Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Eri aaltopituudella, osa 7

Ovatko murrot ja varkauden vähentyneet rajojen sulkemisen myötä?
Suurenna näkymä
Eri aaltopituudella, osa 7

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Toj Karin 7.4.2020 0:13
   Tulos: +948 (1044 ääntä)
   Tässä nähdään, kun hölmö juttelee tyhmän kanssa. Keskustelua kyllä syntyy vaikka kumpikaan ei tajua toista, saati edes itseään.

   Lainaa

  2. Tulos: +415 (463 ääntä)
   Oon yhtä pihalla kun Tatu. Tai sit Anna on pihalla ja minä ja Tatu turvallisesti sisällä.

   Lainaa

  3. Tulos: +739 (795 ääntä)
   Musta tuntuu että oon sillä kolmannella poikkeavalla aallonpituudella, en ymmärrä kummankaan puheista yhtään mitään.

   Lainaa

  4. Kummallista 7.4.2020 0:18
   Tulos: +251 (277 ääntä)
   Muistelen jonkun viisaan sanoneen "jos et voi selittää asiaa lyhyesti, et ymmärrä sitä". Ärsyttävää kiertelypätemistä.

   Lainaa

  5. Tulos: +118 (306 ääntä)
   Tatu on perussuomalainen ja Anna muuten vaan pihalla.

   Lainaa

  6. Tulos: +556 (600 ääntä)
   Tatu saattaa olla oikeassa siitä, että asuntomurtojen määrä on vähentynyt. Tosin varmaankin päinvastoin kuin tatun teoria, ihmiset eivät itse pääse rajan yli esim. lomakohteisiin, vaan ovat kotonaan, eikä asuntoja ole paljon tyhjillään.

   Lainaa

  7. Memerento 7.4.2020 0:29
   Tulos: +194 (216 ääntä)
   Ite oon huomannut sellaista muutosta, että narkkarit sun muut on alkaneet pörräilemään ja varastelemaan enemmän. Kun ei vissiin kama liiku entiseen malliin, niin hinta nousee.

   Lainaa

  8. Tulos: +255 (265 ääntä)
   Asuntomurrot varmasti vähentyneet, kaikkihan kykkii kotonaan vahdissa, mutta mökkimurroista paha vielä sanoa. Sen näkee kyllä sitten kun ihmiset alkaa taas niille liikkumaan. Ja narkkarit kyllä alkavat jossain vaiheessa jotenkin oireilla..

   Lainaa

  9. Tulos: +58 (100 ääntä)
   Asuntomurrot vähenee, koska kaikki kotona. Muuntyyppiset murrot lisääntyvät, kun ihmisiltä menee työt.

   Lainaa

  10. Tulos: +154 (186 ääntä)
   Murrot on varmasti korona-aikana vähentyny, mutta luulen ettei sillä ole niinkään tekemistä rajojen sulkemisen kanssa, vaan ihan sen, että ihmiset pysyttelee visusti kotona...

   Lainaa

  11. Sprinkles 7.4.2020 1:18
   Tulos: +293 (299 ääntä)
   Tuntuu kuin olisin lukenut mashup edittiä kahdesta eri keskustelusta, jotka eivät liity mitenkään toisiinsa.

   Lainaa

  12. Tulos: -127 (145 ääntä)
   Rahat vai henki, todella hyvä kysymys. Ihmisoikeudet kun kirjoitettiin (en sano ketkä) laitettiin mukaan oikeus elämään. Sillä suojeltiin tappajia. Eli ota oikeus pois toiselta saat sen itsellesi.

   Lainaa

  13. Tulos: +155 (161 ääntä)
   Tuota oli kivuliasta lukea.

   Lainaa

  14. Eräsvaan 7.4.2020 6:39
   Tulos: +61 (69 ääntä)
   Kaskas: Tatu saattaa olla oikeassa siitä, että asuntomurtojen määrä on vähentynyt. Tosin varmaankin päinvastoin kuin tatun teoria, ihmiset eivät itse pääse rajan yli esim. lomakohteisiin, vaan ovat kotonaan, eikä asuntoja ole paljon tyhjillään.
   Luultavasti sekä että. Ihmiset eivät liiku, mutteivat liiku myöskään kansainväliset rikollisliigat.

   Lainaa

  15. Tulos: -32 (50 ääntä)
   Mä luulen, LUULEN, Annan tarkoittavan, että ensisijaisesti pitää vain mietiskellä sitä, että rajojen sulkemisella suojellaan niitä joskus puolustaneita, nyt vanhuksia, ei muuta. ???

   Lainaa

  16. Tulos: +13 (43 ääntä)
   Kummallista: Muistelen jonkun viisaan sanoneen “jos et voi selittää asiaa lyhyesti, et ymmärrä sitä”. Ärsyttävää kiertelypätemistä.
   Tuossa ei ole tarkoitus selittää lyhyesti, vaan kysyä jotain, mihin vastausta pohtiessaan lukija myöntäisi itse itselleen Tatun teesin. Se on ihan perus argumentointia, ei ensisijaisesti opettamista. Sitä, että Tatu ylipäänsä peilaa vallitsevaa pandemiaa johonkin hemmetin Hiace -keikkatilastoihin en pidä kovin relevanttina saati kuvaavana. Vähän liikaa muuttujia maahantulovastaisten teesien perustelemiseksi.

   Lainaa

  17. Tulos: +137 (143 ääntä)
   "odotettavissa olevat, yllättävät uhat" Ei sillä että tämä olis ollut läheskään hämmentävintä tässä, mutta kuitenkin.

   Lainaa

  18. Tulos: +9 (65 ääntä)
   Väitän, että ulkomaalaisten tekemät asuntomurrot ovat joko kokonaan loppuneet tai ainakin radikaalisti vähentyneet rajojen sulkemisen myötä. Siihen ei vaikuta se onko ihmiset nyt enemmän kotona vai ei.

   Lainaa

  19. Tulos: -3 (33 ääntä)
   Kaskas: Tatu saattaa olla oikeassa siitä, että asuntomurtojen määrä on vähentynyt. Tosin varmaankin päinvastoin kuin tatun teoria, ihmiset eivät itse pääse rajan yli esim. lomakohteisiin, vaan ovat kotonaan, eikä asuntoja ole paljon tyhjillään.
   Iso osa asuntomurroista tapahtuu silloin, kun asukkaat ovat kotona. Etuovesta sisään, eteisestä lompakot, auto avaimet yms pientavara mukaan.

   Lainaa

  20. Sopan hämmentäjä 7.4.2020 9:38
   Tulos: +29 (45 ääntä)
   Tatu saattaa olla se älykäs osapuoli, mutta viisas ei ole hänkään. Viisas olisi kävellyt pois jo alkumetreillä

   Lainaa

  21. Tulos: -5 (83 ääntä)
   E5: Oon yhtä pihalla kun Tatu. Tai sit Anna on pihalla ja minä ja Tatu turvallisesti sisällä.
   Sisällä persukuplassanne. Vanhusten huijaaminen on lisääntynyt. Koronatarkastajat käyvät skannaamassa virukset, keräämässä talteen korut ja lähtiessään vielä rahastavat. Tätä rikostyyppiä on nyt paha maahanmuuttajilla selittää, kun ukot esiintyvät poliiseina. Odinin solttujen uusi aluevaltaus?

   Lainaa

  22. Tulos: +1 (53 ääntä)
   Jepjoo: Tatu on perussuomalainen ja Anna muuten vaan pihalla.
   Lopeta öyhötys.

   Lainaa

  23. Tulos: +138 (140 ääntä)
   Veikkaan, että Anna on vielä oppimisvaiheessa oleva chatbot.

   Lainaa

  24. After 9 Coronas 7.4.2020 10:54
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Asuntomurtojen määrää varmaan toisaalta lisää pienentyvästä saatavuudesta johtuva huumeiden hintojen nousu ja siitä seuraava käyttäjien rahantarve.

   Lainaa

  25. Tulos: +39 (57 ääntä)
   Aika moni asuntomurtoja tehtailevista on kotoisin Balttiasta tai suunnalta Romania/Bulgaria. Kaikkialla Euroopassa sama juttu. Joten kyllä se rajojen kiinnilaitto on tähän auttanut.

   Lainaa

  26. Diipadaapa 7.4.2020 11:08
   Tulos: +43 (59 ääntä)
   Narkkareiden pörräämisestä tuli mieleen ohje jonka THL kirjoittanut päihteidenkäyttäjille. Siinä oli jotenkin näin (en muista sananasta sanaan) "Päihteitä saattaa jatkossa olla vaikeampi saada, yritä siis pienentää annoksia. Varo tuntemattomia myyjiä. Älä käytä yksin mutta muista pitää etäisyyttä muihin käyttäjiin." Hymyilyttää.

   Lainaa

  27. yli opisto hörhö 7.4.2020 11:14
   Tulos: +35 (43 ääntä)
   Niin, paitsi että koska "rajat on kiinni" ryöstöjä ja varkauksia tapahtuu nyt enemmän. Nistit tarvitsevat edelleen rahaa, ja joissain tapauksissa vielä enemmän kuin ennen kriisiä koska matkustajatuonti on täysin jäissä, joten todennäköisesti tämä vaikuttaa myös huumeiden hintoihin. Toki ne suurimmat asuntomurtosarjat ovat vähän jäissä, mutta niitä lienee hieman vaikeampi toteuttaa jokatapauksessa kun asukkaatkin ovat kotosalla.

   Lainaa

  28. Mustalaisnaamio 7.4.2020 11:18
   Tulos: +14 (42 ääntä)
   Nasu: Sisällä persukuplassanne. Vanhusten huijaaminen on lisääntynyt. Koronatarkastajat käyvät skannaamassa virukset, keräämässä talteen korut ja lähtiessään vielä rahastavat. Tätä rikostyyppiä on nyt paha maahanmuuttajilla selittää, kun ukot esiintyvät poliiseina. Odinin solttujen uusi aluevaltaus?
   Ne on ihan kotimaiset "seurueet" jotka liikkuu kanttihousuissa siellä asialla.

   Lainaa

  29. Tulos: +14 (40 ääntä)
   Minä: Aika moni asuntomurtoja tehtailevista on kotoisin Balttiasta tai suunnalta Romania/Bulgaria. Kaikkialla Euroopassa sama juttu. Joten kyllä se rajojen kiinnilaitto on tähän auttanut.
   Tilasto olisi kiva nähdä - vai onko vain niin, että balttialaisista kirjoitetaan enemmän kuin kotimaisista? Suomalainen varas ja näpistelijä ei ehkä ylitä uutiskynnystä itessään, pitää olla jotain muuta "perusrikoksen" lisäksi. Balttialaisella kollegalla "perusrikoksen" lisäksi on suomessa harvinainen kansallisuus ja uutiskynnys ylittyy ....

   Lainaa

  30. Tulos: +10 (30 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Ne on ihan kotimaiset “seurueet” jotka liikkuu kanttihousuissa siellä asialla.
   Näinhän se on. Ihmettelen miten joku ei vieläkään tiedä tätä ja heittelee ihan päättömiä arvailuja tekijöistä.

   Lainaa

  31. Tulos: +23 (27 ääntä)
   wiljam.i: Tilasto olisi kiva nähdä – vai onko vain niin, että balttialaisista kirjoitetaan enemmän kuin kotimaisista? Suomalainen varas ja näpistelijä ei ehkä ylitä uutiskynnystä itessään, pitää olla jotain muuta “perusrikoksen” lisäksi. Balttialaisella kollegalla “perusrikoksen” lisäksi on suomessa harvinainen kansallisuus ja uutiskynnys ylittyy ….
   Tai se uutiskynnys ylittyy ihan vain siitä yksinkertaisesta syystä että nämä balttian tyypit ovat ammattilaisia ja kotimaiset tyypit amatöörejä ja luultavasti useimmiten myös nistejä.

   Lainaa

  32. Tulos: +22 (42 ääntä)
   Typistäen Tatu:Onkohan murrot vähentyneet. Anna:Olen sitä mieltä että lisääntyneet enkä pysty sitä perustelemaan. Kysymys on rahat tai henki. Rajat on syytä pitää kiinni mutta lentämällä voi maata vaihtaa. Lentäjät elävät menneessä tuhlaten kumminkin nykyansioidensa mukaisesti. Tatu:Mitä? Anna:Samaa mietin. Elämme menneessä emmekä osaa varautua odotettavissa oleviin odottamattomiin ongelmiin. Taisin osua pahaan paikkaan? Tatu:Ilmeisesti et vain ymmärrä yhtään mistä puhun. Anna:Toivon niin.

   Lainaa

  33. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Anna tosiaan elää ihan eri hypoteesissa. Tällaisiin törmää aina välillä elävässäkin elämässä. Järkevä keskustelu on ihan mahdotonta.

   Lainaa

  34. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Törkeiden varkauksien eli suomeksi pääasiassa asuntomurtojen ja isompien liike- ja työmaamurtojen epäillyistä jo vuosia yli 50 prosenttia on tullut tekemään keikat ulkomailta. Se ei ole millään tavalla kiinni persuudesta ja aivan varmasti näkyy rikostilastoissa koronaviruseristyksen aikana - senkin lisäksi, että asuntomurroista todella harva tehdään asukkaiden ollessa kotona toisin kuin joku tässä ketjussa keksi väittää.

   Lainaa

  35. Tulos: +24 (34 ääntä)
   wiljam.i: Tilasto olisi kiva nähdä – vai onko vain niin, että balttialaisista kirjoitetaan enemmän kuin kotimaisista? Suomalainen varas ja näpistelijä ei ehkä ylitä uutiskynnystä itessään, pitää olla jotain muuta “perusrikoksen” lisäksi. Balttialaisella kollegalla “perusrikoksen” lisäksi on suomessa harvinainen kansallisuus ja uutiskynnys ylittyy ….
   On se ulkomaalaisten ja erityisesti tiettyjen kansalaisuuksien valta-asema ihan tilastoissa eikä vaan uutisissa. Ammattimaisia omaisuusrikollisia on Suomessa omasta takaa häviävän vähän. Pikkujutuista suomalaiset juopot ja narkomaanit toki tekee valtaosan.

   Lainaa

  36. Jorma Ralli-Kukkula 7.4.2020 14:15
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Juha: Veikkaan, että Anna on vielä oppimisvaiheessa oleva chatbot.
   Eli siis ...Boten Anna? Tosin tässä tapauksessa ei taida paljastua oikeaksi ihmiseksi.

   Lainaa

  37. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Minä: Aika moni asuntomurtoja tehtailevista on kotoisin Balttiasta tai suunnalta Romania/Bulgaria. Kaikkialla Euroopassa sama juttu. Joten kyllä se rajojen kiinnilaitto on tähän auttanut.
   Se on muuten Baltia eikä Balttia.

   Lainaa

  38. Tulos: +6 (46 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Ne on ihan kotimaiset “seurueet” jotka liikkuu kanttihousuissa siellä asialla.
   Kanttihousut jees, odinin paskahousut nou. Kanttihoisuissa on fiksuja ja työssäkäyviä, odinin porukoissa ei ole.

   Lainaa

  39. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Minusta olisi kiva tietää onko mökkimurtojen määrä vähentynyt kun Uusimaa on eristetty. Siitä voisi vetää johtopäätöksiä pitemmäksikin aikaa.

   Lainaa

  40. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Tonttu: Musta tuntuu että oon sillä kolmannella poikkeavalla aallonpituudella, en ymmärrä kummankaan puheista yhtään mitään.
   Ihan samat fiilikset.

   Lainaa

  41. Mitävittuanyttaas 7.4.2020 19:00
   Tulos: -12 (26 ääntä)
   Kuuro ja sokea opastavat toisiaan. Plot twist: kumpikin on aivan vitun tyhmä muiden rajoitteidensa lisäksi.

   Lainaa

  42. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Oblivion NPC -keskustelu

   Lainaa

  43. Tulos: +3 (7 ääntä)
   mitä

   Lainaa

  44. Tulos: +21 (27 ääntä)
   "Vuoden 2017 alusta lähtien kiinnijääneiden ulkomaalaisten tekijöiden osuus on noussut kuusi prosenttia. Heidän osuutensa kaikista murroista on tällä hetkellä 43 prosenttia." / IS 12.6.2018 Eli ihan järkevää pohdintaa Tatulta sinänsä, vaikka se nyt helposti halutaankin nähdä vain peruspersuöyhöttämisenä. Asuntomurtojen lukumäärä varmasti laskee myös sen tosiasian takia että asukkaat ovat kotona, mutta mökkimurtojen lukumäärä taas helposti kasvaa. Lisäksi iso osa murroista (jos ei rajoituta pelkkiin asuntomurtoihin joista alunperinkään ei ollut kyse) kohdistuu rakennustyömaille yms. mihin tällä tilanteella ei ole suurta vaikutusta.

   Lainaa

  45. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Toj Karin: Tässä nähdään, kun hölmö juttelee tyhmän kanssa. Keskustelua kyllä syntyy vaikka kumpikaan ei tajua toista, saati edes itseään.
   Mitähän hölmöä Tatun puolelta tuossa sitten oli? Se on ihan poliisien suusta kuultua, että nykyään Suomeen tulee eräiltä alueilta enemmän rikollisuutta.

   Lainaa

  46. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Väsynyt: Minusta olisi kiva tietää onko mökkimurtojen määrä vähentynyt kun Uusimaa on eristetty. Siitä voisi vetää johtopäätöksiä pitemmäksikin aikaa.
   Veikkaan vahvasti, että lisääntyny
   MJV: On se ulkomaalaisten ja erityisesti tiettyjen kansalaisuuksien valta-asema ihan tilastoissa eikä vaan uutisissa. Ammattimaisia omaisuusrikollisia on Suomessa omasta takaa häviävän vähän. Pikkujutuista suomalaiset juopot ja narkomaanit toki tekee valtaosan.
   Ei täällä faktat suurinta osaa kiinnosta.

   Lainaa

  47. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Ruvik: Murrot on varmasti korona-aikana vähentyny, mutta luulen ettei sillä ole niinkään tekemistä rajojen sulkemisen kanssa, vaan ihan sen, että ihmiset pysyttelee visusti kotona…
   Juu aivan varmasti :D

   Lainaa

  48. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Olisi kylä pelottavaa tuntea toi Anna. Tuo ihminenhän on mielisairas!

   Lainaa

  49. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Melkein jo luulin että tää on joku "rajat kiinni rasistit löytävät toisensa" juttu... Mutta ei. No happy ending for them.

   Lainaa

  50. Tulos: +6 (8 ääntä)
   yli opisto hörhö: Niin, paitsi että koska “rajat on kiinni” ryöstöjä ja varkauksia tapahtuu nyt enemmän. Nistit tarvitsevat edelleen rahaa, ja joissain tapauksissa vielä enemmän kuin ennen kriisiä koska matkustajatuonti on täysin jäissä, joten todennäköisesti tämä vaikuttaa myös huumeiden hintoihin. Toki ne suurimmat [...]
   Mistä tämä tieto?

   Lainaa

  51. Sukupuolivarianssi 8.4.2020 22:00
   Tulos: 0 (12 ääntä)
   Myös Tatu on vähän pihalla sinällään, että murtojen määrä ei vähene vain, koska rajat on kiinni. Vaan koska kaikki on kotona eli murtovarkaiden on vaikeampi murtautua suurempaan osaan asunnoista.

   Lainaa

  52. Rankaisija 9.4.2020 11:23
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Jufo: Kanttihousut jees, odinin paskahousut nou. Kanttihoisuissa on fiksuja ja työssäkäyviä, odinin porukoissa ei ole.
   Sellaiset takkurotan projisoinnit sieltä.

   Lainaa

  53. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Ei ole mitään hajua mikä on Dekoline, mutta olisikohan kommentti kirjoitettu alun perin kasvoista (faces) mutta kirjoitettu väärin (feces) ja se on automaattisesti käännetty ulosteiksi?

   Lainaa

  54. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Memerento: Ite oon huomannut sellaista muutosta, että narkkarit sun muut on alkaneet pörräilemään ja varastelemaan enemmän. Kun ei vissiin kama liiku entiseen malliin, niin hinta nousee.
   Hah, Kyllä liikkuu! Niin kauan kuin muukin tavara liikkuu, niin huimausaineet liikkuvat myös. Viihdekäytön kulutus varmaan vaan kasvaa kun ihmiset on jumissa kotonaan

   Lainaa

  55. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Nyt oli niin sekavaa ettei ole todellista

   Lainaa

  56. Nahkaviitta 21.4.2020 5:25
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Jos olette joskus kuulleet fraasin "miehet ovat Marsista, naiset Venuksesta" ja miettineet mitä se tarkoitti, niin se tarkoitti tätä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: tilastot, rajat kiinni, suomi, varkaudet, hypoteesi, teoria, väärinkäsitys, rajoitukset, rajat, rikokset, huoltovalmius