Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Korona kuumentaa tunteita

"Jääkää kotiin, jos pelottaa."
Korona kuumentaa tunteita

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 86 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Diia dai dai 9.4.2020 0:19
   Tulos: +732 (848 ääntä)
   En tykkää tällaisesta vihaisesta älämölöstä, tulee vain surullinen olo :( ei etusivumatskua.

   Lainaa

  2. Kummikäki 9.4.2020 0:41
   Tulos: +626 (630 ääntä)
   Hyvinvointia rakentamassa Raimo ja Antti.

   Lainaa

  3. Tulos: +404 (524 ääntä)
   Nämä "en pelkää koronaa" tyypit vaarantavat piittaamattomuudellaan kanssaihmisten hengen. Että joo, kyllähän siinä kuumenee tunteet kun tietää, että kuka tahansa näistä viisveisaajista voi tehdä lopun läheiseni tai jonkun toisen läheisen elämälle.

   Lainaa

  4. Pylynalle 9.4.2020 1:04
   Tulos: +261 (295 ääntä)
   Vai että homonaama. Nyt oli uus.

   Lainaa

  5. traumcity 9.4.2020 1:39
   Tulos: +250 (282 ääntä)
   Mitenköhän helvetissä Antti meinasi toteuttaa tuon vaihtoehtoisen tavan suojella niitä riskiryhmäläisiä? Jonnekin Hangon edustalle joku kylä täynnä sairaanhoitajia, vanhuksia, perussairauksia omaavia ja muita ihmisiä? Loput yhteiskunnasta sitten jatkaisi elämäänsä ihan normaalisti, mitä nyt virus joka tapauksessa tulisi kimppuun ja about kaikki saisi tartunnan kun mitään rajoituksia ei tehty, näitä sairastuneita siirretään sitä mukaa jonnekin toiseen saareen muilta piiloon ja tämähän on hyvä ja näppärä idea.

   Lainaa

  6. Tulos: +63 (117 ääntä)
   traumcity: Mitenköhän helvetissä Antti meinasi toteuttaa tuon vaihtoehtoisen tavan suojella niitä riskiryhmäläisiä? Jonnekin Hangon edustalle joku kylä täynnä sairaanhoitajia, vanhuksia, perussairauksia omaavia ja muita ihmisiä? Loput yhteiskunnasta sitten jatkaisi elämäänsä ihan normaalisti, mitä nyt virus joka tapauksessa [...]
   Juuri viimeyönä pohdiskelin jälleen Ahvenanmaan hyötykäyttöä ja tuli keksittyä sille taas sopiva käyttötarkoitus... :D

   Lainaa

  7. Miksi oi miksi 9.4.2020 3:32
   Tulos: +280 (284 ääntä)
   On se aina niin mukavata seurata kun kaksi aikuista keskustelevat rakentavasti.

   Lainaa

  8. Tulos: -36 (238 ääntä)
   Saastat: Nämä “en pelkää koronaa” tyypit vaarantavat piittaamattomuudellaan kanssaihmisten hengen. Että joo, kyllähän siinä kuumenee tunteet kun tietää, että kuka tahansa näistä viisveisaajista voi tehdä lopun läheiseni tai jonkun toisen läheisen elämälle.
   Öö... miten mä vaarannan kenenkään hengen sillä, että en oo peloissani koronasta? Noudatan kuitenkin ihan niitä samoja rajoituksia, mitä hyvin todennäköisesti sinäkin, jos en jopa ole sinua eristäytyneempi elämässäni jo ihan lähtökohtaisesti. Sori vaan, mutta mun terveydentila ei anna mulle niin paljon energiaa, että jaksaisin pelätä jokaista asiaa.

   Lainaa

  9. Kummallista 9.4.2020 5:29
   Tulos: +162 (162 ääntä)
   "Aikuiset keskustelee nyt"

   Lainaa

  10. Tulos: +81 (103 ääntä)
   Espanjantauti-dokumentin jälkeen otan homman tosissani, olen kyllä jo aiemmin ottanut. Eihän tavallinen flunssa tartu jokaiseen joka on flunssaisen kanssa kosketuksissa. Tosin espanjantaudin ominaispiirre oli se, että se tappoi nuoria ja terveitä. En minä peloissani ole, mutta koetan välttää tartuntaa sen minkä voin tottelemalla ohjeita. Pelkääminen ei estä tarttumista. Koronan varjoon on jäänyt flunssa, joka myös on kiertänyt Suomea, eikä sekään kiva ollut. Yhteiskunta on hetken pysähdyksissä, mutta jonkin verran maailma ja käyttäytyminen tulee muuttumaan pysyvästi.

   Lainaa

  11. Isä neljän, joka olet töissä 9.4.2020 6:26
   Tulos: +154 (190 ääntä)
   En ymmärrä niitä, jotka "eivät ole peloissaan" ja liikkuvat ympäriinsä. En minäkään pelkää, mutta en ole koskaan pitänyt sairaana olemisesta ja jos mahdollisesti äkäisemmän taudin voi välttää niin vältetään nyt ihmeessä. Lisätään vielä päälle se, että näin voi säästää muita ihmisiä. Mikä on niin vaikeaa?

   Lainaa

  12. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Itsekin teen asiat oikein ja huudan facebookissa ohjeitani ja huomioitani muille.

   Lainaa

  13. Tulos: +140 (162 ääntä)
   Osa ihmisistä ajattelee rahaa enemmän kuin ihmishenkiä ja nyt tällä karanteenilla ollaan saatu tarttuminen hallinnaan, että sairaalojen kapasiteetit kestää virushyökkäyksen. Ja se huippu on vasta tulossa ja nyt nämä hätiköijät pilaa koko jutun kun lopettavat sääntöjen kuuntelun. Mutta silti on näitä "no ööö missä on ne pelätyt ruumiskasat looooool huijausta koko pska!!!!" No ööööööö oisko ollu näiden karanteenien vaikutus, ettei oo ruumiskasoja *facepalm*

   Lainaa

  14. Eräsvaan 9.4.2020 7:27
   Tulos: +17 (43 ääntä)
   Vika keskustelu todistaa, ettei osa miehistä osaa keskustella miestenkään kanssa. Onko sitten naisvihaa, jos ja kun Antti tai Raimo viestii vastaavasti naisille? Yksinkertaisesti kummallakaan ei taida olla alkeellisiakaan käytöstapoja.

   Lainaa

  15. Kahen Kilo Kalori 9.4.2020 7:45
   Tulos: +59 (65 ääntä)
   Raimo ja Antti pitäisi saada yhdessä jonkun keskuteluohjelman vieraaksi. Jerry Springer Show voisi olla hyvä vaihtoehto.

   Lainaa

  16. Tulos: -84 (188 ääntä)
   Isä neljän, joka olet töissä: En ymmärrä niitä, jotka “eivät ole peloissaan” ja liikkuvat ympäriinsä. En minäkään pelkää, mutta en ole koskaan pitänyt sairaana olemisesta ja jos mahdollisesti äkäisemmän taudin voi välttää niin vältetään nyt ihmeessä. Lisätään vielä päälle se, että näin voi säästää muita ihmisiä. Mikä on niin vaikeaa?
   No ehkä jollakin saattaa rassata se, että toimenpiteet eivät ole välttämättä suhteessa vaaraan. Ihan esimerkkinä tavallinen kausi-influenssa: se tappaa USA:ssa vuodessa 12000-61000 ihmistä, hieman kunkin vuoden virustyypistä riippuen. Koronavirus on tappanut 15 000 ihmistä USA:ssa, eli ei eroa mitenkään ärhäkästä kausi-influenssasta. Reagointi koronavirukseen sen sijaan on aiheuttanut sen, että mm. Suomi on valumassa historian pahimpaan lamaan. 90-luvun lama näkyi ihmisten terveydessä yli sukupolvien ja sen seurauksena lukemattomat ihmiset ovat joko menettäneet mielenterveytensä tai päätyneet pahimmillaan itsemurhaan. Laman seurauksena itsemurhan arvioidaan tehneen jopa noin 14500 ihmistä. Eli tuhansien koronaviruskuolemien välttämiseksi ollaan ajamassa yhteiskunta tilanteeseen, mikä aiheuttaa tuhansien ihmisten kuoleman.

   Lainaa

  17. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Siitäs sait, saatanan sontaläjä.

   Lainaa

  18. Prööt sanoi aivopieru 9.4.2020 8:47
   Tulos: +79 (79 ääntä)
   Pylynalle: Vai että homonaama. Nyt oli uus.
   Ei uusi. Vintagea 80-luvulta.

   Lainaa

  19. Tulos: -124 (154 ääntä)
   Istukaa kotonanne peloissanne vaan. Itse kävin äsken levittämässä koronaa ympäri kaupunkia. Tuli käytyä postissa, kaupassa ja myöhemmin ajattelin vielä käydä levykaupassa piipahtammassa. Jaksamisia sinne bunkkereihin.

   Lainaa

  20. Tulos: +12 (82 ääntä)
   Vanhempi: No ehkä jollakin saattaa rassata se, että toimenpiteet eivät ole välttämättä suhteessa vaaraan. Ihan esimerkkinä tavallinen kausi-influenssa: se tappaa USA:ssa vuodessa 12000-61000 ihmistä, hieman kunkin vuoden virustyypistä riippuen. Koronavirus on tappanut 15 000 ihmistä USA:ssa, eli ei eroa mitenkään ärhäkästä [...]
   Tätä olen itse kanssa miettinyt ja olen hyvin samaa mieltä kanssasi. Toivottavasti tämä uhkakuva ei toteudu pahimmalla mahdollisella tavalla ja talous lähtisi myös nopeaan nousuun. Se on mahdollista koska tämä on sama homma ympäri maailman. Toki samasta syystä voi nousu olla myös vaikeaa. Taloutta on hankala ennustaa poikkeusoloissa. Kommenttien tykkäyksistä opin että olen ilmeisesti huono ihminen kun en itse tautia pelkää vaikka toiminkin muutoin ohjeistusten mukaan. Paniikista kärsiviä vissiin vituttaa ihmiset jotka ei kärsi samasta ongelmasta? En ymmärrä miksi. Toisaalta taudista on vielä niin vähän tietoa että ehkä se on kuitenkin parempi varautua pahimpaan. Aika sen näyttää toimittiinko liian aikaisin vai myöhään vai olisiko kannattanut olla toimimatta.

   Lainaa

  21. Partahöylä 9.4.2020 9:07
   Tulos: +96 (106 ääntä)
   Vanhempi: No ehkä jollakin saattaa rassata se, että toimenpiteet eivät ole välttämättä suhteessa vaaraan. Ihan esimerkkinä tavallinen kausi-influenssa: se tappaa USA:ssa vuodessa 12000-61000 ihmistä, hieman kunkin vuoden virustyypistä riippuen. Koronavirus on tappanut 15 000 ihmistä USA:ssa, eli ei eroa mitenkään ärhäkästä [...]
   USA:ssa tulee tällä hetkellä noin 2 000 uutta kuolemantapausta päivässä. Tämä kasvu on jo hidastunut, kun eristystoimet alkavat purra. Jos eristystä ei olisi tehty ollenkaan, olisi kasvu vielä eksponentiaalista pitkän aikaa. Pikainen arvio sanoisi, että kuolintapaukset olisivat päässeet 100 000 yläpuolelle jos taudin olisi annettu levitä vapaasti. Iso muutos olisi se, että sen sijaan että vain huonokuntoiset kuolevat, myös sairaaloiden tukkeutuminen ja hoitopaikkojen puute olisi aiheuttanut kuolemia helposti hoidettavien keskuudessa. Kasvuennuste ilman eristystä olisi sanonut, että 100 000 kuolintapauksen raja Yhdysvalloissa olisi rikottu tämän kuun loppupuoliskolla.

   Lainaa

  22. Tulos: +2 (22 ääntä)
   Pluri ja Vanhempi - hyviä ajatuksia.

   Lainaa

  23. Tulos: +10 (40 ääntä)
   Isä neljän, joka olet töissä: En ymmärrä niitä, jotka “eivät ole peloissaan” ja liikkuvat ympäriinsä. En minäkään pelkää, mutta en ole koskaan pitänyt sairaana olemisesta ja jos mahdollisesti äkäisemmän taudin voi välttää niin vältetään nyt ihmeessä. Lisätään vielä päälle se, että näin voi säästää muita ihmisiä. Mikä on niin vaikeaa?
   Muiden edun asettaminen oman navan edelle. Oon kyllä sitä mieltä, että Raimo ja Antti kumpikin pelkäävät ihan hirveästi. Miehet alkavat uhota ja kukkotapella peittääkseen pelkonsa. Huomaan itsessänikin outoja piirteitä tämän eristäytymisen takia. Kävin eilen väärään aikaan kaupassa ja mitään en niin halunnut kuin vähän äkkiä sieltä pois. Melkein näin miten ihmisten uloshengityksessä pomppi kirkkaanpunaisia viruksia. Teki mieli upota happokylpyyn kotona, mutta tyydyin saippuaan.

   Lainaa

  24. Tulos: +71 (93 ääntä)
   Miksi itse tykkäsin Plurin kommentista, mutta Vanhemman kommentista en: Covid 19:n vertaaminen kausi-influenssaan. Kyseessä on ihan erilainen tauti ja tilanne, joten toisen suhteen tehtyjen toimenpiteiden kritisointi toista perusteena käyttäen ärsyttää ja turhauttaa ja on todella typerää. Influenssa vanhoina ja enemmän tai vähemmän tuttuina viruskantoina, ei leviä eksponentiaalisesti, eikä siksi aiheuta samanlaisia ruuhkautumisia sairaaloissa eikä pitkiä massapoissaoloja töistä ym. Nimenomaan nopea tartuntojen määrän kasvu aiheuttaa sen että Koronaan ilman rajoitustoimia kuolisi paljon ihmisiä, JOIDEN KUOLEMA ON ESTETTÄVISSÄ. Nämä "ylimääräiset" kuolemat olisivat ihmisiä, jotka selviäisivät saadessaan hyvää hoitoa, mutta eivät selviä jos sairaalat/teho-osastot ovat täynnä. Lisäksi mitä enemmän potilaita, sen väsyneemmät ja sairaammat hoitajat/lääkärit, terveydenhuollon entisestään alentunut kyky hoitaa apua tarvitsevia ja taas lisää "turhia" kuolonuhreja. Kyse on yksinkertaisesti siitä halutaanko nämä elämät yrittää pelastaa, vaikka se on hankalaa ja maksaa rahaa. Useimmat haluavat. Lisäsyynä varovaisuuteen on vielä sekin että virus on uusi ja tuntematon. Ennen kuin tietoa on enemmän,olisi ihan järkyttävän vastuutonta olla tekemättä mitään torjuntatoimia silloin kun se vielä on mahdollista, eli ennen pandemiaa. Jälkeenpäin ehkäiseminen on pikkuisen mahdotonta,jos käykin pahimman skenaarion mukaan. Ja silloin samat rajoitteista valittajat kyllä olisivat ensimmäisinä valittamassa torjuntatoimien puutetta.

   Lainaa

  25. Tulos: +29 (47 ääntä)
   Vastaan Antille vaikka hän tuskin näkee tätä: Jälkiviisaudestasi ei ole mitään hyötyä, kun paskat on jo housussa. Nyt kun olet huolissasi tämän "sekoilun" hintalapusta, niin kotona pysymällä lyhentäisit tämän karanteenin kestoa ja sitä hintalappua. Älä ole itsekäs paska, vaan jää sinäkin himaan yhteisen hyvän vuoksi!

   Lainaa

  26. Tulos: +80 (94 ääntä)
   Ihan esimerkkinä tavallinen kausi-influenssa: se tappaa USA:ssa vuodessa 12000-61000 ihmistä, hieman kunkin vuoden virustyypistä riippuen. Koronavirus on tappanut 15 000 ihmistä USA:ssa, eli ei eroa mitenkään ärhäkästä [...]
   Tavallisen kausi-influn aikana harvemmin tarvitsee muuttaa jäähalleja ruumishuoneiksi tai mobilisoida armeija kuskaamaan ruumiita kuopattavaksi. Nyt on pitänyt, monilla epidemia-alueilla. Kuolleisuus vaihtelee alueittain paljon, 1% tuntumasta 10%. Eli emme nyt puhu perusinfluenssaan vertautuvasta taudista.

   Lainaa

  27. yli opisto hörhö 9.4.2020 11:22
   Tulos: +72 (92 ääntä)
   Vanhempi: No ehkä jollakin saattaa rassata se, että toimenpiteet eivät ole välttämättä suhteessa vaaraan. Ihan esimerkkinä tavallinen kausi-influenssa: se tappaa USA:ssa vuodessa 12000-61000 ihmistä, hieman kunkin vuoden virustyypistä riippuen. Koronavirus on tappanut 15 000 ihmistä USA:ssa, eli ei eroa [...]
   Vituttaa kun ihmiset eivät ymmärrä lukemaansa. Mitäpä lottoat että tapahtuu jos viitisen miljoonaa suomalaista jää samaan aikaan sairaslomalle flunssan takia? Ehkäpä se pelkäämäsi lama? Vai meinaatko että jengi silti painaa duunia 39 asteen kuumeessa koska ei ole karanteenia? Kausi-influenssa tappaa ja sairastuttaa lähinnä vanhuksia mutta koska kenelläkään ei ole vastustuskykyä covid-19 viruksen tuoreuden takia, se sairastuttaa lähes jokaisen joka tulee sen kanssa kosketuksiin. En puhu kaikista koska on olemassa yksittäistapauksia, mutta varmasti sairastuvuus on yli 90% tartunnan saaneista. Sairauteen kuuluu hyvin korkea kuume, rinta-/kurkkukipu ja kova yskä. Ei kukaan tuossa kunnossa kykene duuniin on hallitus määrännyt karanteenia tai ei. Jos ei olisi karanteenia niin Suomessakin olisi satojatuhansia sairastuneita tälläkin hetkellä. Periaatteessa kuka tahansa voi kuolla siihen, mutta tietysti riskiryhmät on ne jotka ovat suurimmassa vaarassa. Mutta se ei tarkoita etteikö tämä sairausaalto olisi todella tuhoisa valtion taloudelle.

   Lainaa

  28. Tulos: +59 (69 ääntä)
   Osalle ihmisistä tuntuu olevan vaikea erottaa toisistaan tilanteet, joissa henkilö "ei ole peloissaan" ja "henkilö uhmaa määräyksiä". Se, ettei tauti pelota henkilöä itseään, ei tarkoita, etteikö hän noudattaisi määräyksiä tai sitä etteikö hän voisi olla huolissaan muista ihmisistä. Se, että jonku on huolissaan taloudesta ja siitä, miten tästä palaudutaan myös ekonomisesti, ei tarkoita sitä etteivätkö ihmishenget olisi hänestä tärkeitä. Keskustelu on usein uskomattoman mustavalkoista ja vaihtoehtoina tuntuu olevan joko a) olet jatkuvassa paniikissa b) haluat ihmisten kuolevan. Henkilökohtaisesti itseäni pelottaa eniten nähdä, miten valmiita osa ihmisistä on luopumaan täysin ihmisoikeuksista ja suorastaan vaaditaan, että pitäisi voida nk. yhteisen hyvän nimissä esim. testata lääkkeitä tiedottomilla tehohoitopotilailla ilman heidän suostumustaan. En näe miten tämän kaltainen ajattelu, eli ihmisten uhraaminen yhteisen hyvän nimissä eroaa ollenkaan toisen ääripään ajattelusta "antaa heikkojen kuolla".

   Lainaa

  29. Tulos: +50 (66 ääntä)
   Joju: Öö… miten mä vaarannan kenenkään hengen sillä, että en oo peloissani koronasta? Noudatan kuitenkin ihan niitä samoja rajoituksia, mitä hyvin todennäköisesti sinäkin, jos en jopa ole sinua eristäytyneempi elämässäni jo ihan lähtökohtaisesti. Sori vaan, mutta mun terveydentila ei anna mulle niin paljon energiaa, että jaksaisin pelätä jokaista asiaa.
   No sepä se kun kaikki ei noudata ohjeistusta. Ainakin omaan tuttava piiriin valittettavasti kuuluu näitä jotka on sitä mieltä että tulkoo jos tulee ja käyvät ihan normaalisti kavereitten ja tuttavien luona. Minä ite en käy ja olen sanonnu että turha tulla kylään en päästä sisälle. Ja siitä on sitten vittuiltu että hähää äijä pelkää koronaa.

   Lainaa

  30. yli opisto hörhö 9.4.2020 11:38
   Tulos: +49 (61 ääntä)
   Laskelmien mukaan n. 80% väestöstä tulee sairastamaan covid-19 jossakin vaiheessa, joten ei tämän takia kannata hysteerinen olla kuitenkaan. Jos et kuulu riskiryhmään se ei todennäköisesti ole tappava. Tietysti jos samassa taloudessa asuu riskiryhmäläisiä niin sitten tulee olla todella varovainen, mutta jos ei niin ihan perushygienia käsienpesuineen riittää, ja jos tulee flunssan oireita niin pysytellään kotosalla. That said: Ärsyttää ihmiset jotka tekee ostoksia kaupoissa ja yskivät suu auki menemään ja tulevat kassajonossa huokailemaan niskaan vaikka sinne on merkitty ne turvavälitkin. Ihanteellisissa olosuhteissa nämä tyypit saisivat porttikiellon täksi ajaksi. Kestää se pari viikkoa että tauti "kypsyy" ennen kuin puhkeaa ja sen parin viikon aikana sulla ei ole mitään oireita mutta silti pystyt sitä levittämään eteenpäin, joten vaikka sulla ei just nyt tunnu olevan oireita se ei tarkoita että olisit välttämättä terve. Näin ollen on aivan älytöntä kusipäisyyttä huohottaa kassajonossa muiden niskaan ja yskiä ja aivastella vapaasti.

   Lainaa

  31. Tulos: +16 (24 ääntä)
   traumcity: Mitenköhän helvetissä Antti meinasi toteuttaa tuon vaihtoehtoisen tavan suojella niitä riskiryhmäläisiä? Jonnekin Hangon edustalle joku kylä täynnä sairaanhoitajia, vanhuksia, perussairauksia omaavia ja muita ihmisiä? Loput yhteiskunnasta sitten jatkaisi elämäänsä ihan normaalisti, mitä nyt virus joka tapauksessa [...]
   Joo, parasta on kun jengi lähtee hysteerisenä kehittämään näitä ratkaisuja kadunmiehen mutulla. Ne on AINA loppuunmietittyjä suunnitelmia.

   Lainaa

  32. Tulos: +27 (35 ääntä)
   Vanhempi: No ehkä jollakin saattaa rassata se, että toimenpiteet eivät ole välttämättä suhteessa vaaraan. Ihan esimerkkinä tavallinen kausi-influenssa: se tappaa USA:ssa vuodessa 12000-61000 ihmistä, hieman kunkin vuoden virustyypistä riippuen. Koronavirus on tappanut 15 000 ihmistä USA:ssa, eli ei eroa mitenkään ärhäkästä [...]
   Kausi-influenssat kestää useamman kuukauden, luulisi jo sanan ’kausi’ siitä jo jotain kertovan... Kuinkas kauan se korona on kerennyt USA:ssa jyllätä? Ei edes yhden kausi-influenssan kauden verran. Joo ihan normaalia toimenpiteitä desinfioida katuja kahteen kertaan vuorokaudessa, rajoittaa ihmisten liikkumista, koiraa ulkoiluttaessakin tarvitset kasan papereita mukaan, lupalappuja kauppaan mennessä ja kaikkea tätä sotilaskoneet valvoo taivaalta käsin.

   Lainaa

  33. Tulos: -37 (41 ääntä)
   Jeppe: Espanjantauti-dokumentin jälkeen otan homman tosissani, olen kyllä jo aiemmin ottanut. Eihän tavallinen flunssa tartu jokaiseen joka on flunssaisen kanssa kosketuksissa. Tosin espanjantaudin ominaispiirre oli se, että se tappoi nuoria ja terveitä. En minä peloissani ole, mutta koetan välttää tartuntaa sen minkä [...]
   Ja sillä omalla veriryhmälläkin on paljon merkitystä. Suomessa suurin osa sitä riskialtteinta A-ryhmää, onneksi en itse kuulu. Pitää kuitenkin kaikkien noudattaa ohjeistuksia. Tosin meidän älykkö-pääministerimme haluaa avata jo ensi viikolla Uudenmaan rajat!

   Lainaa

  34. Tulos: -25 (39 ääntä)
   Joopajoo: Kausi-influenssat kestää useamman kuukauden, luulisi jo sanan ’kausi’ siitä jo jotain kertovan… Kuinkas kauan se korona on kerennyt USA:ssa jyllätä? Ei edes yhden kausi-influenssan kauden verran. Joo ihan normaalia toimenpiteitä desinfioida katuja kahteen kertaan vuorokaudessa, rajoittaa ihmisten liikkumista, koiraa [...]
   Tässä sen taas näkee, että koiran pitäminen kaupungissa on järjen köyhyyttä.

   Lainaa

  35. Tulos: +16 (36 ääntä)
   Kekkonen: Istukaa kotonanne peloissanne vaan. Itse kävin äsken levittämässä koronaa ympäri kaupunkia. Tuli käytyä postissa, kaupassa ja myöhemmin ajattelin vielä käydä levykaupassa piipahtammassa. Jaksamisia sinne bunkkereihin.
   Oletpas sinä kova jätkä. Minä olen töissä kun on pakko vaikka ei huvittaisikaan. Naurattaa nämä tyypit jotka itkevät elämäänsä karanteenissa, mitä pelättävää teillä on?!

   Lainaa

  36. Tulos: +22 (40 ääntä)
   Ylempänä esitetty itsemurhan "uhriksi" mahdollisesti päätyvien ja koronaan kuolevien vertaaminen ei myöskään ole tasapuolista yksi-yhteen vertailua siitä kumman henki on kansalle tai päättäjille tärkeämpi ja kumpaa tulisi suojella. Toisen vie kuitenkin virus jolle ei mahda mitään enää tartunnan tapahduttua, toisen henkilö itse, jos on lopulta viedäkseen. Ensimmäistä pitää suojella heti tai on liian myöhäistä. Toisen kanssa asioita voidaan koettaa ratkoa myöhemminkin. Ensimmäinen ei ole henkilön itsensä valittavissa (ainakaan kokonaan) vaan muiden, sekä kansan että päättäjien vallassa. Toinen on oma valinta ja lopulta kertoo vain epätoivosta,jos siihen ratkaisuun päätyy. Jos on valittava rahat vai henki, ihminen valitsee henkensä. Jos on valittava omat rahat tai toisen ihmisen henki, valitettavan moni valitsee toisin. Päättäjät valitsevat ihan oikein. Näin sivistysmaassa tuleekin toimia. Jos joku henkilö sitten päättää ettei voi ja tahdo elää ilman aiemmin saamaansa/omistamaansa x-määrää rahaa ja tekee oman ratkaisunsa siltä pohjalta, se ei ole valtion ratkaisu. Pohjaton epätoivo on aivan hirveä tila, jota en toivoisi kenellekään, enkä pyri tällä mitenkään vähättelemään mielenterveydellisiä seuraamuksia, joita tilanne aiheuttaa. Päättäjätkään eivät kuitenkaan voi kaikille asioille mitään, vaikka kuinka sitä vaadittaisiin. Ihmisten tunteet ovat sellainen asia. Mielenterveystyöhön kyllä pitäisi pitkällä tähtäimellä satsata paljon enemmän,mutta se on eri juttu taasen. Korona-asia on hoidettava nyt.

   Lainaa

  37. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Kekkonen: Istukaa kotonanne peloissanne vaan. Itse kävin äsken levittämässä koronaa ympäri kaupunkia. Tuli käytyä postissa, kaupassa ja myöhemmin ajattelin vielä käydä levykaupassa piipahtammassa. Jaksamisia sinne bunkkereihin.
   Itsekin hakkaan täällä päätä seinään ja tungen nauloja pistorasiaan, mahtaa ihmisiä siellä bunkkereissa harmittaa nyt.

   Lainaa

  38. Tulos: -18 (32 ääntä)
   Atsiu: Tavallisen kausi-influn aikana harvemmin tarvitsee muuttaa jäähalleja ruumishuoneiksi tai mobilisoida armeija kuskaamaan ruumiita kuopattavaksi. Nyt on pitänyt, monilla epidemia-alueilla. Kuolleisuus vaihtelee alueittain paljon, 1% tuntumasta 10%. Eli emme nyt puhu perusinfluenssaan vertautuvasta taudista.
   Koronaviruksen ero tavalliseen kausi-influenssaan on se, että toiseen on rokotus. Tavallinen kausi-influenssa aiheuttaa ihan samanlaisia piikkejä kuolleisuuteen niillä alueilla missä riskiryhmiä ei ole rokotettu.

   Lainaa

  39. Tulos: -20 (36 ääntä)
   Joopajoo: Kausi-influenssat kestää useamman kuukauden, luulisi jo sanan ’kausi’ siitä jo jotain kertovan… Kuinkas kauan se korona on kerennyt USA:ssa jyllätä? Ei edes yhden kausi-influenssan kauden verran. Joo ihan normaalia toimenpiteitä desinfioida katuja kahteen kertaan vuorokaudessa, rajoittaa ihmisten liikkumista, koiraa [...]
   Koronavirusepidemia kestää pidempään rajoitusten takia - siihenhän tässä koko valtiovalta pyrkii että epidemian kestoa pidennetään (flatten the curve...). Jos näin ei toimittaisi, kesto olisi ihan sama.

   Lainaa

  40. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Pylynalle: Vai että homonaama. Nyt oli uus.
   On tuo tuttu jo ala-aste -ajoista, mutta on multakin hävinnyt yli 20 vuodeksi unholaan ennen tätä.

   Lainaa

  41. Tulos: -20 (50 ääntä)
   yli opisto hörhö: Vituttaa kun ihmiset eivät ymmärrä lukemaansa. Mitäpä lottoat että tapahtuu jos viitisen miljoonaa suomalaista jää samaan aikaan sairaslomalle flunssan takia? Ehkäpä se pelkäämäsi lama? Vai meinaatko että jengi silti painaa duunia 39 asteen kuumeessa koska ei ole karanteenia? Kausi-influenssa tappaa ja sairastuttaa [...]
   Vituttaa kun ihmiset eivät ymmärrä lukemaansa. Erilaisten tilastojen mukaan 50-90% tartunnan saaneista on oireettomia. Suomalaisista työllisiä on 2,5 miljoonaa, joista suurin osa ei kuulu riskiryhmään. Taudin akuutti vaihe kestää viikon tai kaksi, ja ilman rajoituksia epidemia kuukauden tai kaksi. Pahimmassa tapauksessa siis 1,25 miljoonaa työllistä ottaisi sairaslomaa, heistä pari sataa tuhatta olisi pahimmillaan samaan aikaan sairaslomalla. Nyt YT-neuvottelujen piirissä on 300 000 ihmistä ja kesto on 90-luvun laman ja suunnitellun rajoitusten keston valossa kuukaudesta kymmeniin vuosiin. Suomen asiaa hoitavista ministereistä juuri kenelläkään ei ole suoraa kokemusta 90-luvun laman aiheuttamasta inhimillisestä kärsimyksestä, kuten ei oletettavasti isolla osalla täällä kommentoivistakaan. Lama ei ole vain rahaa, vaan se on pitkittynyttä inhimillistä käsimystä ja suuria terveydellisiä haasteita. Mutta onneksi tämä edes toimii hyvänä muistutuksena siitä.

   Lainaa

  42. Tulos: -17 (37 ääntä)
   Mää: Miksi itse tykkäsin Plurin kommentista, mutta Vanhemman kommentista en: Covid 19:n vertaaminen kausi-influenssaan. Kyseessä on ihan erilainen tauti ja tilanne, joten toisen suhteen tehtyjen toimenpiteiden kritisointi toista perusteena käyttäen ärsyttää ja turhauttaa ja on todella typerää. Influenssa vanhoina ja [...]
   Influenssan ja koronaviruksen olennainen ero on siinä, että influenssaa vastaan on rokote jonka saa Suomessa riskiryhmät ja monet työssä käyvät. Koronaa vastaan tällaista ei ole, ja sen huomioiden kyseessä on kutakuinkin yhtä vaaralliset ja helposti leviävät taudit. Nyt vain koronan haittaa vastaan taistellaan keinoilla, jotka täysin varmasti osoittautuvat paljon torjuttua uhkaa haitallisemmaksi. Semminkin kun ensimmäistä torjuttua aaltoa seuraa ennen pitkää varmuudella toinen, ja kolmas. Jonkin aallon kohdalla kädet joudutaan nostamaan pystyyn koska yhteiskuntaa ei voida pitää ikuisuuksiin suljettuna, ja viimeistään silloin edessä on se tilanne mitä nyt pyritään välttämään. Plus taloudellinen kurimus ja kaikki sen mukanaan tuomat haitat ja rasitteet terveydenhuollolle.

   Lainaa

  43. Diipadaapa 9.4.2020 13:37
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Olettaisin että ero ihmisten asuinpaikassa / taloudellisessa tilanteessa vaikuttaa paljon näihin "en pelkää" sanomisiin. Itse en pelkää (Eikä hetkeäkään heilauta jos joku ei sitä ymmärrä). Elämäni ei ole muuttunut kuin hivenen näiden säädösten myötä. Se ei tarkoita ettenkö välittäisi (tai noudattaisi suosituksia), se tarkoittaa ettei perus arki ole muuttunut miksikään enkä ehkä siksikään koe että minulla olisi pelättävää. Matkustelu - en ole koskaan matkustellut Shoppailu - ei ole koskaan ollut mun juttu Kaupungilla pyöriminen - ihan oikea kaupunki, kai sellainen jostain päälle sadan kilometrin päästä löytyy, eipä tule käytyä Baarit yms - vuosia ja vuosia kun viimeksi käynyt Vierailut - käyn edelleen yhtä usein kuin ennenkin, pari kertaa kuukaudessa sitä tulee joku nähtyä Ruokakauppa - olen ikäni tarvinnut ruokaa, myös nyt, käyn siis edelleen jne... Asia joka on muuttunut - en ole vieraillut isoäitini luona.

   Lainaa

  44. Tulos: +32 (44 ääntä)
   Vanhempi: Vituttaa kun ihmiset eivät ymmärrä lukemaansa. Erilaisten tilastojen mukaan 50-90% tartunnan saaneista on oireettomia. Suomalaisista työllisiä on 2,5 miljoonaa, joista suurin osa ei kuulu riskiryhmään. Taudin akuutti vaihe kestää viikon tai kaksi, ja ilman rajoituksia epidemia kuukauden tai kaksi. Pahimmassa [...]
   Kyllä ne kymmenet tuhannet viruksen aiheuttamat kuolematkin olisi melkoista inhimillistä kärsimystä ja suuri terveydellinen haaste. Jos menee työt tai firma alta niin sä etsit uuden duunin, kuolleita me ei osata herättää henkiin.

   Lainaa

  45. St. Vitus Dance 9.4.2020 13:53
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Antin kaltaiset tyypit pitäisi jäljittää ja lähettää jonnekin keskitysleirille asennemuutoskurssille.

   Lainaa

  46. Tulos: +21 (29 ääntä)
   Vanhempi: Influenssan ja koronaviruksen olennainen ero on siinä, että influenssaa vastaan on rokote jonka saa Suomessa riskiryhmät ja monet työssä käyvät. Koronaa vastaan tällaista ei ole, ja sen huomioiden kyseessä on kutakuinkin yhtä vaaralliset ja helposti leviävät taudit. Nyt vain koronan haittaa vastaan taistellaan [...]
   Tiedän rokote-eron. Juuri siksi (sekä tehokkaan tarttuvuuden ansiosta) Korona leviää niin voimakkaasti ja vaatii influenssasta radikaalisti poikkeavia rajoitiatoimia. Siksi ihmettelenkin miksi alkujaan ryhdyit vertaamaan näitä toisiinsa. Ovatko toimet sitten liian rajuja, jää nähtäväksi. Sitä ei kukaan vielä voi tietää. Tällaisessa tilanteessa päätösten teko on todella vaikeaa mutta kuitenkin niitä on tehtävä. Sillä että yritetään tehdä oikein, saadaan aikaan mahdollisuus oikeaan (=toivottuun) lopputulokseen. Jos antaudutaan jo kättelyssä, menetetään kaikki mahdollisuudet. Kuvittele tilannetta, jossa ryöstäjä yrittää varastaa laukkusi. Hänellä on ase. Taisteletko? Ehkä, mutta ei kannattaisi, eikö vaan. Entä jos ryöstön kohteena onkin laukun sijaan lapsesi. Taisteletko nyt? Siitä huolimatta, että voit menettää myös oman henkesi. Kuinka käy, et voi tietää, mutta jos et edes yritä, kadut lopun ikääsi. Joskus riski on ottamisen arvoinen.

   Lainaa

  47. Tulos: +21 (35 ääntä)
   Vanhempi: Vituttaa kun ihmiset eivät ymmärrä lukemaansa. Erilaisten tilastojen mukaan 50-90% tartunnan saaneista on oireettomia. Suomalaisista työllisiä on 2,5 miljoonaa, joista suurin osa ei kuulu riskiryhmään. Taudin akuutti vaihe kestää viikon tai kaksi, ja ilman rajoituksia epidemia kuukauden tai kaksi. Pahimmassa [...]
   Vituttaa kun ihmiset eivät osaa lukea tilastoja tai ymmärrä mitä todennäköisyys tarkoittaa. Pahimmassa tapauksessa JOKA IKINEN kansalainen saa taudin yhtäaikaa ja Suomi pysähtyy. Se on tilastojen valossa epätodennäköistä, mutta se on mahdollista ja paljon pahempi skenaario, kuin mitä sinä väität pahimmaksi. Nuo prosenttiluvut eivät ole kiveen kirjoitettuja totuuksia, vaan ne ovat tilastoihin perustuvia numeroita siitä kuinka todennäköistä jokin tapahtuma on.

   Lainaa

  48. Minäminä 9.4.2020 15:42
   Tulos: +29 (39 ääntä)
   Vanhempi: Vituttaa kun ihmiset eivät ymmärrä lukemaansa. Erilaisten tilastojen mukaan 50-90% tartunnan saaneista on oireettomia. Suomalaisista työllisiä on 2,5 miljoonaa, joista suurin osa ei kuulu riskiryhmään. Taudin akuutti vaihe kestää viikon tai kaksi, ja ilman rajoituksia epidemia kuukauden tai kaksi. Pahimmassa [...]
   Laskutapojahan on toki monia, eikä lopulta kukaan osaa ennustaa, mitä kävisi tai olisi käynyt. Suomessa on 5 miljoonaa ihmistä. Rajoittamatta viruksen leviämistä heistä noin 85 prosenttia eli 4,1 miljoonaa saisi tartunnan. Tartunta on lievä tai oireeton 80 prosentilla, joten 20 prosenttia eli 820 000 sairastuu vakavasti. Näistä suurin osa on sairaalahoidossa (tai olisi, jos sairaalapaikkoja riittää), noin 20 prosenttia eli 170 000 kuolee. Tämä kaikki kuukaudessa, kahdessa, kolmessa tai mitä tämä tauti nyt sitten kestää. Sairaalapaikat loppuu, joten kuolinprosentti nousee edellämainitusta. Moni firma ajautuu konkurssiin, kun työntekijät kuolee käsiin. Ja niitä itsemurhia ja työkyvyttömyyslomia aiheuttaa myös läheisten kuolemat. Lievät paranee parissa viikossa, vakavasti sairaat paranevat tai kuolevat 2-8 viikossa. Ja tässä puhutaan vain koronasta. Sen lisäksi ihmisiä sairastuu ja kuolee kaikkeen muuhun enemmän kuin muuten, koska ne sairaalapaikat on loppu. Sinä olet valmis kokemaan tämän, mutta kaikki eivät ole.

   Lainaa

  49. Tulos: -24 (38 ääntä)
   Toj Karin: Vituttaa kun ihmiset eivät osaa lukea tilastoja tai ymmärrä mitä todennäköisyys tarkoittaa. Pahimmassa tapauksessa JOKA IKINEN kansalainen saa taudin yhtäaikaa ja Suomi pysähtyy. Se on tilastojen valossa epätodennäköistä, mutta se on mahdollista ja paljon pahempi skenaario, kuin mitä sinä väität pahimmaksi. Nuo [...]
   Eli siis yhteiskuntaa pitää johtaa sen skenaarion pohjalta jonka todennäköisyys on prosentin kymmenyksiä? Siinä tapauksessa meidän tulee tehdä karanteenista pysyvä olotila, koska sillä todennäköisyydellä mikä tahansa tauti voi iskeä koska tahansa.

   Lainaa

  50. Tulos: -28 (40 ääntä)
   traumcity: Kyllä ne kymmenet tuhannet viruksen aiheuttamat kuolematkin olisi melkoista inhimillistä kärsimystä ja suuri terveydellinen haaste. Jos menee työt tai firma alta niin sä etsit uuden duunin, kuolleita me ei osata herättää henkiin.
   Yritähän siinä etsiä duunia, jos työttömyysluvut ovat lähemmäs 20 %. Tässä näkee, kuinka jotkut eivät ole elänyt/muista 90-luvun lamaa, kun arvotetaan (karkeasti sanottuna) vanhuksien muutaman lisäelinvuoden arvokkaammaksi kuin koko kansakuntaa kohtaavan depression välttämisen.

   Lainaa

  51. Tulos: -21 (35 ääntä)
   Minäminä: Laskutapojahan on toki monia, eikä lopulta kukaan osaa ennustaa, mitä kävisi tai olisi käynyt. Suomessa on 5 miljoonaa ihmistä. Rajoittamatta viruksen leviämistä heistä noin 85 prosenttia eli 4,1 miljoonaa saisi tartunnan. Tartunta on lievä tai oireeton 80 prosentilla, joten 20 prosenttia eli 820 000 sairastuu [...]
   Kyllähän korona saadaan näyttämään maailmanlopun taudilta, jos repäistään hatusta täysin kuvitteellisia lukuja kuten tässä teit. Työikäisten kuolleisuus todellisuudessa on alle prosentin, korkea kuolleisuus on yli 80-vuotiailla. Millään laskennalla tai todennäköisyydellä - missä on mukana myös alkeellisen terveydenhoidon piirissä olevat henkilöt - kuolleisuus ei ole noussut sellaisiin lukemiin kuin mitä esitit. Todennäköistä on, että jos mitään ei tehtäisi, Suomessa kuolisi jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä - ei satoja tuhansia. Tällöinkin vanhuksia, joiden kohdalla toki inhimillinen menetys olisi suuri mutta mitään kuvittelemaasi työntekijöiden massakuolemaa ei tapahtuisi. Ruotsin mallissa, missä rajoitukset ovat olleet paljon lievempiä, kuolleisuuden odotetaan nousevan joihinkin tuhansiin. Toimet olisi siis mahdollista suhteuttaa paljon paremmin.

   Lainaa

  52. Pentti puhuva katsastusmies 9.4.2020 16:44
   Tulos: +31 (43 ääntä)
   Vanhempi: No ehkä jollakin saattaa rassata se, että toimenpiteet eivät ole välttämättä suhteessa vaaraan. Ihan esimerkkinä tavallinen kausi-influenssa: se tappaa USA:ssa vuodessa 12000-61000 ihmistä, hieman kunkin vuoden virustyypistä riippuen. Koronavirus on tappanut 15 000 ihmistä USA:ssa, eli ei eroa mitenkään ärhäkästä [...]
   varpu:
   Elikä toisin sanoen olet valmis uhraamaan isovanhempasi ja muut iäkkäät+riskiryhmäläiset vain sen takia että sulla olis duunia? Jos homma olis toisin päin että sun henki olis jonkun toisen duuneista tai rahoista kiinni niin säkö hyppäisit mielelläs kaivoon "yhteisen hyvän vuoksi"? Just joo.. Tosin kyllä sulla joku pointti on. Tuossa ylempänä mainittiin että 170 000 saattais menehtyä parin kolmen kuukauden sisään.. Sittehän sullekkin riittää duunia... Voi HOHHOIJJAA kuinka itsekkäitä osaa ihmiset olla.. Lamasta ja vaikka mistä suosta on aina Suomi ja muu maailma noussut, mutta kuolleet pysyy mullan alla.

   Lainaa

  53. Pentti puhuva katsastusmies 9.4.2020 16:48
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Vanhempi: Kyllähän korona saadaan näyttämään maailmanlopun taudilta, jos repäistään hatusta täysin kuvitteellisia lukuja kuten tässä teit. Työikäisten kuolleisuus todellisuudessa on alle prosentin, korkea kuolleisuus on yli 80-vuotiailla. Millään laskennalla tai todennäköisyydellä – missä on mukana myös alkeellisen [...]
   Et ole vissiin paljon uutisia lukenut? Ruotsissakin on jo kelkka kääntymässä rajoituksiin.. Ja ei se, että työikäinen väestö kuolisi, vaan se, että ne on saikulla samaan aikaan, ja se, että sairaalat ruuhkautuu niin ettei kaikkia hoitoa tarvitsevia ehditä hoitamaan on se ongelma. Rajoituksilla ne sairastuneet jaetaan pidemmälle aikavälille niin että kaikki pystyttäisiin hoitamaan. Eikä niin että tuhannet ihmiset on samaa aikaa saikulla ja sairaalassa.

   Lainaa

  54. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Vanhempi: Vituttaa kun ihmiset eivät ymmärrä lukemaansa. Erilaisten tilastojen mukaan 50-90% tartunnan saaneista on oireettomia. Suomalaisista työllisiä on 2,5 miljoonaa, joista suurin osa ei kuulu riskiryhmään. Taudin akuutti vaihe kestää viikon tai kaksi, ja ilman rajoituksia epidemia kuukauden tai kaksi. Pahimmassa [...]
   Suurimmalla osalla Suomen asiaa hoitavista ministereistä nimenomaan *on* henkilökohtaista kokemusta 90-luvun lamasta. Suurin osa heistä on kasvanut lama-ajan lapsina ja nuorina ja nähnyt sen, mitä se on aiheuttanut heidän vanhemmilleen, heidän perheilleen, heidän kouluilleen ja heidän mielenterveyspalveluilleen.

   Lainaa

  55. Tulos: +24 (32 ääntä)
   En tiedä keihin oli kohdistettu epäily, ettei ole kokemuksia lamasta, mutta ainakin tänne täysin väärä ajatus. Olen lama-ajan kaavatti itse, konkurssiperheestä. Ja nähnyt sen verran monet taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset ongelmat, että väittäisin aika hyvin olevan tärkeysjärjestys kohdillaan. Hometalo, burn out, läheisten moninaiset ongelmat, kivut, leikkaukset, liikuntavaje ym. koettuna. Opetuksena on ollut se että kaikesta on selvitty. Ja opittu. Pinnallinen hyvinvointi on vain pinnallista. Läheisten elämät ja yhteiskunta, joka välittää pehmeistä arvoista on tärkeää.

   Lainaa

  56. Tulos: -19 (31 ääntä)
   Pentti puhuva katsastusmies: Elikä toisin sanoen olet valmis uhraamaan isovanhempasi ja muut iäkkäät+riskiryhmäläiset vain sen takia että sulla olis duunia? Jos homma olis toisin päin että sun henki olis jonkun toisen duuneista tai rahoista kiinni niin säkö hyppäisit mielelläs kaivoon “yhteisen hyvän vuoksi”? Just joo.. Tosin kyllä sulla joku [...]
   No isovanhempani ovat ikävä kyllä kuolleet jo aikoja sitten, riskiryhmässä ovat ikänsä puolesta ihan omat vanhempani. Enkä ole heitä uhraamassa, he kun ovat ymmärtäneet toimia oikein, eli riskityhmään kuuluvina eristäneet itse itsensä. Riskiryhmien suojelun kun ei tarvitse edellyttää koko yhteiskunnan eristämistä, riittää että suojellaan riskiryhmiä. Mustavalkoinen ajattelu kertoo useimmiten ymmärryksen tai elämänkokemuksen - tai molempien - puutteesta.

   Lainaa

  57. Tulos: -13 (29 ääntä)
   Laura: Suurimmalla osalla Suomen asiaa hoitavista ministereistä nimenomaan *on* henkilökohtaista kokemusta 90-luvun lamasta. Suurin osa heistä on kasvanut lama-ajan lapsina ja nuorina ja nähnyt sen, mitä se on aiheuttanut heidän vanhemmilleen, heidän perheilleen, heidän kouluilleen ja heidän mielenterveyspalveluilleen.
   Monet asiaa hoitavista ministereistä ovat olleet alle kouluikäisiä laman ollessa pahimmillaan. En epäile etteivätkö he ole olleet varsin valveutuneita nuoria, mutta luulen silti että kuvittelet hieman liikoja siitä miten he ovat maailmaa viisivuotiaina (Ohisalo, Marin) tiedostaneet.

   Lainaa

  58. Kummallista 9.4.2020 19:17
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Itse en kuulu riskiryhmään ja en siksi pelkää sairastumista niin paljon. Lenkillä ja kaupoissa olen käynyt kun olen halunnut, tärkeintä on noudattaa niitä joka tuutista suollettuja hygieniaohjeita, miten käyttäydytään kun ollaan yleisissä tiloissa. Mitä tässä on tullut sivusta seurattua, niin edelleen on sormien nuolemista, että saadaan pussi auki kaupassa, yskimistä ilman suojaamista, räkäpaperien tunkemista taskuun, tavaroiden ja ruokien hypistelyä, turvaväliä ei yritetä edes pitää, hanskat riisutaan tai niitä käytetään väärin, naamaan kosketellaan.. Näitä on vaikea välttää jos ei työksi tätä ajattelua tee, jos sillonkaan. Eniten pelkään puolison ja muiden puolesta. Se ajatus että joku tärkeä, esim. Puoliso kuolisi sinun piittaamattomuuden takia on aika musertava.

   Lainaa

  59. Tulos: -14 (26 ääntä)
   Pentti puhuva katsastusmies: Et ole vissiin paljon uutisia lukenut? Ruotsissakin on jo kelkka kääntymässä rajoituksiin.. Ja ei se, että työikäinen väestö kuolisi, vaan se, että ne on saikulla samaan aikaan, ja se, että sairaalat ruuhkautuu niin ettei kaikkia hoitoa tarvitsevia ehditä hoitamaan on se ongelma. Rajoituksilla ne sairastuneet jaetaan [...]
   Ruotsissa tosiaan pohditaan pitäisikö ravintolat sulkea... Suomessa suljettiin jo viikkoja sitten koulutkin. Ollaan toki hieman eri sfääreissä. Työikäisen väestön kuolemisen uhkakuva ei ollut omani vaan erään kanssakeskustelijan kuvitelma. Näillä rajoituksilla kuormaa kyllä jaetaan niin tehokkaasti että tilanne jatkuu vuoden. Tosin jossain vaiheessa yhteiskunnan selkä katkeaa liian tiukkoihin rajoituksiin ja joudutaan antamaan periksi jolloin piikki sairastumisissa tulee ennen pitkää.

   Lainaa

  60. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Vanhempi: Pahimmassa tapauksessa siis 1,25 miljoonaa työllistä ottaisi sairaslomaa, heistä pari sataa tuhatta olisi pahimmillaan samaan aikaan sairaslomalla.
   Sinä et siis näe ongelmaa, että noihin sairaslomalaisiin voisi sisältyä esim. puolet sairaalan, palolaitoksen, poliisin, ydinvoimalan, sähköverkkoyhtiön jne. henkilöstöstä? Jos siis mitään rajoitustoimia ei tehdä ja virus levitköön rauhassa... On olemassa töitä, joita pitää tehdä 24/7, eikä löydy korvaavia tekijöitä, jos kaikki osaajat on yhtä aikaa saikulla. Olisitko mielelläsi vaikka kuukauden ilman sähköjä? Antaa talojen vaan palaa? Jokaisen omalla vastuulla pysyä terveenä, kun sairaalahoitoon ei nyt vaan pääse? Kunhan ei vaan tule lama! Ei riskiryhmät ole tässä ainoa suojeltava.

   Lainaa

  61. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Vanhempi: Influenssan ja koronaviruksen olennainen ero on siinä, että influenssaa vastaan on rokote jonka saa Suomessa riskiryhmät ja monet työssä käyvät. Koronaa vastaan tällaista ei ole, ja sen huomioiden kyseessä on kutakuinkin yhtä vaaralliset ja helposti leviävät taudit. Nyt vain koronan haittaa vastaan taistellaan [...]
   Voit mutuilla niistä keinojen negatiivisista vaikutuksista verrattuna epidemian vaikutuksiin kuinka paljon haluat. Tässä artikkeli joka selittää hienosti miksi se ei pidä paikkaansa. Artikkeli sisältää lähteet tutkimuksiin, voit tarkistaa myös ne. https://www.weforum.org/agenda/2020/04/pandemic-economy-lessons-1918-flu/ Lyhyesti tiivistettynä: Käytännössä mitkään epidemiaa rajoittavat toimet eivät ole ylimitoitettuja, vaan nopeuttavat aina epidemiasta toipumista niin paljon, että maksavat itsensä takaisin. Vapaasti leviävä epidemia on kansantaloudelle aina huomattavasti tuhoisampi, kuin rajoitustoimet.

   Lainaa

  62. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Vanhempi: Monet asiaa hoitavista ministereistä ovat olleet alle kouluikäisiä laman ollessa pahimmillaan. En epäile etteivätkö he ole olleet varsin valveutuneita nuoria, mutta luulen silti että kuvittelet hieman liikoja siitä miten he ovat maailmaa viisivuotiaina (Ohisalo, Marin) tiedostaneet.
   En tiedä, milloin lama oli mielestäsi pahimmillaan, mutta itse olen Marinin ikäinen ja muistan kyllä hyvin ala-asteen koulupäivät kun opettajat oli vuorotellen pakkolomalla. Muistan myös aikuisten huolen ja uutisoinnin, muistan pohtineeni jäänkö minä aikuisena työttömäksi. Ja minun vanhempani kävivät koko 90-luvun töissä, ei ollut puutetta mistään minkä olisin itse hoksannut. Eli kyllä normaali lapsi tiedostaa mitä yhteiskunnassa tapahtuu, etenkin jo kouluikäinen (mitä Marinkin oli tuohon aikaan).

   Lainaa

  63. Tulos: -1 (11 ääntä)
   juyj: Tässä sen taas näkee, että koiran pitäminen kaupungissa on järjen köyhyyttä.
   Tää oli todella ainut mitä sait asiaan liittyen irti? Kun säädökset ja rajoitteet on asetettu maanlaajuisesti, ei ole väliä asuuko maalla vai kaupungissa, samat säännöt kaikilla.
   Vanhempi: Koronavirusepidemia kestää pidempään rajoitusten takia – siihenhän tässä koko valtiovalta pyrkii että epidemian kestoa pidennetään (flatten the curve…). Jos näin ei toimittaisi, kesto olisi ihan sama.
   Oot sä aikamoinen äijä, kun noin hyvin osaat kertoa tulevaisuudesta ja erilaisista ”vaihtoehtoisista tulevaisuuksista”. Täytyy selkeästi huollattaa oma kristallipallo. Mitä korona vs. kausi-influenssan rokotteisiin tulee, niin eipä nekään 100% varmoja ole, vaan taudin voi rokotteesta huolimatta saada. Riskiryhmillä ei ole havaittu olevan tekemistä piikkien kanssa tilastoissa, vaan tietynlaisten ihmistyyppien (maailmankuva) ja erilaisten luokkaerojen kanssa enemmänkin. Sun kanssa on kyllä harvinaisen raskasta keskustella, kun otat vain lauseen sieltä lauseen täältä, johon takerrut tarpeettoman hanakasti. Koittaisit edes päättää puhutaanko menneisyydestä, nykyhetkestä vai tulevaisuudesta, saatikka Suomen tai ulkomaiden tilanteesta.

   Lainaa

  64. Tulos: -10 (18 ääntä)
   Sargee: Voit mutuilla niistä keinojen negatiivisista vaikutuksista verrattuna epidemian vaikutuksiin kuinka paljon haluat. Tässä artikkeli joka selittää hienosti miksi se ei pidä paikkaansa. Artikkeli sisältää lähteet tutkimuksiin, voit tarkistaa myös ne. [...]
   Raju väittämä, ottaen huomioon ettei linkkaamasi artikkeli millään tasolla väittänyt että suhteettoman rajut puuttumiskeinot olisivat olleet hyödyllisiä. Artikkeli myös koski espanjantautia, joka riehui paitsi maailmansodan aikaan oli myös kokolailla erilainen tauti. Artikkelista voi vetää johtopäätöksen että aikainen ja riittävän vahva puuttuminen nopeuttaa toipumista suhteessa siihen että samat rajoitukset toteutetaan myöhässä, ei että kuinka tahansa rajut rajoitukset saavat aikaan positiivisen lopputuleman.

   Lainaa

  65. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Vanhempi: rokot
   Esitän anekdoottisen kommentin: olen alle 30v hyväkuntoinen henkilö, jolla ei ole mitään perussairauksia. En ole koskaan ottanut influenssarokotetta mutten ole rajummin sairastellut flunssien takia, aina pystynyt tekemään etänä töitä samaan aikaan. Nyt sain koronan, ja makasin kaksi viikkoa sängyssä välillä haukkoen henkeä, välillä en päässyt itse sängystä ylös. Kokemukseni mukaan tämä on paljon pahempi kuin normiflunssa. Näin kuukauden päästä rintakehä on vieläkin hellänä.

   Lainaa

  66. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Vanhempi: No ehkä jollakin saattaa rassata se, että toimenpiteet eivät ole välttämättä suhteessa vaaraan. Ihan esimerkkinä tavallinen kausi-influenssa: se tappaa USA:ssa vuodessa 12000-61000 ihmistä, hieman kunkin vuoden virustyypistä riippuen. Koronavirus on tappanut 15 000 ihmistä USA:ssa, eli ei eroa mitenkään ärhäkästä [...]
   Entäs kun verrataan Italiaan? Tämän italialaisen artikkelin mukaan siellä oli tämän talven kausi-influenssaan kuollut neljässä kuukaudessa 240 ihmistä ja tartunnan saanut vajaat 490 000 ihmistä, ja huipun katsottiin olleen tammikuisen julkaisun aikaan olleen saavutettu. Googlen corona-tietosivuston mukaan Italiassa on tähän päivään mennessä ollut vajaat 150 000 tartunnan saanutta ja 18 279 kuollutta ihmistä. Hieman reilut kolme kuukautta ensimmäisestä varmistetusta corona-tapauksesta.

   Lainaa

  67. Epäpoliitikko 10.4.2020 10:22
   Tulos: -21 (29 ääntä)
   Onpas kiivasta keskustelua. Ja poikkeuksellisen polarisoitunutta, muistuttaa vegaani/metsästys/ilmastonmuutos/persuviha-keskustelua. Kommenttien perusteella osa teistä oikeasti pelkää kuolevansa Covid-19:ään. Miksi? Oletteko yli 70-vuotiaita? Nuoremmat kuolevat helpommin liikenteessä. Covid-19 on paha tauti, mutta elämä jatkuu epidemian jälkeen.

   Lainaa

  68. Careful with that axe Eugene 10.4.2020 12:59
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Joju: Öö… miten mä vaarannan kenenkään hengen sillä, että en oo peloissani koronasta? Noudatan kuitenkin ihan niitä samoja rajoituksia, mitä hyvin todennäköisesti sinäkin, jos en jopa ole sinua eristäytyneempi elämässäni jo ihan lähtökohtaisesti. Sori vaan, mutta mun terveydentila ei anna mulle niin paljon energiaa, että jaksaisin pelätä jokaista asiaa.
   Sen verran kuitenkin löytyy energiaa, että omaan pakottavan tarpeen yrittää ymmärtää mahdollisimman väärin toisten kommentteja...

   Lainaa

  69. Tulos: +7 (15 ääntä)
   varpu: Yritähän siinä etsiä duunia, jos työttömyysluvut ovat lähemmäs 20 %. Tässä näkee, kuinka jotkut eivät ole elänyt/muista 90-luvun lamaa, kun arvotetaan (karkeasti sanottuna) vanhuksien muutaman lisäelinvuoden arvokkaammaksi kuin koko kansakuntaa kohtaavan depression välttämisen.
   Muistan kyllä 90-luvun laman. Ero oli siinä että kasinotalous olisi ilman ulkopuolisia tapahtumiakin kaatunut omaan mahdottomuuteensa (viennin sakkaaminen toki ei auttanut). Ihmisillä on nyt enemmän lainaa, mutta silloin pankit olivat jo hyvän aikaa lainanneet rahaa jota niillä ei oikeastaan ollut -nyt ne ovat jonossa tarjoamassa erilaisia lyhennyslomia, niillä on siihen varaa. Nyt talous on periaatteessa paljon terveemmällä pohjalla, se vain on hetken kiinni. Porukkaa lomautetaan, mutta isommat toimijat voivat jatkaa sulun jälkeen, ja lomautus, niin kurjaa kuin se onkin, on eri asia kuin työttömyys. Jos firmat kestävät pystyssä, voimme parhaassa tapauksessa jatkaa siitä mihin jäätiin -mikä ei kasinotaloudessa olisi ikinä käynyt päinsä, sen enempää kuin krapulaa voi uudella ryypyllä siirtää loputtomiin.

   Lainaa

  70. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Epäpoliitikko: Onpas kiivasta keskustelua. Ja poikkeuksellisen polarisoitunutta, muistuttaa vegaani/metsästys/ilmastonmuutos/persuviha-keskustelua. Kommenttien perusteella osa teistä oikeasti pelkää kuolevansa Covid-19:ään. Miksi? Oletteko yli 70-vuotiaita? Nuoremmat kuolevat helpommin liikenteessä. Covid-19 on paha tauti, mutta elämä jatkuu epidemian jälkeen.
   Paitsi ne sadat tuhannet ihmiset jotka siihen kuolee, heidän elämä ei jatku epidemian jälkeen. En mä usko että kovinkaan monella nuorella ihmisellä on mitään poikkeksellisen suurta kuolemanpelkoa asian tiimoilta, mutta kun osa meistä ei ole niin itsekkäitä että vain oma napa kiinnostaa. Nyt tuolla on tuo sodat käynyt ikäluokka heikoimmassa jamassa, osalla porukasta varmaan menee hitusen tunteisiin jos jotkut nuoret urpot mielellään tuhkaisi tämän maata puolustaneen ikäluokan koska talous. This is the muthafucking thanks they get?

   Lainaa

  71. Törppönen 10.4.2020 15:51
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   On sitä paljon haukkumasanoja kuultu, mutta homonaama on jotain uutta!

   Lainaa

  72. Tulos: -7 (19 ääntä)
   traumcity: Paitsi ne sadat tuhannet ihmiset jotka siihen kuolee, heidän elämä ei jatku epidemian jälkeen. En mä usko että kovinkaan monella nuorella ihmisellä on mitään poikkeksellisen suurta kuolemanpelkoa asian tiimoilta, mutta kun osa meistä ei ole niin itsekkäitä että vain oma napa kiinnostaa. Nyt tuolla on tuo sodat [...]
   Täällä ei ole KUKAAN ollut sitä mieltä että kenenkän pitäisi antaa kuolla ilman hoitoa koronavirukseen, tai että asialle ei pitäisi mitään reagoida. Itse olen esimerkiksi kritisoinut vain sitä, että valittu tapa reagoida pandemiaan ei ole kestävä tai järkevä suhteessa saavutettavaan hyötyyn. Tämän perusteella monet, jotka eivät kykene näkemään sävyjä mustan ja valkoisen välillä, ovat sitä mieltä että kritiikki on yhtä kuin vaatimus uhrata kaikki riskiryhmiin kuuluvat. Yleisesti koko keskustelu on, kuten Epäpoliitikko mainitsi, hyvin politisoitunutta. Sama pätee muillekin foorumeille. Kun Hesarissa julkaistaan kriittinen kirjoitus aiheesta, kommentit täyttyvät kirjoituksista joissa teksti lytätään oppositiopolitiikaksi ja Suomen kautta parhaan hallituksen kritisoinniksi. Kritiikki on kovin väsynyttä, koska oppositio on tukenut toteutettuja rajoituksia. Jossain vaiheessa jokunen täälläkin kommentoivista oppinee että ainoat vaihtoehdot elämässä ei ole kaikki tai ei mitään. Välistä löytyy monenlaista variaatiota.

   Lainaa

  73. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Vanhempi: Täällä ei ole KUKAAN ollut sitä mieltä että kenenkän pitäisi antaa kuolla ilman hoitoa koronavirukseen, tai että asialle ei pitäisi mitään reagoida. Itse olen esimerkiksi kritisoinut vain sitä, että valittu tapa reagoida pandemiaan ei ole kestävä tai järkevä suhteessa saavutettavaan hyötyyn. Tämän perusteella monet, [...]
   Ehkä ei, mutta sinä olet antanut sellaisen kuvan, että sinun mielestäsi ihmisten pitäisi lyödä vetoa sen puolesta, että he vain sairastuvat lievästi ilman oireita eivätkä tartuta samalla ketään riskiryhmään kuuluvaa. Toisekseen, minusta täällä ei kukaan muu ole tuonut keskusteluun politiikkaa kuin sinä. Kolmanneksi, kritiikkisi toimenpiteitä kohtaan on hyvin lähellä samnlaista kuin mokan Antilla. Kyllä täällä kaikki ymmärtävät toimenpiteiden aiheuttamat riskit Suomen taloudelle, mutta et missään kohtaa kertonut miten asiat voisi tarkkaan ottaen tehdä paremmin.

   Lainaa

  74. Tulos: +3 (11 ääntä)
   Vanhempi: Täällä ei ole KUKAAN ollut sitä mieltä että kenenkän pitäisi antaa kuolla ilman hoitoa koronavirukseen, tai että asialle ei pitäisi mitään reagoida. Itse olen esimerkiksi kritisoinut vain sitä, että valittu tapa reagoida pandemiaan ei ole kestävä tai järkevä suhteessa saavutettavaan hyötyyn. Tämän perusteella monet, [...]
   Tässä tapauksessa ei oikein löydy välimaastoa. Ulkonaliikkumieskielto olisi varmaan tehokkaampi, sitä ei sentään ole.

   Lainaa

  75. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Vanhempi: Täällä ei ole KUKAAN ollut sitä mieltä että kenenkän pitäisi antaa kuolla ilman hoitoa koronavirukseen, tai että asialle ei pitäisi mitään reagoida. Itse olen esimerkiksi kritisoinut vain sitä, että valittu tapa reagoida pandemiaan ei ole kestävä tai järkevä suhteessa saavutettavaan hyötyyn. Tämän perusteella monet, [...]
   Minä näen sinun, ja yleisellä tasolla monen muunkin, kommenteissa sellaisen ongelman että mallikkopohjalta ollaan tietävinään mikä on oikea / väärä tai kohtuullinen / ylimitoitettu. Jaan huolesi taloudesta, olen itse ollut teini-ikäinen laman aikaan. Meni vanhempien firma, talo ja kaikki mikä näihin nyt kuuluu. Ymmärrän hyvin ne henkilökohtaiset tragediat joita konkursseista seuraa.Siitää huolimatta minusta ei ole sanomaan tehdäänkö nyt oikein vai väärin. Nyt on menossa testaus, kun vertailukelpoinen maa eli ruotsi toimii ihan eri tavalla. Nyt saldo on 800 kuollutta vs. Suomen 42. Siitäkään ei voi vielä vetää mitään lopullisia johtopäätöksiä. Ling story short, asiantuntijatkaan missään maassa eivät tiedä mitä pitäisi tehdä ja milloin. Tartuttavuudesta, kuolleisuudesta yms on hyvin vaihtelevaa tutkimustietoa. Maallikkona ei ainakaan kannata lähteä viisastelemaan sen suhteen että "minä kyllä tiedän mitä tässä pitäisi tehdä". Se tiedetään ehkä vuoden päästä, todennäköisemmin kahden.

   Lainaa

  76. Tulos: -12 (14 ääntä)
   Juha: Ehkä ei, mutta sinä olet antanut sellaisen kuvan, että sinun mielestäsi ihmisten pitäisi lyödä vetoa sen puolesta, että he vain sairastuvat lievästi ilman oireita eivätkä tartuta samalla ketään riskiryhmään kuuluvaa. Toisekseen, minusta täällä ei kukaan muu ole tuonut keskusteluun politiikkaa kuin [...]
   Se että oletat kommentointini olevan jotenkin poliittista kertoo vain omasta ennakkoasenteestasi, sillä missään vaiheessa en ole ottanut mitään kantaa politiikkaan muuten kuin toteamalla toisen kommentoijan huomion oikeaksi. Toisekseen se että tulkitset viestini niin väärin kuin olet sen tulkinnut kertoo vain siitä että et kykene näkemään kuin vaihtoehtojen ääripäät. Kolmanneksi olen suositellut Ruotsin mallia paremmaksi vaihtoehdoksi, eli olen kyllä ehdottanut ratkaisuja. Keskustelua helpottaa jos ei oleta liikaa vastapuolesta ja vaivautuu edes lukemaan tämän kirjoittaman ennen vastaamista.

   Lainaa

  77. Tulos: -7 (15 ääntä)
   traumcity: Tässä tapauksessa ei oikein löydy välimaastoa. Ulkonaliikkumieskielto olisi varmaan tehokkaampi, sitä ei sentään ole.
   Jokainen maa on noudattanut asiassa erilaista strategiaa, osa tiukempia ja osa löyhempiä kuin Suomessa. Pohjoismaistakin löytyy kovin erilaisia tapoja hoitaa asiaa joista jo moneen kertaan mainittu Ruotsi ja rajoituksia purkamassa oleva Tanska ovat esimerkkejä välimaastosta. Hieman ihmettelen että onko Suomi kokonaan erilainen maailma kun täällä ei ole olemassa mitään muuta vaihtoehtoa kuin se mitä ollaan nyt tekemässä?

   Lainaa

  78. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Vanhempi: Jokainen maa on noudattanut asiassa erilaista strategiaa, osa tiukempia ja osa löyhempiä kuin Suomessa. Pohjoismaistakin löytyy kovin erilaisia tapoja hoitaa asiaa joista jo moneen kertaan mainittu Ruotsi ja rajoituksia purkamassa oleva Tanska ovat esimerkkejä välimaastosta. Hieman ihmettelen että onko Suomi [...]
   On totta kai olemassa paskoja vaihtoehtoja kuten Ruotsin linja jossa kuolee kymmenkertaisesti enemmän ihmisiä, mitä sä itse ehdottaisit?

   Lainaa

  79. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Hmh: Minä näen sinun, ja yleisellä tasolla monen muunkin, kommenteissa sellaisen ongelman että mallikkopohjalta ollaan tietävinään mikä on oikea / väärä tai kohtuullinen / ylimitoitettu. Jaan huolesi taloudesta, olen itse ollut teini-ikäinen laman aikaan. Meni vanhempien firma, talo ja kaikki mikä näihin nyt kuuluu. [...]
   Maallikon kannattaa viisastelemisen sijaan kuunnella asiantuntijoita - monipuolisesti. Talousasiantuntijat kertovat - mikäli valtiovarainministeriin on luottamista - että Suomen talous kestää nykyisiä rajoituksia kolme kuukautta. Epidemiologit kertovat että pandemin uhka on olemassa niin kauan kunnes väestö on saanut laumasuojan joko rokoitusten tai sairastamisen kautta saadun immuniteetin pohjalta. Lääketieteen asiantuntijat kertovat että laumasuojaan ei riitä edes 40% immuniteetti, mikä on enemmän kuin THL:n matala skenaario Suomelle jonka mukaan tauti nyt etenee. Nyt sairauden on saanut tilastojen mukaan alle promille suomalaisista. Toisaalta lääketieteen asiantuntijat kertovat myös että rokote koronavirukseen on ehdottomasti aikaisintaan saatavilla ensi vuonna - jos sellainen onnistutaan kehittämään pikapuoliin. Sarsiin, joka oli edellinen koronaviruksen aiheuttama vakava sairaus, sellaista ei ole koskaan onnistuttu kehittämään uutterasta yrityksestä huolimatta. Toisaalta asiantuntijat myös kertovat että Suomen tavoitteena ei ole edes pysäyttää taudin etenemistä, vain hidastaa sitä. THL arvio että epidemia kestää hyvinkin vuoden loppuun asti. Tämän yhteenvetona, puhtaasti asiantuntijoiden näkemykseen pohjaten: - Suomen strategia nojaa siihen että suurin osa Suomalaisista tulee taudin saamaan - Suomen valitsemalla tavalla epidemia tulee kestämään luultavasti vuoden loppuun asti ja senkin jälkeen edessä voi olla taudin toinen aalto - Rahat yhteiskunnan pyörittämiseksi tosin loppuvat jo kesällä, jolloin edessä on joko rajut leikkaukset ja lama, tai rajoitusten purku pakon edessä

   Lainaa

  80. Tulos: -1 (1 ääni)
   senkin homonaama

   Lainaa

  81. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Epäpoliitikko: Onpas kiivasta keskustelua. Ja poikkeuksellisen polarisoitunutta, muistuttaa vegaani/metsästys/ilmastonmuutos/persuviha-keskustelua. Kommenttien perusteella osa teistä oikeasti pelkää kuolevansa Covid-19:ään. Miksi? Oletteko yli 70-vuotiaita? Nuoremmat kuolevat helpommin liikenteessä. Covid-19 on paha tauti, mutta elämä jatkuu epidemian jälkeen.
   Suurin osa meistä todennäköisesti ei pelkää kuolevansa koronaan. Monet vain osaavat ajatella muitakin kuin itseään. Ja jos nyt tarkkoja ollaan, niin koronakuolleisuuden lisäksi nämä rajoitukset vähentävät kyllä liikennekuolemiakin. Useamman elämä nyt jatkuu koronan jälkeen kuin ilman rajoituksia. En minä tai kukaan muukaan voi olla varma, että tämä on hyöty-haittasuhteeltaan paras ratkaisu. Mutta ei minulla ainakaan ole mitään parempaa esittää. Eikä tunnu olevan muillakaan.

   Lainaa

  82. Totuuden_torvi 12.4.2020 12:25
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Pylynalle: Vai että homonaama. Nyt oli uus.
   Oli käytössä jo ainakin 15v sitten. Olin vain melkein jo unohtanut.

   Lainaa

  83. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Saastat: Nämä “en pelkää koronaa” tyypit vaarantavat piittaamattomuudellaan kanssaihmisten hengen. Että joo, kyllähän siinä kuumenee tunteet kun tietää, että kuka tahansa näistä viisveisaajista voi tehdä lopun läheiseni tai jonkun toisen läheisen elämälle.
   No mitä ihmettä? Ite en pelkää koronaa tippaakaan ja pidän sitä perusflunssana. Mutta en minä mitenkään vaaranna toisia, noudatan rajoituksia siinä missä muutkin. Tympii tämä että jos jotakuta ei korona pelota niin luullaan että hän kulkee ja tapaa ihmisiä kuten ennenkin. Eikä välitä.

   Lainaa

  84. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Minäminä: Laskutapojahan on toki monia, eikä lopulta kukaan osaa ennustaa, mitä kävisi tai olisi käynyt. Suomessa on 5 miljoonaa ihmistä. Rajoittamatta viruksen leviämistä heistä noin 85 prosenttia eli 4,1 miljoonaa saisi tartunnan. Tartunta on lievä tai oireeton 80 prosentilla, joten 20 prosenttia eli 820 000 sairastuu [...]
   Ja sitten vielä se pikku bonus, jota ei täällä monesti keskusteluissa näe: Jos sairastaa vakavan keuhkoinfektion, jota covid näyttää juuri aiheuttavan, voi työkuntoon toipuminen olla paljon pidempikin. Puoli vuotta saikkua ja fysioterapiaa on täysin mahdollinen lopputulos. Yritä siinä pitää talouden rattaat pyörimässä, kun iso määrä työikäisiä ei jaksa edes portaita ylös.

   Lainaa

  85. Nimi löytyy 20.4.2020 7:07
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Saastat: Nämä “en pelkää koronaa” tyypit vaarantavat piittaamattomuudellaan kanssaihmisten hengen. Että joo, kyllähän siinä kuumenee tunteet kun tietää, että kuka tahansa näistä viisveisaajista voi tehdä lopun läheiseni tai jonkun toisen läheisen elämälle.
   Kyllä voi toimia järkevästi vaikkei pelkäiskään ja kyllä minä ainakin sanon että tulee jos on tullakseen, vaikka pelottaakin jos että tulee vakavat oireet, mutta koska olen päiväkodissa töissä, niin en voi asialle kamalasti mitään, jos kuolen niin en halua elää viimeisiä hetkiäni peläten. Minusta kaikki ihmiset voisi nyt vähän rauhoittua ja ymmärtää että ihmisillä on eri näkökulmia ja olla tekemättä pitkälle meneviä päätöksiä yhdestä lauseesta.

   Lainaa

  86. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Vanhempi: Koronavirusepidemia kestää pidempään rajoitusten takia - siihenhän tässä koko valtiovalta pyrkii että epidemian kestoa pidennetään (flatten the curve...). Jos näin ei toimittaisi, kesto olisi ihan sama.
   Öh tota josko se yleinen pyrkimys varorajoilla oisi ollut, että tehohoito ja muutenkin sairalat ei ylikuormittunut. Ja sitä kautta ihmisiä pysyi hengissä, kun laitteet ja välineet riitti ainakin sinne päin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koronavirus, tilastot, paikkakunta, riskiryhmät, riita, pysy kotona