   Lainaa

  14. Päihteetön rotta 13.8.2020 6:34
   Tulos: +225 (229 ääntä)
   Topi, tervetuloa kouluun! Se alkaakin sopivasti tänään, et jää jälkeen mistään, jos nyt heti tulet. Meidän opettajien palkka maksetaan verorahoilla, ja vastineeksi saat esimerkiksi yhteiskuntaopin opetusta.

   Lainaa

  15. Kämänen pussieläin 13.8.2020 6:56
   Tulos: +18 (144 ääntä)
   LT: Tollaset maahanmuuttajia halventavat kommentit vois hyvin jättää täältä pois vaikka muuten hauskoja ovatkin. Kukkahattutäti täällä hei.
   Niin että kaikesta muusta saa puhua paitsi yhdestä ihmisryhmästä? Huomaatko edes miten rasistinen olet?

   Lainaa

  16. Tulos: -108 (156 ääntä)
   Hienointa olisi, jos yksilö saisi itse päättää, mihin maksetut verorahat kohdistetaan. Esimerkiksi vuoden alussa ruksaat verojärjestelmään prosentuaaliset määrät ennalta määriteltyihin kohteisiin, ja verorahat ohjataan näihin. Tottakai voit ruksata kohdan: "Luotan sokeasti hallituksen budjettiriiheen" koska siellähän päättävät aina korkeasti koulutetut ja asiaan perehtyneet henkilöt, eivätkä suinkaan poliittista peliä harrastavat populistit.. ;)

   Lainaa

  17. Katkaistu riesa 13.8.2020 7:14
   Tulos: -60 (98 ääntä)
   Tyyni tonttu: "Ajaako mikään puolue tätä asiaa?" Eikös se hyvä nyrkkisääntö ole että oikeistopuolueet haluaa keventää verotusta ja heikentää tukia ja vasemmisto verottaa enemmän ja tasoittaa tuloeroja tuilla?
   Ei tuo Suomessa päde. Täällä kun talouspoliittinen ajattelumalli on joko vasemmistolainen tai vielä enemmän vasemmistolainen. Tässä esim. vassareiden ajatuksia: "alv-rajan nosto 30 000 euroon" "veropohjia laajennetaan ja tiivistetään, veroasteita voidaan jonkin verran laskea" "kevennetään varsinkin pieni- ja keskituloisten tuloveroja" Tässä puolestaan "oikeistopuolue" Kokoomuksen näkemyksiä vaaliohjelmassaan: "työllisyysaste paranee työn verotusta keventämällä, sosiaaliturvaa ja työelämää uudistamalla, työperäistä maahanmuuttoa lisäämällä ja työvoiman uudelleenkoulutuksella" "Lämmityspolttoaineiden ja turpeen verotusta kiristettäisiin 150 miljoonaa euroa" "... Tupakkaveron korotus... ...alkoholiveron kiristys..." " perhevapaauudistus, poliisien määrän lisäys ja vanhusten hoito." "Rahoitus otetaan vähentämällä yritystukia." Tällaisten perusteella pitäisi sitten päättää ketä äänestää ja sitten ihmetellään miksei ihmisiä kiinnosta, ja miten niin muka "ihan sama ketä äänestää".

   Lainaa

  18. Kilokalori 13.8.2020 7:26
   Tulos: +104 (104 ääntä)
   Topi ei ole tainnut käydä kuluttamassa suomalaisia koulunpenkkejä yhteiskuntaopin tunteineen, joten siitä voisi heti antaa toisen syyn Topin veronalennuksille.

   Lainaa

  19. Absurdi hampurilainen 13.8.2020 7:33
   Tulos: +155 (157 ääntä)
   Topi, ei nytkään ole pakko hakea työttömyyspäivärahaa. Ei se automaattisesti tilille kilahda työttömyyden alkaessa. Jättää vain hakematta, jos ilmankin pärjää.

   Lainaa

  20. Košer kauris 13.8.2020 7:35
   Tulos: +41 (53 ääntä)
   LT: Tollaset maahanmuuttajia halventavat kommentit vois hyvin jättää täältä pois vaikka muuten hauskoja ovatkin. Kukkahattutäti täällä hei.
   Niin siis MITKÄ on sinusta hauskoja?

   Lainaa

  21. Pelkäämätön soturi 13.8.2020 8:06
   Tulos: +148 (150 ääntä)
   Verokone: Hienointa olisi, jos yksilö saisi itse päättää, mihin maksetut verorahat kohdistetaan. Esimerkiksi vuoden alussa ruksaat verojärjestelmään prosentuaaliset määrät ennalta määriteltyihin kohteisiin, ja verorahat ohjataan näihin. Tottakai voit ruksata kohdan: "Luotan sokeasti hallituksen [...]
     Todella hyvä idea. Meillä olisi pikapikaa 250 uutta lastensairaalaa, ja vanhustenhoito kerralla kunnossa. Toisaalta esim. kaikki virastot voitaisiin purkaa heti, kukaan ei oikein tiedä mitä niissä tehdään. Tästä ei syntyisi minkäänlaista sekasotkua (tosin ei siihen purkamiseenkaan varmaankaan riittäisi rahaa). Itseasiassa eduskuntakin voitaisiin hajottaa, koska kuka korvamerkitsisi rahaa poliitikkojen saati avustajien palkkoihin? Tämä tosin toimisi vain kerran, sen jälkeen veronkeräyskin voisi mennä vähän vaikeaksi, koska vielä vähemmän riittäisi henkilöitä jotka haluavat itse maksaa siitä, että heitä verotetaan. 

   Lainaa

  22. Viitoitettu jyrsijä 13.8.2020 8:06
   Tulos: +13 (73 ääntä)
   traumcity: Topin laskuopilla jokainen Suomen työtön saa reilut 400 tonnia vuodessa työttömyyskorvauksia.
   Oliskohan se Topin puolue sitten kokoomus? Niillä tuntuu olevan tuo näkemys.
   Persut se ei voi olla, kun niiden äänestäjät on itte työttömiä

   Lainaa

  23. Horisko sakaali 13.8.2020 8:28
   Tulos: +111 (123 ääntä)
   Yleisesti on olettamus että työttömät ovat vain lusmuja jotka nauttii verorahoista. Pakko näin työttömänä pohjasakkana paljastaa että työttömät maksavat myös veroja. Työmarkkinatuesta lähtee 30% veroihin ja eläke kertyy. Juuri sain veronpalautuksia 400€. Myöskin jokaisesta kaupassa ostamastani tuotteesta maksan 24% arvonlisäveroa. Käyn myös kuntouttavassa työtoiminnassa vaikka olen työkyvytön. Rusahtaa aina aivoissa kun joku kateellinen tulee rääkymään siitä kuinka elämäni on niin helppoa, sillä työkyvyttömänä köyhänähän elämä on yhtä paratiisia!

   Lainaa

  24. katsastamaton maito 13.8.2020 8:44
   Tulos: +83 (85 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Todella hyvä idea. Meillä olisi pikapikaa 250 uutta lastensairaalaa, ja vanhustenhoito kerralla kunnossa. Toisaalta esim. kaikki virastot voitaisiin purkaa heti, kukaan ei oikein tiedä mitä niissä tehdään. Tästä ei syntyisi minkäänlaista sekasotkua (tosin ei siihen purkamiseenkaan varmaankaan [...]

   Toikin on musta aika optimistinen näkemys. Itse veikkaisin, että ensiksi alkaisi multimiljoonayrityksille ja golfseuroille putoilemaan tukia ja tiettyjen kortteleiden tiet näyttäisi puolen vuoden sisällä aika hienolta ja hyvin vartioiduilta. Ehkä voisi sitä vähän laittaa rahaa kodittomien hoitoon, ja rakentaa vaikka varastohalli jonnekin, minne ne voi kerätä, etteivät pilaa näköalaa paremmiltaan, ja lopuilla voisi varmaan tehdä vaikka patsaita moderneista talousneroista, että menee vähän kulttuuriinkin roposia.

   Lainaa

  25. Tulos: -16 (44 ääntä)
   Kämänen pussieläin: Niin että kaikesta muusta saa puhua paitsi yhdestä ihmisryhmästä? Huomaatko edes miten rasistinen olet?
   Asiasta X kertova kommentti ei ole ihmisryhmä. Lainaamasi kommentti ei puhunut mitään ihmisryhmistä, vaan tietystä asiasta tietyllä tavalla kertovista kommenteista. Senkin lisäksi, jos sen kommentin voi tulkita vastustavan jotain ihmisryhmää, se on sitten kantasuomalaiset rasistit, mikä ei ole sellainen ihmisryhmä jota kohtaan voisi olla rasisti. Sen sanottua, olen samaa mieltä kuin sinä, että Topin idioottimaisuutta ei pitäisi piilotta. Perustelusi asialle olivat vain vähän heikkoja.

   Lainaa

  26. Platku haukka 13.8.2020 9:58
   Tulos: +60 (68 ääntä)
   Ei taida Topi tietää sitä,että työttömät maksaa 20% veroa työmarkkinatuestaan... Mutta noh kai sitä pitää tuo työkokeilu lopettaa jossa olen työmarkkinatuella, koska me jotka työmarkkinatuella elämme ei muuta tehdä Topin mielestä kuin olla kotona ja lusmuilla.

   Lainaa

  27. It's a deal 13.8.2020 10:39
   Tulos: +58 (58 ääntä)
   Maailmanhistoria on täynnä puolueita, jotka ajoivat kotona makoilun totaalista lakkauttamista loistavin tuloksin. Kambodžan kommunistinen puolue ratkaisi muutkin Topin muutkin ongelmat kieltämällä lopulta jopa valuutan ja henkilöllisyydet. Ei tarvitse maksaa veroja eikä tiedä ovatko #287825 js #843645 maahanmuuttajia.

   Lainaa

  28. Pelkäämätön soturi 13.8.2020 10:46
   Tulos: +58 (64 ääntä)
   katsastamaton maito: Toikin on musta aika optimistinen näkemys. Itse veikkaisin, että ensiksi alkaisi multimiljoonayrityksille ja golfseuroille putoilemaan tukia ja tiettyjen kortteleiden tiet näyttäisi puolen vuoden sisällä aika hienolta ja hyvin vartioiduilta. Ehkä voisi sitä vähän laittaa rahaa kodittomien hoitoon, [...]
     Ajattelin normaalia veronmaksajaa kuten minä ja sinä; en tullut ajatelleeksi että suurituloisilta pitäisi progressiivisen verotuksen kanssa mennä paljon enemmän veroja. Olen kai niin kyynistynyt että arvelen, että jos he maksavat ollenkaan eivätkä karkaa Lichtensteiniin, verorahoja menee tukina mukaville teollisuudenaloille jo nyt aika paljon liikaa. Jos he yleensä maksavat jotain niin kuvauksesi on oikea.
     Jäin vielä pohtimaan miltä se "verojen korvamerkitseminen" käytännössä näyttäisi. Tyyliin "haluan verorahani käytettäväksi sivistystoimeen" (voi sitten olla opiskelijoille ilmaiset oopperaliput, niillä paikkakunnilla missä on ooppera, taikka sivukirjasto kolmen vanhuksen kylään), "haluan verorahani käytettäväksi sosiaali- ja terveystoimeen (voi olla lastensuojeluun, tai vastaanottokeskusten sosiaalityöntekijöihin). Jos tulisi maksaneeksi vaikka infrastruktuurista, nyppisi pahasti jos omilla rahoillani rakennettaisiin ihan vääränlainen tie ihan väärään paikkaan. 
     Vai pitäisikö niitä rahoja tosiaan hallita? "Rahoillani saa rakentaa teitä, mutta vain jos niissä on sopivan leveät, kunnolla suunnitellut pyörätiet, ei mitään surmanloukkuja". "Haluan rahoittaa terveydenhoitoa, mutta vain paikkakunnilla x ja y asuville lapsiperheille, joiden molemmat vanhemmat käyvät töissä. Työttömiä ei rahoittamiini terveyskeskuksiin saa päästää". "Haluan rahoittaa kirjastoja, mutta vain sellaisia joilla on x prosenttia kristillistä kirjallisuutta". Ja kuka sitten tätä sotkua hallinnoisi, ja millä varoilla?

   Lainaa

  29. Sisarukseton poro 13.8.2020 13:18
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Raavas meduusa (pluri): Ai että kun on kivaa että löytyy Evan ja Topin kaltaisia neroja jotka osaa ratkaista ongelmat yhdellä helpolla toimella. Nämä pitäisi saada päättävään asemaan.
   Eihän tuo Eva ole edes kaukana totuudesta. Oletko EKP:n takaisinosto-ohjelmasta kuullut? Inflaatiossa toki pyrkivät alle 2 % Evan nollan prosentin sijaan.

   Lainaa

  30. Epämukava kivi 13.8.2020 13:28
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Topi ei varmaan myöskään ole opiskellut, eikä hänellä ole lapsia. Kyllä mä ihan mielelläni maksan veroja, kun tiedän, että usealle ainoa tulonlähde on se opintoraha tai kotihoidontuki. Enkä mäkään ikinä olisi "joutunut" olemaan työttömänä, mutta elämään kuuluu muutakin.

   Lainaa

  31. Salliva eläin 13.8.2020 14:01
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Topi, on sellainen puolue. Tai ainakin se lupaa just tuollaista. Tai se nyt lupaa kaikille kaikkea. Mut se, että toimisiko yhteiskunta noilla spekseillä, on eri asia...

   Lainaa

  32. Tulos: -20 (32 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Todella hyvä idea. Meillä olisi pikapikaa 250 uutta lastensairaalaa, ja vanhustenhoito kerralla kunnossa. Toisaalta esim. kaikki virastot voitaisiin purkaa heti, kukaan ei oikein tiedä mitä niissä tehdään. Tästä ei syntyisi minkäänlaista sekasotkua (tosin ei siihen purkamiseenkaan varmaankaan [...]
   Itseasiassa virastojen työt saataisiin pitkälti automatisoitua, jos vain lyödään selkeät reunaehdot kullekin päätökselle, jota tehdään esimerkiksi verotoimistossa, kelassa, sosiaalitoimistoissa, elykeskuksissa. Virastojen ja valtion konttorien määrä on täysin käsittämätön Suomen väkilukuun nähden.
   Edellisen kärjistetyn kommenttini miinuksista päätellen Suomessa todellakin on tuudittauduttu ajatukseen, että joku muu päättää paremmin puolestasi. Tosin, kun katsoo persujen kohonneita kannatuslukuja, tähän päätelmään ei tarvitse sen suurempia taustatutkimuksia.

   Lainaa

  33. Tulos: -34 (56 ääntä)
   Eva on varmasti Vihreitten kansanedustaja. Ihan kuin Iiris Suomelan sanomaa. bensan hinnankorotus ei osu pahemmin köyhiin kun ei niillä ole muutenkaan rahaa pitää autoa.

   Lainaa

  34. Tulos: +15 (33 ääntä)
   Ihmemiez: Eva on varmasti Vihreitten kansanedustaja. Ihan kuin Iiris Suomelan sanomaa. bensan hinnankorotus ei osu pahemmin köyhiin kun ei niillä ole muutenkaan rahaa pitää autoa.
   Yhdys sana virheistä tulee kyllä joku ihan muu porukka mieleen.

   Lainaa

  35. Tulos: -5 (23 ääntä)
   Kämänen pussieläin: Niin että kaikesta muusta saa puhua paitsi yhdestä ihmisryhmästä? Huomaatko edes miten rasistinen olet?
   Kultapieni, jos et osaa puhua muutoin kuin halventaen, niin on tosiaan syytä olla sitten ihan puhumatta ollenkaan. 

   Lainaa

  36. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Jäi nyt vähän hämäämään, kuinka homot ja lesbot liittyy yhtään mitenkään siihen ketä Topi luulee veroillaan elättävänsä. Jotenkin on ikävää, että työttömyydestä syyllistetään työtöntä. Olin itse mielenterveysongelmien takia pitkäaikaistyötön. Hain töitä aktiivisesti koko ajan. Etuuksien saaminen ei ole niin helppoa kuin useat luulevat. Paljon helpompi niitä työhakemuksia oli rustailla kuin juosta virastoissa ja saada alentavaa kohtelua. En ymmärrä tyyppejä, jotka sitä tekee mieluummin kuin jotain oikeasti mielekästä. Uskoakseni toimeentulon takaaminen laskee rikollisuutta. Ainakin sellaisen johtopäätöksen voi tehdä ns. Kyökkipsykologiaĺla ja vertaamalla vaikkapa Suomen rikostilastoja sellaisiin maihin, joissa samanlaista tukiverkkoa ei ole. Topilla on myös aika ärsyttävän stereotyyppinen kuva maahanmuutajista. Omassa työpaikassani suurin osa työntekijöistä on muualta kuin Suomesta. Ihan itse siis itsensä elättävät.

   Lainaa

  37. Karski alpakka 14.8.2020 8:09
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   Kyllä minä nauraisin, jos Topin kaltaiset ihmiset jäisivät työttömiksi. Tuttavapiirissä on yksi tällainen "Topi", joka uskoo, että hän ei jää koskaan työttömäksi, hänen verorahoillaan kustannetaan kaikkien pummien elämä, eikä hän itse hyödy verotuksesta mitenkään. Ja kaikki työttömäthän on tietysti ihan omaa syytään ja laiskuuttaan kotona makaavia luusereita.

   Lainaa

  38. Nyyttikyyti 14.8.2020 10:19
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   Topin mielestä homot ja lesbot on ok, kunhan maksaa veroja. Itse heteromiehenä ei kuitenkaan niitä haluaisi maksaa. Pettämätön logiikka.

   Lainaa

  39. Päihteetön hirmulisko 14.8.2020 14:47
   Tulos: +2 (14 ääntä)
   Topille tiedoksi, että jos asiasta olisi päättämässä PersKeKo, niin mm. työttömyyden aikana selviytymiseski tarkoitetut sosiaalietuudet katoaisivat kuin Arto Kallioon lapsilisien ja ansiosidonnaisten kanssa.

   Lainaa

  40. Täpötäysi vuohi 14.8.2020 14:58
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Kyselyn perusteella 21 % on Topin kaltaisia idiootteja,jotka eivät näytä ymmärtävän että työttömyys voi tulla koskemaan heitäkin. No ei auta kun toivoa että teillä on loppuelämäksi tarpeeksi säästöä tileillänne superlaman iskiessä.

   Lainaa

  41. Rahoitettu norppa 14.8.2020 22:08
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   Työttömyys ei ole parantumaton sairaus. Työelämässä.on vaikka millä mitalla entisiä työttömiä. Olen yksi heistä ja olen työssäni huippuosaaja. Työelämässä on myös täystoheloita, jotka eivät ole koskaan olleet työttömänä. Topin kaltaisia on jäänyt työttömäksi vaikka millä mitalla. Luulevat yleensä liikoja itsestään.

   Lainaa

  42. Hylätty mato 15.8.2020 0:31
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Nestori: Jäi nyt vähän hämäämään, kuinka homot ja lesbot liittyy yhtään mitenkään siihen ketä Topi luulee veroillaan elättävänsä. Jotenkin on ikävää, että työttömyydestä syyllistetään työtöntä. Olin itse mielenterveysongelmien takia pitkäaikaistyötön. Hain töitä aktiivisesti koko ajan. Etuuksien saaminen [...]
   Mä luulen, että Topi haluaa vain osoittaa, ettei ole mitenkään ahdasmielinen kun tuntee yhden hyvän homon eikä muutenkaan ala syrjimään ketään seksuaalisuuden takia. Joten onhan hänen älykkäät mietteensä verorahoistakin sitten otettava tosissaan kerta hän on näin reilu kaveri.

   Lainaa

  43. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Epämukava kivi: Topi ei varmaan myöskään ole opiskellut, eikä hänellä ole lapsia. Kyllä mä ihan mielelläni maksan veroja, kun tiedän, että usealle ainoa tulonlähde on se opintoraha tai kotihoidontuki. Enkä mäkään ikinä olisi "joutunut" olemaan työttömänä, mutta elämään kuuluu muutakin.
   Tai itse ollut lapsi, käynyt edes peruskoulua, käyttänyt yleisiä teitä, julkista terveydenhuoltoa, kirjastoa, viemäriverkostoa, kotimaisia maataloustuotteita... Hyvin askeettisesti ja eristyksissä pitää elää jos ei mitään verovaroilla rahoitettua hyödynnä. 

   Lainaa

  44. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Koska sehän onkin ihan oma vika, jos töitä ei saa. Joillekin on vain niin vaikeaa, tuo asioiden ymmärtäminen. Mutta tuo kuvitelma, että kaikki verot menevät työttömille, on uusi. Ja miten kaikki maahanmuuttajat ovat loisia? Aika monta tullut töissä nähtyä. Oikeistolaiset ovat kyllä ihan omanlaisensa laji, ei mitään tolkkua päässä.

   Lainaa

  45. Tupakoimaton persoona 17.8.2020 12:14
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Suomen valtion menoista ainoastaan 2,2 miljardia euroa menee työttömyysmenoihin ja valtio kerää ansiotuloveroina 5,8 miljardia euroa, joten eihän ansiotuloveroja voitaisiin laskea kuin ainoastaan 38% mikäli työttömyysturvasta luovuttaisiin eikä muihin veroihin koskettaisi (ja oletettaisiin että tällä ei olisi kerrannaisvaikutuksia). Niin että ihan hassu Topi kun luulee, että se on iso menoerä.

   Lainaa

  46. Pölypussiton ihminen 17.8.2020 16:57
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Tupakoimaton persoona: Suomen valtion menoista ainoastaan 2,2 miljardia euroa menee työttömyysmenoihin ja valtio kerää ansiotuloveroina 5,8 miljardia euroa, joten eihän ansiotuloveroja voitaisiin laskea kuin ainoastaan 38% mikäli työttömyysturvasta luovuttaisiin eikä muihin veroihin koskettaisi (ja oletettaisiin että [...]
   Topi ei luule että se on iso menoerä. Topi luulee että KAIKKI verotulot menevät työttömille. Lisäksi Topi ilmeisesti olettaa että nämä hänen skenaariossaan veroja maksamattomat ihmiset sitten vaan elävät ilman rahaa, mikäli työttömyys yllättää. Se ei vaan sattumalta ole mahdollista meidän yhteiskuntamallissamme. Topi ei myöskään avaa tuota "omalla vastuulla" olemista millään tavalla. Topin teoria on "tehdään rahaa lisää niin se ei lopu keneltäkään" -tasoinen aivopieru.

   Lainaa

  47. Pelkäämätön soturi 17.8.2020 17:38
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Tupakoimaton persoona: Suomen valtion menoista ainoastaan 2,2 miljardia euroa menee työttömyysmenoihin ja valtio kerää ansiotuloveroina 5,8 miljardia euroa, joten eihän ansiotuloveroja voitaisiin laskea kuin ainoastaan 38% mikäli työttömyysturvasta luovuttaisiin eikä muihin veroihin koskettaisi (ja oletettaisiin että [...]
     Nyt ne lähteet? Menin hakemaan ne sinulle varmuuden vuoksi -thldotfi -mutta tässä lukee varsin selvästi että sosiaaliturvaan kuluu 30%, siitä 42,4% vanhustenhoitoa (josta varmaan kukaan täyspäinen ei halua leikata enää enempää). Tuloverot ovat eri asia kuin kokonaisverokertymä -mutta veroja eri muodoissa maksavat kaikki, myös työttömät. 
   Vuonna 2018 Suomen sosiaaliturvan menot olivat 70,2 miljardia euroa ja kasvoivat reaalisesti 0,6 prosenttia edellisvuodesta. Asukasta kohden menot olivat 12 727 euroa. 

   Vuonna 2018 sosiaaliturvan menojen suhde bruttokansantuotteeseen oli  30,0 prosenttia, mikä oli 0,9 prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisen vuoden vastaavan ajankohdan tietojen mukaan ja 2,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuonna 2015. 

   Sosiaaliturvan menoista suurin osuus, 42,4 prosenttia (29,7 miljardia euroa) oli vanhuuteen liittyviä menoja.1  Vanhuuteen liittyvien menojen reaalikasvu edellisvuodesta oli 2,1 prosenttia. 

   Suhteellisesti suurin, 12,2 prosentin menolisäys tapahtui asumisen menoissa, joiden osuus kaikista sosiaaliturvan menoista oli 2,1 miljardia euroa. Syynä lisäykseen oli opiskelijoiden asumistuen siirtyminen täysimääräisesti yleisen asumistuen piiriin.

   Suhteellisesti eniten menot vähenivät työttömyyden ja muun sosiaaliturvan osalta. Työttömyysmenot (4,3 miljardia euroa) vähenivät edellisvuodesta reaalisesti 13,9 prosenttia työttömyyden vähenemisen ja työttömyysturvaan tehtyjen muutosten myötä. Muun sosiaaliturvan -ryhmän menot (2,0 miljardia euroa) vähenivät edellisvuodesta 6,0 prosenttia. Näiden menojen vähentyminen selittyy mm. maahanmuuttokustannusten vähenemisellä. 

   Lainaa

  48. Kumea lisko 17.8.2020 19:08
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Pölypussiton ihminen: Topi ei luule että se on iso menoerä. Topi luulee että KAIKKI verotulot menevät työttömille. Lisäksi Topi ilmeisesti olettaa että nämä hänen skenaariossaan veroja maksamattomat ihmiset sitten vaan elävät ilman rahaa, mikäli työttömyys yllättää. Se ei vaan sattumalta ole mahdollista meidän [...]
   Topi ei selvästi luule, että kaikki verovarat menisivät työttömille, koska hän selvästi tuo esiin, että osa niistä menee myös mamuille. Toki mamukin voi olla työtön, mutta hänen sanamuodoistaa voi päätellä, että hän on tietoinen muidenkin kulujen olemassaolosta.

   Lainaa

  49. Kumea lisko 17.8.2020 22:52
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Nyt ne lähteet? Menin hakemaan ne sinulle varmuuden vuoksi -thldotfi -mutta tässä lukee varsin selvästi että sosiaaliturvaan kuluu 30%, siitä 42,4% vanhustenhoitoa (josta varmaan kukaan täyspäinen ei halua leikata enää enempää). Tuloverot ovat eri asia kuin kokonaisverokertymä -mutta veroja eri [...]
   https://tutkibudjettia.fi/talousarvio/menot on lähteenä varsin mainio. Tuki Suomessa myös kunnat keräävät kunnallisveroja ja sitten päälle on hemmetin monimutkainen eläkejärjestelmä joka on käytännössä verotusta, koska aiemmat sukupolvet eivät ole maksaneet omia eläkkeittään. Tämän takia korostin että puhuin valtion veroista.
   Ja onhan se totta, että valtio kerää rahoja alveina, pääomaveroina, valmisteveroina, yhteisöveroina ja lukemattomina muina keinoina, mutta kun Topi puhui vain ansioveroista, niin sillä minäkin rajasin tarkasteluni niihin.
   Joskus on laskettu, että jokainen prosentti muutosta työllisyysasteessa vaikuttaa valtion bujdettin miljardin. joten kallista on työttömänä oleminen ja korostetaan työttömyys ei johdu pääasiassa työttömistä, vaan jäykästä työmarkkinoista, eli suurimmaksi osaksi yleissitovuudesta ja korkeista sivukustannuksista, jotka johtuvat ylisuuresta julkisesta sektorista.

   Lainaa

  50. Kolesteroliton mehiläinen 18.8.2020 10:54
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Horisko sakaali: Yleisesti on olettamus että työttömät ovat vain lusmuja jotka nauttii verorahoista. Pakko näin työttömänä pohjasakkana paljastaa että työttömät maksavat myös veroja. Työmarkkinatuesta lähtee 30% veroihin ja eläke kertyy. Juuri sain veronpalautuksia 400€. Myöskin jokaisesta kaupassa ostamastani [...]
   Et sitten koskaan osta ruokaa? Sen alv-prosentti kun sattuu olemaan 14. Ja tämähän ei tarkoita sitä, että maksamastasi hinnasta 14% on veroa, koska kyseinen prosentti lasketaan tuotteen verottomasta hinnasta. Elintarvikkeista maksetuista hinnoista veroa on näin ollen 12,28 % ja normaaliverokannan tuotteiden hinnoista 19,35 %. Ja sittenhän on vielä olemassa 10 % kanta...

   Lainaa

  51. Tulos: -10 (14 ääntä)
   ai että täällä kommenteissa on näköjään paljon työttömiä :DD

   Lainaa

  52. Oikaistu valas 18.10.2021 2:50
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Veroista menee myös eläkkeet

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: homot, inflaatio, maahanmuuttajat, talous, tehtaat, terrafame, työttömyys, velka, venezuela, verot, zimbabwe