Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Koronavirus

  Totuus koronaviruksesta: Tietovuoto paljastaa järkyttäviä tilastoja.
  Suurenna näkymä
  Koronavirus

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kummikäki 10.3.2020 0:42
   Tulos: -305 (575 ääntä)
   Nyt on Arman kuule ihan saatanan huteraa.

   Lainaa

  2. Tulos: -330 (520 ääntä)
   Arman luistelee omaan maaliin kiekon kanssa jo nyt aiemmilla tekopyhillä dokkareillaan. Vittu ihan lol tää uus päivitys. Huoh.

   Lainaa

  3. Tulos: -570 (686 ääntä)
   jos nyt ei laiteta näin mautonta matskua etusivulle kumminkaan.. vakava tilanne josta ei pitäisi vitsailla tai jakaa väärää tietoa oli jari tosissaan tai ei

   Lainaa

  4. Tulos: +762 (796 ääntä)
   höhpöh: jos nyt ei laiteta näin mautonta matskua etusivulle kumminkaan.. vakava tilanne josta ei pitäisi vitsailla tai jakaa väärää tietoa oli jari tosissaan tai ei
   Höpöhöpö nyt... Huumori ei sulje pois asian vakavuutta. Ei ole mitään syytä, miksei huumorintajua voisi säilyttää huonoimpinakin hetkinä.

   Lainaa

  5. Jaahansvilivililailai 10.3.2020 4:40
   Tulos: -84 (238 ääntä)
   Pheebs: Höpöhöpö nyt… Huumori ei sulje pois asian vakavuutta. Ei ole mitään syytä, miksei huumorintajua voisi säilyttää huonoimpinakin hetkinä.
   Vakavatkin asiat sopii hyvin huumorin kohteeksi kunhan huumori on oikeasti hauskaa.

   Lainaa

  6. Kummallista 10.3.2020 5:40
   Tulos: -187 (281 ääntä)
   Kieltämättä hieman ristiriitaisuuksia tässä korona jupakassa on: - SARS, MERS ja ebola kuuluvat samoihin koronaviruksiin. - virus mutatoituu noin 2 kertaa kuukauden aikana, toistaiseksi ei kovin huonoon suuntaan. - THL sanoo: "virus säilyy muutamia tunteja pinnoilla", tiedotteet muualla maailmalla: virus voi selvitä koronaviruksille tyypillisesti jopa 9-12 päivää ja voi tarttua poikkeuksellisesti jo itämisaikana ennen oireita. - Virus ei juuri eroa normi influenssasta; kouluja laitetaan kiinni, matkustamista rajoitetaan yms.

   Lainaa

  7. Tulos: +229 (239 ääntä)
   Kummallista: Kieltämättä hieman ristiriitaisuuksia tässä korona jupakassa on: - SARS, MERS ja ebola kuuluvat samoihin koronaviruksiin. - virus mutatoituu noin 2 kertaa kuukauden aikana, toistaiseksi ei kovin huonoon suuntaan. - THL sanoo: “virus säilyy muutamia tunteja pinnoilla”, tiedotteet muualla maailmalla: virus voi selvitä [...]
   Ei varotoimenpiteissä ole mitään kummallista? Eikä pienissä eroavaisuuksissa näin uudesta taudista tehdyissä tutkimuksissa. Varotoimenpiteitä tehdään, koska varmaa tietoa vakavuudesta ei ole, ja mutaatioita voi tapahtua. MUTTA todennäköisyyksiä voidaan silti esittää maailmalla sattuneiden tapausten pohjalta, ja tämänhetkisten tutkimustulosten. Ebola ei ole koronavirus. On hyvä olla varovainen, on hyvä levittää tietoa, mutta sen ei tarvitse olla sama asia kuin hysteerinen pelko. Kädet tosin voisi pestä myös silloin, kun ei ole pandemiaa päällä...

   Lainaa

  8. Tulos: +274 (280 ääntä)
   Kummallista: Kieltämättä hieman ristiriitaisuuksia tässä korona jupakassa on: - SARS, MERS ja ebola kuuluvat samoihin koronaviruksiin. - virus mutatoituu noin 2 kertaa kuukauden aikana, toistaiseksi ei kovin huonoon suuntaan. - THL sanoo: “virus säilyy muutamia tunteja pinnoilla”, tiedotteet muualla maailmalla: virus voi selvitä [...]
   Ebola ei ole koronavirus vaan filovirus.

   Lainaa

  9. järki käteen 10.3.2020 6:44
   Tulos: -167 (201 ääntä)
   Pheebs: Höpöhöpö nyt… Huumori ei sulje pois asian vakavuutta. Ei ole mitään syytä, miksei huumorintajua voisi säilyttää huonoimpinakin hetkinä.
   hehheh hauskaa kun epidemia alueet vaan lisääntyy ja ihmisten rasismi ja xenophobia yltyy, sekä muut yhteiskunnalliset ongelmat näkyvämpiä ja onhan ne vitsit varmasti hauskoja sittenkin kun joku sun läheinen vanhempi, isovanhempi tai joku jolla autoimmuunisairaus tms on kriittisessä tilassa ncovin vuoksi :)

   Lainaa

  10. Tulos: +114 (194 ääntä)
   Sisuliini: Arman luistelee omaan maaliin kiekon kanssa jo nyt aiemmilla tekopyhillä dokkareillaan. Vⅰttu ihan lol tää uus päivitys. Huoh.
   Tämä ei ole ps-nuorten sivusto, joten mene trollaamaan vauva.fihin.

   Lainaa

  11. Tulos: +202 (220 ääntä)
   Kummallista: Kieltämättä hieman ristiriitaisuuksia tässä korona jupakassa on: - SARS, MERS ja ebola kuuluvat samoihin koronaviruksiin. - virus mutatoituu noin 2 kertaa kuukauden aikana, toistaiseksi ei kovin huonoon suuntaan. - THL sanoo: “virus säilyy muutamia tunteja pinnoilla”, tiedotteet muualla maailmalla: virus voi selvitä [...]
   Ei ole taidettu missään sanoa, että Ebola on myös koronavirus. SARS ja MERS ovat, mutta hyvin epätyypillisiä sellaisia. Olet varmaankin sekoittanut keskenään asioita, koska uutta koronavirusta on uutisissa vertailtu aiempiin laajoihin kulkutauteihin levinneisyyden ja tappavuuden näkökulmasta. Mikään ei mutatoidu ”2 kertaa kuukauden aikana”. Mutaatioita tapahtuu huomaamattoman pieninä askelina jokaisen sukupolven välissä, oli kyse sitten viruksesta, bakteerista, kalasta tai ihmisestä. Yksilölle hyödylliset mutaatiot parantavat yksilön todennäköisyyttä tuottaa jälkeläisiä osaksi seuraavaa sukupolvea. Viruksen tapauksessa erityisen hyödyllistä on, jos jälkeläinen vaikuttaa isäntäeliön immuunijärjestelmän näkökulmasta edes hieman poikkeavan muista lajinsa edustajista. Tällöin valkosolujen täytyy kohdata tuota uutta mutaatiota kantavia viruksia ennen kuin osaavat puolustautua niiltä, joten virus pääsee helpommin leviämään sekä yksittäisen isäntäeliön sisällä, että isäntäeliöstä toiseen. Yleensä koronavirukset säilyvät tarttumiskykyisinä pinnoilla muutamia tunteja, niin myös uusi koronavirus. Tarkoilla laboratoriomenetelmillä viruksia voidaan löytää pinnoilta useita päiviä myöhemmin, mutta mitään merkittävää tartuntariskiä ne eivät enää muodosta. Olet sekoittanut ilmeisesti pinnoilla selviämisajan ja itämisajan keskenään. Uuden koronaviruksen itämisaika (Aika siitä, kun ensimmäinen virus tarttuu yksittäiseen soluusi, siihen, kun virus on levinnyt kehossasi niin laajalle, että saat siitä oireita.) on noin 2-12 päivää. Tyypillisesti koronavirusten itämisaika on lyhyempi (n. 2-5 päivää). Mitä lyhyempi itämisaika, sitä helpompi taudin leviämistä on estää, koska oireettomia kantajia on silloin vähemmän liikkeellä. Kaikki virukset voivat tarttua jo itämisaikana, mutta se on epätodennäköistä, koska oireettomatkin ihmiset yskivät ja aivastelevat vähemmän kuin oireilevat ihmiset. Influenssavirukset ja koronavirukset ovat suunnilleen yhtä samanlaisia kuin kissat ja koirat. Oireet ovat samanlaisia: influenssat ja koronat aiheuttavat kuumetta ja aivastelua, kissat ja koirat pintojen karvoittumista. Siihen yhtäläisyydet sitten jäävätkin. Influenssaviruksia vastaan on olemassa rokotteita ja uusia voidaan tuottaa suhteellisen nopeasti jos uusi influenssakanta lähtee leviämään. Mitään koronavirusta vastaan ei ole vielä rokotetta. Kehitteillä niitä on ja vuoden tai parin sisällä uutta koronavirusta vastaan luultavasti on rokote. Influenssa tappaa alle 0,1% sairastuneista, yleensä huonokuntoisia vanhuksia. Uusi koronavirus tappaa 3-4% sairastuneista, yleensä huonokuntoisia vanhuksia. Jos influenssa pääsisi leviämään täysin hallitsemattomasti, alle tuhannesosa ihmisistä kuolisi. Se olisi ikävää, mutta ei kovinkaan suuri katastrofi, etenkään kun suurin osa kuolleista olisi vanhuksia. Jos uusi koronavirus pääsisi leviämään täysin hallitsemattomasti, 3-4% ihmisistä kuolisi. Se olisi katastrofi, vaikkakaan ei mikään maailmanloppu, etenkään kun suurin osa kuolleista olisi vanhuksia. Siksi uutta koronavirusta yritetään torjua pontevammin kuin kausi-influenssaa.

   Lainaa

  12. Tulos: +153 (169 ääntä)
   Jotenkin rasittaa, kun nykyään ihmiset ottaa tosissaan kaikkia trolliuutisia ja sitten levittelee niitä ympäri Internettiä. Kaikessa on olevinaan aina joku salaliitto. Tuo onkin ensimmäinen juttu mistä yleensä tunnistaa trolliuutisen.

   Lainaa

  13. Tulos: +104 (142 ääntä)
   Jaksa näitä koronahysteerikoita

   Lainaa

  14. Tulos: +159 (187 ääntä)
   höhpöh: jos nyt ei laiteta näin mautonta matskua etusivulle kumminkaan.. vakava tilanne josta ei pitäisi vitsailla tai jakaa väärää tietoa oli jari tosissaan tai ei
   Naurunalaiseksi joutumisen uhka on äärimmäisen tehokas keino katkoa tuollaisilta järjenvastaisilta salaliittoteorioilta siivet. Siksihän Jarikin tuossa pyytää, ettei kukaan vain kertoisi kenellekään, että Jari uskoo WHO:n olevan salaliitossa ihmiskuntaa vastaan. Se, että salaliittoteorioille ja muille typeryyksille ei saisi nauraa, koska ”nuo ihmiset on oikeasti huolissaan ja peloissaan tilanteesta” sataa vain ja ainoastaan salaliittoteoreetikkojen laariin. Jos kukaan ei pilkkaa ihmisiä, jotka luulevat olevansa oikeassa, vaikka ovat ilmiselvästi väärässä, ei noille ihmisille koskaan tule tarvetta ottaa asioista oikeasti selvää. Jarin pilkkaaminen on yhteiskunnallisesti aivan yhtä tärkeä tehtävä kuin rokotusten vastustajien ja holokaustin kiistäjien idiotismille nauraminen, kun sellaista tulee julki. Muuten ihmiset eivät koskaan opi.

   Lainaa

  15. Tulos: -8 (30 ääntä)
   Ahahaaa, loistava! Jotain lohdullista jopa somessa tähän koohotuksen määräänkin.

   Lainaa

  16. Tulos: +150 (156 ääntä)
   Kummallista: - Virus ei juuri eroa normi influenssasta; kouluja laitetaan kiinni, matkustamista rajoitetaan yms.
   Toisin kuin normi influenssaan, tähän kenelläkään ei ole vielä ennestään immuniteettia. Leviämistä yritetään rajata siksi, ettei kaikki maailman 8 miljardia ihmistä ole ainakaan yhtä aikaa kipeinä.

   Lainaa

  17. jukkapalmu 10.3.2020 8:26
   Tulos: +56 (98 ääntä)
   höhpöh: jos nyt ei laiteta näin mautonta matskua etusivulle kumminkaan.. vakava tilanne josta ei pitäisi vitsailla tai jakaa väärää tietoa oli jari tosissaan tai ei
   Ihan sama tilanne kn Lintuinfluenssa ja SARS. Silloin netti ei vaan ollu näin perseestä niin ei paskalehdet päässy lietsomaan sitä hysteriaa niinkun nyt. Kolmen vuoden päästä ei kukaan muista koko virusta kun on jo ehditty keksiä joku uusi.

   Lainaa

  18. Foliomaski 10.3.2020 8:57
   Tulos: +90 (102 ääntä)
   jukkapalmu: Ihan sama tilanne kn Lintuinfluenssa ja SARS. Silloin netti ei vaan ollu näin perseestä niin ei paskalehdet päässy lietsomaan sitä hysteriaa niinkun nyt. Kolmen vuoden päästä ei kukaan muista koko virusta kun on jo ehditty keksiä joku uusi.
   Paitsi että molemmat oli itse asiassa paljon tätä virusta vakavampia. Sarsin hoito vaati usein hengityskonetta, joten jos se olisi päässyt kunnolla leviämään, hengityskoneet olisi loppuneet kesken ja sitä myöten olisi jälki ollut rumaa. Lintuinfluenssan kuolleisuus oli muuten vaan hyvin korkea, mutta ihmiskunnan onni oli ettei se (ainakaan vielä) tarttunut ihmisten välillä kovin hyvin. Molemmissa tapauksissa se, mitä aina kutsutaan vitsaillen ylireagoinniksi, saattoi ehkäistä ihan helvetin pahan pandemian.

   Lainaa

  19. Tulos: -34 (70 ääntä)
   Kelaa et nää suomalaiset joutuu kattomaan ton huonoja vitsejä jokapäivä!

   Lainaa

  20. Tulos: +87 (97 ääntä)
   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

   Lainaa

  21. Dynamiitti Tommi 10.3.2020 11:41
   Tulos: -52 (100 ääntä)
   Jos tuo suojapukuun pukeutunut henkilö tai hänen läheisensä kuuluu riskiryhmään ja näin halutaan suojella häntä tarttumiselta. Mutta onhan se nyt noloa kun joku pukeutuu erilaisesti. Osoittakaa sormella ja naurakaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +102 (108 ääntä)
   Miten voi olla tietovuoto luotettavasta lähteestä? Eihän se tuolloin mikään luotettava ole.

   Lainaa

  23. Vielä tulee 10.3.2020 13:07
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Koronavirus osa 1

   Lainaa

  24. yli opisto hörhö 10.3.2020 15:52
   Tulos: +51 (65 ääntä)
   järki käteen: hehheh hauskaa kun epidemia alueet vaan lisääntyy ja ihmisten rasismi ja xenophobia yltyy, sekä muut yhteiskunnalliset ongelmat näkyvämpiä ja onhan ne vitsit varmasti hauskoja sittenkin kun joku sun läheinen vanhempi, isovanhempi tai joku jolla autoimmuunisairaus tms on kriittisessä tilassa ncovin vuoksi
   No tällä periaatteellahan mistään ei saa vitsailla. Valoja päälle. Entäs autovitsit? No mutta mietipä niitä jotka on jääneet auton alle niih ei paljoo naurata!!!1

   Lainaa

  25. yli opisto hörhö 10.3.2020 15:53
   Tulos: +10 (34 ääntä)
   Dynamiitti Tommi: Jos tuo suojapukuun pukeutunut henkilö tai hänen läheisensä kuuluu riskiryhmään ja näin halutaan suojella häntä tarttumiselta. Mutta onhan se nyt noloa kun joku pukeutuu erilaisesti. Osoittakaa sormella ja naurakaa.
   Italiassa ymmärtäisin mutta Suomessa? Niin, täällähän on meillä aivan älytön epidemia käynnissä.

   Lainaa

  26. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Kummallista: Kieltämättä hieman ristiriitaisuuksia tässä korona jupakassa on: - SARS, MERS ja ebola kuuluvat samoihin koronaviruksiin. - virus mutatoituu noin 2 kertaa kuukauden aikana, toistaiseksi ei kovin huonoon suuntaan. - THL sanoo: “virus säilyy muutamia tunteja pinnoilla”, tiedotteet muualla maailmalla: virus voi selvitä [...]
   Yksi iso ero ja suuri syy lähes paniikkiin on se, ettei koronaan ole rokotetta. Kuulostaa mitättömältä syyltä, eikö? Mutta pohditaan asiaa hetki: Influenssa on oikeasti vakava ja vaarallinen sairaus, joka voi tappaa myös hyväkuntoisia ihmisiä. Oikealla hoidolla kuolleisuutta pystytään kuitenkin alentamaan reippaasti ja oikeaa hoitoa joudutaan vakavissa tapauksissa antamaan valavasti sairastuneille sairaaloissa, kotihoito ei riitä. Kausi-influenssarokotteilla torjutaan tällä hetkellä eri arvioiden mukaan n. 6-8 tartuntaa kymmenestä, eli 60-80% tartunnoista. Koronasm rokotetta ei ole, joten sairastuneiden määrä vähintään reilu tuplaantuu, pahimmillaan viisinkertaistuu. Koska rokotetta ei ole, tulee myös hoitohenkilökunta sairastumaan. Jos epidemian rajoittamiseksi ei tehdä rajuja toimenpiteitä, sairastuneiden määrä kasvaa lähes räjähdysmäisesti ja kaikille vakavasti sairastuneille ei riitä hoitopaikkoja, lääkkeitä eikä sitä hoitavaa henkilökuntaakaan, joka on myös sairastunut. Kuolleisuus todennäköisesti kasvaisi reippaasti. Näillä toimenpiteillä ei todennäköisesti pystytä estämään epidemian leviämistä, mutta sillä pystytään tasoittamaan piikkiä ja levittämään sitä ajallisesti pidemmälle ajanjaksolle, jolloin hoidettavia ei ole kerralla niin paljon ja todennäköisemmin kaikki valavasti sairastuneet pystytään hoitamaan. Otetaan tämä tilanne siis vakavasti, eikös?

   Lainaa

  27. After 9 Coronas 10.3.2020 23:53
   Tulos: +30 (46 ääntä)
   Laskeskelin tossa äsken että jos sama % Suomen väestöstä sairastuisi koronaan kuin mitä tähän mennessä Italiassa on sairastunu, tarkottaisi tämä ~9000 tartuntaa Suomessa. Kuolleiden määrä täten 100-300 ihmistä, Esperi Carella varmaan samansuuntaisia lukuja "hoidossaan". Italiassa kuolleiden keski-ikä yli 80v Helsingin Sanomien mukaan ja maailmanlaajuisesti 20-40 vuotiaiden keskuudessa kuolleisuus 0,2 % ja tähän oletettavasti laskettu hyvin vakavastikin perussairaat nuoret mukaan. Toki Italiassa tulee vielä lisää tartuntoja, mutta näin suuruusluokkaa hahmottamaan. Tarkoitukseni ei ole mitenkään väheksyä iäkkäitä, mutta tuossa joukossa on paljon hyvin sairaita ihmisiä, muistisairaita, kroonisista kivuista kärsiviä ja liikuntakyvyttömiä, joiden elämänlaatu ei ole kummoinen ja vuosiakaan ei montaa olisi jäljellä. Kohtasin viime viikonloppunakin päivystävänä lääkärinä 2-3 vanhusta, jotka totesivat että haluaisivat jo Luojan luo ja ettei elämällä ole oikein mitää tarjottavaa enää. Toki joukossa virkeitä, onnellisia ja elinvoimaisiakin on ja näiden ihmisten sekä nuorempien kuolema olisi tragedia. Mutta silti ollaan aika kaukana siitä maailmanlopusta jonka kuvaa media ja tämä hysteria luo. Kaikki varotoimet, rajoitteet ja niiden myötä tulevat taloudelliset kriisit niin ikään heijastuvat tulevaisuudessa terveyden- ja vanhustenhoidon laatuun sekä työllisyyteen, jonka lasku aiheuttanee syrjäytymistä, päihdeongelmia ja itsemurhia. En väitä että osaisin sanoa mikä on oikea tapa toimia tai että antamani luvut olisivat ehdottomia totuuksia (Italiassa kirjoitettaessa reilu 10k sairastunutta reilun 60M väestössä), mutta halusin herättää ajattelua. Ei tämä mikään maailmanloppu ole, vaikkei ihan kevyestikään kannata suhtautua.

   Lainaa

  28. Setä Tiramisu 11.3.2020 0:12
   Tulos: -9 (15 ääntä)
   järki käteen: hehheh hauskaa kun epidemia alueet vaan lisääntyy ja ihmisten rasismi ja xenophobia yltyy, sekä muut yhteiskunnalliset ongelmat näkyvämpiä
   No onhan siinä nyt tietty humoristinen ulottuvuus, eikös olekin.

   Lainaa

  29. After 9 Coronas 11.3.2020 9:18
   Tulos: +9 (19 ääntä)
   Korjaus aiempaan laskuuni. Suomessa olisi siis 900, ei 9000 tartuntaa jos Italiaa vastaava määrä (Italiassa 10 000 tartuntaa ja 11 kertaa enemmän ihmisiä). Täten kuolleita 10-30, hyvin todennäköisesti ei ainuttakaan alle 40-vuotiasta.

   Lainaa

  30. Tulos: -8 (28 ääntä)
   Nasu: Tämä ei ole ps-nuorten sivusto, joten mene trollaamaan vauva.fihin.
   Mahtaa sulla olla älyllisesti rikas elämä, kun tämänkin sait väännettyä politiikaksi. Tai ainakin itseriittoinen elämä.

   Lainaa

  31. Tulos: -22 (36 ääntä)
   Pheebs: Höpöhöpö nyt… Huumori ei sulje pois asian vakavuutta. Ei ole mitään syytä, miksei huumorintajua voisi säilyttää huonoimpinakin hetkinä.
   Se on juuri näin. 1945 Auschwitz-Birkenaussa sitä vasta naurettiin maha kippurassa...

   Lainaa

  32. Tulos: +29 (33 ääntä)
   järki käteen: hehheh hauskaa kun epidemia alueet vaan lisääntyy ja ihmisten rasismi ja xenophobia yltyy, sekä muut yhteiskunnalliset ongelmat näkyvämpiä ja onhan ne vitsit varmasti hauskoja sittenkin kun joku sun läheinen vanhempi, isovanhempi tai joku jolla autoimmuunisairaus tms on kriittisessä tilassa ncovin vuoksi
   No mulla on kuollut läheisiä useita ja silti vitsit yhä naurattaa aiheesta kuin aiheesta. Oonko sitten outo vai huumorintajuinen. Jos elät vanhaksi ja joudut menettämään monia läheisiä eri syistä niin etkö voi enää nauraa millekään huumorille kun kaikki saattaa viitata johonki mihin joku tuttu on kuollut?

   Lainaa

  33. Toivottavasti... 11.3.2020 22:40
   Tulos: -22 (34 ääntä)
   Narskis: Jaksa näitä koronahysteerikoita
   Toivottavasti joudut koronaepidemian ollessa rajuimmillaan toteamaan, että sinua ei nyt valitettavasti voida hätäleikata, kun nämä hengityskoneet on varattu koronaviruspotilaille.

   Lainaa

  34. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Johan sitä 70-luvulla saattoi saada Coronan takapenkillä pahan taudin...

   Lainaa

  35. Toivottavasti... 11.3.2020 23:03
   Tulos: -27 (31 ääntä)
   yli opisto hörhö: No tällä periaatteellahan mistään ei saa vitsailla. Valoja päälle. Entäs autovitsit? No mutta mietipä niitä jotka on jääneet auton alle niih ei paljoo naurata!!!1
   Valoja päälle vaan, hyvä että itsekin ymmärrät pimeytesi välillä! Sulle ei vissiin ole perheenjäsenet rakkaita? Mitä jos joku heistä olisi jo lähtökohtaisesti juuri nyt sen verran sairas, että hengenlähtö coronasta olisi todennäköinen? Tajuatko, että Italiasta tuodot koronat kytee jo, ja sulla on jo ensi viikolla eri ääni kellossa?

   Lainaa

  36. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Siis mihin on kadonnut feissarimokia lukevien huumorintaju?

   Lainaa

  37. No permission 12.3.2020 5:55
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Korjaaja: Ei ole taidettu missään sanoa, että Ebola on myös koronavirus. SARS ja MERS ovat, mutta hyvin epätyypillisiä sellaisia. Olet varmaankin sekoittanut keskenään asioita, koska uutta koronavirusta on uutisissa vertailtu aiempiin laajoihin kulkutauteihin levinneisyyden ja tappavuuden näkökulmasta. Mikään ei mutatoidu ”2 [...]
   Muuten hyvä mutta koronan tarttuvuus on ollut jo jonkin aikaa 6% ja Italiassa ylikin tällä hetkellä. Ja joitakin päiviä on ollut tiedossa myös että virus säilyy sopivissa olosuhteissa tarttumiskykyisenä 9 päivää.

   Lainaa

  38. Tulos: -9 (9 ääntä)
   Setä Tiramisu: No onhan siinä nyt tietty humoristinen ulottuvuus, eikös olekin.
   En näe huumoria siinä, miten pelkurimaisia jotkut ihmiset ovat. Heidän reaktioissaan on kyllä paljonkin naurettavaa. Kaiketi ihmisen peruslaatu punnitaan kriiseissä. Itsekkyys, typeryys ja ahneus pulpahtavat pintaan kuin rasva. Mutta: onneksi emme kaikki ole noita heikkoja lenkkejä.

   Lainaa

  39. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Toivottavasti…: Toivottavasti joudut koronaepidemian ollessa rajuimmillaan toteamaan, että sinua ei nyt valitettavasti voida hätäleikata, kun nämä hengityskoneet on varattu koronaviruspotilaille.
   Niin erottui jälleen akana jyvistä. Miksi toivot lähimmäisellesi pahaa, kun tämä ei panikoi laillasi? Et vissiin tajua, että me panikoimattomat kannamme sinutkin tästä yli, kunhan et liikaa potki ja pure, jolloin pudotamme sinut vahingossa Styxiin.

   Lainaa

  40. Tulos: +1 (13 ääntä)
   Toivottavasti…: Toivottavasti joudut koronaepidemian ollessa rajuimmillaan toteamaan, että sinua ei nyt valitettavasti voida hätäleikata, kun nämä hengityskoneet on varattu koronaviruspotilaille.
   Noh, jäikö lukematta tuo hysteria osuus? En dissaa alentuneen vastustuskyvyn omaavia mutta kaikki muut vois pitää järjen päässä.

   Lainaa

  41. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Entä saanko minä riskiryhmään kuuluvana sanoa, että koronahysteria ärsyttää? Edelleen, hyvä asia että tietoa jaetaan ja ollaan varovaisia. Mutta tämä nyt ei auta ketään. Päin vastoin. Saippua ja kuuma vesi riittävät yleensä hyvin viruksen leviämisen estämiseen. Käsidesi on toki hyvä idea, jos on kontaktissa monen kanssa säännöllisesti. Kumihanskojen, käsidesin ja hengitysmaskien hamstraus terveillä ei suojaa oikein miltään. Hengitysmaski auttaa olemaan levittämättä tautia eteenpäin - missä tapauksessa toki arvostan sen käyttöä. Mutta se ei estä saamasta tautia. Se on oikeasti huono juttu, että nämä tarvikkeet pääsevät loppumaan apteekeista. On ihan tuhottomasti ihmisiä jotka tarvitsevat niitä arjessaan oman tai läheisen sairauden tai riskin takia. On ihmisiä jotka työnsä puolesta tarvitsevat niitä. Ja sitten saatavuus heikkenee, kun hysteeriset, terveet ihmiset hamstraavat litroittain käsidesiä ihan varmuuden vuoksi. Se ei ehkäise taudin leviämistä vaan nimenomaan laittaa riskiryhmät suurempaan vaaraan. Peskää kätenne, seuratkaa tilannetta ja toimikaa oireidenne mukaisesti. Ja pitäkää se järki päässä. :D

   Lainaa

  42. Tulos: +10 (14 ääntä)
   No permission: Muuten hyvä mutta koronan tarttuvuus on ollut jo jonkin aikaa 6% ja Italiassa ylikin tällä hetkellä. Ja joitakin päiviä on ollut tiedossa myös että virus säilyy sopivissa olosuhteissa tarttumiskykyisenä 9 päivää.
   Tarttuvuus ja tappavuus ovat kaksi eri asiaa. Jos sadasta taudille altistuneesta viisi sairastuu, tarttuvuus on 5%. Jos sadasta sairastuneesta 5 kuolee, tappavuus on 5%. ”Sopivissa olosuhteissa” tarkoittaa, että laboratoriossa on onnistuttu säilyttämään virus tartuntakykyisenä noin pitkään - tai oikeammin, suuresta joukosta viruksia ainakin osa on säilynyt. Normaalissa ympäristössä ei nähdä erityistä vaivaa, jotta viruksen selviämiselle olisi optimaaliset olosuhteet.

   Lainaa

  43. Toivottavasti... 12.3.2020 12:22
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Ruprecht: Niin erottui jälleen akana jyvistä. Miksi toivot lähimmäisellesi pahaa, kun tämä ei panikoi laillasi? Et vissiin tajua, että me panikoimattomat kannamme sinutkin tästä yli, kunhan et liikaa potki ja pure, jolloin pudotamme sinut vahingossa Styxiin.
   Minä en ole paniikissa. Olen ajat sitten varautunut. Nyt odotan vetäytymistä luolaani. Jos saan taudin, olen erittäin todennäköisesti hengityskoneessa, jos niitä riittää. Siksi toivoisin, etteivät perusflunssatampiot kasvattaisi kuoleman todennänöisyyttäni nyt yhtään. Se, etten sairastu, säästäisi kaikkia!

   Lainaa

  44. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Toivottavasti…: Toivottavasti joudut koronaepidemian ollessa rajuimmillaan toteamaan, että sinua ei nyt valitettavasti voida hätäleikata, kun nämä hengityskoneet on varattu koronaviruspotilaille.
   Hyvä toivoa muille hengenvaaraa samalla, kun kritisoi sitä, ettei ota vaaratilannetta vakavasti. Ironista ainakin.

   Lainaa

  45. Toivottavasti... 13.3.2020 17:58
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Just: Hyvä toivoa muille hengenvaaraa samalla, kun kritisoi sitä, ettei ota vaaratilannetta vakavasti. Ironista ainakin.
   No jos korvaa sanan "toivottavasti" sanoilla "entä jos", niin sävy on vähemmän hyökkäävä, mutta kuitenkin asiallinen.

   Lainaa

  46. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Sata tuhatta kiinalaista saa tartunnan: "Ryäh häh ei saakeli kyä nyt saa sielläkin lomailla kjeh" Yksi suomalainen saa tartunnan:"Vakava aihe, ei saa vitsailla, vähän voisit miettiä!"

   Lainaa

  47. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Just: Entä saanko minä riskiryhmään kuuluvana sanoa, että koronahysteria ärsyttää? Edelleen, hyvä asia että tietoa jaetaan ja ollaan varovaisia. Mutta tämä nyt ei auta ketään. Päin vastoin. Saippua ja kuuma vesi riittävät yleensä hyvin viruksen leviämisen estämiseen. Käsidesi on toki hyvä idea, jos on kontaktissa monen [...]
   Tämän kun ihmiset ymmärtäisivät. On jo käytännössä koettu, ettei todelliseen tarpeeseen ollut käsineitä ja käsidesiä saatavilla. Mutta kiva hei, et jollain perus-Markulla on kuukausien varasto kotona. Käsidesin kanssa muuten oleellista, miten sitä käyttää. Veikkaan, että suurimmalla osalla tavan tallaajista menee desinfiointi hukkaan...

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kyllä nauru varmaan hyytyy parin kuukauden päästä tätä menoa!!eip lajon enää vitsailla kun virus leviää.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: koronavirus, hengityssuoja, kauppa, kaupassa, suojapuku, hazmat suit, Arman Alizad, s-market, kuva, totuus, vuoto, maailman terveysjärjestö, who, kuolleisuus