Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juonipaljastuksia

Välillä kannattaa tarkistaa ryhmän nimi ennen julkista avautumista.
Taustatietoja: Julkaisu ei sisällä juonipaljastuksia. Juonipaljastuksia

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Myrkkymuratti 12.9.2019 0:18
   Tulos: +1129 (1135 ääntä)
   Mikäköhän se hihassa oleva valttikortti on?

   Lainaa

  2. Tulos: +601 (655 ääntä)
   Ensimmäisen kerran tuli tunne, että näinköhän on trolli. Ei oikein vaikuta 70-vuotiaan ulosannilta.

   Lainaa

  3. Tulos: +411 (415 ääntä)
   Myrkkymuratti: Mikäköhän se hihassa oleva valttikortti on?
   Jokaisen kuorossa vittuilevan estäminen, arvelisin. Aikamoinen rangaistus onkin.

   Lainaa

  4. Misantrooppi 12.9.2019 1:21
   Tulos: +37 (97 ääntä)
   Myrkkymuratti: Mikäköhän se hihassa oleva valttikortti on?
   Jos se on velhon hihassa, niin en välttämättä halua edes tietää.

   Lainaa

  5. Mitävittuanyttaas 12.9.2019 1:29
   Tulos: +111 (121 ääntä)
   Henna: Jokaisen kuorossa vittuilevan estäminen, arvelisin. Aikamoinen rangaistus onkin.
   Lupailee vain.

   Lainaa

  6. Tulos: +225 (279 ääntä)
   Tinka: Ensimmäisen kerran tuli tunne, että näinköhän on trolli. Ei oikein vaikuta 70-vuotiaan ulosannilta.
   Minäkin veikkaan trolliksi. Kieli ei täsmää keskimääräiseen 70-vuotiaiden kieleen, kuoron maininta outo ja vanhusstereotypian kuuloinen, eikä muutenkaan vaikuta aidolta henkilöltä vaan juurikin että joku esittää hahmoa ontuvasti.

   Lainaa

  7. Kummallista 12.9.2019 1:51
   Tulos: +21 (29 ääntä)
   Ollakko vaiko eikö olla, siinä vasta kysymys

   Lainaa

  8. Tulos: -171 (207 ääntä)
   Oikein_kirjoitus_taidot ja yleinen ulosannin taso kertoo kaiken olennaisen Emmerdalen katsojista. Daytime tv on tyylilaji, jota harrastavat kolmannen polven elämäntapatyöttömät tai muuten pahasti syrjäytyneet.

   Lainaa

  9. Tulos: +146 (156 ääntä)
   MIKSI VANHOILLA IHMISILLÄ ON AINA CAPS LOCK POHJASSA? Joku vois tehdä mulle siitä juoninpaljastuksen.

   Lainaa

  10. Tulos: +192 (222 ääntä)
   Tinka: Ensimmäisen kerran tuli tunne, että näinköhän on trolli. Ei oikein vaikuta 70-vuotiaan ulosannilta.
   kyllä vanhuksetkin tuntee kirosanoja eikä ikääntyminen itsessään muuta ihmistä sen herttaisemmaksi

   Lainaa

  11. Tulos: +120 (122 ääntä)
   Mikko: MIKSI VANHOILLA IHMISILLÄ ON AINA CAPS LOCK POHJASSA? Joku vois tehdä mulle siitä juoninpaljastuksen.
   Joillain vaikeiden näköongelmien takia.

   Lainaa

  12. Tulos: +44 (60 ääntä)
   Myrkkymuratti: Mikäköhän se hihassa oleva valttikortti on?
   Se on henkilökortti jonka avulla pääset työmaalle

   Lainaa

  13. Tulos: +80 (88 ääntä)
   Tinka: Ensimmäisen kerran tuli tunne, että näinköhän on trolli. Ei oikein vaikuta 70-vuotiaan ulosannilta.
   70-vuotiaat on nykyään vähän erilaisia kuin joskus 20 vuotta sitten... Tosin ei niistä nykyäänkään kaikki ihan tuollaisia ole.

   Lainaa

  14. Tulos: +116 (130 ääntä)
   kiira: Oikein_kirjoitus_taidot ja yleinen ulosannin taso kertoo kaiken olennaisen Emmerdalen katsojista. Daytime tv on tyylilaji, jota harrastavat kolmannen polven elämäntapatyöttömät tai muuten pahasti syrjäytyneet.
   Emmerdale tulee joskus puoli seitsemän aikaan illalla, just tarkistin. Ei mitään daytime tv:tä.

   Lainaa

  15. Tulos: +80 (86 ääntä)
   santtu: kyllä vanhuksetkin tuntee kirosanoja eikä ikääntyminen itsessään muuta ihmistä sen herttaisemmaksi
   Probleema ei ollu herttaisuuden puuttuminen. Harvassa ovat ne vanhukset, jotka netissä ovat herttaisia.

   Lainaa

  16. Satunainen kommentoija 12.9.2019 6:56
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Tiinan tarkoittama valttikortti on varmaan estot. Tai sitten ylläpidolle valittaminen.

   Lainaa

  17. Pissaliisa 12.9.2019 7:17
   Tulos: +47 (55 ääntä)
   Tinka: Ensimmäisen kerran tuli tunne, että näinköhän on trolli. Ei oikein vaikuta 70-vuotiaan ulosannilta.
   Ensimmäinen +70v pissis? xD

   Lainaa

  18. Tulos: +110 (116 ääntä)
   Angst: Probleema ei ollu herttaisuuden puuttuminen. Harvassa ovat ne vanhukset, jotka netissä ovat herttaisia.
   Oon joskus työpaikan kahvipöydässä kuunnellut muutaman vanhemman, korkeasti koulutetun naisen keskustelua siitä, miten kiukkuisia juurikin vanhemmat naiset ovat joissain facen harrastusryhmissä. Tavallisiin kysymyksiin vastataan tosi tylysti. Kehuivat että nuoremmat osaavat käyttäytyä ja vastata asiallisesti ja ihmettelivät miten toiset kehtaavat omalla nimellä ja naamalla kirjoittaa tuntemattomille niin rumasti. Tämä oli siis heidän kokemuksensa.

   Lainaa

  19. Tulos: +90 (102 ääntä)
   Tuon ikäiset ne valitettavasti pahimpia nettikäyttäytyjiä on. Katsotaan kaikki alaspäin ja käytös on todella tökeröä, ja ikäkortti heiluu joka toisessa lauseessa ”olen sen ikäinen että tiedän kaikesta kaiken ja kaikkien pitää nuoleskellaan minua ja te muut ette tiedä mistään mitään”

   Lainaa

  20. Tulos: +57 (71 ääntä)
   Myrkkymuratti: Mikäköhän se hihassa oleva valttikortti on?
   Nenäliina. Ikäihmisillä niitä räkäliinoja on survottu hioihin kyynärpäätä myöden.

   Lainaa

  21. Tulos: -14 (32 ääntä)
   Tinka: Ensimmäisen kerran tuli tunne, että näinköhän on trolli. Ei oikein vaikuta 70-vuotiaan ulosannilta.
   Sen sijaan vaikuttaa kyllä vahvasti mielenterveysongelmilta

   Lainaa

  22. ihanmummovaan 12.9.2019 8:57
   Tulos: -14 (48 ääntä)
   Joopajoo: Joillain vaikeiden näköongelmien takia.
   Niin siis että tämä Tiinakaan ei näe kirjoittaa jos ei oo caps lock?? Eihän ne näppäimet siitä suurene. Toisaalta, hyvinhän tämäkin "mummo" tuntui näkevän mitä muut kirjoitti vaikkeivat caps lockilla olleetkaan. En ymmärrä.

   Lainaa

  23. Tulos: +79 (87 ääntä)
   Ei vaikuta vanhuksen kielenkäytöltä mutta onko 70v enää vanhus? Näin minäkin luulin, mutta nyt kun omat vanhempani ovat 70+, olen havainnut että heidän kielenkäyttönsä on edelleen sitä viiskymppisen tyyliä. Eiväy varsinaisesti vaikuta vanhuksilta. Ehkä sitten kymmenen vuoden päästä. Ehkä kyseinen sukupolvi on erilainen kuin esim omien isovanhempieni sukupolvi. Heidät mielsin vanhuksiksi. Tokiolin itsekin nuorempi tuolloin.

   Lainaa

  24. Tulos: +27 (55 ääntä)
   Tips: Ei vaikuta vanhuksen kielenkäytöltä mutta onko 70v enää vanhus? Näin minäkin luulin, mutta nyt kun omat vanhempani ovat 70+, olen havainnut että heidän kielenkäyttönsä on edelleen sitä viiskymppisen tyyliä. Eiväy varsinaisesti vaikuta vanhuksilta. Ehkä sitten kymmenen vuoden päästä. Ehkä kyseinen sukupolvi on [...]
   Ovat vanhuksia, olet vain itsekin vanha nykyään ja se tuntuu siltä.

   Lainaa

  25. Tulos: -21 (33 ääntä)
   Avohoito ei sovi kaikille.

   Lainaa

  26. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Omat vanhempani ovat 70-vuotiaita ja ikäisikseen tietotekniikasta ja nettikäyttäytymisestä oikein hyvin perillä. Ei se stereotypia kaikkiin päde.

   Lainaa

  27. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Mikko: MIKSI VANHOILLA IHMISILLÄ ON AINA CAPS LOCK POHJASSA? Joku vois tehdä mulle siitä juoninpaljastuksen.
   Koska eivät ole pysyneet mukana kirjoituskulttuurin muutoksessa eikä caps tunnu heistä huutamiselta vaan asian korostamiselta. Samalla tavalla joskus näkee vielä esim. kylttejä, joissa jotain sanaa on korostettu laittamalla se heittomerkkeihin. Eli vaikkapa naisten vessan ovessa lukee "Naisten" vessa. Kielenkäyttöön liittyvä kulttuuri ei muutu yhdessä hetkessä, osa tulee aina vähän jälkijunassa ja usein he ovat juuri niitä, jotka ovat käyttäneet vanhoja tapoja pidempään eli ovat keskimäärin vähän vanhempia. Oliko tarpeeksi kattava juonipaljastus?

   Lainaa

  28. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Myrkkymuratti: Mikäköhän se hihassa oleva valttikortti on?
   Varmaan "Haastan oikeuteen" mikä on Suomessa sama kun "Tallon teidät mun yksisarvisella"

   Lainaa

  29. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Myrkkymuratti: Mikäköhän se hihassa oleva valttikortti on?
   Ryhmästä poistuminen kaikessa hiljaisuudessa.

   Lainaa

  30. Tulos: +27 (35 ääntä)
   Kyllä mä uskon että n. 70-vuotias. Mun mummu 84v kirjoittaa samaan tapaan, on myös fb:ssä. Ja 70-vuotias on siihen verrattuna nuori.

   Lainaa

  31. Tulos: +5 (21 ääntä)
   Luulin nähneeni tyhmyyden absoluuttisen huipentuman jo ennen tätä, mutta olin väärässä.

   Lainaa

  32. Silminnäkijä 12.9.2019 15:10
   Tulos: +51 (57 ääntä)
   Näin julkaisun tuolla ryhmässä. Tiina ei ole trolli. Profiilin perusteella ulosanti on aina tuota tasoa ja LÄHES AINA HUUTAMISTA. Järkyttävä määrä hyvän yön toivotuksia ja "ihania" kukkafilttereitä valokuvissa... yms. muuta tuon ikäluokan FB-roinaa.

   Lainaa

  33. Tulos: +4 (32 ääntä)
   Joku ukko: Minäkin veikkaan trolliksi. Kieli ei täsmää keskimääräiseen 70-vuotiaiden kieleen, kuoron maininta outo ja vanhusstereotypian kuuloinen, eikä muutenkaan vaikuta aidolta henkilöltä vaan juurikin että joku esittää hahmoa ontuvasti.
   Allekirjoitan tämän. Äitini on 66-vuotias eli noin seitsemänkymppinen eikä a) ikimaailmassa kirjoittaisi tuohon tyyliin b) käyttäytyisi noin Yhdeksänkymppinen dementikko-isoäitini saattaisi käyttäytyä noin JOS siis osaisi käyttää facea.

   Lainaa

  34. Logiikka 100 12.9.2019 15:26
   Tulos: +76 (80 ääntä)
   ……: Allekirjoitan tämän. Äitini on 66-vuotias eli noin seitsemänkymppinen eikä a) ikimaailmassa kirjoittaisi tuohon tyyliin b) käyttäytyisi noin Yhdeksänkymppinen dementikko-isoäitini saattaisi käyttäytyä noin JOS siis osaisi käyttää facea.
   Tätini on 41-vuotias eli saman ikäinen kuin Johanna Tukiainen eikä a) ikimaailmassa kirjoittaisi samaan tyyliin b) käyttäytyisi niin Onneksi kaikki saman ikäiset käyttyvät samalla tavalla, niin trollit on helppo tunnistaa. Tätini täytyy olla trolli.

   Lainaa

  35. Tulos: +10 (28 ääntä)
   BonnieC: Kyllä mä uskon että n. 70-vuotias. Mun mummu 84v kirjoittaa samaan tapaan, on myös fb:ssä. Ja 70-vuotias on siihen verrattuna nuori.
   Mutta mummosi on ainakin 14 vuotta "Tiinaa" vanhempi. Kirjoitustyyli on enempi juuri tuon ikäluokan tyyliä. Toki ihmiset on erilaisia, mutta väittäisin silti että keskimääräinen seitsemänkymppinen osaa käyttäytyä netissä paremmin. Ja myös ilmaisee itseään nuorekkaammin, ei caps lockilla huutamalla. Tuon ikäisistä suurin osa on kuitenkin ollut töissä tietokonevallankumouksen aikaan.

   Lainaa

  36. Tulos: +41 (41 ääntä)
   traumcity: Ovat vanhuksia, olet vain itsekin vanha nykyään ja se tuntuu siltä.
   Varmasti osatotuus, kyllä. Mutta kuten joku toinenkin sanoi, 70-vuotiaat ovat kyllä nykyään skarpimpia kuin muinoin. Osaltaan koska ovat käyttäneet tietotekniikkaa ym työelämässä jne.

   Lainaa

  37. Tulos: +8 (22 ääntä)
   Logiikka 100: Tätini on 41-vuotias eli saman ikäinen kuin Johanna Tukiainen eikä a) ikimaailmassa kirjoittaisi samaan tyyliin b) käyttäytyisi niin Onneksi kaikki saman ikäiset käyttyvät samalla tavalla, niin trollit on helppo tunnistaa. Tätini täytyy olla trolli.
   No kyse oli keskimääräisyyksistä ja todennäköisyyksistä, äitini oli vain esimerkki. Toki tiedän paljon muita saman ikäisiä myös vanhempieni kautta. Suurin osa käyttää suvereenisti whatsappia ja facebookkia ja kirjoitustyyli ei ole noin vanhusmaista.

   Lainaa

  38. Logiikka 100 12.9.2019 15:51
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   ……: No kyse oli keskimääräisyyksistä ja todennäköisyyksistä, äitini oli vain esimerkki. Toki tiedän paljon muita saman ikäisiä myös vanhempieni kautta. Suurin osa käyttää suvereenisti whatsappia ja facebookkia ja kirjoitustyyli ei ole noin vanhusmaista.
   Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta tälle sivustolle harvemmin päätyvät arvostelun kohteeksi ihmiset, joiden käytös on aivan normaalia.

   Lainaa

  39. Logiikka 100 12.9.2019 15:57
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   ……: Mutta mummosi on ainakin 14 vuotta “Tiinaa” vanhempi. Kirjoitustyyli on enempi juuri tuon ikäluokan tyyliä.
   Millä perusteella "ainakin 14 vuotta Tiinaa vanhempi"? Tiinan iäksi on merkitty NOIN 70. Sehän voi olla vaikka 78, jos kuvan perusteella on arvioitu. Lisäksi tuon ikäiset usein käyttävät ikivanhoja kuvia profiileissaan, mikä saattaa myös vääristää ikää.

   Lainaa

  40. Tulos: +44 (44 ääntä)
   kiira: Oikein_kirjoitus_taidot ja yleinen ulosannin taso kertoo kaiken olennaisen Emmerdalen katsojista. Daytime tv on tyylilaji, jota harrastavat kolmannen polven elämäntapatyöttömät tai muuten pahasti syrjäytyneet.
   Sairaanhoitajat yövuoroineen ja muut yötyöläiset, tuo syrjäytynyt roskaväki jota ilman yhteiskuntamme ei pyörisi. Ajattelin ensin että liikkeellä on toinenkin 70-vuotias jolle ei ole auennut että nykyisin on aika yleistä ettei työaika ole juuri se 09-17.00, mutta tajusin että onhan tosiaan sairaanhoidon porukkaa, lainvartijoita, lehdenjakajia, roskakuskeja, palokuntaa ja kaikkia muita joiden työ ei oikein istu virka-aikoihin ollut maailman sivu... Trolli?

   Lainaa

  41. Arkkienkeli 12.9.2019 17:13
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Tiinalla ei ole C Morea, eikä maikkarin palvelua käytössä. Onneksi on vanha toosa mitä tuijottaa.

   Lainaa

  42. Tulos: +6 (24 ääntä)
   Joku ukko: Minäkin veikkaan trolliksi. Kieli ei täsmää keskimääräiseen 70-vuotiaiden kieleen, kuoron maininta outo ja vanhusstereotypian kuuloinen, eikä muutenkaan vaikuta aidolta henkilöltä vaan juurikin että joku esittää hahmoa ontuvasti.
   ...tai sitten se, kuka ikinä on keksinyt tuohon tuon "noin seitkyt" -iän, on ihan pihalla Tiina on oikeasti 45-v. Tiina on jopa aika harvinainen nimi 70-vuotiailla, vaan Tiinat on kyllä edelleen nuorempia. Suurin osa Tiinoista on syntynyt 1960-1979.

   Lainaa

  43. Tulos: +38 (46 ääntä)
   Siis mitä vittua nyt ihan oikeasti? Tiina varmaan kävelee miesten suihkuhuoneeseen uimahallissa ja alkaa huutaa heille, kun ovat munasillaan siellä. Sitten menee istumaan lämpimään lastenaltaaseen ja alkaa huutamaan siellä oleville pennuille.

   Lainaa

  44. Hightower81 13.9.2019 0:23
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Joopajoo: Joillain vaikeiden näköongelmien takia.
   Luulen että Tiinalla on vähän muitakin ongelmia kuin näön kanssa. Esim luetun ymmärtämisessä...

   Lainaa

  45. Hightower81 13.9.2019 0:48
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Hm: Oon joskus työpaikan kahvipöydässä kuunnellut muutaman vanhemman, korkeasti koulutetun naisen keskustelua siitä, miten kiukkuisia juurikin vanhemmat naiset ovat joissain facen harrastusryhmissä. Tavallisiin kysymyksiin vastataan tosi tylysti. Kehuivat että nuoremmat osaavat käyttäytyä ja vastata asiallisesti ja [...]
   Tämä ihan totta. Olen mukana eläinryhmässä jossa juurikin 60+ ikäluokan naiset ovat niitä jotka tulevat viisastelemaan kommentteihin ja yleensä aiheen vierestä. Esim. postaukseen jossa kysyttiin harrastukseen liittyvistä varusteista ja niiden sopivuudesta tietyn kokoiselle eläimelle kommentoi pari eläkeikää lähestyvää täti-ihmistä ihan suoraan kuvissa olevan eläimen ulkonäköä tyyliin "Olisit vienyt ammattilaiselle trimmattavaksi niin ei näyttäisi turkki tuollaiselta..." ...ja kun ap kysyi että mitä tarkoittaa "tuollainen" niin vastauksena oli jotain ympäripyöreää selitystä kuinka tämä Viisastelija on kasvattanut näitä eläimiä 35 vuotta ja tietää niistä kaiken... Aha?

   Lainaa

  46. Tulos: +12 (16 ääntä)
   kiira: Oikein_kirjoitus_taidot ja yleinen ulosannin taso kertoo kaiken olennaisen Emmerdalen katsojista. Daytime tv on tyylilaji, jota harrastavat kolmannen polven elämäntapatyöttömät tai muuten pahasti syrjäytyneet.
   Älä nyt, olihan se aikoinaan ihan mielenkiintoinen ja hyvin näytelty. Nykyään se on kuin salkkareita katsoisi, nekin pilattiin nimittäin täydellisesti. Suurin syy umpisurkeat "näyttelijät".

   Lainaa

  47. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Hyvä Taina, juuri tällaisilla asiallisilla neuvoilla voi saada trollin tukahdutettua jos on tuuria

   Lainaa

  48. Oikeat mielipiteet 14.9.2019 13:58
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Myrkkymuratti: Mikäköhän se hihassa oleva valttikortti on?
   Mua jäi kans kiinnostamaan.

   Lainaa

  49. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Miten nämä Facebookin ryhmät ja niiden idea on niin vaikeita joillekin?

   Lainaa

  50. Heikot valtit 16.9.2019 17:05
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Myrkkymuratti: Mikäköhän se hihassa oleva valttikortti on?
   Itselle jäi se käsitys, etää suuri valttikortti on ryhmästyä poistuminen ja sillä uhkailu.

   Lainaa

  51. Ylipäällikkö 18.9.2019 22:48
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Myrkkymuratti: Mikäköhän se hihassa oleva valttikortti on?
   Varmaan ysihai.

   Lainaa

  52. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Jotenkin tuli mieleen se "yer a wizard harry" pätkä tuosta inttämisestä

   Lainaa

  53. Muurahaiskäpy 21.9.2019 20:56
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   70-v isäni on innokas tabletin käyttäjä ja hänellä on myös hieno moderin puhelin. Äidilläni on vanha läppäri ja, täysin omasta halustaan, 1999-mallinen puhelin. Kumpikaan ei kuitenkaan riitele verkossa, vaan käy tykkäämässä kaikista minun ja veljieni jutuista Facessa ja lähettelee kuvia grilli-illoista ja järvinäköaloista. Myös livenä ovat ystävällisiä ja kohteliaita ihmisiä. Luultavasti tässä on aika raju kahtiajako mukavien ja ikävien vanhusten välillä. Ikäviä ovat ne, jotka kulkevat kaupoissa tarjousten perässä ja alkavat heti kitistä myyjälle, jos ovat itse ymmärtäneet tarjouksen väärin. Ne jotka yrittävät nolata ja haukkua kaikki myyjät ja muut asiakaspalvelijat, jotka mässäilevät toisten epäonnistumisilla ja tragedioilla. Jostain syystä 70-vuotiaat ovat joskus todella myrkyllisiä ihmisiä. Ehkä surullisempi elämänkohtalo tekee ihmisestä katkeran?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Emmerdale, juonipaljastukset, ryhmä, ryhmän nimi, väärä ryhmä, väärinkäsitys