Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uskon mihin uskon

"Lasi viiniä päivässä" – ja muita järjettömiä teorioita.
Uskon mihin uskon

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 41 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +278 (298 ääntä)
      Mikä ihme on psyykikko?

      Lainaa

    2. Kummikäki 16.4.2020 0:33
      Tulos: +297 (307 ääntä)
      Moikkali: Mikä ihme on psyykikko?
      Tarkoittaa todennäköisesti selvännäkijää, joka on englanniksi psychic. Jos nyt edes muistin kirjoitusasun oikein...

      Lainaa

    3. Tulos: +113 (347 ääntä)
      Jokin kytkin on uskovaisilla ihmisillä kyllä pahasti väärässä asennossa. Ei mitään pienintäkään järkeä näissä sekoiluissa, ja tollaset saa vapaana täällä kulkea. Heti kun joku kilipää alkaa puhumaan jostain enkeleistä ja muista örkeistä niin haavin kanssa talteen tälläinen kaveri. Kyllä ne psykoosilääkkeet muidenkin mielikuvituskavereiden kohdalla toimii.

      Lainaa

    4. Tulos: +312 (326 ääntä)
      Antakaa meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen käsidesimme...

      Lainaa

    5. Tulos: +274 (288 ääntä)
      Ei ihan riitä viinin alkoholipitoisuus tappamaan koronaa pois, kun se vaatii vähintään 70 volttista. 100% alkoholiakiakin juomalla kuolee alkoholiin kauan ennen kuin viina tappaa koronan, sillä virukset pesiytyy solujen sisälle ja alkoholi ei sinne pääse. Sillä voi desinfioida pintoja, mutta lääkkeenä se on täysin hyödytöntä.

      Lainaa

    6. Tulos: +337 (345 ääntä)
      Kyllä maailmaan löytyy ihmisiä joka lähtöön. Jotkut syyttää 5G-mastoja viruksen levittämisestä ja toiset syyttää Bill Gatesia Covid-19 -pandemiasta, koska joskus taisi puhua yleisesti koronaviruksista. Toisia näköjään puhdistaa Jeesuksen veri ja jotkut alan lääkärit tietävät, että ei ole ihmisestä eikä eläimestä. Taisi jotkut syyttää alieneiden hyökkäykseksi. Sinänsä kyllä ihan kiva välillä tuntea itsensä suhteellisen täysipäiseksi.

      Lainaa

    7. Tulos: +100 (120 ääntä)
      Alkoholi pikemminkin heikentää vastustuskykyä.

      Lainaa

    8. Hightower71 16.4.2020 3:10
      Tulos: +254 (266 ääntä)
      Omaan tuttavapiiriini kuuluu skitsofreniaa sairastava ~50v poikamies joka käy ahkeraan Elämän Sana -lahkon kokouksissa ja osaa tyyliin Raamatun ulkoa kun lukee sitä kaikki illat kotona. Sekä livenä että somessa hän kääntää melkein minkä tahansa keskustelun uskonasioihin joista alkaa paasata silmät hehkuen, ja varsinkin Ilmestyskirjan sekavat ennustukset ovat lähellä hänen sydäntään. Voitte arvata että hänellä ei ole enää yhtään livekaveria em. lahkon ulkopuolella ja Facessakin hänen kaverinsa koostuvat pääasiassa em. uskonlahkon kannattajista. Skitsofrenia ja voimakas uskonnollisuus ovat todella paska yhdistelmä ihmisen itsensä kannalta.

      Lainaa

    9. Tulos: +109 (141 ääntä)
      Luuleeko Sauli Jeesuksen olevan joku himskatin lastenvahti, joka vatvoo seuraajiaan koko ajan ettei näille tapahdu mitään? Luuleeko Sauli voivansa hypätä keskelle autotietä ja olettaa Jeesuksen pelastavan ihmisen syyltä ja seuraamukselta? Luuleeko Sauli, että Jeesuksen kärsivällisyys riittää suojelemaan jokaista idioottia vain sillä perusteella, että nämä "uskovat"? Jumalalla ei ole suosikkeja maan päällä, ei kirkossa eikä sen ulkopuolella.

      Lainaa

    10. jukkapalmu 16.4.2020 7:19
      Tulos: +66 (74 ääntä)
      Markon ajatuksenjuoksu on aika hämmentävää.

      Lainaa

    11. Kahen Kilo Kalori 16.4.2020 8:06
      Tulos: +65 (73 ääntä)
      jukkapalmu: Markon ajatuksenjuoksu on aika hämmentävää.
      Semmosta se on kun päissään kirjottelee.

      Lainaa

    12. Tulos: +99 (151 ääntä)
      Hightower71: Omaan tuttavapiiriini kuuluu skitsofreniaa sairastava ~50v poikamies[...]
      Asian vierestä menee, mutta menköön - aika hienoa, että käytit ilmaisua "skitsofreniaa sairastava" ilmaisun "skitsofreenikko" sijasta. Ihminen voidaan määritellä muutenkin kuin sairautensa/vammansa kautta.

      Lainaa

    13. Tulos: +219 (223 ääntä)
      Napael: Luuleeko Sauli Jeesuksen olevan joku himskatin lastenvahti, joka vatvoo seuraajiaan koko ajan ettei näille tapahdu mitään? Luuleeko Sauli voivansa hypätä keskelle autotietä ja olettaa Jeesuksen pelastavan ihmisen syyltä ja seuraamukselta? Luuleeko Sauli, että Jeesuksen kärsivällisyys riittää suojelemaan jokaista [...]
      Aikoinaa kerrottiin juttua miehestä joka tulvan sattuessa pakeni talonsa katolle. Sieltä häntä sitten yritettiin pelastaa veneellä, helikopterilla ja vaikka millä vimpaimella, veden noustessa, mutta mies kieltäytyi -"Jeesus pelastaa". Vesi nousi, mies hukkui, ja tuonpuoleisessa sitten ryttyili Jeesukselle: "vahvasti uskoin, mikset auttanut?" Jeesus siihen: "Minähän yritin, lähetin veneen, helikopterin..."

      Lainaa

    14. Jorma Ralli-Kukkula 16.4.2020 9:05
      Tulos: +142 (142 ääntä)
      Saulille voisin antaa elämänohjeeksi erään lauseen, jota yksikin varsin uskovainen tuttuni käyttää: "Uskon herraan Jeesukseen, mutta kyllä minä silti käännän veneeni nokan pois karikoista jos niitä edessä näkyy."

      Lainaa

    15. Tulos: +98 (98 ääntä)
      Joo: Aikoinaa kerrottiin juttua miehestä joka tulvan sattuessa pakeni talonsa katolle. Sieltä häntä sitten yritettiin pelastaa veneellä, helikopterilla ja vaikka millä vimpaimella, veden noustessa, mutta mies kieltäytyi -”Jeesus pelastaa”. Vesi nousi, mies hukkui, ja tuonpuoleisessa sitten ryttyili Jeesukselle: “vahvasti [...]
      Suosikki tarinani rippileiriltä.

      Lainaa

    16. Pilkunviilaaja 16.4.2020 9:32
      Tulos: +49 (67 ääntä)
      Kummikäki: Tarkoittaa todennäköisesti selvännäkijää, joka on englanniksi psychic. Jos nyt edes muistin kirjoitusasun oikein…
      Et muistanut, se on selvänäkijä yhdellä n-kirjaimella.

      Lainaa

    17. Tulos: +64 (70 ääntä)
      Mistä sitä jeesuksen verta voisi ostaa?

      Lainaa

    18. Tulos: -53 (67 ääntä)
      "Luotettavia" tutkimuksia asioista on suuntaan ja toiseen. Mutta hyvä kun näitä tulee esille, ihmiset alkaa tutkimaan enemmän. Moni on alkanut heräämään siihen, ettei kaikki ole niin kuin on uskottu.

      Lainaa

    19. abort mission 16.4.2020 14:25
      Tulos: +64 (68 ääntä)
      limp: Mistä sitä jeesuksen verta voisi ostaa?
      Alkosta

      Lainaa

    20. Tulos: +87 (87 ääntä)
      Jeesus hei, ei näinä aikoina kierretä ovelta ovelle :DD

      Lainaa

    21. Tulos: +36 (42 ääntä)
      Eikö toi idiootti erota Pontiuksen käsienpesua hygienisestä käsienpesusta?

      Lainaa

    22. Tulos: +20 (80 ääntä)
      Vee: Asian vierestä menee, mutta menköön – aika hienoa, että käytit ilmaisua “skitsofreniaa sairastava” ilmaisun “skitsofreenikko” sijasta. Ihminen voidaan määritellä muutenkin kuin sairautensa/vammansa kautta.
      Onko väärin kutsua minua diabeetikoksi koska sairastan diabetesta? Onko väärin kutsua minua masentuneeksi koska sairastan masennusta? Sairaaksi, jos olen sairas? Nuhaiseksi jos minulla olisi nuha? Tai älykkääksi, jos sellainen sattuisin olemaan? Vaikka nuo kaikki ovatkin adjektiiveja, ne eivät määrittele ihmistä millään tavalla. Tai sanotaan asia näin päin: Jos minua sanotaan diabeetikoksi, ihmisellä täytyy olla todella pahoja ongelmia sosiaalisen kanssakäymisen, empatian tai ihan asioiden loogisen käsittelykyvyn kanssa, jos se ei ymmärrä että minun persoonaan liittyy paljon muutakin kuin diabetes. Tai masennus, nuha, jne.

      Lainaa

    23. Tulos: +41 (65 ääntä)
      Toj Karin: Onko väärin kutsua minua diabeetikoksi koska sairastan diabetesta? Onko väärin kutsua minua masentuneeksi koska sairastan masennusta? Sairaaksi, jos olen sairas? Nuhaiseksi jos minulla olisi nuha? Tai älykkääksi, jos sellainen sattuisin olemaan? Vaikka nuo kaikki ovatkin adjektiiveja, ne eivät määrittele ihmistä [...]
      Word Ei se todellisuus siitä mihinkään muutu (eikä omassa päässäni asennekkaan) puhutaanko skitsofreenikosta vai skitsofreniaa sairastavasta. Samaahan nuo tarkoittavat. Skitsofreenikko sairastaa skitsofreniaa, vaikka voissa paistaisi. Jos tämä ei olisi internet niin kehottaisin kohteliaasti lopettamaan tyhjästä mielensäpahoittamisen. Taidan kuitenkin vain painua takaisin vaihtamaan sukupuolineutraaleja kylttejä teiden varsille. Ps. Kuurosokea isä-oletettuni kutsuu itseään mm. näköVAMMAISEKSI vaikka siinähän on mukana loukkaava sana! Kokeilkaa joskus hyväksyä asiat ja nauraa itsellenne - se tekee hyvää. Isäni sanoin: ”näkemisiin”

      Lainaa

    24. Avaruusleijona 16.4.2020 22:17
      Tulos: +31 (35 ääntä)
      limp: Mistä sitä jeesuksen verta voisi ostaa?
      Sitä saa ilmaiseksi kirkoista sunnuntaisin.

      Lainaa

    25. Asko Tervepää 16.4.2020 22:28
      Tulos: +47 (49 ääntä)
      Moikkali: Mikä ihme on psyykikko?
      Psykoottinen mutta harrastuspohjalta ja vain välillä.

      Lainaa

    26. Asko Tervepää 16.4.2020 22:31
      Tulos: +16 (20 ääntä)
      lapanen: Alkoholi pikemminkin heikentää vastustuskykyä.
      Ja jopa tappaa laakista, jos sillä yrittää hengitysteistään koronaa putsata.

      Lainaa

    27. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Osaisikohan Jesse muuttaa veden käsidesiksi? Sille olisi nyt tarvetta.

      Lainaa

    28. Ehtoollinen etänä 16.4.2020 23:15
      Tulos: +17 (19 ääntä)
      Avaruusleijona: Sitä saa ilmaiseksi kirkoista sunnuntaisin.
      Niin... Mitenköhän nykyään tapahtuu se ehtoollisen nauttiminen, kun kirkonmenot on etänä? Hankkiiko jokainen omat viinit ja öylätit? Öylättejä saa nettikaupasta, mutta viinit joutunee itse noutamaan Alkosta. Tai saisiko kirkosta noudettua ne kotipakettiin tyyliin yksi öylätti ja minipullollinen viiniä?

      Lainaa

    29. Tulos: -1 (15 ääntä)
      Marko taitaa äänestää perussuomalaisia.

      Lainaa

    30. Tulos: +32 (34 ääntä)
      Ehtoollinen etänä: Niin… Mitenköhän nykyään tapahtuu se ehtoollisen nauttiminen, kun kirkonmenot on etänä? Hankkiiko jokainen omat viinit ja öylätit? Öylättejä saa nettikaupasta, mutta viinit joutunee itse noutamaan Alkosta. Tai saisiko kirkosta noudettua ne kotipakettiin tyyliin yksi öylätti ja minipullollinen viiniä?
      Muistaakseni kirkko itse viiniä valmistaessaan joutuu sen myymään ensin Alkolle ja ostaa sen kirkonmenoja varten sieltä takaisin, koska Suomen alkoholilainsäädännön pykälät aiheuttaa omituisuuksia erikoistapauksissa. Tiesittekö että alkoholin käyttö teollisuudessa vaatii aina kirjallisen luvan jokaiselle eri viinalaadulle ja vaikka teollisuusalkoholi on verovapaata, niin yllätys yllätys Valvira perii kuitenkin kulutukseen pohjautuvaa "valvontamaksua", joka on yllätys yllätys noin ALVn suuruinen!

      Lainaa

    31. Tulos: +19 (25 ääntä)
      Ehtoollinen etänä: Niin… Mitenköhän nykyään tapahtuu se ehtoollisen nauttiminen, kun kirkonmenot on etänä? Hankkiiko jokainen omat viinit ja öylätit? Öylättejä saa nettikaupasta, mutta viinit joutunee itse noutamaan Alkosta. Tai saisiko kirkosta noudettua ne kotipakettiin tyyliin yksi öylätti ja minipullollinen viiniä?
      Vaikka selvästi kirjoitat pilkalliseen tai humoristiseen sävyyn, vastaan silti asiallisesti. Ehtoollista voi yhtä hyvin viettää kotona. Siihen käy ihan vaalea leipä ja vaikka rypälemehu. Asetussanat löytyvät Raamatusta. Ei siihen kirkkoa tai pappia tarvittu. Ei tarvittu alkuseurakunnan aikanakaan. "Mutta sillä, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, on ikuinen elämä, ja viimeisenä päivänä minä herätän hänet." (Joh. 6:54)

      Lainaa

    32. Tulos: -10 (30 ääntä)
      Toj Karin: Onko väärin kutsua minua diabeetikoksi koska sairastan diabetesta? Onko väärin kutsua minua masentuneeksi koska sairastan masennusta? Sairaaksi, jos olen sairas? Nuhaiseksi jos minulla olisi nuha? Tai älykkääksi, jos sellainen sattuisin olemaan? Vaikka nuo kaikki ovatkin adjektiiveja, ne eivät määrittele ihmistä [...]
      Kyse on niinkin yksinkertaisesta asiasta, että ihminen haluaa tulla määritellyksi ihan vain ihmisenä, joku diabetes on yksi ihan pieni olematon asia kyseisen henkilön kokonaispaketissa joten miksi juuri se tulisi nostaa sieltä esiin. Tässä on Jenna joka sairastaa syöpää vrt tässä on tää syöpäinen Jenna. Sairaat ihmiset helposti pelkäävät ja ahdistuvat juuri tuon vuoksi että kaikki määrittelevät heidät tautinsa vuoski, se ei ole helpota normaalin elämän elämistä. Nuhaiselle ihmiselle saa sanoa että se on nuhainen, kauniille tytölle saa sanoa että se on kaunis, jalatonta ja kädetöntä belgialasnunnaa ei ole silti pakko potkaista vaikka se futikselta näyttääkin.

      Lainaa

    33. Ehtoollinen etänä 17.4.2020 15:05
      Tulos: +5 (19 ääntä)
      Joopas: “Mutta sillä, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, on ikuinen elämä, ja viimeisenä päivänä minä herätän hänet.” (Joh. 6:54)
      Ja miten se muuttuu "Jeesuksen lihaksi ja vereksi"? Olen käsittänyt, että pappi tai muu sovelias henkilö siunaa ehtoollisviinin ja öylätit jolloin ne vertaantuvat tuohon. Hoitaako kyseinen henkilö itse siunaamisen vai miten se tapahtuu? En mitenkään halunnut olla pilkallinen vaan aivan loogista ajattelua käyttäen tutkiskella, että miten kyseinen homma nyt tässä erikoisessa tilanteessa hoidetaan, koska se kuitenkin on oleellinen osa Jumalanpalvelusta.

      Lainaa

    34. Tulos: -16 (34 ääntä)
      Uskovien loogisuus on niin infantiilia. Ne uskoo oikeesti, että ne ei voi sarastuu, jäädä auton alle tai unohtaa avaimia kotiin, koska Jeesus palkitsee kaverinsa.

      Lainaa

    35. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Jännää miten väitteet joihin kirjoittaja näkee tarpeelliseksi lisätä loppuun "Piste!" ovat lähes poikkeuksetta potaskaa.

      Lainaa

    36. Tulos: +13 (31 ääntä)
      traumcity: Kyse on niinkin yksinkertaisesta asiasta, että ihminen haluaa tulla määritellyksi ihan vain ihmisenä, joku diabetes on yksi ihan pieni olematon asia kyseisen henkilön kokonaispaketissa joten miksi juuri se tulisi nostaa sieltä esiin. Tässä on Jenna joka sairastaa syöpää vrt tässä on tää syöpäinen Jenna. Sairaat [...]
      Sulla on suhteellisuuden taju aivan hukassa. Sanot diabeetikolle, että diabetes on ihan pieni ja olematon asia ja esität asian niin kuin joku syöpä sitten tulisi nostaa esiin keskustelussa. Ensinnäkin diabetes ei ole ihan pieni ja olematon asia. Minun elämä ja terveys on hyvin pitkälle siitä kiinni, miten sairautta hoidan. Toisennakin mitään syöpiä ja skitsofrenioita tai diabeteksia on turha nostaa esiin, ellei ne liity keskustelun aiheeseen jollain tapaa. Esimerkkisi Jennasta ei ole yhtään älykkäämpi. "Tässä on nuhainen Jenna" ja "Tässä on Jenna joka sairastaa nuhaa". Molemmat yhtä typeria ja asiaankuulumattomia kommentteja. Sitten puhut määrittelyä vastaan, mutta kategorisesti määrittelet sairaat ihmiset pelkääviksi ja ahdistuneiksi. Ja lopuksi annat ohjeita miten kauniille saa antaa kehuja, mutta rampaa ei saa potkia. Sulla ei ilmeisesti ole mitään käsitystä miten tekopyhä, epälooginen, harhainen ja suoraan sanottuna halveksuva tuo sinun kommentti on? Puhumattakaan kaikista olkiukoista, joita sinne rakensit. Käytännössä et vastannut mihinkään mitä minä sanoin.

      Lainaa

    37. Per Scutti 21.4.2020 1:11
      Tulos: 0 (18 ääntä)
      Toj Karin: Sulla on suhteellisuuden taju aivan hukassa. Sanot diabeetikolle, että diabetes on ihan pieni ja olematon asia ja esität asian niin kuin joku syöpä sitten tulisi nostaa esiin keskustelussa. Ensinnäkin diabetes ei ole ihan pieni ja olematon asia. Minun elämä ja terveys on hyvin pitkälle siitä kiinni, miten sairautta [...]
      Sinulla meni nyt homman pointti kyllä pään yli kovaa ja korkealta. Valitettavasti taisi kolahtaa myös tunteisiin aika kipeästi. Tuossa kommentissa ei kenenkään diabetesta yritetty vähätellä, tai hyökätty sinun kimppuusi mitenkään. Luehan nyt kommentti uudelleen ajatuksella ennenku vedät koko pakastehernepussin nenääsi. Ainoa asia mikä oli tekopyhä, epälooginen ja harhainen oli tuo oma kommenttisi. Ah, rakastan tuota ironian tuoksua aamuisin. Mitä traumcity sanoi oli että jos ihminen sairastaa, hän ei yleensä halua että ainoa asia mikä hänet määrittelee ihmisenä on ainoastaan hänen sairautensa. Valitettavasti näin ihmiset kuitenkin usein tekevät ja yksinkertaistavat henkilön koko persoonan jonkin yhden asian kautta, esim. hänen sairautensa perusteella. Tuossa ei myöskään kategorisesti määritetty sairaita pelkääviksi ja ahdistuneiksi vaan yritettiin sanoa että moni sairas ihminen saattaa ahdistua siitä että heidät ihmisenä litistetään siihen 'sairas'-muottiin, lyödään ikäänkuin leima otsaan. Ja sen vuoksi pelkäävät tuoda näitä sairausasioita julki. Esim. sairastan masennusta -> kaikki ajattelevat minusta: "mielenvikainen". Ja tuo nunnaläppä nyt oli vain ja ainoastaan hauska. :D Se että joudun tällaisia yksinkertaisia asioita selittämään näin perusteellisesti pistää miettimään halusitko oikein tarkoituksella ymmärtää väärin, vai trollaatko vain.

      Lainaa

    38. Tulos: +4 (14 ääntä)
      Per Scutti: Sinulla meni nyt homman pointti kyllä pään yli kovaa ja korkealta. Valitettavasti taisi kolahtaa myös tunteisiin aika kipeästi. Tuossa kommentissa ei kenenkään diabetesta yritetty vähätellä, tai hyökätty sinun kimppuusi mitenkään. Luehan nyt kommentti uudelleen ajatuksella ennenku vedät koko pakastehernepussin [...]
      Mikään kommentissani ei viittaa että asia olisi "mennyt tunteisiin". Kommenttini on kirjoitettu puhtaan loogisen ajattelun pohjalta ilman tunteita. Sinun ei olisi tarvinnut selittää asiaa ollenkaan ja nunnaläppä oli oppikirjaesimerkki olkiukosta ja mitkään "se oli vain vitsi" -perustelut ei sitä pelasta. Luitko alkuperäistä kommenttiani ollenkaan? Siinä nimenomaan sanoin, että eri ilmaisumuodot eivät määrittele ihmistä millään tavalla. Diabeetikko on täysin sama asia kuin diabetestä sairastava. Asia mikä tuo sanoille negatiivisia implikaatioita, on konteksti jossa niitä käytetään. Sanoilla itsellään ei ole sisään rakennettua arvolatausta. Esimerkiksi jopa sanaa "nee..g.eri" voi käyttää ei-rasistisesti kun kontekstina on vaikkapa historia tai etymologia (muokkasin sanaa, ettei kommentti jää filtteriin kiinni). Sama asia sairauksien nimissä. Konteksti määrittää onko sanalla negatiivinen konnotaatio, ei sana itse. Ensi kerralla lue kommentit läpi, ennen kuin syytät turhaan asioista jotka johtuvat vain siitä ettet tiedä mistä on puhuttu.

      Lainaa

    39. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Mustaleski: Uskovien loogisuus on niin infantiilia. Ne uskoo oikeesti, että ne ei voi sarastuu, jäädä auton alle tai unohtaa avaimia kotiin, koska Jeesus palkitsee kaverinsa.
      Läheskään kaikki uskovaiset ei usko noin. Eikä myöskään Raamattu opeta, että uskovaisen elämä olisi pelkkää onnea ja kaikki vastoinkäymiset ja vaarat katoaisivat. Mutta terveellä tavalla uskova voi vaikeuksissaan turvata Jumalaan, vaikkei se aina tarkoitakaan sitä, että Jumala pelastaisi kyseisen ihmisen vaikkapa sairaudesta tai onnettomuudesta. Toki on sitten myös niitä uskovaisia, jotka oikeasti uskovat Jumalan parantavan ja auttavan kaikessa niin ettei esimerkiksi lääkäriin tarvitse mennä jne. Itse uskon kuitenkin, että oma osuus pitää tehdä. Pitää ns. Järki päässä (vaikka monien mielestä jo se, että uskoo johonkin Jumalaan on sulaa hulluutta). Mennä lääkäriin kun sitä tarvitsee, ottaa lääkkeet, jos on sairas yms. Mutta ei siitä haittaakaan ole vaikka lisäksi rukoilisi.

      Lainaa

    40. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Mustaleski: Uskovien loogisuus on niin infantiilia. Ne uskoo oikeesti, että ne ei voi sarastuu, jäädä auton alle tai unohtaa avaimia kotiin, koska Jeesus palkitsee kaverinsa.
      Suurin osa ei kyllä usko noin. Valtakirkot eivät myöskään opeta noin. Tuo kyseinen postaus olisi aivan yhtä lailla voinut päätyä uskovaisten omiin feissarimokiin, jos sellaisia olisi olemassa, sillä kyseinen ajattelu on uskovienkin mielestä naurettavaa, väärin ja harhaoppia.

      Lainaa

    41. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Sauli ei selvästikään oo koskaan yrittäny pestä verta pois vaatteista.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Jeesus, viini, uutiset, Yle, salaliittoteoria, koronavirus, alkoholi, Ranska, synnit, uskonto, kirkko