Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 284

Varoitus ravintolan asiakkaille!
Suurenna näkymä
Kuvakooste, osa 284

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 84 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +453 (521 ääntä)
   Ei 2min matkan aikana tietenkään voi tapahtua mitään!

   Lainaa

  2. Tulos: +510 (556 ääntä)
   Mieluummin kuolen kuin teen kaksi matkaa.

   Lainaa

  3. Ankara kameli 30.6.2020 0:45
   Tulos: +485 (543 ääntä)
   Itsekin ajan 300km matkan aina kahden minuutin jaksoissa turvallisuuden takia. Näin vältän jokaisen mahdollisen onnettomuustilanteen. Lisäksi ajan ylinopeutta enkä käytä vilkkua, mutta kahden minuutin pyrähdyksillä se ei onneksi haittaa.

   Lainaa

  4. Tulos: +292 (348 ääntä)
   Ihmiset on sitten tyhmiä. Mikäköhän mahtaa olla se minuutti- tai matkaraja, jonka jälkeen alkaa vasta tapahtumaan. Samalla logiikalla jotkut päättävät kuljettaa lapsen ilman turvaistuinta, "kun on niin lyhyt matka". Tällaisilta nuijilta kortti ja auto pois, vähän veikkaan ettei muutenkaan järki liikenteessä toimi.

   Lainaa

  5. Ajovaloton nektariini 30.6.2020 0:58
   Tulos: +327 (353 ääntä)
   Positiivisena puolena tuossa tilanteessa Sari vaarantaa vain itsensä -ainakin toivottavasti hän ei ota autoonsa ketään muuta ihmistä. Tulee mieleen teiniaikojen kaveri, joka veti herneet nenäänsä, kun automaattisena reaktiona vedin turvavyön kiinni aina, kun istuin autoon. Tarkoitti hänen horjuvalle egolleen ilmeisesti sitä, etten luota hänen ajokykyynsä. Ja koska ei kylällä yleensä oo kyttiä stalkkaamassa. Poliisia vartenhan sitä turvavyötä pidetäänkin.

   Lainaa

  6. Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut 30.6.2020 1:12
   Tulos: +70 (164 ääntä)
   Olin Sarin puolella,kunnes sanoi poistuneensa liikenneympyrästä käyttämättä vilkkua. VITUN KYRPÄ!!!

   Lainaa

  7. Tulos: -81 (221 ääntä)
   Multa meni nyt ihan ohi tää juttu? Mistä siellä nyt stressataan? Multasäkit pelkääjän paikalla? Porukka kuljettaa paljon vaarallisempaakin kamaa etupenkillä.

   Lainaa

  8. Tulos: +187 (247 ääntä)
   Pirjo: Multa meni nyt ihan ohi tää juttu? Mistä siellä nyt stressataan? Multasäkit pelkääjän paikalla? Porukka kuljettaa paljon vaarallisempaakin kamaa etupenkillä.
   4 säkkiä pelkääjän paikalla ja 16 takatilassa. Tuossa ylittynee jo auton kantavuuskin, puhumattakaan siitä, että äkkipysäyksessä kuski saa niskaansa muutaman elefantin verran massaa.

   Lainaa

  9. Perspillu ja hyvät vitut 30.6.2020 1:28
   Tulos: +314 (328 ääntä)
   Sari haluaa mullan alle monella tapaa

   Lainaa

  10. Vilkas stalkkeri 30.6.2020 1:49
   Tulos: -194 (330 ääntä)
   Jorma: 4 säkkiä pelkääjän paikalla ja 16 takatilassa. Tuossa ylittynee jo auton kantavuuskin, puhumattakaan siitä, että äkkipysäyksessä kuski saa niskaansa muutaman elefantin verran massaa.
   4 säkkiä pelkääjän paikalla. Multasäkit kuitenkin kohtuu pehmeitä, joten aiheuttaa ehkä mustelmia. Jos tulee niin iso osuma sivusta, että multasäkit aiheuttaa jotain vakavampaa, niin ilman multasäkkejä ensihoitajat varmaankin  kaivaisivat esiin ruumissäkkiä. 
   16 säkkiä takatilassa. Mitä tuollainen nyt painaa, 15-20kg? Äkkipysäys taajamassa tai edes 100km/h ei tuota tarpeeksi voimaa ollaakseen vaarallinen. Tietysti silloin kannattaa olla huolissaan, jos on onnistunut pakkaamaan kaikki 16 säkkiä maitotölkin kokoiselle alueelle, poistanut sekä taka- että etupenkit ja ajotuolina käyttää keittiön jakkaraa. Muuten nuo säkit ei kyllä nykyautoissa edes riko takapenkkejä saati etupenkkejä.
   Näin ohimennen huomioiden.
   Nimikone on siisti keksintö

   Lainaa

  11. Vilkas stalkkeri 30.6.2020 1:51
   Tulos: +71 (99 ääntä)
   Vilkas stalkkeri: 4 säkkiä pelkääjän paikalla. Multasäkit kuitenkin kohtuu pehmeitä, joten aiheuttaa ehkä mustelmia. Jos tulee niin iso osuma sivusta, että multasäkit aiheuttaa jotain vakavampaa, niin ilman multasäkkejä ensihoitajat varmaankin  kaivaisivat esiin ruumissäkkiä.  16 säkkiä takatilassa. Mitä tuollainen [...]
   Siis 15-20kg per säkki. Tyyliin 240-320kg koko kasa.

   Lainaa

  12. Holtiton marja 30.6.2020 2:07
   Tulos: +46 (64 ääntä)
   Jorma: 4 säkkiä pelkääjän paikalla ja 16 takatilassa. Tuossa ylittynee jo auton kantavuuskin, puhumattakaan siitä, että äkkipysäyksessä kuski saa niskaansa muutaman elefantin verran massaa.
   Se on kyllä siinä ja siinä ylittyykö kantavuus. En tiedä mikä on kyseinen ajoneuvo, mutta vaikuttaa pikku purkilta, kuten esim. fiesta. Fiestalla pystyy kuskaamaan laillisesti rapeat 500kg tavaraa. Parikymmentä 20kg multasäkkiä on sen 400kg, tankkiin ei taida paljoa yli 50kg polttoainetta mahtua. Kuskin painohan tästä ei selviä, mutta ei se maksimikantavuus nyt ihan kauheasti ylity. Kantavuus on kuitenkin laskennallinen arvo, mihin on lisätty "varmuuskerroin". Kyllähän fiestakin 2000 kiloisena kulkee hyvän tovin ilman ongelmia.

   Lainaa

  13. Johan Pompas 30.6.2020 5:03
   Tulos: +54 (66 ääntä)
   Ja vielä jaksatte jauhaa.

   Lainaa

  14. Roosa pupu 30.6.2020 5:11
   Tulos: -49 (137 ääntä)
   Pirjo: Multa meni nyt ihan ohi tää juttu? Mistä siellä nyt stressataan? Multasäkit pelkääjän paikalla? Porukka kuljettaa paljon vaarallisempaakin kamaa etupenkillä.
   Voin sanoa kyllä ihan samaa. Jos olisivat lekaharkkoja, niin ymmärtäisin kyllä. Tuossa tapauksessa suurin turvallisuusriski on se, ettei näe kunnolla ulos toisesta ikkunasta. Turvatyynyt aiheuttaa pahemmat vammat kuin nuo multasäkit.

   Lainaa

  15. Mauno 6isto 30.6.2020 5:35
   Tulos: +92 (122 ääntä)
   Tanezki: Ei 2min matkan aikana tietenkään voi tapahtua mitään!
   Sari ei tiedäkään, että useimmat kolarit tapahtuvat noin kahden kilometrin etäisyydellä kotoa, kun mennään vähän automaattiohjauksella jo.
   Evoluutiotahan tuo vain, jos 20 x 60 litraa eli 1,2 m³ multaa työntyy niskaan jarruttaessa. Elävältähautaus

   Lainaa

  16. Kämänen pussieläin 30.6.2020 6:33
   Tulos: +104 (140 ääntä)
   Ihan kuin sari olisi ylpeä siitä että on ymmärrykseltään vajavainen 🤔

   Lainaa

  17. Numeroitu satuhahmo 30.6.2020 6:43
   Tulos: +75 (87 ääntä)
   Minulla on omakohtaista kokemusta. Vanhemmillani oli kioski ja autoin vanhempiani tavaroiden kuljettamisessa. Kisokin ja kodin välillä oli matkaa täsmälleen 900 metriä. Siihen aikaan ei vielä ollut takapenkillä turvavyöpakkoa. Olin vienyt tavaraa tukusta kioskiin ja koska kaikki sinne ei kerralla mahtuneet vein osan kotiin, missä oli paremmin varastotilaa. Jouduin tekemään äkkijarrutuksen 40 km/h vauhdissa, eikä vauhti varmaan ollut edes sitä kun olin jo lähestymässä risteystä, mistä meile käännyttiin. Edessäni kaatui känninen pyöräilijä suoraan auton eteen ja jouduin äkkijarruttamaan. Pyöräilijään en osunut, mutta tavarat, paljolti sellaisia laatikoita missä oli suklaapatukoita, karkkpusseja jne. lensivät sikin sokin ja oli tuuria, etten saanut mitään niskaani. Tässä tapauksessa pienellä paikkakunnalla ei ollut siinä pyörätietä, nykyään ko. kohdassa on. Pelkällä tuurilla kaikki selvisivät ilman vaurioita, lukuunottamatta sitä, että pieni osa tavaroista meni kirjanpidossa omaan ottoon tai tarjoukseen epäkurranttina, koska kolhiintui myyntikelvottomaksi. No nyt tiedän, että tämä tuuri johtui vain siitä, että kyseessä oli taajama-alue ja lyhyt matka. Olisin varmaan voinut ajaa ylinopeuttakin, kun taajamassa ei satu mitään. Varmaan ei olisi mitään sattunut sitten silloinkaan.

   Lainaa

  18. Numeroitu satuhahmo 30.6.2020 6:55
   Tulos: +5 (39 ääntä)
   Jostan syystä viestini siitä, kuinka itsellä lensi tavarat sikin sokin kun äkkijarrutin kaatuneen pyöräilijän takia, poistettiin. Matka oli 900 metriä taajamassa. Tuuria oli, ettei kukaan loukkaantunut eikä auto vauroitunut. Olen nähnyt älyttömiä kuljetuksia vaikka kuinka, paljon ajaneena, ja 99 % ei satu mitään, koska on hyvä tuuri.

   Lainaa

  19. aamu-uninen 30.6.2020 7:12
   Tulos: -69 (171 ääntä)
   Herran jestas näitä kommentteja. Voisi kuvitella, ettei kukaan ole muuttanut ikinä ilman muuttopalvelua ja kuorma-autoa. Kenen persausta se oikeesti liikuttaa, onko tyypillä tavaraa kyydissä vai ei? Sitä varten se auto on, että sillä liikutaan ja kuljetettaan asioita....

   Lainaa

  20. Pelokas haisunäätä 30.6.2020 7:38
   Tulos: +96 (118 ääntä)
   aamu-uninen: Herran jestas näitä kommentteja. Voisi kuvitella, ettei kukaan ole muuttanut ikinä ilman muuttopalvelua ja kuorma-autoa. Kenen persausta se oikeesti liikuttaa, onko tyypillä tavaraa kyydissä vai ei? Sitä varten se auto on, että sillä liikutaan ja kuljetettaan asioita....
   Ei minun persausta liikuta. Luonnon valinta korjaa kyllä tyhmemmät pois kuleksimasta. Se liikuttaa, jos vaarannetaan muita, esim. lapsia, omalla tyhmyydellä.

   Lainaa

  21. Jännittävä luovuttaja 30.6.2020 7:45
   Tulos: +20 (62 ääntä)
   No siis, vauhtiahan saisi olla jo kolaritilanteessakin jo jonkin verran, että nuo multasäkit lähtisi yhtään mihinkään. Ei se silti ole kovin fiksua ladata autoa täyteen multasäkeillä, koska se kolaritilannekaan ei yleensä ole aiheutettu tahallaan ja hyvin usein se voi olla täysin muuten omista toimista riippumaton. Huonolla tuurilla joku voisi ajaa oikealta päin ovea, jolloin nuo pelkääjän paikalla olevat multasäkit voisi mennä kuskin päälle ja hankaloittaa pelastusta autosta.

   Lainaa

  22. Tulos: +116 (124 ääntä)
   Vilkas stalkkeri: Siis 15-20kg per säkki. Tyyliin 240-320kg koko kasa.
   Näyttää nuo multapussit painavan 22kg/kpl (kaikkee sitä tuleekin googlattua). 440kg  siis olis se 20 säkkiä, sitomatta. Etupenkillä 88 kiloa, liukuu muuten melko helposti toisen säkin muovipintaa pitkin, saa hyvät vauhdit esim. sivutörmäyksessä. 22kg paikallaan olevaa painoa muuttuu esim. 40km/h nopeudessa rapiat 220 kiloksi. Sivutörmäyksessä, jossa säkit varmimmin liukuisivat nimenomaan kuskin päälle, toki nopeudet yleensä pienempiä, mutta puoletkin tuosta riittänee kuolettavan vamman aiheuttamiseen.
   Puhumattakaan siitä, miten kiva ensihoidon on kaivaa pienempiäkin vammoja saanut uhri multakasan alta ja miten helppoa ensiavun ammattilaisille on sitä multaa putsailla vaikkapa avomurtumista.

   Lainaa

  23. Pehmokoala 30.6.2020 8:16
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Holtiton marja: Se on kyllä siinä ja siinä ylittyykö kantavuus. En tiedä mikä on kyseinen ajoneuvo, mutta vaikuttaa pikku purkilta, kuten esim. fiesta. Fiestalla pystyy kuskaamaan laillisesti rapeat 500kg tavaraa. Parikymmentä 20kg multasäkkiä on sen 400kg, tankkiin ei taida paljoa yli 50kg polttoainetta mahtua. [...]
   puhaltimen suulakkeiden ja keskikonsolin näytön perusteella Mersu 2010-luvun alkupuolelta, ehkä A-sarjaa

   Lainaa

  24. Vihanta soturi 30.6.2020 9:29
   Tulos: +100 (104 ääntä)
   Jännittävä luovuttaja: No siis, vauhtiahan saisi olla jo kolaritilanteessakin jo jonkin verran, että nuo multasäkit lähtisi yhtään mihinkään. Ei se silti ole kovin fiksua ladata autoa täyteen multasäkeillä, koska se kolaritilannekaan ei yleensä ole aiheutettu tahallaan ja hyvin usein se voi olla täysin muuten omista [...]
   Mietippä ja muutkin miettikää uudestaan. Jos ajaa vaikka vain 40 km/h johonkin, josta seuraa äkkipysähdys (seinä, toinen auto), niin ne säkit lähtee kiinnittämättömänä alkunopeudella 40 km/h. Se parinkymmenen kilon säkki tuossa nopeudessa tekee isoa tuhoa. 

   Lainaa

  25. Tulos: +45 (55 ääntä)
   aamu-uninen: Herran jestas näitä kommentteja. Voisi kuvitella, ettei kukaan ole muuttanut ikinä ilman muuttopalvelua ja kuorma-autoa. Kenen persausta se oikeesti liikuttaa, onko tyypillä tavaraa kyydissä vai ei? Sitä varten se auto on, että sillä liikutaan ja kuljetettaan asioita....
   Kannattais aamu-unisen jatkossa herätä kunnolla ja kirjoitella sitten vasta.
   Vois ulosantikin järkevöityä.
   Ehkä.

   Lainaa

  26. Murmurmurmeli 30.6.2020 10:10
   Tulos: +69 (71 ääntä)
   Joku tuolla mainitsi, että 4 säkkiä etupenkillä ja 16 takakontissa. Ei taida ihan 16 sinne takakonttiin sopia, varmaan osa ollut takapenkilläkin. Että rutkasti vieläkin vaarallisempaa.

   Lainaa

  27. Tulos: +127 (135 ääntä)
   Mitä höyheniä te sen mullan oikein luulette olevan? Tuommoinen säkki on just sen 20 kiloa kivikovaksi pakattua maata, kyllä se ennemmin niskan murtaa kuin pehmentää yhtään mitään. :D

   Lainaa

  28. Sutki viinirypäle 30.6.2020 10:24
   Tulos: -77 (87 ääntä)
   Murmurmurmeli: Joku tuolla mainitsi, että 4 säkkiä etupenkillä ja 16 takakontissa. Ei taida ihan 16 sinne takakonttiin sopia, varmaan osa ollut takapenkilläkin. Että rutkasti vieläkin vaarallisempaa.
   Eiköhän ne penkit oo pantu nurin ja näin koko takatila on yhtä takakonttia. Mahtuu paremmin ja enemmän. Miten se, että osa on kontissa ja osa takapenkillä tekisi tuosta yhtään vaarallisempaa? Pakko näköjään päästä jotain pätemään ihan vaan pätemisen ilosta ja taas tuli hyvä mieli miten paljon parempi ihminen on tajuamatta olevansa väärässä. 

   Lainaa

  29. Ponne Jarkka 30.6.2020 10:46
   Tulos: -86 (130 ääntä)
   Tsiisus mitä kukkahattutyyppejä täällä(kin). Kahden minuutin matka taajamassa on tyyliin 1 km. Kylläpä nyt vaaransi hirveästi itseään (tai muita). Tuo on ihan lähes peruskauraa lastata multasäkkejä niin paljon kuin mahtuu. Tämä kommenttiosio kuuluisi Feissarimokiin.

   Lainaa

  30. Piikkisuora poro 30.6.2020 10:48
   Tulos: -43 (55 ääntä)
   Jorma: 4 säkkiä pelkääjän paikalla ja 16 takatilassa. Tuossa ylittynee jo auton kantavuuskin, puhumattakaan siitä, että äkkipysäyksessä kuski saa niskaansa muutaman elefantin verran massaa.
   Jo on surkea kantavuus jos ei 20 säkkiä kestä. Etupenkin säkit saa turvavyöllä kiinni, ja suurempi riski on jäädä rekan alle kuin multasäkit selkään.

   Lainaa

  31. Lannistumaton kirahvi 30.6.2020 10:56
   Tulos: -8 (22 ääntä)
   Sitten kun jouset paukahtaa poikki ensimmäisen minuutin jälkeen niin voi ajatella toisin...

   Lainaa

  32. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Holtiton marja: Se on kyllä siinä ja siinä ylittyykö kantavuus. En tiedä mikä on kyseinen ajoneuvo, mutta vaikuttaa pikku purkilta, kuten esim. fiesta. Fiestalla pystyy kuskaamaan laillisesti rapeat 500kg tavaraa. Parikymmentä 20kg multasäkkiä on sen 400kg, tankkiin ei taida paljoa yli 50kg polttoainetta mahtua. [...]
   Auton omamassaan lasketaan bensatankki täytettynä 90% tilavuudesta sekä laskennallinen 75kg kuljettaja, työkalut,vararengas, öljyt ja muut nesteet. Eli rekisteriotteeseen merkattu 500kg  kantavuus on kaikki puhtaasti sen päälle. Jo se että auton on rekisteröity viidelle edellyttää lähes 500kg kantavuutta joten 400kg multasäkkejä pitäis kyllä mennä laillisesti autoon kuin autoon kantavuuden puolesta poislukien tietyt japanintuonnit.

   Lainaa

  33. Vihreä avokado 30.6.2020 11:08
   Tulos: +81 (83 ääntä)
   Tässä ei voi kuin toivoa Sarille ”kevyet mullat”.

   Lainaa

  34. Tulos: +104 (104 ääntä)
   Sutki viinirypäle: Eiköhän ne penkit oo pantu nurin ja näin koko takatila on yhtä takakonttia. Mahtuu paremmin ja enemmän. Miten se, että osa on kontissa ja osa takapenkillä tekisi tuosta yhtään vaarallisempaa? Pakko näköjään päästä jotain pätemään ihan vaan pätemisen ilosta ja taas tuli hyvä mieli miten paljon parempi ihminen on tajuamatta olevansa väärässä. 
   Sen verran muuttaa, että takakontissa ollessa siinä on takapenkit välissä hidastamassa säkkejä. Kun takapenkit on matalana, sitomaton lasti syöksyy törmäyksessä suoraan kuljettajan niskaan. On siinä siis melkoinen ero.

   Lainaa

  35. Tulos: +31 (51 ääntä)
   Pirjo: Multa meni nyt ihan ohi tää juttu? Mistä siellä nyt stressataan? Multasäkit pelkääjän paikalla? Porukka kuljettaa paljon vaarallisempaakin kamaa etupenkillä.
   Tiiätkö mitä.. Jotkut porukat ampuu ohjuksia naapurikaupunkiin. Sinun logiikalla on siis ihan ok vaarantaa oma ja muiden henki liikenteessä tai missä hyvänsä, kunhan ei tee sitä pahemmin kuin edellä mainitut ohjukset.

   Lainaa

  36. Myllöttävä äärä 30.6.2020 12:35
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Pehmokoala: puhaltimen suulakkeiden ja keskikonsolin näytön perusteella Mersu 2010-luvun alkupuolelta, ehkä A-sarjaa
   Peukkua autontunnistajalle! Nyt kun katsoin uudestaan, niin lukeehan tuossa kynnyksessäkin "Mercedes-Benz". Malli jäisi kyllä itseltäni tunnistamatta.

   Lainaa

  37. Reilu ihminen 30.6.2020 12:35
   Tulos: -36 (50 ääntä)
   Hankkikaa elämä

   Lainaa

  38. Mälsä maksamato 30.6.2020 13:48
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Tinka: Ihmiset on sitten tyhmiä. Mikäköhän mahtaa olla se minuutti- tai matkaraja, jonka jälkeen alkaa vasta tapahtumaan. Samalla logiikalla jotkut päättävät kuljettaa lapsen ilman turvaistuinta, "kun on niin lyhyt matka". Tällaisilta nuijilta kortti ja auto pois, vähän veikkaan ettei muutenkaan järki liikenteessä toimi.
   Niinpä. Itse vuosia sitten olin vasta ostanut itselleni ensimmäisen oman auton ja olin tohkeissaan ja pienessä jännityksessä lähdössä käyttämään sitä katsastuksessa. 
   En päässyt työpaikan parkkipaikkaa pidemmälle kun ajoin jo kolarin 10 km/h vauhdissa. Kerkesin nähdä kyllä ihan viimetipassa auton oikealla ja pysähtyä ennenkuin osui, mutta mulla meni jotenkin pasmat sekasin ja löysäsin jarrun, joten autoni valui toisen keulaan. 
   Minulta meni autosta lamppu rikki ja vastapuolen uutta vuosimallia olevaan autoon tuli naarmuja. 
   Kyllä sapetti ja hävetti.

   Lainaa

  39. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Tuollainen määrä multasäkkejähän menisi varmaankin kokonaan henkilöauton takapaksiin - ainakin takapenkki kipattuna - ja voisi sitten siellä kiinnittää ne kuormansidontaliinoilla paksin sidontapisteisiin. Jos kuitenkin on joku minipaksilla oleva, niin peräkärryhän on keksitty myös.

   Lainaa

  40. Rimppakinttu hanhi 30.6.2020 14:05
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Numeroitu satuhahmo: Jostan syystä viestini siitä, kuinka itsellä lensi tavarat sikin sokin kun äkkijarrutin kaatuneen pyöräilijän takia, poistettiin. Matka oli 900 metriä taajamassa. Tuuria oli, ettei kukaan loukkaantunut eikä auto vauroitunut. Olen nähnyt älyttömiä kuljetuksia vaikka kuinka, paljon ajaneena, ja 99 % ei satu mitään, koska on hyvä tuuri.
   Tuossahan tuo on yläpuolella edelleen...

   Lainaa

  41. Asfaltoitu kookos 30.6.2020 14:08
   Tulos: -20 (40 ääntä)
   Jorma: 4 säkkiä pelkääjän paikalla ja 16 takatilassa. Tuossa ylittynee jo auton kantavuuskin, puhumattakaan siitä, että äkkipysäyksessä kuski saa niskaansa muutaman elefantin verran massaa.
   Muutaman elefantin verran?? :DD

   Lainaa

  42. Pöpi pelikaani 30.6.2020 15:06
   Tulos: -41 (61 ääntä)
   Just: Mitä höyheniä te sen mullan oikein luulette olevan? Tuommoinen säkki on just sen 20 kiloa kivikovaksi pakattua maata, kyllä se ennemmin niskan murtaa kuin pehmentää yhtään mitään. :D
   Ootko ikinä kantanut multasäkkiä? Se on suoraan hanurista juurikin siksi, koska säkit on "lötköjä" painuu kasaan joka suunnasta.

   Lainaa

  43. Tulos: +44 (68 ääntä)
   Vilkas stalkkeri: 4 säkkiä pelkääjän paikalla. Multasäkit kuitenkin kohtuu pehmeitä, joten aiheuttaa ehkä mustelmia. Jos tulee niin iso osuma sivusta, että multasäkit aiheuttaa jotain vakavampaa, niin ilman multasäkkejä ensihoitajat varmaankin  kaivaisivat esiin ruumissäkkiä.  16 säkkiä takatilassa. Mitä tuollainen [...]
   Jos säkit painavat 22kg/kpl ja niitä on 20 -> tekee se yhteispainoksi 440kg.. 50km/h nokkakolarissa nopeus pysähtyy täysin ja multasäkit jatkavat matkaansa eteenpäin. 440kg * 50km/h * 1000N = 22 000 000N
   joka siis tarkoittaa, että törmäystilanteessa on sama, kuin kuski laitettaisin makaamaan maahan ja hänen selkänsä päälle laskettaisiin rauhallisesti 22 000kg rauta-alasin.. suomeksi sanottuna tämän multasankarin mehuja kauhottaisiin kolarin jälkeen auton lattialta ämpäriin seuraava viikko..

   Lainaa

  44. Luvuton puhveli 30.6.2020 15:15
   Tulos: -21 (53 ääntä)
   PIN: Näyttää nuo multapussit painavan 22kg/kpl (kaikkee sitä tuleekin googlattua). 440kg  siis olis se 20 säkkiä, sitomatta. Etupenkillä 88 kiloa, liukuu muuten melko helposti toisen säkin muovipintaa pitkin, saa hyvät vauhdit esim. sivutörmäyksessä. 22kg paikallaan olevaa painoa muuttuu esim. 40km/h [...]
   Nyt oikaiset oikeen huolella ja unohdat paljon fysiikan perusasioita.
   Alin säkki tuskin juurikaan liikkuu. Tuollainen säkki on pehmeä ja multa ja hiekka ovat tunnetusti erittäin hyviä vaimentamaan iskuja. Aika paljon osuman voimasta absorboituu välittömästä oveen ja tuohon multaan. Multasäkkien toinen pää on kiinni penkissä, joka aiheuttaa kitkaa, ei paljo mutta vähän ja se hidastaa myös. Lähes kaikki loppu törmäysenergia absorboituu toiselle puolelle säkkiä kun osuu kuljettaan ja muotoutuu. Tosin säkit varmaan hajoaisivatkin, joka tekisi siitä vielä vaarattomamman. Tulee vaan ikävä siivousurakka.

   Lainaa

  45. Itsesiliävä appelsiini 30.6.2020 15:20
   Tulos: +50 (56 ääntä)
   Asfaltoitu kookos: Muutaman elefantin verran?? :DD
   Törmäyspaino tuossa onkin jo laskettu, 22 000 kg on muutama elefantti.

   Lainaa

  46. Tulos: +53 (57 ääntä)
   En tajua näitä ketkä tietää tekevänsä hölmösti, mutta silti on pakko tehdä siitä uutinen faceen. Olis vaan vieny mullat ja ollu "hiljaa"

   Lainaa

  47. Luvuton puhveli 30.6.2020 15:47
   Tulos: -5 (31 ääntä)
   PIN: Näyttää nuo multapussit painavan 22kg/kpl (kaikkee sitä tuleekin googlattua). 440kg  siis olis se 20 säkkiä, sitomatta. Etupenkillä 88 kiloa, liukuu muuten melko helposti toisen säkin muovipintaa pitkin, saa hyvät vauhdit esim. sivutörmäyksessä. 22kg paikallaan olevaa painoa muuttuu esim. 40km/h [...]
   Säkit eivät todellakaan lähde tuolla nopeudella, ellet sitten kulje kylki edellä äkkipysäystä. Törmäysenergia jakautuu auton rungon, penkin, kojelaudan ja multasäkkien kesken. Massan hitaudesta johtuen tuo 40km/h osuma kylkeen ei välttämättä saa säkkikasaa edes kaatumaan.

   Lainaa

  48. Osaton papaija 30.6.2020 16:48
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Vilkas stalkkeri: 4 säkkiä pelkääjän paikalla. Multasäkit kuitenkin kohtuu pehmeitä, joten aiheuttaa ehkä mustelmia. Jos tulee niin iso osuma sivusta, että multasäkit aiheuttaa jotain vakavampaa, niin ilman multasäkkejä ensihoitajat varmaankin  kaivaisivat esiin ruumissäkkiä.  16 säkkiä takatilassa. Mitä tuollainen [...]
   Vähän on sulla nyt käsitteet hukassa jos meinaat että sellaset 320kg irtonaista tavaraa ei aiheuta mitään ongelmia äkkijarrutuksessa. Jos ajonopeus on vaikka 60km/h ja isket jarrun pohjaan niin kyllä se lasti sieltä niskaan tulee. Ei tarvitse kovin kummoista mielikuvitusta että ymmärtää mitä käy.

   Lainaa

  49. Mieletön viinirypäle 30.6.2020 18:43
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Luvuton puhveli: Säkit eivät todellakaan lähde tuolla nopeudella, ellet sitten kulje kylki edellä äkkipysäystä. Törmäysenergia jakautuu auton rungon, penkin, kojelaudan ja multasäkkien kesken. Massan hitaudesta johtuen tuo 40km/h osuma kylkeen ei välttämättä saa säkkikasaa edes kaatumaan.
   Entäpä osuma nokkaan? Nuo katonrajassa olevat irtosäkit lähtevät nokkakolarissa kuin jänis makuulta. 

   Lainaa

  50. Tulos: -27 (65 ääntä)
   Voi hyvä luoja sentään. Luulin mokan olevan tuo kommentoijien huolestuneisuus. Näitä kommentteja lukiessa tajusin, että moni pitää tuota auton lastausta mokana. Noiden säkkien kokonaismassa jakautuu koko auton leveydelle eli alle puolet on kuljettajan takana. Törmäys kuudestakympistä seinään, niin 150kg pehmeä massa ei riko edes mersun penkkiä. Tällä mentaliteetilla pakettiautothan ovat siis kuolinloukkuja kolaritilanteissa, jos siellä on työkaluja tai mitä tahansa kyydissä, mikä ei ole kiinni. Se hytin ja tavaratilan välissä oleva muovi on selvästi heikompi kuin esim. auton penkki.

   Lainaa

  51. Tulos: +36 (48 ääntä)
   Luvuton puhveli: Säkit eivät todellakaan lähde tuolla nopeudella, ellet sitten kulje kylki edellä äkkipysäystä. Törmäysenergia jakautuu auton rungon, penkin, kojelaudan ja multasäkkien kesken. Massan hitaudesta johtuen tuo 40km/h osuma kylkeen ei välttämättä saa säkkikasaa edes kaatumaan.
   Nyt ei puhutakaan törmäysenergiasta vaan inertiasta.
   Taajamien yleisnopeus (Helsingin ulkopuolella) on 50km/h. Sari kertoo ajaneensa matkan ylinopeutta, eli luultavasti 60km/h.
   Vaikka auton runko törmäystilanteessa absorboisi törmäysenergiaa, inertiavoima 440kg:lle on aivan älytön tuossa vauhdissa.
   Me oltiin viime kesänä perheen kanssa ajalemassa kaupasta kotiin metsämaantietä. Keli oli huono, joten isä ajoi n. 70 km/h -vauhtia. Hirvi hyppäsi tielle ehkä n. 100 metrin päähän ja isä joutui tekemään erittäin rajun hätäjarrutuksen.
   Joka ikinen asia, joka ei oltu pultattu kiinni, nousi ilmalentoon. Jopa takana _jalkatilassa_ ollut kauppakassi lennätti tavarat etupenkille.

   Lainaa

  52. Nuori viikuna 30.6.2020 19:03
   Tulos: -9 (35 ääntä)
   Osaton papaija: Vähän on sulla nyt käsitteet hukassa jos meinaat että sellaset 320kg irtonaista tavaraa ei aiheuta mitään ongelmia äkkijarrutuksessa. Jos ajonopeus on vaikka 60km/h ja isket jarrun pohjaan niin kyllä se lasti sieltä niskaan tulee. Ei tarvitse kovin kummoista mielikuvitusta että ymmärtää mitä käy.
   Ei tarvitsekaan. Auton joka kolosta varmaan löytyy multaa, siinä vähän siivoomista. Selässä saattaa vähän tömähtää kun muutama säkki osuu penkkiin. Etkai kuvittele, että koko 320kg tulisi niskaan? Ehei, hädin tuskin puolet on kuljettajan, alimmat säkit törmäävät penkin alaosaan, ei selkänojaan. Armollisesti voisi sanoa, että noista 16:sta säkistä ehkä neljä voisi osua penkkiin.

   Lainaa

  53. Jytky kesyhanhi 30.6.2020 19:07
   Tulos: -31 (49 ääntä)
   Just: Mitä höyheniä te sen mullan oikein luulette olevan? Tuommoinen säkki on just sen 20 kiloa kivikovaksi pakattua maata, kyllä se ennemmin niskan murtaa kuin pehmentää yhtään mitään. :D
   Multasäkki ei oo kivikovaa nähnykkää :D. Mun tyynykin on varmaan kovempi kuin tollanen multasäkki

   Lainaa

  54. Jytky kesyhanhi 30.6.2020 19:14
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Sprikles: Nyt ei puhutakaan törmäysenergiasta vaan inertiasta. Taajamien yleisnopeus (Helsingin ulkopuolella) on 50km/h. Sari kertoo ajaneensa matkan ylinopeutta, eli luultavasti 60km/h. Vaikka auton runko törmäystilanteessa absorboisi törmäysenergiaa, inertiavoima 440kg:lle on aivan älytön tuossa [...]
   Nimenomaan kyseisessä kommentissa puhutaan törmäysenergiasta. Inertia olisi kyseessä jos äkkipysäys tulee. Kommentissa puhuttiin noista neljästä säkistä jotka varmimmin liukuisi kuljettajan päälle SIVUTÖRMÄYKSESSÄ. Jos joku kajauttaa kylkeen, niin eihän siinä säkit maagisesti kerää 40km/h vauhtia sivusuuntaan. Inertia olisi kyseessä, jos auto liukuisi vasen kylki edellä seinään, niin pelkääjän puolen säkeistä 2-3 tulisi kuljettajan päälle.

   Lainaa

  55. Haluton paprika 30.6.2020 19:17
   Tulos: -14 (36 ääntä)
   Kommentoijat näyttävät kuvittelevat että tavaran kuljettaminen tavaratilassa on rikos :D

   Lainaa

  56. Jännittävä luovuttaja 30.6.2020 19:32
   Tulos: -9 (27 ääntä)
   Vihanta soturi: Mietippä ja muutkin miettikää uudestaan. Jos ajaa vaikka vain 40 km/h johonkin, josta seuraa äkkipysähdys (seinä, toinen auto), niin ne säkit lähtee kiinnittämättömänä alkunopeudella 40 km/h. Se parinkymmenen kilon säkki tuossa nopeudessa tekee isoa tuhoa. 
   Mietipä itse uudelleen. En ole tarpeeksi hyvä matikassa ja fysiikassa kertoakseni, että mitä fysiikan voimia tapahtuu töymäyksessä ja millä vauhdilla se multasäkki lähtee, mutta se multasäkki ei todellakaan lähde millään 40km/h alkuvauhdilla jos itse ajat 40km/h vauhtia. Se säkki painaa itsessään jo sen verran, että se hidastaa sitä vauhtia ja ottaa vastaan sitä energiaa, jolla se lähtisi eteenpäin. Ajattele vaikka näin: lyöt sählymailalla kolmea eri pysähdyksissä olevaa palloa tasaisella voimalla, mikä näistä menee pisimmälle; sählypallo, jalkapallo vai keilapallo? Kaikki pallot varmasti liikahtaa, mutta sählypallolla ja jalkapallollakin olisi jo huomattava ero, puhumattakaan keilapallosta. Kyseenalaistan siis sen, että miten nopeasti ne säkit lähtevät sieltä takakontista/takapenkiltä. En sitä, että mitä vahinkoa ne tekisi, jos kolaritilanteessa syystä tai toisesta ne tulisi ihmisen päälle. Pointtini oli tässä: 1. Yleensä kolaritilanne ei ole tahallisesti aiheutettu, joten siihen kannattaa varautua omilla toimillaan, kuten esimerkiksi auton kuorman sitomisella, oikealla tilannenopeudella, havainnoimalla liikennettä. 2. Ne multasäkit aiheuttavat haittaa olemalla kuskille näköesteinä, vaikeuttaen kuskin mahdollisuuksia havainnoida muuta liikennettä 3.Vaikka ne ei aiheuttaisikaan suoraan hengenvaaraa kuskille murskaamalla tämän niskaa, niin esim. nuo pelkääjän paikalla olevat säkit voivat kaatua kuskin päälle kolaritilanteessa, etenkin jos auto törmää sivulta. Ne säkit haittaa esim. ambulanssihenkilöstöä, koska ne säkit pitää saada pois henkilön päältä ennen kuin hänet voi pelastaa. 4. Se ei ole fiksua täyttää autoa sitomattomalla kuormalla.

   Lainaa

  57. Edistynyt pingviini 30.6.2020 20:12
   Tulos: +12 (22 ääntä)
   Mikko: Jos säkit painavat 22kg/kpl ja niitä on 20 -> tekee se yhteispainoksi 440kg.. 50km/h nokkakolarissa nopeus pysähtyy täysin ja multasäkit jatkavat matkaansa eteenpäin. 440kg * 50km/h * 1000N = 22 000 000Njoka siis tarkoittaa, että törmäystilanteessa on sama, kuin kuski laitettaisin makaamaan maahan [...]
   Mitäköhän ihmettä sinä olet laskenut? 22000kg km/h * 1000kg m/s^2? Yksiköstä tulisi varsin mielenkiintoinen. Mistä tuo 1000N nyt tulee? Säkkejä on takana 16 eli yhteispaino ennemminkin 360kg. 50km/h on ylöspäin pyöristettynä 14m/s. Totaaliseen pysähtymiseen kuluu tietty aika riippuen onko kolari vai äkkijarrutus. Oletetaan vaikka kolari. Auton keulan vaimennukset huomioiden pysähtymiseen menee 0,1-0,2 sekuntia. Käytetään tuota 0,1 sekuntia. 14m/s : 0,1s=140m/s^2. Siinä meillä kiihtyvyys. 360kg * 140m/s^2=50400N. Siinä meillä voima. 50400N : 1,5m^2=33600Pa. Siinä meillä on paine jakautuneelle alueelle. 33600Pa * 0,5m^2=16800N. Siinä on kuljettan penkin alueelle kohdistuva voima. Jos vielä otetaan huomioon, että multasäkit menevät kasaan ennen täyttä voiman tuottoa ja siinä kestää vaikka 0,2 sekuntia. Silloin kiihtyvyys putoaa ylöspäin pyöristettynä -> 47m/s^2. Samat laskut sillä arvolla. Kokonaisvoima 16 920N ja penkin alueelle kohdistuva voima olisi 5640N. Karkeasti vedettynä 564 Kg massa. Tuon kestää jo se penkkikin. Tietysti jos oikeen lähdetään hienosäätämään, niin penkin joustaminen toisi lisää aikaa hidastumiseen ja todellinen luku olisi vielä pienempi. Kuka muka näitä laskee? Eli ei puhuta mistään elefanteista.

   Lainaa

  58. Hillitty flamingo 30.6.2020 21:19
   Tulos: +15 (23 ääntä)
   Jännittävä luovuttaja: Mietipä itse uudelleen. En ole tarpeeksi hyvä matikassa ja fysiikassa kertoakseni, että mitä fysiikan voimia tapahtuu töymäyksessä ja millä vauhdilla se multasäkki lähtee, mutta se multasäkki ei todellakaan lähde millään 40km/h alkuvauhdilla jos itse ajat 40km/h vauhtia. Se säkki painaa itsessään [...]
   Massan hitaus. Säkkien alkuvauhti on 40km/h, koska ne liikkuvat auton mukana tuon 40km/h. Auton äkillinen pysähdys ei pysäytä säkkejä. Auton nopeus tippuu nollaan, mutta säkkien ei. 40km/h on siis teoreettinen "lähtönopeus". Tosin se hidastuu nopeasti.

   Lainaa

  59. Hillitty flamingo 30.6.2020 21:36
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Edistynyt pingviini: Mitäköhän ihmettä sinä olet laskenut? 22000kg km/h * 1000kg m/s^2? Yksiköstä tulisi varsin mielenkiintoinen. Mistä tuo 1000N nyt tulee? Säkkejä on takana 16 eli yhteispaino ennemminkin 360kg. 50km/h on ylöspäin pyöristettynä 14m/s. Totaaliseen pysähtymiseen kuluu tietty aika riippuen onko kolari [...]
   Jos haluat vielä huenosäätää kaavoja, niin ota huomioon kitka ja säkkien ominaisuus muotoutua epätasaisten pintojen mukaan, joka syö myös energiaa, sekä säkkien asettelu. Matkustajan jakkaraan osuvat säkit hidastavat niitä säkkejä, jotka osittain osuvat niihin jne. Myös se että kolaritilanteet on aina yllättäviä, mutta silti yleensä siinä ehtii sekunnin murto-osan ajan jarruttaa, joka lisää hidastuvuuden aikaa. Mahdolliset hidasteet ennen esteeseen osumista esim. Katukivetykset, pusikot tjsp.
   Suurin turvallisuusriskihän tuossa on multasäkkien toimiminen tehokkaana näköesteenä.

   Lainaa

  60. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Edistynyt pingviini: Mitäköhän ihmettä sinä olet laskenut? 22000kg km/h * 1000kg m/s^2? Yksiköstä tulisi varsin mielenkiintoinen. Mistä tuo 1000N nyt tulee? Säkkejä on takana 16 eli yhteispaino ennemminkin 360kg. 50km/h on ylöspäin pyöristettynä 14m/s. Totaaliseen pysähtymiseen kuluu tietty aika riippuen onko kolari [...]
   Hillitty flamingo: Jos haluat vielä huenosäätää kaavoja, niin ota huomioon kitka ja säkkien ominaisuus muotoutua epätasaisten pintojen mukaan, joka syö myös energiaa, sekä säkkien asettelu. Matkustajan jakkaraan osuvat säkit hidastavat niitä säkkejä, jotka osittain osuvat niihin jne. Myös se että kolaritilanteet on [...]
   Luojan kiitos ootte olemassa 🙏 meinas tulla itku alkupään kommentteja lukiessa

   Lainaa

  61. Ylipäällikkö 30.6.2020 23:07
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Pehmokoala: puhaltimen suulakkeiden ja keskikonsolin näytön perusteella Mersu 2010-luvun alkupuolelta, ehkä A-sarjaa
   Nuo ei pysy pystyssä edes normaalikuormalla, saati puolen tonnin multalastissa.

   Lainaa

  62. Itseasiassa 30.6.2020 23:13
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   Vilkas stalkkeri: 4 säkkiä pelkääjän paikalla. Multasäkit kuitenkin kohtuu pehmeitä, joten aiheuttaa ehkä mustelmia. Jos tulee niin iso osuma sivusta, että multasäkit aiheuttaa jotain vakavampaa, niin ilman multasäkkejä ensihoitajat varmaankin  kaivaisivat esiin ruumissäkkiä.  16 säkkiä takatilassa. Mitä tuollainen [...]
   Muistanpa yhden vuoden kun maanrakennustyömailla kuoli kaksi miestä monttuun seinämien sorruttua päälle. Eivät kumpikaan olleet edes syvissä kuopissa,silti molemmilta lähti henki. Pelkkää maata siis päälle, joka ei tullut niskaan kuitenkaan useita kymmeniä kilometrejä tunnissa.

   Lainaa

  63. Luettava manaatti 1.7.2020 0:26
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Itseasiassa: Muistanpa yhden vuoden kun maanrakennustyömailla kuoli kaksi miestä monttuun seinämien sorruttua päälle. Eivät kumpikaan olleet edes syvissä kuopissa,silti molemmilta lähti henki. Pelkkää maata siis päälle, joka ei tullut niskaan kuitenkaan useita kymmeniä kilometrejä tunnissa.
   Ihan mielenkiinnosta vähän guuglailin, koska maanvyöryissä henki lähtee yleensä tukehtumisen seurauksena. Mitä nyt lyhyessä ajassa löysin menehtymistapauksia, niin muut olivat savimaahan tukehtumisia ja yksi tapaus joka vei kaksi henkeä murskaamalla. Kyseisessä tapauksessa kivestä ja sorasta muodostunut "lippa" sortui miesten niskaan. 100 kuutiometriä tavaraa tippuu päälle 10 metrin korkeudelta. Eli kasalla on ollut vauhtia yli 40km/h osuessaan. Kivi ja sora on vähän eri materiaalia kuin multa ja 100 kuutiometriä on eri määrä kuin tässä jutussa on esitetty, toista, ellei jopa kolmatta sataa tuhatta kiloa soraa/kiveä.

   Lainaa

  64. Sanavalmis kobra 1.7.2020 1:21
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Kuljettakaa myös koirat asianmukasesti. Ei oo nimittäin kiva kun pikkukoira lentää tuulilasista läpi tai varsinkaan jos sakemanni tulee vauhista niskaan murtaen sen.

   Lainaa

  65. Tulos: -5 (23 ääntä)
   Enemmän vahinkoa saisi aikaan se sitomaton täysi kauppakassi siellä takapenkillä kolaritilanteessa. Kuinka moni sitoo kauppakassit penkkiin? Huvittavia kommentteja kuinka hautautuu elävältä tai kivikovaa maata.

   Lainaa

  66. Murmurmurmeli 1.7.2020 6:40
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Sutki viinirypäle: Miten se, että osa on kontissa ja osa takapenkillä tekisi tuosta yhtään vaarallisempaa? Pakko näköjään päästä jotain pätemään ihan vaan pätemisen ilosta ja taas tuli hyvä mieli miten paljon parempi ihminen on tajuamatta olevansa väärässä.  
   Kukahan se tässä pätee pätemisen ilosta ja on väärässä? :'D 
   Voi luoja mikä riemuidiootti siellä taas huutelee. 
   PIN tuolla ylempänä jo selittikin sinulle. En ala toistamaan. 

   Lainaa

  67. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Edistynyt pingviini: Mitäköhän ihmettä sinä olet laskenut? 22000kg km/h * 1000kg m/s^2? Yksiköstä tulisi varsin mielenkiintoinen. Mistä tuo 1000N nyt tulee? Säkkejä on takana 16 eli yhteispaino ennemminkin 360kg. 50km/h on ylöspäin pyöristettynä 14m/s. Totaaliseen pysähtymiseen kuluu tietty aika riippuen onko kolari [...]
   Sulla meni noi ajat vaan ihan päin honkia. Törmäystesteissä ensikontaktista täyspysähdykseen kuluva aika on n. 10ms, eli 0,01s. Ja auto on suunniteltu pysähtymään hitaasti. Se multasäkki, vaikka absorboikin osan törmäysenergiasta pysähtyy vielä nopeammin.
   Hiekalla, kuten myös mullalla on hauskoja taipumuksia. Vaikka ne ovat suurirakeisia, niin niillä on tietyissä olosuhteissa taipumus käyttäytyä kuten neste, esim. virtaavat. Tämän lisäksi ne ovat luonteeltaan ei-newtonilaisia fluideja, eli niiden viskositeetti muuttuu riippuen niihin kohdistuneista voimista.
   Tätä voi itse vaikka kokeilla: sitä multasäkkiä voi helposti muokata painelemalla sitä rauhallisesti, mitä tapahtuu kun lyöt säkkiä täysillä? Se ei muotoudukaan enää yhtä helposti, vaan tuntuu kovalta.

   Lainaa

  68. Vuolas kyyhky 1.7.2020 12:10
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Mikko: Jos säkit painavat 22kg/kpl ja niitä on 20 -> tekee se yhteispainoksi 440kg.. 50km/h nokkakolarissa nopeus pysähtyy täysin ja multasäkit jatkavat matkaansa eteenpäin. 440kg * 50km/h * 1000N = 22 000 000Njoka siis tarkoittaa, että törmäystilanteessa on sama, kuin kuski laitettaisin makaamaan maahan [...]
   Kiitos päivän nauruista. Tuollaisen 22 miljoonan Newtonin tuottamiseen jopa 0,01 sekunnin pysähdysajalla tarvitaan vauhtia yli 1,5 machia. 

   Lainaa

  69. Mustankipeä kiivi 1.7.2020 12:39
   Tulos: -2 (16 ääntä)
   Sargeee: Sulla meni noi ajat vaan ihan päin honkia. Törmäystesteissä ensikontaktista täyspysähdykseen kuluva aika on n. 10ms, eli 0,01s. Ja auto on suunniteltu pysähtymään hitaasti. Se multasäkki, vaikka absorboikin osan törmäysenergiasta pysähtyy vielä nopeammin. Hiekalla, kuten myös mullalla on hauskoja [...]
   Tuossa on kyllä niin paljon laskettavaa pysähtymisajan lisäksi jos tarkan tuloksen haluaa. Ilman sairaskohtausta ihminen ehtii painaa jarrua jonkin aikaa ennen törmäystä ja se pudottaa vauhtia huomattavasti. Kitkakertoimet, kaikki mahdolliset osittaiset esteet, säkkien välissä oleva ilma, penkkien joustavuus, se että alimman kerrokset säkit eivät tee juuri mitä vahinkoa osumakohtansa takia jne. 
   Summarum, vaarallista tuosta et törmäystilanteessa saa paitsi ehkä motarilla.

   Lainaa

  70. Kyllästynyt muurahainen 1.7.2020 18:05
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Haluton paprika: Kommentoijat näyttävät kuvittelevat että tavaran kuljettaminen tavaratilassa on rikos :D
   Tosin ensimmäinen joka siihen suuntaan vihjailee, olet sinä itse :D

   Lainaa

  71. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Soittakaa Stingille.

   Lainaa

  72. Termit päin hanuria 2.7.2020 12:11
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Vilkas stalkkeri: Siis 15-20kg per säkki. Tyyliin 240-320kg koko kasa.
   Kekkilän 50 litran säkille ilmoitetaan painoksi 22.8 kg, eli nuo säkit painaa yli 450 kg. Vähän niin kuin olisi hirvi takapenkillä ilman turvavöitä. On muuten ihan saatanan vaarallinen tilanne ja kuudenkympin vauhdista vaikka ulosajo, voisi helposti johtaa kuljettajan kuolemaan, jos tökkää auton ojanpenkkaan tms. Auton kantavuuskin on aivan rajoilla, jos ei ylity.

   Lainaa

  73. wtf väite 2.7.2020 12:15
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   wtff: Enemmän vahinkoa saisi aikaan se sitomaton täysi kauppakassi siellä takapenkillä kolaritilanteessa. Kuinka moni sitoo kauppakassit penkkiin? Huvittavia kommentteja kuinka hautautuu elävältä tai kivikovaa maata.
   Millä ihmeen perusteella 10kg kauppakassi on vaarallisempi kuin läjä multasäkkejä? Kaverilla oli auton takakontissa työkalupakki kun törmäsi  taajamassa traktoriin. Se työkalupakki tuli takapenkistä läpi. Onneksi pakki ei ollut takamenkillä, silloin se olisi tullut kuskin penkistä läpi.

   Lainaa

  74. Tulos: +3 (3 ääntä)
   ... "call the police.." Eikö tämä jo kerro ihan tarpeeksi?

   Lainaa

  75. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Antakaas Sarin olla. Paljon pahempi liikenneonnettomuusuhka on BMW tai Audi liikenteessä ku pari multapussia takakontissa.

   Lainaa

  76. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Jorma: 4 säkkiä pelkääjän paikalla ja 16 takatilassa. Tuossa ylittynee jo auton kantavuuskin, puhumattakaan siitä, että äkkipysäyksessä kuski saa niskaansa muutaman elefantin verran massaa.
   Höpsistä. 20 multasäkkiä painaa noin 400 kiloa. Elefantti painaa 3000-6000kg. Muutama elefantti painaa tietysti muutaman kerran enemmän.
   Auton kantavuus lasketaan henkilöpaikkojen mukaan kaavalla 75kg (henkilön paino) + 15kg (matkatavarat) eli viiden hengen autossa kantavuus on 450 kiloa. Jos Sari on kevytrakenteinen, niin kantavuus ei ylity. Kantavuudesta ei tietenkään tarvitse olla huolissaan, ellei satu tulemaan auton kanssa Virosta Suomeen. Se on ainoa hetki, jolloin henkilöauto saatetaan Suomessa punnita.

   Lainaa

  77. Tulos: -14 (14 ääntä)
   wtf väite: Millä ihmeen perusteella 10kg kauppakassi on vaarallisempi kuin läjä multasäkkejä? Kaverilla oli auton takakontissa työkalupakki kun törmäsi  taajamassa traktoriin. Se työkalupakki tuli takapenkistä läpi. Onneksi pakki ei ollut takamenkillä, silloin se olisi tullut kuskin penkistä läpi.
   Kiinnittäisin huomiota myös siihen, että jos ei aja traktoria päin, niin työkalupakki ei lennä penkin läpi. 

   Lainaa

  78. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Monelta jäänyt fysiikantunnit koulussa välistä. https://yle.fi/tekstitv/arkisto/turvasivut/kolarissa_irtotavara_on_tuhoisaa_4988.html

   Lainaa

  79. Vajoava hämähäkki 5.7.2020 16:59
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Sprikles: Nyt ei puhutakaan törmäysenergiasta vaan inertiasta. Taajamien yleisnopeus (Helsingin ulkopuolella) on 50km/h. Sari kertoo ajaneensa matkan ylinopeutta, eli luultavasti 60km/h. Vaikka auton runko törmäystilanteessa absorboisi törmäysenergiaa, inertiavoima 440kg:lle on aivan älytön tuossa [...]
   Taajamissa on kyllä yleensä 40 km/h lätkät suurimmalla osalla alueesta. Miksi muualla Suomessa olisi yhtään eri tilanne sen suhteen kuin Helsingissä?

   Lainaa

  80. Kaareva ahma 5.7.2020 17:40
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Vajoava hämähäkki: Taajamissa on kyllä yleensä 40 km/h lätkät suurimmalla osalla alueesta. Miksi muualla Suomessa olisi yhtään eri tilanne sen suhteen kuin Helsingissä?
   Taajamien yleisrajoitus on tosiaan tuo 50 km/h kuten tuossa jo mainittiinkin.

   Lainaa

  81. Piikikäs pöllö 6.7.2020 5:24
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Jamppa: Kiinnittäisin huomiota myös siihen, että jos ei aja traktoria päin, niin työkalupakki ei lennä penkin läpi. 
   Suomessa noin 200 ihmistä kuolee joka vuosi liikenneonnettomuuksissa ja suurin osa ihan vahingossa.

   Lainaa

  82. Piikikäs pöllö 6.7.2020 5:26
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jamppa: Höpsistä. 20 multasäkkiä painaa noin 400 kiloa. Elefantti painaa 3000-6000kg. Muutama elefantti painaa tietysti muutaman kerran enemmän. Auton kantavuus lasketaan henkilöpaikkojen mukaan kaavalla 75kg (henkilön paino) + 15kg (matkatavarat) eli viiden hengen autossa kantavuus on 450 kiloa. Jos Sari [...]
   Autoista ilmoitetaan omapaino ja kokonaispaino. Erotus voi olla autoon lastattua elävää tai kuollutta kuormaa. Omapainossa on kuljettaja mukana.

   Lainaa

  83. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Vilkas stalkkeri: Siis 15-20kg per säkki. Tyyliin 240-320kg koko kasa.
   Näyttää kyljessä lukevan, että 50 litraa ja kyllä 5 litran multasäkki painaa pika-arviolla 3,5kg.
   Eli jokainen säkki on kuin 35kg painava turvavöihin kiinnittämätön tykinkuula, kunhan joku sekoponttooni ajaa päin ja itse ei kerkeä reagoida. 
   Ja takapaksissa niitä on oottelemassa 16. 
   Turvallista matkaa.

   Lainaa

  84. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tommoset sarit sais kuolla multasäkkeihinsä

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auto, ilmoitus, kasvit, kukat, kuva, lappu, liikenne, liikenneturvallisuus, multa, puutarhamulta, ravintola, snadi pub, spray, vahinko, viesti