Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Löytötavaratoimisto Facebook, osa 34

Hei naisporukka! Pakoputkenne tippui juuri.
Suurenna näkymä
Löytötavaratoimisto Facebook, osa 34

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 37 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -202 (338 ääntä)
   Mitä muutakaan pitäis tehdä jos ei ehdi viedä puhelinta infoon? Jättää johonki penkille?

   Lainaa

  2. Ikivanha hirvi 16.7.2020 1:47
   Tulos: +214 (288 ääntä)
   Jukka: Mitä muutakaan pitäis tehdä jos ei ehdi viedä puhelinta infoon? Jättää johonki penkille?
   Tuo on kyllä nykyään parhain vaihtoehto. Löydät jotain arvokasta eikä ole aikaa hoitaa sitä: Jätä se siihen ja ole kuin et olisi huomannutkaan. 
   Teet oikeastikin oikein: Sut haukutaan pystyyn. Joku kuitenkin pahoittaa mielensä.
   Yrität edes auttaa: Sut haukutaan pystyyn. Teit sen väärin!
   Ilmoitat että olet nähnyt tämän: Sut haukutaan pystyyn. Et aattele yhtään muita!

   Lainaa

  3. Tulos: +121 (145 ääntä)
   Ikivanha hirvi: Tuo on kyllä nykyään parhain vaihtoehto. Löydät jotain arvokasta eikä ole aikaa hoitaa sitä: Jätä se siihen ja ole kuin et olisi huomannutkaan.  Teet oikeastikin oikein: Sut haukutaan pystyyn. Joku kuitenkin pahoittaa mielensä.Yrität edes auttaa: Sut haukutaan pystyyn. Teit sen väärin!Ilmoitat [...]
   Olet pelottavan oikeassa.

   Lainaa

  4. Varakas piimä 16.7.2020 2:28
   Tulos: -91 (131 ääntä)
   Satu toimi oikein. Moka on tässä Petran perusteettomat kuvitelmat.

   Lainaa

  5. Tulos: +287 (325 ääntä)
   Jukka: Mitä muutakaan pitäis tehdä jos ei ehdi viedä puhelinta infoon? Jättää johonki penkille?
   Jos otat mukaan jotain arvokasta minkä löysit, mutta ei sinulle kuulu ja kuljetat sen jonnekin hevon kuuseen niin olet varas. Lakiin on kirjattu kuinka löytötavaroiden kanssa kuuluu toimia.

   Lainaa

  6. Moraalinen dilema 16.7.2020 3:33
   Tulos: -29 (79 ääntä)
   Ikivanha hirvi: Tuo on kyllä nykyään parhain vaihtoehto. Löydät jotain arvokasta eikä ole aikaa hoitaa sitä: Jätä se siihen ja ole kuin et olisi huomannutkaan.  Teet oikeastikin oikein: Sut haukutaan pystyyn. Joku kuitenkin pahoittaa mielensä.Yrität edes auttaa: Sut haukutaan pystyyn. Teit sen väärin!Ilmoitat [...]
   Ei tuo nyt kyllä mitenkään oikein tehty ole. Parempi olisi ollut jättää, kun tehdä noin. Tuosta tuli kuitenkin mieleen aiemmin miettimäni asia.
   Ennen pohdittiin moraalista dilemmaa jossa on juna, joka kulkee täydellä nopeudella. Junan reitin varrella on viisi ihmistä, jotka ovat sidottu kiinni rataan. Tässä annetaan kuitenkin mahdollisuus, jossa painiketta painamalla junan kulkemaa reittiä voidaan muuttaa, mutta samalla painiketta painava henkilö tietää, että tällä uudella reitillä on myös rataan sidottu ihminen. Dilema oli siis kumpi ratkaisu olisi moraalisesti parempi.
   Nykyään kannattaisi tilanteesta vain paeta, jos se on mahdollista, sillä muuten sinut varmasti tuomittaisiin, ainakin somessa.

   Lainaa

  7. Pelkäämätön soturi 16.7.2020 5:47
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   Moraalinen dilema: Ei tuo nyt kyllä mitenkään oikein tehty ole. Parempi olisi ollut jättää, kun tehdä noin. Tuosta tuli kuitenkin mieleen aiemmin miettimäni asia. Ennen pohdittiin moraalista dilemmaa jossa on juna, joka kulkee täydellä nopeudella. Junan reitin varrella on viisi ihmistä, jotka ovat sidottu kiinni [...]
     Tämä koko sivu perustuu sille, että somessa on kaikenlaista hörhömuumia liikkeellä. Jospa emme alkaisi perustaa moraaliamme sille mitä some ehkä sanoo, vaan edelleenkin sille minkä parhain perustein uskomme oikeaksi ja IRL-läheisten palautteelle. Some kun on kolmannes hyviä ihmisiä joiden kanssa on mukava pitää yhteyttä, minkä takia siedämme toista kolmannesta sekoboltseja ja kolmatta kolmannesta trolleja. Auttakaa se esine omistajalleen, jos se on somen mielestä "väärin sammutettu" niin sehän ikävää.

   Lainaa

  8. Tulos: +154 (164 ääntä)
   Itse olisin vain jättänyt puhelimen johonkin myymälään, ei siinä varmaan olisi mennyt 40 sekuntia kauempaa. Toisaalta jos oikeasti on ollut kova kiire, niin aivot eivät ole varmaan toimineet ihan optimaalisesti.

   Lainaa

  9. Kummikäki 16.7.2020 8:12
   Tulos: +107 (109 ääntä)
   Joskus muinoin 80-luvulla meille teineille yritettiin yhteiskuntaopin tunnilla takoa päähän, että lakia on noudatettava, vaikka ei olisikaan tietoinen ns. lain kirjaimesta. Eli selitykseksi käräjäoikeudessa ei kelpaa että ”emmä tienny”. Joku siinä tunnilla sitten kysyi, että mitäs jos ei oikeasti tiennyt että jokin asia on laitonta. Opettaja siihen, että se on tiedettävä. Nyt kun mietin, niin en osaa sanoa, voiko tietämättömyyteen vedota oikeusprosessissa tai riita-asioissa ja onko siitä mitään hyötyä. Luulen, että ainoastaan ymmärrystä vailla oleva tai syyntakeeton voisi välttyä vastuulta. Mutta somen tuomiolta ei kukaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +120 (138 ääntä)
   Jukka: Mitä muutakaan pitäis tehdä jos ei ehdi viedä puhelinta infoon? Jättää johonki penkille?
   Mistä ihmeestä porukalle tulee harhakuvitelma, ettähe ovat ainoita moraalisia ihmisiä maailmassa? Hyvin suuri enemmistö olisi kuitenkin pyrkinyt toimittamaan puhelimen omistajalleen, joten löytöpaikalle jättäminen on aivan hyvä vaihtoehto, jos itse ei pysty kuin pahentamaan tilannetta. 
   On nykypäivän puhelinriippuvaisuus huvä tai huono asia niin sillä, että roudaa toisen puhelimen eri kaupunkiin, voi aiheuttaa ihan oikeasti ongelmia. 

   Lainaa

  11. Tulos: -15 (59 ääntä)
   Petkele: Jos otat mukaan jotain arvokasta minkä löysit, mutta ei sinulle kuulu ja kuljetat sen jonnekin hevon kuuseen niin olet varas. Lakiin on kirjattu kuinka löytötavaroiden kanssa kuuluu toimia.
   Kävikö mistään ilmi, että se vietiin hevon kuuseen? Missä päin tämä tapahtui? Jos esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, niin junamatkahan saattoi olla vain joitain kilometrejä. 
   Et kuitenkaan olisi varas vielä hevon kuuseenkaan viemällä. Jos et omistajaa kuuluteltuasi tätä löydä, etkä senkään jälkeen vie löytötavaratoimistoon määräajassa, niin vasta sitten alkaa laki paukkua vastaan. 
   Tilastollisia todennäköisyyksiä en kyl tiedä, olisiko puhelin päätynyt omistajalle todennäköisemmin, jos puhelin olisi jätetty paikalleen, mutta en usko, kun tämä löytäjä selvästi kuitenkin yrittää löytää oikean omistajan.

   Lainaa

  12. Risteytetty vesimeloni 16.7.2020 10:47
   Tulos: -41 (87 ääntä)
   Puluparka: Itse olisin vain jättänyt puhelimen johonkin myymälään, ei siinä varmaan olisi mennyt 40 sekuntia kauempaa. Toisaalta jos oikeasti on ollut kova kiire, niin aivot eivät ole varmaan toimineet ihan optimaalisesti.
   Mihin ihme myymälän? Itse olen ollut töissä ärrällä ja kyllähän sinne joskus yritettiin palauttaa jotain kirjaston kirjojakin. En nyt ihan tiedä mitä ajattelet että siellä myymälässä sitten tehdään jonkun tuomille löytötavaroille? Jonkun myyjän pitää hyvää hyvyyttään kiikuttaa se sitten omalla vapaa-ajallaan sinne infoon, jos sellainen on? Tavaran kadottanuthan ei sitä mistään myymälästä osanne etsiä, jos kerran on sen vessaan unohtanut. 

   Lainaa

  13. Turkoosi nauta 16.7.2020 11:14
   Tulos: +88 (102 ääntä)
   Risteytetty vesimeloni: Mihin ihme myymälän? Itse olen ollut töissä ärrällä ja kyllähän sinne joskus yritettiin palauttaa jotain kirjaston kirjojakin. En nyt ihan tiedä mitä ajattelet että siellä myymälässä sitten tehdään jonkun tuomille löytötavaroille? Jonkun myyjän pitää hyvää hyvyyttään kiikuttaa se sitten omalla [...]
   Mitäs itse teit siellä ärrällä jos satuit löytämään vaikka jonkun asiakkaan avaimet lattialta? Jätit sinne lattialle? Nykypäivänä myymälät aika usein ovat osa isompaa rakennuskompleksia. Eli voit kävellä vaikka jonkin myymälän kassalle, kertoa että löysit puhelimen jostakin päin rakennusta, sulla on hirveä kiire junaan etkä ehdi viedä sitä muualle. Aika kusipäinen ihminen pitää olla siellä kassalla jos se alkaa vänkäämään "muttakun ei mulla ole aikaa viedä tätä mihinkään".

   Lainaa

  14. Komea vesimeloni 16.7.2020 12:41
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Satu voi kulkea junalla töissä ja palaa takaisin ja voi toimittaa puheluöimen poliisille löytötavaroihin myöhemmin samana päivänä tai seuraavanapäivänä.

   Lainaa

  15. Kypsynyt norppa 16.7.2020 14:09
   Tulos: +62 (76 ääntä)
   Jukka: Mitä muutakaan pitäis tehdä jos ei ehdi viedä puhelinta infoon? Jättää johonki penkille?
   Kyllä. Jos et ehdi viedä puhelinta sinne infoon, niin jätä se paikalleen, äläkä lähde viemään sitä junalla johonkin toiseen kaupunkiin. Ja jos ainoa tapa yrittää etsiä omistajaa, on laittaa postaus johonkin Facebookiin kertomatta edes mistä puhelin on löytynyt, niin huh. Aika pieni mahdollisuus omistajalla löytää sitä. Taitaa tuo puhelimen vienyt olla juuri sellainen henkilö, jonka ei soisi löytävän sitä puhelinta, koska nyt omistaja luultavasti ei saa sitä takaisin.
   Muutenkin varmaan tuossa tilanteessa olisi melkein jopa todennäköistä, että puhelimen omistaja lähtee etsimään sitä paikoista, joissa on käynyt, kun huomaa sen kadonneen. Tuskin nykymaailmassa kukaan kovin kauas ehtii ennen kuin huomaa.

   Lainaa

  16. katsastamaton maito 16.7.2020 14:10
   Tulos: +7 (21 ääntä)
   Moraalinen dilema: Ei tuo nyt kyllä mitenkään oikein tehty ole. Parempi olisi ollut jättää, kun tehdä noin. Tuosta tuli kuitenkin mieleen aiemmin miettimäni asia. Ennen pohdittiin moraalista dilemmaa jossa on juna, joka kulkee täydellä nopeudella. Junan reitin varrella on viisi ihmistä, jotka ovat sidottu kiinni [...]

   Määrität siis oman oikean ja väärän käsityksen sen perusteella, mitä joku voi ehkä mahdollisesti sanoa Facebookissa? Nyt netti kiinni ja ulos, tyyppi.

   Lainaa

  17. Tulos: -20 (32 ääntä)
   Satu on syyllistynyt varastetun tavaran hallussapitoon.siinä on kohtuulliset sanktiot

   Lainaa

  18. Poistuva kärpänen 16.7.2020 16:57
   Tulos: +54 (62 ääntä)
   Jukka: Mitä muutakaan pitäis tehdä jos ei ehdi viedä puhelinta infoon? Jättää johonki penkille?
   Jättää löytöpaikalleen. Hukkaaja todennäköisesti etsii ekana sieltä.

   Lainaa

  19. Mäntylahti-Piiras 16.7.2020 17:20
   Tulos: +5 (15 ääntä)
   melkoista vauhtia sais hölkätä jos meinaa Irwinistä ehtiä junaan viidessä minuutissa

   Lainaa

  20. Raivo mäyrä 16.7.2020 19:47
   Tulos: +13 (25 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: melkoista vauhtia sais hölkätä jos meinaa Irwinistä ehtiä junaan viidessä minuutissa
   Ei Satu kertonut mikä kauppakeskus kyseessä. Se oli pelkkä esimerkki Petralta.

   Lainaa

  21. Raivo mäyrä 16.7.2020 19:48
   Tulos: +14 (38 ääntä)
   Banaani: Kävikö mistään ilmi, että se vietiin hevon kuuseen? Missä päin tämä tapahtui? Jos esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, niin junamatkahan saattoi olla vain joitain kilometrejä.  Et kuitenkaan olisi varas vielä hevon kuuseenkaan viemällä. Jos et omistajaa kuuluteltuasi tätä löydä, etkä senkään jälkeen [...]
   Vaikea usko, että jollain ois lähijunaan noin tulen palava kiire, eikö niitä lähde kuitenkin sen verran usein ettei luulis olevan noin pienestä kiinni...

   Lainaa

  22. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Tanita: Satu on syyllistynyt varastetun tavaran hallussapitoon.siinä on kohtuulliset sanktiot
   Jotta voi syyllistyä varastetun tavaran hallussapitoon, tavaran pitää määritelmänsä mukaan olla ensin varastettu. Mistään ei käynyt ilmi, että puhelin olisi ollut varastettu. Jos taas tarkoitit, että Satu varasti puhelimen, hän olisi syyllistynyt varkauteen tai näpistykseen. Suomessa kun saa samalla könttätuomiolla pitää hallussaan varastamansa tavarat. 

   Lainaa

  23. Tulos: +52 (56 ääntä)
   Ihan oikeesti ihmiset! Jättäkää ne löytötavarat paikalleen tai toimittakaa löytötavaroihin, poliisille tai esim. Pankkikortit pankkiin. Kaikki nää "tuntomerkkejä vastaan sieltä ja sieltä tähän kellonaikaan jos mua sattuu huvittamaan" tyyppiset sepustukset on hemmetin ärsyttäviä.

   Lainaa

  24. Kliffa kuguaari 17.7.2020 14:23
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Tolle "joku kuitenkin haukkuu jos teet oikein niin ei kannata tehdä oikein" on ihan nimikin: uhriutuminen

   Lainaa

  25. Kähärä henkilö 18.7.2020 20:11
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Minä löysin kerran pienen paikkakunnan tapahtumasta erään esineen, jonka sitten vein kotiin, ettei se jäänyt sinne ulos (esine olisi voinut mennä pilalle sateessa) laitoin siitä ilmoituksen Facebookissa, tietääkö joku tämän omistajaa jne? Meni vuorokausi, kun ystäväni oli nähnyt toisessa ilmoituksessa etsivänsä juuri sitä esinettä minkä olin löytänyt. Vaihdettiin yhteystiedot, ja esine pääsi omistajalleen. Joskus kannattaa laittaa nettiin löytämänsä /hukkasmansa asian.

   Lainaa

  26. Painoton hilleri 19.7.2020 2:35
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Ikivanha hirvi: Tuo on kyllä nykyään parhain vaihtoehto. Löydät jotain arvokasta eikä ole aikaa hoitaa sitä: Jätä se siihen ja ole kuin et olisi huomannutkaan.  Teet oikeastikin oikein: Sut haukutaan pystyyn. Joku kuitenkin pahoittaa mielensä.Yrität edes auttaa: Sut haukutaan pystyyn. Teit sen väärin!Ilmoitat [...]
   Minä löysin kerran puhelimen parkkipaikalta. Otin talteen, jätin ison lapun roskakatokseen. Aloin selvittää asiaa: puhelinta ei voinut toimittaa kotipaikkakunnallani mihinkään, eikä edes Tampereen löytötavaratoimistoon. Maastosta löydetyt tavarat tulee toimittaa Tampereen poliisilaitokselle. Ja jos en heti toimita, se on varkaus. Omalla kalliilla kustannuksella postitin puhelimen poliisille. Ensikerralla en aio olla huomaavinani, mikäli löydän jotain.

   Lainaa

  27. Murmurmurmeli 19.7.2020 10:18
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Moraalinen dilema: Dilema oli siis kumpi ratkaisu olisi moraalisesti parempi.
   Dilemma. 

   Lainaa

  28. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Petkele: Jos otat mukaan jotain arvokasta minkä löysit, mutta ei sinulle kuulu ja kuljetat sen jonnekin hevon kuuseen niin olet varas. Lakiin on kirjattu kuinka löytötavaroiden kanssa kuuluu toimia.
   Toi on oikeasti vähän kinkkisempi asia. Tai siis että jos keskustan stockmann ja mummojen vaate osasto niin jättäisin todellakin. Mutta kontulan ostarilla joku monen sadan euron arvoinen puhelin totta helvetissä pistän taskuun ja etsin omistajaa vaikka fb:ssä. Saa joskus käyttää harkintaa ja vaikka joku sen paljon puhutun rikos ilmoituksen tekisi luulen että en kauaa vankilassa joutuisi aikaani kuluttamaan.

   Lainaa

  29. Varottava koala 20.7.2020 11:54
   Tulos: -2 (14 ääntä)
   Turkoosi nauta: Mitäs itse teit siellä ärrällä jos satuit löytämään vaikka jonkun asiakkaan avaimet lattialta? Jätit sinne lattialle? Nykypäivänä myymälät aika usein ovat osa isompaa rakennuskompleksia. Eli voit kävellä vaikka jonkin myymälän kassalle, kertoa että löysit puhelimen jostakin päin rakennusta, sulla [...]
   Kaupoissa 10 vuotta työskennelleenä, voin kertoa, että ne löytötavarat pyörii siinä kaupan kassalla aikansa, kun kukaan ei jaksa/muista niitä viedä mihinkään omalla ajallaan. Ja lopulta ne heitetään siivouksen ohessa roskiin, kun niitä ei ole kuukausiin kukaan osannut sieltä kaivata, eikä enää kehdata viedä löytötavatatoimistoonkaan. 

   Lainaa

  30. Gaius Blatar 20.7.2020 15:48
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   -x-x-: Mistä ihmeestä porukalle tulee harhakuvitelma, ettähe ovat ainoita moraalisia ihmisiä maailmassa? Hyvin suuri enemmistö olisi kuitenkin pyrkinyt toimittamaan puhelimen omistajalleen, joten löytöpaikalle jättäminen on aivan hyvä vaihtoehto, jos itse ei pysty kuin pahentamaan tilannetta.  On [...]
   Eiköhän sen saa postilla toimitettua?

   Lainaa

  31. Eloisa paimen 22.7.2020 14:34
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Ongelmahan tässä olis se, että puhelimen omistaja asuisi ilman autoa kauppakeskuksen vieressä ja näkisi tämän ilmoituksen. Siinä sitten oottelee että puhelin joskus taas kulkeutuu takaisin.. Tai tiedä vaikka on ollu samaisessa kauppakeskuksessa vielä ja tullut etsimään luuria ja sitten se onkin hävinnyt.. junan kyytiin..

   Lainaa

  32. Ryhdikäs tonttu 22.7.2020 22:45
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Raivo mäyrä: Vaikea usko, että jollain ois lähijunaan noin tulen palava kiire, eikö niitä lähde kuitenkin sen verran usein ettei luulis olevan noin pienestä kiinni...
   Ei niitä kaikkia ihan jatkuvasti kulje, ja ihmisillä on useinkin niin kiire, että ei ehdi odottaa sitä 10 minuutin päästäkään lähtevää seuraavaa.
   Itse veikkaisin, että kyseessä on nimenomaan joku pk-seudun lähijuna. Ei tule äkkiseltään mieleen yhtäkään juna-asemaa muualta, jotka olisivat kauppakeskuksen yhteydessä.

   Lainaa

  33. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Hahhah huomaa, että monet ei tiedä mitään oman maan pääkaupunkiseudusta mitään, kun olettaa, että kaupunki vaihtuu automaattisesti, kun junaan astuu 😂😂

   Lainaa

  34. Työntyvä minkki 27.7.2020 11:27
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Hey: Hahhah huomaa, että monet ei tiedä mitään oman maan pääkaupunkiseudusta mitään, kun olettaa, että kaupunki vaihtuu automaattisesti, kun junaan astuu 😂😂
   Siellä joku keravalainen pitää itseään stadilaisena koska pääkaupunkiseudun lähiliikenne jarruttaa lantavarpaan aseman kohdalla.

   Lainaa

  35. Reseptivapaa mandariini 28.7.2020 5:49
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Satu sai palautettua puhelimen omistajalleen.

   Lainaa

  36. Rehevä luovuttaja 13.8.2020 10:22
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Työntyvä minkki: Siellä joku keravalainen pitää itseään stadilaisena koska pääkaupunkiseudun lähiliikenne jarruttaa lantavarpaan aseman kohdalla.
   Siellä joku hesalainen pitää itseään parempana, kun luulee asuvansa isossa kaupungissa. Aiempi kirjoittaja puhui pääkaupunkiseudusta, joka on vähän isompi alue kuin Helsinki. 

   Lainaa

  37. Mäntylahti-Piiras 7.9.2020 19:49
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ryhdikäs tonttu: Ei niitä kaikkia ihan jatkuvasti kulje, ja ihmisillä on useinkin niin kiire, että ei ehdi odottaa sitä 10 minuutin päästäkään lähtevää seuraavaa. Itse veikkaisin, että kyseessä on nimenomaan joku pk-seudun lähijuna. Ei tule äkkiseltään mieleen yhtäkään juna-asemaa muualta, jotka olisivat kauppakeskuksen yhteydessä.
   Riihimäen asemalta on alle 300 metriä kauppakeskukseen

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auto, avaimet, info, juna, kallio, kauppakeskus, kännykkä, löytötavarat, pakoputki, puhelin