Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 25

Tupakantumppeja rannalla – syyllinen taisi paljastua.
Luontoilta, osa 25

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 76 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +323 (401 ääntä)
   Pieneläimille apteekki. Koirille Consertaa ja mindfullnessia, Mirtazapinia ja bentsoja marsuille, kissoille jotain harhaiseen minäkuvaan.

   Lainaa

  2. Ylempi kantojuhta 30.7.2020 0:34
   Tulos: +830 (840 ääntä)
   Tais löytyä ainakin yksi joka on käynyt rannalla kylvämässä tupakantumppeja.

   Lainaa

  3. Kookas rotta 30.7.2020 0:45
   Tulos: +280 (310 ääntä)
   Ylempi kantojuhta: Tais löytyä ainakin yksi joka on käynyt rannalla kylvämässä tupakantumppeja.
   Se kissa pimahtaa, johon kalikka kilahtaa. 

   Lainaa

  4. Kummikäki 30.7.2020 1:04
   Tulos: +272 (280 ääntä)
   Metsäneläimethän käyvät syömässä ainoastaan ruokintapaikoilla joten ihmiseen totuttuaan tulee supikoirakin syömään e-pillerinsä suoraan kädestä.

   Lainaa

  5. Läpimärkä kirjohylje 30.7.2020 1:32
   Tulos: +171 (179 ääntä)
   Wrocklawissa kaupunkikierroksella opas pyysi kiinnittämään huomiota pulujen määrään. Niitä oli hyvin vähän. Tämä ei kuitenkaan johtunut esim. verkoista tai metsästyksestä, vaan puluille oli jätetty kaupungin keskustassa ruokaa, joka sisälsi ehkäisyvalmistetta.

   Lainaa

  6. Lakattu meduusa 30.7.2020 1:47
   Tulos: -28 (38 ääntä)
   Pirjo. No joo..no miksei. EI. Pirjo!

   Lainaa

  7. Tulos: +200 (202 ääntä)
   Nämä väittelyt olis tosi "kiva" nähä ja kuulla kasvotusten tapahtuvana toimintana. Hyvin absurdia keskustelua Kaisalta.

   Lainaa

  8. Tulos: +320 (378 ääntä)
   Ärsyttää kyllä tupakoivien ihmisten välinpitämättömyys, johon usein juuri rannalla törmää. Ei yhtään välitetä vieressä olevista ihmisistä, eikä oteta huomioon sitä, ettei ne välttämättä halua haistella sitä savua ja samalla altistua passiiviselle tupakoinnille. Ja lisäksi vielä kehdataan nakata ne tumpit sinne rantahiekkaan.

   Lainaa

  9. Mielipuoli piikkisika 30.7.2020 2:45
   Tulos: -24 (76 ääntä)
   traumcity: Pieneläimille apteekki. Koirille Consertaa ja mindfullnessia, Mirtazapinia ja bentsoja marsuille, kissoille jotain harhaiseen minäkuvaan.
   Mun kissalle määrättiin Mirtazapinia ruokahalua lisäämään. Ja onneksi nykyään saa jopa maatuvia filttereitä, ehkä ne yleistyessään vähän helpottaa asiaa.

   Lainaa

  10. Kykenemätön ananas 30.7.2020 2:51
   Tulos: +400 (422 ääntä)
   Olen pannut merkille, että monet tupakoitsijat eivät oikeasti ymmärrä, että se tupakantumppikin on roska ja että se ihan oikeasti ei vaan maadu ja häviä sieltä luonnosta. Netissä kun seuraa keskusteluita, niin valtaosa tuomitsee roskaamisen, mutta sitten kun tupakointi mainitaan niin "No en kyllä sitä miellä roskaamiseksi". Kuvottavaa. Ja aina sama virsi, jos yrittää ohjata käyttämään roskiksia: "Roskiksia on ulkona niin hän, että on pakko heittää maahan." Ei ole! Hyvät ihmiset, se on täysin 100% oma valinta, heittääkö sen roskan maahan vai kantaako mukana seuraavalle roskikselle tai vielä paremmin, kantaa itse pientä minituhkista mukana! Se on täysin omaa laiskuutta, välinpitämättömyyttä ja itsekkyyttä heittää se roska maahan, vaikka kuinka uskottelisitte itsellemme muuta.

   Lainaa

  11. Säädytön lehmä 30.7.2020 3:24
   Tulos: -62 (116 ääntä)
   Mielipuoli piikkisika: Mun kissalle määrättiin Mirtazapinia ruokahalua lisäämään. Ja onneksi nykyään saa jopa maatuvia filttereitä, ehkä ne yleistyessään vähän helpottaa asiaa.
   Kissa parka.
   Kykenemätön ananas: Olen pannut merkille, että monet tupakoitsijat eivät oikeasti ymmärrä, että se tupakantumppikin on roska ja että se ihan oikeasti ei vaan maadu ja häviä sieltä luonnosta. Netissä kun seuraa keskusteluita, niin valtaosa tuomitsee roskaamisen, mutta sitten kun tupakointi mainitaan niin "No en kyllä [...]
   Niitä roskiksia, saatikka stögiksellä varustettuja on kyllä meillä Suomessa oikeasti ihan onnettoman vähän, verrattuna omalla kokemuksella vaikka Viroon tai Espanjaan, joista jälkimmäisessä on lisäksi aivan loistava katujen puhtaanapito. 

   Lainaa

  12. Voi Ei Se On Taas Se 30.7.2020 4:49
   Tulos: -55 (59 ääntä)
   Ja mulle on joskus sanottu et mä oon sekasin. Mut nii on Kaisakin jos toki oikeassakin.

   Lainaa

  13. Myötätunnoton hilleri 30.7.2020 4:52
   Tulos: +94 (102 ääntä)
   Mielipuoli piikkisika: Mun kissalle määrättiin Mirtazapinia ruokahalua lisäämään. Ja onneksi nykyään saa jopa maatuvia filttereitä, ehkä ne yleistyessään vähän helpottaa asiaa.
   No onneksi nuuskapussit täyttävät tuon aukon, jos tupakkafiltterit on maatuvia. Niitäkään ei saada roskikseen vaan nakotaan maahan. Kattokaapa huvikseen maahan jossain ostoskeskusen parkki alueella, ainakin Sellossa se on selllainen nuuskapussisilta ku kävelee sisälle

   Lainaa

  14. Tulos: +27 (39 ääntä)
   Ylempi kantojuhta: Tais löytyä ainakin yksi joka on käynyt rannalla kylvämässä tupakantumppeja.
   Se kalikka älähtää

   Lainaa

  15. Muovailtava pulu 30.7.2020 7:36
   Tulos: +212 (220 ääntä)
   En ole ikinä ymmärtänyt ajattelua, että kun rannalla on jotan lasinsiruja - joiden määrä on huomattavasti vähentynyt viime vuosina, niin sen takia minä saan kylvää sinne tupakantumppeja tai koirankakkaa. Mitäs minä saisin sinne heitellä, kun en tupakoi, en omista koiraa, en juo? Roskanikin pistän roskiin tai vien kotiin, pitäisikö ruveta jättämään ne sinne, koska minulla on oikeus sotkea, kun muutkin sotkee? No ei, en tee sitä, koska olen ainakin yhdessä asiassa fiksu ja omaan käytöstavat.

   Lainaa

  16. Tulos: +160 (176 ääntä)
   Säädytön lehmä: Kissa parka. Niitä roskiksia, saatikka stögiksellä varustettuja on kyllä meillä Suomessa oikeasti ihan onnettoman vähän, verrattuna omalla kokemuksella vaikka Viroon tai Espanjaan, joista jälkimmäisessä on lisäksi aivan loistava katujen puhtaanapito. 
   No tupakoidahan ei ole myöskään pakko joka paikassa kaikkina ajankohtina... oikean roskiksen puute ei oikeuta heittämään tumppia maahan.

   Lainaa

  17. katsastamaton maito 30.7.2020 8:10
   Tulos: +161 (171 ääntä)
   Säädytön lehmä: Kissa parka. Niitä roskiksia, saatikka stögiksellä varustettuja on kyllä meillä Suomessa oikeasti ihan onnettoman vähän, verrattuna omalla kokemuksella vaikka Viroon tai Espanjaan, joista jälkimmäisessä on lisäksi aivan loistava katujen puhtaanapito. 

   Luulisi sitä suuremmalla syyllä aktiivisen tupakoijan osaavan jo ennakoida asiaa ja ottavan aina minituhkiksen mukaan ulos lähtiessä?

   Lainaa

  18. Tulos: +36 (90 ääntä)
   Usein nää roskaavat tupakoitsijat jaksaa valittaa siitä surullisen kuuluisasta koirankakasta ojissa, joka kuitenkin maatuu

   Lainaa

  19. Himokas hedelmä 30.7.2020 8:41
   Tulos: +96 (96 ääntä)
   Olisi hauska saada joskus tietää mitä Kaisan kaltaiset ihmiset käyvät läpi päässään, kirjoittaessaan näitä kommentteja.

   Lainaa

  20. Siveetön fretti 30.7.2020 8:50
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Kaisalla viheltää korvien välissä. Jutussa vielä merenranta, mutta Kaisa huolehtii järvenpohjasta.

   Lainaa

  21. Tulos: +149 (151 ääntä)
   Sieluni silmin näen kun Kaisa tupruttelee rannalla, heittää tumppeja maahan ja samalla vahtii ettei lapset, linnut ja kalat syö tumppeja. Koska niin kunnon äidit tekee. Mutta Kaisa ei räplää älyluuria, koska sitä ei kunnon äidit tee. Yleensäkin roskaamiskeskusteluun mun mielestä pätee hyvin se että jos jaksaa roskan johonkin kantaa niin varmaan sen jaksaa kantaa poiskin. Ei roskisten vähyys oikeuta roskaamaan, ihan niin kuin se olis jonkun muun tehtävä huolehtia juuri sinun roskista. Sitä paitsi hyvin usein näkee hirveitä läjiä tumppeja nimenomaan töhkisten ympärillä, mikä kielii ihan vaan asenneongelmista eikä mistään muusta.

   Lainaa

  22. Tulos: +86 (90 ääntä)
   Eläimille on ehkäisypillerit. Niitä ei vaan suositella käytettäväksi varsinkaan pitkäaikaisesti, koska niillä on merkittäviä haittavaikutuksia kuten suuri riski märkäkohdun saamiseen. Sehän olis kiva tapa kuolla luonnossa... T. Eläinhoitsu

   Lainaa

  23. Hammaspeikko 30.7.2020 8:54
   Tulos: +103 (109 ääntä)
   Minituhkiksista on tosiaan kohkattu useampi vuosi. Tupakoitsijan on todella helppo ennakoida sellaisen tarve ja hankkia. On jops huhua että joistain liikkeistä näitä saisi ilmaiseksi. Eivät vissiin tykkää tupakantumpeista ovensa edessä. Se ettei roskis osunut käsivarren mitan päähän roskan syntypaikasta on surkea tekosyy. Roskaa syntyy myös vaikkapa rannalla eväistä mutta ei banaaninkuoria ja eväsleipien pakkauksia jätetä siihen missä sisältö syötiin vaan kannetaan mukana kunnes roskis löytyy. Varautua voi tähänkin ottamalla mukaan pussin niin ei tarvitse kantaa banaaninkuorta suojatta taskussa!

   Lainaa

  24. Tulos: +81 (81 ääntä)
   Kummikäki: Metsäneläimethän käyvät syömässä ainoastaan ruokintapaikoilla joten ihmiseen totuttuaan tulee supikoirakin syömään e-pillerinsä suoraan kädestä.
   Ruokintapaikkaehkäisyssä on se iso ongelma, että jollain pitäisi varmistaa, etteivät muut eläinlajit pääse osingoille. 
   Lisäksi mua kyllä kiinnostaisi, että millaisia pitkäaikaisvaikutuksia esim tuolla jossain mainitulla pulujen steriloinnilla on vaikkapa paikalliseen haukkakantaan, joka syö niitä lääkittyjä puluja. 

   Lainaa

  25. Löysä herkkuruoka 30.7.2020 9:18
   Tulos: +107 (113 ääntä)
   Kun poltin, kannoin aina minituhkista mukana, olis ollut niin noloa/hävettävää jos olisin maahan tms heittänyt. Jos unohdus oli käynyt tiputin sen palavan osan maahan joka siis palaa tuhkaksi ja sitten sormilla painellut sitä tupakka osaa ettei syty enää ja laittanut joko taskuun tai roskikseen. Nykyään en enää polta enkä voi tajuta niitä tumppien heittelijöitä, että eikö niillä ole yhtään häpyä. Jos ei oo tarpeeks tuhkiksia niin pitää itse varautua tai tehdä tollaisia pieniä toimenpiteitä huoh.

   Lainaa

  26. Löysä herkkuruoka 30.7.2020 9:23
   Tulos: +70 (76 ääntä)
   Säädytön lehmä: Kissa parka. Niitä roskiksia, saatikka stögiksellä varustettuja on kyllä meillä Suomessa oikeasti ihan onnettoman vähän, verrattuna omalla kokemuksella vaikka Viroon tai Espanjaan, joista jälkimmäisessä on lisäksi aivan loistava katujen puhtaanapito. 
   Mutta ei se oikeuta roskaamaan.

   Lainaa

  27. Puhuttu delfiini 30.7.2020 10:00
   Tulos: +92 (96 ääntä)
   Säädytön lehmä: Kissa parka. Niitä roskiksia, saatikka stögiksellä varustettuja on kyllä meillä Suomessa oikeasti ihan onnettoman vähän, verrattuna omalla kokemuksella vaikka Viroon tai Espanjaan, joista jälkimmäisessä on lisäksi aivan loistava katujen puhtaanapito. 
   Koiranomistajana tiedän kuinka surkean vähän roskiksia on katujen varsilla. Välillä kannan kilometritolkulla täyttä kakkapussia kädessä/taskussa kun ei ole roskista mihin sen heittää. Useimmiten kannan sen kotiroskikseen, kun ei satu matkalla roskista vastaan. En käsitä miten se tupakantumppi on niin vaikea kantaa lähimpään roskikseen, se kun ei painakaan mitään. Ja voi myös kantaa vaikka pientä rasiaa mukana mihin laittaa tumpit jos ei ole roskiksia saatavilla. Ei ole niin vaikeaa, ei se yhteiskunnan vika ole.

   Lainaa

  28. Alava matelija 30.7.2020 10:05
   Tulos: +64 (88 ääntä)
   katsastamaton maito: Luulisi sitä suuremmalla syyllä aktiivisen tupakoijan osaavan jo ennakoida asiaa ja ottavan aina minituhkiksen mukaan ulos lähtiessä?
   Olen kanssa aina tätä ihmetellyt. Tupakoitsijalla on joku tasku tai laukku mukana, mihin ne tupakat mahtuu. Miksei siihen samaan taskuun mahdu vaikka tyhjä aski, johon voi tumpit säilöä, kunnes pääsee tuhkiksen kohdalle? Tai joku pieni metallirasia? Toki tumppien mukanakuljettelu lisää entisestään tupakoitsijoiden hajuhaittaa, mutta eipä heitä tunnu nytkään mitenkään liikauttavan se, miten oksettavalta haisevat.

   Lainaa

  29. Tulos: +35 (45 ääntä)
   Mielipuoli piikkisika: Mun kissalle määrättiin Mirtazapinia ruokahalua lisäämään. Ja onneksi nykyään saa jopa maatuvia filttereitä, ehkä ne yleistyessään vähän helpottaa asiaa.
   Hullu maailma. Kohta filtterit maatuu mutta kissat ei. 

   Lainaa

  30. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Vinkkinä tupakoitsijoille, että hyväksi hajut sisällään pitäväksi minituhkikseksi sopii painettavalla korkilla olevat purkit kuten esim. monet monivitamiinipurkit. Vanhat filmipurkit ovat myös hyviä, mutta niitä nykyään vaikeampi löytää. T. tupakoitsijan eksä

   Lainaa

  31. Jotakin mieltä 30.7.2020 10:25
   Tulos: +70 (74 ääntä)
   Ihmettelen kun näkee jopa nuoria viskomassa tupakantumppeja maahan, vaikka lähellä olisi savukeroskis. Tumpit on luonnolle myrkkyä ja yksi pahimpia mikromuovin lähteitä, joten ne ei todellakaan kuulu maahan saastuttamaan ja myrkyttämään.

   Lainaa

  32. Leimattu kookos 30.7.2020 10:37
   Tulos: -26 (28 ääntä)
   Kyllä tuo on auraustolppa.

   Lainaa

  33. Pompöösi näätä 30.7.2020 11:00
   Tulos: +70 (70 ääntä)
   Hatunnosto Lauralle asiallisista vastauksista ja täyspäiseen keskusteluun pyrkimisestä. Itse olisin luovuttanut Kaisan toisen kommentin jälkeen, tai ihan viimeistään ensimmäiseen caps lock -ölinään.

   Lainaa

  34. Edustava kilpikonna 30.7.2020 11:00
   Tulos: +71 (77 ääntä)
   Uskaltaisin väittää että suurin osa tupakoitsijoista ei oikeasti välitä onko lähettyvillä roskista vaiko ei, tumpit menee maahan jokatapauksessa. Sitten vedetään tommosia Kaisan tapaisia kilareita kun joku kehtaa edes ehdottaa että ne roskat voisi laittaa roskiinkin. Kaikkein idioottimaisinta on se että varsinkin baarien tai nuorison hengailualueiden lähettyvillä olevilla tupakkapaikoilla, joissa siis on se roskapönttökin, yleensä ihan tajuton määrä niitä tumppeja silti päätyy siihen roskiksen ympärille maahan. Talvisin ne vaan tumpataan roskiksen päällä olevaan lumeen ja jätetään siihen. Okei teinit nyt ei ehkä ihan ajattele mitä tekevät, itsekin joskus alaikäisenä niitä tuli nappailtua milloin mihinkin, mutta voisi kuvitella että aikuiset ihmiset olisivat hieman älykkäämpiä. Naputtelee tulipesän irti, tai tumppaa röökin ja sitten sen voi pistää ihan normiroskikseenkin. Onpa hirveä vaiva siinä kun seisotaan sen vieressä jo valmiiksi..

   Lainaa

  35. Kiilloton metso 30.7.2020 11:45
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Nämä on jotenkin niin suloisia. "Minä saan heittää tupakannatsani mihin haluan, koska lasinsiru ja peltitölkki!" vertautuu hyvin näihin "Koirani saa paskantaa sinun pihaasi koska ilotulitusraketti maassa!" -sekoiluihin.

   Lainaa

  36. let kukkaRuukku 30.7.2020 12:07
   Tulos: +4 (34 ääntä)
   Myö oltiin kerran äidin lapsuustilalla mummon ja miun rotikan kanssa keräämässä omenia, sieniä, marjoja ym. Samalla seudulla oli vastikään ollut karhuhavainto. Mie olin itekseni omenia poimimassa ja mummo koiran kanssa jossain kauempana ryteikössä. Yhtäkkiä alkaa ihan jumalaton haukkuminen ja murina ja mummon huuto. Mie ihan paniikissa juoksen heidän luokse ajatellen että "Nyt se hemmetin karhu on siellä". Nään jo vähän kauempaa miten koira on ihan hulluna ja haukkuu pusikolle ja siitä pusikosta kuuluu todella outoa, epämääräistä mörinää. Pääsen paikalle, ja näen mille koira hermostui: supikoira. Supilla oli naama irvessä, näytteli hampaita ja murisi. Ja se haisi ihan järkyttävän pahalle. Mummo vieressä koitaa komentaa koiraa, että ei saa haukkua supille, se jos puree niin voi saada rabieksen. Tässä kohtaan olin, että "Onneks ei ollut karhu". Ei muutakun koira kiinni ja poistuttiin takavasemmalle. Oli kyllä unohtumaton kohtaaminen.

   Lainaa

  37. Pelkäämätön soturi 30.7.2020 12:51
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Alava matelija: Olen kanssa aina tätä ihmetellyt. Tupakoitsijalla on joku tasku tai laukku mukana, mihin ne tupakat mahtuu. Miksei siihen samaan taskuun mahdu vaikka tyhjä aski, johon voi tumpit säilöä, kunnes pääsee tuhkiksen kohdalle? Tai joku pieni metallirasia? Toki tumppien mukanakuljettelu lisää [...]
     Siksihän niitä ei haluta kuljetella, tumppi taskussa tosiaan löyhkää ihan hirveälle. Ja siksi ilmatiiviisti sulkeutuvia minituhkiksia on laajasti saatavilla nykyisin; jos muistaa röökit, ja muistaa sytkärin, niin voi muistaa sen tuhkiksenkin, ei siinä mikään selitys auta. T: Entinen ketjupolttaja.

   Lainaa

  38. Säädytön lehmä 30.7.2020 13:14
   Tulos: -1 (23 ääntä)
   P: No tupakoidahan ei ole myöskään pakko joka paikassa kaikkina ajankohtina... oikean roskiksen puute ei oikeuta heittämään tumppia maahan.
   Niin...? Missään kohtaa mitään tuollaista tietääkseni en sanonut.

   Lainaa

  39. Tulos: +31 (43 ääntä)
   Ajattelen vain että nykyaikana tupakoivilla ei yleensä ole kapasiteettejä pitkän tähtäimen ajatteluun niin ei tule lähtiessä ajatelleeksi mitä vartin päästä sille tumpille tekee. Toivottavasti ne perseensudit jotka tupakoivat mun kerrostalon oven edessä niin että savu tulee tuuletuksesta sisään ja vielä heittävät sen tumpin siihen asfaltille lukevat tämän ja loukkaantuvat.

   Lainaa

  40. Säädytön lehmä 30.7.2020 13:30
   Tulos: -16 (32 ääntä)
   Löysä herkkuruoka: Mutta ei se oikeuta roskaamaan.
   Näinkö todella sinun mielestäsi väitin? 

   Lainaa

  41. Säädytön lehmä 30.7.2020 13:39
   Tulos: -3 (19 ääntä)
   CC:
   [...] 
   Sitä paitsi hyvin usein näkee hirveitä läjiä tumppeja nimenomaan töhkisten ympärillä, mikä kielii ihan vaan asenneongelmista eikä mistään muusta.
   Jos tarkoitat sellaisia kekoja niiden alla, niin johtuvat ihan siitä että se stögis on syttynyt palamaan jonka takia se on täytynyt avata pohjasta (usein pitkät putken malliset), jotta sen käryämisen saa sammutettua. Niissä se vesi ei pääse pohjalle asti kun se sulanut massa blokkaa pienessä ahtaassa putkessa sen pääsyn. Toisilla kun on tapana tiputtaa se palava rööki vain suoraan sinne astiaan, ilman että tumppaavat sammuksiin sen röökin siihen aukolla olevaan pieneen lärpäkkeeseen. 

   Lainaa

  42. Ikuinen hai 30.7.2020 14:26
   Tulos: +3 (33 ääntä)
   Säädytön lehmä: Näinkö todella sinun mielestäsi väitin? 
   Miksi kuvittelet että kaikki kommentit joissa lainataan viestiäsi, sisältävät olettamuksen sinun väitteistäsi? Pientä narsismia kenties?

   Lainaa

  43. Maistettu sitruuna 30.7.2020 15:00
   Tulos: +55 (55 ääntä)
   Ei se roskisten suuri määrä auta jos ihniset on vaa idiootteja. Japanissa ei kuulemma roskiksia ole juuri missään, mutta eipä ole roskiakaan. Ihmiset kantaa take away kupit vaikka kotiin asti jos muu ei auta.

   Lainaa

  44. Säädytön lehmä 30.7.2020 15:08
   Tulos: -15 (37 ääntä)
   Ikuinen hai: Miksi kuvittelet että kaikki kommentit joissa lainataan viestiäsi, sisältävät olettamuksen sinun väitteistäsi? Pientä narsismia kenties?
   Kaunis päivä tänään!
   ^Yhtä järkevän kuuloista lainata ja vastata viestiin mihin oma kommentti ei liity millään muotoa. 

   Lainaa

  45. Epäkurantti lohikäärme 30.7.2020 15:20
   Tulos: +9 (25 ääntä)
   Säädytön lehmä: Kaunis päivä tänään! ^Yhtä järkevän kuuloista lainata ja vastata viestiin mihin oma kommentti ei liity millään muotoa. 
   Ei sanottu että ei liity millään muotoa vaan että sisältävät olettamuksen sinun väitteistäsi. Pitäydy nyt edes omassa logiikassasi jos sitä muilta vaadit.

   Lainaa

  46. Tulos: +4 (20 ääntä)
   Säädytön lehmä: Kaunis päivä tänään! ^Yhtä järkevän kuuloista lainata ja vastata viestiin mihin oma kommentti ei liity millään muotoa. 
   Urpo. Ehket sinä roskaakaan, mutta jotkut voi olettaa niin kuin sanoit, että ei oo roskiksia. 

   Lainaa

  47. Autio mandariini 30.7.2020 17:24
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Mitä pidemmälle tuo tumppikeskustelu eteni, sen vähemmän tuon Kaisan höpinöissä oli järkeä. Nähtävästi rööki hajottaa toisilta aivot.

   Lainaa

  48. Tanssittava sakaali 30.7.2020 17:52
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Työkaverini tupakoi. Monesti kun menemme porukalla lounasravintolaan työkaveri pistää tupakaksi ja tumppi sitten siihen asfalttiin jalkakäytävälle. Sitten hän taas kaivaa purukumin tai pastillin suuhunsa tupakan jälkeen ja jos purkka- tai pastillipakkaus tyhjenee, hän kiikuttaa sen tyhjän pakkausen tai muovikääreen roskiin tai laittaa käsilaukkuunsa odottamaan roskiin laittamista. Tupakantumpin nakkaamista hän ei edes miellä roskaamiseksi. Tätä mun on ihan äärettömän vaikea käsittää, miksi ihmeessä näin? Ei hän myöskään heitä esim. käytettyä nenäliinaa jalkakäytävälle vaan panee sen taskuun tai roskiin.

   Lainaa

  49. Tulos: 0 (4 ääntä)
   traumcity: Pieneläimille apteekki. Koirille Consertaa ja mindfullnessia, Mirtazapinia ja bentsoja marsuille, kissoille jotain harhaiseen minäkuvaan.
   Kissanminttua.

   Lainaa

  50. Säädytön lehmä 30.7.2020 18:23
   Tulos: -15 (29 ääntä)
   Epäkurantti lohikäärme: Ei sanottu että ei liity millään muotoa vaan että sisältävät olettamuksen sinun väitteistäsi. Pitäydy nyt edes omassa logiikassasi jos sitä muilta vaadit.
   Ei vissiin kannata olettaa omiaan...?
   Jos mä kerron oman mielipiteeni ja kokemuksen asiaan X (tässä tapauksessa vain roskisten ja tuhkakuppien määrään Suomessa, verraten pariin muuhun maahan), niin millä pirun logiikalla siitä voi olettaa että hyväksyn roskaamisen ja sen olevan oikeutettua puutteellisten jäteastioiden takia? 

   Lainaa

  51. Pelkäämätön soturi 30.7.2020 19:47
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Tanssittava sakaali: Työkaverini tupakoi. Monesti kun menemme porukalla lounasravintolaan työkaveri pistää tupakaksi ja tumppi sitten siihen asfalttiin jalkakäytävälle. Sitten hän taas kaivaa purukumin tai pastillin suuhunsa tupakan jälkeen ja jos purkka- tai pastillipakkaus tyhjenee, hän kiikuttaa sen tyhjän pakkausen [...]
     Sanoisit jotain? Itse en enää polta, mutta haahuilen silti pihalla (pidän kissaa valjaissa). Kävin ihan rakentavan keskustelun paikallisen nuorison kanssa, jonka voisi tiivistää "En nosta meteliä siitä että poltatte takapihalla, mutta korjatkaa tumpit pois ystävällisesti, kissani voisi syödä sellaisen ja ne ovat sille myrkyllisiä". "Oikeesti?" "Oikeasti". Myöhemmin ..."Me korjattiin ne pois". "Kiitos :)". 

   Lainaa

  52. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Tuo e-pilleri-idea on oikeasti melko järkevä. Monissa maissa, missä on kulkukoiraongelma, ei koirien tappaminen auta ollenkaan. Jos alueella olevat koirat tappaa, niitä siirtyy sitten toisilta alueilta paikalle. Koirat myös lisääntyvät nopeasti, joten tilanne on pian entisellään. Tämän takia koirien sterilisointi on paljon toimivampi ratkaisu: sterilisoidut koirat estävät uusien koirien tulon reviirille, kunnes sitten kuolevat. Ongelmana tietysti on, että: - Koiran pitäminen hoidossa sterilointihaavojen paranemisen ajan on helpompaa kuin supin, minkin tai vastaavan. - Se on myös sosiaalisesti hyväksyttävämpää: jo koirien sterilointi tappamisen sijaan on vaatinut vuosikymmenten työtä, joten ryhdypä tekemään samaa jonkun tuhoeläimen kanssa. - Supeja ja minkkejä on melko haastava pyydystää huomattavia määriä steriloinnin onnistumiseksi. - Epillerit olisi tosi haastavia, koska sivuoireet voisivat olla vakavia eikä olisi kontrollia, paljonko yksi eläin syö niitä tai mikä eläin niitä syö. Tosin on vesikauhulääkkeetkin saatu toimimaan tällä tavalla.

   Lainaa

  53. Lasittamaton kurkku 30.7.2020 20:57
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Ylempi kantojuhta: Tais löytyä ainakin yksi joka on käynyt rannalla kylvämässä tupakantumppeja.
   ...tai syömässä niitä.

   Lainaa

  54. Sinapiton pulu 30.7.2020 21:12
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Säädytön lehmä: Ei vissiin kannata olettaa omiaan...?
   My point exactly.

   Lainaa

  55. Tottahantoki 31.7.2020 15:54
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Fiksut ei polta

   Lainaa

  56. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Äitikortti pelattu. Tai ainakin jonkinlainen "minä olisin parempi äiti kuin kaikki muut yhteensä" - kortti..

   Lainaa

  57. Pelkäämätön soturi 31.7.2020 16:42
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Njäh: Tuo e-pilleri-idea on oikeasti melko järkevä. Monissa maissa, missä on kulkukoiraongelma, ei koirien tappaminen auta ollenkaan. Jos alueella olevat koirat tappaa, niitä siirtyy sitten toisilta alueilta paikalle. Koirat myös lisääntyvät nopeasti, joten tilanne on pian entisellään. Tämän takia [...]
     Koirien tappaminen ei auta siksikään, että siinä ollaan aika sukset ristissä: osa ihmisistä tappaa kulkukoiria, osa ruokkii niitä, ja parhaat valopäät hankkivat koiria, kyllästyvät niihin ja hylkäävät ne, ja saavat näin aikaan lisää kulkukoiria. Kissat ovat sama ongelma kerrottuna kymmenellä. Niiden tappaminen on sekä julmaa, että täysin turhaa -niin kauan kuin ihmiset eivät saa kissasuhdettaan kuriin, yksikin jolla joku päätti teettää söpöt poikaset aloittaa ongelman alusta. 
     Suomessa kulkukissaongelma on ollut aika marginaalinen -ei olematon, ja on aina kauheaa kun jostain löytyy hoitamaton, sisäsiittoinen, hallinnasta karannut lauma -mutta pienehkö moniin muihin maihin verrattuna, kylmät talvet kun ovat tehneet kannoista selvää. Nyt kun talvet lämpenevät tilanne tulee olemaan toinen: leikkauttakaa herran nimessä kissanne ennen kuin meilläkin on menossa täydellinen katukissahärdelli.
     (Villieläimiä ei voi ottaa kiinni ja viedä yksi kerrallaan leikattaviksi; kissanystävät vielä maksavat kulkukissojen leikkauksia omasta pussistaan, itsekin olen niin tehnyt, mutta kuka haluaa maksaa Korkeasaarelle tuhannen supikoiran kastroinnista? Ja miten se järjestettäisiin?)

   Lainaa

  58. Tulos: +3 (5 ääntä)
   let kukkaRuukku: Myö oltiin kerran äidin lapsuustilalla mummon ja miun rotikan kanssa keräämässä omenia, sieniä, marjoja ym. Samalla seudulla oli vastikään ollut karhuhavainto. Mie olin itekseni omenia poimimassa ja mummo koiran kanssa jossain kauempana ryteikössä. Yhtäkkiä alkaa ihan jumalaton haukkuminen ja [...]
   Oma koira aikoinaan onnistunut ajamaan supikoiran kallion nurkkaukseen josta ei pystynyt poistumaan tulematta koiran ohi. Ja se ääni mikä selkeästi kapisesta otuksesta lähti oli jotain sellaista mitä ei uskoisi niin pienestä lähtevän. Kuulosti sian ja ihmislapsen sekoituksen kuoleman kiljunnalta. Ja siis kapinen oikeasti eli loisien takia puuttui turkkia ei vain likainen tms. Se ääni ei unohdu varmaan ikinä.

   Lainaa

  59. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Olen tyhmä, ja poltan tupakkaa. Mutta laukussani on aina tyhjä porevitamiiniputkilo, johon tumppi menee kunhan olen poistanut tulipään. Tämän tyhjennän kunnolliseen roskikseen. Putkilo on tiivis, hajuja ei tartu juurikaan laukkuun, eikä yhdenkään äidin tarvitse kestää syyllisyydentuskia tumppieni tähden. Vaikka muksu hetkeksi silmistä livistäisikin..

   Lainaa

  60. Penseä marja 2.8.2020 11:20
   Tulos: -4 (20 ääntä)
   Anina: Olen tyhmä, ja poltan tupakkaa. Mutta laukussani on aina tyhjä porevitamiiniputkilo, johon tumppi menee kunhan olen poistanut tulipään. Tämän tyhjennän kunnolliseen roskikseen. Putkilo on tiivis, hajuja ei tartu juurikaan laukkuun, eikä yhdenkään äidin tarvitse kestää syyllisyydentuskia tumppieni tähden. Vaikka muksu hetkeksi silmistä livistäisikin..
   Vaikutat fiksulta muutenkin, niin miksipä et lopettaisi tupakointia? Varmasti ymmärrät että tupakointi "nollaa" lähes kaiken fiksuuden mitä muuten ihminen on itsestään antanut.

   Lainaa

  61. Säädytön lehmä 3.8.2020 8:38
   Tulos: +9 (19 ääntä)
   Penseä marja: Vaikutat fiksulta muutenkin, niin miksipä et lopettaisi tupakointia? Varmasti ymmärrät että tupakointi "nollaa" lähes kaiken fiksuuden mitä muuten ihminen on itsestään antanut.
   Alkoholisti jättää käymättä Alkossa ja narkki lakkaa ostamasta huumeita, näin päästään näistäkin ongelmista eroon. Miten kätevää!

   Lainaa

  62. Tuuletettu gaselli 3.8.2020 8:54
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Säädytön lehmä: Alkoholisti jättää käymättä Alkossa ja narkki lakkaa ostamasta huumeita, näin päästään näistäkin ongelmista eroon. Miten kätevää!
   Niin. Täsmälleen noin fiksut tekevät. Luuserit sitten erikseen.

   Lainaa

  63. Säädytön lehmä 3.8.2020 13:15
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Tuuletettu gaselli: Niin. Täsmälleen noin fiksut tekevät. Luuserit sitten erikseen.
   Fiksuina varmasti myös osasitte aikoinaan geenilautaselta valita juuri ne oikeat geenit ja jättää mm. riippuvuuden ottamatta? Kai teikäläiset nyt herranjumala on Mensaan liittyneet?

   Lainaa

  64. Nupo perhonen 3.8.2020 21:16
   Tulos: -2 (18 ääntä)
   Säädytön lehmä: Fiksuina varmasti myös osasitte aikoinaan geenilautaselta valita juuri ne oikeat geenit ja jättää mm. riippuvuuden ottamatta? Kai teikäläiset nyt herranjumala on Mensaan liittyneet?
   Ei tarvitse olla mensalainen eikä muutenkaan erityisen älykäs jotta viitsii hakea apua jos ei itse pärjää ongelmiensa kanssa. Tekosyitähän on helppo keksiä ja sillä välttää tunnustamasta että on luuseri: "Juu kato en mä muuten jois mutta kun on tuo sukurasite." "Poltan, koska äitinikin poltti." "Joo kun noi kaveritkin vetää nappeja, niin minäkin sitten..." jne... Tuo on kyllä uskomattomin tähän saakka: "Lopettaisin kyllä, mutta en ole Mensan jäsen niin en ole riittävän fiksu!"

   Lainaa

  65. Säädytön lehmä 4.8.2020 6:39
   Tulos: +5 (15 ääntä)
   Nupo perhonen: Ei tarvitse olla mensalainen eikä muutenkaan erityisen älykäs jotta viitsii hakea apua jos ei itse pärjää ongelmiensa kanssa. Tekosyitähän on helppo keksiä ja sillä välttää tunnustamasta että on luuseri: "Juu kato en mä muuten jois mutta kun on tuo sukurasite." "Poltan, koska äitinikin poltti." [...]
   Ennen kuin nolaat itseäsi yhtään enempää, niin ota nyt ihmeessä selvää ensin riippuvuuksista ja sen perinnöllisyydestä edes vähän selvää. Sun oi mahtavalla älykkyydelläsi ei luulisi olevan Googlen käyttäminen mitenkään haastavaa, kun onnistuu sen käyttö tälläisiltä luusereiltakin. 

   Lainaa

  66. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Supi levittää paljon tautea, mutta eihän se kiinnosta tietenkään. Oikeita riesoja noista on mökilläkin tullut, eivät pysy enää pihoilta poissa vaikka olisi ihmisiä paikalla.

   Lainaa

  67. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Priima: Usein nää roskaavat tupakoitsijat jaksaa valittaa siitä surullisen kuuluisasta koirankakasta ojissa, joka kuitenkin maatuu
   Mitä nyt itse olen huomannut niin ne samat roskaavat tupakoitsijat jättävät ne koirankakat sinne ojiin kuten myös keskelle katua.

   Lainaa

  68. Toipuva vesinokkaeläin 4.8.2020 15:00
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Api: Nämä väittelyt olis tosi "kiva" nähä ja kuulla kasvotusten tapahtuvana toimintana. Hyvin absurdia keskustelua Kaisalta.
   Kamahorinaa?

   Lainaa

  69. Vastustava seepra 4.8.2020 15:02
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Säädytön lehmä: Ennen kuin nolaat itseäsi yhtään enempää, niin ota nyt ihmeessä selvää ensin riippuvuuksista ja sen perinnöllisyydestä edes vähän selvää. Sun oi mahtavalla älykkyydelläsi ei luulisi olevan Googlen käyttäminen mitenkään haastavaa, kun onnistuu sen käyttö tälläisiltä luusereiltakin. 
   Totaaah... Kysehän ei nyt ollut riippuvuuksien perinnöllisyydestä. Että se siitä itsensä nolaamisesta. "Yllättäen" tämänkin oman virheesi kaadat toisten niskaan. Onko sekin perinnöllinen sukuvika? Vai oliko kuu siinä asennossa että ei tarvitse ymmärtää kirjoitettua suomea? Kyse oli avun hakemisesta riippuvuudelleen, ei siitä mistä riippuvuus johtuu. Turha selitellä ettet viitsi hakea apua koska on sukuvika eikä äitikään hakenut apua.

   Lainaa

  70. Säädytön lehmä 5.8.2020 2:19
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Vastustava seepra: Totaaah... Kysehän ei nyt ollut riippuvuuksien perinnöllisyydestä. Että se siitä itsensä nolaamisesta. "Yllättäen" tämänkin oman virheesi kaadat toisten niskaan. Onko sekin perinnöllinen sukuvika? Vai oliko kuu siinä asennossa että ei tarvitse ymmärtää kirjoitettua suomea? Kyse oli avun [...]
   Ah aivan, kun eihän mitkään riippuvuudet ole mistään muusta kuin vain omasta tahdonvoimasta kiinni! 💪 Mun moka joo, menen häpeämään ulos tupakalle, enkä varmana muuten laita enää ikinä yhtään stögöä niille varattuun astiaan, HÄHÄÄ!

   Lainaa

  71. Taivutettu piikkisika 5.8.2020 10:38
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Säädytön lehmä: Ah aivan, kun eihän mitkään riippuvuudet ole mistään muusta kuin vain omasta tahdonvoimasta kiinni! 💪 Mun moka joo, menen häpeämään ulos tupakalle, enkä varmana muuten laita enää ikinä yhtään stögöä niille varattuun astiaan, HÄHÄÄ!
   Niin. Siinähän tosiaan olikin pitkät stoorit omasta tahdonvoimasta. Eiku hetkinen! Siinähän ei mainittu koko asiaa! Ainoa joka on noin kirjoittanut, olet... sinä itse! Yritetäänpä tavuttaa: Ky-se on a-vun pyy-tä-mi-ses-tä / ha-ke-mi-ses-ta. Ei omasta tahdonvoimasta. Ei perinnöllisyydestä. Avun hakemisesta. Vaikkei se äitikään viitsin... anteeksi siis tarkoitan että äidilläkään ei tahdonvoima riittänyt avun hakemiseen.

   Lainaa

  72. Itseasiassa 5.8.2020 17:10
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Mielipuoli piikkisika: Mun kissalle määrättiin Mirtazapinia ruokahalua lisäämään. Ja onneksi nykyään saa jopa maatuvia filttereitä, ehkä ne yleistyessään vähän helpottaa asiaa.
   Niiden tumppien maatuminen vie ihan helvetisti aikaa, lisäks ne hajoaa käytännössä mikromuoveiksi, joita me tottakai halutaan lisää ympäristöön. Ja sen lisäksi ne tumpit sisältää kaikennäköisiä myrkkyjä, joita on niihin ihan tahallosestikin lisätty, joten ei me haluta niitä uimarannoille tai muuallekaan.

   Lainaa

  73. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Läpimärkä kirjohylje: Wrocklawissa kaupunkikierroksella opas pyysi kiinnittämään huomiota pulujen määrään. Niitä oli hyvin vähän. Tämä ei kuitenkaan johtunut esim. verkoista tai metsästyksestä, vaan puluille oli jätetty kaupungin keskustassa ruokaa, joka sisälsi ehkäisyvalmistetta.
   Suomessa on myös aikanaan torjuttu vesikauhun eteneminen sillä, että maastoon kylvettiin namipaloja mm. supikoiria ajatellen, jotka sisälsivät rabiesrokotetta. Toimi hyvin siihen tarkoitukseen ja lieneekö käytössä edelleen, mutta kyllä supikoirille varmasti maistuisi jotkut ehkäisynamutkin. Ainoo kysymys on, miten ne saataisiin kohdistettua vain supikoirille, eikä päätyisi jonkun uhanalaisen elikon vatsaan.

   Lainaa

  74. Tulos: +5 (5 ääntä)
   CC: Sieluni silmin näen kun Kaisa tupruttelee rannalla, heittää tumppeja maahan ja samalla vahtii ettei lapset, linnut ja kalat syö tumppeja. Koska niin kunnon äidit tekee. Mutta Kaisa ei räplää älyluuria, koska sitä ei kunnon äidit tee. Yleensäkin roskaamiskeskusteluun mun mielestä pätee hyvin se [...]
   Se on vaan harmi, että enää ei käytetä filmikameroita juurikaan. Ite olen aikanaan pitänyt mukana nimittäin filmikoteloa, jossa oli hieman vettä pohjalla minituhkiksena.
   Oli todella kätevä ratkaisu siihen ongelmaan, että tuhkakuppeja ei aina löydy sieltä mihin on menossa. 
   Onneksi olen sittemmin onnistunut pääsemään nikotiinista eroon, mutta kyllä edelleenkin olen tietoinen siitä, että kerran addikti on aina addikti ja yksikin röökinhenkonen oisi mulle liikaa, koska siitä se nikotiininisteys taas lipeäisi lapasesta. Ja kerran tupakoimattomaksi pääseminen oli sen verran kovan työn takana, etten halua samaa kokea uudelleen.

   Lainaa

  75. Tulos: +1 (1 ääni)
   Saa kyllä ihan tosissaan yrittää, että saa lasipullon rikottua hiekkarannalle.

   Lainaa

  76. Tulos: +1 (1 ääni)
   traumcity: Hullu maailma. Kohta filtterit maatuu mutta kissat ei. 
   Tuota Mirtazapinia määrätään kissoille usein satunnaiseen syömättömyyteen leikkausten jälkeen, suolistovaivoista johtuvaan ruokahaluttomuuteen jne. Kissa ei näet kestä paastoa toisin kuin vaikka koira, vaan sen sisäelimet alkavat kärsiä jo vuorokauden paaston jälkeen, minkä vuoksi se on saatava syömään sairastelusta huolimatta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auraustolppa, jäte, kuva, lapset, lasi, luontokuva, metalli, mikromuovi, myrkyt, porot, ranta, roska, sumupaalu, supikoirat, tupakantumpit, vanhemmat