Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Hamstrausta vai säästöä?

30 pakettia jauhelihaa. Vastustamaton tarjous. Mitä tekisit?
Suurenna näkymä
Hamstrausta vai säästöä?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -256 (458 ääntä)
   mitä itse oon nähny nii jotku porvarit käy kerää noita ale lihoja kärryn täyteen jo klo 19 ja odottaa että kello tulee 21 ja kuulutus et " kaikki tuotteet missä on -30% on nyt -60% ja sillon ne ryntää kassalla. pihassa vilkaset vielä kuin ne pakkaa 4ostoskärryllistä lihaa uuteen mersun vitoon.

   Lainaa

  2. Tulos: +305 (479 ääntä)
   Ei ne tulot, vaan pienet menot. Fiksut arkivalinnat ne vaikuttaa siihenkin, onko varaa ajaa mersulla vai ei. Valintojen maailma.
   Timo: mitä itse oon nähny nii jotku porvarit käy kerää noita ale lihoja kärryn täyteen jo klo 19 ja odottaa että kello tulee 21 ja kuulutus et ” kaikki tuotteet missä on -30% on nyt -60% ja sillon ne ryntää kassalla. pihassa vilkaset vielä kuin ne pakkaa 4ostoskärryllistä lihaa uuteen mersun vitoon.

   Lainaa

  3. Tulos: +176 (200 ääntä)
   Muuten hyvä mutta ei s-ryhmällä taida olla kauppiasvetoisia kauppoja joten ei kauppias ei hyödy noista alelihoista sentinjeniä kun ei ole kauppiastakaan. K-Ryhmällä taas kauppiaskin noista voisi jotain hyötyä mutta siksi ei samanlaista järjestelmää taida niikseen olla..

   Lainaa

  4. Yövuorolainen 17.3.2020 0:49
   Tulos: +315 (375 ääntä)
   Ostettavaksi ne tavarat siellä kaupoissa on tarkoitettu. En ymmärrä tätä valittamista. Onko joku joskus jäänyt ilman jauhelihaa?

   Lainaa

  5. Tulos: +284 (328 ääntä)
   Pientä liioittelun makua nyt. Vain suomalainen voi olla kateellinen -60% alelihasta ja vetää siihen mukaan ostajan varallisuuden. Yhtä lailla vähävaraiset voivat mennä aletuotteita kauppaan keräämään hyvissä ajoin.
   Timo: mitä itse oon nähny nii jotku porvarit käy kerää noita ale lihoja kärryn täyteen jo klo 19 ja odottaa että kello tulee 21 ja kuulutus et ” kaikki tuotteet missä on -30% on nyt -60% ja sillon ne ryntää kassalla. pihassa vilkaset vielä kuin ne pakkaa 4ostoskärryllistä lihaa uuteen mersun vitoon.

   Lainaa

  6. Kaikkivaltias 17.3.2020 1:03
   Tulos: -57 (113 ääntä)
   Irene nyt se turpa kiinni mätänevästä roskiin menevästä jätteestä halooo

   Lainaa

  7. Tulos: +231 (243 ääntä)
   Yövuorolainen: Ostettavaksi ne tavarat siellä kaupoissa on tarkoitettu. En ymmärrä tätä valittamista. Onko joku joskus jäänyt ilman jauhelihaa?
   Joo,just tos sunnuntaina

   Lainaa

  8. Tulos: +159 (175 ääntä)
   Timo: mitä itse oon nähny nii jotku porvarit käy kerää noita ale lihoja kärryn täyteen jo klo 19 ja odottaa että kello tulee 21 ja kuulutus et ” kaikki tuotteet missä on -30% on nyt -60% ja sillon ne ryntää kassalla. pihassa vilkaset vielä kuin ne pakkaa 4ostoskärryllistä lihaa uuteen mersun vitoon.
   Jaksoit sit katsoa autojen tietokannasta, että tämän uuden mersu viton omistaja on oikeasti se Rikas Porvari, eikä Santander seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi?

   Lainaa

  9. Tulos: +103 (145 ääntä)
   Käsittämättömän pikkusieluista. Miten tuollaista tulee edes mieleen kadehtia? Aina on joku, joka tienaa enemmän, asuu hienommin, ajaa kalliimmalla autolla, näyttää paremmLta jne. Ja sitten on ne, jotka ostavat aletuotteitta. Saatana.

   Lainaa

  10. Kaikkiookoo 17.3.2020 1:49
   Tulos: -24 (60 ääntä)
   Timo: mitä itse oon nähny nii jotku porvarit käy kerää noita ale lihoja kärryn täyteen jo klo 19 ja odottaa että kello tulee 21 ja kuulutus et ” kaikki tuotteet missä on -30% on nyt -60% ja sillon ne ryntää kassalla. pihassa vilkaset vielä kuin ne pakkaa 4ostoskärryllistä lihaa uuteen mersun vitoon.
   Ei kai nyt oikea porvari mihinkään pakettiauton räyskään astu jalallakaan. Eikös sitä varten ole pers aukisempia vasureitakin?

   Lainaa

  11. Lapinlisä 17.3.2020 2:08
   Tulos: +165 (179 ääntä)
   Timo: mitä itse oon nähny nii jotku porvarit käy kerää noita ale lihoja kärryn täyteen jo klo 19 ja odottaa että kello tulee 21 ja kuulutus et ” kaikki tuotteet missä on -30% on nyt -60% ja sillon ne ryntää kassalla. pihassa vilkaset vielä kuin ne pakkaa 4ostoskärryllistä lihaa uuteen mersun vitoon.
   Aikakin on rahaa, joten luulenpa että yksikään porvari ei seisoskele kaupassa kahta tuntia seisottaen alelihaa lämpimässä vain saadakseen sen vielä isommalla alennuksella. Edes persaukisena opiskelijana en vaivautuisi tähän, saati sitten että haluaisin syödä lihaa jonka kylmäketju on katkennut noin pitkäksi aikaa. Mutta eipä se autoa katsoa mitä kaupasta saa ostaa, alennukset on kaikille. Fiksut kaupat tosin yleensä laittaa talouskohtaisen rajoituksen.

   Lainaa

  12. Tulos: +184 (198 ääntä)
   Timo: mitä itse oon nähny nii jotku porvarit käy kerää noita ale lihoja kärryn täyteen jo klo 19 ja odottaa että kello tulee 21 ja kuulutus et ” kaikki tuotteet missä on -30% on nyt -60% ja sillon ne ryntää kassalla. pihassa vilkaset vielä kuin ne pakkaa 4ostoskärryllistä lihaa uuteen mersun vitoon.
   Ja sulla ei oo parempaa tekemistä, kuin pari tuntia kyylätä jonkun ostoskäyttäytymistä?

   Lainaa

  13. Tulos: -45 (81 ääntä)
   Monen päivän ruuat... Kyllä 15 kg jauhelihaa voisi riittää viisihenkiselle perheelle peräti viikoksi jos oikein annostelee.

   Lainaa

  14. Tulos: +141 (143 ääntä)
   On rikkaan raja vedetty alas,jos kyky ostaa 30 pakettia jauhelihaa -60% hintaan tekee ihmisestä rikkaan.

   Lainaa

  15. Tulos: +94 (114 ääntä)
   Yövuorolainen: Ostettavaksi ne tavarat siellä kaupoissa on tarkoitettu. En ymmärrä tätä valittamista. Onko joku joskus jäänyt ilman jauhelihaa?
   Voi kuule. Just eilen olisin halunnut makaronilaatikkoa niin ei minkäänlaista jauhelihaa ollut lähikaupassa kun coronavarautujat varautuu. Piti tyytyä pihveihin.

   Lainaa

  16. Tulos: +59 (69 ääntä)
   FM_MF: Monen päivän ruuat… Kyllä 15 kg jauhelihaa voisi riittää viisihenkiselle perheelle peräti viikoksi jos oikein annostelee.
   Ei ehkä tarvi syödä pelkkää jauhelihaa, tai jauhelihaa joka aterialla. Jos olettaa normi 200g lihaa / syöjä, 1 ateria / päivä. Niin kyllähän tosta kahden viikon ruuat viidelle saa.

   Lainaa

  17. Tulos: +76 (90 ääntä)
   FM_MF: Monen päivän ruuat… Kyllä 15 kg jauhelihaa voisi riittää viisihenkiselle perheelle peräti viikoksi jos oikein annostelee.
   Syötkö sinä paketillisen jauhelihaa päivässä? O.o

   Lainaa

  18. Tulos: +56 (62 ääntä)
   Timo: mitä itse oon nähny nii jotku porvarit käy kerää noita ale lihoja kärryn täyteen jo klo 19 ja odottaa että kello tulee 21 ja kuulutus et ” kaikki tuotteet missä on -30% on nyt -60% ja sillon ne ryntää kassalla. pihassa vilkaset vielä kuin ne pakkaa 4ostoskärryllistä lihaa uuteen mersun vitoon.
   Mitä sitten? Tee itse samoin, kukaanhan ei kiellä.

   Lainaa

  19. Tulos: -1 (67 ääntä)
   Nanne: Voi kuule. Just eilen olisin halunnut makaronilaatikkoa niin ei minkäänlaista jauhelihaa ollut lähikaupassa kun coronavarautujat varautuu. Piti tyytyä pihveihin.
   Ei sen suuremmin varmaan varaudu. Porukka vain suosituksen mukaisesti meni hakemaan ruokaa tupla-ajalle (ehkä pidemmäksikin ajaksi) normaaliin nähden. Tähän eivät kaupat olleet varautuneet. Sitten oli se yks, joka meni Prismaan hakemaan pakettia jauhelihaa, eikä sitä ollutkaan. Se jatkoi K-supermarkettiin, jossa jauhelihaa oli. Ja se oli kaukaa viisas, ja osti kaksi pakettia, ettei huomenna tai ylihuomenna käy samoin. Ja näin toimi tuhannet muutkin jotka jäivät ilman ekassa kaupassa. Ja taas lopputuloksen voinet arvata. :)

   Lainaa

  20. Malevolent 17.3.2020 8:22
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   FM_MF: Monen päivän ruuat… Kyllä 15 kg jauhelihaa voisi riittää viisihenkiselle perheelle peräti viikoksi jos oikein annostelee.
   Syö koiratkin jauhelihaa...

   Lainaa

  21. Tulos: +111 (113 ääntä)
   Lapinlisä: Fiksut kaupat tosin yleensä laittaa talouskohtaisen rajoituksen.
   Jaa päiväystuotteille, joista haluavat eroon ennen kuin ne kaupan sulkeuduttua on heitettävä roskikseen?

   Lainaa

  22. Tulos: +74 (78 ääntä)
   Onko rikkauden määritelmä todella se, että tilillä on tarpeeksi rahaa ostaa 30 tarjousjauhelihapakettia? Mäkin oon siis rikas!

   Lainaa

  23. Tulos: -74 (84 ääntä)
   Piupali: Syötkö sinä paketillisen jauhelihaa päivässä? O.o
   Mikä sua vaivaa? 5hlöä syö paketn jauhelihaa päivässä, noi lihat kestää kolme päivää. 5 hengen perheessä ei aina kilo/päivä lihaa taida riittää

   Lainaa

  24. Tulos: +8 (60 ääntä)
   FM_MF: Monen päivän ruuat… Kyllä 15 kg jauhelihaa voisi riittää viisihenkiselle perheelle peräti viikoksi jos oikein annostelee.
   What? Meillä on kahdeksanhenkinen perhe ja yhteen ateriaan käytetään tyypillisesti 400g jauhelihaa. Joskus teen kilosta murekkeen mut siitä riittääkin kahdelle aterialle.

   Lainaa

  25. Tulos: -56 (76 ääntä)
   PIN: What? Meillä on kahdeksanhenkinen perhe ja yhteen ateriaan käytetään tyypillisesti 400g jauhelihaa. Joskus teen kilosta murekkeen mut siitä riittääkin kahdelle aterialle.
   Meitä on kahden aikuisen talous. Ostan aina 700g jauhelihapaketin (tai kaksi 400g pakettia), ja tuosta määrästä tehdystä murekkeesta syödään tuoreena kerran, ja siitä jää molemmille seuraavan päivän evääksi. Tokikaan emme juuri syö noita turhia (tyhjää täynnä olevia) lisukkeita, kuten peruna / pasta. Vihanneksia toki on aina. Jos jotain höttöruokaa teen, esim italianpataa tai chili con carnea, samasta jauhelihamäärästä pastalla / riisillä höystettynä saatetaan syödä jopa neljästi. Mutta harvemmin näitä tulee tehtyä, sillä eiväthän nämä pidä nälkää samoin, kun ravintorikkaammat ruoat.

   Lainaa

  26. Tulos: +44 (44 ääntä)
   Rehtori: Mikä sua vaivaa? 5hlöä syö paketn jauhelihaa päivässä, noi lihat kestää kolme päivää. 5 hengen perheessä ei aina kilo/päivä lihaa taida riittää
   30 pakettia jauhelihaa ja 5 henkilöä, eli 6 pakettia per lärvi. Syötkö sinä 2 paketillista jauhelihaa päivässä?

   Lainaa

  27. Tulos: +24 (48 ääntä)
   PIN: What? Meillä on kahdeksanhenkinen perhe ja yhteen ateriaan käytetään tyypillisesti 400g jauhelihaa. Joskus teen kilosta murekkeen mut siitä riittääkin kahdelle aterialle.
   Ihan mielenkiinnosta. Onko teidän lapset vielä hyvin nuoria? Mietin vaan että meilläkin 8 henkilöä, niin ei kyllä mihinkään jauheliharuokaan riittäisi 400g paitsi ehkä makaronilaatikon pystyisi tekemään, mutta kyllä sekin parempaa on kun laittaa 700-800g. Jos tekee esim. cannelloneja tai spagetille kastikkeen tai lihapullua, niin kilo jauhelihaa menee niin että kaikki saavat ottaa valmista ruokaa haluamansa annoksen. En siis ymmärrä miten 400g voi riittää teillä kahdeksalle, sehän olisi esim. vain 2 lihapullaa per henkilö. Meillä pojat ja mies vois helposti syödä vaikka 15 per lärppä.

   Lainaa

  28. Tulos: +43 (51 ääntä)
   Tietysti nyt koronavirusaikaan ois ihan hyvä antaa niiden vanhojen (ja muiden riskiryhmäläisten) ihmisten täyttää ensin ruokakaappinsa, perusterveet voi käydä myöhemmin ostoksilla ihan normaalisti kun tauti on levinnyt ilman, että täytyy pelätä kuolemaa yhden kauppareissun tähden. Eikä siis välttämättä liity kyseiseen mokaan.

   Lainaa

  29. Dynamiitti Tommi 17.3.2020 10:18
   Tulos: +29 (37 ääntä)
   Eräsvaan: On rikkaan raja vedetty alas,jos kyky ostaa 30 pakettia jauhelihaa -60% hintaan tekee ihmisestä rikkaan.
   Olikos se nyt niin, että kaikki yli 2400€ kuukaudessa tienaavat kuuluvat maailman rikkaimpaan prosentiin. Mutta sanottakoon, että monet rikkaat ovat rikkaita siksi, koska ovat olleet oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jotenkin rahamiehistä pidetään sellaista kuvaa yllä, että niinkuin ne fyffet olisi kääritty tekemättä mitään ja ilman riskejä.

   Lainaa

  30. Mitävittuanyttaas 17.3.2020 10:21
   Tulos: -32 (38 ääntä)
   Irene voi imeä lerssiä katkeruuteensa.

   Lainaa

  31. Tulos: +11 (35 ääntä)
   Justiina: Meitä on kahden aikuisen talous. Ostan aina 700g jauhelihapaketin (tai kaksi 400g pakettia), ja tuosta määrästä tehdystä murekkeesta syödään tuoreena kerran, ja siitä jää molemmille seuraavan päivän evääksi. Tokikaan emme juuri syö noita turhia (tyhjää täynnä olevia) lisukkeita, kuten peruna / pasta. Vihanneksia toki [...]
   Eikö peruna ole vihannes?

   Lainaa

  32. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Ja tällä kertaa puolestamielensäpahoitukseksi verhottua kateutta.

   Lainaa

  33. Tulos: -6 (36 ääntä)
   Suomalainen on ainoa, joka on valmis maksamaan +60% siitä että naapuri ei saa -60%.

   Lainaa

  34. Tulos: -22 (30 ääntä)
   Symbolix: Eikö peruna ole vihannes?
   Pahoittelut, tarkoitin salaattivihanneksia. Juureksia emme siis juurikaan syös, vaikka vihanneksia nekin ovat.

   Lainaa

  35. Tulos: +45 (57 ääntä)
   Reetu: Ei sen suuremmin varmaan varaudu. Porukka vain suosituksen mukaisesti meni hakemaan ruokaa tupla-ajalle (ehkä pidemmäksikin ajaksi) normaaliin nähden. Tähän eivät kaupat olleet varautuneet. Sitten oli se yks, joka meni Prismaan hakemaan pakettia jauhelihaa, eikä sitä olIutkaan. Se jatkoi K-supermarkettiin, jossa [...]
   Mä kävin perjantaina neljässä kaupassa. Missään ei ollut jauhelihaa eikä kanaa missään muodossa. Ei myöskään makaronia tai spagettia tai juuri mitään muutakaan pastaa. Myös esimerkiksi hernekeitot oli kaikkialta täysin loppu. Ja vessapaperi. Kävin myös maanantaina kahdessa eri kaupassa. Lihat olivat silloinkin ihan loppu. Minulla tuo työssäkäynti rajaa aika paljon mahdollisuuksia käydä siihen aikaan kaupassa, kun täydennyskuorma tulee. Ja koska ihmiset edelleen ihmiset hamstraavat, joudutaan itse miettimään mitä ruokaa pystytään tekemään. Meillä on mm moniallerginen lapsi, joka voi syödä pelkkää broileria lihana. Hänellä on käytössä kymmenen ruoka-ainetta, joten aika soveltamista on. Ihan vaan siksi että jengi varautuu maailmanloppuun.

   Lainaa

  36. Tulos: +15 (67 ääntä)
   Eilean: Ihan mielenkiinnosta. Onko teidän lapset vielä hyvin nuoria? Mietin vaan että meilläkin 8 henkilöä, niin ei kyllä mihinkään jauheliharuokaan riittäisi 400g paitsi ehkä makaronilaatikon pystyisi tekemään, mutta kyllä sekin parempaa on kun laittaa 700-800g. Jos tekee esim. cannelloneja tai spagetille kastikkeen tai [...]
   15 lihapullaa on ihan helvetistä liikaa, ja teitä on teidän perheessä ihan helvetisti liikaa. Ei mitään kohtuutta missään siellä suunnalla.

   Lainaa

  37. Tulos: +41 (43 ääntä)
   Yövuorolainen: Ostettavaksi ne tavarat siellä kaupoissa on tarkoitettu. En ymmärrä tätä valittamista. Onko joku joskus jäänyt ilman jauhelihaa?
   Eilen muuten jäin, hamstraajat ovat todellakin aivan sekaisin. Tomaattimurskaakaan ei löytänyt kahdesta kaupasta.

   Lainaa

  38. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Eilean: Ihan mielenkiinnosta. Onko teidän lapset vielä hyvin nuoria? Mietin vaan että meilläkin 8 henkilöä, niin ei kyllä mihinkään jauheliharuokaan riittäisi 400g paitsi ehkä makaronilaatikon pystyisi tekemään, mutta kyllä sekin parempaa on kun laittaa 700-800g. Jos tekee esim. cannelloneja tai spagetille kastikkeen tai [...]
   8 henkilöä? Voi..

   Lainaa

  39. Tulos: +33 (43 ääntä)
   Selkeästi Suvi on käynyt varastamassa ennen koronapaniikkia aika monenkin keskustelijan jauhelihat. Oletteko miettineet, että *pandemia* voi olla ihan järkevä syy siihen, miksi kaupassa ei kahtena päivänä löydy jotain ruokatuotetta X? Ja se 15 eri kaupassa juokseminen ei asiaa auta. Jauhelihalle löytyy myös miljoona eri korviketta nyhtökaurasta tölkkipapuihin.

   Lainaa

  40. Tulos: +28 (38 ääntä)
   Nanne: Voi kuule. Just eilen olisin halunnut makaronilaatikkoa niin ei minkäänlaista jauhelihaa ollut lähikaupassa kun coronavarautujat varautuu. Piti tyytyä pihveihin.
   Sama vika. Mies kävi eilen "varautumassa" eli tekemässä vähän suuremmat ostokset. Pahoitteli sitten jo kotimatkalla viestillä että eläinproteiinia ei juuri ollut, jauheliha oli loppu. Nyt on sitten entrecotet jääkaapissa ja paisti pakkasessa. Lapsi pettyi mutta eiköhän näilläkin pärjätä. Lihaa ei muutenkaan kannata syödä joka päivä, hamstraajille muistutukseksi. Nyt on hyvä aika kokeilla uudenlaisia kokkauksia vaikka ihan huvin vuoksi :)

   Lainaa

  41. Tulos: +5 (5 ääntä)
   P.S. Missä avainsanat? :○

   Lainaa

  42. Tulos: +43 (49 ääntä)
   Tips: Sama vika. Mies kävi eilen “varautumassa” eli tekemässä vähän suuremmat ostokset. Pahoitteli sitten jo kotimatkalla viestillä että eläinproteiinia ei juuri ollut, jauheliha oli loppu. Nyt on sitten entrecotet jääkaapissa ja paisti pakkasessa. Lapsi pettyi mutta eiköhän näilläkin pärjätä. Lihaa ei muutenkaan kannata [...]
   First world problems :D "Nyt sitten Homo-Petteri syöt kiltisti sen Kobe-härän kun parempaakaan ei ole"

   Lainaa

  43. Tulos: +46 (58 ääntä)
   NeitiN: Muuten hyvä mutta ei s-ryhmällä taida olla kauppiasvetoisia kauppoja joten ei kauppias ei hyödy noista alelihoista sentinjeniä kun ei ole kauppiastakaan. K-Ryhmällä taas kauppiaskin noista voisi jotain hyötyä mutta siksi ei samanlaista järjestelmää taida niikseen olla..
   Kyllä ainakin mun lähi-K-marketissa on et punalaputetut tuotteet -60% klo 21 jälkeen et taitaa tosiaan vähän kauppiaasta riippua. Ja oikeesti ihmiset, opetelkaa nyt syömää sitä lihaa kohtuudella! On taas kommenttiosiossa sellasia määriä ihmisillä et tulee verisuonitauti pelkästä lukemisesta...

   Lainaa

  44. Muurahaiskäpy 17.3.2020 16:03
   Tulos: +25 (41 ääntä)
   Koiran ymmärrän, mutta aikooko tuo perhe syödä pelkkiä jauheliharuokia pitkäänkin? Ei ole kovin terveellistä hamstrausta. Minua kyllä huolestuttaa köyhät ihmiset, joilla ei ole varaa kotivaran keräämiseen. Ihmiset hamstraavat juuri halvimpia ruokia, kuten pastaa ja purkkiruokaa. Jos on rahaa, niin hamstraisi sitten jotain strutsinmunia ja muita, joihin köyhillä ei ole varaa.

   Lainaa

  45. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Yövuorolainen: Ostettavaksi ne tavarat siellä kaupoissa on tarkoitettu. En ymmärrä tätä valittamista. Onko joku joskus jäänyt ilman jauhelihaa?
   Minä tänään! Kiitos hamstraajien.

   Lainaa

  46. Tulos: +11 (23 ääntä)
   Eilean: Ihan mielenkiinnosta. Onko teidän lapset vielä hyvin nuoria? Mietin vaan että meilläkin 8 henkilöä, niin ei kyllä mihinkään jauheliharuokaan riittäisi 400g paitsi ehkä makaronilaatikon pystyisi tekemään, mutta kyllä sekin parempaa on kun laittaa 700-800g. Jos tekee esim. cannelloneja tai spagetille kastikkeen tai [...]
   Lapset on 2-15-vuotiaita. Jauheliha keittoon, makaronilaatikkoon, kiusaukseen, kastikkeeseen tai tortillatäytteeseen piisaa 400g. Esim. makaronilaatikko on 400g jauhelihaa ja 400g makaronia, siitä jää muutama annos yli. Lihapullat/murekkeen teen nykyisin noin kilon, ja siitä jää yleensä seuraavalle päivälle sattumat kastikkeeseen, eli kaksi ateriaa. Ihmiset syö nykyään ihan tolkuttomat määrät lihaa. Tarpeettoman paljon ihan tutkitustikin. Toki me nyt ollaan pieniruokaista sakkia, tiedän, mutta joskus mietin että eiköhän tämäkin lie enemmän tottumiskysymys... Ei meillä kukaan nälkäiseksi ole ikinä jäänyt, mutta ei ole myöskään lapsillekaan tuputettu enemmän kuin he on syöneet.

   Lainaa

  47. Tulos: -13 (33 ääntä)
   PIN: Ihmiset syö nykyään ihan tolkuttomat määrät lihaa. Tarpeettoman paljon ihan tutkitustikin. Toki me nyt ollaan pieniruokaista sakkia, tiedän, mutta joskus mietin että eiköhän tämäkin lie enemmän tottumiskysymys… Ei meillä kukaan nälkäiseksi ole ikinä jäänyt, mutta ei ole myöskään lapsillekaan tuputettu enemmän kuin he on syöneet.
   Ihmiset syövät lihan lisäksi liikaa aivan kaikkea muutakin. Naurattaa, kun aina joku kauhistelee, että ”miten sä voi syödä noin vähän?!” Hiljaa mielessäni ajattelen, että no, olen normaalipainoinen, toisin kuin sinä.

   Lainaa

  48. Murmurmurmeli 17.3.2020 23:42
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Yövuorolainen: Onko joku joskus jäänyt ilman jauhelihaa?
   Just perjantaina. Mutta selvisin siitäkin.

   Lainaa

  49. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Justiina: Meitä on kahden aikuisen talous. Ostan aina 700g jauhelihapaketin (tai kaksi 400g pakettia), ja tuosta määrästä tehdystä murekkeesta syödään tuoreena kerran, ja siitä jää molemmille seuraavan päivän evääksi. Tokikaan emme juuri syö noita turhia (tyhjää täynnä olevia) lisukkeita, kuten peruna / pasta. Vihanneksia toki [...]
   Nälän pitäminen ei kyllä ole mikään ravintopitoisuuden mittari. Lähinnä se tarkoittaa hitaasti sulavaa ruokaa. Ei niitä kuituja kannata pelätä.

   Lainaa

  50. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Aina löytyy joku puskista huutelija mikä ei liity asiaan millään tapaa, mutta pääsee inisemään kateuskortin peliin mukaan. Kateudesta vinkuminenhan kertoo useimmiten siitä että vinkuja ITSE on kateellinen jostain, ehkäpä ko. asiasta. Elisabeth. Sinä olet heikoin lenkki. Hyvästi.

   Lainaa

  51. Gaius Blatar 18.3.2020 12:36
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Justiina: Pahoittelut, tarkoitin salaattivihanneksia. Juureksia emme siis juurikaan syös, vaikka vihanneksia nekin ovat.
   Eli syötte perunasalaattia?

   Lainaa

  52. Tulos: -8 (22 ääntä)
   Mikään ei velvoita kuluttajaa miettimään, saavatko muutkin kuluttajat tuotteita, se on täysin kaupasta kiinni paljonko tuotetta on tarjolla, ja kuinka monta tarjoustuotetta /hlö on sallittua ostaa. Antakaa kaupalle se palaute jos kiukuttaa! :D

   Lainaa

  53. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Yövuorolainen: Ostettavaksi ne tavarat siellä kaupoissa on tarkoitettu. En ymmärrä tätä valittamista. Onko joku joskus jäänyt ilman jauhelihaa?
   No aika moni on viime aikoina jäänyt ilman jauhelihaa. Minä sain vihdoin paketin, mutta hiivaa ei löydy koko kaupungista.

   Lainaa

  54. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tips: P.S. Missä avainsanat? :○
   Kiitos! Sieltähän ne löytyi, päivä pelastui.

   Lainaa

  55. Tulos: -12 (12 ääntä)
   Tuntuu aika erikoiselta yhtälöltä tuo jauhelihakeissi. Alennusjauhelihan hamstraajalla on lapsia, joten ilmeisesti hän on ainakin joitakin kertoja harrastanut seksiä. Itsestäni tuntuisi oudolta edes ajatuksen tasolla panna jotain tuulipukuista, koirankarvoilla koristeltua jauhelihahamstraajaa.

   Lainaa

  56. Tulos: +3 (7 ääntä)
   rthr: 8 henkilöä? Voi..
   Miksi 8 ihmistä taloudessa on voi..? Alkuperäisen kommentoijan jutusta ( johon siis kommentoin että meilläkin on 8) arvelin itsekin että heillä on 6 lasta, mutta en kyllä lähtisi tekemään kenenkään kommentin perusteella yleensä oletuksia sisältääkö 8 ihmistä osin isovanhempia, uusioperheenjäseniä, sijoitettuja lapsia, hoitolapsia esim. perhepäivähoidossa. Yllätys ehkä sulle mutta perheessä voi olla 8 henkilöä vaikkei olisi ikinä hankkinut yhtään lasta itse.

   Lainaa

  57. Tulos: +3 (5 ääntä)
   rthr: 8 henkilöä? Voi..
   Miksi 8 ihmistä taloudessa on voi..? Alkuperäisen kommentoijan jutusta ( johon siis kommentoin että meilläkin on 8) arvelin itsekin että heillä on 6 lasta, mutta en kyllä lähtisi tekemään kenenkään kommentin perusteella yleensä oletuksia sisältääkö 8 ihmistä osin isovanhempia, uusioperheenjäseniä, sijoitettuja lapsia, hoitolapsia esim. perhepäivähoidossa. Yllätys ehkä sulle mutta perheessä voi olla 8 henkilöä vaikkei olisi ikinä hankkinut yhtään lasta itse.
   traumcity: 15 lihapullaa on ihan helvetistä liikaa, ja teitä on teidän perheessä ihan helvetisti liikaa. Ei mitään kohtuutta missään siellä suunnalla.
   Oon yleensä tykännyt sun akommenteista mutta nyt en. Esim. Ikean lihapulla-annoksissa on 10 tai 15 lihapullaa. Olen aika monen ihmisen nähnyt siellä syövän sellaiset. En myöskään sanonut että meillä syödään 15 lihapullaa vaan tarkoitin vertailuna että ei meillä riittäisi 50g per ihminen lihapulliin kun kaikki tykkää niistä niin paljon että haluaisivat ottaa lisää. Etkö otse siis koskaan syö mitään herkkuasi "liikaa"? Ja sitten siihen kahdeksaan ihmiseen. Miksi kahdeksan ihmistä on liikaa isossa talossa? En minä määritellyt sisältääkö määrä isovanhempia, hoitolapsia, uusioperheenjäseniä, sijoitettuja lapsia tai vaikka alivuokralaisia. Tässä talossa on 16 huonetta ( joo niitäkin on varmaan sun mielestä liikaa) niin oudompaa kai ois jos ne ois tyhjillään.

   Lainaa

  58. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Timo: mitä itse oon nähny nii jotku porvarit käy kerää noita ale lihoja kärryn täyteen jo klo 19 ja odottaa että kello tulee 21 ja kuulutus et ” kaikki tuotteet missä on -30% on nyt -60% ja sillon ne ryntää kassalla. pihassa vilkaset vielä kuin ne pakkaa 4ostoskärryllistä lihaa uuteen mersun vitoon.
   Eli sinäkin odotat pari tuntia ja vakoilet siellä muita asiakkaita ja heidän kulkupeliään? Järkevät on sinunkin harrastukset.

   Lainaa

  59. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Yövuorolainen: Ostettavaksi ne tavarat siellä kaupoissa on tarkoitettu. En ymmärrä tätä valittamista. Onko joku joskus jäänyt ilman jauhelihaa?
   Kyllä on viimeaikoina jääty ilman jauhelihaa kun kusipäät hamstraa. Olen vähävarainen aika rajattu määrä tuotteita mitä pystyn ostamaan.

   Lainaa

  60. Tulos: -1 (1 ääni)
   Vaakku: Tietysti nyt koronavirusaikaan ois ihan hyvä antaa niiden vanhojen (ja muiden riskiryhmäläisten) ihmisten täyttää ensin ruokakaappinsa, perusterveet voi käydä myöhemmin ostoksilla ihan normaalisti kun tauti on levinnyt ilman, että täytyy pelätä kuolemaa yhden kauppareissun tähden. Eikä siis välttämättä liity kyseiseen mokaan.
   Näille vanhuksille ja muille riskiryhmäläisille onkin monessa kaupassa varattu oma aikaikkunansa. Usein aamulla. Alennuslihoja kuitenkin myydään yleensä illalla, jotta saadaan myytyä ennen kuin tarjous loppuu, joten ei tosiaan ole näiltä riskiryhmäläisiltä pois.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: jauheliha, ruoka, hamstraus, rikkaat, köyhät, säästää, alennus, tarjous, kauppa, kaupassa, liha, koiranruoka, varautua, penninvenytys, tässä avainsanat - ole hyvä, vähävaraiset