Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat • Mielensäpahoittajat, osa 66

  Vantaan kaupunki on selvästi rikollisten asialla!
  Suurenna näkymä
  Mielensäpahoittajat, osa 66

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 31 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +208 (306 ääntä)
   Opettele sinä Marja kirjoittamaan. "Laitanko tämän syytteen eteenpäin" niin mikä on tämä syyte jonka laitat eteenpäin? Onko Mari mahdollisesti syyttäjä joka esittää vaatimusta, että joku henkilö on tuomittava rangaistukseen?

   Lainaa

  2. Bensansniffaaja 1.10.2019 0:31
   Tulos: +263 (277 ääntä)
   Ooppiumit tulille.

   Lainaa

  3. opiskelija 1.10.2019 0:50
   Tulos: +140 (374 ääntä)
   "Suomen kielessä ei tunneta englannissa käytettävää sinä-passiivia..." Itse asiassa kyllä tunnetaan. Tuo on hyvin yleinen ilmiö puhekielessä. Ja niinhän se menee kielessä kuin kielessä, että kirjakieli mukautuu puhekielen muutoksiin, tosin paljon hitaammin. Ajan mittaan suomen kirjakielestä katoa potentiaali säilyen vain muutamassa poikkeustapauksessa, futuuri tulee suomen kirjakieleen muodossa "tulla tekemään"... Kieli on siitä jännä, että se ei ole hakattu kiveen. Jos jokin asia vain yleistyy tarpeeksi, siitä tulee oikea. Siksi puhumme nykyään "Euroopan Unionista" emmekä kieliopillisesti oikein olevasta "Euroopan Liitosta". Koska se yleistyi.

   Lainaa

  4. Tulos: -9 (83 ääntä)
   Bensansniffaaja: Ooppiumit tulille.
   Unikkotee on btw parasta lääkettä flunssaan ja kuumeeseen. Luonnontuote ja parantaa olotilaa välittömästi, esim monet rehuliikkeet myy vähintään tiskin alta siemenkotien kuorta jota keitetään ja eikun siemailemaan. Päihdyttävää vaikutusta ei ole sen enempää mitä kipulääkkeissä, mutta toimii rutkasti paremmin.

   Lainaa

  5. Konne jataja 1.10.2019 2:07
   Tulos: +166 (180 ääntä)
   opiskelija: “Suomen kielessä ei tunneta englannissa käytettävää sinä-passiivia…” Itse asiassa kyllä tunnetaan. Tuo on hyvin yleinen ilmiö puhekielessä. Ja niinhän se menee kielessä kuin kielessä, että kirjakieli mukautuu puhekielen muutoksiin, tosin paljon hitaammin. [...]
   Olet muuten aivan oikealla asialla mutta korjaan sen verran että "sä-passiivia" eli yleistävää yksikön toista on käytetty suomen kielessä jo Agricolan aikana. Eli on sinänsä uusi juttu mutta ilmiönä vanha. Ei hätää, suomi on kielenä erittäin elinvoimainen - ei sitä jonnet pysty pilaamaan.

   Lainaa

  6. Tulos: +172 (174 ääntä)
   Aikuiset muistuttakaa lapsianne ja näyttäkää itse esimerkkiä. Kävelijä/pyöräilijä/autoilija ei saa tuijottaa puhelinta liikenteessä, se on hengenvaarallista.

   Lainaa

  7. niinkylläjoo 1.10.2019 8:08
   Tulos: -39 (61 ääntä)
   traumcity: Opettele sinä Marja kirjoittamaan. “Laitanko tämän syytteen eteenpäin” niin mikä on tämä syyte jonka laitat eteenpäin? Onko Mari mahdollisesti syyttäjä joka esittää vaatimusta, että joku henkilö on tuomittava rangaistukseen?
   Ja nyt sinä kirjoitat aivan selvästi henkilökohtaisesti Marille kun oikein hänen nimensäkin mainitsit sanan "sinä" jälkeen. Erittäin suurella todennäköisyydellä Mari ei tätä lue joten viestisi meni aivan hukkaan.

   Lainaa

  8. Jorma Ralli-Kukkula 1.10.2019 9:06
   Tulos: +35 (49 ääntä)
   Konne jataja: Olet muuten aivan oikealla asialla mutta korjaan sen verran että “sä-passiivia” eli yleistävää yksikön toista on käytetty suomen kielessä jo Agricolan aikana. Eli on sinänsä uusi juttu mutta ilmiönä vanha. Ei hätää, suomi on kielenä erittäin elinvoimainen – ei sitä jonnet pysty pilaamaan.
   No perhana. Kiitos tästä tiedosta, meinasin nimittäin juuri tulla kertomaan kaikille (virheellisesti) että Mika Häkkinen toi suomen kieleen sä-passiivin...

   Lainaa

  9. Tulos: +9 (73 ääntä)
   Itse käytän sinä-passiivia niin paljon, etten enää edes muistanut että eihän se kuulu suomen kieleen. Uteliaisuuttani siis googlasin mitä suomalaisilla on sanottavaa kyseisestä kirjoitustyylistä. Aika suolaista luettavaa. Kuulostaa että moni ottaa sen liian henkilökohtaisesti, sekä kokee sen loukkaavana ja alentavana. Onpa jännä.

   Lainaa

  10. Tulos: -12 (48 ääntä)
   traumcity: Unikkotee on btw parasta lääkettä flunssaan ja kuumeeseen. Luonnontuote ja parantaa olotilaa välittömästi, esim monet rehuliikkeet myy vähintään tiskin alta siemenkotien kuorta jota keitetään ja eikun siemailemaan. Päihdyttävää vaikutusta ei ole sen enempää mitä kipulääkkeissä, mutta toimii rutkasti paremmin.
   Kertoo hyvin suomen kotelokansasta kun tämä on miinuksella.

   Lainaa

  11. Tulos: -3 (37 ääntä)
   niinkylläjoo: Ja nyt sinä kirjoitat aivan selvästi henkilökohtaisesti Marille kun oikein hänen nimensäkin mainitsit sanan “sinä” jälkeen. Erittäin suurella todennäköisyydellä Mari ei tätä lue joten viestisi meni aivan hukkaan.
   Minä kirjoitin kylläkin Marjalle. Ja mistä sinä tiedät mitä sivustoja MARJA lukee? Nyt oli niin huonoa pätemistä, että itse Pätemänkin piiloutuu viittaansa.

   Lainaa

  12. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Tässä ei nyt oikein näy kommentoinnin konteksti... Mietin että huomioimatta sitä, miten Marja loukkaantui ketjussa tarpeettomasti, vähän ihmetytti Marinkin ensimmäinen kommentti tuohon. Paikkansahan se pitää, että niin lasten kuin muidenkaan ei tulisi käsitellä puhelinta liikenteessä; tapa jota ei koskaan tulisi ottaa käyttöön. Jos se on yleinenkin tapa, ei varmaan haittaa ottaa puheeksi useamminkin, luulisi että lapsillekin sen saisi selvitettyä niin perusteellisesti etteivät enää tekisi sitä, vaikka "ovatkin lapsia". Jos tässä nyt kuitenkin oli esim. jokin uutinen lapselle sattuneesta vahingosta, voin ymmärtää Marin kommentoinnin, jos tulkitsi Marjan kommentin niin että "no olisi katsonut tietä, varmaan oli tälläkin lapsella puhelin kun nykynuorilla aina on, oma vika". Tietysti vastuu on myös kuskilla, olla valppaana liikenteessä. Myönnettävästi hölmö tilanne vaan, jos puhelinten pakonomainen näprääminen puolin ja toisin tosissaan aiheuttaa ylimääräisiä riskitilanteita.

   Lainaa

  13. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Niin ja unikkoahan on vain yhtä lajiketta. Sitä ooppium unikkoa. Kaikki on sitä. Munkin mummo veteli ooppiumia ja halusi kääntää kaikki nisteiksi koska sillä oli kukkapenkissä yhtä lajiketta unikkoa. Mummo prkle mitä oot tehny!

   Lainaa

  14. Tulos: -15 (41 ääntä)
   Ymmmärrän kyllä, miksi monia kismittää kansainväliset vaikutteet suomen kielen kehityksessä, mutta mielestäni uusien kielioppimuotojen salliminen vanhojen rinnalle ei rappeuta kieltä.

   Lainaa

  15. Vipuun menevä 1.10.2019 16:19
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Menin itsekin samaan halpaan, eli tulkitsin ensilukemalla "Kun sinä aikuisena kuitenkin sen lapsen tapat tai vammautat" kohdistuvan tässä Marjaan. Väärinkäsityksiä sattuu, mutta sitä en tajua miten tästäkin piti kehkeytyä tällainen mielenpahoittajien ketju. Mari vielä pahoitteli ja kaikkea, pakkoko sitä on jäädä hieromaan vielä senkin jälkeen.

   Lainaa

  16. Tulos: +64 (68 ääntä)
   Hyvä nyrkkisääntö tielläkulkijoille: Autoilijana oleta aina, että kävelijä/pyöräilijä ajaa alle (eli hidasta ja väistä hyvissä ajoin) Jalankulkijana oleta aina, että autoilija ajaa päältä (älä siis ikinä oleta, että autoilija aina automaattisesti näkee sinut) Itselläni kävi tilanne, että ajoin pyörätiehen nähden erittäin epäonnekkaassa tulokulmassa. Ajoin rajoitusten mukaisesti ja keskityin tavanomaisella havainnoinnilla muuhun liikenteeseen. Valitettavasti vasemmalta yläviistosti tuleva pyöräilijä jäi juuri sen tuulilasia kehystävän ”palkin” taakse, kun meillä oli kummallakin nopeudet silleen hölmösti rinnakkain, että pyöräilijä pysyi koko ajan sen palkin takana piilossa. Vasta kun ajoin suojatien kohdalta yli, huomasin sivusta, että pyörä oli hipaisemassa autonkylkeä. (Ennen ylitystä katsoin suojatien molemmin puolin, mutta se ei tuossa tilanteessa auttanut) Tein äkkijarrutuksen ja kurvasin sivuun. Kiitän luojaa, buddhaa ja saatanaa, että mitään ei käynyt. Oma väistöliikkeeni ei siis hyödyttänyt yhtään mitään, jos pyöräilijä ei ilmeisesti (?) olisi myös jarruttanut. Se olisi ajanut suoraan kylkeeni. Kyllä siinä on käynyt pyörän eturengas ihan kylkeä varmaan hipaisemassa. Tarkistin toki peilistä, että pyöräilijä jatkoi matkaansa, eikä mitään käynyt. Mutta kyllä täristi käsissä ajaa loppumatka kotiin. Säikähdys oli ihan valtava. Vaikken koe, että tilanne oli seurausta omasta huolimattomuudestani, onnettomuuden satuttua olisin kyllä jäänyt lopuksi elämää syyttämään itseäni. Pyöräilijä/jalankulkija - autoilija voi täysin inhimillisistäkin syistä, olkoon kuinka hyvä kuski hyvänsä, olla näkemättä teitä. Etenkin pimeällä, jos ette pidä heijastimia. Te häviätte AINA törmäyskilpailussa autoa vastaan, niin älkää lähtekö kokeilemaan. Pliis.

   Lainaa

  17. King Arthur 1.10.2019 23:10
   Tulos: -12 (26 ääntä)
   En usko että meillä oli Suomen ainoa äikänope joka opetti sinä-passiivin esimerkkinä passiivista. Tosin totesi olevansa sille allerginen ja pyysi ettei sitä käytettäisi esseissä. On se silti ihan kelvollinen.

   Lainaa

  18. Hepomiesten tietotoimisto 1.10.2019 23:17
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Unikkoja on eri lajikkeita ja noi puutarhoissa yleisesti tavattavat ei ole oopium-unikkoja :).

   Lainaa

  19. King Arthur 1.10.2019 23:20
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Sprinkles: Hyvä nyrkkisääntö tielläkulkijoille: Autoilijana oleta aina, että kävelijä/pyöräilijä ajaa alle (eli hidasta ja väistä hyvissä ajoin) Jalankulkijana oleta aina, että autoilija ajaa päältä (älä siis ikinä oleta, että autoilija aina automaattisesti näkee sinut) Itselläni kävi tilanne, että ajoin pyörätiehen nähden [...]
   Tästä tuli mieleeni liikennekarman sanelema juttu. Olin kakarana sen verran varomaton, että pyöräillessäni en ottanut huomioon pihateiltä lähteviä autoja. Sotkin yhden pihatien ohi ja lysähdin vanhahkon Skodan alle. Sieltä hyökkäsi mies minua sättimään, että etkö sinä tyttö hel**** tajua että täältä tulee auto! Nyt ajan itse korttia, ja eikös perjumalavitja sieltä tule omalle pihatielle kääntyessä joku pyörän kanssa suoraan Fordin kylkihommeliin. Oli kuulemma siinä hieman korjaillut kaulahuivia ja kypärää eikä nähnyt että käännyn. No ei siinä, en minäkään nähnyt häntä sen enempää, vaikka pää kääntyy kuin pöllöllä. Älkää helkkarissa ajelko pyörällä mitenkään luottaen autoilijoihin! Se on kamikaze-homma.

   Lainaa

  20. Tulos: +29 (41 ääntä)
   opiskelija: “Suomen kielessä ei tunneta englannissa käytettävää sinä-passiivia…” Itse asiassa kyllä tunnetaan. Tuo on hyvin yleinen ilmiö puhekielessä. Ja niinhän se menee kielessä kuin kielessä, että kirjakieli mukautuu puhekielen muutoksiin, tosin paljon hitaammin. Ajan mittaan suomen kirjakielestä katoa potentiaali säilyen [...]
   Juu mutta tällä hetkellä sinä passiivin käyttö on kieliopillisesti väärin. Toivottavasti ei ihan heti muutu. Sinä passiivin käyttö suomen kielessä kuulostaa hirveältä ja vie uskottavuuden puheesta tai tekstistä.

   Lainaa

  21. Tulos: +18 (18 ääntä)
   KT: Aikuiset muistuttakaa lapsianne ja näyttäkää itse esimerkkiä. Kävelijä/pyöräilijä/autoilija ei saa tuijottaa puhelinta liikenteessä, se on hengenvaarallista.
   Joo totta ja esimerkin näyttäminen toimii aina paljon paremmin ku jankuttaminen ja nipottaminen mitkä on jo alitajunta ohjannut kulkemaan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

   Lainaa

  22. Tulos: +9 (21 ääntä)
   KT: Aikuiset muistuttakaa lapsianne ja näyttäkää itse esimerkkiä. Kävelijä/pyöräilijä/autoilija ei saa tuijottaa puhelinta liikenteessä, se on hengenvaarallista.
   Ihania nämä facemuistuttajat. Joka saatarin haavan, kaatumisen tai kolhun nähtyään, nämä RitvaSeverit juoksee "walistamaan kansaa". Että kertokaa lapsille, että matonreunaan voi kompastua. Äidit, miksi pidätte mattoja? Ettekö rakasta lapsianne? Ja jostain putkahtaa kommentoimaan joku, joka on hoksannut laittaa maalattian jo ajat sitten, etteivät lapset kompastu mattoihin, eikä laminaatinkupruun. Ja kisa hurskaista on alkanut.

   Lainaa

  23. Jorma Pattikselta 2.10.2019 11:15
   Tulos: -8 (18 ääntä)
   Jos haluaa välttämättä ajaa ihmisten yli autolla, niin kannattaa suosia nimenomaan lapsia. Ei kai kukaan halua isoa, lihavaa aikuista retkua tuulilastaan läpi, muutenhan Sinä-Marja ja Huume-Arto olisi jyrätty aikoja sitten köyhäinhautaan somea sulostuttamasta. Toisekseen lapset eivät ole verraten lyhyen elämänsä aikana oppineet nauttimaan elämän parhaista puolista, kuten ryyppämisestä, pilvenpoltosta, uhkapeleistä ja thaityttöjen naipottelusta, joten eivät tiedä mitä menettävät. Sen sijaan surullista on kun Pattayan irstaimman farangin maksa poksahtaa seitsemänkymppisenä.

   Lainaa

  24. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Jorma Pattikselta: Jos haluaa välttämättä ajaa ihmisten yli autolla, niin kannattaa suosia nimenomaan lapsia. Ei kai kukaan halua isoa, lihavaa aikuista retkua tuulilastaan läpi, muutenhan Sinä-Marja ja Huume-Arto olisi jyrätty aikoja sitten köyhäinhautaan somea sulostuttamasta. Toisekseen lapset eivät ole verraten lyhyen elämänsä [...]
   Ja yliajetusta lapsestahan saattaa kasvaa tulevaisuuden tyranni tai diktaattori tai sarjamurhaaja, ja on on matemaattisesti paljon todennäköisempää että esim. 5 keltaliivisen päiväkotilapsen maissilapsimarssilla suojatien yli on mukana joku tulevaisuuden paha ihminen, verraten viiteen viiskymppiseen äijään, koska jos kyseessä olisi jotain sarjamurhaajia tai muuta mitä ennakoin ainakin osasta lapsista kasvavan, niin ne vanhat äijät olisivat jo varmasti vankilassa. Nopeasti liikkuvaan lapseen on kyllä vaikeampi osua, pieniä kun ovat, mutta jos menee ohi niin paikkaa ovella.

   Lainaa

  25. Kiitos vinkistä 3.10.2019 2:26
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   traumcity: Unikkotee on btw parasta lääkettä flunssaan ja kuumeeseen. Luonnontuote ja parantaa olotilaa välittömästi, esim monet rehuliikkeet myy vähintään tiskin alta siemenkotien kuorta jota keitetään ja eikun siemailemaan. Päihdyttävää vaikutusta ei ole sen enempää mitä kipulääkkeissä, mutta toimii rutkasti paremmin.
   Hyvä tietää, että on parasta flunssaan :D Luulin inkivääriteen olevan se parhain.

   Lainaa

  26. Tulos: +3 (3 ääntä)
   King Arthur: En usko että meillä oli Suomen ainoa äikänope joka opetti sinä-passiivin esimerkkinä passiivista. Tosin totesi olevansa sille allerginen ja pyysi ettei sitä käytettäisi esseissä. On se silti ihan kelvollinen.
   Passiivihan on kokonaan eri rakenne?

   Lainaa

  27. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Vanhemmat näyttävät hyvää mallia kun ajavat kaikkien suojateiden yli pyörinensä lapset mukana. En anna yhdellekään tietä ellei taluta kuten säännötkin sanovat. Koskevat ne muitakin kun autoilijoita.

   Lainaa

  28. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Silkkiunikoista ei saa huumeita hölmöt.

   Lainaa

  29. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Sprinkles: Hyvä nyrkkisääntö tielläkulkijoille: Autoilijana oleta aina, että kävelijä/pyöräilijä ajaa alle (eli hidasta ja väistä hyvissä ajoin) Jalankulkijana oleta aina, että autoilija ajaa päältä (älä siis ikinä oleta, että autoilija aina automaattisesti näkee sinut) Itselläni kävi tilanne, että ajoin pyörätiehen nähden [...]
   Laitoithan pyöräiljän maksamaan vahingot??

   Lainaa

  30. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Sprinkles: Hyvä nyrkkisääntö tielläkulkijoille: Autoilijana oleta aina, että kävelijä/pyöräilijä ajaa alle (eli hidasta ja väistä hyvissä ajoin) Jalankulkijana oleta aina, että autoilija ajaa päältä (älä siis ikinä oleta, että autoilija aina automaattisesti näkee sinut)
   Itse kortittomana jalankulkijana oon aina lähtenyt siitä että mä väistän. Mulle siinä kuitenkin, kuten sanoit, pahemmin käy. Niin äitikin aikoinaan opetti että odottaa vaan ettei jää alle. Koskaan ei oo tästä elämästä niin kiire lähtö etteikö vois hiukan hidastaa ja katsoa työnsä päälle.

   Lainaa

  31. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Mie vaa: Juu mutta tällä hetkellä sinä passiivin käyttö on kieliopillisesti väärin. Toivottavasti ei ihan heti muutu. Sinä passiivin käyttö suomen kielessä kuulostaa hirveältä ja vie uskottavuuden puheesta tai tekstistä.
   Niin vievät yhdys sana virheetkin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, unikko, pelto, Vantaa, lapset, onnettomuus, liikenne, väärinkäsitys, sinä-passiivi