Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Raskaaksi roskalavalta

Naispari hakee apua lapsentekoon yllättävästä paikasta.
Raskaaksi roskalavalta

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 65 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. HepomiestenTietotoimisto 21.4.2020 0:10
      Tulos: +529 (609 ääntä)
      Risto ❤️

      Lainaa

    2. Kummallista 21.4.2020 0:13
      Tulos: +284 (292 ääntä)
      Tässäpä tarina jälkipolville kerrottavaksi.

      Lainaa

    3. Tulos: +633 (687 ääntä)
      Mikäpä siinä toisaalta ongelmana, jos kaikki osapuolet tietävät mistä on kyse. On sitä monimutkaisempiakin asioita siirtynyt digitalisaation myötä nettiin.

      Lainaa

    4. Tulos: +580 (622 ääntä)
      Riston diili kuulostaa täydelliseltä! Karina ja tyttöystävä tekee vaikeimman homman eli arvojen opettamisen ja vaippojen vaihdon ja Risto pääsee kuitenkin nauttimaan lapsen seurasta ja katsella kasvamista.

      Lainaa

    5. Isä neljän, joka olet töissä 21.4.2020 6:12
      Tulos: -70 (170 ääntä)
      Vähän laittaa jo hymähtämään. Eikö suomessa ole spermapankkeja, tai millä nimellä ne täällä ovatkaan?

      Lainaa

    6. Tulos: +67 (107 ääntä)
      Isä neljän, joka olet töissä: Vähän laittaa jo hymähtämään. Eikö suomessa ole spermapankkeja, tai millä nimellä ne täällä ovatkaan?
      Miten ok hedelmöityshoidot yksinäiselle naiselle tai naisparille? Spermapankki ottanee jonkin kustannuksen nostosta ja pariskunnalla voi olla budjettivauva mielessä.

      Lainaa

    7. Tulos: +233 (281 ääntä)
      Jos olisin mies, en uskaltaisi lähteä moiseen. Hoitaisin luovutuksen ns. virallista reittiä. Ei ole olemassa mitään sopimuspaperia jolla elarit voisi välttää, mikäli nainen/naiset tulisivatkin myöhemmin toisiin aatoksiin. Ja mistä sitä tuntemattomasta ihmisestä tietää.

      Lainaa

    8. Tulos: +170 (192 ääntä)
      Ei ihan taida olla tuolla elareiden vapauduvankilasta -kortilla painoarvoa laissa siinä kohtaa, kun Kelalle tms. ”sopimusta” toimittaa.

      Lainaa

    9. Tulos: -231 (259 ääntä)
      Joka kuvittelee että 18€/kk mihinkään lapseen liittyvässä asiassa on ”hiton kallis juttu” niin ei selvästikään ole omia lapsia kasvattanut.

      Lainaa

    10. Tulos: +266 (270 ääntä)
      Peeke: Joka kuvittelee että 18€/kk mihinkään lapseen liittyvässä asiassa on ”hiton kallis juttu” niin ei selvästikään ole omia lapsia kasvattanut.
      18e/kk? Missä ulottuvuudessa? Eikö se tuossa selvästi sanonut että n. 300e/kk, 12x vuodessa, 18vuotta. Riippuen molempien vanhempien tuloista, kyllä se on aikaimoinen määrä rahaa.

      Lainaa

    11. Tulos: +221 (237 ääntä)
      Ai kamalaa toivottavasti Karina ja tyttöystävä oikeesti tietää, että kortsuun ammutut siittiöt ei oo kovin hedelmöityskykyisiä. Väärän astian valinta voi pilata koko homman. Ei sillä että koti-inseminaatio muutenkaa olis mikään läpihuutojuttu, yleensä ei onnistu. Tälläsellä luovuttajalla on myös oikeus itse vaatia isyyttä, eli jos vaikkapa Risto tuliski toisiin ajatuksiin ja haluaisikin kummiuden lisäksi muutakin, toinen äideistä jäisi ilman oikeuksia lapseen. En ite uskaltais lähtee tota kautta yrittämään.

      Lainaa

    12. Tulos: +39 (53 ääntä)
      Onhan noita isäntiä, jotka panee jotakuinkin kaikkea mikä liikkuu, ja lapsiakin on jo valmiiksi sen verran paljon ympäri kyliä, ettei se isyyden tunnustaminenkaan ole ongelma. Ei niitä elareitakaan tartte ihan kaikista maksella...

      Lainaa

    13. Tulos: -367 (433 ääntä)
      Ja näiden annettiin mennä naimisiin. Huoh...

      Lainaa

    14. Tulos: +144 (174 ääntä)
      Kyllä mä tuossa kohtaa olisin todella tarkka siitä, kuka ja mikä ne siemenet lahjoittaa. Rakkaushömpötyksissä siemenet tulee aika usein siltä rakkauden kohteelta, mutta kun kerran valita saa ja voi, niin kyllä lähtisin valitsemaan mahdollisimman hyvää. Joku todella huononäköinen ja -kuuloinen monisairas alkoholisti ei välttämättä olisi ihan ykkösenä listalla, vaikka ilmaiseksi lapaan vetäisikin.

      Lainaa

    15. Tulos: -17 (53 ääntä)
      Luulis että halukkaita löytyy pilvin pimein. Spermapankit on varmaan aika kalliita, joten puoliluomumetodi olisi sopiva naisparille taloudellisesti.

      Lainaa

    16. Tulos: +7 (13 ääntä)
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006373956.html tälle Ristolle tämä pariskunta olisi parempi diili!

      Lainaa

    17. Tulos: +59 (133 ääntä)
      Onks mussa jotain vikaa kun en nää niin väärää tässä :D Jos mies suostuu auttamaan niin ihanaa!

      Lainaa

    18. Tulos: -72 (116 ääntä)
      Ja minä kun luulin että nämä oli postannut tän vain naistenhuoneelle, mutta että oikein roskalavallekin.. Vastuutonta touhua.

      Lainaa

    19. kokemuksen syvä rintaääni 21.4.2020 13:02
      Tulos: +103 (169 ääntä)
      Elli: Ai kamalaa toivottavasti Karina ja tyttöystävä oikeesti tietää, että kortsuun ammutut siittiöt ei oo kovin hedelmöityskykyisiä. Väärän astian valinta voi pilata koko homman. Ei sillä että koti-inseminaatio muutenkaa olis mikään läpihuutojuttu, yleensä ei onnistu.
      Terveisiä tutuille jotka tunnistaa, mutta meillä oli käytössä pesty kissanruokapurkki ja pikkuinen pipetti, ja ekalla yrityksellä tärppäsi :'D Luovuttajan kanssa ei ole myöskään ollut mitään ongelmia puolin eikä toisin.

      Lainaa

    20. Petäjävaara 21.4.2020 13:07
      Tulos: +53 (99 ääntä)
      Timon pointti on hyvä ottaa huomioon. Mitkään sopimukset tai muut eivät suojele miestä, jos hyväntahtoisuus loppuu sperman saannin jälkeen. Kukaan järkevä, itseäänkunnioittava mies ei lähde tällaiseen sopimukseen mukaan.

      Lainaa

    21. Tulos: +37 (63 ääntä)
      xod: Onks mussa jotain vikaa kun en nää niin väärää tässä Jos mies suostuu auttamaan niin ihanaa!
      Ei ole :). Selvittäisin toki tosi huolella miehen taustat, taudit ja muut jos olisin tuollaiseen lähtemässä, ja sopisin myös hyvin tarkkaan oikeudet ja velvollisuudet, jottei tulisi ikäviä yllätyksiä myöhemmin. Mutta ensinhän se halukas mies on jostain löydettävä ennen kuin voi selvittää tai sopia, ja tällaisille hakemuksille ei taida olla omaa palstaa?

      Lainaa

    22. Kurkkusopuli 21.4.2020 13:33
      Tulos: +13 (47 ääntä)
      Ihme kun kukaan ei kyseenalaista kommenteissakaan sitä, että sperma ei kyllä hengissä säily missään käytetyssä kondomissa ja siten sillä ei ole mahdollista hedelmöittää ketään.

      Lainaa

    23. Tulos: +12 (64 ääntä)
      Petäjävaara: Timon pointti on hyvä ottaa huomioon. Mitkään sopimukset tai muut eivät suojele miestä, jos hyväntahtoisuus loppuu sperman saannin jälkeen. Kukaan järkevä, itseäänkunnioittava mies ei lähde tällaiseen sopimukseen mukaan.
      Yksinäisen naisen kohdalla varmasti näin onkin. Naisparin ollessa kyseessä luulen että äitiyden tunnustaminen painaa vaakakupissa enemmän kuin elarit tuntemattomalta.

      Lainaa

    24. Tulos: -106 (150 ääntä)
      Oksettavaa.

      Lainaa

    25. Tulos: -37 (97 ääntä)
      skörä: Yksinäisen naisen kohdalla varmasti näin onkin. Naisparin ollessa kyseessä luulen että äitiyden tunnustaminen painaa vaakakupissa enemmän kuin elarit tuntemattomalta.
      Näin voit luulla, katsotaas sitten jos ja kun pari eroaa.

      Lainaa

    26. Tulos: +22 (36 ääntä)
      Xnath: 18e/kk? Missä ulottuvuudessa? Eikö se tuossa selvästi sanonut että n. 300e/kk, 12x vuodessa, 18vuotta. Riippuen molempien vanhempien tuloista, kyllä se on aikaimoinen määrä rahaa.
      Jaa jaa, niinhän se olikin. Ajattelinpa jotenkin nopeasti luettuna että 12x18€ on sitten vuotuinen vastuu. Kuulostikin auttamattoman pieneltä. Joo kyllä se oikein laskettu summa on ihan oikeasti rahaa.

      Lainaa

    27. Tulos: +40 (56 ääntä)
      Kurkkusopuli: Ihme kun kukaan ei kyseenalaista kommenteissakaan sitä, että sperma ei kyllä hengissä säily missään käytetyssä kondoⅿissa ja siten sillä ei ole mahdollista hedelmöittää ketään.
      Kannattaa siis käyttää käyttämätöntä kondomia.

      Lainaa

    28. Tulos: -15 (95 ääntä)
      Eräsvaan: Miten ok hedelmöityshoidot yksinäiselle naiselle tai naisparille? Spermapankki ottanee jonkin kustannuksen nostosta ja pariskunnalla voi olla budjettivauva mielessä.
      Jos ei ole varaa lapsiin, niitä ei kannata tehdä.

      Lainaa

    29. Tulos: +98 (108 ääntä)
      Voi voi: Näin voit luulla, katsotaas sitten jos ja kun pari eroaa.
      Ei kai äitiyden (tai isyyden) tunnustamista voi jälkikäteen perua ellei huvitakaan? Käsittääkseni laissa on ainakin tarkoitus ajatella lapsen etua, ja se nyt ei ainakaan ole lapsen edun mukaista jos laillinen vanhemmuus on aina katkolla jos vanhemmilla on vähän draamaa. Adoptio ainakin on sitova ja lopullinen; toki jos naispari tunnustaa lapsen omakseen niin se on heidän sitten?

      Lainaa

    30. Tulos: +26 (34 ääntä)
      Elli: Ai kamalaa toivottavasti Karina ja tyttöystävä oikeesti tietää, että kortsuun ammutut siittiöt ei oo kovin hedelmöityskykyisiä. Väärän astian valinta voi pilata koko homman. Ei sillä että koti-inseminaatio muutenkaa olis mikään läpihuutojuttu, yleensä ei onnistu. Tälläsellä luovuttajalla on myös oikeus itse [...]
      Ei siinä, sillä toisella äidillä ei välttämättä ole oikeuksia muutenkaan

      Lainaa

    31. Tulos: +41 (49 ääntä)
      Eihän tuossa mitään, jos oikeasti voisi tehdä pitävän sopimuksen siitä ettei joudu maksumieheksi jonkun tuntemattoman pariskunnan lapselle.

      Lainaa

    32. Tulos: +79 (97 ääntä)
      Lastenvalvojalla paperit kuntoon, niin kaikki voi olla turvallisin mielin. On perhepiirissä vastaava tapaus, eikä mitään ongelmaa ollut (5vuotta jo kulut).

      Lainaa

    33. Tulos: -211 (257 ääntä)
      Eikä kenellekään muka tule mieleen että kahden naisen ei kuulukaan saada lapsia... Sairasta touhua ja kertoo menon epävakaudesta jo kaiken kun kinutaan mällejä roskalavalla...

      Lainaa

    34. Tulos: +12 (58 ääntä)
      Muuten kiva, mutta tuollaiset "paperit" eivät ole mitenkään päin laillisia Suomessa. Eli sellaista lainvoimaista sopimusta ei tässä maassa yksinkertaisesti pysty tekemään jolla elareilta voisi välttyä, mikäli toinen osapuoli keksii niitä joskus myöhemmin vaatia. En myöskään luottaisi hirveästi nimettömyyden suojaan tässä asiassa, kauhean paljon salapoliisityötä ei välttämättä tarvita että saa selville ainakin rajatun joukon johon isäehdokas kuuluu ja sitten vaan isyyden selvittämisen nojalla DNA-testit kaikilta niin sieltä se saadaan selville kyllä.

      Lainaa

    35. Itseasiassa 21.4.2020 23:04
      Tulos: +53 (61 ääntä)
      Elli: Ai kamalaa toivottavasti Karina ja tyttöystävä oikeesti tietää, että kortsuun ammutut siittiöt ei oo kovin hedelmöityskykyisiä. Väärän astian valinta voi pilata koko homman. Ei sillä että koti-inseminaatio muutenkaa olis mikään läpihuutojuttu, yleensä ei onnistu. Tälläsellä luovuttajalla on myös oikeus itse [...]
      Ammattilainen just sanoi Lapsi tuntemattoman kanssa -ohjelmassa että koti-inseminaatio on yhtä varma tapa kuin yhdyntä.

      Lainaa

    36. Avaruusleijona 21.4.2020 23:42
      Tulos: +6 (42 ääntä)
      Juomari: sellaista lainvoimaista sopimusta ei tässä maassa yksinkertaisesti pysty tekemään jolla elareilta voisi välttyä, mikäli toinen osapuoli keksii niitä joskus myöhemmin vaatia.
      Miksi tulet pätemään asiassa, josta et tiedä?

      Lainaa

    37. Tulos: +15 (21 ääntä)
      Elli: Ai kamalaa toivottavasti Karina ja tyttöystävä oikeesti tietää, että kortsuun ammutut siittiöt ei oo kovin hedelmöityskykyisiä. Väärän astian valinta voi pilata koko homman. Ei sillä että koti-inseminaatio muutenkaa olis mikään läpihuutojuttu, yleensä ei onnistu.
      En tiedä kortsuista astiana enkä ihmisistä vastaavassa tilanteessa, mutta kyllä se ainakin koirilla onnistuu. Mikä vaan kuppi ja pieni ruisku. Youtubesta voit etsiä havainnollistavia videoita.

      Lainaa

    38. Tulos: -61 (109 ääntä)
      PIKKAISEN miehen esineellistämistä kun puhutaan SIEMENKONEENA. Ihme ettei puhuta jugurttilinkona. Mikä vastaus olisi ollut, jos kysymys olisi ollut toisin päin??

      Lainaa

    39. Tulos: -27 (59 ääntä)
      Adoptiossa on hyvänä puolena laaja taustojen tarkastaminen. Itse pystyisin jossain määrin hyväksymään vahinkolapsen jonkun epäkelvon äidin kanssa kohtalon oikkuna. Pystyisin mahdollisesti hakemaan huoltajuutta oikeusteitse, jos lapsen etu on vaarassa. Mutta tieten tahtoen en lastani tuntemattomien leikkikaluksi siittäisi.

      Lainaa

    40. Tulos: -81 (117 ääntä)
      Pitäisi olla joku ajokortti lisääntymistä varten. Mikä siinä onkaan, että ne kaikkein tyhmimmät lisääntyy eniten. Ja tässä tapauksessa ei ole edes värkkiä millä lisääntyä ja silti se on pakko tehdä..

      Lainaa

    41. Tulos: -64 (104 ääntä)
      >kaksi naista >ollaan yritetty vauvaa jo pari vuotta Mistäköhän johtuis, ettei kuulu? Mutteri tarvii pultin, että kiinnitys pysyy paikoillaan.

      Lainaa

    42. Törppönen 22.4.2020 13:45
      Tulos: +21 (35 ääntä)
      Mikäs siinä kummina ollessa! En ihmettele lainkaan vaikka tämä järjestely toimisikin. <3

      Lainaa

    43. Tulos: +31 (41 ääntä)
      Tiedän lähipiiristä kokemuksesta, että millään sopimuksella et pysty elareita kokonaan välttämään. Oli tuttu mies ja nainen tehneet tällaisen sopimuksen, joka sinällään oli pätevä ja molemmat kunnioittivat sitä, mutta koska elarit on _lapsen_ etuus, niin tässä tapauksessa lapsi pystyi oikeuden kautta hakemaan elarit kuitenkin itselleen. Mies myös voidaan pakottaa isyystestiin.

      Lainaa

    44. Tulos: -5 (23 ääntä)
      Elli: Tälläsellä luovuttajalla on myös oikeus itse vaatia isyyttä,
      Voihan sitä vaatia, mutta jos äiti ei suostu (lapsensa) DNA testiin, niin homma loppuu siihen. Isä ei voi pakottaa. Toki isyystestiin voidaan pakottaa.

      Lainaa

    45. Tulos: +38 (44 ääntä)
      Doh: Tiedän lähipiiristä kokemuksesta, että millään sopimuksella et pysty elareita kokonaan välttämään. Oli tuttu mies ja nainen tehneet tällaisen sopimuksen, joka sinällään oli pätevä ja molemmat kunnioittivat sitä, mutta koska elarit on _lapsen_ etuus, niin tässä tapauksessa lapsi pystyi oikeuden kautta hakemaan elarit kuitenkin itselleen. Mies myös voidaan pakottaa isyystestiin.
      Niin, esittelemässäsi tapauksessa lapsella oli ensin vain yksi vanhempi, eli se ei päde tähän. Jos naispariskunta hankkii lapsen, lapsella on kaksi vanhempaa/huoltajaa. Näin molemmat naiset ovat elatusvelvollisia lapsesta vaikka eroavaisitkin myöhemmin.

      Lainaa

    46. Kumppanuusvanhemmuus 22.4.2020 20:56
      Tulos: +23 (47 ääntä)
      Kumppanuusvanhemmuus on mahtava keksintö! Kumpa jokin järjestö alkaisi aktiivisesti kerätä siitä kiinnostuneita ihmisiä yhteen <3

      Lainaa

    47. Vauvansiemeniä roskalavalta reps 22.4.2020 22:06
      Tulos: +11 (17 ääntä)
      Risto oli symppis kaveri!

      Lainaa

    48. Kummikäki 23.4.2020 0:14
      Tulos: +27 (37 ääntä)
      kokemuksen syvä rintaääni: Terveisiä tutuille jotka tunnistaa, mutta meillä oli käytössä pesty kissanruokapurkki ja pikkuinen pipetti, ja ekalla yrityksellä tärppäsi :’D Luovuttajan kanssa ei ole myöskään ollut mitään ongelmia puolin eikä toisin.
      Whiskas, sillä kissa siittäisi.

      Lainaa

    49. Tulos: +40 (42 ääntä)
      Väsynyt: Voihan sitä vaatia, mutta jos äiti ei suostu (lapsensa) DNA testiin, niin homma loppuu siihen. Isä ei voi pakottaa. Toki isyystestiin voidaan pakottaa.
      Nainen ei voi enää estää isyyden selvittämistä, tämä muutos tuli lakiin muutama vuosi sitten. Vihdoin.

      Lainaa

    50. Tulos: -19 (43 ääntä)
      Ehkä siinä on Karina menny pieleen se, että oot yrittäny vauvaa tyttöystäväs kans.

      Lainaa

    51. Tulos: +39 (67 ääntä)
      Hauska lukea ihmisten mielipiteitä! Kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä eivät saisi yrittää hankkia lasta? Ihme touhua. Ei ne heteroparit ole yhtään sen parempia kuin muutkaan, samalla tavalla on yksilötasolla ongelmia ja saattaa tulla eroja, tai lapset jäädä heitteille. Jos kyseessä olisi heteriparin tiedustelu (mies hedelmätön esim) niin millaistakohan kommenttia silloin olisi? Onhan se outoa hankkia miestä internetin kautta, mutta kyllä sieltä haetaan kaikkea muutakin. Hyvä että ovat rohkeita tekemään töitä unelmansa eteen. Lapsi tulee olemaa haluttu ja rakastettu, se on varma. Kyllä huomaa ettei suomi ole lähelläkään tasa-arvoa.

      Lainaa

    52. Tulos: +16 (30 ääntä)
      kokemuksen syvä rintaääni: Terveisiä tutuille jotka tunnistaa, mutta meillä oli käytössä pesty kissanruokapurkki ja pikkuinen pipetti, ja ekalla yrityksellä tärppäsi :’D Luovuttajan kanssa ei ole myöskään ollut mitään ongelmia puolin eikä toisin.
      Totta kai se voi onnistua, kun sattuu hyvä tuuri. Mut ei se tarkota et kaikilla onnistuis. Tiedän pareja, jotka on yrittäny kotona yli vuoden, menny klinikalle ja siellä ekalla tai tokalla tarttunu kaveri kyytii. Mut ihanaa et teillä tärppäs heti. <3 Ja kissanruokapurkista saa ainaki hyvän tarinan. Ei mikä tahansa muumimukivauva. :'D

      Lainaa

    53. Tulos: +19 (27 ääntä)
      Sampsa: Ei siinä, sillä toisella äidillä ei välttämättä ole oikeuksia muutenkaan
      Miksei olisi toisella äidillä oikeuksia? Koti-inseminaation kautta ei taida (vielä) päästä äitiyslain piiriin, että vois jo ennen lapsen syntymää tunnustaa toisenkin äidin lapsen vanhemmaksi, mutta se onnistuu kuitenkin lapsen syntymän jälkeen ihan niiku ennen äitiyslain voimaantuloa. Eiköhän naisparin tavotteena oo molempien olla syntyvän lapsen vanhempia, tuskin muuten olisivat lasta yhdessä hankkimassa.

      Lainaa

    54. Tulos: +6 (24 ääntä)
      En näe tässä mitään mokaa. Toivottavasti saivat lapsen alulle

      Lainaa

    55. Tulos: -6 (18 ääntä)
      NipaMan: Kyllä mä tuossa kohtaa olisin todella tarkka siitä, kuka ja mikä ne siemenet lahjoittaa. Rakkaushömpötyksissä siemenet tulee aika usein siltä rakkauden kohteelta, mutta kun kerran valita saa ja voi, niin kyllä lähtisin valitsemaan mahdollisimman hyvää. Joku todella huononäköinen ja -kuuloinen monisairas alkoholisti ei [...]
      Puhumattakaan siitä, että siittiöiden lisäksi voi tulla herpestä, hiv:tä, ties mitä.

      Lainaa

    56. Tulos: +9 (17 ääntä)
      Kumppanuusvanhemmuus: Kumppanuusvanhemmuus on mahtava keksintö! Kumpa jokin järjestö alkaisi aktiivisesti kerätä siitä kiinnostuneita ihmisiä yhteen
      Kuten FB? Mikä estää perustamasta sivustoa. No toki se, jos on vimmattu hinku perustaa r.y. ja pitää kokous ja valita toimihenkilöt, ilmoittautua yhdistysrekisteriin ja laatia säännöt, pitää pöytäkirjaa jne., valita tilintarkastajat ja pitää kirjaa ja pöytäkirjaa... Anteeksi, menin sivupolulle. Mulla on ehdoton järjestötoiminta-allergia ja nousi ihottuma. Idea oli hyvä.

      Lainaa

    57. Mauno 6isto 24.4.2020 14:04
      Tulos: -5 (17 ääntä)
      Köh: Nainen ei voi enää estää isyyden selvittämistä, tämä muutos tuli lakiin muutama vuosi sitten. Vihdoin.
      Hyvä asia. Mutta tasa-arvon nimissä on hyvä muistaa, että isyyden selvittämisestä seuraa elatusvelvollisuus.

      Lainaa

    58. Tulos: +18 (20 ääntä)
      kokemuksen syvä rintaääni: Terveisiä tutuille jotka tunnistaa, mutta meillä oli käytössä pesty kissanruokapurkki ja pikkuinen pipetti, ja ekalla yrityksellä tärppäsi :’D Luovuttajan kanssa ei ole myöskään ollut mitään ongelmia puolin eikä toisin.
      Tulkiko lapsesta kissaihminen?

      Lainaa

    59. Tulos: +37 (41 ääntä)
      Olenko ainoa, jota jäi vaivaamaan tuo Marjatan ajattelematon kommentti? Olettaen että hän erehtyi luulemaan heteropariksi siis. Olis kamala pitkään lasta yrittäneelle parille mennä heittämään, että yrittäkää kovemmin vaan rakkaudella, hyhhh!

      Lainaa

    60. Tulos: +23 (23 ääntä)
      Joopajoo: Ei ihan taida olla tuolla elareiden vapauduvankilasta -kortilla painoarvoa laissa siinä kohtaa, kun Kelalle tms. ”sopimusta” toimittaa.
      Selkee puute lainsäädännössä, jos tollaista paperia ei voi muumimukisiemennyksesen suhteen tehdä.... Se oisi: me [mutsi1] ja [mutsi2] olemme vanhemmat ja [siemenluovuttaja] ei ole millään tavalla tuloksesta vastuussa, tai omista oikeuksia. Ja tähän kaikkien allekirjoitukset...

      Lainaa

    61. Tulos: +3 (17 ääntä)
      Jämä: Selkee puute lainsäädännössä, jos tollaista paperia ei voi muumimukisiemennyksesen suhteen tehdä…. Se oisi: me [mutsi1] ja [mutsi2] olemme vanhemmat ja [siemenluovuttaja] ei ole millään tavalla tuloksesta vastuussa, tai omista oikeuksia. Ja tähän kaikkien allekirjoitukset…
      Kyllä! Jos kerran nykyinen parisuhde-elämä ja perheen käsite on moderni ja melko vapaa, pitäisi lainsäädännön seurata myös näitä erilaisia mahdollisuuksia. On myös syvältä, että miesten asema on näissä lapsiasioissa niin poljettu. Jos nainen päättää pitää yhden illan suhteesta syntyvän lapsen ja mies ei haluaisi, tulee miehestä käsittääkseni edelleen elatusvelvollinen. Luulisi, että edes tuollaisen henkilöiden välisen lapsensiittosopimuksen lainvoimaiseksi tekeminen olisi mahdollista, kun kaikenlainen muukin valtuutus onnistuu.

      Lainaa

    62. Tulos: +13 (15 ääntä)
      kirka: >kaksi naista >ollaan yritetty vauvaa jo pari vuotta Mistäköhän johtuis, ettei kuulu? Mutteri tarvii pultin, että kiinnitys pysyy paikoillaan.
      Sähän se vasta nero olet.

      Lainaa

    63. Tulos: +6 (14 ääntä)
      Muutenhan idea on hyvä, mutta 1) ei ole mahdollista tehdä lasta tuolla menetelmällä täysin turvallisesti. Tautiriski on olemassa. Luovuttajan pitäisi käydä ensin testeissä ja elää sitten koko yrityksen ajan (monta kuukautta voi mennä raskautumiseen) täydellisessä selibaatissa. Nimittäin ehkäisyn pettäessä seuraisi aina karenssi, jona aikana ei voisi luovuttaa siittiöitä. 2) Suomessa on mahdotonta tehdä juridisesti sitovaa sopimusta, jossa luovuttaja tai synnyttäjä eivät voisi halutessaan muuttaa mieltään kesken kaiken. Luovuttaja voisi haasta isyyden selvitettäväksi, vaikka olisi keskenään sovittu toista. Myös lapsi voi haastaa isyyden selvityksen 15 vuotta täytettyään, jos hän saa jostain vihiä luovuttajan henkilöydestä.

      Lainaa

    64. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Tunnen kyseisen pariskunnan. Heillä on jo lapsia, ja luovuttajien kanssa ei ole ollut ongelmia. Kyseessä aivan ihanat ihmiset, tietävät mitä tekevät ja hoitavat lapsensa hyvin.

      Lainaa

    65. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Markus: PIKKAISEN miehen esineellistämistä kun puhutaan SIEMENKONEENA. Ihme ettei puhuta jugurttilinkona. Mikä vastaus olisi ollut, jos kysymys olisi ollut toisin päin??
      hiertääkö pikkarit persvakoa kun tuommoisen antaa keljuttaa? Ties vaikka luovuttaja kokisi tuollaisen nimityksen positiivisena.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: raskaus, lapsi, lapset, kirpputori, kirppari, kirppis, naispari