Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 76

Saako lehdestä ottaa kuvan?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 76

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 53 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -536 (666 ääntä)
      No en kyllä olisi ikinä uskonut, että Tiialle tästä aletaan nillittämään. Ymmärrän että kauppias voi kieltää lehden kuvaamisen, en ymmärrä yhtään jos someryhmän jäsen näkee tässä jonkun ongelman tai näppärän tavan lukea lehti ilmaiseksi.

      Lainaa

    2. Tulos: -331 (465 ääntä)
      Miten niin lehteä ei saa lukea ennenkuin ostaa sen? Ite selaan lehden aina läpi ennen ostopäätöstä. Ethän sä kenkiäkään osta sovittamatta?

      Lainaa

    3. Isä neljän, joka olet töissä 26.9.2019 5:26
      Tulos: +360 (408 ääntä)
      traumcity: No en kyllä olisi ikinä uskonut, että Tiialle tästä aletaan nillittämään. Ymmärrän että kauppias voi kieltää lehden kuvaamisen, en ymmärrä yhtään jos someryhmän jäsen näkee tässä jonkun ongelman tai näppärän tavan lukea lehti ilmaiseksi.
      Kuulin tässä vuonna muutamana että leffat näkee ilmaisella netistä, kunhan tietää sivustot. Sitten tuli ihan valtakunnallinen mediakampanja, jossa nillitettiin sitä vastaan. Ihme niuhoja. Vakavasti puhuen: Maksullinen palvelu on maksullinen ja sen luvaton käyttö on rikos. Rikokset kuuluukin nähdä ongelmana.

      Lainaa

    4. Tulos: -58 (174 ääntä)
      Jos oot kaupan sisällä et oo julkisella paikalla.

      Lainaa

    5. Tulos: -148 (220 ääntä)
      Isä neljän, joka olet töissä: Kuulin tässä vuonna muutamana että leffat näkee ilmaisella netistä, kunhan tietää sivustot. Sitten tuli ihan valtakunnallinen mediakampanja, jossa nillitettiin sitä vastaan. Ihme niuhoja. Vakavasti puhuen: Maksullinen palvelu on maksullinen ja sen luvaton käyttö on rikos. Rikokset kuuluukin nähdä ongelmana.
      Kyseessä on kaksi täysin eri asiaa eikä Tiia syyllistynyt mihinkään piratismiin verrattavaan. Ensinnäkin julkisella paikalla saa lähtökohtaisesti kuvata. Toisennakin Tiia ei kuvannut koko lehteä, vaan yhden pienen palasen siitä. Leffatraileristakin voi ottaa screenshotin ja jakaa ihan laillisesti eteenpäin ennen kuin koko leffaa on edes julkaistu. Tiia syyllistyi screenshotin ottamiseen, ei koko leffan jakamiseen.

      Lainaa

    6. Ministeri Nieminen 26.9.2019 6:10
      Tulos: -160 (220 ääntä)
      Vakavasti puhuen: Maksullinen palvelu on maksullinen ja sen luvaton käyttö on rikos. Rikokset kuuluukin nähdä ongelmana.
      Miten mielestäsi maksullisen palvelun luvaton käyttö liittyy tähän asiaan? Vai oletko sitä mieltä, että Tiian toiminta on rinnastettavissa esim. nettipiratismiin? Ja onko Tiia siis mielestäsi syyllistynyt RIKOKSEEN?

      Lainaa

    7. Tulos: -35 (81 ääntä)
      Naistenhuone taas täynnä Äityleitä

      Lainaa

    8. Tulos: -41 (167 ääntä)
      No kyllä minä ainakin selaan lehden ennen kuin teen ostopäätöksen. Jos siinä ei ole mitään mielenkiintoista, niin en osta. Jos taas on, ostan lehden ja luen jutun kotona. Sama juttu esim. ruoka- ja käsityökirjojen kanssa. Ei tuo yhden pikkujutun kuvaus nyt maailman suurin rikos kyllä mun mielestä ole, eri asia jos kuvaisi useamman sivun.

      Lainaa

    9. Tulos: +105 (167 ääntä)
      Lehteä ei saa lukea ennen ostoa. Samoin kun et saa kirjakaupassa lukea koko kirjaa ennen ostamista.

      Lainaa

    10. Tulos: +115 (139 ääntä)
      Ministeri Nieminen: Miten mielestäsi maksullisen palvelun luvaton käyttö liittyy tähän asiaan? Vai oletko sitä mieltä, että Tiian toiminta on rinnastettavissa esim. nettipiratismiin? Ja onko Tiia siis mielestäsi syyllistynyt RIKOKSEEN?
      Eikö sinusta tilanne sitten ole tilanne ole täysin verrattavissa (tavalliseen) internet piratismiin? Tekijäoikeuksien alaista materiaalia on jaettu netissä isolle joukolle (lähettämällä kuva Facebook ryhmään).

      Lainaa

    11. Tulos: +53 (57 ääntä)
      That its!

      Lainaa

    12. Tulos: +36 (104 ääntä)
      WTF: Lehteä ei saa lukea ennen ostoa. Samoin kun et saa kirjakaupassa lukea koko kirjaa ennen ostamista.
      Tuossahan sen sanoitkin jo itsekin."Samoin kun et saa kirjakaupassa lukea koko kirjaa ennen ostamista." Eli saa kuitenkin vähän kurkata sisältöä? Oliko tässä kyse koko lehden lukemisesta?

      Lainaa

    13. Tulos: +67 (67 ääntä)
      Kuva vain kaverille ja that its!

      Lainaa

    14. Tulos: +85 (127 ääntä)
      justjoo: Tuossahan sen sanoitkin jo itsekin.”Samoin kun et saa kirjakaupassa lukea koko kirjaa ennen ostamista.” Eli saa kuitenkin vähän kurkata sisältöä? Oliko tässä kyse koko lehden lukemisesta?
      Sitä varten kirjoissa on takakansiteksti.

      Lainaa

    15. No huh huh 26.9.2019 9:09
      Tulos: -66 (118 ääntä)
      Toivottavasti kaikki karmivan rikoksen uhrit ja silminnäkiät saa ammattimaista kriisiapua. Itse ainakin näkisin painajaisia vuosia jos olisin ollut todistamassa kaaosta ja epäjärjestystä. Voimia selviytyneille.

      Lainaa

    16. Tulos: +69 (83 ääntä)
      jackson: Jos oot kaupan sisällä et oo julkisella paikalla.
      Kauppa on julkinen tila, koska kuka tahansa voi mennä sinne. Kauppiaalla on kuitenkin oikeus valita asiakkaansa ja siksi määrätä kuvaaja poistumaan. Kauppias ei kuitenkaan saa itse voimakeinoin poistaa asiakasta. Voimakeinoin asiakkaan saa poistaa vartija, järjestyksenvalvoja tai poliisi.

      Lainaa

    17. Tulos: -48 (100 ääntä)
      Isä neljän, joka olet töissä: Kuulin tässä vuonna muutamana että leffat näkee ilmaisella netistä, kunhan tietää sivustot. Sitten tuli ihan valtakunnallinen mediakampanja, jossa nillitettiin sitä vastaan. Ihme niuhoja. Vakavasti puhuen: Maksullinen palvelu on maksullinen ja sen luvaton käyttö on rikos. Rikokset kuuluukin nähdä ongelmana.
      Aivan sama vaikka olisi mikä rikos, tässä kai otettiin lehdestä yksi kuva ja mä en vaan saa tästä mitään ongelmaa vaikka kuinka yritän.

      Lainaa

    18. Tulos: +111 (113 ääntä)
      traumcity: No en kyllä olisi ikinä uskonut, että Tiialle tästä aletaan nillittämään. Ymmärrän että kauppias voi kieltää lehden kuvaamisen, en ymmärrä yhtään jos someryhmän jäsen näkee tässä jonkun ongelman tai näppärän tavan lukea lehti ilmaiseksi.
      Eikös kommentoijat just nimenomaan ottanut kantaa siihen, että miksi Tiia sai huudot lehden kuvaamisesta? Eivät mun mielestä niinkään ottaneet kantaa siihen, mitä ite ovat asiasta mieltä, vaan että jos kaupassa toimii noin, niin ongelmia saattaa tulla.

      Lainaa

    19. Tulos: -50 (72 ääntä)
      riesa: Eikös kommentoijat just nimenomaan ottanut kantaa siihen, että miksi Tiia sai huudot lehden kuvaamisesta? Eivät mun mielestä niinkään ottaneet kantaa siihen, mitä ite ovat asiasta mieltä, vaan että jos kaupassa toimii noin, niin ongelmia saattaa tulla.
      Osa varmaankin vain kertoi miksi kauppias möykkäsi joo, mutta esim toi Marin vastaus oli melko ärsyttävää nillittämistä jo. Ei tässä nyt punaisia valoja päin kävelty tyhjässä kaupungissa kuitenkaan.

      Lainaa

    20. Tulos: +49 (75 ääntä)
      Piupali: No kyllä minä ainakin selaan lehden ennen kuin teen ostopäätöksen. Jos siinä ei ole mitään mielenkiintoista, niin en osta. Jos taas on, ostan lehden ja luen jutun kotona. Sama juttu esim. ruoka- ja käsityökirjojen kanssa.
      Eihän lehdissä edes ole mitään luettavaa... sama selaus siellä kotona tapahtuu, jonka jälkeen lehti menee kierrätykseen. Ihan ymmärrettävää, ettei kauppias halua tuon selauksen tapahtuvan ennen ostamista, koska eihän kukaan sitten ostaisi yhtään lehteä ikinä. Kaikki artikkelit ovat yleensä aina jossain muualla nähty, luettu ja vanhoja.

      Lainaa

    21. Tulos: +126 (130 ääntä)
      En usko että on kovin vakavaa, jos lehteen nopeasti kurkkaa ennen ostopäätöstä. Jos haluaa vaikka sisällysluettelon tarkistaa mielenkiintoisten artikkelien varalta. Mutta jos sitä lehteä jää lueskelemaan ja oikein kuvaamaan, on kyllä huudot ansainnut. Joku vertasi vaatteiden sovittamiseen. Saahan vaatteita sovittaa, mutta ei niissä aleta hillumaan ympäri kauppaa tarvittavan sovituksen jälkeen.

      Lainaa

    22. Tulos: -35 (45 ääntä)
      Saako kuvata? Julkinen paikka, no saa kuvata. Noni, kätellään.

      Lainaa

    23. Tulos: +11 (25 ääntä)
      jackson: Jos oot kaupan sisällä et oo julkisella paikalla.
      Väärin.

      Lainaa

    24. Tulos: -15 (23 ääntä)
      Tero: Saako kuvata? Julkinen paikka, no saa kuvata. Noni, kätellään.
      No yksi valokuva vain.

      Lainaa

    25. Pikku Pekka 26.9.2019 15:50
      Tulos: +42 (46 ääntä)
      Hämmentävää, olen itse Henna ja joskus en halunnut kertoa jollekin nimeäni niin ilmoitin nimekseni Pekka (ihan että kuulija varmasti ymmärtää, etten halua kertoa nimeä).

      Lainaa

    26. Tulos: +50 (72 ääntä)
      traumcity: Aivan sama vaikka olisi mikä rikos, tässä kai otettiin lehdestä yksi kuva ja mä en vaan saa tästä mitään ongelmaa vaikka kuinka yritän.
      Tehdään sitten esimerkki. Ajattele että olet taiteilija joka paljastaa ateljeessa teoksen jonka näkemisarvo on sama näkeekö sen paljaalla silmällä vai valokuvasta. Ateljeeseen on sisään pääsymaksu. Joku tulee sisään ilmaiseksi ja ottaa kuvan ja jakaa sen sadalletuhannelle ihmiselle. Menetät kenties monta potentiaalista asiakasta. Sinuako ei haittaisi vaikka tekisit sitä työtä elääksesi etkä välttämättä rakkaudesta taiteeseen? Tässä tapauksessa kauppiasta harmittaa varmasti koska hän maksaa siitä lehdestä ja joku käyttää sitä ilman lupaa ja vielä lisäksi ottaa kuvia että voi kenties lukea sitten paremmalla aikaa. Toivottavasti nyt ymmärrät. Toki nyt kun mietin niin taisin astua trollin ansaan kaulaani myöten.

      Lainaa

    27. Arkkienkeli 26.9.2019 17:41
      Tulos: +53 (59 ääntä)
      Toj Karin: Kyseessä on kaksi täysin eri asiaa eikä Tiia syyllistynyt mihinkään piratismiin verrattavaan. Ensinnäkin julkisella paikalla saa lähtökohtaisesti kuvata. Toisennakin Tiia ei kuvannut koko lehteä, vaan yhden pienen palasen siitä. Leffatraileristakin voi ottaa screenshotin ja jakaa ihan laillisesti eteenpäin ennen kuin [...]
      Oletko koskaan kuullut sellaisista asioista kuin tekijänoikeus & luvallinen käyttö? Laitonta ei ole jos artikkelista kertoo omin sanoin vaikkapa naamakirjassa, mutta jos teoksesta ottaa kuvan ja jakaa sitä niin silloin rikotaan tekijänoikeuksia.

      Lainaa

    28. Tulos: +7 (13 ääntä)
      Riippuu kaupasta. Esimerkiksi teknisen tukkukaupan piireissä on monia yrityksiä sekä lukemattomia kivijalkamyymälöitä Suomessa, jonne pääsee ovesta sisään vain yritystiliasiakkaat. Vaikka tarvitsee tunnistautumisen ovella ennen sisäänpääsyä, niin varmasti monissa liikkeissä on myös myyntitiskin ääressä iltapäivälehtiä myytävinä muiden teknisten tuotteiden ohella. Valokuvaaminen voidaan helposti tulkita teollisuusvakoiluksi.
      Mikko: Kauppa on julkinen tila, koska kuka tahansa voi mennä sinne. Kauppiaalla on kuitenkin oikeus valita asiakkaansa ja siksi määrätä kuvaaja poistumaan. Kauppias ei kuitenkaan saa itse voimakeinoin poistaa asiakasta. Voimakeinoin asiakkaan saa poistaa vartija, järjestyksenvalvoja tai poliisi.

      Lainaa

    29. Tulos: +45 (49 ääntä)
      Toj Karin: Kyseessä on kaksi täysin eri asiaa eikä Tiia syyllistynyt mihinkään piratismiin verrattavaan. Ensinnäkin julkisella paikalla saa lähtökohtaisesti kuvata. Toisennakin Tiia ei kuvannut koko lehteä, vaan yhden pienen palasen siitä. Leffatraileristakin voi ottaa screenshotin ja jakaa ihan laillisesti eteenpäin ennen kuin [...]
      Se leffan traileri on ihan tarkoituksella tehty elokuvan mainostamiseksi ja oikein toivotaan että mahdollisimman moni jakaisi sen eteenpäin.

      Lainaa

    30. Tulos: -21 (27 ääntä)
      Joo: Se leffan traileri on ihan tarkoituksella tehty elokuvan mainostamiseksi ja oikein toivotaan että mahdollisimman moni jakaisi sen eteenpäin.
      Alkuperäisen teoksen tarkoitus ja motiivi ei muuta sitä miten tekijänoikeuslakia tulkitaan.
      Arkkienkeli: Oletko koskaan kuullut sellaisista asioista kuin tekijänoikeus & luvallinen käyttö?
      Olen saattanut kuulla. Ehkä siksi, että harjoittamani ala vaatii kyseisten asioiden tuntemista. Ensimmäinen esimerkkisi pitää paikkansa, mutta toinen ei ole niin yksinkertainen kuin annat olettaa. Riippuen teoksesta otetun kuvan käyttötavasta, kyseinen kuva voi olla myös laillinen. Laillisia tilanteita on paljonkin ja yllä oleva on yksi niistä. Onko Tiia maksanut lehden lukemisesta, on yksi hailee tekijänoikeuslain kannalta. Lehdet nimittäin nyt sattuu olemaan sellainen formaatti, jota voi lukea äärimmäisen helposti ilmaiseksikin esim. kirjastoissa tai missä tahansa odotusaulassa. Tekijänoikeuksien kannalta on täysin sama asia näyttääkö Tiia artikkelin kaverilleen kirjastossa vai ottaako hän siitä kuvan Ärrällä ja lähettää sitten eteenpäin.

      Lainaa

    31. Bensansniffaaja 26.9.2019 22:36
      Tulos: -12 (20 ääntä)
      Kyl toi naisten ryhmä on sellane mesta et huh huh.

      Lainaa

    32. Tulos: -10 (14 ääntä)
      Isä neljän, joka olet töissä: Kuulin tässä vuonna muutamana että leffat näkee ilmaisella netistä, kunhan tietää sivustot. Sitten tuli ihan valtakunnallinen mediakampanja, jossa nillitettiin sitä vastaan. Ihme niuhoja. Vakavasti puhuen: Maksullinen palvelu on maksullinen ja sen luvaton käyttö on rikos. Rikokset kuuluukin nähdä ongelmana.
      Paitsi ettei sen leffan katsominen ilmaiseksi nettisivulta ole vielä rikos, itselleen tallentaminen olisi. Rikoksen tekee ne jotka ovat taltioineet ja jakaneet sisällön. Saatathan sä tietämättäsikin nähdä vaikka mitä laitonta sisältöä netissä surffaillessasi.

      Lainaa

    33. Tulos: -32 (34 ääntä)
      Pluri: Tehdään sitten esimerkki. Ajattele että olet taiteilija joka paljastaa ateljeessa teoksen jonka näkemisarvo on sama näkeekö sen paljaalla silmällä vai valokuvasta. Ateljeeseen on sisään pääsymaksu. Joku tulee sisään ilmaiseksi ja ottaa kuvan ja jakaa sen sadalletuhannelle ihmiselle. Menetät kenties monta potentiaalista [...]
      En ole taiteilija jos teen sitä rahasta, vaan ennemminkin sisällöntuottaja.

      Lainaa

    34. Tulos: +24 (30 ääntä)
      justjoo: Tuossahan sen sanoitkin jo itsekin.”Samoin kun et saa kirjakaupassa lukea koko kirjaa ennen ostamista.” Eli saa kuitenkin vähän kurkata sisältöä? Oliko tässä kyse koko lehden lukemisesta?
      Ei, tässä oli kyse tekijänoikeusrikkomuksesta luvattomalla kopioinnilla.

      Lainaa

    35. Just a screenshot bro 26.9.2019 23:11
      Tulos: +26 (36 ääntä)
      Toj Karin: Kyseessä on kaksi täysin eri asiaa eikä Tiia syyllistynyt mihinkään piratismiin verrattavaan. Ensinnäkin julkisella paikalla saa lähtökohtaisesti kuvata. Toisennakin Tiia ei kuvannut koko lehteä, vaan yhden pienen palasen siitä. Leffatraileristakin voi ottaa screenshotin ja jakaa ihan laillisesti eteenpäin ennen kuin [...]
      Leffatrailer on markkinointimateriaalia. Otappa se screenshot leffateatterista ja "jaa laillisesti eteenpäin" ja katso mitä tapahtuu.

      Lainaa

    36. Tulos: -18 (28 ääntä)
      justjoo: Tuossahan sen sanoitkin jo itsekin.”Samoin kun et saa kirjakaupassa lukea koko kirjaa ennen ostamista.” Eli saa kuitenkin vähän kurkata sisältöä?
      Ette ole Akateemisessa kirjakaupassa Helsingissä käyneet? Siellä on ihan nojatuoleja ja ihmisiä istuu lukemassa kirjoja kuin kirjastossa. Ja mitä tulee elokuvien netistä katsomiseen, niin striimin katsominen on edelleen laillista (rikoksen tekee lähettäjä, ei katsoja). Jakaa/tallentaa ei saa. Pitää vaan tietää sivustot.

      Lainaa

    37. Tulos: +33 (37 ääntä)
      Myönnän selaavani lehdet ennen ostopäätöstä. Tutkin aku ankan taskukirjastakin, mikä on aku-mikki -suhde toisiinsa. Jos liikaa mikki hiirtä en osta. Enkä tietenkään osta myöskään lehteä, josta ei tulisi suurinta osaa luettua.

      Lainaa

    38. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Just a screenshot bro: Leffatrailer on markkinointimateriaalia. Otappa se screenshot leffateatterista ja “jaa laillisesti eteenpäin” ja katso mitä tapahtuu.
      Yhden kuvan näyttäminen leffasta menee varmasti fair usen alle, eli on täysin laillista. Ja jos haluaa kuvata lehtiä, menkööt kirjastoon.

      Lainaa

    39. Alatalo-Niemipykälä-Arbuusi 28.9.2019 11:44
      Tulos: +11 (15 ääntä)
      traumcity: No en kyllä olisi ikinä uskonut, että Tiialle tästä aletaan nillittämään. Ymmärrän että kauppias voi kieltää lehden kuvaamisen, en ymmärrä yhtään jos someryhmän jäsen näkee tässä jonkun ongelman tai näppärän tavan lukea lehti ilmaiseksi.
      Valoja päälle nyt pikkuhiljaa.

      Lainaa

    40. Tulos: +27 (29 ääntä)
      nimi: En ole taiteilija jos teen sitä rahasta, vaan ennemminkin sisällöntuottaja.
      Enkä minä ole sairaanhoitaja jos teen sitä rahasta vaan ennemminkin ulosteenpyyhkijä mutta sillä ei liene merkitystä esimerkkiini. Mikäli kommentissasi oli kyse huumorista niin se aarrearkku ei aennut eikä edes raottunut.

      Lainaa

    41. Tulos: -3 (9 ääntä)
      Mullekki tuli ihan uutena miten tarkkaa se on noiden lehtien kanssa. Itekki selailen lehtiä ja kirjoja aina sillä silmällä että onko ne ostamisen arvosia. Tai jopa luen pienen "näytepätkän". Tuskinpa kukaa nyt kuitenkaan jää kaupan lehtihyllylle lukemaan kokonaista lehteä kannesta kanteen vaan sen takia että saa lukea lehden ilmaiseksi. Varsinki ku kirjastotki on keksitty.

      Lainaa

    42. Tulos: -5 (7 ääntä)
      Mikko: Kauppa on julkinen tila, koska kuka tahansa voi mennä sinne. Kauppiaalla on kuitenkin oikeus valita asiakkaansa ja siksi määrätä kuvaaja poistumaan. Kauppias ei kuitenkaan saa itse voimakeinoin poistaa asiakasta. Voimakeinoin asiakkaan saa poistaa vartija, järjestyksenvalvoja tai poliisi.
      Kauppiaalla on isännänoikeus ja sillä verukkeella oikeus poistaa, tarvittaessa myös voimakeinoin.

      Lainaa

    43. Tulos: -11 (17 ääntä)
      Alatalo-Niemipykälä-Arbuusi: Valoja päälle nyt pikkuhiljaa.
      Et kai yöuniasi menettänyt? Joku jossain otti kuvan lehdestä, eikö kukaan ajattele lapsia!

      Lainaa

    44. Tulos: -5 (9 ääntä)
      nimi: Paitsi ettei sen leffan katsominen ilmaiseksi nettisivulta ole vielä rikos, itselleen tallentaminen olisi. Rikoksen tekee ne jotka ovat taltioineet ja jakaneet sisällön. Saatathan sä tietämättäsikin nähdä vaikka mitä laitonta sisältöä netissä surffaillessasi.
      Tallentaminen ei ole rikos. Jakaminen on.

      Lainaa

    45. Tulos: +12 (12 ääntä)
      Väsynyt: Yhden kuvan näyttäminen leffasta menee varmasti fair usen alle, eli on täysin laillista. Ja jos haluaa kuvata lehtiä, menkööt kirjastoon.
      Fair use (suomeksi vaikka kohtuullinen käyttö) on Yhdysvaltojen lakiin kuuluva konsepti, Suomen laki ei sitä tunne. Eikä yhden kuvan käyttäminen ole automaattisesti kohtuullisen käytön turvaama, siinä mietitään, millaisessa tarkoituksessa kopioitu materiaali on käytetty ja ja kuinka suuri osa on kopioitu. Yhden ainoan kuvan käyttäminen on laitonta, jos sitä käytetään esim kaupallisiin tarkoituksiin tai jos kuvassa näytetään koko "teos" (jos kuvassa on esim kokonainen maalaus). On toki totta, ettei yhden kuvan jakamisesta todellisuudessa joudu oikeuteen rikoksen vähäisyyden vuoksi, mutta laillista se ei silti ole Eikä lehden tms kuvaaminen kirjastossa ole yhtään sen laillisempaa kuin kaupassa, jos kuvia aikoo käyttää laittomiin tarkoituksiin esim piratoidakseen osan/koko lehden nettiin

      Lainaa

    46. Murmurmurmeli 1.10.2019 11:12
      Tulos: +9 (13 ääntä)
      Just a screenshot bro: Leffatrailer on markkinointimateriaalia. Otappa se screenshot leffateatterista ja “jaa laillisesti eteenpäin” ja katso mitä tapahtuu.
      Screenshot leffatetterista. :'DD

      Lainaa

    47. hohhoijakkaa 1.10.2019 19:04
      Tulos: 0 (8 ääntä)
      WTF: Lehteä ei saa lukea ennen ostoa. Samoin kun et saa kirjakaupassa lukea koko kirjaa ennen ostamista.
      Ai että lehti pitäisi ostaa kuin sika säkissä? Totta helvetissä selailen lehteä ennen kuin ostan. Mutta aika mielenkiintoinen juttu siinä pitää olla jotta ostaisin. Eipä tule enää montaa lehteä ostettua vuodessa.

      Lainaa

    48. Kaupan täti 2.10.2019 18:29
      Tulos: -7 (9 ääntä)
      Lehtipisteen ohje on, että asiakas saa selailla lehtiä tai vaikka lukea koko lehden siellä kaupassa. 10 vuotta sitten oli vielä eri ohjeistus.

      Lainaa

    49. Tulos: -7 (13 ääntä)
      Pluri: Tehdään sitten esimerkki. Ajattele että olet taiteilija joka paljastaa ateljeessa teoksen jonka näkemisarvo on sama näkeekö sen paljaalla silmällä vai valokuvasta. Ateljeeseen on sisään pääsymaksu. Joku tulee sisään ilmaiseksi ja ottaa kuvan ja jakaa sen sadalletuhannelle ihmiselle. Menetät kenties monta potentiaalista [...]
      Ei henkilökohtaisesti kiinnostaisi ns hevonvituakaan vaikka joku ottaisi taideteoksesta kuvan ja jakaisi nettiin. Mutta nyt hei vähän mittasuhteita taas tälle vuosituhannelle!Kukaan ei menettänyt mitään tässä tapauksessa, mä ratsastan baarin jälkeen vaikka ostoskärryillä jos siltä tuntuu. Elämä ei oo ihan niin tarkkaa, pitää tuntea perseilyn rajat.

      Lainaa

    50. Tulos: -4 (8 ääntä)
      R-kioski ei muutenkaan ole julkinen paikka, koskee ihan kaikkia yksityisten pitämiä lafkoja.

      Lainaa

    51. Tulos: +5 (7 ääntä)
      jackson: Jos oot kaupan sisällä et oo julkisella paikalla.
      En yllättynyt, että sait alapeukutuksia. Julkinen paikka ja yksityinen paikka ovat monelta ihan hukassa.

      Lainaa

    52. Tulos: +4 (6 ääntä)
      jeeje: Väärin.
      Miten se on väärin? Meinaat, että yksityisyrittäjien firmoihinhinkin saat kävellä videokamera kädessä? Mistä teitä PasiViherahoja aina löytyy??

      Lainaa

    53. Tulos: +1 (3 ääntä)
      jessejee: Tallentaminen ei ole rikos. Jakaminen on.
      Pötyä tämäkin.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, lehti, Salatut elämät, Salkkarit, kuvata, tekijänoikeudet, Pekka, Facebook, ilmoitus, juna, kyltti, raskaana, raskaus, vanhukset, istumapaikka, R-kioski