Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Avuton autoilija, osa 44

  Oletko aina ymmärtänyt nuolivalot väärin?
  Suurenna näkymä
  Avuton autoilija, osa 44

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. fruttidinightmare 27.2.2020 0:31
   Tulos: +229 (261 ääntä)
   Resurssejen -_-

   Lainaa

  2. Ootpa tumpelo 27.2.2020 0:38
   Tulos: +334 (354 ääntä)
   Voi vittu Maria XD

   Lainaa

  3. Ihanat ihmiset 27.2.2020 0:40
   Tulos: +583 (611 ääntä)
   Maria tulee ensin itse pätemään virheellisellä käsityksellään nuolivaloista, mutta suivaantuu heti, kun joku pätee paremmin. ”On se hyvä kun jotkut on niiiiin täydellisiä, nih!” :D

   Lainaa

  4. Tulos: +117 (173 ääntä)
   Selittäkää vika moka kortittomalle, en ymmärtänyt.

   Lainaa

  5. Tulos: +333 (373 ääntä)
   Hmm: Selittäkää vika moka kortittomalle, en ymmärtänyt.
   Nuolivalon palaessa jalankulkioille on punanen joten voi kääntyä huoletta. Kuitenkin normivalon ollessa vihreenä, on autojen puolesta turvallista kääntyä, ei ne niitten suoraa menevien läpi tule, väistettävä vain jalankulkioita. Tää sankari siis sesotti kaistaa täysin turhaan.

   Lainaa

  6. Tulos: -26 (108 ääntä)
   Vaikka ei korttia olek, niin kävi sääliksi ensimmäisen mokan Mikaa :( Yritti vain auttaa...

   Lainaa

  7. Tulos: -123 (209 ääntä)
   Sirppe: Vaikka ei korttia olek, niin kävi sääliksi ensimmäisen mokan Mikaa Yritti vain auttaa…
   Niin milläs tavalla tämä nyt sitten loppupeleissä autoi? Soittamalla kaverille? Vai jauhamalla paskaa facessa?

   Lainaa

  8. Tulos: +181 (193 ääntä)
   Lillukka: Nuolivalon palaessa jalankulkioille on punanen joten voi kääntyä huoletta. Kuitenkin normivalon ollessa vihreenä, on autojen puolesta turvallista kääntyä, ei ne niitten suoraa menevien läpi tule, väistettävä vain jalankulkioita. Tää sankari siis sesotti kaistaa täysin turhaan.
   Kaikenlaisia valoissa olioita ja auton haltioita sitä liikenteestä löytyykin.

   Lainaa

  9. Ensikertalainen 27.2.2020 4:25
   Tulos: +183 (199 ääntä)
   Sampsa: Niin milläs tavalla tämä nyt sitten loppupeleissä autoi? Soittamalla kaverille? Vai jauhamalla paskaa facessa?
   Yritti auttaa soittamalla kaverille kun tilanne oli vielä päällä. Jälkikäteen auttoi selittämällä miten auton käynnistys apuvirralla toimii, jotta Nadja pääsisi seuraavalla kerralla helpommalla. Tosin selityksen olisi voinut tiivistää huomattavasti selkeämmäksi: Auton akkua ei ladata toisen auton akusta, vaan auto käynnistetään toisen auton akulla. Aikaa siihen menee tasan sen verran kuin piuhojen kiinnittämiseen ja virta-avaimen kääntämiseen tarvitaan. Tottuneelle tekijälle alle minuutti, ensikertalaiselle max pari minuuttia, joista toinen menee sen pohtimiseen, miten päin navat piti yhdistää.

   Lainaa

  10. Jaahansvilivililailai 27.2.2020 5:29
   Tulos: -98 (158 ääntä)
   Sirppe: Vaikka ei korttia olek, niin kävi sääliksi ensimmäisen mokan Mikaa Yritti vain auttaa…
   Mä en usko että Mikalla oo ees kavereita, kunhan pölisi pzkaa auttamisesta.

   Lainaa

  11. Tulos: +71 (133 ääntä)
   Sampsa: Niin milläs tavalla tämä nyt sitten loppupeleissä autoi? Soittamalla kaverille? Vai jauhamalla paskaa facessa?
   Yrittämällä hankkia apua. Mika ei ehkä itse omista autoa, mutta yksi kaveri omistaa ja yritti tätä saada paikalle. Jos joku tässä jauhaa paskaa, niin sinä. Ellei sulla ole todisteita siitä että Mika valehteli, puheesi on myös paskaa.

   Lainaa

  12. Tulos: +130 (140 ääntä)
   Hmm: Selittäkää vika moka kortittomalle, en ymmärtänyt.
   Vaikka autoilijalla palaa tavallinen vihreä valo, on autoilijan silti käännyttäessä mahdollisesti väistettävä myös risteävän tien kevyenliikenteen väylällä kulkevia, joilla voi myös palaa samanaikaisesti vihreä valo. Mikäli on vihreä nuolivalo, ei kevyttä liikennettä tarvitse väistää, koska heillä palaa punainen valo.

   Lainaa

  13. jukkapalmu 27.2.2020 8:23
   Tulos: +97 (117 ääntä)
   Nuolivalin ollessa vihreä ei tarvi väistää ketään. Ylempänä mainitaan vaan jalankulkijat, mutta esim. vasemmalle käännyttäessä vastaan suoraan tulijoilla on punaiset. Risteyksen tukkijalle sellanen selventävä ajatus, että miksi se odottaa jos ei punaista näy missään.

   Lainaa

  14. Tulos: -34 (80 ääntä)
   Tuollaiset nuolivalot joissa ei ole punaista nuolta lainkaan taitaa olla suomalainen erikoisuus ja kuten tästäkin mokasta nähtiin, niin ne hämää joitain autoilijoita. Yksinkertaisempi valojärjestely olis parempi. https://yle.fi/uutiset/3-7645032

   Lainaa

  15. Tulos: +111 (125 ääntä)
   Ymmärrän Nadjan harmistusta, mutta mun mielestä toi uhriutuminen on tympeää. Kaikilla ei ole mahdollisuutta/osaamista auttaa, eikä jokaiselta vastaantulevalta koiranulkoiluttajalta kai sitä voi vaatiakaan. (Toki jos kyse hengenhädästä, niin silloin laki ja inhimillinen säädyllisyys velvoittaa auttamaan.) Nadja sai kuitenkin apua taksikuskilta, vanhemmiltaan ja Mika sekä mahdollisesti moni muukin yritti taustalla auttaa. Nadjalle myös tiedoksi, että apuvirran antaminen voi huonossa tapauksessa rikkoa sekä antajan että vastaanottajan auton. Kyse ei tarvitse olla edes väärinkytkennästä. Etenkin uusien autojen (esim. taksit) sähkötekniikka ei kestä virtapiikkiä, jonka hyppykäynnistäminen aiheuttaa. Joidenkin autojen valmistajat jopa kieltävät apuvirran antamisen. Tässä vielä ohjelista apuvirran antamiseen: https://m.nettiauto.com/artikkeli/vaarin_annettu_apuvirta_voi_rikkoa_autosi

   Lainaa

  16. Tulos: -30 (84 ääntä)
   Lillukka: Nuolivalon palaessa jalankulkioille on punanen joten voi kääntyä huoletta. Kuitenkin normivalon ollessa vihreenä, on autojen puolesta turvallista kääntyä, ei ne niitten suoraa menevien läpi tule, väistettävä vain jalankulkioita. Tää sankari siis sesotti kaistaa täysin turhaan.
   Mä en oikeesti tiennyt tätä ja olen sentään aikanaan autokoulun käynyt! (en tosin koskaan ajanut kakkosvaihetta koska pelkäsin ajamista niin paljon) Mutta siis se oli kyllä aivan surkea autokoulu muutenkin. Kiitos selityksestä, aina oppii jotain uutta :)

   Lainaa

  17. Autokoululainen 27.2.2020 11:33
   Tulos: -64 (88 ääntä)
   Voisiko joku nyt vääntää vielä rautalangasta hölmölle, kun en tajua! Maria tekstissä sanoo että vihreä nuoli ei pala, mutta silti hänen olisi pitänyt mennä? Ymmärrän sen, että jos vihreä nuoli palaa väistettäviä ei pitäisi olla, mutta tekstistä ymmärtää että valo ei pala?

   Lainaa

  18. Nainen ratissa :-D 27.2.2020 11:50
   Tulos: +70 (82 ääntä)
   Lillukka: Nuolivalon palaessa jalankulkioille on punanen joten voi kääntyä huoletta. Kuitenkin normivalon ollessa vihreenä, on autojen puolesta turvallista kääntyä, ei ne niitten suoraa menevien läpi tule, väistettävä vain jalankulkioita. Tää sankari siis sesotti kaistaa täysin turhaan.
   Itsellä kävi samanlainen tapaus. Edessä auto seisoi tyynen rauhallisesti vaikka olisi saanut mennä. Huomautin varovaisella äänimerkillä asiasta. Ei lähtenyt edelläolija liikkeelle ennenkuin vihreä nuolivalo syttyi. Ja lähtiessään näytti vielä keskisormea.

   Lainaa

  19. Tulos: +115 (127 ääntä)
   Autokoululainen: Voisiko joku nyt vääntää vielä rautalangasta hölmölle, kun en tajua! Maria tekstissä sanoo että vihreä nuoli ei pala, mutta silti hänen olisi pitänyt mennä? Ymmärrän sen, että jos vihreä nuoli palaa väistettäviä ei pitäisi olla, mutta tekstistä ymmärtää että valo ei pala?
   Jos nuolivalo palaa vihreänä, kääntyvä saa mennä. Jos ”päävalo” palaa vihreänä, sekä kääntyvä että suoraan ajava saavat mennä. Kääntyvä saa siis ajaa sekä nuolivalolla että päävalolla.

   Lainaa

  20. Tulos: +48 (60 ääntä)
   Autokoululainen: Voisiko joku nyt vääntää vielä rautalangasta hölmölle, kun en tajua! Maria tekstissä sanoo että vihreä nuoli ei pala, mutta silti hänen olisi pitänyt mennä? Ymmärrän sen, että jos vihreä nuoli palaa väistettäviä ei pitäisi olla, mutta tekstistä ymmärtää että valo ei pala?
   Sillä nuolivalolla ei ole väliä jos se ei pala. Vihreällä pallovalolla saa mennä. Se nuolivalo on siinä vain lisänä, että jos se palaa vihreänä, niin silloinkin saa mennä. Punaista nuolivaloa ei tuossa tapauksessa ollut. https://yle.fi/uutiset/3-7645032

   Lainaa

  21. Tulivaanmieleen 27.2.2020 12:08
   Tulos: +84 (92 ääntä)
   Tässähän oli siis nuolivalo jossa oli vain kaksi valoa, keltainen ja vihreä. Silloin ajaa joko omalla vihreällä nuolivalollaan tai vihreällä pyöreällä liikennevalolla, joka on muillekin. Jos on kolme nuolivaloa, punainen, keltainen ja vihreä, silloin täytyy noudattaa vain niitä nuolivaloja, ei muille tarkoitettuja pyöreitä valoja. Se nuolivalojen määrä on ihan oleellista tietoa myös.

   Lainaa

  22. Tulos: +82 (94 ääntä)
   Autokoululainen: Voisiko joku nyt vääntää vielä rautalangasta hölmölle, kun en tajua! Maria tekstissä sanoo että vihreä nuoli ei pala, mutta silti hänen olisi pitänyt mennä? Ymmärrän sen, että jos vihreä nuoli palaa väistettäviä ei pitäisi olla, mutta tekstistä ymmärtää että valo ei pala?
   Tässä nyt monta selittäjää ihan turhan vaikeasti on asian kortittomille selventänyt. Yritänpä siis itsekin sotkea vähän lisää. Joissain risteyksissä on autoille ihan tavanomaisten liikennevalojen (pyöreät valot; punainen ylhäällä, keltainen keskellä ja vihreä alhaalla) lisäksi niiden vieressä oikealle kääntyville eräänlaiset ”lisänuolivalot”, joka vihreää nuolta näyttäessä sallii kääntymisen oikealle vaikka se pyöreä punainen siellä tolpan nokassa möllöttäisikin. Aina nuolivalon palaessa autoilijoilla on etuajo-oikeus, joten silloin samaan suuntaan tietä ylittävillä jalankulkijoilla on punainen valo. Näissä lisävaloissa ei ole kuin vihreä ja keltainen nuoli. Punaista ei ole siitä syystä että on haluttu sallia oikealle kääntyminen myös silloin kun autot ajavat suoraan ja jalankulkijoilla on samaan suuntaan vihreät valot. Tällöin nuolivalot eivät syty ollenkaan, ja kääntyvätkin autot tottelevat näitä pyöreitä valoja. Mokassa autoilija ajattelee toimivansa oikein kun odottelee nuolivalon vaihtumista vihreäksi, vaikka päinvastoin onkin täysin pihalla liikennesäännöistä ja seisottaa jonoa syyttä. Toki vihreä nuolivalo voi palaa myös samaan aikaan kuin suoraan menevien (tai vasemmalle kääntyvien) valo, silloin sen funktio on vain ilmoittaa kääntyjän etuajo-oikeudesta jalankulkijoihin nähden. Tämän kirjoittamisen jälkeen tajusin, että autoilijana näinkin suoraviivaisen asian selittäminen lyhyesti oli ihan mahdotonta, joten ymmärrän jos tämä ei auttanut yhtään kortittomia.

   Lainaa

  23. Tulos: +41 (57 ääntä)
   Lisäyksenä vielä... ei lisänuolivalojen pitäisi mitään keltaista väläyttää ennen vaihtumista vihreäksi vaikka mokaaja niin sanookin. Keltainen palaa ainoastaan kun kääntymisoikeus on loppumassa. Kun punainen palaa suoraanmenijöille, syttyy ihan suoraan vihreä nuoli antamaan kääntymisoikeuden oikealle kääntyjille. Tämä siksi ettei koskaan tarvitse arvailla mihin ”suuntaan” valot on vaihtumassa jos pelkkä keltainen nuoli lisänuolivaloissa palaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +2 (20 ääntä)
   Ensikertalainen: Aikaa siihen menee tasan sen verran kuin piuhojen kiinnittämiseen ja virta-avaimen kääntämiseen tarvitaan. Tottuneelle tekijälle alle minuutti, ensikertalaiselle max pari minuuttia, joista toinen menee sen pohtimiseen, miten päin navat piti yhdistää.
   Tuo toimii vain jos akussa on varausta jonkinverran jäljellä ja laturi toimii. Tuolla sanottiin että isä toi uuden akun jolloin toimi. Vanhat autot saattavat jatkaa käymistään jopa ilman akkua, mutta suurin osa autoista vaatii virtaa käydäkseen niin paljon että sammuvat jos akussa ei riitä virtaa tai sen lataus ei toimi. Toivottavasti Nadjan auto ei hyydy kun uuden akun lataus on käytetty jos laturi on viallinen.

   Lainaa

  25. Tulos: +13 (13 ääntä)
   hassua: Tuo toimii vain jos akussa on varausta jonkinverran jäljellä ja laturi toimii. Tuolla sanottiin että isä toi uuden akun jolloin toimi. Vanhat autot saattavat jatkaa käymistään jopa ilman akkua, mutta suurin osa autoista vaatii virtaa käydäkseen niin paljon että sammuvat jos akussa ei riitä virtaa tai sen lataus ei [...]
   Tai sitten hänellä oli vain vanha akku. Omassakin autossa oli vanha akku, joka ei latautunut enää. Ajoin verrattain lyhyitä matkoja päivittäin, mutta akku ei mitenkään meninannut latautua. Lopulta akun vaihto korjasi "ongelman".

   Lainaa

  26. Tulos: +23 (29 ääntä)
   "Irooninen."

   Lainaa

  27. Tulos: -7 (9 ääntä)
   hassua: Tuo toimii vain jos akussa on varausta jonkinverran jäljellä ja laturi toimii. Tuolla sanottiin että isä toi uuden akun jolloin toimi. Vanhat autot saattavat jatkaa käymistään jopa ilman akkua, mutta suurin osa autoista vaatii virtaa käydäkseen niin paljon että sammuvat jos akussa ei riitä virtaa tai sen lataus ei [...]
   Vai toik se isä täyden akun? Ei puhuttu uudest

   Lainaa

  28. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Dildis: Kaikenlaisia valoissa olioita ja auton haltioita sitä liikenteestä löytyykin.
   Just oliot ja haltijat on pahimpia.

   Lainaa

  29. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Nuolivalo voi olla myös risteyksessä, jossa ei ole jalankulkijoita. Oikealle saa kääntyä silloin, kun pyöreällä vihreällä ajetaan risteyksen yli suoraan. Lisäksi oikealle saa kääntyä vihreällä nuolella silloin, kun risteävällä (isolla) tiellä saa ajaa kääntyvästä autosta katsottuna vasemmalle päin joko suoraan tai kääntyen vasemmalle. Punainen nuolivalo palaa silloin, kun risteävällä (isolla) tiellä ajetaan kääntyvästä katsottuna oikealle päin.

   Lainaa

  30. Tulos: +2 (56 ääntä)
   Moni kuvittelee virheellisesti, että nuolivalo antaisi etuajo-oikeuden kääntyjälle. Todellisuudesa se antaa vain luvan lähteä liikkeelle. Mutta lisäksi Suomessa, huom. vain Suomessa, on sellainen liikennesuunnittelu että nuolivalon kanssa ei pitäisi palaa vihreää muusta suunnasta. On nimittäin suomikuskille iso vaaranpaikka esimerkiksi Saksassa, josss autolle palaa nuolivihreä samalla kun jalankulkijoille vihreä.

   Lainaa

  31. Epäpoliitikko 27.2.2020 23:07
   Tulos: +11 (27 ääntä)
   hassua: Tuo toimii vain jos akussa on varausta jonkinverran jäljellä ja laturi toimii. Tuolla sanottiin että isä toi uuden akun jolloin toimi. Vanhat autot saattavat jatkaa käymistään jopa ilman akkua, mutta suurin osa autoista vaatii virtaa käydäkseen niin paljon että sammuvat jos akussa ei riitä virtaa tai sen lataus ei [...]
   Onpa hyvä tietää! Suurimmassa osassa autoja siis akku ladataan aina verkkovirralla, koska auto vaatii enemmän virtaa kuin laturi antaa? Luulisi, että olisi helpompi varustaa auto riittävän tehokkaalla laturilla.

   Lainaa

  32. Tulos: -1 (45 ääntä)
   Ensikertalainen: Yritti auttaa soittamalla kaverille kun tilanne oli vielä päällä. Jälkikäteen auttoi selittämällä miten auton käynnistys apuvirralla toimii, jotta Nadja pääsisi seuraavalla kerralla helpommalla. Tosin selityksen olisi voinut tiivistää huomattavasti selkeämmäksi: Auton akkua ei ladata toisen auton akusta, vaan auto [...]
   Toimii sun 30v vanhassa carinassa. Nykyautoja ei startata hyppyvirralla, vaan juurikin ladataan sen toisen auton akkua kaapeleita apuna käyttäen. Taksimies tiesi mitä teki.

   Lainaa

  33. ihmiskunta 28.2.2020 9:08
   Tulos: +12 (44 ääntä)
   Wut: Vaikka autoilijalla palaa tavallinen vihreä valo, on autoilijan silti käännyttäessä mahdollisesti väistettävä myös risteävän tien kevyenliikenteen väylällä kulkevia, joilla voi myös palaa samanaikaisesti vihreä valo. Mikäli on vihreä nuolivalo, ei kevyttä liikennettä tarvitse väistää, koska heillä palaa punainen valo.
   Ja ydinasemassa tässä on nyt se, mitä ei moni tunnu ymmärtävän, on se, että jos näet liikennevalot joissa on vain keltainen ja vihreä nuolivalo, niin silloin saat liikkua myös pyöreällä vihreällä valolla. Tämä meinaa sitä, että teillä on yhteinen punainen valo(eli "älä liiku"-valo). Jos nuolivaloilla on kuitenkin punainen nuolivalo, et saa kääntyä vieressä olevien pyöreiden vihreiden valoilla.

   Lainaa

  34. Tulos: +18 (44 ääntä)
   Joskus aikoinaan kävi samalla tapaa kuin Marialle, että en sinällään ihmettele. Autokoulussa en koskaan nähnyt vastaavaa valojärjestelyä niin tuli isommassa kaupungissa "yllätyksenä" ekaa kertaa moinen vastaan. Ja huomaa sen, että monia kyseinen valojärjestelmä hämää. Oppia ikä kaikki.

   Lainaa

  35. Tulos: +1 (17 ääntä)
   MrT: Tuollaiset nuolivalot joissa ei ole punaista nuolta lainkaan taitaa olla suomalainen erikoisuus ja kuten tästäkin mokasta nähtiin, niin ne hämää joitain autoilijoita. Yksinkertaisempi valojärjestely olis parempi. https://yle.fi/uutiset/3-7645032
   Yksi- ja kaksiaukkoiset lisäopastimet eivät ole mikään suomalainen erikoisuus. Esim. Münchenin kaupungin sivuilla asia väännetään ratakiskosta.

   Lainaa

  36. Tulos: -10 (32 ääntä)
   Kyllä tuossa ekan mokan Mikassa oli minusta vähän pätijän vikaa. Hienoa, että yritti selittää virran antamisen periaatteen, mutta onko se pakko sanoa tuollaiseen "Näin minä sen tekisin"-sävyyn? Ja Mikalle varmaan tuli (toivottavasti) selväksi, ettei taksikuski tai Nadja osannut antaa virtaa, niin minusta on aika vastuutonta tuolla lailla "neuvoa" osaamattomia. Varsinkin kun neuvot oli tuollaista paskaa, että laittaa vaan ne piuhat oikein sinne. Siinä voi nimittäin tulla kalliita vahinkoja, jos sen tekee väärin.

   Lainaa

  37. Tulos: +10 (34 ääntä)
   Näitä liikennesääntöjä osaamittoja Marioja on keskuudessamme älyttömän paljon liikaa. Ajokortti pitäisi määrätä uusittavaksi määräajoin. Vaikka 5 tai 10 vuoden välein. Liikenteessä on aivan liikaa tolloja jotka eivät enää muista liikennesääntöjä.

   Lainaa

  38. Näin alkuperäisen 28.2.2020 21:27
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Sirppe: Vaikka ei korttia olek, niin kävi sääliksi ensimmäisen mokan Mikaa Yritti vain auttaa…
   Viestiketjua on lyhennytti rankasti. Mika oli yrittänyt auttaa, mutta sai vihat niskaan siitä että ei ollut onnistunut.

   Lainaa

  39. Näin alkuperäisen 28.2.2020 21:28
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Nimimerkki: Kyllä tuossa ekan mokan Mikassa oli minusta vähän pätijän vikaa. Hienoa, että yritti selittää virran antamisen periaatteen, mutta onko se pakko sanoa tuollaiseen “Näin minä sen tekisin”-sävyyn? Ja Mikalle varmaan tuli (toivottavasti) selväksi, ettei taksikuski tai Nadja osannut antaa virtaa, niin minusta on aika [...]
   Mokassa ei ollut koko ketju. Nadja on ihan mulkku.

   Lainaa

  40. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Irvikas: Moni kuvittelee virheellisesti, että nuolivalo antaisi etuajo-oikeuden kääntyjälle. Todellisuudesa se antaa vain luvan lähteä liikkeelle. Mutta lisäksi Suomessa, huom. vain Suomessa, on sellainen liikennesuunnittelu että nuolivalon kanssa ei pitäisi palaa vihreää muusta suunnasta. On nimittäin suomikuskille iso [...]
   Tämä on todella tärkeä muistaa. Suomessa nuolivalo antaa periaatteessa etuajo-oikeuden, mutta ei missään muualla. Suomessakin, jos jostain syystä jossain on vihreä nuolivalo jonkun muun suunnan kanssa, ei nuolivalo anna etuajo-oikeutta. Poliisi tiedottaa tästä aina silloin tällöin.

   Lainaa

  41. Tulos: -15 (31 ääntä)
   Irvikas: Moni kuvittelee virheellisesti, että nuolivalo antaisi etuajo-oikeuden kääntyjälle. Todellisuudesa se antaa vain luvan lähteä liikkeelle. Mutta lisäksi Suomessa, huom. vain Suomessa, on sellainen liikennesuunnittelu että nuolivalon kanssa ei pitäisi palaa vihreää muusta suunnasta. On nimittäin suomikuskille iso [...]
   Suomessa ajetaan suomalaisten sääntöjen mukaan ja kun autoille palaa vihreä nuolivalo, niin ristevän kadun jalankulkijoille palaa silloin punainen.

   Lainaa

  42. Tulos: +10 (10 ääntä)
   otto: Just oliot ja haltijat on pahimpia.
   Vartiat on kans aika pahoi. Ja taiteiliat.

   Lainaa

  43. Hairysteed 1.3.2020 16:15
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Mariahan on kuin vanhasta Speden "Naisen logiikka"-sketsistä!

   Lainaa

  44. Tulos: -4 (22 ääntä)
   Eivät sitten kuitenkaan viittineet kertoa Marialle sen nuolivalon merkitystä ja sitä, että vihreällä voi/pitää mennä, vaikka se vihreä nuoli ei palakaan. Ehkä hän oli hieman hukassa sen suhteen, että on olemassa myös näitä punainen-keltainen-vihreä nuolivalokomboja, jotka ovat sitten aivan eri asia kuin tuo, mitä hän tarkoitti nyt. On varmaan mukava päteä tuollakin tavalla "minä tiedän, mutta enpä kerro, lällällläääää -kortti vaan pois"

   Lainaa

  45. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Korjaan vielä kommenttiani, että eivät kertoneet MIKSI vihreällä voi/pitää mennä, vaikka jne...

   Lainaa

  46. Tulos: -7 (29 ääntä)
   Ketkä kehtaa miinustaa noita oikeita selityksiä tuosta nuolivalosta? Ajokortittomat vai tyhmät? Katsokaa nyt ihmeessä tuo pari kertaa laitettu Ylen linkki niistä valoista! Niitä liikenevaloja on siis VIISI. Pyöreä (yhteinen) punainen, pyöreä ja nuoli keltainen sekä pyöreä ja nuoli vihreä. Sillä ainoalla (pyöreällä)punaisella pysähtyvät suoraan JA oikealla menijät. Vihreällä nuolivalolla saa vain oikealle kääntyjät mennä ja suoraan ajavat odottavat pyöreää vihreää. Pyöreällä vihreällä lähtevät liikkeelle SEKÄ suoraan ajavat ETTÄ oikealle kääntyvät vaikka vihreä nuolivalo ei palaisikaan tässä VIIDEN LIIKENNEVALON KOMBOSSA.

   Lainaa

  47. mörökölli minut vieköön 3.3.2020 12:46
   Tulos: +7 (17 ääntä)
   "jos joku toinen olisikin tullut vastaan, niin en uskalla edes kuvitella kuinka pahat jäljet olis tullut." Säälittää ja pistää vihaksi Marian idioottilogiikka. Kuule, jos sieltä olisi tullut joku vastaan, niin se takana ollut ei olisi mennyt ohi, niin yksinkertaista. Suurimmalla osalla meistä kuitenkin toimii silmät ja aivot, onneksi.

   Lainaa

  48. Ryönäpetteri 5.3.2020 11:19
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Maria suuri riski liikenteessä, suosittelisin vain kävelyä

   Lainaa

  49. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Alennusmyynnistä ajokortti

   Lainaa

  50. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Nimimerkki: Kyllä tuossa ekan mokan Mikassa oli minusta vähän pätijän vikaa. Hienoa, että yritti selittää virran antamisen periaatteen, mutta onko se pakko sanoa tuollaiseen “Näin minä sen tekisin”-sävyyn? Ja Mikalle varmaan tuli (toivottavasti) selväksi, ettei taksikuski tai Nadja osannut antaa virtaa, niin minusta on aika [...]
   Mika ei ymmärtänyt mistä Nadja kirjoitti, kun ei hänkään ihan tekniikkaa ymmärtänyt. Jos akku on hangattu aivan tyhjäksi on ihan tavallista että sitä joudutaan lataamaan jonkin aikaa toisella autolla ennen käynnistämistä ennen kuin virta riittää. Tässä tapauksessa ilmeisesti tarvittiin uusi akku, kun vanha meni sökoksi tyhjentyessä.

   Lainaa

  51. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Hirveesti sössötystä noista jalankulkijoista liittyen noihin nuolivaloihin. Mutta siis vihreällä nuolivalolla ei ole _mitään_ risteävää liikennettä. Eli jos on vihreä nuolivalo risteyksessä vasemmalle kääntyville niin silloin suoraan edestä ei kukaan saa ajaa suoraan risteyksen yli, heille palaa punainen. Hyvin tyypillisesti tällöin molemmista suunnista päästetään vasemmalle kääntyvät liikkeelle ja _kaikki muut liikennesuunnat_ on pysäytetty punaisilla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: autot, akku, virta, parkkeerata, parkkeeraus, kuva, liikennevalot, liikennesäännöt, nuolivalot, risteys, auttaa