Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 121

Jaossa ilmaista ruokaa. Päiväys tosin mennyt.
Suurenna näkymä
Roskalavalla rapisee, osa 121

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 33 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +310 (328 ääntä)
   Antakaa Paavolle koti, käsi ja housut! Mutta siis ei kai kuivaelintarvikkeen päiväys ole ihan niin tarkkaa? Tosin en itsekään ehkä ottaisi noin vanhaa ruokaa vastaan

   Lainaa

  2. Tulos: +270 (284 ääntä)
   Vaakku: Antakaa Paavolle koti, käsi ja housut! ...
   Pääsee sitten perus-Paavo viettämään laatuaikaa kotona käsi housuissa.

   Lainaa

  3. Tulos: +205 (211 ääntä)
   Vaakku: Antakaa Paavolle koti, käsi ja housut! Mutta siis ei kai kuivaelintarvikkeen päiväys ole ihan niin tarkkaa? Tosin en itsekään ehkä ottaisi noin vanhaa ruokaa vastaan
   Tuli vastaan kaappia siivotessa jokunen vuosi takaperin vanhaksi menny cappuccino-jauhe, ja kokeilin ihan piruuttaan onko vielä ok, juurikin kun kuivaelintarvike oli. Voin sanoa, että märältä pahvilta se hyvin pitkälti maistu! En suosittele.

   Lainaa

  4. Toj Karin 5.5.2020 0:38
   Tulos: +233 (247 ääntä)
   Noilla smoothieilla saa nopeen potkustartin pöntölle.

   Lainaa

  5. Kummikäki 5.5.2020 0:38
   Tulos: +91 (103 ääntä)
   Tule Paavo tätin luokse, täti pitää susta sevverra huolta että käden puutetta et kauaa muistakaan!

   Lainaa

  6. Tulos: +128 (130 ääntä)
   Vaakku: Antakaa Paavolle koti, käsi ja housut! Mutta siis ei kai kuivaelintarvikkeen päiväys ole ihan niin tarkkaa? Tosin en itsekään ehkä ottaisi noin vanhaa ruokaa vastaan
   Saattaisi maistua pahvilta jo muutenkin, mutta näyttää, että olisi käynyt märkänä tuo paketti pohjasta?

   Lainaa

  7. Tulos: +89 (103 ääntä)
   Pidän mahdollisena, että ateriankorvikejauheet ovat vielä ok - sikäli kuin on koskaan ok yrittää keplotella kitukaloridieeteillä. Leivoin äskettäin jauhoista, joiden päiväys 2016. Olivat kunnossa. Toki ikä oli vasta puolet mokan safkoista.

   Lainaa

  8. Tulos: +170 (174 ääntä)
   Vaakku: Antakaa Paavolle koti, käsi ja housut! Mutta siis ei kai kuivaelintarvikkeen päiväys ole ihan niin tarkkaa? Tosin en itsekään ehkä ottaisi noin vanhaa ruokaa vastaan
   Muutama viikko / kuukausi sinne tai tänne (tuotteesta riippuen) ei ehkä ole niin tarkkaa - vajaa vuosikymmen on jo hiukan eri asia. Plus että vieraalta saatuna ei voi varmasti tietää missä ja miten tuotetta on säilytetty, sekin kun vaikuttaa huomattavasti tuotteen säilyvyyteen.

   Lainaa

  9. Tulos: -9 (11 ääntä)

   Lainaa

  10. Kilokalori 5.5.2020 1:07
   Tulos: +143 (149 ääntä)
   Kuvittelisin, että noissa ateriankorvikkeissa on jotain proteiinia. Proteiini on rasvan kanssa niitä huonoiten säilyviä ainesosia, kuivat hiilarit kuten sokeri säilyy lähes loputtomasti.

   Lainaa

  11. Tulos: +75 (85 ääntä)
   Annoin pikkusormen, sä veit koko käden..

   Lainaa

  12. Tulos: -75 (97 ääntä)
   Sehän on vaan parasta-ennen päiväys. Ei välttä maistu että samalta, kun alunperin, mutta eipä siitä pahaa makua suuhun kummempia tapahdu

   Lainaa

  13. abort mission 5.5.2020 2:32
   Tulos: +85 (85 ääntä)
   Paavon oikea käsi näyttäisi olevan tuossa vasemman paikalla.

   Lainaa

  14. Tulos: +6 (22 ääntä)
   Toj Karin: Noilla smoothieilla saa nopeen potkustartin pöntölle.
   Eli toimii laksatiivina, juuri siihen tarkoitukseenhan noi olikin

   Lainaa

  15. Eräsvaan 5.5.2020 7:49
   Tulos: +70 (74 ääntä)
   Toj Karin: Noilla smoothieilla saa nopeen potkustartin pöntölle.
   Ateriankorvike, peräruiske ja oksennuslääke kätevässä samassa paketissa? Saa hyvän alun laihdutusprojektiin.

   Lainaa

  16. Kahen Kilo Kalori 5.5.2020 7:58
   Tulos: +95 (99 ääntä)
   Miarez93: Sehän on vaan parasta-ennen päiväys. Ei välttä maistu että samalta, kun alunperin, mutta eipä siitä pahaa makua suuhun kummempia tapahdu
   Harvoin näkee edes mokissa noin huonosti kirjoitettua tekstiä.

   Lainaa

  17. Tulos: +95 (97 ääntä)
   Miarez93: Sehän on vaan parasta-ennen päiväys. Ei välttä maistu että samalta, kun alunperin, mutta eipä siitä pahaa makua suuhun kummempia tapahdu
   Joskus noita maistaneena voin sanoa, että on vaan plussaa, jos ei maistu samalta kuin alunperin.

   Lainaa

  18. Tulos: +161 (167 ääntä)
   11v poika "kerää" pantillisia tölkkejä = pelaa pleikkaa sohvalla ja äiti pyytää netti-ihmisiä tuomaan rahaa kotiovelle?

   Lainaa

  19. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Vaakku: Mutta siis ei kai kuivaelintarvikkeen päiväys ole ihan niin tarkkaa? Tosin en itsekään ehkä ottaisi noin vanhaa ruokaa vastaan
   Kuivaelintarvikkeissa ei olekaan niin tarkkaa, mutta ateriankorvikkeiden pointti on tarjota kaikki elimistön tarvitsemat vitamiinit, hivenaineet ym. Niiden pitoisuus laskee päiväyksen jälkeen ja näin pitkän ajan kuluttua niitä tuskin noista tuotteista löytyy tarpeeksi, jos ollenkaan. Eli koko tuotteen olemassaolon ja käyttämisen syy menee hukkaan. Toki voihan niitä ihan vaan maun vuoksi nautiskella...Se on varmasti vaan parantunut vanhetessaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Perus-Paavo, Suomen oma Buster.

   Lainaa

  21. Bodvåihsojeåve 5.5.2020 11:47
   Tulos: +56 (56 ääntä)
   abort mission: Paavon oikea käsi näyttäisi olevan tuossa vasemman paikalla.
   Sirkkelionnettomuuden vaurioita hoitanut lääkäri ei ollut kovin tarkkana...

   Lainaa

  22. Tulos: -15 (35 ääntä)
   Kyöpeli: Pidän mahdollisena, että ateriankorvikejauheet ovat vielä ok – sikäli kuin on koskaan ok yrittää keplotella kitukaloridieeteillä.
   Kitukaloridieetit ovat nykytutkimusten mukaan pitkällä aikavälillä tehokkaita siinä missä hitaammatkin dieetit. Lisäksi kalorien ankarakaan rajoittaminen ei perusterveille - eikä edes monille perussairaille - ole haitallista millään lailla. Huonot puolet tulevat lähinnä silloin jos tärkeitä ravinteita jää saamatta, ja sen voi välttää kitukaloreillakin. Se, että elimistö joutuu hyödyntämään energiaksi kehoon kertyneet rasvat, on hyödyllistä varmaan sadalla eri tavalla laskutavasta riippuen, joten jos painon pudottaminen motivoi kitukaloreilla enemmän kuin vuoden mittaisella lutvittelulla niin tilastollisesti sillä on moninkertainen hyöty siihen verrattuna että koko projekti jäisi tekemättä. Ja jos ainoa vaihtoehto olisi pitkä ja hidas dieetti, se todellakin jäisi monilta tekemättä. Muutaman tunnin välein syömistä on harjoitettu kokonaisten ihmisyhteisöjen mittakaavassa alle sata vuotta, verraten lajimme satojen tuhansien vuosien historiaan. Kyllä, ihmiset myös elivät lyhyemmän elämän ennen, mutta mikään ei viittaa siihen, että kalorien saannin epätasaisuus olisi ollut siihen syynä. Aikana ennen antibiootteja oli vaan elettävä kovaa ja yleensä kuoltava nuorena. Dieetin hyöty on sen onnistumisessa, ja onnistuminen on kiinni dieetin soveltumisesta yksilön elämään ja mentaliteettiin asiaa kohtaan; motivaatiosta. Ihminen on geneettisesti hyvin varautunut olemaan tänään ilman voileipiä, mutta motivaation ylläpitäminen dieetin onnistumiseksi ei niin vain selkärangasta aina löydy, koska sellainen ei ole ollut tarpeellista lajin menestymisen kannalta. Motivaatiota kannattaa siis tietoisesti avittaa kaikin keinoin. Joillain se tapahtuu ajattelemalla, että nopeasti rykäisemällä se on nopeammin ohi. Motivaatiolla on suurempi merkitys kun muilla vaikuttajilla yhteensä. Valitettavasti pysyvät (=yli 5 v) tulokset ovat harvinaisia millään dieetillä, ja mielikuvatasolla tämä on erityisen huonoa mainosta juuri kitudieetille; se kun ei ole sama asia kuin se hoikempana eläminen sitten pysyvänä elämäntapana. Mutta eipä ole se pitkä hidas dieettikään; vaikka syöminen näyttää ulospäin normaalimmalta, on keho hyvinkin ”tietoinen” siitä, että energiaa tulee vähemmän kuin menee, ja siksi tila ei ole esimerkiksi mielihalujenkaan kannalta normaali, vaikka se melko normaalilta saattaa monista tuntuakin (”jätin mangojogurtin pois ja laihduin vahingossa 15 kg” -tarinat). Se jatko pitää siis tavalla tai toisella miettiä erikseen dieetin mallista riippumatta. Rajukaan dieetti ei poissulje hyvää jatkosuunnitelmaa sitten, kun paino on se haluttu. Mutta dieetistä riippumatta se mainittu pitkäaikainen hyöty tulee ennen kaikkea siitä suunnitelmasta ja siinä pysymisestä, ja siihen tarvitaan oma motivaationsa myös. Useimpien kohdalla. Hyviä motivaation lähteitä dieetin jälkeiseen ylläpitoon ovat vaikkapa sen uuden paremman peilikuvansa tietoinen ihailu ja vaikka jonkun uuden liikuntaharrastuksen tulosten seuraaminen. Tuli motivaatio ja paremmat pysyvät elämäntavat sitten mistä vain, niin kitudieetti ei itsessään ole niistä pois millään lailla.

   Lainaa

  23. Cappuccionohko 5.5.2020 12:14
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   Ruvik: Tuli vastaan kaappia siivotessa jokunen vuosi takaperin vanhaksi menny cappuccino-jauhe, ja kokeilin ihan piruuttaan onko vielä ok, juurikin kun kuivaelintarvike oli. Voin sanoa, että märältä pahvilta se hyvin pitkälti maistu! En suosittele.
   En ole muistaakseni koskaan maistanu cappuccinojauheesta tehtyä juomaa, mutta tavallista pikakahvia kylläkin. Jos niiden maut muistuttavat toisiaan, se märkä pahvi ei välttämättä johtunut tuotteen iästä vaan saattoi kuulua jo alkuperäiseen tuotteeseen.

   Lainaa

  24. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Ruvik: Tuli vastaan kaappia siivotessa jokunen vuosi takaperin vanhaksi menny cappuccino-jauhe, ja kokeilin ihan piruuttaan onko vielä ok, juurikin kun kuivaelintarvike oli. Voin sanoa, että märältä pahvilta se hyvin pitkälti maistu! En suosittele.
   Sama kaakaojauheen kanssa.

   Lainaa

  25. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Cappuccionohko: En ole muistaakseni koskaan maistanu cappuccinojauheesta tehtyä juomaa, mutta tavallista pikakahvia kylläkin. Jos niiden maut muistuttavat toisiaan, se märkä pahvi ei välttämättä johtunut tuotteen iästä vaan saattoi kuulua jo alkuperäiseen tuotteeseen.
   Se oli kyllä jotain halpismerkkiä, että en ihmettelisi, vaikka näin olis! XD Mutta toisaalta, käsittääkseni cappuccino-jauheessa on maitojauhetta, tai jotain vastaavaa, että sen luulen pilaantuvan sutjakammin, kuin tuon ihan perus pikakahvin. Mutta mene ja tiiä!

   Lainaa

  26. Tulos: +23 (29 ääntä)
   Riippuu siitä miten arvostelee, ei tuo pikadieettijauhe välttämättä ole moka. Olin aikanani hyvin köyhä opiskelija, ja voin vakuuttaa että melkein kaiken voi syödä. Maku- ja ravintoarvot kärsivät, mutta vain harvat kuivat ruoka-aineet käyvät suorastaan hyökkääviksi.

   Lainaa

  27. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Sampsa: Eli toimii laksatiivina, juuri siihen tarkoitukseenhan noi olikin
   Kyseessä on vähähiilihydraattinen aterian korvike. Ei mitään laksatiiviin verrattavaa.

   Lainaa

  28. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Ilq: Pääsee sitten perus-Paavo viettämään laatuaikaa kotona käsi housuissa.
   On vaarallista pitää kättä housuissa. Se käsi voi jäädä sinne.

   Lainaa

  29. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Eräsvaan: Ateriankorvike, peräruiske ja oksennuslääke kätevässä samassa paketissa? Saa hyvän alun laihdutusprojektiin.
   Nutrilett on hyvä oksennuttaja. Ei ikinä enää mitään ateriankorvikkeita. Kuvottavia tuotteita.

   Lainaa

  30. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Kun mä olin lapsi niin me kierrettiin pitkin kyliä etsimässä niitä tölkkejä ja pulloja joita palauttaa kauppaan. Nykyajan lapsille pitää tuoda kotiin ne ettei tartte rasittua itse ja ettei jää Fortnite pahasti kesken. Allrighty.

   Lainaa

  31. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Tuo ylin vähän vaikuttaa jo siltä, että äitiä kyllästyttää pojan jatkuva käyttö/pelaaminen yhteisellä telkkarilla ja se on ite keksiny, että pojan pitää kerätä rahaa omaan telkkariin. Mutta tiedä häntä...

   Lainaa

  32. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Parasta ennen tarkoittaa, että tuotteesta voi haistaa ja maistaa, jos se on pilalla. Eli ainakaan mitään varaa noista jauheista ei ole ellei niistä huomaa eroa. Parasta ennen tuotteet eivät vanhennu samalla tavalla kuin viimeinen käyttöpäivä-tuotteet, joita tosiaan ei saa käyttää enää sen jälkeen, vaikka niissä ei näkyvästi olisi mitään vikaa. Tosin aika optimisti saa olla, että 8 vuotta vanha tuote olisi vielä terässä, mutta esim. makaronit ja jotkut säilykkeet ovat Marttojenkin ohjeiden mukaan syötäviä jopa 5 vuotta parasta ennen-päiväyksen jälkeen.

   Lainaa

  33. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Paavoon voisi kiinnittää jellyjortikan ja harjoitella vähän juttuja

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, kirpputori, kirppari, kirppis, mannekiini, mallinukke, parasta ennen, päiväys, vanha, ateriankorvike, tölkki, tölkit, pantti