Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ilmastoremontti

Yksi kysymys kaikille viherpiiperöille.
Ilmastoremontti

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 103 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1146 (1178 ääntä)
   Sehän se on maalittamista tosiaan, kun joku käyttäytyy kuin uuvatti ja siitä huomautetaan. Mutta tuomituille rikollisille maailma näyttäytyy vähän eri tavalla, ilmeisesti.

   Lainaa

  2. Tulos: +555 (641 ääntä)
   Kuinkahan korkea perussuomalaisten kannatus olis ilman näitä ääliöitä?

   Lainaa

  3. Lunalovegood 28.11.2019 0:48
   Tulos: +424 (462 ääntä)
   Ei herra mun vereni. T: viher piper piiperö

   Lainaa

  4. Tulos: -296 (470 ääntä)
   Jukka on yhtä vajaakäyntinen kuin punavihreätkin.

   Lainaa

  5. Muumi (kopio) 28.11.2019 1:04
   Tulos: -452 (618 ääntä)
   Kyllä vihreitä nyt vituttaa kun persut on Suomen suurin puolue.

   Lainaa

  6. Tulos: -165 (201 ääntä)
   Kyllä kansanedustajia on viime päivinä maalitettu oikein urakalla. Pilavideoitakin tehdään. On löydettävä motiivi, tekijät ja rahoittaja tällaiselle touhulle.

   Lainaa

  7. Tulos: +624 (670 ääntä)
   Hajoilen mielikuvaa kun Jukka pitää autoa käynnissä kotipihallaan että jotain mielikuvitusvihollista vituttaa jossain muualla :D Pitäiskö hankkia elämä, ei kai. Jukka sori mutta ketään ei kiinnosta :D

   Lainaa

  8. Tulos: -25 (205 ääntä)
   Muumi (kopio): Kyllä vihreitä nyt vituttaa kun persut on Suomen suurin puolue.
   SDP on, persut tai vihreät ei ole kumpikaan.

   Lainaa

  9. Tulos: +312 (360 ääntä)
   Jouni on kyllä täysin kujalla hiilivoimaloiden lukujensa kanssa. Mutta väliäkö hällä, kun aina niitä löytyy, jotka kaiken lukemansa uskovat.

   Lainaa

  10. Kaikkivaltias 28.11.2019 2:16
   Tulos: +217 (241 ääntä)
   Ihmisten onkin jo aika mennä. Onhan teitä jo tovi petrimaljassa toljotettu. Tulokset puhuvat puolestaan. Paska kokeilu, johon lähdin turhan optimistisin odotuksin. Oh well. Yksisoluista putkeen.

   Lainaa

  11. Leipäressu 28.11.2019 2:26
   Tulos: +321 (351 ääntä)
   Oodi Mäkyselle Mäkysen Jukka, ukkorukka, pihalla on ja vikisee, kraislerin riisseli kitisee. Tyhjäkäynnillä raukka käy, eikä missään apua näy. Kiina, kiina, hokee Jukka, kiinaa pohtii rasvatukka neljä tuntia yhteen menoon, kunnes äijä kaatuu kenoon.

   Lainaa

  12. Tulos: +336 (366 ääntä)
   Siis toihan oli vitsi että tuollainen tyyppi on kansanedustaja, olihan?

   Lainaa

  13. Tulos: -33 (123 ääntä)
   Mutta silti, vaikken heitä PS äänestäisi vaikka olisi viimeinen puolue niin en usko että he kaikkii ovat idiootteja. Vai ovatko....

   Lainaa

  14. Tulos: +365 (407 ääntä)
   Mä niin tykkään näistä "miksei me saada Suomessa saastuttaa kun kuitenkin Kiina saastuttaa enemmän" -porukoista... Ne vähentää mun huonoo omatuntoa kun heidän myötään oon saanu varmennuksen sille et saanhan mä uimahallissa altaaseen vähän kusta kun ne kaikki lapset siellä kuitenkin kusee enemmän!

   Lainaa

  15. Tulos: +116 (228 ääntä)
   Juomari: Siis toihan oli vitsi että tuollainen tyyppi on kansanedustaja, olihan?
   Onhan Halla-Ahokin.

   Lainaa

  16. King Arthur 28.11.2019 5:32
   Tulos: +417 (437 ääntä)
   "Yhyy koska luonto" on oikeastaan ihan validi pointti. Katsotaan pärjääkö vesa ilman luontoa yhtä hyvin kuin luonto ilman Vesaa.

   Lainaa

  17. Olohuoneen laama 28.11.2019 5:58
   Tulos: +165 (221 ääntä)
   Pluri: Kuinkahan korkea perussuomalaisten kannatus olis ilman näitä ääliöitä?
   Varmaan paljon matalampi, koska silloin muilla ääliöillä ei olisi noita ääliöitä, joita kannattaa.

   Lainaa

  18. Se aito oikea 28.11.2019 6:04
   Tulos: -133 (225 ääntä)
   Uskoisin silti, ettei kukaan Vihreidenkään kannattaja haluaisi keskiverto kiinalaisen tai intialaisen elintasoa itselleen, vaikka niin innokkaasti meitä suomalaisia heihin vertaavat. Sitäpaitsi, kiinaisten todelliset co2 päästöt henkeä kohti ovat jo suuremmat kuin suomalaisilla. Ja he saavat lisätä päästöjään 2030 asti ihan vapaasti. Ja Kiina on nyt alkanut innokkaasti ulkoistamaan päästöjään kehitysmaihin, eli ei tarvitse kamalasti henkeä meidän Suomessa pidätellä...

   Lainaa

  19. Tulos: +186 (196 ääntä)
   Voi elämä. Kansanedustaja eikä edes tiedä mitä maalittaminen tarkoittaa

   Lainaa

  20. Tulos: +65 (79 ääntä)
   Kiinan päästöt per henkilö toki matalammat, kun taitaa kiitettävä osa väestöstä elää ns. maakuoppa-asteella köyhyydessä. Toki osa väestöstä sitten elää hulppeaa kulutusjuhlaa, koska nyt voi.

   Lainaa

  21. Isä neljän, joka olet töissä 28.11.2019 7:15
   Tulos: +81 (93 ääntä)
   Ylimpään. Ei niissä "ilmastotalkoissa" olekaan varsinaisesti järkeä, mutta tosiasia on sekin, että periaatteessa kaikilla ihmisillä on yhtäläinen oikeus elintasoon kuin meilläkin. Tuossa puheessa on tarkoitus herätellä ihmisiä siihen, että nykyinen malli on kestämätön. Argumentointi on tosin usein yliampuvaa. Ratkaisu tosin on tieteellinen kehitys, eikä paniikki. Materiaali ja energiatekniikka(moni muukin) vaativat vielä paljon, jotta edes nykyistä elintasoa voitaisiin ylläpitää "loputtomiin". Näkyvää "kiusankappaletta" lainatakseni, kuunnelkaa tiedemiehiä.

   Lainaa

  22. Tulos: +163 (173 ääntä)
   Mitvit: Mutta silti, vaikken heitä PS äänestäisi vaikka olisi viimeinen puolue niin en usko että he kaikkii ovat idiootteja. Vai ovatko….
   Politiikkaan sinänsä kantaa ottamatta, kyllä se, mitä jäseniltä siedetään kertoo aika paljon porukasta kuin porukasta.

   Lainaa

  23. Tulos: -73 (107 ääntä)
   traumcity: SDP on, persut tai vihreät ei ole kumpikaan.
   Onkos jossain potilaat saaneet puhelimensa takaisin lukkojen takaa kun kommenttiosiot on täynnä tätä samaa SDP-avautumista....?

   Lainaa

  24. Tulos: +1 (163 ääntä)
   Kyllähän tuo nyt on tyhmää, että ylikansoitetun maan alhaisia päästöt/asukas -lukuja käytetään tässä argumenttina Suomea vastaan. Täysin keinotekoinen argumentti. Korkeat päästöt per capita on suurta syntiä, korkea väestöntiheys ei juuri vakassa tunnu painavan. Ärsyttää varsinkin nämä argumentit, kuinka "jos kaikki kuluttaisivat kuin suomalaiset, tarvittaisiin neljä maapalloa". Jos kaikki lisääntyisivät, kuin suomalaiset, tarvittaisiin vain yksi maapallo, vaikka kulutettaisiinkin entiseen malliin. Vai voitaisiinko me sanoa Suomalaisten puolittaneen hiilijalanjälkensä, jos asukasluku kaksinkertaistuisi ja päästöt pysyisi ennallaan? Luonto ei kiittäisi vaikka paperilla paremmalta jonkun mielestä näyttäisikin.

   Lainaa

  25. Tulos: +180 (190 ääntä)
   Persukansanedustajista muistui mieleen tämä yksi sankari, joka vastusti ylinopeussakkoja sillä perusteella, että oli kyydinnyt amerikkalaisia ja olivat katselleet revontulia, niin ei ollut huomannut nopeusvalvontakameraa. Ja oli vielä vieras auto alla. Ai että kattelit taivaalle ajaessasi? No mutta kyllähän sulle sitten pitää antaa se sakko anteeksi.

   Lainaa

  26. Tulos: +5 (51 ääntä)
   Mielestäni on kuitenkin validi pointti että jos Kiina panostaisi ympäristöystävällisempään teollisuuteen, myös suomalaisen hiilijalanjälki pienentyisi. Tämä siis näin koska ilmeisesti tuotteen valmistuksesta syntyvä hiilijalanjälki lasketaan kokonaan sen loppukäyttäjälle sen sijaan, että myös valmistaja saisi siitä osansa.

   Lainaa

  27. Tulos: +43 (63 ääntä)
   Pluri: Kuinkahan korkea perussuomalaisten kannatus olis ilman näitä ääliöitä?
   No siis välillä mietin et sehä räjähtäis katosta läpi jos siellä olisi pelkkiä Halla-Ahoja puuhastelemassa eikä Hakkaraiset karkottais äänestäjiä. Toisaalta Hakkaraiset myös kerää nämä idiootit äänestämään, ja jos ne potkitaan pois, voi olla et äänet siirtyy jolleki pienpuolueelle.

   Lainaa

  28. Tulos: +57 (111 ääntä)
   Justjoo: Kyllähän tuo nyt on tyhmää, että ylikansoitetun maan alhaisia päästöt/asukas -lukuja käytetään tässä argumenttina Suomea vastaan. Täysin keinotekoinen argumentti. Korkeat päästöt per capita on suurta syntiä, korkea väestöntiheys ei juuri vakassa tunnu painavan. Ärsyttää varsinkin nämä argumentit, kuinka “jos kaikki [...]
   "Kuluttaa kuin suomalaiset" = kulutus on korkealla elämänlaatu on hyvä, asumisessa on neliöitä, kaapissa on ruokaa ja halpoja vaatteita, on julkisin varoin tuettuja tapahtumia, joukkoliikennettä ja terveydenhuoltoa. Kaikkea löytyy, mistään ei haluta luopua, koska kehitysmaan miljardit ihmiset lämmittää hiilellä. Ei se vihervassari ole tässä yhtälössä se itsekäs kitisijä.

   Lainaa

  29. Tulos: +90 (110 ääntä)
   Muumi (kopio): Kyllä vihreitä nyt vituttaa kun persut on Suomen suurin puolue.
   Kyllä persuja nyt vituttaa kun vihreät on hallituksessa ja persut oppositiossa.

   Lainaa

  30. Tulos: +76 (98 ääntä)
   Mitäköhän nuo persuedustajat ovat kotikonnuillaan tehneet, koska on äänestetty muiden vaivoiksi etelään? Demokratia on siitä kiva, että myös vajaaälyisten ääni kuuluu ja heidän esikuvansa tuovat kansan syvän rivien hulluudenkin esiin. Peruskoulu on ollut kriisissä jo pitkään näemmä.

   Lainaa

  31. Tulos: -22 (76 ääntä)
   Wiggin: “Kuluttaa kuin suomalaiset” = kulutus on korkealla elämänlaatu on hyvä, asumisessa on neliöitä, kaapissa on ruokaa ja halpoja vaatteita, on julkisin varoin tuettuja tapahtumia, joukkoliikennettä ja terveydenhuoltoa. Kaikkea löytyy, mistään ei haluta luopua, koska kehitysmaan miljardit ihmiset lämmittää hiilellä. Ei se vihervassari ole tässä yhtälössä se itsekäs kitisijä.
   En ole puhunut mistään vihervassareista tai itsekkäistä kitisijöistä. Minua ahdistaa itseänikin ylenpalttinen kulutus ja mieluummin korjaan vanhoja tavaroitani/vaatteitani, kuin ryntään ostamaan uutta. En edes muista, milloin viimeksi kotiin ostin punaista lihaa. Silti en voi ymmärtää, että argumentti "suomalaisen hiilijalanjälki on kaksinkertainen kiinalaiseen verrattuna" on pätevä, kun Kiinan väestöntiheys on Suomeen verrattuna kahdeksankertainen. Näiden lukujen valossa väestöntiheyteen suhteutettuna Kiinan hiilijalanjälki Suomeen verrattuna on nelinkertainen. Toki Kiinan päästöistä iso osa on länsimaisille valmistettavasta krääsästä syntyvää, mutta toisaalta Suomessa myös hiilidioksidia sitoutetaan metsiimme. Toisaalta myös Kiinassa päästöjä vetää alas juuri tuo ylikansoittuminen, kun suurkaupungeissa asutaan koko perhe muutaman neliön luukussa.

   Lainaa

  32. Tulos: +21 (45 ääntä)
   Pluri: Kuinkahan korkea perussuomalaisten kannatus olis ilman näitä ääliöitä?
   Olisi alhaisimmillaan koskaan, tää on juuri se oikea tapa nostaa persujen kannatusta, nimenomaan pelleilemällä.

   Lainaa

  33. Tulos: +55 (61 ääntä)
   wut?: Onkos jossain potilaat saaneet puhelimensa takaisin lukkojen takaa kun kommenttiosiot on täynnä tätä samaa SDP-avautumista….?
   Sulla on vähän erilainen kommenttiosio mitä mulla :D Mutta noin niinkuin yleisesti, Suomessa on sellainen juttu kuin vaalit, tykkäsi niiden tuloksesta tainri. Demokratia on sellaista, hullujen hommaa.

   Lainaa

  34. Tulos: +167 (187 ääntä)
   Jos yhdenkään suomalaisen ei tarvitse tehdä mitään, koska Suomen osuus maailman päästöistä on niin pieni, niin miksi yhdenkään kiinalaisen tulisi tehdä mitään, koska hänen osuutensa Kiinan väestöstä on niin pieni? Miksi kenenkään tulisi tehdä mitään, koska hän ei yksin voi korjata kaikkea? Äänestämättä jättämistä perustellaan samoin argumentein, mutta kyllä se Jukka Mäkynenkin sinne eduskuntaan on näköjään onnistuttu äänestämään. Ihmeellistä.

   Lainaa

  35. Tulos: +46 (72 ääntä)
   Pimpom: Jos yhdenkään suomalaisen ei tarvitse tehdä mitään, koska Suomen osuus maailman päästöistä on niin pieni, niin miksi yhdenkään kiinalaisen tulisi tehdä mitään, koska hänen osuutensa Kiinan väestöstä on niin pieni? Miksi kenenkään tulisi tehdä mitään, koska hän ei yksin voi korjata kaikkea? Äänestämättä jättämistä [...]
   Suomalaiset tekee parhaillaan enemmän, kuin mikään kulutuksen vähentäminen voi tehdä: syntyvyys on laskussa. Tottakai kaikkien pitää ajatella omia tekojaan ja välttää turhaa kulutusta, mutta minkä takia on jotenkin suotavampi tilanne se, että on enemmän ihmisiä jotka kuluttavat vähemmän? Ilmastoon vaikuttaa kokonaispäästöt, ja näitä laskee kaikkein tehokkaimmin kuluttajien väheneminen, ei kulutuksen. Voidaan vähentää päästöjä vaikka maailman tappiin asti, mutta se ei auta jos väkiluku jatkaa kasvuaan. Ja oikeastai mitään näistä asioista ei ratkaista sillä, mitä suomalaiset tai kiinalaiset tekevät. Ainoa asia millä on vaikutusta on se, mitä näiden maiden päättäjät tekevät.

   Lainaa

  36. Jani Spetke 28.11.2019 9:33
   Tulos: -41 (67 ääntä)
   Wiggin: “Kuluttaa kuin suomalaiset” = kulutus on korkealla elämänlaatu on hyvä, asumisessa on neliöitä, kaapissa on ruokaa ja halpoja vaatteita, on julkisin varoin tuettuja tapahtumia, joukkoliikennettä ja terveydenhuoltoa. Kaikkea löytyy, mistään ei haluta luopua, koska kehitysmaan miljardit ihmiset lämmittää hiilellä. Ei se vihervassari ole tässä yhtälössä se itsekäs kitisijä.
   No luovutko sä vapaaehtoisesti mistä edellämainituista? Tuettu asuminen ja terveydenhoito vaikkapa ensin pois.

   Lainaa

  37. Jani Spetke 28.11.2019 9:39
   Tulos: -16 (102 ääntä)
   Öhhöhö: Mitäköhän nuo persuedustajat ovat kotikonnuillaan tehneet, koska on äänestetty muiden vaivoiksi etelään? Demokratia on siitä kiva, että myös vajaaälyisten ääni kuuluu ja heidän esikuvansa tuovat kansan syvän rivien hulluudenkin esiin. Peruskoulu on ollut kriisissä jo pitkään näemmä.
   Esim. SDP:n edustajat loistaa nyt näissä ihmiskauppa jutuissa ja niiden hyväksymisessä. Eipä tässä persujen tarvi muuta tehdä kuin katsoa sivusta muiden sähläämistä.

   Lainaa

  38. Tulos: +77 (101 ääntä)
   Jani Spetke: No luovutko sä vapaaehtoisesti mistä edellämainituista? Tuettu asuminen ja terveydenhoito vaikkapa ensin pois.
   Luovuin autoilusta, muutin pienempään asuntoon ja keskityn ostamaan suomalaisia, lähellä tuotettuja tuotteita ja palveluja. Onko jotain muita asioita joista tahtoisit keskustella näin henkilökohtaisella tasolla vai osaatko pysyä asiassa?

   Lainaa

  39. Tulos: +58 (72 ääntä)
   Mainittakoon vielä että listan tarkoitus oli osoittaa, että SUOMESSA ON ASIAT HYVIN. Kenenkään elämänlaatu ei hetkahda yhtään mihinkään suuntaan siitä että yhteiskunnan tai yksilön tasolla toteutamme ilmastotoimia. Lista ei ollut asioista, joista välttämättä ensimmäisenä aletaan karsia, joskin listan alkupäässä on asioita, joita toki voi kukin kriittisesti katsoa, jos siltä tuntuu. Tämä näille vaarinymmartajille tiedoksi.

   Lainaa

  40. Tulos: +25 (103 ääntä)
   Kansanedustaja ja ylpeilee sillä että rikkoo Suomen lakia. Onnistuu vain persuilta.

   Lainaa

  41. Tulos: +83 (91 ääntä)
   Se aito oikea: Uskoisin silti, ettei kukaan Vihreidenkään kannattaja haluaisi keskiverto kiinalaisen tai intialaisen elintasoa itselleen, vaikka niin innokkaasti meitä suomalaisia heihin vertaavat. Sitäpaitsi, kiinaisten todelliset co2 päästöt henkeä kohti ovat jo suuremmat kuin suomalaisilla. Ja he saavat lisätä päästöjään 2030 [...]
   Ne elintasot eivät vertaudu ihan noin suoraan. Asia mitä eniten en haluaisi Kiinasta tai Intiasta on joutua hengittämään sikäläisten suurkaupunkien ilmaa. En toki haluaisi kiinalaista hallintoakaan, tai intialaisia naisten "oikeuksia", tai kummankaan maan köyhyyttä, mutta hurjinta olisi silti se ettei voi ikkunaa avata tarvitsematta happinaamaria. Veteen ja ruokaankin voisi suhtautua epäilevästi -opaskirjat neuvovat juomaan sielläpäin maailmaa vain ja ainoastaan pullovettä, mutta liekö paikallisilla sellaiseen varaa, ainakaan köyhemmillä? Näiden niis niis en halua vähentää päästöjä koska Kiina -riemuidioottien kannattaisi muistaa että ei se dieselkone siellä pihalla kiinalaisten ilmaa pilaa, ja jos pilaisi sitä ei siinä katastrofissa juuri huomaisi. Se pilaa ilman jota itse hengität. Kaiken maailman Talvivaarat kaatavat saastansa Suomen järviin, ei mihinkään Intian suuriin jokiin. Mitenköhän lie isämmaallista pyrkiä takaamaan että jos muilla on asiat huonosti niin eipä luovuteta kunnes meillä on vielä huonommin?

   Lainaa

  42. Tulos: +74 (124 ääntä)
   Pakko vielä jatkaa koska tässä keskustelussa ilmenee minusta hienosti suomalaisten (en tiedä mistä ryhmästä pitäisi puhua, ilmastokriitikot? Ilmastosta välinpitämättömät? Ilmasto ei ole minun ongelmani vaan kaikkien muiden-ajattelijat?) asenne. Sen voi hienosti tiivistää yhdellä sanalla. Laiskuus. Kun ihmiseltä ei oikeastaan paljon mitään vaadita sellaista mitä ei jo muutenkin tekisi. Käy kaupassa, osta kotimaista. Suosi joukkoliikennettä paitsi nyt tietysti jos asut maaseudulla. Jos jotain uutta, kuten kierrätys, vaaditaan niin sitä vastustetaan sitten viimeiseen asti, koska kiukuttaa kun on pakko (?) tai on niin patalaiska että ei jaksa ja ei välii. Näen nämä kaikki "mutkun kiina"- kommentit samanlaisena venkoiluna kuin teini-ikäisen lapseni kootut selitykset siitä miksi vaatteet on eteisen lattialla tai läksyt tekemättä. Aina on muka joku hyvä syy. (Mutkuuuuu!)

   Lainaa

  43. Tulos: -15 (109 ääntä)
   foo: Kansanedustaja ja ylpeilee sillä että rikkoo Suomen lakia. Onnistuu vain persuilta.
   Moi, demari taksikuski. Mitä kaikkea olet viime aikoina valehdellut?

   Lainaa

  44. yli opisto hörhö 28.11.2019 10:46
   Tulos: +73 (97 ääntä)
   Että kun Kiinassa ja Intiassa on pari miljardia ihmistä jotka eivät välitä siitä että pilaavat luontonsa, on vain täysin kohtuullista että mekin voimme pilata omamme? Kymmenen kiinalaista hyppää talon katolta niin Suomessa valitetaan että kyllä meidänkin täytyy saada!

   Lainaa

  45. Tulos: +105 (117 ääntä)
   Jukan dieselrutkun käyttämisessä mielikuvitusvihollisen ärsyttämiseksi parasta on ehkä se, että dieselissä pahinta eivät ole hiilidioksidit, vaan pienhiukkaspäästöt. Ne pienhiukkaset eivät leviä mihinkään ilmastoon, vaan lähiympäristöön, jossa aiheuttavat mm. keuhkosairauksia. Eli siitä käyttämisestä kärsii lähinnä Jukka itse. Hyvin hoidettu homma, vähän kuin sodassa ärsyttäisi vihollista ampumalla itseään kumpaankin polveen.

   Lainaa

  46. Tulos: -11 (33 ääntä)
   Rankaisija: Moi, demari taksikuski. Mitä kaikkea olet viime aikoina valehdellut?
   En ole minkään puolueen jäsen enkä edes omista ajokorttia.

   Lainaa

  47. Tulos: +47 (51 ääntä)
   Justjoo: Suomalaiset tekee parhaillaan enemmän, kuin mikään kulutuksen vähentäminen voi tehdä: syntyvyys on laskussa. Tottakai kaikkien pitää ajatella omia tekojaan ja välttää turhaa kulutusta, mutta minkä takia on jotenkin suotavampi tilanne se, että on enemmän ihmisiä jotka kuluttavat vähemmän? Ilmastoon vaikuttaa [...]
   Justjoo: Ja oikeastai mitään näistä asioista ei ratkaista sillä, mitä suomalaiset tai kiinalaiset tekevät. Ainoa asia millä on vaikutusta on se, mitä näiden maiden päättäjät tekevät.
   No itseasiassa sillä nimenomaan on merkitystä, mitä kansalaiset tekevät ja arvostavat, koska päättäjät voidaan pistää vaihtoon, jos he eivät toimi kansan enemmistön tahdon mukaisesti. Toki Kiinassa homma ei toimi ihan näin, vaan siellä voidaan pistää kansalaiset vaihtoon, jos eivät toimi hallinnon tahdon mukaisesti.

   Lainaa

  48. Tulos: -20 (126 ääntä)
   foo: En ole minkään puolueen jäsen enkä edes omista ajokorttia.
   Lähde takaisin Somaliaan valehtelemaan.

   Lainaa

  49. Tulos: +17 (71 ääntä)
   Rankaisija: Lähde takaisin Somaliaan valehtelemaan.
   Usko jo että maailmassa voi olla muitakin ihmisiä kuin Husu Hussein.

   Lainaa

  50. Koliikkiaikuinen 28.11.2019 12:01
   Tulos: -28 (36 ääntä)
   Jonnan kommentti vaan todistaa Jounin pointin asiassa.

   Lainaa

  51. Koliikkiaikuinen 28.11.2019 12:04
   Tulos: -20 (44 ääntä)
   Pluri: Kuinkahan korkea perussuomalaisten kannatus olis ilman näitä ääliöitä?
   Vähintään 25%.

   Lainaa

  52. Tulos: -1 (31 ääntä)
   traumcity: Hajoilen mielikuvaa kun Jukka pitää autoa käynnissä kotipihallaan että jotain mielikuvitusvihollista vituttaa jossain muualla Pitäiskö hankkia elämä, ei kai. Jukka sori mutta ketään ei kiinnosta
   No kiinnostihan

   Lainaa

  53. Tulos: +12 (70 ääntä)
   Pluri: Kuinkahan korkea perussuomalaisten kannatus olis ilman näitä ääliöitä?
   Luultavasti matalampi. Ääliöt vetoavat tiettyyn kansanosaan...

   Lainaa

  54. Kummallista 28.11.2019 12:43
   Tulos: +39 (55 ääntä)
   Ydinvoiman vastustamista en tajua alkuunkaan. Hanhikiven voimala kun saadaan käyttöön, niin sen piipusta nousee pelkästään vesihöyryä. Joo, alkumetreillä saattaa tulla uraanijätettä, mutta kun voimala päivitetään käyttämään toriumia, niin se uraanijäte saadaan myös hyödynnettyä loppuun ja radioaktiivisen jätteen säilytys lyhenee 100 000 vuodesta -> 300 vuoteen. Ja voimalan räjähdysvaara pienenee samalla olemattomaksi. Kivihiilen käytön on laskettu olevan syynä arviolta noin 300 000 ihmisen kuolemaan vuosittain. Ja kesällä oli uutisissa, että ainakin intia aikoo lisätä kivihiilen osuutta energiatuotannossa 50%.

   Lainaa

  55. Tulos: +5 (21 ääntä)
   Jos koko suomen kansa lakkaa hengittämistä, niin nousee Suomen päästöt aivan jumalattomasti. Venäjä sosialisoisi Suomen ja rakentaisi täyteen "ekologista" teollisuuttaan.

   Lainaa

  56. Tulos: +90 (112 ääntä)
   V***u, miten vajaita nää ihmiset on... mä en kestä, tulee paha olo. Miks ylipäänsä pitää edes taistella ympäristöasioita vastaan? Mä en tajua tätä näiden ihmisten mentaliteettia, et "öhöhö, minä ny en varmasti tee niinkuin muut ja roskaan just sillee ku haluun, prkle viherpiiperöt--". Mitä tuolla saavutetaan? Miten voi olla noin sokee, paksupäinen, ahdasmielinen ja vajaaälynen, ettei tosissaan nää, miten iso juttu tää ympäristö- ja ilmastoasia on nykypäivänä? Sen sijaan, niinkun joku kommenteissa jo sanoikin, tyypit luulee taistelevansa sit jotain mielikuvitusvihollista/viherpössyttelijöitä ties mitä vastaan eikä voida kierrättää edes maitotölkkiä sen takia.. Miten Suomessa kansanedustajan asemassa oleva henkilö voi tosiaan käyttäytyä tuolla tavalla? Olla tollanen urpo? Ja samaan aikaan toiset yrittää tosissaan saada sitä saastumista aisoihin, vähentää muovin määrää ja tehdä ekologisempia valintoja elämässä, jotta meillä 50vuoden päästä yhä olis asuinpaikka tällä planeetalla...

   Lainaa

  57. Ihmettelen vaan 28.11.2019 13:00
   Tulos: +23 (45 ääntä)
   Ei tarvitse mennä Kiinaan saakka. Riittää yhden rajan ylitys itään päin, kun vastassa on kansa, joka ei pahemmin välitä luonnon suojelemisesta tai käsitä kaiken kuluttamisen vaikuttavan luonnonvaroihin. Tietysti suomalaisten kannattaa pyrkiä kestävään kehitykseen, mutta faktat on myös syytä pitää mielessä. Vaikka asuisit maakuopassa, et pysty ainoana ihmisenä pelastamaan maapalloa.

   Lainaa

  58. Tulos: +6 (22 ääntä)
   Nyt osuu Vesan kirjoitustaito ja ajatusmaailma ihan yksiin :)

   Lainaa

  59. Mitävittuanyttaas 28.11.2019 15:16
   Tulos: -6 (24 ääntä)
   Piiperö on housuissas, Vesa. Haista vittu.

   Lainaa

  60. Tulos: +4 (48 ääntä)
   Juomari: Siis toihan oli vitsi että tuollainen tyyppi on kansanedustaja, olihan?
   On se. Totta se on, mutta silti vitsi.

   Lainaa

  61. Tulos: +16 (30 ääntä)
   Justjoo: Karin
   Millä ihmeen logiikalla ylikansoittuminen vähentää päästöjä? Yksi ihminen lisää tarkoittaa yhtä ruokittavaa lisää, yhdelle tuotettavia tuotteita lisää, eli lisää päästöjä. Siitä voi laskea, mitä ylikansoittaminen tekee.

   Lainaa

  62. Arkkienkeli 28.11.2019 17:45
   Tulos: +11 (45 ääntä)
   Mielestäni Vesan tulisi pikaisesti luopua suomen kansalaisuudesta. Hän on saanut ilmaisen (lue: verovaroin) koulutuksen mutta silti kirjoitustaidot ovat heikommat kuin tokaluokkalaisella. Jos ei välitä opetella edes kotimaansa äidinkieltä ja kirjoitustaitoja, niin tervemenoa siperiaan.

   Lainaa

  63. Arkkienkeli 28.11.2019 17:58
   Tulos: -2 (44 ääntä)
   Pluri: Kuinkahan korkea perussuomalaisten kannatus olis ilman näitä ääliöitä?
   0% veikkaan...

   Lainaa

  64. Arkkienkeli 28.11.2019 18:15
   Tulos: +10 (64 ääntä)
   Hm: Persukansanedustajista muistui mieleen tämä yksi sankari, joka vastusti ylinopeussakkoja sillä perusteella, että oli kyydinnyt amerikkalaisia ja olivat katselleet revontulia, niin ei ollut huomannut nopeusvalvontakameraa. Ja oli vielä vieras auto alla. Ai että kattelit taivaalle ajaessasi? No mutta kyllähän sulle sitten pitää antaa se sakko anteeksi.
   Minulle tulee taas mieleen 2019 elokuun HS:n artikkeli, jossa persu kansanedustaja kehui saaneensa täydet pisteet Mensan testissä. Sai 100 pistettä.

   Lainaa

  65. Arkkienkeli 28.11.2019 19:03
   Tulos: +1 (41 ääntä)
   Arkkienkeli: Mielestäni Vesan tulisi pikaisesti luopua suomen kansalaisuudesta. Hän on saanut ilmaisen (lue: verovaroin) koulutuksen mutta silti kirjoitustaidot ovat heikommat kuin tokaluokkalaisella. Jos ei välitä opetella edes kotimaansa äidinkieltä ja kirjoitustaitoja, niin tervemenoa siperiaan.
   -3 ääntä. Persut aktivoituneet?

   Lainaa

  66. Arkkienkeli 28.11.2019 19:09
   Tulos: -6 (46 ääntä)
   Kuten ennakkoon ajattelinkin. Luku- kirjoitustaidottomat persut aktivoituivat ja antavat kommentilleni miinuksia. KELA-rahoillaan jaksavat ottaa sentään osaa edes feissarimokiin.

   Lainaa

  67. Tulos: +12 (58 ääntä)
   Burned: V***u, miten vajaita nää ihmiset on… mä en kestä, tulee paha olo. Miks ylipäänsä pitää edes taistella ympäristöasioita vastaan? Mä en tajua tätä näiden ihmisten mentaliteettia, et “öhöhö, minä ny en varmasti tee niinkuin muut ja roskaan just sillee ku haluun, prkle viherpiiperöt–”. Mitä tuolla saavutetaan? Miten [...]
   Tässä asiassa on käynyt samalla tavalla kuin pakottamisessa käy aina. Valtaosa ainakin meistä suomalaisista pyrkii toimimaan ilmastoystävällisemmin yleensä siihen asti, kunnes se alkaa olemaan jossain määrin jo vähän hankalaakin. Syrjemmässä asuvat nyt vaan tarvitsevat sen auton jne. Mutta se kolikon toinen puoli. Pakko on aina huono motivaattori. Kun alkoi syntyä näitä ääripään "ilmastonpelastajia", jotka haluavat pakottaa kaikki lopettamaan lihansyönnin, autoilun jne, jotka haukkuvat ja arvostelevat toisten "epäilmastoystävällisiä" valintoja, tiedettiin sen synnyttävän vastavoiman joita ovat nyt sitten toisen ääripään kaiffarit. Suomen on tehtävä oma osansa ilmaston suhteen ja tekeekin. Täällä nyt vaan on pidettävä tietyt realiteetit mielessä ja toimia sen mukaan.

   Lainaa

  68. Tulos: +56 (72 ääntä)
   Burned: V***u, miten vajaita nää ihmiset on… mä en kestä, tulee paha olo. Miks ylipäänsä pitää edes taistella ympäristöasioita vastaan? Mä en tajua tätä näiden ihmisten mentaliteettia, et “öhöhö, minä ny en varmasti tee niinkuin muut ja roskaan just sillee ku haluun, prkle viherpiiperöt–”. Mitä tuolla saavutetaan? Miten [...]
   Aamen. Lisäksi, kun kerta persuille on se kotimaa niin tärkeä, NIIN MIKSI HE EIVÄT OLE VALMIITA PITÄMÄÄN SIITÄ HUOLTA?! Luulisi, että kun kokoajan mennään suomalaiset edellä, että siihen kuuluisi ylipäätänsä meille tärkeiden metsien, järvien ja ilman pitäminen puhtaana. Se, että täällä tekee päästöjä enemmän, vaikuttaa myös enemmän paikallisesti meihin. Ei tarvitsisi löytää tupakantumppeja haukien vatsalaukusta ja muovipusseja keskeltä metsää. Kiinalaiset saa mun puolesta tehdä mitä haluaa, mutta kyllä meidän suomalaisten pitäisi sen verran fiksua porukkaa olla, että pidettäisiin edes omat luontovarat kunnossa. Vai haluaako nämä "öhö öhö viherpiipertäjä"- Jukat lastensa ja lastenlapsensa pitävän hengitysmaskeja, koska suomalaisen ulkoilman hengittäminen on vakava terveysuhka heille? (tiedän, että hieman liioiteltu, mutta voi hyvinkin olla tulevaisuutta)

   Lainaa

  69. Tulos: -3 (41 ääntä)
   Useille kommentoijille: lienette oikeassa siinä että nämä rasistit äänestävät näitä pellejä ja siitä tosiaan koostuu jonkinmoinen osuus äänisaaliista. Totta on myös se että persut on rasistille ainoa järkevä vaihtoehto äänestää. Sitten se näkyy tällä tavoin kun rasistit äänestävät rasisteja ja pellet pellejä (jälkimmäinen toki sopii muihinkin puolueisiin). Rasistin ääni merkkaa yhtä paljon kuin kenen tahansa muunkin. En haluiasi näin persujen kannattajana kuitenkaan kärsiä tästä lieveilmiöstä että meillä on rasisteja ja pellejä eduskunnassa asti. Toisaalta se kertoo osaltaan myös kuinka huonoa politiikkaa on tehty jos tämänkin mokan kaltainen henkilö valitaan päättämään maan asioista.

   Lainaa

  70. Tulos: -3 (47 ääntä)
   Voihan sitä Suomess sitten vaikka talvisin olla lämmittämättä asuntoaan, saa ainakin päästöjä alas.

   Lainaa

  71. Tulivuoren itu 29.11.2019 8:52
   Tulos: -9 (39 ääntä)
   Maailmassa ei ole ollut kuin yksi ihminen joka on todistettavasti vaikuttanut ilmastoon. Tsingis-kaani. Ottakaa hipit ym hihhulit mallia aloittamalla sama projekti vaikka itestänne.

   Lainaa

  72. Tulos: +19 (57 ääntä)
   mm: Aamen. Lisäksi, kun kerta persuille on se kotimaa niin tärkeä, NIIN MIKSI HE EIVÄT OLE VALMIITA PITÄMÄÄN SIITÄ HUOLTA?! Luulisi, että kun kokoajan mennään suomalaiset edellä, että siihen kuuluisi ylipäätänsä meille tärkeiden metsien, järvien ja ilman pitäminen puhtaana. Se, että täällä tekee päästöjä enemmän, vaikuttaa [...]
   Ei se isänmaa ole persuille tärkeä. Persuille tärkeintä on päästä haukkumaan ihmisiä joilla on väärä ihonväri tai jotka ovat muuten erilaisia kuin he itse.

   Lainaa

  73. Tulos: +29 (41 ääntä)
   Toi nyt on vähä sama ku että jos rakennus olis tulessa ja sit jengi heittelis siihen sangollisia bensaa veden sijaan siks että "no kun se palaa kuitenki". Jos ei vedellä sammuttaminen enää auta niin ei tossa nyt ainakaan oo mitään järkee.

   Lainaa

  74. Ponne Jarkka 29.11.2019 11:53
   Tulos: +2 (32 ääntä)
   Pluri: Useille kommentoijille: lienette oikeassa siinä että nämä rasistit äänestävät näitä pellejä ja siitä tosiaan koostuu jonkinmoinen osuus äänisaaliista. Totta on myös se että persut on rasistille ainoa järkevä vaihtoehto äänestää. Sitten se näkyy tällä tavoin kun rasistit äänestävät rasisteja ja pellet pellejä [...]
   Sanoitko juuri että suomalaisista (äänestäjistä) on n. 20 prosenttia rasisteja (tai pellejä)? Melko kova väite.

   Lainaa

  75. Ponne Jarkka 29.11.2019 12:26
   Tulos: -35 (59 ääntä)
   yli opisto hörhö: Että kun Kiinassa ja Intiassa on pari miljardia ihmistä jotka eivät välitä siitä että pilaavat luontonsa, on vain täysin kohtuullista että mekin voimme pilata omamme? Kymmenen kiinalaista hyppää talon katolta niin Suomessa valitetaan että kyllä meidänkin täytyy saada!
   Millähän tavalla suomalaiset pilaavat(!) luontoaan tällä hetkellä? Ja kun tiedän vastauksesi niin jatkokysymys; kuinka paljon noita mainitsemiasi päästöjä voidaan leikata ilman että jokapäiväinen toimintamme hankaloituu tai elämän laatu heikkenee? Ei kovinkaan paljoa ilman että se alkaa vaikuttamaan suomalaisen elämään negatiivisesti. Monista asioista ovat suomalaiset jo joutuneet luopumaan tai vähentämään ilmaston ja luonnon pelastamiseksi. Pitääkö suomalaisilta viedä kaikki se mikä on meistä tehnyt suomalaisia ja ruveta tanssimaan muiden maiden pillin mukaan? Kyllä suomalaisten kulutustottumukset ja päästöt ovat aivan toisella tasolla kuin jonkun Kiinan tai Intian, vaikka mitattaisiin millä mittarilla. Aivan älytöntä vetää esiin tuota sarkastista alakoulukorttia.

   Lainaa

  76. Kumman kaa? 29.11.2019 15:07
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   Vesa ei tajuu...

   Lainaa

  77. Tulos: +2 (30 ääntä)
   Ponne Jarkka: Sanoitko juuri että suomalaisista (äänestäjistä) on n. 20 prosenttia rasisteja (tai pellejä)? Melko kova väite.
   Se luetun ymmärtäminen. Väitteeni on että mukana on rasisteja mutta suurin osa meistä äänestäjistä on kuitenkin niitä jotka näkevät nykyisen kaltaisessa maahanmuuttopolitiikassa isoja ongelmia muista kuin rasistisista syistä. Tämän vuoksi avauskommenttini käsitteli sitä asiaa että mikähän persujen kannatus olisi ilman näitä naurettavia ulostuloja (rautalangasta vääntäen: pohdin että se voisi olla isompikin). Toivottavasti nyt meni perille. Hyvä kun kumminkin kysyit jos epäilit että ymmärsitkö oikein. Pahoittelut mikäli artikuloin niin että asia jäi mietityttämään vaikka omasta mielestä pointtini oli selkeä. En väitä olevani täydellinen kirjoittaja.

   Lainaa

  78. Tulos: -29 (69 ääntä)
   Tämä kommenttiosio on kyllä huvittavaa luettavaa, kun vihervassareiden itkua täynnä :D

   Lainaa

  79. Tulos: +3 (31 ääntä)
   Arkkienkeli: Kuten ennakkoon ajattelinkin. Luku- kirjoitustaidottomat persut aktivoituivat ja antavat kommentilleni miinuksia. KELA-rahoillaan jaksavat ottaa sentään osaa edes feissarimokiin.
   Vittu nää sun juttus on väsyneitä.

   Lainaa

  80. Tulos: -13 (43 ääntä)
   Annika: Tämä kommenttiosio on kyllä huvittavaa luettavaa, kun vihervassareiden itkua täynnä
   Tämä onkin roskaväen palsta.

   Lainaa

  81. Tulos: -18 (40 ääntä)
   Arkkienkeli: Kuten ennakkoon ajattelinkin. Luku- kirjoitustaidottomat persut aktivoituivat ja antavat kommentilleni miinuksia. KELA-rahoillaan jaksavat ottaa sentään osaa edes feissarimokiin.
   Yhyy. Narkkaa viemärissä muiden pökäleiden parissa kuten olet tähän astikin tehnyt.

   Lainaa

  82. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Kummallista: Ydinvoiman vastustamista en tajua alkuunkaan. Hanhikiven voimala kun saadaan käyttöön, niin sen piipusta nousee pelkästään vesihöyryä. Joo, alkumetreillä saattaa tulla uraanijätettä, mutta kun voimala päivitetään käyttämään toriumia, niin se uraanijäte saadaan myös hyödynnettyä loppuun ja radioaktiivisen jätteen [...]
   En usko, että Hanhikiveä edes voi (järjellisin kustannuksin) päivittää toriumin käyttöön. Minä vastustan uutta ydinvoimaa täysin epärealistisiin odotuksiin perustavana. Ei muka tarvi turvajärjestelmiä, on muka halpaa vaikkei ole kokemuksia, ... Uusia ydinvoimaloita pidän yksinkertaisesti aivan liian kalliina.

   Lainaa

  83. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Justjoo: Ja oikeastai mitään näistä asioista ei ratkaista sillä, mitä suomalaiset tai kiinalaiset tekevät. Ainoa asia millä on vaikutusta on se, mitä näiden maiden päättäjät tekevät. [...]
   Ei ratkaise, mutta kyllä ihmisten ostoskäyttäytymisellä on vaikutusta. Jos ostaisimme tuotteita vain yrityksistä jotka toimivat luontoa ja ihmisiä kunnioittaen, paskat firmat menis konkkaan. Uskallan väittää, että 10% kuluttajan päätökset näkyvät yhtiöiden taseessa ihan tarpeeksi paljon.

   Lainaa

  84. Tulos: +40 (54 ääntä)
   Pluri: Useille kommentoijille: lienette oikeassa siinä että nämä rasistit äänestävät näitä pellejä ja siitä tosiaan koostuu jonkinmoinen osuus äänisaaliista. Totta on myös se että persut on rasistille ainoa järkevä vaihtoehto äänestää. Sitten se näkyy tällä tavoin kun rasistit äänestävät rasisteja ja pellet pellejä [...]
   Kertooko se huonosta politiikasta, vai jostain muusta? Politiikasta on tullut entistä enemmän henkilöön käyvää, vihamielistä ja vastakkainasettelulle taipuvaista -vaikka vastustankin persuja henkeen ja vereen puolueena, en pidä ihan toivottavana että muistellaan heidän kaikkia typeryyksiään. Rikostuomiot ovat yksi asia -on ihan hyvä kysymys miksi puolue joka vannoo virallisesti Suomen lain nimeen on jo tunnettu siitä ettei saa omiaankaan sitä noudattamaan -mutta jos joku luulee satasen ÄO'n olevan leveilemisen arvoinen juttu niin ei se laitonta ole, jos hassua. Persut on todella taitava tässä vihamielisyydessä ja henkilöön käymisessä, aivan eri luokassa kuin kukaan muu. Halla-aho lausui -puoluehenkilönä, ei yksityishenkilönä -tämän aamun Hesarissa että Persujen kannatus nousee jatkossakin, koska vaikka valkoinen hetero onkin paha, hänkin saa edelleen äänestää. Täh? Valkoinen hetero(luultavasti miesoletettu) on paha sanoo kuka? Miksi sanoisi, useimmilla kaupunkiviherfeministinaisilla on oma sellainen? Se saattaa jopa olla viherfeministimies? Jos menee oikein ääriviherfeministipaikkoihin saattaa törmätä seinillä turvallisen tilan käytösohjeisiin, joissa kerrotaan ettei sukupuoleen, etnisyyteen, suuntautumiseen etc, kohdistuva syrjintä, vihapuhe, seksismi, muiden epäkunnioittava riivaaminen ja niin edelleen ole sallittua. Missään ei sanota että poikkeuksena heteromiehet, heitä saa riivata minkä haluaa, vaan sama turvatila koskee heitä myös. Silti tuo -ystävällisyyden tai ainakin asiallisuuden vaatiminen -koetaan provokaationa. Ilmastoahdistusta podetaan koska ei saisi syödä lihaa tai lentää, mutta kukaan ei suosittele sitä muille, ja itsekin voi osallistua työpajaan sen välttämiseksi. Ahdistus ei ole lähtökohtaisesti rakentavaa. Ja miten on hyökkäys ketään kohtaan yrittää pelastaa planeetta -elän toki sillä itse, mutta niin elät sinäkin, persuseni? "Rikon kaikki lelut vaikka kiusallani että vaikka en sitten saakaan leikkiä, ei saa kukaan muukaan" saisi lapselle lähetteen terapeutin juttusille? Miksi persut kokevat, ja halutaan johtamaan kokea, että koko maailmaa riivaa, vihaa ja vainoaa heitä, että kaupungeissa on jonkinlainen ulkomaalaisviherpiipertäjähomoeliitti joka avoimesti vihaa heitä (ei meillä viherpiipertäjillä ole enempää pääomaa kuin teilläkään, maailman tilasta voi nopeasti vilkaisemalla päätellä että niitä joilla on oikeasti valtaa ei luonto tai ihmisoikeudet pahasti kiinnosta) -ja tätä piipertäjäeliittiä vastaan pitää hyökätä vihapuheella, vastakkainasettelulla, maalittamisella ja vaikka pitämällä tarpeetonta dieselmoottoria päällä ihan vain ollakseen kiusaksi? Miksi te uskotte että jossain on salaliitto joka siirtelee susia ihmisten tielle, pyrkii kieltämään vanhukset ja joulun, tekemään kaikista heteroista vähintäänkin biseksuaaleja lain voimalla, ja vaihtamaan Suomen väestön? Ja kenen edun mukaista on teille uskotella että sellainen on? Mistä oikeista ongelmista pyritään kääntämään huomio pois keksimällä kuvitteellisia? Miten pahasti itse kärsitte siitä että luulette kaikkia vihollisiksi? Miksi pitää keksiä olemattomia ongelmia -olen kuullut ihan vakavalla naamalla väitettävän että Suomessa on puoli miljoonaa pakolaista, vaikka yksinkertaisinkin faktantarkistus tai edes ympärilleen vilkaiseminen kertoo, ettei ole -jos olisi niin paljon oikeita kätkettyjä ongelmia? Mistä tämä raivo joka sumentaa järjen valon oikein johtuu?

   Lainaa

  85. Tulos: -15 (27 ääntä)
   Arkkienkeli: -3 ääntä. Persut aktivoituneet?
   Just repeiltiin täs samalle. Ite laitoin plussaa, hyvä läppä

   Lainaa

  86. Tulos: +15 (47 ääntä)
   Ei siinä yksinkertaisesti muuta selitystä ole, että osa ihmisistä on vain vajaaälyisiä. Ensin vauhkotaan kuinka isänmaa, oma kansa, perhe ja lapset ovat niin niin tärkeitä, mutta sitten kuitenkin omalla toiminnalla (mm. tahallinen saastuttaminen, vihapuhe maanmiehiä kohtaan, Halla-Ahokin - meidän tuleva pääministerimme - toivonut vastapuolueen ja feministien joutuvan raiskatuksi ja kansa hurraa vieressä) aiheutetaan harmia kaikille niille asioille, joiden juuri hetkeä myöhemmin vannottiin olevan tärkeitä ja suojelemisen arvoisia. Erityisesti huvittaa aina nähdä nähdä persuja tai heidän äänestäjiään, joilla niitä lapsia sattuu vielä olla paikalla mukana. Siinä hiljaisesti nyökkäilen ja katselen mukuloita säälien, koska näillä ei todennäköisesti enää ole etuoikeutta kuolla vanhuuteen tai sairauksiin, vaan sen sijaan kuollaankin nälkään kun ei missään mikään enää kasva tai on niin kituliasta viljellä että ruoan hinta loikannut taivaisiin. Tai saasteisiin. Kyllä tulee olemaan fantsua pitää hengitysmaskia tai kaasunaamaria Suomessa. Tai sotiin puhtaasta vedestä. What a way to go. Ja vanhempansa ovat olleet aktiivisesti mukana sen toteuttamisessa.

   Lainaa

  87. Ylipäällikkö 30.11.2019 14:27
   Tulos: -1 (17 ääntä)
   Pluri: Kuinkahan korkea perussuomalaisten kannatus olis ilman näitä ääliöitä?
   Noin 1% max.

   Lainaa

  88. Ylipäällikkö 30.11.2019 14:43
   Tulos: -4 (16 ääntä)
   Arkkienkeli: Minulle tulee taas mieleen 2019 elokuun HS:n artikkeli, jossa persu kansanedustaja kehui saaneensa täydet pisteet Mensan testissä. Sai 100 pistettä.
   Mestaajan joukoissa taviskin on kuningas...

   Lainaa

  89. Sukupuolivarianssi 30.11.2019 16:07
   Tulos: +32 (44 ääntä)
   Jaha Vesa on noita joille mikään vastaus ei ikinä kelpaa kun oikeesti haluu vaan kiukutella. Tässä oma vastaukseni (Karinkin oli hyvä): Suomen ja muiden pienten, mutta elintasoltaan ja kehityspotentiaaliltaan hyvätasoisten maiden tulee toimia esimerkin vuoksi. Koska jonkun on aina oltava se ensimmäinen suunnannäyttäjä ja vaihtoehtojen tarjoaja, muutos voi lähteä vaikka kuinka pienestä ryhmästä tai vaikka yhdestä ihmisestä. On jo käynyt erittäin selväksi että suurvallat kuten Kiina, Intia, Venäjä ja Yhdysvallat eivät aio tehdä yhtään mitään jossei asenneilmapiirin radikaali muutos tapahdu. Joten vaikutetaan me pienet yhdessä siihen asenneilmapiirin muutokseen. Nyt on jo tosi kova kiire. Mutta sitä suuremmalla syyllä emme tarvitsisi yhtään Vesaa passivoittamaan potentiaalisia toimijoita, vaan tehokasta yhteen hiileen puhaltamista kaikilta yhteistyöhaluisilta ja -kykyisiltä.

   Lainaa

  90. Tulos: 0 (26 ääntä)
   Arkkienkeli: Minulle tulee taas mieleen 2019 elokuun HS:n artikkeli, jossa persu kansanedustaja kehui saaneensa täydet pisteet Mensan testissä. Sai 100 pistettä.
   Olisiko linkkiä tähän artikkeliin? Muutoin menee taas kerran kategoriaan paskapuheet.

   Lainaa

  91. Tulos: +12 (40 ääntä)
   Annika: Olisiko linkkiä tähän artikkeliin? Muutoin menee taas kerran kategoriaan paskapuheet.
   Joo kyllä pitäisi jollain tavalla todistaa että he tuollaiseen pistemäärään yltävät. Epäilyttävältä vaikuttaa minustakin.

   Lainaa

  92. Tulos: -10 (24 ääntä)
   Pluri: Kuinkahan korkea perussuomalaisten kannatus olis ilman näitä ääliöitä?
   Mielenterveys avopalveluiden yleistyminen, koulutuksen puutos ja vanhemmat ovat serkkuja ovat pääsääntöisesti persu-äänestäjän synnyn resepti.

   Lainaa

  93. Tulos: +4 (20 ääntä)
   Joo: Kertooko se huonosta politiikasta, vai jostain muusta? Politiikasta on tullut entistä enemmän henkilöön käyvää, vihamielistä ja vastakkainasettelulle taipuvaista -vaikka vastustankin persuja henkeen ja vereen puolueena, en pidä ihan toivottavana että muistellaan heidän kaikkia typeryyksiään. Rikostuomiot ovat yksi [...]
   Mielestäni se kertoo juurikin surkeasta politiikasta jos käytännössä yhden asian puolue saa viidesosan kansasta taakseen. Ihan kaikkea en ymmärtänyt tekstistäsi mutta samaa mieltä että tuollainen uhriutuminen on turhaa ja ehkä jopa lapsellista. Vaikka siihen osittain syytä olisikin. Mutta tapahtuu sitä maalittamista toisinkin päin. Eräskin kaupungin valtuutettu kertoi ihan julkisesti minun olevan rasisti.

   Lainaa

  94. Sijaiskärsijä 2.12.2019 9:50
   Tulos: -18 (34 ääntä)
   Wiggin: Mainittakoon vielä että listan tarkoitus oli osoittaa, että SUOMESSA ON ASIAT HYVIN. Kenenkään elämänlaatu ei hetkahda yhtään mihinkään suuntaan siitä että yhteiskunnan tai yksilön tasolla toteutamme ilmastotoimia. Lista ei ollut asioista, joista välttämättä ensimmäisenä aletaan karsia, joskin listan alkupäässä on [...]
   Otetaan nyt esimerkkinä nuo sinun itsesi listaamat asiat. Väitätkö todella, että esim. nelihenkisen perheen elämänlaatu ei kärsi, jos he luopuvat ainoasta autostaan, jota tarvitaan työssä käyntiin ja esim. lasten harrastuksiin (kuljetukset)? Entä jos kaikki tekisivät kuten sinä ja muuttaisivat pienempään asuntoon. Se tarkoittaisi, että nykyisiä asuntoja jäisi tyhjilleen ja niiden arvo romahtaisi. Toisaalta pitäisi rakentaa valtavasti uusia pieniä asuntoja, ja ilmasto kiittää. Ja vähävaraisille esim. kotimaisen vs ulkomaisen tomaatin hintaero voi olla se tekijä, joka ratkaisee, syödäänkö talvella tomaatteja vai ei. Sanoisin, että sekin on elämän laatuun vaikuttava seikka. Jokainen tehköön mitä omalta osaltaan voi ja haluaa, mutta on typerää lähteä keksimään mitään listoja asioista, jotka kaikkien "pitäisi" tehdä.

   Lainaa

  95. Sijaiskärsijä 2.12.2019 10:10
   Tulos: -5 (21 ääntä)
   Arkkienkeli: Kuten ennakkoon ajattelinkin. Luku- kirjoitustaidottomat persut aktivoituivat ja antavat kommentilleni miinuksia. KELA-rahoillaan jaksavat ottaa sentään osaa edes feissarimokiin.
   Selitetään nyt sinulle sinne kuplaan ne saamasi miinukset. Uskoisin, että kommentit, joissa toivotetaan ihmiset Siperiaan kirjoitusvirheiden takia, eivät keskimäärin kerää yläpeukkuja kuin kuplasi sisältä. Vastaavasti tuo viittaus 100 pisteen mensa-testiin on nyt ollut lähes jokaisen mokan kommenteissa koko syksyn. Usko tai älä, mutta tuo sinänsä ihan hauska moka on päässyt hieman happanemaan käytössä. Suurinta osaa se ei jaksa enää naurattaa. Ja ei, en ole persu enkä ihan heti heitä äänestäisi. En kyllä vihervasemmistokaan.

   Lainaa

  96. Tulos: +20 (30 ääntä)
   Sijaiskärsijä: Otetaan nyt esimerkkinä nuo sinun itsesi listaamat asiat. Väitätkö todella, että esim. nelihenkisen perheen elämänlaatu ei kärsi, jos he luopuvat ainoasta autostaan, jota tarvitaan työssä käyntiin ja esim. lasten harrastuksiin (kuljetukset)? Entä jos kaikki tekisivät kuten sinä ja muuttaisivat pienempään asuntoon. [...]
   Öh. Samassa viestissä sanon että kyseessä ei ole mikään pakkokeinolista. Että silleen

   Lainaa

  97. Suhteellisuudentaju 3.12.2019 10:33
   Tulos: -16 (22 ääntä)
   Suomalainen saastuttaa ehkä enemmän kuin Kiinalainen, mutta pitää ymmärtää että Kiinalaisia on 250x enemmän kuin Suomalaisia. Jos ihmiset lisääntyisivät kuin Suomalaiset, maailman kantokyky sietäisi Suomentasoisen kulutamisen, mutta jos kaikki lisääntyisivät kuin Kiinalaiset, ei maailman resurssit riittäisi edes Kiinalaisten kulutuksella. Miksi kurituspolitiikka ilmastonnojalla on ok? Mutta kun Sipilä teki kurituspolitiikkaa taloudennojalla, niin kyseessä oli hirveä vääryys?

   Lainaa

  98. Ilmastotekoja järjellä 3.12.2019 10:40
   Tulos: -10 (22 ääntä)
   Minä teen omanosani ilmastotalkoissa, mutta niin kauan kuin kaksi hiilivoimalaa Saksassa päästää enemmän päästöjä, kuin koko Suomi, en tule hyväksymään yhtään puoluetta, joka väkisin vaatii Suomalaisten olojen kurjistamista ilmasto-tekosyyllä. Suomalainen poliitikko, joka ajaa politiikkaa, joka vaikuttaa näihin Saksan hiilivoimaloihin, on tehnyt suuremman ilmastoteon, kuin poliitikko, joka hävittäisi Suomen kartalta. (Hyh miten pitkä Virke)

   Lainaa

  99. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Sukupuolivarianssi: Jaha Vesa on noita joille mikään vastaus ei ikinä kelpaa kun oikeesti haluu vaan kiukutella.
   Tuosta "joille"-sanasta kun poistaa yhden kirjaimen niin virkkeen merkitys muuttuu aika jännästi.

   Lainaa

  100. Messevä pingviini 5.8.2021 17:26
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Ilmastotekoja järjellä: Minä teen omanosani ilmastotalkoissa, mutta niin kauan kuin kaksi hiilivoimalaa Saksassa päästää enemmän päästöjä, kuin koko Suomi, en tule hyväksymään yhtään puoluetta, joka väkisin vaatii Suomalaisten olojen kurjistamista ilmasto-tekosyyllä. Suomalainen poliitikko, joka ajaa politiikkaa, joka [...]
   Sinun hyväksymisesi ei liikuta yhtäkään puoluetta pätkääkään.

   Lainaa

  101. Karahviton Mansikka 6.8.2023 10:57
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Wiltsu: Vittu nää sun juttus on väsyneitä.
   Vasentaa ja pahasti ja sen kyllä huomaa. Ehkä siellä yksiössä on tylsää kun kelan kaljarahatkin on jo juotu.

   Lainaa

  102. Tulos: -1 (1 ääni)
   Annika: Olisiko linkkiä tähän artikkeliin? Muutoin menee taas kerran kategoriaan paskapuheet.
   Samaan kategoriaan menee 90 % vihervassareiden puheista.

   Lainaa

  103. Heppatyttö72 6.8.2023 11:04
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Huutista! Vassari-öyhöt taas täällä suoltamassa paskaansa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ilmastonmuutos, ilmasto, päästöt, saastuttaa, kiina, suomi, ilmaston lämpeneminen, kasvihuoneilmiö, auto, tyhjäkäynti, Jukka Mäkynen, perussuomalaiset, kansanedustajat, hiilivoima, luonto, vihreät