Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 27

Ottaisitko imetystatuoinnin?
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 27

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 41 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +155 (191 ääntä)
   Harvinaisen... huonoa?

   Lainaa

  2. Auktorisoitu lokki 18.6.2020 0:13
   Tulos: +62 (90 ääntä)
   No olipa hulvattomia.

   Lainaa

  3. Tulos: +352 (356 ääntä)
   Eikö jengi opi, että mikä tahansa, mikä vaatii pienintäkään ohjeiden lukua, on liian haastavaa facebookissa

   Lainaa

  4. Himoton kesyhanhi 18.6.2020 0:23
   Tulos: +385 (393 ääntä)
   Matto lapselle poissulkee ihmisen? Mitä?

   Lainaa

  5. Köyhä sorsa 18.6.2020 0:23
   Tulos: +179 (259 ääntä)
   Sivillä on kummallinen asenne, mutta jollain tapaa olen hänen laillaan hämmentynyt. Mitä imetysaiheinen tatuointi pitää sisällään ja miksi joku haluaisi sellaisen? 😦

   Lainaa

  6. Lakattu meduusa 18.6.2020 0:31
   Tulos: +48 (70 ääntä)
   Siinähän se tatuointi sointuu kauniisti yhteen äidinmaitokorun kanssa.

   Lainaa

  7. Tulos: +220 (228 ääntä)
   Onneks Leila ei ollut mun äiti. En varmaan olis kestänyt lapsuutta ilman mitään muuta virikkeitä kun Leilan lärvin kattominen ja lässytyksen kuunteleminen.

   Lainaa

  8. Tulos: +4 (32 ääntä)
   Viiminen pelasti :D

   Lainaa

  9. Pantava Sotilas 18.6.2020 0:41
   Tulos: +168 (170 ääntä)
   Öskari

   Lainaa

  10. Kummikäki 18.6.2020 1:04
   Tulos: +132 (142 ääntä)
   Menneiden vuosisatojen taiteessa ja Martta Wendelinin kuvissa äitiys kuvattiin seesteisenä tilana, jossa nainen tuntee syvää rauhaa ja yhteyttä koko luomakuntaa kohtaan. Tosiasiassa kaikki mitä äiti tekee, on jonkun mielestä väärin. Minulla ei ole lapsia, mutta se ei estä minua kommentoimasta toisten äitiyttä tai äityliyttä tai kuvittelemasta, että heitä kiinnostaisi minun mielipiteeni.

   Lainaa

  11. ihanmummovaan 18.6.2020 1:06
   Tulos: -20 (36 ääntä)
   Ummmm.....nope.

   Lainaa

  12. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Spontaani ja väsynyt, totaalinen repeäminen Leilan kommentille 😂😂😂

   Lainaa

  13. Raavas meduusa (pluri) 18.6.2020 1:34
   Tulos: +300 (302 ääntä)
   Himoton kesyhanhi: Matto lapselle poissulkee ihmisen? Mitä?
   Siis lastenhuoneen lattialla täytyy röhnöttää joku ihminen. Itse tykkäsin ysärillä enemmän automatosta kuin sammuneesta faijasta.

   Lainaa

  14. Tulos: -27 (67 ääntä)
   Köyhä sorsa: Sivillä on kummallinen asenne, mutta jollain tapaa olen hänen laillaan hämmentynyt. Mitä imetysaiheinen tatuointi pitää sisällään ja miksi joku haluaisi sellaisen? 😦
   Joo, kovin on uniikki ja innovatiivinen juttu nyt haussa. Mulle ei epäkuvataiteellisena tule muuta mieleen kuin sellainen elämämkoulullinen hirveä suttu habaan, joka on esittävinään vauvaa nänni suussa, Varmaan jollain löytyy mielikuvituksellisempaakin visiota? Toivottavasti tavoittavat Mirkan ajoissa. Tai sitten vaan Mirkan kupla puhkeaa.

   Lainaa

  15. Tulos: -139 (213 ääntä)
   POikien isänä näewn tuota (eri) poikien äitien järjen juoksua päivittäin eikä tää moka yllätä tippaakaan. Toivottavasti ei kukaan ota tästä kiinni minään sukupuolijuttuna. Mut tosiaan voin kuvitella silmissäni, miten tapahtumaketju on edennyt: 1. Lukee päivityksen gallupista: IIIH! TÄÄ ON JUST MUN JUTTU! NÄÄ ON NIIN KIVOJA, OSALLISTUN! 2. MILLÄS KIRJAIMELLA MEIJÄN POIKIEN NIMET TAAS ALKAAKAAN??? PITÄISKÖ KYSYÄ ISKÄLTÄ KUN SE TULEE TÖISTÄ?!? EI, KYLLÄ TÄÄ ON TEHTÄVÄ NYT. 3. ÄKKIÄ KIRJOITAN KIRJOITAN KIRJOITAN... ÄKKIÄ NYT ENNEN KU TÄÄ KALLUPPI HÄVIÄÄ. 4. AI HITTO HENGITTÄMINEN UNOHTUI JO KOHDASSA 1. 5. HAPPIVAJE HAPPIVAJE HAPPIVAJE, VÄHÄN HUIMAA... HAPPIVAJE 6. MITÄ TÄSSÄ PITIKÄÄN TEHDÄ - AI JUU, JOKU NIMIJUTTU, JATKETAAN! 7. KIRJOITAN SILTI. NYT ÄKKIÄ ÄKKIÄ ÄKKIÄ. 8. OSKARIHAN ALKAA ÖÖLLÄ, NYT ÄKKIÄ - Tässä vaiheessa jonkun pitäis jo soittaa ambulanssi. 8. LÄHETÄN... JES!!! 9. EHDIN, TÄÄHÄN MENI HYVIN! 10. PALKITSENPA ITSENI LASTEN KARKKIPUSSILLA. EI NE HUOMAA SEN KADONNEEN, OSTAN KAUPASTA UUDEN TILALLE. VITSI MÄ OON TÄSSÄ NIIN HYVÄ!

   Lainaa

  16. Tulos: +45 (97 ääntä)
   Köyhä sorsa: Sivillä on kummallinen asenne, mutta jollain tapaa olen hänen laillaan hämmentynyt. Mitä imetysaiheinen tatuointi pitää sisällään ja miksi joku haluaisi sellaisen? 😦
   Mie voisin ihan hyvin ottaa imetysaiheisen tatuoinnin kun kaikki lapset on hankittu. Olen imettänyt putkeen nyt kohta 4,5v, josta osan tandemina. Ja kuopuksen imetystaipaleen alku oli kamala kaikkine allergioineen ja imetysdietteineen. Äidinmaitokorua en halua, mutta tatuointi olisi kiva. Sitä ei muut edes välttämättä tajuaisi imetykseen liittyviksi, ja miksi pitäisikään.
   Aiheena voisi olla vaikka pieni peuran vasa elämän puun alla tai tietyn tyyppinen kukka. Mahdollisuuksia on monia 💚

   Lainaa

  17. Jäkättirastas 18.6.2020 7:32
   Tulos: +66 (126 ääntä)
   Köyhä sorsa: Sivillä on kummallinen asenne, mutta jollain tapaa olen hänen laillaan hämmentynyt. Mitä imetysaiheinen tatuointi pitää sisällään ja miksi joku haluaisi sellaisen? 😦
   Imetys on herkkä aihe ja siihen pätee sama kuin melkeinpä kaikkeen muuhunkin eli äänekkäimmät  asiantuntijat ovat niitä joita asia ei kosketa millään tavalla. Imetys on kaunis ja ihana ja vaikea ja tunteellinen asia, se on suuri tekijä lapsen ja äidin suhteessa ja vaikuttaa pitkälle loppumisen jälkeenkin molempien elämään. Se on paljon muutakin kuin lapsen ruokkimista, se on lohtua ja rakkautta ja siteen vahvistamista, toisinaan kipua ja pettymystä ja epäonnistumisen häpeää. Jotkut (kummallisesti usein vanhemmat naiset) näkevät imetyksen ällöttävänä ja seksuaalisena, mutta se on sitten jo heidän päänsä sairaus.
   Tatuointiaiheeksi se käy vallan mainiosti siinä kuin mikä tahansa itselle tärkeä asia. Googlaapa vaikka nursing tree of life tattoo.

   Lainaa

  18. Tulos: +149 (167 ääntä)
   bob: POikien isänä näewn tuota (eri) poikien äitien järjen juoksua päivittäin eikä tää moka yllätä tippaakaan. Toivottavasti ei kukaan ota tästä kiinni minään sukupuolijuttuna. Mut tosiaan voin kuvitella silmissäni, miten tapahtumaketju on edennyt: 1. Lukee päivityksen gallupista: IIIH! TÄÄ ON JUST [...]
   Ilmeisesti älykkäät naiset ovat ymmärräneet pysyä sinusta erossa. 
   Nimim. Myös poikien isä

   Lainaa

  19. Tulos: +73 (75 ääntä)
   Himoton kesyhanhi: Matto lapselle poissulkee ihmisen? Mitä?
   Myös lelut, kirjat ja harrastusvälinet ovat turhia, koska ihminen

   Lainaa

  20. Tulos: +5 (27 ääntä)
   Köyhä sorsa: Sivillä on kummallinen asenne, mutta jollain tapaa olen hänen laillaan hämmentynyt. Mitä imetysaiheinen tatuointi pitää sisällään ja miksi joku haluaisi sellaisen? 😦
   Kuvittelisin, että esimerkiksi pieni kuva missä nainen imettää vauvaa. Tuskin haussa on isoa kuvaa kyselijän rintaan, missä luonnollisen kokoinen vauva saa maitoa. Luovempi malli voisi olla kysyjän lempieläin imettämässä.

   Lainaa

  21. Tulos: +33 (47 ääntä)
   Lakattu meduusa: Siinähän se tatuointi sointuu kauniisti yhteen äidinmaitokorun kanssa.
   Älä nyt, minäkin olen vähän miettinyt äidinmaitokorun hankintaa. No, en ole saanut aikaiseksi koska en ole täysin varma mihin sitä tarvitsen, mutta olisihan se jotenkin kiva muisto niistä vuosista elämässäni kun olen imettänyt. Toisin kuin tatuointi, sen voi sulloa siihen kuuluisaan muistojen lippaaseen (ja sen vuoksi en ole varma tulisiko sitä edes hankittua...) Mutta kuten täällä joku muukin on todennut, imetys on aika erityistä aikaa ihmisen elämässä ja on ihan ok haluta siitä joku muisto. Toki valokuvatkin on keksitty. Jotain ihan kivoja tatuointiaiheita on täälläkin jo esitetty (vaikka itse en tatuointeja harrastakaan enkä sellaista helpolla hankkisi). Vaikka ei itse innostu, voi silti yrittää ymmärtää toisen innostusta.

   Lainaa

  22. Tulos: +8 (22 ääntä)
   Onneksi Leila ei ollut minun äiti. En olis varmaan kestänyt lapsuuttani jos ainoat virikkeet olis olleet Leilan lärvin kattominen ja lässytyksen kuuntelu.

   Lainaa

  23. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Riikka!

   Lainaa

  24. Tulos: +8 (14 ääntä)
   No mihinkäs se loppuosa kommentista katosi? Kirjoitin että loistava servaus lopussa! Mutta menee se noinkin. Riikka!!

   Lainaa

  25. Kursivoitu sirkka 18.6.2020 12:11
   Tulos: +76 (90 ääntä)
   Melkoista kuraa kyllä tuo Poikien äidit. Ihan kuin poikalapsen äitiys olisi jotenkin lähtökohtaisesti ihan eri maailmasta kuin tyttölapsen.

   Lainaa

  26. Kestävä kotieläin 18.6.2020 13:43
   Tulos: -64 (102 ääntä)
   Kursivoitu sirkka: Melkoista kuraa kyllä tuo Poikien äidit. Ihan kuin poikalapsen äitiys olisi jotenkin lähtökohtaisesti ihan eri maailmasta kuin tyttölapsen.
   Kyllä se on erilaista. Vaikka tasa-arvo on hieno ja kannatettava asia ja me ollaan kaikki samanarvoisia ja mitä kaikkea siihen liturgiaan kuuluukin... Niin silti todellisessa elämässä poika- ja tyttölapset ovat usein täysin eri maailmasta. He kun eivät ole vielä ehtineet oppia sitä väkisin samaan muottiin laittamista ja tasapäistämistä, mikä nykyään on vallalla oleva kasvatustapa.

   Lainaa

  27. Tulos: -28 (38 ääntä)
   Kukkuu: Mie voisin ihan hyvin ottaa imetysaiheisen tatuoinnin kun kaikki lapset on hankittu. Olen imettänyt putkeen nyt kohta 4,5v, josta osan tandemina. Ja kuopuksen imetystaipaleen alku oli kamala kaikkine allergioineen ja imetysdietteineen. Äidinmaitokorua en halua, mutta tatuointi olisi kiva. Sitä ei [...]
   Ihan vaan mielenkiinnnosta kysyn. Oletan tandemina et oot imettänyt kahta samaan aikaan. Sillonhan nuorempi on saanut heikommat eväät alkuin ku maitoon ei ole tullut vasta-aineita samalla tavalla kuin ns. normitilanteesaa tulee. 
   Eli kui et lopettanut vanhemmat imetystä muutamaa kuukautta ennen nuoremman syntymää?

   Lainaa

  28. Seläkkeetön lehmä 18.6.2020 15:17
   Tulos: +53 (69 ääntä)
   Kestävä kotieläin: Kyllä se on erilaista. Vaikka tasa-arvo on hieno ja kannatettava asia ja me ollaan kaikki samanarvoisia ja mitä kaikkea siihen liturgiaan kuuluukin... Niin silti todellisessa elämässä poika- ja tyttölapset ovat usein täysin eri maailmasta. He kun eivät ole vielä ehtineet oppia sitä väkisin samaan [...]
   Hmmm...ilmeisesti me tasapäistettiin itse itsemme kultaisella 70-luvulla. Kenellekään ei tullut mieleen tehdä pippelillisten ja pippelittömien välille mitään maailmaeroja. 
   Se alkoi vasta koulussa. "Pojat tekee poikien käsitöitä ja tytöt opettelee silittämään poikien paidat!"

   Lainaa

  29. Humaani kurkku 18.6.2020 15:35
   Tulos: -58 (78 ääntä)
   Seläkkeetön lehmä: Hmmm...ilmeisesti me tasapäistettiin itse itsemme kultaisella 70-luvulla. Kenellekään ei tullut mieleen tehdä pippelillisten ja pippelittömien välille mitään maailmaeroja.  Se alkoi vasta koulussa. "Pojat tekee poikien käsitöitä ja tytöt opettelee silittämään poikien paidat!"
   Kiitos kivasta sadusta, jota kukaan ei pyytänyt.

   Lainaa

  30. Rimppakinttu hanhi 18.6.2020 18:09
   Tulos: -12 (48 ääntä)
   No siis onhan imetystatuointi outo ja vähän tyhmäkin idea, mutta kukin tyylillään... :D

   Lainaa

  31. Jäkättirastas 18.6.2020 19:11
   Tulos: +10 (44 ääntä)
   Höhö: Ihan vaan mielenkiinnnosta kysyn. Oletan tandemina et oot imettänyt kahta samaan aikaan. Sillonhan nuorempi on saanut heikommat eväät alkuin ku maitoon ei ole tullut vasta-aineita samalla tavalla kuin ns. normitilanteesaa tulee.  Eli kui et lopettanut vanhemmat imetystä muutamaa kuukautta ennen nuoremman syntymää?
   Vastaan omasta kokemuksestani. Imetän tandemina nyt 2,5-vuotiasta ja 7kk ikäistä, isomman imetys ei ole tauonnut edes raskauden aikana, vaikka maidontulo herkesi. Maito ei laimene missään vaiheessa litkuksi ja jos imettää kahta, maidon laatu määräytyy pienemmän tarpeiden mukaan. Kroppa tietää kyllä miten pitää toimia. Ja jos imettää aina isompaa toisesta rinnasta ja pienempää toisesta, niistä tulee eri sorttia maitoa. Tai jos imettää vain toisesta rinnasta, toisesta lakkaa tulemasta maitoa. On se ihmeellinen tuo naisen keho.

   Lainaa

  32. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Oli ihan pakko googlata äidinmaitokoru, ja nursing tree of life tatuointi. Kaikkee ne keksii. En tiedä haluaisinko kumpaakaan itse, vaikka lapsia hankkisinkin, mut kukin tyylillään. :)

   Lainaa

  33. Tulos: +17 (37 ääntä)
   Jäkättirastas: Vastaan omasta kokemuksestani. Imetän tandemina nyt 2,5-vuotiasta ja 7kk ikäistä, isomman imetys ei ole tauonnut edes raskauden aikana, vaikka maidontulo herkesi. Maito ei laimene missään vaiheessa litkuksi ja jos imettää kahta, maidon laatu määräytyy pienemmän tarpeiden mukaan. Kroppa tietää [...]
   Miksiköhän tätä kommenttia on miinustettu, kun tämä on täysin paikkansapitävää tietoa? Kannattaa lukea aiheesta luotettavista lähteistä lisää, jos epäilyttää. Mutta noin se pähkinänkuoressa toimii. Ihan jo evolutiivisesti on järkeenkäypää, että äidin keho priorisoi nuorempaa imetettävää. Samalla tavalla äidin keho käy läpi raskauden ja rintamaitoon erittyvät samat vasta-aineet, vaikka imettäisikin myös isompaa lasta. Ja on tosiaan totta, että jos äiti imettää lapsia aina omista rinnoista, näiden tuottaman maidon koostumus on erilainen. Äidin keho saa mm. lapsen syljen välityksellä tietoa tämän tarpeista, terveydentilasta yms, jolloin esimerkiksi lapsen sairastaessa äidin keho voi erittää vasta-aineita juuri kyseiseen tautiin. Samoin imetyskertojen määrä vaikuttaa maidon koostumukseen. Isomman lapsen saamassa maidossa on esimerkiksi enemmän rasvaa ja proteiinia. 
   Isomman lapsen imetyksestä pienemmän ohella on paljon hyötyä. Tällöin maito nousee äidillä synnytyksen jälkeen helpommin ja isompi lapsi voi auttaa lisäämään maitomääriä suuremmiksi, jos vauva ei jaksa esim. terveydentilansa takia olla alussa rinnalla tarpeeksi. Samoin isomman lapsen imetys ehkäisee rintatulehduksia, kun maito ei pääse samalla tavalla pakkautumaan rintoihin, kuin alussa on vaarana pelkästään pientä vauvaa imettäessä (kun vauva ei vielä jaksa syödä suuria määriä). Ja jos pelkää maidon riittävyyttä, niin maitoa tulee juuri niin paljon, kuin imettää. Myös kaksosia ja kolmosia imetetään ja jotkut luovuttavat maitoa sairaalalle useita litroja oman vauvansa imetyksen ohella. Lisäksi isompaa lasta imetetään yleensä esimerkiksi vain kerran tai muutaman kerran päivässä.

   Lainaa

  34. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Temmi: Eikö jengi opi, että mikä tahansa, mikä vaatii pienintäkään ohjeiden lukua, on liian haastavaa facebookissa
   Tuo lause on totta myös ilman sanaa "facebookissa".

   Lainaa

  35. Reititön mäyrä 23.6.2020 9:26
   Tulos: -10 (20 ääntä)
   Köyhä sorsa: Sivillä on kummallinen asenne, mutta jollain tapaa olen hänen laillaan hämmentynyt. Mitä imetysaiheinen tatuointi pitää sisällään ja miksi joku haluaisi sellaisen? 😦
   Ensin hapanta hajua ja sitten vetelän sinapin aromia, röyh ja puklu.
   Näiden takia normaalit yleensä välttelee julki-imettäjiä. Oksettaa se eritteiden paljous.

   Lainaa

  36. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Salvia: Miksiköhän tätä kommenttia on miinustettu, kun tämä on täysin paikkansapitävää tietoa? Kannattaa lukea aiheesta luotettavista lähteistä lisää, jos epäilyttää. Mutta noin se pähkinänkuoressa toimii. Ihan jo evolutiivisesti on järkeenkäypää, että äidin keho priorisoi nuorempaa imetettävää. Samalla [...]
   Eli selvästi kehittyneempi kuin esim nauta. Naudan maito ei muutu, jos se tuottaa maitoa poikimiseen asti.
   ...tai no. Siksihän sorkkaeläimet luonnossa jälkeläisensä vieroittaa reilun puolen vuoden jälkeen, jotta uudelle olisi muutakin kuin lirumaitoa.

   Lainaa

  37. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Salvia: Miksiköhän tätä kommenttia on miinustettu, kun tämä on täysin paikkansapitävää tietoa? Kannattaa lukea aiheesta luotettavista lähteistä lisää, jos epäilyttää. Mutta noin se pähkinänkuoressa toimii. Ihan jo evolutiivisesti on järkeenkäypää, että äidin keho priorisoi nuorempaa imetettävää. Samalla [...]
   Muuten tää kyllä kuulostaa järkevältä, mut ei sitä maitoa kyllä tule kaikilla niin paljon kuin vain imettää. Joillakin sitä ei tule tarpeeksi. Kaikki ei pysty imettämään.

   Lainaa

  38. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Imetystauointi voi olla vaikkapa symbolinomainen, logomainen, hyvin yksinkertaistettu ja etäännytetty: sen merkityshän on tärkein ja selvä kantajalleen (eikä sen edes tarvitse avautua muille). Mutta onhan niitäkin, jotka tatuoivat itseensä fotorealistisia kuvia.

   Lainaa

  39. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Sippi: Muuten tää kyllä kuulostaa järkevältä, mut ei sitä maitoa kyllä tule kaikilla niin paljon kuin vain imettää. Joillakin sitä ei tule tarpeeksi. Kaikki ei pysty imettämään.
   Tämäkin on totta. Mutta nykyään sitä kummasti riittää useimmilla, kun on parempaa perehdytystä ja tukea imetykseen. Tietoa rintaraivareista yms. Esim minun äiti on rintaraivarin kohdalla ajatellut että maitoa ei tule ja sitten on siirrytty korvikkeeseen.
   Mutta on kyllä myös niitä joilla rinnoissa on jotain miksi maitoa ei muodostu riittävästi kysynnästä riippumatta. 

   Lainaa

  40. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Googletin tuon tree of Life -imetystatuoinnin. Oli aika rumia. Toinen mikä siitä tuli mieleen on se, että jotkut hurahtaa äitiydessään johonkin new age -meininkeihin tyyliin naiseuden voima, jumalatar ja äiti maa.

   Lainaa

  41. Lakattu meduusa 30.6.2020 1:06
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tips: Älä nyt, minäkin olen vähän miettinyt äidinmaitokorun hankintaa. No, en ole saanut aikaiseksi koska en ole täysin varma mihin sitä tarvitsen, mutta olisihan se jotenkin kiva muisto niistä vuosista elämässäni kun olen imettänyt. Toisin kuin tatuointi, sen voi sulloa siihen kuuluisaan muistojen [...]
   Älä nyt, en lapsettomana äidinmaitokorua koe omaksi,  mutta aika kauniitakin ovat jotkin niistä. Sen sijaan minulla on koirantuhkakoru, ei päivittäin käytössä vaan juuri muistona. Kummastakin näistä tuotteista tullut vastaan todella äimistynyttä kommenttia vaikka hienosti toteutettuja osa malleista (pieniä, siroja ja "eleettömiä"), ei ihan heti hyppää silmille mistä on tehty jos ei ennalta tuttu. 

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: gallup, imetys, kysely, liikennematto, matto, nimet, ohjeet, poikien äidit, tatuoinnit, tatuointi