Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kurkistus koiraryhmään, osa 39

Koirakuva suututtaa: "Toisten omaisuuden pilaamista!"
Kurkistus koiraryhmään, osa 39

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 53 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +583 (891 ääntä)
      Jos tollasen viiskilosen koiran kynsi tuhoaa koko paalin niin miten niitä voi muutoin ulkona säilyttää? Vai osaako maassa olevat kivet ja kepit olla osumatta paaleihin? Maalla asuvat variksetkin varmaan välttävät noille laskeutumista. Ei siinä, ei ne mitään leikkikaluja ole ja ainahan pitäisi kysyä ennen kuin toisen elantoon koskee. Mutta eiköhän ne paalit selvinneet.

      Lainaa

    2. Mietitään hetki 10.10.2019 1:04
      Tulos: +616 (624 ääntä)
      Muuten ihan hyvä Idalta, paitsi ettei osannut olla ihan hissukseen.

      Lainaa

    3. Tulos: +429 (495 ääntä)
      Rauha, maassa olevat kivet ja kepit tuskin hypähtelevät paalien päälle ruopien mennessään. Ja paaleilla tepastelevat ja niitä nokkivat linnut ovat itse asiassa aika iso ongelma, siksi paaleissa näkyy välillä silmiä ym. spreijattuna "variksenpelättiminä". Muovia on melko paksusti, mutta hyvin pinkeästi rehupaalin päällä, ei siis tarvitsee kovin voimakasta tai terävää iskua että hajoaa.

      Lainaa

    4. Tulos: -106 (254 ääntä)
      Kyllä jos löytää koiran niin sen saa sitten myös pitää, ellei omistaja ensin sitten sulle ja kysy "ootko löytänyt mun koiraa?" tai kadulla törmää wanted-lappuun lyhtypylvyyssä. Vanha viidakon laki, että eläimen saa silloin pitää. Oli sitten koira tai hevonen.

      Lainaa

    5. Vipuun menevä 10.10.2019 1:36
      Tulos: +6 (294 ääntä)
      Itsellekin kaupungin kasvattina uusi tieto, että kynnen mentävä aukko voisi tuhota koko paalin. Ei sillä, etteikö näin voi olla, olen asian suhteen tyhmä, mutta kyllähän se yllättävältä tuntuu.

      Lainaa

    6. Tulos: +130 (284 ääntä)
      Nojoo, ei nuo muovit nyt ihan tosta vaan hajoa. Tuo muovi on melko paksua ja kun sitä kääritään pari kerrosta tuohon päälle, niin ei pitäs noin kevyen koiran kynnet mennä läpi. Pienenä leikin kavereiden kanssa naapurin heinäpaalien päällä, eikä naapuri ollut siitä moksiskaan, naureskeli vain. En muista, että oltais ikinä millään tapaa niitä muoveja saatu rikki vaikka niiden päällä hypittiin milloin missäkin varusteissa..

      Lainaa

    7. Tulos: +273 (355 ääntä)
      Oli muuten aloittajan omat paalit ja ne ei menny rikki

      Lainaa

    8. Tulos: +388 (412 ääntä)
      Eikö nuo olekaan traktorinmunia?

      Lainaa

    9. Hightower71 10.10.2019 3:02
      Tulos: +313 (333 ääntä)
      Vipuun menevä: Itsellekin kaupungin kasvattina uusi tieto, että kynnen mentävä aukko voisi tuhota koko paalin. Ei sillä, etteikö näin voi olla, olen asian suhteen tyhmä, mutta kyllähän se yllättävältä tuntuu.
      Rehupaalien säilyvyys perustuu siihen että ne kääritään mahdollisimman ilmatiiviiseen pakettiin tuolla muovilla. Rehusilppuun lisätty säilöntäaine menettää tehonsa joutuessaan pidempuaikaiseen kosketukseen ilman kanssa. Varikset ja naakat ovat suuri ongelma monin paikoin nokkiessaan paaleihin reikiä, samoin karhut repivät paaleja auki koska luulevat että niiden sisällä on muurahaispesiä. (AIV-liuos, jolla rehu säilötään haisee samalle kuin muurahaisten "pissa")

      Lainaa

    10. Maatilan poika 10.10.2019 3:06
      Tulos: +123 (171 ääntä)
      Kyllä nuo koiran kynnet läpäisee sangen helposti tuon muovin tuosta päältä, sen verran tiukalla on ne muovit. Komia kuva siitä huolimatta, ja toivotaan että heinäpaaleja ei vahingoitettu tätä kuvaa ottaessa.

      Lainaa

    11. King Arthur 10.10.2019 4:37
      Tulos: +157 (225 ääntä)
      Ihanan suomalainen tunnelma oli noissa heinäpaalikuvan kommenteissa.

      Lainaa

    12. Tulos: +104 (122 ääntä)
      Harvalla koirallapa taitaa nykyaikana pannassa mitään tietoja olla. Niskasta saattaa löytyä mikrosiru.

      Lainaa

    13. Tulos: -39 (55 ääntä)
      mandi: Harvalla koirallapa taitaa nykyaikana pannassa mitään tietoja olla. Niskasta saattaa löytyä mikrosiru.
      Tässäkin on sössitty. Vaikka kyseessä on rfid siru, sitä ei voi puhelimella (nfc

      Lainaa

    14. Tulos: +148 (162 ääntä)
      Väsynyt: Tässäkin on sössitty. Vaikka kyseessä on rfid siru, sitä ei voi puhelimella (nfc
      Varmaan ihan tarkoituksellista, ettei kuka tahansa naapurin Tarmo saa tietoonsa sekä omistajan että kasvattajan henkilötietoja vähän kännykällä skannaamalla.

      Lainaa

    15. Tulos: -154 (216 ääntä)
      Cisu: Rauha, maassa olevat kivet ja kepit tuskin hypähtelevät paalien päälle ruopien mennessään. Ja paaleilla tepastelevat ja niitä nokkivat linnut ovat itse asiassa aika iso ongelma, siksi paaleissa näkyy välillä silmiä ym. spreijattuna “variksenpelättiminä”. Muovia on melko paksusti, mutta hyvin pinkeästi rehupaalin päällä, ei siis tarvitsee kovin voimakasta tai terävää iskua että hajoaa.
      Voi kulta pieni, ajattelehan hieman missä se paali on ja mitä se painaa. Katsos kun kaikki mitä siellä paalin alla on, voi myös puhkaista sen.

      Lainaa

    16. Tulos: +194 (208 ääntä)
      Kyl mä voisin kuvitella et vaikka alas hypätessä koiran kynsi menis läpi, tuskin seistessä. Toivottavasti oli koiranomistajan omat paalit, muiden omaisuuteen ei tarvitse mennä koskemaan. TrueStory, kerran lypsykarjatilalliselta kuoli lehmä outoon oireeseen. Sit toinen. Sit kolmas. Neljäs. Viides. Ei mitään sairautta tai tautia. Niitä vaan kuoli. Lopulta selvisi, että kuolivat lyijymyrkytykseen, joku oli käyttänyt rehupaaleja haulikon maalitauluina (kai ole testattu hajontaa tai siin pyydettäessä jotain osunu). Nyt kun joku kysyy "miten se paali ei ollut pilalla koska reikä". Talvella paalit on umpijäässä eikä tietenkään silloin tullut reikä homehduta paalta. Siitäkin huolimatta jättäkää paalit myös talvisin rauhaan.

      Lainaa

    17. Tulos: +122 (138 ääntä)
      Kai: Eikö nuo olekaan traktorinmunia?
      Ei tietysti vaan pellon munia, tosta ne sit lähtee vaelteleen ja sit niistä kuoriutuu pikku ketoja ja niittyjä ja sit osasta kasvaa isoja laidunmaita yms.

      Lainaa

    18. Ex-lapsityöläinen 10.10.2019 8:00
      Tulos: +179 (207 ääntä)
      Sargee: Voi kulta pieni, ajattelehan hieman missä se paali on ja mitä se painaa. Katsos kun kaikki mitä siellä paalin alla on, voi myös puhkaista sen.
      Voi kulta pieni, ne paalit on pellolla, mistä tilalliset ja heidän lapsityövoimansa ovat keränneet keväällä kaikki kivet ja oksat pois, etteivät koneet rikkoudu.

      Lainaa

    19. Tulos: +140 (156 ääntä)
      Rauha: Jos tollasen viiskilosen koiran kynsi tuhoaa koko paalin niin miten niitä voi muutoin ulkona säilyttää? Vai osaako maassa olevat kivet ja kepit olla osumatta paaleihin? Maalla asuvat variksetkin varmaan välttävät noille laskeutumista. Ei siinä, ei ne mitään leikkikaluja ole ja ainahan pitäisi kysyä ennen kuin toisen elantoon koskee. Mutta eiköhän ne paalit selvinneet.
      Kyllä linnutkin käy joskus nokkimassa noita paaleja rikki. Se ei silti tarkoita sitä, että olisi okei päästää koirat tekemään mahdollisesti lisää tuhoa. Luonnolliset vahingot on ihan tarpeeksi, ei tarvi lemmikkejä siihen enää lisätä.

      Lainaa

    20. Tulos: +111 (119 ääntä)
      Vipuun menevä: Itsellekin kaupungin kasvattina uusi tieto, että kynnen mentävä aukko voisi tuhota koko paalin. Ei sillä, etteikö näin voi olla, olen asian suhteen tyhmä, mutta kyllähän se yllättävältä tuntuu.
      Kyllä ne menee pilalle (homehtuu), jos tulee pienikin reikä. Koko säilyvyys perustuu siihen, että paketointi on ilmatiivis.

      Lainaa

    21. Tulos: +54 (70 ääntä)
      No eiköhän tästäkin saanut joku kusipääteini idean mennä puhkomaan maalle paaleja.

      Lainaa

    22. Avaruusleijona 10.10.2019 8:45
      Tulos: +15 (43 ääntä)
      Hightower71: karhut repivät paaleja auki koska luulevat että niiden sisällä on muurahaispesiä.
      Tämä tieto herätti vaan lisää kysymyksiä.

      Lainaa

    23. Tulos: +76 (76 ääntä)
      Avaruusleijona: Tämä tieto herätti vaan lisää kysymyksiä.
      Kysy pois. Mutta totta tuo, et karhut niitä repii. En kyl ikään ajatellut et tuo on se syy, mutta muurahaishappoahan se happo suurimmilta osaltaan on.

      Lainaa

    24. Tulos: +149 (165 ääntä)
      Sargee: Voi kulta pieni, ajattelehan hieman missä se paali on ja mitä se painaa. Katsos kun kaikki mitä siellä paalin alla on, voi myös puhkaista sen.
      Mikä hinku sulla on puolustella maanviljelijän elinkeinonharjoittamiseen kuuluvan hyödykkeen tuhoamista? Harva viljelijä on niin torppo, että laittaa ne paalit semmoiseen paikkaan, jossa pohjasta puhkeavat. Linnut taas voi nokkia niitä rikki kyllä, mutta ei kai se oikeuta ihmistä tekemään samaa? Vaikka just nyt tällä kertaa se paali ei ehkä mennytkään rikki, niin miksi pitäisi kannustaa tuollaiseen typeryyteen?

      Lainaa

    25. Tulos: +57 (71 ääntä)
      Kai: Eikö nuo olekaan traktorinmunia?
      Jättiläisen pudonneita maitohampaita, tietääkseni

      Lainaa

    26. Tulos: -55 (67 ääntä)
      jonsku: Kyllä linnutkin käy joskus nokkimassa noita paaleja rikki. Se ei silti tarkoita sitä, että olisi okei päästää koirat tekemään mahdollisesti lisää tuhoa. Luonnolliset vahingot on ihan tarpeeksi, ei tarvi lemmikkejä siihen enää lisätä.
      Tarvitaan lisää lemmikkejä puremaam reikiän noihin, mitälie, muovisäkkeihin.

      Lainaa

    27. Tulos: +97 (113 ääntä)
      Kai: Eikö nuo olekaan traktorinmunia?
      Ei. Ne ovat kepulaisenmunia ja niistä kuoriutuu pieniä Väyrysiä.

      Lainaa

    28. Tulos: +39 (81 ääntä)
      traumcity: Kyllä jos löytää koiran niin sen saa sitten myös pitää, ellei omistaja ensin sitten sulle ja kysy “ootko löytänyt mun koiraa?” tai kadulla törmää wanted-lappuun lyhtypylvyyssä. Vanha viidakon laki, että eläimen saa silloin pitää. Oli sitten koira tai hevonen.
      Vielä vanhempi viidakon laki on, että jos joku "pitää" karanneen koiran, niin omistaja saa vetää kyseistä kusipäätä ihan täysiä turpaan. Joillekin meistä koirat on hyvinkin tärkeä osa perhettä ja erityisesti niihin usein kiintyvät perheen lapset. Parhaaltakin omistajalta voi poikkeustilanteessa päästä koira karkuun. Karannut koira pitää aivan ehdottomasti yrittää palauttaa sen omalle perheelle - sekä koiran että perheen hyvinvoinnin takia. Vaikka olenkin hyvin rauhallinen ja väkivallattomia ratkaisuja kannattava henkilö, niin koiravarkaan kohdalla voisin hiukan poiketa periaatteista ja vähän hutkia nyrkillä naamaan.

      Lainaa

    29. Tulos: +51 (53 ääntä)
      traumcity: Kyllä jos löytää koiran niin sen saa sitten myös pitää, ellei omistaja ensin sitten sulle ja kysy “ootko löytänyt mun koiraa?” tai kadulla törmää wanted-lappuun lyhtypylvyyssä. Vanha viidakon laki, että eläimen saa silloin pitää. Oli sitten koira tai hevonen.
      Jotenkin huvittaa ajatus Idan varastamasta -anteeksi "pitämästä" -koirasta. Missä sitä sitten olisi tarkoitus ulkoiluttaa niin ettei oikea omistaja vahingossakaan saata nähdä? Helppo nakki toki verrattuna hevosen piilottamiseen...

      Lainaa

    30. Tulos: +16 (28 ääntä)
      Kai: Eikö nuo olekaan traktorinmunia?
      Meillä noita sanotaan kuoriutumattomiksi kepulaisiksi.

      Lainaa

    31. Tulos: -34 (44 ääntä)
      Itsekin hyppelin pienenä noiden paalien päällä eikä saatu niitä ikinä hajalle. Ainoa haittapuoli oli illalla jatkuva pistely iholla johtuen jostakin suoja-aineesta millä paalit oli käsitelty.

      Lainaa

    32. Tulos: +8 (16 ääntä)
      -x-x-: Ei. Ne ovat kepulaisenmunia ja niistä kuoriutuu pieniä Väyrysiä.
      Lisää Väyrysiähän tähän maailmaan tarvitaankin! Paavo is the king

      Lainaa

    33. Tulos: +83 (99 ääntä)
      -x-x-: Ei. Ne ovat kepulaisenmunia ja niistä kuoriutuu pieniä Väyrysiä.
      Ainakin yhteen oli tehty reikä ja pilaantu koko muna. Siitä syntyi sipilä

      Lainaa

    34. Roskaväen palsta 10.10.2019 20:56
      Tulos: -74 (86 ääntä)
      traumcity: Kyllä jos löytää koiran niin sen saa sitten myös pitää, ellei omistaja ensin sitten sulle ja kysy “ootko löytänyt mun koiraa?” tai kadulla törmää wanted-lappuun lyhtypylvyyssä. Vanha viidakon laki, että eläimen saa silloin pitää. Oli sitten koira tai hevonen.
      Miltä tuntuu olla paskaa syövä vammainen?

      Lainaa

    35. Hervanta maailmankartalle 10.10.2019 23:44
      Tulos: +64 (74 ääntä)
      Roskaväen palsta: Miltä tuntuu olla paskaa syövä vammainen?
      Miltä tuntuu kun ironiatutka heittää noin pahasti?

      Lainaa

    36. Tulos: -62 (114 ääntä)
      Minun mielestä jos maalainen jättää munia pellolle saa syyttää ihan itseään jos ne hajoavat. Veisivät turvaan jos kerta ovat niin heikkoja, ihan vaan minun mielestä.

      Lainaa

    37. Tulos: +28 (32 ääntä)
      Just: Varmaan ihan tarkoituksellista, ettei kuka tahansa naapurin Tarmo saa tietoonsa sekä omistajan että kasvattajan henkilötietoja vähän kännykällä skannaamalla.
      Ei siellä sirulla ole noita tietoja.

      Lainaa

    38. Tulos: +87 (97 ääntä)
      Kilokalori: Minun mielestä jos maalainen jättää munia pellolle saa syyttää ihan itseään jos ne hajoavat. Veisivät turvaan jos kerta ovat niin heikkoja, ihan vaan minun mielestä.
      Ettäs kehtaavatkin jättää omaisuuttaan omistamalleen pellolle.

      Lainaa

    39. Tulos: -18 (44 ääntä)
      Ex-lapsityöläinen: Voi kulta pieni, ne paalit on pellolla, mistä tilalliset ja heidän lapsityövoimansa ovat keränneet keväällä kaikki kivet ja oksat pois, etteivät koneet rikkoudu.
      Voi lapsi rakas, kun niitä kiviä kerätään joka kevät sieltä pellolta, koska se armoton myllääminen nostaa aina uusia pintaan.

      Lainaa

    40. Murmurmurmeli 12.10.2019 12:57
      Tulos: +9 (21 ääntä)
      Roskaväen palsta: Miltä tuntuu olla paskaa syövä vammainen?
      Kerro sinä, kun tunnut tietävän.

      Lainaa

    41. Tulos: +6 (10 ääntä)
      No hö. Mä oon aina luullut et ne on dinojen munia. :(

      Lainaa

    42. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Just: Varmaan ihan tarkoituksellista, ettei kuka tahansa naapurin Tarmo saa tietoonsa sekä omistajan että kasvattajan henkilötietoja vähän kännykällä skannaamalla.
      Ei siitä sirusta saa muuta tietoa kun sirun numeron ja senkin noin kosketusetäisyydeltä.

      Lainaa

    43. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Kimma: Jättiläisen pudonneita maitohampaita, tietääkseni
      Olen kuullut noiden olevan finnairin munia tai myös lehmien munia.

      Lainaa

    44. Tulos: +6 (20 ääntä)
      Vipuun menevä: Itsellekin kaupungin kasvattina uusi tieto, että kynnen mentävä aukko voisi tuhota koko paalin. Ei sillä, etteikö näin voi olla, olen asian suhteen tyhmä, mutta kyllähän se yllättävältä tuntuu.
      Kastuu ja homehtuu. Homeita käytetään esim. antibiootteina, mutta voivat ne myös tappaa. Syötkö homeista leipää?

      Lainaa

    45. Tulos: +22 (24 ääntä)
      Väsynyt: Ei siellä sirulla ole noita tietoja.
      Siru on ihon alla. Millaisella kännykkäsovelluksella siitä pystyy lukemaan dataa? Sirun data on numerosarja, jolla omistajan tietoja haetaan useista eri lemmikkirekistereistä. Niihin on pääsy eläinlääkäreillä ja eläinsuojeluväellä. Eläin on juridisesti omaisuusesine, jonka anastaminen on omaisuusrikos. Löytöeläimestä on ilmoitettava eläinsuojeluviranomaiselle, eli esim. poliisille.

      Lainaa

    46. Roskaväen palsta 13.10.2019 2:04
      Tulos: -25 (29 ääntä)
      Murmurmurmeli: Kerro sinä, kun tunnut tietävän.
      Älä vajakki vingu, vaikka ruma sika oletkin.

      Lainaa

    47. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Nasu: Siru on ihon alla. Millaisella kännykkäsovelluksella siitä pystyy lukemaan dataa?
      Jos se siru olisi NFC luettava, niin sovellus jolla saisi sen sarjanumeron tuskin olisi hirveän vaikea tehdä.

      Lainaa

    48. Tulos: 0 (12 ääntä)
      Tietäjä: Oli muuten aloittajan omat paalit ja ne ei menny rikki
      Toivottavasti ei myy eteenpäin pilaamiaan paaleja.

      Lainaa

    49. Raimo Summanen 13.10.2019 19:31
      Tulos: +31 (33 ääntä)
      Kilokalori: Minun mielestä jos maalainen jättää munia pellolle saa syyttää ihan itseään jos ne hajoavat. Veisivät turvaan jos kerta ovat niin heikkoja, ihan vaan minun mielestä.
      Keskikokoisella karjatilalla paaleja kuluu useampi sata. Ja suuremmilla puhutaan jo tuhansista. Tarttis aika plaanit olla sellasia määriä varten, sekä aika homma muutenkin roudata sellaisia määriä, kun muutenkin sesonki painaa kesällä päälle. Ja kyllähän niihin joutuu ylimääräisiä kerroksia kallista muovia (97€/rulla ja noin 15 paalia/rulla) vetelemään jo noiden naakaparvien takia. Ne on ihan samalla tavalla toisen omaisuutta, kuin vaikka pihan kukkapenkki, jota vieraat harvemmin käyvät tallomaan. Terveisiä 700 paalia vuodessa käsittelevältä.

      Lainaa

    50. Tulos: +10 (12 ääntä)
      Juu: Toivottavasti ei myy eteenpäin pilaamiaan paaleja.
      Pilaantuneet, eli homehtuneet paalit erottaa helposti jo silmällä muovin avatessa, joten elikoille niitä tuskin kukaan ostaja syöttää. Elintarvikkeista tuttu näkymätön pilaantuminen ei siis pääse elikoita vaarantamaan. Kyse on ainoastaan ostajan ja myyjän välisestä asiasta. Hometta harvoin näkee muovin päältä, joten ei ole tavanomaista, että ostaja ilmoittaa myyjälle x rehumäärän olleen pilaantuneen ja asia sovitaan tai ei sovita ihmistyypeistä riippuen.

      Lainaa

    51. Koulussa hereillä 14.10.2019 0:02
      Tulos: +2 (8 ääntä)
      Aleskeli: Voi lapsi rakas, kun niitä kiviä kerätään joka kevät sieltä pellolta, koska se armoton myllääminen nostaa aina uusia pintaan.
      Routa niitä kiviä sieltä nostaa

      Lainaa

    52. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Vipuun menevä: Itsellekin kaupungin kasvattina uusi tieto, että kynnen mentävä aukko voisi tuhota koko paalin. Ei sillä, etteikö näin voi olla, olen asian suhteen tyhmä, mutta kyllähän se yllättävältä tuntuu.
      Sinne pääsee kosteutta ja se mädäntyy sisältä. Silloin ei auta kuin heittää koko paali mäkeen.

      Lainaa

    53. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Anina: No hö. Mä oon aina luullut et ne on dinojen munia.
      Etkö ole koskaan nähnyt tai maistanut dinosauruksen munia?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, heinäpaalit, koirat, löytökoira, karkuri

  • Uusimmat

  • Kategoriat