Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 417

Kalle on nykyajan ihminen.
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 417

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 34 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Sopan hämmentäjä 23.1.2020 0:36
   Tulos: -124 (274 ääntä)
   Ja Janica on ihminen jonka ottaisin vaimokseni

   Lainaa

  2. Sopan hämmentäjä 23.1.2020 0:39
   Tulos: +858 (880 ääntä)
   Ira myönsi tietämättömyytensä eikä alkanut riitelemään tai uhriutumaan. Onkohan jokin geenimutaatio päässyt tapahtumaan vai mikä on tämä ihmisen sukulainen?

   Lainaa

  3. Tulos: +284 (300 ääntä)
   Ira varmaan yritti hakea sanaa "maanosa".

   Lainaa

  4. Tulos: +214 (220 ääntä)
   Sopan hämmentäjä: Ira myönsi tietämättömyytensä eikä alkanut riitelemään tai uhriutumaan. Onkohan jokin geenimutaatio päässyt tapahtumaan vai mikä on tämä ihmisen sukulainen?
   Varmaankin ensimmäistä kertaa internetissä?

   Lainaa

  5. Tulos: -18 (118 ääntä)
   Ira on ns. hyväntahtoinen hölmö.

   Lainaa

  6. Tulos: +229 (279 ääntä)
   Ulla vaikuttaa todella ärsyttävältä ihmiseltä. Vaikka nettipalveluilla ja sovelluksilla pystyisi säästämään satoja euroja vuodessa niin Ulla valittaisi vain, että "ei tuo nuoriso pysty mihinkään ilman kännyköitään". Mistä vetoa, että Ulla tarvitsee aina apua lapsen lapseltaan kun haluaa Play kaupasta jotain?

   Lainaa

  7. Pekka Siitoin 23.1.2020 8:45
   Tulos: -51 (79 ääntä)
   Sopan hämmentäjä: Ja Janica on ihminen jonka ottaisin vaimokseni
   Minä ottaisin Iran. Se takaisi takuulla kaikki lainani ja voisin kupata sen perinnön helposti ennen dumppausta.

   Lainaa

  8. Äihluhtdrh 23.1.2020 8:59
   Tulos: +118 (126 ääntä)
   Napael: Ulla vaikuttaa todella ärsyttävältä ihmiseltä. Vaikka nettipalveluilla ja sovelluksilla pystyisi säästämään satoja euroja vuodessa niin Ulla valittaisi vain, että “ei tuo nuoriso pysty mihinkään ilman kännyköitään”. Mistä vetoa, että Ulla tarvitsee aina apua lapsen lapseltaan kun haluaa Play kaupasta jotain?
   Tuskin hän haluaa mitään Play-kaupasta.

   Lainaa

  9. Tulos: +70 (78 ääntä)
   Äihluhtdrh: Tuskin hän haluaa mitään Play-kaupasta.
   Kyllä mummot ja vaaritkin aina jotain sieltä haluavat tai tarvitsevat. Oma ukkini halusi ottaa WhatsAppin käyttöön lomakuvien jakoa varten, mutta arvaa miltä tuntui kun yritin selittää, että vaikka kyseessä on "kauppa" niin sieltä voi ladata ilmaiseksi. Feissarikin on suhteellisen suosittu sovellus ikäihmisten keskuudessa, kuten ollaan tälläkin sivustolla todettu. Niin, ja sitten on vielä pankkien maksusovellukset verkkomaksuja varten, kun ilman niitä on hankalampi selvitä. Jännä kyllä, isovanhempani käyttävät Nordean tunnuslukusovellusta vaivatta, mutta pikkusiskoni (18) ei vieläkään ole tajunnut miten asentaa se. Sori, meni jaaritteluksi.

   Lainaa

  10. Tulos: +132 (172 ääntä)
   ”En kyllä ymmärrä nykynuorisoa, koko ajan älypuhelin vaan kourassa” ”Sanopa muuta, kyllä on maailma vinksalleen mennyt” ”Katoitko muuten eilen Onnenpyörän uusinnan telkkarista?” ”Haha, joo katoin, hauska se Jethro kyllä” ”Putouksen uusi kausi lähti myös hyvin liikkeelle” ”Äläpä mitään, nauroin ihan vedet silmissä” ”Mutta hei, pitääkin tästä lähteä, että ehtii taas töllön ääreen, kauheen jännään kohtaan se Salkkaritkin jäi” ”Juu pitää mennä, puhutaan huomenna sitten lisää” ”Näin tehdään, ja sano sille Kallelle, ettei koko ajan vahtaa sitä älypuhelinta”

   Lainaa

  11. Tulos: +52 (58 ääntä)
   Äihluhtdrh: Tuskin hän haluaa mitään Play-kaupasta.
   Ei varmasti haluakaan. Mitään appeja ei puhelimeen tartte, sillä vaan soitetaan ja tekstataan. Mutta kyllä Whatsapp pitää olla, kun lapsenlapsista kuvia lähettävät.

   Lainaa

  12. Tulos: +25 (87 ääntä)
   Mun on todella vaikea hyväksyä tällaisia Ullan kaltaisia ihmisiä, jotka kategorisesti kieltäytyvät käyttämästä nettiä ja vaativat "palvelua" olematta kuitenkaan valmiita maksamaan siitä. Tietokoneet alkoivat yleistyä kotikäytössä 30 vuotta sitten. Jos silloin päätti, ettei lähde tällaiseen uudenaikaiseen hömpötykseen mukaan ja on 30 vuotta pitänyt mielipiteestään kiinni, niin alkaisiko kohta olemaan aika ottaa vastuu päätöksistään. Tämän päivän 60-70 -vuotiaat olivat silloin 30-40 -vuotiaita ja ihan täysissä sielun ja ruumiin voimissaan. Ymmärrän kyllä 100-vuotiaita, jotka olivat eläkeläisiä 90-luvun alussa, mutta sellaisten 100-vuotiaiden määrä, jotka hoitavat itse asiansa taitaa olla aika pieni. Olisi mielenkiintoista, jos joku selvittäisi, kuinka paljon rahaa tuhlataan pelkästään tässä maassa sellaisten palveluiden, joita vähintään 90 prosentisesti käytetään itsepalveluna (esim. laskujen maksaminen nettipankissa), henkilökohtaiseen järjestämiseen. Taatusti kymmeniä, mutta veikkaisin, että satoja miljoonia. Ja tämän kaiken maksavat kiltisti ne, jotka suostuvat käyttämään järkevämmin tuotettuja palveluita.

   Lainaa

  13. Tulos: +48 (68 ääntä)
   -x-x-: Mun on todella vaikea hyväksyä tällaisia Ullan kaltaisia ihmisiä, jotka kategorisesti kieltäytyvät käyttämästä nettiä ja vaativat “palvelua” olematta kuitenkaan valmiita maksamaan siitä. Tietokoneet alkoivat yleistyä kotikäytössä 30 vuotta sitten. Jos silloin päätti, ettei lähde tällaiseen uudenaikaiseen [...]
   Miksi luulet että hyödyt euroakaan itsepalvelun tuomista säästöistä? Eiköhän ne saadut säästöt jaeta suoraan yhtiöiden omistajille, samalla kun heikentyneistä palveluista voidaan syyttää vaikka eläkeläisiä.

   Lainaa

  14. Tulos: +25 (49 ääntä)
   asda: Miksi luulet että hyödyt euroakaan itsepalvelun tuomista säästöistä? Eiköhän ne saadut säästöt jaeta suoraan yhtiöiden omistajille, samalla kun heikentyneistä palveluista voidaan syyttää vaikka eläkeläisiä.
   Miksi luulet, että palvelun tuottamisen kustannukset eivät vaikuta sen hintaan?

   Lainaa

  15. Tulos: +62 (70 ääntä)
   Suomessa 1/5 väestöstä on yli 65-vuotiaita. Vaikka osalla netin käyttö onkin sujuvaa, valitettavan moni jää palveluiden ulkopuolelle. Tämän olen nähnyt itse asiakaspalvelutyössä, jossa suurin osa asiakkaista eläkeläisiä. Verkkopalvelut ovat iso riski osaamattomalle käyttäjälle. Digihuijauksien lisääntymisestä lienevät kaikki lukeneet. Tämän vuoksi on minusta ihan oikein valittaa, jos palvelun saa vain netistä, tai ilman nettiä palvelun tavoittaminen on tehty hankalaksi. Hyvänä esimerkkinä ajokortiton vanhus periferiassa, josta viimeinen pankkikonttori sulki ovensa tai nuoremmankin vierailu ulkomailla. Toki on ihan ok, että ylimääräisiä kustannuksia laskutetaan kohtuudella. Toivon silti, että palvelut olisivat saatavilla ilman nettiäkin. Koskaan ei tiedä mitä käy.

   Lainaa

  16. Tulos: +19 (41 ääntä)
   Pingviini: Tämän vuoksi on minusta ihan oikein valittaa, jos palvelun saa vain netistä, tai ilman nettiä palvelun tavoittaminen on tehty hankalaksi. Hyvänä esimerkkinä ajokortiton vanhus periferiassa, josta viimeinen pankkikonttori sulki ovensa tai nuoremmankin vierailu ulkomailla.
   On kuitenkin syytä muistaa, että pienenkin pankkikonttorin ylläpitäminen maksaa satoja tuhansia vuodessa, joten ihan yksittäisen vanhuksen takia sitä ei voida pitää pystyssä. Eikö ole huomattavasti demokraattisempaa kehittää palveluita, jotka ovat käytettävissä ihan jokaikisessä niemessä ja notkossa kotoa käsin. Lisäksi, kun näissä keskusteluissa vedotaan aina siihen satavuotiaaseen mummoon, joka asuu viiden tunnin soutumatkan päässä lähimmästä mantereesta, niin eikö heidän kuvittelisi olevan suurimpia hyötyjiä palveluiden siirtymisessä koteihin.

   Lainaa

  17. Tulos: -7 (7 ääntä)
   Napael: Ulla vaikuttaa todella ärsyttävältä ihmiseltä. Vaikka nettipalveluilla ja sovelluksilla pystyisi säästämään satoja euroja vuodessa niin Ulla valittaisi vain, että “ei tuo nuoriso pysty mihinkään ilman kännyköitään”. Mistä vetoa, että Ulla tarvitsee aina apua lapsen lapseltaan kun haluaa Play kaupasta jotain?
   Ulla tarvitsee apua kun haluaa kaupasta jotain.

   Lainaa

  18. Asennevamma? 23.1.2020 16:58
   Tulos: +25 (51 ääntä)
   Pingviini: Suomessa 1/5 väestöstä on yli 65-vuotiaita. Vaikka osalla netin käyttö onkin sujuvaa, valitettavan moni jää palveluiden ulkopuolelle. Tämän olen nähnyt itse asiakaspalvelutyössä, jossa suurin osa asiakkaista eläkeläisiä. Verkkopalvelut ovat iso riski osaamattomalle käyttäjälle. Digihuijauksien lisääntymisestä [...]
   Netti tuli 30 vuotta sitten. Nykyiset 90-vuotiaat olivat vielä työelämässä. Miksi ihmeessä he (ja silloiset kolmevitoset, nykyiset 65-vuotiaat) tappelivat kynsin hampain tietotekniikkaa vastaan? Moni ei opetellut edes pankkiautomaattia käyttämään. Nyt saavat jääräpäät mitä halusivat, olla pihalla kaikesta, tai opetella oppimiskykynsä jo heikennyttyä.

   Lainaa

  19. Tulos: +42 (50 ääntä)
   Miksi käpiäiset osaavat nettiin päästyään hyvin valittaa somessa, mutta mikään järkevä ei onnistu?

   Lainaa

  20. Tulos: +17 (33 ääntä)
   -x-x-: Mun on todella vaikea hyväksyä tällaisia Ullan kaltaisia ihmisiä, jotka kategorisesti kieltäytyvät käyttämästä nettiä ja vaativat “palvelua” olematta kuitenkaan valmiita maksamaan siitä. Tietokoneet alkoivat yleistyä kotikäytössä 30 vuotta sitten. Jos silloin päätti, ettei lähde tällaiseen uudenaikaiseen [...]
   No on niitä yrityksiä joista ei saa palvelua muuta kuin menemällä tiskille. Esimerkkinä Nordea. Minulla oli ongelma x johon tarvitsin apua. Otin yhteyttä chatillä jossa robotti kertoi että ei ymmärrä ja pitäisi ottaa yhteyttä ihmiseen. Soitin sitten asiakaspalveluun jossa robotti toisti kuvailemani ongelman ja ilmoitti puhelun päättyvän. Oletin että joku soittaa takaisin ja odottelin viisi tuntia mutta mitään ei kuulunut. Ei auttanut kuin marssia konttorille. Eli älkää vaihtako Nordeaan jos haluatte toimivaa palvelua. Itsekin vaihtaisin pois mutta vihaan kaikkea paperirumbaa niin paljon etten jaksa siirtää lainojani toiseen pankkiin. Viidessä vuodessa on ajettu Nordea ihan paskaksi.

   Lainaa

  21. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Samaa sanottiin Ciceron aikaan kirjoista ja kirjoittamisesta, mitä nykyään sanotaan älylaitteista ja internetistä. Ja kuinkas kävikään, nykyään kirjat on kaiken sivistyksen ja älykkyyden peruspilareita. Maailma ei ikinä kehittyisi mihinkään jos kaikki olis aina vaan niinku ennen.

   Lainaa

  22. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Kyllä se Egypti jaksaa ihmetyttää vuodesta toiseen :D https://www.feissarimokat.com/2011/02/egypti-puhuttaa/ Auttaisikohan, jos kouluissa otettaisiin tavaksi lukea tiistaisin ja torstaisin yhdessä aamunavaukseksi Feissarimokat? :D

   Lainaa

  23. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Pluri: No on niitä yrityksiä joista ei saa palvelua muuta kuin menemällä tiskille. Esimerkkinä Nordea. Minulla oli ongelma x johon tarvitsin apua. Otin yhteyttä chatillä jossa robotti kertoi että ei ymmärrä ja pitäisi ottaa yhteyttä ihmiseen. Soitin sitten asiakaspalveluun jossa robotti toisti kuvailemani ongelman ja ilmoitti [...]
   Aivan samanlaisia kommentteja kuulee kaikkien pankkien palveluista, joten suosittelisin ennemminkin valitsemaan omiin tarpeisiin sopivan pankin ja sitten opettelemaan miten kyseisen pankin palveluita käytetään. Itselläni ei ole tähän mennessä ollut mitään ongelmia Nordean etäpalveluiden kanssa. Chattibotit ovat minun mielestäni loistava keino asiakaspalvelun ruuhkan helpottamiseen. Ylivoimaisesti suurin osa asiakaspalveluun tulevista kysymyksistä on sellaisia, joihin vastaus löytyisi nettisivuilta ihan omin avuin jos ihmiset viitsisivät itse lukea ratkaisun, sen sijaan että joku muu lukee sen heille ääneen. Esim. ”En pääse kirjautumaan verkkopankkiin!” ”Et niin, koska palveluissamme on huoltokatko. Kaikki toimii taas normaalisti viimeistään klo 13:30.” Sellaisen vinkin voisin vielä antaa, että jos oikeasti tarvitset ihmisen keskustelukumppaniksesi, voit kirjoittaa chattiin ”Haluan puhua ihmisen kanssa.” niin saat ihmisasiakaspalvelijan heti kun sellainen vapautuu (yleensä muutamassa minuutissa), riippumatta asiastasi. Odotellessasi voit tehdä mitä lystäät kunhan pidät kyseisen välilehden auki. Tuota ei kannata väärinkäyttää koska mitä useampi asiakas kyselee konttorien aukioloaikoja ihmisiltä, sitä vähemmän ihmisillä on aikaa ratkoa oikeita ongelmia. Lisäksi tietysti tuhlaat omaakin aikaasi jos odotat ihmistä muutaman minuutin sen sijaan, että antaisit botin vastata kysymykseesi heti.

   Lainaa

  24. Sattuipa näin 24.1.2020 19:02
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   …..: Ira varmaan yritti hakea sanaa “maanosa”.
   Tai manner
   Napael: Ulla vaikuttaa todella ärsyttävältä ihmiseltä. Vaikka nettipalveluilla ja sovelluksilla pystyisi säästämään satoja euroja vuodessa niin Ulla valittaisi vain, että “ei tuo nuoriso pysty mihinkään ilman kännyköitään”. Mistä vetoa, että Ulla tarvitsee aina apua lapsen lapseltaan kun haluaa Play kaupasta jotain?
   Yleensä nuo "paras fani" statuksen saaneet ovat idiootteja

   Lainaa

  25. Pumpulipupu 24.1.2020 22:41
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Jännä toi HSL:n pisteille jonotus. Se R-kioskin perimä lisämaksu latauksesta oli huimat 0,83 e tai jotain. Jopa minä opiskelijana pystyn sen maksamaan ja maksankin mieluummin, kuin lähden HSL:n pisteelle jonottelemaan.

   Lainaa

  26. Kaikkivaltias 25.1.2020 8:49
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Ennen kuin jokainen kulkuväline on varustettu asiakaspistorasialla ei tuommosta äpsiä kannata ladata. Eikä sieltä saa alennuslippuja vielä. Vähiten lipun lataamisesta veloittaa alepa.

   Lainaa

  27. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Ronde: ”En kyllä ymmärrä nykynuorisoa, koko ajan älypuhelin vaan kourassa” ”Sanopa muuta, kyllä on maailma vinksalleen mennyt” ”Katoitko muuten eilen Onnenpyörän uusinnan telkkarista?” ”Haha, joo katoin, hauska se Jethro kyllä” ”Putouksen uusi kausi lähti myös hyvin liikkeelle” ”Äläpä mitään, nauroin ihan vedet [...]
   Ei siinä mitään, jos joku (esim. Minä) selailee puhelinta, mt siinä vaiheessa, ku lähtee kaverin kanssa syömää/kahville/whatever, ottaa päähän, jos puhelin menee kommunikaation edelle...

   Lainaa

  28. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Voisko joku tietäjä avata tuon alemman. Missä asiassa Iran aivot menee tässä solmuun?

   Lainaa

  29. Tulos: +14 (18 ääntä)
   traumcity: Voisko joku tietäjä avata tuon alemman. Missä asiassa Iran aivot menee tässä solmuun?
   Ira ilmeisesti luulee että "maa" tarkoittaa maantieteellisesti muista maamassoista erillistä aluetta, eli saarta tai mannerta, mutta normaalisti suomen kielessä sillä tarkoitetaan valtiota.

   Lainaa

  30. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Vuohi: Ira ilmeisesti luulee että “maa” tarkoittaa maantieteellisesti muista maamassoista erillistä aluetta, eli saarta tai mannerta, mutta normaalisti suomen kielessä sillä tarkoitetaan valtiota.
   Kiitti. Luulin että ollaan ikuisuusongelma "Siis Egypti on Afrikassa?" äärellä, mutta tää on jopa diipimpää.

   Lainaa

  31. Ylipäällikkö 26.1.2020 15:18
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Pluri: Itsekin vaihtaisin pois mutta vihaan kaikkea paperirumbaa niin paljon etten jaksa siirtää lainojani toiseen pankkiin. Viidessä vuodessa on ajettu Nordea ihan paskaksi.
   Eiköhän sieltä uudesta pankista hoideta tuo asiakkuuden siirto ihan helposti yhdellä valtakirjalla.

   Lainaa

  32. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kaikkivaltias: Ennen kuin jokainen kulkuväline on varustettu asiakaspistorasialla ei tuommosta äpsiä kannata ladata. Eikä sieltä saa alennuslippuja vielä. Vähiten lipun lataamisesta veloittaa alepa.
   Paitsi että opiskelijalipun saa kyllä sovellukseen superhelposti, kun se hakee suoraan tietokannasta statuksen voimassaolon. En ole hsl:n asiointipisteeseen viitsinyt matkakorttia lähteä päivittämäänkään, koska äppi toimii

   Lainaa

  33. rusina-reeperbahn 4.2.2020 14:47
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   -x-x-: On kuitenkin syytä muistaa, että pienenkin pankkikonttorin ylläpitäminen maksaa satoja tuhansia vuodessa, joten ihan yksittäisen vanhuksen takia sitä ei voida pitää pystyssä. Eikö ole huomattavasti demokraattisempaa kehittää palveluita, jotka ovat käytettävissä ihan jokaikisessä niemessä ja notkossa kotoa käsin. [...]
   Demokraattista olisi, jos nämä korvikkeeksi tarjottavat vaihtoehdot olisivat laiteneutraaleita. Itse en halua tukea Applea, Googlea tai Microsoftia millään tavalla, enkä halua tekemisissä heidän kanssaan, mutta niinpä vain tuo HSL:kin etälipunosto on pakotettu iOS- tai Android-laitteeseen. Jälkimäisessä vielä appi vaatii toimiakseen Google-rajapinnat, vaikka käyttis olisikin ns. vanilla Android. Efektiivisesti tässä nakerretaan taas pieni pala kansalaisen vapautta (ks. termi positiivinen vapaus). Pienet vapaudennakertamiset kun vuosien saatossa kumuloituvat, niin saatetaankin elää yhteiskunnassa, jossa vain rikkailla on mahdollisuus yksityisyyteen. Ei ole mitään teknistä estettä, että HSL-lipun voisi ostaa selainkäyttöliittymässä, jolloin palvelu olisi laiteneutraali. Tämä saa vereni kiehumaan. Joku lakia tunteva voisi kommentoida, onko laillista, että kuntayhtymä pakkonaittaa asiakkaansa Googlen tai Applen kanssa tarjotessaan näinkin tärkeää julkista palvelua. Tai vaihtoehtoisesti perää ylimääräistä maksua tuottamistaan palveluista. Esim. liikuntarajoitteisille ei ole realistista mennä lataamaan matkakorttiaan lisämaksutta HSL:n toimistoon.

   Lainaa

  34. Tulos: 0 (0 ääntä)
   .....: Ira varmaan yritti hakea sanaa "maanosa".
   En usko :D
   Jotkut eivät yksinkertaisesti ymmärrä maantietoa, esim. Mitä eroa on Yhdysvalloilla ja Yhdistyneella Kuningaskunnalla tai kumpi on Pohjois- ja kumpi Etelä-Amerikka, ylempi vai alempi?
   Yhdysvaltalaiset ovat kyllä pahimpia maantiedon raiskaajia mitä tiedän.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, Helsingin Sanomat, ryhmä, jäsen, liittyä, HSL, liikenne, joukkoliikenne, liput, sovellus, puhelin, kännykkä, egypti, Afrikka, maa, valtio, maantieto