Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 351

Ei kulta mitään maksa.
Suurenna näkymä
Kirpputorin löytöjä, osa 351

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 31 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +82 (90 ääntä)
   Peugeot 307. Phase 1.

   Lainaa

  2. Tsuidaduida 14.1.2020 1:13
   Tulos: +422 (428 ääntä)
   Antti Tude :Ddddddd

   Lainaa

  3. Tulos: +105 (185 ääntä)
   Eveliinan kysymys on sinänsä ihan relevantti. A(n)ttitude-pipo oli myös hieno :D voisihan siihen lisätä n-kirjaimen vaikka tipp-exillä.

   Lainaa

  4. Tulos: +573 (577 ääntä)
   Ihminen on myös määrittänyt 500 euron setelille melko suhteettoman arvon, kun kyseessä on kuitenkin vain pala paperia. Kullalla on sentään myös käyttöä mm. elektroniikassa.

   Lainaa

  5. Miniremkki 14.1.2020 6:06
   Tulos: +230 (240 ääntä)
   Nauroin eniten omalle lukuvirheelleni: "vaikean oloinen kirppis". Sopisi aika moneen nettikirppikseen..

   Lainaa

  6. Tulos: -113 (149 ääntä)
   Jossain törmäsin A. Tuiskun lempinimeen?joka oli lähellä tota pipon tekstii, Anatude tai jotain sinne päin ni melkeen.

   Lainaa

  7. Tulos: +21 (31 ääntä)
   …..: Eveliinan kysymys on sinänsä ihan relevantti. A(n)ttitude-pipo oli myös hieno voisihan siihen lisätä n-kirjaimen vaikka tipp-exillä.
   On toki, joskin pienen ihmisen vaikea muuttaa systeemiä etei kullalla tai rhalla olisikiaan sille märiteltyä arvoa. Toisaalta erilaisia vaihtokaupan välineitä ihmiskunnalla ollut varsin pitkään ja lienee jatkossakin. Muoto toki voi vaihtua arvometalleista ja rahasta joksikin muuksi. Yllättävä, ettei keräilyharvinaisuus liki aito Anatude-pipo ollut hinnoiteltu 100+ euroon.

   Lainaa

  8. Tulos: -22 (68 ääntä)
   hmm: Ihminen on myös määrittänyt 500 euron setelille melko suhteettoman arvon, kun kyseessä on kuitenkin vain pala paperia. Kullalla on sentään myös käyttöä mm. elektroniikassa.
   Jotkuthan antaa ihmisillekin arvon, mutta sitten on näitä Hitlereitä, joille jokin ihmisryhmä on ihan roskaa. Vähän kuin kulta Eveliinalle.

   Lainaa

  9. Nuha kipilä 14.1.2020 8:57
   Tulos: -121 (137 ääntä)
   hmm: Ihminen on myös määrittänyt 500 euron setelille melko suhteettoman arvon, kun kyseessä on kuitenkin vain pala paperia. Kullalla on sentään myös käyttöä mm. elektroniikassa.
   500e ei käyttöä elektroniikassa?

   Lainaa

  10. Tulos: +101 (111 ääntä)
   Mutta onneksi ihminen on myös vain määritellyt rahalle jonkin suhteettoman arvon, eli tuo höpöhöpökoru maksaa höpöhöpömäärän numeroita, käytännössä ei siis kummallakaan ole mitään arvoa.

   Lainaa

  11. Tulos: +40 (44 ääntä)
   …..: Eveliinan kysymys on sinänsä ihan relevantti. A(n)ttitude-pipo oli myös hieno voisihan siihen lisätä n-kirjaimen vaikka tipp-exillä.
   On joo, mutta koskee toisaalta suurinta osaa kaikesta tavarasta. Eveliinakin varmaan esimerkiksi kuitenkin vaihtaa vaatteet uusiin kun vanhat näyttävät vanhoilta, ja laittaa ne pesuun niihin tullessa tahra, maksaa hiustenleikkuusta sen sijaan että leikkaisi itse keittiösaksilla, harmistuisi jos autonsa naarmuuntuisi, ostaa yhteensopivat astiat sen sijaan että keräilisi kirppareilta melkein ilmaiseksi sitä sun tätä erilaista vanhaa kippoa ja niin edelleen.... kaikissa edellä mainituissa kyse on kosmeettisista hyödyistä ja niiden vaikutuksesta yksilön vaikutelmaan muiden silmissä, minkä takia ne ovat arvokkaita asioita niin sosiaaliselle eläimelle kuin ihminen on. Onhan edellä olevissa sävyeroja, mutta ne kaikki liittyvät ihmisen paikkaan yhteisössä, kuten kultakin, ja erona on lähinnä se, millaiseen joukkoon ja millaisiin sosiaalisiin tilanteisiin yritetään kuulua ja sopia.

   Lainaa

  12. Tulos: +158 (162 ääntä)
   Nuha kipilä: 500e ei käyttöä elektroniikassa?
   Aika seppä saa olla että paperinpalasta saa elektroniikkaa väsättyä.

   Lainaa

  13. Jäätelönsyöjä 14.1.2020 10:40
   Tulos: +44 (50 ääntä)
   Samaten ihminen on asettanu rahalle arvon. Eihän tuo koru maksa edes yhtä kokonaista isoa roskaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +61 (71 ääntä)
   Voi Eveliina, ei sitä kullan arvoa ihan tuulesta ole temmattu sentään. Kulta kun nyt sattuu olemaan sellaista, mikä ei kasva puissa.

   Lainaa

  15. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Korun arvo tänään noin 334€, eli ei tuo hintapyyntö ole kohtuuton. Koruille vain on hankalaa löytää ostajaa.

   Lainaa

  16. Tulos: -32 (68 ääntä)
   Eveliina on kyllä oikeassa siinä että net ovat ihmiset jotka ovat määritelleet kullalle (ja muille arvometalleille ja jalokiville - ja ylipäätään kaikelle) arvon. Jos joskus päätettäisiin että graniitti on maailman arvokkain aine niin sitten se olisi, kunhan vaan asiaa tarpeeksi rummutettaisiin ja saataisiin rikkaat, vaikutusvaltaiset ja valtaapitävät uskomaan siihen. Arvot ovat ihmisten mielessä. Toisille kulta on arvokasta. Toisille se ei merkitse mitään. Sama se on rahan ja rikkauden suhteen.

   Lainaa

  17. Tulos: +8 (40 ääntä)
   hmm: Ihminen on myös määrittänyt 500 euron setelille melko suhteettoman arvon, kun kyseessä on kuitenkin vain pala paperia. Kullalla on sentään myös käyttöä mm. elektroniikassa.
   Ei kulta ole kuitenkaan arvoaan saanut sen käytännöllisten käyttökohteiden takia, vaan puhtaasti ihmisen turhamaisuuden takia. Sama homma esim. timanteilla, joilla olisi teollisuudessa paljonkin käyttöä, mutta mitkä pidetään keinotekoisesti helvetin kalliina laskemalla niitä liikkeelle paljon vähemmän kuin mitä niitä oikeasti on.

   Lainaa

  18. Tulos: -4 (22 ääntä)
   NipaMan: Jotkuthan antaa ihmisillekin arvon, mutta sitten on näitä Hitlereitä, joille jokin ihmisryhmä on ihan roskaa. Vähän kuin kulta Eveliinalle.
   What..?

   Lainaa

  19. Tulos: +35 (45 ääntä)
   Toj Karin: Ei kulta ole kuitenkaan arvoaan saanut sen käytännöllisten käyttökohteiden takia, vaan puhtaasti ihmisen turhamaisuuden takia. Sama homma esim. timanteilla, joilla olisi teollisuudessa paljonkin käyttöä, mutta mitkä pidetään keinotekoisesti helvetin kalliina laskemalla niitä liikkeelle paljon vähemmän kuin mitä niitä oikeasti on.
   Päinvastoin. Teollisuus käyttää synteettisiä timantteja, koska niiden laatu on parempi ja hinta vain murto-osa luonnon kiviin nähden. Korukivet ovat asia erikseen. Ilman koruja niitä ei kannattaisi edes maasta noukkia vaikka niitä lojuisi joka paikassa, koska eivät kelpaisi kuin talojen lämmittämiseen. Vaikka kullan arvostus koruina putoaisi nollaan ei sen hinta juurikaan putoaisi, koska kysyntä teollisuudessa kasvaa koko ajan.

   Lainaa

  20. Tulos: +6 (10 ääntä)
   kala: Eveliina on kyllä oikeassa siinä että net ovat ihmiset jotka ovat määritelleet kullalle (ja muille arvometalleille ja jalokiville – ja ylipäätään kaikelle) arvon. Jos joskus päätettäisiin että graniitti on maailman arvokkain aine niin sitten se olisi, kunhan vaan asiaa tarpeeksi rummutettaisiin ja saataisiin [...]
   Kuvailit juuri kuinka fiat-raha toimii.

   Lainaa

  21. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Mitvit: Jossain törmäsin A. Tuiskun lempinimeen?joka oli lähellä tota pipon tekstii, Anatude tai jotain sinne päin ni melkeen.
   Niin, mutta Anatude ja attitude on kaksi vähän eri asiaa. :D

   Lainaa

  22. Tulos: -7 (19 ääntä)
   Petkele: Päinvastoin. Teollisuus käyttää synteettisiä timantteja, koska niiden laatu on parempi ja hinta vain murto-osa luonnon kiviin nähden. Korukivet ovat asia erikseen. Ilman koruja niitä ei kannattaisi edes maasta noukkia vaikka niitä lojuisi joka paikassa, koska eivät kelpaisi kuin talojen lämmittämiseen. Vaikka kullan [...]
   Siis mikä tarkalleen ottaen on päinvastoin? Vaikka teollisuudessa käytettäisiinkin keinotekoisia timantteja, luonnon timanttien arvoa silti pidetään keinotekoisen korkealla.

   Lainaa

  23. Tulos: -4 (22 ääntä)
   Myös kullan hinta pidetään keinotekoisesti korkeana. Se ei ole harvinainen metalli, sitä on maailmassa paljon yli tarpeen. Nytkin puolet maailmassa louhitusta kullasta makaa sijoituksina ja arvovakuuksina varastoissa harkkoina täysin käyttämättömänä. Silti sitä louhitaan jatkuvasti lisää sen keinotekoisesti korkeana pidetyn hinnan takia

   Lainaa

  24. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Peeke: Mutta onneksi ihminen on myös vain määritellyt rahalle jonkin suhteettoman arvon, eli tuo höpöhöpökoru maksaa höpöhöpömäärän numeroita, käytännössä ei siis kummallakaan ole mitään arvoa.
   Tulee mielleen tarina myyjästä, joka uudessa työpaikassa sai koeajalla tehtäväkseen myydä koiranpennun miljoonalla. Eipä mennyt aikaakaan kun myyjä kehaisi pomolle että koira on myyty. Pomo hämmästyi, että maksoiko joku oikeasti siitä miljoonan. Myyjä totesi että ei toki, mutta hän sai vaihdettua sen kahteen viidensadantonnin kissanpentuun.

   Lainaa

  25. King Arthur 14.1.2020 22:52
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Kullan arvolla oli jokin syy muistaakseni. En tarkoita tällä sitä että kullan nykyinen arvo olisi jokin tieteellisesti mitattu fakta, vaan lähinnä sitä että sille on olemassa ominaisuuksiensa vuoksi käyttötarkoitus muuallakin kuin koruissa. Ja QI:ssa Stephen Fry sanoi että kaikki maailman kulta mahtuu yhteen uima-altaaseen. Altaan kokoa en tietty muista. Timantit, ne se vasta huijaus ovatkin.

   Lainaa

  26. Tulos: +28 (32 ääntä)
   kala: Eveliina on kyllä oikeassa siinä että net ovat ihmiset jotka ovat määritelleet kullalle (ja muille arvometalleille ja jalokiville – ja ylipäätään kaikelle) arvon. Jos joskus päätettäisiin että graniitti on maailman arvokkain aine niin sitten se olisi, kunhan vaan asiaa tarpeeksi rummutettaisiin ja saataisiin rikkaat, vaikutusvaltaiset ja valtaapitävät uskomaan siihen.
   Ei näin... On aika iso ongelma, että kouluissa ei ilmeisesti nykyään opeteta edes aivan perusteita markkinatalouden toiminnasta. On hyvin harvoja asioita joiden arvon joku yksittäinen ihminen tai ryhmä pystyy sanelemaan, vaan markkinat määräävät sen ja markkinat pyrkivät aina tasapainoon. Otetaan nyt vaikka esimerkiksi mainitsemasi graniitti: Oletetaan, että graniitin kysyntä ja tarjonta ovat nyt tasapainossa markkinahinnan ollessa X. Nyt jostain syystä graniitin kysyntä nousee globaalisti ja tuotanto ei pysty lyhyellä aikavälillä vastaamaan kysyntään, joten hinta lähtee luonnollisesti nousemaan. Ne jotka tarvitsevat eniten graniittia ja ovat siten valmiita maksamaan siitä enemmän saavat graniittinsa ja muut jäävät ilman ja markkinat tasapainnottuvat uudella hinnalla. Nyt kuitenkin, koska graniitista saa paremman hinnan, sen louhiminen käy kannattavammaksi. Olemassa olevat yrittäjät investoivat kapasiteettiin ja alalle tulee uusia kilpailijoita. Tällöin tarjonta kasvaa ja jossain vaiheessa ylittää kysynnän uudella korkeammalla hinnalla, joten hinta kääntyy taas laskuun ja markkinat löytävät uuden tasapainopisteen. Graniitin hinta ei koskaan voi nousta pilviin, koska sitä on erittäin laajasti saatavilla ja aina löytyy joku yrittäjä, joka on valmis myymään sitä halvemmalla, että saa varastoaan liikkeelle. Näin siis toimii normaali vapaa markkinatalous. Toki on esimerkkejä siitä, kun esim. valtio yksipuolisesti määrää hinnat, mutta silloin tuppaa käymään neuvostoliitot...

   Lainaa

  27. Tulos: +21 (25 ääntä)
   King Arthur: Ja QI:ssa Stephen Fry sanoi että kaikki maailman kulta mahtuu yhteen uima-altaaseen. Altaan kokoa en tietty muista.
   Tää väite oli itseasiassa yllättävän totta. Yhdisteltynä vähän wikipedia-tietoa, matikkaa ja ylimääräistä aikaa selvisi, että hyvin karkeilla luvuilla laskettuna USA: kahdessa suurimmassa kultavarannon säilytyspaikassa, eli Federal Reserve Bankissa ja Fort Knoxissa on yhteensä n. 630 m3 kultaa. Olympiamittainen uima-allas on puolestaan n. 2 500 m3, eli kyseinen kultavaranto altaa pohjalla ei häiritsisi uintia mitenkään merkittävästi. Kautta historian kultaa on kuitenkin tuotettu arviolta 10 000 m3, eli tarvittaisiin 4 uima-allasta. Toisaalta maailman suurin uima-allas on 250 000 m3, eli vielä saa hetken kaivella maata, ennen kuin se on täynnä.

   Lainaa

  28. Tulos: +12 (16 ääntä)
   No voi per-se. Olisikohan kullan arvo pilvissä siks, että sitä ei ihan joka nurkan takaa voi kaivaa?!

   Lainaa

  29. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Vaakku: What..?
   Onneksi hitleriläiset on huonoja ymmärtämään tekstiä.

   Lainaa

  30. Tulos: -6 (6 ääntä)
   Antti Tuisku? Jaa, no, minä näen tuossa Jeesuksen.

   Lainaa

  31. Tulos: +4 (4 ääntä)
   hmm: Ihminen on myös määrittänyt 500 euron setelille melko suhteettoman arvon, kun kyseessä on kuitenkin vain pala paperia. Kullalla on sentään myös käyttöä mm. elektroniikassa.
   Ja seteliin voi piirtää

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: korut, kulta, hinta, pipo, Antti Tuisku, attitude, Anatude, teksti, raha, säkkihanskat, hanskat