Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Eri aaltopituudella, osa 7

Ovatko murrot ja varkauden vähentyneet rajojen sulkemisen myötä?
Eri aaltopituudella, osa 7

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 57 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Toj Karin 7.4.2020 0:13
      Tulos: +1002 (1102 ääntä)
      Tässä nähdään, kun hölmö juttelee tyhmän kanssa. Keskustelua kyllä syntyy vaikka kumpikaan ei tajua toista, saati edes itseään.

      Lainaa

    2. Tulos: +449 (499 ääntä)
      Oon yhtä pihalla kun Tatu. Tai sit Anna on pihalla ja minä ja Tatu turvallisesti sisällä.

      Lainaa

    3. Tulos: +766 (828 ääntä)
      Musta tuntuu että oon sillä kolmannella poikkeavalla aallonpituudella, en ymmärrä kummankaan puheista yhtään mitään.

      Lainaa

    4. Kummallista 7.4.2020 0:18
      Tulos: +268 (294 ääntä)
      Muistelen jonkun viisaan sanoneen "jos et voi selittää asiaa lyhyesti, et ymmärrä sitä". Ärsyttävää kiertelypätemistä.

      Lainaa

    5. Tulos: +125 (325 ääntä)
      Tatu on perussuomalainen ja Anna muuten vaan pihalla.

      Lainaa

    6. Tulos: +578 (630 ääntä)
      Tatu saattaa olla oikeassa siitä, että asuntomurtojen määrä on vähentynyt. Tosin varmaankin päinvastoin kuin tatun teoria, ihmiset eivät itse pääse rajan yli esim. lomakohteisiin, vaan ovat kotonaan, eikä asuntoja ole paljon tyhjillään.

      Lainaa

    7. Memerento 7.4.2020 0:29
      Tulos: +209 (231 ääntä)
      Ite oon huomannut sellaista muutosta, että narkkarit sun muut on alkaneet pörräilemään ja varastelemaan enemmän. Kun ei vissiin kama liiku entiseen malliin, niin hinta nousee.

      Lainaa

    8. Tulos: +264 (274 ääntä)
      Asuntomurrot varmasti vähentyneet, kaikkihan kykkii kotonaan vahdissa, mutta mökkimurroista paha vielä sanoa. Sen näkee kyllä sitten kun ihmiset alkaa taas niille liikkumaan. Ja narkkarit kyllä alkavat jossain vaiheessa jotenkin oireilla..

      Lainaa

    9. Tulos: +60 (104 ääntä)
      Asuntomurrot vähenee, koska kaikki kotona. Muuntyyppiset murrot lisääntyvät, kun ihmisiltä menee työt.

      Lainaa

    10. Tulos: +157 (195 ääntä)
      Murrot on varmasti korona-aikana vähentyny, mutta luulen ettei sillä ole niinkään tekemistä rajojen sulkemisen kanssa, vaan ihan sen, että ihmiset pysyttelee visusti kotona...

      Lainaa

    11. Sprinkles 7.4.2020 1:18
      Tulos: +304 (310 ääntä)
      Tuntuu kuin olisin lukenut mashup edittiä kahdesta eri keskustelusta, jotka eivät liity mitenkään toisiinsa.

      Lainaa

    12. Tulos: -128 (146 ääntä)
      Rahat vai henki, todella hyvä kysymys. Ihmisoikeudet kun kirjoitettiin (en sano ketkä) laitettiin mukaan oikeus elämään. Sillä suojeltiin tappajia. Eli ota oikeus pois toiselta saat sen itsellesi.

      Lainaa

    13. Tulos: +158 (164 ääntä)
      Tuota oli kivuliasta lukea.

      Lainaa

    14. Eräsvaan 7.4.2020 6:39
      Tulos: +66 (74 ääntä)
      Kaskas: Tatu saattaa olla oikeassa siitä, että asuntomurtojen määrä on vähentynyt. Tosin varmaankin päinvastoin kuin tatun teoria, ihmiset eivät itse pääse rajan yli esim. lomakohteisiin, vaan ovat kotonaan, eikä asuntoja ole paljon tyhjillään.
      Luultavasti sekä että. Ihmiset eivät liiku, mutteivat liiku myöskään kansainväliset rikollisliigat.

      Lainaa

    15. Tulos: -33 (51 ääntä)
      Mä luulen, LUULEN, Annan tarkoittavan, että ensisijaisesti pitää vain mietiskellä sitä, että rajojen sulkemisella suojellaan niitä joskus puolustaneita, nyt vanhuksia, ei muuta. ???

      Lainaa

    16. Tulos: +12 (46 ääntä)
      Kummallista: Muistelen jonkun viisaan sanoneen “jos et voi selittää asiaa lyhyesti, et ymmärrä sitä”. Ärsyttävää kiertelypätemistä.
      Tuossa ei ole tarkoitus selittää lyhyesti, vaan kysyä jotain, mihin vastausta pohtiessaan lukija myöntäisi itse itselleen Tatun teesin. Se on ihan perus argumentointia, ei ensisijaisesti opettamista. Sitä, että Tatu ylipäänsä peilaa vallitsevaa pandemiaa johonkin hemmetin Hiace -keikkatilastoihin en pidä kovin relevanttina saati kuvaavana. Vähän liikaa muuttujia maahantulovastaisten teesien perustelemiseksi.

      Lainaa

    17. Tulos: +146 (152 ääntä)
      "odotettavissa olevat, yllättävät uhat" Ei sillä että tämä olis ollut läheskään hämmentävintä tässä, mutta kuitenkin.

      Lainaa

    18. Tulos: +11 (69 ääntä)
      Väitän, että ulkomaalaisten tekemät asuntomurrot ovat joko kokonaan loppuneet tai ainakin radikaalisti vähentyneet rajojen sulkemisen myötä. Siihen ei vaikuta se onko ihmiset nyt enemmän kotona vai ei.

      Lainaa

    19. Tulos: -4 (36 ääntä)
      Kaskas: Tatu saattaa olla oikeassa siitä, että asuntomurtojen määrä on vähentynyt. Tosin varmaankin päinvastoin kuin tatun teoria, ihmiset eivät itse pääse rajan yli esim. lomakohteisiin, vaan ovat kotonaan, eikä asuntoja ole paljon tyhjillään.
      Iso osa asuntomurroista tapahtuu silloin, kun asukkaat ovat kotona. Etuovesta sisään, eteisestä lompakot, auto avaimet yms pientavara mukaan.

      Lainaa

    20. Sopan hämmentäjä 7.4.2020 9:38
      Tulos: +30 (46 ääntä)
      Tatu saattaa olla se älykäs osapuoli, mutta viisas ei ole hänkään. Viisas olisi kävellyt pois jo alkumetreillä

      Lainaa

    21. Tulos: -7 (85 ääntä)
      E5: Oon yhtä pihalla kun Tatu. Tai sit Anna on pihalla ja minä ja Tatu turvallisesti sisällä.
      Sisällä persukuplassanne. Vanhusten huijaaminen on lisääntynyt. Koronatarkastajat käyvät skannaamassa virukset, keräämässä talteen korut ja lähtiessään vielä rahastavat. Tätä rikostyyppiä on nyt paha maahanmuuttajilla selittää, kun ukot esiintyvät poliiseina. Odinin solttujen uusi aluevaltaus?

      Lainaa

    22. Tulos: +2 (56 ääntä)
      Jepjoo: Tatu on perussuomalainen ja Anna muuten vaan pihalla.
      Lopeta öyhötys.

      Lainaa

    23. Tulos: +144 (146 ääntä)
      Veikkaan, että Anna on vielä oppimisvaiheessa oleva chatbot.

      Lainaa

    24. After 9 Coronas 7.4.2020 10:54
      Tulos: +33 (37 ääntä)
      Asuntomurtojen määrää varmaan toisaalta lisää pienentyvästä saatavuudesta johtuva huumeiden hintojen nousu ja siitä seuraava käyttäjien rahantarve.

      Lainaa

    25. Tulos: +44 (62 ääntä)
      Aika moni asuntomurtoja tehtailevista on kotoisin Balttiasta tai suunnalta Romania/Bulgaria. Kaikkialla Euroopassa sama juttu. Joten kyllä se rajojen kiinnilaitto on tähän auttanut.

      Lainaa

    26. Diipadaapa 7.4.2020 11:08
      Tulos: +46 (64 ääntä)
      Narkkareiden pörräämisestä tuli mieleen ohje jonka THL kirjoittanut päihteidenkäyttäjille. Siinä oli jotenkin näin (en muista sananasta sanaan) "Päihteitä saattaa jatkossa olla vaikeampi saada, yritä siis pienentää annoksia. Varo tuntemattomia myyjiä. Älä käytä yksin mutta muista pitää etäisyyttä muihin käyttäjiin." Hymyilyttää.

      Lainaa

    27. yli opisto hörhö 7.4.2020 11:14
      Tulos: +36 (46 ääntä)
      Niin, paitsi että koska "rajat on kiinni" ryöstöjä ja varkauksia tapahtuu nyt enemmän. Nistit tarvitsevat edelleen rahaa, ja joissain tapauksissa vielä enemmän kuin ennen kriisiä koska matkustajatuonti on täysin jäissä, joten todennäköisesti tämä vaikuttaa myös huumeiden hintoihin. Toki ne suurimmat asuntomurtosarjat ovat vähän jäissä, mutta niitä lienee hieman vaikeampi toteuttaa jokatapauksessa kun asukkaatkin ovat kotosalla.

      Lainaa

    28. Mustalaisnaamio 7.4.2020 11:18
      Tulos: +16 (46 ääntä)
      Nasu: Sisällä persukuplassanne. Vanhusten huijaaminen on lisääntynyt. Koronatarkastajat käyvät skannaamassa virukset, keräämässä talteen korut ja lähtiessään vielä rahastavat. Tätä rikostyyppiä on nyt paha maahanmuuttajilla selittää, kun ukot esiintyvät poliiseina. Odinin solttujen uusi aluevaltaus?
      Ne on ihan kotimaiset "seurueet" jotka liikkuu kanttihousuissa siellä asialla.

      Lainaa

    29. Tulos: +13 (45 ääntä)
      Minä: Aika moni asuntomurtoja tehtailevista on kotoisin Balttiasta tai suunnalta Romania/Bulgaria. Kaikkialla Euroopassa sama juttu. Joten kyllä se rajojen kiinnilaitto on tähän auttanut.
      Tilasto olisi kiva nähdä - vai onko vain niin, että balttialaisista kirjoitetaan enemmän kuin kotimaisista? Suomalainen varas ja näpistelijä ei ehkä ylitä uutiskynnystä itessään, pitää olla jotain muuta "perusrikoksen" lisäksi. Balttialaisella kollegalla "perusrikoksen" lisäksi on suomessa harvinainen kansallisuus ja uutiskynnys ylittyy ....

      Lainaa

    30. Tulos: +11 (33 ääntä)
      Mustalaisnaamio: Ne on ihan kotimaiset “seurueet” jotka liikkuu kanttihousuissa siellä asialla.
      Näinhän se on. Ihmettelen miten joku ei vieläkään tiedä tätä ja heittelee ihan päättömiä arvailuja tekijöistä.

      Lainaa

    31. Tulos: +28 (32 ääntä)
      wiljam.i: Tilasto olisi kiva nähdä – vai onko vain niin, että balttialaisista kirjoitetaan enemmän kuin kotimaisista? Suomalainen varas ja näpistelijä ei ehkä ylitä uutiskynnystä itessään, pitää olla jotain muuta “perusrikoksen” lisäksi. Balttialaisella kollegalla “perusrikoksen” lisäksi on suomessa harvinainen kansallisuus ja uutiskynnys ylittyy ….
      Tai se uutiskynnys ylittyy ihan vain siitä yksinkertaisesta syystä että nämä balttian tyypit ovat ammattilaisia ja kotimaiset tyypit amatöörejä ja luultavasti useimmiten myös nistejä.

      Lainaa

    32. Tulos: +27 (47 ääntä)
      Typistäen Tatu:Onkohan murrot vähentyneet. Anna:Olen sitä mieltä että lisääntyneet enkä pysty sitä perustelemaan. Kysymys on rahat tai henki. Rajat on syytä pitää kiinni mutta lentämällä voi maata vaihtaa. Lentäjät elävät menneessä tuhlaten kumminkin nykyansioidensa mukaisesti. Tatu:Mitä? Anna:Samaa mietin. Elämme menneessä emmekä osaa varautua odotettavissa oleviin odottamattomiin ongelmiin. Taisin osua pahaan paikkaan? Tatu:Ilmeisesti et vain ymmärrä yhtään mistä puhun. Anna:Toivon niin.

      Lainaa

    33. Tulos: +37 (43 ääntä)
      Anna tosiaan elää ihan eri hypoteesissa. Tällaisiin törmää aina välillä elävässäkin elämässä. Järkevä keskustelu on ihan mahdotonta.

      Lainaa

    34. Tulos: +48 (52 ääntä)
      Törkeiden varkauksien eli suomeksi pääasiassa asuntomurtojen ja isompien liike- ja työmaamurtojen epäillyistä jo vuosia yli 50 prosenttia on tullut tekemään keikat ulkomailta. Se ei ole millään tavalla kiinni persuudesta ja aivan varmasti näkyy rikostilastoissa koronaviruseristyksen aikana - senkin lisäksi, että asuntomurroista todella harva tehdään asukkaiden ollessa kotona toisin kuin joku tässä ketjussa keksi väittää.

      Lainaa

    35. Tulos: +27 (37 ääntä)
      wiljam.i: Tilasto olisi kiva nähdä – vai onko vain niin, että balttialaisista kirjoitetaan enemmän kuin kotimaisista? Suomalainen varas ja näpistelijä ei ehkä ylitä uutiskynnystä itessään, pitää olla jotain muuta “perusrikoksen” lisäksi. Balttialaisella kollegalla “perusrikoksen” lisäksi on suomessa harvinainen kansallisuus ja uutiskynnys ylittyy ….
      On se ulkomaalaisten ja erityisesti tiettyjen kansalaisuuksien valta-asema ihan tilastoissa eikä vaan uutisissa. Ammattimaisia omaisuusrikollisia on Suomessa omasta takaa häviävän vähän. Pikkujutuista suomalaiset juopot ja narkomaanit toki tekee valtaosan.

      Lainaa

    36. Jorma Ralli-Kukkula 7.4.2020 14:15
      Tulos: +62 (62 ääntä)
      Juha: Veikkaan, että Anna on vielä oppimisvaiheessa oleva chatbot.
      Eli siis ...Boten Anna? Tosin tässä tapauksessa ei taida paljastua oikeaksi ihmiseksi.

      Lainaa

    37. Tulos: +27 (33 ääntä)
      Minä: Aika moni asuntomurtoja tehtailevista on kotoisin Balttiasta tai suunnalta Romania/Bulgaria. Kaikkialla Euroopassa sama juttu. Joten kyllä se rajojen kiinnilaitto on tähän auttanut.
      Se on muuten Baltia eikä Balttia.

      Lainaa

    38. Tulos: +4 (48 ääntä)
      Mustalaisnaamio: Ne on ihan kotimaiset “seurueet” jotka liikkuu kanttihousuissa siellä asialla.
      Kanttihousut jees, odinin paskahousut nou. Kanttihoisuissa on fiksuja ja työssäkäyviä, odinin porukoissa ei ole.

      Lainaa

    39. Tulos: +23 (29 ääntä)
      Minusta olisi kiva tietää onko mökkimurtojen määrä vähentynyt kun Uusimaa on eristetty. Siitä voisi vetää johtopäätöksiä pitemmäksikin aikaa.

      Lainaa

    40. Tulos: +14 (18 ääntä)
      Tonttu: Musta tuntuu että oon sillä kolmannella poikkeavalla aallonpituudella, en ymmärrä kummankaan puheista yhtään mitään.
      Ihan samat fiilikset.

      Lainaa

    41. Mitävittuanyttaas 7.4.2020 19:00
      Tulos: -12 (26 ääntä)
      Kuuro ja sokea opastavat toisiaan. Plot twist: kumpikin on aivan vitun tyhmä muiden rajoitteidensa lisäksi.

      Lainaa

    42. Tulos: +19 (23 ääntä)
      Oblivion NPC -keskustelu

      Lainaa

    43. Tulos: +3 (7 ääntä)
      mitä

      Lainaa

    44. Tulos: +23 (29 ääntä)
      "Vuoden 2017 alusta lähtien kiinnijääneiden ulkomaalaisten tekijöiden osuus on noussut kuusi prosenttia. Heidän osuutensa kaikista murroista on tällä hetkellä 43 prosenttia." / IS 12.6.2018 Eli ihan järkevää pohdintaa Tatulta sinänsä, vaikka se nyt helposti halutaankin nähdä vain peruspersuöyhöttämisenä. Asuntomurtojen lukumäärä varmasti laskee myös sen tosiasian takia että asukkaat ovat kotona, mutta mökkimurtojen lukumäärä taas helposti kasvaa. Lisäksi iso osa murroista (jos ei rajoituta pelkkiin asuntomurtoihin joista alunperinkään ei ollut kyse) kohdistuu rakennustyömaille yms. mihin tällä tilanteella ei ole suurta vaikutusta.

      Lainaa

    45. Tulos: +17 (21 ääntä)
      Toj Karin: Tässä nähdään, kun hölmö juttelee tyhmän kanssa. Keskustelua kyllä syntyy vaikka kumpikaan ei tajua toista, saati edes itseään.
      Mitähän hölmöä Tatun puolelta tuossa sitten oli? Se on ihan poliisien suusta kuultua, että nykyään Suomeen tulee eräiltä alueilta enemmän rikollisuutta.

      Lainaa

    46. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Väsynyt: Minusta olisi kiva tietää onko mökkimurtojen määrä vähentynyt kun Uusimaa on eristetty. Siitä voisi vetää johtopäätöksiä pitemmäksikin aikaa.
      Veikkaan vahvasti, että lisääntyny
      MJV: On se ulkomaalaisten ja erityisesti tiettyjen kansalaisuuksien valta-asema ihan tilastoissa eikä vaan uutisissa. Ammattimaisia omaisuusrikollisia on Suomessa omasta takaa häviävän vähän. Pikkujutuista suomalaiset juopot ja narkomaanit toki tekee valtaosan.
      Ei täällä faktat suurinta osaa kiinnosta.

      Lainaa

    47. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Ruvik: Murrot on varmasti korona-aikana vähentyny, mutta luulen ettei sillä ole niinkään tekemistä rajojen sulkemisen kanssa, vaan ihan sen, että ihmiset pysyttelee visusti kotona…
      Juu aivan varmasti :D

      Lainaa

    48. Tulos: -5 (13 ääntä)
      Olisi kylä pelottavaa tuntea toi Anna. Tuo ihminenhän on mielisairas!

      Lainaa

    49. Tulos: -4 (8 ääntä)
      Melkein jo luulin että tää on joku "rajat kiinni rasistit löytävät toisensa" juttu... Mutta ei. No happy ending for them.

      Lainaa

    50. Tulos: +8 (10 ääntä)
      yli opisto hörhö: Niin, paitsi että koska “rajat on kiinni” ryöstöjä ja varkauksia tapahtuu nyt enemmän. Nistit tarvitsevat edelleen rahaa, ja joissain tapauksissa vielä enemmän kuin ennen kriisiä koska matkustajatuonti on täysin jäissä, joten todennäköisesti tämä vaikuttaa myös huumeiden hintoihin. Toki ne suurimmat [...]
      Mistä tämä tieto?

      Lainaa

    51. Sukupuolivarianssi 8.4.2020 22:00
      Tulos: -1 (13 ääntä)
      Myös Tatu on vähän pihalla sinällään, että murtojen määrä ei vähene vain, koska rajat on kiinni. Vaan koska kaikki on kotona eli murtovarkaiden on vaikeampi murtautua suurempaan osaan asunnoista.

      Lainaa

    52. Rankaisija 9.4.2020 11:23
      Tulos: -1 (13 ääntä)
      Jufo: Kanttihousut jees, odinin paskahousut nou. Kanttihoisuissa on fiksuja ja työssäkäyviä, odinin porukoissa ei ole.
      Sellaiset takkurotan projisoinnit sieltä.

      Lainaa

    53. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Ei ole mitään hajua mikä on Dekoline, mutta olisikohan kommentti kirjoitettu alun perin kasvoista (faces) mutta kirjoitettu väärin (feces) ja se on automaattisesti käännetty ulosteiksi?

      Lainaa

    54. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Memerento: Ite oon huomannut sellaista muutosta, että narkkarit sun muut on alkaneet pörräilemään ja varastelemaan enemmän. Kun ei vissiin kama liiku entiseen malliin, niin hinta nousee.
      Hah, Kyllä liikkuu! Niin kauan kuin muukin tavara liikkuu, niin huimausaineet liikkuvat myös. Viihdekäytön kulutus varmaan vaan kasvaa kun ihmiset on jumissa kotonaan

      Lainaa

    55. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Nyt oli niin sekavaa ettei ole todellista

      Lainaa

    56. Nahkaviitta 21.4.2020 5:25
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Jos olette joskus kuulleet fraasin "miehet ovat Marsista, naiset Venuksesta" ja miettineet mitä se tarkoitti, niin se tarkoitti tätä.

      Lainaa

    57. Suojaton mäyrä 16.5.2021 14:36
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Mikä voisi mennä pieleen kun persu ja muuten vaan hölmö keskustelee?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: tilastot, rajat kiinni, suomi, varkaudet, hypoteesi, teoria, väärinkäsitys, rajoitukset, rajat, rikokset, huoltovalmius