Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kun sydän lyö 60 kertaa sekunnissa

Onko sydämen pulssisi lähempänä 50 vai 60 lyöntiä sekunnissa?
Suurenna näkymä
Taustatietoja: Aiheena on video, jolla mies saa toistuvasti sähköiskuja. Kun sydän lyö 60 kertaa sekunnissa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +507 (519 ääntä)
   Elämme tyhmien aikoja.

   Lainaa

  2. Mika on tehnyt... 14.11.2019 0:44
   Tulos: +313 (357 ääntä)
   ... itsestään pellen. Mika on tööt tööt tööt tööt.

   Lainaa

  3. Mika on tehnyt... 14.11.2019 0:44
   Tulos: +314 (342 ääntä)
   Mika on tehnyt…: … itsestään pellen. Mika on tööt tööt tööt tööt.
   ...tööt

   Lainaa

  4. Vuosiirappi 14.11.2019 2:09
   Tulos: +313 (339 ääntä)
   Ampeerit ne on, jotka tappaa.

   Lainaa

  5. King Arthur 14.11.2019 2:31
   Tulos: +250 (270 ääntä)
   Mika on tehnyt…: …tööt
   Omistautuminen 10/10

   Lainaa

  6. Tulos: +40 (114 ääntä)
   Vuosiirappi: Ampeerit ne on, jotka tappaa.
   Ampeerien ja volttien yhdistelmä tappaa. Paljon virtaa mutta todella pieni jännite ei riitä tappamaan ketään.

   Lainaa

  7. Tulos: +118 (138 ääntä)
   Toj Karin: Ampeerien ja volttien yhdistelmä tappaa. Paljon virtaa mutta todella pieni jännite ei riitä tappamaan ketään.
   Virta sydämmen läpi tappaa. Siihen että virta menee sydämen läpi tarvitaan jännitettä. Myös sähkön kulkureitti ihmisen läpi vaikuttaa paljon.

   Lainaa

  8. Tulos: -57 (99 ääntä)
   Mika on tehnyt…: … itsestään pellen. Mika on tööt tööt tööt tööt.
   Mika on tehnyt…: …tööt
   Tämä täysin sama on ollut joskus jonkin aiemman mokan kommenteissa. Ekalla kerralla oli hauska.

   Lainaa

  9. Tulos: +102 (112 ääntä)
   Kun ei voi vaan myöntää olleensa väärässä

   Lainaa

  10. Tulos: -36 (62 ääntä)
   Luulenpa että Mika lopulta tajusi virheensä ja koitti irtautua tilanteesta coolisti eikä myönnytellen

   Lainaa

  11. Tulos: -48 (58 ääntä)
   No nyt on Mikalla herkullista rölläystä. Ja onnistunutta. :-D

   Lainaa

  12. Tulos: +84 (92 ääntä)
   Mika on sellainen tyyppi joka on Aina Oikeassa.

   Lainaa

  13. Käsittääkseni 14.11.2019 13:49
   Tulos: +41 (53 ääntä)
   Ampeerit sydämen läpi tappaa,mutta liian pienellä jännitteellä suuretkaan Ampeerimäärät eivät riitä kulkemaan ihmiskehon läpi, ihmisen vastuksen vuoksi.

   Lainaa

  14. Tulos: +94 (104 ääntä)
   Elämä tappaa saatana.

   Lainaa

  15. Tulos: +75 (79 ääntä)
   Juunas: No nyt on Mikalla herkullista rölläystä. Ja onnistunutta.
   Ei tuo kyllä voi olla trollausta. Menee jo niin pahasti idiotismin puolelle

   Lainaa

  16. Tulos: -14 (30 ääntä)
   Peilikuva: Virta sydämmen läpi tappaa. Siihen että virta menee sydämen läpi tarvitaan jännitettä. Myös sähkön kulkureitti ihmisen läpi vaikuttaa paljon.
   Sähköiskun tulee myös osua siihen kohtaan kun sydän on levossa. 230V ei ole tappanut yli 20 kerran kokekemuksella.

   Lainaa

  17. ............. 14.11.2019 16:46
   Tulos: -6 (34 ääntä)
   Ilq: Tämä täysin sama on ollut joskus jonkin aiemman mokan kommenteissa. Ekalla kerralla oli hauska.
   Tuo on Zen Cafen biisistä.

   Lainaa

  18. Tulos: -1 (53 ääntä)
   ………….: Tuo on Zen Cafen biisistä.
   Tiedän. Tarkoitin että nuo sanat on joku (tai ehkä sama kommentoija?) kirjoittanut aiemmin juuri noin että viimeinen "tööt" on jäänyt pois ja jatkettu toiseen kommenttiin. Silloin se vaikutti jopa aidolta erehdykseltä ja jälkimmäinen "...tööt" -kommentti oli hauska lisä. Tämänkertainen kommentti on identtinen aiempaan eli vanhalla vitsillä ratsastetaan. Toki ihan hupaisa edelleen, huomautinpahan vain että oli jo kertaalleen täällä nähty ja oletin että useimmat muutkin olisi muistanut.

   Lainaa

  19. sähköturvajäbä 14.11.2019 20:46
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   IsoT: Sähköiskun tulee myös osua siihen kohtaan kun sydän on levossa. 230V ei ole tappanut yli 20 kerran kokekemuksella.
   Teet jotain väärin.

   Lainaa

  20. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Ehkä Mika ajatteli et se sähköisku kestää minuutin..

   Lainaa

  21. Tulos: -9 (19 ääntä)
   IsoT: Sähköiskun tulee myös osua siihen kohtaan kun sydän on levossa. 230V ei ole tappanut yli 20 kerran kokekemuksella.
   Taloussähkö ei tervettä ihmistä tapa kovinkaan helpolla. Taloussähköstä sähköiskun saanutta ihmistä ei tarvitse edes seurata päivystyksessä, jos sydänfilmi on normaali.

   Lainaa

  22. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Ziimind: Ehkä Mika ajatteli et se sähköisku kestää minuutin..
   Ehkä Mika ei ajatellut ollenkaan.

   Lainaa

  23. Kaikkitietävä 15.11.2019 1:15
   Tulos: -27 (59 ääntä)
   Noniin pojjaat ja tytöt. Mäkin selitän tän nyt vaan kerran tänne enkä jää vänkäämään koska vänkäämistä tästä tulee. Kuten Jani, ei myöskään suurin osa täällä kommentoijista tajua (muusikot pois laskettuna) että: 60hz:n (60 iskua sekunnissa) rytmi on lähempänä 1hz:n (yksi isku sekunnissa) rytmiä kuin 50hz (50 iskua sekunnissa), koska sekä 60hz että 1hz menee tasan minuuttiin (joka on nyt tässä se clue, koska syke lasketaan minuutin mukaan). 50hz ei mene. Nyt kun kaikki olette tämän sisäistäneen ja toistaneet itsellenne monta kertaa, menette wikipediaan ja selvitätte mikä on kammiovärinä. Sen jälkeen maailmanne mullistuu kun Mika näyttäytyykin toisessa valossa :)

   Lainaa

  24. Tulos: +45 (61 ääntä)
   Kaikkitietävä: Noniin pojjaat ja tytöt. Mäkin selitän tän nyt vaan kerran tänne enkä jää vänkäämään koska vänkäämistä tästä tulee. Kuten Jani, ei myöskään suurin osa täällä kommentoijista tajua (muusikot pois laskettuna) että: 60hz:n (60 iskua sekunnissa) rytmi on lähempänä 1hz:n (yksi isku sekunnissa) rytmiä kuin 50hz (50 iskua [...]
   Kiva tietää, Mika.

   Lainaa

  25. Tulos: +50 (56 ääntä)
   Kaikkitietävä: Noniin pojjaat ja tytöt. Mäkin selitän tän nyt vaan kerran tänne enkä jää vänkäämään koska vänkäämistä tästä tulee. Kuten Jani, ei myöskään suurin osa täällä kommentoijista tajua (muusikot pois laskettuna) että: 60hz:n (60 iskua sekunnissa) rytmi on lähempänä 1hz:n (yksi isku sekunnissa) rytmiä kuin 50hz (50 iskua [...]
   Ei päässyt Mika tästäkään huolimatta toiseen valoon – vaikka kuinka hää itte kokee ratakiskoa vääntävänsä, niin en kyllä noista Mikan kommenteista mitenkään saa luettua tätä asiaa (tai nyt kun tulit selventämään niin ehkä se on tuolta rivien välistä hyvin vaivoin, mutta todella vaivoin, löydettävissä.) Oikeastaan useampi Mikan kommentti piti lukea ihan pariin kertaan, että pystyin edes viitteellisesti ymmärtämään mitä se ihminen yrittää sanoa. Enkä selvästi ymmärtänyt siltikään. Ihan sitä vaan, että välittämättä kummemmin koko asiasisällöstä mun mielestä tässä se isoin moka oli aikalailla se, kuinka Mika irvailee että "luetun ymmärtäminen vaikeaa", "ratakiskoa pitää vääntää" ym, mutta jos ulosanti on tuota tasoa niin vastuu ymmärtämisestä napsahtaa melkeinpä tässä keississä kyllä kirjoittajalle, ei lukijalle. Vai oonko se vaan minä, kun "60 on lähempänä kuuttakymmentä" ei ainakaan avannut yhtään paremmin sitä mitä Mika yrittää sanoa?

   Lainaa

  26. Toi jätkä 15.11.2019 10:30
   Tulos: +45 (51 ääntä)
   Kaikkitietävä: Noniin pojjaat ja tytöt. Mäkin selitän tän nyt vaan kerran tänne enkä jää vänkäämään koska vänkäämistä tästä tulee. Kuten Jani, ei myöskään suurin osa täällä kommentoijista tajua (muusikot pois laskettuna) että: 60hz:n (60 iskua sekunnissa) rytmi on lähempänä 1hz:n (yksi isku sekunnissa) rytmiä kuin 50hz (50 iskua [...]
   50 Hz menee ihan yhtä tasan minuuttiin kuin 60 Hz, ellei jopa paremmin, koska 50 Hz on 3000 iskua minuutissa ja 60 Hz 3600. Vieläkään en siis ymmärrä, miten tämä parantaa minkään ymmärrystä, koska viittaamasi vikipedian mukaan kammiovärinässäkin värähtelytaajuus on 300-500 kertaa minuutissa.

   Lainaa

  27. Rando Calrissian 15.11.2019 11:32
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Kaikkitietävä: Noniin pojjaat ja tytöt. Mäkin selitän tän nyt vaan kerran tänne enkä jää vänkäämään koska vänkäämistä tästä tulee. Kuten Jani, ei myöskään suurin osa täällä kommentoijista tajua (muusikot pois laskettuna) että: 60hz:n (60 iskua sekunnissa) rytmi on lähempänä 1hz:n (yksi isku sekunnissa) rytmiä kuin 50hz (50 iskua [...]
   Nyt se korkki kiinni.

   Lainaa

  28. Tulos: +21 (23 ääntä)
   En tiedä, kuka on oikeassa sähköasioissa, mutta Mika on ainakin väärässä ajasta puhuessaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Kaikkitietävä: Noniin pojjaat ja tytöt. Mäkin selitän tän nyt vaan kerran tänne enkä jää vänkäämään koska vänkäämistä tästä tulee. Kuten Jani, ei myöskään suurin osa täällä kommentoijista tajua (muusikot pois laskettuna) että: 60hz:n (60 iskua sekunnissa) rytmi on lähempänä 1hz:n (yksi isku sekunnissa) rytmiä kuin 50hz (50 iskua [...]
   Kyllä se niin on, että 50 on lähempänä 1:tä kuin 60.

   Lainaa

  30. Tulos: +16 (20 ääntä)
   foo: Kyllä se niin on, että 50 on lähempänä 1:tä kuin 60.
   Hauskinta koko mokassa on miten kaikki on väärässä kaikesta. 50 on lukuna lähempänä 1 kuin 60, se on kyllä totta. Tempona 1hz menee tasan sekä 50hz ja 60hz kanssa. 1hz menee tasa minkä määrän kanssa tahansa aina.

   Lainaa

  31. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Toj Karin: Ampeerien ja volttien yhdistelmä tappaa. Paljon virtaa mutta todella pieni jännite ei riitä tappamaan ketään.
   Mika?

   Lainaa

  32. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Kaikkitietävä: Noniin pojjaat ja tytöt. Mäkin selitän tän nyt vaan kerran tänne enkä jää vänkäämään koska vänkäämistä tästä tulee. Kuten Jani, ei myöskään suurin osa täällä kommentoijista tajua (muusikot pois laskettuna) että: 60hz:n (60 iskua sekunnissa) rytmi on lähempänä 1hz:n (yksi isku sekunnissa) rytmiä kuin 50hz (50 iskua [...]
   Pihalla kuin lumiukko

   Lainaa

  33. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Toi jätkä: 50 Hz menee ihan yhtä tasan minuuttiin kuin 60 Hz, ellei jopa paremmin, koska 50 Hz on 3000 iskua minuutissa ja 60 Hz 3600. Vieläkään en siis ymmärrä, miten tämä parantaa minkään ymmärrystä, koska viittaamasi vikipedian mukaan kammiovärinässäkin värähtelytaajuus on 300-500 kertaa minuutissa.
   Kammiovärinän taajuus on sykkeinä tuo, mutta itse sydäntä signaloivan hermoston sähköinen värähtelytaajuus on noin 60 Hz. Eli siksi 60 Hz sähkö todennäköisimmin lamaa sydämen toiminnan. Ei sähkö koskaan sydäntä mekaanisesti sytkytä, vaan, lamaa sydäntä kontrolloivan hermoston.

   Lainaa

  34. Tulos: +1 (5 ääntä)
   IsoT: Sähköiskun tulee myös osua siihen kohtaan kun sydän on levossa. 230V ei ole tappanut yli 20 kerran kokekemuksella.
   Amiksen sähköpuolelta muistaisin, että pienin kuolemaan johtanut jännite on ollut 50 volttia. Tarina ei kertonut virtaa, mutta paljon sitä on tarvinut olla. On noita tällejä verkkovirrasta saatu näpeille useastikin, mutta kyllä sähköpaimenen 5-10 kilovoltin laaki on tuntuu muistuttavan paremmin.

   Lainaa

  35. Tulos: +5 (7 ääntä)
   no jopas: Mika?
   Et kuole, vaikka otat 50 ampeerituntisen, 12 volttisen akun navoista kiinni. Mutta jos virta on 50 ampeeria ja jännite 230 volttia, riski moninkertaistuu.

   Lainaa

  36. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Jottei jää nyt kuolettavat elektronit epäselviksi, niin sähkö-DI latelee kiistattomat tosiasiat: - sydämen läpi kulkeva noin 0,1-0,2 ampeerin virta on tappava. (<-piste) - jännite ei tapa, mutta sitä tarvitaan, jotta sähkövirta alkaa virtaamaan. - Jännite ja piuhojen välissä oleva ihminen määrittelee virran suuruuden. Ei voida oikein päättää otetaanko siitä 1 vai 50 ampeeria, vaan sen määräytyy jännitteen ja kuorman mukaan. - Jos virta on vaikkapa 0,2 ampeeria, ei vaarallisuuden kannalta ole mitään väliä mikä jännite on. Itse asiassa, jännite on juuri sen verran, joka saa kyseisen virran aikaiseksi. - taajuudet järjestyksessä: 1 Hz - 50 Hz - 60Hz - sydämen syke on n 1 Hz, eli 60 kertaa minuutissa, tai 1 kerta sekunissa. - taajuus vaikuttaa hieman virran vaarallisuuteen. Voidaan loogisesti ajatella, että sydämen tahtiin vaihtuva virta (1 Hz) voisi hyvinkin olla vähemmän vaarallista, koska se pitää sydämen tahdissa. Sähköverkon taajuus on kuitenkin 50 tai 60 Hz (ihan eri), jolloin tällaiseen argumenttiin ei voida järkevästi vedota. - Sydän ei oikeasti tiedä mitään minuuteista tai sekuneista, tai missä yksikössä pulssia yleensä mitataan. Siksi 60 Hz ei mene mitenkään tasan sydämen kanssa sen enempää kuin 1 Hz. Selvennetään vielä, että 60 Hz taajuus värähtelee minuutissa 3600 kertaa (60*60). - Mika puhuu selkeästi sydämen lyöntitaajuudesta ja on vain täysin väärässä. Todennäköisesti ei käsitä, että sähkön taajuus 60 Hz, on eri asia kuin sydämen syke 60 kertaa/minuutissa (n. 0,0166..Hz). - hengenvaarallisen väärää tietoa jakavat siten myös monet muut kommentoijat. Tsot tsot! - sydäntä signaloivan hermoston sähköinen värähtelytaajuus on höpötystä ilman viittauksia, eikä Mika puhu tästä. - sydän taipuu muotoon 'sydämen' ja sähkövirran yksikkö on 'ampeeeri'. Väärinkirjoitettu muoto voi aiheuttaa sydämmen tykytyksiä. - akun kapasiteetti voidaan ilmaista ampeeritunteina (Ah). Tällä ei ole mitään tekemistä sähkön vaarallisuuden kanssa tai paljonko siitä saadaan virtaa. Se kertoo kauanko akku toimii lataamatta.

   Lainaa

  37. Prööt sanoi aivopieru 19.11.2019 15:11
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Käsittääkseni: Ampeerit sydämen läpi tappaa,mutta liian pienellä jännitteellä suuretkaan Ampeerimäärät eivät riitä kulkemaan ihmiskehon läpi, ihmisen vastuksen vuoksi.
   Jos virta ei kulje sen ihmiskehon läpi, ei ole ampeerejakaan.

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (7 ääntä)
   *lusikka soppaan* Sydämen syke ei myöskään ole jatkuvasti 60, ihan sama oletko perusterve vai sydänsairas. Pulssi 100/min ilmeisesti Mikan mukaan sitten kestää enemmän hertsejä vai mitä tää logiikka on

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hertsit, sydän, pulssi, sähkö, sähköiskut, video, jännite, virta