Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Salamana pommisuojaan

Kauhunhetkiä Vuosaaressa – ensin iso pamaus, sitten yleinen vaaramerkki.
 Salamana pommisuojaan

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 28 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Räävitön konna 23.7.2020 0:40
   Tulos: -61 (117 ääntä)
   Itä-Helsinki mainittu!

   Lainaa

  2. Tomaattikonna 23.7.2020 0:42
   Tulos: +34 (84 ääntä)
   Suomi mainittu!

   Lainaa

  3. Tulos: +154 (166 ääntä)
   Ehkä naapurivaltioiden kanssa ei olla sodassa, mutta Nicaragua on asia erikseen.

   Lainaa

  4. Nuoripoeka 23.7.2020 1:02
   Tulos: -40 (106 ääntä)
   Onko kuinka paha jos asun helsingissä ja en oo kertaakaa kuullut testisireeniä

   Lainaa

  5. fruttidinightmare 23.7.2020 1:06
   Tulos: +227 (245 ääntä)
   Nuoripoeka: Onko kuinka paha jos asun helsingissä ja en oo kertaakaa kuullut testisireeniä
   On

   Lainaa

  6. Laimennuslusikka 23.7.2020 1:12
   Tulos: +149 (155 ääntä)
   Olemme neuvotteluväleissä VIELÄ. Muistakaa kaikki kuitenkin siirtyä pommisuojaan 3.8., ihan vaan varalta, odottamaan ohi on-ilmoitusta.

   Lainaa

  7. Tulos: +29 (39 ääntä)
   fruttidinightmare: On
   Niin kaiku vastaa kun sitä kuuntelee. 

   Lainaa

  8. Tulos: +59 (65 ääntä)
   fruttidinightmare: On
   Pakko myöntää etten minäkään muista kuulleeni sitä kertaakaan asuessani pari vuotta pohjoisessa Lauttasaaressa. Nykyisessäkin asuinkaupungissani on muutama alue, jossa se ei ainakaan pari vuotta sitten kuulunut. Tilanne on voinut muuttua sen jälkeen.

   Lainaa

  9. Tulos: -32 (54 ääntä)
   Nuoripoeka: Onko kuinka paha jos asun helsingissä ja en oo kertaakaa kuullut testisireeniä
   Kannattaa seuraavaksi kääntyä korvalääkärin puoleen.

   Lainaa

  10. Tulos: +171 (183 ääntä)
   JOS olisin vihamielisen valtion salakavala sotapäällikkö, niin epäilemättä suunnittelisin hypoteettisen ilmaiskun tapahtuvaksi juuri samalla hetkellä, kun hälytyslaitteita _säännöllisesti_ testataan. No, onneksi en ole vihamielisen valtion salakavala sotapäällikkö ja siellä on hommissa ihan tavalliset perushömelöt, jotka eivät vielä ole tajunneet tätä asiaa.

   Lainaa

  11. Listaamaton apina 23.7.2020 2:03
   Tulos: +54 (64 ääntä)
   Nyt ei ihan selvinnyt, soiko siellä siis normaali koesoitto (nousee ja laskee YHDEN kerran), vai kuuluiko ihan hätämerkkiä muistuttava ääni? Jonkun salamaniskun vuoksi tms.

   Lainaa

  12. Kookas rotta 23.7.2020 2:37
   Tulos: +108 (110 ääntä)
   Listaamaton apina: Nyt ei ihan selvinnyt, soiko siellä siis normaali koesoitto (nousee ja laskee YHDEN kerran), vai kuuluiko ihan hätämerkkiä muistuttava ääni? Jonkun salamaniskun vuoksi tms.
   Kyseessä oli ihan aito vaaramerkki ja se jatkui jonkin aikaa.  

   Lainaa

  13. katsastamaton maito 23.7.2020 3:25
   Tulos: +95 (97 ääntä)
   Listaamaton apina: Nyt ei ihan selvinnyt, soiko siellä siis normaali koesoitto (nousee ja laskee YHDEN kerran), vai kuuluiko ihan hätämerkkiä muistuttava ääni? Jonkun salamaniskun vuoksi tms.

   Jos oikein lukemaani ymmärsin, niin aito hälytysääni. Salama iski hälytyssireeniin, aiheutti ongelman sähköissä, ja sai oikean hälytyksen käynnistymään ilman oikeaa hätää.

   Lainaa

  14. Tulos: -65 (69 ääntä)
   Suomalaiset juntit..

   Lainaa

  15. Tyhjä maahinen 23.7.2020 7:16
   Tulos: +45 (51 ääntä)
   Kyseessä siis vuosaaren tornitaloon iskeytynyt salama, joka laukaisi hälytyksen. Pamaus tosiaan oli oikeasti todella kova. Ymmärsin, että rakennuksen palovaroitin olisi lauennut, mutta itse pamaus oli se rajumpi tässä. Asun itse n. 4km päässä paikasta, enkä kuullut mitään.

   Lainaa

  16. Tulos: +98 (100 ääntä)
   Eihän missään enää ohjeisteta pommisuojaan tms. menemään vaaramerkin jälkeen vaan sisätiloihin ja sulkemaan ovet, ikkunat, ilmanvaihtohormit ja WC-istuimen sekä odottamaan ohjeita, jotka tulee telkkarista, radiosta, interwebistä, tai palopäällikön huutamana. Ei siis ole paljon vaadittu, jos muuhun kuin testiaikaan kuuluvan vaaramerkin jälkeen toteuttaisi ainakin sen sisälle menemisen. Toki normaalioloissa on hyvin kovin perin harvinaista, ettei ihmisillä jostain uutiskanavasta olisi jo infoa mahdollisesta väestöhälytyksen syystä, kun kellot soi.

   Lainaa

  17. Tulos: +55 (59 ääntä)
   Ei noita sireenejä tahdo sisälle asti kuulla, ellei satu olemaan täysin hiljaista, mikä on nykyään aika harvinaista. Aina joku telkkari päällä tai musiikki soi. Tänä keväänä kuulin sen testiäänen kerran ja muistin että niin, tuokin systeemi on olemassa. Näin siis meikäläisen kokemuksella, Helsingissä useissa eri asuinpaikoissa parinkymmenen vuoden ajalta.

   Lainaa

  18. Hammaspeikko 23.7.2020 9:17
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Vinkkivitonen jos et kuule testiääntä ja olet sen soidessa yleensä kotona tai työpaikalla. Pyydä rakennuksen pelastussuunnitelma luettavaksesi. Usein siinä arvioidaan väestöhälyttimen kuuluvuus rakennukseen. Joidenkin talojen eristys on nykyään sellainen että vaikka saat oleilla ilman liikennemelua (ihanaa) niin ei hälytinkään kuulu (vähemmän ihanaa).

   Lainaa

  19. Säädytön lehmä 23.7.2020 9:55
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Kyseinen ukkonen paukku tosiaan aivan julmetun kovaa ja ihan ukkosen alussa noin kolmas rysäys käynnisti hälyn. Siinä kohtaa säikähtäneenä tuli itse ajalteltua ensin, että vaaramerkki annettu tarkoituksella ukkosen takia, mutta hetkessä osas yhdistää salamaniskun ja hälyn toisiinsa. Tosin hyvin kyllä kaikkos ihmiset pihalta ihan hetkessä sisätiloihin, vaikka hetkeä aikasemmin vielä olivat ukkosta ihastelemassa. Hetken hälytys kerkesi soimaan, 1-2 minuuttia (?) ja vaikka itsellä suora näkymä ko. taloon jossa hälytin on + matkaa muutama sata metri, ei sitä meinannut enää kuulua kun oli ikkunat kiinni. Toinen häly löytyy parin sadan metrin päästä, siltikään tässä jo muutamia vuosia asuneena on tullut kuun 1. maanantai kuultua maksimissaan testiääni pari kertaa. Jostain syystä soi PKS-alueella monessa paikkaa aivan onnettoman hiljaa ja monta kertaa miettinyt, et mitäs sit kun on oikea tilanne ja hälytys...

   Lainaa

  20. Totuttu vadelma 23.7.2020 12:43
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Siis eihän siihen testimerkkiin kuulukaan reagoida (viitaten tuohon myöhempään Magnuksen kommenttiin). Hälytykseen muuten toki, vaikkakin pommitus on tuskin kyseessä. Yleensähän sitä käytetään jos alueella vuoto/palo/tms jonka vuoksi pitäisi siirtyä sisälle.

   Lainaa

  21. Listaamaton apina 23.7.2020 16:00
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Säädytön lehmä: Kyseinen ukkonen paukku tosiaan aivan julmetun kovaa ja ihan ukkosen alussa noin kolmas rysäys käynnisti hälyn. Siinä kohtaa säikähtäneenä tuli itse ajalteltua ensin, että vaaramerkki annettu tarkoituksella ukkosen takia, mutta hetkessä osas yhdistää salamaniskun ja hälyn toisiinsa. Tosin hyvin [...]
   Tämä selvensi asiaa! Jotain tällaistahan mokassakin esitettiin/arveltiin, mutta loppua kohti keskustelu meni vähän sekavaksi, kun myös koesoitot tuotiin jotenkin mukaan. Itse asun liian kaukana Vuosaaresta että olisin kuullut mitään...

   Lainaa

  22. Ymmärretty hauki 24.7.2020 1:07
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Säädytön lehmä: Kyseinen ukkonen paukku tosiaan aivan julmetun kovaa ja ihan ukkosen alussa noin kolmas rysäys käynnisti hälyn. Siinä kohtaa säikähtäneenä tuli itse ajalteltua ensin, että vaaramerkki annettu tarkoituksella ukkosen takia, mutta hetkessä osas yhdistää salamaniskun ja hälyn toisiinsa. Tosin hyvin [...]
   Testisoittoja ei tehdä täydellä äänenvoimakkuudella. Siksi sen harva kuuleekaan.

   Lainaa

  23. Mietin vaan 24.7.2020 9:52
   Tulos: +2 (20 ääntä)
   Hauska kuvitella että ihmiset jotenkin kuvittelevat että saisivat lukea aina kaiken netistä. Todennäköisesti olisi vihollinen pyrkinyt laittamaan koko Suomen sähköt (ja netin) alas ennenkuin yksikään pommikone olisi ilmaantunut taivaalle. Toivottavasti ei tarvi todistaa teoriani pitävyyttä koskaan.

   Lainaa

  24. Säädytön lehmä 24.7.2020 10:58
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Ymmärretty hauki: Testisoittoja ei tehdä täydellä äänenvoimakkuudella. Siksi sen harva kuuleekaan.
   No tätä vaihtoehtoa kans mietittiin, että voisko näin olla, kokeilin jopa Googletella tietoa mutta sain tulokseksi vain ’hiljaisia hälytyksiä’. Ehkä nyt sitten tähän luotan, ja että hälytyksen tullessa sen itsekin sitten kuulee varmasti. 😁

   Lainaa

  25. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Mietin vaan: Hauska kuvitella että ihmiset jotenkin kuvittelevat että saisivat lukea aina kaiken netistä. Todennäköisesti olisi vihollinen pyrkinyt laittamaan koko Suomen sähköt (ja netin) alas ennenkuin yksikään pommikone olisi ilmaantunut taivaalle. Toivottavasti ei tarvi todistaa teoriani pitävyyttä koskaan.
   No eiköhän se ole ollut jo kauan aikaa jotenkin tiedossa, jos sotaan asti päädyttäisiin.... 

   Lainaa

  26. Tahmaton sirkka 29.7.2020 16:08
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Aleskeli: Eihän missään enää ohjeisteta pommisuojaan tms. menemään vaaramerkin jälkeen vaan sisätiloihin ja sulkemaan ovet, ikkunat, ilmanvaihtohormit ja WC-istuimen sekä odottamaan ohjeita, jotka tulee telkkarista, radiosta, interwebistä, tai palopäällikön huutamana. Ei siis ole paljon vaadittu, jos muuhun [...]
   Miksi wc-istuin pitää sulkea ja saattaako vihollisen sukellusvene hyökätä kesken istunnon?

   Lainaa

  27. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Yleisen hällärin toimintaohjeet: 1. Mee sisälle ja esmes kaupat päästäkää ihmiset sinne olemaan 2. sulje kaikki räppänät, joista ilmaa tulee ulkonta 3. kato uutiset 4. sit kun selviää, että kyseessä oli turha hälläri, lähde muiden suojautujien kaa vaikka syömään Eikö teistä kellään muilla muka ole virhehälläreistä kokemusta? Nimim. Lumikasaan jäänyt kenkä, kun sisälle piti päästä, harmittaa edelleen.

   Lainaa

  28. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Ymmärretty hauki: Testisoittoja ei tehdä täydellä äänenvoimakkuudella. Siksi sen harva kuuleekaan.
   Hyvä tietää. Meinasin jo huolestua, kun tajusin eilen olleen kk:n eka ma, asun  ihan lähellä kuntataloa, olin oletettuun soittoaikaan kotona, enkä herännyt ääneen (yötyö) eikä koiratkaan herättäneet. 😁

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hälytys, pommisuoja, salama, sota, ukkonen, uutiset, yleinen vaaramerkki, ääni