Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puuttuva totuus

Rehellinen reklamaatio vai röyhkeä ruokavaras?
Suurenna näkymä
Puuttuva totuus

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 101 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Limetinvihreä rotta 11.6.2020 0:27
   Tulos: +529 (547 ääntä)
   Vaikuttaa eräältä entiseltä asiakkaalta, joka kävi luonani hoidossa, sai hyvää palvelua ja oli aina todella iloinen lähtiessään, kunnes reilun viikon päästä alkoi pommittaa viesteillä, kuinka hänen on päästävä asap hoitoon (vaikka kesken kesälomani) koska edellisellä kerralla en ollut tehnyt hyvää jälkeä. Silti kuitenkin aina jaksoi tulla ja maksoi. Kerran tarjosinkin rahoja takaisin, että voi mennä muualle, ei kelvannut sekään. Yrittäjyys - never again.

   Lainaa

  2. Tulos: +759 (775 ääntä)
   Onpa inhottava ihminen. Onneksi eivät porukalla hyökänneet ravintoloitsijan kimppuun.

   Lainaa

  3. Kusetus haisee 10 kilsan päähän 11.6.2020 0:55
   Tulos: +732 (750 ääntä)
   Vittu mikä ämmä. Yrittäjä on aivan liian armelias kun ei oo tehny rikosilmotusta. Menee niin petoksen puolelle.

   Lainaa

  4. Kuningatar 11.6.2020 2:22
   Tulos: +474 (504 ääntä)
   Suomen Karenit taas vauhdissa. Vastenmielistä käytöstä jos oikeasti pitää paikkansa. Eikö ihmisillä oo mitään parempaa tekemistä kuin koittaa tuhota toisen elanto?

   Lainaa

  5. Tulos: +263 (277 ääntä)
   Kyllä kaikenmaailman ihmisroskaa tämäkin maailma elättää.

   Lainaa

  6. Voi Ei Se On Taas Se 11.6.2020 3:02
   Tulos: +58 (106 ääntä)
   Bitch!!!!!!!!!!!!

   Lainaa

  7. Ymmärrettävä vesinokkaeläin 11.6.2020 3:13
   Tulos: +546 (554 ääntä)
   Kyseisen paikkakunnan asukkaana ja usein ko. raflassa syöneenä, on pakko sanoa, että sieltä saa koko kaupungin parhaat safkat! Töykeää käytöstä tältä naikkoselta.

   Lainaa

  8. Hightower71 11.6.2020 3:13
   Tulos: +84 (128 ääntä)
   Ihan uskomatonta millaiset niljakkeet tätä samaa ilmaa hengittää täällä Maakiekolla. Kuten nyt tämä Anna...

   Lainaa

  9. Kummikäki 11.6.2020 4:33
   Tulos: +231 (233 ääntä)
   Haluaisin mennä syömään tuonne.

   Lainaa

  10. Tulos: +50 (274 ääntä)
   Toivottavasti yrittäjä on pyöritellyt vehjettään jokaisessa Annalle viedyssä korvaavassa annoksessa.

   Lainaa

  11. Tulos: +261 (273 ääntä)
   Nyt olisi kiinnostanut kyylätä Annan profiili ja katsoa minkälainen ihminen tekee tuollaista.

   Lainaa

  12. Tulos: -142 (230 ääntä)
   Satun asumaan samalla paikkakunnalla, ja pakko heittää sivuhuomautuksena että ko. ravintolasta oikeasti tulee kyllä välillä tilaustuotteiden osalta melkoisia ohilyöntejä. Kalaa en ole koskaan tilannut, mutta hampurilaisateriat ovat välillä erittäin puutteellisia ja pitsoissa reunat palaneita & rasvavalumaa koko laatikko täynnä. Kerran valitin kun pizza oli oikeasti syömäkelvoton, ja sain uuden joka oli kuin eri ravintolasta. Selityksenä "serkku valmisti"..

   Lainaa

  13. Kaikkiookoo 11.6.2020 6:24
   Tulos: +83 (93 ääntä)
   Anna on hirviö

   Lainaa

  14. Tulos: +167 (173 ääntä)
   Kaipa sitä yrittäjä vois laittaa bännit tolle ihmiselle.

   Lainaa

  15. Tyhjä maahinen 11.6.2020 7:13
   Tulos: +318 (330 ääntä)
   Satu: Toivottavasti yrittäjä on pyöritellyt vehjettään jokaisessa Annalle viedyssä korvaavassa annoksessa.
   Toivottavasti ei. Yksikin vehkeenpyörittäjä pilaa hyvin monien maineen koko alalla. Asiakkaiden pitää pystyä reklamoimaan ilman pelkoa ruoan turmelemisesta.
   Toivottavasti yrittäjä pääsee tästä asiakkaasta eroon, sekä tämä ihminen oppisi joskus käytöstapoja.

   Lainaa

  16. Tulos: +244 (312 ääntä)
   Kusetus haisee 10 kilsan päähän: Vittu mikä ämmä. Yrittäjä on aivan liian armelias kun ei oo tehny rikosilmotusta. Menee niin petoksen puolelle.
   Yrittäjän on pakko olla armelias jos haluaa säilyttää leipäpuunsa. Tekstin perusteella ei ole myöskään kantasuomalainen joka antaa eittämättä heikommat lähtökohdat riitatilanteisiin. Esimerkki myös siitä rasismista mitä meillä täällä Suomessa ei kuulemma ole. 

   Lainaa

  17. Kähärä puhveli 11.6.2020 7:49
   Tulos: +205 (215 ääntä)
   Täähän on helppo juttu, yrittäjä pyytää tuotteen saadessaan asiakasta tarkastamaan tuotteen, ja ottaa asiakkaalta kuittauksen hyväksytystä tuotteesta. Vähän vaikea on asiakkaan sen jälkeen yrittää reklamoida huonosta tuotteesta. Asiakkaalle voi sanoa, että kuittaus otetaan nykyään kaikilta laaduntarkkailusyistä, niin ei pitäisi olla nokan kopauttamista. Ja kaikkien pitäisi olla tyytyväisiä.

   Lainaa

  18. Väsynyt hamsteri 11.6.2020 7:51
   Tulos: -115 (183 ääntä)
   Mikähän on lopullinen totuus? Täällä se ainakin on yksimielisesti päätetty jo. Kai tälläisiä ihmisiä oikeastikin on, mutta silti mietityttää. Miinuksia odotellessa.

   Lainaa

  19. Ihmettelijä 11.6.2020 8:31
   Tulos: +202 (218 ääntä)
   Miten tuo sitruunakin on pompannut tuonne kannen reunaan, jos rasialle ei ole tehty muuta, kuin vain avattu

   Lainaa

  20. Päivän vitsi 11.6.2020 8:43
   Tulos: -38 (122 ääntä)
   Chuck Norris löi kerran hevosta leukaan. Tämän jälkeläiset tunnetaan kirahveina.

   Lainaa

  21. Tulos: +208 (222 ääntä)
   Tuntuu ihan älyttömän pahalta tuon yrittäjän puolesta.

   Lainaa

  22. Konkaavi hampurilainen 11.6.2020 8:57
   Tulos: -115 (147 ääntä)
   Tuo uusi annoskin näyttää todella kuivalta.

   Lainaa

  23. Aivoton susi 11.6.2020 9:02
   Tulos: +119 (121 ääntä)
   Höhö: Kaipa sitä yrittäjä vois laittaa bännit tolle ihmiselle.
   Eikös yrittäjän ole oikeus myös valita asiakkaansa?

   Lainaa

  24. jukkapalmu 11.6.2020 9:12
   Tulos: +55 (75 ääntä)
   teptepi: Satun asumaan samalla paikkakunnalla, ja pakko heittää sivuhuomautuksena että ko. ravintolasta oikeasti tulee kyllä välillä tilaustuotteiden osalta melkoisia ohilyöntejä. Kalaa en ole koskaan tilannut, mutta hampurilaisateriat ovat välillä erittäin puutteellisia ja pitsoissa reunat palaneita & [...]
   Mun mielestä pizzan osittain mustuneet reunat on ihan parasta :D

   Lainaa

  25. jukkapalmu 11.6.2020 9:22
   Tulos: -37 (55 ääntä)
   Kusetus haisee 10 kilsan päähän: Vittu mikä ämmä. Yrittäjä on aivan liian armelias kun ei oo tehny rikosilmotusta. Menee niin petoksen puolelle.
   No ei kyllä petos ole se nimike millä tota lähdettäis puimaan. Vahingonteko ennemmin.

   Lainaa

  26. Soinniton kirjohylje 11.6.2020 9:59
   Tulos: -105 (173 ääntä)
   Aivoton susi: Eikös yrittäjän ole oikeus myös valita asiakkaansa?
   Ei. Jos vaikka jätät mustalaisen palvelematta, niin se on heti rassismia.

   Lainaa

  27. Epätodellinen haltija 11.6.2020 10:56
   Tulos: +112 (116 ääntä)
   Väsynyt hamsteri: Mikähän on lopullinen totuus? Täällä se ainakin on yksimielisesti päätetty jo. Kai tälläisiä ihmisiä oikeastikin on, mutta silti mietityttää. Miinuksia odotellessa.
   En tiedä tästä tapauksesta, mutta valitettavasti tällaisiä ihmisiä ihan oikeasti tulee vastaan asiakaspalvelussa työskennellessä. Otetaan palvelu vastaan eikä paikan päällä anneta mitään aihetta olettaa, että oltaisiin tyytymättömiä. Jälkeenpäin tulee palautekanavaan viestiä, että kaikki oli pielessä ja palvelu aivan ala-arvoista. Ihan selkeästi yritetään vain saada palvelu ilmaiseksi tai ainakin jotain hyvitystä/alennusta. Totta kai palautetta saa ja pitääkin antaa. Mieluiten heti, kun sen palvelun/tuotteen on saanut, koska silloin yrityksen on myös helpoin yritää korjata mahdolliset virheet. Ymmärrän myös, että joskus asiakas ei vain syystä tai toisesta ole saanut suutaan auki tilanteen ollessa päällä... tai viestein on ehkä helpompi lähestyä ikävässä asiassa. Valehtelu on kuitenkin ihan eri asia kuin asiallisesti virheestä ilmoittaminen. Valheelliset reklamaatiota oppii myös tunnistamaan, jos työtä tekee tarpeeksi kauan. Joissain tapauksissa aspan on helppo tarkistaa esimerkiksi, mitä asiakkaan kanssa on aiemmin sovittu. Eli todistusaineistoa voi olla, mutta yritys ei vain oikein voi tuoda näitä julkisesti esille.

   Lainaa

  28. Kasapäin piimä 11.6.2020 11:06
   Tulos: +214 (280 ääntä)
   Soinniton kirjohylje: Ei. Jos vaikka jätät mustalaisen palvelematta, niin se on heti rassismia.
   Niin. Saattaa tulle persulle yllätyksenä, mutta jos kohtelet etnisyyden vuoksi kaltoin niin se tosiaan ON rasismia.

   Lainaa

  29. Kellanruskea appelsiini 11.6.2020 11:10
   Tulos: +224 (244 ääntä)
   Soinniton kirjohylje: Ei. Jos vaikka jätät mustalaisen palvelematta, niin se on heti rassismia.
   Tietysti, jos rasistisin perustein jättää palvelematta, niin se on rasismia. Epäasiallisen asiakkaan poistaminen ei ole syrjivää, vaan kohdistuu tiettyyn yksilöön ja tämän käytökseen.

   Lainaa

  30. Tulos: +207 (211 ääntä)
   Anna on ollut asiakkaana ~2 vuotta ja tilaa yhä ruokaa paikasta vaikka sieltä tulee "huonoa ruokaa"? Onneksi hänen kusetuksensa tuli julkisuuteen. Anna tuskin kehtaa enää käydä kyseisessä ravintolassa. Ei ole mikään menetys, että yrittäjä menetti hänet. Tälläiset henkilöt eivät ole asiakkaita.

   Lainaa

  31. It's a deal 11.6.2020 11:30
   Tulos: +203 (205 ääntä)
   Jotain tietää tehneensä väärin, kun yrittäjä korona-aikana kieltäytyy rahoistasi.

   Lainaa

  32. Raavas meduusa (pluri) 11.6.2020 11:30
   Tulos: +150 (152 ääntä)
   Olisi kiva kuulla mikä ravintola kyseessä. Olisi kiva käydä syömässä. Omistaja vaikuttaa ainakin asialliselta.

   Lainaa

  33. Tulos: +154 (168 ääntä)
   Kellanruskea appelsiini: Tietysti, jos rasistisin perustein jättää palvelematta, niin se on rasismia. Epäasiallisen asiakkaan poistaminen ei ole syrjivää, vaan kohdistuu tiettyyn yksilöön ja tämän käytökseen.
   Jos mustalainen alkaa öykkäröimään ravintolassasi ja särkee ja sotkee paikkoja, hänen ulosheittämisensä ei ole rasismia. Rasismia on sanoa jo etukäteen ovella "Tännehän eivät mustalaiset tule!"

   Lainaa

  34. Ilmielävä keiju 11.6.2020 11:55
   Tulos: +135 (137 ääntä)
   "Lievää" kusetuksen makua tosiaan, jos kerran kaks vuotta käy/tilaa samasta paikasta vaikka aina on täysin paskaa palvelua. Keskiverto ihminen jättää sen siihen yhteen tai kahteen kertaan jos tiedetään että laatu on heikko, tai vähintään epätasainen. Ihan sama vaikka saisi hyvityksenä laadukkaan annoksen ilmaiseksi tai rahat takaisin. Koska mikä järki siinä olisi että aina joudut odottamaan sitä ruokaa tuplasti pitempään ja aina joudut käymään sen saman ruljanssin läpi? Eli joo en usko hetkeäkään tuota Annan selittelyä. Toivottavasti tulee porttikielto kyseiseen paikkaan, ei kenenkään yrittäjän tarvitse katsella tollasta loiseläjää.

   Lainaa

  35. Tulos: -43 (83 ääntä)
   Päivän vitsi: Chuck Norris löi kerran hevosta leukaan. Tämän jälkeläiset tunnetaan kirahveina.
   Tuolla logiikalla jos sinulta amputoidaan käsivarsi ja sen jälkeen siität lapsen, lapsi syntyy ilman toista käsivartta.

   Lainaa

  36. Tulos: +91 (97 ääntä)
   Mietin ensin että Anna joutaisi laittaa häpeäpaaluun paikkakunnan torille, mutta parempi jos joutuisi toimimaan vaikkapa puoli vuotta yrittäjänä palvelualalla. Olisi varmasti paljon opettavaisempi tarina se.

   Lainaa

  37. Tulos: -75 (159 ääntä)
   foo: Jos mustalainen alkaa öykkäröimään ravintolassasi ja särkee ja sotkee paikkoja, hänen ulosheittämisensä ei ole rasismia. Rasismia on sanoa jo etukäteen ovella "Tännehän eivät mustalaiset tule!"
   Käy vaan niin paljon halvemmaksi jättää tasan joka kerta kansallisasuiset ulkopuolelle vaikka millaiset sakot ja syytteet siitä sitten joskus sattuisi tulemaan että useammassa mestassa joissa olen ollut töissä on tyynen rauhallisesti mustalaiskielto vailla poikkeuksia. Onko se rasismia? Vaikea sanoa, joka kerta kun olisi romaneja ollut tunkemassa sisään ja hirveä itku ovella kun ei pääse sisään niin puolen tunnin sisään sama seurue jäänyt kiinni viereisessä kaupassa hameet heiluen ja kaikkea traktorista pienempää hameen koukuuihin ryöstettyinä.

   Lainaa

  38. Neljän+tuulen 11.6.2020 13:37
   Tulos: +13 (53 ääntä)
   foo: Jos mustalainen alkaa öykkäröimään ravintolassasi ja särkee ja sotkee paikkoja, hänen ulosheittämisensä ei ole rasismia. Rasismia on sanoa jo etukäteen ovella "Tännehän eivät mustalaiset tule!"
   Niin, tämä on vähän hankala juttu. Ymmärtääkseni, kun on ollut näitä tapauksia ravintoloista tai kaupoista, joissa on tuo kielto/varoitus työntekijöille, on siinä yleensä taustalla ollut jo jatkuvia ongelmia samojen romanien toimesta. Nämä tapaukset sattuvat aika useasti pienissä kunnissa, joten käytännössä se kielto on kohdistettu juuri sille tietylle porukalle, ei "kaikille romaneille", vaikka se toki siltä kuulostaakin. Onko se sitten rasismia vai ei, vaikea sanoa. Vaihtoehtoisesti voisi tietenkin ottaa takahuoneeseen kuvat kaikista porttikiellon saaneista, mutta kaipa käytännön syistä uusille työntekijöille sanotaan suoraan, että "varo sitten niitä mustalaisia".

   Lainaa

  39. Laikukas kana 11.6.2020 13:42
   Tulos: +37 (67 ääntä)
   Iso Hoo: Käy vaan niin paljon halvemmaksi jättää tasan joka kerta kansallisasuiset ulkopuolelle vaikka millaiset sakot ja syytteet siitä sitten joskus sattuisi tulemaan että useammassa mestassa joissa olen ollut töissä on tyynen rauhallisesti mustalaiskielto vailla poikkeuksia. Onko se rasismia? Vaikea [...]
     Ajatellaan, että kommentoisin täällä, että ajan aina julkisissa pummilla, se kun on sakkojen kanssakin halvempaa kuin lippujen ostaminen. Joku vastaisi että ei se ole reilua, jokuhan ne julkiset maksaa, ja muille käyttäjille tulee sitten kalliimmat hinnat. Vastaisin että eipä kiinnosta vähääkään onko muille reilua, minulle on halvempaa. Varmaankin saisin koko lailla alapeukkuja tällaisesta persmäisyydestä?     No, jotkut eivät ymmärrä pelkästään sanomalla että pitäisi käyttäytyä tavalla joka on muille reilu, ei vain tavalla joka on itselle edullinen. Siksi liputta ajaminen ja etnisen taustan perusteella sorsiminen on täytynyt erikseen kieltää.   (En usko että etnisen taustan perusteella sorsiminen kannattaisi; luulen että rasisti muistaa meluisat varastelevat porukat ja unohtaa ne lukuisat jotka käyttäytyivät ihan hyvin. Meillä on taipumus huomata asiat jotka haluamme huomata. Mutta se kannattaisiko vai ei on epäolennaista joka tapauksessa).

   Lainaa

  40. Hylätty mato 11.6.2020 14:28
   Tulos: +71 (95 ääntä)
   Soinniton kirjohylje: Ei. Jos vaikka jätät mustalaisen palvelematta, niin se on heti rassismia.
   No jos teet sen hänen romanitaustansa takia etkä sen takia, että juuri se kyseinen ihminen on aiemmin aiheuttanut ongelmia, niin olet rassisti.

   Lainaa

  41. Tulos: -34 (140 ääntä)
   Huomaa etteivät nämä manneja puolustelevat ole koskaan olleet mannejen jekkujen kohteena. Voin sanoa että siinä on leikki kaukana.

   Lainaa

  42. Ahdas pöllö 11.6.2020 15:20
   Tulos: +63 (65 ääntä)
   Minäkin mielelläni kuulisin, että mikä ravintola on kyseessä, koska oikeasti haluaisin tukea tätä yrittäjää!

   Lainaa

  43. Tulos: +20 (82 ääntä)
   Se_kopio: Huomaa etteivät nämä manneja puolustelevat ole koskaan olleet mannejen jekkujen kohteena. Voin sanoa että siinä on leikki kaukana.
   Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia vai oletko vain lukenut kaiken Suomen Uutisista tai Kansalainen.fi:stä?

   Lainaa

  44. Himoton lokki 11.6.2020 17:04
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   En mä ainakaan tuosta ravintolasta saanu ikinä huonoa ruokaa, mutta ei tuo rafla kahta vuotta oo auki ollu ku oli yli vuoden kiinni tulipalon vuoksi. Avattiin syksyllä uudestaan.

   Lainaa

  45. Pienennettävä gerbiili 11.6.2020 17:13
   Tulos: +71 (79 ääntä)
   teptepi: Satun asumaan samalla paikkakunnalla, ja pakko heittää sivuhuomautuksena että ko. ravintolasta oikeasti tulee kyllä välillä tilaustuotteiden osalta melkoisia ohilyöntejä. Kalaa en ole koskaan tilannut, mutta hampurilaisateriat ovat välillä erittäin puutteellisia ja pitsoissa reunat palaneita & [...]
   Ja silti tilaat yhä uudelleen ja uudelleen?

   Lainaa

  46. Tulos: +76 (108 ääntä)
   Iso Hoo: Käy vaan niin paljon halvemmaksi jättää tasan joka kerta kansallisasuiset ulkopuolelle vaikka millaiset sakot ja syytteet siitä sitten joskus sattuisi tulemaan että useammassa mestassa joissa olen ollut töissä on tyynen rauhallisesti mustalaiskielto vailla poikkeuksia. Onko se rasismia? Vaikea [...]
   Meillä ei romanit ole aiheuttanut ongelmia koskaan, mutta sen sijaan suurimmalla osalla näpistäjistä on maastokuosia päällä. Pitäisi varmaan käännyttää kaikki maastokuosia käyttävät ovella ihan varmuuden vuoksi.

   Lainaa

  47. Tulos: -17 (45 ääntä)
   Kumma, kun yrittäjä sanoo ettei halua enää Annaa asiakkaaksi, mutta olisi kuitenkin lähettänyt reklamaation jälkeen uuden safkan 🤔

   Lainaa

  48. Tulos: -55 (65 ääntä)
   s#### On kyllä melko tossu, jos on jatkanut tätä leikkiä pitkään. Kukahan tässä puhuu paskaa 🤔

   Lainaa

  49. Tulos: -41 (65 ääntä)
   Ei tuo yrittäjäkään ihan täysillä käy, jos on kaksi vuotta menny jatkuvasti samaan vedätykseen.

   Lainaa

  50. Gordon Rämisi 11.6.2020 19:01
   Tulos: -39 (71 ääntä)
   Vilde: Anna on ollut asiakkaana ~2 vuotta ja tilaa yhä ruokaa paikasta vaikka sieltä tulee "huonoa ruokaa"? Onneksi hänen kusetuksensa tuli julkisuuteen. Anna tuskin kehtaa enää käydä kyseisessä ravintolassa. Ei ole mikään menetys, että yrittäjä menetti hänet. Tälläiset henkilöt eivät ole asiakkaita.
   Myyjä väittää että Anna on ollut asiakas 2 vuotta ja joka kerta tekee näin. Kuka muka toimittaisi tämmöiselle ihmiselle uudestaan ja uudestaan. Ei pysty jutusta päättelemään kumpi valehtelee.

   Lainaa

  51. Ikivihreä kiivi 11.6.2020 19:16
   Tulos: -126 (154 ääntä)
   Peeke: Yrittäjän on pakko olla armelias jos haluaa säilyttää leipäpuunsa. Tekstin perusteella ei ole myöskään kantasuomalainen joka antaa eittämättä heikommat lähtökohdat riitatilanteisiin. Esimerkki myös siitä rasismista mitä meillä täällä Suomessa ei kuulemma ole. 
   Uliuli uli uliuliuli. Te tasa-arvovinkujat olette ihmisjätettä.

   Lainaa

  52. Tulos: +93 (105 ääntä)
   Gordon Rämisi: Myyjä väittää että Anna on ollut asiakas 2 vuotta ja joka kerta tekee näin. Kuka muka toimittaisi tämmöiselle ihmiselle uudestaan ja uudestaan. Ei pysty jutusta päättelemään kumpi valehtelee.
   Nykyään suurin osa ruokatilauksista tehdään Foodoran yms. ulkopuolisten palveluntarjoajien kautta. Näissä tilaus maksetaan yleensä etukäteen. Yrittäjän on pikkuisen hankala sitten jättää toimittamatta jo maksettua tilausta, vaikka kyseisen asiakkaan kanssa olisikin jatkuvasti ongelmia. 

   Lainaa

  53. Tulos: -109 (123 ääntä)
   Pyysin kommenttia poistettavaksi, koska yrittäjän väitteet eivät todellakaan pidä paikkaansa. Tässä kyseessä näköjään kielteinen rasismi. Niinkuin kommenteissani kerroin kyseessä oli ensimmäinen reklamaatio ja asiakkaana olen ollut yli 10 vuotta ja pääosin hyvin tyytyväinen ruokaan. Otin yhteyttä uudelleen yritykseen, miten saisin tietooni minua koskevat asiakastiedot, en tainnut tulla ymmärretyksi. Että hyviä vinkkejä vastaanotetaan...

   Lainaa

  54. Tulos: -73 (89 ääntä)
   ...ja siis kyseinen annos ei ollut yrittäjän itsensä tekemä ja oli kuulemma keskustellut kokin kanssa ja asia siltä osin ok 😟

   Lainaa

  55. Tulos: +123 (129 ääntä)
   Ap: Pyysin kommenttia poistettavaksi, koska yrittäjän väitteet eivät todellakaan pidä paikkaansa. Tässä kyseessä näköjään kielteinen rasismi. Niinkuin kommenteissani kerroin kyseessä oli ensimmäinen reklamaatio ja asiakkaana olen ollut yli 10 vuotta ja pääosin hyvin tyytyväinen ruokaan. Otin yhteyttä [...]
   Olet siis 10 vuotta tilannut kyseisestä paikasta ruokaa ja saanut ilmeisen hyviä annoksia, koska tämä oli ensimmäinen reklamaatio?
   Kuitenkin koit tarpeelliseksi reklamaation sijasta (tai lisäksi?) mustamaalata yrityksen julkisesti yhden ainoan epäonnistuneen toimituksen vuoksi kymmenen vuoden aikana? 
   Saatat olla oikeassa, mutta silti niin väärässä. 

   Lainaa

  56. Taskulämmin norppa 12.6.2020 0:57
   Tulos: +83 (85 ääntä)
   Saaga: Olet siis 10 vuotta tilannut kyseisestä paikasta ruokaa ja saanut ilmeisen hyviä annoksia, koska tämä oli ensimmäinen reklamaatio? Kuitenkin koit tarpeelliseksi reklamaation sijasta (tai lisäksi?) mustamaalata yrityksen julkisesti yhden ainoan epäonnistuneen toimituksen vuoksi kymmenen vuoden aikana?  Saatat olla oikeassa, mutta silti niin väärässä. 
   Kaiken lisäksi aloituksessa oli "ravintola ...jota kovasti kehutaan", mistä tulee mielikuva, että aloittaja on kuullut kehuja paikasta ja päätti sen perusteella nyt itse kokeilla. Mitenkään tuosta ei tulee mieleen, että kirjoittaja on tilannut ruokaa jo kymmenen vuotta, kuten hän nyt väittää. Jokin haiskahtaa ja pahasti.

   Lainaa

  57. Numeroitu satuhahmo 12.6.2020 6:10
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Ilmielävä keiju: "Lievää" kusetuksen makua tosiaan, jos kerran kaks vuotta käy/tilaa samasta paikasta vaikka aina on täysin paskaa palvelua. Keskiverto ihminen jättää sen siihen yhteen tai kahteen kertaan jos tiedetään että laatu on heikko, tai vähintään epätasainen. Ihan sama vaikka saisi hyvityksenä laadukkaan [...]
   Näin. Itse en ravintolassa halua pilata muiden ruokarauhaa, joten annan - aina asiallisen - palautteen myöhemmin ja kerron myös mikä oli hyvin. Jos kaksi kertaa on ruoka huono, kolmatta en enää vain mene. 

   Lainaa

  58. Tulos: -60 (102 ääntä)
   Kasapäin piimä: Niin. Saattaa tulle persulle yllätyksenä, mutta jos kohtelet etnisyyden vuoksi kaltoin niin se tosiaan ON rasismia.
   Valkoihoiselle varkaalle voi antaa bannit, tummaihoiselle varkaalle ei voi antaa, koska rasismi

   Lainaa

  59. Auktorisoitu undulaatti 12.6.2020 7:35
   Tulos: +38 (46 ääntä)
   Ap: Pyysin kommenttia poistettavaksi, koska yrittäjän väitteet eivät todellakaan pidä paikkaansa. Tässä kyseessä näköjään kielteinen rasismi. Niinkuin kommenteissani kerroin kyseessä oli ensimmäinen reklamaatio ja asiakkaana olen ollut yli 10 vuotta ja pääosin hyvin tyytyväinen ruokaan. Otin yhteyttä [...]
   Miten saisit tietoosi sinua koskevat asiakastiedot? Oletko harkinnut aikasi ja energiasi käyttämistä johonkin hyödylliseen?

   Lainaa

  60. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Ap: Pyysin kommenttia poistettavaksi, koska yrittäjän väitteet eivät todellakaan pidä paikkaansa. Tässä kyseessä näköjään kielteinen rasismi. Niinkuin kommenteissani kerroin kyseessä oli ensimmäinen reklamaatio ja asiakkaana olen ollut yli 10 vuotta ja pääosin hyvin tyytyväinen ruokaan. Otin yhteyttä [...]
   Heh, kyllä on tiukkaa yritystä saada kasvonsa pelastettua edes jollain tavalla. :D
   Kolmeen otteeseen vastaavissa paikoissa työskennelleenä (ja yrittäjänä eri alalla) voin todeta että näitä "Annoja" piisaa maailmassa kyllä selityksineen, ja jo vain ilmainen ruoka/muut edut houkuttaa aina. Pitkä pinna yrittäjällä kyllä, itse en jaksaisi hyvitellä niin pitkään etenkin kun selkeä hyväksikäyttö/mustamaalausyritys kyseessä. Aina nämä tuntuu sit myös olevan äärimmäisen pöyristyneitä ja kas kun ei cunnianlouccaus-korttia vedetä pakasta kun turhat reklamaatiot tmv. todistetaan valheiksi. Ei kaikki toki ole niin räikeitä tapauksia mutta oli nyt vähän kärjistetty kun ketuttaa yrittäjien puolesta nämä.
   Ennustan seuraavaksi GDPR-vetoamista ja kuinka asiakkaana on oikeus jne. vaikka Annat kuinka kuvittelisi olevansa asiakkaana Jumalasta seuraavina, ei nyt hyvänen aika mikään ruokapaikka pidä sellaista henkilörekisteriä että pääsisi "tarkastamaan tietonsa" :D Tai no, ei vähänkään toimiva paikka ellei ole jotain automaattista järjestelmää, muuten käytännössä mahdotonta ellei palkkaisi erikseen kirjaajaa.

   Lainaa

  61. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Enpä usko kyseisestä ravintolasta tosiaan tuollaista annosta tulleen ulos. Tuolla puskaradiossa maristaan jatkuvasti milloin mistäkin, varmasti olisi tuostakin ravintolasta jo kuultu jos joku muu olisi paskaa saanut, sen sijaan taitaa olla ollut kaupungin suosituin ties kuinka kauan. Julkaisun ajankohta (viikonloppuna yömyöhään) kielii vähän siitä, että ehkä kännissä tehty avautuminen suurempien korvauksien toivossa...

   Lainaa

  62. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Limetinvihreä rotta: Vaikuttaa eräältä entiseltä asiakkaalta, joka kävi luonani hoidossa, sai hyvää palvelua ja oli aina todella iloinen lähtiessään, kunnes reilun viikon päästä alkoi pommittaa viesteillä, kuinka hänen on päästävä asap hoitoon (vaikka kesken kesälomani) koska edellisellä kerralla en ollut tehnyt hyvää [...]
   Yrittäjä saa valita asiakkaansa. Jos joku asiakas aiheuttaa jatkuvasti harmia, hänelle voi ilmoittaa, ettei ole enää tervetullut.

   Lainaa

  63. Tulos: +39 (39 ääntä)
   Jos sieltä kerran saa niin paskaa ruokaa, niin miksi Anna sitten käy eväänsä tuolta aina uudestaan ja uudestaan?

   Lainaa

  64. Tulos: +25 (65 ääntä)
   Kyllä tääl kommenteissa rasismi kukoistaa, toivon että täällä romaneista/muista vähemmistöistä kitisijät ei ole palvelualalla. Oikeesti hävetkää. Itse oon 10v ollut ravintoloissa töissä ja voin sanoo että kusipäitä löytyy ihan samalla tavalla valtaväestöstä kuin vähemmistöistäkin. Useammin mulla on laskun maksamatta jättänyt ihminen ollu ihan suomalainen ku romani!

   Lainaa

  65. Tulos: +8 (18 ääntä)
   -x-x-: Nykyään suurin osa ruokatilauksista tehdään Foodoran yms. ulkopuolisten palveluntarjoajien kautta. Näissä tilaus maksetaan yleensä etukäteen. Yrittäjän on pikkuisen hankala sitten jättää toimittamatta jo maksettua tilausta, vaikka kyseisen asiakkaan kanssa olisikin jatkuvasti ongelmia. 
   Perusteettomasti vaaditun uuden annoksen voisi jättää toimittamatta.

   Lainaa

  66. Säikeetön greippi 12.6.2020 18:32
   Tulos: -2 (50 ääntä)
   Oupp: Kyllä tääl kommenteissa rasismi kukoistaa, toivon että täällä romaneista/muista vähemmistöistä kitisijät ei ole palvelualalla. Oikeesti hävetkää. Itse oon 10v ollut ravintoloissa töissä ja voin sanoo että kusipäitä löytyy ihan samalla tavalla valtaväestöstä kuin vähemmistöistäkin. Useammin mulla on [...]
   Eiköhän ne ole näitä työttömiä pummeja, eli PerSuja. Siis näitä joiden mielestä naisen "ei" tarkoittaa "kyllä".

   Lainaa

  67. Tulos: +26 (30 ääntä)
   teptepi: Satun asumaan samalla paikkakunnalla, ja pakko heittää sivuhuomautuksena että ko. ravintolasta oikeasti tulee kyllä välillä tilaustuotteiden osalta melkoisia ohilyöntejä. Kalaa en ole koskaan tilannut, mutta hampurilaisateriat ovat välillä erittäin puutteellisia ja pitsoissa reunat palaneita & [...]
   Anna?

   Lainaa

  68. Sumea maahinen 12.6.2020 21:43
   Tulos: -33 (79 ääntä)
   Säikeetön greippi: Eiköhän ne ole näitä työttömiä pummeja, eli PerSuja. Siis näitä joiden mielestä naisen "ei" tarkoittaa "kyllä".
   Työttömät pummit kylläkin ovat vasemmistoanarkisteja, näitä eläviä oksennuksia joiden mielestä on vain oikeuksia ilman velvollisuuksia.

   Lainaa

  69. Osittainen ratkaisu 13.6.2020 7:07
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Kähärä puhveli: Täähän on helppo juttu, yrittäjä pyytää tuotteen saadessaan asiakasta tarkastamaan tuotteen, ja ottaa asiakkaalta kuittauksen hyväksytystä tuotteesta. Vähän vaikea on asiakkaan sen jälkeen yrittää reklamoida huonosta tuotteesta. Asiakkaalle voi sanoa, että kuittaus otetaan nykyään kaikilta [...]
   Voihan siinä annoksessa olla silti moittimista, vaikka se näyttää hyvältä.

   Lainaa

  70. Putipuhdas hirmulisko 13.6.2020 11:26
   Tulos: +2 (38 ääntä)
   Oupp: Kyllä tääl kommenteissa rasismi kukoistaa, toivon että täällä romaneista/muista vähemmistöistä kitisijät ei ole palvelualalla. Oikeesti hävetkää. Itse oon 10v ollut ravintoloissa töissä ja voin sanoo että kusipäitä löytyy ihan samalla tavalla valtaväestöstä kuin vähemmistöistäkin. Useammin mulla on [...]
   Ei persut ole palvelualalla töissä kun eivät ole töissä ollenkaan. Asiakkaanakin vain kun kelan potti on tullut tilille. Tilan- ja hapen hukkaa joka tapauksessa.

   Lainaa

  71. Tulos: +7 (43 ääntä)
   Sumea maahinen: Työttömät pummit kylläkin ovat vasemmistoanarkisteja, näitä eläviä oksennuksia joiden mielestä on vain oikeuksia ilman velvollisuuksia.
   Tämä edelleen todistaa sen että persujen argumentaatiotaidon huipentuma on "Se joka toista haukkuu on itse se!"

   Lainaa

  72. Loitto kilpikonna 13.6.2020 16:16
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Luin koko ketjun ravintolan nimen toivossa, ja petyin.

   Lainaa

  73. Sotaisa raataja 13.6.2020 16:48
   Tulos: +4 (32 ääntä)
   foo: Tämä edelleen todistaa sen että persujen argumentaatiotaidon huipentuma on "Se joka toista haukkuu on itse se!"
   Ihan rehellisesti ajateltuna: mitä muuta voisi odottaa?

   Lainaa

  74. Tulos: -2 (22 ääntä)
   Neljän+tuulen:
   Vaihtoehtoisesti voisi tietenkin ottaa takahuoneeseen kuvat kaikista porttikiellon saaneista, mutta kaipa käytännön syistä uusille työntekijöille sanotaan suoraan, että "varo sitten niitä mustalaisia".
   Eli siis syrjimisen sijasta suosittelet laittoman henkilörekisterin ylläpitämistä?

   Lainaa

  75. Veli-Pekka Kultanen 13.6.2020 17:46
   Tulos: -5 (41 ääntä)
   Soinniton kirjohylje: Ei. Jos vaikka jätät mustalaisen palvelematta, niin se on heti rassismia.
   Tämä on totta, valitettavasti.

   Lainaa

  76. Höveli sotilas 13.6.2020 23:41
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Kertokaa nyt joku tämän ravintolan nimi

   Lainaa

  77. Kultivoitunut puhveli 14.6.2020 0:34
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Starbar: Tuntuu ihan älyttömän pahalta tuon yrittäjän puolesta.
   Minusta tuntu pahalta Annan läheisten puolesta, jos heitä on.

   Lainaa

  78. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Onpa symppis ravintoloitsija

   Lainaa

  79. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Mikä saa ihmisen tekemään tämmöistä? Junankavita mikä tyyppi. Törkeää. Onneksi yrittäjä tuli puolustamaan itseään.

   Lainaa

  80. Vetelä näätä 15.6.2020 6:37
   Tulos: -21 (23 ääntä)
   Onko jengi oikeasti näin lukutaidottomia? Tuohan yrittäjä kertoo ravintolan nimen kommenteissaan

   Lainaa

  81. Tulos: -28 (32 ääntä)
   Kultivoitunut puhveli: Minusta tuntu pahalta Annan läheisten puolesta, jos heitä on.
   Annan lapset olivat paikalla kun boksin avasin, olivat kyllä pahoillaan jos se sinua yhtään lohduttaa.

   Lainaa

  82. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Ap: Annan lapset olivat paikalla kun boksin avasin, olivat kyllä pahoillaan jos se sinua yhtään lohduttaa.
   Eli Annan lapsetkin oppii huijaamaan ja valehtelmaan ihan pienestä pitäen. Anna antaa hyvät eväät lastensa elämään.

   Lainaa

  83. Suojaton noita 15.6.2020 13:35
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Kuningatar: Suomen Karenit taas vauhdissa. Vastenmielistä käytöstä jos oikeasti pitää paikkansa. Eikö ihmisillä oo mitään parempaa tekemistä kuin koittaa tuhota toisen elanto?
   Suomessa ei pahemmin arvosteta pienyrittäjiä, siinä syyt. On tullut hyvin läheltä nähtyä.

   Lainaa

  84. Jalostettu manaatti 15.6.2020 13:37
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Sotaisa raataja: Ihan rehellisesti ajateltuna: mitä muuta voisi odottaa?
   Mitä itse teet? Onko yleistäminen fiksu piirre ihmisessä? Sitähän minäkin.

   Lainaa

  85. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Vetelä näätä: Onko jengi oikeasti näin lukutaidottomia? Tuohan yrittäjä kertoo ravintolan nimen kommenteissaan
   Missä siellä muka?

   Lainaa

  86. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Ymmärrettävä vesinokkaeläin: Kyseisen paikkakunnan asukkaana ja usein ko. raflassa syöneenä, on pakko sanoa, että sieltä saa koko kaupungin parhaat safkat! Töykeää käytöstä tältä naikkoselta.
   Töykeä tarkoittaa jotain ihan muuta kuin mitä tässä on tapahtunut.

   Lainaa

  87. Yönmusta paimen 16.6.2020 8:39
   Tulos: -18 (28 ääntä)
   Tötterö: Meillä ei romanit ole aiheuttanut ongelmia koskaan, mutta sen sijaan suurimmalla osalla näpistäjistä on maastokuosia päällä. Pitäisi varmaan käännyttää kaikki maastokuosia käyttävät ovella ihan varmuuden vuoksi.
   Metsästyksen harrastajat massoina aiheuttaa ongelmia? Aika vaikea uskoa. Tyypillisesti ovat aika mukavaa väkeä.

   Lainaa

  88. Tulos: +12 (24 ääntä)
   Jos joku voisi kertoa, mikä ravintola kyseessä, haluaisin ostaa vaikka 5-10 lahjakorttia ko. ravintolaan ja antaa paikallisille vähävaraisille lapsiperheille nuo. Tai jollekin muulle, jolla on tiukkaa. Enempää en itsekään pysty vielä auttamaan, mutta ehkä joskus isommallakin kädellä. Jos ei halua julkisesti kirjoittaa paikkakuntaa ja raflaa, voi laittaa: laura@woodlandconsulting.fi

   Lainaa

  89. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Näköjään ei pystykään jakamaan tuota säpoa. No laura (at) woodlandconsulting.fi

   Lainaa

  90. Tulos: -16 (24 ääntä)
   Jännästi tääl ei kommenteissa juuri epäillä tuota yrittäjän sanaa. Jankataan et miks ois ollu asiakas 2v jos saa kerta paskaa ruokaa mut tämähän on vain yrittäjän väittämä. En jaksa uskoa et mikään firma ois katellu tommosta asiakasta 2 vuotta.

   Lainaa

  91. ravintolatyöntekijä 17.6.2020 15:17
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Jos firma sattuu kommentteja lukemaan, niin suosittelen kuvaamaan semmoisten tyyppien ruuat ennen antamista, ketkä toistuvasti hakee hyvityksiä.

   Lainaa

  92. Tulos: +5 (5 ääntä)
   jukkapalmu: No ei kyllä petos ole se nimike millä tota lähdettäis puimaan. Vahingonteko ennemmin.
   No eikun petos - lievä sellainen. Jos tuota nettikirjoittelupuolta lähtis ruotimaan, niin sitten kunnianloukkaus. Vahingontekoa tuosta ei tule ei niin millään...

   Lainaa

  93. Kummikäki 18.6.2020 1:44
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Laura: Jos joku voisi kertoa, mikä ravintola kyseessä, haluaisin ostaa vaikka 5-10 lahjakorttia ko. ravintolaan ja antaa paikallisille vähävaraisille lapsiperheille nuo. Tai jollekin muulle, jolla on tiukkaa. Enempää en itsekään pysty vielä auttamaan, mutta ehkä joskus isommallakin kädellä. Jos ei halua [...]
   Pahoin pelkään, että saatat saada sähköpostiisi ison liudan lahjakorttipyyntöjä.

   Lainaa

  94. Kloorattu hirmulisko 18.6.2020 1:50
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Kusetus haisee 10 kilsan päähän: Vittu mikä ämmä. Yrittäjä on aivan liian armelias kun ei oo tehny rikosilmotusta. Menee niin petoksen puolelle.
   Tostahan sais näppärästi kunnianloukkaus- JA petossyytteen.

   Lainaa

  95. Kloorattu hirmulisko 18.6.2020 1:52
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   teptepi: Satun asumaan samalla paikkakunnalla, ja pakko heittää sivuhuomautuksena että ko. ravintolasta oikeasti tulee kyllä välillä tilaustuotteiden osalta melkoisia ohilyöntejä. Kalaa en ole koskaan tilannut, mutta hampurilaisateriat ovat välillä erittäin puutteellisia ja pitsoissa reunat palaneita & [...]
   No moi Anna! Sori mutta ei mene läpi. 

   Lainaa

  96. Kloorattu hirmulisko 18.6.2020 2:00
   Tulos: +8 (20 ääntä)
   Ikivihreä kiivi: Uliuli uli uliuliuli. Te tasa-arvovinkujat olette ihmisjätettä.
   Ei, kyllä te rasistit olette sitä. 

   Lainaa

  97. Tulos: 0 (8 ääntä)
   foo: Jos mustalainen alkaa öykkäröimään ravintolassasi ja särkee ja sotkee paikkoja, hänen ulosheittämisensä ei ole rasismia. Rasismia on sanoa jo etukäteen ovella "Tännehän eivät mustalaiset tule!"
   Siksi kannattaakin sanoa vaan että ”Herroilla taitaa olla vähän liikaa pohjia” ja jos alkavat möykkäämään niin pahoittelee erehdystään mutta huomauttaa että ”Ikävä kyllä ei noin aggressiivisesti käyttäytyvää kaveria voida ottaa sisään, tervetuloa joku toinen päivä kun ollaan rauhallisempia!”

   Lainaa

  98. Sumea maahinen 18.6.2020 23:39
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Kloorattu hirmulisko: Ei, kyllä te rasistit olette sitä. 
   Emmepäs ole. Olemme kaikin tavoin teitä parempaa väkeä. Miltä tuntuu olla hylätty surkimus, elämän ohituskaistan viereen hyytynyt tihrusilmäinen vinkurotta?

   Lainaa

  99. Hyödytön koira 20.6.2020 2:51
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Ap: Annan lapset olivat paikalla kun boksin avasin, olivat kyllä pahoillaan jos se sinua yhtään lohduttaa.
   Tilasit ruokaa vain itsellesi ja lapset katsoivat vierestä? Ilmankos heitä harmitti. Joko olet paska äiti tai et äiti ollenkaan. Veikkaan jälkimmäistä.
   Ps. Toi gdpr:ään vetoaminen on jo epätoivoista.

   Lainaa

  100. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Laura: Näköjään ei pystykään jakamaan tuota säpoa. No
   Minä jo ihmettelin mitä Ruotsin turvallisuuspoliisilla on tämän kanssa tekemistä.

   Lainaa

  101. Rällärällä 20.11.2020 14:46
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   foo: Tuolla logiikalla jos sinulta amputoidaan käsivarsi ja sen jälkeen siität lapsen, lapsi syntyy ilman toista käsivartta.
   Nyt vastauksen meni pointti ohi niin että humina vaan kuuluu korvan juuresta kun se mennä viuhahti vauhdilla sinne jonnekin minne foo:n logiikka ei yllä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: annos, asiakaspalaute, asiakaspalvelu, huijaus, korvaus, kuva, palaute, ravintola, reklamaatio, ruoka, valitus